جنبش راه سبز - خبرنامه

جنبش راه سبز - خبرنامه


جنبش سبز و اجرای بی تنازل قانون اساسی

Posted:

علی حسین قاضی زاده

 

سخن گفتن از تکثر در بیان خواسته های جامعه ای که از فرهنگش گرفته تا سیاست و اقتصادش در دریایی از مشکلات غوطه ور گشته، امنیت خصوصی ترین بخش زندگی مردم، به مخاطره افتاده، و بنیان هایش بر ظلم و فساد استوار گشته، به مثابه بیان شیرین بودن شیره، مبرهن است.

 

اما همین تکثر، یکی از واژه هایی است که این روزها دستمایهء کسانی شده، که به بهانهء حمایت از آن، به جنگ کسانی می روند که چون آنان نمی اندیشند. این روزها آنچه که بازار دارد، بازی با جملاتی است که خریدار آن تنها در لابلای همین صفحات دنیای مجازی اند و هیچ تبلوری در عالم واقعی ندارد. جملاتی هم چون بی مرز دیدن جنبش سبز و بی رهبر بودن آن.

 

نکتهء شگفت انگیز این ماجرا آن جاست که حتی مخالفین رهبر بودن موسوی و معتقدین به کثرت در جنبش، حتی خود نیز بدان باور ندارند. که اگر می داشتند برای اثبات کثرت، به دنبال نقل قول از موسوی و یارانش نمی رفتند، بلکه به سراغ آنانی می رفتند که بیان سخنان و عقایدشان و جایگاه اجتماعی شان، اثبات گر کثرتی در جنبش سبز باشد که ما هم به باورمان بیاید که کسی هم آورد موسوی در این جنبش قرار دارد که چون موسوی نمی اندیشد. آن کس که برای اثبات رهبر نبودن موسوی به سراغ موسوی و نزدیکانش می رود، خود پیشاپیش به نقش ممتاز موسوی و حوزهء تأپیرگذاری وی معترف است.

 

بهترین پیام به آنهایی که با شنیدن واژه تکثر در جنبش سبز و به دنبال آن بی رهبر دیدن این جنبش متکثر، هلهله سر می دهند و برای شنیدن آنها از زبان موسوی و نزدیکانش بی تاب و بی قرارند، این است که لغات و واژه ها همانی باشد که شما می گویید.

 

ما نیز چون شما آرزومند جنبشی هستیم به کثرت یک ایران و جامعه ای بالغ و بی نیاز از هر راهبر و مقتدا. جنبش سبز را هم جنبشی می شناسیم که عضوی دارد به نام موسوی. عضوی که منشور جنبش را نوشته، مرزهای آن را ترسیم کرده، خواسته هایش را بیان کرده و راه نیل به آن را نیز نشان داده و جمعیت کثیری را حول آن گرد آورده. اگر در جنبش سبز عضو سادهء دیگری هم می شناسید که همسان موسوی توان ارائهء همهء اینهایی که گفته شد را دارد، ما نیز مشتاق شنیدن آنیم.

 

اگر امروز برخی تمایل دارند که خود را در لابلای این جنبش ببینند، اما مشی و چارچوب موسوی را نمی پسندند و در عین حال نه شهامت معرفی کسی را دارند که عقایدشان را نمایندگی کند و نه توان مکتوب کردن خواسته های خویش و راه نیل به آن خواسته ها را در خویش می بینند، لذا سعی در بی هویت نشان دادن این جنبش می نمایند، کسان دیگری هم هستند که چون اینان نمی اندیشند.

 

در این جنبش متکثر، کسانی هستند که قائل به جنبشی هستند که قرائت گرش میر حسین موسوی است. خواسته هایشان بیانیهء شمارهء 17 موسوی، راه نیل به آن، اجرای بی تنازل قانون اساسی و مشی آنان، بیانیه شماره 18 موسوی است.

 

طرفداران این قرائت از جنبش سبز، پرچم سخنگویی جنبش را به دست نمی گیرند، بلکه خود منادی ایند که میر حسین موسوی نه تنها در خارج که در داخل هم سخن گویی ندارد، مگر آنکه خود بگوید. طرفداران این قرائت، خواسته ای به جنبش تحمیل نمی کنند که مغایر با روح بیانیهء شمارهء 17 موسوی باشد. طرفداران این قرائت، اگر هم معتقد به مسیری که موسوی برای نیل به این خواسته ها برگزیده، نباشند، باز هم خود را ملتزم بدان می بینند تا به درد هرج و مرج گرفتار نیایند. طرفداران این قرائت تنها انعکاس دهندهء نظراتی هستند که مورد تأیید موسوی است.

 

رهبر این جنبش به قول ما و عضو سادهء جنبش به قول شما، محور اشتراک این جنبش را قانون اساسی می داند. او مرز این جنبش را در داخل نظام می شناسد. و معتقد است که هر کس معتقد به حق و قانون باشد در دایرهء جنبش سبز می گنجد. معنای این سخن این است که به باور موسوی، هر کس معتقد به قانون نباشد در دایرهء این جنبش نیست.

 

به عبارت دیگر، «که هر کس به خیابان آمد و هزینه هم داد، لزوما در دایرهء جنبش سبز نیست، هر چند که دفاع از او و حقوق مدنی اش، یکی از آرمانهای جنبش سبز است

 

که اگر جز این باشد، چه میزانی در دست ماست که اگر فردا کسی به خیابان آمد و با نیت مخالفت با نظام و تحول طلبی، از رهبر و رئیس جمهور تا موسوی و خاتمی را مورد لعن و نفرین قرار داد، وی را هم در زمرهء این جنبش ندانیم؟ یا اینکه کسی با نیت تغییر و تحول، قائل به زدودن تمام مظاهر دین از جامعه شد و مثلا کاریکاتور پیامبر را نیز در دست گرفت، با چه متری، وی را از دایرهء جنبش بیرون ببینیم؟

 

ما به صداقت آنانی که در 25 خرداد به خیابانها آمدند و به یک تقلب تمام عیار معترض گشتند، اعتقاد داریم. و معترفیم که مشی موسوی در حاکمیت قانون، در 22 خرداد، رأی اعتماد خویش را از ملت ستانده. و هر نظری جز این، تنها حدس و گمانی است که هیچ مسیری برای اثبات آن متصور نیست.

 

نقطهء اتصال ما به موسوی، همان چیزی بود که موسوی را پس از بیست سال خانه نشینی به میدان کشاند. آن خطری که موسوی احساسش کرد، نقض قانون از سوی مجریان و انحراف از مسیر روزهای نخستین انقلاب بود. میثاق ما با موسوی در روز 22 خرداد، نقض قانون نبود، اجرای آن بود. حتی آنانی که موسوی را در یک انتخاب بین بد و بدتر برگزیدند، نیک می دانستند که آنکه نامش را به صندوق می افکنند، بنا بر نشستن بر کرسی ریاست جمهوری دارد نه جلوس بر صندلی رهبر اپوزیسون. می دانستند که او می آید تا اجرا گر بخش هایی از قانون باشد که مغفول مانده نه اینکه خود احمدی نژادی دیگر باشد که قانون را تا آنجایی بخواهد که خود می پسندد.

 

عده ای هم پس از انتخابات به جنبش پیوستند. هر چند که پیوستن این بخش از هموطنان به جنبش، حادثه ای مبارک است اما انتظار عدول موسوی از عقایدی که مبنای عهد وی با رأی دهندگان 22 خرداد شد، انتظاری زیاده خواهانه است. از آن رو که این موسوی نبود که بدانها پیوست بلکه این آنان بودند که در باورهایشان نسبت به موسوی و جنبش سبز تجدید نظر کردند.

 

شاید تأکید این جمله بد نباشد که ما سخن گوی جنبش سبز نیستیم. ما تنها قائل به ذیصلاح بودن موسوی در امر سخنگویی جنبشیم. میزان ما برای این ادعا، انتخابات 22 خرداد است و بی صبرانه مشتاق آنیم که بدانیم که آنانی که در مقام یک سخنگو، این جنبش را سکولار، برانداز، مخالف قانون و در یک کلام مخالف راه و مشی موسوی نشان می دهند، از چه میزانی بهره می گیرند.

 

آنهایی که با ژست روشنفکرانه، فریاد می کشند و رگ گردنشان برای تبلور خواست مردم در جامعه بیرون زده، کمی به حافظهء تاریخی خود فشار بیاورند تا به یادشان بیاید که این قانون اساسی که امروز موسوی، اجرای بی تنازلش را خواهان است، دستنوشتهء حکومت کودتا نیست. بلکه قانونی است که در رفراندومی آزاد، آن هم در دو مرتبه، به تصویب این ملت این رسیده.

 

نه خبرگان قانون اساسی روزهای نخست انقلاب، گذر کردگان از تیغ استصواب شورای نگهبان بودند و نه رفراندوم سال 58 در فضای سانسور و قتل عام مخالفین، محقق شد.

 

با همهء اینها، آنهایی که مشی موسوی را نمی پسندند و بیانیهء 17 موسوی را پاسخگوی نیاز های خویش نمی بینند و یا مسیر تحقق آن را از دل این قانون اساسی قابل تحقق نمی دانند و در عوض، مدل و الگوی خود را به جامعه عرضه می کنند و برای تحقق خواسته هایشان، اقدام به گرد آوری بدنهء اجتماعی خویش می نمایند، انسانهایی قابل احترامند که از قضا وجودشان برای بالندگی جامعه، یک نیاز ضروری است.

 

اما قابل احترام نیستند کسانی که با شعار حمایت از موسوی و با بهره گیری از چند جملهء پراکنده، نه به بیانیهء 17 موسوی پایبندند و نه به قانون. که حتی سعی بر آن دارند که حمایت موسوی از قانون را هم ناشی از جبری ببینند که ضامن مصونیتش در دل نظام باشد، نه برگرفته از اعتقادات وی.

 

به باور من، تفاوتی نیست مابین کسانی که به نام موسوی، مروج قانون شکنی گشته اند و آن دولت کودتایی که موسوی را اغتشاش گر و برانداز و قانون شکن می خواند.

 

آن کس که شعار حمایت از موسوی سر می دهد و به گفته های موسوی استناد می کند، اما نه قائل به آرمانهای انقلاب 57 است و نه پایبند به قانونی که امضای یک ملت را در پای خویش دارد، در واقع هویت موسوی را در نفی احمدی نژاد می بیند. موسوی برای او حکم وسیله ای را دارد که به یاری او می توان شکاف های داخل نظام را تا بدان جا گسترش داد که به مرز فروپاشی رسد. اینها همان هایی هستند که در آینده ای نه چندان دور، در حکم دایه های مهربان تر از مادر جنبش سبز، پرچم عبور از موسوی را برخواهند افراشت.

 

اما به باور ما هویت موسوی و جنبشی که وی قرائتش می کند، نه بر پایهء نفی این و آن که بر پایهء تجلی ارادهء ملت بر حاکمیت است. در همین راستاست که وی نمی تواند منادی تحقق ارادهء ملت باشد، اما خود را پایبند به قانونی نبیند که رأی یک ملت را در پای خویش می بیند. اجرای بی تنازل قانون اساسی و سپس سخن گفتن اصول از ناکارآمد آن و سعی بر تغییر آنان، مسیری است که هم امروز موسوی، سرلوحهء برنامه های خویش قرار داده و هم اصلاح طلبان حامی وی در مسیر تحقق آن گام بر می دارند.

 

*نظرات وارده در یادداشت ها لزوما دیدگاه جرس نیست

 

مصباح یزدی: فتنه‌هاي اخير انسان‌هاي نيمه هشيار را از چرت بيرون آورد

Posted:

جرس: رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) تأكيد كرد: فتنه اخير شوكي در مردم و انسان‌هاي هوشيار ايجاد كرد و به انسان‌هاي نيمه هوشيار يادآور شد كه از چرت بيرون بيايند.
 

 

به گزارش فارس، محمد تقي مصباح يزدي رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) در پانزدهمين دوره آموزش مقامي انديشه اسلامي (طرح ولايت) كه پيش از ظهر امروز چهارشنبه در دانشگاه شهيد بهشتي برگزار شد، با تاكيد بر اينكه علومي كه با ارزش‌ها سروكار دارد با ساير علوم متفاوت هستند و خود متضمن ويژگي‌هايي به افراد هستند، خاطرنشان كرد: اين علوم ارزشي به افراد هوشياري مي‌دهد و تضمين‌هايي را براي آنها در پي دارد. 
 

رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) افزود: علوم عملي كه با رفتار و اعمال انسان‌ها سروكار دارد،‌ ويژگي‌هاي خاصي داشته و جزء علوم انساني هستند و در طبقه بندي علوم طبيعي و پايه قرار نمي‌گيرند. 
 

 مصباح يزدي با تاكيد بر اينكه لازمه سعادت، خوشبختي ابدي است، خاطرنشان كرد: فردي ممكن است در اين دنيا خوشبخت باشد اما به دليل معتقد نبودن به علوم ارزشي در آن دنيا خوشبخت نخواهد بود. 
 

اين استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اينكه اختلاف اساسي نظام اسلامي ما با نظام‌هاي پيشين و ساير نظام‌هاي سياسي دنيا در قبول علوم ارزشي است، تاكيد كرد: نظام شاهنشاهي و ساير نظام‌هاي دنيا اعم از ليبرال و ... سعي داشته‌اند رفاه و امنيت را تنها در اين دنيا براي مردم فراهم كنند اما هيچ يك از اين نظام‌ها به عنوان نظام سياسي اعتقاد ندارند كه اگر اين نظام ارزشي مستقر باشد همه در آن دنيا خوشبخت خواهند شد و خوشبختي آنها هم ابدي خواهد بود. 
 

 مصباح يزدي اظهار داشت: اين نظام‌هاي سياسي ادعاي آزادي، دموكراسي و حقوق بشر را دارند اما مي‌بينيم كه اين مدعيان چه بلايايي بر سر انسان‌هاي دنيا مي‌آورند. 
 

وي در ادامه تاكيد كرد: نظام جمهوري اسلامي ايران بر اين اساس مبتني شد كه بايد سعادت دنيا و آخرت را تبيين كرده و ارزش‌هاي انساني و الهي را در نظام خود پديد آورد. 
 

 مصباح يزدي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: پسوند نام نظام جمهوري اسلامي نشاندهنده موجوديت نظام ما است و اين پسوند تشريفاتي نيست. 
 

رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) با اشاره به اينكه علوم انساني و رشته‌هايي چون اقتصاد، جامعه‌شناسي، حقوق بايد باشند اما بايد به عنوان ابزاري براي رسيدن به هدف بالاتر كه همان كمال انسان است از آنها استفاده شود، تاكيد كرد: پس از پيروزي انقلاب اسلامي با غريزه عقلايي و به مقتضاي طبيعي پيشرفت صنايع را وجه همت قرار داديم و در ساير مقولات از قبيل سياست خارجي، اقتصاد، امور بين‌الملل و ... فعاليت‌هايي داشتيم كه پس از 3 دهه نظام اسلامي ايران پيشرفت‌هاي چشم‌گيري را داشته است.


 

كنارگذاشتن الهام و كعبي از شوراي نگهبان

Posted:

معرفی 5 حقوقدان براي عضويت در شوراي نگهبان

جرس: رئيس قوه قضائيه اسامي پنج حقوقدان را به منظور انتخاب سه نفر از حقوقدانان شوراي نگهبان به مجلس شوراي اسلامي معرفي كرد. 


به گزارش ايلنا ، آيت‌الله صادق آملي‌لاريجاني در نامه‌اي به رئيس مجلس شوراي اسلامي اعلام كرد: نظر به اينكه مدت عضويت سه نفر از اعضا حقوقدان شوراي نگهبان در تاريخ 25/4/89 به پايان مي‌رسد، بدينوسيله در اجراي بند 2 از اصل 91 قانون اساسي آقايان: محمد سليمي، رئيس شعبه 31 ديوان عالي كشور،احمد بيگي حبيب‌آبادي، مشاور رئيس قوه قضائيه، محمدرضا عليزاده، عضو فعلي حقوقدان شوراي نگهبان،محمدهادي صادقي، عضو هيات علمي دانشگاه شيراز،سيامك ره‌پيك، رئيس دانشكده علوم قضايي و خدمات اداري به مجلس محترم معرفي مي‌گردند تا سه نفر حقوقدان شوراي نگهبان از بين آنان انتخاب شوند. 


به گزارش ايلنا رييس قوه قضاييه با توجه به اتمام دوره حجت‌الاسلام كعبي،غلامحسين الهام و محمدرضا عليزاده، اين افراد را براي عضويت در شوراي نگهبان به مجلس معرفي كرد.

رقیب سپاه در خرید سهام مخابرات به خواست یکی از نهادهای امنيتی حذف شد

Posted:

وزير اقتصاد در پاسخ به پرسش نمايندگان
جـــرس: وزير اقتصاد در پاسخ به پرسش نمايندگان مجلس پیرامون واگذاری سهام مخابرات کشور به کنسرسيومی متشکل از سپاه پاسداران و «ستاد ماده ده امام»، خاطرنشان کرد "حذف رقیب سپاه از عرصۀ رقابت خرید سهام مخابرات، به درخواست يکی از نهادهای امنيتی صورت گرفته است."



شرکت مخابرات ایران یکی از شرکت های مشمول اصل ۴۴ قانون اساسی بود، که باید بخشی از سهام آن به بخش خصوصی واگذار می شد.


به گزارش ایلنا، شمس‌الدين حسينی، روز سه شنبه ٢٢ تیرماه، در صحن علنی مجلس، در پاسخ به الياس نادران، احمد توکلی و امير حسين رحيمی، که خواستار توضیح پیرامون "دلايل رعايت نشدن قانون در واگذاری بيش از ۵۰ درصد سهام مخابرات" شده بودند، خاطرنشان کرد "در حوزه‌هايی که نهادهای امنيتی مباحثی را مطرح می‌کنند و کتباً به ما می‌نويسند ما اجرای امر خواهيم کرد. در مورد سهام مخابرات نيز به درخواست يکی از نهادهای امنيتی، يکی از رقبا از عرصه رقابت حذف شد."


لازم به ذکر است سه کنسرسيوم «توسعه اعتماد مبين»، «پيشگامان کوير يزد» و «مهر اقتصاد ايرانيان» از پاییز سال گذشته بر سر خرید ۵۰+۱ درصد سهام شرکت مخابرات ايران رقابت داشتند؛ که پيشگامان کوير يزد در آستانه معامله، به دليل نداشتن صلاحيت امنيتی از رقابت حذف شد تا در نهايت رقابت دو کنسرسيوم باقی مانده جهت تصاحب سهام ۷۸۰۰ ميليارد تومانی مخابرات، با پيروزی «توسعه اعتماد مبين» (وابسته به بنیاد تعاون سپاه) تمام شود.

این معامله، که بزرگترين معامله تاريخ بورس ايران لقب گرفت، اوایل مهرماه گذشته در حالی که نيم ساعت از آغاز آن می گذشت، سریعا پايان يافت.


گفتنی است مؤسسه مهر اقتصاد ايرانيان يکی از شش شرکت سرمايه‌گذاری وابسته مؤسسه صندوق قرض‌الحسنه بسيجيان است که در سال‌های اخير نام خود را به «مؤسسه مالی مهر» تغيير داده است. و کنسرسيوم «اعتماد مبين» نیز، متشکل از شرکتهای شهريار مهستان و توسعه اعتماد متعلق به بنياد تعاون سپاه پاسداران و گسترش الکترونيک معين ايران متعلق به ستاد اجرايی فرمان امام است. دو شرکت از مجموع این شرکت ها در سالهای ۸۵ و ۸۶ تاسیس شده اند و سابقه چندانی ندارند و شرکت سرمایه گذاری توسعه اعتماد نیز در سال ۸٣ فعالیت خود را شروع کرده است.


به گزارش ایلنا، نادران، روز گذشته در صحن مجلس خاطرنشان کرد "هنگامی که صلاحيت يکی از خريداران لغو شده بود، بايد کار متوقف می‌شد تا اعلام عمومی شود و شرايط رقابتی شکل گيرد."

وی همچنين تصريح کرد که دولت در اجرای سياست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی عزم خود را نشان نداده و "هنوز يک شرکت اجازه رقابت با شرکت‌های دولتی را پيدا نکرده است و در واگذاری‌ها نيز شرايطی به وجود آمده که ناامنی ايجاد می‌کند."


وزير اقتصاد پیرامون دليل عدم عرضه سهام مخابرات در سطح بين‌المللی، گفت: "ما بنا داشتيم بازاريابی بين‌المللی انجام دهيم. اما به دلايل و ملاحظات بين‌المللی، اعلام شد که از گرفتن شريک خارجی اجتناب شود. اين درحالی است که بورس کشور ما نيز هنوز بين‌المللی نشده و هيچ کدام از سهام ما به شکل بين‌المللی عرضه نشده است."


درواکنش به اين اظهارات شمس الدين حسينی، الياس نادران، عضو فراکسيون اصولگرايان مجلس، خاطرنشان کرد "می گويند شريک خارجی با در اختيار گرفتن ۲۸ درصد سهام مخابرات حاضر به سرمايه گذاری و ورود به اين موضوع نيست، اما بايد اشاره کنم که ايرانسل در حال حاضر با شرايط مشابه با شريک خارجی کار می کند."

نادران خطاب به وزیر اقتصاد یادآور شد "شما در اين واگذاری از طريق واگذاری مخابرات به يک کنسرسيوم عمل کرديد و اين سهام را در بورس ارائه نکرديد تا شريک خارجی حاضر به حضور در اين واگذاری شود. اينکه بگوييم ۵۰ درصد از سهام را به يک شرکت واگذار کرده ايم و تنها برای ارائه آن در بورس و واگذاری تنها همين شرکت حاضر بوده و شرکت ديگری که خواستار اين موضوع بوده به دلايل امنيتی کنار گذاشته شده، خنده دار است."


به گزارش مهر، نادران ضمن اشاره به حضور ۹ ساله خود در سپاه و انتقاد از واگذاری سهام مخابرات به آن نهاد نظامی گفت "از مرداد ماه سال گذشته پوست خربزه ای زير پای سپاه و ستاد ماده ۱۰ فرمان امام گذاشته شده که بايد مراقب آن بود... و نتیجتا امروز مخابرات شرکتی است که ظاهر خصوصی دارد، اما باطنش دولتی است...آيا وقتی شرکت‌های خريدار سهام مخابرات مستقيما متصل به فرماندهی سپاه و ستاد اجرايی فرمان امام هستند می‌توان گفت که غيردولتی‌اند؟ آيا رييس بنياد تعاون سپاه را فرمانده سپاه تعيين نمی‌کند؟ من هشدار می‌دهم که شما با اين کار شرايطی را فراهم کرديد که سرمايه‌گذاری خصوصی در حوزه مخابرات به معنای واقعی صورت نخواهد گرفت."


گفتنی است نمايندگان مجلس با ۱۱۳ رای موافق، ۷۱ رای مخالف و ۱۰ رای ممتنع، پاسخ های وزیر اقتصاد را قانع‌کننده دانستند.

دولت اظهار نظر درباره مسائل شرعی را به اهلش واگذارد

Posted:

رئیس مجمع نمایندگان روحانی مجلس

جرس: رئیس مجمع نمایندگان روحانی مجلس با انتقاد از اظهارات اخیر احمدی نژاد گفت: آیا بیان این مطلب نیازامروز کشور است.


به گزارش خبرآنلاین، حجت الاسلام محمد تقی رهبر با انتقاد از سخنان رئیس جمهور در جمع اعضای دفتر نهاد رهبری در دانشگاه ها افزود: وارد شدن در مباحثی چون ریش تراشیدن توسط رئیس جمهور به صلاح نیست. حکم شرعی این موضوع مشخص است و در این زمینه هر کس می تواند به مرجع تقلید خود رجوع کند. بنابراین دولت اظهار نظر درباره مسائل شرعی را به اهلش واگذار کند. مگر ما درامور مهندسی دخالت می کنیم.


رهبراظهار داشت: ظاهرا مسئولان دولت سوراخ دعا رادر مباحث فرهنگی گم کرده اند. بهتر است این امور را به اهل فن واگذار کنند.


نماینده اصفهان با انتقاد از عدم اجرایی شدن قانون ساماندهی مد و لباس توسط دولت ادامه داد: دستگاه های اجرایی به این موضوع برسند. نه اینکه آقای احمدی نژاد درباره عدم اشکال کروات زدن صحبت کند. اینگونه حرف زدن خط دادن است.

 

روز گذشته، احمد خاتمی نیز در گفت و گو با ایسنا، اظهار عقیده کرد: بنده به عنوان دلسوز نظام اسلامي و دلسوز دولت محترم عرض مي‌كنم اظهارنظر در حوزه‌ مسائل ديني كار تخصصي است و مي‌توان نظرات مراجع را در ارتباط با كراوات و تراشيدن ريش در كتاب مسائل جديد از ديدگاه علما و مراجع تقليد در جلد اول صفحات 73، 74، 75 و 76 و جلد دوم اين كتاب در صفحه‌ي 85 مشاهده كرد.

 

وي با يادآوري اين‌كه "دكتر احمدي‌نژاد در همايش مسوولان نهاد رهبري در دانشگاه‌ها فرموده‌اند زماني كراوات زدن را عده‌اي مسخره مي‌كردند، درحالي كه هيچ‌يك از مراجع فتوايي بر اشكال شرعي كراوات نداده‌اند، مدعی شد: من به ايشان عرض مي‌كنم؛ بسياري از بزرگان و مراجع تقليد هستند كه تاكيد بر اجتناب از كراوات زدن كرده‌اند، از جمله مقام معظم رهبري كه فتواي ايشان در مجله نصيحت شماره 154 آمده است كه فرموده‌اند زدن كراوات و بستن پاپيون چون تقليد از فرهنگ مهاجم غيرمسلمين است، جايز نيست.
 

رييس قوه‌قضاييه غيرشرعی بودن وقف اموال دانشگاه‌ آزاد را تكذيب كرد

Posted:

ديدارصادق لاریجانی با آيت‌الله هاشمی‌رفسنجانی
جرس: رييس قوه قضاييه در ديدار با آيت‌الله هاشمی‌رفسنجانی با تکذیب اعلام غيرشرعی و غيرقانونی بودن وقف دانشگاه ‌آ‎زاد، گفت: هنوز در اين مورد بررسی صورت نگرفته و اعلام نظر نشده است.



به گزارش ایلنا، هيات موسس دانشگاه ‌آزاد در اطلاعيه‌ای آورده ‌است: آيت‌الله هاشمی رفسنجانی پس از صحبت با آيت‌الله صادق لاريجانی تاكيد كرد، موضوع غيرقانونی و غيرشرعی بودن وقف دانشگاه آزاد اسلامی نقل شده از ايشان را (رئيس قوه قضائيه) تكذيب كرد.


در پی گفت‌وگويی كه با رئيس قوه قضائيه داشته‌ام، آيت‌الله آملی لاريجانی تاكيد كرد كه هنوز در اين مورد بررسی صورت نگرفته و اعلام نظر نشده است.


گفتنی است، پس از آن که دادگاه حکم توقیف مصوبه شورای انقلاب فرهنگی در مورد دانشگاه آزاد را صادر کرد، رییس قوه قضاییه به پیشنهاد دادستان تهران، این رای را خلاف بیین شرع دانست و آن را لغو کرد.
 

بروجردی: نحوه فرار شهرام امیری از دست نیروهای آمریکایی، پس از بازگشت وی روشن می شود

Posted:

جـــرس: در حالیکه رسانه های خبری از بازگشت قریب الوقوع شهرام امیری به ایران خبر داده اند، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اصل موضوع ربایش شهرام امیری از سوی آمریکا را امری مسلم خواند و تاکید کرد که ابعاد چگونگی فرار این استاد دانشگاه از دست نیروهای اطلاعاتی آمریکا پس از بازگشت وی به کشور روشن خواهد شد .


به گزارش مهر، علاءالدین بروجردی در حاشیه جلسه علنی چهارشنبه ٢٣ تیرماه مجلس، درباره موضوع شهرام امیری و بازگشت وی به کشور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: اصل موضوع بازگشت امیری به کشور و روشن شدن ماجرای مبهم ربایش وی است.


وی افزود: مجموعه تصمیم در این باره بر اساس ابعاد این رویداد در عربستان و آمریکاست چون آنچه مسلم است ربایش از سوی نیروهای آمریکایی و با همکاری سرویس های اطلاعاتی آمریکا و عربستان صورت گرفته است.


بروجردی با تاکید بر اینکه چگونگی فرار شهرام امیری از دست نیروهای اطلاعاتی آمریکا ، باید پس از بازگشت وی مشخص گردد، گفت: آنچه مسلم است این است که آمریکایی ها این ربایش را انجام داده و به لحاظ حقوقی درباره اقدام تروریستی که صورت داده اند باید پاسخگو باشند ولی چون نکات مختلفی در این موضوع وجود دارد ابعاد دیگر ماجرا با بازگشت شهرام امیری به کشور مشخص خواهد شد.


رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پاسخ به این سئوال که آیا درباره بازگشت شهرام امیری به کشور بحث مبادله وی با سه تبعه آمریکایی در ایران مطرح است، عنوان کرد: ما 10 تا 12 نفر از اینگونه افراد در آمریکا داریم و اگر قرار باشد روزی مبادله ای صورت گیرد باید تکلیف همه این افراد مشخص شود. بنابراین تا کنون درباره مبادله هیچ گونه بحثی وجود نداشته است.


درباره ادعای آمریکایی ها مبنی بر اینکه ربایش شهرام امیری از سوی آنها صورت نگرفته است، تصریح کرد: آنچه برای ما مشخص است این است که ایشان از عربستان به یک پایگاه نظامی آمریکا انتقال داده شده و از آنجا به آمریکا منتقل شده است.
بروجردی در پایان اظهار عقیده کرد "برداشت آمریکایی ها از شخصیت شهرام امیری به عنوان یک استاد دانشگاه اشتباه بود. آنها فکر می کردند می توانند اطلاعات خاصی از وی بگیرند اما او یک استاد و چهره دانشگاهی بود لذا سریعا این رویه عوض شد."


گفتنی است پس از آنکه رسانه های خبری و منابع دیپلماتیک ایران از "مراجعۀ شهرام امیری به دفتر حافظ منافع جمهوری اسلامی در واشنگتن و تقاضای بازگشت او" خبر داده بودند، سه شنبه ۲۲ تیر (۱۳ ژوئیه)، وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد "شهرام امیری، کارشناس هسته‌ای ایرانی، به اختیار خود در کشور آمریکا بوده و حالا هم آزاد است که این کشور را ترک کند."

 

 


فرمانده نیروی زمینی: منطقه وسیعی از جنوب كشور تبدیل به زمین مسلح خواهد شد

Posted:

جـــرس: فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی، از عملیاتی شدن تاكتیك «زمین مسلح» در منطقه وسیعی در جنوب ایران، از آبان‌ماه سال جاری خبر داد.


به گزارش فارس، امیر احمدرضا پوردستان، با اشاره به اجرای تاكتیك زمین مسلح به عنوان یكی از اقدامات ارتش در مقابله با هرگونه تهدید احتمالی دشمن، تصریح كرد: ما این تاكتیك را در رزمایش‌های مختلف مورد ارزیابی قرار داده تجربیات خوبی نیز كسب كردیم.


وی با بیان اینكه قصد داریم این موضوع را در مقیاس وسیع در آبان‌ماه در منطقه جنوب كشور اجرا كنیم، افزود: تاكتیك و طراحی‌های مورد نیاز این موضوع تدوین شده و نفرات و سلاح‌هایی كه باید به‌كار گرفته شوند نیز آماده است.
پوردستان با یادآوری اینكه رزمایش‌های اخیر نیروی زمینی ارتش فرصتی مناسب برای مرور و اجرای موفق این تاكتیك بوده است، افزود: وجود حسگرها و سامانه‌های كنترل دور كه در مقابل اخلال و جنگ الكترونیك مقاومت خوبی دارند، از مواردی است كه در این تاكتیك مورد توجه بوده است.


وی همچنین در خصوص بكارگیری تجهیزات جدید الكترونیكی در امور مرزبانی كشور با بیان اینكه نه تجهیزات الكترونیكی و نه نیروی انسانی به تنهایی می‌تواند پاسخگوی نیازهای عملیاتی ما باشد گفت: همزمان مرزبانی نیروی انتظامی و نیروی زمینی ارتش تركیبی از تجهیزات الكترونیكی و نیروی انسانی خلاق را به‌كار می‌گیرند تا بتوانند به وظیفه خود عمل كنند.


فرمانده نیروی زمینی ارتش، دو هفته پیش با اعلام اینکه "ضریب خطا در انواع موشک‌های جدید و پیشرفته ایران به حداقل ممکن رسیده"، از تجهیز ارتش جمهوری اسلامی به "پیشرفته ترین موشک های ساخت داخل" خبر داده و تاکید کرده بود "با اطمینان می گوئیم که هر مهاجمی در تیررس بوده و قادریم به سرعت آن را مورد اصابت قرار دهیم."

 


چهار میلیارد دلار خسارت تعطیلی‌های اخیر

Posted:

دولت باید نسبت به این تعطیلی ها پاسخگو باشد
جرس: یک نماینده اصولگرا، خسارت تعطیلی در روزهای یکشنبه و دوشنبه به دولت را حدود چهار هزار میلیارد تومان برآورد کرد. در همین حال یکی دیگر از نمایندگان تصریح کرد که تعطیلات چندروزه کشور با هیچ منطق اقتصادی متناسب نیست.

 


به گزارش خبر آنلاین، عوض حیدرپور عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، اظهار داشت: این رقم خسارت به خاطر تعطیلات بی برنامه در روزهای بیستم و بیست و یکم تیرماه در حالی به کشور وارد می شود که می توانستیم با این پول کل مشکلات بخش بهداشت، درمان را رفع کنیم.


وی افزود: دولت باید نسبت به تعطیلی در روزهای یکشنبه و دوشنبه پاسخگو باشد.


خسارت چهار هزار میلیارد تومانی در حالی به کشور وارد می شود که وزارتخانه های همانند آموزش و پرورش و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با مشکلات عدیده ای مواجه هستند.


این در حالی است که دولت اعلام کرده بود: تعطیلی صورت گرفته به منظور صرفه جویی در مصرف برق است. 
 

تصمیم غیر منتظره دولت در تعطیلی روزهای یکشنبه و دوشنبه مخالفتهای زیادی را از سوی نمایندگان مجلس به همراه داشت.


ترابی: تعطیلات چندروزه کشور با هیچ منطق اقتصادی متناسب نیست


عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: تعطیلات چند روزه کشور با هیچ منطق اقتصادی، عقلی، مالی متناسب نیست.
 

 

به گزارش خانه ملت، نصرالله ترابی درخصوص تعطیلی در روزهای ۲۰ و ۲۱ تیرماه و خسارت های وارده به اقتصاد کشور گفت: خسارت اقتصادی تعطیلات اخیر از لحاظ اقتصادی به طور حتم به حدی است که اگر تعطیل نمی شد می توانست مشکلات زیادی را رفع کند.
 

وی خاطرنشان کرد: تعطیلی به علت سرما و گرما نباید موجب بروز خسارت اقتصادی و مالی به کشور وارد شود.
 

نماینده مردم شهر کرد در مجلس شورای اسلامی گفت: چگونه است که بعضی از استان های جنوبی و غربی که هم با مشکل گرما مواجهند هم با ریزگردهای عربی در اوج گرمای ۵۰ درجه تعطیل نمی شوند.
 

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: واقعاً جای سوال و تعجب دارد چگونه در مکان هایی که مردم ۵۰ درجه را تحمل می کنند تعطیل نمی شوند اما در تهران با ۴۳ درجه یکباره تعطیلی پشت تعطیلی رقم می خورد.
 

ترابی خاطرنشان کرد: دولت باید توضیح دهد چرا تعطیلات باید تنها برای کارمندان رقم خورد حال آنکه کارگران که از شرایط کاری سخت تری برخوردارند باید تعطیل می شدند.
 

این نماینده مجلس یادآور شد: دولت باید سرمایه گذاری لازم در نیروگاه ها برق یا احداث سد را به انجام می رساند تا اینچنین به مشکل بر نمی خوردیم.
 

وی تصریح کرد: تعطیل کردن نمی تواند رافع مشکلات باشد بلکه باید به گونه ای عمل کنیم که مشکلات به صورت ریشه ای حل شود.
 

آجرلو: پالیزدار متوهم و دروغگو است و فقط نقش یک تایپیست را داشت

Posted:

جـــرس: در واکنش به اظهارات اخیر عباس پالیزدار، که برخی نمایندگان مجلس و مقامات کشور را مقصر و دخیل در بازداشت خود معرفی کرده بود، "فاطمه آجرلو مسؤول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی کرج و نماینده فعلی مجلس شورای اسلامی، وی را "دروغگو و متوهم" خواند و گفت : "پالیزدار ‌کار ‌را ‌خراب‌ کرد."


عباس پالیزدار، دبیر سابق کمیتۀ تحقیق و تفحص مجلس هفتم از قوه قضائیه، که سخنرانی های افشاگرایانه وی در چند دانشگاه کشور در سال ۸۷، وی را روانه زندان ساخته بود، اخیرا طی مصاحبه ای با روزنامه همشهری تهران، خاطرنشان کرد که حامیان احمدی نژاد در مراکز مختلف از جمله مجلس، "خیلی فشار می آوردند تا درباره خانواده هاشمی رفسنجانی و شخص وی و همچنین ناطق نوری حرف بزنم؛ و من هم متاسفانه تحت تاثیر القائات همین آدم‌ها سخنانی بی سند در مورد آنها گفتم. به همین دلیل از هاشمی عذرخواهی کردم ."

وی همچنین پیرامون یکی از نمایندگان مجلس که وی را به تحقیقات دعوت کرده بود گفت "خانم آجرلو قسم خورد به آیات قرآن و روح شهدا که تا آخر با تو هستیم. ... از اول هم قرار گذاشتیم یا اصلاح یا افشا. اما زیر پای من را خالی کردند."


به گزارش خبرآنلاین فاطمه آجرلو که پالیزدار مدعی است به واسطه وی بعضی از مباحث مربوط به مفاسد اقتصادی مسؤولان را به دکتر احمدی‌نژاد می‌رسانده است و وی هم در مجامع مختلف آنها را بازگو می‌کرده، در گفت و گو با همشهری ماه ، می گوید: "... پالیزدار برای من عددی نیست. ایشان دبیر تحقیق و تفحص نبود...و به نظر من دچار توهم شده و دروغ‌هایی که می‌گوید باورش شده است. اینها همه دروغ هستند. من بعد از سخنرانی ایشان متوجه شدم که آنجا سخنرانی کرده است و در جریان نبودم. مگر من خودم لال بودم که پالیزدار از طرف کمیته برود و سخنرانی کند."


این نماینده متهم در پرونده ادامه داد "اینکه پالیزدار مدعی است که جلسات مختلفی را با احمدی‌نژاد داشته و اطلاعات برخی از پرونده‌هایی را که رئیس‌جمهور درباره مفاسد اقتصادی از آنها بارها سخن گفته ایشان داده است را قبول ندارم. اینها همه دروغ هستند. پالیزدار آن‌چنان دچار توهم شده است که باورکردنی نیست. یکی از دروغ‌هایش همین است. از سوی دیگر این بحث‌ها به آقای احمدی‌نژاد نمی‌چسبد...پالیزدار کار را خراب کرد. اگر قرار بود به پرونده‌ها رسیدگی شود با اقدامات او و تکان خوردن شاخک‌های مفسدان کار خراب شد و خیلی‌ها حساس شدند و اسناد را نابود کردند.
... ما از زد و بندهای پشت پرده این آقا خبر نداریم و تنها خدا می‌داند در پس پرده چه اتفاقی افتاده. فقط این را می‌دانم که یکی از آقایان چندین بار به من زنگ زد و خواست که اسم او را از لیست تحقیق و تفحص بیرون بیاورم. گفتم مدارکی دال بر اینکه خلاف واقع اسم شما در گزارش قید شده باشد بیاورید و ما هم اسم شما را حتما حذف می‌کنیم که ناگهان این آقا از دهانش پرید که من درباره این موضوع با پالیزدار هم صحبت کرده‌ام. من با ایشان شدیدا برخورد کردم که چرا با پالیزدار که کاره‌ای نیست صحبت کرده است. پالیزدار دبیر یک کمیته است و معنای حقیقی دبیر یعنی میرزابنویس؛ یعنی فردی که مسوول و تنظیم‌کننده گزارش‌هاست. دبیر در این کمیته یعنی نظم دادن به امور داخلی و به طور کلی می‌توان گفت پالیزدار نقش تایپیست کمیته را برعهده داشت."


لازم به ذکر است پالیزدار در مصاحبه اخیر خود گفته بود "خانم آجرلو بخصوص خیلی درباره خانواده هاشمی و شخص ایشان تاکید داشت که من حرف بزنم. درباره ناطق هم همین‌طور عنوان می‌شد. من هم متاسفانه تحت تاثیر القائات همین آدم‌ها بعضی چیزها را اضافه کردم در حالی که سندی درباره آنها نبود. به همین دلیل من از آقای هاشمی عذرخواهی کردم چرا که ایشان حتی شکایت هم نکرد.... جریانی سوار صداقت من شد. آمدند همان حرف‌های من را تکرار کردند و در سخنرانی‌ها همان‌ها را گفتند ولی معلوم نشد چه کار کردند. اگر بحث‌ها درست بود چرا هیچ اقدامی نشد. چرا کار را دنبال نکردند؟ حتی به اندازه رکسانا صابری جاسوس هم از منی که به اصطلاح مورد اعتماد بودم حمایت نشد. حکم یک جاسوس از هشت سال صفر شد و رفت آن وقت فقط از حرف‌های من استفاده سیاسی شد."