جنبش راه سبز - خبرنامه

جنبش راه سبز - خبرنامه


احمدی نژاد: آزادی رسانه‌ها در ایران نزدیک به مطلق است

Posted: 02 Oct 2012 10:44 AM PDT

 جـــرس: درحالیکه وزیر ارشاد یکی از مشوقان توقیف و جنجال سازی اخیر علیه روزنامه شرق بود، محمود احمدی نژاد محمود احمدی نژاد مدعی شد که توقیف روزنامه شرق پیش از اثبات اتهامی که به این روزنامه وارد شد و اصرار وزیر ارشاد مبنی بر توقیف این روزنامه، اقدامی "اشتباه" بوده است.

 

به گزارش مهر، وی در نشست خبری روز سه شنبه خود با خبرنگاران داخلی و خارجی، همچنین از عملکرد دولت خود در مواجهه با بحران ارزی دفاع کرد و این بحران را ناشی از جنگ روانی در داخل و خارج ایران دانست.

 

استقرار نظم جدید در جهان نیازمند تعریف جهانی از انسان است

احمدی نژاد برگزاری اجلاس سران عدم تعهد و سفر به مجمع عمومی سازمان ملل را به عنوان دو رخداد مهم در روزهای اخیر خواند و گفت: اجلاس عدم تعهد با حضور 120 کشور برگزار شد و کشورهای عضو برای استقرار نظم جدید و مشترک جهانی به وفاق دست یافتند و ادبیات جدیدی تولید شد که یار و یاور ملت‌ها برای استقرار نظم جدید است.

وی ادامه داد: نمایندگان ملت ایران با سرافرازی و هوشمندی در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل شرکت کردند و پیام ملت ایران را به گوش جهانیان رساندند.

 

جهت استقرار نظم جدید جهانی تعریف جهانی از انسان و ارتباطات بین‌المللی ایجاد شود

احمدی نژاد تصریح کرد: جهت استقرار نظم جدید جهانی باید تعریف جهانی از انسان و ارتباطات بین‌المللی ایجاد شود ، ملت ایران در این راستا پیشگام است.

وی ادامه داد: بدخواهان ملت ایران قریب 60 سال است که به طور مستقیم در برابر ملت ایران قرار گرفتند و در هر مقطعی از زمان فشارهایی را به ملت ایران وارد می‌کنند تا علاوه بر چپاول ملت ایران از پیشرفت آنها جلوگیری کنند.

 

ملت ایران با سرافرازی از این چالش ها عبور می‌کند

رئیس دولت اظهار عقیده  کرد: این حوادث مقطعی است و ملت ایران با سرافرازی از این چالش ها عبور می‌کند و راه خود را با سرعت ادامه خواهد داد .

 

نوسانات بازار ارز هرگز به خاطر سیاست‌های اقتصادی دولت نیست

وی در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه با توجه به نوسانات قیمت ارز دولت در راستای کنترل این نوسانات چه اقداماتی انجام داده است و منشاء این نوسانات چیست؟ گفت: ‌نوسانات متعلق به امروز نیست مدتی است بازار دچار نوسانات است که در این روزها تشدید شده است.


وی با بیان اینکه دو عامل دست به دست هم دادند تا بازار ارز دچار نوسانات شود، گفت: یک عامل از بیرون است و یک عامل از درون. دشمن اعلام کرده تحریم می‌کند و بخشی از خرید نفت ایران کاهش پیدا کرده که بخش قابل توجهی از درآمدهای ارزی ما از ناحیه فروش نفت تامین می شد.

 

بدتر از تحریم نفتی تحریم مبادلات بانکی است

 وی افزود: بدتر از تحریم نفتی تحریم مبادلات بانکی است که اگر نفتی هم به فروش می‌رسد هزینه آن قابل جابجایی است و در واقع یک جنگ پنهان بسیار گسترده سنگین در سطح جهان وجود دارد.

 

رئیس دولت با بیان این که بانک مرکزی و نهادهای مربوطه برای مقابله با این جنگ تلاش می‌کند و راه هایی نیز پیدا کرده‌اند، گفت: این نبرد موجب کاهش مقداری از فروش نفت شده است اما تلاش می‌کنیم که این کاهش را جبران کنیم.

 

وی تاکید کرد:‌ انشاءالله هر زمان که شرایط مساعد شد در مورد ابعاد نبرد اقتصادی دشمن توضیحاتی به مردم خواهم داد که ما از چه شرایطی عبور کرده‌ایم.

 

‌بعضی‌ها تبلیغات سازماندهی شده بر علیه دولت راه اندازی کرده‌اند

احمدی نژاد با اشاره به عامل درونی بحران ارز گفت:‌بعضی‌ها در داخل اقدامات عملی و جنگ روانی و تبلیغاتی سازماندهی بر علیه دولت راه اندازی کرده‌اند.

 

وی با بیان اینکه مبادلات تجاری خارجی در اقتصاد ایران سهمش بالا نیست گفت: این معاملات دستمایه یک جنگ روانی گسترده شده است و عده‌ای بازار داخلی را به قیمت‌های بیرونی گره می‌زند که این مربوط به امروز نمی‌شود و از 50 سال پیش همین گونه بوده است.

 

رئیس دولت ادامه داد : آیا واقعاً ارزی را که امسال بانک مرکزی به بازار تزریق کرده تکافوی نیازهای کشور را نمی‌کرده؟ خیر این طور نیست.

 

وی با مقایسه واردات شش ماه اول سال گذشته با سال جاری تصریح کرد: سال گذشته در شش ماه اول میزان واردات کشور 17 میلیون و 840 هزار تن بوده که شش ماه نخست امسال از لحاظ وزنی افزایش و به 19 میلیون و 121 هزار تن رسیده است اما به لحاظ ارزشی کاهش یافته که امسال 22.5 میلیارد کالا و سال گذشته 26.5 میلیارد کالا وارد شده است که 10 درصد کالا کم شده اما نیمه دوم جبران خواهد شد و بانک مرکزی نیز با وجود این نبرد اقتصادی تا به امروز ارز اینها را تامین کرده است.

 

احمدی نژاد در ادامه افزود: آیا این نوسانات به خاطر مشکلات اقتصادی است، یا به خاطر سیاست‌های دولت است که این همه به دولت هجوم می‌برند؟ پاسخ روشن است هرگز این طور نیست.

 

وی تصریح کرد: از یک روز تا بعدازظهر چه اتفاقی می‌افتد و چه وضعی در اقتصاد رخ می دهد که 500 تا روی قیمت‌ها می‌رود؟

 

تصمیمات جدید بانک مرکزی درباره ارز مسافرتی

رئیس دولت با بیان اینکه بانک مرکزی نیازهای کشور را به 10 اولویت تقسیم کرده است، گفت:‌ بانک مرکزی اولویت‌های اولیه را با ارز 1226 تومان می‌دهد و بقیه اولویت‌ها را نیز تنظیم کردند و یک مرکز مبادلات هم درست شده است که هر کس ارز می خواهد برود آنجا.

 

وی در مورد ارز مسافرتی نیز گفت: بانک مرکزی نیز در مورد چگونگی تامین ارز کسانی که می‌خواهند به مسافرت بروند نیز تصمیماتی گرفته است.

 

احمدی نژاد با بیان این که واردات از لحاظ وزنی اضافه شد، گفت:‌ علتش واردات علوفه بود که باید وارد می شد اما به لحاظ ارزشی 2.5 میلیارد دلار بوده است که با 26.5 میلیارد دلار خیلی تفاوت ندارد.

 

وی با بیان اینکه واردات آزاد است، گفت: انواع کالاهای غیرضروری هم در کنار کالاهای ضروری و اساسی وارد می‌شود و بانک مرکزی توانسته است تا به امروز ارز آنان را تامین کند.

 

تنها در موفقیت های دولت شریکند نه در مشکلات

رئیس دولت با انتقاد از سایر نهادها و مسئولان که دولت را مقصر این مشکلات اقتصادی می‌دانند، گفت: در کنار این فشارها و تحریم های بیرونی از داخل نیز از هر طرف به دولت حمله می‌کنند و دولت را مقصر این مشکلات می‌دانند چطور در یک موفقیت حتی در مسابقات ورزشی که برنده می‌شویم همه شریک هستند اما وقتی مشکلی پیش می‌آید هیچکس جز دولت مقصر نیست.

 

وی ادامه داد: وقتی مشکلی به وجود می‌آید همه یا به سمت دشمن می‌روند یا به دولت هجوم می‌آورند هیچ اشکالی ندارد ما فدایی ملت هستیم.

 

احمدی نژاد با بیان اینکه خیلی از مسئولین بر علیه دولت مصاحبه می کند در جلسات دولت نیز حضور دارند گفت: خیلی از این افراد در تصمیم گیری‌ها دخالت دارند و حتی تصمیم‌های خو د را بر دولت تحمیل می‌کنند اما وقتی آثار این تصمیم گیری‌ها بیرون می‌آید کنار می‌کشند و همه مشکلات را به گردن دولت می‌اندازند.

 

دولت و ملت این مشکلات و فشارها را تحمل خواهند کرد

وی با تاکید بر اینکه این مشکلات حل شدنی است، گفت: دولت و ملت این مشکلات و فشارها را تحمل خواهند کرد چرا که این مشکلات تنها متوجه دولت نیست بلکه این مشکلات اقتصادی و تحریم ها فشار بر ملت‌ها است.

 

هیچ دلیل اقتصادی برای نوسانات تند وجود ندارد

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: هیچ دلیل اقتصادی برای نوسانات تند وجود ندارد بلکه تنها عامل آن جنگ روانی است.

وی با بیان این که امیدواریم شرایط بهتر شود، تاکید کرد: دشمن سنگی انداخته باید این سنگ را برداریم و به سمت خودش پرت کنیم و همه باید دولت را در این زمینه پشتیبانی کنند.

 

راه اندازی اتاق مبادلات ارزی نتیجه تصمیم گیری سه قوه است

احمدی نژاد با تاکید بر اینکه راه اندازی مرکز مبادلات ارزی در جلسه مشترک سه قوه تصمیم گیری شده است،‌ گفت: در جلسه مشترک میان قوا تصمیم گرفته شد که این مرکز راه اندازی شود تا معلوم شود که ارزی را که بانک مرکزی می‌دهد به کجا می‌رود و ثبت و ضبط شود.

 

وی با بیان اینکه به اندازه کافی ارز داریم، گفت: دولت به ترتیب اولویت ارز خواهد داد البته کالاهای اصلی در اولویت هستند مثلاً تا دارو در اولویت است به واردات مرغ ارز نمی‌دهیم.

 

اقتصاد ایران می‌تواند به حیات خود ادامه دهد

رئیس دولت با بیان اینکه دشمن بیش از آنکه در اقدام عملی موفق شود در فشار روانی پیروز شده است، گفت: یک مقدار جنگ روانی و فشار دشمن افزایش یافته اما اقتصاد ایران می‌تواند به حیات خود ادامه دهد و پیشرفت خودش را داشته باشد.

آمریکا می خواهد دست و پای صهیونیست های تند رو را جمع کند

 

وی در پاسخ به سئوال خبرنگار واحد مرکزی خبر که واکنش وی را نسبت به تشدید فشار سیاسی و تحریم ها از سوی آمریکا علیه جمهوری اسلامی پرسید گفت: واکنش ما معلوم است ما در کنار ملت ایران هستیم و از تمام حقوق و تمامیت خود دفاع می کنیم.

 

روش غربی ها در تحریم ایران شکست خورده و تکراری است

رئیس دولت در ادامه افزود: این روش غربی ها شکست خورده و تکراری است قبلا نیز این روش را تجربه کرده اند و امروز دوباره تجربه خواهند کرد.

 

احمدی نژاد در پاسخ به سئوال خبرنگار شبکه فونیکس چین که از وی در خصوص تهدید اسرائیل علیه ایران پرسید، گفت: این تهدیدها به خاطر نظمی است که در دنیای کنونی وجود دارد ما در زبان فارسی اصطلاحی داریم که می گوید سگ ها را رها می کنند و سنگ ها را می بندند.

 

وی در ادامه افزود: مهمتر از تهدید رژیم صهیونیستی مدیریتی است که چنین اجازه ای را به این رژیم می دهد و این مدیریت باید اصلاح شود و تا زمانی که این گونه باشد رژیم بی فرهنگ به این گونه اقدامات خود ادامه می دهد.

 

رئیس جمهور در ادامه تصریح کرد: ایران تا به حال به کشوری حمله نکرده است اما مدافع خوبی بوده مدافعی که مهاجمان را پشیمان کرده است. شما ببینید صدام الآن کجاست و ملت ایران کجاست.

 
نگران تهدید اسرائیل نیستیم

احمدی نژاد در ادامه با بیان اینکه نگران این گونه تهدیدها نیستیم ، گفت: ایران یک کشور مهم است که ریشه در تاریخ دارد.

وی با بیان اینکه آنها با رفتارشان در مدیریت جهان حرف های ما را مستند می کنند، گفت: رژیم صهیونیستی بیش از اینکه برای حمله موضعی داشته باشد، به دنبال جنگ روانی است.

 

برخی در داخل کشور جنگ روانی دشمن را رله می کنند

رئیس دولت در ادامه اظهار عقیده کرد: برخی نیز در داخل کشور جنگ روانی دشمن را رله می کنند .

 

آمریکا می خواهد دست و پای صهیونیست های تند رو را جمع کند

احمدی نژاد اظهار داشت: تحلیل دقیق من این است که آمریکا به این نتیجه رسیده که باید دست و پای صهیونیست های تند رو را جمع کند چرا که خرج آنها بیش از درآمدشان شده است و می خواهند رژیم صهیونیستی را کنترل کنند.

 

وی با اشاره به اینکه اسرائیل به دنبال ماجراجویی برای فرصت است، گفت: صهیونیست ها فکر می کنند با ماجراجویی برای ایران می توانند موقعیت خود را بهتر کنند در حالیکه اگر خودشان بروند ممکن است در نظم فعلی جهان جایی پیدا کنند. این رژیم با این گونه ماجراجویی ها جایگاه خودش را تهدید می کند.

 

نهادهای امنیتی با تصمیم های ارزی دولت همراهی کنند

محمود احمدی نژاد در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی مبنی بر اینکه منابع امنیتی عنوان کردند عده زیادی در التهابات بازار ارز دخیل هستند و انتظار دولت از منابع امنیتی برای کنترل بازار چیست؟، گفت: ما انتظار داریم این نهادها اولا با تصمیمات همراهی کنند و همچنین به مسئولان در کنترل اوضاع کمک کنند.

 

22 نفر سرحلقه آشفتگی های اخیر در بازار ارز هستند

وی افزود: براساس گزارش یکی از نهادهای امنیتی 22 نفر سرحلقه آشفتگی های اخیر در بازار ارز هستند با توجه به اینکه این افراد مشخص هستند نهادهای امنیتی باید ورود پیدا کنند.

 

رئیس دولت ادعا کرد: این افراد با یک تلفن به یکباره قیمت ارز را 200 و یا 500 تا افزایش می‌دهند تا التهاب در بازار ایجاد کنند و متاسفانه برخی مردم هم عجله می کنند و می خواهند خودشان را به سرعت به طلا تبدیل کنند که این اشتباه است.

 

امیدواریم نهادهای امنیتی وظیفه خود را بخوبی انجام دهند

احمدی نژاد خاطر نشان کرد: امیدواریم نهادهای امنیتی وظیفه خود را بخوبی انجام دهند و بعضی از نابسامانی ها را درست کنند.

 

رئیس دولت در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی مبنی بر اینکه رئیس مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با یکی از خبرگزاری ها اعلام کرده تحریم ها تاثیری در وضعیت اقتصادی کشور ندارد، گفت: پس حتما تصمیمات ایشان تاثیر دارد همانگونه که قبلا عنوان کردم بعضی فقط در هنگام خوشی همراه دولت هستند.

 

وی با بیان اینکه احترام زیادی برای آقای لاریجانی قائل هستم، گفت: بالاخره ایشان می داند وضعیت فروش نفت چگونه است و بانک مرکزی برای جابجایی ارز و تامین نیازهای کشور چه اقداماتی انجام می‌دهد.

 

خبرگزاری یک نهاد نظامی نباید به مسائل نظامی ورود پیدا کند

احمدی نژاد با بیان اینکه بنده مصاحبه ایشان با یکی از خبرگزاری های داخلی دیدم و هم اکنون نیز همراه خود دارم، ادامه داد: ایشان با خبرگزاری وابسته به یکی از نهادهای امنیتی علیه دولت مصاحبه کرده است، در حالیکه خبرگزاری یک نهاد نظامی نباید به مسائل نظامی ورود پیدا کند.

 

روایت بهمنی از پیامک یک خبرگزاری نهاد امنیتی

وی با نقل خاطره ای از رئیس کل بانک مرکزی گفت: آقای بهمنی تعریف می کرد در یکی از وفات ها که در کشور تعطیلی عمومی بود، این خبرگزاری نهادهای امنیتی پیامکی را ارسال کرد و از افزایش قیمت ارز خبر داد. بنده نیز که در جلسه ای با مسئولان بودم به این موضوع شک کردم و به سرعت راهی خیابان فردوسی و اطراف آن شدم، اما مشاهده کردم که همه صرافی ها و سکه فروشی ها تعطیل است.

 
گرانی ها سیاست دولت نیست

رئیس دولت با بیان اینکه امروز هم این خبرگزاری همین حرف ها را تکرار می کند، افزود: آنها امروز هم تلاش می کنند بر چند نکته تاکید کنند، اولا می گویند گرانی ها سیاست دولت است در حالیکه دولت طرف مردم است.

 

احمدی نژاد تاکید کرد: برخی دیگر نیز عنوان می کنند دولت به دنبال این است تا دولت آینده را در اختیار بگیرد در حالیکه همان ها باز می گویند دولت فعلی می خواهد تا دولت آینده با مشکل مواجه شود.

 

هدفمندی یارانه ها در جهت عدالت بود

وی با تاکید بر اینکه این افراد از ابتدا هم با هدفمندی یارانه ها مخالف بودند، گفت: این در حالی بود که هدفمندی یارانه ها در جهت عدالت بود و ما می خواستیم هر کسی به اندازه سهم خود از یارانه ها سود ببرد.

 

رئیس جمهور با بیان اینکه بگذارید یکسال هم هر کسی سهم خود را از یارانه ها دریافت کند، تصریح کرد: دولت تنها یارانه ها را از جیب افرادی که بیشتر مصرف می کردند به جیب افرادی که کمتر دریافت می کردند، واریز کرد.

 

نقدینگی در دولت من 4 برابر بود در دولت قبلی 8 برابر

احمدی نژاد با اشاره به اینکه عنوان می کنند این دولت نقدینگی را بالا برده است، مدعی شد: در برنامه سوم توسعه 29 درصد رشد نقدینگی سالیانه بود و از اول برنامه تا آخر برنامه ای که دولت قبل حضور داشت، نقدینگی 8 برابر شد. در حالیکه در این دولت نقدینگی به 4 برابر رسید.

 

برخی در بالاترین سطح در کارها دخالت می کنند

وی با بیان اینکه متاسفانه برخی در بالاترین سطح در کارها دخالت می کنند، افزود: این افراد نمی دانند نقدینگی نسبی است، نه مطلق و این درصد است که در نقدینگی تاثیرگذار است.

 

رئیس دولت در ادامه با اشاره به اینکه در اقتصاد چین که نقدینگی 5- 6 برابر است، معلوم است که در آن اقتصاد 5 درصد نقدینگی، 30 درصد نقدینگی کشور ما به حساب می آید، اظهار داشت: متاسفانه برخی این مسائل را نمی دانند و بعد اظهارنظر می کنند و می گویند دولت در مدیریت بازار ارز ناتوان است.

 

تعویق پرداخت معوقات بانکی سیستم بانکی را دچار رکود کرد

احمدی نژاد با بیان اینکه افرادی دولت را به عدم مدیریت متهم می کنند که در بودجه تصویب کردند پرداخت معوقات بانکی 5 سال عقب بیافتد، تصریح کرد: این موضوع سیستم بانکی را دچار رکود کرد.

 

بدهکاران بانکی مشغول تجارت در بازار هستند

وی به رقم بسیار بالای معوقات بانکی اشاره کرد و افزود: افرادی که این پول ها گرفته اند، هم اکنون در حال تجارت در بازار هستند و این پول ها از مدیریت بانک خارج شده است.

 

بگذارید دولت و بانک ها کار خود را بکنند

رئیس دولت تاکید کرد: بگذارید دولت و بانک ها کار خود را بکنند. متاسفانه برخی تصمیمات را می گیرند و سپس تبعات آن گردن دولت می اندازند.

 

احمدی نژاد خاطر نشان کرد: دولت شبانه روز مشغول کار است و بهتر است برخی یک مقدار هم با دولت همراهی کنند.

 

مذاکره مستقیم با آمریکا ممکن است

وی در ادامه نشست خبری با خبرنگاران در پاسخ به سئوال العالم مبنی بر اینکه در پی نوسانات ارز سخنگوی کاخ سفید اعلام کرده این نوسانات نشان می دهد تحریم ها اثر خود را در اقتصاد ایران داشته و در بحث هسته ای نیز موثر بوده است، آیا با کاهش ارزش پول ملی در بحث برنامه هسته ای نوعی بازنگری صورت خواهد گرفت و روند مذاکرات 1+5 تغییر خواهد کرد، گفت: مذاکره مستقیم با آمریکا ممکن است، ولی شرایط باید فراهم شود.

 

وی با اشاره به اینکه در این شرایط فکر نمی کنیم امکان مذاکره وجود داشته باشد و اینکه بالاخره در عرصه بین الملل اصل بر رابطه ، گفتگو و تفاهم است اما رابطه باید در شرایط عادلانه و احترام صورت گیرد اگر کسانی فکر می کنند با بداخلاقی و فشار بر ملت ایران پای رابطه و گفتگو خواهند نشست حتما اشتباه می کنند.

 

وی تاکید کرد: اگر می خواهند این طور شود باید جور دیگری عمل کنند.

 

ملت ایران و احمدی نژاد اهل عقب نشینی نیستند

احمدی نژاد در این باره که آیا ایران عقب نشینی خواهد کرد ، گفت: منظورتان از عقب نشینی ملت ایران و یا احمدی نژاد است. ملت ایران و احمدی نژاد اهل عقب نشینی نیستند کس دیگری هم نیست که عقب نشینی کند.

 

وی در پاسخ به خبرنگار سحر در این باره که در هفته گذشته دولت آمریکا نام گروهک تروریستی منافقین را از لیست تروریست ها خارج کرد و علت اصلی این اقدام چه می تواند باشد و اقدام موثرما چه خواهد بود؟ گفت: من فکر می کنم حربه های طراحی آنها دامنه وسیع تری از حرفهایی که راجع به دلار می زنند، دارد. آنها بدنبال کارهای دیگری هم هستند و به همین دلیل این گروه را از لیست منافقین خارج کرده اند.

 

احمدی نژاد تصریح کرد: این سئوال را در نیویورک نیز از پرسیدند و گفتند احمدی نژاد دروغ نمی گوید. راستش ما خوشحالیم چرا که اگر بنا بود به دنیا بگوییم آمریکا حامی تروریست است و در این مورد خرج و تبلیغات می کردیم باید 500 یا 600 میلیون دلار هزینه می کردیم اما خودتان این کار را انجام دادید.

 

وی تاکید کرد: البته حتما اطلاعیه می دهیم و مخالفت می کنیم اما اگر فکر می کنید گروهکی که منفور ملت ایران است و محبوب ترین رئیس جمهور ایران را در همین ساختمان به آتش کشیده چیزی جز ضرر عاید شما می کند اشتباه کرده اید شاید آنها هم مثل بعضی از دوستان ما قدرت تحلیل خود را از دست داده اند.

 

رئیس جمهور کشورمان در پاسخ به سئوال خبرنگار آریا در این باره که بعد از پیشنهاد رئیس جمهور مبنی بر برقراری ارتباط با آمریکا واکنش هایی در داخل و خارج مطرح شد و برخی این حرف را در حدود اختیارات رئیس جمهور نمی دانستند، گفت: هر اتفاقی در فضای رسانه ای رخ می دهد. یک جمله صادر می شود و تا به آن سوی دنیا برسد صد جور تغییر می کند.

 
پیشنهاد مذاکره نداده ام

وی با تاکید بر اینکه پیشنهاد مذاکره نداده ام خاطرنشان کرد: سئوال خبرنگار این بوده که آیا با آمریکا گفتگو می کنید. من باید چه می گفتم کدام عاقلی در عرصه بین الملل می تواند بگوید گفتگو نمی کند. در روابط بین الملل اصل بر گفتگو است مگر اینکه استثنایی مانند رژیم صهیونیستی که او را به رسمیت نمی شناسیم وجود داشته باشد.

 

احمدی نژاد ادامه داد: سئوال خبرنگار درباره افغانستان بوده و ما گفتیم در شرایط عادلانه و احترام به یکدیگر گفتگو می کنیم. آنها باید حقوق ملت ایران را بپذیرند از موضع خود پائین بیایند و حرف بزنند. ملت ایران نمی تواند مخالف گفتگو باشد ما همیشه همین را گفته ایم.

 

وی تصریح کرد: در تاریخ روابط ما معلوم است که چه کسی باید رفتار خود را اصلاح کند. اینکه در شرایط برابر چماق بر سر ملت ایران بلند کردید که داوطلبانه گفتگو کن به هر ملتی بگویید زشت است بخصوص ملت ایران. ملت ایران هزاران سال است که بوده و اینها نبوده اند. نه قطع گفتگو اصالت دارد و نه درگیری، استثناء در روابط بین الملل به رفتارها باز می گردد.

 

خبرنگار روزنامه اعتماد درباره تعطیلی روزنامه شرق و اینکه رئیس جمهور اقدامات قوه قضائیه را مستقل خوانده است پرسید و گفت آیا با توجه به فشارهایی که وزیر ارشاد و سایر وزیران برای تعطیلی و توقیف روزنامه شرق آورده اند، رئیس جمهور وزیران را نیز مستقل می داند؟

 

رئیس دولت ادعا کرد: مشی دولت در 7 سال گذشته مشی روشنی است. دولت حداکثر تحمل ممکن را داشته و آزادی نزدیک به مطلق بوده است، نظرات ما هم معلوم است و به آن پایبند هستیم.

 

اقدام وزیر ارشاد در توقیف شرق اشتباه بود

وی تصریح کرد: کار وزیر ارشاد قطعا اشتباه بوده اما توضیحاتی دارد. ارزشهای دفاع مقدس برای همه ملت ایران مقدس است و همه احترام می گذارند. اتهامی که به روزنامه داده شده هنوز اثبات نشده باید به دادگاه صالح برود و در حضور هیئت منصفه بررسی شود.

 

وی افزود: در هیئت نظارت سه قوه هستند و این یک ترکیب متنوع است. نظر شخصی من این است که قطعا اشتباه است و باید اصلاح کنند این "باید" دستور نیست چرا که من نمی توانم به آنها دستور دهم و یادت باشد در غیاب ما این تصمیم را گرفتند.

 

برای آزادی جوانفکر با کسانی که باید صحبت کنم صحبت می‌کنم

در ادامه کنفرانس خبری محمود احمدی نژاد که امروز سه شنبه برگزار شد، خبرنگار روزنامه ایران پرسید: زمانی که شما در نیویورک بودید اتفاقات خاصی افتاد و مشاور مطبوعاتی شما را بازداشت کردند ما از یک اتهام نمی‌توانیم بگذریم و آن هم اتهام توهین به مولا و مقتدایمان امام است، شما می‌دانید در این مدت به ما چه گذشته از مجله خاتون که ما را محارب نامیدند و بعد به روزنامه ایران حمله شد باز هم سکوت کردیم اما امروز به مشاور مطبوعاتی شما اتهام توهین به ولایت فقیه می‌زنند که ما نمی‌توانیم آن را بپذیریم. این سوال را داریم که با چه هدفی به دولت شما این انگ را می‌زنند؟

 

احمدی نژاد در پاسخ به این سوال گفت: از من چرا سوال می‌کنید از کسانی که این کار را انجام دادند سوال کنید. متاسفیم که این اتفاق افتاده است.

 

وی ادامه داد: حتماً ضرورت بزرگتری وجود داشته که 10 دقیقه مانده به سخنرانی رئیس جمهور این دستگیری صورت گرفته و به خبر اول تبدیل شده است.

 

رئیس دولت تصریح کرد: پس از انتشار این خبر به جای اینکه جنایات مستکبران را فاش کنیم باید پاسخ می دادیم که در ایران چه خبر است.

 

وی با تاکید بر اینکه این اتهام به آقای جوانفکر نمی‌چسبد، گفت: این روش کار درستی نیست، اگر بخواهیم این روش را باب کنیم خوب نیست. با این عنوان همه را می‌توانند از دم ردیف کنند.

 

با کسانی که باید در مورد آزادی جوانفکر صحبت کنم صحبت می‌کنم

احمدی نژاد افزود: من در حال پیگیری این مساله هستم و با کسانی که باید صحبت کنم صحبت می‌کنم.

 

رئیس دولت در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه خبر در خصوص راهکارهای دولت برای جلوگیری از افزایش قیمت کالاهای اساسی گفت: دولت با تمام توان درگیر مساله است اما باید توجه کرد جنگ اقتصادی و روانی وجود دارد و دیگر قوا نیز باید در کنار دولت و با پشتیبانی خود به دولت کمک کنند اینکه انگشت اتهام را به سمت دولت ببریم کمکی به حل مشکل نمی‌کند.

 

وی تاکید کرد: یقین دارم ملت ایران با سرفرازی از این مقطع عبور می‌کند و از همه خواهش می کنم از تصمیمات وزارت اقتصاد و بازرگانی برای کنترل بازار پشتیبانی کنند تا به بازار آرامش دهیم.

 
مردم به بازار مراجعه نکنند

وی ادامه داد: مردم به بازار مراجعه نکنند،‌ خرید ست لوازم فلان کشور هیچ ضرورتی ندارد، کمک کنید تا به شرایط عادی برگردیم که بعد از آن خیلی‌ها ضرر می‌کنند.

 

رئیس جمهور تصریح کرد: باید تصمیمات دولت تبیین شود همه باید کمک کنند وقتی جنگ اقتصادی به معنای واقعی کلمه همراه با جنگ روانی باشد همه باید کمک کنند.

 
رفتار نتانیاهو واقعا زشت بود

احمدی نژاد در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه المنار در خصوص اظهارات نخست وزیر اسرائیل در سازمان ملل گفت: صهیونیست‌ها بعد از اینکه ما در سازمان ملل صحبت کردیم، عصبانی شدم و آن آقا نقاشی توهین آمیزی که توهین به مخاطبان بود در سازمان ملل به نمایش گذاشت. این رفتار واقعاً‌ زشت بود.

 

وی با اشاره به طراحی‌های رژیم صهیونیستی پیش از ورود هیات ایرانی به نیویورک گفت: اینها طراحی کرده بودند که ما را در دام بیاندازند . طرح‌ آنان باعث افزایش تنش‌ها در منطقه می‌شد تا فضا را شعله ور کرده و به ما فشار بیاورند و ایران را مسئول فشارها معرفی کنند.

 

هیات ایرانی در نیویورک با هوشمندی دقیق وارد شد

رئیس جمهور با بیان اینکه هیات ایرانی با هوشمندی دقیق وارد شد، گفت: ما در نیویورک ملت ایران را معرفی کرده رژیم صهیونیستی را عامل تنش معرفی کردیم. خیلی از رسانه‌های دنیا فضا را طوری سازماندهی کرده بودند که اگر ما بی احتیاطی می‌کردیم ادبیات مورد نیاز آنها را تولید می کردیم اما با اقدام به موقع هیات ایرانی پشت برنامه تبلیغاتی آنها خالی شد.

 

وی اظهار داشت: ما 33 سال است که در فضای تهدید زنگی می‌کنیم گروه‌های مختلف آمریکایی در نیویورک با ما گفتگو کردند زمانی که می‌گویند در آمریکا جو جنگی حاکم است به این معنا نیست که مردم آمریکا طرفدار جنگ هستند بلکه سیاست مداران این کشور طوری رفتار می‌کنند که مردم وجود جنگ را باور کنند نه اینکه از جنگ حمایت کنند. همین رفتار را در سفر ما به نیویورک جلو می‌بردند اما با این سوال اساسی از طرف هیات ایرانی روبرو شدند که جنگ برای چه؟

 

احمدی نژاد با بیان اینکه دولت آمریکا از خشن‌ترین رفتارهای رژیم شاهنشاهی و منافقین در ایران حمایت کرده است، گفت: نمی‌گویم به تمام آرزوهایمان دست یافته‌ایم ما هم باید اصلاحاتی انجام دهیم اما از زمانی که ما آزاد شدیم دولت آمریکا در برابر ملت ایران ایستاده است. چرا؟

 

وی ادامه داد: این سوال اساسی را در آمریکا مطرح کردیم که بالاخره ما نفهمیدیم رژیم صهیونیستی در آمریکا حکومت می‌کند یا دولت آمریکا حاکم بر این رژیم است.

 

احمدی نژاد اظهار داشت: از صحبت‌های ما در نیویورک عصبانی شدند و سطح تهدیدات و شعارها را بالا بردند کسانی که در داخل حرف می‌زنند مواظب باشند که خوراک دشمن را تامین نکنند ما باید آماده باشیم اما نگران نباشیم زیرا از گردنه‌ها عبور خواهیم کرد.

 

خبر آنلاین: عراق یک هواپیمای ایرانی را بازرسی کرده است

Posted: 02 Oct 2012 10:25 AM PDT

جـــرس: کشور عراق یک هواپیمای ایرانی که از سوریه بازمی گشته است را بازرسی کرده است.


به گزارش خبرآنلاین، بازرسی این هواپیما پس از آن صورت گرفت که در پی انتشار گزارش هایی درباره کمک تسلیحاتی ایران به رژیم بشار اسد، هوشیار زیباری وزیر امور خارجه عراق گفته بود که این کشور قصد فرود آوردن و بازرسی از هواپیماهای ایرانی را دارد.


بر اساس گزارش مذکور، ماموران عراقی یک هواپیمای باربری متعلق به شرکت هواپیمایی ایران ایر را در مسیر بازگشت از سوریه به ایران در فرودگاه بغداد متوقف کرده و به جستجوی آن پرداخته اند.


سایت خبرآنلاین این اقدام مسئولان عراقی را "اقدامی تحت فشار آمریکا" نامیده است.

 

جلسه در بیت رهبری: نگرانی از انزوا و تشدید فشارها علیه ایران

Posted: 02 Oct 2012 10:25 AM PDT

جـــرس: به دنبال عدم موفقیت نمایندگان جموری اسلامی در پیشبرد مذاکرات هسته ای، سه هفته پیش جلسه ای در بیت رهبری و با حضور سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی و رییس گروه مذاکره کننده ایران با اتحادیه اروپا و گروه ۵+۱ برگزار و نسبت به مدیریت پرونده هسته ای، انتقادات شدیدی به جلیلی شد.


به گزارش کلمه، همچنین در این جلسه طولانی که علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه نیز حضور داشته، وی گزارشی از کاهش روابط دیگر کشورها با ایران و تضعیف موقعیت بین المللی ایران ارائه می دهد.


صالحی در این جلسه می گوید: “در حال حاضر بسیاری از کشورهای اروپا و آمریکای شمالی حتی در سطح مدیرکل وزارت خارجه شان هم پاسخ گوی تماس و درخواست های ما نیستند و ارتباط با مقامات بالاتر و وزرا نیز مطلقا امکان پذیر نیست.”


در این جلسه همچنین درباره انتخابات آینده ریاست جمهوری آمریکا گفت و گو می‌شود و جمع بندی این جلسه اینگونه بوده که که با توجه به محوریت مشکلات سیاست خارجی در بحث هسته ای و نقش اصلی آمریکا در تشدید، تداوم یا حل این مساله، و با توجه آرایش سیاسی قدرت در آمریکا و مواضع تندتر جمهوری خواهان و نامزد این حزب یعنی میت رامنی علیه ایران، ترجیح ایران در انتخابات آمریکا، پیروزی اوباما است و برای کمک به این هدف، مجموعه مواضع نظام باید در جهت تقویت نامزد دموکرات ها بوده و یا حداقل از سوی ایران رفتاری که موجب تضعیف موقعیت اوباما در این انتخابات شود، صورت نگیرد.

 

صدور احکام اختلاس بیمه ایران؛ معاون اول احمدی‌نژاد در امان است

Posted: 02 Oct 2012 10:13 AM PDT

حنا صادقی
 جرس: حبس ابد و جریمه ۱۰ میلیارد تومانی برای متهم ریف اول اختلاس از بیمه ایران و ۲۵ تا ۲۳ سال زندان و جزای نقدی از ۱۰ میلیارد تومان به پایین برای چند محکوم دیگر.

 

حکم متهمان دانه درشت پرونده اختلاس از بیمه ایران، روز دوشنبه( 10 مهر) در حالی از سوی معاون دادستانی کل کشور اعلام شد که هنوز در خصوص تعیین تکلیف بزرگ‌ترین نام مطرح شده در این پرونده سخنی به میان نیامده است. ماجرای اتهام فساد مالی "محمدرضا رحیمی"، معاون اول محمود احمدی‌نژاد که از سال ۱۳۸۸ از سوی برخی از مته‌مان دستگیر شده و عده‌ای از نمایندگان مجلس مطرح شده بود، با وجود کش قوس‌های فراوان هنوز بلاتکلیف مانده است. پرونده اختلاس در بیمه و استانداری تهران که با عنوان "حلقه فاطمی" شهرت دارد، نخستین بار در سال ۸۹ با اظهارات الیاس نادران، نماینده مجلس، و اشارات صادق لاریجانی، رییس قوه قضاییه، رسانه‌ای شد. آن زمان سخنگوی قوه قضائیه تاکید کرده بود که محمدرضا رحیمی، معاون اول محمود احمدی‌نژاد، در این پرونده متهم است و باید در دادگاه حضور یابد و الیاس نادران از آقای رحیمی به عنوان "رییس حلقه فاطمی" یاد کرده بود. اما این متهم تا این لحطه هنوز در سمت معاون اول رئیس جمهور است و حاضر نیست توضیحی در خصوص اتهامات وارده بدهد.

پیگیری نمایندگان؛ میخ آهنین در سنگ
در اسفند ۱۳۸۸ و فروردین ۱۳۸۹ بیش از ۲۲۰ نماینده مجلس ایران با انتشار دونامه خطاب به رییس قوه قضائیه، خواستار پیگیری فساد اقتصادی برخی مسوولان شدند. الیاس نادران، یکی از امضا کنندگان این نامه‌ها در برنامه زنده تلویزیونی زنده "دیروز امروز فردا" در خصوص پرونده بیمه ایران، گفت: "همه آنهایی که متهم شده بودند، دستگیر شدند؛ جز یک نفر" وی همچنین به تخلفات مالی در دیوان محاسبات هنگام ریاست رحیمی بر این سازمان اشاره کرد و گفت که نمایندگان مجلس، اسنادی را در این زمینه کشف کرده‌اند. او عنوان کرد که متهم این پرونده یک کارمند عادی دولت نیست: "این شخص رئیس ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی است و خودش پرونده دارد."
این نماینده اصولگرا با اشاره به اینکه دولت تمامی همت خود را خرج کرده تا تحقیق و تفحص از دیوان محاسبات رای نیاورد افزود: "آیا می‌توان با افراد فاسد به جنگ مفسدان برویم یا اینکه باید با دست‌های پاک و افراد دارای سلامت رفتاری به مبارزه با فساد برخیزیم."
اما احمدی‌نژاد هم این سخنان نادران را بی‌پاسخ نگذاشت. او در دفاع تمام قد از معاون اولش از پخش اتهامات فساد مالی علیه رحیمی از تلویزیون دولتی در یک برنامه زنده تلویزیونی به شدت انتقاد کرده و گفت: "بعضی از بخش‌های صدا و سیما و بعضی از معاونت‌ها باید دقت و مراقبت بیشتری انجام داده و عملکرد خود را ا صلاح و جبران کنند." محمود احمدی‌نژاد گفت "اینکه کسانی با حضور در برنامه زنده تلویزیونی، بدون هیچ سند و مدرکی به معاون اول رئیس جمهور تهمت بزنند، خلاف قوانین کشور است. اینکه در یک برنامه زنده تلویزیونی، فردی که خودش متخلف است، نسبت به کسی که حضور ندارد، تهمت و افترا بزند، صحیح نیست."

موج اظهار نظر‌ها درباره رحیمی
با داغ شدن موضوع اختلاس رحیمی از بیمه ایران، موجی از اظهارنظر‌ها درباره معاون اول احمدی‌نژاد به راه افتاد. پرویز سروری، نماینده اصولگرای مجلس هشتم از جمله چهره‌هایی بود که سخن از کمک ۹۰۰ میلیون تومانی یک فرد به نمایندگان مجلس هشتم به میان آورد و گفت: "در اواخر مجلس هفتم و ورودی مجلس هشتم، رحیمی که معاون پارلمانی رئیس‌جمهور بود با این بهانه که نمایندگان هزینه‌های انتخاباتی دارند، مبالغی را تحت عنوان کمک به هزینه‌های انتخاباتی وکلای ملت، بین آنان توزیع می‌کرد." احمد نجابت، نماینده تهران با اشاره به گزارش‌های منتشرشده پیرامون رحیمی، در اظهاراتی کنایه وار گفت: "نظام در برخورد با مفاسد اقتصادی هیچ خط قرمزی ندارد و همانطور که احمدی‌نژاد گفت متاسفانه برخی افراد در اجرای عدالت برای نزدیکان خود قافیه را می‌بازند." کریمی اصفهانی، فعال سیاسی نزدیک به موتلفه نیز خواستار صدور حکم قضایی در این زمینه شد و محمد رضایی، نماینده جهرم تاکید کرد که اگر قوه قضاییه فساد مالی آقای رحیمی و خوش و بش‌هایی که در خصوص استاندار تهران مطرح است را اثبات کند احمدی‌نژاد باید در خصوص اطرافیان خود تجدیدنظر کند.
اما تند‌ترین موضع را احمد توکلی، نماینده تهران گرفت که یک سالی هست به شدت رابطه‌اش با رحیمی تیره و تار شده و دو بار هم معاون اول رئیس جمهور از او شکایت کرده است. توکلی نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه قوه قضائیه نباید بیش از این در تعقیب یک متهم به خاطر برخورداری از قدرت سیاسی وی تعلل کند، گفت: احمدی‌نژاد باید به خیلی چیز‌ها تن دهد. سایت الف هم که توسط احمد توکلی مدیریت می‌شود، عکس‌های معاون اول احمدی‌نژاد را مانند مته‌مان قضایی به صورت مخدوش منتشر کرد تا نشان دهد که هراسی از شکایت‌های رحیمی ندارد.
همچنین سایت اصولگرای فردانیوز‌‌ همان زمان در گزارشی تاکید کرد قوه قضائیه همانگونه که با پرونده مهدی و فائزه هاشمی باید برخورد کند، در برخورد با چهره‌هایی چون رحیمی و مشایی نیز نباید کوتاهی کند.

رحیمی: چون کُردم مرا متهم می‌کنند
اواخر تیر ماه سال جاری رحیمی در سخنانی عجیب، در مراسم افتتاح هفته هنر استان کردستان دلایل طعنه و اتهام‌هایی که به سمتش روانه شده را "کرد" بودن خود اعلام کرد. منتقدان دولت معتقدند رحیمی سعی دارد با پیش کشیدن مسائل قومیتی، حساسیت پرونده‌های قضایی را که نام وی نیزدر آن برده شده را بالا ببرد. در این مراسم رحیمی گفت: "هنوز عده‌ای متعجب هستند که چرا رییس‌جمهور، معاون اول خود را از استان کردستان برگزید و همین موضوع موجب شد تیر طعنه و اتهام آن‌ها از روزهای اول فعالیت در جایگاه معاون اول، به سوی بنده روانه شود. البته بنده به این مسائل توجهی نشان نداده‌ام و در مقابل رفتار آن‌ها تنها یک ساعت به ساعت کاری موظف خود اضافه کردم..."

بنا به "مصالحی" پرونده رحیمی متوقف شد
اواسط شهریور ماه مصطفی پورمحمدی، رییس سازمان بازرسی کشور، گفت پرونده "فساد" محمدرضا رحیمی، معاون اول رییس‌جمهوری ایران، در مراحل بازرسی نهایی‌ در قوه قضائیه و برای "رعایت مصالحی" متوقف شده‌است. وی ادامه داد: "پرونده ایشان بدون هیچ کم‌وکاست در سازمان بازرسی مورد بررسی قرار گرفته و به قوه قضائیه ارسال شده‌است. در مرحله بازپرسی هم تحقیق شده، مراحل بازرسی نهایی‌اش هم که در اختیار بنده و شعبه هم نیست، متوقف و به زمان دیگری موکول شده‌است، برای رعایت مصالحی که بنده هم قبول دارم."
بر اساس گزارش خبرگزاری مهر، رییس سازمان بازرسی کشور در سخنان خود، انتخاب محمدرضا رحیمی به سمت پیشین او یعنی ریاست دیوان محاسبات از سوی مجلس را یک "اشتباه" دانست و گفت که "اگر مجلس آن زمان در انتخاب خود اشتباه کرد امروز نیز دولت در انتخاب خود اشتباه کرده‌است." مصطفی پورمحمدی توضیحی در مورد "مصالحی" که باعث توقف رسیدگی به این پرونده "فساد" شده است نداد اما به طور ضمنی تصمیم سید علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی را در این خصوص دخیل دانست.
به این ترتیب با صدور احکام پرونده اختاس بیمه ایران، با وجود همه اصرار نمایندگان مجلس، رحیمی از کوچک‌ترین گزندی در امان مانده است؛ مشابه وضعیتی که برای اسفندیار رحیم مشایی در پرونده اختلاس بزرگ پیش آمد. اما اینکه چه "مصالحی" در میان است که زور هیچ کس به اطرافیان احمدی‌نژاد نمی‌رسد هنوز مشخص نیست.
 

گفتگو با احمد علوی درباره بحران ارز

Posted: 02 Oct 2012 09:29 AM PDT

حمید مافی
جرس: شاخص‌های اقتصادی ایران، اگر چه از سوی مسولان دولتی خوب جلوه داده می‌شوند اما حکایتگر روزهای تلخ اقتصاد نفتی و رانتی ایران هستند. 

 

رشد چشمگیر آمار جوانان بیکار، افزایش بحران در واحدهای تولیدی، افزایش دوباره نرخ تورم که به یک رویه عادی تبدیل شده و همزمان با آن، سقوط ارزش پول ملی، در کنار هم نشان می‌دهند که بحران عمیق‌تر از آن است که بتوان با دستور العمل‌های دولتی، پنهان کردن آمار و امنیتی کردن عرصه اقتصادی راهی برای خروج از آن یافت.
کشتی به گل نشسته اما تنها به سکانداران آن تعلق ندارد که زندگی هفتاد و پنج میلیون شهروند ایرانی را درگیر کرده است، از این رو باید راهکارهایی را برای برون رفت از این وضعیت جست. دکتر احمد علوی، استاد اقتصاد در دانشگاه‌های سوئد، معتقد است که در کوتاه مدت نمی‌توان امیدوار بود که وضع موجود تداوم پیدا نکند. چرا که دولت نامشروع و ناکارآمد، تحریم‌های اقتصادی و مهم‌تر ساختار اقتصادی ایران، ضربه‌های سنگینی بر اقتصاد ایران وارد کرده است و باید به دنبال تحول ساختاری هم در حاکمیت و هم در جامعه مدنی رفت تا رشد اقتصادی و تولید در جامعه نهادینه شود.
او می‌گوید: برای برون رفت از وضع موجود، علاوه بر اینکه به یک دگرگونی در ساختار سیاسی و مدیران دولتی نیازمندیم، باید به قطاع سوم –‌‌ همان جامعه مدنی- هم بها بدهیم. آنجایی که نهادهای مدنی و رسانه‌های مستقل از دولت، همچون دیده‌بان مراقب هستند تا قدرت و ثروت به چرخه فساد و رانت خواری باز نگردند.

متن کامل گفتگو را در زیر بخوانید:


آقای دکتر علوی، این روز‌ها نماگرهای اقتصادی ایران وضعیت خوبی ندارند. از سوی دیگر، رئیس کل بانک مرکزی به صورت تلویحی از امکان ورشکستگی بانک‌ها خبر داده، این اظهارات را می‌توان مقدمه‌ای بر پذیرش ورشکستگی در بانک مرکزی دانست و اینکه اقتصاد ایران در آستانه ورشکستگی قرار دارد؟
ابتدا باید توجه داشت که اصطلاح ورشکستگی در عرصه خرد و شرکت‌ها به کار می‌رود و در اقتصاد کلان کاربردی ندارد. هیچ وقت شما نمی‌توانید بگوید که یک جامعه ورشکست شده اما عوامل اخلالی وجود دارد که آثار منفی آن می‌تواند حتی بیشتر از ورشکستگی باشد. ما وقتی که از ورشکستگی حرف می‌زنیم یعنی واحد‌ها توان پرداخت مطالبات را ندارند. در خصوص جوامع ما نمونه‌هایی داریم مثل بالکن و زیمبابوه که نرخ تورم بالایی دارند و یا فلسطین که بیکاری در آن بسیار بالاست، برای توصیف وضعیت این‌ها از اصلاح ورشکستگی استفاده نمی‌کنیم بلکه رکود تورمی و یا رکود عمیق، بهترین توصیف برای وضعیت این کشور‌ها است.
با این مقدمه، ما اگر بخواهیم که در باره اقتصاد ایران صحبت کنیم، در حال حاضر چند ویژگی دارد؛ یکی نرخ تورم بالا است که در شمار بالا‌ترین نرخ تورم‌های دنیا ست، دوم اشتغال کم و بیکاری زیاد و سوم هم سقوط ارزش پول ملی است، که اگر این سه را کنار هم بگذاریم، بسیار با معناست. از سوی دیگر ما می‌دانیم که هم اکنون اقتصاد ایران با رکودرکود تولید و نرخ رشد اگر نگوئیم صفر، بسیار پائین مواجهه است و میزان سرمایه گذاری هم بسیار ناچیز است.
جدای از این متغیرهای کوتاه مدت، اقتصاد ایران یک سری ویژگی‌های پایدار هم دارد. از یک طرف مالکیت کاملا در اختیار دولت است و از طرف دیگر، دولت دولتِ رانتی است. یعنی توزیع منابع نه بر اساس کارآمدی و ایجاد ارزش افزوده که بر اساس دوری و نزدیکی به سلطان انجام می‌شود و سودی هم اگر ایجاد شود، به تولید بازگشت ندارد بلکه بازگشت به این شبکه سیاسی دارد و ناپدید می‌شود.
همچنین اقتصاد ایران، یک اقتصاد حاشیه‌ای و منزوی است و این فرصت‌ها را گرفته که این اقتصاد، بتواند با اقتصاد دنیا و بازار جهانی رشد کند و بازار جهانی پیدا کند. ما می‌دانیم که اگر به فرض مثال، ایران اگر یک درصد از جمعیت و خاک دنیا را داشته باشد، سهمش از اقتصاد جهانی و تولید ناخالص داخلی نیم درصد هم نیست.
بنا بر این اقتصاد ایران، یک اقتصاد حاشیه‌ای منزوی، تک پایه نفتی، رانتی و متمرکز است که با حضور نیروهای نظامی و به ویژه امنیتی‌ها، این مشکلات تشدید هم شده است. در عین حال بخش قابل توجه‌ای از اقتصاد ایران سیاه و کدر است و مشخص نیست که در آن، چه می‌گذرد.
حال اگر این عوامل پایدار را با متغیرهای کوتاه مدت تلفیق کنیم، می‌بینیم که اقتصاد پویا و زایایی نداریم. اقتصاد اگر پویا نباشد علائم منفی بسیار زیادی دارد که به احتمال زیاد در دوره کوتاه مدت نمی‌توان راهی برای نجات آن جست. تا وقتی که ساختارهای سیاسی دگرگون نشود، به این معنا که تنش زدایی در عرصه بین المللی و اعتماد سازی در داخل، به وجود نیاید، سرمایه گذاری صورت نمی‌گیرد و شرکای تجاری هم اعتماد نمی‌کنند.
بنا بر این خیلی از این متغیرهای اقتصادی در ‌‌نهایت بیشتر از اینکه اقتصادی باشند بر دگرگونی سیاسی تکیه دارند. ما می‌دانیم که در شرایط فعلی، سرمایه از ایران فرار می‌کند و در کشورهای همسایه و حتی مالزی و اندونزی، به کار گرفته می‌شود در حالی که اگر اعتماد و اطمینان وجود داشته باشد و جذابیت‌های سیاسی و اقتصادی ایران مناسب‌تر باشد، سرمایه به ایران می‌آید. واقعیت این است که در شرایط فعلی و با مدیریت کنونی چنین امکانی وجود ندارد و برای همین انتظار می‌رود در شرایط فعلی شاهد تداوم وضع موجود باشیم.


شما اشاره داشتید به ورود نظامیان و به صورت خاص‌تر اگر بخواهیم اشاره کنیم، وروود سپاه به عرصه اقتصادی ایران، این مساله چه آثار مخربی بر اقتصاد ایران داشته و دارد؟
اگر از منظر اقتصاد مالی نگاه کنیم، سرمایه به جایی می‌رود که برابری فرصت‌ها برای توزیع سود وجود داشته باشد. یک بازیگر اقتصاد اگر امکان انتخاب از چند بازار برایش فراهم باشد،، جایی می‌رود که شانس او برای سود و ریسک با دیگران برابر باشد. اگر جایی باشد که تحریف در قیمت‌ها و سود صورت می‌گیرد و نابرابری وجود دارد، سرمایه از آن گریزان است. سرمایه گذار نمی‌خواهد به او اجحاف شود. از آنجایی که سرمایه امروز جهانی شده و افراد می‌توانند سرمایه اشان را هر کجا که می‌خواهند، ببرند، قطعا سرمایه جایی می‌رود که سودآوری بدون تبعیض داشته باشد. حالا وقتی که نهاد‌های امنیتی در بازار حاضر می‌شوند، آنجا انتظار برابری فرصت‌ها و امکانات و سود نیست. چون که حضور این‌ها و روابطی که با قدرت دارند، می‌تواند امکانات ویژه‌ای را برایشان فراهم کند که دیگران از آن بی‌نصیب هستند
به عنوان مثال، شما نگاه کنید به بانک قوامین که به نیروی انتظامی وابسته است، حالا سوال این است که این بانک وقتی می‌خواهد از بانک مرکزی قرض کند شرایط یکسان با سرمایه گذار خارجی دارد؟ قطعا نه. و اگر بخواهد زمین بخرد، با دور زدن قوانین، و ساختار اداری، می‌تواند رقابت را به راحتی ببرد. حضور نیروی امنیتی امکان رقابت را از بین می‌برد، امکانات و فرصت‌های مطلوبی را در اختیار گروهی خاص می‌گذارد، به همین دلیل بازار را از توزیع موزون فرصت‌ها و امکانات محروم می‌کند. در نتیجه سرمایه از ایران فرار می‌کند.
بنا بر این بازاری نمی‌ماند و وقتی بازار مستقل از دولت باقی نمی‌ماند، همین بانک‌ها و شرکت‌های شبه دولتی می‌مانند که اقتصاد متمرکز را تشدید می‌کنند. حضور نیروهای امنیتی یک اثر بسیار مخرب بر بازار مستقل از دولت دارد و آن را تخریب می‌کند.
الان شما دقت کنید که بهره بانک‌های وابسته به نهادهای امنیتی کمتر از سایر بانک‌ها است، با این وضعیت آیا می‌توان انتظار داشت که سایر بانک‌ها مشتری و سپرده جذب کنند؟ در عرصه تولید هم وضعیت همین گونه است اگر این نهادهای امنیتی بخواهند که تولید کنند، با دور زدن قوانین و سایر امور، شانس کسب سود بیشتری دارند.


در این شرایط، آیا می‌توان گفت که مشکلات و بحران‌های اقتصادی ایران، ناشی از تحریم‌های بین المللی بوده است؟
هم بله و هم خیر! از این جهت که وقتی ما اقتصاد ایران را به عنوان یک اقتصاد حاشیه‌ای، تک پایه‌ای و متمرکز دولتی که بازار سهم کمی دارد، و رانتی است، تعریف کردیم، قاعدتا بسیار ضربه پذیر نسبت به تحولات بیرونی است. حتی اگر تحریم‌ها نبود ما بسیاری از این مشکلات را داشتیم. چه بسا بسیاری از این مشکلات مثل نازایی اشتغال، تورم بالا و رشد پائین اقتصادی را پیش از تحریم‌ها داشتیم. این‌ها ناشی از ساختار اقتصادی ایران و مدیریت ناکارآمد و نامشروع بوده است.
ما می‌دانیم که یک رابطه‌ای وجود دارد بین کارآمدی و مشروعیت، دولتی که مشروع نیست نمی‌تواند برنامه‌ای تنظیم کند که در خدمت موکلینش باشد و موکلینش هم در برنامه‌های دولتی مشارکت نمی‌کنند. تصور کنید بعد از تقلب انتخاباتی چه میزان سرمایه از ایران خارج شد؛ به خاطر اینکه دولت مشروعیت، امنیت و ثبات ندارد، سرمایه‌ها هم خارج می‌شوند. اقتصاد ایران هم به لحاظ ساختاری و هم کارآمدی، مشکل داشت پیش از این، اما تحریم‌ها پاشنه آشیل اقتصاد ایران را زیر ضربه قرار داد. انزوا را بیشتر کرد، تمرکز و دخالت دولت افزایش یافت و حتی امنیتی شد و مشکلاتی که پیش از این داشت را بیشتر به نمایش گذاشت. اقتصاد ایران هم بابت مسائل مدیریتی و ساختاری و هم مشروعیت مشکلات فراوانی داشت و تحریم‌ها هم این را تشدید کرده‌اند اما نمی‌توان همه این‌ها را بر دوش تحریم‌ها گذاشت.


تداوم این وضعیت در میان مدت چه تاثیری بر زندگی شهروندان عادی خواهد داشت؟
ما می‌دانیم که جامعه ایران، واردات محور است. اگر بخواهیم زندگی را در سطح معینی نگه داریم باید مقدار معینی صادرات نفت و واردت صورت بگیرد تا بتواند چرخه زندگی را فعال نگه دارد. همینطور می‌دانیم که هم اکنون بیشترین فشار به مجاری تامین ارز و انتقال ارز و تهیه کالاهایی که شهروندان برای زندگی روزمره به آن‌ها نیاز دارند، وارد می‌شود. انتظار می‌رود عوامل ساختاری و مدیریتی و تحریم‌ها سطح زندگی شهروندان را کاهش دهد. وقتی که سبد خانوار‌ها دائما از کالاهای با کیفیت خالی و فقط شامل مواد خوراکی با ارزش پائین می‌شود، یا خانواده‌ها از تحصیل کودکان و فرزندانشان در مدرسه و دانشگاه جلوگیری می‌کنند و آن‌ها را به بازار کار می‌فرستند، یا کاهش آمار ازدواج و افزایش طلاق و آمار جرائم با وضعیت فعلی اقتصادی ارتباط دارد و نشان دهنده کاهش سطح زندگی است.
همین شرایط، البته وضعیت بد اقتصادی را تشدید می‌کند. چرا که شما در جامعه‌ای نا‌امن که مردم دچار مشکل هستند، نمی‌توانید انتظار سرمایه گذاری داشته باشید. طبیعی است که باید انتظار داشت که این مشکلات ساختاری تحریم‌ها و ناکارآمدی، سطح زندگی را کاهش دهد.
اما این فرایند، یک پیامد دیگر هم دارد؛ هم اکنون به خاطر تورم و همین‌طور بیکاری، که قطعا نرخ آن بسیار بالا‌تر از نرخ اعلام شده از سوی دولت است، به گونه‌ای که می‌گویند این آمار‌ها محرمانه است، خانوار‌ها از دو طرف تحت فشار قرار می‌گیرند. از یک سو شغل ندارد و از سوی دیگر به خاطر تورم، توان خریدش از دست می‌رود. این تیغ دو لبه روی همه لایه‌های اجتماعی به صورت یکسان فشار نمی‌آورد. آنهایی که پولدار هستند را پولدار‌تر می‌کند و آن‌هایی که فقیرند و از دستمزدشان زندگی روزانه را تامین می‌کنند را فقیر‌تر و یک شکاف اساسی بین لایه‌های مختلف اجتماعی ایجاد می‌کند. به گونه‌ای که امروز بنا بر اطلاعاتی که جسته و گریخته منتشر می‌شود، می‌بینیم که شکاف اقتصادی عمیق شده و برنامه‌های عوامفریبانه‌ای همچون توزیع یارانه‌ها، هم اکنون یک چهارم قدرت خریدش تقلیل یافته و سایر برنامه‌های عوام فریبانه هم موثر نبوده است. می‌دانیم که عمیق‌تر شدن شکاف اقتصادی امنیت جامعه را از بین می‌برد و به لحاظ تاریخی جامعه را دچار مشکل می‌کند. همچنین از لحاظ جغرافیایی نقاطی که دور‌تر از تهران هستند، برای اینکه سیکل توزیع منابع و امکانات در ایران معیوب است، بیشتر آسیب می‌بینند. علاوه بر این شکاف طبقاتی و توزیع نابرابر ثروت و امکانات از لحاظ جغرافیایی، به سایر لایه‌ها هم رسیده است. ما هم اکنون شکاف جنسی و سنی داریم و جوانان ایرانی در شمار فقیر‌ترین بخش‌های جامعه هستند. بنا بر این در این شرایط باید انتظار داشت که شکاف‌های زیادی در اینجامعه سر باز کند.
شما در بخش نخست، اشاره کردید که در کوتاه مدت نمی‌تون انتظار داشت اقتصاد ایران از این وضعیت خارج شود، حالا فرض را بر این بگذاریم که این امکان وجود داشته باشد، آن وقت اقتصاد ایران باید چه الگویی را باید برون رفت از این وضعیت در پیش بگیرد؟
نخست اینکه تا وقتی یک دگرگونی سیاسی در حاکمیت رخ ندهد و امکان اینکه ما به یک ثبات و آرامش و در نتیجه رشد اقتصادی برسیم، وجود ندارد. ابتدا باید مشخص شود که مدیر اقتصادی کیست، وقتی که این مدیران فعلی در سطوح بالا کارشان تنش زایی در داخل و خارج است، شما یک شرط مهم برای پیشرفت را که آرامش است، از جامعه گرفتید. با جنگ و مبارزه سیاسی وتنش زایی امکان پیشرفت وجود ندارد. ثبات و آرامش نیاز هر نوع رشد اقتصادی است و این با این دستگاه و ساختار حاکم امکان پذیر نیست.
دوم؛ بدون انتخابات آزاد و منتخبین مشروع که موکل واقعی مردم باشند، امکان ایجاد اعتماد وجود ندارد. از این گذشته ما نیاز داریم به یک دستگاه مدیریتی کارآمد که نه تنها مشروعیت داشته باشند بلکه کارآمدی هم داشته باشند و بتوانند مشارکت عمومی را جذب کنند. بدون مشارکت عمومی مردم در سرمایه گذاری تولید و تصمیم گیری بعید است بتوانیم از این وضع خارج شویم.
بعد این سوال پیش می‌آید که مشروعیت، مشارکت کارامدی، ثبات و ارامش و منابع- که البته منابع هیچ وقت مساله اقتصادی ایران نبوده است- فراهم شد، باید چه کرد؟ مساله این است که سیاست‌های بلند مدت باید به گونه‌ای باشد که ثبات در عرصه اقتصادی ایجاد شود. مثل این نباشد که رئیس بانک مرکزی هر روز یک دستور بدهد و بازار را اشفته‌تر کند و نماد این است که کنترل از دست رفته است.
بنا بر این ما نیاز داریم به ثبات سیاست‌های اقتصادی که این هم مشروط به مشروعیت و کارآمدی دستگاه حکومت است و تنها دولت هم مسوول نیست. بلکه مجلس هم در این مساله دخیل است. چرا که بخشی از قوانین را همین مجلس باید تصویب کند. حالا این مجلس یا قوانین را درست تصویب نمی‌کند و یا از عهده نظارت بر نمی‌‎آید.
همچنین ما نیازمند کاهش حجم دولت هستیم و همینطور نیازمند یک بخش سوم غیر از دولت و بخش خصوصی ، ما می‌دانیم که نهاد ثروت و قدرت همواره در معرض فساد هستند. ما نیازمند یک بخش سوم هستیم که بر این دو نظارت کند. چرا که قدرت و ثروت، قانون گریز هستند، برای اینکه این‌ها در چارچوب قانون، شفاف و به دور از رانت باشند و چرخه رانت و فساد تکرار نشود، باید قطاع سومی وجود داشته باشد که ناظر بر این دو نهاد باشد. نهادهایی مانند سندیکاهای کارگری و اتحادیه‌های صنفی، سازمان‌های حفاظت ازمحیط زیستی، اتحادیه سرمایه گذاران در بورس، اتحادیه مصرف کنندگان و البته رسانه‌ها که نقش بسیار پر رنگی دارند.
چرا که یکی از عوامل از بین بردن منابع در ایران مدیریت فاسد است، رسانه‌ها نقش مهمی دارند در تاباندن نور به تاریکخانه‌ها و شفاف سازی اقتصادی. من بیش از اینکه بر متغیرهای اقتصادی بخواهم تاکید کنم، بر وجود بخش سوم که رسانه‌ها در آن قدرت دارند، تاکید می‌کنم. اگر غرب پیشرفت کرده، وجود بخش سوم است که جامعه مدنی و رسانه‌ها قدرت دارند و فساد دولتی را افشا می‌کنند. برای همین دولت خودش را مجبور می‌داند که تخطی نکند، مجلس نظارتش را بیشتر می‌کند و بخش خصوصی با گرانفروشی و تقلب در کمیت و کیفیت کالا به مصرف کننده آسیب نمی‌رساند. اگر اقتصاد را دایره‌ای تصور کنیم که سه قطعه دارد، وجود بخش سوم لازمه توسعه و رشد اقتصاد و کاهش بیکاری و تورم در جامعه ایران است. چون دولت علیرغم اینکه ادعا نظارت دارد، می‌دانیم که یک دستگاهی که فاسد است نمی‌تواند بر دستگاه فاسد دیگری نظارت کند. باید یک دستگاهی باشد که دغدغه قدرت و ثروت نداشته باشد و بر این دو نظارت کند و پاسخگو کند. بدون پاسخگویی و شفافیت و البته دگرگونی ساختاری امکان خروج از این وضعیت را نداریم. بنابراین من معتقدم ما نیازمند به دگرگونی ساختاری هستم و این دگرگونی بیش از اینکه در عرصه حکومتی و راس دولت باشد درعرصه جامعه مدنی این ساختار و توزیع باید دگرگون شود. تنها با دگرگون شدن بخش دولتی و خصوصی و جامعه مدنی، می‌توانیم انتظار خروج داشته باشیم. در غیر این صورت خروج از این شرایط ممکن نیست. البته این وضعیت باید نهادینه شود. تا ما تولید را در ایران نهادینه نکنیم، مانند اتفاقی که در خودکفایی گندم افتاد، نمی‌توانیم ادعا کنیم که از این بحران خارج شدیم.

 

کاشمر در استان خراسان رضوی، سه بار لرزید

Posted: 02 Oct 2012 07:00 AM PDT

جـــرس: به گزراش منابع خبری، شهرستان کاشمر در استان خراسان رضوی، روز سه شنبه سه بار لرزید که بزرگترین آنها زمین لرزه ای ۳.۴ ریشتری بود که ساعاتی قبل این شهرستان را تکان داد.


به گزارش مهر، مهدی شرافتیف دبیر ستاد بحران شهرستان کاشمر پیش از وقوع زلزله سوم گفته بود: از صبح امروز سه شنبه تا کنون دو زمین لرزه دیگر به مقیاس ۳.۱ و ۲.۹ ریشتر در شهرستان به وقوع پیوسته است.


وی اظهارکرد: مختصات آنها ۴۲.۵۸ درجه عرض شمالی و ۳۵.۳۵ درجه طول جغرافیایی است و در منطقه کوهستانی شمال شهرستان کاشمر و خلیل آباد کاشمر رخ داده است.


دبیر ستاد بحران شهرستان کاشمر گفت: این زلزله خسارتی در شهر و روستاهای مجاور در پی نداشته است و تلفات جانی و مالی نیز نداشته است.


شرافتی تصریح کرد: با توجه به قرار گرفتن منطقه بر روی گسل معروف درونه باید شهروندان هر لحظه خود را آماده رویارویی با این حادثه طبیعی کنند.

 

محمد علی دادخواه را فوری و بدون قید و شرط آزاد کنید

Posted: 02 Oct 2012 05:40 AM PDT

برنامه نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر و سازمان عفو بین الملل:
جـــرس: برنامه نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر، برنامه مشترک «فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر» (FIDH) و «سازمان جهانی مبارزه با شکنجه» (OMCT)، از تمامی شهروندان و فعالان خواستار آن شد تا برای آزادی فوری محمد علی دادخواه، وکیل و فعال حقوق بشری محبوس در زندان اوین، دست به اقدامی عملی بزنند. سازمان عفو بین‌الملل نیز با انتشار بیانیه‌ای خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط محمدعلی دادخواه وکیل دادگستری شد

 

 
 

 

به گزارش تارنمای فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر، بیانیه و فراخوان روز سه شنبۀ برنامه نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر به شرح زیر منتشر و در اختیار رسانه ها قرار گرفته است:


اطلاعات تازه
برنامه نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر از طریق «جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران» (LDDHI) از زندانی شدن آقای محمد علی دادخواه، وکیل حقوق بشری و عضو بنیانگذار کانون مدافعان حقوق بشر، مطلع شده است.
بنا به اطلاع دریافتی، آقای دادخواه برای گذراندن محکومیت 9 سال زندان که در اردیبهشت 1390 صادر و در اردیبهشت 1391 در مرحله تجدیدنظر تایید شد، درروز 9 مهر ماه 1391به زندان رفت.

برنامه نظارت یادآوری می کند که در طول سال های گذشته، به ویژه پس از انتخابات مورد مناقشه سال 1388، اعضای کانون مدافعان حقوق بشر در چارچوب سرکوب مداوم جامعه مدنی ایران قربانی اقدامات مختلفی از جمله آزار قضایی و حبس خودسرانه شده اند. آقای محمد علی دادخواه، چهارمین عضو کانون مدافعان حقوق بشر است که به زندان می رود. پیش از او خانم نسرین ستوده و آقایان محمد سیف زاده و عبدالفتاح سلطانی به ترتیب در شهریور 1389، فروردین 1390 و شهریور 1390 دستگیر شده و محکومیت های دو سال، شش سال و 13 سال زندان را می گذرانند. خانم نرگس محمدی در تاریخ 10 مرداد با وثیقه آزاد شد. به علاوه، چندین مدافع حقوق بشر در چند ماه گذشته برای گذراندن حکم های محکومیت به زندان رفته اند.

برنامه نظارت به شدت نگران زندانی شدن آقای محمد علی دادخواه است، زیرا این حبس خودسرانه و به قصد تنبیه فعالیت های به حق حقوق بشری او به اجرا در آمده است. بنابراین، برنامه نظارت از دولتمردان ایران می خواهد او و تمام مدافعان حقوق بشر زندانی در ایران را فوری و بدون قید و شرط آزاد کنند و به طور کلی به هر گونه آزار آنها پایان دهند.

اطلاعات پیشینه ای
آقای محمد علی دادخواه و سه تن از همکارانش و دخترش را سه مامور لباس شخصی بدون حکم بازداشت در تاریخ 17 تیر 1388 دستگیر کردند. سپس دفتر وکالت او تعطیل و درهای آن مهر و موم شد. آقای دادخواه که به «نگهداری اسلحه، تریاک و اسنادِ» حاکی از ارتباط او با «دشمنان» خارجی متهم شده بود در تاریخ 22 شهریور 1388 با وثیقه ای در حدود 700000 دلار آزاد شد.

آقای دادخواه در روز 31 اردیبهشت 1390 مطلع شد که به اتهام «اجتماع و تبانی برای براندازی نظام اسلامی» و «اقدام به تبلیغ علیه نظام اسلامی» محکوم شده است. او به 9 سال زندان محکوم شد که هشت سال آن به خاطر «عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر» به عنوان گویا یک سازمان غیرقانونی و یک سال آن به خاطر «تبلیغ علیه نظام» در ارتباط با پرونده علیه مترو اصفهان به خاطر به «خطر انداختن ساختمان های میراث فرهنگی ملی» بود.علاوه بر آن، آقای دادخواه به 10 سال محرومیت از حرفه وکالت و تدریس، 5 ضربه شلاق و 3 میلیون ریال جزای نقدی محکوم شد.

آقای دادخواه در روز 10 اردیبهشت 1391 اطلاع یافت که حکم محکومیت 9 سال زندان و 10 سال محرومیت از اشتغال به حرفه وکالت و تدریس در مرحله تجدید نظر تایید شده است

اقدام های مورد درخواست:
لطفا به دولتمردان ایران نامه بنویسید و از آنها بخواهید:
1 –
تحت هر شرايطی، سلامت روحی و جسمانی آقای محمد علی دادخواه و نیز تمام مدافعان حقوق بشر را در ایران تضمين کنند؛
2
ـ تمام اتهام های آقای محمد علی دادخواه را ملغا کنند و او را فوری و بدون قید و شرط آزاد نمایند، زیرا حبس او خودسرانه و تنها به قصد تنبیه فعالیت های حقوق بشری وی است.
3
ـ به هر گونه آزار و اذیت ـ از جمله در سطح قضایی ـ علیه تمام مدافعان حقوق بشر در ایران پایان دهند و همه آنها را آزاد کنند؛
4
ـ در هر شرایطی اعلاميه سازمان ملل در باره مدافعان حقوق بشر را، که در تاريخ ۱۸ آذر ۱۳۷۷ (۹ دسامبر ۱۹۹۸) در مجمع عمومی سازمان ملل تصويب شده، رعايت کنند، به ویژه:
ماده 1 آن که می گويد: «همه افراد حق دارند به صورت فردی يا گروهی در سطوح ملی و بين المللی برای حمايت از حقوق بشر و آزادی های اساسی و تحقق این حقوق و آزادی ها فعالیت کنند،»
ماده 2ـ12 که می گويد: «دولت بايد کليه تدبيرهای لازم را به کار گیرد تا حمايت مراجع ذیصلاح از همه افراد به صورت فردی و گروهی در برابر خشونت، تهديد، اقدامات تلافی جويانه، تبعيض منفی عملی و يا قانونی، فشار یا هرگونه اقدام خودسرانه ديگر در پی استفاده مشروع و قانونی اين افراد از حقوق مذکور در اعلاميه حاضر، تضمين گردد
5
ـ به طور کلی، در هر شرایطی تضمین کنند که حقوق بشر و آزادی های اساسی مطابق با عهدنامه های بین المللی حقوق بشر و موازین بین المللی که ایران نیز متعاهد آنهاست رعایت خواهند شد.

 
عفو بین الملل خواستار آزادی محمدعلی دادخواه، شد

سازمان عفو بین‌الملل نیز با انتشار بیانیه‌ای خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط محمدعلی دادخواه وکیل دادگستری شد.

 

به گزارش رادیو اروپای آزاد، این نهاد بین‌المللی حقوق بشری در بیانیه‌اش نوشته‌است که وکلای دادگستری و فعالان حقوق بشر در ایران بدون اینکه جرمی مرتکب شوند با اتهام‌های مبهمی همچون تبلیغ علیه نظام یا اقدام علیه امنیت ملی زندانی می‌شوند.

 

سازمان عفو بین‌الملل از مقام‌های جمهوری اسلامی خواسته است که محمدعلی دادخواه وکیل دادگستری و مدافع حقوق بشر را فوری و بدون قید و شرط آزاد کنند.

 

این نهاد بین‌المللی با انتشار بیانیه‌ای نوشته آقای دادخواه چهارمین عضو کانون مدافعان حقوق بشر است که به دلیل فعالیت‌های مشروع حقوق بشری‌اش محکوم شده‌است.

 

محمدعلی دادخواه روز شنبه هشتم مهرماه درپی تماس مسئولان قضایی به اجرای احکام دادسرای اوین رفت و برای اجرای حکم هشت سال زندانش روانه زندان اوین شد.

 

دروری دایک، سخنگو و مسئول بخش ایران در سازمان عفو بین‌الملل، در این باره می‌گوید: "سازمان عفو بین‌الملل نسبت به اینکه روز شنبه محمدعلی داخواه برای اجرای حکمش به زندان اوین رفته‌است ابراز نگرانی می‌کند.

الان می‌بینیم که بعضی از مهم‌ترین اعضای یک نهاد مدافع حقوق بشر در ایران با هم هستند؛ یعنی محمدعلی دادخواه، عبدالستار سلطانی، و محمد سیف‌زاده با هم در یکجا هستند. برپایه اخباری که دریافت کرده‌ایم همه آنها در بند ۳۵۰ زندان اوین به‌سر می‌برند. البته یک عضو دیگر، نرگس محمدی، به دلیل وضعیت نامناسب جسمی‌شان موقتاً بیرون از زندان هستند.

محمدعلی دادخواه تحت معیارهای بین‌المللی هیچ جرمی مرتکب نشده‌است و ما خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط محمدعلی دادخواه هستیم. او برای ما مدافعان حقوق بشر یک زندانی عقیدتی به‌شمار می‌آید همان‌طور که آقایان سلطانی و سیف‌زاده هم زندانیان عقیدتی هستند.آزادی ایشان می‌تواند اقدام مثبتی برای دوباره بنا کردن اساس حقوق بشر در ایران باشد."

 

آن هریسون، معاون خاورمیانه و شمال آفریقای سازمان عفو بین الملل، هم ضمن درخواست آزادی این وکیل دادگستری گفته است: مقام‌های ایرانی باید اطمینان دهند که آقای دادخواه در زندان مورد بدرفتاری قرار نگیرد و امکان تماس و ملاقات با وکیل مدافع و خانواده‌اش را داشته باشد.

 

محمدعلی دادخواه که وکالت شماری از فعالان سیاسی و مدنی و همچنین اقلیت‌های مذهبی از جمله یوسف ندرخانی را برعهده داشته، به تحمل ۸ سال زندان و ۱۰ سال ممنوعیت از وکالت و تدریس محکوم شده.

اتهام این وکیل دادگستری تبلیغ علیه نظام از طریق عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر و مصاحبه با رسانه‌های خارجی عنوان شده‌است.

 

آقای دادخواه چهارمین عضو کانون مدافعان حقوق بشر است که زندانی می‌شود.

 

محمد سیف‌زاده، عبدالفتاح سلطانی وکلای دادگستری و نرگس محمدی فعال حقوق بشر دیگر اعضای زندانی کانون مدافعان حقوق بشرند که درحال گذراندن دوران محکومیت خود هستند.

 

سازمان عفو بین‌الملل در پایان بیانیه‌اش از مقام‌های جمهوری اسلامی خواستار آزادی وکلای دادگستری و تمامی فعالان حقوق بشر از زندان شده‌است

 

کمال تبریزی: کاریکاتور روزنامه شرق، شرح امروز ما بود، نه اشاره به دوران دفاع مقدس

Posted: 02 Oct 2012 05:17 AM PDT

جـــرس: کمال تبریزی، خالق آثاری درباره دفاع مقدس همچون «لیلی با من است» و «شیدا»، یادداشتی را درباره ماجرای کاریکاتور روزنامه شرق با عنوان «اندر معانی کاریکاتور شرق» منتشر کرد.


به گزارش «ایران آباد»، متن یادداشت این سینماگر ایرانی به شرح ذیل است:

 

 

اندر معنی کاریکاتور شرق

اول باید در نظر داشته باشیم که اثر هنری -از هر نوعی که باشد- یک معنا نزد خالق اثر دارد و بسیاری معانی و استنباط، نزد مخاطبین که بسته به جهان بینی و نوع نگرش و حال و احوال هریک از آنان دارد و با این تفسیر، باید پرسید که معنی کاریکاتور از نظر خالق اثر، یعنی آقای هادی حیدری چیست؟ هرچه که باشد خودش که به صراحت می گوید در معنی مورد نظرش توهینی به رزمندگان عزیز و شهدای گرانقدر دفاع مقدس، هرگز نیست و قاعدتا باید همین اندازه را از او پذیرفت. اما در عین حال، و در ظاهر و جزئیات کاریکاتور هم اثری از آثار جبهه و دفاع مقدس نیست. پس می توان پذیرفت که معنی مورد اتهام، در استنباط بعضی از مخاطبین بوده و ابداً مربوط به معنی مورد نظر آقای هادی حیدری نیست و نمی تواند مبنای اتهام به او باشد؛
دوم اینکه می خواهم خودم را به عنوان یکی از مخاطبین، مثال بزنم؛ من وقتی کاریکاتور را دیدم؛ معنی ای که از آن استنباط کردم؛ مقایسه و تفاوت زمان حال، با گذشته پرافتخار دوران دفاع مقدس بود. کاریکاتور به من گفت : یادش بخیر دورانی که رزمندگان اسلام، همچون صحنه ای که در فیلم لیلی با من است" بود؛ روبان مطهر به اسامی معصومین (ع) به پیشانی یکدیگر می بستند؛ اما امروز عده ای که از فرهنگ بسیج و بسیجیان فاصله گرفته اند؛ (به شهادت وضعیت افرادی که در کاریکاتور می بینیم) به چشمان هم چشم بند می زنند تا حقیقت دیده نشود! در هر صورت باید توجه داشت که زمان کاریکاتور با توجه به طراحی فضای آن، مربوط به حال و یا آینده می تواند باشد و نه گذشته پرافتخار دفاع مقدس که باز هم تاکید می کنم؛ اثری از آن، در فضا و طراحی کاریکاتور موجود نیست.

 

انتقاد لاریجانی از روش‌های رابین‌هودی در اقتصاد

Posted: 02 Oct 2012 04:55 AM PDT

جـــرس: رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ۸۰ درصد مشکلات کشور ما مدیریتی است و تأثیر تحریم‌ها بیشتر از ۲۰ درصد نیست، گفت که روش‌های رابین‌هودی در اقتصاد هیچ‌وقت جواب نمی‌دهد.


به گزارش فارس، علی لاریجانی گفته است: "بخشی از مسائلی که درباره وضعیت فعلی تورم، گرانی و نرخ ارز مطرح است، به تحریم‌ها مربوط می‌شود و بخش زیادی هم به رفتار دولت در گذشته برمی‌گردد."


بی انضباطی های مالی
رئیس مجلس با بیان اینکه هم‌اکنون نقدینگی در کشور افزایش یافته است، گفت: نقدینگی در کشور ما از حدود ۶۵ هزار میلیارد تومان طی ۷ سال گذشته به ۳۹۵ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. وقتی این نقدینگی جمع شد، اگر راه‌های سرمایه‌گذاری در تولید مقابل آن باز باشد، به سمت تولید می‌رود، ارزش افزوده ایجاد می‌شود و تورم به دنبال نخواهد داشت اما اگر تولید، رکود داشته باشد این نقدینگی به سمت تولید نمی‌رود، بلکه به سمت کارهای کاذب سوق پیدا می‌کند، مثل دلالی یا کارهای دیگر و این امر عملاً باعث رشد ما نخواهد شد.


قانون هدفمندسازی یارانه‌ها نقدینگی را در کشور افزایش داد
لاریجانی با اشاره به موضوع هدفمندسازی یارانه‌ها، اضافه کرد: در قانون هدفمندسازی یارانه‌ها از ابتدا موضوع تورم مطرح بود، چون مردم که دلشان نمی‌خواست ۴۵ هزار تومان در این جیبشان بگذارند و سه برابر از جیب دیگرشان بردارند، آنها دلشان می‌خواست هدفمندی یارانه‌ها منجر به بهره‌وری بالاتر در تولید، صرفه‌جویی و رونق اقتصادی کشور شود؛ به همین دلیل در مجلس مصوب شد که ۳۰ درصد درآمد یارانه‌ها به بخش تولید اختصاص یابد اما این مصوبه اجرایی نشد به همین دلیل تولید دچار رکود شد.


رئیس مجلس ادامه داد: البته اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها به خودی خود نقدینگی در کشور را افزایش داد و پرداخت یارانه ۴۵ هزار تومانی به مردم منجر به افزایش نقدینگی در کشور شد.


وی با تأکید بر اینکه اقتصاد ما دارای مشکلات درونی است، گفت: گاهی غربی‌ها در موضوع تحریم‌ها خیلی رجز می‌خوانند که دیدید ایران را تحریم کردیم و چه شرایط اقتصادی در داخل ایران پیش آمد؟ ولی واقعیت این است که بخش کمی از مشکلات اقتصادی ما مربوط به تحریم‌هاست و مشکلات اقتصادی ما از ساز و کارهای درونی نشأت می‌گیرد.


درآمد ارزی ایران کاهش پیدا کرده است
وی با تأکید بر اینکه در مورد موضوع کنترل ارز هم راه‌های معقول‌تری وجود دارد، توضیح داد: ما باید با مردم روراست حرف بزنیم، درآمد ارزی ایران کاهش پیدا کرده است و ما باید با مردم صحبت کنیم و بگوییم که مجبوریم مقداری از درآمد کشور را برای مایحتاج عمومی مردم و دارو مصرف کنیم و با دلار ۱۲۲۶ تومانی بدهیم که ارزانتر شود و بخشی هم برای تولیدات کارخانجات اختصاص یابد.


لاریجانی با بیان اینکه باید ارز را با نرخ ثابت نه به نرخ روز به کارخانجات بدهیم گفت: وقتی به نرخ روز به کارخانجات ارز بدهید، هیچ‌کس نمی‌داند با چه برنامه ارزی، تولیدات خود را داشته باشد، این موضوعات راه‌حل‌هایی دارد و البته کار دولت است نه کار مجلس.


رئیس مجلس با بیان اینکه هم‌اکنون “مسکن مهر” برای دولت اولویت شده است افزود: حجم انبوهی از تسهیلات به مسکن مهر داده می‌شود، در حالی که این موضوع به تولید کمکی نمی‌کند؛ بنابراین حتماً اولویت اشتباهی است.


وی ادامه داد: گزارشی به بنده داده بودند که در آن اعلام شده ۵۴ درصد تسهیلات در سال گذشته به مسکن مهر اختصاص یافته است، مسکن مهر موضوع مهمی است ولی اگر کشوری متوازن حرکت نکند، در اقتصاد مشکلاتی به وجود می‌آید؛ قرار بود ۳۰ درصد درآمد اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها به بخش تولید اختصاص یابد که مطلقاً اختصاص نیافته است.


۸۰ درصد مشکلات کشور ما مدیریتی است
رئیس مجلس با بیان اینکه هیچ‌وقت در اقتصاد روش‌های رابین‌هودی جواب نمی‌دهد، خاطرنشان کرد: وقتی که نقدینگی در کشور را بالا می‌بردند باید به این موضوع فکر می‌کردند، حالا هم باید با مردم گفت‌وگو کرد و آرام‌آرام شرایطی را به وجود آورد تا به سمت تولید پیش رفت، در این صورت نقدینگی سیّال که یک روز به سمت مسکن یا ارز یا به سمت طلا می‌رود، کنترل می‌شود اما این اراده باید وجود داشته باشد.


وی با تأکید بر اینکه میزان تأثیر تحریم‌ها در اقتصاد کشور ما بیشتر از ۲۰ درصد نیست، یادآور شد: ۸۰ درصد مسائل و مشکلات اقتصادی ما مربوط به سیستم مدیریتی است و اتفاقاً موضوع اشتباهی که غربی‌ها تصور می‌کنند، این است که به خاطر تحریم‌ها توانستند اقتصاد ما را متلاطم کنند، ولی ما خودمان باید متوجه این موضوع باشیم.


باید با مردم رو راست حرف بزنیم
وی با تأکید بر اینکه در مورد موضوع کنترل ارز هم راه‌های معقول‌تری وجود دارد، توضیح داد: ما باید با مردم رو راست حرف بزنیم، درآمد ارزی ایران کاهش پیدا کرده است و ما باید با مردم صحبت کنیم و بگوییم که مجبوریم مقداری از درآمد کشور را برای مایحتاج عمومی مردم و دارو مصرف کنیم و با دلار 1226 تومانی بدهیم که ارزانتر شود و بخشی هم برای تولیدات کارخانجات اختصاص یابد.


لاریجانی با بیان اینکه باید ارز را با نرخ ثابت نه به نرخ روز به کارخانجات بدهیم گفت: وقتی به نرخ روز به کارخانجات ارز بدهید، هیچ‌کس نمی‌داند با چه برنامه ارزی، تولیدات خود را داشته باشد، این موضوعات راه حل‌هایی دارد و البته کار دولت است نه کار مجلس.


وی با بیان اینکه نباید نرخ ارز بالا برود، یادآور شد: بالا رفتن نرخ ارز هم مشکلاتی دارد اما باید حل شود؛ اگر در صنعت رونق ایجاد کنید، خود به خود تورم پایین می‌آید و اشتغال ایجاد می‌شود، در حالی که با وضعیت فعلی بسیاری از کارخانه‌های کوچک و متوسط زیر پنجاه درصد کار می‌کنند، بعضی‌هایشان هم تعطیل شدند، در حالی که می‌توانند به صورت سه شیفت کار کنند.


وی ادامه داد: این مسائل است که مشکلات تورمی ایجاد می‌کند، چون شما پول ارز را دادید، ساختمان ساختید، آب و برق و تلفن و همه چیز برایشان درست کردید و سرمایه‌گذاری در اینجا صورت گرفت و به تولید نرسید؛ در حالی که باید پول در گردش کارخانجات را از طریق تسهیلات بانکی به آنها ارائه و در اولویت قرار دهیم.
 

سنگ پراکنی در برابر سفارت فرانسه در تهران

Posted: 02 Oct 2012 04:55 AM PDT

جـــرس: منابع خبری از سنگ پراکنی گروه کوچکی از معترضان مقابل سفارت فرانسه در تهران خبر می دهند.


به گزارش بی بی سی به نقل از خبرگزاری فرانسه، گروه کوچکی از معترضان که بیشتر آنها را زنان تشکیل می‎دادند در برابر سفارت فرانسه در تهران به تجمع اعتراضی و سنگ‌پرانی دست زده اند.


منابع داخل سفارت تعداد معترضان را حدودا ۱۵ نفر اعلام کرده و گفته اند که آنها شعار الله اکبر سر می دادند.


بر اساس گزارش ها سنگ پراکنی معترضان، باعث شد افرادی که برای دریافت روادید به سفارت فرانسه مراجعه کرده بودند از بیم آسیب دیدگی، به داخل ساختمان سفارت پناه ببرند.


مراجعان همگی از شهروندان ایران بودند که برای دریافت ویزا در محل سفارت حضور داشتند.


یک دیپلمات که در زمان حمله معترضان داخل سفارت فرانسه بوده گفته است که سنگ پراکنی معترضان به هیچیک از مراجعان آسیب نرسانده است.


ظاهرا تجمع اعتراضی مقابل سفارت فرانسه با برنامه ریزی قبلی نبوده و به گفته منابع دیپلماتیک، نیروی پلیس برای ممانعت از سنگ پراکنی معترضان و حفاظت از سفارت فرانسه، از پیش آمادگی نداشته است.


همزمان با تجمع در برابر سفارت فرانسه در تهران، گروه بزرگتری از معترضان به انتشار کاریکاتوری از پیامبر اسلام در دانشگاه تهران دست به تجمع زده بودند.


سفارت فرانسه همچون دانشگاه تهران در مناطق مرکزی تهران واقع شده است.


این دومین تجمع معترضان در برابر سفارت فرانسه در تهران طی ۱۰ روز گذشته است.


گروه دیگری از معترضان که تعداد آنها حدود ۴۰۰ نفر اعلام شد، روز یکشنبه ۲۳ سپتامبر (دوم مهر) در اعتراض به چاپ کاریکاتور پیامبر اسلام در مقابل سفارت فرانسه تجمع کرده بودند که به گفته شاهدان عینی در یک مورد گلوله مشقی از سوی پلیس شلیک شده بود.


اخیرا یک نشریه فکاهی فرانسوی کاریکاتورهایی از پیامبر اسلام منتشر کرده است. در پی انتشار این کاریکاتورها، سفارتخانه‌های فرانسه از بیم وقوع حمله، اقدامات امنیتی را تشدید کردند.