جنبش راه سبز - خبرنامه

جنبش راه سبز - خبرنامه


واکنش بشار اسد به ریزش و فرار مقامات: روند مثبتی است، رفتن آنها را جشن بگیریم

Posted: 31 Aug 2012 08:58 AM PDT

افزایش احتمال دخالت نظامی
جـــرس: در پی تداوم ریزش نیروهای سیاسی و نظامی رژیم سوریه، بشار اسد، رییس جمهور انتصابی آن کشور با ابراز بی تفاوتی نسبت به این موضوع گفت: "فرار روند مثبتی است...این در مجموع روند پاکسازی ملت است... بیایید رفتن آنها را جشن بگیریم".


به گزارش ریانووستی به نقل از آسوشیتدپرس، بشاراسد در مصاحبه با شبکه سوری «الدنیا» موارد رو به گسترش فرار مقامات عالی رتبه و نظامیان ارشد را مورد تفسیر قرار داد و مدعی شد: "فرار روند مثبتی است...این در مجموع روند پاکسازی ملت است".


رییس جمهور سوریه در دنباله اظهار داشت:"جلوی فراریان را گرفتن غلط است. دادن امکان فرار به آنها کار درستی است...بیایید رفتن آنها را جشن بگیریم".


اسد همچنین گفت:"ترکیه دارای مسئولیت مستقیم بخاطر خونریزی در سوریه است".


تقویت احتمال حمله نظامی
در گزارشی دیگر خبرگزاری آلمان می نویسد: شکاف میان قدرت‌های غربی و چین و روسیه بر سر بحران سوریه٬ مانع از دست‌یابی به نتیجه‌ای مشخص در آخرین نشست شورای امنیت شد. با به بن‌بست رسیدن تلاش‌های دیپلماتیک٬ احتمال مداخله نظامی در سوریه افزایش یافته است.


نشست شورای امنیت در روز پنج‌شنبه (۹ شهریور / ۳۰ اوت) برای بررسی بحران سوریه٬ بدون دست‌یابی به راهکار یا نتیجه مشخص پایان یافت٬ اگرچه قدرت‌های غربی تاکید کردند که اقدام نظامی برای تامین امنیت شهروندان غیرنظامی همچنان گزینه‌ای است که ممکن است در آینده نزدیک آن را انتخاب کنند.


به گزارش خبرگزاری رویترز٬ این نشست که با حضور ۱۵ عضو شورای امنیت برگزار شد٬ بدون تصویب قطعنامه یا صدور بیانیه درباره بحران رو به گسترش سوریه به کار خود پایان داد. آخرین نشست شورای امنیت سازمان ملل نیز بار دیگر شکاف میان قدرت‌های غربی و چین و روسیه بر سر مساله سوریه را به نمایش گذاشت و به نظر می‌رسد با توجه به موضع چین و روسیه٬ تصویب قطعنامه‌ای که انتخاب گزینه «مداخله نظامی» را میسر سازد در شرایط کنونی غیر ممکن است.


کشورهای غربی به تاکید و صراحت خواهان کناره‌گیری بشار اسد از قدرت‌اند٬ اما چین و روسیه مدافع حفظ وضع موجود در سوریه‌اند و تا کنون دو قطعنامه شورای امنیت علیه حکومت سوریه را وتو کرده‌اند. به همین خاطر٬ ممکن است قدرت‌های غربی با اجماع در خارج از ساختار شورای امنیت٬ مانند آنچه در سال ۱۹۹۹ در کوزوو رخ داد٬ زمینه مداخله نظامی را فراهم کنند.


وزاری خارجه کشورهای همسایه سوریه٬ از جمله ترکیه٬ اردن٬ لبنان و عراق نیز در این نشست حضور داشتند و از سوی دیگر٬ وزرای خارجه آمریکا٬ چین و روسیه از شرکت در این نشست خودداری کردند. کمتر از نیمی از اعضای شورای امنیت وزرای خارجه خود را به این نشست فرستاده بودند و از میان اعضای دائم این شورا نیز فقط وزرای خارجه بریتانیا و فرانسه حضور داشتند.


حمایت تلویحی ترکیه از مداخله نظامی در سوریه
ترکیه٬ از همسایگان سوریه و از حامیان براندازی رژیم بشار اسد٬ که از زمان آغاز خیزش مردمی و درگیری‌ها در این کشور٬ بسیاری از شهروندان سوری به خاک آن پناهنده شده‌اند٬ روز پنج‌شنبه (۹ شهریور٬ /۳۰ اوت) اعلام کرد که طرح‌های سازمان ملل برای پایان دادن به خشونت در سوریه تا کنون هیچ نتیجه ملموسی برای مردم این کشور نداشته و از قدرت‌های جهانی خواست که برای ساماندهی به سیل آوارگان و پناه‌جویان سوری٬ درون مرزهای سوریه کمپ‌های مخصوص پناهندگان ایجاد کند. شمار پناه‌جویان سوری در ماه‌های اخیر و با گسترش تنش‌ها٬ سیری اکیدا صعودی در پیش گرفته است.


بر اساس آمار سازمان ملل٬ در ۱۷ ماهی که از آغاز خیزش مردمی و بحران سیاسی پی‌آمد آن در سوریه می‌گذرد٬ بیش از ۲۱ هزار نفر کشته شده‌اند و بیش از ۳۰۰ هزار نفر نیز از مرزهای این کشور گریخته‌اند. تعداد آوارگان سوری نیز از مرز ۳ میلیون نفر گذشته است.

 

وزارت خارجه مصر بخشی از ترجمه سخنرانی مرسی توسط صدا و سیمای ایران را تکذیب کرد

Posted: 31 Aug 2012 08:58 AM PDT

جـــرس: در ادامه واکنش ها به جعل و قلب اظهارات رئیس جمهور مصر در اجلاس تهران توسط ترجمۀ حکومتی، سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه مصر با تکذیب بخشی از ترجمه ارائه شده از صحبت های محمد مرسی توسط صدا و سیمای جمهوری اسلامی گفت که مرسی در سخنانش هیچ اشاره ای به كشور بحرین نکرده است.


روز گذشته مترجم تلویزیون جمهوری اسلامی، در ابتدای سخن مرسی در باره سوریه با جایگزین کردن کشور بحرین به جای سوریه سخنان مرسی را تغییر داد.


در بخش های دیگری از صحبت هم هنگامی که مرسی کشورهای شاهد تغییر با وصف کشورهای "بهار عربی" نام می برد، مترجم نام بحرین را هم می گنجاند و از "بهار عربی" به عنوان "بیداری اسلامی" یاد می کرد.


به گزارش العربیه به نقل از روزنامه الاهرام، در جریان کنفرانس خبری سخنگوی وزارت امور خارجه مصر، برخی از خبرنگاران، درباره اشاره مرسی به "بحرین و بحران در آن کشور" در سخنرانی مرسی در اجلاس سران عدم تعهد سوال کردند.


رشدی با تکذیب ذکر بحرین در سخنرانی مرسی گفت که افتتاحیه نشست تهران و سخنرانی رئیس جمهور مصر، زنده و مستقیم از بسیاری از تلویزیون ها پخش شد و می توان متن کامل آن را بر روی سایت وزارت امور خارجه مصر در شبکه اینترنت دید.
 

افشای نقش یک شرکت بزرگ مخابراتی در نقض تحریم ها علیه جمهوری اسلامی

Posted: 31 Aug 2012 08:43 AM PDT

جـــرس: بر اساس گزارش منابع بین المللی، شرکت ام تی ان که صاحب ۴۹ درصد از سهام شرکت ایرانسل است، آگاهانه تحریم‌های آمریکا را نقض و با استقاده از شرکت‌های پوششی برای ایران تجهیزات مخابراتی ارسال کرده است.


به گزارش خبرگزاری آلمان، روز جمعه (۳۱ اوت ۲۰۱۲) خبرگزاری "رویترز" گزارش داد که به ده‌ها صفحه اسناد درباره‌ی اقدامات و تلاش‌های کمپانی مخابراتی آفریقایی "ام تی ان" برای دور زدن تحریم‌های آمریکا علیه ایران و معامله و ارسال تجهیزات سخت‌افزاری به ایران دست یافته است.


شرکت آفریقایی "ام تی ان" که مرکز آن در ژوهانسبورگ است، بزرگ‌ترین شرکت مخابراتی این کشور است که در ۲۰ کشور دیگر جهان نیز فعالیت دارد. "ام تی ان" در مناقصه‌ای مناقشه‌برانگیز ترک سل متعلق به ترکیه را عقب رانده و از سال ۲۰۰۶ صاحب ۴۹ درصد سهام شرکت مخابرانی "ایرانسل" در ایران شده است.


"ترک سل" این شرکت را متهم کرد که با رشوه موفق شده است در این مناقصه برنده شود و "ام تی ان" را متهم کرد که به ایران قول داده است در تهیه‌ی تجهییزات نظامی نیز به آن‌ها کمک کند. "ام تی ان" همه‌ی این اتهامات را رد می‌کند.


وزارت خزانه‌داری ایالات متحده‌ی آمریکا این کمپانی را متهم کرده است که تحریم‌های مصوب آمریکا علیه ایران را زیرپا گذاشته است. رویترز گزارش می‌دهد که صدها صفحه از اسناد مذاکرات و نشست‌های " ام تی ان" به دست این خبرگزاری رسیده است که نشان می‌دهد کارکنان عالی‌رتبه در جلسات درباره‌ی چگونگی راه‌ها و شیوه‌ها برای دور زدن تحریم‌های آمریکا بحث می‌کردند.


صورت جلسه‌ی نشست روسا با محور دور زدن تحریم‌ها
رویترز گزارش می‌دهد: نسخه‌هایی از گزارش نشست‌ها در اختیار ما قرار گرفته است که نشان می‌دهد کارکنان چطور با ارائه‌ی گزارش‌های اینفوگرافیک راه‌های دور زدن تحریم‌ها را به بحث و بررسی گذاشتند. در این اسناد احتمال پیگیری از سوی آمریکا و پاسخ‌های احتمالی از پیش تعیین شده نیز به بحث گذاشته شده است.


بنا به اسناد، در جلسه‌ای در سال ۲۰۰۶ با حضور ده مدیر ارشد "ام تی ان"، موضوع و محور اصلی جلسه "بررسی چگونگی راه‌های دور زدن تحریم‌های امریکا علیه ایران" بوده است. رویترز گزارش می‌دهد: در برخی اسناد مربوط به این جلسه چندین بار از "نفر سوم" یا "کمپانی سوم" نام برده شده است و تاکید شده که این کمپانی سوم باید بسیاری از وسایل لازم برای ساخت دیتا سنتر ایرانسل از جمله نرم‌افزارها و برنامه‌های ذخیره‌ی دیتا را به ایران ارسال کند.


"ام تی ان" پیش از این با انتقاد از سخت‌گیری آمریکا در بیانیه‌ای گفت: تحریم‌های امریکا شرکت‌های غیرآمریکایی را نشانه رفته است و منافع شرکت‌هایی که هیچ ارتباطی با برنامه‌ی اتمی ایران ندارند را از بین می‌برد.


آمریکا این کمپانی را متهم می‌کند که برای "ایرانسل" تجهیزات ارتباطی و سخت‌افزاری تولید آمریکا را ارسال و تحریم‌ها را نقض کرده است.


رویترز گزارش می‌دهد که در اسنادی که به دست آن‌ها رسیده است، مدارکی است که نشان می‌دهد "ام تی ان" محصولات تولید "مایکروسافت"، "ماشینز کورپ" و "اوراکل" که همه آمریکایی هستند را برای ایران تهیه و ارسال کرده است.


"ام تی ان" در بیانیه‌ای رسمی این اتهام را رد کرده است. کمپانی‌های امریکایی که به "ام تی ان" تجهییزات فروخته‌اند، همه می‌گویند آن‌ها نمی‌دانستند که "ام تی ان" این تجهیزات را برای ایرانسل تهیه و خریداری کرده است.


رویترز پیشتر در ماه ژوئن سال جاری گزارش داد که "ام تی ان" این تجهیزات آمریکایی را از برخی شرکت‌های مستقر در خاورمیانه یا با واسطه‌گری این شرکت‌ها برای ایرانسل تهیه کرده است.


رویترز گزارش می‌دهد که اسناد جدید حاکی از آن است که "ام تی ان" از محتوا و جزئیات تحریم‌های آمریکا "کاملا مطلع" بوده و "اگاهانه" به دنبال دور زدن تحریم‌ها از طریق شرکت‌های مستقر در خاورمیانه است.


بنا به گزارش این خبرگزاری تجهیزاتی که با واسطه خریداری شده است، در دوبی جمع‌آوری و با قایق به بندرعباس در جنوب ایران حمل و تحویل داده شد.

 


شرکت کویتی "الشبکه"، واسطه‌گر ارسال تجهیزات
رویترز پیشتر در ماه ژوئن گزارش داد که شرکت کویتی "الشبکه"به عنوان کمپانی سوم میان ایرانسل و "ام تی ان" برای خرید و ارسال تجهیزات نقش داشته است. رویترز می‌گوید علی‌رغم تلاش‌های آن‌ها، مدیران الشبکه از صحبت و اظهارنظر درباره‌ی این موضوع خودداری کردند.


این خبرگزاری می‌گوید که سندی دیگر که به دست آن‌ها رسیده است نشان می‌دهد جلسه‌ی اضطراری دیگری در "ام تی ان" با حضور مدیران ارشد به چگونگی راه‌های خرید و ارسال تجهیزات لازم برای راه‌اندازی سرویس چندرسانه‌ای برگزار شده است و در گزارشی که ماه بعد در جلسه‌ی مدیران ارائه شده است، به تاخیر در ارسال به دلیل تحریم‌های آمریکا اشاره شده است.


پل نورمن، مدیرکل بخش منابع انسانی "ام تی ان" در بیانیه‌ای اعلام کرد: ام تی ان همه‌ی این اتهامات برای زیرپاگذاشتن آگاهانه تحریم‌ها را رد می‌کند. ما همه‌ی تجهیزات خود را از شرکت‌های معتبر به شکل بی‌واسطه خریداری کرده و به همه‌ی قوانین و تحریم‌های اتحادیه اروپا و آمریکا پایبندیم.


رویترز اما می‌گوید اسناد دیگری هم در دست دارند که نشان می‌دهد "ام تی ان" برای ارسال تجهییزات به دنبال "شرکت‌های پوششی" بوده و بارها در اسناد تصریح کرده است که برای نقل و انتقال خریدها با "مشکلات تحریم" روبرو هستند.


یک مقام سابق "ام تی ان" که خواست نامش فاش نشود می‌گوید "ام تی ان" برای راه‌اندازی "هرچه سریع‌تر" دیتا سنتر ایرانسل از سوی مقامات ایران تحت فشار بوده است.


بنا به این اسناد، شرکت‌های دیگری از جمله" زد تی ای" چین نیز آگاهانه در تلاش برای دور زدن تحریم‌ها و خرید و ارسال تجهیزات برای ایران بودند.

 

آرایش نظامی یگان های پدافند هوایی ایران در شمال غرب کشور

Posted: 31 Aug 2012 08:43 AM PDT

جـــرس: جانشین منطقه پدافند هوایی شمال غرب ایران گفت: در حال حاضر تجهیزات پدافند هوایی در بیش از ۳۰۰ نقطه از مرزهای شمال غرب کشور مستقر شده است.


به گزارش مهر، رسول رضوانی‌ کیا ظهر جمعه در جمع نمازگزاران ارومیه افزود: "این تجهیزات شامل رادار، موشک و سایت‌های جمع‌آوری الکترونیکی است که نویدبخش عملیات موفقیت‌آمیز در مرزهای کشور است."


وی با بیان اینکه در حال حاضر جهاد خودکفایی نیروهای مسلح پیشرفته‌ ترین تجهیزات را در اختیار پدافند هوایی قرار داده است اظهارداشت: "با این تجیهزات می توان شاهد ارتقای بیش از پیش توانمندی‌های این نیرو بود که مایه مباهات و افتخار است."


رضوانی کیا با اشاره به سالروز تشکیل پدافند هوایی کشور گفت: در حال حاضر پدافند هوایی ما جزو برترین پدافندهای هوایی در جهان شناخته می‌شود و همین امر موجب ناکامی دشمنان در تجاوز به خاک کشور شده است.


وی با اشاره به وضعیت منطقه شمال غرب پدافند هوایی کشور خاطرنشان کرد: با توجه به حساسیت منطقه و استقرار چندین یگان نیروهای بیگانه در کشورهای همسایه این منطقه، مرزهای مواصلاتی به طور مدام مورد کنترل بوده و تمام پروازهای بین کشورهای اروپایی و آسیایی توسط این نیروها کنترل می‌شود.


جانشین منطقه پدافند هوایی شمال غرب کشور گفت: نیروهای مسلح کشور و به خصوص نیروی پدافند هوایی در تمام شرایط آماده دفاع از مرزهای اسلامی بوده و در برابر هرگونه تجاوز به خاک ایران اسلامی پاسخی دندان‌ شکن به یاوه گویان خواهند داد.

 

معاون احمدی نژاد: رهبری گفته در آمارهای دولت تشکیک نکنید، پس نکنید، چون كار دشمن است

Posted: 31 Aug 2012 06:51 AM PDT

جـــرس: معاون محمود احمدی نژاد با هشدار نسبت به آنچه وی "تشکیک در آمارهای ارائه شده توسط دولت" خواند، مدعی شد: "حضرت آقا (رهبری) نسبت به اینكه عده‌ای آمارهای كشور را تشكیك كنند هشدار داده و گفته «شما روی آمارهای رسمی كه از سوی نظام و دولت ارائه می‌شود تشكیك ایجاد نكنید»، پس خودی هایی هستند که در واقع با سست نشان دادن آمارهای رسمی كشور می‌خواهند راه را برای رسانه استكباری و دروغ‌های خودشان باز كنند و در جامعه تاثیرگذار باشند."


به گزارش ایسنا، محمدرضا میرتاج‌الدینی در سخنان پیش از خطبه‌های این هفته نماز جمعه تهران گفت:‌ وقتی مروری بر شرایط اقتصادی جهان در چند سال گذشته داشته باشیم می‌‌بینیم كه جهان در این چند سال در یك بحران اقتصادی قرار داشت و مخصوصا كشورهای اروپایی یك شرایط بحرانی داشتند. در برخی از این سال‌ها رشد اقتصادی در جهان منفی بوده است، هرچند در بعضی سالها این نرخ متفاوت بود. نرخ بیكاری در بعضی از كشورها حتی در كشورهای اروپایی دو رقمی شده بود. اینها شاخص‌‌هایی است كه نشان می‌دهد وضعیت اقتصادی جهان به وضعیت بی‌ثبات و متزلزل و بحرانی بود و در چنین شرایطی ما می‌خواهیم مروری به وضعیت اقتصاد كشورمان خودمان داشته باشیم.


معاون رییس‌ دولت در اجرای قانون اساسی گفت:‌ اولا دشمن برای مقابله با انقلاب به عرصه اقتصادی روی آورده است، یعنی در عرصه‌های سیاسی و فرهنگی مقابله شدیدی با نظام جمهوری اسلامی داشت و نتوانست به همه اهداف خود برسد و به همین خاطر برنامه‌ریزی اصلی خود را در جنبه‌های مقابله با اقتصاد نظام اسلامی ایران قرار دادند.


میرتاج‌الدینی گفت: رویكردی كه دشمن انتخاب كرد یعنی برنامه‌های راهبردی دشمن چند چیز بود؛ یكی رویكرد جنگ اقتصادی نه فقط در امسال و سال گذشته بلكه از چند سال قبل آن را به عنوان یك رویكرد اصلی انتخاب كردند. دوم در یك عملیات روانی و رسانه‌ای همواره خواسته‌اند كه نظام اقتصادی ما را یك نظام متزلزل و بی‌ثبات نشان دهند. سوم اینكه برنامه‌ای كه دشمن دارد به شدت بر تضعیف روحیه مردم و فعالان اقتصادی تلاش دارد و به تضعیف روحیه اینها دل بسته است.


وی مدعی شد: نكته چهارم و آن یك هشدار به نیروهای خودی در داخل كشور خودمان است كه گاهی ناخواسته و نادانسته به این ترفند دشمن می‌افتند یكی از موذیانه‌ترین راهكارهای دشمن در عرصه اقتصادی این است كه آمارهای رسمی دولت و نظام را زیر سوال ببرد و در آن تشكیك ایجاد كند و در واقع با سست نشان دادن آمارهای رسمی كشور می‌خواهند راه را برای رسانه استكباری و دروغ‌های خودشان باز كنند و در جامعه تاثیرگذار باشند.


میرتاج‌الدینی همچنین اظهار كرد:‌ در یك چنین فضا و برنامه‌های راهبردی دشمن برای مقابله با اقتصاد جمهوری اسلامی و تضعیف ملت ما، رهبر بیداردل و هوشیار از سالها قبل این ترفند و توطئه دشمن را شناخته است. شما اگر عنایت كنید می‌بینید كه از سالهای 85 به این طرف رهبری شعارهایی كه برای سالها انتخاب می‌كنند و این‌ها شعارهای راهبردی همه در عرصه اقتصادی هستند.


وی با ادعای اینكه "در واقع آقا ترفند دشمنان را خوب شناخته و درباره آن به مردم و مسئولان هشدار داده"، گفت: در یكی از این سالها آقا فرمود الان جنگ اصلی دشمن علیه اقتصاد ما است. شعارهایی مانند "اصلاح الگوی مصرف"، "جهاد اقتصادی"، "همت و تلاش مضاعف" و بالاخره "تولید ملی" همه در راستای فعالیت‌های اقتصادی است كه با آنها جهت‌گیری‌های اصلی نظام را رهبری تعیین می‌كند. نكته دوم از برنامه‌های راهبردی رهبری برای مقابله با توطئه اقتصادی دشمن حمایت از مسئولان اجرایی در جهاد اقتصادی است. با وجود همه برنامه‌های سیاسی احیانا در داخل منازعات سیاسی و مخالفت‌هایی كه وجود دارد آن حركت اصلی و راهبردی رهبری حمایت از مسئولان اجرایی است تا در عرصه‌های اقتصادی بتواند از عهده این وظیفه بزرگ بربیایند.


معاون احمدی نژاد مدعی شد: نكته بعدی هشدار نسبت به ترفندهای دشمن است، از جمله اینكه آقا نسبت به اینكه عده‌ای آمارهای كشور را تشكیك كنند هشدار دادند و گفتند شما روی آمارهای رسمی كه از سوی نظام و دولت ارائه می‌شود تشكیك ایجاد نكنید.


سهام عدالت
میرتاج‌الدینی بدون اشاره به عدم تحقق وعده های دولت جهت پرداخت سهام عدالت، ادعا کرد: به 35 میلیون نفر یعنی نصف جمعیت كشور سهام عدالت داده شده است و برای 10 میلیون نفر دیگر هم برنامه‌ریزی شده است كه سهام عدالت به آنها پرداخت شود.


وی افزود: مسكن مهر هم یكی از برنامه‌های عدالت‌محور دولت بود. وقتی مسكن مهر را شروع كردند عده‌ای در این مساله تردید كردند كه آیا امكان تحقق دارد یا خیر، اما اگر شما الان در هر استانی بروید می‌بینید كه اگر فرصت باشد دولت هر هفته می‌تواند بخشی از این مسكن مهر را افتتاح كند یعنی این پروژه‌ها آماده هستند ولی فعلا فرصت افتتاح آنها وجود ندارد.


بیکاری
معاون رئیس‌ دولت در اجرای قانون اساسی با اشاره به مساله اشتغال و مشكل بیكاری در كشور افزود: در عرصه اشتغال نیز اگرچه نرخ بیكاری‌ ما دو رقمی است، اما در این سالها تلاش‌های زیادی شده است. آخرین آماری كه ارائه شد این بود كه در هفت سال گذشته حدود هفت میلیون فرصت شغلی ایجاد شده است یعنی به طور میانگین برای هر سال یك میلیون فرصت شغلی وجود داشته است، در حالی كه میانگین برنامه‌ حدود 700 هزار نفر بوده است. ما یك درصد بهبود در عرصه نرخ بیكاری داشته‌ایم یعنی از 13.5 درصد در سال 89 در سال 90 به 12.3 درصد رسیده‌ایم كه هرچند بهبود داشته‌ایم هنوز راضی‌كننده نیست زیرا ما یك جامعه جوان هستیم و جوانان فارغ‌التحصیل كه به بازار كار می‌آیند باید برای آنها فرصت شغلی جدید ایجاد شود.


ادعای وی درحالیست که بررسی شاخص‌های نیروی کار در اوایل همین سال نیز (91) نشان می‌دهد نرخ بیکاری بهار 0.6 درصد افزایش داشته است.


چندی پیش مؤید حسینی صدر، عضو کمیسیون انرژی و فراکسیون اصولگرایان مجلس خاطرنشان کرده بود: آماری که دولت در ارتباط با میزان بیکاری حاکم بر جامعه اعلام می‌کند از آمار واقعی کمتر است به طوری که هم‌اکنون با توجه به آنچه در جامعه دیده و احساس می‌شود میزان بیکاری حدود 20 درصد است.

 

 


 

واکنش وزیر خارجه ایران به گزارش آزانس: بهانه تراشی می کنند

Posted: 31 Aug 2012 06:28 AM PDT

جـــرس: در واکنش به گزارشِ آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد فعالیت "مشکوک" جمهوری اسلامی در سایت نظامی پارچین، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی با بیان اینکه طرح موضوع پاکسازی پارچین بهانه تراشی بیش نیست گفت:‌ پاکسازی پارچین معنای فنی ندارد.


به گزارش مهر، علی اکبر صالحی روز جمعه در حاشیه اجلاس سران جنبش عدم تعهد در جمع خبرنگاران درباره اینکه نظر شما درباره گزارش اخیر ‌آژانس مبنی بر اینکه ایران پارچین را پاکسازی کرده است و با این پاکسازی ما دیگر نمی‌توانیم از پارچین بازدید کنیم، گفت: پاکسازی پارچین معنای فنی ندارد و هر کس متخصص باشد می‌داند که طرح این موضوع بهانه تراشی بیش نیست چون این مسائل با پاک سازی زدوده نمی شود.


گفتنی است، آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارشی که روز گذشته علیه جمهوری اسلامی منتشر ساخت، تهران را متهم کرد که تحرکات جدیدی را در تاسیسات پارچین صورت داده و مانعی برای تحقیق بازرسان از منطقه نظامی پارچین بوجود آورده است.


در گزارش آژانس آمده است: “فعالیت های خاکبرداری و تسطیح در منطقه وسیعی از پارچین و در منطقه (مورد نظر آژانس) انجام شده است. پنج ساختمان تخریب شده و خطوط انتقال برق، نرده ها و جاده منتهی به آنها برداشته شده است. فعالیت های مشاهده شده، ارزیابی های آژانس را تقویت کرده و ضروری است که آژانس بدون تاخیر بیشتر به این محل (پارچین) دسترسی یابد.”

 

 

وقتی سانسور هم به کمک رهبری نمی‌آید

Posted: 31 Aug 2012 05:00 AM PDT

م.تلاش
بهتر است دستگاه تبلیغاتی آقای خامنه ای واقع گرا تر بوده و دست از تبلیغات اغراق شده و تمسخرآمیز بردارد


هرچند در روزهای اخیر در مورد برگزاری شانزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد فضای تبلیغاتی دروغینی توسط رسانه‌های حکومتی ایران برای مردم ترسیم شد، اما بررسی سخنرانی سران کشورها در مراسم افتتاحیه‌ی این اجلاس به خوبی واقعیت‌های موجود را آشکار می‌کند.

در مراسم افتتاحیه‌ی روز پنجشنبه ابتدا سیدعلی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، به ایراد سخنرانی پرداخت و پس از آن محمد مرسی، رئیس جمهور جدید مصر، بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد و محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری اسلامی به ایراد سخنرانی پرداختند.

آیت الله خامنه‌ای در سخنان خود از ساختار سازمان ملل انتقاد کرد و آن را غیر دموکراتیک خواند. سپس او به تکرار مواضع پیشین خود در مورد پرونده‌ی هسته‌ای ایران پرداخت و در نهایت در مورد مسئله‌ی فلسطین و اسرائیل صحبت کرد. او اسرائیل را رژیم غاصب، جنایت کار، فاجعه آفرین و تروریست خواند.

نکته‌ی حائز اهمیت در مورد سخنان رهبر جمهوری اسلامی، پرهیز او از پرداختن به مسئله‌ی سوریه بود. به گونه‌ای که او حتی نامی از سوریه در سخنان خود به کار نبرد. پیشتر در سخنرانی‌های متعددی آیت‌الله خامنه‌ای شرایط سوریه را شرایطی متفاوت با بهار عربی توصیف کرده بود و بارها به حمایت از رژیم بشار اسد پرداخت. اما در افتتاحیه‌‌ی مراسم اجلاس غیر متعهدها مواضع خود درباره‌ی سوریه را اعلام نکرد.

همه به خوبی از مواضع سیدعلی خامنه‌ای در قبال بحران سوریه مطلع هستند و همه می‌دانند این بحران یکی از موارد مهم نشست کشورهای عضو جنبش عدم تعهد در تهران است. چرا که سوریه نیز عضو این جنبش است و همچنین عضو اتحادیه‌ی عرب و سازمان همکاری های اسلامی بوده که اکثر کشورهای عضو آن دو نهاد نیز در اجلاس عدم تعهد شرکت کرده‌اند. هرچند با رأی اکثریت کشورهای عضو اتحادیه‌ی عرب و سازمان همکاری‌های اسلامی عضویت سوریه در آن نهادها به تعلیق درامد. اما چرا آیت الله خامنه‌ای سخنی از سوریه به میان نیاورد؟ نتوانست یا نخواست؟

تاکنون جمهوری اسلامی هزینه‌های فراوانی بخاطر حمایت از رژیم اسد پرداخته است. رژیم ایران حتی حقایق موجود در سوریه را از مردم خود پنهان کرده و دروغی به دروغهای بی شمار خود افزوده است. اما چرا در این فرصت استثنایی سید علی خامنه‌ای از بشار اسد حمایت نکرد؟ پاسخ روشن است. او می‌داند اکثریت قریب به اتفاق کشورهای عضو عدم تعهد خواهان سقوط اسد هستند. او می‌داند که نباید در اجلاسی که میزبانش است در مورد سوریه در مقابل میهمانان خود قرار بگیرد. او روحیه‌ای محافظه‌کار دارد و از اینکه با میهمانان بی شمار خود رودررو شود در هراس است. آیت الله خامنه‌ای در مورد سوریه سخن نگفت تا حساسیت کشورهای ذینفع در این مورد برانگیخته نشود و اجلاس غیر متعهدها به خوبی و خوشی به پایان برسد تا او بتواند به جهان نشان دهد ایرانی که می‌تواند اجلاس بزرگی را به خوبی میزبانی کند منزوی نیست. از این جهت شاید او تصمیم درست را گرفت.

اما سخنان محمد مرسی تا حدودی راهبرد رهبر ایران را نقش بر آب کرد. مرسی که سخنان خود را با درود بر محمد(ص)، ابوبکر، عمر، عثمان و علی آغاز کرد از همان ابتدا رویه‌ی خود را در پیش گرفت و نشان داد دوره کردنش توسط ولایتی و سایرین پس از سخنان آیت‌الله خامنه‌ای تأثیری در عزم او نداشته است. او رژیم مورد حمایت آیت‌الله خامنه‌ای را سرکوبگر خواند. محمد مرسی به شدت از حکومت اسد انتقاد کرد و خواستار اتحاد کشورهای عضو برای سقوط بشار اسد شد. او گفت:


خانم ها، آقایان، همبستگی ما با مبارزات مردم عزیز سوریه علیه رژیمی سرکوبگر که مشروعیت خود را از دست داده، به همان اندازه که یک ضرورت سیاسی و استراتژیک است، یک وظیفه اخلاقی نیز محسوب می شود. این حمایت از اعتقاد ما به آینده سوریه به عنوان کشوری آزاد و سربلند منشا می گیرد. همه ما باید حمایت کامل، و نه نسبی خود را از مبارزه طالبان آزادی و عدالت در سوریه اعلام کنیم. همدلی ما باید به رویکردی سیاسی تبدیل شود که حامی گذار مسالمت آمیز به یک نظام حکومتی دموکراتیک و منعکس کننده مطالبات مردم سوریه در زمینه دستیابی به آزادی، عدالت و برابری است.


پس از مرسی، دبیرکل سازمان ملل متحد و نخست وزیر هند نیز سخنانی مشابه در مورد وضعیت سوریه ایراد کردند. بنابراین آیت‌الله خامنه‌ای در کشور تحت حکومت خود و در دید مردمان کشورش پس از مدتها قدرت نمایی مطلق دچار مخالفت رئیس جمهور کشوری شد که بسیار به او و انقلاب هموطنانش چشم امید داشت. مصر به عنوان نماد بارز بهار عربی یا "بیداری اسلامی" آن چیزی نبود که آقای خامنه‌ای انتظار داشت. هرچند اینکه دفاع مرسی از هم مذهبان و هم حزبانش در سوریه طبیعی بود اما تبلیغات حکومتی آیت الله خامنه‌ای کار را برای خود او سخت کرد. این تبلیغات اوضاع سیاسی منطقه را طوری نشان می‌داد که گویی همه چیز همانطور که جمهوری اسلامی می‌خواهد، پیش می‌رود. شاید اگر جمهوری اسلامی روند منطقی را در قبال تحولات خاورمیانه پیش می‌گرفت حال نیاز نبود نگران آن باشد که مبادا کسی در ایران به بشار اسد بگوید "بالای چشمش ابروست!"

اما رسانه‌های بی کفایت جمهوری اسلامی همچنان از اشتباهات خود درس نگرفته‌اند و همان رویه‌ی سابق را در برابر مواضع مخالف پیش گرفته‌اند. این رسانه‌ها حتی سخنان سران شرکت کننده در افتتاحیه‌ی اجلاس را برنتافتند و اقدام به سانسور و تحریف آن کردند.

شبکه‌ی اول تلویزیون ایران که برنامه‌های جلسه افتتاحیه را به طور مستقیم پوشش می داد، سخنان رئیس جمهوری مصر را به شکلی کاملا متفاوت از متن اصلی ترجمه کرد.

در ترجمه اظهارات آقای مرسی در شبکه اول آمده است: "برادران و خواهران عزیز، مساله همبستگی ما با ملت سوریه علیه توطئه ای که بر ضد آن کشور جریان دارد نباید فراموش شود. این وظیفه ای اخلاقی و وظیفه ای سیاسی و راهبردی است."

رادیو ایران در ترجمه سخنرانی رئیس جمهوری مصر، تحولات بحرین را نیز گنجاند و از قول او گفت: "ما همگی اکنون در برابر چالش های بزرگی قرار داریم، ملت های فلسطین، بحرین و سایر ملت ها در حال مبارزه هستند و برخی کشورهای ما با دخالت های داخلی و خارجی مواجه هستند."
هرچند سایر خبرگزاری‌ها به اندازه‌ی صدا و سیما پیش نرفتند و کمابیش واقعیت سخنرانی مرسی را انعکاس دادند. اما سوال اینجاست که چرا هنوز صدا و سیما از بیان نظرات مخالف رهبر جمهوری اسلامی، با وجود اینکه از زبان رئیس جمهور یک کشور دیگر بیان شده‌است، می‌هراسد؟ پاسخ روشن است. نظامی که بر پایه‌ی تبلیغات بنا شده طبیعی است از هر تبلیغ دیگر ولو از زبان کشوری دیگر بهراسد.

اما پس از چند سخنرانی نوبت به بان کی مون رسید تا او نیز مستقیماً سخنان آیت‌الله خامنه‌ای در ماه رمضان را هدف قرار دهد. بان کی مون که در سخنان خود به سخنان سیدعلی خامنه‌ای در مورد اسرائیل اشاره کرد و آن را توهین‌آمیز و تحریک‌آمیز خواند و از او خواست از بیان این سخنان بپرهیزد هرچند به نام او مستقیماً اشاره نکرد. او گفت:


من سرسختانه تهدیدها از سوی هر کدام از کشورهای عضو مبنی بر حذف دیگری و تلاش‌ها برای انکار وقایع تاریخی از جمله هولوکاست را محکوم می‌کنم.
 

دبیر کل سازمان ملل افزود: «این ادعا که اسرائیل حق موجودیت ندارد و بیان اظهاراتی نژادپرستانه در این زمینه نه تنها اشتباه است بلکه اصلی اساسی را که همه ما متعهد به حمایت از آن هستیم تضعیف می‌کند.»

هرچند بان کی مون این سخنان را در دفاع از صهیونیست‌ها بیان کرد اما مخالفت صریح او با سخنان آیت‌الله خامنه‌ای در ایران حائز اهمیت است.

به نظر می‌رسد آیت‌الله خامنه‌ای باید ظرفیت خود را برای شنیدن سخنان مخالف بیشتر کند. بهتر است دستگاه تبلیغاتی او واقع گرا تر بوده و دست از تبلیغات اغراق شده و تمسخر برانگیزانه بردارند تا دیگر رسانه‌های وابسته به او برای سخنان ساده‌ی افرادی همچون مرسی و بان کی مون اقدام به سانسور، تحریف و توجیه غیر منطقی نکنند. مسلماً در صورتی که این فضا -که در آن هرچه آیت‌الله می‌گوید صحیح است و نباید اجازه داد سخنان مخالف آن برای مردم پخش شود- به خاطر تبلیغات غیرمسئولانه‌ی صدا و سیما شکل نمی‌گرفت، اکنون ایجاد خدشه در مواضع آیت‌الله خامنه‌ای در کشور خودش اینگونه تبدیل به تابو نمی‌شد و دست اندرکاران را دچار آشفتگی نمی‌کرد.

اجلاس عدم تعهد برای ایرانیان فرصت بسیار خوبی است اما با مدیریت غلط از این فرصت ها آنطور که شایسته است، استفاده نمی‌شود و کار را برای انجام اصلاحات برای رهبر جمهوری اسلامی سخت تر می‌کند. همانطور که برای متحد او یعنی بشار اسد سخت کرد.
 

 

 نظرات وارده دریادداشت ها لزوما دیدگاه جرس نیست. 

 

 

یزدی: اگر حمایت امام زمان نبود، سال ۸۸ حکومت جمهوری اسلامی ساقط می شد

Posted: 31 Aug 2012 04:55 AM PDT

جـــرس: دبیر کل جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و عضو ارشد مجلس خبرگان رهبری، با اطلاق مجدد لفظ "فتنه" برای اعتراضات مردم ایران در سال ۸۸ مدعی شد که "اگر حمایت امام زمان نبود، جمهوری اسلامی در سال ۸۸ سقوط می کرد."


به گزارش فارس، محمد یزدی در سومین اجلاس سراسری مدیران مهدیه های کشور با موضوع مهدویت و بیداری اسلامی گفت: نمی توان امام زمان را قبول داشت، اما نیابت ولی ایشان را نپذیرفت، چرا که امام زمان به اطاعت از نائب خود دستور داده است.


وی با اعتراف به گستردگی و قدرت جنبش سبز اظهار داشت: "می‌توان گفت فتنه ۸۸ در هر کجای دنیا به جز ایران رخ می‌داد به سقوط آن حکومت منجر می‌شد، اما در آن زمان ما به خوبی شاهد حمایت امام زمان از ولی‌فقیه زمان بودیم که به خوبی رهایی جامعه از این فتنه را هدایت کرد."


یزدی مدعی شد: اطاعت از ولی فقیه تکلیف شرعی افراد مختلف در زمان غیبت است و امام زمان نیز خود بر این شرایط ناظر است.


عضو مجلس خبرگان با بیان اینکه " تا پیش از انقلاب اسلامی طاغوتیان به علما اجازه دخالت در سیاست را نمی دادند و آنها در حد توان وارد مسائل حکومتی می شدند"، اظهار داشت: "مطابق دین اسلام زمانی که «بسط ید» برای علما پیش آید به این معنا که مجتهد جامع الشرایط و نائب امام زمان طاغوت را کنار بزند و اسلام برقرار شود، دیگر فقها و مجتهدان نمی توانند در مسائل حکومتی دخالت کنند و تعیین نهایی مصالح حکومت، جنگ و صلح و تصمیمات دیگر تنها بر عهده ولی فقیه است."

 

 

گفتگوی خانواده ایرانیان ربوده شده با همسرانشان در لیبی

Posted: 31 Aug 2012 04:29 AM PDT

جـــرس: وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی اعلام کرد: صبح جمعه خانواده‌های هفت مدیر هلال احمر ایران که در لیبی ربوده و به گروگان گرفته شده اند با آنها به صورت تلفنی صحبت کردند.


به گزارش مهر، عصر چهارشنبه خانواده هفت عضو هلال احمر ربوده شده در لیبی با رئیس کمیته صلیب سرخ جهانی و وزیر امورخارجه لیبی دیدار کردند که در این دیدار عاشور بن خیال وزیر امور خارجه لیبی خبر داد که افراد ربوده شده سالم هستند.


در این دیدار خانواده های ایرانیهای ربوده شده از صلیب سرخ و دولت لیبی خواستند حداقل با همسران خود گفتگوی تلفنی داشته باشند.


این در حالی است صبح امروز وزیر امورخارجه ایران اعلام کرد: 7 ایرانی ربوده شده با خانواده های خود گفتگوی تلفنی داشتند.


به گفته صالحی، این افراد به زودی آزاد می شوند.
 

گوشت گوساله به ۲۳ هزار تومان رسید

Posted: 31 Aug 2012 04:29 AM PDT

زمزمه های بازگشت کوپن به چرخه اقتصادی
جـــرس: در ادامه گرانی کالاها و اقلام مورد نیاز مردم، گوشت گوساله نسبت به هفته گذشته ۴ هزار تومان گران تر شده و از قیمت هر کیلوگرم ۱۹ هزار تومان به ۲۳ هزار تومان رسیده است. همزمان در پی نوسان قیمتی اخیر در بازار برخی كالاها مانند مرغ و گوشت، زمزمه‌هایی مبنی بر احیای دوباره سیستم توزیع كوپنی كالاها مطرح شد كه با واكنش‌های متعددی روبرو شده است.

 

به گزارش فارس، علی خندان روی جوان، رئیس اتحادیه گوشت گوساله در خصوص دلایل گرانی گفت: "من خبر ندارم و در سفر هستم."


بر اساس این گزارش، گوشت گوسفندی نیز هر کیلوگرم ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان در سطح شهر تهران عرضه می شود.


فارس در ادامه این خبر آورده است این روزها بحث انتزاع تنظیم بازار محصولات پروتئینی از وزارت صنعت در حالی از سوی وزارت جهاد کشاورزی پی گیری می شود که وزارت صنعت سیاست سکوت را انتخاب کرده است.


کوپن باز می گردد؟
در پی نوسان قیمتی اخیر در بازار برخی كالاها مانند مرغ و گوشت، زمزمه‌هایی مبنی بر احیای دوباره سیستم توزیع كوپنی كالاها مطرح شد كه با واكنش‌های متعددی روبرو شده است.


به گزارش ایسنا، توزیع مرغ‌های با قیمت مصوب دولتی در بازار، ابهاماتی را مبنی بر چگونگی رسیدن مرغ با قیمت دولتی به دست مردم مطرح كرد. از جمله این‌كه آیا این مرغ‌ها مستقیما به دست مصرف‌كنندگان می‌رسد یا این كه سودجویان نیز از آن بهره می‌برند؟


به گفته یكی از مسوولان، در جریان توزیع مرغ‌های با قیمت كیلویی 4650 تومان، رقمی معادل 60 میلیارد تومان از سوی دولت به صورت یارانه برای كاهش قیمت این مرغ‌ها در نظر گرفته شده است.


این درحالی است كه واقعا مشخص نیست مرغ‌های دولتی به دست اقشار نیازمند رسید یا این كه بخشی از آن توسط سوء استفاده‌گران از بازار خارج و به زنجیره عرضه مرغ آزاد وارد شد.


بر این اساس برخی فعالان اقتصادی و برخی نمایندگان مجلس پیشنهاد كرده‌اند كه سیستمی مانند كوپن به عرصه عرضه و تقاضا بازگردد.


كوپن یا كالابرگ سیستمی است كه براساس آن سهم هر فرد از كالایی اساسی مشخص می‌شود و امكان استفاده بیش از حد آن كالا با قیمت دولتی وجود ندارد.


در این زمینه بهمن حاج‌علی - رییس ستاد بسیج اقتصادی، اعلام كرده كه در صورت آمادگی دولت و تخصیص اعتبار، احیای كوپن بهترین راه برای تنظیم بازار و اطمینان به رسیدن كالاهای اساسی به دست مردم است.


با این وجود حسن رادمرد - معاون بازرگانی داخی وزارت صنعت، معدن و تجارت، تاكید دارد كه ذخایر كالا در داخل كشور به اندازه كافی وجود دارد و نیازی به احیای سیستم توزیع كوپنی نیست.


این گزارش می افزاید: گرچه سیستم كوپنی روشی برای توزیع یكسان و مناسب و نیز استفاده بهینه از زمان در توزیع كالاست، اما انتقادهایی نیز نسبت به آن وارد است. به عنوان مثال سال‌ها پیش كه بسیاری از كالاها با كوپن توزیع می‌شد، عده‌ای سودجو تلاش می‌كردند با انتشار كالاهای تقلبی یا خریدن كوپن‌ها از مردم، كالاهای دولتی را از زنجیره توزیع خارج كرده و آن را به بازار آزاد وارد كنند. این اقدامات هزینه‌های زیادی را به دولت تحمیل و مشكلاتی نیز برای مصرف‌كنندگان ایجاد می‌كرد.