جنبش راه سبز - خبرنامه

جنبش راه سبز - خبرنامه


توضیح عبدالکریم لاهیجی درباره گفتگو با جرس و حواشی آن

Posted: 01 Aug 2012 06:24 AM PDT

  جرس: عبدالکریم لاهیجی نایب رییس فدراسیون بین المللی حقوق بشر در گفتگویی با جرس که روز 18 خرداد منتشر شد، به بیان روایاتی از نحوه تاسیس کانون وکلای دادگستری ایران پرداخت. او در این گفتگو، نقدهایی را نیز متوجه فعالیت حرفه ای و کارنامه گودرز افتخار جهرمی رییس کنونی این نهاد صنفی کرده بود. اخیرا رضا مهدوی نجم آبادی وکیل پایه یک دادگستری با ارسال ایمیلی به جرس، اظهارات لاهیجی در مصاحبه با این رسانه را نادرست و غیرواقعی خواند که جرس  برای بازتاب دادن دو سوی ماجرا نسبت به انعکاس این اظهارات در روز 10 مرداد اقدام کرد. با این حال آقای لاهیجی با ارسال توضیحی تازه برای جرس از موضع خود دفاع کرده و در عوض اظهارات آقای نجم آبادی را نادرست خوانده است. متن پاسخ عبدالکریم لاهیجی را در زیر بخوانید.

 در شماره مورّخ 10 مرداد آن روزنامه نامه ای از آقای رضا مهدوی نجم آبادی، در پاسخ به گفتگویی که در تاریخ 18 خرداد ماه گذشته با اینجانب درباره کانون وکلای دادگستری داشتید، انتشار یافته که نیاز به پاسخ دارد. تا معلوم شود که به قول ایشان اظهارات چه کسی «نادرست و غیرواقعی» بوده است.


1ـ اینجانب نایب رئیس فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر مرکبّ از 164 سازمان حقوق بشر ملّی، هستم و نه «کنفدراسیون بین المللی حقوق بشر». یک وکیل دادگستری بایستی تفاوت فدراسیون را با کنفدراسیون بداند.


2ـ آقای افتخار جهرمی مدعّی است که آیت الله خمینی در فرودگاه مهرآباد سخنرانی کرده و اثبات این ادعّا با گوینده است. اگر گزاف نمی گویند کافی است که از «صدا و سیما» بخواهند که یکبار دیگر این فیلم را از تلویزیون پخش کنند «تا سیه روی شود هر که در او غشّ باشد».


3ـ آقای افتخار جهرمی پس از گرفتن لیسانس به طور قانونی از ایران خارج شد در حالیکه اینجانب و بسیاری از دانشجویان به لحاظ فعالیت سیاسی ممنوع الخروج بودیم. گرفتن دکترا پس از 12 سال اقامت در خارج از کشور افتخار بزرگی محسوب نمیشود! از سوی دیگر بسیاری از اساتید و رؤسای دانشکده ها و دانشگاهها که بر خلاف آقای افتخار جهرمی تنها دو سال سابقه تدریس نداشتند، پس از انقلاب فرهنگی یا اخراج شدند و یا ناگزیر از بازنشستگی شدند.


4ـ نگارنده نامه ناشیانه کوشیده است که برای آقای افتخار جهرمی سابقه فعالیت سیاسی تعبیه کند. به فرض که مرحوم آیت الله طالقانی نسبت به «آقای افتخار جهرمی ابراز محبّت» کرده باشد، این موضوع چه ربطی به کارهای بعدی او در کانون وکلا دارد. برای آگاهی ایشان اضافه می کنم که پس از محکومیت مرحوم طالقانی به ده سال حبس از سوی دادگاه نظامی تجدید نظر در سال 1356 اینجانب به همراهی آقایان احمد صدر حاج سید جوادی و حسن نزیه به وکالت از ایشان به دیوانعالی کشور دادخواست فرجامی دادیم.


5ـ نوشته اند که «در حوادث سال 1360 عده ای از اعضای هیأت مدیره کانون وکلای مرکز از کشور خارج شدند و عده اّی زندانی گردیدند». امّا نمی گویند که چرا رئیس و اعضای هیأت مدیره را به زندان انداختند و آنان چه نقشی در حوادث سال 1360 داشتند؟ می گویند که آقای افتخار جهرمی سه نفر را به عنوان وکیل سرپرست انتخاب کرده بود : آقایان نزیه، اردلان و اینجانب. هنگام تصدی آقای افتخار جهرمی بر کانون وکلا مرحوم عبدالحمید اردلان رئیس کانون وکلا و تعدادی از اعضای هیأت مدیره در زندان بودند و آقایان نزیه و اینجانب هم برای حفظ جان ناگزیر از جلای وطن شده بودیم. دیگر اینکه چگونه ایشان به پرونده وکالتی آقای افتخار جهرمی دسترسی داشته اند تا دریابند که من ذیل درخواست کارآموزی وی چه نوشته ام. پس معلوم است که این نامه جوابیه را هر دو با هم نوشته اند.


آقای افتخار جهرمی از کمیسیون آزمون کارآموزان وکالت که اینجانب و چند تن از همان هیأت مدیره در آن عضویت داشتیم، نمره قبولی گرفت و امضاهای ما ذیل کارنامه کارآموزی وی موجود است. آقای افتخار جهرمی نزد همان هیأت مدیره سوگند یاد کرد که «جز عدالت و احقاق حق منظوری نداشته و بر خلاف شرافت قضاوت و وکالت اقدام و اظهاری» ننماید (ماّده 39 آئین نامه لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری). امّا هنگامی که سه وکیل سرپرست او و دیگر اعضای همان هیأت مدیره به چنان سرنوشتی گرفتار آمدند نه تنها سکوت کرد و به «احقاق حق» پایمال شده آنان برنیامد که در توطئه شورای عالی قضایی برای تسلّط بر کانون وکلا و محو استقلال آن شرکت کرد. امروز هم چاره کار را در این می بیند که پشت یکی از دست پروردگانش پنهان شود!


6ـ نویسنده نامه نمی داند یا تجّاهل می کند که «کانون وکلای دادگستری مؤسسه ی است مستقل و دارای شخصیت حقوقی» که توسط هیأت مدیره ای مرکّب از «12 نفر عضو اصلی و 6 نفر عضو علی البدل» اداره میشود. (مواد 1 و 2 لایحه قانونی استقلال کانون وکلا دادگستری) وی می پندارد که با مغالطه و بزرگ نمایی کارهای مرشد خود می تواند اعمال غیر قانونی شورایعالی قضایی در تعویق انتخابات هیأت مدیره کانون و کلای مرکز در بهار سال 1359 و عملیات مجرمانه محمّدی گیلانی در ابطال پروانه وکالت بیش از 140 وکیل دادگستری و به زندان انداختن و تصرّف غیرقانونی وضبط و مصادره اموال وکلای دادگستری و در نهایت اقدام غیرقانونی شورایعالی قضایی در انتصاب آقای افتخار جهرمی به عنوان سرپرست کانون وکلا را توجیه و به عبارت درستتر لاپوشانی کند.
نویسنده برای تبرئه همکارش می گوید که او «از طرف شورایعالی قضایی بر خلاف میل خود به سرپرستی کانون منصوب گردید». امّا توضیح نمی دهد که چرا وی تمایلی به این انتصاب نداشت و چرا در نهایت آن را پذیرفت؟ آیا موضوع از مصادیق اکراه و اجبار بوده؟ آیا این عدم تمایل ادعایی طّی 15 سال تصدّی غیرقانونی آقای افتخار جهرمی بر کانون وکلا استمرار داسته ؟؟ توصیه می کنم که به قوانین جزایی نگاهی بیندازند تا جزای اعمال همه دست اندرکاران در این توطئه و از جمله آقای افتخار جهرمی را دریابند.


7ـ گفته اند که دستگیری و محاکمه وکلای دادگستری زندانی «در دوره هیأت مدیره قبلی کانون وکلا روی داده است که آقای دکتر افتخار عضو هیأت مدیره نبوده است». جا دارد که از اقداماتی که ایشان پس از تصدی ریاست کانون برای آزادی بیش از ده وکیل دادگستری زندانی کرده اند، همگان را آگاه سازند.
 

عبور مجدد دلار از مرز ۲۰۰۰ تومان در بازار داخلی

Posted: 01 Aug 2012 05:21 AM PDT

جـــرس: به گزارش منابع خبری، ظهر چهارشنبه قیمت دلار در بازار آزاد تهران از مرز ۲۰۰۰ تومان گذشت. این اتفاق همزمان با اعمال تحریم های نفتی و بانکی علیه ایران، و در شرایطی اتفاق می افتد که سران حاکمیت بارها ادعا کرده بودند تحریمهای بین المللی اثری بر اقتصاد کشور ندارد.


به گزارش کلمه، این اتفاق که با توجه به توقف عرضه ارز مسافرتی، از چند روز قبل انتظار می رفت، بالاخره امروز چهارشنبه به تحقق پیوست تا به روال هر دو بار قبلی که قیمت دلار به مرز ۲۰۰۰ تومان رسید و چند قدمی هم بالاتر رفت، این بار هم رکوردشکنی بهار دلار در روز پنجشنبه آخر هفته تجربه شود.


اما تفاوت این بار با دفعات قبلی در این است که بعید به نظر می رسد قیمت، حبابی باشد و به وضعیت قبلی برگردد. پیش از این، یک بار حتی قیمت دلار آزاد تا ۲۰۶۰ تومان هم رفته بود، اما دوامی نداشت و به زیر دو هزار تومان برگشته بود.


بر اساس گزارش مذکور، این بار اما حتی تلاش های دولت و اهرم های رسمی و غیر رسمی بانک مرکزی هم بعید بتواند حریف تقاضای گسترده مسافران خارج از کشور برای خرید دلار و دیگر ارزهای خارجی شود. بدین ترتیب باید فعالان اقتصادی و بازار مصرف، پس از این خود را با دلار بالاتر از ۲۰۰۰ تومان هماهنگ کنند.


در این شرایط، و در حالی که فرمان رهبری برای پیش روی در مسیر اقتصاد مقاومتی از سوی نهادهای مختلف حکومتی در حال پیگیری است و مجلس هم طرحی ۹ ماده ای برای این منظور داده است، به نظر می رسد دلار گوش به فرمان نیست و حتی برخی کارشناسان پیش بینی می کنند که قیمت آن تا پایان سال ۹۱ به سمت ۳۰۰۰ تومان خیز بردارد.


امروز علاوه بر دلار، بهای طلا و سکه هم افزایش یافت و هر سکه طرح قدیم ۷۴۵ هزار تومان، سکه تمام بهار طرح جدید ۷۴۳ هزار تومان، نیم سکه ۳۷۱ هزار و ۵۰۰ تومان و ربع سکه ۱۸۸ هزار تومان فروخته شد.

 

انتقال اسماعیل صحابه به بیمارستان و بازگشت به زندان بدون معالجه پزشک

Posted: 01 Aug 2012 04:37 AM PDT

جـــرس: اسماعیل صحابه تبریزی، فعال سیاسی محبوس دربند ۳۵۰ اوین که با دستنبد به بیمارستان سینا منتقل شده بود بدون معاینه پزشک به زندان بازگردانده شد.


به گزارش کلمه، اسماعیل صحابه تبریزی، عضو شاخه جوانان جبهه مشارکت ایران اسلامی که در بند ۳۵۰ زندان اوین نگهداری می شود هفته ی گذشته با دستنبد به بیمارستان سینا منتقل شد اما از آنجا که این انتقال بدون هماهنگی با پزشک معالج و اطلاع به بیمارستان بوده به دلیل نبودن پزشک و عدم هماهنگی، صحابه مورد معاینه قرار نگرفت و به زندان بازگردانده شد.


بر اساس این گزارش برخورد ماموران امنیتی زندان اوین نه تنها با این زندانی سیاسی بلکه با پرسنل بیمارستان بسیار بد و تند بوده است.


اسماعیل صحابه تبریزی ۱۲ خرداد برای انجام عمل هموروئید به بیمارستان سینا منتقل شد و پس از گذراندن دو هفته نقاهت مجددا به زندان بازگردانده شد.


عضو شاخهٔ جوانان جبهه مشارکت و دبیر کمیتهٔ مالی ستاد جوانان حامی‌ خاتمی و موسوی (۸۸) به اتهام “نقش داشتن در برگزاری دعای کمیل” خانواده های زندانیان سیاسی و فعالان اصلاحات، به چهار سال حبس محکوم شده بود، از بهمن ماه سال ۸۹ بدون داشتن یک روز مرخصی در بند ٣۵٠ اوین بسر می برد.

 

اختلافات در اسرائیل پیرامون حمله به ایران بالا گرفت

Posted: 01 Aug 2012 03:58 AM PDT

جـــرس: به گزارش منابع خبری، در پی افزایش اختلافات در هیات حاکمه اسراییل بر سر حمله احتمالی این کشور به تاسیسات هسته ای ایران، بنيامين نتانياهو، نخست وزير اسرائيل، شامگاه سه شنبه با حضور در يک برنامه تلويزيونی این کشور گفت که تصميم حمله به ايران از سوی کادر سياسی اسرائيل اتخاذ می شود و نظاميان مجری دستورات مقام های سياسی هستند.


به گزارش رادیو اروپای آزاد، نخست وزير اسرائيل مدعی شد که "ايران می خواهد ما را نابود کند؛ ما نمی گذاريم اين اتفاق رخ دهد."


در حالی که نتانياهو تنها در مناسبت هايی خاص با شبکه های تلويزيونی اسرائيل مصاحبه می کند و در اين روزها انتظار مصاحبه او نمی رفت، رسانه های اسرائيل اين سخنان او را اين گونه تعبير کردند که وی خواسته است شخصاً به گزارش های فزاينده رسانه های اسرائيل در زمينه مخالفت رييس ستاد کل ارتش این کشور با حمله به ايران، واکنش نشان دهد.


بر اساس این گزارش، روزنامه هاآرتص در شماره روز سه شنبه خود نوشته بود که ژنرال بنی گانتس رييس ستاد کل ارتش اسرائيل با حمله به ايران به شدت مخالف است و بی ترديد اين مخالفت خود را نيز زمانی که تصميم به حمله در کابينه حساس وزيران پست های امنيتی وسياسی اسرائيل به بحث نهاده شود، مطرح خواهد کرد، همان گونه که شماری از وزيران ارشد پيشاپيش با اين نظرات رييس ستاد کل ارتش آشنا شده اند.


هاآرتص در عین حال ارزيابی کرده بود که رييس ستاد کل ارتش در نهايت دستورات کادر سياسی را اجرا خواهد کرد اما از آنجا که به نوشته این روزنامه، ژنرال گانتس برای رسيدن به رياست ستاد کل ارتش وامدار نتانياهو و ایهود باراک نيست، او دستی گشاده تر در بيان مخالف خود دارد.


روزنامه اسرائيلی يديعوت آخرونوت نيز روز سه شنبه نوشته بود که که در کنار ژنرال گانتس يک دوجين ديگر از مقاماتی که اکنون يا در گذشته از مسئولان ارشد عرصه های نظامی، اطلاعاتی يا امنيتی بوده اند با حمله به ايران مخالف هستند.


به نوشته يديعوت آخرونوت، ژنرال امير اِشِل فرمانده جديد نيروی هوايی اسرائيل نيز در ميان بلندپايگان اسرائيلی است که با حمله به ايران مخالف است.


مئير داگان رييس پيشين موساد نيز روز سه شنبه دوباره شخصا به مخالفت آشکار با محور نتانياهو- باراک زبان گشود؛ داگان در يک سخنرانی گفت: "روزی نيست که از غزه همچنان به سوی اسرائيل راکت شليک نشود؛ اما به جای رسيدگی به اين مسئله، (نتانياهو و باراک) از خطر حياتی ايران سخن می گويند که چنين نيست."


به نوشته يديعوت آخرونوت، شخصيت های اسرائيلی که مخالف حمله هستند می گويند که به عملی کردن اين تعهد باراک اوباما رييس جمهوری آمريکا که مانع از دستيابی ايران به جنگ افزار هسته ای خواهد شد، اطمينان دارند و اگر حتی طرح حمله الزامی باشد، اين مهم بايد به بعد از زمان برگزاری انتخابات رياست جمهوری آمريکا موکول شود و ضمن همکاری کامل با آمريکا صورت گيرد.


این روزنامه افزوده بود که آمريکا تا يکسال و نيم آينده خود طرح بزرگ حمله به ايران را عملی خواهد کرد.
لئون پانه تا وزير دفاع آمريکا روز چهارشنبه دومين ديدار خود از اسرائيل را در ده ماه اخير با گفت و گو با نخست وزير، وزير دفاع و رييس جمهوری اسرائيل، با تأکيد بر مقابله با طرح های هسته ای ايران، آغاز کرده است.
رسانه های اسرائيل از روزها پيش پيوسته تأکيد کرده اند که آقای پانه تا با هدف قانع کردن نخست وزير و وزير دفاع اسرائيل به خودداری از حمله يکجانبه به تاسيسات هسته ای ايران در مقطع کنونی، به اين سفر دست زده است.
اما بنيامين نتانياهو سخنان خود در شامگاه سه شنبه در تلويزيون اسرائيل را ساعاتی پيش از آغاز مذاکرات خود با لئون پانه تا بیان کرد.
 

واردات ۷۰ میلیون دلاری عروسک از چین

Posted: 01 Aug 2012 03:09 AM PDT

جـــرس: در حالی که سیاست های غلط اقتصادی دولت نهم و دهم کشور را با بحران های جدی روبه رو کرده است، خبر از واردات ۷۰ میلیون دلاری عروسک از چین می رسد.


به گزارش کلمه، حجم واردات از چین انتقادات زیادی را بر انگیخته است و بخشی از این واردات غیر ضروری که شامل تیغ سلمانی و تازیانه تعلیم و شلاق هم می شود با ارز دولتی تهیه می شود.


احمدی نژاد در سفر اخیر خود به پکن با استقبال از سطح روابط دو جانبه و واردات ۴۵ میلیارد دلاری گفته بود: هیچ نکته منفی در سوابق روابط جمهوری اسلامی ایران و چین وجود ندارد و ایران بدون هیچ محدودیتی علاقمند به گسترش همه جانبه روابط خود با این کشور است.


در همین حال به نوشته آریا، امروز فتحی پور رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفته است که در جلسه با فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی واردات ۷۰ میلیون دلاری عروسک از چین را مطرح شده است. وی ادامه داد: در همان جلسه یکی از فعالان اقتصادی گفت که کشور نیازی به واردات پفک و آدامس وشکلات و امثالهم ندارد و باید جلوی واردات این اقلام گرفته شود.


به گفته بیگی برای کالاهای بیهوده خیلی راحت ارز تخصیص می‌دهند ولی برای مباحث اصلی و ضروری این کار با مشکل مواجه است.


نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید مجلس و دولت دست در دست هم در جهت رفع مشکلات کشور و مردم گام بردارند، اذعان داشت: اولویت کشور معلوم است وباید بدانها توجه بیشتری صورت گیرد.

 

ازدواج ۱۸۰۵ كودك زير ۱۵ سال طی سه ماه نخست امسال در ایران

Posted: 01 Aug 2012 03:04 AM PDT

جـــرس: بنابر اظهارات مدیركل آمار، اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال بنابر اظهارات مدیركل آمار، اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال ازدواج‌ كودكان زیر 10 سال در كشور پس از مراجعه به دادگاه و طی كردن فرایند قانونی و با اخذ مجوز از دادگاه به ثبت می‌رسد.


به گزارش ایسنا، علی اكبر محزون با بیان اینكه آمار ازدواج‌های كودكان زیر 10 سال در كشور با آمار ازدواج‌های افراد كمتر از 15 سال تجمیع شده است، اظهار كرد: سازمان ثبت احوال تنها آمار ازدواج‌هایی را كه زیر سن قانونی یعنی 15 سال انجام می‌شود را در دست دارد والبته این ازدواج‌ها با مجوز دادگاه به ثبت می‌رسد.


وی افزود: در سال گذشته 7440 ازدواج در سنین كمتر از 15 سالگی در كشور رخ داده كه این رقم برای سه ماهه نخست امسال 1805 ازدواج است.


مدیركل آمار، اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال در ادامه با بیان اینكه ازدواج‌های زیر 15 سال فرایندی را بر اساس مراحل قانونی طی می‌كند، عنوان كرد: این ازدواج‌ها در دفاتر ثبت ازدواج و طلاق سازمان ثبت اسناد به ثبت رسیده و سپس طبق قانون یك نسخه از اعلامیه ازدواج به سازمان ثبت احوال منعكس می‌شود.


محزون در خاتمه تاكید كرد: اگر ازدواج زیر 10 سالی انجام شود، مسلما فرایند قانونی خود را طی كرده است و سازمان ثبت احوال تنها به عنوان آخرین حلقه زنجیره‌ای كه باید اعلامیه ازدواج و طلاق را به ثبت برساند این اقدام را انجام می‌دهد.
 

اقدام روسیه علیه شرکت های ایرانی به بهانه تحریم

Posted: 01 Aug 2012 03:04 AM PDT

جـــرس: خبرگزاری روسی ریانووستی نوشت: دولت روسیه در حال برنامه ریزی برای مجازات شرکت های ایرانی است که تلاش دارند برخلاف تحریم های بین المللی ، اداره فعالیت های بندر استاراخان در جنوب روسیه را در اختیار خود بگیرند.


شورای دولتی مبارزه با احتکار روسیه اعلام کرده است: یک کمیته دولتی روسیه در راستای عمل به تحریم های بین المللی و با دستور رئیس جمهور این کشور یک شرکت ایرانی را از کسب سهمی از بندر استاراخان منع کرده است.


این خبرگزاری افزود: همچنین شرکت های ایرانی دیگری به اقداماتی برای در اختیار گرفتن فعالیت های بندر استاراخان دست زده اند که این اقدامات به معنی نقض تصمیمات سابق دولت روسیه است.


به گزارش عصر ایران،در همین ارتباط ، کمیته دولتی روسیه شکایت قضایی را ارائه کرده است تا براساس آن قراردادها با شرکت های ایرانی که قصد دارند به صورت غیرقانونی در فعالیت های آستاراخان سهم داشته باشند نقض شود.


البته در این خبر به جزئیات این اتفاق و قراردادهای شرکت های ایرانی در بندر آستاراخان روسیه اشاره ای نشده است.

دیمتری مدودف رئیس جمهور وقت روسیه در مهر 1389 با صدور حکمی، دستور داده بود مواد قطعنامه 1929 شورای امنیت در تحریم ایران عملی شود.
 

تداوم تفکیک جنسیتی دانشگاههای کشور

Posted: 01 Aug 2012 02:37 AM PDT

زنجان، اهواز و زاهدان نیز به علامه پیوستند

جـــرس: در ادامه اجرای طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاهها و موسسسات آموزش عالی کشور، گزارش ها حاکی است که دانشگاه های زنجان، اهواز و زاهدان نیز اقدام به اجرای طرح تفکیک کردند.


به گزارش خبرآنلاین، دانشگاه چمران اهواز، امسال در رشته های مهندسی تنها به جذب دانشجوی مرد اقدام کرده و زنان دیگر حق انتخاب رشته های مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز را ندارند.


بنابراین دختران خوزستانی رشته های ریاضی و فنی دیگر امکان تحصیل در محل سکونت خود را ندارند. رشته های زمین شناسی و معدن هم در دانشگاه سیستان و بلوچستان تک جنسیتی شدند.


بر اساس این گزارش، همچنین در رشته های زیست شناسی و رشته مکانیک، دانشجویان دانشگاه زنجان به صورت تک جنسیتی پذیرش می شوند.


از سوی دیگر دو دانشگاه اصلی و مهم منطقه یعنی دانشگاه شهید چمران و دانشگاه صنعت نفت، برای نخستین بار تحصیل در رشته های برتر نظیر مهندسی و علوم پایه را فقط برای پسران مجاز کرده و بدین ترتیب دختران نخبه رشته ریاضی استان خوزستان را از تحصیل در این رشته ها در دانشگاههای محل سکونت خود محروم کرده اند.


طبق دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون سراسری سال ۱۳۹۱ دانشگاه علامه‌طباطبایی تهران به عنوان تنها دانشگاه علوم انسانی کشور ۹ رشته از ۱۹ رشته تحصیلی خود را به طور کامل تفکیک جنسیتی کرده است.


روز گذشته روزنامه شرق نوشته بود در سال تحصیلی جدید دانشگاه علامه‌طباطبایی در شش رشته تحصیلی خود اعم از علوم اجتماعی، حسابداری، مددکاری اجتماعی، مشاوره و راهنمایی، مدیریت صنعتی و مدیریت هتلداری تنها مرد پذیرش می‌کند.


 

خدایا! تو از رفتار عمله های ستم رضایت نداری، ما را نیز در این بی رضایتی مستدام بدار

Posted: 01 Aug 2012 02:37 AM PDT

خانواده های زندانیان سیاسی
جـــرس: به دنبال بدرفتاری ها و ضرب و شتم صورت گرفته با ابو الفضل قدیانی عضو ارشد و دربند سازمان مجاهدین انقلاب، خانواده های زندانیان سیاسی در نامه ایی سرگشاده این بار نه خطاب به مسوولان و مقامات قضایی که خطاب به پروردگارشان از ظلمی که به آنها و عزیزان در بندشان می رود نوشتند و شکایت خود را پیش او بردند.


به گزارش کلمه، خانواده زندانیان سیاسی در این نامه با اشاره به اینکه چهارمین رمضان را نیز با چاشنی ظلم آغاز کرده اند، نسبت به وضعیت سلامت ابوالفضل قدیانی که اکنون در اعتراض به رفتاری های صورت گرفته با خود اعتصاب غذا کرده است ابراز نگرانی کرده و تاکید کرده اند که این برخورد تنها قلب او و خانواده اش را نیازرده بلکه هر انسان آزاده و صاحب وجدانی را نیز به فغان آورده است.


کلمه روز گذشته خبر داده بود که ابوالفضل قدیانی که روز گذشته با ضرب و شتم ماموران زندان اوین و با پای برهنه با غل و زنجیر به بیمارستان پارس تهران منتقل شده بود در اعتراض به این رفتار غیرانسانی دست به اعتصاب غذا زده است.


این زندانی سیاسی بیمار است و تاکنون سه بار قلب وی مورد عمل جراحی قرار گرفته ولی هربار پس از عمل جراحی به جای استراحت و طی کردن کامل دوران نقاهت به زندان بازگردانده شده، این در حالی است که کمیسیون پزشکی قانونی ۴ ماه مرخصی برای انجام معاینات و مراقبت از وی را توصیه اکید کرده است.


نامه خانواده های زندانیان سیاسی در محکومیت برخوردهای غیرانسانی با ابوالفضل قدیانی به شرح زیر است:


بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم حبّب الیّ فیه الاحسان و کرّه الیّ فیه فسوق و العصیان و حرّم علیّ فیه السّخط و النّیران بعونک یا غیاث المستغیثین
خداوندا در این ماه پربرکت تو و به دعوت تو به میهمانی ات آمده ایم و تمنای احسان و لطف و کرمت و دوری از فسق و عصیان و حرمت غضب و آتشت را داریم که تویی فریاد رس فریاد خواهان!


خداوندا ما خانواده های زندانیان سیاسی چهارمین رمضان را با چاشنی ستم آغاز کردیم و آن را به امید بازگشت ستم گران به سوی تو و رفع ستم از خود و عزیزانمان تمام می کنیم. رمضان را با امید نرم شدن دل ها و سبک شدن بارگناهان با توبه و استغفار و طلب رحمت و بخشایش تو آغاز می کنیم و به امید توشه اندوزی در شب های قدرش آن را سپری می کنیم و به امید جشن فطرش و پاداش معنوی از جانب تو. اما چگونه می توان درکشور اسلامی مان در ماه مبارک رمضان چشم داشت به اثرات روزه داری و شب زنده داری حاکمان و مسئولان نداشت. اصد افسوس وقتی که ما باز هم با خوش بینی، تدبیر را در مسئولان مدعی مسلمانی مان جستجو می کنیم ناگاه حرکتی دون شأن آدمیت از جانب برخی از آنان ما را از رویای خوش بازگشت عقل و اندیشه به جای بی خردی و گزاف گویی و گزاف خواهی، بیرون می کشد و به جهان واقعیت پرتاب می کند!


خدایا تو خوب می دانی آن چه که با یکی از بهترین بندگان خوب و مخلصت در همین ماه رمضان توسط پلید مردمانی که نام مسلمانی را یدک می کشند شد، تنها قلب او و خانواده اش را نیازرد بلکه هر انسان آزاده و صاحب وجدانی را که الفبای انسانیت را می شناسد، به فغان آورد! قدیانی بنده محبوب تو که همه عمر را به خدمت خلق تو گذرانده و اندک کژی در رفتار و کردارش نبوده و نیست. پیر فرزانه ای که باید در سال های آخر عمر بر کرسی اندرز جوانان این دیار و عبرت خوانی مردمان روزگار از گذشته خویش نشیند و به ستم محبس نشین شده و قلب بیمارش در کنار یاران دربند به درد بی قراری های مام وطن آن چنان تند می تپد که گویی تاب از کف داده است!


ما جمعی از خانواده های زندانیان سیاسی در این ماه عزیز مانده ایم مخاطب نوشتار خویش را چه کسی یا کسانی یا نهاد و نهادهایی قرار دهیم؟ برای کدامین گوش شنوا بگوییم و بنگاریم و کدامین چشم عبرت بین را به مدد بطلبیم؟ از مسئولین که هیچ اعجازی ممکن نیست که هرخلاف کاری را قانونی و حق مسلم خویش می پندارند از حصر شیخ و میر و همسر بزرگوارش و ستمی که به خانواده این بزرگان روا می دارند تا سایر زشت کاری های غیرقانونی شان. از بزرگان اندیشمندانمان نیز کاری برنیاید و مراجع عالیقدر مستقلمان نیز جز تسلا و تکرار وعده های قرآنی که دلمان را آرام می کند و فرزندانمان را که پاسخ فوری تری می طلبند راضی نمی کند، برایمان ندارند و مردمان عزیز و همراهمان نیز با شنیدن دلگویه های ما تنها آب به چشم می آورند و لب به دندان می گزند. پس بگذار خدای رمضان را که عالم محضر اوست شاهد بگیریم بر همه ستمی که این روزها بر ما و عزیزانمان می رود. ستمی که بر عزیزانمان می رود از قدیانی عزیز که سمبل آزادگی در دو رژیم بوده و هست و تن رنجورو قلب بیمارش با دست پلید مردمان سیاه دل بدکار رنجه تر می گردد تا زندانیان در تبعید که بیش از خودشان خانواده هایشان رنج فراق می برند و دشواری راه را متحمل می شوند برای یک چند لحظه دیدار و نگاه های باحسرت و تا زوجین جوانی که هنوز در حسرت تنها یک روز مرخصی مانده اند تا زندگی مشترک را در لابلای راه های منتهی به اوین و رجایی شهر و دیگر زندان های آباد شده ایران اسلامی فراموش نکنند! و تا زندانی خاص جمهوری اسلامی که کینه ها مانند تار عنکبوت و البته به همان سست بنیادی پیرامونش را گرفته تا صدای حقش خفه شود و اراده تو بلندتر شدن صدای حق است که «کلمة الله هی العلیا»
بارخدایا تو را

به حق این ماه عزیز و شب های قدرش سوگند می دهیم دل های ما را که رنج این روزگاران و زمامداران بی مقدار در برابر کبریا و عظمت تو زخم دارش کرده آرام بخشی و به فرزندان ما نیز صبر جمیل عطا کنی و بر این ملت فهیم و رشید رحم آوری که بی تدبیری حاکمان از خلق برگشته و رضای تو از دست داده شان بیش از این کشورشان را به ورطه نابودی نکشند. خداوندا ما می دانیم که تو از رفتار این عمله های جور رضایت نداری پس ما را نیز در این بی رضایتی و نه گفتن به ظلم مستدام بدار و هرگز مگذار برای استیفای حقوق از دست رفته مان سر مقابل غیر تو خم کنیم و از بندگان سفله تو تمنای آن چه را کنیم که تنها به اراده تو محقق می شود.


اللهم اصلح کل فاسد من امور المسلمین
اللهم غیّر سوء حالنا به حسن حالک
برحمتک یا ارحم الراحمین
یازدهم رمضان المبارک ۱۴۳۳ (دهم مردادماه ۱۳۹۱)
جمعی از خانواده های زندانیان سیاسی

 

صدور مجوز گمرک برای صادرات نفت خام توسط بخش خصوصی

Posted: 01 Aug 2012 02:02 AM PDT

جـــرس: در پی تاثیرگذاری تحریمهای بین المللی بر صادرات نفت ایران و با گذشت یک ماه از دستور دولت برای ورود بخش خصوصی به صادرات نفت، رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی گفت: بخش خصوصی با ایجاد کنسرسیومی می‌تواند در صادرات نفت خام فعالیت کند.


به گزارش فارس، عباس معمار‌نژاد در مورد مشارکت بخش خصوصی در صادرات نفت خام گفت: با توجه به بسته حمایتی گمرک در مباحث گمرکی این امکان وجود دارد که صادرات نفت خام توسط کنسرسیومی از شرکتهای بخش خصوصی انجام شود، البته این کار به شرط دادن مجوز توسط شرکت نفت است.


وی افزود: حضور بخش خصوصی در صادرات نفت به شرطی است که وزارت نفت مجوز بدهد، در عین حال از نظر گمرک هیچ مشکلی برای حضور شرکت‌های خصوصی در صادرات نفت خام وجود ندارد.


معمار‌نژاد در مورد اینکه چه امکانات و شرایطی برای حضور شرکت‌های خصوصی در صادرات نفت خام فراهم شده، گفت: همان بسته سیاستی و حمایتی گمرک زمینه لازم را برای حضور بخش خصوصی در صادرات از جمله نفت خام فراهم کرده است.


پیش از این رییس اتحادیه صادركنندگان فرآورده‌های نفتی از امكان فروش نفت خام ایران توسط بخش خصوصی توسط دولت خبر داده بود.


به گفته خسروجردی ، بنا بر مجوز دولت بخش خصوصی می‌تواند صادرات روزانه ۲۰ درصد (معادل ۴۰۰ هزار بشكه) از نفت خام صادراتی ایران را انجام دهد.


رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی ایران با تاکید بر این‌که یکی از بازارهای صادرات نفت توسط این کنسرسیوم بخش خصوصی پالایشگاه‌های اروپایی هستند، تاکید کرد: مذاکراتی با پالایشگرهای اروپایی انجام شده است و حتی توافق نهایی حاصل شده است.


خسروجردی با بیان این‌که به یک توافق نهایی با پالایشگرهای اروپایی دست یافته‌ایم، گفت: با توجه به شرایط تحریم امکان اعلام جزئیات توافق‌ها و ساز و کار صادرات نفت به برخی از پالایشگاه‌های اروپایی وجود ندارد. وی با بیان این‌که علاوه بر این مذاکراتی با برخی از مشتریان قدیمی و جدید نفت ایران انجام گرفته است، گفت: این احتمال وجود دارد که به دلیل محدودیت‌های بین‌المللی امتیازات یا تخفیف‌های جزئی به برخی از خریداران نفت بدهیم.


به گزارش ایسنا، خسروجردی اعلام کرده بود که وزارت نفت برای فروش نفت خام توسط بخش خصوصی شروطی را قرار‌ داده است كه داشتن قرار‌داد تامین خوراك یك پالایشگاه خارجی یا قرار‌داد فروش و عدم مذاكره با مشتری‌های شركت ملی نفت ایران از جمله این شروط است .


در این خصوص اکبر ترکان معاون اسبق وزیر نفت به سایت «سکو نیوز» گفته بود: بدون شک این تصمیم دولت باتوجه به بازار بزرگ خرید نفت ایران و همچنین درآمد زایی در بخش های دیگری همچون ترانزیت نفت صادراتی ، سرمایه گذاری هر چه بیشتر بخش خصوصی را به دنبال خواهد داشت.