جنبش راه سبز - خبرنامه

جنبش راه سبز - خبرنامه


در آستانه سومین سال بحران سوریه؛ یک قدم تا سرنگونی اسد

Posted: 28 Feb 2013 06:01 AM PST

مهدی تاجیک
جرس: در آستانه سومین سال از بروز اعتراض های ضد حکومتی در سوریه، هنوز هیچ یک از طرفین قدرت کافی برای اداره وضعیت را ندارند و یک جنگ داخلی تمام عیار با تلفات انسانی فزاینده در شهرها و روستای سراسر این کشور در جریان است. این جنگ تاکنون بیش از 60 هزار کشته و 900 هزار آواره بر جای گذاشته است و تلاش های بین المللی برای پایان دادن به درگیری نیز نتیجه ای دربرنداشته است. در تازه ترین تلاش برای فرونشاندن آتش بحران در سوریه، گروهی از قدرت های جهانی با عنوان "دوستان سوریه" روز پنجشنبه( 10 اسفند) در شهر رم ایتالیا دور هم جمع شدند تا راه های عبور از بحران را بررسی کنند. کشورهای حاضر در این نشست عمدتا معتقد به کناره گیری بشار اسد از قدرت و ایجاد یک وضعیت گذار سیاسی هستند که مخالفان حکومت بتوانند در آن نقش کلیدی داشته باشند.  


فتح گام به گام
جنبش اعتراضی در سوریه دو سال پیش به موازات حرکت قطار جنبش های ضد اقتدارگرایی در جهان عرب آغاز شد و مخالفان حکومت اسد که از سقوط رژیم بن علی در تونس و رژیم مبارک در مصر به وجد آمده بودند در حرکتی مشابه به تسخیر خیابان ها آمدند و شعار " ملت سقوط رژیم را می خواهد" سر دادند. حرکت های اعتراضی در سراسر کشور به شدت هر چه تمام تر سرکوب شد و این موج سرکوب باعث شد که اعتراضها از حالت مسالمت آمیز خارج شود و در یک پروسه چند ماهه، زد و خورد میان نیروهای دولتی و مخالفان به صورت یک جنگ داخلی درآمد. جنگی که در آن به مرور زمان از قدرت نیروهای دولتی کاسته شده و مخالفان که از جانب قدرت های جهانی و برخی قدرتهای منطقه ای تشویق و حمایت می شوند به فتوحاتی قابل اعتنا دست یافته اند و اکنون نیز به کمتر از سقوط بشار اسد راضی نیستند. مخالفان بشار اسد در ماه های ابتدایی اعلام مبارزه علیه حکومت سوریه، عمدتا به صورت پراکنده با هم در ارتباط بودند اما اکنون ائتلافی با مشروعیت نسبی بین المللی ایجاد کرده اند و توانسته اند اعتماد جامعه بین المللی را به عنوان جایگزینی مناسب برای دولت کنونی سوریه را تا حدودی به دست آوردند.

سرخوردگی مخالفان از ناتوانی جامعه بین المللی
گروه اصلی مخالفان دولت سوریه که تحت عنوان ائتلاف ملی سوریه شناخته می شوند از ناتوانی جامعه بین المللی و بی عملی قدرت های بزرگ در پایان دادن به بحران سرخورده اند. آنها اخیرا در اعتراض به این وضعیت اعلام کرده بودند که شرکت در نشست های بین المللی را تحریم می کنند با این وجود قهر آنان چندان به طول نیانجامید. سخنان "جان کری" وزیر امورخارجه ایالات متحده درباره این که کشورش حاضر است پیشنهادهایی مستقیم در جریان نشست رم به مخالفان حکومت سوریه بدهد باعث تجدید نظر آنان در تحریم نشست های بین المللی شد. در همین راستا روز چهارشنبه ( 9اسفند ماه) برای نخستین بار دیداری میان وزیر امورخارجه جدید آمریکا و معاذ الخطیب رییس ائتلاف ملی سوریه انجام شد و طبق اعلام خبرگزاری های معتبر بین المللی در این دیدار راه‌هایی برای شتاب بخشیدن به انتقال قدرت در سوریه مطرح شده است و همچنین قرار است که واشنگتن کمک های تازه غیر تسلیحاتی به مخالفان سوری ارایه دهد. معاذ الخطیب قبل از انجام این دیدار گفتگو بود که نشست رم "امکانی عملی برای ارزیابی دوباره رابطه بین اپوزیسیون سوریه و طرفهای بین المللی" فراهم می کند.

پیش شرط برای گذار سیاسی
ایجاد یک وضعیت گذار سیاسی که نوید بخش پایان بحران در سوریه باشد، نیازمند گفتگو میان طرفین درگیر است اما مخالفان دولت گفته اند که کناره گیری بشار اسد از قدرت پیش شرط چنین گفتگویی است. "عبد الباسط سیدا‎"، از مقام‌های ارشد ائتلاف ملی سوریه به تازگی در همین رابطه گفته است که "اول اسد و گروهش باید بروند. بعد از آن ما می‌توانیم با دیگران در رژیم که در کشتار مردم دست نداشته اند، گفتگو کنیم." معاذ الخطیب، رئیس ائتلاف ملی سوریه نیز اعلام کرده است که آماده مذاکره با دولت سوریه جهت یافتن راه حلی برای بحران سیاسی آن کشور است هر چند که به گفته او مذاکره‌کنندگان دولتی باید افرادی باشند که دستشان به خون مردم سوریه آلوده نیست. پیش شرط مخالفان از جانب حکومت به رسمیت شناخته نشده و "علی حیدر" وزیر آشتی ملی در دولت بشار اسد گفته است که دولت آماده مذاکره با مخالفان در هر نقطه‌ای از جهان است اما چنین مذاکراتی باید بدون پیش شرط صورت گیرد. به دلیل اختلاف کلیدی که طرفین بر سر نحوه انجام گفتگوها برای انتقال قدرت در سوریه دارند بعید به نظر می رسد که در اینده نزدیک این گفتگوها صورت گیرد. مخالفان بشار اسد در حال حاضر بیش از آن که به فکر گفتگو با مقام های دولتی باشند به فکر رایزنی های بین المللی برای افزایش اعتبار و مشروعیت خود هستند تا بتوانند از کمک ها و تشویق های بیشتری بهره مند شوند و از این رهگذر توازن قدرت در سوریه را به نفع خود تغییر دهند. آنها می خواهند میدان نبرد بین المللی علیه حکومت اسد را به نحوی تنگ کنند که راهی جز کناره گیری برای بشار اسد باقی نماند. تلاش های بین المللی آنان به موازات استمرار خشونت هایی است که روزانه ده ها قربانی در نقاط مختلف سوریه باقی می گذارد. مخالفان با استناد به این خشونت های تمامی ناپذیر از قدرت های جهانی می خواهند تمام تلاش خود را برای سرنگونی اسد انجام دهند. از نگاه آنان سرنگونی اسد تنها امید برای پایان یافتن خشونت است اما قدرت های غربی نگرانی درازمدت تری مانند جایگزینی اسلام گرایان تندرو در حکومت آینده سوریه دارند که آنان را در تلاش برای سرنگونی اسد مردد می سازد.

 

 

هفت پرده: از «اسکار» مشائی تا توقف ساخت سرزمین کهن

Posted: 28 Feb 2013 06:00 AM PST

سعید زندگانی
 جرس - پرده اول به پیامدهای مراسم اسکار امسال می پردازد که رحیم مشائی را نیز به اظهار نظر در این مورد واداشته است؛ پرده دوم سخنان یوسفعلی میرشکاک در مورد «پیرپرنیان اندیش» است و ادعاهائی که در مورد «سایه» مطرح کرده است؛ در پرده سوم پای صحبت کامبوزیا پرتوی پس از بازگشت از برلین می نشینیم که می گوید «خرس نقره ای» پناهی اصلا سیاسی نبود؛ پرده چهارم گزارشی است از جشنواره شعر فجر، انتقادهائی که به گزینشهای آن شده و نامه ای که نشان می دهد برخی ازآثار اصلا داوری نشده اند؛ پرده پنجم به علیرضا افتخاری خواننده می پردازد که حمایت از احمدی نژاد کار دستش داده و حالا به دادخواهی برخاسته است؛ پرده ششم پشت پرده استعفای عباس سجادی از شورای شعر و ترانه را بازگو می کند؛ و در آخرین پرده سراغ مجموعه تلویزیونی «سرزمین کهن» می رویم که ماههاست در بند سانسور متوقف مانده است!

مشائی هم به قافله «اسکار» پیوست


داستان «اسکار» در جمهوری اسلامی داستان جذابی شده است. در حالیکه خبرگزاری «فارس» به تن «میشل اوباما» همسر رئیس جمهوری آمریکا لباس اسلامی می پوشاند و عکسش را منتشر می کند، اسفندیار رحیم مشائی هم وارد ماجرای جایزه اسکار به فیلم «آرگو» ساخته «بن افلک» می شود ودر پاسخ به سوال خبرنگاری که می پرسد این اسکار چقدر سیاسی است؟ می گوید: "من عادت ندارم حرفی بزنم که کلی باشد و همه چیز مصداق آن باشد. اینکه سیاست در این نوع چیزها نقشی دارد تردیدی نیست ولی اینکه هر اقدامی صد درصد سیاسی باشد این طور هم نیست و نمی شود قضاوت کرد. من این فیلم راندیده ام و فقط شنیدم که بر علیه ایران است اما ندیدم که ابعاد برعلیه ایران بودنش چیست؟" رئیس دبیرخانه غیرمتعهدها در پاسخ به خبرنگاری که معتقد بود این فیلم هوش ایرانی را زیر سوال برده است، افزود: "اگر هوش ایرانی را زیر سوال برده خطایی بزرگی کرده اگر ایرانی هوش بزرگی نداشت الان نامی از ایران نبود." یک روز پیش از مشائی، محمد حسینی وزیر ارشاد نیزدر مورد «آرگو» گفته بود: "آنها عصبانی بودند از اینکه ما امسال بخاطر جسارتی که به ساحت نورانی پیامبر شده بود اسکار را تحریم کرده و شرکت نکردیم، پس به دنبال فیلمی رفتند با مضمونی که مطابق واقع نیست"!
سخنان مشائی ظهر چهارشنبه در یک گفت و گوی رسانه ای مطرح شد؛ اما هنوز مرکب قلم خبرنگاران در نوشتن حرفهای او خشک نشده بود که عصر همان روز جواد شمقدری رئیس سازمان سینمائی با حضور در دانشگاه علم و صنعت به سوالات دانشجویان در مورد «آرگو» و به نوعی به مشائی پاسخ گفت و با اشاره به جدی گرفته نشدن حرفهایش در مورد لابی گری برای اسکار «جدائی نادر از سیمین» افزود: "به نظر می‌رسد بخشی از اصحاب رسانه و سینما متوجه شرایط جدید دنیا نیستند و وقتی با واقعیتی روبرو می‌شوند که نمی‌توانند آن را هضم و فهم کنند دست به انکار و تمسخر می‌زنند. امسال نیز آن جریان جبران کرد آنهم در زمانی که ما در شرایط تحریم هستیم و آمریکا هر کاری که بتواند علیه ما انجام می‌دهد؛ یکی از آنها هم اسکار است و علی‌رغم اینکه بسیاری از بچه‌های متخصص سینمای ایران معتقدند که آرگو یکی دو رتبه پایین‌تر از سایر فیلم‌های نامزد اسکار است، من پیش بینی‌ام این بود که به آرگو جایزه خواهند داد چون در ضدیت تمام با ایران هستند و این قطعا در انتخاب نهایی اسکار نیز جلوه می‌کند."
این حرفها هنگامی زده می شود که سینماگران ایرانی هم انتخاب «آرگو» به عنوان بهترین فیلم مراسم اسکار 2013 و اعلام آن توسط همسر اوباما را چندان بجا و سنجیده نمی دانند. یکی از این میان علی معلم تهیه کننده معروف سینما و مدیر مسئول مجله «دنیای تصویر» است که در یادداشتی نوشت: "تصور من بر این است که این اتفاق پیامی هم برای مقام های جمهوری اسلامی داشت. آرگو در دو ماه اخیر جوایز متعددی از جمله جایزه بهترین فیلم سال را در دیگر جشنواره های مطرح سینمایی از جمله بفتا و گلدن گلوب هم برنده شده بود، لذا احتمال برنده شدن این فیلم در اسکار بیش از بقیه فیلم ها بود. حال با توجه به این نکته، اینکه میشل اوباما و آنهم از داخل کاخ سفید، اقدام به معرفی برنده جایزه کرد، به نظر من حاوی پیامی برای مقام های جمهوری اسلامی بود. این قضیه به ویژه در زمانی که فشارها و تحریم ها علیه ایران بیش از گذشته شده است و اوباما مرتبا بر فشارها بر مقام های جمهوری اسلامی به منظورعقب نشینی آنها از بلندپروازی های هسته ای خود می افزاید، حائز اهمیت است."
اصغر فرهادی هم «آرگو» را فیلمی متوسط خواند که به زودی فراموش خواهد شد. او در گفت و گوئی با روزنامه بهار، در پاسخ به مصاحبه گر که می پرسد: "می‌دانم شما با حاشیه‌ها میانه‌ای ندارید، با این حال این روز‌ها بحث اسکار بسیار داغ است... به شکلی دیگر سخنان آقای شمقدری در زمینه لابی برای اسکار فیلم «یک جدایی» بسیاری را به واکنش واداشته است. خودتان این حرف‌ها را شنیده‌اید؟ آیا نکته‌ای در این‌باره ندارید؟"، گفت: "قابل پیش‌بینی بود که بعد از آن میزان شادی که مردم، اندیشمندان، سینماگران و فعالان اجتماعی در واکنش به این اتفاق داشتند، حاشیه‌هایی هم ساخته و پرداخته خواهد شد. مشغول فیلم بعدی شدن بهانه خوبی بود برای دور ماندن از این‌گونه حواشی بی‌ارزش"!


میرشکاک و حمله به «پیرپرنیان اندیش»
یوسفعلی میرشکاک شاعری که در ایام دهه فجر مورد تجلیل قرار گرفت و درهیئت داوران جشنواره شعر نیز حضور داشت؛ انگار از اینهمه راضی نیست و نمی تواند ببیند که دوچاپ از«پیرپرنیان اندیش» خاطرات هوشنگ ابتهاج (ه.ا.سایه) در عرض یکماه فروش رفته و تمام شده است و با وجود گرانی و در این بازار راکد کتاب، بزودی چاپ سوم آن نیز روانه بازار خواهد شد. او که به تندگوئی شهرت دارد، در این مورد به خبرگزاری «مهر» گفته است: "من البته این کتاب را نخوانده‌ام و پول هم ندارم که 75 هزار تومان برای خواندن خاطرات آقای ابتهاج بدهم، اما درباره این کتاب زیاد شنیده‌ام و درباره صاحب آن هم می‌توانم بگویم که قطعا شاعر خوبی است؛ اما خاطرات ایشان به نظرم نه چیزی به ادبیات و خود او می‌افزاید و نه چیزی از آن خواهد کاست، ولی به هر حال این نوع کتابسازی و انتشار آن هم نوعی درغلتیدن به وادی تبلیغات است. شنیده‌ام که کتاب اسم بسیار پرطمطراقی هم دارد. ولی اینها همه حواشی است؛ ایشان شاعر آن غزل معروف «نشود فاش کسی آنچه میان من و توست» است و بقیه این اتفاقات هیاهو و سر و صداست."
میرشکاک ادامه می دهد: "شاعران در این زمانه به هر حال بدون هیاهو و سر و صدا نمی‌توانند زندگی کنند، برخی در جوانی دوست دارند این کار را بکنند و آقای ابتهاج هم شاید الان یادش آمده که در جوانی چندان پر سر و صدا نبوده و حال سَرِ پیری باید پر سر و صدا باشد! برای من عجیب بود که ایشان شروع کرده به انتشار کتابی که در آن درباره دوستان مُرده خودش قضاوت‌هایی کرده که شنیده‌ام بسیار فجیع است. من از ادب ایشان بعید می‌دانستم که چنین کاری بکند. آقای ابتهاج علاوه بر نسبت با حزب توده، تا به حال خودش را به قدری انسان سنگین و وزینی نشان داده بود که هیچ وقت از او انتظار نمی‌رفت که درباره رفقای خود چنین حرف‌هایی بزند. به هر شکل بسیاری از آنها امروز مُرده‌اند و نمی‌توانند از خود دفاعی داشته باشند و بگویند ما اشعارمان را برای آقای ابتهاج نمی‌بردیم که تصحیح کند، می‌بردیم که برایمان تایپ (ماشین) کند و ایشان تصحیح هم می‌کرد و ما هم می‌پذیرفتیم"!


پرتوی: خرس نقره ای «برلیناله» به پناهی سیاسی نبود


علاوه بر داستان «اسکار برای آرگو»، ماجرای خرس نقره ای جشنواره سینمائی «برلیناله» به جعفر پناهی برای فیلمنامه «پرده بسته» نیز همچنان ادامه یافت و کامبوزیا پرتوی که در ساخت این فیلم همکار پناهی بود و بجای او جایزه اش را در برلین گرفت، در بازگشت به ایران اعلام کرد که این گزینش به هیچ وجه سیاسی نبوده و آنان حاضرند این فیلم را در جمع کارشناسان سینما نمایش داده و در مورد آن بحث کنند. پرتوی این حرفها را در پاسخ به جواد شمقدری عنوان کرد که هفته پیش در این مورد گفته بود که این جایزه هم سیاسی بوده و «پرده بسته» شایسته دریافت این جایزه نبوده است. رئیس سازمان سینمائی همچنین وعده داد که این فیلم را در جمع سینماگران، منتقدین و روزنامه نگاران نمایش داده و مورد بررسی قرار خواهند داد. پس از این سخنان، شیرین نشاط فیلمساز ایرانی مقیم آمریکا که عضو هیئت داوران «برلیناله» بود، اعلام کرد که همه اعضای هیئت داوران در مورد این جایزه به جعفر پناهی هم داستان نیوده اند و او و «ونگ کاروای» فیلمساز کره ای که ریاست هیئت داوران را داشته، دیگر اعضا را در مورد فیلمنامه توجیه و روشن کرده اند که پناهی در چه شرایطی این فیلمنامه را نوشته و ساخته است.
فیلم سینمایی «پرده بسته» ساخته مشترک جعفر پناهی و کامبوزیا پرتوی، خرس نقره‌ای بهترین فیلمنامه را از جشنواره برلین دریافت کرد؛ اما به دلیل ممنوع الخروج بودن پناهی، پرتوی جایزه رادریافت کرد. وی در بازگشت و در گفت و گوئی با «ایلنا» با اشاره به وضعیت امسال جشنواره فیلم برلین گفت: "به دلیل حضور ونگ کاروای به عنوان رئیس هیات داوران جشنواره بسیار خوب بود و آنچه من از روند برگزاری این دوره جشنواره دیدم این بود که جشنواره سیاسی نبود." او با اشاره به نمایش فیلم پرده بسته در جشنواره فلیم برلین افزود: "در زمان نمایش فیلم مخاطبان از فیلم استقبال کردند و کسی از سالن بیرون نرفت بعد از نمایش فلیم نیز مصاحبه‌های خوبی صورت گرفت و از فیلم استقبال شد جایزه‌ای نیز که به فیلم داده شد جایزه سیاسی نبود و داوران معتقد بودند که فلیم در بخش فیلمنامه باید جایزه بگیرد."
پرتوی ادامه داد: "این جایزه به هیچ عنوان سیاسی نبود، زمانیکه در جشنواره فیلم برلین جایزه به بهترین فیلمنامه داده شد یعنی اینکه فیلم از لحاظ سینمایی شایسته تقدیر است." وی درباره سخنان شمقدری و امکان نمایش فیلم برای اهالی سینما ورسانه گفت: "فیلم اصلا ساخته می‌شود که نمایش داده شود. سازندگان فیلم نیز تمایل دارند که فیلم را تماشاگران ببینند. قطعا ما هم با نمایش فیلم موافقیم اما فیلم باید برای کار‌شناسان و منتقدان واقعی سینما و همه اهالی سینما نمایش دادشود و ما نیز فیلم را برای آنها نمایش می‌دهیم نه فقط برای کسانی که حامی و موافق نظرات شمقدری هستند. هر زمان که فرصت بشود فیلم را برای کار‌شناسان واقعی سینما نمایش می‌دهیم."


انتخاب بحث برانگیز خودیها و حذف غیرخودیها از جشنواره شعر
جشنواره شعر فجر با حرف و حدیث های بسیاری همراه بود، بخصوص آنجا که دو شاعر آئینی را به عنوان چهره های مردمی شعر ایران در دهه گذشته معرفی کردند؛ علیرضا قزوه که هماهنگ کننده نشست سالانه شاعران با رهبر جمهوری اسلامی است و حمیدرضابرقعی که جای خاصی در این نشست دارد. محمدعلی بهمنی رئیس هیئت علمی جشنواره در باره گزینش این دو به عنوان «شاعران مردمی ده سال اخیر» به «ایسنا» گفت که این دو نفر را مردم انتخاب کردند و این نمونه‌گیری جامع بوده است. رضا حمیدی دبیرجشنواره نیز درواکنش به انتقادهای مطرح‌شده اعلام کرد که در انتخاب شاعر مردمی ده سال اخیر، محبوبیت شاعران مد نظر بوده؛ نه سطح علمی آن‌ها. اشاره حمیدی به این است که در این گزینش دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی شاعر و ادیب بزرگ کشورمان به عنوان نفر سوم و پس از قزوه و برقعی معرفی شده است!
اما ایرادها به جشنواره شعر تنها به موضوع شاعر مردمی دهه اخیر محدود نمی شود. هفتمین دوره جشنواره هفتم اسفند ماه درحالی به کار خود خاتمه داد که «حسین جنتی» و «محمدرضا طاهری» دو شاعر شرکت کننده در رقابتهای آن با ارسال یادداشتی به رسانه ها اعلام کردند که آثارشان پیش از آنکه مورد بررسی قرار گیرد، گم شده است! آنان نوشته اند: خبرگزاری‌ها از قول علیرضا قزوه در اختتامیه هفتمین جشنواره شعر فجر نوشتند «امیدوارم برخی شاعران که ازرقابت در جشنواره شعر فجر پرهیز می‌کنند، از حضور در آن نپرهیزند؛ ما شاعران باید یکپارچه باشیم.» چه خوب می‌شد اگر مسئولین شاعر و شاعران مسئول، فقط اندکی آنچه را که بر زبان می‌آورند با آنچه که در دل دارند همسو می‌کردند. این بسیار خوب است که مسئولین جشنواره شعر فجر نگاه گزینشی نداشته باشند و از تمامی شاعران این مرز و بوم بخواهند که در این جشنواره شرکت کنند.
ما نویسندگان این مرقومه با وجود اختلاف سلیقه‌هایی که با جناب قزوه و دوستانشان در وزارت ارشاد داریم، در هفتمین جشنواره شعر فجر شرکت کردیم، زیرا این جشنواره را یک رویداد ملی می‌دانیم و آن را متعلق به هیچ دسته و گروهی نمی‌بینم. با سلام و صلوات تازه‌ترین آثارمان را که حاصل عرق ریزی‌های روح و شب زنده داری‌ها و خواندن‌ها و نوشتن‌های مداوم یکی دو سال اخیر است، راهی این جشنواره کردیم و منتظر نتایج آن ماندیم؛ اما وقتی نام برگزیده‌ها را شنیدیم کمی متعجب شدیم. با یکی از داوران محترم جشنواره تماس گرفتیم و آثارمان را برایشان ارسال کردیم. ایشان پس از خواندن آثار ما به یقین گفتند که شعر‌هایتان در بین آثار داوری شده نبود. در ضمن گفتند که سطح آثار شما به گونه‌ای‌ست که امکان ندارد در داوری‌های مقدماتی حذف شده باشد.
این ماجرا می‌تواند فقط یک معنی داشته باشد؛ مسئولین جشنواره آثار ما را پیش از داوری حذف کرده‌اند. شکی نیست که اگر داوری روی آثار انجام می‌شد و ما برگزیده نمی‌شدیم، وظیفهٔ ما بود که به نظر هیأت داوران احترام بگذاریم و شکست را بپذیریم، اما حال که مسئولان جشنواره شعر فجر به صورت کاملآ غیرقانونی و بی‌ضابطه آثار ما را کنار گذاشته‌اند، ما نیز این حق را برای خود قائلیم که معترض باشیم. ما از مسئولان جشنواره می‌خواهیم که برای روشن شدن افکار عمومی، به وضوح توضیح دهند که چه بر سر آثار ما آمده است که داوران آن‌ها را ندیده‌اند؟


علیرضاافتخاری: چهره ماندگار کیلو چند؟


تصور می شد هرهنرمندی اگر از اوضاع بی سامان و مدیریت ناشیانه در امور فرهنگ و هنر شکایت کند، علیرضا افتخاری خواننده باید راضی باشد، چراکه با طرفداری از احمدی نژاد و در آغوش کشیدن او، پیش از بزرگانی مانند شجریان و لطفی و علیزاده و ناظری «چهره ماندگار» موسیقی شد. اما انگار وضع به گونه ای شده است که صدای او هم درآمده و می گوید چهره ماندگار کیلو چند؟ او که پیش از اعلام طرفداری از احمدی نژاد یکی از پردرآمدترین چهره های موسیقی کشور بود؛ اما پس از آن فروش آلبومهایش افت شدیدی داشته بطوریکه در سه سال گذشته اثر جدیدی روانه بازار نکرده است، در گفت و گوئی با «واحد مرکزی خبر» خطاب به دست اندرکاران موسیقی گفت: "یکی بیاید و به داد ما برسد، به اهل موسیقی توجه کنید"!
افتخاری با اشاره به بی‌توجهی وزارت ارشاد به بخشی از جامعه موسیقی کشور گفت: "سه چهار سال است آن نظری که باید به موسیقی و هنر نشده است. ندانستن و نشناختن، دو برگ خود گم کردگی مسئولان بخش موسیقی است. آن کسی که می‌خواهد در باره افتخاری اظهار نظر کند باید خودش هنرمند باشد نه اینکه دکتر و مهندس در رشته‌ای دیگر در باره امثال افتخاری صحبت کند. مهندس مکانیک را گذاشته‌اند مسئول موسیقی و یا شخصی درحوزه‌ای دیگر درس خوانده درباره هنر من اظهار نظر می‌کند؛ این گونه امور موجب ناهماهنگی و جلوگیری از پیشرفت موسیقی می‌شود. نباید به دلیل اینکه برخی می‌گویند کهنه و دل آزار شده‌ام سه سال در خانه بنشینم؛ من هنوز می‌توانم بخوانم و صدا دارم."
وی با اشاره به اینکه برای جشنواره موسیقی فجر حتی یک دعوتنامه هم برایش نفرستادند گفت: "من نباید دم در سالن جشنواره بروم و بگویم من افتخاری هستم و مرا راه بدهید؛ آن‌ها که در موسیقی مسئولیت دارند باید جواب بدهند. من بیش از ۳۰ سال عمرم را در راه موسیقی گذاشته ام اما حتی بیمه هم ندارم و اگر مشکلی برایم پیش آمد آیا کسی به داد من می‌رسد؟ چند سال قبل مرا به عنوان چهره ماندگار معرفی کردند؛ چهره ماندگار کیلوئی چند؟ این‌ها فقط القاب در حد یک امضاء است و عمل در پی آن وجود ندارد." وی با انتقاد از وزارت ارشاد گفت: "ارائه آمار در خصوص چاپ کتاب و مانند آن کافی نیست. من به جوانان می‌گویم در پی موسیقی نیایند چون کار و خانواده خود را باید هزینه کنند؛ بهتر است آن‌ها در پی پورشه سوار شدن بروند چرا که با موسیقی حتی نمی‌توانند سوار موتورسیکلت هم بشوند"!


استعفا از شورای شعر و ترانه، بخاطر توصیه نامه از دفتر وزیر
عباس سجادی شاعر، ترانه سرا و مجری سرشناس برنامه های موسیقی در صدا و سیما که مسئولیت بخش موسیقی در معاونت فرهنگی/ هنری شهرداری تهران را نیز بر عهده دارد، از عضویت در شورای شعر وترانه دفتر موسیقی در وزارت ارشاد کناره گیری کرد. سجادی که متن استعفانامه خود را پنجم اسفندماه در اختیار رسانه ها قرار داد، اعلام کرد که پیشتر از اینها از عضویت در شورا کناره گیری کرده، اما اعلام آنرا به پایان جشنواره موسیقی فجر موکول کرده بود. در متن نامه خطاب به محمد میرزمانی مدیر کل دفتر موسیقی آمده است: پدید آمدن روزانه فضاهای مجازی و رسانه های نو ظهور و افزایش بی رویه جمعیت ترانه سرا، خواننده و گروه‌های بی شمار زیرزمینی، این تصور غلط را زیر سوال می برد که مخاطب جوان ما فقط شنونده آثاری است که با مجوز وزارت ارشاد منتشر می شود. سرعت این پدیده ها بسیار بالاتر از تدابیر ماست. هنر موسیقی ما از جمله موسیقی پرطرفدار پاپ کشور نیازمند هدایت است نه نظارت که آن هم بستر لازم خود یعنی "تولید" و"صحنه" را می خواهد که این روزها شرایط اسف‌باری دارد. ممنوع الفعالیت شدن بسیاری از ترانه سرایان مستعد وجوان ما چه پاسخ منطقی‌ای دارد؟ اینکه با گروه‌ها و خواننده های آنسوی مرزها کار می کنند! در چنین بازار آشفته و رو به تعطیلی موسیقی مگر چاره ای جز این دارند؟ شما چه امکان فعالیتی برای ایشان فراهم کرده اید که منتقد فعالیت برون مرزی ایشان هستید؟ جوان انگیزه دارد، انرژی دارد، باید دیده شود. کی؟ کجا ؟ در کدام صحنه؟ در کدام رسانه ؟
اینجانب اذعان دارم که درصد قابل توجهی از آثار ارایه شده به شورا جهت بررسی، از حداقل شرایط برای تصویب برخوردار نیستند و من از آنها دفاع نمی کنم و رد می شود که گاه برای تجدید نظر و تصویب همان‌ها هم از دفتر وزیر گرفته تا جاهای دیگر نامه و توصیه آورده می شود. اما وزارتخانه شما علاوه بر "فرهنگ"، واژه "ارشاد" را هم یدک می کشد و شما در مقابل ایشان مسئولید. جوانان جویای نامی که به اقتضای سن و تجربه ، دغدغه "نام" و "نان" دارند که اتفاقاً همان ها بیشتر نیازمند حمایت و راهنمایی" ارشاد" شما هستند که در قالب کارگاه هایی آگاه شوند که یکی از آنها هم چند جلسه ای تشکیل شد و مع الأسف "دولت مستعجل بود؛ که خود یکی از غفلت‌های دیگر و مأموریت های فراموش شده مرکز موسیقی است.
سجادی در بخشی از نامه خود مشکلات شورای شعر و ترانه را چنین خلاصه کرده است:
یک- بی‌احترامی و گاه عدم تصویب آثار مفاخر موسیقی یعنی شاعران، ترانه‌سرایان و تصنیف‌سرایان پیشکسوت که از خاطره‌های مشترک موسیقی این مردم است و پیش از این بارها با مجوز همین مرکز اجرا شده است.
دو- اعمال سلیقه‌های فراشورایی از بدنه آن مرکز به بهانه نظارت و بهانه‌های مشابه.
سه- "واژه‌هراسی" و "کلمه‌زدایی" سلیقه‌یی از اشعار ارائه‌شده به دفتر موسیقی.
چهار- اعمال و تحمیل قواعد سخت‌گیرانه و کلاسیک به ساختار نوین ادبیات آهنگین (ترانه‌ها) در بررسی آثار.
پنج- عدم موازین تعریف‌شده در بررسی آثار ارائه‌شده و برخوردهای سلیقه‌یی و روزمره به فراخور شرایط اجتماعی و سیاسی با آثار. اصطلاحاً "شل کن"، "سفت کن"های معمول.


«سرزمین کهن» کمال تبریزی در بند سانسور


کمال تبریزی انگارچوب حمایت از جنبش سبز وایستادن برسرآرمانهای خود را می خورد که دو فیلم «پاداش» و «خیابانهای آرام» را در توقیف اداره نظارت و ارزشیابی ارشاد دارد و ساخت مجموعه تلویزیونی «سرزمین کهن» را هم در نیمه راه متوقف کرده اند. «سرزمین کهن» جدیدترین کار تبریزی به شمار می رود که تصویربرداری آن از سال 87 آغاز شد و تاکنون دو فاز از سه فاز این پروژه‌ی تاریخی تصویربرداری شد‌ه اما خبری از ساخت فاز سوم نیست. محمد مسعود تهیه‌کننده این مجموعه پیش از این اصلاحات متنی را دلیل توقف «سرزمین کهن» اعلام کرده و گفته بود: "ساخت فاز سوم این سریال مدتی است به دلیل اصلاحات متنی متوقف شده و با برطرف شدن این اتفاقات و بازنویسی مجدد فیلمنامه و تأمین بودجه امیدوارم که آخرین فاز این مجموعه نیز تصویربرداری شود و به زودی بتوانیم ساخت دکورهای فاز سوم «سرزمین کهن» را شروع کنیم."
کمال تبریزی پیش از این سریال‌های «دوران سرکشی» و «شهریار» را کارگردانی کرده است و ساخت فیلم‌های سینمایی چون «مارمولک»، «لیلی با من است»، «شیدا»، «فرش باد» و «همیشه پای یک زن در میان است» را در کارنامه‌ کاری خود دارد. سریال «سرزمین کهن» که قرار است برای پخش از شبکه سه سیما تولید شود، روایت‌گر داستانی است که از سال 1320 آغاز می‌شود و تا 29 بهمن 1357 ادامه پیدا می‌کند و در هر فاز مقطعی از تاریخ معاصر ایران به تصویر درمی‌آید. در فاز سه این سریال نیز اتفاقات سال‌های 1354 تا بهمن 1357 تحلیل می‌شود. این سریال قصه کودکی به نام «رهی» را روایت می‌کند که بعد از بمباران دهکده‌ محل سکونتش توسط نیروهای متفقین از زیر آوار بیرون کشیده می‌شود. رهی پس از چند روز مراقبت توسط مادرش راهی تهران می‌شود و سپس توسط یک خانواده توده‌ای بزرگ می‌شود اما بر اثر به وقوع پیوستن ماجراهایی، به یک خانواده درباری سپرده می‌شود. در این خانواده است که او رفته‌رفته به هویت خود پی می‌برد و همین باعث می‌شود به یک خانواده دیگر که علقه‌های مذهبی دارند، سپرده شود؛ اما این پایان ماجراهای او و اطرافیانش نیست.
در فاز یک بازیگرانی مانند میترا حجار، ثریا قاسمی، فرهاد قائمیان، الهام حمیدی، پژمان بازغی، پرویز پورحسینی، هنگامه قاضیانی، امیر آقایی و بیتا فرهی مقابل دوربین رفتند. در فاز دوم نیز بازیگرانی مانند شهاب حسینی، نیکی کریمی، محسن تنابنده، حسن پورشیرازی، جعفر دهقان، شبنم قلی‌خانی، حسین محجوب و محمدرضا فروتن به کار پیوستند. بهرام دهقان، «سرزمین کهن »را تدوین می‌کند، محسن روشن، صداگذاری آن را بر عهده دارد و احمد پژمان هم موسیقی آن را می‌سازد.از دیگر عوامل سازنده این سریال می‌توان به مدیر تصویربرداری: محمدرضا سکوت، طراح گریم: مجید اسکندری، صدابردار: بهمن اردلان و طراح لباس: مجید لیلاجی ‌اشاره کرد.
 

شنیداری - آیا حضور قوی اصلاح‌طلبان در انتخابات، نافرمانی مدنی است؟

Posted: 28 Feb 2013 04:22 AM PST

 

This text will be replaced

منبع: رادیوفردا

پنج نفر در گچساران و سمنان اعدام شدند

Posted: 28 Feb 2013 03:13 AM PST

اجرای ۹۰ حکم اعدام در انتظار استیذان رییس قوه قضاییه
جرس: صبح امروز و طی مراسمی در محوطه زندان گچساران، متجاوزان به عنف این شهرستان به دار مجازات آویخته شدند. همزمان یک زندانی متهم به قاچاق مواد مخدر صبح امروز در سمنان اعدام شد. رییس شعبه ۱۰۷ دادگاه عمومی جزایی گرگان نیز گفت که پرونده ۹۰ نفر از محکومان به قصاص برای استیذان نزد ریاست قوه قضاییه ارسال شده است.


به گزارش ایسنا، صبح امروز و طی مراسمی در محوطه زندان گچساران، متجاوزان به عنف این شهرستان به دار مجازات آویخته شدند.


رئیس اداره زندان گچساران امروز در حاشیه اعدام و در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بر اساس مطالعات و تحقیقات علمی، تجاوز به عنف محصول نوعی اختلال شخصیت ناشی از دوران کودکی و نوجوانی بوده و مشکلات فرهنگی، روحی، روانی و اقتصادی نیز در بروز این جرائم کاملا مشهود است.

افشین نارکی افزود: در مراسم امروز که در انظار عمومی برگزار شد چهار نفر از متجاوزان به عنف گچسارانی اعدام شدند.

وی یادآور شد: (س-ج)، (ش-ر)، (ک-ا) و (ی-ب) چهار متجاوز به عنفی بودند که امروز به دار آویخته شدند.


همزمان یک زندانی متهم به قاچاق مواد مخدر صبح امروز در سمنان اعدام شد.

به گزارش روابط عمومی دادگستری کل استان سمنان، مجازات یک قاچاقچی مواد مخدر در شهرستان سمنان در راستای اجرای قاطعانه احکام قضایی انجام شد.


در این گزارش آمده است: این مجرم «ر- خ»، اهل تربت جام بود که با جرم حمل و نگهداری یک کیلو و ۱۶۳ گرم مواد مخدر از نوع کراک توسط دادگاه انقلاب اسلامی سمنان به اعدام محکوم شده بود.


حکم وی پس از طی تشریفات قانونی و تأیید در دادستانی کل کشور و موافقت ریاست قوه قضائیه اجرا و این فرد صبح امروز در زندان مرکزی سمنان به دار مجازات آویخته شد.


در گزارشی دیگر اینکه، رییس شعبه ۱۰۷ دادگاه عمومی جزایی گرگان به ایسنا گفت: بیش از ۹۰ پرونده محکومین به قصاص برای استیذان نزد رییس قوه قضاییه فرستاده شده است و وجود این محکومین در زندان که می‌دانند محکوم به قصاص هستند، ممکن است خطراتی از لحاظ امنیتی داشته باشد.

 

 

طرح اوجالان برای پایان درگیری در ترکیه؛ پایان درگیری ها پس از ۲۸ سال

Posted: 28 Feb 2013 02:46 AM PST

جرس: عبدالله اوجالان رهبر حزب کارگران کردستان ترکیه موسوم به "پ.ک.ک،" خروج جنگجویان خود از ترکیه با فرا رسیدن ماه اوت آینده را - به موجب پیش نویس (طرح) صلحی که به شورش مستمر از ۲۸ سال پیش پایان می دهد- پیشنهاد کرده است.


برپایه این گزارش، اوجالان از سال ۱۹۹۹ میلادی در جزیره امرالی زندانی است و مذاکرات بین او و دولت ترکیه از ماه اکتبر درباره خطوط کلی توافقی که به درگیری بین دوطرف پایان می دهد، ادامه دارد. این درگیری از زمان بدست گرفتن سلاح توسط شورشیان حزب کارگران کردستان ترکیه در سال ۱۹۸۴ میلادی ۴۰ هزار کشته برجای گذاشته است.


به گزارش فارس به نقل از پایگاه خبری میدل ایست آنلاین، این گزارش افزود: پیش نویس این طرح به حزب اصلی موید کردها در ترکیه و رهبری حزب کارگران کردستان ترکیه ارسال شده است.


دو روزنامه صباح و ستار ترکیه نوشتند: براساس این طرح، قرار است جنگجویان آتش بس رسمی را از ۲۱ ماه مارس که مصادف با سال جدید کردها است، آغاز کنند.


برپایه این گزارش، ارزیابی ها حاکی است که گروه پ.ک.ک حدود دو هزار جنگجو در ترکیه و چندین هزار نفر دیگر در پایگاههای خود در شمال عراق دارد.


این گزارش حاکی است: قرار است براساس این طرح، خروج جنگجویان کرد از خاک ترکیه با فرا رسیدن ۱۵ ماه اوت کامل شود که مصادف با بیست و نهمین سالگرد آغاز درگیری است که باعث برهم خوردن ثبات ترکیه شد و توسعه جنوب شرقی این کشور دارای اکثریت کرد را مختل کرد.


برپایه این گزارش، "نقشه راهی" که اوجالان با دست خط خودش نوشته و ۲۰ صفحه می باشد، منتشر نشده است و همچنین دقت این گزارش ها تایید نشده است؛ گزارش هایی که در آن گفته شده، قرار است اوجالان آخرین تغییرات و نقطه نظرات خود را روی این طرح در نیمه ماه مارس آینده اعمال کند.


ادریس بالوکن عضو حزب صلح و دموکراسی موید کردها در پارلمان ترکیه که یک نسخه از پیش نویس طرح را روز سه شنبه دریافت کرد؛ جدول زمانی منتشر شده در رسانه های ترکیه را کم اهمیت دانست و گفت: تصمیماتی در این زمینه اتخاذ نشده است.


وی افزود: اوجالان خط مشی های کلی پیشنهاداتش را در سند آورده و از حزب صلح و دموکراسی به همراه رهبری حزب پ.ک.ک در شمال عراق و در اروپا خواسته است که به پیشنهاداتش در طول دو هفته‌ آینده پاسخ دهند.


بالوکن گفت: اوجالان می خواهد بداند که‌ آیا دولت جدی است یا نه.. می خواهیم به طور مثبت صحبت کنیم اما پیشرفت زیادی در زمینه سیاسی بدست نیاورده ایم.


برپایه این گزارش، موفقیت این روند به اقدام ترکیه به تصویب اصلاحاتی بستگی دارد که حقوق اقلیت کرد این کشور را تقویت می کند که حدود ۱۵ میلیون نفر هستند و حدود ۲۰ درصد ساکنان ترکیه را تشکیل می دهند.


گزارش های مطبوعاتی گفتند که طرح اوجالان دربردارنده درخواست برای خودمختاری کردهای ترکیه نیست.


رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه سه شنبه شب به خبرنگاران گفت: نباید کسی بایستند و هرچیزی را که به وحدت ملی ما ضربه می زند، درخواست کند.


وی افزود: اگر سلاح خود را زمین بگذارید و کشور ما را ترک کنید، اماکن زیادی در جهان وجود دارد که می توانید به آنجا بروید.


براساس گام های اولیه پیشنهادی براساس این عملیات، ممکن است که حزب پ.ک.ک بیش از ۱۰ هزار نفر از نیروهای امنیتی ترکیه را که در بازداشت خود دارد، آزاد کند.


اما دوران کالکان یکی از سران بارز حزب کارگران کردستان ترکیه در گفت‌وگو با خبرگزاری فرات گفت که آزادی آنها بستگی به گام هایی دارد که ترکیه اتخاذ خواهد کرد و کسی نباید توقع داشته باشد که ما این کار را یکجانبه انجام دهیم.


برپایه این گزارش، اوجالان در مباحثات خود با سیاستمداران کرد در آغاز هفته هشدار داد که اگر گام هایی برای پایان شورش اتخاذ نشود، ترکیه ممکن است شاهد ناآرامی های نظیر سوریه یا عراق باشد.
 

جزئیات بسته پیشنهادی جدید کشورهای ۱+۵ به ایران

Posted: 28 Feb 2013 02:24 AM PST

جرس: یک مقام آمریکایی جزئیاتی تازه از بسته پیشنهادی کشورهای ۱+۵ به ایران در مذاکرات آلماتی قزاقستان را بازگو کرد.


به گزارش فارس، یک دیپلمات آمریکایی در گفت‌وگو با پایگاه خبری المانیتور، جزئیات جدیدی از بسته پیشنهادی کشورهای ۱+۵ به ایران در مذاکرات آلماتی قزاقستان را اعلام کرد.


این دیپلمات آمریکایی گفته است مهم‌ترین بحث گفت‌وگوهای دو روزه ایران با کشورهای ۱+۵ روز سه شنبه بود که طی آن مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بسته پیشنهادی تجدیدنظر شده‌ای را به طرف ایرانی ارائه داد.


در این بسته پیشنهادی، به گفته این دیپلمات آمریکایی، طرف غربی کنترل فعالیت غنی‌سازی ۲۰ درصدی ایران، تعلیق فعالیتهای جاری در تأسیسات هسته‌ای فوردو، افزایش پادمان‌های هسته‌ای و شفافیت بیشتر در فعالیت‌های بازرسی آژانس را خواستار شده بود.


این دیپلمات آمریکایی افزوده طرف غربی در بسته پیشنهادی تجدید نظرشده، برخی از مطالباتی که در ماه مه گذشته در بغداد مطرح کرده بود را تعدیل کرده است. به گفته وی طرف غربی اکنون دیگر خواستار این نیست که ایران تمامی ذخائر اورانیوم ۲۰ درصد خود را «متوقف، تعطیل و منتقل» کند.


به گفته این دیپلمات آمریکایی، بسته پیشنهادی جدید، برخلاف بسته قبلی به ایران اجازه می‌دهد مقدار کافی از سوخت غنی‌شده ۲۰ درصدی که برای مقاصد پزشکی لازم است را تولید و ذخیره کند.


این مقام آمریکایی همچنین گفته است طرح پیشنهادی جدید، خواستار تعلیق فعالیتهای غنی‌سازی در تأسیسات فردو ـ و نه تعطیلی آن ـ است. محدودسازی توانایی ایران برای «از سرگیری فوری فعالیتهای هسته‌ای در این سایت» از جمله خواسته‌های دیگری است که کشورهای ۱+۵ مطرح کرده‌اند. علاوه بر این، کشورهای ۱+۵ خواستار افزایش اقدامات نظارتی آژانس بین‌المللی برای اطمینان از شفافیت بیشتر برنامه هسته‌ای ایران شده‌اند.


طرف غربی در مقابل این مطالبات وعده داده است برخی از تحریم‌ها علیه تهران را لغو کند.


طبق گفته این دیپلمات زن آمریکایی، کاهش تحریم‌ها فعلاً تحریم‌های نفتی یا مبادلات مالی را شامل نمی‌شود، بلکه ناظر به تحریم‌های وضع شده دیگری است که آمریکا و اتحادیه اروپا وضع کرده‌اند.


وی از ارائه توضیحات بیشتر درباره این مورد خودداری کرده است. در طرح جدید، همچنین به ایران وعده داده شده است تحریم‌های دیگری از سوی شورای امنیت سازمان ملل یا اتحادیه اروپا متوجه ایران نخواهد شد.


این دیپلمات گفته است: «ما هرگز به تحریم‌ها به عنوان هدفی غایی نمی‌نگریم..، بلکه تحریم ها وسیله هستند.»
 

اعلام برنامه مراسم بزرگداشت و ترحیم برادر محمد داوری

Posted: 28 Feb 2013 02:16 AM PST

جرس: بنا به اطلاعیه اعلام شده از سوی خانواده زندانی سیاسی، محمد داوری؛ عصر امروز، پنجشنبه دهم اسفند ماه؛ مراسم یادبودی برای مرحوم مغفور، غلامحسین داوری، برادر محمد داوری؛ برگزار خواهد شد.


به گزارش سحام، این مراسم که به مناسبت سومین هفته درگذشت این مرحوم ونیز به علت عدم امکان حضور محمد داوری در مراسم تدفین و خاکسپاری و نیز ختم؛ برگزار می گردد.


برادر محمد داوری، سردبیر سابق سحام؛ پنج شنبه ۱۹ بهمن ماه دار فانی را وداع گفته بود اما این زندانی سیاسی اجازه شرکت در هیچ کدام از برنامه های برادر خود را نیافت و خانواده اش امیدوار بودند که برای مراسم شب هفت وی بتواند از حق مرخصی خود استفاده کند که باز نیز از حضوی وی ممانعت به عمل آمد.


تنها اتهام زندانی سیاسی، محمد داوری، مصاحبه با قربانیان و آزاردیدگان بازداشتگاه کهریزک و تهیه فیلم از آن برای ارائه به دستگاه قضایی است؛ اقدامی که با نظارت شخصی مهدی کروبی صورت گرفت.


محمد داوری به ۶ سال حبس محکوم شده است.


در اطلاعیه ترحیم منتشر شده، مکان مراسم حسینیه رضوان رازیهای شهر بجنورد واقع در میدان کارگر؛ خیابان شهید چمران؛ کوچه شهید صدقی اعلام شده است.


این مراسم از ساعت ۴ تا ۶ بعدازظهر برگزار خواهد گردید.

 

گذرنامهٔ کامبوزیا پرتوی و مریم مقدم هنگام ورود به کشور توقیف شد

Posted: 28 Feb 2013 01:14 AM PST

جرس: بر اساس گزارش ها، گذرنامهٔ کامبوزیا پرتوی و مریم مقدم، دو سینماگر ایرانی، هنگام ورود به کشور توقیف و این دو فعال فرهنگی ممنوع الخروج شدند.


به گزارش فیگارو، به محض بازگشت كامبوزيا پرتوى فیلم‌نامه‌نویس و کارگردان ایرانی و مريم مقدم بازیگر سینما إز فستيوال برلين به ايران پاسپورتشان ضبط و ممنوع الخروج شدند.


شصت و سومین دوره جشنواره جهانی فیلم برلین در تاریخ ۲۹ بهمن ، جعفر پناهی فیلم ساز ایرانی را برای تهیه فیلم “پرده بسته” ستود و جایزه خرس نقره ای بهترین فیلمنامه را به او اختصاص داد.


هفتهٔ گذشته جواد شمقدری با انتقاد شدید از آنچه اهدای سیاسی جایزه جشنواره فیلم برلین به یک فیلم ایرانی می‌خواند، گفت: قطعا چنین رفتاری در تعاملات فرهنگی و سینمایی به هیچ وجه درست نیست و ما اعتراض خودمان را نسبت به این موضوع بیان کرده‌ایم اما باید توجه داشت که سازمان سینمایی، حوزه نظامی و انتظامی برای برخورد با رفتارهای غیرقانونی نیست.


فیلم “پرده” کار مشترک جعفر پناهی و کامبوزیا پرتوی به یاس و فکر خودکشی یک فیلم‌ساز می‌پردازد.


فیلم “پرده” روز سه‌شنبه (۲۴ بهمن/۱۲ فوریه) در جشنواره بین‌المللی فیلم برلین به نمایش درآمد. این فیلم با کم‌ترین مخارج در یک خانه تهیه شده و جعفر پناهی و کامبوزیا پرتوی در این فیلم، هم بازیگر، هم کارگردان و هم صدابردار هستند.بازیگر دیگر این فیلم مریم مقدم است.


کامبوزیا پرتوی در برلیناله در مصاحبه‌ای از جمله به شرایط تهیه فیلم، احتمال اذیت و آزار علیه دست‌اندرکاران این فیلم پس از اجرا در جشنواره بین‌المللی برلین می‌پردازد. او همچنین از واکنش جامعه فرهنگی ایران نسبت به فیلم‌سازانی که حق فعالیت‌های سینمایی ندارند می‌گوید.


طبق گزارش خبرگزاریها تماشاگران در جاى جاى فیلم ابراز احساسات کردند و با اولین تصویرى که از پناهى نشان داده شد تشویق بیشتر شد.


اکنون گزارش رسیده است که به محض بازگشت کامبوزیا پرتوى فیلم‌نامه‌نویس و کارگردان ایرانی و مریم مقدم بازیگر سینما إز فستیوال برلین به ایران پاسپورتشان ضبط و ممنوع الخروج شدند.


 

تحصن کودکان غزه در همبستگی با اسیران فلسطینی

Posted: 28 Feb 2013 12:52 AM PST

جرس: ده‌ها تن از کودکان غزه‌ با تحصن در داخل قفس آهنی در جنوب غزه همبستگی خود را با چهار تن از اسیران فلسطینی که از ماه‌ها قبل در زندان‌های اسرائیل در اعتصاب غذا به سر می‌برند، نشان دادند.


به گزارش ایسنا به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، بر بالای این قفس آهنی تصاویر اسیران اعتصاب غذا کننده که به خاطر پایداری‌شان در جریان جنگ معده‌های خالی به قهرمانان ملی فلسطین تبدیل شده‌اند، قرار داده شده بود.


ده‌ها تن از این کودکان که در میدان العوده واقع در شهر رفح در جنوب غزه گرد آمده بودند، شعارهایی همراه با خشم و ناراحتی علیه اسرائیل سر داده و برخی از آنها انتقام گیری و حمایت از اسیران دربند زندان‌های اسرائیل را خواستار شدند.


این کودکان که به دعوت جنبش مقاومت اسلامی "حماس" شاخه رفح تحصن کرده بودند، شعار می‌دادند "ملت خواستار آزادی اسیران است" و "ای بزدلان جهان، اسیران نماد مساله فلسطین هستند".


این کودکان شعله‌ور شدن انتفاضه مردمی گسترده به منظور حمایت از اسیران و محکومیت اسرائیل علیه آنها را خواستار شدند و به اسیران وعده دادند که تا آزادی آنها از زندان‌های صهیونیستی آرام نخواهند نشست.


شمار اسیران اعتصاب غذا کننده فلسطینی در زندان‌های اسرائیل به 11 تن رسیده است که مهمترین آنها ایمن شراونه و سامر عیساوی هستند و در همین راستا، اخیرا فعالیت‌های همبستگی آمیز متعددی در شهرهای مختلف کرانه باختری و غزه به راه افتاده است.

 

هشدار دبیر کل حزب الله لبنان نسبت به وقوع جنگ قبیله‌ای در لبنان

Posted: 28 Feb 2013 12:52 AM PST

جرس: سید حسن نصرالله با بیان این که عربستان، قطر، ترکیه و آمریکا از گروه‌های مسلح در سوریه پشتیبانی می‌کنند، تأکید کرد: ما هرگز از تجزیه سوریه حمایت نمی‌کنیم زیرا این یک طرح اسرائیلی است.


به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری شبکه العالم، سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله در آغاز سخنان خود ضمن تکذیب شایعات منتشر شده درباره سلامتی‌اش،‌ تأکید کرد: شایعاتی که در روزهای اخیر منتشر شده، بار دیگر این حقیقت را مورد تأکید قرار داد که جنگ تبلیغاتی و روانی بزرگی علیه حزب‌الله در جریان است.


دبیرکل حزب‌الله شایعه‌پراکنی در خصوص وضع جسمانی خود را نشان‌دهنده تشدید جنگ روانی علیه حزب‌الله دانست و گفت: با صدا و تصویر اعلام می‌کنم هر آن چه درباره سلامتی من شنیده اید، شایعه و جلوه‌ای از جلوه‌های متعدد جنگ روانی علیه حزب الله است.


وی سپس به تحولات داخلی لبنان پرداخت و گفت: برای همه ملاحظاتی که در خصوص قانون انتخابات وجود دارد، جایگزینی واحد وجود دارد که ما با جدیت تمام برای عملی کردن آن تلاش خواهیم کرد.


دبیرکل حزب‌الله با بیان این که قانون انتخاباتی اکثریت محور عدالت و برابری را تامین می‌کند، ادعا کرد که این نظام انتخاباتی، طایفه‌های مختلف را با یکدیگر همراه خواهد کرد و به کاهش تندروی ها و پررنگ شدن نقش اعتدال و میانه‌روی منجر خواهد شد.


وی این نظام انتخاباتی را رؤیای لبنانیان دانست که فرصت مناسب برای تحقق آن فراهم شده است.


نصرالله تاکید کرد: به منظور اجرایی شدن قانون انتخاباتی جدید، اقداماتی حقوقی لازم را انجام خواهیم داد.


وی سپس از تلاش دست های پنهان خارجی و داخلی برای به تعویق انداختن انتخابات خبر داد و گفت: هیچ کس جرأت ندارد که این مساله را علنی کند و به همین سبب حرف و حدیث های فراوان، اما فقط در پشت پرده درباره تعویق برگزاری انتخابات در جریان است.


نصرالله با بیان این که برگزاری انتخابات در موعد مقرر و بر اساس قانون جدید به نفع حزب الله لبنان است، اظهار داشت: ادعای برخی جناح ها در مورد تلاش حزب الله برای به تعویق انداختن انتخابات، کذب و افترایی بیش نیست و ما خواهان برگزاری انتخابات در موعد مقرر آن هستیم.


وی افزود: آنان که خواهان به تعویق انداختن انتخابات هستند، باید شجاعت به خرج دهند و موضع خود را آشکارا اعلام کنند.


سید حسن نصر الله، شایعه‌پردازی و خبرسازی درباره همکاری حزب‌الله لبنان با سوریه برای چیرگی بر مناطق مرزی را کاملا کذب و بی‌اساس دانست و گفت: مردم مناطق مرزی لبنان شیعه هستند و هیچ یک از روستاهای سنی‌نشین مرزی را اشغال نمی‌کنند.


وی تصریح کرد: ماجرا از این قرار است که گروه‌های مسلح سوری، خانه‌های شیعیان لبنان را به تصرف خود در آورده و آن‌ها را از خانه‌هایشان کوچاندند و به این ترتیب مردم روستاهای مرزی حق دارند از منازل و املاک خود و مهم تر از همه، از جان خود در مقابل آنان دفاع کنند.


دبیرکل حزب‌الله لبنان در ادامه از ساکنان مناطق مرزی خواست از هر فرصتی برای تحقق صلح و آشتی بهره ببرند تا جلوی خونریزی‌ها گرفته شود.


نصرالله در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که عربستان، قطر، ترکیه و آمریکا از گروه‌های مسلح در سوریه پشتیبانی می‌کنند، تاکید کرد: ما هرگز از تجزیه سوریه حمایت نمی‌کنیم زیرا این یک طرح اسرائیلی است.


سید حسن نصرالله با تاکید بر وجود دست‌هایی که لبنانیان را با شتاب به سمت جنگ قبیله‌ای سوق می‌دهند، هشدار داد: عده‌ای می‌خواهند چنین وانمود کنند که تا آغاز جنگ و فتنه در لبنان تنها چند روز باقی مانده است اما هرگونه جنگ و فتنه داخلی در لبنان، بسیار خطرناک خواهد بود و بر اساس همه معیارها و اصول، غیرقابل قبول است. بنابراین من همگان را به برخورد مسئولیت‌پذیرانه در برابر هرگونه تلاش برای برانگیختن درگیری طائفه‌ای دعوت می کنم.