جنبش راه سبز - خبرنامه

جنبش راه سبز - خبرنامه


مرسی خواستار مقابله با فتنه های مذهبی و طایفه ای در جهان اسلام شد

Posted: 06 Feb 2013 04:50 AM PST

جرس: رئیس جمهوری مصر در سخنانی در نشست سران کشورهای اسلامی در قاهره بر ضرورت مقابله با فتنه های مذهبی و طایفه ای تاکید کرد.


به گزارش مهر، محمد مرسی رئیس جمهوری مصر پس از سخنرانی رئیس جمهوری سنگال در نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در قاهره گفت : از همه می خواهم که گفته و عمل را یکی کنند و به وحدت صفوف روی آورند تا صفوف امت اسلامی فشرده تر شود.


وی افزود: امت اسلامی برای مقابله با چالشها و استفاده از امکانات کشورها به ما چشم امید بسته اند و امکانات فراوان جامعه اسلامی با واقعیتهای کنونی جهان اسلام و حجم چالشهای پیش رو همخوانی ندارد.


رئیس جمهوری مصر بیان کرد: اوضاع اقتصادی امت اسلامی نشان می دهد که امت اسلامی سهم مناسبی از وضع اقتصادی جهانی ندارد.


مرسی گفت: آمار افرادی که زیر خطر فقر به سر می برند و کشورهای کمتر در حال توسعه در امت اسلامی روند رو به رشد پیدا کرده است.


وی بیان کرد: کشورهای اسلامی باید نقش عادلانه تر و موثرتر در مجامع و سازمانهای بین المللی داشته باشند.


مرسی گفت : بحران در کشورهای اسلامی از سوریه تا فلسطین وجود دارد و همه باید در راستای بهبود وضع مسلمانان تلاش کنیم. کشورهای خارجی در ارائه تصویری مخدوش از اسلام نقش دارند و کشورهای اسلامی باید به مسئولیتهای خود در این باره توجه کنند.


وی افزود: وضع اقلیتهای مسلمان دربرخی کشورهای دنیا نگران کننده است و احترام به حقوق اقلیتها معیار واقعی برای متمدن شدن امت اسلامی است.


مرسی گفت : با فتنه های مذهبی و طایفه ای در امت اسلامی باید مقابله شود.

 

احمدی نژاد به مصر پیشنهاد وام داد

Posted: 06 Feb 2013 04:50 AM PST

جرس: محمود احمدی نژاد در سفر به مصر از آمادگی ایران برای کمک به اقتصاد بحران زده مصر و اعطای وام به این کشور خبر داد.


به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، در جریان سفر محمود احمدی نژاد به مصر، ایران با وجود تحریم ها علیه خود پیشنهاد کرد برای کمک به اقتصاد بحران زده مصر به این کشور وام بدهد.


احمدی نژاد در مصاحبه با روزنامه الاهرام مصر گفت: «من قبلا گفته ام که ما می توانیم یک خط اعتباری قابل توجه و بسیاری از خدمات را به برادران مصری پیشنهاد دهیم.» وی اشاره ای به پاسخ احتمالی طرف مصری به این پیشنهاد نکرد.


رئیس دولت ایران گفت: اقتصاد ایران هرچند تحت تاثیر تحریم هاست، اما «اقتصاد بزرگی» است که «نکات مثبتی» را تجربه کرده است. وی افزود، صادرات ایران به تدریج رشد کرده است.


دولت مصر روز سه شنبه اعلام کرد که به‌رغم سپرده گذاری های دولت قطر برای حمایت از مصر، ذخایر ارزی این کشور به زیر ۱۵ میلیارد دلار رسیده که جوابگوی واردات سه ماه این کشور است.


در پی نا آرامی های انقلاب مصر، صنعت گردشگری این کشور ضربه سختی به خود دیده و سرمایه گذاری در این کشور به دلیل بی ثباتی سیاسی و اقتصادی کاهش یافته است.
 

آغاز بحران خونین در تونس در پی ترور یکی از رهبران مخالفین

Posted: 06 Feb 2013 04:50 AM PST

جرس: تظاهرات مردمی در شهرهای مختلف تونس در پی ترور یکی از رهبران مخالف این کشور، حمله به دفاتر جنبش النهضه و سفر نیمه کاره رئیس جمهور تونس و بازگشت از فرانسه از آخرین اخبار تونس به شمار می رود. در پی نا آرام شدن اوضاع در چندین شهر تونس که پس از ترور یکی از رهبران مخالف این کشور رخ داده است، چند معترض در شهر «سوسه» زخمی شدند.


به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی شبکه خبری الجزیره، شکری بلعید، یکی از رهبران جبهه ملی گرایان دموکرات در مرکز پایتخت تونس امروز به ضرب گلوله ترور شد. این اتفاق نخستین حادثه تروریستی از زمان انقلاب تونس طی بیش از دو سال گذشته است.


براساس اطلاعات منتشر شده، عملیات ترور در ساعت هشت و نیم صبح امروز چهارشنبه از سوی دو شخص ناشناس صورت گرفت. این دو فرد سه تا چهار گلوله را به وی شلیک کردند که به کشته شدن وی انجامید.


در این راستا گروه های سیاسی و مخالفان این عملیات ترور را محکوم کرده و در این راستا حمادی الجبالی، نخست وزیر تونس این اقدام را تلاشی تروریستی و جنایتکارانه که کل کشور تونس را هدف قرار داده است، توصیف کرد.

وی از مردم تونس خواست از هر گونه خشونت خود را دور نگه دارند.

الجبالی عنوان داشت: هویت عاملان این حادثه شناسایی شده و آنها به مراجع قضایی ارجاع داده خواهند شد.


محمد عبو، دبیرکل حزب کنگره به خاطر جمهوری که در ائتلاف حاکم شرکت دارد، نیز گفت: باید به منظور شناسایی عاملان این اقدام تروریستی منتظر نتیجه تحقیقات بمانیم.


براساس گزارش های خبری بلعید دبیرکل حزب ملی گرایان دموکرات چپ گراست که در ائتلاف جبهه ملی گرایان چپ گرا شرکت دارد.


وی به ضرب گلوله در گردن و سر در حالی که در حال ترک منزلش در مرکز تونس بود، کشته شد.


در پی این حادثه تروریستی ده ها تن از مردم تونس در برابر مقرر وزارت کشور در اعتراض به این اقدام دست به تظاهرات زدند.


همچنین تظاهرات مشابه دیگری در مقابل بیمارستان النصر در تونس برگزار شد.


عبدالمجید بلعید، برادر دبیرکل حزب ملی گرایان دموکرات در تونس به بی بی سی گفت: برادرش به ضرب دو گلوله کشته شده است.


در پی ترور یکی از رهبران "جبهه ملی گرایان دموکرات" تونس که از احزاب مخالف این کشور محسوب می شود طی امروز (چهارشنبه) رئیس جمهوری تونس سفر خود را به قاهره لغو کرد.


به گزارش مهر به نقل از المیادین، اعتراضات مردمی در شهر سوسه به درگیری با نیروهای امنیتی منجر شده است.


بر اثر این درگیری، تاکنون چند معترض زخمی شده اند. نیروهای امنیتی برای متفرق کردن معترضان از گاز اشک آور استفاده می کنند.


از زمان انقلاب تونس در سال 2011 و سقوط رژیم دیکتاتوری زین العابدین بن علی تاکنون این نخستین ترور در این کشور محسوب می شود.


العربیه نیز در همین حال گزارش داد: سیدی بوزید مهد انقلاب تونس هم اکنون شاهد تظاهرات است. از سوی دیگر فرانسه ترور شکری بلعید را محکوم کرد.


لغو سفر به مصر
منصف مرزوقی، رئیس جمهوری تونس نیز در پی این حادثه سفر خود را به قاهره لغو کرد.


وی قرار بود در اجلاس سران کشورهای اسلامی که طی امروز و فردا در قاهره برگزار می شود، شرکت کند.

 

 

انفجار بمب مقر امنیتی سوریه را لرزاند

Posted: 06 Feb 2013 04:29 AM PST

جرس: یک عامل انتحاری صبح امروز (چهارشنبه) در حالی که سوار بر خودروی بمب گذاری شده بود یک مقر امنیتی در شهر باستانی "تدمر" در مرکز سوریه را مورد هدف قرار داد که در پی این حمله چند کشته و زخمی شدند.

 

به گزارش ایسنا، دیده بان حقوق بشر سوریه در بیانیه ای اعلام کرد: انفجار خودروی بمب گذاری شده که بخش اطلاعات نظامی و امنیت کشور را در شهر تدمر هدف قرار داده بود، این شهر را لرزاند.

 

دیده بان حقوق بشر سوریه اعلام کرد که بعد از این انفجار نیروهای نظامی و امنیتی در شهر مستقر شدند.

 

دیده بان حقوق بشر بنا به اظهارات فعالان و پزشکان در تعدادی از شهرهای سوریه اعلام کرد که در میان نیروهای اطلاعاتی چند تن کشته و زخمی شدند، اما تعداد دقیق آن ها را مشخص نکرد.

 

درگیری های شدید میان نیروهای سوریه و مخالفان مسلح از چندین گردان در منطقه "العامریه" در این شهر باستانی صورت گرفته است گردشگران قبل از وقوع ناآرامی ها در سوریه از سراسر جهان به این شهر که ملقب به "عروس صحرا" است، می آمدند.

 

این انفجارهای صورت گرفته در سوریه را چندین گروه تندرو و در راس آن "جبهه النصرة وابسته به القاعده به عهده گرفته اند.

 

تحقیق از مرتضوی و فاضل لاریجانی در دادسرا

Posted: 06 Feb 2013 04:29 AM PST

جرس: دادستانی تهران اعلام کرد که از سعید مرتضوی و فاضل لاریجانی در رابطه با فیلم ضبط شده از دیدارشان، در دادسرا تحقیق شده است.


به گزارش مهر، دادستانی تهران روز چهارشنبه اعلام کرد پس از اعلام جرم دادستان تهران علیه سعید مرتضوی به اتهام قید شده در اعلام جرم، نامبرده به دادسرا احضار و پس از تحقیق و تفهیم اتهام توسط بازپرس پرونده، به زندان معرفی شد.


پس از تکمیل تحقیقات بازپرس، نامبرده با صدور قرار تأمین مناسب آزاد شد.


همچنین از فاضل لاریجانی با توجه به مطالب منعکس در نوار منتشره، تحقیقات لازم توسط بازپرس انجام گرفت.


بر اساس گزارش ها، رسیدگی به پرونده هر دو نفر فوق ادامه دارد.

 

پورمحمدی: بی توجهی دولت به قانون تعمدی است

Posted: 06 Feb 2013 04:29 AM PST

جرس: رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: متأسفانه امروز قانون جایگاهی در سطح جامعه ندارد و این مسئله علاوه بر ضعف فرهنگ عمومی، نشأت گرفته از قانون‌شکنی در سطوح بالای دولتی است و مشکل عمده ما با دولت این است که نمی‌خواهد به قانون تمکین کند و دولت تعمداً به قانون بی‌توجهی می‌کند.


به گزارش مشرق به نقل از روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، مصطفی پورمحمدی با ارائه تصویری از وضعیت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی جمهوری اسلامی ایران در جامعه جهانی گفت: اگر بخواهیم علل جایگاه تأثیرگذار جمهوری اسلامی در دنیای کنونی را تحلیل کنیم، باید بر قدرت فرهنگی نظام اسلامی تأکید کنیم.


پایگاه تولید قدرت فرهنگی جمهوری اسلامی نزد روحانیت است
پورمحمدی قدرت تولید پیام را به عنوان یکی از شاخصه‌های اصلی جمهوری اسلامی تحلیل کرد و افزود: ما امروزه تولیدکننده پیام انسانی و منادی حقانیت وعده‌های الهی هستیم و طبیعی است که دشمنان انقلاب اسلامی درصدد هستند تا با کارشکنی‌های سیاسی و اقتصادی و فشارهای تبلیغاتی، قدرت فرهنگی نظام اسلامی را با چالش مواجه کنند.


وی با تأکید بر نقش تأثیرگذار روحانیت در صیانت از قدرت فرهنگی نظام افزود: امروزه روحانیت در مبارزه جهانی غرب علیه جبهه استکبار پیش‌قدم است، چرا که روحانیت به مثابه پایگاه و جایگاه تولید قدرت فرهنگی در جمهوری اسلامی ایران مطرح است.


پورمحمدی انقلاب اسلامی را تداوم راه انبیا دانست و گفت: نباید فراموش کنیم که روحانیون علمداران نهضت انقلابی و همچنین تولیدکنندگان قدرت فرهنگی جمهوری اسلامی هستند.


مهم‌ترین مسئله کنونی کشور تمرد از قانون است
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در بخش دیگری از سخنان خود در جمع روحانیون شهر ملایر استان همدان به برخی از پرسش‌های آنان پاسخ داد.


وی در پاسخ به پرسشی درباره اختلافات روسای قوای مقننه و مجریه گفت: مشکل عمده ما با دولت این است که نمی‌خواهد به قانون تمکین کند و دولت تعمداً به قانون بی توجهی می‌کند.


وی افزود: متأسفانه امروز قانون جایگاهی در سطح جامعه ندارد و این مسئله علاوه بر ضعف فرهنگ عمومی، نشأت گرفته از قانون‌شکنی در سطوح بالای دولتی است.


پورمحمدی مهم‌ترین مسئله کنونی کشور را تمرد از قانون ارزیابی کرد و گفت: بدآموزی‌هایی که این تمرد به دنبال دارد، بسیار ناهنجار است.


پرستیژ کنونی جمهوری اسلامی به خاطر نه گفتن به آمریکا است
پورمحمدی در پاسخ به پرسشی درباره مذاکره با آمریکا اظهار داشت: در شرایط حاضر مذاکره با آمریکا بی فایده است، چه اینکه پرستیژ کنونی ما در جامعه جهانی به این خاطر است که می‌توانیم به آمریکا به عنوان ابرقدرت اول دنیا «نه» بگوییم.


وی خاطرنشان کرد: البته اگر شرایطی پیش آید که بتوانیم با اقتدار و قدرت وارد مذاکره شویم و امتیاز بگیریم، مذاکره مثبت است. اما در شرایط کنونی مذاکره به آمریکا نه تنها فایده‌ای ندارد، بلکه مشروعیت دهی به آمریکا تلقی می‌شود.

 

“تورم سالیانه ایران به ۱۲۱% افزایش یافت”

Posted: 06 Feb 2013 03:55 AM PST

جرس: چندی پیش استیو هانکه، اقتصاد دان برجسته جهان که معتقد است ایران دچار پدیده تورم حاد شده، اعلام کرد که بر خلاف آمار اعلامی بانک مرکزی ایران از نرخ تورم کشور، تورم سالیانه ایران با احتساب نرخ ارز در بازار آزاد برابر با 110 درصد است. امروز وی با توجه به نوسانات ارزی در ماه اخیر اعلام کرده است که تورم سالیانه ایران به 121 درصد رسیده است.


به گزارش تابناک، نوسانات نرخ ارز طی روزهای گذشته در بازار آزاد منجر به آن شده است که استیو هانکه که پیش از این نرخ تورم سالیانه ایران را 110 درصد محاسبه کرده بود، در محاسبه خود تجدید نظر کند. وی در مطلبی که در وبلاگ خود منتشر کرده است آورده:


برای ماه‌ها بنده مشغول رصد تغییرات و نوسانات نرخ ارز در ایران و برابری دلار در برابر ریال در بازار آزاد بوده‌ام. این رصد مقیاسی برای من بود که بر اساس آن به این نتیجه رسیدم که ایران در اکتبر 2012 وارد حوزه تورم حاد شده است. بر اساس داده های بازار آزاد به این نتیجه رسیدم که تورم سالیانه ایران تا پایان سال 2012 برابر با 110 درصد است.


از زمان شروع سال جدید میلادی، ریال ایران مجدداً یک ضعف اساسی را به نمایش گذاشت. در واقع به پایین‌ترین میزان ارزش خود در برابر دلار رسید و در 2 فوریه به بهای 38450 ریال سقوط کرد. همان طور که در نمودار زیر نشان داده شده، اکنون ریال در برابر دلار به بهای 38250 معامله می‌شود که بر این اساس باید گفت نرخ تورم ایران تا پایان سال 2012 از 110 درصد به 121 درصد افزایش خواهد یافت.


چگونه برابری ریال و دلار دچار این حد از نوسان است؟
هم دلار و هم ریال چیزی بیش از ارزهای دولتی نیستند، بدون هیچ ارزش از پیش تعریف شده ای. در پایان هر روز، ارزش این ارزهای حکومتی بر اساس نوسانات در میزان عرضه و تقاضای آن‌ها تعیین می‌شود.


از سویی بازار هم در خصوص دلار و هم ریال، در برابر حدس و گمان‌هایی در خصوص توان دولت‌ها برای بهبود ارزش ارز خود واکنش نشان می‌دهد. در خصوص ایران باید گفت، این حدس و گمان‌ها به شکل قابل فهمی منجر به نوسانات شدید در ارزش ریال می‌شود.


کاملاً مشخص است که ایرانیان به دولت برای بازگرداندن ثبات اقتصادی به جامعه چندان اعتماد ندارند. در نتیجه این امر، ریال همچنان به سقوط ارزش خود ادامه می‌دهد و فشارهای تورمی افزایش میابد.
 

عضو ارشد موتلفه: اگر احمدی نژاد عزل شود مشکلی برای نظام پیش نخواهد آمد

Posted: 06 Feb 2013 03:30 AM PST

جرس: حمیدرضا ترقی، عضو حزب موتلفه اسلامی معتقد است نظام جمهوری اسلامی ایران، در چند ماه آینده نیز ظرفیت تحمل احمدی نژاد را دارد ولی اگر هم قرار بر عزل احمدی نژاد باشد، مشکلی برای نظام پیش نخواهد آمد.

 

وی در گفتگو با عصر ایران می گوید تقابل بی نظیر احمدی نژاد و لاریجانی در جلسه استیضاح وزیر کار، نقطه اوج اختلافات اصولگرایان بود و از این به بعد، این اختلافات دیگر در چنین سطحی آشکار نخواهد شد.

 
متن این گفتگو به شرح زیر است:


*
وزیر کار دولت احمدی نژاد با بالاترین رای ممکن در تاریخ استیضاح وزرا در جمهوری اسلامی، از کار برکنار شد. دلیل این رای بالا را چه می دانید؟

حرفهای تنش زای احمدی نژاد موجب این رای بالا شد و گر نه مجلس بر اساس حرفهای وزیر کار، بنا نداشت رای به برکناری وزیر بدهد.

*
احمدی نژاد چرا این حرفها را در مجلس و در جلسه استیضاح وزیر کار بیان کرد که شانس ابقای وزیرش به صفر برسد؟

من فکر می کنم این اقدام احمدی نژاد یک برنامه از قبل طراحی شده بود و این طور نبود که او بدون توجه به تبعات کارش، این کار را انجام داده باشد.

*
یکی از اتهامات همیشگی برخی روزنامه نگاران، اختلاف افکنی آنها بین مسئولان قوا بود. آیا با توجه به نوع و سطح درگیری روسای سه قوه، اصلاً نیازی هست که روزنامه نگاران پروژه ای برای ایجاد اختلاف بین سران قوا طراحی کنند؟

روزنامه ها در تشدید این مشکل و پررنگ کردن آن بی تاثیرنیستند ولی خود آقایان هم باید مراقب باشند تا با رفتارشان مستندی به دست کسانی که دنبال ایجا تفرقه هستند، ندهند.

*
با توجه به واقعه اخیر در مجلس، بحث تحمل نظام در قبال رفتارهای تحریک کننده احمدی نژاد بیش از پیش مطرح شده است. به نظر شما نظام تا کی می تواند این سلوک سیاسی احمدی نژاد را تحمل کند؟

بحث تحمل نظام در حوزه اختیارات رهبری است. باید دید با توجه به مشکلات داخلی و شرایط بین المللی، رهبری تا چه حد می توانند این رفتار احمدی نژاد را تحمل کنند. ولی در مجموع سعه صدر نظام خیلی بالاتر از این حرفهاست.

*
آیا احمدی نژاد با ادامه این روند می تواند تا پایان مهلت مقرر زمامداری اش دوام بیاورد؟

بالاخره تلاش می شود که این دولت به سرانجام برسد ولی اگر هم نرسد، ما خیلی نگران نیستیم که مشکلی در کشور پیش آید. طبیعتاً اگر کسی به دنبال غیرعادی کردن اوضاع کشور باشد، در پازل دشمن بازی می کند و نظام کاملاً از عهده حل این نوع مسائل برمی آید.

*
یعنی شما الان کنش های فعلی احمدی نژاد را بخشی از پازل دشمن می دانید؟

برخی از رفتارها کنشی است و برخی هم واکنشی. ما نمی توانیم انتظار داشته باشیم که نماینده ها علیه دولت بتازند و مرتب چوب لای چرخ دولت بگذارند و دولت هم هیچ واکنشی نداشته باشد.
از سوی دیگر، دولت هم نمی تواند نمایندگان را نادیده بگیرد و انتظار داشته باشد که مجلس هیچ واکنشی نشان ندهد. به هر حال، هر دو نهاد در شرایط فعلی در اجرای فرمایشات مقام معظم رهبری کوتاهی می کنند.

*
روزنامه کیهان در سرمقاله دوشنبه اش، رد پای جریان فتنه را هم در واقعه اخیر مجلس دیده بود. به نظر شما این تحلیل درست است؟

بله؛ چون بعضی از افرادی که در ماجرای اخیر مجلس، نقش تحریک کننده را داشتند، عواملی بودند که از فتنه خط می گرفتند.

*
منظورتان علی مطهری است؟      

حالا من دیگر نمی خواهم از کسی اسم ببرم؛ ولی افرادی که به نفع استیضاح وزیر کار موضع گرفتند و در روز استیضاح هم در مجلس حرف زدند و ارتباطاتی هم با اصلاح طلبان داشتند، در تشدید این فضا موثر بودند.

*
کدام استدلال موافقان برکناری وزیر، استدلال "اهل فتنه" بود؟

ما عموماً از آنها استدلالی نشنیدیم. وقتی مبنای یک استدلال محکم نیست، به بقیه استدلال هم نمی توان توجه کرد!

*
چرا سعید مرتضوی این همه برای دولت احمدی نژاد اهمیت دارد؟

این دعواها فراتر از بحث آقای مرتضوی است.

*
آبشخور اصلی این دعواها کجاست؟

 
عدم توجه به حدود اختیارات و استقلال قوا، عامل اصلی این دعواهاست. هم دولت و هم مجلس به استقلال یکدیگر لطمه می زنند. آقای مرتضوی این وسط  یک بهانه است. به نظر می رسد که ما الان یک مشکل ساختاری برای تعریف استقلال و اختیارات قوای حکومتی در کشورمان داریم. من فکر نمی کنم مرتضوی اهمیت ویژه ای برای احمدی داشته باشد.

 


*
شما نقدتان را به رفتار احمدی نژاد در جلسه استیضاح گفتید. به رفتار و گفتار علی لاریجانی هم نقدی دارید؟

مدیریت آقای لاریجانی در جلسه استیضاح خوب بود ولی به نظر می رسد که هیات رئیسه از ابتدا باید مانع از برگزاری جلسه استیضاح می شد. با توجه به شناخت موجود از روحیات آقای احمدی نژاد، آقای لاریجانی باید پیش بینی می کرد که نتیجه جلسه استیضاح، مغایر توصیه مقام معظم رهبری، یعنی حفظ آرامش کشور و نکشاندن اختلافات مسئولان به میان جامعه و مردم، است.

*
به نظر می رسد با این اوضاع و احوال، در انتخابات ریاست جمهوری، دعواهای شدید تری بین اصولگرایان رخ خواهد داد.

نه، فکر نمی کنم. به نظر نمی رسد دعوا بیش از این بالا بگیرد. این اوج دعوا بود! به اعتقاد من، دعوا بعد از این فروکش خواهد کرد.

*
این دعوا در دهه فجر، نشانه چه می تواند باشد؟

برداشت های مختلفی می توان کرد ولی به هر حال نقد درونی، نقدهای بیرونی را کمی کاهش می هد. من فکر نمی کنم  این دعوا در این شرایط، خیلی آسیب زا باشد. البته مردم بر اساس آنچه که در مجلس دیدند، توفیق بیشتری در شناخت جریان های سیاسی پیدا می کنند و میزان گرایش آنها به افرادی که بخواهند مثل آقای احمدی نژاد رفتار کنند، بسیار کاهش می یابد.    

*
علی لاریجانی از "بگم بگم"های احمدی نژاد انتقاد کرد. اگر اصولگرایان در همان مناظره انتخاباتی سه سال پیش، نوع برخورد احمدی نژاد را نقد می کردند، آیا امروز شاهد تکرار چنین رفتاری از سوی وی بودیم؟

در آن مقطع خود مقام معظم رهبری بالاترین نقد را در نماز جمعه به احمدی نژاد داشتند. این طور نبوده که اصولگرایان در نقد آن رفتار احمدی نژاد کوتاهی کرده باشند.
 
اصولگرایان رفتار احمدی نژاد در مناظره با میرحسین موسوی را نقد کردند. احمدی نژاد در مجلس هم مثل همان مناظره عمل کرد. این عادت رفتاری احمدی نژاد است. یعنی چیزی نیست که با یک نقد اصولگرایان برطرف شود.  

*
ولی واکنش اصولگرایان در قبال مناظره ها و آنچه در مجلس رخ داد ، یکسان نبود.

فضای انتخابات فضای ویژه ای است. ممکن است شما به آیین نامه مناظره ها ایراد داشته باشید. ممکن است در آیین نامه مناظره های انتخاباتی اشکالاتی وجود داشته باشد ولی این اشکالات به طور کلی رفع شده اند.

*
اما اصل مساله، اشکال اخلاقی است نه اشکال آیین نامه ای.

بله، ولی شما فکر می کنید در همه مناظره های این سال های اخیر، اخلاق کاملاً رعایت شده است؟ چند شب پیش آقایان عسگراولادی و شریعتمدای با هم مناظره کردند و همه مسائل اخلاقی را هم رعایت کردند. این نشان می دهد اصولگرایان بلدند درست مناظره کنند.

واقعه اخیر مجلس علیرغم یکدست شدن قدرت در کشور رخ داد. آیا اصلاً یکدست شدن قدرت به صلاح کشور است؟

اگر یک جناح در قدرت باشد ولی ناقد باشد و واجد تقوای جمعی، و حق نظارت بر خودش را از خودش نگیرد، هیچ اشکالی ندارد.
خطر در جایی است که هیچ نظارت و انتقادی نسبت به  عملکرد خودشان نداشته باشند. متاسفانه در دولت های گذشته، همه از هم تعریف می کردند ولی در این دولت بیشترین نقد از سوی اصولگرایان به خود اصولگرایان وارد شد. این نشان می دهد که اگر یک جریان سیاسی منتقد خودش باشد، یکدست شدن قدرت هیچ مشکلی برای کشور ایجاد نمی کند.

پس باید هشت سال دیگر هم به اصولگرایان فرصت داده شود تا با چهره ای به غیر از احمدی نژاد، کشور را اداره کنند.

دقیقاً؛ بله ، اصولگرایان باید با کسی کشور را اداره کنند که معایب و نقاط ضعف احمدی نژاد را نداشته باشد.

خبرنگاران سوژه‌ساز برای رسانه‌های غربی آزاد نمی‌شوند

Posted: 06 Feb 2013 03:13 AM PST

جرس: فرمانده نیروی انتظامی با اطلاق لفظ "جاسوس" برای برخی خبرنگاران ادعا کرد: آزادی برای جاسوسان و خبرنگرانی که اقدام به سوژه سازی و خوراک‌سازی برای رسانه‌های غربی می‌کنند وجود ندارد.


به گزارش ایسنا، پاسداراسماعیل احمدی مقدم در مراسم ترفیع تعدادی از فرماندهان انتظامی استان‌ها با بیان این که انقلاب اسلامی ما را از قید اسارت طاغوت‌ها رها کرد و بندگی خدارا به ما هدیه داد، گفت: عده‌ای معتقدند در حال حاضر آزادی وجود ندارد.


وی افزود: آزادی برای جاسوسان و خبرنگارانی که اقدام به سوژه سازی و خوراک‌سازی برای رسانه‌های غربی می‌کنند وجود ندارد.
 

وکیل‌ سعید مرتضوی: از جزییات بازداشت و آزادی موکلم بی‌اطلاعم

Posted: 06 Feb 2013 03:13 AM PST

جرس: وکیل‌مدافع مرتضوی با ابراز بی‌اطلاعی از جزییات دستگیری سعید مرتضوی از جمله عنوان اتهامی وی گفت: من نیز تاکنون تنها از خبر بازداشت و آزادی وی مطلع هستم.


محمد اصلانی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این مطلب، گفت: اطلاعات خاصی از جزییات پرونده ندارم؛ زیرا من فقط وکیل وی در زمینه پرونده‌های شکایت از برخی رسانه‌ها و سایت‌ها هستم.


وکیل‌مدافع مرتضوی یادآور شد: من نیز تاکنون تنها از خبر بازداشت و آزادی وی مطلع هستم.


وی درباره عنوان اتهامی سعید مرتضوی مبنی بر "تصرف غیرقانونی در اموال دولتی در زمان تصدی ریاست سازمان تامین اجتماعی که در برخی رسانه‌ها منتشر شده بود" نیز اظهار بی‌اطلاعی کرد و گفت: در صورت مطلع شدن از هرگونه جزییات، آن را اطلاع می‌دهم.