جنبش راه سبز - خبرنامه |
- گزارش تصویری - تصاویری از حماسه انقلاب اسلامی - 1
- شکوه نماز معترضان مصری در برابر پلیس دیکتاتوری
- قرار وثیقه صد میلیون تومانی برای آزادی مهران فرجی
- وثیقه ٣۰۰ میلیونی برای نازنین خسروانی
- فراخوان معترضان مصری به تظاهرات یک میلیون نفری در روز سه شنبه
- اجرای حکم هاله سحابی
- ایده های راشد الغنوشی برای آینده تونس
- سعیدی: سپاه با تحول درعلوم انسانی به بزرگترين معضل و خلأ در حاکمیت دینی پایان می دهد
- پانزدهمین شماره از نشریه دانشجــو منتشر شد
- تماس تلفنی و دلجویی آیت الله بیات زنجانی از خانواده زندانی سیاسی سعید متین پور
گزارش تصویری - تصاویری از حماسه انقلاب اسلامی - 1 Posted:
|
شکوه نماز معترضان مصری در برابر پلیس دیکتاتوری Posted: |
قرار وثیقه صد میلیون تومانی برای آزادی مهران فرجی Posted:
جرس: دادستانی تهران برای آزادی مهران فرجی قرار وثیقه 100 میلون تومانی اعلام کرد. به گزارش سحام نیوز، ظهر امروز از سوی دادستانی با خانواده فرجی تماس گرفته شد و اعلام شد که برای آزادی فرزندشان باید وثیقه ای به ارزش صد میلیون تومان تهیه کنند. مهران فرجی از روز 18 آذر در بازداشت به سر می برد و در تمام این مدت بیش از 50 روز در انفرادی به سر می برده است روز گذشته عباس جعفری دولت آبادی در کنفرانس خبری خود از آزادی این خبرنگار روزنامه های سراسری خبر داده بود.
|
وثیقه ٣۰۰ میلیونی برای نازنین خسروانی Posted: جرس: مقام های قضایی برای آزادی "نازنین خسروانی" روزنامه نگار دربند، وثیقه ای 300 میلیونی تعیین کرده اند.
به گزارش "جرس" در صورت تودیع این وثیقه احتمال دارد که خسروانی عصر امروز( دوشنبه) از زندان اوین آزاد شود. وی یازدهم آبان ماه گذشته توسط نیروهای امنیتی در منزلش بازداشت شد و قاضی پیرعباسی رییس شعبه 26 دادگاه انقلاب گفته است که دادگاه این روزنامه نگار قرار است به زودی برگزار شود.
درباره اتهام های وارد شده به او هنوز اطلاع دقیقی در دست نیست اما دادستان تهران مدتی پیش ادعا کرد که اتهام های خانم خسروانی امنیتی است. نازنین خسروانی در زمان فعالیت مطبوعاتی خود با روزنامه هایی چون نوروز، بهار، دوران امروز، کارگزاران و سرمایه همکاری داشته است |
فراخوان معترضان مصری به تظاهرات یک میلیون نفری در روز سه شنبه Posted: ![]() اعتصابات سراسری در راه است جرس: در حالیکه در هفتمین روز از تظاهرات اعتراضی علیه حکومت مصر، دستور بازگشت نیروهای پلیس به خیابان های پایتخت صادر شده و مخالفان نیز خواستار اعتصاب سراسری شده اند، معترضان مصری روز دوشنبه در فراخوانی خواستار تظاهرات يک ميليون نفری در روز سه شنبه اول فوریه شدند و همزمان گزارش ها حاکی از آن است که کشورهای غربی در حال خارج کردن اتباع خود از مصر هستند.
بنا به گزارش منابع خبری، همزمان عمر شريف، هنرپيشه مشهور مصری، از حسنی مبارک رئیس جمهور آن کشور خواسته است تا از مقام خود کناره گيری کند.
عمر شريف افزوده است: "مبارک در بهبود استانداردهای زندگی مردم ناتوان بوده و ۳۰ سال حضور وی در قدرت کافی است."
|
Posted: ![]() جرس: حکم حبس هاله سحابی که پیش از این به دوسال حبس تعزیری محکوم شده بود، اجرا شد.
هاله سحابی سال گذشته و زمانی که برای اعتراض به تحلیف محمود احمدینژاد در مجلس شورا در میدان بهارستان حاضر شده بود، توسط نیروهای امنیتی و با ضرب و شتم بازداشت شد و مدتی را در بازداشت به سر برد. هاله سحابی فرزند مهندس عزت الله سحابی از چهرههای مبارز در نیم قرن اخیر و رییس شورای فعالان ملی مذهبی است. او یک قرآن پژوه و عضو شورای مادران صلح است.
همچنین حکم شش سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق دکتر سارا توسلی هم اکنون در مرحلهٔ تجدید نظر است. |
ایده های راشد الغنوشی برای آینده تونس Posted: ![]() فرشید آل داوود جرس: بازگشت رهبران تبعیدی به وطن همیشه با جذابیت هایی همراه است. راشد الغنوشی رهبر نهضت اسلامی تونس نیز از جمله افرادی است که پس از سالها تبعید به تونس بازگشت تا در نبود دیکتاتور تونس به فعالیت های سیاسی خود بپردازد.وی افزود که به دنبال کسب پست ریاست جمهوری نیست بلکه می خواهد تا به حزبش که تاکنون فعالیت هایش ممنوع بوده، بار دیگر اجازه فعالیت داده شود.
تونس در ۱۹۵۶ از فرانسه استقلال پیدا کرد و حبیب بورقیبه اولین رئیس جمهور و حاکم مطلقه این کشور بود که بدنبال یک دوره اعتراضات محدود و خیابانی مردم پس از 31 سال استبداد و حکومت با مشت آهنین، در سال 1987 به دست زین العابدین بن علی، افسر عالیرتبه پلیس، سرنگون شد. بن علی نیز پس از 23 سال دیکتاتوری و خودکامگی و اختناق، در نیمه ژانویه 2011 (24 دی 1389) سرنگون شد و به عربستان سعودی گریخت. همزمان با قیام مردم تونس بسیاری از تحلیلگران معتقد بودند که نبود رهبر سیاسی خلائی مهم در به ثمر رسیدن انقلاب تونس است.
تبعیدی تونسی کیست؟
راشد الغنوشي» در سال 1941 در روستايي كوچك در جنوب تونس متولد شد. وي مدارج تحصيلي را به ترتيب در «الخلدونيه»، «قاهره»، «سوريه» و «پاريس» گذراند، اما به دليل مشكلات خانوادگي، تحصيل در اروپا را رها كرد و به تونس بازگشت و به عنوان استاد فلسفه مشغول به كار شد.
راشد الغنوشی در کتاب جنبش اسلامی تونس می نویسد: ما ديگر به بازماندگان مدرسه زيتونيه به عنوان الگويي كه بايد از آنها تبعيت شود؛ نمينگريم. ما به سيد قطب، حسن البنا و مودودي چشم دوختهايم. شيوخ ما آنها هستند، زيرا پرچم اصلاحات اسلامي را برافراشتهاند. من به دنبال ابزار مبارزه و به دنبال كسي هستم كه به او به عنوان اصلاحطلبي كه بر ضد سكولاريسم و فساد وارد جنگ ميشود، اقتدا كنم.
ویل در سال۱۹۹۲ در مصاحبه با «لندن آبزرور» می گوید: «اگر مقصود از دموکراسی عبارت است از مدل لیبرالی حکومت که در غرب رایج است، یعنی نظامی که مردم آزادانه نمایندگان و رهبران خود را بر میگزینند، و در آن جابجایی قدرت و همچنین تمام آزادیها و حقوق بشر برای عموم مردم وجود دارد، در آن صورت مسلمانان مطلب یا سخنی در مذهب خود نمییابند که با دموکراسی مغایرت داشته باشد، و به نفعشان نیز نیست که چنین کاری را بکنند».
الغنوشی قبل از فیام مردمی در تونس در انگلستان به سر می برد . وی که به عنوان رهبر جنبش اسلامگراي النهضه تونس شناخته می شود ابتدا در الجزایر و سپس در لندن مستقر شد در سال 1992 غيابا به همراه تعدادي از مسئولان و رهبران اسلامگراي تونس به اتهام توطئه عليه حكومت بن علي به حبس ابد محكوم شد. الغنوشی پس از 22 سال تبعید در حالی وارد تونس شد که طرفدارانش در فرودگاه بین المللی قرطاج با شعار های الله اکبر و ملت ما مسلمان است و تسلیم نمیشود، از وی استقبال کردند.
الغنونشي 69 ساله پيشتر گفته بود که قصد دارد به افراد جوانتر اجازه رهبري حزب ممنوعه النهضه و فعاليت در اين حزب را بدهد. اولین اقدام پس از فرار بن علی به عربستان، انقلابیون اقدام به پخش اذان از رادیو و تلویزیون تونس نمودند.
ایده های الغنوشی وی پیش از این نیز در مصاحبهای در مورد تلاش های غرب برای دورزدن و مصادره انقلاب مردم تونس و رساندن افراد مورد حمایت خود به قدرت، هشدار داده و گفته بود: قدرت های غربی تلاش می کنند عواملشان را در تونس به قدرت برسانند، تا با آنها به راحتی وارد معامله شوند، اما کنون در تونس انقلاب وجود دارد و نه رژیم آمریکا و نه فرانسه و نه هیچ رژیم دیگری نمی تواند آن را به کنترل خود درآورد. وی درباره دخالت غربی ها به ویژه آمریکا درامور تونس نیز گفته بود: کشورهای غربی درمراحل اول انقلاب تونس، موضع منفی گرفتند؛ زیرا بن علی متحد آنها در مبارزه با اسلام بود؛ اما پس از پیروزی انقلاب مردم تونس اعلام کردند که از آن استقبال می کنند؛ زیرا دردولت کنونی همان عناصر رژیم قبلی حضور دارند که قبلا با غرب در تعامل بودند. وی افزوده بود: آمریکا پس از شکست درعراق، افغانستان، فلسطین به دنبال کسب یک پیروزی است، و تصور می کند که تونس می تواند الگلوی دمکراسی غرب باشد. با این حال رهبر اسلامگرای تونسی در گفتگو با شبکه الجزیره هرگونه مشابهت خود با آیت الله خمینی را رد کرده و گفته مقایسه میان من و آیتالله روحالله خمینی رهبر فقید ایران را رد می کنم. وی اضافه کرد که جنبش تحت رهبری وی، اسلامگرا، معتدل و دموکراتیک است و به دموکراسی در فرهنگ اسلامی استناد میکند. الغنوشی خاطر نشان کرده برخی افراد تلاش میکنند عبای (امام) خمینی را بر من بیاندازند. من نه (امام) خمینی و نه شیعه هستم.
وی در مصاحبه با شبکه های خبری مختلف از جمله خبرگزاری آسوشیتدپرس، از اینکه رسانه های غربی او را همچون آیت الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی تصویر می کنند، انتقاد کرد و گفت: "این من نیستم." غنوشی افزود: "چرا مردم می خواهند مرا با (اسامه) بن لادن و (آیت الله) خمینی مقایسه کنند، در حالیکه به اردوغان نزدیکتر هستم." الغنوشی در گفتوگو با نشریه آلمانی اشپیگل نیز درباره ایدههایش برای آینده گفت: تونس ایران نیست و من میخواهم در این دوره تاریخی در تونس که از زمان سرکوب وارد زمان دموکراسی میشود، مشارکت فکری کنم. وی می گوید : ما خواهان برقراری حکومت یک حزب نیستیم و فرقی نمیکند این حزب، چه باشد. ما خواهان تحمیل قوانین اسلامی نیستیم. آنچه تونس امروز به آن نیاز دارد آزادی و دموکراسی واقعی است. با این حال راشد الغنوشی در مصاحبه خود با خبرگزاری فرانسه در باره آینده سیاسی تونس گفت: به دنبال تشکیل دولت وحدت ملی پس از طی شدن پروسه نسبتا طولانی است.
رسانه های ایران و غنوشی
در بحبوحه انقلاب تونس رسانه های نزدیک به جمهوری اسلامی نوشتند رئيس جنبش اسلامگراي النهضه تونس با هدف جلوگيري از انحراف انقلاب مردمي تونس و مصادره آن از سوي غرب، پايتخت انگليس را به مقصد تونس ترك كرده است. خبرگزاری دولتی فارس به یکی از کتاب های الغنوشی در باره صهیونیسم اشاره می کند و می نویسد: كتاب مسأله فلسطين و ماهيت طرح صهيونيسم در اوائل دهه 80 ميلادي توسط شيخ راشد الغنوشي، رهبر حركت اسلامي النهضه تونس به رشته تحریر در آمد . سید هادی خسروشاهی سفیر ایران در واتیکان طی تحلیلی در این باره مدعی شده غنوشي تحت فشار شديد رژيم «حبيب بورقيبه » بود و به علت هواداري علني از انقلاب اسلامي و رهبري آن حضرت امام خميني(ره) تحت تعقيب قانوني بود. الغنوشی در بهمن 1369 در كنفرانس اسلامي فلسطين تهران و «از كجا آغاز كنيم؟" شرکت کرد و سخنانی در باره اندیشه های امام خمینی مطرح کرد.
|
سعیدی: سپاه با تحول درعلوم انسانی به بزرگترين معضل و خلأ در حاکمیت دینی پایان می دهد Posted: جرس: بعد از آمادگی دانشگاه امام حسین برای تحول در علوم انسانی، نماینده ولی فقیه در سپاه نیزضمن انتقاد از عملكرد شوراي عالي انقلاب فرهنگي در خصوص مسايل مربوط به تحول در علم انساني دانشگاهها گفت: سپاه با تلاش در اين حوزه درصدد است به بزرگترين معضل و خلأ در حاكميت ديني پايان دهد.
به گزارش فارس، علي سعيدي نماينده ولي فقيه در سپاه در همايش تحول در علوم انساني با رويكرد اسلامي كه امروز دوشنبه در مجتمع طلايه برگزار شد، گفت: همانطور كه سپاه در دفاع مقدس خط شکن بوده، در عرصه ورود به حوزه تحول در علوم انساني و اسلامي كردن دانشگاهها نيز گامهاي بلندي برخواهد داشت. |
پانزدهمین شماره از نشریه دانشجــو منتشر شد Posted: ![]() جرس: پانزدهمین شماره "نشریه دانشجو" ویژه بهمن ماه با تلاش تعدادی از دانشجویان تهیه و منتشر شد.
|
تماس تلفنی و دلجویی آیت الله بیات زنجانی از خانواده زندانی سیاسی سعید متین پور Posted: ![]() جرس: آیت الله بیات زنجانی، طی تماس تلفنی با خانواده سعید متین پور و دلجویی از آنان، پیگیر آخرین وضعیت این فعال حقوق بشر و روزنامه نگار آذربایجانی شد.
|
You are subscribed to email updates from جنبش راه سبز - همه گزارشها To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |