جنبش راه سبز - خبرنامه

جنبش راه سبز - خبرنامه


نماهنگ از تحولات مصر

Posted:

ویدیو - جوانان مصری از خانه ها و محله هایشان محافظت میکنند

Posted:

در پی خبرهای منتشر شده از نا امنی های مصر و غارت خانه ها و مغازه ها که به گفته بعضی خبر گزاری ها میتواند از طرف خود دولت برای ایجاد ترس و نگرانی بین مردم باشد. جوانان مصری شبها را به حفاظت از خانه ها و خانواده ها یشان مشغولند. ارتش خیابان ها ی اصلی را تحت کنترل دارد ولی خیبانهای کوچک تر در عدم وجود پلیس! نا امن می باشند.

 

رئیس سازمان انژری هسته‌ای، وزیر خارجه شد

Posted:

فاطمه شجاعی
جرس: نمایندگان مجلس، امروز با ۱۴۶ رای موافق از مجموع ۲۴۱ رای، با تصدی وزات امور خارجه توسط علی‌اکبر صالحی موافقت کردند تا یک چهره‌ میانه‌رو اما نمادی از اولویت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی در صدر دیپلماسی خارجی کشور جا بگیرد.


محمود احمدی‌نژاد روز 22 آذر ماه منوچهر متكی وزیر امور خارجه پیشین را در حالی که در سنگال به مذاکره مشغول بود، از کار برکنار و سوم بهمن ماه صالحی را به عنوان وزیر پیشنهادی امور خارجه به مجلس معرفی کرد.


به دنبال آن احمدی‌نژاد امروز در جلسه دفاع از وزیر پیشنهادی، رای اعتماد به صالحی را "فرصتی برای مرور تحولات عرصه سیاست خارجی کشور" دانست و از صالحی به عنوان "برادری مومن، معتقد، پیگیر، عالم، باتجربه و مسلط به مسائل بین المللی با یک کارنامه بسیار روشن در خدمت انقلاب اسلامی و آرمان‌های الهی" یاد کرد.


این در حالی است که محمود احمدی‌نژاد پس از به قدرت رسیدن بارها پذیرش پروتکل الحاقی معاهده منع گسترش سلاح‌های اتمی از سوی جمهوری اسلامی در زمان خاتمی را که صالحی امضاکننده‌ی آن بود، زیر سوال برده و از آن به عنوان "لکه ننگی" که سیاستمداران و مذاکره کنندگان اتمی سابق آن را به دامن کشور چسبانده اند، انتقاد کرده بود.


موافقان و مخالفان وزارت صالحی در مجلس


گرچه صالحی امروز توانست با ۱۴۶رای موافق پست وزارت امور خارجه را به دست آورد، اما در رای‌گیری امروز مجلس ۶۰ رای مخالف و ۳۵ رای ممتنع از مجموع ۲۴۱ رای نیز وجود داشت؛ داریوش قنبری، علی مطهری، قسیم عثمانی و عماد حسینی از جمله مخالفان وزارت صالحی بودند که امروز در صحن مجلس سخن گفتند.


اغلب اعتراض نمایندگان مخالف بر این پایه بود که قصد دولت از به وزارت رساندن صالحی استفاده از نام وی است و بنای دولت بر این است که امور خارجه عملا توسط دیگرانی غیر از وی اداره شود.

 

قنبری، نماینده مردم ایلام و چرداول در مجلس، با اشاره به برنامه‌های وزیر پیشنهادی وزارت خارجه‌ گفت: من برای وزارت امور خارجه كشور احساس خطر می كنم زیرا مشكل امروز دیپلماسی ما مدیریت و تغییر جهان نیست. از سوی دیگر تحصیلات آقای صالحی هیچ تناسبی با وزارت امور خارجه ندارد و اگر رئیس جمهوری او را برای وزارت نیرو پیشنهاد می كردند، در موافقت با ایشان صحبت می كردم.


علی مطهری نماینده تهران می‌گوید مخالف‌اش با وزارت صالحی برای "اتمام حجت مجلس" با وی است و اظهار می‌کند: ‌نقاط قوت ایشان از قبیل سلامت نفس و تسلط بر زبان های عربی و انگلیسی براری همه روشن است اما دلیل مخالفت من این است كه برخی اشكالات در ساختار وزارت امور خارجه وجود دارد كه من فكر می كنم جناب آقای صالحی قادر به اصلاح این اشكالات نیستند.


مطهری وزارت امور خارجه را ستاد دیپلماتیك كل نظام دانست و افزود: معنا ندارد كه عده ای ناآشنا بامسائل سیاست خارجی و امور دیپلماتیك و بدون پشتوانه حرفه ای به كار موازی بپردازند.


وی به ذكر نمونه‌ای در این راستا پرداخت و گفت: به عنوان نمونه در زمان مذاكرات استانبول وقتی از جناب آقای صالحی سوال شد كه آیا شما از این مذاكرات مطلع هستید یانه؛ ایشان اظهار بی اطلاعی كردند. یا پادشاه اردن بدون اطلاع وزارت امور خارجه بوسیله رئیس دفتر رئیس جمهور به ایران دعوت شد. ‌آیا جناب آقای صالحی قادر هستند این روند را متوقف بكنند؟


همچنین عثمانی، نماینده مردم بوکان در مخالفت با معرفی علی اکبر صالحی به عنوان وزیر امور خارجه فقدان تخصص در امور دیپلماتیک، ناآشنایی صالحی با روابط بین الملل و برنامه او برای زیر و رو کردن وزارت امور خارجه را دلیل مخالفت خود با وی عنوان کرد.


عماد حسینی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس نیز در مخالفت با این حکم گفت: چرا باید فردی با تجربه کاملا علمی رئیس سیاسی ترین وزارتخانه کشور شود، آیا این به آن معنا نیست که اسم صالحی در میان باشد و دیگران امور این وزارتخانه را به عهده بگیرند.


نگرانی نمایندگان مخالف ریشه در اخباری دارد که پیش‌تر مطرح شده بود. سایت دیپلماسی ایرانی در این‌باره می‌نویسد: پیش از این بر اساس اخبار رسانه‌ها یکی از نزدیکان محمود احمدی‌نژاد در دو نشست جداگانه با علی اکبر صالحی و علیرضا ذاکر اصفهانی، استاندار کنونی اصفهان، شرط و شروطی را برای وزیر آینده امور خارجه مطرح کرده بود که مهمترین آن پذیرش نقش مستقل مشاوران ویژه آقای رئیس جمهور همانند آقایان "مشایی" و "بقایی" در امور سیاست خارجی بوده است. پذیرش یا عدم پذیرش این شروط تعیین می‌کند که روزهای سکانداری صالحی در وزارت خارجه چقدر طول خواهد کشید. باید دید که آیا صالحی می‌پذیرد که صندلی کنار رئیس جمهور در اختیار مشایی باشد يا نه؟


شاید به همین دلیل بود که علي عباسپور تهراني‌فرد درباره احتمال وزارت صالحی گفت: آقاي دكتر صالحي تجارب خوبي نسبت به مسائل بين‌المللي دارند؛ اما نكته‌يي كه در اين ميان ضرورت دارد بايد استقلال وزارت امور خارجه و شخص وزير خارجه در چارچوب قانون بايد حفظ شود. نمي‌توان بخشي از شرح وظايف وزارت خارجه را در ارتباط با كشورهايي كه جمهوري اسلامي با آنها رابطه دارد كسان ديگري خارج از اين وزارتخانه انجام دهند.


نماینده مردم تهران در اين راستا خواستار بيان موضع روشن صالحي درباره حفظ استقلال خود و وزارت امور خارجه شد.


نمایندگان موافق اما، صالحی را "دیپلمات توانا" و "متخصص" می‌دانند و اعتماد مردم به وی را یکی از دلایل ارائه رای مثبت به وی می‌دانند.


حسین سبحانی‌نیا نماینده مردم نیشابور که به عنوان یکی از موافقین وزارت صالحی در مجلس سخن گفت، در بیان دلایل موافقت خود اظهار داشت: ‌نگاه مردم ایران به صالحی مثبت است. آقای صالحی در دوره ماموریت 5 ساله خود در آژانس بین المللی انرژی اتمی دوره حساسی را پشت سر گذاشته اند.


چهره‌ای میانه‌رو یا نمادی از اولویت‌های جمهوری اسلامی؟


علی‌اکبر صالحی، پیشینه‌ای طولانی از حضور در سازمان انرژی اتمی ایران دارد و حضورش در وزارت خارجه می‌تواند نشانی از تمایل ایران به یافتن راه‌حلی برای بن‌بست اتمی باشد، اما برخی نیز معتقدند که حضور یک متخصص اتمی در راس سیاست خارجی نمادی از اولویت‌های ایران در روابط بین‌المللی است.

 

وزیر کنونی وزات خارجه، در دولت سیدمحمد خاتمی و زمانی که نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بود به دلیل داشتن ‏دیدگاه‌های میانه‌رو، توانایی در برخوردهای دیپلماتیک و تسلط به زبان‌های انگلیسی و عربی مورد توجه و تا حدی اعتماد کشورهای اروپایی قرار گرفت.


از جمله اقدامات مهم صالحی تشکیل جنبش عدم تعهد درآژانس در دوران ماموریت‌اش در وین با همکاری نماینده مالزی بود که توانست در مقابل تروئیکای اروپا (بریتانیا، فرانسه و آلمان) و آمریکا حامیان سازماندهی شده‌ای برای جمهوری اسلامی فراهم کند.


گفته می شود صالحی به دلیل انتقادات به ضعف و ناتوانی تیم مذاکره کننده هسته ‏ای در۳۰ دی ماه ۱۳۸۲، از نمایندگی ایران در آژانس بین‏ المللی انرژی اتمی برکنار شد. وی که امضا کننده‌ی ‏پروتکل پیوستن ایران به معاهده ان.پی.تی است، بین سال‌های ۱۳۸۶ تا ۱۳۸۸ معاونت دبیر کل سازمان کنفرانس اسلامی را بر عهده داشته‌است.


در همین حال پس از اعلام استعفای غلامرضا آقازاده از ریاست سازمان انرژی اتمی ایران در تیرماه ۱۳۸۸، محمود احمدی نژاد صالحی را به عنوان جانشین آقازاده منصوب کرد.


صالحی در طی چندین سال فعالیت در یکی از حساس‌ترین پست‌های کشور، موضع‌گیری‌های جنجالی نیز داشته است. وی اتهام جاسوسی به حسین موسویان، عضو تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران را رد کرده بود ولی وزرات اطلاعات سه روز پس از سخنان صالحی درباره حسین موسویان، برجاسوس بودن او تاکید کرد.


با وجود تمام این‌ها در حال حاضر، نام علی‌اکبر صالحی که در دوره اول ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد، نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بود و پس از آن ریاست سازمان انرژی اتمی ایران را به دست گرفت، به عنوان رئیس سازمان انرژی اتمی به همراه برخی دیگر از مقام‌های کشوری و محققان هسته‌ای جمهوری اسلامی در فهرست تحریم اتحادیه اروپا مصوب آبان ماه سال ۱۳۸۸ قرار گرفت و اجازه سفر یا حتی عبور از کشورهای عضو اتحادیه اروپا از او سلب شد.


هنوز مشخص نیست که با گرفتن رای اعتماد از مجلس و تغییر پست صالحی از سازمان انرژی اتمی به وزارت خارجه تحریم از نام وی برداشته می‌شود یا وی مجبور خواهد بود پیش از عزیمت به کشورهای عضو اتحادیه اروپا درخواست مصونیت موردی کند.


پیش‌تر علی‌اکبر صالحی در مراسم معارفه‌اش به عنوان سرپرست وزارت خارجه در مورد برنامه‌های سیاست خارجی‌اش گفته بود که اولویت کاری خود را توسعه روابط با چین و روسیه قرار خواهد داد و همچنین در سیاست خارجی، نقش و جایگاه ویژه‌ای برای عربستان و ترکیه قائل خواهد بود. جالب این‌جا است که در حین این اظهار نظر رحیمی، معاون اول احمدی‌نژاد یادداشتی را به صالحی رساند تا وی وادار به توضیح شود که "اشاره من به عربستان و ترکیه به این معنا نیست که سوریه، لبنان، عراق و پاکستان از نظر دور بماند.


وبسایت دیپلماسی ایرانی همچنین می‌نویسد: او همچنین در این جلسه به اتحادیه اروپا توصیه کرده که «هر چه زودتر تقابل را به تعامل تبدیل کند» و افزوده است که علی‌رغم برخی از «رفتارهای غیر اصولی و غیرمنصفانه اتحادیه اروپا» و این اتحادیه به دلایل فراوان، از جمله انرژی خواستار روابط متین با ایران است. شاید به دلیل همین موضوع نسبتا خوب صالحی با اروپا بود که او نخستین تبریک به خاطر انتصابش به سرپرستی وزارت خارجه را از وزیر امور خارجه آلمان دریافت کرد.


صالحی با ۶۱ سال سن، علاوه بر سوابق دیپلماتیک چهره‌ای دانشگاهی نیز دارد. او مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه آمریکایی بیروت و دکتری را از دانشگاه ام‌آی‌تی آمریکا دریافت کرد و هم اکنون با مرتبهٔ علمی دانشیار، عضو هیأت علمی دانشکده انرژی دانشگاه صنعتی شریف است.

 

 

دیپلماسی هسته‌ای؟

تغییر وزیر خارجه ایران، بی‌شک برای کشورهای خارجی و به خصوص اروپا و آمریکا حائز اهمیت است؛ چرا که گمان می‌کنند تغییر وزیر خارجه شاید امکانی برای تغییر در برنامه‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی باشد. در پی انتشار اخبار عهده‌داری وزارت خارجه جمهوری اسلامی توسط صالحی، رسانه‌های خارجی که با نام وی نیز بسیار آشنا بودند، موضع‌های متفاوتی را در قبال این انتصاب اتخاذ کردند.


روزنامه گاردین چاپ انگلیس، درباره تغییرات در وزارت خارجه جمهوری اسلامی می‌نویسد: با توجه به تجارب فراوان صالحی در مورد زیستن در خارج از ایران، دیپلمات‌های آمریکایی عموماً ترجیح می‌دهند به جای سعید جلیلی مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران با صالحی مواجه شوند؛ چرا که صالحی بسیار بهتر انگلیسی صحبت می‌کند و کمتر تمایل به رجزخوانی دارد.


خبرگزاری "رویترز" نیز که در زمان برکناری متکی نوشته بود "هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که این برکناریِ شگفتی‌آفرین منوچهر متکی دربردارندۀ تغییر در سیاست هسته‌ای ایران است یا تحول در خطوط اصلی سیاست خارجی ایران" اکنون به نقل از منبعی که خواسته نامش فاش نشود نوشت: صالحی اولین گزینۀ احمدی‌نژاد برای وزارت خارجه در سال ۲۰۰۵[۱۳۸۴] بود...اما آیت الله خامنه‌ای صالحی را رد کرد.


وب‌سایت شبکه آمریکایی CNBC با اشاره به مسؤولیت پیشین صالحی به عنوان نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای نوشت: او مورد احترام دیپلمات‌ها بوده و رویکرد منطقی و حرفه‌ای او ارزشمند تلقی می‌شد. صالحی که در شهر کربلا به دنیا آمده، با زبان عربی پرورش یافته و شبیه عرب‌ها است، و همین‌ها احتمالاً اهمیت او برای نقش جدیدش را اثبات می‌کند.


از سوی دیگر پایگاه اطلاع‌رسانی "پلتیکو" به نقل از تریتا پارسی تحلیل‌گر ایرانی نوشت: این واقعیت که صالحی جایگزین متکی می‌شود، احتمالاً نشانۀ "هسته‌ای‌شدن" سیاست خارجی ایران است. درحالی‌که متکی هرگز در مرکز برنامۀ هسته‌ای قرار نداشت، فردی جایگزین او می‌شود و زمام امور کلّ دستگاه سیاست خارجی را در دست می‌گیرد که برای چند دهه در این برنامه مؤثر بوده است.


آسوشیتدپرس که در زمان برکناری متکی اظهار کرده بود "آخرین نشانه‌های شکاف در سطوح بالای حکومت ایران است" اکنون در مصاحبه‌ای با "رسول نفیسی" کارشناس امور ایران در دانشگاه استرایر ویرجینیا آورده است: این حرکت نه تنها نشان‌گر تنش‌های داخلی است، بلکه نشانۀ اولویت موضوع هسته‌ای به عنوان هدف اصلی سیاست خارجی ایران است. آقای احمدی‌نژاد ممکن است در پی وزیر خارجۀ وفاداری باشد که به او کمک کند تا به مواجهه با شش قدرت فیصله دهد تا اقدامات تنبیهی را نیز فرو نشاند.

خطر از دست دادن کلیه حسین رونقی ملکی بعلت عفونت شدید

Posted:

 جرس: علی رغم وخامت حال جسمی حسین رونقی ملکی به دلیل عفونت شدید کلیه مسئولین زندان اوین و دادستانی تهران حاضر به درمان این زندانی نیستند.


بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، در پیگیری های صورت گرفته از سوی خانواده این زندانی دادستان تهران، جعفری دولت آبادی با مرخصی استعلاجی این زندانی مخالفت کرده و درخواست خانواده وی مبنی بر ملاقات حضوری با وی را نیز قبول نکرده است.

دادستانی تهران و مسئولین زندان اوین در حالی با مداوای این زندانی در بیمارستان خارج از زندان مخالفت می کنند که مسئولین بهداری زندان با انجام آزمایشات پزشکی از بزرگ شدن یکی از کلیه های این زندانی به دلیل عفونت شدید خبرداده اند که در صورت عدم رسیدگی مناسب و مداوم پزشکی احتمال از دست دادن کلیه این زندانی وجود دارد.

حسین رونقی ملکی پیش از بازداشت هیچ گونه ناراحتی جسمی نداشته است و عفونت کلیه این زندانی در طول دوران بازداشتش در بند 2 – الف صورت گرفته است.
 

حسین رونقی ملکی مسئول کمیته ایران پرکسی، وبلاگ نویس و فعال حقوق بشر در ۲۲ آذر ماه ۱۳۸۸ توسط اطلاعات سپاه درملکان بازداشت و به بند ۲ – الف سپاه پاسداران در زندان اوین منتقل شد.

نامبرده پس از تحمل ۱ سال سلول انفرادی و شکنجه‌های روحی و جسمی جهت اخذ مصاحبه تلویزیونی سرانجام در تاریخ ۲۸ آذر ماه سالجاری در یک دادگاه غیرقانونی از سوی قاضی پیرعباسی رئیس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ۱۵ سال حبس تعزیری محکوم شد.

اتهامات این زندانی از سوی دادگاه انقلاب عضویت در شبکه ایران پروکسی، توهین به رهبری و ریاست جمهوری اعلام شده است، حکم مذکور با دخالت نیروهای امنیتی سپاه از سوی شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر استان تهران عینا تائید شد.

سید هادی خامنه ای: هیچ کس نمی‌تواند بگوید اصلاح‌طلبان حق شرکت در انتخابات را دارند یا ندارند

Posted:

جرس: دبير‌كل مجمع نيروهاي خط امام با تاكيد بر اينكه اصلاح‌طلبان مجموعه‌ای هستند که اکثریت جامعه را نمایندگی می‌کنند و این اکثریت نمی‌تواند نسبت به آنچه در جامعه ‌می‌گذرد، بی‌تفاوت باشد،تاكيد كرد: هیچ کس نمی‌تواند بگوید اصلاح‌طلبان حق شرکت در انتخابات را دارند یا ندارند.



به گزارش ايلنا، سید هادی خامنه‌ای در ديدار جمعی از اعضای جوانان و دانشجویان مجمع نیروهای خط امام ضمن ابراز خرسندی از دیدار جمع حاضر بر ضرورت استفاده از نشاط دوران جوانی تأکید کرد و افزود: تا می‌توانید بر دانش و آگاهی خود بیافزایید و هیچگاه به داشته‌های فعلی اکتفا نکنید. 
دبیرکل نیروهای خط امام گفت: با آنکه ابزارها و روش‌های اطلاع‌رسانی و ارتقای دانش، تنوع و گسترش زیادی یافته، اما به هیچ‌وجه اهمیت کتاب و کتابخوانی کاسته نشده است. لذا تلاش کنید با داشتن سیر مطالعاتی کتاب‌های مفید، به دانش و بینش خود عمق ببخشید. 


وی افزود: گاهی احساس می‌شود عده‌ای می‌خواهند جامعه ‌را با اطلاعات غلط و یا سطحی به سمت و سویی که مایل‌اند هدایت کنند و در چنین شرایطی از دروغ و تهمت بیش از هرچیز دیگر استفاده می‌‌شود. 
وی با اشاره به ضرورت عمق بخشیدن به مطالعات و اطلاعات مردم گفت: اگر عمق آگاهی و اطلاعات جامعه بیشتر شود، نمی‌توان مردم را فریب داد و چنین جامعه‌ای اسیر احساسات و جریانات زودگذر و انحرافی نخواهد شد .به همین دلیل معتقدم ماندگارترین و اثرگذارترین فعالیت، فعالیت فرهنگی است و همانطور که در انقلاب اسلامی تمام نیروهای سیاسی و مبارز یا از نیروهای فرهنگی بوده‌اند یا فعالیت خود را در بستر کار فکری و فرهنگی سامان می‌دادند. 
سیدهادی خامنه‌ای در پاسخ به سوالی پیرامون نحوه برخورد اصلاح‌طلبان با انتخابات سال آینده مجلس شورای اسلامی،گفت: اصلاح‌طلبان مجموعه‌ای هستند که اکثریت جامعه را نمایندگی می‌کنند و این اکثریت نمی‌تواند نسبت به آنچه در جامعه ‌می‌گذرد، بی‌تفاوت باشد. 


سیدهادی خامنه‌ای با اشاره به سخنان برخی از چهره‌های سیاسی افزود: هیچ کس نمی‌تواند بگوید اصلاح‌طلبان حق شرکت در انتخابات را دارند یا ندارند. حقوق اساسی و آزادی‌های قانونی مردم را هیچ کس نمی‌تواند سلب کند. 
وي افزود: اصلاح‌طلبان جریانی در متن جامعه هستند و مشروعیت خود را از رأی و نظر و خواسته‌های مردم گرفته‌اند. 
دبیرکل نیروهای خط امام خاطر نشان کرد: البته هنوز زمان زیادی تا انتخابات باقی است و نمی‌توان موضع قطعی در مورد حضور و نحوه آن در انتخابات از هم اکنون اعلام کرد. باید منتظر ماند و شرایط را مورد بررسی قرار داد. از سوی دیگر تشکیلات ما عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات است و بایستی به آنچه در این شورا اتخاذ می‌شود،عمل کنیم. 
سیدهادی خامنه‌ای در پایان گفت: فکر کردن به انتخابات، مشورت با دوستان و هم‌فکران و گفت‌وگو با سایر جریانات هیچ اشکالی ندارد، به هر حال انتخابات یک موضوع مهم و چند وجهی است که از جهات مختلف می‌توان به آن پرداخت. اما تصمیم نهایی را نمی‌توان از اکنون اتخاذ کرد. 
در ابتدای این دیدار تنی چند از دانشجویان مجمع نیروهای خط امام به ایراد سخن و نظرات خویش پرداختند. 

محجوب: تحقيق و تفحص از ايران خودرو ضروري است

Posted:

 جرس: عليرضا محجوب علل تقاضاي تحقيق و تفحص از ايران خودرو را تشريح كرد. 


نماينده تهران در گفت وگو با خبرنگار پارلماني ايلنا ،در ارتباط با حادثه اخير شركت ايران خودرو كه منجر به كشته شدن چند كارگر شد، گفت: آنچه كه در ايران خودرواتفاق افتاده است ابعاد ناشناخته‌اي دارد و اخباري كه شنيده و يا نقل مي‌شود اخبار ضد و نقيضي بوده است. 
به گفته وي شنيده شده كه راننده حتي داراي گواهينامه نيز نبوده است. 


دبير كل خانه كارگر با تاكيد بر اينكه اين حادثه نيازمند تحقيق و تفحص است، خاطرنشان كرد: در حال حاضر ميان يك حادثه معمولي و يك حادثه عمدي تفاوت وجود دارد. 
محجوب معتقد است كه مسوولين امر بايد جزييات اين حادثه را روشن كنند تا وضعيت كارگران اين بخش مشخص شود. 
رئيس فراكسيون كارگري مجلس به تذكرش به وزير صنايع اشاره كرد و گفت: ما در تذكر خود به وزير صنايع اين حادثه را قتل خوانديم. 


وي افزود: انتظار مي‌رفت مسوولين شركت ايران خودرو و مراجع قضايي ابعاد موضوع را روشن و ابهامات نمايندگان را برطرف كنند كه در اين صورت ديگر اين تقاضاي تحقيق و تفحص مطرح نمي‌شد. 


به گفته اين نماينده مجلس تا به حال دو نفر در مورد اين تقاضاي تحقيق و تفحص را امضا كرده اند و احتمالاً اعضاي فراكسيون كارگري كه حدودا 40 نفر نيز هستند آن را امضاء خواهند كرد.

راشد الغنوشي امروز به تونس برمی گردد

Posted:

پس از بیست سال تبعید

 جرس: "راشد الغنوشي" رهبر مهمترين حزب اسلامي تونس پس از ۲۰ سال تبعيد و سقوط حكومت ديکتاتوري اين کشور،امروز از انگليس به وطن خود باز ‌مي‎گردد.


"الغنوشي" ۶۹ ساله که در رژيم پيشين تونس به خاطر اقدامات ضد دولتي به حبس ابد محکوم شده بود، اکنون پس از برکناري "زين العابدين بن علي" رئيس جمهور فراري اين کشور، مي‌تواند به موطن خود بازگردد. وي قرار است امروز وارد تونس شود.


به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاري فرانسه،"الغنوشي" که اندکي پس از کودتاي سال ۱۹۸۷ بن علي، تونس را ترک کرد، گفته است که انتظار ندارد بازگشت وي "پيروزمندانه" تلقي شود و خواستار بازگشت به کشور تنها به عنوان "مردي آزاد" شده است. وي تأکيد کرده است که قصد ندارد در انتخابات رياست جمهوري تونس شرکت کند اما تلاش دارد حزب "النهضه" را به عنوان يکي از احزاب سياسي تونس مطرح کرده و اين حزب را در اولين انتخابات دموکراتيک اين کشور شرکت دهد.

انقلاب تونس به ۲۳ سال حکومت بن علي در اين کشور پايان داد و پس از چندين روز اعتراض‌هاي گسترده مردمي، الغنوشي و خانواده‌اش در تاريخ چهاردهم ژانويه به عربستان سعودي گريختند. وي پيش‌تر گفته بود که قصد دارد به افراد جوان‌تر اجازه رهبري حزب ممنوعه" النهضه " و فعاليت در اين حزب را بدهد.

گفتني است، دولت موقت تونس که پس از فرار بن علي در اين کشور روي کار آمده است، محدوديت‌هاي رسانه‌ها و احزاب ممنوعه را لغو کرده و زندانيان سياسي اين کشور را آزاد کرده است.

تلاش دولتمردان برای لغو استیضاح بهبهانی

Posted:

 جرس: یکی از نمایندگان مجلس در تذکری از تلاش برخی دولتمردان برای لغو استیضاح بهبهانی وزیر راه در حاشیه جلسه بررسی صلاحیت وزیر امورخارجه خبر داد.


به گزارش خبرآنلاین، عزیز اکبریان نماینده کرج در اعتراض به تلاش نمایندگان پارلمانی دولت برای منصرف نمودن نمایندگان امضاء کننده استیضاخ بهبهانی وزیر راه اظهار داشت: استیضاح حق نمایندگان است اما اطرافیان وزیر سعی دارند تا به هر وسیله​ای نمایندگان امضاءکننده را منصرف کنند.

وی همچنین خطاب به نمایندگان امضاءکننده گفت: این چه نماینده​ای است که بخواهد با یک خواهش و درخواست از امضاء خود منصرف شود.

 

رئیس مجلس در پاسخ به تذکر وی گفت: اطرافیان آقای بهبهانی اجازه دهند استیضاح وزیر روال عادی خود را طی کند.

علی لاریجانی تاکید کرد: استیضاح وزیر حق نمایندگان است و اطرافیان وزیراجازه دهند این کار روال عادی خود را طی کند. وزیر هم می تواند در زمان استیضاح از خود دفاع کند.


در همین حال،  شعبانی، فخرالدین حیدری، زنجانی، محمد قسیم عثمانی و صمد فدایی از استیضاح بهبهانی منصرف شدند.

جام​جم آنلاین نوشت: به رغم آنکه طراحان استیضاح حمید بهبهانی وزیر راه و ترابری سوگند یاد کرده بودند که امضای خود را پس نگیرند اما تاکنون حداقل 5 نماینده امضای خود را پس گرفتند.

یکی از امضاکنندگان که خواست نامش فاش نشود گفت: تاکنون حداقل 5 نماینده امضای خود را پس گرفتند. البته طرح استیضاح بهبهانی 27 امضا دارد که استیضاح با حداقل 10 امضا در مجلس انجام می شود. از این رو 22 نماینده هنوز امضای خود را پس نگرفتند بنابراین استیضاح مذکور به احتمال زیاد در روز سه شنبه در صحن مجلس مطرح خواهد شد.

 

طرح استیضاح حمید بهبهانی وزیر راه و ترابری در روز یکشنبه سوم بهمن ماه با 22 امضا تحویل هیأت رئیسه مجلس شد که در همان روز تعداد امضاها به 27 نماینده رسید.

با 99 درصد آراي مردمي، جنوب سودان جدا مي‌شود

Posted:

 

جرس: طبق نتايج همه پرسي ماه ژانويه سودان كه امروز(يكشنبه)، منتشر شد‌، نزديك به ‌٩٩ درصد از مردم جنوب سودان به جدايي از شمال راي داده‌اند.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاري فرانسه‌، آماري كه در وب سايت كميسيون برگزاري همه پرسي جنوب سودان منتشر شده و شامل شمارش آراي صد درصدي صندوق‌هاي راي هم در شمال و هم جنوب سودان است‌، نشان مي‌دهد ‌٨٣/٩٨ درصد از مردم جنوب به جدايي راي داده‌اند.

انتظار مي‌رود نتايج همه پرسي نهم تا پانزدهم ژانويه امروز طي مراسمي با حضور سالواكر، رئيس منطقه جنوب سودان در جوبا تائيد شود.

 

هزاران شهروند الجزایری با برپایی تظاهراتی خواستار تغییرات سیاسی بنیادین در كشور شدند

Posted:

فراخوان به اعتراض فراگیر در ۱٢ فوریه (٢٣ بهمن)
جرس: همزمان با اوج قیام مردمی در مصر، و همچنین تداوم اعتراضات در اردن و یمن، منابع خبری گزارش دادند که هزاران تن از مردم الجزایر، با برپایی تظاهراتی، خواستار تغییرات سیاسی ریشه‌ای در این كشور شدند.


همزمان وزیر كشور الجزایر امروز (یكشنبه) اعلام کرد که برگزاری هرگونه راهپیمایی در پایتخت این كشور ممنوع است."


پیش از این دولت الجزایر وعده داده بود با هدف کاستن از خشم مردم و آرام کردن احزاب و جریان‌های سیاسی در این کشور، تغییراتی در دولت ایجاد خواهد شد، اما به وعده ها عملی نشد.


به گزارش خبرگزاری فرانسه، سازمان‌دهندگان اعتراضات الجزایر خاطرنشان کرده اند که بیش از ۱۰ هزار معترض الجزایری در شهر بجایه در شمال شرق این کشور دست به راهپیمایی زده و با الهام‌ از اعتراضات اخیر تونس و مصر شعارهایی در جهت تغییرات بنیادین کشور سر داده و خواستار دگرگونی اساسی و سریع در حکومت شدند. در این تظاهرات دانشجویان دانشگاه‌ها و دانش آموزان حضور داشتند كه با سر دادن شعارهایی ضد دولت عبدالعزیز بوتفلیقه، رئیس جمهور این كشور كناره‌گیری وی از قدرت را خواستار شدند.


بر اساس این گزارش، سعید سعدی، رهبر حزب «جمعیت پیشبرد فرهنگ و دموکراسی»، شمار معترضان در شهر بجایه را بیش از ۱۰ هزار نفر اعلام کرد و تصریح کرد "راهپیمایان، به صورتی مسالمت‌آمیز در خیابان‌های این شهر که در منطقه اقلیت بــِربـِرنشین الجزایر واقع شده تظاهرات کردند و در همین حال نیروهای پلیس نیز در سراسر شهر مستقر شده‌بودند."


به گزارش العربیه، همزمان برای جلوگیری از اعتراضات مردمی، «احمد اویحیی»، نخست‌وزیر الجزایر به پلیس این كشور دستور داده است تا اجرای برخی قوانین راهنمایی و رانندگی نظیر ضبط گواهینامه را كاهش دهند تا میان نیروهای امنیتی و شهروندان اصطكاكی به‌وجود نیاید.


لازم به ذکر است غروب شنبه ٣۰ ژانویه، هم‌چنین حزب طرفدار دموکراسی به نام «لیگ دفاع از حقوق بشر» که راهپیمایی‌هایی را طی هفته های اخیر در الجزیره، پایتخت الجزایر برگزار کرده است، خبر داد که تظاهرات جدیدی را برای دوازدهم فوریه (٢٣ بهمن) برگزار خواهد کرد.


خبرگزاری فرانسه همچنین خاطرنشان کرد که «لیگ دفاع از حقوق بشر»، عضو گروهی سیاسی به نام «هماهنگی ملی برای تغییر و دموکراسی» است که در آستانه اعتراضات اوایل ژانویه که به کشته شدن پنج تن و زحمی شدن بیش از ۸۰۰ نفر انجامید، تشکیل گردید.


گفتنی است روز شنبه گذشته برخورد پلیس ضد شورش با تظاهرکنندگان در الجزایر باعث زخمی شدن ده‌ها تن از معترضان شد، که منابع دولتی شمار این زخمیان را ۱۹ نفر و مخالفان، این تعداد را بیش از ۴۰ نفر ذکر می‌کند.


به گزارش خبرگزاری آلمان، دحو ولد وزیر كشور الجزایر امروز (یكشنبه ٣۰ ژانویه) اعلام کرد برگزاری هرگونه راهپیمایی در پایتخت این كشور ممنوع است.

این مقام الجزایری ادعا کرد هیچ حزب و یا انجمنی نمی تواند راهپیمایی را كنترل و یا ماهیت مسالمت آمیز آن را تضمین كند و الجزیره که حدود سه میلیون نفر جمعیت دارد، برگزار كنندگان راهپیمایی ها نمی توانند برخی مشكلات همچون نفوذ عناصر آشوبگر و تخریب اموال را كنترل كنند.


لازم به ذکر است طی دو هفته اخیر و از زمان آغاز اعتراضات در الجزایر – همزمان با تونس - دو مورد خودسوزی سیاسی و هفت مورد اقدام نافرجام به خودسوزی سیاسی در آن کشور گزارش شده‌است.
به گزارش العربیه، موشن بوترفیف ٣٧ ساله هفته گذشته در برابر ساختمان شهرداری بوخضره در شرق شهر تبسه در نزدیکی مرز تونس اقدام به خودسوزی کرد که بر اثر شدت سوختگی جان خود را از دست داد.


شبکه خبری الجزیره به نقل از شاهدان عینی و معترضین، این تظاهرات را با الهام از تحولات تونس اعلام کرد، که ماه گذشته بر اثر قیام علیه گرانی و تورم و وضعیت جامعه آغاز و به سقوط حکومت و فرار رئیس جمهور انجامید.


شعله‌ اعتراض‌های سراسری در تونس پس از خودسوزی یک جوان در روز ۱۷ دسامبر افروخته‌شد و طی هفته‌های اخیر خبرهایی از خودسوزی افراد در کشورهای عربی منتشر شده است.


هم اکنون اعتراضات مردمی در اردن، مصر، یمن و الجزایر کماکان ادامه داشته و از خواسته های اولیۀ تظاهرکنندگان یعنی رفع گرانی و تورم و بیکاری، به اصلاحات بنیادین و ساختاری و همچنین برکناری حکومت گسترش یافته است.


حکومت های مستقر در این کشورها، علی رغم وعده های داده شده، کماکان سرکوب و خشونت علیه شهروندان را ادامه می دهند.