جنبش راه سبز - خبرنامه

جنبش راه سبز - خبرنامه


مبارک، رئیس سازمان اطلاعات و امنیت مصر را بعنوان معاون خود معرفی کرد

Posted:

تداوم اعتراضات علی رغم مقررات حکومت نظامی
 جرس: در پنجمین روز از اعتراضات مردم مصر به حکومت حسنی مبارک، و در حالیکه کشور کماکان در وضعیت اضطراری و فوق العاده به سر می برد، غروب شنبه ٢٩ ژانویه- نهم بهمن ماه، ژنرال عمر سلیمان، رئیس سازمان اطلاعات- امنیت مصر، که از افراد معتمد مبارک به شمار می رود، به عنوان معاون رئیس جمهور مصر سوگند خورد. چنین سمتی برای اولین بار طی سی سال زمامداری حسنی مبارک ایجاد می شود.


این درحالیست که اعتراضات به رغم افزایش ساعات حکومت نظامی کماکان ادامه دارد، آمار کشته شدگان و مجروحین در حال افزایش بوده، شهرهای مختلف در بحران می باشد و در آخرین گزارش، شهر اسکندریه در شُرُفِ سقوط است.


به گزارش سرویس جهانی بی بی سی، سلیمان از سال ۱۹۹۵ در حلقه بسیار نزدیک به رئیس جمهور مصر قرار دارد و در بسیاری از سیاست های دولت مصر نقش اساسی ایفا کرده است.


پیش از این هم از ژنرال سلیمان به علت نظامی بودن و وابستگی به ارتش برای برخی، چهره ای مطلوب برای دوره پس از مبارک تلقی می شد.


ژنرال سلیمان به علت نقشی که در روند مذاکرات صلح و مذاکرات آشتی ملی گروه های فلسطینی ایفا کرده، چهره ای شناخته شده برای آمریکایی ها، اسرائیلی ها و فلسطینیان به شمار می رود.


گفته شده در جریان سفر حسنی مبارک به اتیوپی در سال ۱۹۹۵، توصیه او به رئیس جمهور مصر برای سفر با یک خودروی زرهی باعث نجات جان مبارک از یک سوء قصد جدی شد.


به گزارش خبرگزاری فرانسه، با وجود اعلام حکومت نظامی و افزایش ساعات آن، دهها هزار معترض برای پنجمین روز متوالی در قاهره و چند شهر دیگر تجمع کرده و خواهان کناره گیری حسنی مبارک، رئیس جمهور مصر شده‌اند.


گفتنی است حسنی مبارک در حالی که با عملی کردن به وعده های جمعه شب خود مبنی بر انجام اصلاحات، می توانست از آخرین رگه های فرصت در آرام کردن اعتراضات مردمی استفاده کند، اما با سرکوب مجدد مردم و ورود نیروهای ارتش به خیابانها، فاصله خود را با معترضین افزایش داده است.


مبارک تنها با برکناری دولت به یکی از وعده های خود عمل کرد و همزمان دستور به سرکوب بیشتر معترضن مبادرت ورزید تا آمار کشته شدگان، مجروحین و بازداشتی ها در پنجمین روز از اعتراضات (شنبه) افزایش یابد.


خبرگزاری الجزیره شامگاه شنبه گزارش داد که ارتش از مردم خواسته تا به مقررات منع آمد و شد که اکنون از ساعت چهار بعد از ظهر تا هشت صبح به اجرا در می آید، احترام گذاشته و تجمع نکنند. ارتش مصر همزمان هشدار داده است که هر کس، این قوانین را نقض کند، "در خطر خواهد بود."


خبرگزاری فرانسه غروب جمعه گزارش داد که میدان تحریر (آزادی) قاهره- علی رغم مقررات حکومت نظامی- سرشار از معترضان است و نیروهای ارتش با چندین خودروی زرهی در اطراف این میدان مستقر شده اند اما تا کنون دست به اقدامی نزده اند. 

 

 

 

همزمان خبرنگاران عربی می گویند "فضای دوستانه ای میان نیروهای ارتش و مردم وجود دارد." 

 

 

و خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد که هزاران تبعه خارجی و شهروند مصری در فرودگاه قاهره برای خروج از این کشور حضور دارند.
این خبرگزاری همچنین می گوید ارتش دسترسی به اهرام ثلاثه را به دلایل امنیتی محدود کرده است و تانک ها و نفربرهای زرهی، این اهرام را منطقه جیزه محاصره کرده اند.


شهرهای بحرانی
به گزارش خبرگزاری آلمان، همزمان با قاهره، پایتخت، شهرهای رفح، سوئز، اسکندریه و اسماعیلیه نیز بحرانی بوده و طی درگیری بین مردم و گارد ضد شورش، گروه زیادی کشته و زخمی شده اند.

محمد البلک خبرنگار شبکه الجزیره غروب شنبه اعلام کرد که "پلیس شهر اسکندریه کاملا از خیابانها خارج شده و شهر به دست مردم و داوطلبان افتاده و تعداد زیادی از مناطق اصلی متعلق به نیروهای انتظامی و حامیان حکومت به آتش کشیده شده و ساختمان استانداری اسکندریه نیز کاملا سوخته است.

وی افزود "نیروهای ارتش وارد عمل شده اند و چندین دستگاه خودروی نظامی را در برخی از مناطق مستقر کرده اند اما وجود ارتش باعث نشده است که ناامنی متوقف شود و نیروهای پلیس با خودروهای امنیتی فرار و سلاحها را در کلانتریها رها کرده اند."

وی گفت: آتش سوزیها ادامه داشت و شماری از ساختمانهای دولتی کاملا در آتش سوختند و جوانان خودروهای پلیس را که فرار کرده اند به آتش کشیده اند.

گزارش بی بی سی نیز حاکی از آن بود که روز جمعه شهر سوئز در دست مردم بود، اما امروز ارتش در شهر مستقر و شهر را باز پس گرفت.


همچنین تانک های زرهی و سربازان ارتش برای جلوگیری از پیشروی معترضان به نقاط حساس پایتخت از جمله تلویزیون دولتی مصر اعزام شده اند.


شب گذشته، نیروهای ارتش برای کمک به پلیس ضد شورش با خودروهای زرهی وارد شهر شدند و ساختمان های حساس دولتی مانند رادیو و تلویزیون و وزارت خارجه را به محاصره خود در آوردند.


ارتش همچنین مسئولیت تامین امنیت موزه ملی مصر را به عهده گرفت. شب گذشته، خطر آتش سوزی و غارت، این موزه را که حاوی گنجینه هایی از مصر باستان و نقاب طلایی توت عنخ آمون پادشاه جوان مصر است تهدید می کرد.


رئیس کابینه ای متزلزل
در گزارشی دیگر اینکه احمد عز، بازرگان مصری و از سیاستمداران ارشد حزب حاکم مصرکه از نزدیکان جمال مبارک، پسر حسنی مبارک به شمار می رفت و معترضان در شعارهای خود او را به باد انتقاد گرفته بودند، شنبه از سمت خود استعفا داده و همزمان گزارش ها حاکی از آن است که رشید محمد رشید، وزیر سرمایه گذاری، بازرگانی و صنایع به عنوان نخست وزیر جدید این کشور معرفی شود.


در پیِ وعده های جمعه شبِ حُسنی مبارک، رئیس جمهور مصر مبنی بر برکناری دولت، کابینه مصر روز شنبه ٢٩ ژانویه رسما استعفا داد و وزیر تجارت آن کشور مامور تشکیل دولت شد.


گفتنی است تعداد کشته شدگان حوادث اخیر مصر بالغ بر یکصد تن و زخمی شدگان دست کم ۱۵۰۰ نفر اعلام شده اند و از آمار دستگیر شدگان خبری در دست نمی باشد.
 

آینده در دستان ماست

Posted:

طراح : عصیان

ایران، تونس، لبنان، مصر، یمن،...

تظاهرات شهروندان افغانستان در اعتراض به اعدام پناهجویان افغانی در ایران

Posted:

جرس: در ادامه اعتراضات مردم افغانستان به عملکرد و اقدامات مختلف دولت و حکومت ایران، این بار صدها تن از شهروندان افغانستان، همزمان با روز جهانی مبارزه با اعدام، در چندین شهر بزرگ آن کشورعلیه اعدام پناهجویان افغان در ایران تظاهرات کردند.


به گزارش سرویس بی بی سی، تظاهرکنندگان از دولت ایران به خاطر اعدام پناهجویان افغان در ایران و همچنان شهروندان ایرانی در این کشور اعتراض کردند.


شماری از شهرهای افغانستان در سال جاری خورشیدی شاهد چندین تظاهرات ضدایرانی بوده است.


روند اعتراضات ضدایرانی در افغانستان اوائل سال جاری خورشیدی آغاز شد و اعدام پناهجویان افغان در ایران و آزار و اذیت آنها از سوی نیروهای ایرانی از دلائل اصلی این تظاهرات خوانده شده است.


اقدام اخیر حکومت ایران مبنی بر توقف تانکرهای حامل مواد سوخت تاجریان افغان در خاک آن کشور، باعث اعتراض گسترده افغانها علیه ایران شد.


تظاهرات روز شنبه، نهم بهمن همزمان با برگزاری روز جهانی مبارزه با اعدام از سوی حزب همبستگی ملی افغانستان در شهر های کابل، جلال آباد، مزار شریف و هرات برگزار شد.


معترضان با سر دادن شعارهای ضد ایران، اعدام افغانها و ایرانیان توسط حکومت ایران را تقبیح کردند. آنها همچنان مدعی شدند که روند اعدام افغانها در ایران هنوز هم ادامه دارد.


پیش از این نیز حزب همبستگی ملی افغانستان تظاهرات ضدایرانی را به راه انداخته بود و در یک مورد معترضان به سوی سفارت ایران در کابل تخم مرغ و سنگ پرتاب کردند که این موضوع باعث دلخوری ایران شد.


بر اساس گزارشها، فدا حسین مالکی سفیر ایران در کابل از حکومت افغانستان خواسته بود تا عاملان آن تظاهرات را شناسایی و دستگیر کند.


در اعتراضات روز شنبه در کابل، که با اشتراک ده ها تظاهرکننده صورت گرفت، به معترضان اجازه داده نشد که به سفارت ایران نزدیک شوند، اما تظاهرکنندگان در خیابانهای نزدیک به آن به راهپیمایی پرداختند.


تظاهرکنندگان در کابل به این دلیل نیز خشمگین شدند که پلیس به آنان اجازه نداد تا تندیس محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری ایران را به آتش بکشند.

تظاهرکنندگان در کابل با صدور قطعنامه ای شدیدالحن، دولت افغانستان را هم مورد انتقاد شدید قرار داده و نوشته اند که فساد، بیکاری و فقر و "معامله" دولت با مجاهدین و "طالب جان ها" تحمل مردم را به سر رسانده است.


آنها نیروهای خارجی را هم "اشغالگر" خوانده و از این نیروها به دلیل آن چه که آنها بمباران "مناطق مسکونی" خوانده شده، انتقاد کرده اند.


تظاهرکنندگان همچنین در بخشی از قعطنامه خود نوشته اند: "امروز تونس، فردا ایران و افغانستان".
 

عکس: بوسه معترضان مصری بر گونه پلیس

Posted:

 

فاطمه کروبی: اتهام اصلی حسین، سالها حضور در جبهه و ماهها دفاع از حقوق مردم در جنبش است

Posted:

در پی بازداشت چندساعته فرزندش
 جرس: در پی بازداشت چندساعته حسین كروبی، مادر این فعال اصلاح طلب خاطرنشان کرد که "اتهام اصلی فرزند من علاوه بر فرزندیِ مهدی کروبی و پافشاری در دفاع از حقوق مردم، همچنین ٢٨ ماه حضور در جبهه های جنگ و دفاع از میهنش بوده است."


بنا به گزارش منابع خبری، محمدحسین کروبی روز شنبه هشتم بهمن ماه ٨٩، در پی احضار به دادسرای مستقر در زندان اوین، توسط نیروهای امنیتی دستگیر و پس از چندین ساعت بازداشت، غروب شنبه آزاد گردید.


فاطمه کروبی، همسر مهدی کروبی در گفتگویی با جرس پیرامون بازداشت فرزندش حسین، از اینکه "متهمان و آمران و عوامل اصلی بازداشتگاه کهریزک بدون اینکه مورد بازخواستی واقع شوند، همچنان آزاد بوده و افشاگران جنایات آن بازداشتگاه مورد احضار و بازداشت و تعقیب قرار می گیرند" انتقاد کرده و از اینکه فرزندش حسین بدلیل همراهی با خواسته های مردم و عدم عقب نشینی از حق طلبی بازداشت شده، شدیدا اعتراض خود را به نهادهای امنیتیِ احضار و بازداشت کننده اعلام داشت.


گفتنی است حسین کروبی که از سن ۱۵ سالگی در جبهه های جنگ و عملیات های بزرگی چون فتح المبین، بیت المقدس در آزاد سازی خرمشهر، والفجر مقدماتی و … بعنوان نیروی عملیاتی حضور داشته، اکنون بدلیل نقد بانیان اصلی جنایت کهریزک دستگیر و روانه زندان شده است. حسین کروبی در مقطع افشای آن جنایات مواضع مهدی کروبی را بیان می کرد.


خانم کروبی در پاسخ به چگونگی و دلیل احضار و بازداشت حسین، به خبرنگار جرس گفت "پانزده روز پیش حسین توسط نهادهای امنیتی به دادسرای مستقر در اوین احضار شد، تا اینکه بامداد امروز - شنبه - به آنجا مراجعه کرد، و متعاقب عصر که بازنگشت، ماموران اعلام کردند که وی بازداشت شده است."


فاطمه کروبی همچنین خاطرنشان کرد "برای بازداشت حسین بهانه و دلیلی لازم نبود، همین که وی سالها در دفاع از وطنش جنگیده، همین که فرزند مهدی کروبی است و ماهها در دفاع از حقوق مردم پافشاری و اطلاع رسانی کرده، و همین که از مواضع حق طلبانه مردم و جنبش عقب نشینی نکرده است، خودش دلیلی برای بازداشت اوست."


خانم کروبی تاکید کرد "جای تعجب دارد کسانی که پیگیر مطالبات مردم و قربانیان جنایاتی چون کهریزک هستند، مورد احضار و بازداشت قرار می گیرند، در صورتیکه این مسببین اصلی و آمران و بوجود آورندگان جنایات کهریزک هستند که باید مورد تعقیب و محاکمه قرار گیرند... اما کسی از مقامات به این توجهی نمی کند."

خانم کروبی در پایان گفت "ما بیدی نیستیم که از این بادها بلرزیم، من سالهای سال بچه هایم را زمانی که آقای کروبی در رژیم گذشته در زندان بود، پشت درب های همین زندان ها بزرگ کردم و با این حوادث آشنا هستم."


 حمیدرضا ظریفی نیا

حسین کروبی بازداشت شد

Posted:

آزادی پس از چند ساعت

جرس:حسین كروبی، فرزند مهدی كروبی روز شنبه هشتم بهمن ماه ٨٩ بازداشت شد و ساعاتی بعد آزاد گردید.


به گزارش سامانه خبری «سحام نیوز» حسین کروبی كه صبح امروز به اوین فراخوانده شده بود، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.


حسین از سن ۱۵ سالگی در جبهه های جنگ و عملیات های بزرگ نظیر فتح المبین، بیت المقدس در آزاد سازی خرمشهر، والفجر مقدماتی و … بعنوان نیروی عملیاتی حضور داشته است. 

 

هنوز دلیل اصلی احضار و بازداشت وی از سوی منابع رسمی اعلام نشده است، اما بر اساس گزارش این سامانه خبری، حسین که در مقطع افشای آن جنایات مواضع مهدی کروبی را بیان می کرد، بدلیل "نقد بانیان اصلی جنایات بازداشتگاه کهریزک" دستگیر و روانه زندان شده است.


به گزارش سحام نیوز بدنبال افشای جنایت تکان دهنده در کهریزک و سایر بازداشتگاه ها در تعرض به جوانان کشور توسط مهدی کروبی، نزدیکان ایشان به طرق مختلف تحت فشار سیستم امنیتی کشور قرار گرفته اند. آنچه موجب تاسف است این واقعیت است که به جای برخورد با آمران و عاملان اصلی جنایات صورت گرفته در بازداشتگاه ها، افشاء کنندگان آن جنایات تاریخی مورد هجمه و حمله سیستم امنیتی کشور قرار گرفته اند.

گزارش دیگری می افزاید کروبی ساعاتی پس از بازداشت، آزاد گردید.

میرحسین موسوی: فراعنه زمانی صـــــدای ملــــت را می شنوند که دیر شده است

Posted:

بیانیه در مورد تحولات منطقه
جرس: میرحسین موسوی با انتشار اطلاعیه ای، از جانب ملت ایران به مردم آگاه و مبارز مصر و تونس و اردن و یمن ادای احترام و آرزوی پیروزی کرد.


به گزارش کلمه، موسوی در این اطلاعیه آورده است:"خطیبان و تریبون های گوش به فرمان، به عملکرد مفسدانه و جبارانه فرعون مصر که با بازداشت ها، اعتراف گیری ها، پرونده سازی ها وغارت مردم از طریق باندها و اطرافیان، این شرایط انفجاری را در مصر ایجاد کرده اند توجهی نشان نمی دهند. اینان به روز “خشم مردم” مصر اشاره می کنند ولی نمی گویند که روز غضب، نتیجه ناکارآمدی و فساد در بالاترین سطح حکومت و حیف و میل کردن بیت المال و هم چنین بستن دهن ها و شکستن قلم ها و اعدام ها واعدام ها و اعدام ها و بر پا کردن چوبه های دار برای ایجاد خوف در میان مردم است. "متن کامل این اطلاعیه بشرح زیر است:


این روزها خاورمیانه در آستانه ی حوادث بزرگی ست که می تواند سرنوشت این منطقه و جهان و سرنوشت ملت های منطقه را تحت تاثیر خود قرار دهد. مسلما آنچه در حال وقوع است در راستای به هم زدن نظام ظالمانه ایست که سرنوشت ملت های بسیاری را درمنطقه در چنگال خود گرفته است و بدون هیچی شکی نقطه ی آغازین آنچه در خیابان های تونس و صنعا و قاهره و اسکندریه و سوئز شاهد آن هستیم را باید در تظاهرات چند میلیونی ۲۵ و۲۸ و۳۰ خرداد تهران جستجو کرد. روزهایی که مردم با شعار “رای من کجاست؟” به خیابان ها آمدند و مسالمت جویانه، حقوق از دست رفته ی خود را پی گرفتند.


امروز دامنه ی شعار “رای من کجاست؟” مردم ایران، به شعار “الشعب یرید اسقاط النظام” در قاهره و سوئز و اسکندریه رسیده است. برای کشف راز این پیوندها و مشابهت ها لازم نیست جای دوری برویم. کافی است شیوه ی انتخابات اخیر مصر را با انتخابات های خود مقایسه کنیم و اینکه رئیس شورای نگهبان از بی نیازی به آرا میلیون ها شهروند سبز سخن می راند. اگر به نظام های در حال سقوط جهان عرب و خاورمیانه با دقت نگاه کنیم، خواهیم دید؛ در همه ی این نظام ها به یک سان شبکه های اجتماعی وعرصه ی مطبوعات و فضای مجازی مورد حمله قرار می گیرند و به شکل حیرت انگیزی اس ام اس ها و تلفن ها و اینترنت قطع و قلم ها مشابه یکدیگر در هم شکسته و معترضین به زندان ها برده می شوند. و متاسفانه منافع ِ پشت سر ِ ایدئولوژی ِ حاکم در کشور، اجازه نمی دهد واقعیت ها آنچنان که هستند، خود را نشان دهند.


خطیبان و تریبون های گوش به فرمان، به عملکرد مفسدانه و جبارانه فرعون مصر که با بازداشت ها، اعتراف گیری ها، پرونده سازی ها وغارت مردم از طریق باندها و اطرافیان، این شرایط انفجاری را در مصر ایجاد کرده اند توجهی نشان نمی دهند. اینان به روز “خشم مردم” مصر اشاره می کنند ولی نمی گویند که روز غضب، نتیجه ناکارآمدی و فساد در بالاترین سطح حکومت و حیف و میل کردن بیت المال و هم چنین بستن دهن ها و شکستن قلم ها و اعدام ها واعدام ها و اعدام ها و بر پا کردن چوبه های دار برای ایجاد خوف در میان مردم است. و نمی گویند اگرحکومت به حاکمیت مردم بر سرنوشت خود احترام می گذاشت و در انتخابات چند ماه پیش مصر آرای مردم را نمی دزدید، کار به شعار “اسقاط نظام” از سوی شعب عزیز مصر نمی رسید. و شاید هم متوجه نیستند که ادامه ی سیاست غلبه به وسیله ی ایجاد خوف، نهایتا در نقطه ای به ضد خود تبدیل و آنگاه آمدن “روز خشم” و روزهای غضب ملی اجتناب ناپذیر می شود. فراعنه معمولا زمانی صدای ملت را می شنوند که بسیار دیر شده است.


ملت ما به انقلاب عظیم مردم شجاع تونس و قیام حق طلبانه ی مردم مصر و یمن و دیگر کشورهای منطقه احترام می گذارد. ما به همه ی مردم دلیر و آگاه و مبارز مصر و تونس و اردن و یمن درود می فرستیم و از خداوند منان پیروزی آنان را در مبارزات حق طلبانه اشان آرزو می کنیم.

 



 

اعتراضات در مصر، با وجود وعده های حکومت، وارد پنجمین روز خود شد

Posted:

شلیک مستقیم نیروهای گارد به تظاهرکنندگان
 جرس: در پیِ وعده های جمعه شبِ حُسنی مبارک، رئیس جمهور مصر مبنی بر برکناری دولت، کابینه مصر روز شنبه ٢٩ ژانویه رسما استعفا داد و وزیر تجارت آن کشور مامور تشکیل دولت شد. این درحالیست که اوضاع کشور همچنان بحرانی بوده، ساعات حکومت نظامی افزایش یافته و اعتراضات در شهرهای بزرگ کماکان ادامه دارد. منابع خبری عرب زبان و پایگاه خبری الجزیره نیز خبر دادند که نیروهای گارد ضد شورش، در شهر سوئز به دستور فرماندهان خود برای مقابله با معترضین از گلوله‌های واقعی استفاده کرده و شهرهای قاهره، اسکندریه و اسماعیلیه، برای پنجمین روز صحنۀ اعتراضات عمومی مردم علیه حکومت می باشند.


این شبکه خبری همچنین آمار رسمی (٢٧ نفر) کشته شدگان حوادث اخیر مصر را تکذیب کرد و آنرا به نقل از منابع خبری داخلی و بیمارستانی، بالغ بر یکصد تن اعلام نمود.


شبکه العربیه نیز گزارش داد که در رویارویی‌های روز جمعه در منطقه «الشیخ زوید» گروه زیادی کشته شده اند و بر اساس گزارش‌های منتشر شده، تنها در شهر اسکندریه دست کم ۲۳ نفر در جریان زد و خورد میان نیروهای امنیتی با تظاهرکنندگان جان خود را از دست داده‌اند.


همچنین طبق گزارش‌های منتشره شده حاکی از آن است که شرایط امنیتی در قاهره پس از آغاز تظاهرات مردمی مصر علیه حکومت این کشور بسیار بی‌ثبات شده و هزاران تن از معترضان مصری در ساعات اولیه صبح امروز ـ‌شنبه‌ـ بعد از سخنرانی «حسنی مبارک»، رئیس‌جمهوری مصر و برکنار کردن دولت و به‌رغم اجرای قانون منع آمد و شد و حضور گسترده نیروهای نظامی، در قاهره در میدان «التحریر» و در اسکندریه در مسجد «القائد ابراهیم» تجمع کرده اند.


در همین حال، «فتحی سرور»، رئیس پارلمان مصر از برگزاری نشست شورای امنیت ملی مصر امروز ـ ‌شنبه‌ ـ با هدف بررسی اوضاع کنونی این کشور خبر داد. وی ادامه داد:‌ "نخست‌وزیر در برابر پارلمان درباره اتفاقات پیش آمده توضیح خواهد داد.‌ ما دوست داشتیم که نشست پارلمان شنبه باشد، اما برخی نمایندگان به‌علت شرایط سخت مصر نمی‌توانند امروز در جلسه پارلمان حاضر شوند و رسیدن آنها به پارلمان با دشواری های متعددی روبه‌رو است."


به گزارش منابع خبری عرب زبان، بسیاری از تجار و شخصیت‌های بانفوذ مصری با هواپیماهای اختصاصی قاهره را به‌سمت مکان‌های نامعلوم ترک کردند.


به گزارش الجزیره، امروز شنبه معترضان یک صدا شعار سر می‌دادند که "ملت خواهان تغییرات اساسی در نظام است."


شبکه تلویزیونی العربیه از درگیری بین معترضان و نیروهای امنیتی در شهر اسماعیلیه مصر خبر داد و شبکه «الحره» اعلام کرد که در درگیری نیروهای پلیس و تظاهرکنندگان در نزدیکی منطقه العریش سه تن از نیروهای پلیس کشته و چهار تن زخمی شدند.


شاهدان عینی اعلام کردند که نیروهای پلیس و نیروهای ضد شورش در حال حاضر در مناطق اطراف وزارت کشور و راه‌های منتهی به آن مستقر هستند.


گفتنی است رئیس‌جمهوری مصر در واکنش به تظاهرات گسترده مردم، دولت این کشور را منحل کرد و مدعی شد که به خواسته‌های مشروع ملت واقف است و از آنها دور نیست و هر روز در راستای برآورده کردن خواست ملت عمل می‌کند.
حاکم نظامی سی سال اخیر مصر در ادامه خاطرنشان کرده بود "تظاهراتی که برگزار شد در راستای درخواست‌های مشروع و دموکراتیک و بهبود وضعیت اجتماعی بود و راه اصلاحاتی که ما برگزیدیم بازگشت‌ناپذیر است و گام‌های جدیدی در راستای آن برخواهیم داشت."

مبارک ادعا کرده بود "تظاهرات و اعتراضاتی که برگزار شد به‌دنبال پویایی سیاسی در مصر رخ داد و در نتیجه فضای آزادی بیان به وقوع پیوست و مشکلات نباید از طریق خشونت حل شود."

رئیس‌جمهوری مادام العمر مصر با متهم کردن برخی از طرف‌ها ـ‌که اسم آنها را نبرد‌ـ به نفوذ در میان جوانان و اقدام به سوزاندن و تخریب از جوانان مصری خواست مصالح میهن را رعایت کنند و از دارایی‌های کشور حمایت کنند.


ارتش دخالت نکند
بنا به گزارش العربیه، گروه «اخوان‌المسلمین» از مبارک خواسته از قدرت کنار برود و از ارتش نیز خواست برای برون رفت از این اوضاع دخالت کند.


همچنین حزب «الغد» نیز با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که سخنان مبارک با خواسته‌های ملت هم‌خوانی ندارد و مبارک همچنان واقعیت اوضاع را نمی‌فهمند. الغد بر ادامه اعتراضات تا رسیدن به خواسته‌های ملت تاکید کرد.


همزمان «جمعیت ملی برای تغییر» به رهبری «محمد البرادعی»، رهبر اپوزیسیون مصر نیز بر ادامه اعتراضات تا رسیدن به خواسته‌های ملت تاکید کرد.


در همین حال تشکل هایی چون «جبهه جوانان مصر»، نیروهای معارض و «جوانان آزاده» خواستار تشکیل شوراهای مردمی برای حفاظت از دارایی‌های عمومی و خصوصی و جلوگیری از اعمال خرابکارانه و سرقت در سایه تظاهرات (همانند آنچه در روزهای اول پس از پیروزی انقلاب تونس رخ داد) شدند.


گفتنی است مردم مصر علیرغم هشدارهای جدی حکومت آن کشور جهت تداوم هرگونه اعتراض خیابانی، روز جمعه ٢٨ ژانویه – هشتم بهمن ماه برای چهارمین روز پی در پی به خیابان ها ریخته بودند، که با سرکوب شدید حکومت مواجه شدند و همین سرکوب، اعتراضات را وارد مرحله ای جدید کرد.


خبرگزاری فرانسه در آخرین گزارش عصر شنبه اعلام کرد که بر اساس آخرین گزارش‌های رسیده هم اکنون بیش از ۵۰ هزار نفر در یکی از میدان‌های مرکزی شهر قاهره پایتخت مصر تجمع کرده‌اند و شعارهای ضد حکومتی و از جمله شعار "مرگ بر مبارک"‌ سر می‌دهند.


مبارک باید برود
در این میان محمد البرادعی، از رهبران مخالفان حکومت مصر، که پنج‌شنبه شب برای شرکت در تظاهرات روز جمعه از وین به قاهره بازگشته و روز گذشته در جریان سرکوب اعترضات، برخی منابع خبری از "حصرخانگی" و "بازداشت" وی خبر داده بودند، امروز در گفت و گو با یک شبکه تلویزیونی فرانسوی خواستار کناره‌گیری حسنی مبارک شد.


البرادعی گفت "حسنی مبارک پیام مردم مصر را نفهمیده است. سخنان وی (شامگاه جمعه) کاملاً‌ ناامید کننده بود. اعتراض‌ها تا سقوط رژیم مبارک با شدت بیشتر ادامه خواهد داشت."

وی همچنین افزوده است: "من قصد دارم امروز به اتفاق همکارانم یک بار دیگر به خیابان‌ها بروم تا سهمی در تغییر ایفا کرده و به رئیس جمهور، حسنی مبارک بگویم که وی باید برود."

محمد البرادعی با اشاره به حمله نیروهای پلیس به وی در جریان تظاهرات روز جمعه گفته است: "رژیمی که رفتاری چنین توهین آمیز از خود نشان می‌دهد و به برنده جایزه صلح نوبل حمله می‌کند، نشان می‌دهد که پایان این رژیم آغاز شده و باید برود."


افزایش ساعات حکومت نظامی
در حالی كه اعتراض‌ها در شهرهای مختلف مصر همچنان ادامه دارد، مقام‌های امنیتی این كشور اقدام به افزایش ساعت‌های اجرای مقررات منع آمد و شد در شهرهای بزرگ مصر كرده‌اند.

بر این اساس از ساعت چهار بعد از ظهر تا هشت صبح مقررات منع آمد و شد در شهرهای بزرگ مصر اجرا می‌شود. روز جمعه به دستور حسنی مبارك، مقررات حكومت نظامی از ساعت شش بعد از ظهر تا هفت صبح اجرا شده بود.
 

سخنی با وزیر اطلاعات دولت کودتا

Posted:

تحلیل روز در شماره ٣۶ قلم سبز

جرس: سی و ششمین شماره از روزنامه اینترنتی «قلم سبز»، روز شنبه نهم بهمن ماه ٨٩، با عنوان "سخنی با وزیر اطلاعات دولت کودتا"، منتشر شد و در اختیار کاربران و مخاطبان قرار گرفت.

 

به گزارش وبگاه قلـــم سبز، سرمقالۀ امروز قلم سبز، با اشاره به اظهارات و ادعاهای وزیر اطلاعات، و اتهام زنی های این مقام ارشد امنیتی دولت دهم به راهبران جنبش، خاطرنشان می کند "وزیر اطلاعات دولت کودتا اخیرا و در مصاحبه ای، ضمن تکرار مجدد اتهامات کذب خود علیه جنبش سبز و رهبری آن، به نکات مهمی اعتراف کرده، که از اهمیت بسیار برخوردار است. حیدر مصلحی به صراحت گفته است فتنه (تعبیر تمامیت خواهان از جنبش سبز مردم حق طلب ایران) هنوز ادامه دارد. وی توضیح نداده که پس حاصل نزدیک به یک سال و نیم سرکوب و اِعمال خشونت علیه شهروندان و بازداشت غیرقانونی و برخوردهای غیرانسانی با فعالان سیاسی و اجتماعی و همراهان جنبش سبز چه بوده، که با وجود آنکه وی بارها ادعا کرده جنبش سبز خاتمه یافته، اینک بر بقا و ادامۀ حیات جنبش اعتراضی مردم ایران صحه می گذارد؟!..."

 

در این سرمقاله همچنین آمده است "بی شک، زمان به سود جنبش سبز همه چیز را تغییر داده و خواهد داد. برای مصلحی (وزیر اطلاعات) و دیگر سران کودتا و طراحان و آمران و مجریان سرکوب و اِعمال خشونت علیه مردم بی گناه، فرصت زیادی باقی نمانده..."

 

در ستون دیگر قلم سبز، «قلم سبز بین الملل» را معرفی و انتشار آن را از آخر فوریه اعلام کرده و همچنین اخباری از نقض حقوق بشر در ایران، زندانیان سیاسی و همچنین خبر ادامه پی گیری پرونده بازداشتگاه کهریزک توسط خانواده جانباختگان، در ستون های دیگر قلم سبز نهم بهمن ماه مورد بازخوانی قرار گرفته است .

 

روزنامه قلم سبز، از شانزدهم آذر ماه ۸۹، جهت آگاهی رسانی افزون تر به شهروندان، انتشار خود را آغاز کرده و از شنبه تا چهارشنبۀ هر هفته (به جز روزهای تعطیل) منتشر و در اختیار مخاطبان و علاقمندان قرار خواهد گرفت.

 

 

آخرین وضعیت حجت عربی، فعال دانشجویی بازداشتی

Posted:

 

 جرس: با گذشت بیش از دو هفته از بازداشت حجت عربی، از فعالین دانشجویی دانشکده نفت آبادان و در پیِ حاکمیت فضای پلیسی و پادگانی بر دانشگاههای کشور، یکی از اعضای از فعالین شورای دفاع از حق تحصیل، هدف اصلی حکومت در روند جاری در سرکوب دانشجویان را "انفعال محیط دانشگاهها" و همچنین "محدود کردن و جدا سازی دانشجویان معترض از محیط دانشگاه و واگذاری امکانات و فضا به نیروهای هم فکر خود" ذکر کرد.

 

 

بنا به گزارش منابع دانشجویی، حجت عربی فعال دانشجویی، از روز پنج شنبه ٢٣ دی ماه ٨٩، به طرز مشکوکی ناپدید شد. صبح همان روز مامورین امنیتی به محل سکونت وی حمله کرده و پس از تجسس منزل، کامپیوتر و لپ تاپ وی را با خود برده بودند.پس از ۷ روز بی‌خبری از وضعیت وی، اول بهمن ما مشخص گردید که به بازداشتگاه اطلاعات آبادان منتقل شده و در تماس کوتاهی با خانواده اش از بازداشت و نگهداری اش در بازداشتگاه اطلاعات آبادان خبر داده است.

 

 

 

به گزارش تارنمای تحول سبز، در بیانیه ای که شورای دفاع از حق تحصیل در اعتراض به بازداشت این دانشجوی ستاره دار منتشر کرده، آمده است "ادامه این روند برای آنان که دانشگاه را نه یک مکان عمومی، که ملک پدری حاکمان و همچنین حق انسانی تحصیل را نه حقی همگانی، که سهم خود و یارانشان و امتیاز ویژه وابستگان گروه حاکم می دانند، جز محکوم شدن بیشتر در نظر ملت ایران نتیجه ای در پی نخواهد داشت."

 

 

 

صادق شجاعی، از فعالین و اعضای شورای دفاع از حق تحصیل، طی گفتگویی با این سامانه خبری- تحلیلی، پیرامون وضعیت حجت عربی و همچنین چرایی و چگونگی فضای پلیسی – پادگانی حاکم بر محیط های آموزشی کشور به سوالاتی پاسخ داده است:

 

 

 

 

 

آخرین خبری که ازوضعیت آقای حجت عربی دارید چیست ؟

 

 

بعد از چند روز بی اطلاعی مطلق که از وضعیت این دانشجو وجود داشت ، طی تماس کوتاهی با خانواده اطلاع داده در بازداشتگاه آبادان به سر می برد .

 

 

 

 

 

سوابق فعالیتهای این دانشجو در چه زمینه ایی بوده است ؟

 

 

به طور کلی دانشگاه بوشهر دانشجویان فعالی دارد . این دانشجویان به فعالیتهای دانشجویی مشغول هستند و بیشتر فعالیتشان بر محور دفاع از آزادی آکادمیک بوده است و چند دانشجوی دیگر غیر از حجت هم مورد برخورد دانشگاه قرار گرفتند . آنچه که در جلسه کمیته انضباطی جهت سرکوب کردن این دانشجویان استفاده شده بود اتهاماتی همچون فعالیت در فیس بوک ، شرکت در بحث کلاسی در کلاس انقلاب اسلامی ایران و از این دست بوده است و طی این روند حجت عربی از حق استفاده از امکانات دانشگاهی را از دست داد و از خوابگاه دانشگاه اخراج شد . ایشان هیچگونه سابقه فعالیتهای سیاسی نداشته اند و ما هم طی بیانیه ایی که اخیرا صادر کردیم اعتراضمان به این روند را اعلام کردیم.

 

 

 

 

 

آیا واقعا طی آیین نامه ها و قوانین دانشگاهی فعالیت یک دانشجو در فضای مجازی که ارتباطی هم به محیط دانشگاه ندارد یا بحث کردن در کلاس درس می تواند یک دانشجو را به کمیته انضباطی ،محرومیت استفاده از امکانات دانشگاهی و در نهایت بازداشتگاه بکشاند ؟

 

 

دقیقا نکته مهم همین است . طبق آنچه که در آیین نامه کمیته انضباطی موجود است به هیچ وجه همچین مواردی وجود ندارد . اما متاسفانه در چند سال اخیر کمیته های انضباطی به این شیوه عمل کردند و نه تنها کمیته های انضباطی که گاهی حتی دادگاههای ما هم با استناد به این موارد تصمیم گرفتند . دانشجوی دیگری را می شناسم که وقتی به دیوان عالی عدالت جهت بررسی ممنوعیت از تحصیلش شکایت کرده بود ، دادگاه با استناد به پرینت وبلاگ دانشجو که توسط دنشگاه به دادگاه ارائه شده بود دانشجو را محکوم کرد اما باز هم تاکید می کنم که فعالیت مجازی دانشجویان ویا بحث بر سر کلاسهای درسی در آیین نامه دانشگاه گنجانده نشده است و اینگونه عملکرد دانشگاه توجیه ناپذیر است .

 

 

 

 

 

آیا خانواده حجت عربی طی این چند روز اقدام قانونی را در جهت رسیدگی به وضعیت حجت انجام داده اند ؟

 

 

خانواده که تا چندین روز در بی خبری مطلق به سر می برد و تاکنون هم به نتیجه خاصی نرسیده اند . طی تماسی کوتاهی هم که حجت با منزل داشته در مورد اتهاماتش صحبتی نکرده است . . از آنجایی هم که حجت الان در بازداشت موقت قرار دارد طبق قانون خانواده منتظرند که هر چه زودتر وضعیت حجت مشخص شود و بازپرس پرونده تصمیم بگیرد.

 

 

 

 

 

آقای شجاعی علت فشاربه دانشجویان ودادگاهی کردن آنها و صدور احکام قضایی چیست ؟

 

 

علت این امر دقیقا مربوط به دانشگاه است و تقریبا هیچ کدام از دانشجویان تحت فشار از جمله حجت عربی فعالیتی خارج از اصول و قوانین دانشگاه نداشته اند منتها چون مسولین نمیتوانند به صراحت اعلام کنند با فعالیتهای مسالمت آمیز آنها در فضای دانشگاه مشکل دارند به بهانه هایی مثل فعالیت در فیس بوک یا بحث سر کلاس درس متوسل می شوند . اما اینکه دلیل این برخوردها چیست، اصولا دو هدف اصلی در روند جاری در سرکوب دانشجویان وجود دارد .

 

 

یکی اینکه کلیه دانشجویان فعال را سرکوب کنند و محیط دانشگاهها را منفعل کنند . در واقع دور باطلی آغاز شده . مسولین با محدود کردن آزادی های آکادمیک دانشجویان را تحت فشار قرار می دهند . دانشجو دست به اعتراض می زند و با اعتراضش دانشگاه دست به سر کوب، تهدید و محرومیت دانشجو می زند و عمدتا آنها را از تحصیل محروم می کنند . وقتی دانشجو به محرومیت از تحصیلش اعتراض می کند بازداشت می شود و به دادگاه برده می شود . دومین دلیل اینگونه فضارها و محدودیتها هم اینست که اصولا در دراز مدت مدیران و افراد تاثیر گذار برامور کشوراز دانشگاه وارد جامعه می شوند . حکومت با محدود کردن و جدا سازی اینگونه دانشجویان معترض سعی دارد امکانات وفضا را به نیروهای هم فکر خودش بسپارد .