جنبش راه سبز - خبرنامه

جنبش راه سبز - خبرنامه


کشتار مجدد معترضان سوری بعد از برگزاری نماز جمعه های اعتراضی

Posted: 30 Dec 2011 05:43 AM PST

 جـــرس: در پی فراخوان مخالفان حکومت سوریه برای انجام تظاهرات ضد حکومتی بعد از برگزاری نماز جمعه روز ۳۰ دسامبر، گزارشها از سوریه حاکی است که روز جمعه با راهپیمایی ده ها هزار نفر از مردم در خیابانهای شهرهای مختلف این کشور، نیروهای امنیتی با تظاهرکنندگان ضد دولتی درگیر شدند، که تا آخرین گزارش ها، دستکم بیست و دو نفر کشته و دهها تن زخمی شدند.


اپوزیسیون سوریه برای "نشان دادن اوضاع واقعی" در کشور مردم را به شرکت در تظاهرات گسترده فراخوانده بود و در حالی‌که رژیم اسد بی‌اعتنا به حضور ناظران به کشتار معترضان ادامه می‌دهد، مخالفان خواهان برکناری سرپرست هیات اعزامی شده اند.


به گزارش بی بی سی، نیروهای امنیتی سوریه در یکی از حومه های دمشق برای متفرق کردن راهپیمایان از "بمبهای میخی" استفاده کرده و شماری از معترضان را مجروح کرده اند.


با ادامه سفر هیات اتحادیه عرب برای ارزیابی وضعیت ناآرامی های سوریه، مخالفان از مردم خواسته بودند در "بزرگترین راهپیمایی از زمان آغاز اعتراضات" به خیابانها بریزند و جمعۀ جاری "خیزش به سمت میدان های آزادی" نام گرفته بود.

 

تظاهرات و تجمعات روز جمعه، به صورت گسترده در شهرهای حمص، درعا، قامشلی، ادلب و چند نقطه دمشق صورت گرفت، که به گزارش العربیه، تا آخرین لحظه بیست و دو نفر کشته و دهها نفر زخمی و بازداشت شده اند.


همچنین ویدئویی ۴۰ ثانیه‌ای که از ثانیه ۱۸ آن و با افتادن دوربین از دست فیلمبردار، تصویر سیاه می‌شود و تنها صدای گلوله و فریاد مردم شنیده می‌شود، امروز منتشر شد، که گفته می شود «باسل السید» در شهر حمص سوریه توانست ضبط کند. باسل السید یکی از شهروند خبرنگارانی‌ست که در روزهای اخیر و با اوج‌گیری کشتار مردم در حمص سوریه بیش‌ترین ویدیو‌ها را از محله باباعمرو در حمص ضبط می کرد و بر روی شبکه های جهانی قرار می داد.


به گزارش خبرگزاری بی بی سی، بامداد روز جمعه، مخالفان حکومت با قرار دادن پیامی در فیس بوک، خطاب به مردم گفتند: "روز جمعه با سینه هایی برهنه در برابر گلوله، به سوی میدان های آزادی راهپیمایی می کنیم."


گروهی که خود را "فعالان انقلاب ۲۰۱۱ سوریه" می خواند در پیام خود گفته است که "همانند شهرهای حمص و حما، با شاخه زیتون در دست، راهپیمایی می کنیم حتی اگر نفرات رژیم بشار اسد بار دیگر با توپ و مسلسل به ما جواب دهد."


رامی عبدالرحمان، رئیس گروه ناظر بر حقوق بشر در سوریه، به خبرگزاری فرانسه گفته است که طرح ابتکاری اتحادیه عرب "تنها بارقه امید" برای مردم سوریه است و در توضیح این نظر خود افزوده است که "حضور ناظران در شهر حمص دیوارهای رعب و وحشت را فرو ریخت."


در عین حال، به نظر نمی رسد که ورود ناظران اتحادیه عرب به سوریه باعث کاهشی قابل توجه در عملیات ارتش و نیروهای امنیتی این کشور علیه معترضان شده باشد.


برخی گزارش ها حکایت از آن دارد که از زمان ورود ناظران اتحادیه عرب در روز دوشنبه تا روز گذشته، دست کم یکصد و بیست تن به دست ارتش سوریه در نقاط مختلف این کشور کشته شده اند.


تا کنون هیات ناظران از نقاطی در حمص و ادلیب در مرکز، درعا در جنوب و حما و دمشق، پایتخت، بازدید کرده اند.


به گفته گروه ناظر بر حقوق بشر در سوریه، روز پنجشنبه و هنگام حضور ناظران در مسجد جامع دوما، از نقاط واقع در حومه پایتخت، نیروهای امنیتی به روی چند هزار نفر که در مقابل مسجد تجمع کرده بودند آتش گشودند و چهار تن را کشتند.


امید به اتحادیه عرب؟
تظاهرات اعتراضی در سوریه حدود نه ماه پیش و با درخواست از بشار اسد، رئیس جمهوری، برای انجام اصلاحات سیاسی و مقابله با فساد در تشکیلات حکومتی آغاز شد.


درحالیکه بسیاری از فعالان سیاسی سوری و شماری از کشورهای غربی بشار اسد را فردی طرفدار اصلاحات محسوب می کردند و در انتظار واکنش مثبت او به مطالبات مردم بودند، مقامات دولتی این اعتراضات را ناشی از توطئه غرب و اسرائیل با همکاری گروه های اسلامگرای تندرو معرفی کردند و به سرکوب خشونت آمیز معترضان مبادرت ورزیدند.


مخالفان حکومت از کشته شدن چند هزار تن از مردم عادی و بازداشت و مفقود شدن دهها هزار تن دیگر در جریان اعتراضات خبر داده اند در حالیکه حکومت این کشور تاکید داشته که ماموریت ارتش صرفا مقابله با "تروریست های مسلح" بوده است که از خارج وارد سوریه شده اند.


به گزارش بی بی سی، حکومت سوریه ظاهرا به منظور جلوگیری از انتشار اخبار اعتراضات و نحوه برخورد حکومت با تظاهرکنندگان، محدویت های شدیدی را برای فعالیت رسانه های خبری خارجی به اجرا گذاشته که در نتیجه، تایید مستقل گزارش های دو طرف امکانپذیر نبوده است.


با اینهمه، سازمان ملل متحد با استناد به شواهدی که در اختیار دارد، تخمین زده است که تا کنون بیش از پنجهزار تن در جریان اعتراضات سوریه جان خود را از دست داده اند و با گریختن نظامیان معترض و عملیات آنان در مقابله با نیروهای دولتی، این کشور با خطر جنگ داخلی تمام عیار مواجه شده است.


خبرگزاری فرانسه روز گذشته اعلام کرده بود که در جریان ناآرامی های روز پنجشنبه، ۴۰ نفر جان خود را از دست داده اند که بیشتر آنها در شهرهایی بود که ناظران اتحادیه عرب در آن حضور داشتند.


ترکیب و عملکرد ناظران اتحادیه عرب انتقادهایی را نیز در پی آورده و انتخاب ژنرال محمد احمد مصطفی الدابی به ریاست هیات باعث نگرانی در مورد عملکرد این هیات شده است.


مخالفان حکومت سوریه و منابع بین المللی گفته اند که سپهبد مصطفی الدابی از افسران اطلاعات ارتش سودان بوده است در حالیکه دادگاه کیفری بین المللی به دلیل عملکرد نیروهای دولتی و شبه نظامیان تحت حمایت دولت آن کشور در منطقه دارفور، برای رئیس جمهوری سودان را به اتهام ارتکاب جنایت علیه بشریت تحت پیگرد قرار داده است.

اخراج خلیل فتحی، معلم کرد اهل کامیاران از آموزش و پرورش

Posted: 30 Dec 2011 04:57 AM PST

جـــرس: منابع خبری کردستان از اخراج خلیل فتحی، معلم کردِ اهل کامیاران از سوی شورای مرکزی آموزش و پرورش خبر داددند.

بر اساس گزارش وبسایت کردپا، خلیل فاتحی معلم اهل کامیاران که ۴ سال پیش به اتهام همکاری با یکی از  احزاب اپوزیسیون کُرد بازداشت و از سوی دادگاه انقلاب به ۳ سال و نیم حبس محکوم شده بود، از کار اخراج شد.


اخراج فتحی در حالی صورت گرفته است که وی پس از گذراندن دوران حبس به شغل معلمی خود ادامه ‌می‌داد.


شورای مرکزی آموزش و پرورش علت این اخراج را "غیبت غیر موجه" عنوان کرده است. این در حالیست که بازه‌ی زمانی‌ای که این شورا بدان اشاره کرده است مربوط به زمانی است که این معلم در زندان به سر برده است.


چند روز پیش نیز، این منبع خبری از بازداشت قریب به چهل شهروند کُرد در شهر مهاباد طی هفته های اخیر گزارش داده بود.


صفار هرندی: ۹ دی ۸۸ از عاشورای ۵۷ مقامی بالاتر دارد

Posted: 30 Dec 2011 04:48 AM PST

در جریان فتنه، گروهی نتوانستند بچه های خود را اداره کنند

جـــرس: مشاور فرمانده کل سپاه طی سخنانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه امروز تهران، به بازخوانی تجمعات حکومتی ۹ دی ۸۸ پرداخت و آنرا دارای "نقشی تعیین کننده و تأثیر‌گذار در تاریخ معاصر" توصیف کرد و با شبیه سازی تاریخی مدعی شد "۹ دی ۸۸ به عاشورای سال ۵۷ شبیه بود و در تمام سال‌های بعد از انقلاب هیچ وقت این احساس به ما دست نداد که راهپیمایی شبیه عاشورای ۵۷ به وقوع پیوسته باشد که این حس در ۹ دی در ما ایجاد شد."


به گزارش فارس، محمدحسین صفارهرندی، وزیر ارشاد دولت نهم، بدون اشاره به سرکوب سوگواران حسینی و حامیان جنبش سبز توسط قوای حکومتی و هتک حرمت و کشتار فجیع آنان، ادعا کرد: "اگر در ۹ دی حماسه‌ حضور جانانه مردم به خصوص در شهر تهران به وقوع نمی‌پیوست، جریان فتنه و فتنه‌گران مرعوب نمی‌شدند، و اگر در روز عاشورای ۸۸ که عده‌ای با حضور در خیابان‌های تهران آشوب به پا کردند، با مقابله عزاداران حسینی مواجه نمی‌شدند، آن حادثه تلخ به عنوان یک ننگ ابدی تا ابد به پیشانی این شهر می‌چسبید."


عضو شورای سردبیری روزنامه کیهان، با ابراز شادمانی از برگزاری تجمع حکومتی ۹ دی، پیرامون عاشورای ششم دی ماه ادعا کرد: "مردم در آن روز در خیمه‌های عزاداری مشغول عزاداری بودند و هیچ کس باور نمی‌کرد کسانی که در ماه‌های گذشته انواع پستی‌ها را از خود نشان داده‌اند، در این ماه نیز دست به انجام اقدامات رذیلانه بزنند. "


صفار‌هرندی از حضور زرتشتی‌ها در مراسم عزاداری امام حسین خبر داد و با حمله به تظاهرات کنندگان عاشورای ۸۸ مدعی شد: "مردم با دانستن چنین مسائلی باور نمی‌کردند کسانی آنقدر سقوط کرده باشند که پرچم حسینی را آتش بزنند و به نماز خوانان روز عاشورا سنگ پرتاب کنند... اما در نهم دی، کمر فتنه‌گران با حضور عزاداران حسینی شکست."


صفار‌هرندی بدون اشاره به سرکوبگری نیروهای یگان ویژه نیروی انتظامی، بسیجیان و لباس شخصی ها را "عزاداران حسینی" و "مردم" ذکر کرد و گفت: "آنها در آن روز به وظایف خود عمل کرد اما اعلام کردند که اگر آنها به صحنه نمی‌آمدند، ما از پی کار بر نمی‌آمدیم. "


وزیر سابق ارشاد با تشبیه ۹ دی به عاشورای سال ۵۷ بر این نکته تاکید کرد که در تمام سال‌های بعد از انقلاب هیچ وقت این احساس به ما دست نداد که راهپیمایی شبیه عاشورای ۵۷ در ایران به وقوع پیوسته باشد که این حس در ۹ دی در ما ایجاد شد.


صفار‌هرندی ۹ دی را از لحاظ کمی و کیفی مشابه عاشورای ۵۷ دانست و در همین زمینه ادعا کرد: البته ۹ دی از لحاظ کیفی از عاشورای سال ۵۷ بالاتر بود زیرا در آن راهپیمایی گرایش‌های مختلفی در راهپیمایی حضور داشتند اما در راهپیمایی ۹ دی در حالی که کمیت به اندازه راهپیمایی عاشورای ۵۷ بود اما ‌همه از لحاظ اعتقادی یکی بودند.


این فعال اصولگرا ۹ دی را این‌گونه توصیف کرد که "۹ دی یعنی گرفتن یک عکس یادگاری برای قیامت نه برای نشان دادن به مسئولان شورای نگهبان در انتخابات".


وی ۹ دی را همانند "انفجاری" توصیف کرد که به زعم وی "بسیاری از معادلات فتنه‌گران را در هم ریخت" و در همین زمینه ادعا کرد: "وزیر دفاع انگلیس بعد از این حماسه در جمع سران کفر در اتاق جنگ خود برای بررسی مسائل ایران اعلام کرد که با این حضور همه جانبه و اعلام برائت از فتنه جنبش به اصطلاح سبز به پایان رسیده است، البته وزیر دفاع انگلیس بر این نکته تاکید کرد که اگر در ۲۲ بهمن اقدامی از سوی جریان فتنه صورت بگیرد، حیات آنها ادامه می‌یابد و در غیر این صورت باید از این جریان قطع امید کرد و بعد از آن باید به سراغ گزینه‌های دیگر رفت. "


صفار هرندی با طرح این پرسش که چرا دشمن به این امید بست که کسانی از ما را می‌تواند به خدمت بگیرد؟ در پاسخ به این پرسش گفت: غربی‌ها اعتقاد دارند که اگر قرار باشد در ایران تغییری ایجاد شود، بایستی این تغییر توسط افرادی اتفاق بیفتد که ما امروز آنها را به عنوان جریان نخبه و یا خواص می‌شناسیم.


وی اضافه کرد: پسر یکی از شخصیت‌های مطرح کشور در سال ۸۸ طی یک مصاحبه با نشریه معتبر آمریکایی «‌یو اس ای تو‌دی‌» اعلام کرد که اگر پدر من رئیس جمهور شود، قانون اساسی را به صورت تغییر می‌دهد که شان رهبری در حد یک مقام تشریفاتی شود.

صفارهرندی در همین زمینه گفت: اینکه اکنون گفته می‌شود ماجرای فتنه ریشه در زمان فعلی ندارد و مربوط به گذشته است، سندهایی مثل سند ذکر شده دارد.


وزیر سابق ارشاد از تلاش غربی‌ها برای "به‌کار‌گیری یک جریان میانجی در ایران برای تغییر در نظام" خبر داد و مدعی شد: "میانجی مد‌نظر غربی‌ها شامل افرادی می‌شود که در انقلاب حضور داشته و طالب تغییر هستند؛ اعتقاد آنها این است که ۲ گروه می‌توانند میانجی باشند. یکی نهضت آزادی که البته این گروه اکنون در داخل کشور مانند گذشته نیست و یک گروه و جریان داخلی منحسوب نمی‌شود و گروه دیگر پیروان سروش که حلقه‌ای به نام حلقه کیان دارند. اطراف سروش کسانی حضور داشتند که در دوران اصلاحات آشوب به پا کردند و در جریان فتنه نیز دست آنها دیده می‌شود. "


صفار‌هرندی همچنین در ادامه سخنان خود در پاسخ به اظهارنظر یک نمازگزار که از وی می‌خواست که به صورت شفاف‌تر و با ذکر نام افراد سخن بگوید، حاضرین در نماز جمعه را افرادی "فهیم و هوشمند" ارزیابی کرد و گفت: همین نمازگزاران زمانی که دیدند از همین تریبون نماز جمعه بحث‌هایی مطرح می‌شود و ‌خطبه‌ها به سمتی رفته است، جواب خطیب را دادند.


وی در ادامه با اشاره به مناصب بالای برخی از افراد حاضر در فتنه گفت: این افراد در سال ۸۸ در روزهای بعد از انتخابات که نظام به آنها اعتماد کرده بود، راه دیگری را پیمودند.


این فعال اصولگرای افراطی همچنین در خصوص به زعم خود "منحرفان"، به چند گروه اشاره کرد و در معرفی این گروه‌ها و بیان ویژگی‌های آنها گفت: گروهی کسانی هستند که از ابتدای انقلاب رگه‌هایی از اعوجاج فکری در آنها نسبت به انقلاب وجود داشت که امروز این افراد به وجود این اعوجاج‌های فکری اعتراف می‌کنند. اکبر گنجی که یکی از چهره‌های منفور ایران به شمار می‌رود، سال‌ها‌ در کشور ما در مناصبی حضور داشت اما اکنون در مصاحبه‌های خود وقتی از وی سؤال می‌شود که تو امروز علم مخالفت با انقلاب و حتی اسلام را به دست گرفته‌ای‌ و در روزگاری خودت در نظام بودی؟ پاسخ می‌گوید که من از اول انقلاب هم درباره نظام تردید داشتم و تصور می‌کردم که دموکراسی از نظام بیرون نمی‌آید و چون من عاشق دموکراسی بودم، بعد از مشاهده عدم خروج دموکراسی از نظام از انقلاب خارج شدم.


وی در ادامه با بیان اینکه دسته دیگرکسانی بودند که بعد از رحلت امام تصور کردند از قافله دنیا جا ماندند، تصریح کرد: این افراد کسانی بودند که در انقلاب و جنگ مجاهدت کردند اما بعد از پایان جنگ تصور کردند که اکنون باید به دنیا برسند و متاسفانه در آن روزهای که بایستی کشور باید برای ساختن آماده می‌شد، آنها حتی از همین تریبون نماز جمعه استفاده کردند و مردم را به سمت زیاده‌خواهی و تجمل‌گرایی دعوت کردند و این سرآغاز ورود عده‌ای به دنیا‌طلبی شد.


هرندی دسته بعدی را کسانی توصیف کرد که از عدم مدیریت اطرافیان خود ضربه خورده‌اند و در همین زمینه گفت: "این افراد کسانی بودند که به دلیل تبعیت از نزدیکان خود سقوط کردند و به تمایلات اطرافیان خود هیچ واکنشی نشان ندادند و تحت تاثیر آنها قرار گرفتند. گروهی نتوانستند مدیر خانه‌های خود باشند، نتوانستند بچه‌های خود را اداره کنند و آنها به دلیل تبعیت از اهوای نزدیکان و اطرافشان سقوط کردند."


مشاور فرمانده کل سپاه بدون ذکر فرد یا افراد خاصی اظهار عقیده کرد: این افراد در فتنه ۸۸ سکوت کردند، زیرا قبل از آن سقوط کرده بودند.

 


احمد خاتمی: آمریکا در آینده خواهد شنید اتحادیه جماهیر اسلامی تشکیل شده است.

Posted: 30 Dec 2011 04:25 AM PST

جـــرس: عضو مجلس خبرگان در نماز جمعه نهم دی ماه تهران به کسانی که در حوادث و اعتراضات سال ۸۸ شرکت داشتند اشاره کرد و مدعی شد: "در جریان بازداشت های حوادث بعد از انتخابات، ۳۲ تن از منافقین، ۱۵ عضو بهائیت، ۷ شخص مسلح و ۹ جاسوس دستگیر شدند آیا با این شرایط شک و تردیدی در این خصوص باقی می ماند که اردوگاه فتنه مملو از دشمنان انقلاب است."


به گزارش مهر، احمد خاتمی در خطبه های نماز جمعه امروز تهران، با اطلاق مجدد واژۀ "فتنه" برای اعتراضات و خیزش های آزادیخواهانه مردم ایران، اردوگاه فتنه گران را یزیدی خواند و گفت: بی دلیل نبود که مردم در ۹ دی از این اردوگاه تبری جستند.


خاتمی در ادامه سخنان خود چراغ رهایی از فتنه را چراغ ولایت عنوان کرد و افزود: مواضع ما باید بر اساس نظر امام معصوم که امروز حضرت ولی و نایب برحقش ولایت فقیه شکل بگیرد.


خطیب جمعه تهران به راهپیمایی حکومتی ۹ دی ۸۸ اشاره کرد و گفت: محور شعارهایی که در راهپیمایی ۹ دی مطرح می شد تبری و تولی به معنی ابراز عشق به رهبری و تنفر از سران فتنه بود.


وی به اعتراضات سال ۸۸ نیز حمله کرد و مدعی شد نگاهی سطحی به اردوگاه فتنه ما را به این نکته می رساند که اردوگاه فتنه مملو از دشمنان انقلاب است و بحث تقلب در انتخابات را قبل از اینکه فتنه گران سر بدهند وزیرامورخارجه آمریکا و انگلیس و همچنین رسانه های وابسته به آنها مطرح کردند.


خاتمی با اعلام اینکه همه آگاه باشند آنجایی که ولایت است راه حق و کوچکترین انحرافی از آن فتنه است و ولایت مداری تنها به ادعای لفظی نیست و باید در عمل و ادبیات با رهبر انقلاب همراه بود.


خطیب جمعه تهران بر تقوای سیاسی خواص تاکید کرد و افزود: باید در دریافت خبر از رسانه های بیگانه بنا را بر سوءظن بگذاریم و حتی نقل خبر آن رسانه ها حرام است.


احمد خاتمی به موضوع انتخابات مجلس نهم نیز اشاره کرد و بدون رویکرد به فضای مسدود و خفقان موجود افزود: حضور در انتخابات و شرکت در آن هم حق و هم تکلیف شرعی است؛ در کشوری که سالیان طولانی کمترین ارزش و حقّی برای مردم قائل نبودند، ‌به برکت پیروزی انقلاب، این شرایط پیش آمد که "مردم" سرنوشت‌ساز باشند و تمام مسئولان را بدون استثنا خودشان انتخاب کنند، این موفقیت بسیار بزرگی است که تمام مسئولان یا با واسطه یا بی‌واسطه به وسیله خود مردم انتخاب می‌شوند، حتی اولین شخص کشور یعنی رهبری نیز با واسطه توسط مردم انتخاب می‌شود.


وی ادامه داد: "امروز همه ما جزع و فزع استکبار جهانی را خوب متوجه می‌شویم که مدام تلاش می‌کنند تا فضای انتخابات را سرد جلوه دهند، البته اگر آنان چنین تلاشی نداشته باشند، ما باید شک می‌کنیم، اما تعجب ما از بازی‌خورده‌های حقیر آنهاست که یک بار در انتخابات ریاست‌جمهوری دهم سیلی جانانه از مردم خوردند، ولی باز هم دست بردار نیستند، همان نسخه‌های مرعوبانه مقلّدانه غرب را برای این مردم می‌پیچند و تصورشان این است که اگر بیانیه دهند و بگویند که انتخابات را تحریم می‌کنیم و نمی‌آییم، اتفاقی می‌افتد، با این شناختی که ما از مردم داریم."


شعارهای مدعیان تحریم برای جلوگیری از کم‌شدن دلارهاست
خاتمی مدعی شد "باید به داخلی‌های حقیری که بیانیه می‌دهند و می‌گویند که نمی‌آیند و همچنین انتخابات را تحریم می‌کنیم، بگویم که همه این مسائل شعار است، این شعارها هم گرا دادن به خارجی‌هاست که هوای ما را داشته باشید و این دلارها را کم نکنید و ما را هم‌چنان جزو اپوزیسیون ببینید و گوشه چشمی به ما داشته باشید، بیانیه‌های این افراد، این اهداف را دنبال می‌کند، وگرنه در پشت صحنه، فعال‌تر از دیگران فعالیت می‌کنند، مثل روزه سیاسی تحصن مجلس ششم."


این عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از بحث عدم شرکت در انتخابات، افراد مطرح کردۀ این نظر را "منافق" خواند و بدون کوچکترین اشاره به شروط حداقلی اصلاح طلبان مبنی بر "آزادی احزاب و مطبوعات"، آزادی زندانیان سیاسی" و "برقراری شرایط انتخابات منصفانه"، گفت: آنان همان‌طور که در ۹ دی شکست خوردند، در انتخابات مجلس نهم نیز با شکست مواجه خواهند شد.


این عضو مجلس خبرگان، دعوت فعالان مردمی به عدم حضور در انتخابات را "ضدیت صریح با امام" دانست و تصریح کرد: در تمام بیانات امام دعوت به حضور گسترده مردم در انتخابات است و در وصیت‌نامه وی آمده است که ملت باید در تمام انتخابات‌ها در صحنه باشند.


خاتمی خطاب به جریان اصلاحات و حامیان عدم شرکت در انتخابات مجلس نهم، مدعی شد: "شما که این همه به امام ظلم کردید و پشت عکس امام سنگر گرفتید، این‌چنین به امام جفا می‌کنید؛ تحریم انتخابات در تاریخ انقلاب سابقه دارد، نهضت منحله به اصطلاح آزادی در سال ۱۳۶۳ دومین انتخابات مجلس را تحریم کرد تا نسل‌های دوم و سوم انقلاب بدانند که نهضت آزادی از چه کسانی تشکیل شده است.


وی ادعا کرد: "نهضت آزادی طرفدار جدی وابستگی ایران به آمریکاست و امام تاکید داشت "باید با نهضت آزادی و افراد آن چون موجب گمراهی بسیاری از افراد شدند، قاطعانه برخورد شود".


امام جمعه موقت تهران تأکید کرد: راهی که امروز اصلاح‌طلبان دنبال می‌کنند، همین راه "نهضت آزادی" است اما اگر خدا بخواهد، خروجی تحریم انتخابات مجلس نهم، انشاءالله برگزاری باشکوهترین انتخابات در ۱۲ اسفندماه و با حضور گسترده مردم پای صندوق‌های رأی خواهد بود.


وی مدعی شد: "آنان با بیانیه‌هایشان انتخابات را دو قطبی کردند، جبهه انقلاب و ضدانقلاب، اما آنان ۳۲ سال است، تجربه کردند که هیچ‌گاه مردم در جبهه ضدانقلاب قرار نگرفتند، ۳۲ سال پیش برخی می‌گفتند این انقلاب کار خود طاغوتی‌هاست و با راهپیمایی‌ها نمی‌شود، حساب کرد اما باید به آنان گفت پای صندوق‌های رأی که می‌شود حساب کرد، مردم تونس و مصر پای صندوق‌های رأی آمدند و به اسلام‌گرایان رأی دادند و انشاءالله آمریکا در آینده خواهد شنید که 'اتحادیه جماهیر اسلامی' در کشورهای اسلامی تشکیل شده است."


امام جمعه موقت تهران بدون اشاره به سوریه اظهار عقیده کرد "هم‌اکنون شکنجه‌های قرون‌وسطایی در برخی کشورهای منطقه انجام می‌شود؛ با حمایت عربستان در بحرین شاهد شکنجه مردم هستیم، عربستان در کشور خودش نیز مباشر جنایات است و البته شریک جنایات در بحرین نیز است اما باید بگویم که این برخوردها گویای وحشت آنهاست و به ملت‌های به پا خواسته نوید 'آزادی' می‌دهیم."



نرخ بیکاری در کشور همچنان در حال افزایش است

Posted: 30 Dec 2011 03:58 AM PST

 جـــرس: درحالیکه محمود احمدی نژاد و دیگر مقامات ارشد دولت، طی چند سال اخیر مدعیِ کاهش نرخ بیکاری و "ریشه کنی" و "محو" قریب الوقوع مشکل اشتغال شده بودند، آمار اخیر مركز آمار ایران که با یكسال تاخیر منتشر شده، نشان می دهد که در مقایسه‌ی نرخ بیكاری در سال‌های ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۹ بیشترین نرخ بیكاری در سال گذشته در كشور رخ داده و نتایج كلی طرح آمارگیری سال ۱۳۸۹ نیز نشانگر آن است که نرخ بیكاری در این سال ۱.۶ درصد نسبت به سال گذشته‌اش افزایش داشته است.


به گزارش ایسنا، براساس آنچه مركز آمار ایران در پایان یك روز تعطیل روی پایگاه اینترنتی خود منتشر كرده، مشخص است كه نرخ بیكاری سال گذشته ۱۳.۵ درصد بوده است. براساس نتایج این طرح نرخ بیكاری بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است.


نرخ بیكاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله حاكی از آن است كه ۲۸.۷ درصد از جمعیت فعال حاضر در این سن در سال گذشته بیكار بودند. هم‌چنین ۲۵.۵ درصد جمعیت فعال ۱۵ تا ۲۹ ساله در این سن شغلی نداشته‌اند.


بر اساس نتایج طرح آمارگیری نیروی كار سال گذشته مشخص شده است كه نرخ مشاركت اقتصادی نسبت به سال قبل آن ۰.۶ درصد كاهش یافته و نرخ بیكاری نسبت به سال قبل آن ۱.۶ درصد بیشتر شده است. هم‌چنین نرخ بیكاری جوانان ۱۵تا ۲۴ ساله چهار درصد و نرخ بیكاری ۱۵تا ۲۹ ساله ۳.۴ درصد بیشتر شده است.


براساس این نتایج مشخص شده است كه نرخ بیكاری در نقاط شهری ۱.۸ درصد و در نقاط روستایی ۰.۸ درصد نسبت به سال ۱۳۸۸ افزایش یافته است.


مقایسه‌ی نرخ بیكاری در سال‌های ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۹ نشان می‌دهد كه بیشترین نرخ بیكاری در سال گذشته در كشور رخ داده است. براساس نتایج منتشر شده توسط مركز آمار ایران نرخ بیكاری از سال ۱۳۸۴ با ۱۱.۵ درصد طی یك‌ روند نزولی به كمترین رقم خود در سال ۱۳۸۷ با عدد ۱۰.۴ درصد رسیده، اما روند صعودی این شاخص با شتاب زیادی پس از این سال آغاز شده؛ به‌طوری كه در سال گذشته به عدد ۱۳.۵ درصد رسیده است.


این درحالی است كه دولت مدعی است در سال گذشته رقم بی‌سابقه‌ی یك میلیون و ۶۰۰ هزار شغل را ایجاد كرده است.


مركز آمار ایران كه از بهار سال گذشته تا كمتر از یك ماه پیش هیچ مستنداتی درباره‌ی نرخ بیكاری اعلام نمی‌كرد، هم‌اكنون كلیه‌ی اطلاعات مربوط به نرخ بیكاری سال گذشته را منتشر كرده است.


براین اساس، نرخ بیكاری بهار سال گذشته ۱۳.۵ درصد ثبت شده بود. اعلام همین عدد باعث شد كه انتقاد‌های فراوان نسبت به دولت مبنی بر تلاش‌نكردن برای ایجاد شغل و كاهش نرخ بیكاری مطرح شود. از آن پس بود كه مركز آمار ایران از انتشار نتایج نرخ بیكاری امتناع كرد و باعث شد انتقاد‌های بیشتری از سوی رسانه‌ها و مقام‌های مسوول نسبت به او مطرح شود. این روند تا جایی ادامه پیدا كرد كه نمایندگان مجلس با خواستن رییس مركز آمار ایران در صحن علنی درباره‌ی نرخ بیكاری و علل اعلام‌نشدن این شاخص از او توضیح خواستند.


آخرین نتایج منتشر‌شده درباره‌ی نرخ بیكاری در سال گذشته نشان می‌دهد كه این عدد در پایان سال نسبت به آغاز سال افزایش ۱.۱ درصدی داشته است.


نرخ بیكاری تابستان سال گذشته با ۰.۱ درصد افزایش نسبت به بهار به ۱۳.۶ درصد رسیده، اما این عدد در فصل پاییز رقم ۱۲.۱ درصد را تجربه كرده است. با این وجود نرخ بیكاری در زمستان با صعودی بی‌سابقه به ۱۴.۶ درصد رسیده و بیشترین عدد نرخ بیكاری در فصل زمستان را طی سال‌های ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۹ تجربه كرده است.


آخرین نتایج اعلام شده توسط مركز آمار نشان می‌دهد كه نرخ بیكاری در تابستان سال جاری به ۱۱.۱ درصد كاهش یافته است. این درحالی است كه براساس اعلام همین مركز نرخ بیكاری در بهار سال جاری ۱۲.۳ درصد بوده است.


گفتنی است، رئیس مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت چندی پیش گفته بود که طبق تحقیقات و آمار به دست آمده، نرخ واقعی بیکاری در کشور، نزدیک به ۳۰ درصد است.

معاون شهردار تهران: بدهی مترو به بانکها ۶۰۰ میلیارد تومان است

Posted: 30 Dec 2011 03:44 AM PST

جـــرس: بنا به اظهارات معاون مالی و اداری شهرداری تهران، مجموعه بدهی های متروی تهران به بانکها از ابتدا ۳۵۰ میلیارد تومان بوده که با جریمه‌هایی که به‌ آن تعلق گرفته به ۶۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است.


به گزارش مهر، حسین محمد پورزرندی با اشاره میزان کل بدهی متروی تهران به بانکها گفت: این میزان ۳۵۰ میلیارد تومان است که در طی این سالها جرایمی به آن تعلق گرفته و به ۶۰۰ میلیارد افزایش یافته است. در جلساتی که با حضور برخی از اعضای شورای شهر تهران نیز با مدیران بانکها برگزار شد توافق‌هایی انجام شد که ۲۵ درصد این بدهی ها پنج ساله پرداخت شود و باقی مانده آن نیز به صورت تهاتر و کارسازی پرداخت شود اما از آن زمان تاکنون بانک عامل انصراف داده است.


وی ادامه داد: من اصلا نمی گویم به بانک ها نامه یا دستوری مبنی بر همکاری نکردن داده شده اما متروی تهران اعلام آمادگی کرده تا گشایش ال سی کند اگر قرار به همکاری است پس این ال سی را باز کنند.


دبیر شورای عالی ترافیک پیش از این در خصوص دو هزار میلیارد تومان فاینانسی که دولت برای متروی تهران در نظر گرفته است، اعلام کرده بود : دولت برای توسعه مترو دو هزار میلیارد تومان فاینانس درنظر گرفته است و در این خصوص تمامی اقدامات لازم را انجام داده است. اما با وجود زمینه سازی دولت، شهرداری تهران حرکتی برای برخوداری از این فرصت نمی کند و مدارک لازم را برای دریافت فاینانس ارائه نمی دهد. حتی رایزنی های لازم را برای انتخاب بانک عامل انجام نداده است.


دولت ترکیه حملات هوایی منجر به کشته و زخمی شدن دهها روستانشین کرد را تایید کرد

Posted: 30 Dec 2011 03:24 AM PST

جـــرس: درحالیکه منابع بین المللی روز پنجشنبه از عملیات هوایی ارتش ترکیه در جنوب شرقی آن کشور و کشته و مجروح شدن دهها تن از اعضای غیرمسلح یک روستای مرزی خبر داده بودند، دولت و ارتش ترکیه روز جمعه تائید کردند که جنگنده‌های ارتش "به اشتباه" ۳۵ فرد غیرنظامی را به جای تروریست‌های وابسته به حزب «کارگران کردستان» (پ‌ک‌ک) هدف قرار داده‌اند که به کشته شدن آن‌ها منجر شد.


این درحالیست که اعتراضات گسترده در مناطق مختلف آن کشور در اعتراض به این اقدام ارتش همچنان ادامه دارد و پیش از این ارتش ترکیه مدعی شده بود که در این حمله، "شورشیان" کرد را هدف قرار داده است.


به گزارش ایلنا، «حسین چلیک» سخنگوی حزب حاکم ترکیه روز جمعه در یک نشست خبری گفت: "بر پایه گزارش‌های اولیه مشخص شد افرادی که در این حمله کشته شدند قاچاقچی بودند، نه تروریست."

این مقام دولتی افزود که اگر اشتباهی صورت گرفت، اگر نقصی وجود داشت و اگر کاستی در این حادثه صورت گرفت، به هیچ‌وجه نمی‌توان بر روی آن سرپوش گذاشت.


ارتش ترکیه نیز تائید کرد که جت‌های جنگنده این کشور چهارشنبه‌شب گروهی مظنون به تروریست‌های پ‌ک‌ک را در روستای «اورتاسو» در استان «شرناق» نزدیک مرز عراق هدف حملات خود قرار دادند.


حزب «صلح و دموکراسی» از احزاب حامی کرد، با انتشار بیانیه‌ای این حمله مرگبار را نوعی "قتل‌عام" دانست و آن را محکوم کرد.


حزب «خلق جمهوری‌خواه» اصلی‌ترین حزب مخالف ترکیه نیز اعلام کرده است، از این حادثه "بی‌نهایت آشفته» است.


این حادثه موجب درگیری بین پلیس و صدها معترض در «دیاربکر» بزرگ‌ترین شهر کردنشین جنوب شرقی ترکیه شد.


همچنین تظاهرات دیگری در شهر استانبول، بزرگ‌ترین شهر ترکیه برگزار شد که پلیس برای پراکندن معترضان از گاز اشک‌آور و خودروهای آب‌پاش استفاده کرد.


ارتش ترکیه از ماه اکتبر و در پی حمله شبه‌نظامیان پ‌ک‌ک به سربازان در منطقه «چوکورکا» در استان «حکاری»، عملیات نظامی خود را در شمال عراق آغاز کرد.


گروه پ‌ک‌ک از سال ۱۹۸۴ عملیات مسلحانه خود را با هدف جدایی منطقه کردنشین جنوب شرق ترکیه علیه دولت این کشور آغاز کرد.

 



دیکتاتور پیشین آرژانتین به ۱۵ سال حبس دیگر محکوم شد

Posted: 30 Dec 2011 03:10 AM PST

بازداشت متهمان سالهای "جنگ کثیف" همچنان ادامه دارد

جـــرس: با گذشت سال ها از ربایش و سرکوب و کشتار مخالفان و دگراندیشان در آرژانتین، «رینالدو بینیونه»، دیکتاتور پیشین آن کشور در برابر دادگاه قرار گرفت و برای بار سوم به دلیل نقض آشکار حقوق‌بشر به ۱۵ سال حبس دیگر محکوم شد.


به گزارش یورو نیوز، طی سالهای پس از سقوط حکومت «رینالدو بینیونه»، مشخص شد که در دوران وی مهد کودک‌های مخفی وجود داشته که کودکان زندانیان سیاسی را یا از آنها می‌گرفته‌اند یا می‌دزدیدند و با تغییر هویت در این مکان‌ها نگهداری می‌کردند.


دیکتاتور پیشین آرژانتین یکی از مهمترین عاملان کشتار مخالفان بین سال‌های ۱۹۷۶ تا ۱۹۸۳ میلادی در آرژانتین است، که "جنگ کثیف" نامیده شده و بیش از سی هزار تن از مخالفان در آرژانتین سر به نیست شدند.


طبق این گزارش، نظامیان و ماموران امنیتی، دگراندیشان، فعالان دانشجویی و مطبوعاتی و دیگر مخالفان را در بیش از ۶۰۰ ندامتگاه مخفی سر به نیست کردند و برای خلاص شدن از شر پیکرشان آنها را به دریا می‌انداختند.


همچنین مدارکی وجود دارد که در زمان حکومت بینیونه، مهد کودک‌های مخفی وجود داشته که کودکان زندانیان سیاسی را یا از آنها می‌گرفته‌اند یا می‌دزدیدند و با تغییر هویت در این مکان‌ها نگهداری می‌کردند.


بازداشت یک متهم فراری دیگر
هفته گذشته مقامات بولیوی اعلام كردند، یك افسر ارشد نظامی سابق آرژانتین را كه به خاطر نقض حقوق بشر در جریان "جنگ كثیف" تحت تعقیب بوده، دستگیر كرده‌اند.


به نقل از خبرگزاری فرانسه، بیلفردو چاوز، وزیر كشور بولیوی اعلام كرد: "لوئیس انریكه بارالدینی فورا به مقامات آرژانتینی مسترد خواهد شد. "


در سال‌های اخیر در آرژانتین و كشورهای آمریكای لاتین، چندین تن از افسران ارشد سابق و مقامات ارشد دولتی به خاطر ارتكاب جنایت در جریان سركوب مخالفان در دهه های قبل محاكمه شدند.


مادران عزادار
در همین زمینه، مادران عزادار، یا همان «زنان سفیدپوشان» یا «مادران میدان مایو» زنانی که در طول این سال‌ها در اعتراض به از دست دادن فرزندانش به پا خواسته بودند، تبدیل به یکی از مهمترین گروه‌های حقوق‌بشری شدند که جنایات آن سال‌ها را افشا کردند.


یکی از آنها گفته بود که حکم‌های دادگاه در مقابل جنایت‌های این افراد تنها خنده تلخ را به لب می‌آورد؛ نمی‌دانم دیگر نیاز به چه سندی هست که آنها ندارند.


 


ادامه فیلترینگ سایت شخصی هاشمی رفسنجانی

Posted: 30 Dec 2011 02:51 AM PST

توسط نهادهای حکومتی

جـــرس: در پی فیلتر شدن سایت شخصی هاشمی رفسنجانی توسط نهادهای حکومتی، این فیلترینگ و عدم دسترسی کاربران داخل کشور به سایت رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، همچنان ادامه دارد.


این درحالیست که تارنمای «خبرآنلاین»، شامگاه پنجشنبه از رفع فیلتر آن خبر داده بود.


تایید فیلترینگ
در همین رابطه، ظهر جمعه مسوول دفتر رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر "از دسترس خارج شدن، سایت رسمی هاشمی رفسنجانی ـ رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام" را تایید کرد و 
در خصوص دلیل این اقدام گفت: چند روز پیش از مدیریت سایت درخواست شده بود که اقدام به پالایش سایت کند و مصادیق پالایش را حذف خطبه‌های آخرین نماز جمعه هاشمی رفسنجانی اعلام کرده بود.


به گزراش ایسنا، محمد هاشمی اظهار کرد: در حدود ساعت ۱۹:۲۰ شب گذشته(پنج‌شنبه شب)، از شرکتی که خدمات مربوط به سایت هاشمی رفسنجانی را ارائه می‌کند، تماس گرفتند و اعلام کردند که به آن‌ها دستور داده شده است تا سرویس‌دهی به این سایت را قطع کنند و حدودا ۱۵ دقیقه بعد از آن تماس، این سایت از دسترس خارج شد.

 

محمد هاشمی این اقدام را "دور از انتظار" خواند و تاکید کرد: چند روز پیش از سوی گروهی منتسب به گروه نظارت تارنما ایمیلی روی سایت هاشمی رفسنجانی قرار گرفت که طی آن از مدیریت سایت درخواست شده بود که اقدام به پالایش سایت کند و مصادیق پالایش را حذف خطبه‌های آخرین نماز جمعه رفسنجانی اعلام کرده بود.

 

گفتنی است هاشمی رفسنجانی در آخرین خطبه نماز جمعه تهران بعد از اعتراضات انتخابات ریاست جمهوری (۲۶ تیر) در باره به خطر افتادن مشروعیت حکومت جمهوری اسلامی هشدار داده و پیشنهاداتی نظیر آزادی زندانیان سیاسی و دلجویی از خانواده آنها را برای آرام کردن فضای کشور بعد از انتخابات ریاست جمهوری را مطرح کرده بود.


به گفتۀ محمد هاشمی، برادر رئیس مجمع تشخیص مصلحت، هنوز مشخص نیست که چنین دستوری از سوی کدام مرجع به شرکت خدمات دهنده سایت داده شده است، ولی فردا (شنبه) این موضوع پیگیری خواهد کرد تا معلوم شود که این دستور از سوی کدام مرجع و به چه منظوری صادر شده است.

 

در گزارشی دیگر اینکه سایت اصولگرای «بی باک»، فیلترینگ سایت هاشمی را با مواضع هاشمی درباره انتخابات مرتبط می داند.

 

تکرار داستان

اواخر سال گذشته مهدی صرامی، معاون مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد گفته بود: "پایگاه اطلاع رسانی هاشمی رفسنجانی تاکنون در سامانه ثبت پایگاه اینترنتی ایرانی به ثبت نرسیده و لذا مطابق آئین نامه ساماندهی پایگاههای اینترنتی فاقد هویت محسوب می شود و فاقد مجوز قانونی است."

 

سال گذشته نیز، سایت شخصی محمد خاتمی توسط کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، مشمول ماده ۳۲ قانون جرایم رایانه ای شده و از ارائه خدمات میزبانی به این سایت در داخل ایران جلوگیری شد.


پیش از آن نیز اعلام شده بود که پایگاه اینترنتی محمد خاتمی به دستور کمیته "فیلترینگ" مسدود شده است. کمیته ای که رئیس آن غلامحسین محسنی اژه ای، دادستان کل کشور است و برخی اعضای آن عبارتند از : وزیر و نماینده وزارتخانه های آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات، دادگستری، علوم، اطلاعات، فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس سازمان صدا و سیما و فرمانده نیروهای انتظامی.

 

طی سالهای اخیر، سایت های اطلاع رسانی مراجع مردمی، شخصیت های منتقد و دگراندیش و همچنین احزاب و افراد حامی جنبش، مورد هک و فیلترینگ و عدم دسترسی قرار گرفته اند.

برگزاری دادگاه مدیران سایت مجذوبان نور در دادسرای اوین

Posted: 30 Dec 2011 02:46 AM PST

جـــرس: به گزارش منابع خبری، جلسه رسیدگی به وضعیت حقوقی و تفهیم اتهام وکلای دراویش گنابادی و مدیران سایت مجذوبان نور در دادسرای مستقر در زندان اوین برگزار شد .

تارنمای «مجذوبان نور» گزارش داده است که امیر اسلامی ٬ امید بهروزی ٬‌مصطفی دانشجو ٬ فرشید یداللهی ٬‌حمید مرادی ٬ افشین کرم پور و رضا انتصاری وکلا و مدیران سایت مجذوبان نور تفهیم اتهام شدند.


اتهامات وارده بر این دراویش گنابادی از این قرار است : توهین به رهبری ٬ تشویش اذهان عمومی ٬ اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی ٬ نشر اکاذیب ٬و عضویت در گروهک انحرافی ٬ لازم به ذکر است ٬‌حمید مرادی از مدیران سایت مجذوبان نور علاوه بر این اتهامات واهی و بی‌اساس ٬ متهم به تخریب اموال عمومی نیز شده ‌است .

بر اساس این گزارش، چهار ماه از بازداشت و حبس وکلا و مدیران سایت مجذوبان نور در زندان اوین می‌گذرد و در این مدت آنها شرایطی بسیار پر فشار و سخت را گذرانیده‌اند٬ که از میان می‌توان به بیش از دوماه نگهداری در سلول انفرادی تحت بازجویی و فشار بر این زندانیان اشاره کرد که منجر به وخامت وضعیت جسمی این دراویش زندانی از جمله حمید مرادی و امیر اسلامی شد .

این دراویش زندانی در تاریخ ۲۹ آذر ماه از بند ۲۰۹ زندان اوین به بند ۳۵۰ منتقل شدند.