جنبش راه سبز - خبرنامه

جنبش راه سبز - خبرنامه


آغاز به کار کمپین “نسرین ستوده را آزاد کنید”

Posted: 06 Dec 2011 05:54 AM PST

در آستانه روز جهانی حقوق بشر

جـــرس: در آستانه روز جهانی حقوق بشر، کمپین بین المللی حقوق بشر درایران، برنامه ای را برای ایجاد پشتیبانی جهانی از آزادی وکیل زندانی، نسرین ستوده، و برجسته کردن شرایط اسفناک زندانیان عقیدتی در ایران راه اندازی کرده و خواستار اقدام عملی و فوری در سراسر جهان، برای آزادی این وکیل مدافع زندانی در ایران شد.


به گزارش تارنمای کمپین، آغاز این برنامه در استقبال از روز جهانی حقوق بشر، ۱۹ آذر، صورت می گیرد.


بر اساس این گزارش، از ویژگی های برنامه مذکور، انتشار ویدئویی با عنوان “ستوده را فورا آزاد کنید” می باشد، که در این ویدیو، برندۀ جایزۀ صلح نوبل، شیرین عبادی در خصوص تعهد ثابت قدم نسرین ستوده نسبت به حرفه اش، حبس نا عادلانۀ او و ضرورت تلاش گستردۀ بین المللی برای آزادی وی سخن می گوید.


هادی قائمی، سخنگوی کمپین بین المللی حقوق بشر درایران گفت: “نسرین ستوده یکی از شجاع ترین و صریح ترین مدافعان حقوق بشر در ایران است و خانوادۀ وی به صورت خستگی ناپذیری برای آزادی وی تلاش کرده اند. وی افزود: “برماست که به مناسبت روز جهانی حقوق بشر، به تلاشهای خویش برای معرفی جهانی ستوده و افزایش فشار بر دولت ایران برای آزادی وی بیفزاییم.”


علاوه بر ویدیوی “ستوده را فورا آزاد کنید،” کمپین همچنین ترتیباتی را برای ارسال دو نامه جهت اقدام برای آزادی ستوده در نظر گرفته است که از طریق آن افراد می توانند نامه ای را به مقامات عالیرتبۀ ایرانی ارسال کنند و تقاضای آزادی ستوده رامطرح کنند. همچنین افراد می توانند نامۀ دیگری را به وزرای امور خارجۀ ۲۵ کشور در سراسرجهان ارسال کنند و از آنان تقاضا کنند تا خواستار آزادی نسرین ستوده شوند.


برنامه آزادی ستوده که نحوه نمایش آن به صورت چندرسانه ای و برروی تارنمای کمپین طراحی شده است همچنین حاوی چند ویدیو و یک نمایش اسلاید شامل یک ویدیوی اختصاصی از نسرین ستوده است که قبل از دستگیری اش فیلمبرداری شده و برای نمایش در اختیار کمپین قرار داده شده و در آن نسرین ستوده در خصوص اعدام افراد زیر ۱۸ سال در ایران سخن می گوید. این صفحه همچنین حاوی گامهای دیگری است که افراد می توانند برای حمایت از ستوده بردارند.


هادی قائمی ادامه داد: “اکثر مردم جهان میدانند که شهروندان ایران غالبا برای ابراز عقاید و یا پیوستن به اعتراضات به زندان فرستاده می شوند، اما آنها معمولا نام این زندانیان را نمیدانند.” وی افزود: “ما امیدواریم که با قراردادن یک نام و یک چهره بر روی وضعیت اسف بار زندانیان عقیدتی در ایران بتوانیم میزان تحرک نسبت به آزادیِ نه تنها نسرین ستوده، بلکه صدها نفر دیگر که ناعادلانه پشت میله های زندان در ایران قرار گرفته اند را افزایش دهیم.”


از زمان انتخابات ریاست جمهوری مورد مناقشۀ سال ۱۳۸۸، مقامات ایرانی صدها روزنامه نگار، فعال سیاسی، رهبران دانشجویی، و مدافعان حقوق بشر را برای فعالیت های مسالمت آمیز و یا انجام حق آزادی بیان خویش، غالبا بدون محاکمات عادلانه، زندانی کرده اند. زندانیان عقیدتی بسیاری در خصوص شکنجه و بدرفتاری در زندانها، غالبا توسط مقامات وزارت اطلاعات که در تلاش برای اخذ اعترافات اجباری از آنان بوده اند، گزارش هایی ارایه کرده اند. لیست رو به رشد زندانیان عقیدتی شامل چندین وکیل حقوق بشر مشابه نسرین ستوده مانند عبدالفتاح سلطانی، محمد سیف زاده، و جاوید هوتن کیان می باشد.


مقامات ایرانی نسرین ستوده را در تاریخ ۱۳ شهریور ۱۳۸۹ دستگیر کردند. وی متعاقبا مورد اتهامات “اقدام علیه امنیت ملی” و “تبلیغ علیه نظام” قرار گرفت و در شهریور سال جاری توسط دادگاه تجدید نظر به شش سال زندان و ۱۰ سال محرومیت از حرفۀ وکالت محکوم شد.


تصمیم دادگاه کاملا بر مبنای فعالیتهای نسرین ستوده در کنار یکی از گروههای پیشرو حقوق بشر در ایران، کانون مدافعان حقوق بشر، و به دلیل ارایۀ خدمات وکالت به برخی از اعتراض کنندگان و منتقدان دولت پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ استوار شده بود. به عنوان بخشی از خدمات وکالت برای این موکلین، نسرین ستوده با رسانه های داخلی و بین المللی در خصوص پروندۀ موکلینش صحبت کرده بود. از زمان دستگیری تا کنون، نسرین ستوده دو بار دست به اعتصاب غذا زده تا نسبت به محرومیت خویش از حقوق اساسی اش به عنوان یک متهم و زندانی اعتراض کند.


نسرین ستوده که مادر دو فرزند خردسال است، به دنبال فعالیتهای خود برای لغو محکومیت اعدام برای افراد زیر ۱۸ سال، بهبود حقوق زنان، و دفاع از زندانیان عقیدتی در ایران و در عرصۀ بین الملل چهره ای شناخته شده می باشد. وی در سال ۲۰۰۸ برندۀ جایزۀ حقوق بشر از کمیتۀ بین المللی حقوق بشر در ایتالیا شد. در سال ۲۰۱۱، ستوده برندۀ جایزۀ برجستۀ “آزادی برای نوشتن” از انجمن قلم آمریکا شد.


کمیساریای عالی حقوق بشر در سازمان ملل متحد، گزارشگر ویژۀ سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران، چندین کشور و اتحادیۀ اروپا و سازمانهای حقوق بشر بین المللی همگی ازپروندۀ نسرین ستوده به عنوان مورد مهمی از نقض حقوق بشر توسط حکومت ایران یاد کرده اند.


روز جهانی حقوق بشر یادآور تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر در ۱۹ آذر سال ۱۳۲۷ توسط سازمان ملل متحد است.


اخوان المسلمین مصر هر گونه ملاحظات پشت پرده با شورای نظامی حاکم را رد کرد

Posted: 06 Dec 2011 05:19 AM PST

جـــرس: با گذشت کمتر از یک هفته از پیروزی حزب آزادی و توسعه، وابسته به جنبش اخوان المسلمين مصر در اولین انتخابات بعد از سقوط حسنی مبارک،  رهبر گروه اخوان المسلمین مصر ضمن انتقاد از برخورد وزارت کشور با تظاهرات اخیر، اخبار مربوط به ملاحظات پنهانی با شورای نظامی حاکم را رد کرد.همچنین،سخنگو و رئیس دفتر سیاسی اخوان المسلمین می گوید "ما الآن به دنبال این نیستیم که به تنهایی دولت تشکیل دهیم. مصر اکنون نیازمند دولت وحدت و توافق ملی است، دولتی که توانمند باشد، چون حل مشکلات بزرگی که نظام پیشین بر جای گذاشت کار بسیار دشواری است و به همراهی همه نیروهای سیاسی نیاز دارد تا کشور از این تنگنا خارج شود."


ملاحظات پنهانی نداریم
 رهبر گروه اخوان المسلمین مصر ضمن انتقاد از برخورد وزارت کشور با تظاهرات اخیر در این کشور اخبار مربوط به ملاحظات پنهانی با شورای نظامی حاکم را رد کرد.


به گزارش مهر به نقل از پایگاه الیوم السابع، محمد بدیع گفت: گروه اخوان المسلمین خواهان توافق میان قوای سه گانه مصر شامل شورای نظامی، پارلمان و کابینه الجنزوری است.


وی افزود: برخی بر این باورند که در آینده میان اخوان المسلمین و شورای نظامی درگیری رخ خواهد داد، اما این قضاوتی عجولانه است زیرا ما خواستار توافق میان همه گروهها هستیم.


بدیع ضمن انتقاد از عملکرد وزارت کشور در برخورد با تظاهرات اخیر بیان کرد: آیا عاقلانه است که نیروهای وزارت کشور حجم زیادی گازهای سمی به سوی جوانان کم سن و سال پرتاب کنند؟


وی درباره چرایی مشارکت نکردن اخوان المسلمین در تظاهرات اخیر افزود: اگر اخوان المسلمین در این تظاهرات شرکت می کرد تعداد شهدا از 30 به 300 شهید می رسید که این زمینه درگیری خونین میان وزارت کشور و اخوان را فراهم می آورد و سلامت انتخابات را در معرض تهدید قرار می داد.


رهبر اخوان المسلمین ضمن رد هر گونه ملاحظات پشت پرده با شورای نظامی حاکم بیان کرد: مشارکت نداشتن ما با هدف حمایت از انتخابات بود و هیچ موضوعی دیگر دخیل نبوده است.


ابهام در انتخابات ریاست جمهوری
گفتنی است، با وجود پیروزی پیروزی حزب «آزادی و عدالت»، وابسته به جنبش اخوان المسلمين مصر در مرحله اول انتخابات مجلسین آن کشور، نتایج یک نظرسنجی جدید نشان می دهد مردم مصر در زمینه انتخاب گزینه موردنظر خود برای ریاست جمهوری شک و تردیدهای فراوانی دارند.


خبرگزاری آلمان، بنابر نتایج یک نظرسنجی جدید در مصر عمرو موسی دبیرکل سابق اتحادیه عرب بیشترین شانس را برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری مصر در اختیار دارد.


بر این اساس، عمرو موسی با 23.2 درصد و با اختلاف زیادی از گزینه های بعدی صدرنشین است. پس از دبیرکل سابق اتحادیه عرب، "حمدین صباحی" رئیس حزب الکرامه با 5.8 درصد و "سلیم العوا" متفکر اسلامی با 4.6 درصد از رده های دوم و سوم قرار دارند.


در رده های بعدی نیز با درصدهای نزدیک به هم "احمد شفیق" آخرین نخست وزیر رژیم مبارک، "ایمن نور" رئیس حزب الغد، "محمد البرادعی" دبیرکل سابق آژانس و "حازم صلاح ابواسماعیل" شخصیت مطرح دینی به ترتیب در رتبه های چهارم تا هفتم قرار دارند.


بر اساس گزارش مذکور، در این نظرسنجی نام برخی از نامزدهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری مصر از جمله "عبدالمنعم ابوالفتوح" از اعضای ارشد اخوان المسلمین و "مرتضی منصور" شخصیت برجسته حقوقی دیده نمی شود.

 

 

حقوق کامل شهروندی برای همه

به گزارش بی بی سی، عصام عریان، سخنگو و رئیس دفتر سیاسی اخوان المسلمین در خصوص وضعیت فعلی جنبش و چشم انداز مطالبات گفت: "کسانی که شعار حکومت اسلامی سر می دهند، در واقع گروههای کوچکی اند که مدافع شریعت اسلامی اند و ما هم در حزب آزادی و توسعه معتقدیم که شریعت اسلامی خطری برای این کشور ندارد. شیوه درست اجرای احکام شریعت به شکل معتدل و میانه رو و همراه با تسامحی که ما به آن ایمان داریم، این است که باید انتخابات برگزار کرد تا اراده ملت مشخص شود. اگر مردم می خواهند که احکام شرع اجرا بشود، با خود آنهاست که افرادی را انتخابات کنند که توانایی قانونگذاری بر اساس احکام شرع را به گونه ای امروزی داشته باشند، به گونه ای که برای مسیحیان هم حقوق کامل شهروندی را درنظر بگیرد و به دیگر نیروهای سیاسی لیبرال و چپ و غیره و حتی آنهایی که باور دینی ندارند اجازه دهد که نقش خودشان را ایفا کنند."


الگوی ترکیه
این رهبر جنبش اسلامی اخوان المسلمین مصر، پیرامون "الگوی ترکیه بعنوان سرمشق حکومت" گفت: "الگوی ترکیه در دو چیز موفقیت بزرگی کسب کرده که در این مرحله برای مصر بسیار مهم است: یکی اینکه پس از چند دهه نا آرامی سیاسی، ریشه دموکراسی را در سیاست مستحکم کرده است، آن هم در کشوری که نظامش حداقل دو بار به ارتش اجازه داده بود که صحنه سیاست را اشغال کند و به نفع خودش ضبط کند. اما اکنون در ترکیه دولتی سر کار است که حدود ده سال پابرجا و با ثبات باقی مانده و قواعد دموکراتیک را ریشه دار کرده است... موفقیت دیگر که اهمیتش کمتر از دیگری نیست، موفقیت اقتصادی است، آن هم تا حدی که درآمد شهروندان ترکیه هفت هشت برابر شده و رشد اقتصادی به هفده درصد رسیده است."


وی افزود: اما الگوی ترکیه تا به حال در ایجاد انسجام و همبستگی اجتماعی ناکام بوده است، انسجام بین طبقات مختلف جامعه و بین ازمیر و استانبول در غرب و دیاربکر مثلاً در شرق.



فرمانده قرارگاه عمار: جریان انحرافی قصد سرنگونی نظام را دارد

Posted: 06 Dec 2011 04:27 AM PST

جـــرس: فرمانده قرارگاه امنیتی- اطلاعاتی موسوم به «عمار» با بیان اینکه لیدر جریان انحرافی می خواهد انتخابات آتی یا برگزار نشود و یا "شل" برگزار شود و به فکر گرفتن مجلس هم نیستند"، گفت: تیم محمود احمدی‌نژاد قصد دارد نظام اسلامی در ایران را سرنگون کند.


به گزارش تارنمای اصولگرای «زندگی نیوز»، مهدی طائب روز سه‌شنبه (۱۵ آذر) در پاسخ به سوالی درباره "راهبرد جریان انحرافی برای ورود به انتخابات مجلس"، ابراز داشت: این یک جریان نیست و تنها یک فرد است و تنها می خواهد که سرنگون کند.


درحالیکه محافظه‌کاران حامیان رهبری مدعی بودند طیف دولتی ها با صرف هزینه‌های هنگفت قصد دارند دست‌کم ۱۵۰ کرسی مجلس را به دست آورند، رئیس شورای مرکزی قرارگاه راهبردی عمار اظهار عقیده کرد: به اعتقاد ما لیدر جریان انحرافی می خواهد انتخابات یا برگزار نشود و یا "شل" برگزار شود و آن ها به فکر گرفتن مجلس نیستند.


طائب در ادامه با اشاره به تبعات تعدد لیست در اردوگاه اصولگرایی، تاکید کرد: هنگامی که لیست واحد می دهیم باز هم مردم در تردید هستند که آیا درست است یا خیر، بنابر این یقینا مردم لیست های متعدد را قبول نمی کنند.



نخست وزیر امارات  نگرانی از برنامه های هسته ای ایران را رد کرد

Posted: 06 Dec 2011 04:15 AM PST

جـــرس: در ادامۀ بحران ها و تهدیدهای منطقه ای، نخست وزير امارات متحده عربی و امیر دبی در مصاحبه ای، نگرانی  از برنامه های هسته ای ایران را رد کرد، اما اظهار عقیده کرد: "در صورتی که ايران به اسرائيل حمله کند، تنها يک روز بعد، شهرهای ايران منهدم شده اند."


همزمان، امير ترکی الفيصل، از سیاست گذاران عربستان سعودی، با بیان اینکه "تلاش های جهانی برای متقاعد کردن ايران و اسرائيل به خلع سلاح (هسته ای) ناکام شده است"، افزود: "عربستان نيز موظف است که از همه راهها، از جمله مجهز شدن به اين سلاح (بمب اتمی) از مردم خود دفاع کند."


به گزارش رادیو اروپای آزاد، شيخ محمد بن رشيد آل مکتوم، نخست وزير امارات در مصاحبه با شبکه تلويزيونی سی.ان.ان که شامگاه دوشنبه پخش شد، گفت که باور ندارد ايران در مسير توليد بمب اتمی گام بر می دارد و در غير اين صورت، بمب نيز هيچ فايده ای برای ايران نخواهد داشت. "ايران می تواند با بمب اتمی اش چه کار کند؟ آيا می تواند با آن اسرائيل را بمباران کند؟ چند فلسطينی کشته خواهند شد؟ شما اصلاً فکر می کنيد که اگر ايران به اسرائيل حمله کند، شهرهای ايران امن خواهند ماند؟ همه آنها يک روز بعد منهدم شده اند."


نخست وزير امارات متحده عربی در پاسخ به پرسش مصاحبه گر سی.ان.ان، در اين زمينه که "آيا ايران اکنون بيش از گذشته، بزرگ ترين خطر برای منطقه محسوب می شود؟" گفت: "ايران همسايه ماست؛ آنها مسلمان هستند و ما هزاران سال در جوار يکديگر زندگی کرده ايم."


گفتنی است، امارات متحده عربی در جنوب ايران همچنان از معاملات تجاری کلان با ايران سود می برد و به گزارش روزنامه «تايمز مالی»، مبادلات تجاری ايران و امارات، به ويژه با دوبی، هنوز چشمگير است.

از حدود ده ميليارد دلار همکاری تجاری ايران- امارات، هفت ميليارد دلار آن برای انتقال کالا به سوی ايران از طريق بندر دوبی بوده است.


ديويد کوهن، معاون وزارت خزانه داری آمريکا، هفته گذشته با سفر به امارات، برای پيوستن عملی تر اين کشور به تحريم ها عليه ايران با سران ابوظبی و دوبی گفت وگو کرد؛ آقای کوهن از جمله در نشست هايی با سران بانک های محلی در ابوظبی که اکثراً در کنترل دولت هستند، نسبت به همکاری با ايران که به گفته او، از ديد سيستم بانکی آمريکا بزهکاری محسوب خواهد شد، اخطار داد و سپس به اسرائيل رفت.


تداوم مواضع تند عربستان
در همين حال، يک مقام بلند پايه عربستان سعودی، روز دوشنبه ديدگاه متفاوتی نسبت به ايران بيان کرد.


امير ترکی الفيصل، رييس پيشين سازمان اطلاعات عربستان سعودی (که همچنان شخصيتی مهم در ساختار و سياست گذاری کشورش محسوب می شود)، صريحاً گفت که با وضعيت ايجاد شده، عربستان نيز در انديشه پايه گذاری برنامه هسته ای خود با هدف رسيدن به توانايی اتمی نظامی است.


امير ترکی الفيصل با بیان اینکه "تلاش های جهانی برای متقاعد کردن ايران و اسرائيل به خلع سلاح (هسته ای) ناکام شده است"، افزود: "عربستان نيز موظف است که از همه راهها، از جمله مجهز شدن به اين سلاح (بمب اتمی) از مردم خود دفاع کند."


سخنان نخست وزير امارات متحده عربی و مقام ارشد عربستان سعودی در حالی بيان شد که روزنامه بريتانيايی «ديلی تلگراف» روز دوشنبه به نقل از دستگاه های اطلاعاتی غربی، مدعی شد که به دستور سرلشگر پاسدار محمدعلی (عزيز) جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران، نيروهای ايران به حالت آماده باش در آمده و سطح آمادگی نيروها به سطح آمادگی عملياتی ارتقاء يافته است.


به نوشته «ديلی تلگراف»، جمهوری اسلامی برای حمله احتمالی به هدف های خود آماده می شود؛ "چه نبردی آشکار چه مخفی،...و مردم تهران می گويند که خروج ديپلمات های اروپايی يکی از نشانه های نزديک شدن جنگ است...شهروندان نگران، برخی مايحتاج اساسی را برای روز مبادا، در خانه های خود انبار می کنند."


يکی از مقامات ارشد نظامی ايران نيز در روزهای اخير به رسانه های ايران گفت "ايران، شبِ حمله ای، فکر می کند."


به گزارش مهر، امير دريادار غلامرضا بی غم، جانشين فرمانده نيروی دريايی ارتش، در مراسمی گفت: "تهديد در عالم سياست يک مسئله است و در عالم نظامی نيز يک عامل ديگر، ولی با وجود این، ما همواره تهديدات دشمن را جدی می گيريم و شبِ حمله ای فکر می کنيم."


گفتنی است، لئون پانه تا، وزير دفاع آمريکا، شامگاه جمعه گذشته در سخنرانی در انديشکده «سابان» برای صلح خاورميانه، از عواقب حمله يکجانبه اسرائيل به ايران، به ويژه بدون هماهنگی با آمريکا ابراز نگرانی کرد.


اما یک روز بعدتر، اهود باراک، وزير دفاع اسرائيل، در مصاحبه ای با شبکه دوم تلويزيون اسرائيل، تاکید کرد: اسرائيل مستقل است و خود تصميم گيرنده سرنوشت خويش است... اگر دست بروی دست بگذاريم تا جمهوری اسلامی به بمب اتم رسيده و آخرين فرصت مقابله از بين رفته باشد، چه خواهد شد؟"


و یک روز بعد از باراک، بنيامين نتانياهو نخست وزير اسرائيل نیز، فشارهای وارده از سوی آمريکا را رد کرد و روز يکشنبه در مراسم سالگرد مرگ دیويد بن گوريون، اولين نخست وزير اسرائيل گفت: بن گوريون نيز زير فشار سنگين جهانی و غربی بود و همگان به او هشدار می دادند که بدون هماهنگی و با اطلاع دوستان اسرائيل، عمل نکند اما اگر بن گوريون به اين نصايح عمل کرده بود، ما امروز اينجا نبوديم.


این درحالیست که هفته گذشته، رییس پیشین "موساد" (سرویس امنیت خارجی اسرائیل) مجددا با انتقاد از سیاست های نخست وزیر، بنیامین نتانیاهو و وزیر دفاع، اهود باراک در قبال برنامه های اتمی جمهوری اسلامی، خاطرنشان کرد که اشتباهی سنگین است ایرانی‌ها که بسیار با هوش و زیرک هستند، دست کم گرفته شوند.


مئیر داگان بار دیگر ابراز نگرانی عمیق کرد که حمله نظامی اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران، ممکن است اسرائیل را وارد یک نبرد منطقه‌ای کند و عواقب هولناکی داشته باشد.



کشته و زخمی شدن صدها سوگوار حسینی در انفجارهای مرگبار افغانستان و عراق

Posted: 06 Dec 2011 03:44 AM PST

جـــرس: به گزارش منابع بین المللی، یک روز پس از انفجارهای مرگبار در عراق، که منجر به کشته و مجروح شدن گروهی از شیعیان سوگوار شد، شهرهای قندهار، مزار شریف و کابل در افغانستان نیز، روز سه شنبه شاهد انفجارهای متعددی بود، که به کشته و مجروح شدن دهها تن از شیعیان منجر شد.


به گزارش بی بی سی، مراسم عزاداری عاشورا در شهرهای کابل، مزار شریف و قندهار هدف حملات انتحاری قرار گرفته و دهها کشته بجا گذاشته است.


یک مقام پلیس کابل گفت که یک بمبگذار انتحاری مواد منفجره همراه خود را در مراسم عزاداری عاشورا در زیارتگاهی موسوم به حضرت ابوالفضل در مرکز شهر کابل منفجر کرد.


ژنرال عبدالظاهر رئیس تحقیقات جنایی پلیس کابل گفت که احتمال دارد که فرد بمبگذار همراه با کاروان عزاداران از جنوب کابل به زیارتگاه آمده باشد.


غلام سخی کارگر، سخنگوی وزارت صحت (بهداشت) نیز گفت که بر اساس آخرین آمار تعداد کسانی که در این حادثه کشته شده اند، به ۵۴ نفر و شمار زخمیان آن به ۱۶۴ نفر رسیده است.


تلویزیون های محلی هم در گزارش های خود از صحنه انفجار تصاویری از کشته های حادثه و انتقال زخمی ها به بیمارستان پخش کرده اند.


همزمان از وقوع دو انفجار دیگر در شهرهای مزار شریف در شمال افغانستان و شهر قندهار در جنوب افغانستان هم گزارش شده است.


منابع خبری در مزار شریف گفته اند که در انفجاری که عزاداران مراسم عاشورا را هدف قرار داده بود، شش تن کشته و نزدیک به ۲۰ تن دیگر زخمی شده اند.


انفجاری دیگری هم در شهر قندهار روی داده و ژنرال عبدالرازق، فرمانده پلیس این شهر گفته که این حادثه منجر به زخمی شدن پنج نفر منجر شده است.


بر اساس گزارش ها، دو تن از زخمی های این انفجار از ماموران پلیس هستند.


حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان که برای شرکت در یک اجلاس بین المللی به بن، آلمان، سفر کرده، گفته است که این برای اولین بار است که در چنین روز مذهبی مهمی در افغانستان، یک حادثه تروریستی از این نوع روی می دهد.


وی مراتب همدری خود را به خانواده قربانیان این واقعه ابلاغ کرده است.


این نخستین بار است که گزارشی از حملاتی مرگبار به مراسم عزاداری شیعیان در افغانستان انتشار می یابد و وقوع چنین حوادثی پیش از این سابقه نداشته است.


تا کنون هیچ گروه یا سازمانی مسئولیت این عملیات را بر عهده نگرفته و انگیزه و هدف از انجام این حملات هم مشخص نیست.

خبرگزاری آلمان در این خصوص گزارش داده است که گروه طالبان انفجارها در جمع عزاداران عاشورا در شهرهای کابل و مزار شریف افغانستان را محکوم کرده و  ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان، در پیامی که از طریق پست الکترونیک (ایمیل) منتشر شد، انفجارهای عاشورا را ناشی از فعالیت‌های دشمنان خواند و ماهیت آنها را غیر اسلامی و غیر انسانی نامید. گروه طالبان در این پیام اعلام کرد که این حملات "بی‌رحمانه و نسنجیده" را به شدت محکوم می‌کند.


تاسوعای مرگبار عراق
به گزارش رادیو اروپای آزاد به نقل از رویترز، روز گذشته نیز، منابع پليس عراق گفتند در چند انفجار در بين شيعيان عزادار در روز «تاسوعا»، در چند نقطه این کشور، دست کم ۳۲ نفر کشته و دهها نفر زخمی شده اند.


يکی از اين انفجار ها در منطقه نيل نزديک شهر حله در جنوب بغداد پايتخت عراق به هنگام عزادارای شيعيان به مناسبت روز تاسوعا رخ داده است.


يک مقام پليس شهر حله گفته است: "انفجار يک خودروی مملو از مواد منفجره در مسير حرکت عزاداران در منطقه نيل ۱۶ کشته برجای گذاشته که اکثر کشته شدگان زنان و کودکان هستند. در اين انفجار همچنين ۳۱ نفر نيز مجروح شده اند."


طبق اين گزارش يک منبع پليس ديگر نيز شمار کشته شدگان اين حادثه را تاييد کرده است.


خبرگزاری فرانسه نيز گزارش داده است که در انفجاری در مرکز شهر حله پنج نفر کشته و هجده نفر زخمی برجای گذاشته است.


در انفجاری دیگر در شهر بغداد که زئران شیعه را هدف قرار داد دست کم یازده نفر کشته و دهها نفر نیز زخمی شدند.


طبق اين گزارش، مقامات پليس محلی می گويند، در انفجار ديگری در «لطيفيه» در ۴۰ کيلومتری جنوب بغداد در بين شيعيان عزادار يک کشته برجا گذاشته است.


غلامرضا بروسان، شاعر مشهدی همراه با همسر شاعر و فرزندش جان باختند

Posted: 06 Dec 2011 03:29 AM PST

در پی سانحه تصادف

جـــرس: به گزارش رسانه ها، غلامرضا بروسان، شاعر نوپرداز مشهدی همراه با همسرش، الهام اسلامی شاعر و دختر خردسالش، در یک حادثه رانندگی جان باختند.


به گزارش مهر، جواد کلیدری، شاعر خراسانی با تأیید این خبر گفت: بروسان و خانواده‌اش، صبح دوشنبه در حالی که از شمال کشور عازم مشهد بودند، در کیلومتر 15 جاده قوچان ـ شیروان دچار حادثه شدند و خودروی آنها در انحراف به چپ از مسیر با یک دستگاه اتوبوس که از قوچان عازم بجنورد بود، برخورد کرد.


وی افزود: در این حادثه دردناک، غلامرضا بروسان و همسر شاعرش الهام اسلامی همراه با دخترشان لیلا جان به جان آفرین تسلیم کردند، اما پسر خردسالشان به نام مجتبی از این حادثه جان سالم به در برد.


کلیدری ادامه داد: پیکر این سه تن، هم‌اکنون در یکی از مراکز پزشکی شهرستان قوچان قرار دارد و طبق برنامه، همزمان با عاشورای حسینی به مشهد منتقل شده و به احتمال فراوان تشییع و به خاک سپرده می‌شود.


بروسان در سال 1352 در مشهد به دنیا آمده بود. او از 18‌سالگی شعر می‌سرود که مجموعه‌ شعرهای «احتمال پرنده را گیج می‌کند» و «یک بسته سیگار در تبعید» حاصل سال‌ها فعالیت او در حوزه ادبیات است.


او بارها از سوی محافل ادبی برگزیده شد که جایزه‌ شعر خبرنگاران و همچنین برگزیده دومین دوره شعر نیما از آن جمله است.


الهام اسلامی، همسر بروسان نیز 28 سال داشت که با شعر «دنیا از ما چشم برنمی‌دارد»، نامزد دومین دوره جایزه شعر زنان خورشید معرفی شده بود. او نامزد سومین دوره جایزه کتاب سال شعر جوان نیز شده بود.


گفتنی است، مرحوم بروسان، فرزند یکی از شهدای هشت سال دفاع مقدس نیز بود که یک مجموعه‌ مرثیه را در قالب آزاد برای پدر شهیدش در دست انتشار داشت.


در همین زمینه، دبیرخانه جایزه شعر خبرنگاران و دبیرخانه نشست‌های «عصر روشن» در بیانیه‌ای درگذشت غلامرضا بروسان و الهام اسلامی، دو شاعر مشهدی را تسلیت گفتند.

متجاوزین به حريم ديپلماتيک بريتانيا،‌ سالهاست به حريم شهروندی مردم ايران تجاوز می‌کنند

Posted: 06 Dec 2011 03:17 AM PST

بيانيه هشدارآمیز ۲۳۱ فعال ایرانی
جـــرس: بيش از ۲۳۱ نفر از فعالان سیاسی و مدنی و حقوق بشری ایرانی، با صدور بیانیه ای در محکوميت حمله لباس شخصی های حامی حکومت جمهوری اسلامی به سفارت بريتانيا در تهران، بر ضرورت فوری تنش زدايی در بحران هسته ای توسط حاکمیت تاکید کرده و خواستار توقف روند فعلی و برون رفت از وضعیت موجود داخلی – منطقه ای بین المللی شدند.


بنا به گزارش های رسیده به جرس، در بیانیه فعالان ایرانی همچنین خاطرنشان شده است: "ما به عنوان مخالفان فعال جنگ، برای اين تنش‌آفرينی‌های روزافزون و آينده ميهن‌مان بيمناکيم و خروج از وضعيت خطرناک فعلی را ضروری می‌دانيم. نيروهايی که به حريم ديپلماتيک کشور بريتانيا تجاوز کرده‌‌اند،‌ سال‌هاست که به حريم شهروندی مردم ايران تجاوز می‌کنند."


در این بیانیه تاکید شده است که "راه حل موثر برای پايان بخشی به بحران های داخلی و خارجی ،واگذاری قدرت به مردم و فراهم کردن فضا برای انتخاب آنان با مشارکت و همبستگی همه گروه های سياسی آزاد انديش، دموکرات و معتقد به سربلندی ايران است."


متن بيانيه بيش از ۲۳۱ نفر از مخالفان فعال جنگ در محکوميت حمله به سفارت بريتانيا و ضرورت فوری تنش زدايی در بحران هسته ای، که نسخه ای از آن در اختیار جرس قرار گرفته، به شرح زیر است:


تنش‌آفرينی‌های بين‌المللی نظام جمهوری‌اسلامی وارد مرحله‌ای بسيار خطرناک شده است. حکومت نه تنها گام موثری در جهت رفع ابهامات روزافزون در مورد برنامه‌ هسته‌ای‌اش برنداشته، بلکه به سياست‌های ماجراجويانه خود نيز افزوده است. حمله سازمان يافته به سفارت بريتانيا، انزوای بيشتر بين‌المللی و تشديد تحريم‌ها به عنوان پيامدهای آن، گام بلندی برای کشيدن مردم ايران به جنگی ناخواسته است. مسئولان نظام درحالی سرنوشت ملت ايران را به سوی رويارويی با جامعه جهانی می‌برند که بی‌کفايتی اقتصادی حکومت روزبه‌روز بر وخامت وضعيت رفاه و معيشت مردم ايران افزوده است. محکوميت فراگير بين‌المللی ايران در حمله به سفارت بريتانيا، دور جديد تحريم‌ها و بخصوص در تنگنا قرارگرفتن بانک مرکزی، نتايج اسفناکی برای کشورمان خواهد داشت.


جمهوری اسلامی بمانند هميشه برای حل بحران‌های داخلی و خارجی،‌ سياست غير مسئولانه تهاجمی خود را که همواره در سرکوب مردم و تعرض به اموال آنها استفاده می‌کند، اين بار در عرصه ديپلماتيک بکار گرفته است.


برای دومين بار در تاريخ ۳۳ ساله جمهوری اسلامی با تاراج اموال سفارت‌خانه‌ بريتانيا توسط شبه‌ نظاميان حکومتی و برخی مسئولان و عوامل بسيج دانشجويی (از نهاد های سرکوب در دانشگاه ها) ،شاهد نقض بديهی‌ترين تعهدات ديپلماتيک و تصرف سفارتخانه ای خارجی هستيم.


ملت ايران به عنوان يکی از پايه‌گذاران تمدن بشری،‌ به عرف و آداب ديپلماتيک احترام می‌گذارد و جهان نيز می‌داند که مسئول اين اقدام شرم‌آور جمهوری اسلامی است.


حکومت درحالی به اين مخالف‌خوانی‌های خطرناک دامن می‌زند که نمی‌تواند ايمنی يکی از حساسترين مراکز تحقيقات نظامی خود را در پادگانی نزديک به مناطق مسکونی اطراف تهران حفظ کند. سرداران سپاه يک به يک از هر تريبونی استفاده کرده اند و بارها از واکنش پشيمانی آور در صورت تجاوز به ايران سخن می‌گويند،‌ اما تاکنون از دلايل انهدام يکی از پيشرفته ترين مراکز تحقيقات موشکی خود و از دست دادن يکی از کليدی‌ترين فرمانده‌های سپاه سخنی نگفته‌اند. اکنون پرسش جدی اين است که چه کسانی امنيت ملی مردم را به بازی گرفته‌اند و تا چه حد قادر به دفاع از مردم در قبال پيامدهای سياست‌های ماجراجويانه خود هستند؟


ما به عنوان مخالفان فعال جنگ، برای اين تنش‌آفرينی‌های روزافزون و آينده ميهن‌مان بيمناکيم و خروج از وضعيت خطرناک فعلی را ضروری می‌دانيم. نيروهايی که به حريم ديپلماتيک کشور بريتانيا تجاوز کرده‌‌اند،‌ سال‌هاست که به حريم شهروندی مردم ايران تجاوز می‌کنند. حمله وحشيانه‌ای که سفارت بريتانيا اين بار قربانی آن بود نمونه‌ای بيش نيست از آنچه جنبش راستين دانشجويی (که نمايندگان بر حق آن در زندان هستند)، فعالان حقوق بشری، مدنی، دگر انديش، قوميتی و سياسی در ايران روزانه با آن مواجه اند.


ما خواستار انحلال کامل گروه های فشار و پايان بخشی به غوغاسالاری و خشونت پراکنی در عرصه سياست ايران و قربانی شدن منافع ملی در جنگ قدرت جناح های حکومتی هستيم. مقامات حکومت ايران در صورت سکوت و تحت تعقيب قرار ندادن عاملان حمله به سفارت ثابت کرده اند که مسئول و شريک سازماندهی اين تهاجم خطرناک هستند و ادعای رهبری در خصوص دنبال کردن عزت ، مصلحت و حکمت در سياست خارجی ،شعاری بی پايه بيش نيست.


جمهوری اسلامی به جای رفتارهای غيرعقلانی و خلاف عرف و خطرساز برای امنيت ملی، بايد برای حل بحران موجود بر سر سياست های هسته ای اقدام موثر انجام دهد. توقف موقت غنی‌سازی اورانيوم، ‌همکاری شفاف با آژانس انرژی هسته‌ای ، اجرای قطعنامه های شورای امنيت و ديگر تعهدات بين المللی در اين زمينه گام‌های لازم برای خروج از تنگنای فعلی و رفع فشارهای اقتصادی و سياسی بر جامعه است که اثرات منفی آن زندگی مردم سرزمين ما را از آنچه هست سخت تر می کند.

 

ما ضمن تاکيد بر حق ملت ايران در استفاده صلح آميز از انرژی هسته ای ، با هر تلاشی برای دست يابی به قابليت توليد جنگ افزارهای هسته‌ای توسط جمهوری اسلامی مخالف هستيم و آن را خلاف منافع و اولويت های ملی و صلح جهانی می‌دانيم. حاکمان جمهوری اسلامی بايد بدانند که در جهان امروز، خشونت، تهاجم و تخريب ديگر کاربردی ندارد، و تنها عدم اعتماد فعلی در داخل و خارج را عميق تر می سازد. عدم اعتماد و عدم مشروعيت داخلی با اختلال در روابط بين‌المللی هردو ريشه يک بحران و دو روی يک سکه هستند.
جمهوری اسلامی بايد يکبار برای هميشه اين سياستهای ناکام و اعتمادسوز را کنار بگذارد. هرگونه تنش زايی با جهان خيانت به مردم ايران و آينده وطن ما خواهد بود.


ما جامعه جهانی و بخصوص کشور‌های غربی را نيز به خويشتن‌داری، رعايت حقوق مردم ايران و اجتناب از جنگ فرا می‌خوانيم. هرگونه اقدام نسنجيده، تهديد های تحريک کننده و حمله نظامی به تاسيسات هسته ای ،خسارات غيرقابل جبرانی را به آب و خاک ايران وارد می کند که تا سالها آلودگی آن مردم ما را رنجور خواهد کرد و به ديدگاه مبتنی بر رابطه خصمانه با غرب دامن خواهد زد.


به باور ما سعادت و رفاه مردم ايران و امنيت جامعه نه با ادامه فضای امنيتی و نقض گسترده حقوق شهروندی در داخل، و نه با ماجراجويی‌های بين‌المللی، بلکه با پذيرش اراده ملت، آزادی فوری رسانه های عمومی و نشر کتاب، لغو سانسور در همه زمينه ها، الغاء بی درنگ تبعيضات جنسيتی، قوميتی و مذهبی و صلح و همکاری شرافتمندانه با ساير کشورهای جهان تحقق می‌يابد. از اين رو ما نسبت به هر اراد‌ه‌ای که فضا را برای درگيری نظامی مساعد گرداند هشدار داده، و تلاش برای توقف بحران‌سازی‌های مصيبت بار نظام جمهوری‌اسلامی و تحقق حاکميت اراده مردم ايران را وظيفه خود می‌دانيم. راه حل موثر برای پايان بخشی به بحران های داخلی و خارجی ،واگذاری قدرت به مردم و فراهم کردن فضا برای انتخاب آنان با مشارکت و همبستگی همه گروه های سياسی آزاد انديش، دموکرات و معتقد به سربلندی ايران است.


در شرايطی که اقتدارگرايان حاکم با اينگونه اقدامها به سوی جنگ و مقابله با جهان و ويرانی ايران حرکت می کنند، تنها قدرت مردم است که می تواند از طريق مخالفت فعال با ماجراجويی هسته ای مانع حرکات و تصميمات لجام گسيخته حکومت شود.


امضا کنندگان:
حامد ابراهيمی ، ميترا ابراهيمی ،عبدالرضا احمدی ،فريدون احمدی ،احمد احمديان ،کمال ارس ،اردوان ارشاد ،جمشيد اسدی ،ليلا اصفاری ،مرتضی اصلاحچی ،امير حسين اعتمادی ،بيژن افتخاری ،علی افشاری ،کوروش افطسی ،مريم اکبری ،محمد جواد اکبرين ،بهرام امامی ،کيان امانی ،مهرزاد اميد مهر ،مهدی امينی ،فريبا امينی ،مريم اهری ،ونداد اولاد عظيمی ،فرامرز آذر نوشا ،فرشيد آذرنيوش ،کمال آذری ،احمد آزاد ،آينده آزاد ،صمد آقايی ،کاوه آهنگری ،جمشيد بابايی ،رحيم باجغلی ،عبدالعلی بازرگان ،احمد باطبی ،حسين باقرزاده ،مهناز بديهيان ،فرزانه بذر پور ،مهران براتی ،بهداد بردبار ،رضا برومند ،مقداد بريمانی ،عشرت بستجانی ،فريبا بستجانی ،فرزين بستجانی ،خسرو بندری ،شهلا بهاردوست ،بهروز بيات ،عباس بيگدلی ،امير بيگلری ،ميثاق پارسا ،کوروش پارسا،حبيب پرزين ،بهزاد پرنيان ،سهيل پرهيزی،سعيد پور حيدر ،مريم پير موذن ،بيژن پيرزاده ،سعيد پيوندی ،حبيب تبريزيان ،محمود تجلی مهر ،محمد تقديری ،نيره توحيدی ،امير حسين توسطی ،محمد علی توفيقی ،کيانوش توکلی ،ستاره ثابتی ،مهدی جامی ،جهانشاه جاويد ،محمد حسين جعفری ،رضا جعفريان ،مهدی جلالی ،آرش جنتی عطايی ،مهران جنگلی مقدم ،محمد جهان پرور ،آيدين جهانبخش ،پويا جهاندار ،جواد جواهری ،رضا چرندابی،سعيد حبيبی ،آرام حسامی ،سعيد حقجو ،بيژن حکمت ،هرمز حکمت ،عباس حکيم زاده ،فريدون خاوند ،عباس خرسندی ،نازنين خسروشاهی ،سالار خسروی ،آريا خسروی ،کمال داوودی ،فريبا داوودی مهاجر ،مهرداد درويش پور ،عبدالستار دوشوکی ،فريبا راد ،نيما راشدان ،احمد رافت ،امير رشيدی ،آرمان رضاخانی ،پوران رضايتی ،شيده رضايی ،فرامرز رفيعی ،علی اصغر رمضانپور ،مريم روزبهانی ،مينا زند سيگل ،گيو زندی ،متين سالمه ،بهروز ستوده ،امير سراجی ، نسيم سرابندی ،حسن سربخشيان ،سلمان سيما ، رضا سياووشی ،رحيم شامبياتی ،کريم شامبياتی ،حميد شاهسيا ،مسعود شب افروز ،داراب شباهنگ ،منصوره شجاعی ،حسن شريعتمداری ،عباس شيرازی ،فرح شيلاندری ،محمد صادقی ،کوروش صحتی ،علی صدر حاج سيد جوادی ،بيژن صفسری ،سياوش صفوی ،رامين صفی زاده ،حسن طالبی ،اسفنديار طبری،رويا طلوعی ،ميثم طهماسبی ،شهره عاصمی،مزدک عبدی پور ،رويا عراقی ،مهدی عربشاهی ،يوسف عزيزی بنی طرف ،خسرو علاف اکبری ،کاظم علمداری ،حسين علوی ،مهرنوش علی آقايی ،مسيح علی نژاد ،حسين عليزاده ،پويا غلامرضايی ،سپيده فارسی ،باقر فاطمی ،امير حسين فتوحی ،آذر فخر ،پويان فخرائی ،تاياز فخری ،خير الله فرخی ،منصور فرهنگ ،ويدا فرهودی ،روزبه فروزان،کيوان فروزان ،کامبيز فروهر ،شهلا فريد ،دخی فصيحيان ،شروين فکری ،فيروزه فولادی ،شهاب فيضی ،ايران قادری ،امير قاسمی ،اختر قاسمی ،سعيد قاسمی نژاد ،آيدا قجر ،رضا قريشی ،مهدی قلی زاده اقدم ،فرزاد قنبری،مهرانگيز کار ،منير کاشف ،حجت کسرائيان ،کيانوش کلانتر ،امير کلينی ،عليرضا کيانی ،تقی کيميايی اسدی ،امير حسين گنج بخش ،حسن ماسالی ،حميد مافی ،پروين مالک ،رضا مبين ،داريوش مجلسی ،حميد محبی ،مجيد محمدی ،رحيم محمدی ،فرشاد محمدی ،امير حسين محمدی،پويان محموديان ،پرويز مختاری ،احمد مدادی ،فريبا مرزبان ،مصطفی مريد ،علی مستشاری ،تراب مستوفی ،ويدا مشايخی ،نريمان مصطفوی ،فواد مظفری ،منصور معدل ،عباس معروفی ،امير معماريان ،حسن مکارمی ،الهام ملک پور ،رويا ملکی ،اشکان منفرد ،علی مهتدی ،محمد مهديان ،بهناز مهرانی ،بهزاد مهرانی ،سيد داوود موسوی ،محسن موسوی ،زيبا مير حسينی، احمد مير فخرايی ،مهران مير فخرايی ،آرسان ناظريان ،حسن نايب هاشم ،يوحنا نجدی ،روجا نجفی ، پری نشاط ،بورگان نظامی نرج آباد ،علی نظری ،شروين نکوئی ، مرتضی نگاهی ،شيوا نوجو ،مهدی نوربخش ،پرتو نوری اعلا ،کامران نوزاد ،نادر هاشمی ،محمد هدايتی ،رضا هيوا ،سجاد ويس مرادی ،سپيده يوسف زاده ،حسن يوسفی اشکوری


هشدار مقام مسئول دولتی به رسانه ها در مورد نحوه پوشش وقایع مربوط به سفارت بریتانیا

Posted: 06 Dec 2011 02:50 AM PST

جـــرس: مدیر‌کل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی وزارت ارشاد، با هشدار به رسانه ها در خصوص نحوه پوشش به رخدادهای اخیر (حمله به سفارت بریتانیا) گفت: در جریان های اخیر در مناسبات با انگلیس، شاهد یکپارچگی بی‌سابقه‌ای در فضای رسانه‌ای کشور در مقابل اقدامات خصمانه دولت انگلیس بودیم، اما رسانه‌ها نسبت به موضع رسمی جمهوری اسلامی مبنی بر عدم تایید و جانبداری از ورود دانشجویان به سفارت انگلیس در تهران باید دقت لازم را داشته باشند."


به گزارش فارس، پدرام پاک‌آیین با بیان این مطلب اظهار داشت: مطبوعات، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های اطلاع‌رسانی در خصوص رویدادهای اخیر در مناسبات ایران و انگلیس، همگرایی و یکپارچگی قابل‌توجهی از خود به نمایش گذاشتند.


وی افزود: این یکپارچگی حکایت از مواضع خصمانه دولت انگلیس در طول 200 سال اخیر بر علیه کشورمان دارد.


این مقام دولتی گفت: "رسانه‌ها به‌طور آگاهانه و دقیق در انعکاس اعتراض دانشجویان در مقابل سفارت انگلیس در تهران این اقدام را جلوه‌ای از خشم ملت ایران در قبال اقدامات دولت انگلیس تحلیل کردند."


مدیر‌کل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی وزارت ارشاد بدون اشاره به حمایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی از حمله به سفارت، به مانور برون مرزی دولت اشاره کرده و گفت: "در جریانات اخیر، شاهد یکپارچگی بی‌سابقه‌ای در فضای رسانه‌ای کشور در مقابل اقدامات خصمانه دولت انگلیس بودیم. البته رسانه‌ها نسبت به موضع رسمی جمهوری اسلامی مبنی بر عدم تایید و جانبداری از ورود دانشجویان معترض به سفارت انگلیس در تهران باید دقت لازم را داشته باشند چرا که این موضع در همان ساعات اولیه پس از ورود دانشجویان به سفارت انگلیس طی بیانیه‌ای از سوی وزارت خارجه به صورت رسمی اعلام شد."


وی تاکید کرد "در عین حال ضروریست رسانه‌ها به عنوان آینه افکار عمومی ملت به عدم تنازل از حق خود در خصوص ظلم تاریخی دولت انگلیس نیز توجه داشته باشند و نباید از موضع به‌حقمان در خصوص اقدامات خصمانه‌ای که در طول سالیان گذشته از سوی دولت انگلیس صورت گرفته که یکی از مصداق اخیر آن تحریم کشورمان بوده، کوتاه آیند."

انتقال ناگهانی پیمان عارف به بهداری زندان اوین

Posted: 06 Dec 2011 02:46 AM PST

جـــرس: به گزارش منابع حقوق بشری، پیمان عارف، فعال سابق دانشجویی که در زندان اوین به سر می‌برد، به دلیل شرایط نامساعد جسمی‌اش به بهداری زندان منتقل شده است.


ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران اعلام کرده است که پیمان عارف که هفتم آذر ماه ۱۳۹۰ به بند ۲۰۹ اطلاعات منتقل شده بود، به دلیل ناراحتی قلبی به بهداری زندان منتقل و بعد از رسیدگی‌ جزئی به بند ۲۰۹ بازگردانده شده است.


این فعال سابق دانشجویی بعد از گذراندن دو و نیم سال حبس در ادوار مختلف در اوایل مهرماه سال جاری پس از اجرای حکم ۷۴ ضربه شلاق به جرم توهین به رئیس دولت آزاد شد، اما تنها ۲ هفته پس از آزادی به‌علت مصاحبه با رسانه‌های خارجی و هم‌چنین حضور بر مزار ندا آقا سلطان و شهدای جنبش سبز، بازداشت و به زندان اوین منتقل گردید.


ممانعت مجدد ماموران امنیتی از برگزاری سالگرد قربانیان قتل های زنجیره ای

Posted: 06 Dec 2011 01:43 AM PST

جـــرس: همانند سالهای اخیر، امسال نیز ماموران امنیتی و نهادهای حکومتی، مانع از برگزاری مراسم بزرگداشت قربانیان قتل های زنجیره ای شده و با فشارهای امنیتی و تهدید، از انجام مراسم خانوادگی برای جانباختگان بر سر مزار آنها نیز ممانعت بعمل آورده اند.


همسر محمد مختاری، شاعر، نویسنده و عضو کانون نویسندگان، که در دوازدهم آذرماه ۷۷ توسط ماموران وزارت اطلاعات و در جریان پروژۀ ربایش و قتل مخالفان و روشنفکران (قتل های زنجیره ای) کشته شد، طی گفتگویی خاطرنشان کرد که امسال نیز مثل سال های پيش، نمی توانند برای همسرش مراسم يادبودی برگزار کنند.


به گزارش رادیو فردا، مريم حسين زاده، همسر محمد مختاری، همچنین در خصوص برگزاری يا عدم برگزاری مراسم امسال می گوید: "... ما الان تقريبا چهار سالی می شود که مراسمی به آن شکل برگزار نمی کنيم. يعنی در اين مدت سر خاک هم نمی توانيم برويم. تا پيش از اين معمولا به آنجا می رفتيم و تعدادی از مردم هم به طور خودجوش يا اتفاقی می آمدند و در حوالی مزار آقای مختاری جمع می شدند. از جمله اعضای کانون نويسندگان و يا دوستان و نويسندگان ديگر دور ما جمع می شدند. اما الان چند سال است که حتی در آنجا هم نمی توانيم برنامه ای داشته باشيم."


همسر این عضو جانباختۀ کانون نویسندگان ایران در خصوص نحوۀ ممانعت ماموران برای انجام مراسم گفت: "آنها ايستاده اند، با ماشين، بی ماشين. در ميان جمعيت و يا پراکنده و نمی گذارند که ما مراسمی برگزار کنيم.
تهديد می کنند که زود بايد خاک را ترک کنيد. حتی برای خواندن فاتحه هم وقتی به ما داده نمی شود. اصرار می کنند که متفرق بشويد و برويد. جلوی جوان ها را می گيرند و با آنها مجادله می کنند، موبايل هاشان را می گيرند يا به آنها توهين می کنند. ما در چند سال گذشته مراسمی به آن شکل نداشته ايم که بتوانيم صحبتی بکنيم يا از مردم پذيرايی کنيم. جايی برای مراسم اعلام کنيم يا سالنی اجاره کنيم و مردم را به مراسم دعوت کنيم. يا در مسجد بتوانيم دور هم جمع شويم."


همسر محمد مختاری همچنین خواستار رجوع مجدد جامعه ایران به یکی از آخرین آثار به جای مانده از همسرش، تحت عنوان «تمرين مدارا» شد، که مرحوم مختاری به مسئله فرهنگ اين مملکت و ريشه يابی بيماری های فرهنگی و اجتماعی ما پرداخته و اين مشکلات را ريشه يابی کرده است.


گفتنی است، ماموران امنیتی، امسال نیز همچون سالهای اخیر، از برگزاری مراسم خانوادگیِ داریوش و پروانه فروهر، دو تن دیگر از قربانیان قتل های زنجیره ای جلوگیری بعمل آورده و حتی اجازه خروج از منزل را به بازماندگانِ آن دو مبارز ملی را ندادند.


گفتنی است، سیزده سال پیش در سی‌ام آبان ۱۳۷۷، داریوش فروهر و همسرش پروانه مجد اسکندری، دو فعال شناخته شده سیاسی و اجتماعی در منزل خود کشته شدند.

بعد از آن بود که به فاصله دو هفته اجساد محمد مختاری و محمد جعفر پوینده، دو تن از اعضای کانون نویسندگان ایران نیز کشف شد.


با کشف این اجساد، نگاهها متوجه تعدادی دیگر از قتل های مشکوک سیاسی شد، که طی سالها و ماهها پیشتر رخ داده بود.


این وقایع که با رعب و وحشت جامعه فرهنگی ایران روبرو شده بود به قتل‌های زنجیره‌ای معروف شد و سرانجام در دی ماه همان سال وزارت اطلاعات دولت محمد خاتمی، با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد که "معدودی از همکاران این وزارتخانه"، مرتکب این قتل ها شده‌اند.