جنبش راه سبز - خبرنامه

جنبش راه سبز - خبرنامه


نامه شورای هماهنگی راه سبز امید به مراجع عظام و علمای اعلام

Posted: 07 Dec 2011 07:37 AM PST

 جرس: شورای هماهنگی راه سبز امید نامه‌ای خطاب به مراجع عظام و علمای اعلام، همزمان با ایام عاشورای حسینی منتشر کرد. در بخشی از این بیانیه آمده است: مأموران نظامی، امنیتی و اطّلاعاتی بر خلاف اصول بدیهی حکمرانی مردم سالار، بر تمامی شئون سیاسی، اقتصادی، علمی، فرهنگی و حتّی دینی جامعه بی محابا دست انداخته اند و سخن و فعل شان نافذ و جاری و تخطّی های آشکارشان بی پاسخ می ماند. ضعف و سست عهدی درون و ناتوانی شان از پذیرش خطا، بلکه معصیت بودن مسیری که با دروغ بزرگ انتخابات اخیر آغاز شد و برای پوشاندنش ناچار به گفتن هزاران دروغ بزرگتر شدند، با هتک حرمت ها، قتل بی گناهان، انباشتن زندان ها از معترضان، تجاوز به نوامیس، تصاحب اموال و انهدام حرث و نسل، ردّ پای خونین خود را در تاریخ معاصر این ملّت برجای گذارده است.

 

شورای هماهنگی راه سبز امید در ادامه می نویسد:" از تاریخ آموخته ایم که ایستادگی دینداران حقیقی در برابر مدعیان دینداری تا چه حد دشوار است و نیز می دانیم که دغدغه‌ی خاطر بسیاری از شما حفظ دیانت است. امّا آیا در تندباد حوادث امروز از چهره‌ی دیانت که روز به روز بر آن شائبه های ظلم و فساد می افتد و ایمان ها را به یغما می برد، چیزی برای محافظت باقی می ماند؟"


متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:


بسم الله الرحمن الرحیم
الذین یبلغون رسالات الله و یخشونه و لایخشون احداّ الا الله و کفی بالله حسیبا
محضر مبارک مراجع عظام و علماء اعلام (ادام الله برکاتهم)
در ایام عاشورای حسینی که یادآور ایستادگی مسئولانه و شجاعانه تا پای جان حضرت سید الشهداء (ع) در برابر ستمگری است، بر خود فرض دیدیم تا با شما که برای پاسداری از ارزش های الهی و انسانی با خداوند پیمان صدق بسته اید و دل در گرو دیانت دارید، بار دیگر شرایط ناگوار و خطیر حاکم بر کشور را بنا به فریضه‌ی تواصی به حق یادآور شویم.
این روزها، انقلابی که با تلاش جانکاه مردم در بند نظام استبداد و استعمار، با محوریت آزادی، استقلال و ارزشهای انسانی اسلام و راهبری مرجعی زمان آگاه، شجاع و از خودگذشته که زبان خواسته های بحق مردم شد و با همت صدها انسان حق طلب که در زندان های مخوف ستمشاهی و در کوی و برزن شهرها و روستاهای این سرزمین به خاک و خون افتادند و مصائبی وصف ناپذیر کشیدند به پیروزی رسید و پس از بیرون راندن نظام فاسد، بر اساس آراء مردم، نظمی نوین برپا کردند و در پی استقرار و تثبیت آن، در برابر فشارها و تهدیدها و ترورها و جنگی تحمیلی هرآنچه داشتند در طبق اخلاص نهادند تا شاهد تحقق احترام به کرامت انسانی و ارزش های والای زمینه ساز آن باشند، در پی گذشت بیش از سه دهه، در معرض آزمونی بزرگ قرار گرفته است.
در حالی که با این تلاشهای بی شمار چنین به نظر می رسید که آرزوهای برآمده از تاریخ دیرینه‌ی پرفراز و نشیب این ملّت در مسیری دشوار امّا پیمودنی، در فرآیندی درازمدّت رو به سوی تحقق نسبی نهاده است، شاهد آنیم که این حرکت بر اثر کم ظرفیتی ها، خودبینی ها، سستی در پایبندی به میثاق با مردم، عوام فریبی ها و حاکمیت مجدد خوی استبداد و تفرعن، به کژراهه ای آشکار افتاده است. چشم گشوده ایم و خود را در جامعه ای می بابیم که بار دیگر چهره‌ی بی اخلاقی، دروغ، فساد، تباهی، تجاوز به حقوق مردم و تفرقه بر آن حکمفرماست و بر اثر خودخواهی ها و بی تدبیری ها، آزادی و استقلال نه تنها پایمال، بلکه تعدّی به آبرو و جان و مال و ناموس مردم به تدریج سنت جاری و روال ساری شده است.
جانسوزتر این که با وجود این استحاله‌ی بزرگ، وقیحانه بر آن لعاب دین و دینداری می کشند تا مقاصد شرک آلود برخی پوشیده بماند و زبان اعتراض بحق مردم بر آنان کُند و بلکه بسته شود (مستعملاً آلة الدین للدنیا و مستظهراً بنعم الله علی عباده و بحججه علی اولیائه). تزویرگرانه سخن از «اصل» و «فرع» بر زبان می رانند، در حالی که «اصل»، یعنی موهبت الهی کرامت، آزادی، عدالت و زندگی انسانی، نه تنها قربانی «فرع»، که قربانی «شخص» شده است. فراتر از دین و حق و قانون و خواست مردم، به جای آن که فروتنانه ملتزم اصول باشند، با بدعتی جدید مدعی آن شده اند که خود، «اصل» اند و همه چیز دیگر باید به پای این «اصل» قربانی شود. بلندگوها در خدمت مدّاحی و مجیزگویی غالیانه و نقل معجزات و کرامات برای این «اصل»، مرتبت «فصل الخطاب» بودن را که خداوند از روی لطف به پیامبری بزرگ و معصومی چون داوود نبیّ (ع) عطا نموده است، بی چون و چرا برای آن مصادره می کنند. با انطباق دروغین اخبار آخرالزّمان بر خود و شرایط خود و یا سکوت تأییدآمیز و مجال دادن تلویحی به این انتساب های ناروا، هاله‌ی تقدّس و نور گرداگرد خود می کشند و حتّی از زبان وابستگان خود، مدّعی مدیریّت و هدایت مستمرّ امامت معصوم بر این همه تباهی ها می شوند و او را ملزم به تصحیح نارواها، ظلم ها، سوء تدبیر ها و عنان گسیختگی هایی می دانند که مرتکب می شوند.
کارگزارانی جاهل، خودشیفته و زبان آور نه تنها با تعابیری نظیر آنچه در آموزه های خودساخته‌ی شیخیّه سراغ داشته ایم و طرح مفهوم انسان کامل برگزیده‌ی الهی، حتی خود را از رجوع به حدیث پیامبر(س) و اوصیای کرام(ع) بی نیاز و مستقیماً به منبع وحی و الهام متّصل می بینند و از ناحیه‌ی مقدّسه مورد تأیید، بلکه ادعای برخورداری از علوم غریبه و ارتباط با جنّیان و اجنّه و پیش گویی آینده سر می دهند. اینان به مصداق «و جعل اهلها شیعاً»، با تقسیم جامعه به «خودی» و «ناخودی» و «عوام» و «خواص»، خود را عمود خیمه‌ی دین و «امّ القرا» می خوانند، خودی ها را از امتیازات بی شمار و حیف و میل بی حساب بیت المال برخوردار و ناخودی ها را حتّی از حقوق اولیّه انسانی شان محروم می سازند.
قانون در دست اینان و کارگزاران شان بازیچه شده، تا آنجا که حتّی قانون اساسی که میثاق وحدت این ملّت است با بی اعتنایی به فرمان الهی «اوفوا بالعهد، انّ العهد کان مسئولاً» به ورق پاره ای بی ارزش مبدّل شده و نهاد های نظارتی، ناتوان از انجام وظایف خود شده و آراء مردم و نمایندگان شان که اساس مشروعیت این حکومت بر آن استوار است، به هیج گرفته می شود.
مأموران نظامی، امنیتی و اطّلاعاتی بر خلاف اصول بدیهی حکمرانی مردم سالار، بر تمامی شئون سیاسی، اقتصادی، علمی، فرهنگی و حتّی دینی جامعه بی محابا دست انداخته اند و سخن و فعل شان نافذ و جاری و تخطّی های آشکارشان بی پاسخ می ماند. ضعف و سست عهدی درون و ناتوانی شان از پذیرش خطا، بلکه معصیت بودن مسیری که با دروغ بزرگ انتخابات اخیر آغاز شد و برای پوشاندنش ناچار به گفتن هزاران دروغ بزرگتر شدند، با هتک حرمت ها، قتل بی گناهان، انباشتن زندان ها از معترضان، تجاوز به نوامیس، تصاحب اموال و انهدام حرث و نسل، ردّ پای خونین خود را در تاریخ معاصر این ملّت برجای گذارده است.
این ها دیگر نه سخنی است که از ناحیه‌ی دشمنان و بیگانگان، بلکه از زبان کارگزاران و کسانی شنیده می شود که خود، برکشیدگان و گماشتگان این طایفه اند و هر روز با افشای اسرار مگوی رقیب، در صدد تفوّق جویی بر یکدیگرند و متقابلاً یکدیگر را تهدید به افشا و وادار به سکوت می کنند. ملتی که تمامی شئون زندگی اش را این چنین دستخوش یغما می بیند و بی تدبیری ها، آن را تا لبه‌ی تهدید آشکار و پنهان بیگانگان رانده، جز تجربه های تلخ تاریخی و نجابت ذاتی اش چه انگیزه ای برای ایستادگی دارد؟
جای بسی تأسف است که همه‌ی این فجایع به نام اسلام و تشیع صورت می گیرد. همه‌ی ما پیش از انقلاب در برابر نظامی فاسد و آلوده صادقانه فریاد اعتراض خویش را سر می دادیم و بسیاری از ما در راه مقابله با ظلم، همه‌ی خطرها را به جان می خریدیم. ما در پای خطابه های شما یاد گرفته ایم و از زیارت وارث آموخته ایم که لعن و نفرین خداوندی تنها بر آمران و عاملان آن حادثه‌ی شوم سزا نیست بلکه بر آنها که شنیدند و با سکوت خود به آنچه اتفاق افتاد رضایت دادند نیز رواست. ما را چه شده است که در قبال این کژروی ها و بی عدالتی ها و تعدّی ها به ساحت تعالیم دینی و حقوق مردم و در برابر این همه خودخواهی که نه خود راه بجایی می برد و نه راه را برای تلاش های ناصحانه و مشفقانه برای اصلاح می گشاید، سکوت اختیار کرده ایم؟
اگر امروز شاهد گسترش امواج دین گریزی در میان مردم و به ویژه جوانانمان هستیم (که صد البته از ابعاد آن باخبرید) نه از آن روست که در قلب های ایرانیان جایی برای شناخت و پرستش خداوند نمانده، بلکه از آن روست که می بینند دین در دستان کسانی که به منظور حفظ قدرت خویش در ظلم و ستم هیچ خط قرمزی نمی شناسند و از ضرب و شتم و حبس و شکنجه و تجاوز پروا ندارند، ابزاری بیش نیست و از روح پالایشگر دین اثری برجای نمانده است. می بینند که دختران و پسران بی گناه را به کوچک ترین لغزشی در خور بازداشت، آبرورویزی و تعزیر می دانند در حالی که از کرور کرور دزدی شریکان قدرتشان چشم پوشی می کنند. این همه به نام «حفظ نظام» انجام می شود، در حالی که حفظ نظام یعنی حفظ ارزش های والای اخلاقی که باید در عرصه های گوناگون زندگی شخصی و اجتماعی تجلی یابد، نه حفظ صاحبان قدرت و حراست از سفره ای که برای همگنان گسترده شده. آنچه باعث ایجاد فاصله میان روحانیت و مردم می شود، فاصله ای است که میان قول و عمل روحانیت دیده شود. اگر جوان مسلمان ببیند که دین نه تنها دردی از او دوا نمی کند بلکه بر دردهای او می افزاید، چگونه می توان انتظار داشت که از دین، دست کم صورت رسمی و رایج آن، رویگردان نشود.
اگر روحانیت توانسته است در طول تاریخ در کنار مردم مظلوم و در مقابل حاکمان ظالم بایستد، با پشتوانه‌ی استقلال و نیز تحمل گوناگونی دیدگاه ها در میان عالمان دینی بوده است. اینک دستگاه های امنیتی و دولتی از طریق کمک های مالی هدفمند، برنامه ریزی برای یکدست کردن آنچه در خطابه ها گفته و در مرثیه خوانی ها خوانده می شود، کنترل شدید دفاتر مراجع، تشکیل هیئت های مذهبی هماهنگ با خود، به انحصار درآوردن شبکه های صدا و سیما و مانند آن، کار را بدانجا کشانده اند که به روحانیون مستقل پیام می دهند که در پایان سخنرانی خود دعا به صاحبان قدرت را از قلم نیندازند، و در عرصه‌ی فقاهت و افتاء در تعیین صلاحیت یا عدم صلاحیت علمی مراجع تقلید دخالت می کنند. اگر بنا باشد به نشانه‌ی اعتراض کفن پوش به خیابان آمد، باید برای اعتراض به دست اندازی اینان به ساحت دین و دینداری آمد.
اگر چراغ مرجعیت و روحانیت هنوز در جامعه‌ی ما خاموش نشده، بی تردید مرهون پایمردی برخی از مراجع و عالمان دینی بوده که جانبداری از حق را بر هرچیز دیگر ترجیح داده اند. همه می دانیم که سکوت بسیاری از شما ارجمندان، بی هزینه نبوده و با حریم شکنی های متفرعنانه و نیز هتاکی های بلندگوها و ایادی قدرت و ثروت روبه‌رو بوده اید. امّا آیا این سکوت سنگین کافی است؟ مگر نه این است که دین برای برخی ابزاری برای رسیدن به مقاصد قدرت مطلق و کسب ثروت نامشروع از اموال مردم شده، در حالی که پذیرش قدرت، جز برای احقاق حقوق و اقامه‌ی قسط و عدل و اعلای کلمه‌ی توحید از جانب پیامبران عظام وامامان کرام نبوده است؟ مگر نه این است که حتّی مراجع دینی که در تاریخ این سرزمین پناهگاه مردم بوده اند، خود و بیوت شان از تعرّض مصون نمانده اند؟ مگر نه اینست که همه‌ی مضامین و شعائر دینی با عملکرد قدرت طلبان و ثروت جویان در لباس دین از محتوا تهی شده و نقش پرارج دین در معنادهی به زندگی پیر و جوان ما در حال رنگ باحتن است؟ مگر نه این است که مردم سخن «لایبقی مع الظلم» و «انّما اعظکم بواحده» را از زبان کسانی جون شما شنیده اند؟
از تاریخ آموخته ایم که ایستادگی دینداران حقیقی در برابر مدعیان دینداری تا چه حد دشوار است و نیز می دانیم که دغدغه‌ی خاطر بسیاری از شما حفظ دیانت است. امّا آیا در تندباد حوادث امروز از چهره‌ی دیانت که روز به روز بر آن شائبه های ظلم و فساد می افتد و ایمان ها را به یغما می برد، چیزی برای محافظت باقی می ماند؟ و مگر نه این است که خداوند که فروفرستنده‌ی ذکر است، خود حفظ آن را ضمانت نکرده است؟
این سخن شهید عاشورا را از ورای تاریخ به روزگارمان می شنویم که «الا ترون انّ الحقّ لا یعمل به و انّ الباطل لا یتناهی عنه». و مردم دیندار ما، به حق، لبّیک به آن را پیش و بیش از همه، از شما چشم انتظارند.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
شورای هماهنگی راه سبز امید

پیروزی ۶۲ درصدی اخوان المسلمین در دور دوم مرحله اول انتخابات پارلمانی مصر

Posted: 07 Dec 2011 05:12 AM PST

جـــرس: کمیته عالی انتخابات مصر نتایج نهایی دور دوم مرحله اول انتخابات پارلمانی در ۹ استان آن کشور را اعلام کرد که براساس آن حزب "آزادی و عدالت" شاخه سیاسی جماعت اخوان المسلمون با کسب ۶۲ درصد مجموع کرسی‌ها یعنی ۳۵کرسی از مجموع ۵۶ کرسی پارلمانی در لیست نامزدهای فردی دست یافت.


به گزارش فارس، کمیته عالی انتخابات مصر نتایج نهایی دور دوم مرحله اول انتخابات پارلمانی مصر را که در ۹ استان قاهرة، اسکندریة، اسیوط، فیوم، دمیاط، البحر الاحمر، پورت سعید، کفر الشیخ و الاقصر برگزار شده بود، اعلام کرد.


براساس نتایج به‌دست آمده، حزب آزادی و عدالت، شاخه سیاسی جماعت اخوان‌المسلمون با کسب ۶۲ درصد مجموع کرسی‌ها در صدر و جناح مستقل با ۱۲ درصد و حزب سلفی نور با ۹ درصد مجموع کرسی‌ها در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

در این میان حزب الوفد تنها بر یک کرسی توسط "صالح محمد عبدالعلیم داود" و جناح المصریه با یک کرسی توسط "صالح محمد حامد"، نائب رئیس حزب مصری‌ها آزاد و حزب "عدل" با یک کرسی توسط "مصطفى النجار"، و حزب "شهروند"، از بازماندگان حزب منحل شدۀ ملی بر یک کرسی دست یافتند.


دور دوم مرحله اول انتخابات پارلمانی مصر طی روزهای دوشنبه و سه‌شنبه گذشته برای انتخاب کاندیداهای مستقل فردی برگزار شد.


حزب" آزادی و عدالت" وابسته به جماعت اخوان‌المسلمون در دور اول انتخابات و در قالب فهرست‌های انتخاباتی توانسته بود با کسب چهل درصد آرا رسماً پیروز این مرحله از انتخابات شود.


مرحله دوم انتخابات پارلمانی مصر ۱۴ و ۱۵ دسامبر ( ۲۳ و ۲۴ آذر) و مرحله سوم نیز، سوم و چهارم ژانویه (۱۳ و ۱۴ دی ماه) برگزار خواهد شد.


گفتنی است، دو سوم اعضای پارلمان مصر از بين نامزدهای وابسته به احزاب و يک سوم ديگر از بين نامزدهای مستقل انتخاب می شوند .


در شیوه انتخابات پارلمانی مصر، مجمع خلق دارای چهارصد و نود و هشت کرسی است و نمایندگان این مجلس برای دوره های پنج ساله انتخاب می شوند و طبق قانون اساسی، رئیس جمهوری حق انحلال مجلس و برگزاری انتخابات جدید را در هر زمانی دارد. نیمی از کرسی های مجمع خلق به طور مستقیم به نامزدهای پیروز در انتخابات اختصاص دارد و نیمی دیگر از کرسی ها به نسبت آرادی اخذ شده توسط احزاب، در اختیار احزابی قرار می گیرد که به حد نصاب آرا دست یافته باشند.



بشار اسد: من مسئول خشونت ها در سوریه نیستم

Posted: 07 Dec 2011 04:45 AM PST

جـــرس: درحالیکه گزارش های مستند، موثق و بین المللی، نشانگر خشونت شدید ماموران حکومتی و امنیتی سوریه در مواجهه با اعتراضات نه ماه اخیر و کشته شدنِ دست کم چهار هزار نفر از معترضان بوده، بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه مدعی شد که مسئول خشونت‌های نیروهای دولتی در سوریه نیست.


به گزارش عصر ایران، اسد در مصاحبه با شبکه ای‌بی‌سی‌نیوز آمریکا درباره اعلام مرگ چهار هزار نفر از معترضین در سرکوب اعتراضات سوریه در گزارش سازمان ملل متحد، این مطلب را بیان کرد.


رئیس‌جمهور سوریه بدون اشاره به شواهد موجود، مدعی شد: "من رئیس‌جمهور هستم و نه مالک کشور. پس این نیروها، نیروهای من نیستند."


اسد افزود: میان در پیش گرفتن سیاست سرکوب عامدانه و وجود خطاهایی از سوی برخی مسئولان، تفاوت وجود دارد. فرق بسیار زیادی میان این دو وجود دارد.


رییس جمهور سوریه، در گفت و گو با یک شبکه تلویزیون آمریکایی مسوولیت سرکوب های معترضان در این کشور را از خود سلب کرد و گفت هدایت نیروهایی که در این سرکوب ها دست دارند در اختیار وی نیست.


وی که از ماه مارس گذشته با موج گسترده اعتراض های مردمی در سوریه روبرو شده و طبق صدها فیلم و تصویر و شهادت موجود، نیروهای نظامی تحت امر وی به سرکوب خشونت بار معترضان می پردازند، در گفت و گویی بی سابقه، به باربارا والترز، خبرنگار شبکه تلویزیونی «ای بی سی» آمریکا گفته است: "سرکوبگران نیروهای من نیستند."


وی هر گونه احساس تقصیر درباره سرکوب ها را رد کرده و می می گوید: "من برای محافظت از مردم بهترین کارها را انجام داده ام، لذا احساس گناه نمی کنم. شما باید برای جان هایی که از دست رفته اند متاسف باشید. اما وقتی که کسی را نمی کشید، نباید احساس گناه کنید."


باربارا والترز در چالش با سخنان رییس جمهور سوریه، به او گفته است: "بازرسی های خانه به خانه صورت گرفته و کودکان بازداشت شده اند. من این تصاویر را دیدم."


بشار اسد در پاسخ گفت: "بگذار با تو رک باشم باربارا؛ من حرف تو را باور نمی کنم."


در واکنش به این سخنان، مارک تونر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، از بشار اسد انتقاد کرده و گفته است که وی فرصت های زیادی برای پایان دادن به خشونت در اختیار داشته است.


مارک تونر می گوید: "اینکه وی تلاش می کند تا پشت برخی بازی ها پنهان شود و اینکه ادعا می کند در کشورش اختیاری ندارد، به نظر من مضحک است."


وی افزود: "هیچ نشانه ای وجود ندارد که بشار اسد کاری جز سرکوب به شیوه ای بی رحمانه علیه جنبش مسالمت آمیز مخالفان انجام داده باشد."


شبکه «ای بی سی» می گوید که این نخستین مصاحبه رییس جمهور سوریه با یک شبکه تلویزیونی آمریکایی از زمان آغاز سرکوب ها در این کشور در ماه مارس است.


 اسد و خانواده وی به مدت چهار دهه است که با مشت آهنین بر سوریه حکمرانی می کنند. سرهنگ ماهر الاسد، برادر وی، فرمانده واحد چهارم ارتش سوریه است که مسوولیت امنیت پایتخت و هدایت گارد ریاست جمهوری سوریه را در اختیار دارد.


سازمان ملل می گوید که از زمان آغاز اعتراض ها در سوریه تا کنون، بیش از چهار هزار نفر از شهروندان این کشور جان خود را در جریان سرکوب ها از دست داده اند.


حکومت سوریه از سوی آمریکا، اتحادیه عرب، ترکیه و اتحادیه اروپا تحت فشار زیادی قرار دارد تا به خشونت ها در این کشور پایان دهد.


اتحادیه عرب تهدید کرده است در صورتی که دمشق ناظران این سازمان را برای بررسی اوضاع داخلی سوریه نپذیرد تحریم های شدیدتری علیه آن به اجرا در خواهد آورد.


اواخر روز یکشنبه، حکومت بشار اسد اعلام کرد که ناظران اتحادیه عرب را می پذیرد مشروط به اینکه شرایط مدنظر دمشق رعایت شود.


به گزارش خبرگزاری فرانسه، آمریکا و فرانسه روز سه شنبه سفیران خود را به سوریه باز گرداندند به امید اینکه آنها روند خشونت ها را ارزیابی کرده و با معترضان سوری اعلام همبستگی کنند.


روز گذشته منابع حقوق بشری بین المللی گزارش داده بودند که جسد ۳۴ تن از مخالفانی که طی روزهای اخیر توسط نیروهای امنیتی و لباس شخصی های حامی حکومت سوریه در شهر حمص ربوده شده بودند، در یکی از محله های این شهر پیدا شده است.



محمود احمدی نژاد کاهش روابط با بریتانیا را به دولت ابلاغ کرد

Posted: 07 Dec 2011 04:32 AM PST

در پی تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان

جـــرس: با نزدیک شدن به موعد اجرای مصوبه مجلس شورای اسلامی جهت کاهش روابط با بریتانیا، محمود احمدی نژاد، طرح مصوب مجلس را که به تایید شورای نگهبان رسیده بود، امضا و برای اجرا به وزارت خارجه ابلاغ کرد.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، محمود احمدی نژاد، روز چهارشنبه شانزدهم آذرماه، طرح مصوب مجلس راجع به "کاهش سطح روابط با انگلیس" را که به تایید شورای نگهبان رسیده امضا و برای اجرا به وزارت خارجه ابلاغ کرده است.


طرح کاهش روابط با بریتانیا، دو هفته پیش به تصویب نمایندگان مجلس رسید و بر اساس آن، دولت موظف شده است تا ظرف دو هفته، روابط سیاسی جمهوری اسلامی با بریتانیا را از سطح سفیر به سطح کاردار و روابط اقتصادی و سیاسی با آن کشور را به حداقل ممکن تنزل دهد.


مصوبه مجلس در حالی ابلاغ می شود که هفته گذشته، مراکز سفارت بریتانیا در تهران مورد حمله لباس شخصی های حامی حکومت قرار گرفت که به تصمیم دولت بریتانیا برای خارج کردن کارکنان سفارتخانه این کشور از تهران و دستور خروج تمامی کارکنان سفارت جمهوری اسلامی از لندن منجر شد.


دو هفته پیش، در واکنش به تصویب دو فوریت از طرح کاهش روابط با بریتانیا، توسط مجلس شورای اسلامی، وزارت امورخارجۀ بریتانیا با صدور بیانیه ای ضمن ابراز تأسف از این تصمیم جمهوری اسلامی، کاهش سطح روابط دو کشور را تأسف بار خوانده بود.


سخنگوی وزارت امور خارجه بریتانیا نیز، پس از تصویب طرح دو فوریتی مجلس شورای اسلامی، تهدید کرده بود "اگر حکومت ایران این طرح را اجرا کند، ما در مشورت با سایر شرکای بین المللی خود پاسخی قاطعانه به آن خواهیم داد."


وی تصریح کرد: "این اقدام غیر قابل توجیه به رژیمی که در انزوای شدید به سر برده و به نگرانی های بین المللی درباره برنامه هسته ای و سوابق حقوق بشری آن پاسخی نمی دهد، کمک نخواهد کرد."

 



مقام ارشد اتحادیه اروپا: اعضای اتحادیه جهت تحریم نفت ایران اجماع دارند

Posted: 07 Dec 2011 04:15 AM PST

ابراز نگرانی دبیرکل اوپک

جـــرس: در پی اظهارات کمیسر انرژی اتحادیه اروپا مبنی بر "اتفاق نظر اعضای این اتحادیه جهت تحریم نفت ایران"، دبیر کل اوپک، روز چهارشنبه در کنگره جهانی نفت در دوحه، پایتخت قطر، ابراز امیدواری کرد که نفت ایران توسط اتحادیه اروپا تحریم نشود.


خبرگزاری فرانسه به نقل از گونتر اوتینگر، کمیسر انرژی اتحادیه اروپا روز سه شنبه گزارش داده بود که نظری اجماعی در میان اعضای این اتحادیه شکل گرفته که نیاز است نفت ایران مورد تحریم قرار گیرد.

 

همزمان وزیر انرژی روسیه روز چهارشنبه گفت که در مورد تحریم احتمالی نفت ایران از سوی اروپا، روسیه سعی در بی‌طرفی کامل خواهد داشت.


اوتینگر که جهت شرکت در کنگره جهانی نفت در دوحه به سر می برد، گفته است: "شکی نیست که چنین اجماعی شکل گرفته و مسئله این است که تحریم های این چنینی باید با هماهنگی دیگر کشورها انجام شود و اگر ایالات متحده آمریکا و روسیه هم در آن همکاری داشته باشند، بهتر است. هر چقدر همکاری در این زمینه بیشتر باشد، نتیجه بهتری گرفته خواهد شد."


روزنامه وال استریت جورنال هم در گزارشی نوشته که مسئولان امور پالایش و تصفیه نفت اروپا هم در حال آمادگی های لازم برای قطع واردات نفت از ایران هستند. مقامات پالایش نفت اتحادیه اروپا می گویند برای چنین کاری ابتدا باید قدم های لازم برداشته شود و از این رو هر پالایشگاهی مشغول بررسی های لازم است.


کمیسر انرژی اتحادیه اروپا همچنین گفت: "هرچند اجماع در میان کشورهای اروپایی وجود دارد، ولی با این حال تیم اتحادیه اروپا باید آن را به یک سیاست اجماعی بزرگتر تبدیل کرده و دیگر کشورهای بزرگ را هم در آن سهیم کند."


ویلیام هیگ، وزیر خارجه بریتانیا هم که در حمایت از پیشنهاد فرانسه برای تحریم نفت ایران موضع گرفته بود، اعلام کرد اتحادیه اروپا به ایران نشان خواهد داد که در برابر رفتارهای تحریک آمیز، عقب نشینی نخواهد کرد.


به نوشته وال استریت جورنال، کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته که تحریم نفت ایران از سوی اتحادیه اروپا هنوز در حال بررسی است و اگر قرار باشد تحریم ها علیه ایران افزایش یابد، در جریان مذاکرات وزیران خارجه اتحادیه اروپا در ژانویه سال آینده میلادی، یک ماه دیگر، اعلام خواهد شد.


افزایش صادرات نفت عربستان
روز گذشته خبری در همین زمینه انتشار یافت مبنی بر اینکه عربستان متعهد شد در صورت تحریم نفت ایران و اختلال بازار نفت با افزایش تولید جای خالی ایران را پر کند.


به گزارش شبکه خبری العالم، سناتور آمریکایی مارک کرک در جمع خبرنگاران اظهار داشت: من با سفیر عربستان در آمریکا بحث و گفتگوی مفصلی انجام دادم و وی به من اعلام کرد که عربستان تصمیم دارد تولید نفت خود را افزایش دهد.


به گزارش خبرگزاری فرانسه، این سناتور آمریکایی افزود: “درصورت اعمال تحریم های جدید آمریکا علیه ایران، عربستان آماده است برای جلوگیری از هرنوع اختلال در بازار جهانی نفت، تولید نفت خود را افزایش دهد”.


واکنش دبیر کل اوپک
به گزارش خبرگزاری آلمان، دبیر کل اوپک در کنگره جهانی نفت در دوحه، پایتخت قطر، ابراز امیدواری کرد که نفت ایران توسط اتحادیه اروپا تحریم نشود.


عبدالله البدری جایگزینی نفت ایران را بسیار دشوار» خواند و پیش‌بینی کرد که اروپا در صورت قطع واردات نفت از ایران با مشکل مواجه خواهد شد.


اتحادیه اروپا که تا کنون واکنش‌های منفی نسبت به ادامه برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران نشان داده است پس از حمله به سفارت بریتانیا در تهران در آذرماه ۱۸۰ شرکت و شخصیت دیگر ایرانی را به فهرست تحریم‌های خود اضافه کرده است.


روز گذشته رابرت آینهورن، مشاور ارشد وزیر خارجه آمریکا، جمهوری اسلامی را یک دولت منفور در سطح جهانی خواند و از کره جنوبی و دیگر همپیمانان ایالات متحده خواست تا بر شدت تحریم‌های خود علیه تهران بیافزایند.

 

واکنش تند روسیه

در واکنش به فشارهای مضاعف آمریکا و اتحادیه اروپا بر جمهوری اسلامی و جدی شدنِ بحثِ تحریم نفتی ایران، وزیر انرژی روسیه روز چهارشنبه گفت که در مورد تحریم احتمالی نفت ایران از سوی اروپا، روسیه سعی در بی‌طرفی کامل خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، سرگئی اشماتکو، وزیر انرژی روسیه گفت: روسیه که خود از تولیدکنندگان مهم نفت است "حتی یک تُن هم نفت از ایران وارد نمی‌کند" و بنابر این نیازی نیست که به تحریم نفتی علیه ایران بپیوندد.

وی افزود: "کاملاً آشکار است که این تصمیم بر پایه عوامل سیاسی گرفته شده‌است" و تأکید کرد که "باید از سیاسی شدن تصمیمات مربوط به بخش انرژی پرهیز کنیم."


سایت سفارتخانه مجازی آمریکا در ایران فیلتر شد

Posted: 07 Dec 2011 03:40 AM PST

جـــرس: در اولین واکنش عملی جمهوری اسلامی نسبت به بازگشایی سفارتخانه مجازی ایالات متحده آمریکا در تهران، سایت این سفارتخانه بلافاصله توسط نهادهای امنیتی فیلتر شد و همزمان چند تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، این اقدام اخیر آمریکا را منافقانه و در راستای جاسوسی اعلام کرده و از تمهیداتی در جهت مقابله با آن خبر دادند.


سایت سفارتخانه مجازی آمریکا در تهران، روز سه شنبه (ششم دسامبر) با گذشت کمتر از شش هفته پس از وعدۀ وزیر خارجۀ آمریکا، با پیام هیلاری کلینتون خطاب به ایرانیان آغاز به کار کرد و وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که برای ارتباط بهتر با مردم ایران یک سفارتخانه مجازی بر روی اینترنت راه اندازی کرده و اين وب سايت به دو زبان فارسی و انگليسی قرار است که ایرانیان با مراجعه به آن پرسش ها و مسائل مربوط به ویزا را پیگیری کنند.


به گزارش خبرگزاری آلمان، اولین واکنش عملی جمهوری اسلامی به این اقدام، فیلترینگ و خروج آن از دسترس کاربران داخل کشور بود.


کمی پیش تر، پس از اظهارات ماه اکتبر وزیر خارجه آمریکا، رامین مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به وعده کلینتون در خصوص بازگشایی سفارتخانه مجازی گفته بود: "به نظر می‌رسد دولت آمریکا دچار یک سردرگمی عمیق در روابط بین‌المللی به‌خصوص با کشور قدرتمند و مستقلی همچون جمهوری اسلامی شده‌است."


همان زمان، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز، در واکنش به این مسئله، آنرا "نشانه ضیق سیاسی مقامات آمریکا" دانسته و گفته بود که "حرف های او (هیلاری کلینتون) را نباید جدی گرفت و اینگونه حرف ها موجب وحدت ملی بیشتر ایرانیان می شود، آمریکائیان نیز باید رفتارشان را عوض کنند و دچار کژاندیشی نشوند."


اما روز چهارشنبه، هفتم دسامبر، در اظهار نظری دیگر در این خصوص، نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به خبرگزاری ایسنا گفت: "من پیش بینی می کنم که این سایت حداکثر شش ماه تا یکسال فعالیت خواهد کرد."


اسماعیل کوثری در خصوص دلایل این پیش بینی خود گفته است: "مسوولان آمریکایی بدانند که آن قدر انتقادها به آنها افزایش می یابد که به زودی از کرده خودشان پشیمان می شوند و این سایت مجازی را هم تعطیل می کنند."


حسین ابراهیمی، دیگر نماینده مجلس شورای اسلامی، هدف از راه اندازی سفارت مجازی آمریکا را جاسوسی خواند و تاکید کرد "آمریکایی می خواهند با افرادی در کشور ارتباط داشته باشند، اما جمهوری اسلامی می تواند در فضای سایبری اقداماتی را برای مقابله با این توطئه ها انجام دهد."


این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس، با اشاره تلویحی به حضور و عملیات تخریبی سپاه و نهادهای امنیتی در فضای وب افزود: "کاربران سایبری ما قوی هستند و می توانند اقدامات خوبی انجام دهند."

 



بازداشت ۸۰۰ تن از معترضان به تخلفات انتخاباتی در روسیه

Posted: 07 Dec 2011 02:57 AM PST

اعتراضات ادامه دارد

جـــرس: در جریان سرکوب اعتراضات به نتایج انتخابات مشکوک در روسیه، طی دو روز اخیر دست کم ۸۰۰ نفر از معترضان در مسکو و سن‌پترزبورگ بازداشت شده اند و مخالفان می گویند که همچنان به اعتراضات خود علیه حزب تحت امر ولادیمیر پوتین ادامه می‌دهند.


راهپیمایی های اعتراض آمیز از طریق سایت های شبکه اجتماعی اعلام شده بود که ضمن فراخوانی راهپیمایی نوشته شده بود "کار را برای مقامات دزد سخت کنیم".


تظاهرات اعتراضی در مرکز مسکو، پایتخت روسیه، از روز دوشنبه و پس از اعلام نتیجه انتخابات مشکوک دومای دولتی - مجلس سفلی پارلمان روسیه - آغاز شد و معترضان به نتیجه انتخابات، تشکیلات نظارتی دولت و حزب حاکم را به نقض مقررات در جریان مبارزات انتخاباتی، دخالت و تقلب در انتخابات متهم کرده و گفته اند که بدون این تمهیدات حزب روسیه متحد (حزب حاکم) اکثریت خود را در پارلمان از دست می داد.


خبرگزاری ایتارتاس روسیه از بازداشت ۵۶۹ نفر در مسکو طی روز سه‌شنبه خبر داد و به گزارش دیگر خبرگزاری‌های روس حدود ۲۰۰ نفر نیز در این روز در شهر سن‌پترزبورگ و ۲۵ نفر دیگر نیز در شهر «روستوف-نا-دونو» در جنوب روسیه بازداشت شده‌اند. آلکسی ناوالنی، یکی از فعالان ارشد کمپین مبارزه با فساد و از منتقدان اصلی پوتین، در میان دستگیر شدگان قرار دارد.


اعتراضات سه‌شنبه، دومین روز از راهپیمایی‌ها در اعتراض به روند انتخابات پارلمانی روسیه و علیه حزب «روسیه متحد» ولادیمیر پوتین، نخست‌وزیر روسیه، بود.


به گزارش رادیو اروپای آزاد، روز دوشنبه در مسکو، تظاهرکنندگان شعارهایی بر ضد ولادیمیر پوتین سر دادند و در جریان این اعتراض‌ها نیز حدود ۳۰۰ نفر در مسکو و حدود ۱۰۰ نفر نیز در سن‌پترزبورگ از سوی پلیس بازداشت شدند.


به گزارش خبرگزاری فرانسه، با وجود هشدارهای پلیس مبنی بر بازداشت کسانی که دست به تظاهرات بزنند، گروه‌های معترض در شبکه‌های اینترنتی خود اعلام کرده‌اند که قصد دارند بعد از ظهر شنبه آینده نیز در مرکز مسکو تظاهرات تازه‌ای برگزار کنند.


در انتخابات پارلمانی روسیه که نتایج آن روز دوشنبه اعلام شد حزب پوتین ۷۷ کرسی را در دوما، پارلمان روسیه، از دست داد ولی اعلام شد که با حفظ حدود ۵۰ درصد از کرسی‌ها، توانسته است هم‌چنان اکثریت خود را در این پارلمان حفظ کند.

ناظران محلی و بین‌المللی و مخالفان دولت روسیه می‌گویند که در این انتخابات تقلبات و تخلفات زیادی صورت گرفته و کسب ۴۹.۵ درصد از آرا توسط حزب «روسیه متحد» نیز رقمی واقعی نیست.


روز سه‌شنبه، کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، تخلفات در روند انتخابات پارلمانی روسیه را مایه نگرانی‌های جدی دانست.

وی اظهار داشت: گزارش‌ها در مورد تخلفات در روند انتخابات، نظیر فقدان بی‌طرفی در رسانه‌ها، نبود جدایی میان حزب و حکومت، و اذیت و آزار ناظران مستقل، مایه نگرانی‌های جدی است.


هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا، نیز در همین روز بار دیگر از انتخابات پارلمانی روسیه انتقاد کرد و گفت: رای‌دهندگان روس مستحق آن هستند که در مورد تقلب و تخلفات انتخاباتی تحقیقات کاملی صورت بگیرد.


در واکنش به این سخنان، کنستانتین کساچف، رییس کمیته امور خارجی پارلمان روسیه گفت که: "این اظهارات یکی از سیاه‌ترین صفحات را در تاریخ معاصر روابط روسیه و ایالات متحده رقم می‌زند."


شامگاه سه شنبه گزارش رسید که مقامات امنیتی روسیه، برای مهار اعتراضات، چهار هزار مامور ویژۀ پلیس به گاردهای مستقر در خیابان افزوده اند.


خبرگزاری «ریا نووستی» نیز به نقل از مقامات ارشد پلیس نوشت: ماموران انتظامی از هرگونه تلاش برای برگزاری تظاهرات بدون مجوز در مسکو جلوگیری خواهند کرد و افرادی که با وجود اخطارهای متعدد برای ترتیب دادن اقدامات تحریک آمیز تلاش ورزند، بازداشت شده و مطابق با قوانین موجود تحت تعقیب قضایی قرار خواهند گرفت.


روز گذشته ایلیا یاشین، یکی دیگر از مخالفان دولت از گروه همبستگی، به دلیل نافرمانی از دستورات پلیس در راهپیمایی به پانزده روز زندان محکوم شد.


طی یک دهه گذشته، دستگاه تبلیغات دولت روسیه ولادیمیر پوتین را رهبری قاطع و مورد اعتماد اکثریت قاطع مردم روسیه و عامل تثبیت قدرت این کشور در سطح جهانی معرفی کرده و مدعی شده است که مردم روسیه خواستار حکومت توسط رهبران قدرتمند و مقتدری هستند که بتوانند موقعیت این کشور در صحنه سیاست بین المللی را تحکیم بخشند.


این درحالیست که نتیجه انتخابات اخیر ظاهرا نشان می دهد بسیاری از رای دهندگان سیاست های دولت را – که رئیس آن تحت امر پوتین است- مورد تایید قرار نمی دهند.


ولادیمیر پوتین، نخست وزیر روسیه، با کم اهمیت خواندن کاهش آرای حزب خود در انتخابات پارلمانی گفته است که این موضوع برای حزب حاکم اجتناب ناپذیر است.


بی بی سی گزارش داده است که چند روز پیش، بعد از اعلام کاندیداتوری پوتین برای انتخابات ریاست جمهوری سه ماه آینده، مردم حاضر در یک سالن ورزشی در مسکو وی را هو کردند.
براساس گزارش ها، زمانی که پوتین در پایان مسابقه وارد رینگ شد تا به برنده روسی این مسابقه تبریک بگوید، با واکنش غیرمعمول مردم روبرو شد و مردم با صدای بلند او را هو کردند.


این برنامه که به صورت زنده از تلویزیون پخش می شد، درسایت یوتیوب قرار گر فته و با استقبال فراوان مراجعان روبرو شده است.


دولتی ها و حامیان پوتین که انتظار دارند او در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند و پیروز شود، مدعی شدند که حاضران در سالن ورزشی در واقع ورزشکار آمریکایی را هو می کردند که مسابقه را به حریف روسی خود باخته بود.


احمدی نژاد، حق رای جاسبی  را  لغو کرد

Posted: 07 Dec 2011 02:35 AM PST

جـــرس: در ادامه دخالت های دولت در راستای تغییر کادر ریاست دانشگاه آزاد، منابع خبری گزارش داده اند که بر اساس دستور محمود احمدی نژاد، بعنوان رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی، تصریح شده که رئیس وقت دانشگاه آزاد، در موضوع بررسی و تأیید رئیس جدید این دانشگاه در جلسه هیأت امنا، حق رأی نخواهد داشت.


به گزارش مشرق به نقل از روزنامه خراسان، بر اساس دستوری که محمود احمدی نژاد رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی به وزیر علوم درباره ضرورت تشکیل جلسه هیئت امنای دانشگاه آزاد در آذرماه داده است، تصریح شده که عبدالله جاسبی، رئیس وقت دانشگاه آزاد، در موضوع بررسی و تأیید رئیس جدید این دانشگاه در جلسه هیأت امنا، حق رأی نخواهد داشت.


گفتنی است، هفته گذشته منابع خبری از اعلام اسامی علیمحمد رنجبر و کریم زارع بعنوان دو گزینه پیشنهادی رئیس دانشگاه آزاد برای جایگزینی خود، از فرهاد رهبر، محمدحسن شجاعی فرد، منصور کبگانیان و فرهاد دانشجو بعنوان گزینه های اصولگرایان و محمدرضا عارف و حمید میرزاده به عنوان گزینه های مطرح اصلاح طلبان برای نشستن بر کرسی دانشگاه آزاد گزارش داده و نوشته بودند به طور قطع تا یک ماه آینده و بر اساس اعلام شورایعالی عالی انقلاب فرهنگی جلسه هیئت امنای دانشگاه آزاد برگزار می شود.


برقراری جو پلیسی – امنیتی از شمال تا جنوب تهران در عاشورای حسینی

Posted: 07 Dec 2011 02:10 AM PST

جـــرس: بنا به گزارش منابع خبری جنبش سبز و برخی شاهدان عینی، همزمان با عاشورای حسینی فضای امنیتی شدیدی بر تهران حاکم بود و در برخی از مناطق از روشن کردن شمع برای مراسم شام غریبان جلوگیری شد.


ندای سبز آزادی گزارش داده است که نیروهای نظامی روز سه شنبه از نیاوران تا بهشت زهرا مستقر بودند و شاهدان از حضور انبوه این نیروها حتی در داخل محوطه امامزاده صالح خبر می دهند.


میدان تجریش و امامزاده صالح از اماکنی است که بطور سنتی انبوهی از عزاداران حسینی در آنجا تمرکز می کنند و هیاتهای عزاداری در حیاط این امامزاده به نوحه خوانی و سینه زنی می پردازند.


یکی از شاهدان عینی گفت: ماموران زن با چادر و بی سیم در قسمتهای مختلف امامزاده صالح مستقر شده بودند. وی همچنین از استقرار دو مینی بوس از نیروهای انتظامی در بیرون از امامزاده صالح خبر داد.


بر اساس مشاهدات عینی از میدان تجریش ماموران امنیتی حتی در مراسم شام غریبان که همه ساله با روشن کردن شمع برگزار می شود نیز جلوگیری کردند.


گزارش دیگری از خیابان انقلاب و کارگر حاکی از حضور انبوه نیروهای امنیتی و لباس شخصی بود. این گزارش می افزاید نیروهای گارد و لباس شخصی ها علاوه بر حضور در خیابانهای اصلی در کوچه های فرعی هم مستقر شده بودند.


روز عاشورا همچنین فیلم ها و گزارشهایی از حضور پررنگ نیروهای امنیتی در میدان هفت تیر و ولی عصر هم منتشر شده بود.


گزارش ها همچنین از نگرانی جدی حکومت از هرگونه تحرک و تجمع مخالفین و معترضین در این روزها حکایت می کرد.

احضار علیرضا کامکار، فعال دانشجویی شهرکرد به اداره اطلاعات

Posted: 07 Dec 2011 01:52 AM PST

انتقال بهار علی نیا به زندان اوین

جـــرس: در ادامه فشارها بر فعالان دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر، علیرضا کامکار دانشجوی حقوق دانشگاه آزاد شهرکرد برای چهارمین بار پس از انتخابات ریاست جمهوری ٨٨ به اداره اطلاعات شهرکرد احضار شد.


به گزارش ارگان خبری فعالان حقوق بشر در ایران، این دانشجوی ساکن شهرکرد که دبیر تشکلی به نام «سازمان مستقل ازاداندیشان» در این دانشگاه نیز می باشد، چهارشنبه شانزدهم اذر و روز دانشجو باید در اداره اطلاعات شهرکرد حاضر شود.


در ادامه ی فشارها بر دانشجویان، در روز شنبه دوازدهم آذر، علی عباسی و رحمان یعقوبی دو فعال دانشجویی دانشگاه مازندران بازداشت شده بودند.


این فعالین دانشگاه مازندران که برای پیگیری پرونده خود به دادستانی بابلسر مراجعه کرده بودند توسط ماموران امنیتی بازداشت شدند.


همچنین گزارش شد که بهار علی‌نیا، دانشجو و وبلاگ نویس که هفته گذشته بازداشت شده بود، در زندان اوین به سر می‌برد.


به گزارش ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، بهار علی‌نیا که هفته‌ گذشته به طرز مشکوکی پس از خروج از منزل مفقود شده بود، توسط ماموران امنیتی بازداشت و متعاقباً به زندان اوین منتقل شده است.


وی در تماس کوتاهی که اخیراً با از زندان با خانواده‌ خود برقرار کرده است، از تبدیل قرار موقت بازداشت به قرار وثیقه توسط مسئولان امنیتی خبر داده است.


این دانشجو که در خارج از کشور مشغول به تحصیل بوده است دو هفتهٔ پیش برای دیدار خانوادهٔ خود به ایران بازگشته بود.


گفتنی‌ست که اخیرا فتا (پلیس سایبری) در گفتگو با رسانه های حکومتی اعلام داشته است که با متخلفین در فضای مجازی برابر قانون برخورد می کند.