جنبش راه سبز - خبرنامه

جنبش راه سبز - خبرنامه


گزارش - تحلیل تاجزاده در مورد سخنان اخیر خاتمی - 2

Posted: 30 May 2011 06:53 AM PDT

فرمانده سپاه تهران: سپاهی و بسیجی كه سیاسی نباشد هیچ خاصیتی ندارد

Posted: 30 May 2011 06:09 AM PDT

جــرس: فرمانده سپاه تهران موسوم به "سپاه محمد رسول الله"، با رویکردی جبری و نظامی به جامعه خاطرنشان کرد "هر گاه احساس كنیم كه باید وارد صحنه شویم، این كار را می‌كنیم و منتظر دستور نمی‌مانیم و هر وقت احساس خطر كردیم نیز، هشدار داده و چنانچه توجه‌ای نشد وارد عمل می‌شویم. "


این مقام نظامی، در شرح موقعیت کنونی دولت و همچنین مواضع سپاه در قبال دولت ها گفت "دولت امروز و دولت‌های آینده تا زمانی كه از چارچوب اصول خارج نشوند و هر گاه از مسیر منحرف شوند، سپاه ماموریت دارد برای حفظ نظام و دستاوردهای آن، متناسب با شرایط زمانی به وظیفه خود عمل می‌كند. 

این فرمانده عالی رتبه سپاه، همچنین اظهار می دارد که "نه تنها جریان انحرافی، بلكه تمام جریان‌ها توسط سپاه رصد می‌شود و جریان‌های انحرافی نیز، چه از داخل و چه از خارج هدایت شوند، توسط سپاه رصد می‌شود... سپاه و بسیجی كه سیاسی نباشد هیچ خاصیتی ندارد."


به گزارش روزنامه «تــهران امروز»، سردار حسین همدانی پیرامون رخدادهای اخیری که منجر شد دولتِ مورد حمایت قاطع رهبری به "جریان انحرافی" موسوم شود، به این روزنامه گفته است "به عنوان پاسداران انقلاب اسلامی بر اساس آنچه كه رهبری گفته، هرگاه احساس كنیم اصول و اساس انقلاب آسیب می‌بیند به صورت جدی برخورد می‌كنیم و چنانچه لازم باشد حتما وارد عمل می‌شویم."


وقتی یك انقلاب شعار و اهداف خود را برون مرزی كرد، آسیب پذیری‌اش بیشتر است
سردار همدانی معتقد است "هر چه انقلاب بنیانی‌تر باشد آسیب‌های آن بیشتر و هر چه در دایره خود محدود باشد آسیب‌ها و تهدیدات آن كمتر است اما وقتی یك انقلاب شعار و اهداف خود را برون مرزی كرد و آن را گسترش داد آسیب پذیری‌اش بیشتر است... انقلاب ما از دیدگاه امام انقلابی بود كه بایستی آن را صادر می‌كردیم. از این جهت صدور انقلاب یعنی آسیب و تهدید و از آنجا كه ریزش‌ها جزو آسیب‌های وارده به انقلاب هستند پس ما نیز باید این تهدیدات و ریزش‌ها را بپذیریم..."


همه انقلاب ها این طور هستند و گروهی از قطار آن خارج می شوند
این مقام ارشد سپاه، پیرامون اینکه "چه پاسخی برای نسلی كه شاهد است اكثر مسئولین بلندپایه نظام كه روزگاری به عنوان موسسین انقلاب مطرح بودند از قطار انقلاب خارج شده است، دارید؟ چرا این نیروها به این سرنوشت دچار شدند؟"، گفت: "همه انقلاب‌ها این طور‌اند. جامعه شناسان می‌گویند انقلاب بعد از ٢۵ سال تثبیت می‌شود.این یعنی تا ٢۵ سال انقلاب‌ها ریزش دارند. .. البته انقلابیون را به دو دسته تقسیم می‌كنیم. كسانی بودند كه در حد اعتراض و اعلامیه دادن انقلابی بودند.آن هم در دوره بعد از پیروزی انقلاب كه ما اصلا به اطلاعیه نیاز نداشتیم. ما به افرادی نیاز داشتیم كه سرمایه بیشتری هزینه كنند و این‌ها جزو دسته دیگر انقلابیون بودند. همیشه می‌گویند اگر نسل‌های بعدی یك انقلاب، جایگزین نسل‌های قدیمی شوند این انقلاب باقی خواهند ماند..."


وی می افزاید "امروز باید طوری برنامه‌ریزی كنیم كه سپاه به جوانان واگذار شود. دیگر نمی‌توانیم بگوییم كه باید نیروهای قدیمی را نگه داریم تا سپاه حفظ شود... آنان كه جزو ریزش‌ها هستند دو بخش هستند. بخشی از آنان سوخت شان تمام شده و قادر به همراهی انقلاب نیستند و بخش قلیلی از آن‌ها نیز فریب خوردند كه از این بابت ناراحت و نگران هستیم. نباید این اتفاق می‌افتاد..."


دولت های هاشمی... خاتمی... احمدی نژاد
فرمانده سپاه تهران، در ادامه پیرامون دولتهای هاشمی (سازندگی)، محمد خاتمی (اصلاحات) و احمدی نژاد می گوید "اگر بخواهیم واقع بینانه و درست بررسی كرده و بدون غرض قضاوت كنیم باید همه دولت‌ها را در جای خود بررسی كنیم. یعنی در آغاز تشكیل نظام بعد از انقلاب، دولت موقت را داشتیم كه در آن روزها نیز امتیازاتی داشت كه نباید همه را منفی ببینیم. در دوره‌های بعدی نیز همین طور مثلا بعد از دفاع مقدس و پایان جنگ، دولت سازندگی هاشمی خدمت زیادی كردند. دولت سازندگی خدمات زیادی كرد. چرا به این دولت عنوان سازندگی اطلاق می‌شود؟! چون ما برق، آب، نان و... چیزی در كشور نداشتیم. جاده نداشتیم، به صورت مداوم برق منازل ما قطع می‌شد. سد نداشتیم. دولت سازندگی در این بخش‌ها خدمات زیادی كرد اما چون انقلاب ما انقلاب فرهنگی بود به اعتراف خود هاشمی رفسنجانی در یك جلسه علنی، به بخش فرهنگی توجه نكردیم... در دولت سازندگی از بخش فرهنگی غفلت كردیم كه خسارت آن را بعدا دیدیم."


وی اظهار عقیده کرد "در دولت اصلاحات توسعه سیاسی اولویت كشور شده بود. اما به بقیه بخش‌ها توجه‌ای نشد. حتی در بخش اقتصادی، در دولت اصلاحات به نسبت دولت سازندگی عملكرد ضعیفی داشتیم كه باید در جای خود مقایسه شود. اگر بگوییم این دولتمردان انسان‌های بد و ضدانقلابی بودند، خیر. این طور نمی‌توان قضاوت كرد. "


در دولت احمدی نژاد هم به ارزش‌ها آن طور كه می‌باید توجه نشد
سردار همدانی در ادامه پیرامون دولت نهم و دهم مدعی شد "در دولت فعلی و اصولگرا به بخش فرهنگی در كنار سایر بخش‌ها توجه شد؛ آن هم نه در دولت نهم، چرا كه در دولت نهم نیز اگر چه همین دولت بود، به بخش فرهنگی بی‌توجهی شد. باز هم به ارزش‌ها آن طور كه می‌باید توجه نشد. در دولت دهم آغاز توجه به بخش فرهنگی بود. ضمن اینكه هنوز نیز انتقاد داشته و اشكال‌های جدی می‌گیریم. چرا كه كارهای بنیادی در این دولت نیز انجام نمی‌شود. اگر بخواهیم عملكرد دولت‌ها را در حوزه فرهنگی مورد توجه قرار دهیم می‌توانیم به تمام دولت‌ها انتقاد داشته باشیم. چرا كه به این بخش كم توجهی جدی شد... دولت دهم در این زمینه اقدامات جدی انجام داده است ... اما كار فرهنگی دیربازده است.


سپاه با کسی معامله نداشته است
سردار پاسدار حسین همدانی همچنین پیرامون اینکه "سپاه و همچنین بسیج در طول عمر دولت فعلی، حمایت‌های ویژه‌ای داشته‌اند" گفت "سپاه در طول دوران حیات خودش نشان داده كه با هیچ كس معامله نداشته است. بر اساس باورها، گفتار و رفتار هر مسئولی رابطه‌اش را تنظیم كرده است. ما به عنوان پاسداران بر اساس آنچه كه رهبری گفت هرگاه احساس كنیم اصول و اساس انقلاب آسیب می‌بیند به صورت جدی برخورد كرده و با هیچ كس عهد اخوت و قرارداد نداریم. این مسئله را نیز در طول سه دهه گذشته نشان دادیم. شما شاهد بودید در دوره اول دولت سازندگی، سپاه با تمام توان خود وارد عرصه سازندگی شده است. متناسب با آنچه كه دولت می‌خواست وارد شده و عمل كرده است. ولی از دولت دوم سازندگی، سپاه انتقاد و اشكال جدی به دولت می‌گرفت... و از آن روز هر وقت احساس كند كه دولت در حال فاصله گرفتن از شعارهای خود است، انتقاد‌های خود را مستقیما به دولت می‌گوید. البته شیوه برخورد ما با دولت‌ها طبق رفتار رهبری است. "


وی افزود "دولت امروز و دولت‌های آینده تا زمانی كه از چارچوب اصول خارج نشوند مورد حمایت ما هستند... هر گاه دولت‌ها از مسیر منحرف شوند سپاه پاسداران طبق قانون اساسی ماموریت دارد برای حفظ انقلاب و نظام و دستاوردهای آن متناسب با شرایط زمانی به وظیفه خود عمل ‌كند. "


هر گاه احساس كنیم كه باید وارد صحنه شویم، منتظر دستور نمی‌مانیم
این مقام نظامی، همچنین در شرح عملکرد سپاه طی دولت های نهم و دهم، به اقدامات و مواضع سپاه در دوران اصلاحات اشاره کرد و گفت "هر گاه احساس كنیم كه باید برای دفاع از انقلاب وارد صحنه شویم، این كار را می‌كنیم و منتظر دستور نمی‌مانیم. در دوران اصلاحات و در حادثه هجدهم تیر ٧٨ شاهد بودید كه فرماندهان سپاه به رئیس‌جمهور وقت نامه نوشتند. بنابراین هر وقت احساس خطر كردیم هشدار داده و چنانچه توجه‌ای نشد وارد عمل می‌شویم.
سپاه زمانی وارد عمل می‌شود كه نظام از وی مطالبه كند. شما می‌بینید كه سپاه قبل از حادثه ۱٨ تیر وارد عمل نشد. هنگامی كه شورای عالی امنیت درخواست كرد كه سپاه وارد عمل شود ما وارد عمل شدیم. لذا ساز و كار اینكه سپاه كجا وارد عمل شود در قانون اساسی پیش‌بینی شده است. یكی از جایگاه‌هایی كه برای این كار مشخص شده این است كه ما عضوی از نیروهای مسلح هستیم و فرمانده كل قوا برای ما مجوز صادر كرده و بنابر درخواست نظام سپاه وارد عرصه می‌شود.


وی به اینکه ورود نظامیان به عرصه سیاسی کشور ممنوع است، هیچ اشاره ای نکرد، اما گفت "اگر خدایی نكرده روزی كشور مورد تهاجم دشمن قرار گیرد، در ابتدای امر سپاه وارد عمل نمی‌شود. ارتش موظف است از كشور دفاع كند. ولی هنگامی كه ارتش از سپاه درخواست كند بنابر مجوز فرمانده كل قوا ما وارد صحنه جنگ می‌شویم. در سایر عرصه‌ها نیز وضع همین‌طور است. اگر سازمان‌های فرهنگی امروز درخواست كنند كه سپاه وارد عرصه فرهنگی شود، با تمام توان وارد عرصه می‌شویم. "


در تیر ٧٨ نظام تهدید شد، اما ...
وی در ادامه اظهار عقیده کرد "در تیر ٧٨ حركتی از سوی یك جریان و جمعیتی انجام شد كه نظام را تهدید می‌كرد ولی در جریان اخیر یك فرد مطرح بود. ما كه نمی‌آییم كه برای یك فرد وارد میدان شویم ... اگر رئیس مجلس یا رئیس قوه قضائیه نیز بودند ما وارد عمل نمی‌شدیم. چون این از اختیارات رهبری است اما اگر یك جریان وارد عمل ‌شود حتما ما نیز به صورت جدی برخورد می‌كنیم. "

وی افزود "جریان‌های انحرافی معضل جدیدی نیست. از قبل نیز ما شاهد جریان انحرافی در دوره‌های گذشته بودیم. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی جزو وظیفه خودش می‌داند كه جریان‌های انحرافی را رصد كرده و بر آن‌ها اشراف داشته باشد و زمانی كه لازم بداند وارد عمل شود. "


اکنون در حال رصد هستیم
فرمانده سپاه تهران همچنین هشدار داد "اکنون در حال رصد هستیم. نه تنها این جریان (انحرافی)، بلكه تمام جریان‌ها توسط سپاه رصد می‌شود. جریان‌های انحرافی چه از داخل و چه از خارج هدایت شود توسط سپاه رصد می‌شود و اشراف اطلاعاتی كامل وجود دارد و چنانچه لازم باشد حتما وارد عمل می‌شود. "


سپاه و بسیجی كه سیاسی نباشد هیچ خاصیتی ندارد
سردار همدانی با ادعای اینکه "سپاه و بسیجی كه سیاسی نباشد هیچ خاصیتی ندارد"، پیرامون ورود مجدد سپاه در عرصه انتخابات آتی گفت "سپاه و بسیجی كه سیاسی نباشد هیچ خاصیتی ندارد... چرا نباید بسیج كار سیاسی كند؟! پس چه كسانی باید كار سیاسی كنند؟! اما اینكه از ورود به حزب و جریان‌های سیاسی پرهیز كنیم من نیز قبول دارم. ما كمیسیونی داریم تا چنانچه هر كدام از اعضای پاسداران عضو هر گروه و حزب سیاسی شوند برای آن‌ها تصمیم گرفته می‌شود و اجازه داده نمی‌شود كه این عضویت ادامه پیدا كند. اما بسیج این طوری نیست.... البته اجازه نمی‌دهیم فردی كه فرمانده پایگاه بسیج یا حوزه مقاومت بسیج است در انتخابات شركت كند. اگر شركت كند می‌گوییم تو دیگر در بسیج سمتی نداری اما می‌تواند سابقه‌اش در بسیج است را مطرح كند.


جریان انحرافی، انتخابات، شورای نگهبان و ...
این مقام نظامی، پیرامون اینکه "چنانچه جریان انحرافی بتواند به نحوی از فیلتر شورای نگهبان عبور كند و برای انتخابات مجلس از افراد كمتر شناخته شده استفاده كند و مردم را تطمیع كند، چطور سپاه می‌تواند برای ناكام گذاشتن این جریان وارد صحنه شود"، گفت "سپاه تنها نیست. دستگاه‌های مختلفی در ساختار جمهوری اسلامی ایران پیش‌بینی شده است كه هر كدام وظیفه خود را عمل می‌كنند و اجازه نمی‌دهند كسانی كه خدایی نكرده قصد صدمه زدن به حركت مردم را دارند وارد شوند. این اجازه ندادن تنها این نیست كه مثلا شورای نگهبان صلاحیت آن‌ها را تایید نكند. بلكه به معنای این است كه مردم را مطلع كنند و آگاهی بخشی بدهند كه این فرد كیست و سابقه‌اش چیست. اتفاقا برخی اوقات به سپاه اشكال می‌گیرند كه چرا شما افشاگری می‌كنید؟! در حالی كه این امر وظیفه سپاه است اما اگر كسی به‌رغم تمام این نظارت‌ها و كنترل‌ها به انتخابات ورود پیدا كرد، نگرانی‌ای است كه وجود دارد و مسئله‌ای است كه گفته می‌شود باید خسارت‌ها و هزینه‌های آن را پرداخت كرد. مثلا بنی‌صدر به‌ رغم همه هشدارها، تذكرات و اعلام خطرها كاندیدا شده و در یك زمان كوتاه كه فرصت روشنگری وجود نداشت، رای می‌آورد و رئیس‌جمهور می‌شود. بعد هم برای یك سال و اندی باید خسارت و هزینه این انتخاب را بدهیم تا آن چند میلیونی كه به وی رای دادند متوجه اشتباه خود شوند. "
 

عبدالله نوری: تا دیرنشده حاکمیت در جهت  وحدت ملی و جبران خسارات حرکت کند

Posted: 30 May 2011 06:20 AM PDT

در دیدار با خانواده سحرخیز
جرس: عبدالله نوری در دیدار با خانواده عیسی سحرخیز با اشاره به خطراتی که کشور را تهدید می کند هشدار داد تا دیر نشده، حاکمیت در جهت وحدت ملی و جبران خسارات و کوتاهی ها حرکت کند و از در مهر و محبت و گفتگو دلهای زیادی که در این دوران شکسته است را به دست آورد.

 

 به گزارش جرس، عبدالله نوری با حضور در منزل عیسی سحرخیز زندانی جنبش سبز با خانواده وی دیدار کرد.


همسرسحر خیز در این دیدار با بیان آخرین وضعیت همسرش و شرایط بسیار سختی که سحرخیز ودوستانش در زندان رجائی شهر با آن روبرو هستند در خصوص وضعیت سلامت جسمی سحرخیز ابراز نگرانی کرد.

وی در ادامه بیان داشت هر نوع تماس و ملاقات با سحرخیز و سایر دوستان او توسط خانواده هایشان با مشکلات بسیار زیاد مواجه است.


عبدالله نوری در این دیدار سحرخیز و سایرفعالان سیاسی ونیز رهبران شجاع جنبش سبز که پس ازانتخابات به دلیل اختلاف دیدگاه با حکومت دستگیر و درشرایط بسیار سخت نگهداری می شوند را نشان نگرانی و ترس حکومت از کلام و گفتار منتقدان دانست و در ادامه افزود: چگونه است حکومت ایران که خود را از با ثبات ترین حکومت های جهان می داند و برای اداره جهان طرح و نظر ارائه می کند و حکومت های مستبد و دیکتاتور منطقه را به  دلیل سرکوب و بازداشت منتقدان شان مورد سرزنش و شماتت قرار می دهد در داخل ایران حداقل صدای مخالفین خود را تحمل نمی کند و به داغ و درفش و زندان و سرکوب مخالفین خود متوسل می شود.


عبدالله نوری بیان داشت اگر نقد و اعتراض مردم نسبت به حکومت ها در کشور های منطقه خوب و پسندیده است چرا در کشور خودمان این امر مورد سرکوب واقع می شود.


وی در ادامه افزود: امیدواریم تا بیش از این دیر نشده اگر هنوز در حاکمیت نگرانی و اضطرابی نسبت به خطراتی که منافع ملی ایران رااز هر جهت مورد تهدید قرار می دهد وجود دارد برای نجات منافع ملی و احیاء مجدد وحدت و همدلی در میان اقشار مختلف جامعه، حاکمیت در جهت جبران خسارات و کوتاهی ها حرکت کند و از در مهر و محبت و گفتگو دلهای زیادی که در این دوران شکسته است را به دست آورد، چون ایرانیان خواسته ای جز سربلندی و عزت ایران و اسلام و فرهنگ غنی ایرانی ندارند.


 در ادامه عبدالله نوری برای سلامتی و پایان خیر دوران زندان و بازداشت تمام زندانیان دعاکرد.

 

چهارمين نامه  نمایندگان مجلس در اعتراض به نقض قانون از سوی احمدی نژاد

Posted: 30 May 2011 04:55 AM PDT

جــرس: در ادامه انتقادات نمایندگان مجلس از "قانون شکنی" و "قانون گریزی" دولت، جمعی از آنها طی نامه‌ای خطاب به رییس مجلس شورای اسلامی، به تکرار و تداوم این روند توسط رئیس دولت اعتراض و از ریاست مجلس خواستند تا به این مسئله (تداوم رویه غیر قانونی شخص رییس‌ دولت) رسیدگی شود.


طی روزهای اخیر نیز، عده‌ای از نمایندگان به استناد ماده ۲۳۳ آئین‌نامه داخلی نامه‌ای شکایت‌آمیز از احمدی نژاد در رابطه با تخلفات وی تهیه کردند، که رییس مجلس این نامه را برای بررسی به دو کمیسیون انرژی و اصل ۹۰ ارجاع داد تا این کمیسیون‌ها پس از بررسی، نتیجه را تقدیم هیات رییسه مجلس کنند.


به گزارش سایت الف وابسته به احمد توکلی نماینده تهران، در چهارمین نامه جمعی از نمایندگان مجلس به علی لاریجانی پیرامون "لزوم رسیدگی به تداوم روند قانون شکنی های شخص رئیس دولت"، آمده است:

"... متاسفانه رییس‌جمهور به حفظ این سمت پافشاری می‌کند و به نقض قانون اساسی ادامه می‌دهد. از جمله تصرفات سوال برانگیز این ایام تصدی غیر‌قانونی، دستور استخدام 4907 نفر در شرکت ملی نفت ایران است. بر اساس حکم مذکور در ماده 233 قانون آیین‌نامه داخلی، رسیدگی سریع نسبت به این نقض آشکار قانون اساسی را تقاضا می‌کنیم.
ماده 233 قانون آیین‌نامه داخلی مجلس می‌گوید: هرگاه حداقل ده نفر از نمایندگان مجلس یا هر کدام از کمیسیون‌ها، عدم رعایت شئونات و نقض یا استنکاف از اجرای قانون یا اجرای ناقص قانون توسط رییس‌جمهور یا وزیر یا مسوولان دستگاه‌های زیرمجموعه آنان را اعلام نمایند، موضوع بلافاصله از طریق هیات‌رییسه جهت رسیدگی به کمیسیون ذی‌ربط ارجاع می‌گردد.
کمیسیون حداکثر ظرف ده روز موضوع را رسیدگی و در صورت وارد بودن با اظهار نظر صریح، گزارش خود را از طریق هیات‌رییسه به مجلس ارائه می‌دهد.
طی 2 هفته اخیر این چهارمین درخواست نمایندگان مجلس از علی لاریجانی برای رسیدگی به موارد قانون‌شکنی است.
محمود احمدی نژاد در پایان کار دولت نهم و در خلال مناظره با آقایان میرحسین موسوی ،مهدی کروبی و محسن رضائی مرتکب جرم مشهود گردید که حتی در این رابطه برابر اصل 140 قانون اساسی شکایت رسمی علیه وی مطرح گردید که ضمن ثبت شکایت نزد مراجع ذیصلاح، از رسیدگی به آن خودداری شد ."


گفتنی است بسیاری از نمایندگان مجلس معتقدند که دولت فعلی، "بی‌قانون‌ترین دولت در طول تاریخ کشور است" که تنها کارهای خود پسنیده انجام می‌دهد که به قانون و قانونگذار وقعی نمی‌نهد و با حاشیه سازی‌های گوناگون نیز بر فعالیت‌های غیر قانونی خود پافشاری می‌کند.


در همین رابطه سایت فردا گزارش داد که عده‌ای از نمایندگان به استناد ماده ۲۳۳ آئین‌نامه داخلی نامه‌ای شکایت‌آمیز از رئیس‌جمهور در رابطه با تخلفات وی تهیه کردند، که رییس مجلس این نامه را برای بررسی به دو کمیسیون انرژی و اصل ۹۰ ارجاع داد تا این کمیسیون‌ها پس از بررسی، نتیجه را تقدیم هیات رییسه مجلس کنند.


در همین زمینه، عماد حسینی سخنگوی کمیسیون انرژی با اشاره به بررسی این نامه در کمیسیون متبوع و ارائه آن به هیات رییسه مجلس با امضای کاتوزیان، بر تخلف آشکار دولت از قوانین تاکید کرد و ارجاع تخلفات دولت به قوه قضاییه را آخرین راهکار مجلس برای بازگرداندن دولت به راه قانون عنوان نمود و گفت: تا به حال از هر راهی که وارد شده‌ایم، دولت به قوانین تمکین نکرد؛ این راه را برگزیدیم تا شاید دولت به خودش بیاید و قوانین را اجرا کند.


وی ابراز خرسندی کرد از اینکه بالاخره مجلس به خودش آمد و خواست از ابزارهای قانونی خود به نحو احسن استفاده کند.


حسینی تاکید کرد که مقصر این همه حاشیه سازی‌ها درون دولت و مجلس شخص رییس جمهور است که به هر نحوی خواهان سرپیچی از قوانین می‌شود.


به جای سرپیچی از قانون به آن گردن نهید
حسین سبحانی نیا نیز گفت: از‌‌ همان ابتدا هم مخالفت خود با اقدامات رییس جمهور را به اشکال گوناگون بیان می‌کردیم، این همه انتقاد و تذکر نشانه چیست؟ ما هیچ زمانی از حق نظارتی و قانونی خود کوتاه نمی‌آییم.


وی سرپرستی رییس دولت بر وزارت نفت را غیرقانونی خواند و افزود: دولت باید طبق نظر شورای نگهبان عمل کند؛ رهبری هم در دیدار با نمایندگان بر عمل به قانون تاکید کردند. رییس جمهور باید به فرمایشات ایشان عمل کند نه اینکه از قانون سرپیچی کند.


دولت به دنبال دعواست
همچنین محمد دهقان عضو دیگر هیات رییسه مجلس با اظهار تاسف از عدم پذیرش نظر شورای نگهبان از سوی رییس دولت گفت که دولت همیشه دنبال دعوا می‌گرده و به همین دلیل از‌‌ همان ابتدا تن به قانون نمی‌دهد و حاشیه‌های فراوانی در اجرای آن به وجود می‌آورد.


وی گفت: "احمدی‌نژاد ادعا می‌کند که قانونمند‌ترین دولت در تارخ کشور را دارد و این در حالی است که او بی‌قانون‌ترین دولت در طول تاریخ را اداره می‌کند. "

 

دبيراجرايی خانه کارگراستان خوزستان از حقوق معوقه ۷ ماهه کارگران قند اهواز خبر داد

Posted: 30 May 2011 04:55 AM PDT

جــرس: در حالیکه تعطيلی و مشکل‌دار بودن واحدهای قند استان خوزستان سبب بیکاری و تعلیق و مشکلات بسیاری از کارگران شده، منابع خبری گزارش داده اند که مواد اوليه این کارخانجات که نيشکر است، به وفور در استان موجود است، اما بدلیل سوء مدیریت کلان کشور و واردات از کشورهای دوست دولت، بيشتر کارخانه‌ها دچار بحران شده اند.


به گزارش ايلنا، دبيراجرايی خانه کارگراستان خوزستان، روز گذشته از حقوق معوقه ۷ ماهه کارگران قند اهواز خبر داد.


بر اساس این گزارش، آقايارحسينی با بیان اینکه "اين کارخانه در حال حاضر تعطيل است و ۲۰۰ کارگر شاغل درآن بلاتکليف هستند"، تاکید کرد "بيشتر کارخانه‌های بحران زده يا مشکل مديريتی دارند و با اين که مشکل فروش دارند."


دبيراجرايی خانه کارگر استان خوزستان با اشاره به تعطيل بودن شرکت قند دزفول نيز گفت: تعطيلی و مشکل‌دار بودن واحدهای قند استان خوزستان در حالی است که اين استان استعداد زيادی در اين بخش دارد چون مواد اوليه که نيشکر است به وفور در اين استان موجود است.


حسينی گفت: از مسوولان دولت به خصوص استاندار خوزستان می‌خواهيم که به مشکلات کارخانه‌های قند اين استان رسيدگی عاجل کنند.


گفتنی است تعداد زیادی از کارخانه های تولیدی و صنعتی و همچنین واحدهای کشاورزی و صنعتی کشور، به دلیل سوء مدیریت، عدم حمایت، واردات سمت و سو دار از کشورهای رقیب توسط دلالان و واسطه های نزدیک به دولت، به معرض تعطیلی و ورشکستگی رسیده و همزمان، بسیاری از کارگران و کارکنان این واحدها، ماهها حقوق عقب افتاده دارند.
 

بساط این ظلم خانمان برانداز برچینید

Posted: 30 May 2011 05:53 AM PDT

محمد نوری زاد
جرس: محمد نوری زاد با اشاره به زندانیان بی گناهی که حتی یک روز به مرخصی نرفته اند می نویسد: بساط این همه ظلم خانمان برانداز را برچینید. نفرت ما از رقیب نباید ما را به ورطه ی لجبازی های کودکانه در اندازد.


محمد نوری زاد در آخرین نوشته اش در وبسایت شخصی خود آورده است:  یک روز در زندان، کف دست به دیوار سلول تنهایی خود خواباندم و سربه سمت سقف سلول بالا بردم و ملتمسانه از امام رضا(ع) خواستم تا بین ما و خدا وساطت کند و دربیرون رفت از مخمصه ای که کشورمان بدان دچار شده ، مارا یاری فرماید . این نیز از او خواستم تا در اولین فرصت ممکن مرا به پای بوس خود توفیق دهد .

دیروز پنجشنبه پنجم خرداد تقاضای دوم من اجابت شد و من در شباهنگام به آستان حضرتش راه یافتم . چشمان من تاب بارش آنهمه اشک شوق را نداشت . گریستم . سخت .

شاید درمیان آن همه زائر حسرت بدل، این تنها من بودم که نه پولی از امام خود خواستم نه از بیمار و بیماری خود نالیدم و شفا طلب کردم نه برای رفع مشکلات ارزی و ارضی و سماوی ام دست به دامانش شدم نه برای سرنگونی رقیب خدانشناس خود مصرانه چنگ به ضریح طلایی او بردم نه درپیشگاه او خدا را به دوردست های فراموشی و بی اعتنایی راندم، بلکه از او ” تشکر” کردم .

بخاطر شایستگی هایش . بخاطربزرگی اش در علم وحلم و سیاست و تربیت فرزند و فضائل دیگری که در او فراوان هست و ما کمتر از آنها سراغ می گیریم و از میان آنهمه ستیغ کمالات ، گاه تنها به سروقت ضامن آهویی او می رویم . یا : جام زهری که به جفا سرکشید و سراسیمه از دستگاه مامون بیرون زد و درخانه به خدمتکار خود فرمود: در را ببند و کسی را راه مده که من رفتنی ام . و داستان آمدن نوجوان او جواد به بالینش . از کجا؟ از مدینه. چگونه؟ خب معلوم است دیگر. با : طی الارض. هواپیما که نبوده آن زمان .

درآن شب مبارک، من نیز مثل دیگرانی که به شوق ضامن آهو راه درازی را تا مشهد مقدس آمده بودند و در هیبت جمعیتی درهم فشرده هم درزیارت حضرت تکاپو می کردند و هم رد پای این درهم فشردگی شان را تا بازارهای دور و نزدیک حرم مطهر نیز می شد تماشا کرد، حتی در عکاسخانه ها با آن پرده های گنبد و بارگاهی ، و نقاشی بزرگ آن امام که پیش پای آهوی بدام افتاده زانو زده و از صیاد می خواهد که ضمانت او را بپذیرد تا آهو- که مادربود- برود و بره هایش را شیر بدهد و بازآید . و صیادی که با تیرو کمان و تیردان پراز تیر از سرناچاری اما با تردید می پذیرد و وقتی آهوی مادر می رود و باز می آید، اشک ریزان به دست و پای امام غریب می افتد و آهوی مادر را بخاطر گل روی امام آزاد می کند .

گریه های من در آن شب شوق انگیز از همین خصلت ضمانت گری حضرت گرما می گرفت . بخود گفتم: چه می شد اگر رهبرگرامی ما نیز که در ارادت ایشان به حضرت رضا هرچه بگوییم کم گفته ایم ، این مردم غم زده را و مادران گیسو پریشان و پدران چشم به راه را و همسران جدا مانده را و شیون فرزندان بی پدر را بقدر آن حیوان زبان بسته ارزش قائل می شدند و خود به ضمانت شان همت می کردند و بساط این همه ظلم خانمان برانداز را بر می چیدند .


والله من در زندان به یک جوان بی گناه تازه دامادمشهدی برخوردم که اکنون یک سال ونیم در زندان اوین است و در این مدت یک روز هم به مرخصی نرفته و یک ساعت هم با همسر جوانش نبوده است . نفرت ما از رقیب نباید ما را به ورطه ی لجبازی های کودکانه در اندازد . آخر چرا نباید یک مرد زندانی یک پدرو یک فرزند زندانی هر از چندی به مرخصی بروند و با بستگان خود دیداری تازه کنند و دو روز بعد باز به همان جهنم نفرت ما باز گردند؟

ما از رهبر محترممان می خواهیم از میان آن همه کمالات حضرت رضا، به همین خوی ضمانت گری ایشان تاسی بجویند و خود ضمانت این همه انسان – ونه حیوان- دربند را بپذیرند و در فرمانی باشکوه که قطعا رضایت خدا و حضرت رضا در آن است، به رهایی آنان که بی دلیل به بند نفرت ما گرفتار آمده اند، دستورفرمایند . که اگر به این کار خداپسندانه دست برند، ما دست به سینه می نهیم و رو به رهبرمان سپاس می گوییم و می گوییم : سلام ای ضامن انسان !

 

جواد لاریجانی: وظیفه همگان تبعیت محض از ولایت فقیه است

Posted: 30 May 2011 05:31 AM PDT

 جرس: دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه گفت: نظام اسلامی دارای محور مشروعیت بوده و تنفیذ احکام با ولی فقیه است، پس محور مشروعیت نظام اسلامی نیز ولایت فقیه است.


به گزارش مهر، جواد اردشیر لاریجانی در همایش ملی 15 خرداد با عنوان "ستارگان درخشان" در سالن همایشهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین - پیشوا افزود: اگر حکومتی ولایت فقیه داشته باشد، اسلامیت آن حکومت تقویت می شود و شاخصه نظام اسلامی همان ولایت فقیه محسوب خواهد شد.

وی ادعا کرد: همه مردم و مسئولان در هر سه قوه قانونگذاری، مجریه و قضاییه باید بدانند که واجب ترین کارها، محافظت از نظام است.
 

لاریجانی ادامه داد: همه مردم و مسئولان موظفند نسبت به نظام اسلامی و اوامر ولایت فقیه حساس باشند و همین امر، درجه اعلای حساسیت سیاسی و اجتماعی است. حساسیت نسبت به حفظ نظام اسلامی این است که تعهدات اخلاقی، قانونی، شرعی، اجتماعی و حتی سیاسی که داده شده، رعایت شود.

برادر روسای دو قوه مقننه و قضاییه اظهار نظر کرد: اسلام من درآوردی نباید وجود داشته باشد و باید بر اساس قرآن و سنت، به اسلام پایبند بود. ملاک مشروعیت هر حکمی، اتصالش به اذن ولی است، چه قاضی باشد، چه نماینده مجلس و چه مجری قانون.


لاریجانی که پیش از این به لیبرال شهرت داشت، در ادامه سخنانش مدعی شد: تفکر ولایی، مکتب اسلام و مکتب اهل بیت(ع) است که این تفکر، حد قانونی، شرعی و اخلاقی را نیز معین کرده است. حد شرعی، قانونی و اخلاقی برای حفظ نظام اسلامی و دستاوردهای آن، تبعیت محض از ولایت فقیه است که کفران این نعمت، تخلف اخلاقی و شرعی محسوب می شود. مسئولیت مردم در قبال نظام مقدس جمهوری اسلامی نیز حفظ نظام و پشتیبانی از ولایت فقیه است.

وی ادعا کرد: حدود 40 سال پیش، غرب می خواست اسلام را به عنوان دین کهنه و عقب افتاده معرفی کند ولی انقلاب اسلامی خلاف پیش بینی ها و برنامه ریزیهای غرب نشان داد و ثابت کرد که آنچه ایران را قدرتمند کرده، نظام اسلامی است.

رئیس پژوهشگاه دانشهای بنیادی با انتقاد از مواضع دولت نسبت به تحولات منطقه ادامه داد: عده ای می خواستند تحرکات منطقه خاورمیانه و آفریقا را غیراسلامی معرفی کنند ولی رهبری، ریشه این قیامها را اسلامی می خواندند. مردم منطقه برای بیرون راندن حکام فاسد قیام کرده اند و سرکوبها و کشتار نیز در عزم مردم خللی ایجاد نکرده است.

هشدار اصولگرایان در مورد سفر علی اکبر صالحی به عربستان

Posted: 30 May 2011 04:28 AM PDT

تهدید دولت توسط نمایندگان حامی رهبری در مجلس

جــرس: درحالیکه هنوز سفر وزیر خارجه دولت دهم به عربستان سعودی قطعی نشده، اصولگرایان منتقد دولت و رسانه های وابسته و حامی آنان، در ادامه موج حملات هفته های اخير خود به دولت محمود احمدی نژاد، این سفر را مورد انتقاد شدید قرار داده و آن را ناشی از تحرک "جريان انحرافی" ارزيابی کرده و گفته اند این تصمیم "نشان دهنده سیاست خارجی ضعیف" دولت در قبال تحولات منطقه است.


گفتنی است رسانه های خبری در روزهای اخير خبر داده بودند که قرار است علی اکبر صالحی، در ادامه دیدارهای منطقه ای خود، برای مذاکره با برخی مقام های عربستان سعودی راهی رياض شود.


در اولین واکنش به اين سفر، روزنامه کيهان تهران، که تحت امر رهبر جمهوری اسلامی است، طی یادداشتی تحت عنوان «به جنايتکاران آل سعود جايزه ندهيد!!»، برنامه ريزی سفر صالحی را ناشی از تحرک "جريان مسئله دار" در دولت ذکر کرده و نوشته است: "بنابر برخی گزارش های موثق، جريان مذکور پس از ناکامی چند هفته پيش در اعزام دکتر صالحی به رياض، مجددا تحرکاتی را آغاز کرده تا به توجيه لزوم انجام اين سفر و جلب نظر مساعد رييس جمهور بپردازد."


روزنامه کیهان همچنین نوشته است سفر صالحی در حالی قرار است انجام شود که "رژيم آل سعود با شدت تمام مشغول سرکوب مردم در عربستان، يمن و بحرين بوده و حتی در اقدامی مغاير با حقوق بين الملل اقدام به اشغال نظامی بحرين کرده است و سفر وزير خارجه ايران به رياض، اعتبار بخشيدن به رژيم سرکوبگر و فاقد مشروعيت مردمی و منطقه ای می باشد. "


همزمان، احمد توکلی، رییس مرکز پژوهش های مجلس نیز، این تصمیم دولت را "نشان دهنده سیاست خارجی ضعیف" دولت ایران در قبال تحولات منطقه دانسته و گفته است: "بنده ضعف سیاست خارجی را متوجه رییس جمهور می دانم، چرا که موضعگیری غیرشفاف وی باعث شده که وزارت خارجه در قبال تحولات منطقه دچار سردرگمی شود."


این نماینده مجلس هشتم تاکید کرد "سفر صالحی باعث تایید مواضع و جنایات آل سعود خواهد شد و حتی ممکن است که مقامات سعودی اخبار این سفر را کاملا فیلتر شده و در جهت منافع خود انعکاس دهند."


جواد جهانگيرزاده، یک عضو کميسيون امنيت ملی مجلس نيز، به خبرگزاری فارس که طی هفته های اخیر با چرخشی کامل، به تریبون حملاتی خاص به طیف دولتی ها تبدیل شده، گفته است که انجام سفر وزير امور خارجه جمهوری اسلامی به عربستان، "مطمئنا انقلابيون بحرين را با يک سوال بزرگ مواجه می کند" و يقينا اگر چنين سفری صورت بگيرد نمايندگان مجلس ساکت نخواهند نشست."


کاظم جلالی، سخنگوی کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز، طی جلسه علنی روز یکشنبه مجلس، اخطار قانون اساسی به دولت داد و گفت که سفر صالحی به عربستان مصلحت نيست.


همزمان با جلالی، اسماعيل کوثری، عضو ديگر آن کمیسیون نیز، سفر صالحی به عربستان را "مهر تاييدی بر اقدامات جنايتکارانه رژيم آل سعود" دانسته و ضمن درخواست جلوگيری از انجام اين سفر توسط احمدی نژاد، به خبرگزاری فارس گفته است که اين "موضوع در حال حاضر از سوی کميسيون امنيت ملی و نمايندگان مجلس قابل قبول نيست."


گفتنی است علی اکبر صالحی چندی پیش عربستان سعودی را "شایستۀ روابط ویژه سیاسی" با جمهوری اسلامی ذکر کرده و دست به دیدارهای منطقه ای برای رفع مخاصمات پیش آمده میان جمهوری اسلامی با کشورهای حوزه خلیج فارس زده بود.
 

حامیان دیروز دولت، برای رمالها وجن‌گیرهای خود شریک جرم نتراشند

Posted: 30 May 2011 05:00 AM PDT

مجمع تشخیص مصلحت نظام

 جرس: جن گیرها و رمالهای ربطی به دفتر آیت الله هاشمی ندارند، برای خود شریک جرم نتراشید. 


روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام كرد: در پی وقوع جریانات اخیر در عرصه سیاسی كشور و معرفی گروهی به عنوان جریان انحرافی كه موضع‌گیری مراجع، علما، مسئولان و شخصیت‌های مختلف و حتی رسانه‌ها و برخی حامیان سرسخت سابق دولت را به همراه داشته بعضی افراد و محافل و رسانه‌های وابسته و یا طرفدار دولت برای كاهش فشار روانی بر روی دولت، در اقدامی فرافكنانه، با توسل به شیوه‌های كودكانه سعی در تراشیدن شریک جرم برای گروه انحرافی دارند و با استفاده از ادعاهای خودساخته همچون گروه رمال و جادوگر مرتبط با دولت با دفتر آیت‌الله هاشمی نیز در ارتباط بوده و یا توصیه آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به یكی از اعضای مجلس خبرگان برای انتقاد نكردن از رئیس جریان انحرافی، سعی در انحراف افكار عمومی را دارند. 


در این بیانیه آمده است: هرچند به دلیل سخیف بودن این دست از ادعاها بنا به پاسخ‌گویی نداشتیم ولی به دلیل برخی تماس‌های مردمی، ضمن تكذیب این‌گونه شایعات خودساخته، امیدواریم خداوند آنها را موفق به صدق در گفتار و شجاعت در اعتراف به اشتباهات گذشته خود در بیان حقایق نماید. 

برخورد قهری با ماهواره جواب نمی دهد

Posted: 30 May 2011 05:00 AM PDT

 جرس: در حالی که برای چندمین بار نیروهای انتظامی اقدام به جمع آوری دیشهای ماهواره ای کرده اند، سردار طلایی و عضو هیات رییسه کمیسیون اجتماعی مجلس بر این باورند که برخورد قهری با تکنولوژی جواب نمی دهد. 


سردار طلایی با بیان اینکه تکنولوژی و سرعت اطلاعات در جهان از نسل به روز و ساعت و ثانیه تبدیل شده است گفت: آیا ما توانسته ایم مدیریت مناسبی بر جهانی شدن داشته باشیم در حالی که هنوز بر سر مجاز یا غیر مجاز بودن ماهواره درگیریم و جهان به سرعت پیش می رود و جوان هم نیاز دارد همپای جهان پیش برود.

به گزارش مهر، سردار طلایی در  خصوص  اینکه آیا آزادی و کنترل شبکه های ماهواره ای همراه با مدیریت می تواند از توسعه نا امنی اخلاقی در جامعه جلوگیری کند گفت: در کشور انگلستان قانونی تعریف شده تا شهروندان تنها مجاز به دیدن برخی شبکه های ماهواره ای باشند و اگر این تعریف در ایران انجام شود منطقی است. حال یک پرسش و آن این است که آیا تحریم ماهواره در ایران موفقیت آمیز بوده است؟ آیا مردم استفاده نمی کنند؟ حال که با نهی کردن نتوانستیم مساله ماهواره را حل کنیم باید جایگزینی برای آن تعریف کنیم.

وی افزود: وقتی ما می توانیم با پخش برخی سریالهای جذاب ماهواره را خاموش کنیم چرا این جذابیت را در رسانه بیشتر نکنیم و این نیاز به یک پشتوانه دارد. حال آنکه استخرها تبدیل به رستوران و تئاترها و سینماها تجاری و کتاب فروشی ها هم هم آرام آرام ساندویچ فروشی می شوند. مسئولان باید بدانند که فرهنگ سازی در جامعه هزینه بر است ولی آسیبهای غفلت از فرهنگ هزینه زیادی را برای جامعه و دولتها به همراه دارد.


در همین حال، هادی مقدسی، عضو هیات رییسه کمیسیون اجتماعی مجلس، عدم دسترسی مردم به کانال‌های صداوسیما در بعضی نقاط محروم را از عوامل تماشای ماهواره در این مناطق می داند.

او به خبرآنلاین گفت: در بروجرد شهرستان حوزه انتخابیه شخص من، مردم به دلیل اینکه امکان دریافت امواج و فرکانس‌های کانال‌های تلویزیونی داخلی را ندارند از ماهواره استفاده می‌کنند و در بعضی بخش‌ها فقط امکان دسترسی به یک کانال را دارند و بعضی قسمت‌های دیگر فقط از شبکه استانی می‌توانند استفاده کنند.

وی معتقد است که با برخورد قهری نمی‌توان یک انحطاط فرهنگی را از میان برداشت: ما در این خصوص بار‌ها هم به این نتیجه رسیده‌ایم که تنها برخورد‌های قهری برای ترویج ارزش‌های فرهنگی نظام کافی نیست.


مقدسی ادامه داد: من مطمئن هستم که مخاطبان صدا و سیما در صورت افزایش کیفیت برنامه‌ها از مخاطبان کانال‌های ماهواره‌ای بیشتر خواهد بود و به جرات می‌توان گفت مثلا در ساعت پخش سریال مختار که کیفیت خوبی دارد در صد بسیار ناچیزی از مردم ترجیح می‌دهند ماهواره تماشا کنند چرا که اکثریت جامعه به دلیل اعتقادات ارزشی نو مذهبی تمایل عمیقی به تماشای برنامه‌های ماهواره ندارند.


عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با تاکید بر اینکه طرح جمع آوری ماهواره‌ها توسط نیروی انتظامی نمی‌تواند همیشه ادامه یابد گفت: امروز نیروی انتظامی تعدادی از گیرنده‌های کانال‌های ماهواره را که به صورت دیش روی پشت بام‌ها است جمع آوری می‌کند و در ظاهر مردم نمی‌توانند از ماهواره استفاده کنند اما با گیرنده‌های جدید که نیازی به دیش ندارد و در پشت شیشه‌ها نصب می‌شود چه می‌توان کرد؟

او همچنین گفت: تکنولوژی را نمی‌توان با برخورد قهری حذف کرد چراکه تنها راه موثر رقابت فرهنگی بین کانال‌های ماهواره و صدا و سیما ست و کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی باید روند فرهنگی را برای برخورد و پاک سازی شهر از گیرنده‌های ماهواره در دستور کار خود قرار دهد.