جنبش راه سبز - خبرنامه

جنبش راه سبز - خبرنامه


ما بی شماریم

Posted:

طراح : طراح سبز

پیام کهنسال‌ترین کنشگر سیاسی ایران به فعالان خارج  کشور

Posted:

جرس: دکتر احمد صدرحاج سیدجوادی، کهنسال‌ترین کنشگر سیاسی امروز ایران، در نامه‌ای سرگشاده به کنشگران سیاسی مقیم خارج، خواهان کنار نهادن اختلافات و توجه به منافع ملی و ترجیح دادن اشتراکات بر افتراقات شد.

 

 

دکتر صدرحاج ‌سیدجوادی که در 93 سالگی، همچنان دغدغه‌ ایران و منافع ملت ایران دارد، از فعالان نهضت ملی و نهضت مقاومت ملی، و از بنیانگذاران نهضت آزادی ایران بوده است.


دفاع از بسیاری از فعالان سیاسی در دادگاه‌های قبل از انقلاب، به خصوص دفاع از برخی روحانیان برجسته نظام جمهوری اسلامی از جمله آیت‌الله منتظری، آیت‌الله خامنه‌ای، آیت‌الله مهدوی کنی، آیت‌الله مشکینی، آیت‌الله موسوی اردبیلی و آیت‌الله خلخالی در کارنامه سیاسی وی ثبت است.


دکتر صدرحاج سید جوادی همچنین از پایه‌گذاران و فعالان جمعیت دفاع از آزادی و حقوق بشر، پیش از انقلاب بوده است. دادستانی تهران در دوره علی امینی و وزارت کشور و دادگستری در دولت موقت مهندس بازرگان بخشی دیگر از کارنامه وی محسوب می‌شود.


دکتر صدرحاج سید جوادی که از تدوین‌کنندگان پیش‌نویس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است، برنده قلم طلایی انجمن دفاع از آزادی مطبوعات ایران در سال 1388 شد. وی ازجمله بازداشت‌شدگان سیاسی در بهار 1380 (همراه با ده‌ها تن دیگر از فعالان ملی_مذهبی و اعضای نهضت آزادی) بود که در دادگاه انقلاب به "شلاق" محکوم شد.

 

به گزارش میزان، متن کامل نامه‌ این مبارز ملی ایران به شرح زیر است:

 

 

بسمه تعالی

 

 

هموطنان گرامی و آزاده‌ی خارج از کشور

 

 

سلامی چو بوی خوش آشنایی/ بر آن جمع آزرده از ناروائی/ گرفتند و بستند ما را/ خدایا تو دانی و زهد ریائی

 

 

ای جمع گرامی خارج از وطن عزیز!

 

فکر نکنید که ما در داخل کشور ایران از رنج‌ها و ناراحتی‌ها و سختی‌های شما در خارج از کشور، فارغ و بی‌خیال هستیم؛ نه واقعا چنین نیست. ما پیوسته فکر می‌کنیم که آن همه فشارها و سرگشتگی و دربدری‌ها، چندین برابر مسائلی است که در داخله تحمل می‌گردد.


ولی یک تفاوت آشکار و مستحسن میان ما و شما وجود دارد، و آن این‌که در داخله افرادی وجود دارند که مثلا" با برخی وجوه اجتماع و جنبش سبز موافق و همراه نیستند ولی با دیدن این هم‌بستگی و ایثار و همت والای جوانان و زنان و مردان حق‌طلب کشور، سکوت کرده و مخالفتی نه با جمع و نه با گروه خاص، لااقل به‌ظاهر، نداشته و ندارند. ولی برخی از شما، از حمله و ایراد به داخل و به دیگر فعالان سیاسی وطن‌‌دوست و آزادی‌طلب و دموکراسی‌خواه در خارج، در بیانیه‌ها و مصاحبه‌ها و مکتوبات خود، کوتاهی نداشته و ندارند، و بر طبل افتراق می‌کوبند، و این بیت را به‌یاد می‌آورند که ز نیکی ندانم چه بد دیده‌اند/ بدی را به نیکی پسندیده‌اند و توجه ندارند که این امر موجب خوشحالی عده‌ای و ناراحتی عده‌ی زیاد دیگری می‌گردد.

 

امید است که این امور ناصواب قطع گردد؛ و منافع جمع و ایران، جای مصالح و مقاصد فردی و گروهی را گیرد. البته انتقاد پذیرفتنی است.

 

 

والسلام علیکم

 

احمد صدر حاج‌سیدجوادی
 

دیروز امروز فردا مرداد

Posted:

دادگاه عماد بهاور برگزار نشد

Posted:

جرس: دادگاه عماد بهاور رییس شاخه جوانان نهضت آزادی برگزار نشد.

 

به گزارش میزان خبر، دادگاه بهاور، رییس شاخه جوانان نهضت آزادی که قرار بود امروز 27 مرداد ماه برگزار شود، به رغم حضور قاضی صلواتی، به علت غیبت نماینده دادستان برگزار نشد.

 

گفتنی است عماد بهاور در یک سال گذشته تا کنون چهار بار بازداشت شده که از زمان بازداشت آخر در اسفند ماه تا کنون در زندان اوین به سر برده است
 

موسوی:  به خاطر حفظ خانه تار عنکبوتی اقتدار گرایان، سی سال گذشته  انقلاب زیر سوال می رود

Posted:

جرس: میرحسن موسوی هیاهوهای اخیر درباره نسبت میان اسلام و ایران را که بین برخی از جناح های کشور درگرفته است را جنگ زرگری می داند که با اهداف خاص سیاسی آغاز شده است و معتقد است: جنگی که در آن گفته نمی شود کدام ایران است که باید به جهان معرفی شود و یا کدام اسلام است که باید از آن دفاع شود؟ ایرانی با بالاترین آلودگی به اعتیاد و دهان های دوخته و رسانه های خفه شده … و یا اسلامی که به بهانه آن توسط سران بالای امنیتی افسانه سرایی پر از تهمت و دروغ در جامعه پخش می شود و در آن به خاطر حفظ خانه تار عنکبوتی اقتدارگرایان سی سال گذشته انقلاب به زیر سوال می رود؟

به گزارش کلمه، روز گذشته، میرحسین موسوی، نخست وزیر هشت سال دفاع مقدس هم زمان با سالگرد بازگشت آزادگان به کشور در دیدار با جمعی از آزادگان استان های کشور سخنانی ایراد کرد.

 

در این دیدار که زهرا رهنورد نیز حضور داشت، ابتدا تعدادی از آزادگان ضمن تشریح مسائل و مشکلات خود پس از رهایی از زندان های رژیم بعثی دیدگاه های خود را پیرامون مسائل سیاسی،اقتصادی و اجتماعی کشور بویژه مسائل بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸بیان کردند.

 

مهمترین نکات قابل توجه در گزارش آزادگان به میرحسین موسوی وضعیت معیشتی و تنگناهای اقتصادی بسیاری از آنها بعد از رهایی و بوجود آمدن مسائل و مشکلات اجتماعی برای خود و خانواده هایشان بود. این آزادگان ضمن بیان این مسائل گفتند که تاسف برانگیزتر این است که بعضی از ازادگان بعد از تحمل سال ها اسارت در زندان های مخوف صدام هم اکنون نیز به علت گرایش های سیاسی شان در دوران انتخابات مدت ها نیز در زندان های دولت کنونی به سر برده اند.

 

پس از سخنان آزادگان میرحسین موسوی نیز ضمن تبریک سالروز ورود آزادگان به میهن اسلامی گفت: در دوران دفاع مقدس مردم و مسئولین هیچ گاه از رزمندگان و اسرای جنگ تحمیلی غافل نبودند و هر روز و هر ساعت اخبار مربوط به اسرا مورد توجه قرار می گرفت.

 

تجلیل از آزاده سرافراز مرحوم ابوترابی

 

نخست وزیردوران دفاع مقدس در ادامه ضمن گرامیداشت یاد و خاطره مجاهد آزاده حجت الاسلام ابوترابی که نقش بسیار تعیین کننده ای در بالا نگه داشتن روحیه اسرا داشت، گفت : توجه به کرامت انسانی، عشق به اسلام، امام و دفاع از میهن مهمترین عوامل پایداری و وحدت اسرا در زندان های مخوف صدام بود.


چوب حراج به سرمایه های هویتی ایران

 

میرحسن موسوی در ادامه گفت:این روزها در کنار این همه مشکلاتی که گریبانگیر کشور است سر و صداهایی در مورد نسبت اسلام و ایران بلند شده است. البته کاملا مشهود است که سر و صدا برای اهداف خاص سیاسی است. عده ای همانطور که صدها میلیارد دلار درآمد نفتی کشور را در سال های گذشته به چاه ویل سرازیر کرده اند امروز دنبال آن هستند که سرمایه های هویتی ملت را برای به دست آوردن منافع جناحی کوتاه مدت چوب حراج بزنند و گرنه همه ما می دانیم که برای رزمندگان ما در دفاع مقدس که از سرزمینمان دفاع می کردند بحثی به عنوان تقابل ایران و اسلام وجود نداشت.

 

در جنگ تحمیلی، لحظه های عشق به میهن در مقابل عقاید مذهبی قرار نگرفت

 

 

نخست وزیر دوران دفاع مقدس هچنین گفت: در این جنگ نابرابر طولانی یک سانتی متر از خاک میهن عزیزمان واگذار نشد، در عین حال جبهه ها بالاترین جایگاه تجربیات عرفانی بود. در این جنگ، لحظه های عشق به میهن در مقابل عقاید مذهبی قرار نگرفت بلکه آنچه ما شاهد آن بودیم آمیختگی اسلام و ایران در یک هویت واحد فراگیر بود. اصولا هویت ملی اول انقلاب به نوعی تعریف شده بود که در راهپیمائی های منجر به پیروزی انقلاب، زرتشتیان و مسیحیان و کلیمیان در میان صفوف مسلمانان اعم از شیعه و سنی بودند و در جبهه ها هم کنار هم در کنار رزمندگان تکبیرگو رزمنده های اقلیت های دیگر نیز حضور داشتند و همیشه هم دارند.

 

کسانی مدعی مکتب ایران شده اند که سازمان میراث فرهنگی را متلاشی کردند

 

میرحسین موسوی افزود : آن زمان هیچ کس دنبال دوختن قبایی برای خود یا استفاده از سرمایه های ملی نبود. به همین دلیل اصلا نگرش دوگانه ورفتار متناقضی به نام ملت ایران و اسلام تعریف نمی شد. در بحث های اخیر متاسفانه طرح یک جنگ زرگری تازه برای خط کشی های تازه دیده می شود و جالب است که امروز کسانی مدعی مکتب ایران شده اند که در کوتاه ترین زمان سازمان میراث فرهنگی کشور را متلاشی کردند. سازمانی که حافظ و نگهدارنده مظاهر هویت ملی ما باید باشد امروز شاهد آن هستیم که همان بلاهایی که بر سر سازمان برنامه آمد بر سر این سازمان نیز در حال فرود آمدن است. در این جنگ زرگری گفته نمیشود که کدام ایران است که باید به جهان معرفی شود و یا کدام اسلام است که باید ازآن دفاع شود.


به خاطر حفظ خانه تار عنکبوتی اقتدار گرایان سی سال انقلاب را زیر سوال می برند

 

 

موسوی در بخش دیگری از سخنان خود گفت:در این جنگ زرگری از نگاه معاصر به اسلام و ایران طفره می روند. گفته نمی شود که کدام ایران است که باید به جهان معرفی شود و یا کدام اسلام است که باید از ان دفاع شود. ایرانی با بالاترین آلودگی به اعتیاد،ایرانی با ۱۴٫۵درصد نرخ بیکاری و ۲۹درصد بیکاری در میان جوانان،ایرانی با زندان های پر از زندانیان سیاسی و دهان های دوخته و رسانه های خفه شده و حقوق بشر پایمال شده،ایرانی که به دلیل سیاست های خانمان برانداز فاصله اش با کشورهای همسایه رقیب بیشتر می شود.کسی در این جنگ زرگری نمی پرسد که کجا رفت سند چشم انداز بیست ساله برای ایران پیشرفته. وقتی در این دعوا اسلام هم مطرح می شود گفته نمی شود که با گسترش سلطه دروغ و ریا چه بر سر اسلام آمده است. آیا این اسلام،اسلام آن مرجع عالیقدری است که به دلیل حقگویی خانه اش ویران می شود یا اسلام امام جمعه ای است که بدون خم به ابرو آوردن تهمت یک میلیارد دلار پول از بیگانه گرفتن و منتظر ۵۰میلیارد دلار دیگر ماندن را به رقبای سیاسی می زند. یا اسلامی که به بهانه آن توسط سران بالای امنیتی افسانه سرایی پر از تهمت و دروغ در جامعه پخش می شود و در آن به خاطر حفظ خانه تار عنکبوتی اقتدارگرایان سی سال گذشته انقلاب به زیر سوال می رود. وقتی ۷چهره شاخص و با سابقه روشن ادعانامه ای بر علیه این افسانه سازی به قوه قضائیه تحویل می دهند خودشان به زندان اوین برگردانده می شوند. آیا در اسلامی که حضرت علی(ع) آن را معرفی می کنند امکان دارد به جای متهمان،شاکیان را زندانی کنند؟

 

موسوی تاکید کرد: نه ایرانی که اینها به دنبال آن هستند مورد شناسایی و قبول ماست و نه اسلامی که معرفی می کنند و آن را ابزاری برای رسیدن به مطامع و منافع خود قرار می دهند.

 

ملت ما پیرو اسلامی است که مقتدایش علی است

 

ملت ما پیرو اسلامی است که مقتدایش علی (ع) است که وقتی یک عنصر غیر مسلمان جامعه، او را متهم می کند با او در یک ردیف در مقابل قاضی می نشیند و مختصر تبعیضی را که قاضی در حق او روا نمی دارد، بر نمی تابد. با تکرار این جمله که جامعه ما و حکومت ما اسلامی است چیزی ثابت نمی شود.اصل جواب به این سوال است که چرا در حکومتی با ادعای مسلمانی رئیس شورای نگهبان قانون اساسی در کنار یک مدیر شناخته شده سابق کشور در مقابل قاضی نمی نشیند تا به شکایتی که علیه او شده رسیدگی شود و در عوض آن مدیر را به زندان می برند.


به جای طرح جنگ کاذب اسلامی ـ ایرانی با ملت صادق باشید

 

موسوی گفت : امروز که کشور با مسائل و بحران های مختلفی در سطح خارجی و داخلی روبروست. یکی از راه های برون رفت از این بحران ها برچیدن دروغ از جامعه و متوقف کردن این موج سازی های کاذب است. به جای این جریان سازی ها و افسانه سرایی های بیهوده امنیتی باید با ملت صادق بود. و به جای طرح جنگ اسلامی-ایرانی باید به مردم گفته شود آیا حکومت حق ملت را در قانون اساسی قبول دارد یا نه و اگر قبول دارد چرا نه تنها آن اصول رعایت نمی شود بلکه خلاف آن در جامعه عمل می شود. به گونه ای که قانون گریزی نقض حقوق بنیادین و اصول اولیه عدالت نهادینه می شود. گفتن اینکه ایران آزادترین در جهان است در حالی که زندان های ما پر از زندانیان سیاسی است مشکل را حل نمیکند .انکار مشکلات اقتصادی نیز در حالی که مردم آثار ‍آن را هر روز با پوست و گوشت خود حس میکنند چیزی را حل نمی کند.


به داوری ملت اعتماد کنید ‍انگاه بحران ها پشت سر گذاشته می شود

 

میرحسین خطاب به اقتدارگرایان گفت :از انحصار گری سرکوب وتخریب دست بردارید به مردم و داوری ملت اعتماد کنید صلح اجتماعی ایجاد کنید مشکلات به پشتوانه همت این ملت سر فراز حل می شود و بحران ها پشت سر گذاشته می شود. مشکل موقعی حل می شود که زمینه انتخابات های آزاد غیرگزینشی را فراهم آوریم و قوه قضائیه نشان دهد که از بازجوهای امنیتی فرمان نمیگیرد و مستقل است.بنده یقین دارم تشکیل یک دادگاه منصف و مستقل و علنی برای رسیدگی به همین شکایتی که هفت نفر از چهره های شناخته شده کشور تسلیم قوه قضائیه کرده اند بیش از توپ و تفنگ و موشک هایمان در برگرداندن امنیت به کشور می تواند موثر باشد.

 

برای حل بحران به مردم بازگردید نه به معاملات غیر شفاف

 

 

همه باید بدانیم رفع خطرهای امنیتی برون مرزی، جلب قلب های مردم از طریق احقاق حقوق آنهاست. شما به مردم بازگردید آنگاه خواهید دید به سرعت دانه های این بحران جمع خواهد شد و نیاز به معاملات و مراودات غیر شفاف که لاجرم تامین کننده ی منافع ملی نیست و یا تحمیل درد و رنج بیهوده قابل اجتناب به مردم نخواهید داشت.

 

سختی های بازگشت به مردم

موسوی در پایان گفت: البته برگشت به مردم مشکلاتی هم دارد که شاید سخت تری نآنها تن دادن به آرای مردم به جای آرای دولتیان باشد.

 

در خاتمه جلسه از شخصیت آزادگان برجسته ای چون مرحوم لشکری و شهید تندگویان نیز تقدیر به عمل آمد.
 

عدم ارائه پروانه کارآموزی وکالت به برخی پذیرفته شدگان این آزمون

Posted:

جرس: در حالی که اخیراً محمود احمدی نژاد برای چندمین بار از ایران به عنوان آزادترین کشور دنیا یاد کرده است، از کانون وکلای دادگستری خبر می رسد که برخی از پذیرفته شدگان آزمون وکالت به "دلایل امنیتی" از اخذ پروانه کارآموزی وکالت محروم شده اند.

به گزارش ادوارنیوز، پیش از این و از زمان روی کار آمدن دولت نهم در سال 84، احیای طرح گزینش های عقیدتی- سیاسی با ستاره دار کردن دانشجویان منتقد کلید خورده بود. موضوعی که اگر چه با واکنش نهادها و شخصیت های رسمی و غیر رسمی روبروشد اما با انکار مسئولان دولت نهم همراه بود. این بار به نظر می رسد که این طرح در دولت نهم، با راه یابی به اتحادیه های صنفی و شغلی گسترده تر از پیش شده است.


سیامک کریمی دانش آموخته رشته حقوق دانشگاه بوعلی سینا همدان و عضو سابق انجمن اسلامی این دانشگاه که پیش از این در سال های 85 و 87 به علت سه ستاره ، وی اجازه ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد را نیافت، در سال جاری نیز به "دلایل امنیتی" از دریافت پروانه کارآموزی وکالت محروم شده است.


کریمی در آزمون سال گذشته کانون وکلای دادگستری استان مرکزی شرکت و پس از کسب رتبه 23 موفق به قبولی در این آزمون می شود. او اما پس از گذشت بیش از یک سال از قبولیش، به دلیل ممانعت نهادهای امنیتی شهرستان اراک موفق به دریافت پروانه وکالت نشده است. این در حالیست که وی فاقد سوء پیشینه کیفری بوده و لذا دلایل محرومیت وی از پیشه وکالت نامشخص باقی مانده است.


اصول 22 و 28 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران صراحتاً بر حق انتخاب آزادانه شغل تاکید کرده است، اما رویه اخیر به خوبی نشان می دهد که نقض قانون اساسی در طی سال اخیر شدت بیشتری یافته است.


به نظر می رسد که پس از جدی شدن بحث ادغام کانون های وکلای دادگستری در قوه قضائیه، محرومیت پذیرفته شدگان آزمون وکالت از دریافت پروانه این کار به دلایل سیاسی و عقیدتی موج دیگری برای تضعیف این نهاد مستقل جامعه مدنی است. اگر چه که انتظار می رفت این نهاد پس از بازداشت 9 نفر از وکلای دادگستری در ایام پس از انتخابات سال گذشته، می توانست با مقاومت در برابر دستورات فراقانونی که از خارج از آن صادر می شود، به نوعی از خود اعاده حیثیت کند.
 

تکذیب خبرسازی رسانه های حامی دولت، پیرامون توقف وقف دانشگاه آزاد

Posted:

در دیدار هاشمی و لاریجانی اعلام شد

جــــرس: در پی انتشار مطالبی در برخی رسانه های دولتی و همسو با آنان، مبنی بر توقف وقف دانشگاه آزاد با نظر هیئت منتخب رهبر جمهوری اسلامی، هاشمی رفسنجانی پس از صحبت با صادق لاریجانی، اعلام کرد "ریاست قوه قضائیه تصریح کرده است که هیئت بررسی وقف دانشگاه آزاد اسلامی، تا کنون هیچ نظری اعلام نکرده است."
همزمان رئیس قوه قضاییه تاکید کرد هیئت مذکور "تصمیم گیرنده نیست و صرفا نظر خود را نیز به رهبری اعلام خواهد کرد."


به گزارش مهر، دبیرخانه هیئت موسس دانشگاه آزاد با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد: در پی اخبار منتشر شده در برخی سایتها و رسانه های دولتی پیرامون نظر هیئت منتخب رهبری برای بررسی وقف دانشگاه آزاد، در سحرگاه امروز چهارشنبه ٢۷ امردادماه، هاشمی رفسنجانی با صادق لاریجانی در خصوص صحت و سقم خبر مذکور، مذاکره کرد و رئیس قوه قضائیه ضمن اظهار تعجب از انتشار چنین اخباری به وی گفت که هنوز هیئت مذکور در این خصوص نظری نداده و اصولا این هیئت تصمیم گیر نیست و بنا است تنها نظر خود را به رهبری اعلام کند.


از طرف دیگر مقرر شد نظرات حقوقی و فقهی هیئت موسس و هیئت متولیان موقوفات دانشگاه آزاد اسلامی در مورد وقف دانشگاه آزاد نیز برای ریاست قوه قضائیه ارسال شود.


گفتنی است سایت های حامی دولت و همچنین روزنامه دولتی ایران، در شماره امروز خود و در صفحه اول خبری با تیتر"وقف دانشگاه آزاد اسلامی غیرشرعی اعلام شد"، منتشر کرده بودند.


همزمان سامانه خبری ایسکا نیوز گزارش داد رییس قوه قضاییه با تعجب از انتشار اخباری پیرامون نظر هیات منتخب رهبری برای بررسی وقف دانشگاه آزاد، گفت: هنوز هیات مذکور در این خصوص نظری نداده و اصولا این هیات تصمیم گیر نیست و بنا هست نظر خود را فقط به رهبری اعلام کند.


لازم به ذکر است موج جدیدی از اخبار کذب و بدون اشاره به منبعی موثق، از دیروز درخصوص دانشگاه آزاد در برخی رسانه های حامی دولت در حال انتشار است.



خانواده های زندانیان اعتصاب کننده: از فرزندان مان کاملا بی خبریم

Posted:

در گفت و گو با جرس
جرس: در حالی که روز گذشته، سهراب سلیمانی، رئیس سازمان زندان های استان تهران به خانواده 16 زندانی اعتصاب کرده اوین قول داد تا امروز بتوانند با عزیزانشان دیدار کنند، اما مسئولان اوین اجازه این ملاقات را ندادند و این امر بر نگرانی خانواده ها افزوده است؛ زیرا از وضعیت فرزندان شان "کاملا بی خبرند".  

 

با وجود خبرهایی که مبنی بر انتقال این زندانیان به بند 350 و شکستن اعتصاب غذای آنان منتشر شده است، اما هیچ کدام از این زندانیان در طول این مدت با خانواده هایشان تماس نداشته اند.


خانواده این زندانیان که پیش از این دلشان به شنیدن صدای عزیزانشان و اطمینان از سلامت آنان خوش بود، نزدیک به یک ماه است که کوچکترین خبری از آنها ندارند.


مادر مجید دری دانشجوی محروم از تحصیل وی یکی از 16 زندانی که دو هفته در اعتصاب غذا بود، مثل مادر تمام این زندانیان، از پسرش که می گوید اشک رهایش نمی کند و بعض نمی گذارد جملاتش را به پایان برساند.


منوره هاشمی که مثل بقیه نگران فرزند دربندش است، امروز پس از لغو ملاقات بیش از پیش نگران شده است: "حتما حالشان خیلی بد است که نشان شان نمی دهند. والا چرا نمی گذارند ملاقات کنیم؟ چرا نمی گذارند تماس بگیرند؟"


مادر مجید دری می گوید: "14 ماه است که اسیرمان کرده اند، 14 ماه زندگی را از ما گرفته اند، حالا هم 24 روز است که از مجید هیچ خبری ندارم." اشک جمله هایش را ناتمام می گذارد.


ادامه می دهد: "هر خبری هست، شایعه هایی است که می گویند. ما که مطمئن نیستیم به این خبرها، 24 روز است که هیچ خبری از بچه ام ندارم. نمی دانم کجاست، سالم است یا نه. هیچ کس جواب درست به ما نمی دهد."


مجید دری که 18 تیر ماه، با یورش ماموران انتظامی به خانه خواهرش بازداشت شد، در حکم بدوی به ۱۱ سال حبس تعزیری به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق شرکت در تجمعات غیرقانونی و هم‌چنین ارتباط با سازمان مجاهدین خلق به 11 سال حبس در تبعید محکوم شد. حکم مجید دری در دادگاه تجدید نظر، به شش سال حبس در تبعید کاهش یافت.


بچه هایمان را بردند انفرادی، می خواهند ساکت هم بمانیم


"به ما و بچه هایمان لقب اغتشاشگر و ضد انقلاب دادند، بچه هایمان را بردند انفرادی، نمی گذارند با بچه هایمان تماس داشته باشیم آنوقت می خواهند ساکت بنشینیم و مصاحبه هم نکنیم."


پروین مخترع، مادر کوهیار گودرزی روزنامه نگار و دانشجوی اخراجی دانشگاه صنعتی شریف هم که از کرمان برای پی گیری کارهای پسرش به تهران آمده است با بیان این مطالب می گوید: "به من می گویند مصاحبه نکن، چطور مصاحبه نکنم و ساکت بمانم وقتی معلوم نیست چه بلایی سر بچه هایمان آوردید؟"


او همچنین از رفتار نامناسب کارمندان دادگاه انقلاب گلایه کرد و گفت: "دیروز که برای پیگیری کارهای کوهیار به دادگاه انقلاب رفته بودم، یکی از کارمندان با لحن بسیار بدی به من گفت که "تجدید نظر را ول کن، این مصاحبه ها چیه می کنی؟"


کوهیار گودرزی که همراه با 15 زندانی دیگر در پی انتقال به انفرادی به دلیل اعتراض به رفتار ماموران زندان، دست به اعتصاب غذا زد، بیش از هفت ماه است که در بازداشت به سر می برد.


گودرزی در دادگاه با اتهامات فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق هم‌کاری موثر با سایت کمیته گزارشگران حقوق بشر و جمع آوری و انتشار اخبار جهت‌دار علیه نظام و انتقال این اخبار به عناصر سازمان تروریستی مستقر در خارج از کشور و مصاحبه با رسانه‌‌های بیگانه و نیز انتشار مقاله در سایت ‌ها به یک سال زندان محکوم شد.

 

خبرهایی از وخامت حال بعضی از زندانیان می رسد


پرستو سرمدی، همسر حسین نورانی نژاد که امروز همراه دیگر خانواده ها بر اساس قول ملاقات داده شده، به مقابل اوین مراجعه کرده بود می گوید: "خانواده ها همگی خیلی نگرانند. هیچ خبری از این زندانی ها نداریم. خانواده ها می ترسند که نکند اتفاقی برای زندانی ها افتاده که نمی گذارند ملاقاتشان کنیم. امروز هم خبرهایی از وخامت حال و ضعف جسمی چند نفر از آنان گفته می شد."


سرمدی که مانند باقی خانواده ها بیش از سه هفته است که از همسر دربندش خبر ندارد، می گوید: "امروز قول داده بودند تا با آنها ملاقات کنیم. اما اجازه ندادند و هیچ دلیلی هم برای این کار ذکر نکردند."


او گفت پس از ساعت ها انتظار خانواده ها یکی یکی صدا کردند، طوری که خانواده ها فکر کردند برای ملاقات فراخوانده شده اند، و به آنها گفته شده که "بدون سر و صدا" از مقابل اوین بروند و "به خانواده های زندانیان" دیگر هم کاری نداشته باشند.


به نظر می رسد که مسئولان زندان از تجمع و تحصن مجدد خانواده های این زندانیان بیم داشته اند.


سرمدی که امیدوار است دوشنبه هفته آینده، در روز ملاقات بند 350، بتواند همسرش را ملاقات کند می گوید: "زندگی ما به امیدواری ها بند است."


حسین نورانی نژاد عضو ستاد میرحسین موسوی و از اعضای جبهه مشارکت ایران اسلامی 25 شهریور در مراسم دعای کمیل در منزل یکی از بستگانش بازداشت شد و از آن زمان بدون مرخصی در زندان به سر می برد.

 

فاطمه شجاعی
 

ادامه مخالفت با ارائه مرخصی به هنگامه شهیدی به رغم نیاز به مراقبت پزشکی

Posted:

جرس: با گذشت شش ماه از درخواست مرخصی هنگامه شهیدی روزنامه نگاری که به شش سال زندان محکوم شده است، همچنان با مرخصی وی مخالفت می شود.

 

به گزارش کمپین بین المللی حقوق بشر، یکی از نزدیکان شهیدی اعلام کرد که نزدیک به شش ماه از درخواست برای مرخصی هنگامه شهیدی می گذرد و هنوز مقامات قضایی با مرخصی دادن به وی برای معالجه و مراقبت های پزشکی خارج از زندان موافقت نکردند.


این منبع مطلع افزود: ‌هنگامه از سلامتی جسمی برخوردار نبوده و دچاربیماری قلبی، ناراحتی معده، دیسک کمر، روماتیسم عصبی و همچنین افت شدید فشار خون است. با اینکه حدود ۶ ماهه که درخواست مرخصی استعلاجی برای هنگامه داده شده تا کنون با درخواست مرخصی وی موافقت نشده و ادامه وضعیت موجود سلامتی او را به طور جدی به مخاطره می اندازد چرا که وی به علت مشکلات موجود باید در بیمارستان بستری و مداوا شود.

 

هنگامه شهیدی روزنامه نگار، دردادگاه بدوی به شش سال و سه ماه و یک روز حبس تعزیری محکوم شد. در دادگاه تجدید نظر شش سال حبس تعزیری او تایید شد. شرکت در اجتماعات غیرقانونی، تبانی به قصد برهم زدن امنیت، تبلیغ علیه نظام، اختلال در نظم عمومی و اهانت به رییس جمهوری از جمله اتهامات وی بوده است که خانم شهیدی اتهامات یاد شده را نپذیرفته است.


اودر پاسخ به اتهامات یاد شده گفته است که به اقتضای شغل خبرنگاری و اینکه مشاور امور بانوان ستاد انتخاباتی مهدی کروبی کاندیدای ریاست جمهوری بوده در دو راهپیمایی ۲۵ و ۲۶ خرداد شرکت کرده است که در آنها دو کاندیدای ریاست جمهوری نیز شرکت کرده اند و هیچ اجتماعی که هدف آن اقدام علیه امنیت کشور باشد وجود نداشته است.

 

دفاعیات وکلای خانم شهیدی در دادگاه مورد توجه قاضی قرار نگرفت و درعین حال هیچ مدرکی از سوی مقامات قضایی و ضابطان قضایی در خصوص وقوع جرم نیز ارائه نشده است.
 

بازداشت دو آمریکایی دیگر در مرز ایران و عراق

Posted:

انتقال دستگیر شدگان به زندان وزارت کشور عراق

جــــرس: منابع خبری عراق، از بازداشت دو آمریکایی دیگر در مرزهای ایران و عراق و انتقال آنها به بازداشتگاه وزارت کشور عراق خبر دادند.


سامانه خبری نهرین نت، در این زمینه نوشت "دو آمریکایی که در حال رصد مرزهای ایران بودند، در عراق دستگیر شدند و منابع مطلعی تاکید کرده اند که این ۲ نفر از اعضای سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) هستند."


همچنین آمده است یک مقام امنیتی محلی در دیاله عراق معتقد است دو شهروند آمریکایی فوق الذکر، در حال تصویر برداری از یک مکان نظامی در شهر مندلی بودند، که بازداشت شدند.


این مقام عراقی که نامش اعلام نشده، افزود: "مرکز بازرسی عراق دو آمریکایی را که با موتورسیکلت در حال عکس‌برداری از مکانهای نظامی و نقاط بازرسی در شهر مندلی در استان دیاله (شمال شرق عراق) بودند دستگیر کردند. و دو فرد مذکور هیچ گونه مدرکی که نشان دهد آنان روزنامه‌نگار و یا وابسته به جایی هستند همراه نداشتند.


نهرین نت همچنین به نقل از این مقام عراقی نوشت: این ۲ آمریکایی به پلیس شهر مندلی تحویل داده شده و آنان به وزارت کشور منتقل شدند تا تحقیقات لازم در این باره انجام گیرد.


همزمان رادیو صدای عراق گفت که به نظر می‌رسد دو شهروند آمریکایی در حال جاسوسی بودند و تحقیقات اولیه از آنان ثابت می‌کند که آنان با سفارت آمریکا در عراق در ارتباط باشند و به نظر می‌رسد که این دو فرد از اعضای سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) هستند و در منطقه مرزی در حال تصویر برداری از مناطق مرزی با ایران بودند.


سال گذشته نیز، سه کوهنورد آمریکایی، در حالیکه در خطوط مرزی ایران و عراق قرار داشتند، توسط پاسداران مرزی ایران دستگیر، و اکنون بیش از ١٣ ماه است که در زندان به سر می برند.

مقامات جمهوری اسلامی، آنها را به "جاسوسی" متهم کرده اند و همزمان، یک نشریه آمریکایی به نقل از منابع مرزی عراق اعلام کرد که "سه آمریکایی محبوس در تهران، زمانیکه در خاک عراق و نزدیک مرز ایران بودند، توسط شلیک هوایی و تهدید ماموران مرزی ایران به خاک ایران آورده شده اند.