جنبش راه سبز - خبرنامه

جنبش راه سبز - خبرنامه


رییس‌جمهور در نشست خبری: وعده‌ها یادمان است

Posted: 30 Aug 2014 08:40 AM PDT

براساس قانون عمل خواهیم کرد و نه توهمات
جرس: رییس‌جمهور گفت: در بحث تورم بهتر از وعده‌ای که به مردم داده شده محقق خواهد شد.  

 

به گزارش ایسنا، حسن روحانی در چهارمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه ضمن تبریک میلاد حضرت فاطمه معصومه (س) و امام رضا (ع)، همچنین گرامیداشت هفته دولت و سالروز شهادت شهیدان رجایی و باهنر و سایر دولتمردان شهید، اظهار کرد: دولت در سالی که گذشت در زمینه‌های مختلف قدم‌هایی که برداشته در مقاطع گوناگون برای مردم تشریح کرده و آنها را توضیح داده است و امروز به مناسبت آخرین روز هفته دولت مباحثی را عنوان می‌کند.

 

وی با مورد توجه قرار دادن موضوعات در زمینه اقتصاد کشور، گفت: دولت موفق شده تورم را در طول یک سال گذشته مهار کند و به وعده‌ای که به مردم داده بوده به نوعی پاسخ دهد. قرار بود تا پایان امسال تورم 12 ماهه را به 25 درصد برساند و امروز آخرین آمار ما می‌گوید تورم 23/2 بوده است. ضمن اینکه تا پایان سال تورم کمتر از 20 درصد خواهد بود پس بهتر از وعده‌ای که به مردم داده شده محقق خواهد شد.

 

رییس‌جمهور با بیان اینکه تصمیم دولت بر این است که کاهش تورم در سال‌های بعد هم ادامه دهد ودر سال‌های بعد نیز شاهد یک رقمی بودن تورم خواهیم بود، گفت: اگر این کار عملیاتی شود برای اولین بار است که بعد از 40 سال تورم کشور یک رقمی شده است.

 

برخی کارهای ما در رفع بیکاری به مصوبات مجلس نیاز دارد

 

روحانی در ادامه نشست خبری خود اظهار داشت: تلاش بر این بوده در سال 92 از رشد منفی کاسته شود. در سال 91 رشد منفی 7.6 درصد بوده و در سال 92 به منفی 1.1 رسیده ما تا حدی رشد منفی را کاهش دادیم. این آمار با آمار مرکز آمار تفاوت کوچکی دارد. به طور مثال این ماه رشد از نظر مرکز آمار 22 بوده است که بانک مرکزی عقیده دارد 23 است.

 

رییس جمهور در ادامه گفت: در سال جاری یعنی سال 93 تمام تلاش ما این است که رشد مثبت داشته باشیم. پیش بینی‌ها هم بر این مبنا است که از رکود بکاهیم و وارد رونق شویم. دولت دراین زمینه برنامه ریزی‌هایی داشته است. بسته خروج از رکود 177 بند دارد که 30 بند آن نیازمند قانون بوده که به مجلس تقدیم شده بقیه آن نیز در خود دولت تصویب خواهد شد.

 

رئیس جمهور با بیان اینکه برطرف کردن بیکاری و ایجاد اشتغال زایی از دغدغه‌های دولت است، تصریح کرد: با برنامه‌هایی که داریم امیدواریم بتوانیم از رکود عبور کنیم تا کشور شاهد رشد اقتصادی باشد. با رشد اقتصادی معضل اشتغال هم حل می‌شود. معضل اشتغال جدی است و بیکاری زیاد است. امیدواریم با بسته که پیش بینی کرده‌ایم بتوانیم برای اشتغال کاری کنیم. البته برخی از کارهای ما برای برطرف کردن معضل اشتغال به مجلس و مصوباتش مربوط می‌شود برخی دیگر نیز به روابط با کشورهای دیگر وابسته است.

 

بودجه عمرانی پنج اول امسال پنج برابر مدت مشابه سال قبل است

 

رییس‌جمهور گفت که پروژه‌های مصوب در سفرهای استانی دولت یا در سال 93 یا نیمه اول سال 94 به اتمام خواهد رسید.

 

روحانی در نشست خبری خود با اشاره به درآمد، وضع خزانه و وضع مالی دولت، اظهار کرد: سال گذشته ما بودجه را اصلاح کردیم و بودجه 150 هزار میلیاردی را تقدیم مجلس کردیم البته مجلس قدری آن را افزایش داد و بودجه را به 170 هزار میلیارد تومان رساند و در پایان سال وضع درآمدی ما حدودا با رقمی که به مجلس پیشنهاد کرده بودیم نزدیک بود یعنی ما بودجه را 150 هزار میلیارد تومان پیشنهاد کرده بودیم و 148 هزار و خرده‌ای میلیارد تحقق یافت.

 

وی افزود: در سال جاری هم البته تا پایان سال کمی بعید است که بر مبنای بودجه مصوب بتوانیم همه آمار و ارقام را محقق کنیم اما همه تلاش این است که حتی‌الامکان بودجه عمرانی را اجرایی کنیم.

 

رییس‌جمهور با بیان اینکه رقم بودجه عمرانی تخصیص یافته در پنج ماهه اول امسال 3.2 برابر بودجه عمرانی در مدت مشابه سال گذشته است، تاکید کرد: بنابراین بودجه عمرانی در پنج ماه اول سال نسبت به پنج ماه اول سال گذشته بیش از سه برابر شده اما بودجه استانی در پنج ماه گذشته نسبت به مدت مشابه در سال پیش 13 برابر شده و این نشان می‌دهد دولت تحرک خوبی بر بودجه عمرانی استان‌ها داشته و در کل وضع‌ ما نسبت به پارسال بهتر است. البته به تلاش‌ها ادامه می‌دهیم تا همه وعده‌ها محقق شود.

 

روحانی با اشاره به برخی مسائل اقتصادی و وضعیت آب، وضعیت لوله‌کشی‌ها و زهکشی‌ها در سراسر کشور، مهار آب و بهره‌وری درست در زمینه آب کشاورزی، تصریح کرد: دولت قدم‌های بسیار مهمی در این زمینه برداشته است. ما در سال جاری و پایان سال گذشته مجموعا 10 میلیارد دلار در زمینه آب و لوله‌کشی و زهکشی اختصاص دادیم که دو میلیارد دلار آن امسال و بقیه در طول سه تا چهار سال آینده اجرایی خواهد شد که این تحول خوبی به وجود می‌آورد زیرا مساله آب یکی از معضلات بزرگ ماست.

 

رییس‌جمهور با تاکید بر لزوم مهار آب‌های مرزی و افزایش بهره‌وری در آب کشاورزی، اظهار کرد: بیشترین آب مصرفی کشور یعنی 90 درصد در حوزه کشاورزی است و مابقی 10 درصد است لذا اگر در بخش کشاورزی صرفه‌جویی قابل ملاحظه‌ای کنیم کمک بزرگی برای حل مشکل آب خواهد بود.

 

روحانی ادامه داد: ما در استان‌های غربی، خوزستان و سیستان و بلوچستان طرح‌های مفصلی داریم که البته من آن را در سفرهای استانی اعلام کردم.

 

وی اضافه کرد: در سفرهای استانی بنای ما بر این است که پروژه‌هایی که اعلام می‌شود پروژه‌هایی باشد که در سال 93 یا نیمه اول سال 94 به اتمام می‌رسد و طرح‌های بزرگ و مهمی که اعلام می‌شود یا ظرف دولت یازدهم یعنی در سه سال آینده اجرایی شود یا بخش اعظم آن در این سه سال تحقق یابد. ما بر این مبنا برنامه‌ریزی کرده‌ایم و به مردم در هفت سفر قبلی وعده داده‌ایم.

 

رییس‌جمهور همچنین گفت که هشتمین سفر استانی دولت در هفته آینده انجام خواهد شد.

 

در شهرهایی که بنزین یورو 4 تولید می‌شود، وضع هوا بهتر شد

 

رئیس جمهور گفت:‌ در زمینه‌ی انرژی دولت تلاش کرده که نفت و میعانات گازی را به مقداری که کشور نیاز دارد بفروشد.

 

حسن روحانی در ادامه نشست خبری خود اظهار کرد: در زمینه انرژی آن مقدار که جزء برنامه‌ریزی ما بوده درباره‌ی فروش میعانات گازی و نفت عملیاتی و اجرایی شده است. سعی کرده‌ایم ظرفیت تولید نفت و گاز را بالا ببریم. در سال آینده صد میلیون متر مکعب به تولید گاز افزوده می‌شود. همچنین همکاری با همسایگان در این زمینه را انجام خواهیم داد.

 

وی درباره‌ی وضعیت کشاورزی بیان کرد: در کشاورزی وضع از پارسال یعنی از مهر تا مهر بهتر است مثلا در تولید گندم امسال تاکنون 7 میلیون تن خریداری شده که نسبت به پارسال متفاوت است. در سایر بخش‌های کشاورزی هم وضعیت خوب بوده است و تلاش می‌کنیم در طول 4 تا5 سال آینده طبق برنامه پیش برویم و این برنامه ریزی در برنامه ششم توسعه منعکس خواهد شد.

 

روحانی وضعیت محیط زیست را از مسائل بسیار پیچیده و مشکل کشور دانست و افزد: قدم‌هایی برداشته‌ایم تا در شهرهای بزرگ وضع هوا نسبت به پارسال بهتر شود البته نه اینکه همه‌ی مسائل حل شده باشد بعضی‌ها نوشته‌اند بهتر شدن وضع هوا مرهون باد است البته باد یک نعمت الهی است ولی روزی که باد هم نباشد هوا از پارسال بهتر بوده بخصوص در شهرهایی که بنزین را عوض کردیم و بنزین یورو 4 تولید می‌شود، وضعیت بهتر شده است. بحث محیط زیست فقط درباره‌ی هوا نیست و علاوه بر این که به برنامه‌ریزی طولانی نیاز دارد به کمک برخی کشورهای همسایه هم احتیاج خواهد داشت.

 

رئیس جمهور همچنین درباره‌ی فعالیت صورت گرفته در بخش سلامت تاکید کرد: فکر می‌کنم کار بزرگی را در بخش سلامت دولت شروع کرده که در تاریخ ایران بی سابقه بوده است. امیدوارم بتوانیم این راه را ادامه دهیم تا بار از دوش مردم برداشته شود. در بخش سلامت و در قدم اول کسانی که بستری می شوند در شهرها زیر ده درصد و در روستاها و شهرهای کوچک زیر 5 درصد پرداختی خواهند داشت.

 

می‌خواهیم آشتی را بیشتر و شکاف را کمتر کنیم

 

رییس‌جمهور با بیان اینکه تلاش‌مان این است تا شکاف‌ها را از میان برداریم، گفت: در زمینه سیاست داخلی تلاش ما این است که به آنهایی که زیست‌شان در شکاف است بفهمانیم در شکاف هستند. می‌خواهیم آشتی را بیشتر و شکاف را کمتر کنیم که امت و ملت واحدی باشیم و دست در دست هم دهیم. بدون وحدت عبور از این پیچ تاریخی که مقام معظم رهبری به آن اشاره کردند ممکن نیست.

 

حسن روحانی در ادامه نشست خبری خود افزود: البته جناح‌ها و احزاب باید فعالیت خود را انجام دهند. همان‌طور که رهبر معظم انقلاب گفتند همه احزاب باید در چارچوب قانون اساسی فعال باشند تا هم نشاط به وجود بیاید و هم جامعه در انسجام باشد. دولت مصم است شکاف بین ادیان و مذاهب را نیز از میان بردارد. ممکن است برخی خوشحال نباشند اما ما این کار را ضروری می‌دانیم.

 

وی در ادامه گفت: همه ما زیر یک پرچم، پرچم جمهوری اسلامی ایران و زیر یک چتر که قانون اساسی و هدایت مقام معظم رهبری است، هستیم، کشور ما جز این راهی ندارد. در مسائل اجرایی هم تصمیم‌گیری با دولت است و به آن عمل می‌کند. این عمل کردن در چارچوب وعده‌های انتخاباتی و همچنین چارچوب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است.

 

رییس‌جمهور گفت: ما هیچ یک از وعده‌هایی که به مردم داده‌ایم یادمان نرفته و حتما به آن عمل می‌کنیم. برای هر کاری که بخواهیم انجام دهیم حتی گردش به چپ و راست هم مردم را باخبر می‌کنیم و اگر آن را قبول کردند انجام می‌دهیم. ما اعتدال را در پیش گرفته‌ایم و به یمین و شمال نمی‌رویم. اکثریت جامعه ما خواهان اعتدال هستند نه اینکه چون دولت ما دولت اعتدال است این حرف را بزند در واقعیت جامعه ما اعتدال‌خواه است و از افراط گریزان است.

 

روحانی همچنین خطاب به افراطیون، گفت: آن گروه کوچکی که می‌خواهد افراطی باشد بداند که ما آنها را به اعتدال دعوت می‌کنیم، این را خیر دنیا و آخرت را دارد.

 

وی با اشاره به حوزه فرهنگ و عملکرد دولت در این حوزه، تصریح کرد: ما معتقدیم پرچم فرهنگ جامعه باید بر دوش صاحبان فرهنگ باشد و دولت آنها را یاری کند. معیار ما قانون است. هیچ گروهی حق ندارد کار خودسر در زمینه فرهنگ انجام دهد. در هر زمینه‌ای که قانون وجود ندارد می‌خواهیم که قانونش تصویب شود.

 

رییس‌جمهور با بیان اینکه دولت می‌خواهد چهره رحمانی اسلام را به جهانیان بشناساند، خاطرنشان کرد: مبنای سیاست خارجی این دولت آن است که چهره واقعی نظام جمهوری اسلامی ایران را به جهانیان معرفی کند و اسلام رحمانی را برای آنها تبیین کند. مردم ایران اهل فرهنگ و ادب هستند و می‌خواهند زندگی مسالمت‌آمیز داشته باشند.

 

روحانی ادامه داد: شما می‌دانید که در 100 سال گذشته ایران به هیچ کشوری تجاوز نکرد اگر هم جنگی بوده برای دفاع از خود در برابر متجاوزگران بوده است. ما می‌خواهیم با همسایگان‌مان ارتباط داشته باشیم. دیدید که این یک سال چند تن از روسای کشورهای همسایه به ایران سفر کردند و من نیز به چند کشور سفر کردم.

 

وی با تاکید بر ضرورت مبارزه با تروریسم، گفت: ما می‌خواهیم با وحدت و مسالمت‌آمیز زندگی کنیم به همین جهت با هر نوع تروریسم مخالفیم و با آن مبارزه می‌کنیم و هر کشور و ملتی هم که از ما کمک بخواهد مثل لبنان و فلسطین به آن کمک می‌کنیم.

 

رییس‌جمهور در مورد حوزه سیاست خارجی نیز گفت: مبنای کار ما در زمینه هسته‌ای همکاری با گروه 1+5 است. اگر صداقت وجود داشته باشد و زیاده‌خواهی‌ها نباشد همکاری ما باقی می‌ماند و می‌توانیم به توافق نهایی دست پیدا کنیم. از آغاز کار آن چیزی که در ذهن ما بود تحقق یافت و پیشرفت کردیم. امیدواریم بتوانیم دست در دست هم تحریم‌های ظالمانه را از سر ملت ایران برداریم.

 

هنوز برای سفر به نیویورک تصمیم نهایی نگرفته‌ام

 

خبرنگار کیودو نیوز از رییس‌جمهور در خصوص اقدام آمریکا در اعمال تحریم‌های جدید پرسید که رییس‌جمهور با بیان اینکه من قبلا به این سوال پاسخ داد‌ه‌ام، گفت: آنها همیشه مدعی هستند که تحریم جدید نکردیم و همان‌طور که من گفتم بر فرض که حرف آنها درست باشد این موضوع با روح توافق ژنو منافات دارد و اصل آن تحریم غلط بوده و شکل جدیدش نیز غلط، غیرقانونی و غیرسازنده است.

 

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگر این خبرنگار مبنی بر اینکه روحانی قصد سفر به نیویورک و ملاقات با اوباما را دارد یا خیر ؟‌ گفت: هنوز تصمیم نهایی برای این سفر نگرفته‌ام. هر وقت تصمیم گرفته شد اعلام می‌کنم و برنامه‌ای برای ملاقات با اوباما هم ندارم.

 

برای مبارزه با تروریسم به همکاری همه کشورها نیازداریم

 

رییس‌جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار المنار در مورد برنامه ایران برای مبارزه با تروریسم اظهار داشت: برای مبارزه با تروریسم همه‌ی کشورها باید به صورت عملی اقدامات مناسبی را انجام دهند، ما نیز در منطقه برای مبارزه‌ای جدی با این پدیده به همکاری همه کشورها نیاز داریم.

 

روحانی طی سخنان خود درنشست خبری که به مناسبت هفته‌ی دولت برگزار شد، افزود: سال گذشته در مجمع عمومی سازمان ملل موضوع مبارزه‌ی جهانی علیه تروریست و خشونت و افراط گرایی مطرح شد که در مجمع عمومی نیز به تصویب رسید و این نکته امروز باید با اقدام عملی این کشور مورد توجه قرار گیرد.

 

رئیس جمهور با بیان این که اگر دنیا در مورد تروریسم اقدامی نکند این اتفاق دامن همه را خواهد گرفت، گفت: ما در گذشته اعلام کردیم که اگر اقدام جدی علیه تروریست، خشونت و افراط‌گرایی نشود، بسیاری از کشورها درگیر این موضوع می‌شوند و در سطح خاورمیانه شاهد مشکلات زیادی خواهیم بود و در همین مسیر باید کشورهایی که مدعی مبارزه با تروریسم هستند رفتار و اعمالشان را با حرف و شعار تطبیق دهند و سازگار کنند و بی‌شک جنایت در هر جای دنیا مورد قبول نیست و بایدتوجه داشت که جنایت جنایت است اما متاسفانه شاهدیم برخی از کشورها در موضوع تروریست به اهداف ملی توجه می‌کنند در حالی که باید نگاهی جهانی به این موضوع داشت.

 

رئیس جمهور با بیان این که کشتن هر انسان بی‌گناهی به معنای جنایت علیه کل بشریت است گفت: هر انسان بی‌گناهی در هر جای دنیا کشته شود یعنی بشریت ذبح شده و باید با این پدیده در همه جای دنیا مبارزه کنیم. لذا از این موضوع استقبال می‌کنیم که جهانیان به اجماع علیه مبارزه با تروریسم، خشونت، و افراط گرایی برسد.

 

وی در پاسخ به سوال دیگری در مورد قصد رئیس جمهور برای حضور در مراسم حج خاطر نشان کرد: ما همواره مشتاق زیارت خانه خدا و مدینه‌النبی بودیم و هستیم اما هنوز قصدی برای حضور در مراسم حج ندارم.

 

رئیس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار دنیای اقتصاد در مورد امکان تغییر نرخ پیش بینی شده تورم برای پایان سال 93 تصریح کرد: همانطور که گفته شد برخی از کارشناسان معتقدند در صورتی که رقم پیش بینی شده تورم برای پایان سال 93 رقمی بالاتر از 20 درصد باشد ممکن است روند نزولی به روند صعودی تبدیل شود. آن چه که ما اعلام کردیم برای پایان سال 93 تورم زیر 20 درصد بوده است و فکر می‌کنم با توجه به این که به اهداف خود در مورد نرخ تورم در سال 92 رسیدیم بتوانیم به این هدف نیز برسیم.

 

وی افزود: البته با توجه به برخی اقدامات در شرایط فعلی تا دو سه ماه آینده پیش بینی جدید تورم برای پایان سال 93 را اعلام می‌کنیم. اما آنچه که قطعی است رقم تورم برای پایان 93 زیر 20 درصد پیش بینی شده است که امیدواریم با همین شیب بتوانیم به اهداف طولانی مدت خود یعنی تک رقمی کردن نرخ تورم نیز برسیم.

 

براساس قانون عمل خواهیم کرد و نه توهمات

 

رییس جمهور کشورمان در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه خبر مبنی بر قرارگرفتن افراد، نفت‌کش‌ها و شرکت‌ها در لیست تحریم‌ها و پاسخ احتمالی رییس جمهور به این عملکرد گفت: آنچه من گفتم تحریم غیرقانونی و تجاوز به حقوق ملت ایران است و ما با همه وجود در مقابل این تحریم‌ها ایستادگی می‌کنیم.

 

روحانی در ادامه نشست خبری خود با خبرنگاران ادامه داد: البته که ما تحریم را دور می‌زنیم و حتی برخی از این تحریم‌ها را که در حوزه دارویی و غذایی است غیربشری می‌دانیم و در برابر هرگونه تحریمی ایستادگی می‌کنیم و برای آن‌ها راه حل پیدا خواهیم کرد.

 

روحانی خاطرنشان کرد:‌کاری که آمریکایی ‌ها انجام می‌دهند به بهانه دور زدن تحریم‌ها توسط ایران کار زشتی بوده و با روح مذاکرات همراه نیست در حالی‌که ما در حال مذاکره برای توافق نهایی هستیم بنابراین این‌گونه اعمال با سیاست حل معضلات جهانی سازگار نیست و همچنین موجب بی‌اعتمادی‌های بیشتر توسط مردم کشورمان می‌شود. بنابراین خوب بود آمریکایی‌ها با اعمال و رفتارشان تاحدی زمینه اعتماد را فراهم می‌کردند تا این اعتماد در آینده شکل بگیرد اما اعمال و رفتار آن‌ها بی‌اعتمادی‌ها را عمیق‌تر می‌کند.

 

رییس جمهور کشورمان همچنین این کار آمریکا را بر خلاف تفاهمات و روح توافق ژنو دانست.

 

در ادامه این نشست خبرنگار روزنامه کیهان سوالی درخصوص تاکید رهبری بر فاصله‌گذاری دولت با فتنه گران مطرح کرد که ایشان فرمودند خط قرمز ما فتنه است که رییس جمهور پاسخ داد: همه نکاتی که مقام معظم رهبری در دیدار با دولتمردان فرمودند برنامه‌ریزی و اجرایی و عملیاتی خواهد شد.

 

وی افزود: مسائلی که مربوط به مسائل سال‌های گذشته است براساس قانون عمل خواهیم کرد و اگر کسی محکومیتی دارد و آن محکومیت برای آن است که از حقوق اجتماعی توسط دادگاه محروم شده قطعا ما به قانون عمل می‌کنیم. اما اینکه یک آقایی در یک عکسی بوده و دلیل آن حضور در آن عکس و در آن تجمع مشخص نیست ما براساس این توهمات او را از حقوق اجتماعی محروم نمی‌کنیم.

 

روحانی در ادامه با تاکید بر حکم دادگاه برای محرومیت افراد از حقوق اجتماعی ادامه داد: هرکه بگوید که این آقا کجاست و کجا می‌خواسته باشد معیار نیست و معیار ما فقط قانون است و آنچه رهبری فرمودند که حتما وزرا به فرمایشات ایشان عمل می‌کنند و ما در دولت نیز فرمایشات ایشان را اجرایی و عملیاتی خواهیم کرد.

 

گاهی آدم پای اینترنت خوابش می‌برد

 

روحانی با اشاره به سرعت کم اینترنت در کشور گفت که گاهی آدم پای اینترنت خوابش می‌برد.

 

رییس‌جمهور در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه«یکی از دغدغه‌های اصلی مقام معظم رهبری و حضرتعالی استمرار پرشتاب روند پیشرفت علمی کشور است. در این میان سهولت دسترسی محققان، دانش‌پژوهان و دانشجویان به اینترنت پرسرعت می‌تواند به این روند کمک کند. از سوی دیگر مباحثی در مخالفت با استفاده از اینترنت پرسرعت و حتی زمزمه‌هایی مبنی بر استیضاح وزیر ارتباطات به همین دلیل به گوش می‌رسد. به نظر شما دلیل این مخالفت‌ها چیست؟ و موضع شما در برابر این مخالفت‌ها چه خواهد بود؟»، گفت: مساله پیشرفت علمی بسیار اهمیت دارد و از اهداف مهم کشور است. مقام معظم رهبری هم همواره روی این مساله تاکید دارند و دولت هم تلاش‌هایی در این زمینه دارد تا پیشرفت علمی بیش از گذشته باشد.

 

وی افزود: بر اساس آمار شرکت‌های دانش بنیان که فعال هستند، پارکهای علم و فناوری و حتی بر مبنای مقالات و مراجعه به مقالات پیشرفت ما پیشرفت قابل ملاحظه‌ای بوده است. ما در هفت هشت ماه گذشته در ردیف 17 بودیم که به 15 ارتقا یافته‌ایم و پیشرفت خوبی داشتیم.

 

روحانی وجود اینترنت پرسرعت را از راه‌های پیشرفت علمی کشور دانست و یادآور شد: اگر بخواهیم مقاله‌ای دانلود کنیم باید ساعت‌ها بنشینیم و گاهی آدم پای اینترنت خوابش می‌برد.

 

رییس‌جمهور با بیان اینکه افزودن پهنای باند اینترنت مبنای دولت بوده است، ادامه داد: این تصمیم دولت است. این تصمیمات در شورای عالی مجازی اتخاذ می‌شود و در آنجا بحث لازم انجام می‌شود. یکی از تصمیمات دولت، ایجاد شبکه ملی اطلاعات است که قدم‌های اولیه برداشته شده، بودجه لازم پیش‌بینی شده و ان‌شاءالله دولت این کار را خواهد کرد و در شبکه ملی اطلاعات سرعت اینترنت بسیار بیش از حالا خواهد بود و تصمیم دولت بر ادامه این روند است.

 

وی در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه ان‌بی‌سی آمریکا در مورد تحریم‌های روز گذشته ایالات متحده علیه ایران و نتیجه مذاکرات هسته‌ای، یادآور شد: من فکر می‌کنم در جمع 1+5، کشوری که در مورد آن تردید وجود دارد که آیا حسن نیت کافی برای حل و فصل نهایی دارد یا نه، آمریکاست وگرنه بقیه کشورها معمولا در این زمینه رفتارهایی از خود نشان ندادند که ببینیم مذاکرات به نتیجه نرسد.

 

روحانی اضافه کرد: آنچه در مجموع مذاکرات حس می‌کنیم این است که هفت کشور به دنبال حل و فصل مساله هستند. دلیلش هم این است که راه قبلی غلط و اشتباه بوده، راه تحریم جواب نداده و به ضرر همه بوده است. راه قبلی باخت باخت بوده و همه ما به دنبال برد برد هستیم اما به هر حال مذاکرات سخت است و آسان نیست و حداقل سه تا چهار مساله پیچیده وجود دارد که ساعت‌ها در مورد آن مذاکره شده و باز هم می‌شود.

 

رییس‌جمهور با بیان اینکه پایان هفته مذاکراتی انجام خواهد شد، گفت: ما مذاکره را ادامه می‌دهیم تا به نتیجه برسیم و امیدواریم اگر حسن نیت در طرف مقابل باشد در زمان باقیمانده به تفاهم برسیم.

 

وی خاطرنشان کرد: تحریم‌های دیروز که به تعبیر آنها تحریم جدید نیست و تحریم گذشته است و به نظر ما کار درستی نبود به اصل مذاکرات لطمه نمی‌زند البته یکی از پایه‌های مذاکره، اعتماد و صداقت است که این کارها به اعتماد و صداقت ضربه می‌زند ولی ما مذاکره با 1+5 را ادامه می‌دهیم و امیدواریم در مدت باقیمانده به تفاهم برسیم البته ممکن است به تفاهم کامل برسیم یا نه.

 

روحانی با بیان اینکه بازگشت شرایط به یک سال گذشته امکان‌پذیر نیست، گفت: اگر 1+5 با ایران به تفاهم نرسد معنایش این نیست که سازمان تحریم باقی می‌ماند بلکه سازمان تحریم در هم شکسته و باقی نمی‌ماند. ممکن است مشکلاتی برای آنها یا دیگران درست شود اما مسیر، مسیری است که برای شکستن تحریم‌ها آن را ادامه می‌دهیم و جدی هستیم و حسن نیت داریم تا ان‌شاءالله به نتیجه برسیم.

 

هیچ برنامه‌ای برای همکاری با آمریکایی‌ها در موضوع ترور نداریم

 

در ادامه نشست خبری رییس‌جمهور با خبرنگاران، خبرنگار تهران تایمز نظر رئیس جمهور را درباره‌ی گسترش روابط بین ایران و ریاض پرسید که رئیس جمهور در این باره اظهار کرد:‌ از طرف ایران رابطه خوبی با همه‌ی همسایگان از جمله عربستان در دستور کار است. اختلاف نظر بین ما و عربستان نسبت به روابط دوجانبه‌ی ما نیست، ما اختلاف نظرهایی درباره‌ی منطقه، از شمال آفریقا گرفته تا خاورمیانه، داریم.

 

وی افزود: با این حال ما فکر می‌کنیم راه برطرف کردن اختلاف نظرها حرف زدن و مذاکره است. نه این که بخواهیم از هم فاصله بگیریم. ما همیشه آماده مذاکره بوده‌ایم و هم اکنون نیز آماده مذاکره با عربستان هستیم.

 

روحانی با بیان این که در حال حاضر شرایط منطقه عوض شده است،اسراییل در غزه شکست خورده و تروریست‌ها نیز در عراق و سوریه شکست خوردند. افغانستان و پاکستان نیز اوضاع ایده‌آلی ندارند، گفت: ما آمادگی داریم با عربستان حرف بزنیم و مذاکره کنیم . البته اختلاف دیدگاه وجود دارد و ممکن است که حل نشود. ما با کشورهای دیگر نیز روابط نزدیک داریم و این به معنی این نیست که نظرات ما کاملا یکی باشد. ما می‌توانیم با عربستان رابطه‌ی خوبی داشته باشیم و در عین حال در برخی موارد دارای نظرات یکی هم نباشیم.

 

در ادامه این نشست خبری روحانی در پاسخ به سوال خبرنگار یکی از رسانه‌های انگلیسی که درباره‌ی تاثیرات ایران در منطقه سخن گفت و پرسید اگر آمریکایی‌ها بخواهند برای مبارزه با گروه داعش وارد عمل شوند آیا ایران حاضر به همکاری است؟ اظهار کرد: ما اساسا از هر کشوری که بخواهد با تروریسم مبارزه کند استقبال می‌کنیم، چه عراق و چه سوریه و چه لبنان باشد و ما آماده‌ی کمک هم هستیم. منتها ندیدیم آمریکایی‌ها اراده جدی درمبارزه با تروریسم داشته باشند.

 

رئیس جمهور اضافه کرد:‌با مطالعه‌ای بر گروههای تروریستی این سوال پیش می‌آید که اینها از کجا به وجود آمده‌اند. القاعده و طالبان و گروههای تروریستی که به اسم‌های دیگر فعالیت دارند و انشعاب القاعده هستند از کجا به وجود آمده‌آند. اینها 3 سال در سوریه به کشتار مردم ادامه دادند و کسی حرفی نزد. حال تازه که آمریکایی‌ها می‌خواهند مبارزه کنند اعلام می‌کنند که ما از کنسول‌گری‌ها و سفارتخانه‌های خود دفاع می‌کنیم.

 

روحانی گفت: این که مبارزه با تروریسم نیست و معنای بدی دارد، آمریکایی‌ها باید از این لحن و بیان شرمنده باشند. و همه دنیا باید در برابر ترور و تروریسم ایستادگی کند و از همه‌ی توان خود استفاده کند.

 

وی خاطر نشان کرد:‌ اگر یک کشوری در دنیا با تروریسم مبارزه می‌کند این خوب است، و مبارزه با ترور از سوی هر کشوری مورد استقبال ماست. اما هیچ برنامه‌ای برای همکاری و هماهنگی با آمریکایی‌ها در این زمینه نداریم.

 

برای مشکل مطبوعات لایحه می‌دهیم

 

رئیس جمهور گفت: قول‌هایی که به مردم ، انجمن‌ها و اصناف دادیم را از یاد نخواهیم برد.

 

حسن روحانی در ادامه نشست خبری خود با اصحاب رسانه، در پاسخ به خبرنگار روزنامه‌ی شرق که پیغامی را درباره‌ی انجمن صنفی روزنامه‌نگاران به رئیس جمهور رساند و از نگرانی روزنامه نگاران صحبت کرد، یاد آور شد: جواب این پیغام این است که نگران نباشید. دولت به فکر تهیه لایحه‌ در این باره است و اگر ببینیم راه فعلی به نتیجه نمی‌رسد لایحه‌ای را تقدیم مجلس خواهیم کرد. البته دولت در بعضی زمینه‌ها باید با بقیه قوا همکاری کند و باید با یکدیگر هماهنگ شود که ممکن است، این تفاهم نیاز به زمان داشته باشد ما قول‌هایی که به مردم ، انجمن‌ها و اصناف داده‌ایم را از یاد نخواهیم برد.

 

وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا به نیویورک سفر خواهد کرد و برای به نتیجه رساندن مذاکرات هسته‌ای چه اقداماتی انجام خواهد داد؟ اظهار کرد: سفرم به نیویورک هنوز مشخص نیست ، چون علاوه بر اجلاس سازمان ملل، برای اجلاس محیط زیست هم دعوت شده‌ام. اگر در این زمینه تصمیم گیری صورت بگیرد اعلام می‌کنیم و اگر بر فرض نروم حتما وزیر خارجه به نیویورک خواهد رفت. قرار است در نیویورک وزرای 1+5 با هم ملاقات کنند و قبل از آن هم مذاکرات کارشناسی صورت خواهد گرفت.امیدوارم از فرصت فضای سازمان چه در بحث مسائل هسته و چه در روابط با کشورهای دنیا استفاده کنیم.

 

رئیس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری فرانسه که درباره‌ی فشارها به دولت مثل استیضاح وزیر علوم ، دستگیری یگانه صالحی روزنامه نگار و یا مطرح شدن بحث ماهواره‌ها، و این که بعضی‌ها علنا جلوی دولت ایستاده‌اند اظهار کرد: در کشور نظرات واحد وجود ندارد ونظرات مختلفی است نهادهای مختلف مسئولیت‌هایی دارند و در چارچوب اختیارات خوداقداماتی انجام می‌دهند. در ایران مجلس این حق را دارد که اگر احساس کند وزیری وظیفه‌اش را درست انجام نداده از او سوال کند ودر نهایت رای بدهد. ما از استیضاح نگرانی نداشته‌ایم ونداریم. چون استیضاح راه دولت را تغییر نخواهد داد.

 

وی ادامه داد: من همان سفارش‌هایی را که به آقای فرجی دانا کرده بودم یعنی ایجاد فضای آرامش در دانشگاه، رفتن از کمیت به سمت کیفیت و شایسته سالاری در عزل و نصب‌ها به جای تفکر جناحی. همانها را به وزیر بعدی هم خواهم گفت. من قولی به مردم دادم و از آنچه از قانون اساسی درک می‌کنم این است که مبنای اجرا قانون است و ما هم به راهمان همینگونه ادامه خواهیم داد.این که استیضاح برای مقابله با دولت بوده باشد را هنوز حس نکرده‌ام. در ظاهر هم مجلس سوالاتی داشت استیضاح کرد و چون قانع نشد بر اساس رای اکثریت به وی رای عدم اعتماد داد. ما هم تسلیم قانون هستیم.

 

روحانی با بیان اینکه ممکن است نظرات در کشور واحد نباشد، اضافه کرد: ممکن است کسانی به جد حامی دولت باشند بعضی ها هم حمایت کنند و هم نقد و بعضی‌ها هم مخالف باشند و این اشکالی ندارد و در کشور ما پذیرفته است. آنچه از نظر ما قابل قبول نیست تخریب و یا سنگ پیش پای مجریان گذاشتن است. اگر کسی بخواهد لباس زیبای نقد بر تن کند و در عمل تخریب انجام دهد آن لباس را از تن او در می‌آوریم و به مردم می‌گوییم که واقعی نیست.

 

رئیس جمهور همچنین بیان کرد: نقد مورد استقبال ماست ولو اگر تند باشد؛ اما تخریب قابل قبول نیست. من در این یک سال نسبت به نقد بسیار باحوصله بودم اما نشان دادم نسبت به تخریب قاطع خواهم بود. چون تخریب یعنی علیه ملت قدم برداشتن. اقلیت حق نقد دارد اما حق تخریب ندارد و هم اکثریت وهم دولت در مقابلش خواهد ایستاد. احساس ما این است که اکثریت قاطع مردم حامی دولت هستندو نظرسنجی‌ها هم همین را نشان می‌دهد.

 

وی افزود: ما در فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی و فرهنگی ، اقتصادی و سیاست خارجی دراین یک سال خودمان را موفق می‌دانیم. البته هر دستگاهی مشکلات خاص خودش را دارد.

 

در سفر رییس‌جمهور چین به تهران توافقات مثبتی را شاهد خواهیم بود

 

رییس‌جمهور اظهار کرد: اولویت دولت از بین بردن رکود حاکم بر اقتصاد کشور است و من فکر می‌کنم این اتفاق در حال رخ دادن است و در حال خروج از رکود هستیم و امیدواریم به زودی رشد اقتصادی ما مثبت شود.

 

به گزارش ایسنا، حسن روحانی طی نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگار واحد مرکزی خبر در مورد برنامه دولت برای حل مشکل بیکاری، گفت: بیکاری در کنار رکود یکی از اصلی‌ترین مشکلات کشور است و می‌توان گفت معضل بیکاری نوعی مشکل اقتصادی و اجتماعی است که نتیجه آن مشکلات فرهنگی را نیز ایجاد می‌کند و برای حل این مشکل نیز باید به فکر خروج از رکود باشیم. فکر می‌کنم امسال در این هدف موفق شویم.

 

وی افزود: اگر از رکود عبور کنیم اشتغال هم به تدریج وضع بهتری می‌یابد و امروز نیز بحمدالله در حوزه‌های مختلف صنعتی نظیر نفت و انرژی و معدن اتفاقات خوبی افتاده است و من به مردم قول می‌دهم در ادامه کار مسیر اشتغال باز شود. البته باید اذعان کرد که راه سختی در پیش است و اشتغال تحصیل‌کرده‌ها یکی از اصلی‌ترین مخاطرات مسیر اشتغال در کشور است.

 

رییس قوه مجریه در پاسخ به سوال خبرنگار فونیکس تی‌وی چین که در ارتباط با برنامه ایران در صورت عدم توافق با 1+5 و آینده روابط اقتصادی با چین بود، گفت: روابط ایران و چین در حال توسعه است و در دو دور مذاکراتی که با رییس‌جمهور چین تاکنون داشتیم برنامه‌ریزی‌هایی در بخش‌های مختلف برای توسعه روابط انجام شده است که بخشی از آنها تحقق یافته و بخشی نیز در حال تحقق است.

 

وی ادامه داد: این روابط در چند بخش تدوین و برنامه‌ریزی شده و در سفر آینده رییس‌جمهور چین به تهران نیز امیدواریم توافقات مثبتی انجام گیرد و باید گفت که چین در شرایط تحریم یکی از کشورهایی بود که رابطه خوبی با ایران داشت و در آینده نیز این روابط توسعه خواهد یافت اما در صورتی که توافقات ایران با 1+5 به طور کامل انجام گیرد و تحریم‌ها از بین برود شرایط به کلی تغییر خواهد کرد.

 

تصمیمات و تذکرات رهبری در حرکت پرشتاب‌تر رشد کشور موثر است

 

خبرنگار روزنامه رسالت در ادامه از روحانی درباره جایگاه اقتصاد مقاومتی در سیاست‌های دولت پرسید که رییس‌جمهور در این باره با بیان اینکه لایحه خروج از رکود یک بخشی از اجرای اقتصاد مقاومتی است، گفت: پایه اصلی اقتصاد مقاومتی رشد و تولید است و اقتصاد مقاومتی اقتصادی است که طی آن به جایگاهی رسیده شود که دیگران نتوانند آن را بلرزانند و یا آن را در شرایط حصر و انزوا قرار دهند.

 

روحانی با بیان اینکه وجود رشد و داشتن رابطه درست با بیرون نیز در این راستا مدنظر است، افزود: یکی از راه‌حل‌هایی که هم‌اکنون در زمینه مساله خروج از رکود دنبال می‌کنیم توسعه صادرات غیرنفتی است.

 

رییس‌جمهور همچنین در پاسخ به سوال همان خبرنگار درباره جایگاه مدیریت جهادی در این دولت، اظهار کرد: باید بر این موضوع تامل کنیم که اصلا مدیریت جهادی به چه معناست. مدیریت جهادی به این معناست که یک جمعی مدیریت عالمانه خالصانه و پرتلاش را انجام دهند البته از این موضوع بگذریم که برخی وزرای ما سابقه جهاد دارند و از اول در جهاد سازندگی بودند و یا اینکه در نهادهای انقلابی سابقه دارند.

 

وی افزود: اصلا مگر می‌شود در شرایط تحریم و در شرایطی که کشور ما قرار داشت کسی بیاید مدیریت را بپذیرد و بخواهد غیرجهادی عمل کند. آنهایی که آمدند برای فداکاری و مخلصانه آمدند، برخی وزرا نیز با اصرار آمدند.

 

روحانی با تاکید بر اینکه همیشه باید مدیریت ما مدیریت جهادی باشد، خاطرنشان کرد: یک وقت کسی سر کار می آید برای اینکه ساعت کارش پر شود یا اینکه حقوقش حلال باشد ولی وقتی کسی سر کار می‌آید تا معضل و مشکلات جامعه را حل کند و برایش استراحت و حقوق مطرح نیست چنین شخصی شب و روز برای حل معضلات مردم تلاش می‌کند.

 

رییس‌جمهور مدیریت جهادی را مدیریت علمی، توام با اخلاص و تلاش پیگیر خواند و گفت: معنای جهاد تلاش پیگیر است و ان‌شاءالله همه مدیریت ما جهادی بوده و خواهد بود. وقتی رهبری تصمیم می‌گیرند تذکرات ایشان موثر است برای اینکه حرکت پرشتاب‌تری در مسیر رشد داشته باشیم.

 

رییس جمهوری نیستم که فردا روزی بگویم تیم مذاکره کننده خراب کرده است

 

رییس جمهور کشورمان گفت که مذاکرات هسته‌ای به سطح سران تغییر نمی کند و رییس جمهور تنها مسئولیت همه مذاکرات را برعهده دارد.

 

به گزارش ایسنا، در ادامه نشست خبری رییس جمهور با خبرنگاران خبرنگار روزنامه خراسان سوالی مبنی بر اینکه از گذشته یکی از عنوان‌هایی که به شما می‌دادند شیخ دیپلمات بوده و این در سوابق شما نیز مشخص است، اخیرا فرمودید که اگر لازم باشد شخصا مذاکرات هسته‌ای را هدایت می‌کنم که این باعث شده برخی فکر کنند که قرار است مذاکرات هسته‌ای در سطح بالاتری از وزارت خارجه انجام شود که در خصوص این احتمال توضیح دهید و اینکه برخی تحلیل کرده‌اند که شاید این صحبت انتقادی ریز از تیم مذاکره‌کننده است، که رییس جمهور در پاسخ گفت: جواب هر دو منفی است.

 

وی ادامه داد: تیم مذاکره کننده ما تیم بسیار قوی و خوبی است که افراد حاضر در این تیم کاملا به موضوعات مسلط هستند و با طرف خارجی خوب مذاکره می‌کنند که 1+5 و خارجی‌ها می‌بینند که تیم ایران در مذاکرات بسیار قوی است و ما از تیم مذاکره‌کننده و شخص وزیر خارجه متشکر هستیم که امروز نیز از وزارت خارجه نیز تقدیر شد.

 

روحانی درخصوص اینکه آیا مذاکرات از سطح وزرا به سطح سران تغییر می‌کند، اظهار کرد: این موضوع نیز جزو برنامه ما نیست و ما چنین برنامه‌ای را دنبال نمی‌کنیم و فکر هم نمی‌کنم چنین نیازی وجود داشته باشد. اگر تعبیر من چنین ایهامی داشته باید بگویم منظور این بود که دولت و رییس جمهور مسئول مذاکرات است و امروز هم من گفتم همه مسئولیت مذاکرات را برعهده می‌گیرم.

 

رییس جمهور کشورمان خاطرنشان کرد: این مسئول‌پذیری یک قوت قلبی برای تیم مذاکره کننده است که احساس می‌کنند من رییس جمهوری نیستم که فردا روزی بگویم تیم مذاکره کننده خراب کرده است.

 

روحانی یادآور شد: تیم مذاکره‌ کننده کاملا هماهنگ است و قبل از هر سفری تمام موارد را با یکدیگر در میان می‌گذاریم و تیم مذاکره‌کننده در چارچوب تصمیمات نظام و تصمیمات رییس جمهور حرکت می‌کند و مقصود من از چنین صحبت‌هایی حمایت بیشتر از تیم مذاکره‌کننده بود.

 

وی همچنین با اشاره به حمایت تیم مذاکره کننده توسط مقام معظم رهبری یادآور شد: تیم مذاکره‌کننده هم حمایت رهبری را دارد و هم حمایت مردم. فکر می‌کنم کسی در ایران نیست که از مذاکره حمایت نکند و دولت در صحنه است و من گفتم که تیم مذاکره‌کننده فکر نکند باید به تنهایی کار را بر دوش بکشد.

 

به گزارش ایسنا خبرنگار تی‌آرتی ترکیه پرسشی در خصوص آغاز دوره جدیدی در ترکیه با رییس جمهوری اردوغان و نخست‌وزیری اوغلو و رابطه ایران و ترکیه با توجه به مسائل منطقه مطرح کرد که روحانی در پاسخ گفت: من بسیار خوشحالم که آقای اردوغان موفق شدند با رای بسیار خوبی رییس جمهور شوند.

 

وی با بیان اینکه در این دوران جدید روابط بهتری با ترکیه خواهیم داشت تصریح کرد: آقای اردوغان پیش از این نخست وزیر بودند که مسئولیت اجرایی بر دوششان بود و این بار نیز برای اولین بار با رای مستقیم مردم رییس جمهور شدند که این برای یک کشور بسیار مهم است که ملت به یک فرد مستقیما رای بدهند البته در مجلس نیز همین اتفاق می‌افتد اما مربوط به حوزه‌های انتخابیه است اما رییس جمهوری کسی است که همه به او رای می‌دهند و این جایگاه خاصی را ایجاد می‌کند.

 

وی یادآور شد: در همین راستا تغییراتی در قانون ترکیه ایجاد خواهد شد و باید بگویم که روابط ایران و ترکیه از قبل خوب بوده و این رابطه ادامه پیدا خواهد کرد.

 

روحانی افزود: اکثر توافقات میان ایران و ترکیه اجرایی شده و فقط یکی از آن‌ها باقی مانده که آن هم به زودی اجرایی خواهد شد.

 

رییس جمهور کشورمان همچنین درخصوص مسایل منطقه‌ای گفت: اختلاف دیدگاهی ما فقط در موضوع سوریه است، در موضوع فلسطین و لبنان نظرات نزدیکی داریم اما در مورد سوریه کمی متفاوت است که البته این اشکالی ندارد که ما دوست باشیم و درباره یک موضوع اختلاف نظر داشته باشیم.

 

از هر دو جناح در دولت حضور دارند

 

رییس جمهور در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوال ایرنا در مورد مذاکرات هسته‌ای و بداخلاقی برخی کشورها در جریان مذاکرات، اظهار کرد: در دنیای سیاست همه باید تلاش کنیم. در زمانی که توافق موقتی به اسم اقدام مشترک یا تفاهم ژنو منعقد شد همین بداخلاقی ها وجود داشت و بداخلاقی ها از بین نرفت اما تلاش شد و به نقطه تفاهمی ولو برای شش ماه به صورت موقت رسیدیم و باز هم برای ادامه این توافق تفاهم کردیم پس ما دو بار علیرغم بداخلاقی‌ها به تفاهم رسیدیم.

 

وی افزود: البته این بار کمی سخت‌تر است زیرا به دنبال تفاهم نهایی هستیم. اگر طرف ما کشوری بود که اعتماد و حسن نیت او مورد اطمینان بود شاید وضعیت متفاوت بود نسبت به کشورهایی مثل آمریکا که در این مساله سردمدار هستند لذا پیشرفت کار قدری مشکل است اما ما هیچ وقت ناامید نبوده، نیستیم و نخواهیم بود.

 

روحانی با بیان اینکه مذاکره را با قدرت ادامه می دهیم، گفت: البته این کار سخت است اما معنایش این نیست که به نتیجه نمی رسیم. من هم به ادامه و نتیجه کار بدبین نیستم گرچه کار سخت و پیچیده است اما با امیدواری کار را ادامه می دهیم تا به نتیجه برسیم.

 

وی با تشکر از اصحاب رسانه و خبرنگاران حاضر در نشست خبری اظهار کرد: معمولا در مصاحبه های مطبوعاتی زمان کم می آید شاید چاره این است که در فرصت های نزدیک‌تری خدمت عزیزان برسیم البته در طول یک سال گذشته چهار بار نشست خبری داشته ایم و چهار نوبت هم با صداوسیما برنامه زنده داشتیم، ضمن اینکه در پایان سفرهای استانی نیز یک نشست خبری در سطح استان برگزار می شود که مجموعا چهارده تا پانزده نوبت نشست خبری در یک سال گذشته وجود داشته است. البته هر چه فاصله زمانی جلسات کوتاه‌تر باشد مفیدتر است و می توانیم استفاده بیشتری داشته باشیم.

 

رییس جمهور با تاکید بر لزوم ارتباط و تعامل دو سویه دولت با رسانه ها، ادامه داد: ما نیازمند کمک اصحاب رسانه هستیم تا اخبار دولت و فعالیت هایش را به مردم منتقل کنند و مطالبه، نقد و سخن مردم را نیز به دولت منتقل کنند و بهترین واسطه باشند چرا که هدف همه ما جز پیشرفت کشور نیست و تعالی مادی و معنوی ملت را می خواهیم.

 

روحانی اضافه کرد: باید تحمل ها را بالا ببریم و نقدها را گوش شنوا بشنویم. دولت خودش را نیازمند نقد می داند؛ نقدی که دلسوزانه باشد و به نوعی نصیحت است و در آن خیرخواهی وجود دارد.

 

وی با اشاره به تمایلات جناحی برخی رسانه ها در کشور، اضافه کرد: به نظر من این دولت اولین دولتی است که بعد از انقلاب در آن هر دو جناح حضورپررنگی دارند البته مقطعی شبیه این هم وجود داشت و شایعه بود که در داخل دولت انجمن اسلامی است ولی الان شکل کار اینطور نیست و از هر دو جناح افراد فعالی در دولت هستند و در طول یک سال گذشته همه برای خدمت به جامعه تلاش کردند و مشکلی هم وجود نداشت.

 

رییس جمهور با ابراز امیدواری نسبت به نزدیک تر شدن روابط دولت با رسانه ملی تصریح کرد: ما امیدواریم رسانه ملی کمک بیشتری به دولت کند زیرا شرایط ما شرایط عادی نیست. اگر تحریم نبودیم، منطقه مشکل نداشت و رکود و تورم نداشتیم شاید کمک کمتری هم به دولت می شد مشکلی نبود اما اکنون ما نیازمند کمک همه رسانه ها و رسانه ملی هستیم و ان شاءالله این کمک ادامه می یابد و شاهد همکاری های تنگاتنگی هستیم تا به اهداف ملی خود دست پیدا کنیم و شاهد ثبات، آرامش و امنیت در کل منطقه باشیم. 

 

پاسخ وزیر ارتباطات به دلواپسان ارائه اینترنت پرسرعت

Posted: 30 Aug 2014 03:51 AM PDT

جرس: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بار دیگر به ارائه توضیحاتی درباره مخالفت‌های صورت گرفته با ارائه خدمات نسل سه ارتباطی در کشور پرداخت.    

 

به گزارش خبرگزاری ایسنا، محمود واعظی که در حاشیه امضای توافقنامه با وزیر ارتباطات قطر میان خبرنگاران حاضر شده بود در پاسخ به این سوال که مگر ظرف سال‌های گذشته در ارائه خدمات از سوی رایتل چه تخلفاتی صورت گرفته و چه مشکلاتی در جامعه ایجاد شده که اکنون تا این اندازه نسبت به ارائه این تکنولوژی در کشور اظهار نگرانی صورت گرفته است پاسخ داد: این سوال را باید از افرادی پرسید که این بحث را مطرح می‌کنند اما آنچه به دولت و وزارت ارتباطات مربوط می‌شود آن است که از نظر ما با ارائه این خدمات توسط اپراتورهای اول و دوم هیچ اتفاق جدیدی رخ نخواهد داد؛ به عبارت دیگر اکنون حدود دو سال است که رایتل با مجوز خدمات نسل سه را وارد کشور کرده است.

 

وزیر ارتباطات ادامه داد: رایتل زمانی برای ارائه خدمات نسل سه به مدت یک سال مجوز دریافت کرده و قرار بر آن بود که پس از اینکه یک سال دوره انحصار اپراتور سوم تمام شد، اپراتورهای دیگر هم بتوانند این خدمات را ارائه دهند. بعدها دوره انحصار رایتل برای مدت دیگری نیز تمدید شد اما در همان زمان از این اپراتور تعهد گرفتیم تا زمانی که پیوست فرهنگی به تصویب نرسیده براساس آنچه به این اپراتور اعلام شده فعالیت کند.

 

وی ادامه داد: طبیعتا قبل از تصویب پیوست فرهنگی این موارد به اپراتورهای دیگر نیز اعلام شده است و آنها هم به رعایت این مسائل که بخشی از آنها به موضوعات فرهنگی مربوط می‌شود ملزم شده‌اند.

 

واعظی با تاکید بر این‌که دو اپراتور اول کشور هیچ به فعالیتی مضاعف بر آنچه رایتل پیش از این انجام داده، انجام نمی‌پردازند از انتظار وزارت ارتباطات و اپراتورها برای تصویب پیوست فرهنگی خبر داد.

 

وی درباره نگرانیهای برخی علما نسبت به این موضوع توضیح داد: سوالی که از حضور حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی پرسیده شده بود به گونه ای بود که اگر آن سوال را از هر فردی می‌پرسیدند نگرانی برایش ایجاد می‌شد. خود من هم اگر وزیر ارتباطات نبودم و اشراف کامل بر اتفاق‌هایی که در این حوزه می‌افتد نداشتم، اگر به عنوان یک شهروند و یا مسلمان مورد سوال قرار می‌گرفتم، با این سوال نگران می‌شدم اما ما برای آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی توضیح دادیم که فعالیتها از چه قرار خواهد بود و این که اصلا بنا نیست فعالیتی فراتر از آنچه طی دو سال قبل صورت گرفته انجام شود و ایشان مطمئن شدند که آنچه ما انجام می‌دهیم با سوالی که از ایشان پرسیده شده متفاوت است و چیزی که در حال حاضر انجام می‌شود جای نگرانی ندارد.

 

او در ادامه صحبت‌های خود خاطرنشان کرد: ما وظیفه خود می‌دانیم که از آنچه مدنظر مردم است در زمینه‌های اخلاقی، دینی و فرهنگی صیانت کنیم؛ تاکنون هم پس از ارائه این خدمات از سوی رایتل شکایت به خصوصی در این زمینه وجود نداشته است؛ از سوی دیگر ارائه آزمایشی نسل سه در استان قم این را ثابت کرد که در آن استان کاربران پنج برابر تهرانی‌ها از محتوای داخلی استفاده کرده‌اند.

 

وی ادامه داد: اکنون اگر پهنای باند اینترنت در کشور افزایش یافته، این پهنای باند داخلی است به عبارت دیگر اگر در نسلهای بالاتر سرعت محتوا و نرم‌افزارها بیشتر از گذشته می‌شود، این مربوط به محتوا و نرم افزارهای داخلی خواهد بود علاوه بر این اکنون در تمام کشورهای دنیا تلفن همراه هوشمند نقش برطرف کننده نیازهای داخلی مردم را دارد.

 

واعظی همچنین اظهار کرد:‌ اگر مدتی اینترنت نسل سه توسط اپراتورها ارائه شود، مشخص خواهد شد که مشکلی در این باره ایجاد نمی‌شود؛ ما درباره بحث جوانان و نوجوانان همواره این دغدغه را داشته‌ایم و تمام تلاش خود را برای صیانت از فضای مجازی به کار می‌گیریم، از سوی دیگر صیانت از حریم خانواده نیز مورد توجه جدی ما قرار دارد اما با وجود این مسائل خوب است خانواده‌ها هم همان طور که بر روی بسیاری از لوازم منزل نظارت دارند؛ بر روی این بخش هم نظارت داشته باشند و به صورت احتمالی اگر با موضوعی مواجه شدند آن را به ما اطلاع دهند.

 

وی بار دیگر خاطرنشان کرد: آنچه که اکنون به عنوان 3G توسط دو اپراتور اول کشور ارائه می‌شود به هیچ عنوان فراتر از آن چه پیش از این توسط رایتل ارائه شده نخواهد بود.

 

اما وزیر ارتباطات در بخش دیگری از صحبت‌های خود به گلایه‌های اعضای شورای عالی فضای مجازی مبنی بر عدم هماهنگی وزارت ارتباطات با این شورا توضیح داد و گفت:‌ هر گونه سیاست‌گذاری که شورای عالی فضای مجازی انجام دهد قطعا سیاست ما در وزارت ارتباطات خواهد بود و ما تابع سیاست‌های این شورا هستیم.

 

وی ادامه داد: ایجاد این شورا با فرمان مقام معظم رهبری یکی از برکات حوزه فضای مجازی بود و رهبر معظم انقلاب با توجه خاصی که به این حوزه داشتند دستور راه‌اندازی این شورا را ابلاغ کردند و ما بابت راه‌اندازی آن همواره سپاسگذاریم.

 

او ادامه داد: راه‌اندازی شورای عالی فضای مجازی کمک بزرگی به فضای مجازی کشور می‌کند و هر سیاستی که درباره هر موضوعی در این شورا اتخاذ و تصویب شود مورد استقبال و حمایت دولت و وزارت ارتباطات خواهد بود.

 

وزیر ارتباطات درباره تاخیری که در تشکیل جلسات شورای عالی فضای مجازی و تصویب پیوست فرهنگی در این شورا پیش آمده نیز اظهار کرد: من هیچ نقشی در تشکیل یا عدم تشکیل جلسات این شورا ندارم، من هم عضوی هستم مانند اعضای دیگر این شورا و مکانیزم تشکیل جلسات باید میان دبیرخانه شورا و رییس شورای صورت بگیرد؛ با این وجود من هم مانند اپراتورها علاقه بسیار دارم که جلسات شورا تشکیل شده و پیوست فرهنگی به تصویب برسد.

 

واعظی به ارسال پیوست فرهنگی برای رییس جمهوری اشاره کرد و گفت: در پیوستی که ما پیشنهاد کردیم محورهایی مانند تقویت فرهنگ اسلامی و دینی، تقویت توان تولید محتوا و نرم افزارهای داخلی، خط و زبان فارسی و مشخص شدن هویت کاربران و صیانت از حقوق کاربری مورد توجه قرار گرفته است.

 

وی در بخش دیگر سخنان خود هم به حضور وزیر ارتباطات قطر در ایران و امضای توافق نامه‌ای که میان وزرای دو کشور صورت گرفته اشاره کرد و افزود: برای صیانت از فضای فرکانسی و عدم تداخل فرکانس میان دو کشور صحبت‌هایی صورت گرفت و قرار بر آن است که کمیته‌ای میان ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس تشکیل و ظرف ماه‌های آینده با تشکیل جلسات در حوزه، همکاریهای مشترکی صورت بگیرد.

گزارشی از بند ۳۵۰؛ زندانی که از «جای دیگر» برای آن تصمیم می‌گیرند

Posted: 30 Aug 2014 03:37 AM PDT

جرس: پس از اجرای گام دیگری از سناریوی امنیتی انحلال بند ۳۵۰ اوین، این بند هم اکنون با شرایط تازه و البته ویژه ای رو به رو است. بندی که زندانیانی از پیر و جوان، با تحصیلات غالب دانشگاهی در آن نگهداری می شوند و از چهار سال قبل مهمترین محل حبس منتقدان زندانی در جمهوری اسلامی است.

 

 

به گزارش کلمه، بند ۳۵۰ اوین که مسئولان زندان به آن “اندرزگاه ۳” می گویند، تقریبا از آبان ماه سال ۸۸ پذیرای زندانیان سیاسی حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم بوده است. این بند پیش از آن هم در مقاطع مختلفی، تعدادی از زندانی سیاسی و عقیدتی را در خود جا داده بود.

 

بنای این ساختمان اساسا به ابتدای دهه پنجاه می رسد و از ابتدا نیز کارکردی سیاسی و امنیتی داشته است، به طوری که بسیاری از زندانیان سیاسی دهه پنجاه و به ویژه روحانیون زندانی که بعدها در نظام جمهوری اسلامی به مناصبی رسیدند، اقامت در آن را تجربه کرده اند.

 

با این حال طرح تبدیل بند ۳۵۰ به یک زندان کاملا امنیتی جهت تمرکز زندانیان خاص در مرداد ۱۳۸۹ با گردآوری زندانیان سیاسی و امنیتی از تمامی بندهای زندان اوین در آنجا و خارج کردن متهمان جرایم مالی شکل اجرایی به خود گرفت، طرحی که مجری و مسئول اصلی آن دادستان تهران، عباس جعفری دولت آبادی بود.

 

به این ترتیب زندانی تحت نظر مستقیم دادستان تهران شکل گرفت که اگرچه از نظر فیزیکی در چارچوب اوین بود اما به گفته مسئولان زندان، تافته ای جدابافته است که از “جای دیگر” برای آن تصمیم می گیرند و حتی گفته می شود تصاویر دوربین های آن حداقل در پنج مرکز مشاهده و ارزیابی می شود، مراکزی که شاید بالاترین آن دادستانی تهران هم نباشد.

 

طی حدود پنج سال گذشته، بند ۳۵۰ محل نگهداری زندانیان دارای حکم قطعی و یا متهمانی بوده که مراحل بازجویی را پشت سر گذاشته بودند و پرونده شان در اختیار وزارت اطلاعات، سپاه پاسداران و گاهی پلیس امنیت قرار داشته است. متهمان به جرایم سیاسی، اعتقادی و امنیتی که از مرداد ۸۹ تعدادشان به طور میانگین بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر بوده است.

 

با انتقال حدود ۷۵ تن از زندانیان این بند طی چند هفته گذشته، اکنون نیمی از فضای این بند پلمپ شده و تعداد زندانیانی که حالا منحصر به زندانیان سیاسی و عقیدتی هستند، به حدود ۶۰ نفر رسیده است. نگاهی به پرونده و سوابق این زندانیان نشان می دهد که بخش عمده آنها را زندانیان سیاسی و بیش از همه اسرای جنبش سبز تشکیل می دهند. با این حال گرایش های دیگری از جمله جرایم سایبری (فیس بوک و …) نوکیشان مسیحی، دراویش گنابادی، ملی گراها، چپ ها و فعالان قومی نیز در این بند حضور دارند.

 

بر اساس این گزارش، هم اکنون مسن ترین زندانی این بند بیش از ۸۰ سال سن دارد و جوان ترین آنها نیز متولد ۱۳۷۲ است.

 

بررسی سطح تحصیلات تمامی زندانیان این بند حکایت از آن دارد که ۱۰ نفر از آنان در مقطع دکتری هستند، حدود ۱۵ نفر دارای تحصیلات در دوره کارشناسی ارشد بوده و ۲۰ نفر نیز فارغ التحصیل و یا دانشجوی دوره کارشناسی هستند. از این میان ۸ تن از این زندانیان نیز سابقه تدریس در دانشگاه های کشور را دارند.

 

ذکر این نکته هم ضروری است که بسیاری از این زندانیان سیاسی یا پیش از دوره زندان و یا به علت سالهای حبس از ادامه تحصیل در دوره های بالاتر محروم شده اند. و البته این آمار تنها اشاره به تحصیلات زندانیان این بند در مقطع زمانی فعلی دارد، حال آنکه این بند طی همین چندسال شاهد رفت و آمد صدها زندانی سیاسی بوده که متوسط تحصیلات آنها کمتر از این نبوده است؛ میزانی که به مراتب بالاتر از متوسط تحصیلات کارمندان حقوق بگیر دولت است.

 

جلوگیری از آزادی محمد داوری پس از دوران محکومیت به بهانه داشتن یکبار مرخصی

Posted: 30 Aug 2014 03:24 AM PDT

جرس:محمد داوری، زندانی سیاسی که پس از پایان دوران محکومیت خود باید ۲۵ مرداد ماه از زندان آزاد می شد هنوز در زندان اوین به سر می برد. برادر این روزنامه نگار زندانی  گفت که به دلیل مرخصی ۴۵ روزۀ این زندانی در سال ۱۳۹۲، او به ۴۵ روز حبس مضاعف و پرداخت ۳۰۰ هزار تومان جریمه محکوم شده است و به همین دلیل تاریخ آزادی او به تاریخ هفتم مهرماه موکل شده است.

 

بیژن داوری، برادر این زندانی به به کمپین بین اللملی حقوق بشر در ایران گفت: «ما متوجه نمی شویم که چرا باید مرخصی محمد هم حساب شود، آخر مرخصی بوده واو خودش از زندان بیرون نزده است! طبق حقوق زندانیان هر زندانی می تواند در طول دوران حبسش به مرخصی بیاید. به محمد فقط یکبار در طول پنج سال حبسش مرخصی داده شد تا در مراسم ختم برادرش شرکت کند. محمد ۲۵ اسفند ماه سال ۱۳۹۱ پس از فوت برادرش به مرخصی آمد و اوایل اردبیهشت ماه ۱۳۹۲ نیز به زندان بازگشت.»

 

بیژن داوری در خصوص نحوه مرخصی گفت: «در ابتدا به محمد چند روز مرخصی داده بودند که بعد وقتی تلفنی تماس گرفتیم تا مرخصی او را تمدید کنیم گفتند هر وقت خودشان خواستند به وثیقه گذار او تماس می گیرند تا خودش را به زندان معرفی کند. وقتی تماسی گرفته نشد محمد هم فکر می کرد مرخصی تمدید شده است تا اینکه از دادستانی به وثیقه گذارش تماس گرفتند تا خودش را به زندان معرفی کند، گفته بودند دیگر مرخصی جایز نیست و محمد هم به اوین برگشت.»

 

برادر این زندانی ادامه داد: «اما وقتی خودش را به زندان معرفی کرده او را به دلیل غیبت از زندان به ۴۵ روز حبس که مجموع زمان مرخصی بوده و جریمه نقدی محکوم کردند.»

 

محمد داوری، عضو سازمان معلمان ایران، جانباز جنگ و سردبیر وب سایت سحام نیوز(وابسته به مهدی کروبی)، در جریان حوادث انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ در تاریخ ۱۷ شهریور ماه سال ۸۸ بازداشت شد. بازداشت او پس از انتشار نامه ای که مهدی کروبی به رییس مجلس خبرگان پیرامون آزار زندانیان سیاسی در بازداشتگاه کهریزک نوشت صورت گرفت. او پس از انتشار این نامه بازداشت شد و تحت فشار و شکنجه قرار گرفت تا علیه مهدی کروبی در تلویزیون جمهوری اسلامی ایران اقرار کند.

 

مهدی کروبی در آن روزها طی نامه‌ای به دادستان تهران، مسئولیت تمام اسناد و فیلم‌هایی را که به عنوان مستندات وجود شکنجه و تجاوز جنسی در زندان‌های ایران ارائه کرده بود بر عهده گرفت و محمد داوری را تنها فیلمبردار مصاحبه‌ها عنوان کرد و گفت او هیج نقش دیگری در این ماجرا نداشته است. با این حال محمد داوری از سوی شعبۀ ۲۸ دادگاه انقلاب به اتهام اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام به ۵ سال حبس محکوم شد. او در حال حاضر در بند ۳۵۰ زندان اوین به سر می برد.

 

برادر محمد داوری با اظهار اینکه به تعویق افتادن آزادی او ناعادلانه است به کمپین گفت:‌«ما متوجه نمی شویم وقتی مرخصی محمد با اجازه مسولان بوده و با اتمام دوران مرخصی نیز محمد خودش را به زندان معرفی کرده است چرا حالا باید اینطور تنبیه شود؟ این رفتار معنی دیگری جز آزار زندانی ندارد. ما و خود محمد امیدوار بودیم که ۲۵ مرداد ماه آزاد شود. حالا باید تا هفتم مهرماه صبر کند.»
 

وزیر نفت احمدی‌نژاد مدعی شد که از جزئیات معامله با بابک زنجانی بی‌خبر است

Posted: 30 Aug 2014 03:24 AM PDT

جرس: رستم قاسمی، وزیر نفت سابق، که امضایش پای نامه تاییدیه «بابک زنجانی» ثبت شده، حالا مدعی است که از جزییات معامله بی‌خبر است.

 

 

این معامله‌ درنهایت به فساد تاریخی گسترده، منجر شده و از دیگر پرونده‌های فساد در ایران، گوی سبقت ربود.

 

تاییدیه «بابک زنجانی» به امضای چهار ‌وزیر دیگر دولت احمدی‌نژاد رسیده بود. آن هم درشرایطی که به گفته «امیرعباس سلطانی»، «زنجانی پیش‌تر ۱۵پرونده باز تخلف در محاکم داشته و همه او را نه به‌عنوان یک‌ تاجر که به‌عنوان یک‌ بدهکار و کلاهبردار می‏شناختند.»

 

کمیسیون برنامه و بودجه در موضوع درآمدهای ارزی دولت پیگیر پرونده «بابک زنجانی» شده تا بتواند جزییات تازه‏ای از پرونده به دست آورد. در همین زمینه «رستم قاسمی»، وزیر سابق نفت در نامه‌ای به کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تاکید کرده که از جزییات معامله با زنجانی بی‌خبر است.

 

امیرعباس سلطانی، عضو کمیته پیگیری پرونده «بابک زنجانی» به شرق می‌گوید: «چطور آقای قاسمی چنین حرفی زده؟ شاید ایشان نامه تایید بابک زنجانی را فراموش کرده اما امضای شخص رستم قاسمی در کنار وزیر وقت اقتصاد و دارایی، وزیر صنعت و معدن، معاونت راهبردی ریاست‌جمهوری و رییس بانک‌مرکزی مستند شده و نسخه اصلی این نامه نیز موجود است، چطور وزیر نفت کسی را تایید می‌کند و از جزییات معامله وزارتخانه مبتوعش با او بی‌خبر است.»

 

عضو کمیته ویژه پیگیری پرونده زنجانی در مجلس به گذشته تاریک معاملات اقتصادی زنجانی اشاره دارد و به «شرق» می‌گوید: «آقای رستم قاسمی و دیگر وزرای دولت احمدی‌نژاد، چطور به خود اجازه داده‌اند تا پای تاییدیه زنجانی را امضا کنند؟ او پیش از معامله با وزارت نفت، ۱۵پرونده باز در محاکم داشته و حتی شناشنامه‌اش هم جعلی بوده، حالا سوال اینجاست که دم‌ودستگاه وزارت نفت، معاونت راهبردی ریاست‌جمهوری، بانک‌مرکزی، وزارت صنایع و معدن و اقتصاد و دارایی چطور به این سادگی به فردی با این همه پرونده جعلی و تخلف‌های آشکار اعتماد کرده‌اند؟»

 

بانک سرمایه، سرمایه مردم را بدون گرفتن تضمین به بابک زنجانی داد
 

همچنین خبرگزاری مهر گزارش کرده است که ارسلان فتحی پور از بررسی تحقیق و تفحص از بانک مسکن و بانک پاسارگاد در کمیسیون اقتصاد خبر داد.

 

نماینده مردم کلیبر در مجلس شورای اسلامی در مورد محور های اصلی این تحقیق و تفحص گفت: طیف خاصی از نمایندگان در مورد تسهیلات مسکن مهر در خواست تحقیق و تفحصی را به کمیسیون اقتصادی ارائه دادند که شامل سوالات و مواردی از قبیل اینکه واقعا این تسهیلات به چه کسانی اعطا شده و آیا در ارائه تسهیلات مسکن مهر بانک مسکن قانون را رعایت کرده، انحراف تسهیلات بانک مسکن، اطلاعات دقیق در مورد میزان تسهیلات ارائه شده و اینکه آیا بانک مسکن ظرفیت پرداخت این میزان تسهیلات را داشته و آیا بانک مسکن خط قرمز بانک مرکزی در مورد میزان پرداخت تسهیلات را رعایت کرده است، می شود.

 

او ادامه داد: بانک مسکن هم اخیرا طی نامه ای توضیحاتی در این خصوص ارائه داد که به استیضاح کنندگان داده شد، کمیسیون منتظر پاسخ استیضاح کنندگان است که در صورت عدم اقناع روال قانونی تحقیق و تفحص طی شود.

 

رئیس کمیسیون اقتصادی گفت: بانک مسکن در توضیحات خود اعلام کرده است که خط اعتباری ویژه ای برای پرداخت تسهیلات مسکن مهر در دولت های قبل وجود داشته است و برای پرداخت این تسهیلات از منابع بانک مسکن برداشت نشده است.

 

فتحی پور همچنین در مورد محور های تحقیق و تفحص از بانک پاسارگاد گفت: نمایندگان ابهاماتی را در مورد میزان پرداخت تسهیلات، نرخ سود تسهیلات و نحوه تسویه حساب های ارزی در بانک پاسارگاد را در قالب تحقیق و تفحص از بانک پاسارگاد مطرح کرده اند اما تاکنون پاسخی از این بانک دریافت نشده است.

 

او همچنین از تصویب طرح تحقیق و تفحص از بانک سرمایه در کمیسیون اقتصاد خبر داد و گفت: طرح تحقیق و تفحص از بانک سرمایه به دلیل تخلفات گسترده در این بانک در کمیسیون اقتصادی به تصویب رسیده است.

 

رئیس کمیسیون اقتصادی در تشریح تخلفات این بانک ادامه داد: بانک سرمایه تسهیلات بدون ضمانت به افراد مسئله داری مانند بابک زنجانی داده است و از آن ها هیچ ضمانت و یا چکی در یافت نکرده است.

 

او گفت: علاوه بر این بانک سرمایه اعتباراتی را در اختیار فردی برای تاسیس بانک بدون دریافت هرگونه تضمینی قرار داده بود که با پیگیری ها خوشبختانه این اعتبار به سیستم بانکی بازگشت اما تخلف هنوز پابرجاست.

 

رئیس کمیسیون اقتصاد تاکید کرد: بانک ها از کمبود منابع مالی به شدت رنج می برند و به خط قرمز رسیده اند و سپرده ها و سرمایه هایشان در بانک مرکزی به شدت کاهش یافته است.

 

فتحی پور گفت: بانک ها بر اساس قانون می توانند ۸۰ درصد از سرمایه خود را در قالب تسهیلات پرداخت کنند اما متاسفانه بیشتر از این مقدار در قالب تسهیلات پرداخت شده است.

 

او با بیان اینکه تحقیق و تفحص مشکل بانک ها را حل نمی کند گفت: باید سرمایه بانک های دولتی افزایش یابد که در قالب طرح خروج از رکود برای حل این مشکل راهکارهایی دیده شده است.

 

 تحقیق و تفحص از بانک مسکن بهمن ماه سال جاری در کمیسیون اقتصاد بررسی شد، تحقیق و تفحص از بانک پاسارگاد نیز با ۱۲ محور تیر ماه به کمیسیون اقتصاد ارسال شد.

تحصن دوباره خانواده دختران شین‌آبادی

Posted: 30 Aug 2014 03:06 AM PDT

جرس: وکیل‌مدافع تعدادی از دختران شین‌آبادی از تجمع اعتراضی آن‌ها مقابل نهاد ریاست جمهوری خبر داد و گفت: والدین این کودکان از وعده‌های دولت و سوءاستفاده بیمه ایران از وضعیت فرزندان‌شان خسته شده‌اند و به همین دلیل تجمعی برای اعتراض انجام دادند


حسین احمدی‌نیاز در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا، با بیان اینکه کودکان شین‌آبادی به همراه خانواده‌های خود در اعتراض به روند رسیدگی به وضعیت معیشتی، تحصیلی و مشکلات بیمه‌ای‌شان صبح امروز مقابل نهاد ریاست‌جمهوری تجمع کرده‌‌اند بیان کرد: کودکان شین‌آبادی از وعده‌های مسئولان خسته شده اند؛ از یک سو مورد ظلم قرا گرفته‌اند به‌طوری‌که بیمه ایران به دلیل مونث بودن‌ حاضر به پرداخت دیه کامل به آنان نیست و از سویی دیگر مسئولان به صدای اعتراض‌آمیز این کودکان گوش نمی‌کنند و آنان را فراموش کرده‌اند.

 

وی با تاکید بر اینکه این خانواده‌ها حدود سه هفته پیش نیز تجمع اعتراض‌آمیزی برای احقاق حقوق از دست رفته دختران‌شان انجام داده بودند یادآور شد: حدود سه هفته پیش تحصنی برای اعتراض به بی‌توجهی مسئولان آموزش و پرورش و دولت به کودکان شین‌آبادی از سوی والدین برگزار شد و قرار شد مسئولان در ریاست جمهوری جلسه‌ای فوق‌العاده تشکیل دهند تا هر چه سریع‌تر به وضعیت این دانش‌آموزان رسیدگی شود اما هنوز هیچ ترتیب اثری به وضعیت این کودکان داده نشده است.

 

به گفته احمدی نیاز، یکی از دلایل تجمع امروز برگزار نشدن کارگروه ویژه رسیدگی به وضعیت دانش‌آموزان شین‌آبادی از سوی دولت است که اعتراض والدین را در پی داشته است.

 

وکیل مدافع تعدادی از خانواده دانش‌آموزان شین‌آبادی افزود: این کودکان هر روز درد می‌کشند و سرگردان وعده مسئولان هستند به طوری‌که تا به امروز خواسته‌هایشان بی جواب مانده است. از یک سو خواهان دریافت دیه کامل هستند و از سویی دیگر نیازمند دریافت مستمری‌اند. همچنین وضعیت معیشت خانواده‌هایشان نیز پس از وقوع این حادثه دچار مشکل شده و نیاز به حمایت دارد.

 

چهارشنبه 15 آذر 1391، یک کلاس درس مدرسه ابتدایی روستای شین‌آباد از توابع شهرستان پیرانشهر دچار آتش‌سوزی شد. بر اثر این حدود 30 دختر دبستانی دچار آتش‌سوزی شدید شدند و دو نفر از آنان نیز جان خود را از دست دادند.

علی جنتی: شبکه‌های‌اجتماعی را به فرصت تبدیل کنیم

Posted: 30 Aug 2014 02:02 AM PDT

جرس: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از رشد روزافزون تکنولوژی و ارتباطات جهانی سخن گفت و تاکید کرد:شبکه های اجتماعی را می توانیم از تهدید به فرصت تبدیل کنیم.  

 

به گزارش ایرنا علی جنتی، جمعه شب در اختتامیه پویانمایی رضوی در سرسرای فخرالدین اسعد گرگان افزود: در شرایط ویژه ای زندگی می کنیم و دنیا خیلی تغییر کرده است بطوریکه با پیشرفت تکنولوژی و ارتباطات اکنون می توان در هر نقطه ای صدا و تصاویری را که در آنسوی دنیا تولید و پخش می شود، دریافت کرد.

 

وی با یادآوری زمانه نه چندان دور که به سختی می توانستیم از رادیو، صدای بی بی سی فارسی را بشنویم، گفت: اما اکنون در هر نقطه ای دست کم دو هزار شبکه ماهواره ای به راحتی قابل دریافت است و چه بسا طی دو تا سه سال آینده همین صدا و تصاویر از طریق گوشی های تلفن همراه نیز قابلیت دیدن داشته باشد.

 

وی آسیب های ناشی از شبکه های اجتماعی را مورد اشاره قرار داد و ابراز داشت: هنر ما دراین است که بتوانیم با بهره گیری از اینها (شبکه های اجتماعی) فرهنگ خود را انتقال دهیم. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سخن بنیانگذار کبیر انقلاب امام خمینی (ره) در ضرورت صدور انقلاب به تمام جهان را یادآور شد و گفت: قطعا شبکه های اجتماعی ابزار خوبی برای انتقال مفاهیم و فرهنگ ناب ایران اسلامی به تمام جهان است.

 

قطب بندیهای سیاسی سمی مهلک برای کشور است

 

جنتی در بخش دیگری از سخنانش گفت: دولت معتقد است قطب بندیهای سیاسی سمی مهلک برای کشور است، ما با همه جریانات و جناح بندیهای سیاسی کار می کنیم اما معتقدیم با مشی اعتدال و به دور از گرایش خاص که البته برای کشور زیان بار است، باید کار کرد.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد افزود: در گذشته به برخی نشریات بصورت سلیقه ای کمک شده است و البته گاهی هم مطبوعات براساس گرایش هایی سیاسی کمکهایی گرفته اند اما اکنون این کار بر اساس ضوابط انجام می شود بطوریکه دریافتی مطبوعات در سایت معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد در معرض دید عموم قرار دارد.

 

جنتی ابراز داشت: در رابطه با کمک به مطبوعات هیچ چیز مخفی وجود ندارد و همه می توانند با مراجعه به سایت معاونت مطبوعاتی از کمکهای وزارت فرهنگ و ارشاد به نشریات آگاه شوند.

 

توجه به بحث اقتصاد در حوزه فرهنگ و هنر

 

وزیر فرهنگ و ارشاد ادامه داد: تاکنون در حوزه فرهنگ و هنر به مبحث اقتصاد کمتر توجه شده است اما در رویکرد جدید به این موضوع اهتمام داریم و در همین ارتباط تفاهم نامه هایی با برخی وزارت خانه ها داشته ایم. جنتی گفت: در حوزه فن آوری با وزارت ارتباطات و در حوزه صنایع فرهنگی با وزارت صنعت، معدن و تجارت تفاهم نامه هایی منعقد شده است تا حوزه فرهنگ و هنر بتواند به لحاظ اقتصادی نیز خود را تقویت کند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این رابطه به جزئیات اشاره نکرد.

 

وی معافیت های مالیاتی صنوف حوزه فرهنگ و هنر از جمله هنرمندان و ناشران را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: در این رابطه جرایم مالیاتی افرادی که اظهارنامه به دارایی نداده اند، تا قبل از سال ۹۰ بخشیده شده است.

 

یک درصد اعتبارات عمرانی کشور به خرید آثار هنری اختصاص می یابد

 

وزیر فرهنگ و ارشاد در بخش دیگری از سخنانش گفت: اگرچه مجلس شورای اسلامی با طرح دولت در الزام دستگاههای اجرایی به اختصاص یک درصد اعتبارات عمرانی برای خرید آثار هنری موافقت نکرد اما همینکه این کار با اختیار مسوولان انجام شود، قدم بزرگی برای حمایت از هنرمندان است.

 

جنتی افزود: صندوق اعتباری هنر که ورشکسته بود و هم اکنون هم به تامین اجتماعی ۳۶۰ میلیارد ریال بدهی دارد با حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد در حال احیا شدن و تبدیل به بنگاه سودآور اقتصادی است. وی در عین حال خاطرنشان کرد: باید واگذاریها به بخش خصوصی بیشتر شود اگر چه در بخشی از دستگاههای دولتی حتی وزارت فرهنگ و ارشاد مقاومتهایی وجود دارد اما اموری همچون برپایی نمایشگاهها، تئاتر و مطبوعات باید توسط اصناف و بخش خصوصی انجام شود.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد با دفاع از پرداخت یارانه به فعالیتهای فرهنگی و هنری گفت: در عین حال باید بخشی از یارانه ها به زیرساختها پرداخت شود. جنتی زیرساخت های مورد نظر و تاثیر آن بر نرم افزارها را مورد اشاره قرار نداد.

 

برخی مطبوعات پس از ۸ سال انتظار مجوز انتشار گرفتند

 

جنتی گفت: وقتی وزارت فرهنگ و ارشاد را تحویل گرفتیم برخی نشریات از سال ۸۵ در انتظار مجوز نشر بودند که در کمتر از یک سال به همه آنها پاسخ لازم را دادیم. وی افزود: اکنون بلافاصله پس از اخذ استعلام، هیئت نظارت بر مطبوعات مجوز انتشار را صادر می کند و در حوزه نشر کتاب نیز روان سازی صورت گرفته است. وی خاطرنشان کرد: برای مجازات تخلفات، توقیف مطبوعات باید آخرین راه حل باشد.

 

رشد فرهنگی در سایه تضارب آرا و شنیدن همه صداها تحقق می یابد

 

وزیر فرهنگ و ارشاد در ادامه با تصریح بر اینکه عمیقا معتقدیم رشد فرهنگی در سایه تضارب آرا و شنیدن همه صداها تحقق می یابد،گفت: قبلا برخی کتابها با خرده گیریهای نابجا مجوز نشر نمی گرفت. جنتی ادامه داد: بعضی کتابها را شخصا خوانده ام و به سبب اشکالاتی که داشته اند نباید منتشر می شدند اما درعین حال بسیاری از تالیفات با اصلاحات جزئی قابل نشر است و باید در صدور مجوزشان شتاب لازم صورت گیرد.

 

وی گفت: با رویکرد جدید دولت در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجوز تاسیس موسسات فرهنگی نیز در مدت زمان کوتاه بین ۴۰ تا ۶۰ روز صادر می شود.

 

مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد در حوزه کار مدیریتی خود، متخصص هستند

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مدیران ارشد این وزارتخانه از اهل فن انتخاب شده اند بطوریکه در حوزه کاری خود تخصص لازم را دارا هستند. جنتی با تصریح بر ضرورت واگذاری امور فرهنگ و هنر به اهل آن، ابراز داشت: در انتصاب مدیران کل استانها نیز دقت لازم صورت گرفته است و ایجاد فضای فرهنگی برای نویسندگان و روزنامه نگاران از جمله دست آوردهاست.

 

وی بیان داشت: وزارت فرهنگ و ارشاد در گسترش فرهنگ قرآنی قدمهای خوبی برداشته است و مجامع قرآنی مورد حمایت جدی وزارتخانه قرار گرفته اند.

 

استان گلستان مهد مفاخر فرهنگی

 

وزیر فرهنگ و ارشاد خطاب به حضار که تعدادشان بیشتر از صندلی های سرسرای فخرالدین اسعد گرگانی بود، گفت: آثار تاریخی، تمدنی و باستانی گلستان نشان می دهد این استان از دیرباز مهد فرهنگ و هنر بوده است.

 

جنتی با یاد کردن از برخی نامهای بزرگ همچون فخرالدین اسعد، میرداماد و میرفندرسک، گفت: برخی مفاخر گلستان همچون مختومقلی فراغی چنان آوازه ای دارند که دیگر کشورها نیز به دنبال برگزاری یادبود و بزرگداشت برای آنها هستند و در زمانه کنونی نیز هنرمندانی همچون محمد رضا لطفی از این خطه بر تارک میهن درخشیدند.

 

در این نشست شماری از اهالی فرهنگ و هنر گلستان نیز به ایراد سخن پرداخته و درخواستهایی را به نمایندگی از هم صنفان خود با وزیر مطرح و خواستار رسیدگی به آنها شدند. پرداخت تسهیلات برای مسکن خبرنگاران، آسان و فراگیر شدن بیمه تامین اجتماعی اهالی فرهنگ و هنر، معافیت های مالیاتی و پرداخت یارانه، رتبه بندی موسسات فرهنگی بر اساس تراز کاری و مالی از جمله برخی خواسته های مطرح شده بود.

 

همچنین در پایان این مراسم از برترین های جشنواره کشوری پویانمایی (انیمیشن) رضوی که همزمان با دهه کرامت برگزار شد، با اهدای یادبود و جوایز نقدی تقدیر به عمل آمد. 

 

پنج وزیر در صف استیضاح

Posted: 30 Aug 2014 01:03 AM PDT

جرس: برکناری وزیر علوم یک نقطه عطف در روند هجمه اقلیت مجلس به دولت بود. جریانی که تا چند هفته پیش‌تر، طرح سوال از وزیران را سقف آرزوهای خود دانسته و قد و قواره خود را با استیضاح وزیران رئیس‌جمهور دیپلمات نمی‌سنجید، حالا با موفقیت در استیضاح، بلندپرواز شده است.  

 

به نوشته روزنامه آرمان، دیگر کمتر از استیضاح نمی‌خواهند و راضی نیستند و به همین سبب استیضاح وزرای آموزش‌وپرورش، نیرو، کشور، ارشاد و ارتباطات را کلید زده‌اند. موضوعی که به طور روشن رقابت‌های جناحی را نمایان می‌کند تا چه اذهان عمومی و چه رسانه‌های داخلی آنان را برخلاف تمام ادعاهای خود اعضای جبهه پایداری، اقلیت مخالف دولت بنامند.

 

علی ایرانپور یکی از طراحان این 3 استیضاح،‌ درباره موضوع استیضاح‌ها اینچنین ادعا کرده است : « استیضاح‌ها به سوءمدیریت مجموعه‌ها بازمی‌گردد و سیاسی نیست.» ادعایی که با توجه به تلاش سه مجموعه از نمایندگان منتسب به جریان پایداری نمی‌تواند پذیرفته شود و تردید در آن زمانی نیز شکل جدی به خود می‌گیرد که ایرانپور به صراحت اعلام می‌کند: «آقای وزیر بیش از اندازه به خودش اعتماد به نفس دارد و در صحبت‌های خودش هم طوری وانمود می‌کند که اوضاع گل و بلبل است.»

 

حمید چیت‌چیان، وزیر نیرو و همچنین علی جنتی، وزیر ارشاد از دیگر اعضای کابینه هستند که پایداری‌ها استیضاحشان را به ترتیب با 40 و 30 امضا کلید زده‌اند. مضاف بر اینکه آنان همزمان با این طرها در کنار آن تلاش خود را برای استیضاح وزیر آموزش و پرورش و آغاز تدوین استیضاح وزیر ارتباطات دو چندان کرده‌اند تا وزن پرونده بالای اقلیت تندروی مجلس در استیضاح‌ها به پرونده طرح سوالاتشان نزدیک‌تر شود. 

 

به کردها در مهار داعش کمک کنید

Posted: 30 Aug 2014 12:45 AM PDT

یوشکا فیشر
جرس: عواقب ناشی از فروپاشی تدریجی صلح آمریکایی به مرور در حال روشن شدن است 

برای هفت دهه، ایالات متحده چارچوب جهانی را به هر ترتیبی حفظ کرده است، صرف نظر از این که این ابرقدرت چه اشتباهاتی داشته است، توانسته به طور کلی حداقلی از ثبات را تضمین کند. حداقل صلح آمریکایی از اجزا امنیتی مهم غرب بود اما ایالات متحده برای مدت زمان طولانی نمی تواند نقش پلیس جهانی را ایفا کند. تجمع متناوب بحران‌ها و درگیری‌هایی که امروز جهان با آنها روبه رو است (در اوکراین، عراق، سوریه، غزه و لیبی) مربوط به جایگاه جدید ایالات متحده است. باید علاوه بر این مسائل، به منطقه‌ی بحران خیز آسیای شرقی هم اشاره کرد، جایی که جهان با یک فاجعه جهانی ناشی از همزمانی بحران‌های منطقه‌ای متعدد روبه رو می شود و به وضوح روشن است که هیچ کس نمی تواند این بحران را کنترل کند.


جهان دو قطبی جنگ سرد به تاریخ پیوسته است و جورج دبلیو بوش دوران کوتاه تنها ابرقدرت بودن آمریکا را از دست داد. جهانی شدن اقتصاد تاکنون نتوانسته چارچوبی برای حکمرانی جهانی به وجود بیاورد. شاید ما در میانه ی فرآیندی پر هرج و مرج هستیم که قرار است به یک نظم جدید بین المللی منجر شود، یا به احتمال زیاد فقط در ابتدای این فرآیند هستیم. بحث درباره آینده نظم جهانی در مراحل اولیه ی خود در غرب، به ویژه در آمریکای شمالی و اروپا می باشد. با وجود این که قدرت های نو ظهور در حال تلاش برای انطباق مواضع استراتژیک خود با آرمان ها و منافع ملی شان هستند، نمی خواهند یا نمی توانند که به بیان ایده ها و قوانین الزام آور خود برای ایجاد نظم بین المللی جدید، دست بزنند.


به طور مثال فرمولی که چینی‌ها یا هندی‌ها برای نظم جهانی ترسیم می کنند، چگونه خواهد بود؟ (مثلا آنها می خواهند درباره بحران اوکراین و موضوع روسیه چه واکنشی از خودشان نشان دهند) به نظر می رسد که رویکرد قدیمی فرا آتلانتیک، تنها راه برای حفظ ثبات جهانی است. با این حال فرکانسی از بحران در کشورهای غربی هم به وجود آمده است، تعارضی هنجاری میان آرمان گرایی یا واقع گرایی و یا سیاست مبتنی بر ارزش‌ها و یا مبتنی بر منافع ملی؟ هرچند مدت زیادی است که مشخص شده سیاست غرب بر هردو روش متکی است، اما با این حال مجدداً در این باره بحثی به وجود آمده است.


بحران عراق، خشونت های وحشتناک داعش در عراق و سوریه، بیشتر نتیجه‌ی عدم مداخله ایالات متحده در جنگ داخلی سوریه است. رئالیست های سیاست خارجی با رویکرد پیشنهادی آرمان گرایان مبنی بر مداخله‌ی بشردوستانه، مخالف هستند. نتیجه کاملا مشخص است : یک بحران انسانی و چالشی بی سابقه در نیم قرن اخیر برای عرب‌های خاورمیانه. جنجال به وجود آمده در اروپا بر سر مسلح کردن کردها در پرتوی اوضاع عراق، عجیب و غریب به نظر می رسد. داعش در حال تهدید به کشتن یا به بردگی گرفتن تمام اقلیت‌های مذهبی است که به اسلام نگرویده اند یا در حال فرار کردن هستند. در حالی که غرب در حال نظاره کردن جنایت‌های داعش است، مبارزه با آنها یک اقدام اخلاقی است. به همین دلیل در دوران پس از اتمام جنگ، سلاح های در دست کردها، در درجه دوم اهمیت قرار دارد.


از لحاظ سیاست واقع گرایانه، درحالی که ارتش قادر به شکست دادن داعش نیست، این تنها کردها هستند که توانایی شکست آنها را دارند ولی در صورتی که سلاح‌های مدرن، در اختیار داشته باشند. پیروزی داعش در شمال عراق و یا حتی فتح اربیل، پایتخت اقلیم کردستان، نه تنها منجر به فاجعه انسانی می‌شود بلکه تهدید سیاسی بسیار بزرگی برای خاورمیانه و صلح جهانی خواهد بود. بنابراین رابطه بین ارزش ها و منافع کاملا مشخص است، این موضوع به ویژه درباره اتحادیه اروپا صدق می کند. درحالی که خاورمیانه با بی‌رحمانه ترین دولت تروریستی روبه رو است که در همسایگی اروپا قرار دارد و تهدیدی برای امنیت آنها محسوب می شود، پس چرا نباید به افرادی که در عراق مایل و قادر به مواجه شدن با این خطر هستند، کمک کنیم؟ 

منبع: دیپلماسی ایرانی

منبع اصلی: پروجکت سندیکیت

 

ساجده عرب‌سرخی: من اینجا در اوین، هوای وطنم را نفس می‌کشم‬

Posted: 30 Aug 2014 12:43 AM PDT

 جرس: ساجده عرب سرخی در سالگرد بازگشتش به ایران، در یادداشتی از زندان می نویسد: من، زندانی شماره ۲۴۲۲۱۱ محبوس در بند زنان زندان اوین، اگرچه سرم به نشانه خضوع و خشوع در برابر رهبران درحصر جنبش سبز و بزرگان دربند و دلسوزان و دغدغه‌مندان کشورم به زیر است، بلند می‌گویم که اگر امروز به یک‌ سال پیش بازگردم و بلیت تهران در دستانم باشد و هنوز فرصت انتخاب داشته باشم، باز هم سرم را بالا می‌گیرم و به کشورم باز می‌گردم و دلم برای ایرانم می‌تپد.  

 

 

به گزارش کلمه، این زندانی سیاسی که همزمان با بازگشتش به ایران، به اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شد و از یک ماه و نیم پیش محکومیت خود را در بند زنان زندان اوین می گذراند، همچنین نوشته است: بگذار آن‌ها دلشان بخواهد که کسی برنگردد، که پنهان هم نیست، و هر روز یک مقام قضایی یا امنیتی خبر از احکام غیابی دهد و تهدید کند تا جوانان و سرمایه‌هایی که قرار است ایرانمان را بسازند در آن سوی مرزها در غربت بسوزند و در این سوی دیوارها در دلتنگی بمانند، تا عرصه برای جولان مفسدان اقتصادی و انحصارطلبان قدرت و ویران‌گران خاک مهیا شود و بی‌دغدغه بتازند.

 

ساجده عرب سرخی در حالی به تبلیغ علیه نظام محکوم شده که مصداق این اتهام برای وی، نگارش چند دلنوشته برای پدرش در دوران بازداشت او در سال ۸۸ عنوان شده است. این حکم به صورت غیابی صادر شده و دادگاه حتی پس از درخواست واخواهی وی نیز امکان تجدید محاکمه و دفاع عادلانه را از او سلب کرده است.

 

وی با اشاره به همین موضوع، در یادداشت خود می نویسد: دوست داشتم در دادگاهی که برایم برگزار نشد حاضر شوم و چشم‌درچشم قاضی، شمرده و آرام، یادآوری کنم که این روزها و ماه‌ها و حتی سال‌ها برای من و ما، هرچند سخت، تمام می‌شود. وای به روزی که برای ما تمام شود که آغازی است برای شما!

 

ساجده عرب سرخی پرونده دیگری نیز دارد که از سوی سپاه تشکیل شده و در مرحله دادسرا است. او در ماه های قبل از زندان، بارها برای بازجویی در خصوص آن پرونده به صورت غیر قانونی احضار شده بود. وی در این باره نیز در یادداشت خود می نویسد: روزی به بازجویم در سپاه گفتم اگر چشم شما به دادگاهی است که همین روزها قاضی بر آن ریاست می‌کند و تلاشتان برای تکمیل پرونده‌ای است که از حجم خالی‌ بودن آن ناگزیرید بارها سوال‌های تکراری بنویسید، چشم من به دادگاهی است که از دیروز تا فردای قیامت در قلب‌هایمان برقرار است و خداوندی به ریاست آن نشسته که چشم بر دهان هیچ بنده‌ای ندارد تا رأی نهایی را صادر کند.

 

متن کامل یادداشت ساجده عرب سرخی را در ادامه بخوانید:

یک‌ سال از آن روزی که هواپیما به زمین نشست و من در خیالم نوشتم «آغاز تهران» گذشت. یعنی یک سال از آغاز روزهای پر از بازجویی و دادسرا و دادگاه و قاضی و زندان، روزهای پراسترس و دلهره و حرکت. اما هرچه جلوتر می‌روم، مطمئن‌تر می‌شوم که هنوز از بازگشت به ایران پشیمان نیستم.

شب‌هایی که در تخت شماره‌ دو، بعد از خاموشی، پتو را روی سرم می‌کشیدم و با فشار‌دادن صورتم در بالش نگذاشتم ذره‌های دلتنگی از صبا و خانواده و دوستان تبدیل به اشک شود. روزهایی که دیوارهای آجری و بلند هواخوری با سیم‌های خاردار کشیده به یادم می‌آورند زندگی در زندان را، و تخت‌های دوطبقه و قفل‌های بزرگی که همه‌ی تلاششان را می‌کنند تا جلوه‌ای ترسناک از زندان را نمایان کنند، هرچند ناموفق باشند.

بارها مکث کردم و اندیشیدم که امروز در میانه‌ی همان میدانی هستی که هنگام خرید بلیت برای تهران هشدارش را به خودت داده بودی و هر بار بعد از مکث‌های طولانی و کوتاه، نفس عمیقم به یاری آمده که هنوز دیوارها و قفل‌ها و حصارهای توری نتوانسته پشیمانم کند از بازگشت؛ از آنکه از تصمیمت بگذری؛ که سهمت از تردد در خاک کشورت و تنفس در هوای وطنت را نتوانستند بربایند.

من اینجا در زندان اوین هنوز هوای وطنم را نفس می‌کشم و در خاک کشورم راه می‌روم. من اینجا در زندان اوین هنوز پنجره‌هایی دارم و کوه‌هایی و درخت‌هایی و آسمانی، و مدام تکرار می‌کنم «هرکجا هستم باشم، آسمان مال من است، سبز خواهم شد، می‌دانم، می‌دانم…»

هرچند هربار نفهمم بیست دقیقه سهم هفتگی‌ام از دیدن خانواده کی تمام شد و هربار که پرده‌ی سبز کابین ملاقات پایین آمد، دلم بلرزد که در چشم‌های مادر چه بود و بشنوم که تمام لبخندهایش بعد از ملاقات آب می‌شود. هرچند فاطمه با نگاهش آرامم کند که نگران صبا نباشم و هرچند فکر نکنم به رنج اینکه بابا چه حالی دارد از آنکه چهار سال و نیم از آن‌سوی شیشه پایین‌آمدن پرده را دیده و حالا این روزها باید از این‌سوی شیشه به فرود‌آمدن پرده لعنت بفرستند.

گذراندن روزهایی که ساده نیستند با یادآوری آنکه تازه آغاز حبس است سخت‌تر می‌شود، و تنها آن لحظه آرام می‌شوم که به یاد می‌آورم روزهای انتخاب را می‌گذرانم؛ انتخابی که هنوز از آن پشیمان نشده‌ام، انتخاب پر از رضایتی که در پس آن قدرتی است که می‌گوید نمی‌توان کسی را از حق زندگی در کشورش محروم کنی. رضایت از آنکه نتوانستند در آن سوی مرزها حبسم کنند و دیوارهای زندان اوین را به یاری طلبیدند.

روزی در فیس‌بوک نوشته بودم: نه، هنوز پشیمان نیستم چون توانستم در مقابل تحمل زندگی در غربت مقاومت کنم و توانستم سرم را بالا بگیرم و اجازه ندهم برای سرنوشت فرزندم کسی جز خودم و خودش تصمیم بگیرد.

دوست داشتم در دادگاهی که برایم برگزار نشد حاضر شوم و چشم‌درچشم قاضی، شمرده و آرام، یادآوری کنم که این روزها و ماه‌ها و حتی سال‌ها برای من و ما، هرچند سخت، تمام می‌شود. وای به روزی که برای ما تمام شود که آغازی است برای شما! دوست داشتم مطمئنش می‌کردم که من هیچ‌گاه دست‌دردست صبا نخواهم خواند «این شب سیه سحر ندارد» و ایمان داریم به «امیدی که بذر هویتمان است.»

روزی به بازجویم در سپاه گفتم اگر چشم شما به دادگاهی است که همین روزها قاضی بر آن ریاست می‌کند و تلاشتان برای تکمیل پرونده‌ای است که از حجم خالی‌ بودن آن ناگزیرید بارها سوال‌های تکراری بنویسید، چشم من به دادگاهی است که از دیروز تا فردای قیامت در قلب‌هایمان برقرار است و خداوندی به ریاست آن نشسته که چشم بر دهان هیچ بنده‌ای ندارد تا رأی نهایی را صادر کند. چقدر دلم آرام گرفت که محکی بود برای خودم که ایمان آورده‌ام به هم‌او که کودک هشت‌ساله‌ام را به خودش سپردم و در میدان امتحانی دیگر قدم گذاشته‌ام.

حالا بگذار آن‌ها دلشان بخواهد که کسی برنگردد، که پنهان هم نیست، و هر روز یک مقام قضایی یا امنیتی خبر از احکام غیابی دهد و تهدید کند تا جوانان و سرمایه‌هایی که قرار است ایرانمان را بسازند در آن سوی مرزها در غربت بسوزند و در این سوی دیوارها در دلتنگی بمانند، تا عرصه برای جولان مفسدان اقتصادی و انحصارطلبان قدرت و ویران‌گران خاک مهیا شود و بی‌دغدغه بتازند. ریشه‌های فکر و بیان را بخشکانند تا به یاد نیاوری هرآنچه را بر سر مردم آمده و در جریان است، و فراموش کنی ویرانی‌های پیش‌رو را.

اما من، زندانی شماره ۲۴۲۲۱۱ محبوس در بند زنان زندان اوین، اگرچه سرم به نشانه خضوع و خشوع در برابر رهبران درحصر جنبش سبز و بزرگان دربند و دلسوزان و دغدغه‌مندان کشورم به زیر است، بلند می‌گویم که اگر امروز به یک‌ سال پیش بازگردم و بلیت تهران در دستانم باشد و هنوز فرصت انتخاب داشته باشم، باز هم سرم را بالا می‌گیرم و به کشورم باز می‌گردم و دلم برای ایرانم می‌تپد. حتی اگر این بار بازجوی سپاه در فرودگاه به استقبالم بیاید و مرا به جرم دل‌نوشته‌هایی برای پدر دربندم به زندان منتقل کند.

ساجده عرب‌سرخی

شهریور ۹۳

زندان اوین