جنبش راه سبز - خبرنامه

جنبش راه سبز - خبرنامه


لغو مجوز دانشگاه ایرانیان از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی

Posted: 05 Aug 2014 05:52 AM PDT

جرس: مجوز فعالیت دانشگاه ایرانیان لغو شد.  

 

یك مقام آگاه در وزارت علوم در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، ضمن اعلام این خبر گفت: این تصمیم از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی گرفته شده است.

 

لازم به ذكر است دانشگاه جامع بین‌المللی ایرانیان از سوی محمود احمدی‌نژاد و تعدادی از نزدیكان وی در روزهای پایانی دولت دهم به شكل غیر انتفاعی و غیر دولتی در تهران شروع به كار كرد كه از سوی كارشناسان و مسئولان وزارت علوم دولت یازدهم به دلیل عدم طی شدن روند اخذ مجوز مورد انتقاد قرار گرفت. 

اسرائیل واحدهای زمینی خود را از غزه خارج کرد

Posted: 05 Aug 2014 05:52 AM PDT

جرس: اسرائیل پس از آغاز یک آتش‌بس سه روزه در غزه، اعلام کرد که سربازان خود را از این منطقه خارج و در اطراف غزه در "موضع دفاعی" مستقر کرده است.  

 

ارتش اسرائیل می‌گوید که به هدفش که نابود کردن تونل‌های نفوذی فلسطینیان به خاک اسرائیل بوده، رسیده است.

 

به گزارش بی‌بی‌سی، مقامات غزه می گویند که در جریان جنگ چهار هفته ای اخیر، ۱۸۰۰ فلسطینی کشته شده اند که اکثرا غیر نظامی بودند.

 

۶۷ اسرائیلی هم در اثر حملات فلسطینی ها در این چهار هفته کشته شدند که اکثرا نظامی بودند.

 

آتش بس ۷۲ ساعته امروز سه شنبه ۵ اوت (۱۴ مرداد) با میانجیگری مصر از ساعت ۸ صبح به وقت محلی (۵ صبح به وقت گرینویچ) برقرار شد.

 

توافق بر سر این آتش بس در مذاکره میانجیگران مصری با نمایندگان اسرائیل و فلسطینیان به دست آمده و مقامات مصر ابراز امیدواری کرده‌اند که با توقف موقت جنگ، زمینه برای مذاکرات بیشتر جهت برقراری آتش‌بس دایم فراهم شود.

 

لحظاتی قبل از آغاز آتش‌بس، تعدادی موشک از غزه به سوی اسرائیل پرتاب شد و صدای آژیر خطر در شهرهای تل آویو و بیت المقدس به صدا درآمد.

 

پیشتر، دولت اسرائیل اعلام کرده بود که "بدون قید و شرط" با پیشنهاد مصر برای برقراری آتش‌بس ۷۲ ساعته موافقت کرده است و گروه حماس نیز قول داد که این آتش‌بس را رعایت کند.

 

اسرائیل گفته است که هیاتی را نیز جهت مذاکراه به منظور دستیابی به توافق‌آتش‌بس دایم روانه مصر خواهد کرد. مذاکرات قاهره با حضور نمایندگان اسرائیل و همچنین تشکیلات خودگردان فلسطینی و حماس صورت گرفت.

 

اسرائیل واحدهای زمینی خود را از غزه خارج می‌کند

 

با اعلام توافق آتش‌بس، دبیرکل سازمان ملل از دو طرف خواست تا "هر چه زودتر مذاکراتی را در قاهره به منظور برقراری آتش بس دایم و حل و فصل مسایل مورد اختلاف" آغاز کنند و از "مشارکت فعالانه هیات فلسطینی به رهبری محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان" در مذاکرات قاهره قدردانی کرد.

 

وی گفت سازمان ملل از هر مذاکره‌ای برای برقراری صلح حمایت می‌کند. دبیرکل سازمان ملل پیشتر حمله اسرائیل به یک مدرسه محل اسکان آوارگان جنگی در غزه را به شدت مورد انتقاد قرار داده بود.

 

صبح سه‌شنبه، رادیو ارتش اسرائیل جدیدترین اطلاعیه نظامی مربوط به جنگ غزه را پخش کرد که در آن آمده است که واحدهای زمینی ارتش دست کم سی و دو تونل مرزی و دهها حفره دسترسی به تونل را در مرز با غزه منهدم کرده‌اند.

 

ارتش اسرائیل گفته عملیات انهدام تونل های مرزی با موفقیت انجام شده است

 

منابع اسرائیلی گفته‌اند که ارتش این کشور ماموریت نیروی زمینی در عملیات انهدام تونل ها را انجام شده تلقی می‌کند و با آغاز آتش‌بس، واحدهای زمینی از نوار غزه خارج و در نزدیک مرز مستقر می‌شوند.

 

این دومین آتش‌بس سه روزه است که در کمتر از یک هفته در جنگ غزه اعلام می‌شود. روز جمعه، یک آتش‌بس سه روزه که به ابتکار وزیر خارجه آمریکا و سازمان ملل به اجرا گذاشته شده بود چند ساعت پس از آغاز، شکسته شد در حالیکه هر دو طرف درگیری دیگری را مسئول شکست آن معرفی می‌کردند.

 

شکست‌آتش بس جمعه به از سرگیری عملیات نظامی و تلفات بیشتر فلسطینیان، از جمله چند کودک منجر شد.

 

جنگ غزه از روز ۸ ژوئیه با حملات سنگین هوایی اسرائیل به نوار غزه آغاز شد و از روز ۱۷ ژوئیه، واحدهای نیروی زمینی اسرائیل با هدف اعلام شده انهدام تونل‌های مرزی وارد نوار غزه شدند. در مقابل، نیروهای فلسطینی مستقر در غزه به پرتاب موشک به سوی اسرائیل مبادرت کردند. در طول جنگ اخیر، اکثر موشک‌های فلسطینی توسط دفاع ضدموشکی اسرائیل خنثی شده است.

 

به گفته منابع فلسطینی، در طول این جنگ بیش از یکهزار و هشتصد نفر، که اکثر آنان غیرنظامی بوده‌اند، کشته و چند هزار تن دیگر زخمی شده‌‌اند. اسرائیل نیز کشته شدن شصت و هفت تن، از جمله سه غیرنظامی را تایید کرده است. 

 

بیانیه انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران به مناسبت روز خبرنگار

Posted: 05 Aug 2014 05:22 AM PDT

 جرس: انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران در آستانه‌ی روز خبرنگار با انتشار بیانیه‌ای این روز را تبریک گفته و آن را فرصتی برای نگاهی دوباره و چند باره به حرفه "دشوار و پرمرارت" روزنامه‌نگاری دانسته است.    

 

به گزارش جرس، در این بیانیه با تاکید بر این که "موقعیت شغلی همکاران ما در بسیاری از مؤسسات رسانه ای هنوز متزلزل است" آمده است: در برخی موارد توقیف یا لغو امتیاز یک نشریه ، عاملی برای بیکاری روزنامه نگاران می شود و بر سختی های این حرفه می افزاید.

 

متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:

 

انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران روز خبرنگار سال 1393 را به عموم همکاران روزنامه نگار و خبر نگار تبریک می گوید. این مناسبت ، فرصتی است برای نگاهی دوباره و چند باره به حرفه ای دشوار و پرمرارت که در اجرای پاره ای از حقوق اساسی ملت ، از قبیل حق آزادی بیان و حق آزادی رسانه و گردش آزاد اطلاعات می کوشد تا در شکل گیری جامعه ای آگاه و آزاد مشارکت فعال و مسئولانه داشته باشد. خبرنگاران و روزنامه نگاران اجزای اصلی گردش اطلاعات اند که آزادی ، مسئولیت و امنیت حرفه ای اصلی ترین ارکان شغلی و حرفه ای آنها محسوب می شود. اگرچه فرآیند فعالیت روزنامه نگاران در ایران در سالهای اخیر با فراز و فرودهایی همراه بوده است ، اما می توان گفت که در همین سالها شاهد آن بوده ایم که به رغم برخی مضیقه ها و سختی های شغلی تلاشهای مستمر و پیگیرانه روزنامه نگاران و خبرنگاران ، مانع از توقف روند روبه توسعه این حرفه بوده است.


موقعیت شغلی همکاران ما در بسیاری از مؤسسات رسانه ای هنوز متزلزل است. مشکلاتی از قبیل میزان حقوق و دستمزد ، بیمه ، مزایای شغلی ومانند اینها ، از مشکلات جدی روزنامه نگاران است . در برخی موارد توقیف یا لغو امتیاز یک نشریه ، عاملی برای بیکاری روزنامه نگاران می شود و بر سختی های این حرفه می افزاید. روزنامه نگاران هنوز در دستگاههای اجرایی امکان مشارکت فعال در تعیین یا اثر گذاری مؤثر بر امور شغلی خود را ندارند. دستیابی روزنامه نگاران به منابع خبری با سختی ها و موانع خاص خود همراه است. با این همه اما روند تدریجی توسعه رسانه ها و نیز توسعه حرفه روزنامه نگاری و خبر نگاری ، نوید آن را می دهد که با ارتقای شناخت بیشتر ضرورتهای حیاتی و اهمیت و مقتضیات این حرفه ، مسئولان کشوری بامشارکت گسترده و فعال روزنامه نگاران و خبرنگاران ، به تثبیت حقوق اساسی آنها اهتمام خاص کنند.


انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران
 

فخرالسادات محتشمی‌پور: تفکیک جنسیتی مقدمه برگرداندن زنان به خانه‌هاست

Posted: 05 Aug 2014 04:36 AM PDT

جرس: یک فعال حوزه زنان معتقد است که « تفکیک جنسیتی زنان و مردان در محیط کاری مصداق تبلیغ علیه نظام است؛ چراکه رسانه‌های بیگانه همواره با محروم‌ جلوه‌دادن زنان از فعالیت در اجتماع سیاه‌نمایی می‌کنند و اقداماتی چون بخشنامه اخیر در شهرداری دقیقا مهر تاییدی بر این تبلیغات می‌زند.»

 

فخرالسادات محتشمی‌پور در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: « ما همواره تلاش کرده‌ایم در مجامع بین‌المللی از حضور زنان با پوشش اسلامی در عرصه‌های مختلف دفاع کنیم اما در پی چین اقداماتی چه پاسخی به سیاه‌نمایی‌های انجام‌شده داریم؟»

 

وی درعین حال با بیان اینکه « تفکیک جنسیتی در محیط کاری یک اقدام توهین‌آمیز» است، اظهارکرد: این کار نه تنها توهین به زن بلکه اهانت به مردان است و بدین معناست که آنها نمی‌توانند در محیط‌های کاری خویشتن‌داری کنند.

 

این فعال حوزه زنان افزود: با وجود گذشت 35 سال از پیروزی انقلاب اسلامی در حال بازگشت به دیدگاه‌های برخی افراد در ابتدای انقلاب اسلامی هستیم و گویی برخی افراد قصد دارند از همفکران خود در کشورهای دیگر عقب نمانند. آنان نه جایگاه و کرامت زنان را می‌شناسند و نه به مرتبه و کرامت انسانی توجه دارند.

 

وی همچنین با بیان این اعتقاد که طرح برخی موضوعات یک اقدام سیاسی است، اظهار کرد: برخی با این کار قصد نزدیکی به گروه‌هایی را دارند که خاستگاه آنها محسوب می‌شوند؛ البته این اقدامات موجب می‌شود افراد جامعه بیشتر با طرز تفکر این افراد آشنا شوند.

 

محتشمی‌پور همچنین با بیان اینکه اجرای طرح‌هایی مانند تفکیک جنسیتی در محیط کاری مخالف دیدگاه‌های حضرت امام (ره) است، تصریح کرد: حضرت امام (ره) با طرح جداسازی زنان و مردان در دانشگاه‌ها به شدت مخالفت کردند و موضع بسیار روشنفکرانه و متناسبی با شرایط زمان و مکان گرفتند. امیدواریم افراد مدعی ولایتمداری به دیدگاه‌های حضرت امام(ره) بیشتر توجه کنند.

 

این فعال حوزه زنان افزود: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی زنان حضور اجتماعی فعالی داشتند؛ چنانکه پیشاپیش مردان در تظاهرات میلیونی حضور داشتند.

 

وی در ادامه درباره اینکه آیا تفکیک جنسیتی در محیط کاری به سالم‌سازی منجر می‌شود؟ نیز اظهار کرد: قطعا این کار باعث سالم‌سازی نمی‌شود و تنها موجب می‌شود جامعه از سیر طبیعی خود خارج شود و حتی تبعاتی را هم در پی دارد.

 

محتشمی‌پور افزود: چون کشور اسلامی هستیم باید به کنوانسیون‌ها متعهد باشیم و حرمت افراد را نگه داریم. چه کسی گفته است باید دور زنان حصار کشید. اگر به راستی حق با ارائه‌دهندگان طرح تفکیک حوزه‌های کاری زنان و مردان است آنان باید نظرسنجی برگزار کنند تا از دیدگاه مردم نیز آگاه شوند.

 

این فعال حوزه زنان با بیان اینکه چنین طرح‌هایی امتحان خود را پس داده است، تصریح کرد: لازم است با چنین طرح‌هایی مقابله شود؛ چراکه این طرح مقدمه برگرداندن زنان به خانه‌هاست و با شرایط جامعه منافات دارد چون جامعه ایران رشد یافته است و بسیاری از زنان از سطح سواد بالایی برخوردارند.

 

محتشمی‌پور در پایان با اشاره به نمایندگان زن مجلس شورای اسلامی گفت: لازم است آنها در مقابل این طرح موضع‌گیری کنند و دیدگاه‌های سلیقه‌ای را به جامعه تسری ندهند.

 

هاشمی رفسنجانی در دیدار چهره‌های شاخص اهل سنت: مشکل اساسی جهان اسلام افراطی‌گری‌های مذهبی است

Posted: 05 Aug 2014 04:36 AM PDT

 جرس: رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام پیش از ظهر دیروز در دیدار جمعی از شخصیت‌های مذهبی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی اهل سنت سراسر کشور، وحدت را در برهه کنونی ضروری‌ترین اصل برای مسلمانان خواند و تأکید کرد: هرکس با هر هدفی باعث تفرقه مسلمانان شود، مرتکب گناه بزرگی می‌شود.  

 

به گزارش ایلنا، اکبر هاشمی رفسنجانی با تأکید بر اینکه خواسته‌های شما منافاتی با اصول تشیّع، مسلمانی و ملی ندارد، گفت: همه به سربلندی اسلام و ایران می‌اندیشیم و بعضی‌ها بر آتش اختلافات می‌دمند.

 

وی با تشریح اتفاقاتی که این روزها در فلسطین اشغالی می‌افتد، به دولت‌های اسلامی هشدار داد که وقتی قدرت‌های جهانی به دور از عرف دیپلماتیک و قوانین انسانی از جنایتکاران صهیونیست حمایت و حتی به آنان کمک می‌کنند، دامن زدن به اختلافات مذهبی و فرقه‌ای در جهان اسلام، جهالت سیاسی است.

 

هاشمی رفسنجانی با یادآوری سخنان  رهبری در دیدار با نمایندگان مجلس خبرگان و تأکید ایشان بر وحدت مسلمانان که گفتند بسیاری از مشکلات وحدت ناشی از تندروهای شیعه و سنی است، گفت: مشکل اساسی جهان اسلام افراطی‌گری‌های مذهبی است که فکر می‌کنند با کارهای افراطی خود دارند به اسلام خدمت می‌کنند.

 

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری وجود یک میلیارد و 700 میلیون مسلمان و 60 کشور اسلامی در جهان، گفت: با این سرمایه سیاسی و انسانی ما شاهد جنایت صهیونیست‌ها علیه کودکان، زنان و مردم بی‌پناه غزه هستیم.

 

وی حمایت رئیس جمهور آمریکا از رژیم اشغالگر قدس را محکوم کرد و گفت: دور از اخلاق انسانی است که به جنایت‌کاران کمک کنند تا مردم بی‌گناه را به خاک و خون بکشند.

 

هاشمی رفسنجانی فلسطین را قطعه‌ای از اسلام خواند و گفت: بیش از 60 سال است که چندین میلیون از مردم مظلوم آواره هستند و کسی صدای آنها را نمی‌شنود، اما دفاع آنها را اقدامات تروریستی می‌دانند.

 

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خویش با اشاره به حضور اهل سنت در استان‌های مرزی کشور، گفت: این نشان از اوج غیرت ملی آنان است که برخلاف تبلیغات دشمنان، از تمامیت ارضی کشور پاسداری می‌کنند.

 

وی خطاب به حاضران و مردم اهل سنت، گفت: مطمئن باشید سیاست نظام دفاع از پیروان همه مذاهب و ادیان است و برخوردهای سلیقه‌ای را نگاه‌های شخصی و حتی گاهی کینه‌توزانه و برخاسته از نیت تحریک قومیت‌ها و دامن زدن به اختلافات بدانید.

 

هاشمی رفسنجانی وحدت شیعه و سنی در ایران را ستود و با تأکید مجدد علما به وحدت، گفت: می‌توانیم معلم خوبی برای دنیا باشیم تا نگذاریم مسلمانان بیش از این گرفتار اختلافات شوند.

 

در آغاز این دیدار آقای مولانا عبدالحمید اسماعیل زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان ـ آقای شیخ محمد علی امینی، امام جمعه اهل سنت قشم ـ آقای دکتر ناصر کاشانی، نماینده زاهدان در مجلس شورای اسلامی ـ دکتر جلیل رحیمی، استاد دانشگاه از خراسان ـ مهندس یوسف بسنجیده، نماینده ادوار مجلس ترکمن صحرا ـ مهندس عبدالقادر پربار، فعال سیاسی از سیستان و بلوچستان ـ مهندس سید معرف همدی، نماینده ادوار مجلس از کردستان و مهندس سعید رضا زهی، فعال سیاسی از سیستان و بلوچستان به بیان دیدگاه‌های خویش در خصوص وحدت شیعه و سنی، ضرورت توجه به شایسته سالاری‌ها در مسؤولیت‌ها، اهمیت استان‌های مرزی و تأکید بر دوری از افراط گرایی پرداختند. 

 

مجمع روحانیون مبارز: رهبران مذهبی، هواداران خود را به حمایت از غزه فرا بخوانند

Posted: 05 Aug 2014 01:10 AM PDT

 جرس: مجمع روحانیون مبارز از رهبران مذهبی ادیان مختلف درخواست کرد که هواداران خود را به حمایت همه‌جانبه از مردم مظلوم غزه فرا بخوانند.  

 

به گزارش ایسنا، جلسه شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز شب گذشته به ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد خاتمی برگزار شد.

 

در این جلسه ضمن بحث درباره حوادث خونین فلسطین و تقدیر از مقاومت کم‌نظیر مردم و نیروهای رزمنده در غزه، جنایت رژیم صهیونیستی و نسل‌کشی و زیر پا گذاشتن کلیه مقررات بین‌المللی از سوی این رژیم مورد بررسی قرار گرفت و به شدت محکوم شد.

 

اعضای مجمع روحانیون در این جلسه از تمام مردم آزادی‌خواه دنیا، مسلمانان غیور و رهبران مذهبی دنیا درخواست کردند که با پشتوانه دینی و اعتقادی مشترک ضد ظلم، هواداران خود را به حمایت همه‌جانبه از مردم مظلوم غزه فراخوانند.

 

همچنین در این جلسه با اشاره به جنایات گروه تروریستی داعش، به همه مردم منطقه هشدار داده شد که این جنایات که به نام اسلام انجام می‌شود، می‌تواند بدترین آسیب را به اسلام در اذهان بین‌المللی وارد کند. به همین دلیل از مردم مسلمان منطقه و بویژه دولت و مردم عراق خواسته شده که با تمام توان جلوی این گروه‌های ترویستی مقاومت کنند و از شیعیان عراق نیز درخواست شد که نظرات دلسوزانه مرجعیت را نصب‌العین خود قرار دهند و عراق را از خطر تجزیه و خونریزی نجات بخشند.

 

بر اساس این گزارش، اعضای شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز در ادامه با بحث و بررسی در مورد مسائل مختلف داخلی، اعلام کردند: از آحاد مختلف مردم شریف ایران که در شرایط خونبار فعلی منطقه در راهپیمایی بزرگ روز قدس شرکت پرمعنا و هوشمندانه داشتند نیز تقدیر کنیم.

 

همچنین در پایان این جلسه از مقام علمی و تلاش فرهنگی مرحوم آیت‌الله عزیز‌الله عطاردی، به عنوان یکی از عناصر فرهنگی معاصر کشور تجلیل شد. 

 

آتش‌بس سه روزه غزه با «خروج» ارتش اسرائیل آغاز شد

Posted: 05 Aug 2014 01:10 AM PDT

 جرس: ارتش اسرائیل اعلام کرد که با آغاز آتش‌بس غزه در ساعت هشت صبح روز سه‌شنبه ۱۴ مرداد، نیروهای خود را از این باریکه خارج می‌کند. آتش‌بس سه روزه غزه رسما آغاز شده است.

 

به گفته پتر لرنر، سخنگوی ارتش اسرائیل، سربازهای آن کشور با آغاز آتش‌بس ۷۲ ساعته، در مرز باریکه غزه در موضع دفاعی قرار می‌گیرند.

 

اسرائیل و گروه‌های فلسطینی برای برقراری آتش‌بسی ۷۲ ساعته که مصر آن را پیشنهاد داده است، و از هشت صبح روز سه‌شنبه ۱۴ مرداد (به وقت محلی) آغاز شده است، به توافق رسیده‌اند.

 

بان گی‌مون، دبیر کل سازمان ملل متحد، نیز از اسرائیل و حماس خواسته است تا در مدت زمان اجرای آتش‌بس سه روزه «نهایت خویشتنداری» را از خود نشان دهند.

 

خبرگزاری آسوشیتدپرس می‌گوید دو طرف به «راه سخت» پیش‌رو اشاره کرده و یک مقام اسرائیلی نیز با اشاره به آتش‌بس‌های پیشین که پایداری چندانی نداشته است، «بدبینی» خود را بیان کرده است.

 

خبرگزاری رویترز می‌گوید مصر پیشنهاد داده است که پس از برقراری آتش‌بس، نمایندگان اسرائیل و گروه‌های فلسطینی برای مذاکره به قاهره بروند.

 

دبیر کل سازمان ملل نیز از دو طرف خواسته است تا مذاکرات خود را در قاهره در مورد «مسائل اساسی» و تا رسیدن به یک آتش‌بس پایدار ادامه دهند.

 

نمایندگانی از حماس و جهاد اسلامی، از مهم‌ترین گروه‌های فعال باریکه غزه در نبردها علیه اسرائیل، روز دوشنبه ۱۳ مرداد با مقام‌های امنیتی مصر برای پایه‌ریزی طرحی جهت پایان دادن به خشونت‌ها دیدار کردخ بودند.

 

مذاکرات صلح از دو روز پیش میان هیئت فلسطینی و مقام‌های مصری آغاز شده بود، اما اسرائیل به آنجا نرفته بود.

 

آسوشیتدپرس پیشتر از از قول سخنگوی دولت اسرائیل گفته بود «با آغاز آتش‌بس، اسرائیل همه عملیات نظامی خود علیه اهداف تروریستی را در غزه متوقف می‌کند».

 

یک مقام رسمی اسرائیل به رویترز گفته بود اسرائیل مصر را در این مورد مطلع کرده است.

 

سخنگوی حماس نیز به همین خبرگزاری گفته بود که آن گروه «توافق خود را برای آرامشی ۷۲ ساعته» به قاهره اطلاع داده است.

 

روز دوشنبه، اسرائیل، آتش‌بس هفت ساعته‌ای را برقرار و در بخش‌های اصلی باریکه غزه آن را رعایت کرده بود. هر چند دقایقی پس از آغاز آن گفته شده بود حمله‌ای از سوی آن کشور صورت گرفته است.

 

با پایان آن هفت ساعت اما، نبردها از سر گرفته شدند و سخنگوی ارتش آن کشور نیز گفته بود با وجود نابودی تونل‌هایی که از غزه به خاک اسرائیل حفر شده‌اند، هنوز ماموریت زیادی باقی مانده است که باید انجام شود.

 

قبلا نیز دو طرف با طرحی برای برقراری آتش‌بسی ۷۲ ساعته توافق کرده بودند که ساعتی پس از آغاز آن، شکسته شد و حملات اسرائیل با شدتی بیشتر از سر گرفته شدند.
دو طرف یکدیگر را مسئول نقض آتش‌بس معرفی کرده‌اند.

 

در نبردهایی که نزدیک به یک ماه از آغاز آن می‌گذرد، نزدیک به ۱۹۰۰ فلسطینی کشته شده‌اند که بیشتر آن‌ها غیرنظامی و بسیاری نیز زنان و کودکان هستند.

 

مقام‌های اسرائیلی نیز از کشته شدن ۶۴ سرباز ارتش آن کشور در حملات شبه‌نظامیان غزه و سه غیرنظامی بر اثر موشک‌پرانی از آن باریکه خبر داده‌اند. 

 

ورود پیشمرگه به موصل از دو محور/ ایجاد اتاق عملیاتی مشترک میان بغداد و اربیل

Posted: 05 Aug 2014 12:47 AM PDT

جرس: رسانه های عراق از ورود نیروهای پیشمرگه به موصل از دو محور با پشتیبانی نیروی هوایی ارتش عراق خبر دادند.

 

به گزارش مهر به نقل از شبکه المیادین، نیروهای پیشمرگه(نیروهای منطقه کردستان عراق) با حمایت نیروی هوایی ارتش عراق از دو محور وارد شهر موصل شدند تا این شهر را از وجود تروریستهای تکفیری داعش پاکسازی کنند.

 

شبکه المیادین از دستور نوری المالکی نخست وزیر عراق به نیروی هوایی ارتش برای کمک به نیروهای پیشمرگه در جنگ با تروریستهای داعش خبر داد.

 

حمله تروریست‌های تکفیری داعش به مناطق کردنشین و سیطره آنها بر برخی مناطق، سبب افزایش هماهنگی میان بغداد و اربیل شده است به طوری که اتاق عملیاتی مشترک میان دو طرف برای مبارزه با تروریستها ایجاد شده است.
خبر دیگر اینکه منطقه ربیعه و گذرگاه مرزی آن با سوریه تحت سیطره نیروهای پیشمرگه قرار گرفته است.

 

سعد معن سخنگوی فرماندهی عملیاتی بغداد از هلاکت 23 تروریست داعشی از جمله سه انتحاری در شمال بغداد خبر داده است. 

 

کمک برخی افراد بانفوذ به بابک زنجانی برای انجام اعمال مجرمانه

Posted: 05 Aug 2014 12:31 AM PDT

جزییاتی جدید از پرونده بابک زنجانی
 جرس: مسوول کمیته ویژه پیگیری پرونده بابک زنجانی در مجلس شورای اسلامی گفت: برخی افراد بانفوذ به بابک زنجانی، برای انجام اعمال مجرمانه و خلاف قانون کمک می کردند که قوه قضاییه باید با بررسی دقیق پرونده وی، این افراد را شناسایی کند.

 

«سیدحسین دهدشتی» روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی ایرنا درباره لغو تحریم های بابک زنجانی توسط دادگاهی در آمریکا و اینکه آیا این موضوع باعث انتقال دارایی هایی که وی ادعای بلوکه شدن آنها را دارد، به داخل کشور می شود؟ افزود: زنجانی می گوید پول های ناشی از فروش نفت در بانک خودش در کشورهای دیگر است که چون بانک های ایرانی تحریم هستند، نمی تواند آن را به داخل کشور منتقل کند که البته سخنان وی قابل اعتماد نیست.

 

عضو کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: وزارت نفت درگذشته اشتباه کرد و بدون ضمانت، اموال و سرمایه کشور را در اختیار فردی ناشناس قرار داد اما باید این پول پیدا شود تا دولت بتواند آن را به تملک خود درآورد.

 

 

** ضرورت محاسبه میزان درآمد ناشی از فروش اموال زنجانی بر اساس دلار

 

نماینده مردم آبادان در مجلس اظهار داشت: البته باید میزان درآمد ناشی از فروش اموال وی را براساس دلار محاسبه کرد چرا که اگر به ریال حساب شود، باید حتما تورم سال های گذشته را مورد توجه قرار دهند.

 

وی با اشاره به فروش میعانات گازی در اختیار بابک زنجانی گفت: گفته می شود که این میعانات پس از مدت ها که در جایی خاص نگهداری می شد، فاسد شده است.

 

وی تصریح کرد: برای اینکه اموال به دولت بازگردد، قوه قضاییه باید آنها را به مزایده بگذارد، چون ابهام در این اموال زیاد است.

 

دهدشتی خاطر نشان کرد: یکی دو مورد از این اموال را بازدید کردیم و دیدیم که حساب و کتابی درباره آنها وجود ندارد ولی قوه قضاییه باید اموال بابک زنجانی را بفروشد و سهم نفت را بدهد که پیش بینی می کنم چیزی بیش از 20 تا 25 درصد از اموال زنجانی فروش نرود که البته سود این پول نیز باید به دلار محاسبه شود.

 

 

** قوه قضاییه سریعتر نوع و میزان دارایی بابک زنجانی را مشخص کند

 

وی تاکید کرد: توپ در زمین قوه قضاییه بوده و این واقعیتی انکارنشدنی است و این قوه باید هرچه سریعتر نوع و میزان دارایی زنجانی را مشخص کند.

 

نماینده مردم آبادان در مجلس اظهار داشت: این موضوع، کاملا روشن است که در پس اقدامات زنجانی افرادی به عنوان حامی وجود داشته و دارند که باید این موضوع کاملا روشن و این افراد معرفی شوند.

 

 

** اموال منسوبین بابک زنجانی

 

وی درباره مصادره اموال منسوبین به بابک زنجانی نیز گفت: این موضوع به قوه قضاییه مربوط است و این قوه باید با تحقیقات، اموالی را که بابک زنجانی از فروش نفت بدست آورده و بین منسوبین خود تقسیم کرده، پیدا کرده و برای آنها تصمیم گیری کند.

 

دهدشتی با بیان اینکه بعید نیست زنجانی اموال بدست آورده را به منسوبینش منتقل کرده باشد، اظهار داشت: قوه قضاییه باید با کارشناسی دقیق، ریز عملکرد مالی و دارایی های گذشته و کنونی بابک زنجانی و جابجایی های صورت گرفته را بررسی کند.

 

وی ادامه داد: بطور مثال چند مورد معاملاتی را که بابک زنجانی انجام داده بود، بررسی کردیم و دیدیم این اموال بین چندین نفر رد و بدل شده، یعنی وی به یک فرد، آن فرد به یک شرکت، آن شرکت دوباره به همان فرد یا فرد دیگری، این ملک را واگذار کرده است.

 

نماینده مردم آبادان در مجلس افزود: یکی از شیوه های مفسدان اقتصادی جابجایی اموال از فردی به فرد دیگر است. یعنی از فرد به شرکت و یا برعکس برای چندین بار منتقل می شود. لذا باید این موارد رصد و پیگیری شود.

 

 

** وقوع بسیاری از فسادها در شرایط تحریم/ سوء استفاده های کاسبان تحریم

 

وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه وزارت نفت اعلام کرده که 14 گلوگاه فساد را شناسایی کرده و آنها را بررسی می کند تا از ایجاد فساد جلوگیری شود، خاطر نشان کرد: در شرایط تحریم، کارهای خلاف عرف و حتی خلاف قانون انجام شده که باید این موارد روشن شود، ولی گاهی این موارد شفاف است، یعنی سیستم های نظارتی و اطلاعاتی از آن باخبر هستند و بر آن مشرف بوده و نظارت دارند و بنا به شرایط خاص کشور ممکن است اتفاقاتی نیز رخ دهد ولی نظارت بطور کامل وجود دارد.

 

عضو کمیته ویژه پیگیری پرونده بابک زنجانی در مجلس گفت: متاسفانه بسیاری از فسادها در شرایط تحریم رخ می دهد یعنی کاسبان تحریم از این فضا سوء استفاده می کنند. بطور مثال در جریان بررسی پرونده بابک زنجانی دیدیم که فساد ایجاد شده در پوشش تهیه تجهیزات برای دورزدن تحریم ها بود که به نظر می رسید دور زدن تحریم ها بطور دقیق و صحیح درحال انجام است اما بعدا مشخص شد که در پوشش کارهای مناسب، خلاف های قانونی بسیاری انجام شده است.

 

وی اظهار داشت: زنجانی اعتماد شرکت های دولتی و غیردولتی را که به تجهیزات نیاز داشتند، جلب می کرد و سپس هر کار غیرقانونی را که دلش می خواست انجام می داد؛ یعنی با مبالغ پایین با این شرکت ها قرارداد می بست و این شرکت ها نیز به وی اعتماد می کردند و ضمانت های لازم را نمی گرفتند.

 

نماینده مردم آبادان در مجلس تصریح کرد: مجلس و دولت در مسیر مبارزه با مفاسد اقتصادی باید جدی تر باشند و آنجا که فساد محرز است، سیستم قضایی باید با جدیت برخورد کند.

 

وی در پاسخ به این سوال که آیا صادرات نفت توسط بخش خصوصی می تواند دوباره مشکلاتی مانند پرونده بابک زنجانی را ایجاد کند؟ گفت: پیش از تحریم، دولت به پالایشگاه ها نفت می فروخت اما پس از تحریم، برخی دستگاه ها برای معاملات نفتی با محدودیت و ممنوعیت روبرو شدند که در آن زمان مصوبه ای وجود داشت که بر اساس آن امکان فروش نفت به اشخاص هم وجود داشت.

 

عضو کمیسیون انرژی مجلس خاطر نشان کرد: فروش نفت به افراد ایرادی قانونی نداشت اما باید با شرایط مشخصی نفت به افراد فروخته شود؛ قراردادی مشخص و روشن میان فرد و وزارت نفت منعقد و تضمین های لازم گرفته شود درغیر این صورت ، کسی که می تواند بدون دادن تضمین، نفت دریافت کند، قطعا فردی است که از جانب برخی افراد بانفوذ سفارش شده است.

 

 

** مغازه بسته بندی آدامس بابک زنجانی در کیش

 

نماینده مردم آبادان در مجلس تصریح کرد: طی سال های 82 و 83 بابک زنجانی وارد عرصه اقتصادی کشور شد و کمیته بررسی کننده پرونده وی هرچه در سابقه وی جست و جو کرد هیچ پشتوانه خاصی برای انجام کارهای اقتصادی از وی نیافت.

 

دهدشتی اظهار داشت: زنجانی در آن سال ها یک مغازه بسته بندی آدامس در کیش داشت که پس از آن وی به تجارت پوست رو می آورد و حتی ما برای آشنایی بیشتر با وی، شرکای زنجانی را در کیش پیدا و با آنها صحبت کردیم.

 

مسوول کمیته ویژه پیگیری پرونده بابک زنجانی در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: اینکه بابک زنجانی متخلف بوده و برای انجام تخلف خود افرادی بوده اند که از وی پشتیبانی می کردند، کاملا محرز است.

 

 

*** پرونده رویانیان در حال بررسی در قوه قضاییه

 

دهدشتی درباره آزادی «محمد رویانیان» مدیرعامل پرسپولیس با قید وثیقه بسیار سنگین نیز اظهار داشت: زمانی که حداقل ابهامی در پرونده ای وجود دارد، سیستم رسیدگی کننده به جرایم نباید مردم را تحریک کنند یعنی مردمی که منتظرند فردی مجازات شود و این پرونده در قوه قضاییه در حال بررسی است و به دلایلی در این پرونده، آنچه فکر می کردیم وجود ندارد، صداوسیما نباید چهره این افراد را نشان می دهد چون نوعی دهن کجی به مردم است.

 

 

*** انتقاد از قوه قضاییه درباره پرونده سعید مرتضوی

 

وی با انتقاد از عملکرد قوه قضاییه درباره رسیدگی به پرونده سعید مرتضوی در تامین اجتماعی نیز گفت: 6 ماه از قرائت پرونده مرتضوی در مجلس می گذرد ولی این پرونده هنوز تعیین تکلیف نشده است.

 

دهدشتی در عین حال افزود: البته شاید قوه قضاییه در این زمینه اقدامی انجام داده باشد، اما به مجلس اطلاع رسانی نمی کند و نمی گوید چه انجام داده است.

 

نماینده مردم آبادان در مجلس گفت: براساس قانون، سه ماه پس از ارسال پرونده تحقیق و تفحص به قوه قضاییه ،این قوه باید نتیجه بررسی خود را به مجلس اعلام می کرد اما متاسفانه پس از 6 ماه هنوز هیچ اظهار نظری درباره پرونده مرتضوی در سازمان تامین اجتماعی به کمیته تحقیق و تفحص این پرونده در مجلس اعلام نشده است.  

 

وکیل‌مدافع سراج‌الدین میردامادی: درخواست تجدیدنظر کردم

Posted: 05 Aug 2014 12:31 AM PDT

 جرس: شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب، سراج‌الدین میردامادی را به شش‌سال حبس تعزیری محکوم کرد، اما این حکم غیرقطعی است.  

 

گیتی پورفاضل، وکیل‌مدافع سراج‌الدین میردامادی در گفت‌وگو با ایسنا گفت: شعبه 15 دادگاه انقلاب درباره دواتهامی که علیه موکلم مطرح بود حداکثر مجازات را در نظر گرفته بدین‌صورت که میردامادی برای اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به یک‌سال و برای اجتماع و تبانی و ارتکاب جرم علیه امنیت کشور به پنج‌سال حبس محکوم شده است.

 

وی گفت: این حکم روز گذشته به من ابلاغ شد که من درخواست تجدیدنظر کردم. سراج‌الدین میردامادی، روزنامه‌نگاری است که پس از بازگشت به ایران در مرداد 92 تحت تعقیب قضایی قرار گرفت. او در 18دی 92 در شعبه 15 دادگاه انقلاب حضور یافت و در آنجا اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به او تفهیم شد.