جنبش راه سبز - خبرنامه

جنبش راه سبز - خبرنامه


نیت‌ روحانی از حمله به منتقدان؛ عصبانیت آنی یا واکنش هدف‌دار؟

Posted: 12 Aug 2014 05:29 AM PDT

نادر مرزبان
جرس: تردیدی نیست که سطح تنش و اصطکاک میان دولت و منتقدان اصولگرایش در حال افزایش است و حملات تازه حسن روحانی رییس جمهوری ایران علیه آنها می‌تواند جرقه‌ای بر این منبع آماده اشتعال باشد.  

 
موج واکنش‌ها در مجلس

حمله لفظی روحانی علیه منتقدان مذاکرات هسته‌ای به اندازه‌‌ای غیرمنتظره و نامعمول بود که حتی حامیانش را هم شوکه کرد. او این گروه از منتقدان را بزدل سیاسی خواند و گفت : « هر وقت می خواهد مذاکره شود یک عده می گویند ما داریم می لرزیم. خب به جهنم! بروید یک جای گرم پیدا کنید برای خودتان. خداوند شما را ترسو و لرزان آفریده. ما چه کار کنیم؟» در فاصله کمتر از یک روز پس از بیان این سخنان٬ آتشبار منتقدان آماده شلیک شده است. دو روزنامه «وطن امروز» و «کیهان» که از ارگان‌‌های اصلی محافظه‌کاران است در تیترهای اصلی‌شان پاسخ دولت را داده‌اند. روزنامه وطن امروز بالای عکس بزرگی از حسن روحانی و محمد جواد ظریف عبارت « بروید به جهنم » را تیتر کرده که در نگاه مخاطب القاء می‌کند ارجاع تیتر به این عکس زیر آن است. روزنامه کیهان نیز با تیتر « روحانی با دعوت منتقدان به جهنم از گفتمان اعتدال رونمایی کرد» به سخنان رییس‌جمهوری واکنش نشان داده است. موجی از واکنش‌های چهره‌های محافظه‌کار هم به راه افتاده که از نیروهای تندرو تا چهره‌های به نسبت معتدل‌تر اصولگرایان را دربرمی‌گیرد. مجلس شورای اسلامی محل اصلی این تنش است. تاکنون بیش از ۱۸۰ نفر از نمایندگان برای تشکیل جلسه غیر علنی پیرامون بحث و بررسی نسبت به اظهارات اخیر رئیس جمهور درخواست کتبی را به امضا رساندند و به نظر می‌رسد که تندروها توانسته‌اند همراهی علی لاریجانی رییس مجلس را نیز به دست آورند. روح الله حسینیان یکی از چهره‌های شاخص تندروها با انتقاد از ادبیات حسن روحانی او را به دیکتاتورمابی متهم کرده و گفته:« «حتی شاه وقتی با مخالفان خود صحبت می‌کرد به آن‌ها نگفت به جهنم بروند.» او از هیات رییسه مجلس خواسته است که « در مورد تذکر به رئیس جمهور به دلیل نحوهٔ صحبت کردن وی» تصمیم بگیرد. مهدی کوچک‌زاده دیگر عضو تندرو مجلس هم گفته : « منتقدان فهیم دولت به دلیل منطقی و عاقل بودنشان از گاو که شاخ دارد و عقل ندارد، مي ترسند.» در این میان علی لاریجانی نیز در جلسه غیرعلنی امروز مجلس از سخنان روحانی انتقاد کرده است. جعفر قادری نماینده مردم شیراز به مقل از لاریجانی گفته: « صحبت های رئیس جمهور قابل دفاع و قابل قبول نیست و باید هر کس در هر جایگاهی شأن جایگاه خود را حفظ کند.»

 

دو دیدگاه در میان حامیان دولت

حملات روحانی علیه منتقدان مذاکرات اتمی در شبکه‌های اجتماعی هم واکنش‌های فراوان و البته متنوعی را به همراه داشته است. گروهی از مدافعان دولت با غیرمنتظره خواندن این ادبیات به رییس‌جمهوری توصیه کرده‌اند که خویشتنداری خود را در مواجهه با منتقدان از دست ندهد و بهانه‌‌ای برای تقویت جبهه آنها نتراشد. این گروه از مدافعان خواهان آن شده‌اند که روحانی فاصله گفتمانی خود را با منتقدانش حفظ کند و ادبیاتی شبیه به ادبیات محمود احمدی‌نژاد را برای حمله به مخالفان خود به کار نبرد. در عوض گروهی دیگر با دفاع از ادبیات روحانی معتقدند که در مقابل مخالفان بی‌پروایی که اکنون تمام شئون دولت را هدف ‌گرفته‌اند و علیه تمام برنامه‌های آن ایستادگی‌ می‌کنند نباید همواره با زبانی‌ نرم سخن گفت چرا که ممکن است آنها این زبان و بیان را به حساب ضعف دولت بگذارند و بر دامنه حملات خود بیافزایند. بحث میان معتقدان این دو دیدگاه دستکم در شبکه‌های اجتماعی به شکلی جدی جریان دارد و تحلیل‌های فراوانی هم با هدف انگیزه خوانی از بیان این سخنان انجام می‌شود.


نیت‌خوانی حملات روحانی


تقریبا سه ماه تا پایان مهلت در نظر گرفته شده برای رسیدن به توافق جامع میان ایران و قدرت‌های جهانی درباره برنامه‌ هسته‌ای با مانده است و خبرهای منتشر شده از محافل دیپلماتیک حکایت از باقی ماندن اختلاف‌های جدی میان طرفین دارد. مانع‌تراشی محافظه‌کاران در ایران دی یکی از موانع اصلی رسیدن به توافق است و آنها در ماه‌های اخیر هم با حملات شدید نسبت به سیاست خارجی دولت عملا درصدد تضعیف تیم مذاکره‌کننده برآمده‌اند. بر همین اساس یکی از فرضیه‌ها این است که روحانی با هدف به عقب راندن منتقدان‌اش و باز کردن فضایی بیشتر برای خود دست به حمله لفظی بی‌سابقه علیه آنها زده است. در تحلیلی دیگر این سخنان به واکنشی عصبی ناشی از فشار روانی تقلیل یافته است. کسانی که سخنان روحانی را از این زاویه انگیزه‌خوانی می‌کنند بیشتر بر این باورند که او سودی از قبال بیان این سخنان نخواهد کرد بلکه منتقدانش را علیه خود بسیج می‌کند و راه را برای مانع‌تراشی بیشتر آنها باز‌می‌گذارد. تحلیل دیگر حاکی از این است که روحانی در آستانه سفر خود به نیویورک برای شرکت در جلسه مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواسته‌ است اراده و جدیت خود را برای رسیدن به توافق جامع بر سر برنامه‌هسته‌ای هم به رخ منتقدان داخلی خود بکشد و هم به طرف‌های مذاکره‌کننده این پیام را بفرستد که دولت علیرغم فشارهای مخالفانش برای رسیدن به توافق آمادگی دارد. فرضیه تا حدودی بدبیانه دیگر این است که روحانی به جهت ناکامی دربرآورده ساختن بسیاری از وعده‌های انتخاباتی‌اش راهی جز فرار به جلو ندیده و با حمله به منتقدانش در صدد کسب محبوبیت میان حامیان‌اش بوده است. ممکن هم هست که ترکیبی از این انگیزه‌ها در حمله اخیر روحانی به منتقدان‌اش وجود داشته باشد ولی آنچه تقریبا قطعی به نظر می‌رسد تاثیری است که این سخنان بر قطبی‌تر شدن فضای سیاسی و افزایش شکاف میان دولت و منتقدانش می‌گذارد.

استقبال ایران از انتخاب حیدر عبادی به عنوان نخست وزیر جدید عراق

Posted: 12 Aug 2014 05:07 AM PDT

مالکی انتخاب العبادی را نقض هولناک قانون اساسی خواند
جرس:  یک روز پس از انتخاب حیدر عبادی، علی شمخانی نماینده رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی امروز (سه‌شنبه) در همایش سالانه سفرا و روسای نمایندگی‌های خارجی جمهوری اسلامی ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران از روند قانونی طی شده در خصوص انتخاب نخست‌وزیر جدید عراق حمایت می‌کند. در همین حال رئیس جمهور و معاون رئیس جمهور ایالات متحده در تماس با نامزد معرفی شده برای تشکیل دولت جدید عراق حمایت قاطع واشنگتن را از وی اعلام کردند.

 

 

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، تحولات سیاسی عراق از عصر روز گذشته و پس از معرفی "حیدر العبادی" برای تشکیل کابینه جدید این کشور روند جدیدی به خود گرفته است.

 

در حالیکه "نوری المالکی" نخست وزیر فعلی عراق، به شدت با این اقدام مخالفت کرده "باراک اوباما" و "جو بایدن" معاون رئیس جمهور آمریکا، در تماس با العبادی حمایت واشنگتن را از وی اعلام کردند.

 

بایدن و اوباما همچنین معرفی نامزد جدید برای تشکیل کابینه را گامی مهم خوانده اند.

 

اوباما در این رابطه گفت: تنها راه برای رسیدن به راه حل بلند مدت آن است که عراقی ها متحد شده و یک دولت فراگیر را تشکیل بدهند. این دولت جدید راه مشکلی برای برای جلب اطمینان مردم به دولت دارد.

 

رئیس جمهور آمریکا همچنین از نوری المالکی بواسطه آنکه موجب بروز بحران سیاسی در عراق شده انتقاد کرد.

 

به نوشته الجزیره العبادی 30 روز فرصت دارد تا کابینه جدید عراق را تشکیل بدهد و تا آن زمان المالکی همچنان نخست وزیر خواهد بود.

 

کاخ سفید در روزهای گذشته و بعد از بروز مشکل میان المالکی و "فواد معصوم" رئیس جمهور عراق، از معصوم حمایت کرده بود.

 

 

مالکی انتخاب العبادی را نقض هولناک قانون اساسی خواند


مالکی ماموریت حیدر عبادی برای تشکیل دولت جدید عراق را توسط رئیس جمهور این کشور "نقض هولناک قانون اساسی" دانست.

 

به گزارش ایسنا به نقل از سایت سومریه نیوز عراق، نوری مالکی، نخست وزیر عراق و رئیس ائتلاف "دولت قانون" در سخنرانی تلویزیونی خود با بیان اینکه مکلف کردن حیدر عبادی به تشکیل دولت جدید "نقض هولناک قانون اساسی" است، گفت: من اسناد و مدارک معتبری در اختیار دارم که نشان می‌دهد ائتلاف دولت قانون بزرگترین فراکسیون پارلمانی است.

 

نخست وزیر عراق گفت: تمامی اسناد و مدارک موجود از جمله تعداد رای‌ها و کرسی‌ها به نفع ماست. دولت قانون در واقع 103 کرسی و بیش از سه میلیون رای در اختیار دارد.

 

مالکی خاطرنشان کرد: تصمیمات دادگاه عالی فدرال روشن و آشکار بود و آنچه اتفاق افتاد "نقض هولناک قانون اساسی" بود.

 

مالکی همچنین از موضع آمریکا نسبت به مکلف کردن حیدر عبادی به تشکیل دولت جدید، انتقاد کرد و گفت: حمایت واشنگتن "نقض قانون اساسی" است.

 

وی اظهار داشت: نقض قانون اساسی از آنجا آغاز شد که رئیس جمهور از مدت تعیین شده قانون اساسی تجاوز کرد. همچنین دادگاه عالی فدرال هشدار داد که رئیس جمهور را به خاطر این اقدام مجازات خواهد کرد.


در همین راستا عواطف نعمه، نماینده ائتلاف دولت قانون فواد معصوم را به رهبری کردن "توطئه‌ای آشکار" متهم کرد.

 

وی گفت: ما به خاطر این اقدام رئیس جمهور به دادگاه عالی فدرال شکایت خواهیم کرد چرا که ما بزرگترین فراکسیون هستیم.

 

نعمه خاطرنشان کرد: ما خواهان سرعت بخشیدن به تشکیل دولت بودیم و علیه گروه "دولت اسلامی" (داعش) با نیروهای مسلح همکاری کردیم. ما نیاز شدیدی به یکپارچگی داریم اما اولویت‌ ما در اختیار داشتن سمت نخست وزیری است.


حزب الدعوة: العبادی نماینده ما نیست

 

 

خلف عبد الصمد نمانیده پارلمان عراق و از رهبران حزب الدعوة اعلام کرد که العبادی نماینده خودش است و نماینده ما نیست و ما از حق قانونی خود درباره معرفی نامزد نخست وزیری کوتاه نمی‌آییم.

 

به گزارش فارس، حزب الدعوة تاکید دارد که نامزد دولت قانون برای نخست وزیری نوری المالکی است و از این مسئله عقب نشینی نمی‌کند.


واکنش ایران به تغییر نوری مالکی نخست وزیر عراق

 

چند روز پیش خبرگزاری «رویترز»، به نقل از یک منبع آگاه ایران اعلام کرد که ایران با انتخاب جانشین برای نوری مالکی موافقت کرده است.

 

در همین حال یک روز پس از انتخاب حیدر عبادی، علی شمخانی نماینده رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی امروز (سه‌شنبه) در همایش سالانه سفرا و روسای نمایندگی‌های خارجی جمهوری اسلامی ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران از روند قانونی طی شده در خصوص انتخاب نخست‌وزیر جدید عراق حمایت می‌کند.


وی افزود: چارچوب‌های قانونی پیش بینی شده در قانون اساسی عراق به عنوان میثاق ملی مبنای انتخاب نخست‌وزیر توسط فراکسیون اکثریت در پارلمان ملی عراق است.


شمخانی با دعوت از همه گروه‌ها و ائتلاف‌های عراق به اتحاد و رعایت چارچوب‌های وحدت ملی به منظور حفظ منافع ملی و در نظر گرفتن حاکمیت قانون، توجه به شرایط حساس کشور عراق به منظور مقابله با تهدیدات خارجی را خواستار شد.


دبیر شورای عالی امنیت ملی با تقدیر از نقش مرجعیت دینی به عنوان رکن پایدار حفظ انسجام و اتحاد در عراق بر حمایت جمهوری اسلامی ایران از عراق یکپارچه و امن به منظور خدمت رسانی به مردم و ارتقاء جایگاه منطقه‌ایش تاکید کرد.

وی تصریح کرد که 43 نماینده از 53 نمانیده حزب الدعوه در اولین نشست دولت قانون با تصمیم انتخاب نوری المالکی برای معرفی به عنوان نخست وزیر موافق بودند. 

واکنش بهارستان به اظهارات روحانی

Posted: 12 Aug 2014 03:33 AM PDT

جرس: صحبت های دیروز رئیس جمهور که در آن "مذاکره هراسان را بزدل سیاسی خواند" واکنش های متفاوتی بین مجلس نشینان برانگیخت.  

 

رئیس جمهور در سخنان روز گذشته خود با انتقاد از کسانی که از مذاکره می‌ترسند عنوان کرده بود:" آنها که از مذاکره می‌ترسند بروند به جهنم". این ادبیات رئیس جمهور با واکنش موافقان و مخالفان رئیس جمهور در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی مواجه شده است.

محوریت انتقادات با طیف اصولگرای مجلس بود و از همان ابتدای صبح، ابوترابی فرد که زنگ شروع مجلس را به صدا درآورد نطق پیش از دستور خود را به همین ادبیات روحانی اختصاص داد و تأکید کرد که مسئولان عالی رتبه نظام از ادبیات مناسب‌تری استفاده کنند.

 

بخشی از این واکنش ها به نقل از خبرگزاری ایسنا:

 

محمد قسیم عثمانی نماینده بوکان: اگر به آن کسی که گفت خس و خاشاک برخورد می‌شد، امروز این اتفاق نمی‌افتاد.

 

قاضی پور نماینده ارومیه خبر داد که نمایندگان قصد دارند تقاضای رسیدگی به این مسأله را از هیأت رئیسه داشته باشند.

 

محمدرضا پورابراهیمی نماینده کرمان : تعابیری که رئیس جمهور به کار برد، زیبنده ایشان نبود. ما باید با ادبیات اسلامی و سعه صدر برخورد کنیم حتی اگر منتقدانمان از ادبیات خوبی برخوردار نبودند.

 

 روح‌الله حسینیان نماینده اصولگرای مجلس با طوماری به دست در صحن مجلس ظاهر شد، این طومار که مربوط به امضای نمایندگان برای غیرعلنی کردن مجلس بود تا بتوانند ادبیات روحانی را مورد بحث قرار دهند، در همان دقایق ابتدایی جمع‌آوری امضا، موسوی لارگانی خبر داد که 120 امضا جمع شده؛ این امضاها در نهایت به عدد 200 رسید.

 

احمد توکلی : این روزها زیاد عصبانی می‌شوید آیا هرکس که مخالف بود بزدل است و هرکس که مخالف نبود، شیردل انقلابی؟!

 

ابوالفضل ابوترابی نماینده نجف‌آباد : آقای رئیس جمهور، ما حقوقدان هستیم، به کار بردن لفظ بزدلان سیاسی بار حقوقی داد.

 

قاسم جعفری، چهره دیگر اصولگرای مجلس: شما باید منش پدرگونه‌ای داشته باشید، بعید می‌دانم تعابیری چون "بیسواد، بزدل و بروید به جهنم" قول طیب یا صراط طیب باشد.

 

رایزنی نمایندگان برای غیرعلنی شدن مجلس که در طول نطق‌ها به چشم می‌خورد، بعد از پایان نطق‌های میان دستور هم ادامه پیدا کرد و دقایقی بعد در حالی که نوبخت در مجلس حضور پیدا کرده بود لاریجانی، جلسه را غیرعلنی اعلام کرد و بدون هیچ توضیحی از خبرنگاران خواست جلسه را ترک کنند؛ جلسه‌ای که تا پایان غیرعلنی باقی ماند.

 

روح الله حسینیان نخستین کسی بود که جلسه غیرعلنی را ترک کرد.

 

او در جمع خبرنگاران با لحنی کنایه‌ای درباره مذاکرات غیرعلنی گفت "نمایندگان می‌خواستند تصمیم بگیرند به جهنم بروند یا نه". او از پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که درباره لحن و نوع صحبت حکردن محمود احمدی نژاد پرسید و به حسینیان گفت آقای احمدی نژاد که بدتر حرف می‌زد چرا واکنش نشان ندادید امتناع کرد اما با واکنش جمع خبرنگاران مواجه شد و در توضیحی خیلی کوتاه فقط گفت: آقای احمدی نژاد هیچ‌گاه این‌قدر زشت صحبت نکردند.

 

محمدرضا تابش چهره اصلاح طلب مجلس نیز در جمع خبرنگاران حضور پیدا کرد و تلویحا از رئیس جمهور حمایت کرد.

 

او گفت بخشی از صحبت‌های رئیس جمهور تحریف شده، به نظر من جریانی این مسأله را ساماندهی می‌کند تا این صحبت‌ها را بزرگ کند، البته رادیو و تلویزیون هم در این مسأله بد عمل کرد.

 

تابش از ختم به خیر شدن انتقادات امروز نمایندگان خبر داد و افزود: لاریجانی همه را به مدارا دعوت کرد تا با توجه به مسائل داخلی و منطقه‌ای موارد اینچنینی کمتر در مجلس مطرح شده و مجلس بیشتر به معیشت مردم بپردازد.

 

علیرضا محجوب نیز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: رئیس جمهور پیشین بارها توهین کرد اما آقایان ککشان نگزید و هیچ کس اینجا حرف نزد.

 

وی درباره‌ی درخواست نمایندگان برای تشکیل جلسه غیر علنی در خصوص صحبت‌های رئیس جمهور گفت: من موافق انتقاد هستم اما به شرطی که همه بتوانند انتقاد کنند.

 

نماینده مردم تهران در مجلس خاطر نشان کرد:‌ نمایندگان یادشان بیاید که ریاست جمهوری سابق بارها به ساحت مجلس توهین کرد و آقایان ککشان هم نگزید.

 

 

 

رئیس جمهور دیروز عصبانی نبود ولی صریح بود


مشاور فرهنگی رئیس جمهور با دفاع از ادبیات روز گذشته رئیس جمهور در جمع سفرا و نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور، گفت: رئیس جمهور دیروز صریح بودند.

 

حسام‌الدین آشنا درباره ادبیات روز گذشته رئیس جمهور و انتقاداتی که به این ادبیات از سوی موافقان و مخالفان دولت وارد شده است و این‌که برخی معتقد بودند دیروز رئیس جمهور عصبانی بوده است، تاکید کرد: به نظر بنده رئیس جمهور عصبانی نبود، ولی صریح بود.

 

آشنا در پاسخ به این سوال که برخی ادبیات روز گذشته رئیس جمهور را شبیه به ادبیات رئیس جمهور پیشین عنوان کرده‌اند بار دیگر تأکید کرد که به نظر بنده رئیس جمهور عصبانی نبود، ولی صریح بود.

 


 

دادرسی پرونده محمدرضا رحیمی پایان یافت

Posted: 12 Aug 2014 02:15 AM PDT

نادری محکومیت محمدرضا رحیمی را تکذیب کرد
 جرس: سرپرست دادگاه های کیفری استان تهران از پایان دادرسی پرورنده محمدرضا رحیمی یکی از مسوولان ارشد دولت دهم خبر داد.  

 

«محسن افتخاری» روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: قضات پرونده مشغول نوشتن رای هستند.


وی درخصوص زمان صدور رای گفت: همانطور که پیشتر اعلام کرده بودیم، پیش بینی می شود رای پرونده تا اواخر مرداد ماه صادر شود.


پرونده محمدرضا رحیمی یکی از مسوولان ارشد دولت دهم اواخر اسفند سال گذشته با صدور کیفرخواست به دادگاه کیفری استان تهران ارسال شد و برای رسیدگی در اختیار شعبه 76 دادگاه به ریاست قاضی سیامک مدیر خراسانی قرار گرفت.


شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران طی دو جلسه و به صورت غیر علنی به اتهامات متهم این پرونده رسیدگی کرد که جلسه نخست سوم خرداد ماه با حضور «د.س.ش» و «ج.الف» دو تن از متهمان پرونده اختلاس از شرکت بیمه ایران و جلسه دوم 17 خرداد ماه برگزار شد و دادگاه ختم رسیدگی را اعلام کرد.

 

نادری محکومیت محمدرضا رحیمی را تکذیب کرد

 

وکیل‌مدافع محمدرضا رحیمی محکومیت موکلش به 5 سال حبس را تکذیب کرد.


محمدرضا نادری در گفت‌گو با ایسنا، تاکید کرد که هنوز حکمی درباره موکلش صادر نشده است.

 

وی با تکذیب خبری مبنی بر محکومیت موکلش به ۵ سال حبس و رد مبلغ ۸ و نیم میلیارد تومان گفت که اگر حکم صادر شده باشد او و موکلش باید توسط شعبه رسیدگی کننده مطلع می‌شدند.

 

صبح امروز وبسایت امنیتی "جهان‌نیوز" نوشته بود: شنیده های خبرنگار جهان حاکی از آنست که م. ر. متهم جنجالی پرونده خانه فاطمی و بیمه ایران که از مسؤولین بلند پایه دولت قبلی است، به ۵ سال حبس و بازگرداندن مبلغ ۸ و نیم میلیارد تومان جریمه نقدی محکوم شده است. ظاهرا این حکم در مرحله بدوی است و هنوز قطعی نشده است.


به گزارش ایسنا، پس از صدور کیفرخواست برای محمدرضا رحیمی در روزهای پایانی سال 92 پرونده معاون اول محمود احمدی نژاد برای رسیدگی به اتهاماتی که تاکنون رسما از آنها نامی برده نشده است به شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران ارجاع شد.

 

این شعبه به ریاست قاضی سیامک مدیرخراسانی در روزهای سوم و هفدهم خردادماه 93 به اتهامات رحیمی رسیدگی کرد.

 

قاضی محسن افتخاری سرپرست دادگاه‌های کیفری استان تهران چهارشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۳به ایسنا گفت که تا پایان مرداد 93 حکم پرونده محمدرضا رحیمی صادر می‌شود.

 

بر اساس این گزارش، دادستانی تهران شنبه چهاردهم دی ۱۳۹۲ با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که از محمدرضا رحیمی تحقیق به عمل آمده و او در حال حاضر با صدور قرار وثیقه‌ مناسب و تأمین آن، آزاد است.

 

محسنی‌اژه‌ای سخنگوی قوه قضاییه نیز در نشست خبری دوازدهم اسفند در پاسخ به سئوالی درباره صحت صدور قرار مجرمیت یکی از مسئولان دولت سابق در پرونده‌های بیمه و ارز و وجود 25 یا 29 عنوان اتهامی برای او، گفت: اصل موضوع صحیح است و قرار مجرمیت برای این فرد صادر شده است، اما از تعداد اتهامات مطلع نیستم و در صورت اطلاع هم نمی‌توانستم بیان کنم. 

بیانیه شورای هماهنگی جبهه اصلاحات فارس درباره اقدام افراطیون در راهپیمایی روز قدس شیراز

Posted: 12 Aug 2014 01:52 AM PDT

 جرس: شورای هماهنگی جبهه اصلاحات فارس با انتشار بیانیه‌ای نسبت به "اقدام تفرقه‌افکنانه‌ی افراطیون" در راهپیمایی روز قدس هشدار داده و خواستار برخورد با این اقدامات شده است.  

 

به گزارش جرس، در این بیانیه با تشریح وقایع رخداده در راهپیمایی روز قدرس استان فارس، آمده است: در روز قدس، تعدادی از عناصر افراطی در حاشیه راهپیمایی، مسابقه تیراندازی را ترتیب می‌دهند و عکس‌های رییس جمهور محبوب اسبق کشورمان سید محمد خاتمی، نخست‌وزیر محبوب امام(ره)، جناب آقای مهندس میرحسین موسوی و یار وفادار امام(ره)، حجةالسلام و المسلمین کروبی را به عنوان هدف تیراندازی قرار داده بودند که این اقدام موجب ناراحتی شدید عموم مردم و علاقمندان به این بزرگواران می‌شود.

 

در انتهای این بیانیه، با انتقاد از جانب‌داری فرماندار شیراز از اعمال افراطیون، آمده است: مدیران زبون و فرصت‌طلب بدانند که مردم با رای خود در ۲۴خرداد خواستار انزوای اینگونه گروه‌ها و افراد بوده و هستند.


متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:


به نام خدا
بیانیه شورای هماهنگی جبهه اصلاحات فارس درباره اقدام تفرقه‌افکنانی افراطیون در راهپیمایی روز قدس
به نام خدا
وَلَا یَجْرِمَنَّکُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ عَلَىٰ أَلَّا تَعْدِلُوا ۚ اعْدِلُوا هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوَىٰ
روز قدس در کنار دهه فجر دو نماد اصلی نظام جمهوری اسلامی هستند که فلسفه وجودی آنها وحدت و همدلی بین آحاد ملت ایران صرف نظر از سلائق سیاسی، مذهبی و نژادی و… حول شعارها و اهداف اولیه انقلاب اسلامی و وحدت تمام آزادی‌خواهان جهان در برار صهیونیزم بین‌الملل می‌باشد. تهی نمودن این نمادها از فلسفه وجودی آنها قطعا ریختن آب به آسیاب دشمنان انقلاب و حامیان صهیونیزم خواهد بود.
با تاسف فراوان در سال‌های اخیر انحراف از اهداف انقلاب اسلامی در بخش‌های گوناگون اتفاق افتاده است،اما بدترین این انحراف‌ها سوء استفاده عناصر افراطی و تکفیری از مناسبت‌های ملی و مذهبی برای پیش‌برد اهداف سخیف جناحی بوده است، به طوری که حادثه‌ای که در روز قدس امسال توسط همین عناصر افراطی به وقوع پیوست آنچنان دردناک بوده و دل هر دلسوز انقلاب و کشور را به درد می‌آورد که سکوت در مقابل آن جایز نیست، به ویژه زمانی که متوجه شدیم فرماندار برآمده از رای اصلاح‌طلبان و اعتدال‌گرایان نیز به شکلی تاسف‌بارتر با این حادثه برخورد نموده‌اند.
اما اصل حادثه: در روز قدس، تعدادی از عناصر افراطی در حاشیه راهپیمایی، مسابقه تیراندازی را ترتیب می‌دهند و عکس‌های رییس جمهور محبوب اسبق کشورمان سید محمد خاتمی، نخست‌وزیر محبوب امام(ره)، جناب آقای مهندس میرحسین موسوی و یار وفادار امام(ره)، حجةالسلام و المسلمین کروبی را به عنوان هدف تیراندازی قرار داده بودند. این اقدام موجب ناراحتی شدید عموم مردم و علاقمندان به این بزرگواران می‌شود که طی مراجعات و تماس‌های مکرر، از شورای هماهنگی جبهه اصلاحات استان فارس پیگیری حقوقی این موضوع رادرخواست می‌نمودند. به دنبال این حادثه، یکی از خبرنگاران فعال شیراز طی مقاله‌ای این اقدام را مورد نقد قرار داده است و از مسئولان استان خواستار برخورد با عاملین و آمرین این حادثه می‌شود،اما فرماندار منصوب دولت تدبیر و امید که پست خود را مدیون حمایت همین بزرگواران از کاندیداتوری حجةالسلام روحانی می‌باشند خبرنگار یادشده را احضار نموده و ضمن عتاب می‌گویند شما با این مطلب، آرامش جامعه را به هم زده‌اید و به وی توصیه می‌کند که از ورود به این موضوع خودداری نماید و خطاب به وی می‌گوید: شما خانواده دارید و باید به فکر امنیت خانواده و عزیزان خود باشید. به نظر می‌رسد لحن فرماندار در این جمله لحنی تهدیدآمیز است که این لحن دور از تدبیر مورد نظر دولت یازدهم است.
اگرچه از عناصر افراطی و تکفیری انتظاری جز اینگونه اقدامات تفرقه‌افکانه نمی رود و همچنین از عناصر فرصت‌طلب نیز انتظار توجه به خواست مردم و شعارهای دولت نمی‌رود،آنچه مورد انتظار شورای هماهنگی جبهه اصلاحات فارس می‌باشد، موضع‌گیری شفاف و علنی استاندار محترم دولت تدبیر و امید، جناب آقای دکتر احمدی است که همانگونه که در جلسات خود با اصلاح‌طلبان اظهار داشته‌اند وفادار به اهداف و برنامه‌های دولت تدبیر و امید و همراه با اصلاح‌طلبان هستند، ضمن مصاحبه مطبوعاتی حادثه نفرت‌انگیزی که در روز قدس اتفاق افتاده را محکوم نموده و دستور پیگیری و برخورد با آمرین و عاملین این اقدام شنیع را صادر نموده تا عناصر افراطی و همچنین مدیران زبون و فرصت‌طلب بدانند که مردم با رای خود در ۲۴خرداد خواستار انزوای اینگونه گروه‌ها و افراد بوده و هستند.
این حداقل انتظار جامعه و شورای هماهنگی جبهه اصلاحات فارس به عنوان وظیفه قانونی و اخلاقی استاندار محترم می‌باشد.
شورای هماهنگی جبهه اصلاحات استان فارس 

استیضاح وزیر علوم اعلام وصول شد

Posted: 12 Aug 2014 01:52 AM PDT

 جرس: طرح استیضاح وزیر علوم وتحقیقات وفناوری که به امضای ۵۱ نماینده مجلس رسیده بود، توسط یک عضو هیات رئیسه مجلس اعلام وصول شد.  

 

این طرح به امضای ۵۱ نماینده مجلس رسیده و متن آن توسط حسین سبحانی نیا عضو هیات رئیسه مجلس قرائت شده است.

 

به گزارش ایسنا، در طرح استیضاح وزیر علوم آمده است:

 

 

همان گونه که مستحضرید دانشگاه‌های کشور محل تربیت نیروی انسانی متخصص، متعهد و دانشمند و کانون اصلی تولید علم و دانش در کشور هستند و به واسطه‌ی همین ارزش و اهمیت است که حضرت امام (ره) دانشگاه را کارخانه انسان سازی و ضامن استقلال کشور دانستند.

رهبری معظم انقلاب اسلامی (مد ظله العالی) اسلامی شدن دانشگاه را خواستار شدند و تولید علم و تسریع در دانش‌اندوزی را از اولویتهای ایران اسلامی برشمردند با عنایت به شرایط ویژه کشور و ضرورت عبور عزت‌مدارانه از مقابل جنگ تحمیلی اقتصادی، نظام سلطه به رهبری آمریکا، لزوم آرامش و دقت نظر در پرهیز از ایجاد تنش و افراط در محیط‌های علمی صد چندان است.

با عنایت به شیوه‌ی مدیریت جناب آقای دکتر فرجی دانا وزیر علوم و فناوری خلاف مصالح کشور و انتخاب رویه‌ای است که مانع رشد تولید علم شده است طرح استیضاح با استناد به اصل 89 قانون اساسی، خواهان استیضاح وزیر محترم علوم به علت عدم پایبندی ایشان به رویه‌های قانونی، مصالح کشور و مشی اعتدال و وعده‌های داده شده در زمان رای اعتماد به مجلس و به تبع آن ایجاد و فراهم‌سازی بستر و ترویج افراطی‌ گری در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی هستیم.

عدم پذیرش و سرگردانی پذیرفته شدگان قانونی بورسیه‌های تحصییلات تکمیلی و متاسفانه ارائه مجوز پذیرش افراد رد صلاحیت شده در این دوره‌ها علی رغم تاکید مراجع ذی صلاح و قانونی کشور و بازگرداندن برخی اساتید اخراج شده توسط هیات‌های رسیدگی به تخلفات یا مراجع ذیربط دانشگاهها، اعزام گروه‌های سیاسی بعضا دارای سوابق تند روی در قالب کارشناسان، ارزیابی عملکرد روسای دانشگاه‌ها که زمینه‌ی ایجاد تنش را در دانشگاه‌ها نموده و تغییرشیوه انتخاب روسای دانشگاهها بر خلاف رویه‌های جاری شورای عالی انقلاب فرهنگی و خلاف دستور صریح ریاست جمهوری، منصوب کردن عناصر دارای سابقه‌ی مشخص در فتنه 88 در مسئولیت‌های مهم ستادی، وزارتخانه و عزل اشخاص عالم متعهد و مدیر از برخی دانشگاهها و نصب افراد دارای سوابق تند وافراطی به ویژه در مدیریت‌های میانی دانشگاهها، عدم مواجهه درست با تحرکات سیاسی، ضد انقلاب و ضد نظام و برخی عناصر فعال در دانشگاهها و میدان دادن به برخی نشریات دارای رویکرد ضد دینی و گرایشات شدیدا قومی و تجزیه طلبانه و یا الحادی در محیط‌های دانشگاهی و احیای برخی تشکل‌های افراطی و آشوب طلب. 

وزیر ارتباطات: فیلترینگ فعلی کارآمد نیست

Posted: 12 Aug 2014 12:45 AM PDT

جرس: وزیر ارتباطات گفت: تصمیم ما بر این است که همه مردم به اینترنت دسترسی داشته باشند به جای اینکه عده‌ای به طور کامل از تکنولوژی محروم شوند بنابراین ما در یک مقطع ناچاریم که با امکانات کمی که داریم به نوعی ساماندهی کنیم تا پروژه‌های‌مان اجرا شود.

 

روزنامه ایران نوشت: بیش از 10 سال است بحث شبکه ملی اطلاعات تحت عناوین مختلف مطرح بوده و حتی در برنامه پنج ساله دوم قرار براین بود که شبکه ملی اطلاعات در دوسال اول برنامه، نهایی شود که در قالب این شبکه 60 درصد خانوارها و100 درصد کسبه به این شبکه بپیوندند. حالا که در گذشته هیچ کدام این کارها انجام نشده و کسی هم صدایش در نیامده جالب است از زمانی که دولت جدید آغاز به کار کرده است همه دل نگران این شبکه هستند.

 

این دولت و اکثر افراد جامعه روی یک مسئله اتفاق نظر دارند و این مسئله آن است که آنچه که عفت عمومی را خدشه‌دار می‌کند مثل سایت‌های ضد اخلاق و مستهجن و سایت‌های ضد دین باید فیلتر شوند بنابراین از این جنبه هیچ اختلاف نظری بین مراجع، علما، متدینین، خانواده‌ها و دولت وجود ندارد ولی آن چیزی که باعث اختلاف نظر می‌شود برخی اعمال سلیقه‌های شخصی است.

 

فناوری اطلاعات و ارتباطات جزو فناوری‌هایی به حساب می‌آید که روز به روز در حال پیشرفت است پس باید همه امکانات هماهنگ با تحولات جهانی پیشرفت داشته باشد این فیلترینگی که در حال حاضر اجرا می‌شود فیلترینگی است که در گذشته از آن استفاده می‌شد و اصلاً از نظر ما راضی‌کننده هم نبوده است.

 

در شبکه ملی اطلاعات، تلاشمان براین است که بسیاری از نیازمندیهای مردم در همین شبکه توسط دستگاه‌های مختلف و همه بخش‌هایی که تولید محتوا می‌کنند به وجود بیاید مانند دسترسی به اطلاعات وزارتخانه‌های مختلف، سایت‌هایی که تولید محتوای آموزشی و سرگرمی دارند و... به طور کلی تلاشمان بر این است که سرویس پرسرعت به مردم بدهیم یعنی همه چیز که در داخل کشور است مردم به راحتی با سرعت بالا بتوانند آن را بارگذاری و از آن استفاده کنند.

 

«آقای واعظی با وجود این‌که طی سال‌های اخیر چهره فعال‌تری در عرصه سیاست خارجی داشته‌اند، اما تحصیلاتشان در رشته ارتباطات است و اولین آشنایی بنده بعد از انقلاب با ایشان وقتی بود که مسئول مخابرات کشور در زمان مرحوم شهید قندی بودند و من تأیید می‌کنم که ایشان از مدیران فعال و ارزشمند کشور هستند که هر کجا بوده‌اند شاهد مدیریت خوب ایشان بوده‌ایم». این بخشی از سخنرانی دکتر روحاتی در جلسه علنی مجلس در 21مرداد ماه 92 برای معرفی و دلیل انتخاب «محمود واعظی» به عنوان وزیر پیشنهادی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است.

 

امروز یک سال از آن تاریخ سپری شده است و وزیر پیشنهادی در آن زمان توانست با 218رأی موافق مجلسیان، لقب دهمین وزیر حوزه آی سی تی را از آن خود کند. وی در حالی سکاندار این وزارتخانه مهم و کلیدی شد که طی 8 سال قبل از آن به دلیل سوء مدیریت، این وزارتخانه با چالش‌های بسیاری دست به گریبان بود.به بهانه یک‌سالگی این سکانداری، مهمان وزیر در ساختمان شهیدی قندی شدیم تا از نزدیک جویای احوال حوزه آی سی تی کشور باشیم .

- بهبود سرعت و کیفیت اینترنت سال‌ها است برای کاربران کشورمان به یک آرزوی دست نیافتنی بدل شده است و شما از زمان ریاست خود بر وزارت ارتباطات برای تحقق این امر در تلاش هستید و در آخرین آمار اعلام کرده‌اید طی یک سال فعالیت‌تان بیش از 2 میلیون کاربر، دارای اینترنت پرسرعت شده‌اند و سرعت اینترنت در دانشگاه بالا رفته و در حدود 6 هزار روستا هم دارای اینترنت پرسرعت شده است و در عین حال پروژه‌هایی در دست دارید که با اجرای آن سرعت اینترنت بهبود خواهد یافت. در خصوص این پروژه‌ها توضیح دهید و اینکه دقیقاً چه زمانی سرعت و کیفیت اینترنت بهبود خواهد یافت؟

در حال حاضر شرایطی در کشور به وجود آمده که همه به دنبال اینترنت هستند و در عین حال اینترنت نیاز به یک زیرساخت دارد که باید سرمایه‌گذاری بسیاری در این خصوص انجام شود تا مردم سراسر کشور بتوانند از این خدمت بهرمند شوند. متأسفانه طی سال‌های گذشته به دلایل مختلف روی این زمینه سرمایه‌گذاری نشده و در مقابل ما مواجه هستیم با انبوهی از متقاضیان دریافت اینترنت از سوی افراد شخصی، دولتی، دانشگاهی و... البته از زمان برعهده گرفتن این پست در تلاش هستم وضعیت موجود را مدیریت کنم و سعی داریم تا آنجایی که از نظر فنی امکان دارد با ترمیم‌هایی با پروژه‌های کوچک با جابجایی‌ها با آوردن میزبانی‌ها از خارج به داخل کشور یک مقدار تسهیلات برای مردم بوجود بیاوریم. به عنوان مثال سال گذشته که من این وزارتخانه را تحویل گرفتم 10 درصد میزبانی‌ها در داخل کشور و 90 درصد سرورها و میزبانی‌ها در خارج از کشور بود و تلاش بسیاری صورت گرفت تا آنجا که امروز که با شما صحبت می‌کنم 34 درصد میزبانی در داخل و 66درصد در خارج کشور صورت می‌گیرد و تلاش ما براین است با تسهیلاتی که برای سایت‌های مختلف خبرگزاری‌ها، دانشگاه‌ها و.... قائل شدیم همگان را تشویق کنیم که اگر تولید محتوا در داخل کشور دارند میزبانی آن را نیز به داخل کشور منتقل کنند و آمادگی داریم که تخفیف‌هایی به همراه تسهیلات بسیاری برایشان فراهم کنیم.

این یکی از روش‌هایی بوده که ما در این یکسال انجام داده‌ایم و از این طریق توانستیم یک مقدار فضای پهنای باند برای ما آزاد شود و سعی داریم با ابتکار و روش‌های فنی دیگری به نوعی سیل عظیمی از درخواست‌های اینترنت را سروسامان دهیم حدود 2 میلیون کاربر توانستند به اینترنت دسترسی داشته باشند اما هنوز درخواست‌ها بشدت بالا است و درخصوص سرعت اینترنت نیز باید به این نکته اشاره داشته باشم تا زمانی که این تعداد متقاضی دریافت اینترنت داریم یا باید به فکر ارائه اینترنت به این دسته از کاربران باشیم یا بگذاریم این افراد سال‌ها در انتظار نوبت بمانند و امکانات را معطوف به بالا بردن سرعت کنیم.

اما تصمیم ما بر این است که همه مردم به اینترنت دسترسی داشته باشند به جای اینکه عده‌ای به طور کامل از تکنولوژی محروم شوند بنابراین ما در یک مقطع ناچاریم که با امکانات کمی که داریم به نوعی ساماندهی کنیم تا پروژه‌های‌مان اجرا شود.

اما در ارتباط با پروژه‌هایی که داریم باید بگویم با اجرای شبکه ملی اطلاعات، بخشی از مشکلات مردم حل خواهد شد به این معنا که ما در شبکه ملی اطلاعات، تلاشمان براین است که بسیاری از نیازمندیهای مردم در همین شبکه توسط دستگاه‌های مختلف و همه بخش‌هایی که تولید محتوا می‌کنند به وجود بیاید مانند دسترسی به اطلاعات وزارتخانه‌های مختلف، سایت‌هایی که تولید محتوای آموزشی و سرگرمی دارند و... به طور کلی تلاش می کنیم که سرویس پرسرعت به مردم بدهیم یعنی مردم به راحتی با سرعت بالا بتوانند بارگذاری و از اینترنت استفاده کنند.

- دقیقاً چه زمانی این وعده تحقق خواهد یافت؟

به امید خدا اگر بودجه مورد نیاز تأمین شود اواخر سال 94 این کار انجام خواهد شد ولی این به این معنا نیست که ما همه کارها را نگه خواهیم داشت تا پایان سال 94 چرا که ما بخش بخش هر چه آماده باشد را در اختیار مردم قرار می‌دهیم. در عین حال ذکر این نکته ضروری است که شبکه ملی اطلاعات یک شبکه هوشمند است که کاربر بنا به نیاز می‌تواند مسیر داخل یا خارج را انتخاب کند و طبیعی است که سرعت اینترنت داخلی بسیار بیشتر از دسترسی بین‌الملل خواهد بود به هرحال ما برای این کار پروژه‌های مختلفی تعریف کردیم و قرار است در سراسر کشور حدود 10 تا 12 هزار میلیارد تومان دولت سرمایه‌گذاری کند و تا سال آینده بخش خصوصی نیز باید برای شبکه ملی اطلاعات سرمایه‌گذاری کند و با این هماهنگی‌های انجام شده امیدوارم شبکه ملی اطلاعات را در موعد مقرر به بهره‌برداری برسانیم.

با اجرای این شبکه مردم سراسر کشور دولت الکترونیک خواهند داشت و سلامت الکترونیک و همچنین آموزش الکترونیک و بخش قابل توجهی از نیازمندیهای مردم از طریق این شبکه برطرف می‌شود در دو جلسه که در شورای عالی فناوری اطلاعات داشتیم ما همه دستگاه‌های مختلف را موظف کردیم که همزمان که ما داریم زیرساخت را آماده می‌کنیم دستگاه‌های مختلف نیز سرویس‌های خود را آماده کنند که همزمان بتوانیم از این شبکه بهره‌مند شویم.

- صحبت از شبکه ملی اطلاعات شد و جا دارد به این نکته اشاره داشته باشم که دولت تدبیر و امید خواسته و ناخواسته به نوعی میراثدار دولت قبلی است و باید جوابگوی بسیاری از ناکامی‌های دولت قبل باشد. یکی از این موارد شبکه ملی اطلاعات است و حاشیه‌هایی که در خصوص آن در این مدت صورت گرفته و متأسفانه شاهد هستیم آن طور که باید از سوی وزارتخانه و شخص شما اظهار نظری صورت نگرفته، دلیل این سکوت چیست؟ و شبکه ملی اطلاعات دقیقاً چه زمانی به سرانجام خواهد رسید؟

دولت آقای دکتر روحانی بنای آن را ندارد وارد حاشیه سازی شود حتی اگر دیگران هم بخواهند برایش حاشیه ایجاد کنند. قرار نیست ما در این بازی وارد شویم وگرنه شما خودتان در جریان هستید که بیش از 10 سال است بحث شبکه ملی اطلاعات تحت عناوین مختلف مطرح بوده و حتی در برنامه پنج ساله دوم قرار براین بود که شبکه ملی اطلاعات در دوسال اول برنامه، نهایی شود که در قالب این شبکه 60 درصد خانوارها و100 درصد کسبه به این شبکه بپیوندند. حالا که در گذشته هیچ کدام این کارها انجام نشده و کسی هم صدایش در نیامده جالب است از زمانی که دولت جدید آغاز به کار کرده است همه دل‌نگران این شبکه هستند و دنبال اجرای آن، ما جواب این افراد را نمی دهیم چون قصد داریم اول عمل کنیم بعد حرف بزنیم چون اهل شعار نیستیم.

با توجه به اینکه ما کارهای مربوط به طراحی، برنامه‌ریزی و هماهنگی بین دستگاه‌ها را انجام داده‌ایم ولی شبکه ملی اطلاعات به یک بودجه عظیمی نیاز دارد که بتواند پژوهش‌هایش را اجرایی کند. تا به امروز با اینکه بودجه اختصاص داده شده ولی به دلایل مختلف دولت تا کنون نتوانسته پولی به ما بدهد. پس ما منتظر هستیم تا گشایشی به وجود آید که بتوانیم این پروژه‌ها را عملیاتی کنیم تا از این طریق در 2سال آخر این برنامه آنچه که قرار بود در 10 سال گذشته اجرا شود را عملیاتی کنیم.

ما برنامه زمانبندی داریم و قدم به قدم هم داریم پیش می رویم و امیدوارهستیم که طبق برنامه که پایان سال 94 است شبکه ملی اطلاعات در بسیاری از شهرهای بزرگ و در تهران اجرا شود. فعلاً تصمیم گرفتیم که استان قم به عنوان پایلوت انتخاب شود تا از این طریق مشکلاتی که در این شهر می بینیم در جاهای دیگر برطرف کنیم ولی به طور جدی یکی از اولویت‌های اصلی وزارتخانه اجرای شبکه ملی اطلاعات است.

- در خصوص بودجه اجرای شبکه ملی اطلاعات شما اعلام کرده‌اید که بودجه‌ای که در دست دارید تنها کفاف حقوق کارمندها را می کند به همین علت به فکر فروش اوراق قرضه هستید؟

عرض من در مورد بودجه این بوده که آنچه که ما در این مدت از دولت دریافت کردیم تنها کفاف هزینه‌های کارمندهایمان بوده چرا که دولت به خاطر مشکلاتی که از دولت قبل برایش به ارث گذاشته شده، نتوانسته بودجه مورد نیاز را در اختیار ما قرار دهد ولی ما در یازده ماه گذشته با آنکه بودجه نداشیم ولی آنچه که مربوط به طراحی و هماهنگی با دستگاه‌ها، اپراتورها، PAP‌ها و... بوده انجام داده ایم و به نوعی مدل مفهومی این شبکه آماده است، تنها ما منتظر بودجه هستیم تا پروژه را اجرا کنیم. در خصوص رقم بودجه نیز فکر می‌کنم بودجه‌ای که امسال تعیین شده کفاف ندهد و ما ناچار باشیم با مجوزی که دولت در خصوص فروش اوراق داده از این طریق کمبود را جبران کنیم.

- شما همیشه اعلام کرده‌اید جلوی افزایش تعرفه‌های بخش مخابراتی کشور را خواهید گرفت چرا که افزایش تعرفه چه در بخش ثابت و چه همراه غیرقانونی است اما شاهد هستیم که به یکباره همراه اول تعرفه خودش را افزایش داد و این در حالی است که شما به عنوان رئیس کمیسیون سازمان تنظیم مقررات اجازه این افزایش تعرفه را به همراه اول داده‌اید.

آنچه که من اعلام کردم در 26 مرداد 92 بود. وقتی آمدم به وزارتخانه و دیدم تصمیمی گرفته شده که تعرفه تلفن ثابت و همراه درصد بسیار بالایی افزایش پیدا کند. پس با این کار مخالفت کردم چرا که آن رقم، رقم بالایی بود. لذا یک گروه کارشناسی برای این مسأله در نظر گرفتیم و اجازه ندادیم تا پایان سال 92 هیچ افزایشی صورت بگیرد بعد از آن نتیجه کار کارشناسی را به کمیسیون تنظیم مقررات بردیم. جایی که از دستگاه‌های مختلف وزارتخانه‌ها نماینده حضور دارد و سه نماینده هم به انتخاب دولت‌، آنجا روی این مسأله بررسی صورت گرفت و چند تصمیم گرفتیم یکی اینکه برای تلفن ثابت همسان‌سازی کد انجام شود یعنی اینکه در یک استان وقتی که از هر نقطه این استان به نقطه دیگر تلفن شهری حساب شود و اینکه ازیک استان به هر نقطه از کشور تنها یک تعرفه لحاظ شود چرا که در گذشته به این صورت بود که مثلاً تماس از تهران به کرج یک تعرفه داشت و از تهران به قزوین یک تعرفه دیگر و به تبع آن از تهران به تبریز این رقم افزایش بیشتری پیدا می‌کرد.

یعنی هر چه فاصله بیشتر می‌شد تعرفه نیز افزایش پیدا می‌کرد بنابراین تصمیم گرفتیم برای تلفن ثابت هرکسی از هر نقطه از ایران به هرنقطه دیگر تماس بگیرد تعرفه دیگر ثابت باشد. این مسأله خیلی به نفع مردم است مخصوصاً مردمی که در نقاط دور افتاده زندگی می‌کنند. تصمیم دیگری که در این کمیسیون گرفتیم برای تلفن همراه بود به این صورت که تماس از هر نقطه‌ای از این به بعد تنها یک تعرفه داشته باشد به همین علت یکسان سازی تعرفه در تلفن همراه را اجرا کردیم و برای هر دقیقه 499ریال پایه انتخاب شد و اپراتور‌ها می‌توانند تا 599 ریال در این رنج با هم رقابت داشته باشند این تصمیمی بود که در کمیسیون گرفته شد و ابلاغ کردیم پس اتفاقی که در سال 93 صورت گرفت درست بر اساس تصمیمی است که ما خودمان در کمیسیون گرفتیم و شما الان می‌دانید که بین سه اپراتور رایتل، همراه اول و ایرانسل هر اپراتور تشخیص داده چه تعرفه‌ای را اجرا کند. اما در عین حال ما به سه اپراتور توصیه کرده‌ایم که براساس نیازمندیهایی که مردم دارند آنها بسته‌های مختلف ارائه دهند.

در همین راستا در چند ماه گذشته شاهد هستیم که هرکدام از این اپراتورها بسته‌هایی را تبلیغ می‌کنند بنابراین سعی ما بر این است که رقابت سالم در افزایش کیفیت و پایین آوردن تعرفه بین اپراتورها را بالا ببریم که مردم بتوانند سود بهتری داشته باشند. ضمن اینکه ما در آینده برنامه ای داریم که در نیمه سال 94 اجرا خواهیم کرد به این صورت که هر کاربر می تواند با حفظ شماره خودش اپراتور را تغییر دهد این مسأله باعث می‌شود یک رقابت چه از نظر کیفیت و چه از نظر تعرفه بین اپراتورها به وجود آید.

- پس شما از افزایش تعرفه همراه اول گلایه ندارید؟

نه چون این افزایش طبق نظر کمیسیون انجام شده اما در عین حال بهتر بود که همراه اول افزایش تعرفه را به صورت مرحله ای انجام می‌داد تا به مردم شوک وارد نشود.

- شما اعلام کرده‌اید که دوره انحصار اپراتور سوم تمدید نخواهد شد و توصیه کرده‌اید که اپراتورها باید از نسل سوم عبور کنند و سرمایه گذاری برای نسل چهارم انجام دهند اما سؤال اینجا است نسل سوم برای ارائه خدمات خودش مثل ارائه مکالمه تصویری در کشور با مشکل روبه رو شده است پس چطور می‌توان در این شرایط از نسل چهارم صحبت کرد؟

توجه داشته باشید که مکالمه تصویری یکی از ده‌ها ویژگی نسل سوم تلفن همراه یا نسل چهارم است چرا که با اجرای این نسل می‌توان کیفیت صدا،پوشش دهی بهتر آنتن، بهره برداری از اینترنت با کیفیت یا انواع و اقسام اپلیکیشن‌های مختلف را اجرا کرد.

- اما آقای دکتر قبول دارید وجه تمایز اپراتور سوم با دو اپراتور فعال دیگر برای ارائه خدمات مکالمه تصویری بود، خدماتی که برای بسیاری از جمله نسل جوان یک دغدغه محسوب می‌شود خدماتی که در حال حاضر جلوی آن گرفته شده است؟

بحث پیوست فرهنگی در شورای عالی فضای مجازی مورد بررسی قرار گرفته و باید به این نکته توجه داشته باشید رأی ممنوعیت استفاده از مکالمه تصویری را همه علما صادر نکرده‌اند و تا آنجا که من در جریان هستم نظرات مختلف است و یک نظر واحد در این زمینه وجود ندارد. توجه داشته باشید در گذشته اپراتورهایی که امکان ارائه نسل سوم نداشتند در رقابت با رایتل بودند، بنابراین بستگی داشت سؤال خودشان را در خصوص مکالمه تصویری چگونه مطرح کنند تا به پاسخ مورد نیاز برسند؛ چراکه رایتل هم سؤال خودش را پرسیده و پاسخ‌هایی که گرفته مثبت بوده پس امیدواریم هر چه سریعتر این مشکل برطرف شود.

- استفاده از شبکه اجتماعی فیس بوک بین اعضای دولت رواج دارد شما به عنوان وزیر ارتباطات آیا عضو این شبکه هستید؟

من در فیس‌بوک عضو نیستم.

- آیا به دلیل خاصی عضو این شبکه نشده‌اید؟

دلیل خاصی ندارد. حتی قبل از اینکه وزیر هم بشوم عضو این شبکه نبودم چون به نظرم بسیار وقت گیر است شاید این جور عضویت‌ها قبل از پذیرفتن مسئولیت یک زنگ تفریح باشد اما به گمان من زمان زیادی از افراد می‌گیرد و من ترجیح می‌دهم به جای اینکه وقتم را در فیس بوک صرف کنم مقاله‌های علمی پژوهشی بنویسم. اما در عین حال به این مسئله هم اعتقاد دارم افرادی که عضو فیس‌بوک هستند کار اشتباهی انجام نمی دهند.

- نوشتن مقاله و انتشار آن در سایت‌ها و نشریه‌های بین‌المللی بار علمی برای کشورمان دارد اما قبول کنید عضویت یک وزیر در یک شبکه اجتماعی و تعاملش با کاربران تأثیر بسیار زیادی مخصوصاً روی نسل جوان دارد؟

دقیقاً به دلیل همین علاقه‌ای که بین جوانان وجود داشت در چند شبکه اجتماعی داخلی عضو شدم و علت عضویت در شبکه اجتماعی داخلی هم به این دلیل بود که احساس کردم باید شبکه‌های داخلی خودمان را تقویت کنیم. اگر من به عنوان وزیر عضو این شبکه‌های داخلی نمی‌شدم و نمونه خارجی را انتخاب می‌کردم این نشان‌دهنده بی‌توجهی من به زحمت عده‌ای از جوانان است که در این زمینه تلاش می کنند.

- آیا خودتان کارهای صفحاتی که در آن عضو هستید را انجام می‌دهید؟

تا حدودی سعی می‌کنم نظراتی که نوشته می‌شود را با دقت بخوانم و براساس مواردی که هست پاسخ بدهم، اما نمی‌توانم به تک تک نظرات جواب دهم بنابراین بعضی وقت‌ها یک پاسخی می‌نویسم و از همکاران می‌خواهم به نظرات مشابه همان پاسخ را بدهند چون واقعاً فرصت پاسخگویی به همه نظرات وجود ندارد از طرفی می‌دانید شبکه‌های اجتماعی از مقررات خاصی پیروی نمی‌کنند و هر کاربر هر چه دل تنگش می‌خواهد را می‌نویسد تا آنجا که زیر یک مطلب یک نفر نظر بی‌ربط می‌نویسند یکی فحش می‌دهد و دیگری تشویق می‌کند و در مجموع هر جور آدمی در این شبکه‌ها فعالیت می‌کنند و نظر می‌دهند، اما من سعی می‌کنم روزهای تعطیل وقت بیشتری برای این صفحه‌ها در نظر بگیرم.

- وعده دولت تدبیر و امید رفع فیلتر از شبکه‌های اجتماعی بوده و در این مدت دولت و شخص شما برای رفع فیلتر این شبکه‌‌ها دقیقاً چه اقداماتی انجام داده‌اید و چه برنامه‌هایی در نظر دارید؟

این دولت و اکثر افراد جامعه روی یک مسئله اتفاق نظر دارند و این مسئله آن است که آنچه که عفت عمومی را خدشه‌دار می‌کند مثل سایت‌های ضد اخلاق و مستهجن و سایت‌های ضد دین باید فیلتر شوند و بعید می‌دانم شما خانواده‌ای را پیدا کنید که به عنوان پدر یا مادر خانواده بخواهد پسر یا دخترش به این سایت‌ها دسترسی داشته باشد.

بنابراین از این جنبه هیچ اختلاف نظری بین مراجع، علما، متدینین، خانواده‌ها و دولت وجود ندارد ولی آن چیزی که باعث اختلاف نظر می‌شود برخی اعمال سلیقه‌های شخصی است. مثلاً در یک شبکه اجتماعی کسی یک عکسی می‌گذارد که ممکن است آن عکس در شأن یک جوان ایرانی نباشد همین مسئله باعث می‌شود کل شبکه فیلتر شود که از نظر ما این رفتار درست نیست؛ چرا که نظر دولت آن است که اگر خلافی در جایی انجام می‌شود آن را اعلام کنند؛ چرا که ما نمی توانیم اگر راننده یک خودرو در اتوبان خلافی مرتکب شد کل اتوبان را مسدود کنیم بلکه نیاز است فرد خاطی توقیف شود پس اعتقاد دولت در این خصوص اجرای فیلترینگ هوشمند است.

- جناب وزیر به اعتقاد شما فیلترینگی که در حال حاضر اجرا می‌شود کارآمد است؟

به هیچ وجه، شما می‌دانید فناوری اطلاعات و ارتباطات جزو فناوری‌هایی به حساب می‌آید که روز به روز در حال پیشرفت است پس باید همه امکانات هماهنگ با تحولات جهانی پیشرفت داشته باشد این فیلترینگی که در حال حاضر اجرا می‌شود فیلترینگی است که در گذشته از آن استفاده می‌شد و اصلاً از نظر ما راضی‌کننده هم نبوده واز روزی که این دولت آغاز به فعالیت کرده است ما پروژه‌های مختلفی را به دانشگاه‌های مختلف داخل کشور سپردیم که فیلترینگ هوشمند را طراحی کنند ما می‌توانستیم با صرف هزینه این برنامه را از خارج کشور تهیه کنیم، اما برای ما مهم است که برنامه فیلترینگ، محصول خودمان باشد یک محصول بومی که با پیشرفت تکنولوژی بتوانیم روی آن کار انجام دهیم براین اساس ما این مسئله را با جدیت دنبال می‌کنیم که بزودی فیلترینگ بهتری داشته باشیم. نگاه ما به فیلترینگ محدود کردن نیازمندی‌های صحیح مردم نیست.

- در جریان هستید که 10 نفر از نمایندگان مجلس به اظهار نظرهای شما در خصوص رفع فیلترینگ و پهنای باند تذکر داده‌اند که به گفته کارشناسان این تذکر مخصوصاً در مورد افزایش پهنای باند خلاف ماده 46 و برنامه پنجم توسعه کشور است؛ چرا که در مدت باقی مانده از این برنامه باید کشور ما از رتبه 15 میان 32 کشور منطقه به رتبه دوم برسد در این خصوص چه نظری دارید؟

این مسئله را که این تذکر خلاف است را باید هیأت رئیسه محترم مجلس بررسی کند. ولی جا دارد به این نکته اشاره داشته باشم که ما از یک طرف از سوی مردم تحت فشار هستیم که چرا اینترنت توسعه پیدا نمی‌کند و از طرف دیگر از سمت برخی نمایندگان، نمی‌توانم بگویم کل مجلس چون این نگاه را یک اقلیت خاص دارد. به هر حال قرار است در این خصوص من توضیحی ارائه دهم. من به عنوان وزیر دقیقاً برنامه‌ای را انجام می‌دهم که با ارائه همان برنامه توانستم از مجلس محترم رأی اعتماد بگیرم. پس به اعتقاد بنده مجلس موافق کارهایی است که ما در حال پیگیری و انجام آن هستیم.
بازدید از صفحه اولsendارسال به دوستان printنسخه چاپی 

غزه نیازمند مداخله بین المللی برای نجات از یک فاجعه بهداشتی قریب الوقوع است

Posted: 11 Aug 2014 11:58 PM PDT

سازمان بهداشت جهانی
جرس: «علاء علوان» مدیر بخش خاورمیانه سازمان بهداشت جهانی گفت: نوار غزه نیازمند مداخله بین المللی سریع برای نجات از یک فاجعه بهداشتی قریب الوقوع است که بارزترین آن بازگشت بیماری های مخفی و فروپاشی کامل سیستم بهداشتی در صورت تداوم این وضعیت است.  

 

به گزارش روز سه شنبه پایگاه خبری «الیوم السابع»، علوان شب گذشته در دیدار با «جواد عواد» وزیر بهداشت فلسطین در رام الله، گفت: نوار غزه در حال گذر از مرحله سخت بهداشت عمومی ناشی از قطع برق، آب و ویرانی خانه ها، بیمارستان ها و پناهگاه ها و مراکز بهداشتی است.

 

وی افزود: در حال حاضر نوار غزه، منطقه خسارت دیده است که صدها زخمی در آن نیازمند تخصص های پزشکی هستند که در غزه وجود ندارد و این امر مداخله سریع سازمان های بین المللی، سازمان ملل و کشورهای کمک کننده را می طلبد.

 

یک مقام بهداشت جهانی گفت: ما درحال ارزیابی میزان خسارت ها و نیاز مالی فوری نوار غزه هستیم که بهتر است هرچه سریع تر فراهم شود.

 

بنا به اظهارات وزیر بهداشت فلسطین، بر اساس هماهنگی های انجام شده، حدود 60 تا 70 زخمی صبح فردا نوار غزه را به مقصد ترکیه ترک خواهند کرد.

 

علاء علوان مدیر خاورمیانه سازمان بهداشت جهانی در سفر به غزه امروز از نزدیک در جریان مصیبت های ناشی از جنگ رژیم صهیونیستی علیه مردم بی دفاع غزه قرار می گیرد.

 

بر اساس آمار رسمی منابع فلسطینی، در اثر جنگ غزه تاکنون یک هزارو 944 فلسطینی شهید و حدود 10 هزار نفر نیز زخمی شده اند که علاوه بر ویرانی هزاران باب خانه و ساختمان دولتی، آموزشی، پزشکی به جا گذاشت.

 

بر اساس بیانیه رسمی رژیم صهیونیستی در این جنگ، 64 نظامی و سه غیرنظامی صهیونیست نیز به هلاکت رسیده و یک هزارو 8 صهیونیست هم زخمی شده اند که در میان آن ها 651 نظامی و 357 غیر نظامی وجود دارد.

 

گردان های عزالدین قسام شاخه نظامی جنبش حماس، شمار نظامیان صهیونیست به هلاکت رسیده را 161 نفر اعلام کرده است. 

 

جزئیات مذاکرات آتش بس فراگیر/ موافقت اسرائیل با شش خواسته طرف فلسطینی

Posted: 11 Aug 2014 11:58 PM PDT

جرس: مذاکرات آتش بس فراگیر در نوارغزه به میزبانی قاهره در حال انجام است و گفته می شود اسرائیل با 6 مورد از خواسته های طرف فلسطینی موافقت کرده است.

 

به گزارش مهر، در حالی که دومین روز از آتش بس 72 ساعته در نوارغزه برقرار است طرف های فلسطینی و اسرائیلی در حال مذاکرات غیر مستقیم برای برقراری آتش بس فراگیر در قاهره هستند.

 

بنا براعلام رسانه های فلسطین، مذاکرات غیر مستقیم هیئت فلسطینی با طرف اسرائیلی با هدف برقراری آتش بس دائم در نوارغزه از روز گذشته با نظارت مصر آغاز شده است.

 

این مذاکرات 9 ساعت به طور انجامید و پیش نویس توافقنامه ای مطرح شد و قرار است ظهر امروز و پیش از پایان آتش بس موقت 3 روزه ادامه یابد و به سرانجام برسد.

 

یک منبع نزدیک به هیئت فلسطینی در قاهره در این رابطه می گوید: مذاکرات غیر مستقیم ساعت یک بعد از ظهر روز گذشته آغاز شد و بدون سقف زمانی ادامه خواهد داشت. در عین حال شبکه دو تلویزیون اسرائیل نیز اعلام کرد که درباره برخی امور توافق حاصل شده است. این در حالی است که منابع فلسطینی ادعای اسرائیل مبنی بر توافق طرفین درباره 6 نکته در آتش بس را تکذیب نکردند.

 

گفته می شود اسرائیل در مذاکرات روز گذشته از طرف فلسطینی خواسته است که به توافقات آتش بس در سال 2012 بازگردد.

 

اسرائیل با 6 مورد از خواسته های طرف فلسطینی موافقت کرده است که عبارتند از:

 

- افزایش منطقه صید به 12 مایل به طوری که به امنیت رژیم اسرائیل آسیب نرساند؛

- اسرائیل با افزایش عبور و مرور در گذرگاه ها موافقت کند؛

- اسرائیل با عبور ماهانه 500 مسافر از گذرگاه بیت حانون "ایرز" موافقت کند؛

- موافقت با انتقال اموال از طریق تشکیلات خودگردان فلسطین به غزه؛

- ممانعت نکردن اسرائیل از بازگشایی گذرگاه رفح در مقابل عبور و مرور فلسطینی ها؛

- موافقت با آزادی اسرای فلسطینی منعقد شده در قرارداد مبادله اسرا با گلعاد شالیت؛

 

در جریان مذاکرات دیروز بررسی 5 پرونده به تاخیر افتاد و رژیم صهیونیستی با درخواست فلسطین مبنی بر ساخت بندر دریایی و فرودگاه موافقت کرد.

 

هیئت اسرائیلی بعد از ظهر روز گذشته به تل آویو بازگشت تا روند مذاکرات را به اطلاع بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی برساند و مجددا امروز به قاهره بازگردد.

 

اسرائیل  قرار است کالاهایی که استفاده چندگانه دارند مثل مواد شیمیایی و سیمان را پیش از ورود به نوارغزه بازرسی کنند. در مورد گذرگاه رفح نیز باید گفت مصر متعهد شده است در صورتی که هزار سرباز فلسطینی در گذرگاه رفح حضور داشته باشند، گذرگاه رفح را به طور دائم بازگشایی کند.

 

جنبش حماس نیز خواستار اعلام اسامی مزدوران اسرائیلی شده است تا در ازای آن اطلاعاتی را درباره دو نظامی اسرائیلی به اسارت گرفته شده توسط گروه های مقاومت بدهد. 

 

روایت جدید زنگنه از پرونده بابک زنجانی

Posted: 11 Aug 2014 11:40 PM PDT

عده ای فقط دنبال رانت هستند
 جرس: وزیر نفت با روایت جدیدی از پرونده بابک زنجانی بدهکار بزرگ نفتی، دلایل خود درباره تغییر روزانه بیش از یک مدیر در صنعت نفت در یک سال اخیر را اعلام کرد و در مورد دلایل کاهش صادرات نفت ایران در خرداد و تیرماه سال‌جاری گفت: چرا از کاهش صادرات نفت خوشحال هستید؟

 

به گزارش مهر، بیژن نامدار زنگنه که تا بامداد سه شنبه در برنامه اقتصادی پایش در شبکه یک سیما سخن می گفت، درباره برنامه‌های خروج از رکود در وزارت نفت گفت: اقتصاد ما با مشکلاتی که برای نفت ایجاد کردند به رکود رفت. تمرکز تحریم ها بر بخش نفت بود و این تمرکز بر نفت اثر گذاشت. اگر بخواهیم از رکود خارج شویم باید نفت در بخش مهمی از اقتصاد نقش پیشران را داشته باشد. سیاست هایی که اکنون برای خروج از رکود تعریف می کند عمدتا برای سال جاری و 94 هستند. البته برنامه های دراز مدت هم داریم ولی وقتی در مورد زمان حال صحبت می کنیم باید به مسائلی توجه کنیم که طی دو سال بتواند در اقتصاد اثر بگذارد.

 

وی افزود: یکی از کارهای مهمی که داریم افزایش صادرات نفت خام و میعانات است. اگر صادرات نفت افزایش پیدا کند از دو طریق بر خروج از رکود تاثیر می گذارد اول اینکه برای کشور ارز تولید می شود و وقتی ارز بر تولید کالا و خدمات وارد شد به مواد اولیه تبدیل می شود. قسمت اعظمی از مواد اولیه برای تولید و فعالیت بیشتر کارخانه ها صرف می شود.

 

وزیر نفت گفت: دومین تاثیر نیز این است که دلار به دست آمده از نفت به ریال تبدیل شده و وارد بودجه کشور می شود. چون وقتی بودجه کم است طبیعتا بودجه های عمرانی را محدود می کنیم اما با این کار بودجه های عمرانی افزایش پیدا کرده و فعالیت های اقتصادی نیز بیشتر می شود. اکنون یک قوه عاقله در دولت مشغول فعالیت است که به صورت سلیقه ای عمل نمی کند. برای انجام هرکار گروهی بحث، تبادل و چالش می کنند تا به یک تصمیم برسند و هیچ کدام از تصمیم ها بر مبنای نظر شخصی نیست.

 

زنگنه با اشاره به اینکه رئیس جمهور یک تیم مشاوره ای برای مسائل اقتصادی دارد گفت: برای خروج از رکود در دو سال آینده بیشترین تمرکز را بر افزایش تولید گاز گذاشته ایم. در واقع یک سری طرح هایی در پارس جنوبی داریم که عموما هم میدان مشترک مورد بحث ماست تا تولید گاز را در کشور افزایش دهیم. سال گذشته 27 میلیارد لیتر سوخت مایع در نیروگاه ها مصرف کردیم. این آمار مصرف نشان دهنده وجود کمبود گاز است. ارزش سوخت مایع مصرفی فوق بالغ بر 18 میلیارد دلار بود. استفاده از این سوخت هوا را آلوده کرده و متاسفانه محصولی را که می توانستیم صادر کنیم بسوزانیم.

 

برنامه برای تولید روزانه 100 متر مکعب گاز

 

زنگنه ادامه داد: هر یک واحد گازی که تولید می کنیم یک لیتر از آن را کم می کند و به صادرات ما افزوده می شود. برنامه ما تا پایان سال این است که 100 میلیون متر مکعب گاز بر تولید کشور در روز اضافه کنیم که برنامه سختی است و برای آینده هم آن را در نظر گرفته ایم. این برنامه باعث می شود امسال دست کم پنج میلیارد دلار درآمدمان از صادرات فرآورده افزوده شود. سال دیگر نیز این رقم بالای 10 میلیارد دلار خواهد بود. اجرای برنامه فوق باعث می شود که منابعی را برای اجرای طرح های نفت تامین کنیم و پول برای واردات کالا تامین شود که به جریان اقتصادی کشور حرکت بدهد تا بتوانیم از رکود خارج شویم.

 

وی اظهارداشت: وقتی گاز را تامین کردیم می توانیم طرح های بهینه مصرف را که تحت عنوان بند قاف ماده دو قانون است را انجام دهیم. در کنار نیروگاه ها خوراک و سوخت برای پتروشیمی و صنایع تامین می کنیم. تولید پتروشیمی ها به دلیل کمبود گاز کاهش پیدا کرده است. امسال سعی می کنیم گاز را برای پتروشیمی ها تا حدود زیادی فراهم کنیم. خوراک های دیگر پتروشیمی مثل اتان که در حال حاضر کمبود داریم نیز در صورت امکان مشکلات تامین آن را برطرف می کنیم.

 

وزیر نفت گفت : تولید پتروشیمی از 20 میلیارد دلاری که سال گذشته بوده به 22 میلیارد دلار خواهد رسید و در صورت تحقق 12 درصد افزایش خواهیم داشت. در افزایش تولید گاز هم میادین مشترک مدنظر ماست و آن چیزی که اتفاق می افتد به طور کامل از سوی پارس جنوبی است. 17 فاز پارس جنوبی را در دست اجرا داریم و اولویت و تمرکز ما بر تعداد هفت فاز است که 180 میلیون گاز برای ما تولید می کند. مقداری نیز از میدان کیش تا سال آینده تولید می کنیم.

 

این عضو کابینه دولت یازدهم تصریح کرد: با وضعیت متعادلی که به وجود می آید امیدواریم بتوانیم گاز نیروگاه ها، صنایع و خوراک پتروشیمی ها را تامین کنیم. نزدیک 80 میلیارد دلار در سال تفاوت قیمت سوختی که در داخل می فروشیم نسبت به قیمت فوق بین المللی اش است. مقام معظم رهبری در اقتصاد مقاومتی توصیه کردند که از ظرفیت هدفمندی یارانه ها برای ایجاد اشتغال و تولید استفاده شود. نزدیک به سه میلیون خانوار در روستاها و شهرهای کوچک کشور گاز ندارند.

 

زنگنه ادامه داد: پیش بینی کردیم نزدیک به دو و هشت دهم میلیون نفر از این تعداد را ظرف حداکثر سه سال گاز بدهیم. مقداری که صرفه جویی می شود حداقل حدود سه میلیارد دلار ارزش سوختی است که این افراد استفاده می کنند. باید گاز طبیعی را داشته باشیم. کل هزینه گاز رسانی به سه میلیون خانوار کمتر از چهار هزار میلیارد دلار است و ما طی یک سال می توانیم این صرفه جویی را داشته باشیم.

 

وی افزود: در حقیقت ما از ظرفیت صرفه جویی و بهینه سازی مصرف می توانیم اشتغال ایجاد کنیم. 10 هزار میلیارد تومان کار در دولت تهیه می شد بدون اینکه از منابع اعتبارات بودجه ملی کشور هزینه کنیم. مجلس اجازه خوبی را به دولت داد که در قالب تبصره دو قانون بند قاف است. موتورخانه هایی در خانه های سطح کشور داریم که با یک سری اقدامات ساده می شود 30 درصد از مصرف آنها را کاهش داد ولی بدون اینکه رفاه مردم کم شود. به افرادی اعلام کردیم نسبت به اصلاح موتورخانه ها اقدامات لازم را انجام دهند و با این اصلاحات پول قبض گاز آنها کم می شود.

 

زنگنه گفت: هر کسی که یک متر مکعب گاز صرفه جویی کند در مدت 30 ماه آن را 500 تومان می خریم. در حال حاضر چاه های آب کشاورزی نزدیک به دو و نیم میلیارد لیتر نفت و گاز مصرف می کنند. برآورد کردیم اگر یک متر مکعب گاز صرفه جویی کنند و مصرفشان را برقی کنند می توانیم ظرف سه سال یک هزار میلیارد دلار را به آنها پرداخت کنیم. اگر هر نفر در سال 50 هزار مصرف سوخت در چاه دارد ولی آن را برقی کند حاضریم تا 50 هزار دلار در عرض سه سال به وی پرداخت کنیم و این یک و نیم میلیارد دلار کار است.

 

وزیر نفت اظهار داشت: یک تن کیلومتر بار را اگر به جای حمل و نقل در جاده از راه آهن استفاده کنند 30 سی سی صرفه جویی خالص ما در نفت و گاز می شود. برای مترو اعلام کردیم برای هر مسافری که اضافه می شود بین 12 تا 18 سنت پرداخت می کنیم و این باعث شد تا تمام متروهای موجود فعال شود. در حقیقت برای بازپرداخت هزینه خرید تجهیزات و ماشین آلات از خارج را ما برای مترو ضمانت می کنیم که با این کار صرفه جویی می خریم.

 

توسعه میادین نفتی و گاز با کمک صندوق توسعه

 

وزیر نفت ادامه داد: قرار شد 140 هزار تاکسی را نوسازی کنیم و با خروج تاکسی های فرسوده از خط، تاکسی های گازسوز و اتوبوس های جدید بیاوریم که این یک حرکت بزرگ است. قرار است نزدیک به 30 میلیارد دلار کار ایجاد شود که از امسال آن را اجرایی می کنیم. برای انجام این کارها از دولت اعتبارات نمی خواهیم ولی تمام اموری که قرار است انجام شود اجازه قانونی دارند.

 

وی افزود : توسعه میادین نفتی و گاز را با کمک صندوق توسعه در برنامه داریم. یک تحرک مهمی را در بخش نفت بدون محتاج بودن به اعتبارات دولتی شاهد هستیم. اگر قرار است ظرف سه سال 10 هزار میلیارد تومان پول به اقتصاد واریز کنیم یک بخش عظیمی کار ساده تولید می شود. مجلس امسال 100 میلیارد دلار برای کارهای مهندسی، تقاضا برای کالاهای صنعتی و دیگر کارها به ما اختصاص داده است.

 

زنگنه در ادامه گفت: تا زمانی که مردم و کارآفرینان ما باور نکنند که برای تولید ثروت باید زحمت کشید دولت پیشرفت نمی کند. اکنون برخی افراد هستند که فقط می خواهند با رانت زندگی کنند. کسی که چیزی را از دولت ارزان خریده و جای دیگری گران می فروشد که کاری نکرده است. برخی از افراد یک شرکت را اقساطی می خرند و ظرف دو تا سه ماه تمام پول بدهی خرید شرکت را پرداخت می کنند این کار منطق اقتصادی ندارد.

 

وی افزود: پیشرفت کشور نه با رانت بلکه با زحمت، خلاقیت و کارآفرینی میسر می شود. ما باید باور داشته باشیم که بدون رانت زندگی کنیم. قیمت حمل و نقل کالا با کامیون در ترکیه ارزان تر از ایران است.

 

زنگنه تصریح ساخت: تا مردم و کارآفرینان باور نکنند و فرهنگ اجتماعی تقویت نشود که برای ثروتمند شدن کشور باید زحمت کشید، از مشکلات خارج نخواهیم شد.

 

عده ای فقط دنبال رانت هستند

 

وزیر نفت ادامه داد: امروز عده ای هستند که تنها می خواهند از رانت دولتی استفاده کنند و به طور مثال کالایی را از دولت با هزینه پایین بگیرند و آن را گران بفروشند؛ حال آنکه در کره جنوبی مردم زحمت می کشند تا کشورشان پیشرفت کند.

 

وی با طرح این پرسش که چگونه یک نفر یک شرکت را پیش خرید می کند و ظرف سه ماه تمام پول آن را می پردازد، اظهار داشت: با رانت نمی شود به کشوری پیشرفته تبدیل شد بلکه باید با کار و تلاش و خلاقیت به این هدف رسید.

 

وی در واکنش به این حرف مجری که هر زمان درآمدمان خوب بود بهره وری در نظر گرفته نشد؟ گفت: اگر تحریم ها تا سال 1400 برداشته شود ما 500 میلیارد دلار درآمد اضافی خواهیم داشت. برای اینکه پارس جنوبی کارش پیش برود و گاز تولید کند نیاز به یک الزامات است. بخش مدیریتی، پیگیری، ساماندهی و منابع مالی برای این تولید نیاز است. منابع نفت خیلی کم است و امسال بخشی را از صندوق ذخیره وام می گیریم.

 

وی افزود : بخش از منابع را نیز از طریق فروش فرآورده های تولیدی مازاد، میعانات اضافی تولید شده و بخشی را از محل بازار داخلی سرمایعه تامین کنیم. در حقیقت پیش فروش فرآورده های آتی را انجام می دهیم تا پول جمع کنیم. این یک کار جدیدی است که بورس انجام می دهد و طی یک ماه اخیر اولین بسته پیش فروش فرآورده های نفتی را انجام می دهد. برای اقدامات ضد رکود و تورمی، در کارهای تولید و سرمایه گذاری از آن استفاده می کنیم.

 

ساخت پالایشگاه به صرفه نیست

 

زنگنه در پاسخ به سئوالی درباره اینکه ماجرای تهاتر نفت و کالا بین و روسیه به کجا رسیده است؟ گفت: چیزی به عنوان تهاتر نفت و کالا بین ایران و روسیه نداریم.

 

وی در واکنش به این پرسش که چرا در سال‌های 76 تا 84 که وزیر نفت بودید، هیچ پالایشگاه جدیدی نساختید؟ آیا هنوز هم معتقدید پالایشگاه سازی مقرون به صرفه نیست؟ اظهار داشت: من تأسیس پالایشگاه را امری مقدس نمی دانم اما مخالف تأسیس آن هم نیستم و اگر لازم باشد پالایشگاه نیز راه اندازی می شود. اتفاقاً تمام پالایشگاه هایی که بعداً ساخته شد در زمان وزارت من کلبگشان به زمین خورده بود .

 

زنگنه اظهار داشت: اگرچه معتقدم پالایشگاه به صرفه نیست اما اگر نیاز کشور را تأمین کند اقدام به ساخت پالایشگاه می کنیم. در زمان حاضر سالانه 4 میلیارد دلار به پالایشگاه ها تخفیف می دهیم و برخی می خواهند این رقم دوبرابر هم بشود.

 

وزیر نفت گفت: مجلس قیمت خوراک را 95 درصد اعلام کرد و خیلی ها به دنبال این هستند که قیمت خوراک 90 درصد شود. وقتی قیمت 95 درصد باشد یعنی در هر بشکه 6 دلار به پالایشگاه تخفیف می دهیم. ماهانه 11 میلیون دلار و سالانه 4 میلیارد دلار با این قیمت به پالایشگاه ها تخفیف می دهیم. برخی از نماینده های مجلس به دنبال این هستند که عدد قیمت را به 90 درصد کاهش دهند و رقم وی افزود : تخفیف ما هشت میلیارد دلار شود که پالایشگاه ها 100 درصد قیمت خوراک خرج نمی کند.

 

زنگنه ادامه داد: اکنون در اقتصاد مقاومتی پیش بینی کردیم ظرفیت پالایشگاه با هدف صادرات به سه میلیون بشکه برسد که فعلا خوشبختانه با همین 95 درصد قیمت خوراک هم به صرفه است. در زمینه میعانات گازی یک میلیون بشکه برای پالایشگاه ها در نظر گرفتیم و تمامی میعانات کشور باید اول پایش شده و بعد ارسال شود. برای نفت سنگ هم در حال برنامه ریزی هستیم.

 

میعانات گازی اقتصاد بهتری دارند

 

این عضو کابینه دولت یازدهم گفت: دو میلیون بشکه برای کالاهای متعارف در نظر گرفته ایم و قرار است 200 هزار بشکه دیگر نیز در آینده اضافه شود. در حقیقت ظرفیت 1800 حال حاضر به سه میلیون بشکه خواهد رسید که عمده آنها میعانات گازی است چون اقتصاد بهتری دارند.

 

وی افزود : برای نیاز داخلی با پالایشگاه ستاره خلیج فارس تقریبا برای 10 سال هیچ کمبودی به منظور مصرف داخلی نداریم که حتی با استاندارد یورو چهار است و این کار از سال دیگر شروع شده و تا پایان سال 95 تمام واحدها مهیا می شوند. 360 هزار بشکه آن می تواند 36 میلیون بنزین یورو پنج و مقداری هم گازوئیل به ما ارائه کند.

 

زنگنه در واکنش به پخش فیلمی از مصاحبه 15 سال پیش که در ان می گفت نفت را صرف تزریق بودجه نکنیم. پاسخ داد : در مورد حساب ذخیره و صندوق توسعه ملی به مواردی که عنوان شد اعتقاد 100 درصدی دارم.

 

زنگنه در پاسخ به سئوال مجری مبنی بر اینکه طی 15 سال چقدر درست عمل کردیم گفت: در هشت سال دولت احمدی نژاد که خیلی خراب کاری شد. قبل از آن پول زیادی گذاشته شد ولی آن زمان که پول های کلان وجود داشته و باید نزدیک به 100 میلیارد دلار پول به صندوق واریز شود ولی این کار انجام نشد.

 

زنگنه اظهار داشت: از سال 92 واریز پول عمل شده است و باید ببینید این صندوق در گذشته چه قدر و به کجاها وام داده است. به هرحال باید وام می دادند چون اگر 100 میلیارد دلار به صندوق ریخته بودیم که باید اکنون 100 میلیارد دلار طرح در کشور از طریق صندوق و جدای از فاینانس های دیگر انجام می شد اما این پول واریز نشد. یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی به نظر من توجه به این مسئله است که از منابع نفتی به صندوق واریز کرده و سرمایه گذاری کنیم.

 

وزیر نفت افزود: در حال حاضر ساز و کار نوسانات بودجه را نداریم و این ضعف موجود در کشور است. اکنون مشکلات زیادی به وجود آمده است، با اینکه دچار تحریم هستیم پول واریز می کنیم ولی این واریز با زمانی که چهار میلیون بشکه تولید داشتیم بسیار متفاوت است. خیلی فرق می کند با زمانی که بدون محدودیت می توانستیم صادر کنیم ولی اکنون مشکلات فراوانی داریم اما وی افزود: دولت همچنان پول را واریز می کند و صندوق آماده ارائه وام است. در هر صورت این اوضاع ساز و کار درستی برای اصلاح اقتصاد ایران نیست و اگر بتوانیم وابستگی اقتصاد را کم کنید خیلی خوب است. ناراحت هستم که جوانان ما گرفتار مشکل بیکاری هستند. وظیفه دولت این است که نرخ بیکاری را پایین آورده و تولید اشتغال کند.

 

نیمی از کارکنان وزارت نفت مازاد هستند

 

وی افزود: یکی از راهکارهای رونق اقتصادی ایجاد اشتغال است. مشکلی که در حال حاضر در خانه های مردم وجود دارد این است که هیچ خانه ای خالی از چند فرد بیکار نیست. وقتی وزارت نفت را در سال 84 ترک کردم حدود 80 هزار نفر شاغل داشتیم و حالا که تمام پتروشیمی ها و پالایشگاه ها واگذار شده 120 هزار نیرو داریم. در حال حاضر بین 50 تا 60 هزار نیروی مازاد داریم آیا می شود باز هم استخدام کنیم.

 

وزیر نفت گفت: هفته ای حداقل 150 نفری که به من دسترسی دارند برای استخدام تقاضا دارند. یک آزمون استخدامی در اردیبهشت سال 92 برگزار شد که به حدود دو هزار و 500 نفر نیرو نیاز داشتند ولی نزدیک به 100 هزار نفر در آزمون شرکت کردند. مراحلی از کار طی شده و بحث هست تا تعدادی از این شرکت کنندگان در آزمون استخدام شوند. بحث اینجاست که وقتی این تعداد استخدام را انجام دادیم تکلیف میلیون ها نفر دیگر چیست و وقتی مشکل این افراد حل شد بقیه مردم در کشور چه می شوند.

 

وزیر نفت اظهارداشت: هرساله تولید ناخالص و ثروت کشور کم می شود و این به معنای فقیرتر شدن کشور است. اگر بخواهیم رشد اقتصادی داشته باشیم باید به نقطه ای برگردیم چون در حال حاضر رشد منفی داریم یعنی طبیعتا برای رسیدن به نقطه مثبت باید از نقاط قبلی عبور کنیم. رشد اقتصادی منفی به معنای فاجعه و بیکاری است. در این حالت مردم فقیرتر شده و قدرت خریدشان کمتر می شود.

 

این عضو کابینه دولت یازدهم گفت : ما باید بیکاری را حل کرده، از رکود عبور کنیم و تورم را نیز پایین بیاوریم. مهمتر از همه علاوه بر اینکه اقتصاد با محور منطق اداره شود هر روز نیز یک اتفاق زیر و رو کننده و عجیب و غریب در این حوزه نداشته باشیم تا با یک روال منطقی رو به جلو حرکت کنیم. با رعایت منطق در اقتصاد می توانیم به اقتصادمان اعتماد کرده و از این وضعیتی که به طرز بدی به آن دچار شدیم خارج شویم. اگر به سال 89 هم برگردیم اصلا خوب نیست ولی از نظر ریاضی باید به آن میزان تولید برگشت داشته باشیم و پس از آن رو به جلو حرکت کنیم. متاسفانه تولید طی چند سال گذشته همیشه نسبت به سال قبلش کمتر شده و از زمان جنگ هم بدتر بود.

 

چرا در یکسال روزانه یک نفر را تغییر دادم؟

 

وی در پاسخ به سئوال مجتبی قمری وفا سردبیر اقتصادی خبرگزاری مهر که پرسیده بود: آیا می دانید در یکساله اخیر در صنعت نفت به طور متوسط روزانه بیش از یک مدیر تغییر کرده‌اند؟ آیا می دانید صادرات روزانه نفت ایران در خرداد و تیرماه امسال کاهش پیدا کرده است؟ آیا می دانید به احتمال زیاد، دادگاه لاهه به زودی علیه ایران به دلیل شکایت گازی ترکیه حکم خواهد داد؟ گفت: حالا به فرض اینکه روزی یک مدیر هم تغییر کرده باشد، خب یک گروه از افرادی که صلاحیت نداشته و بدون بلیط سوار اتوبوس شدند را عوض کرده و افراد با صلاحیت را جایگزین کردیم. مگر قرار است وقتی افراد بی سواد و ناتوان که در شلوغی و هرج و مرج جایی را گرفتند تا ابد آنجا بمانند. آنها باید جای خود را به افراد با صلاحیت تحویل دهند. وقتی در مجلس بودم تعهد کردم که نفت توسط نفتی ها اداره شود و همین کار را نیز انجام دادم.

 

زنگنه اظهار داشت: تمامی مدیران نفت از افراد با سابقه و با صلاحیت هستند. همه آنها سالم هستند و سلامت نیز برای من بسیار مهم بود. این افراد سالم، با سابقه، با صلاحیت و مشهور هستند که خوشبختانه با کمک آنها آرامش را در نفت ایجاد کردیم. هر روز یکی از بیرون نفت اتفاقی می آمد و رئیس نفت می شد و بعد تمام دوستانش را دور خودش جمع می کرد این گونه که نمی شود زندگی کرد.

 

وی افزود: وقتی در مجلس بودم تعهد کردم نفتی ها، نفت را اداره خواهند کرد؛ من نمی گویم که با صلاحیت ترین ها را بر سر کار آورده ام چرا که حرف مطلقی است اما مطمئن هستم که آدم های سابقه دار و سالم را بر سر امور قرار داده ام تا آرامش در نفت ایجاد شود.

 

وزیر نفت گفت: متأسفانه در دولت قبلی هر روز یک نفر از خارج می آمد و مدیر یک بخش می شد و پس از مدتی دوستان خود را هم می آورد، اما امروز فردی مدیریت می کند که سابقه دارد نه اینکه یک تعداد گروهبان جای بالاتر از خود بنشینند.

 

وی ادامه داد: کسی باید بیاید که سابقه دارد. به عنوان مثال در نیروی انتظامی یک نفر که سروان است را هیچ وقت در شغل سرتیپی نمی گذارند اما متاسفانه آنها یک سری گروهبان را روی کار گذاشته بودند. عده ای از بیرون نفت می آمدند و مدیران نفت را تحقیر می کردند که شما چیزی سرتان نمی شود و ما آمده ایم تا یادتان دهیم. این کار خوبی نبود. اگر روزی یک مدیر هم عوض شود مگر اتفاقی می افتد یا اگر صادرات کم شده باشد نباید خوشحال بود.

 

وی تصریح کرد: عده ای غیر نفتی در دولت گذشته وارد نفت شدند که جایگاه شان در وزارت نفت نبوده و در شلوغی وارد وزارت نفت شدند.

 

زنگنه افزود: از همان ابتدا در مجلس عنوان کردم که مدیران غیر نفتی جایی در وزارت نفت ندارند، این درست نیست که یک گروهبان در جایگاه سرهنگی حضور داشته باشد.

 

صادرات نفت در خرداد و تیر کاهش یافت

 

وی در پاسخ به بخش دوم این پرسش مبنی بر کاهش صادرات نفت ایران در خرداد و تیرماه، گفت: خوب که چی؟ متأسفم که برخی از کاهش صادرات نفت خوشحال شده اند. آیا باید کاری انجام می دادم که انجام ندادم و در کل چرا از کاهش صادرات، خوشحالی؟

 

وزیر نفت در پاسخ به این پرسش که حالا چرا صادرات نفت در خرداد و تیرماه کاهش یافته است؟ اظهارداشت: خوب، دلایل مختلفی دارد و همه آن را نمی توان از رسانه ملی اعلام کرد، ضمن اینکه فروش نفت با توجه به فصل گرما و سرما نوسان دارد.

 

2 روز روحانی در هفته صرف مسایل اقتصادی می‌شود

 

رئیس هیات مدیره شرکت ملی نفت با یادآوری اینکه رئیس جمهوری هفته ای دو روز به مدت 4 تا 5 ساعت وقت خود را صرف مسائل اقتصادی کشور می کند، تبیین کرد: به منظور اجریا ماموریت هیا صنعت نفت برای خروج اقتصاد از رکود، یکی از اهداف سال جاری افزایش 100 میلیون مترمکعبی تولید گاز کشور است.

 

این مقام مسئول با بیان اینکه سال گذشته 27 میلیارد لیتر سوخت مایع به ارزش 18 میلیارد دلار تنها در نیروگاه‌ها مصرف شد، یکی از دلایل افزایش سوخت مایع در نیروگاه‌ها را کمبود گاز عنوان کرد و افزود: مصرف سوخت مایع مشکلات و تبعات زیست محیطی هم به همراه داشته است.

 

زنگنه با تاکید بر اینکه با تدابیر اتخاذ شده سال جاری 5 میلیارد دلار و سال آینده بیش از 10 میلیارد دلار به فرآورده نفتی توسط ایران صادر می‌شود، بیان کرد: علاوه بر این با بهره برداری از فازهای پاسر جنوبی، خوراک اتان مور نیاز پتروشیمی‌ها تامین خواهد شد.

 

وزیر نفت با اعلام اینکه تفاوت قیمت سوخت در طول سال نسبت به خارج را 80 میلیارد دلار است، گفت: ما از رهنمودهای مقام معظم رهبری در قالب سیاست های اقتصاد مقاومتی استفاده می کنیم و تلاش داریم از ظرفیت هدفمندی یارانه ها برای ایجاد اشتغال و تولید بهره گیریم.

 

این مقام مسئول همچنین با بیان اینکه سه میلیون خانوار در کشور گاز ندارند، تصریح کرد: در تلاشیم تا سه سال آینده این مشکل را برطرف کنیم و پیش بینی می کنیم با توجه به برنامه های بهینه سازی مصرف سوختی که ارایه خواهیم کرد، این مشکل برطرف شود.

 

این عضو کابینه دولت با اشاره به اجرای طرح بهینه سازی مصرف سوخت در موتورخانه های واحدهای مسکونی، اظهار داشت: با اجرای این پروژه حدود 30 درصد در مصرف سوخت و انرژی موتورخانه‌ها صرفه‌جویی می شود.

 

راهکار جدید کاهش قبض گاز

 

وی با بیان اینکه پیش بینی می شود این طرح تا شهریور ماه به دست نمایندگان مجلس برسد و مورد تأیید آنها قرار بگیرد، بیان کرد: مردم با صرفه جویی در این حوزه سود خواهند برد چرا که علاوه بر کاهش قبض گاز، قبض برق آنها هم کم خواهد شد؛ بدون آنکه میزان رفاه آنان کاهش یافته باشد.

 

زنگنه در ادامه به بهینه سازی چاه های آب کشاورزی، حمل و نقل کالا از طریق مترو و راه آهن به جای خودروهای سنگین اشاره کرد و افزود: برای ترغیب شهرداری‌ها به ساخت مترو در شهرهای مختلف، در نظر داریم هزینه خرید ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز آنها را تقبل کنیم و با این کار کشور نیز در شرایط توسعه ای قرار خواهد گرفت.

 

وی به نوسازی ناوگان تاکسیرانی کشور اشاره کرد و گفت: آمادگی داریم هزینه نوسازی 140 هزار تاکسی را تقبل کنیم و در این راه اتوبوس ها را نیز تحت پوشش قرار خواهیم داد.

 

به گفته این عضو کابینه دولت تدبیر و امید، 30 میلیارد دلار کار در سال جاری برای مبارزه با رکود شروع شده است بدون آنکه پولی از دولت گرفته شده باشد؛ ضمن آنکه برای تمامی این کارها اجازه قانونی داریم.

 

پیش فروش فرآورده نفتی برای تامین اعتبار پارس جنوبی

 

وزیر نفت درباره تأمین اعتبار مورد نیاز پارس جنوبی توضیح داد: تلاش می کنیم اجازه لازم را برای ارایه فرآورده های اضافه یا میعانات اضافه در بورس و بازار سرمایه بگیریم و از این طریق پول مورد نیاز را تأمین کنیم.

 

زنگنه با بیان اینکه هم اکنون هیچ محدودیتی برای فروش نفت خود نداریم و به هر کشوری که صلاح بدانیم نفت خود را خواهیم فروخت ضمن آنکه دولت نیز هر گونه صلاح بداند پول حاصل از فروش نفت را هزینه خواهد کرد، بیان کرد: بابک زنجانی بانکی در تاجیکستان و سپس مالزی درست کرده بود که معلوم نشد چیست و چرا چنین ریسک بزرگی کرده اند.

 

وزیر نفت تاکید کرد: پیداست که وی در این کار تنها نبوده است چون مگر می شود یک نفر به تنهایی بتواند این همه پول را بخورد هر چقدر هم آدم زرنگی باشد.

 

دوران خورد و بردها تمام شد

 

زنگنه در ادامه گفت: افرادی اموال نفت را بردند و قرار هم نداشتند که پول آن را پس بدهند و اشتباهی نکرده اند و در حقیقت تیم بابک زنجانی که اموال ما را بردند، عملا می خواستند پول‌ها را ندهند. بابک زنجانی یک سری اموال در ایران دارد که قرار شده برای ارزیابی به دولت داده شود ولی این اموال خیلی کمتر از بدهی 8 هزار میلیارد تومانی است که بابک زنجانی به خزانه دارد.

 

وی در پاسخ به این سئوال مجری که برای ورود هر نوع درآمد به خزانه ساز و کار وجود داشته و باید با مقررات خاصی هزینه شود، پس چرا باید به یک سری از افراد نفت بدهیم تا مشکلش حل شود؟ گفت: نفت را به زنجانی دادند تا آن را فروخته و پولش را تحویل بدهد ولی او این کار را انجام نداد. بخشی هم از پول های دیگر به زنجانی داده اند، یعنی بخشی از وام هایی که به شرکت نفت برای اجرای طرح ها داده بودند را به زنجانی تحویل دادند تا به پیمانکاران پرداخت کند اما وی پول ها را خورده بود.

 

بیژن زنگنه ادامه داد: زنجانی یک بانک بی اعتبار را درست کرده بود که تمام دارایی اش شاید 500 هزار دلار نبود ولی بیش از دو میلیارد دلار پول دولت با مصوبه کارگروه نفت و دولت که رئیس بانک مرکزی و چند وزیر امضا کردند، به وی داده شد. این افراد امضا کردند که پول را به بانک (FIIB) بدهید در صورتی که معلوم نیست این بانک در تاجیکستان چه بود. زنجانی بعد به مالزی رفته و یک بانک دیگر درست کرد. برای بانکی که هیچ اعتباری نداشته، روی چه حسابی این ریسک بزرگ را کردند.

 

وی گفت: میزان دارایی های وی در مقابل بدهی اش خیلی کم است. در مالزی هم چیزی ندارد. به گفته قاضی های دادگستری زنجانی یک پدیده بود.

 

زنگنه تصریح کرد: بیش از دو میلیارد و 700 میلیون دلار پول بیت المال رفته تازه بعضی آقایان زبانشان یک متر و نیم دراز بوده و طلبکار هم هستند. ما نجابت می کنیم و حرف نمی زنیم ولی زبانشان دراز است. یعنی چه که این پول را برد؟

 

وی در پاسخ به سئوال مجری مبنی بر اینکه آیا پول‌ها قابل ردیابی است؟ گفت: چرا قابل ردیابی نباشد. مگر می شود تنهایی چنین کاری را انجام دهد، آیا می‌شود این همه اموال بیت المال را به تنهایی بخورد و برود؟ اصلا شدنی نیست.

 

به گفته وزیر نفت، دیگر دوران آن خورد و بردها تمام شده است.

 

موافق افزایش شدید قیمت بنزین نیستم

 

وی افزود : طرفدار افزایش شدید قیمت نیستم و گرایشم به سمت بهینه سازی است. تمرکز را باید بر سیاست های غیر مقیمی و اصلاح انرژی گذاشت. من مخالف افزایش قیمت بنزین هستم تا وقتی خودرو درست نشود. من می گویم اول خودرو درست شود و مصرف را کاهش بدهیم. همیشه با اروپا نباید مقایسه کنند در هر صورت افغانستان و بنگلادش هم وجود دارد.

 

رئیس هیات مدیره شرکت ملی نفت ایران تاکید کرد: با دولت تدبیر و امید، دیگر دوران آن خورد و بردها تمام شده است.

 

وجود 60 هزار کارمند اضافی در وزارت نفت

 

زنگنه درباره دلایل اعلام آزمون های استخدامی گرفته شده در سال 92 تبیین کرد: از اینکه تعداد زیادی از جوانان ما با مشکل بیکاری روبرو هستند شرمنده ام و معتقدم که دولت باید با رونق بازار اشتغال، کاری برای آنها انجام دهد؛ چرا که امروز در هیچ خانه ای نیست که چند نفر بیکار نباشند.

 

وزیر نفت با اشاره به تعداد نیروی کار در وزارت نفت بیان کرد: پیش از دولت گذشته و در زمان خروجم از وزارت نفت 80 هزار کارمند داشتیم اما امروز با وجود واگذاری پتروشیمی ها و نیروگاه ها 150 هزار کارمند داریم که قطعاً نیمی از آنان نیروی اضافه هستند.

 

به گفته این مقام مسئول در صورتی که نرخ رشد اقتصادی در کشور مثبت شود، به میزان قابل توجهی مشکل اشتغال برطرف خواهد شد اما امروز در وضع بدی قرار داریم که به دلیل تصمیمات متعدد و یک شبه دولت قبلی بر ما تحمیل شده است و نخست باید از آن خارج شویم.

 

وزیر نفت یادآور شد: با وجود اینها، ما درخواست خود را برای جذب تعدادی از افراد یادشده به معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری ارسال کرده ایم تا پس از تایید آن، استخدام این افراد صورت گیرد به طوری که تا 10 روز آینده وضیعت اینها مشخص می‌شود.

 

ماجرای بنزین پتروشیمی‌ها

 

این مقام مسئول در ادامه در خصوص بنزین آلوده و احتمال ارسال این پرونده به دادگاه از سوی وزارتخانه متبوعش توضیح داد: این موضوع به ما ارتباطی ندارد و گزارش غیر استاندارد بودن بنزین را به مجلس تقدیم کرده ایم.

 

وی افزود: تشخیص یا عدم تشخیص سرطانزا بودن این بنزین هم برعهده ما نبوده است؛ بلکه سازمان محیط زیست این موضوع را مطرح کرد و بر همین اساس از دولت خواست که این بنزین نخست در کلانشهرها توزیع نشود.

 

وی در خصوص دیدار خود با وزیر نفت و انرژی روسیه نیز گفت: ما در قالب اعضای کمیسیون های اقتصادی دو کشور با یکدیگر دیدار و تفاهمنامه ای امضا کردیم تا روابط تجاری دو طرف که تنها به موضوع نفت هم اختصاص ندارد، تسهیل شود.

 

این مقام مسئول در پایان خاطرنشان کرد: راه فروش نفت ایران بسته نشده است اما دیگر افرادی شبیه بابک زنجانی و امثال او نمی توانند اقدامات گذشته خود را تکرار کنند.

 

در پایان مجری کلماتی را مطرح کرد و از وزیر نفت خواست نظرش در مورد ان کلمات را بگوید:

 

تحریم: شر

جهادسازندگی: برکت ماندگار

قرارگاه خاتم: آشتی بین نظامی گری با سازندگی

مدیریت جهادی: ضرورت

عسلویه: افتخار

قطر: رقیب

پاکستان: همسایه

ژنو: دل مشغولی

وین: اوپک

لاهه: ناخوشی

یورو چهار: سلامتی

مسعود میر کاظمی: وزیر اسبق

رستم قاسمی: دوست خوب

حسن روحانی: زیرکی

خودانصرافی: نشد

کارت سوخت: کارت سوخت

پول نفت: خیر و شر

برنامه پایش: برنامه پایش