جنبش راه سبز - خبرنامه

جنبش راه سبز - خبرنامه


حیدر العبادی از سوی فواد معصوم مامورتشکیل کابینه شد

Posted: 11 Aug 2014 06:08 AM PDT

جرس: منابع عراقی از مامور شدن "حیدر العبادی" به نمایندگی از "ائتلاف ملی" برای تشکیل کابینه خبر دادند.

 

به گزارش خبرگزاری ها، احمد جمال سخنگوی جریان اصلاح ملی گفت: فواد معصوم رئیس جمهوری عراق به طور رسمی حیدر العبادی را مامور تشکیل کابینه کرده است.

 

"دولت قانون" به رهبری نوری مالکی حدود ۹۰ کرسی را در انتخابات پارلمانی برده بود اما جمال خبر داده است که ائتلاف اتحاد ملی با اکثریت 127 رای العبادی را به عنوان نامزد پست نخست وزیری انتخاب کرده است.

 

نامزدی وی از سوی ائتلاف اتحاد ملی بوده است نه از سوی ائتلاف دولت قانون.

 

ائتلاف ملی از به هم پیوستن برخی گروه های شیعه و متحدان قبلی نوری المالکی تشکیل شده است.

 

این در حالی است که حنان الفتلاوی نماینده وابسته به ائتلاف دولت قانون اعلام کرد: حیدر العبادی نماینده ائتلاف دولت قانون نیست و کسی وی را انتخاب نکرده است.
 

شب گذشته نوری المالکی، رهبر ائتلاف دولت قانون در تلویزیون عراق اعلام کرده بود که به خاطر تاخیر در معرفی اش به عنوان نخست وزیر از رئیس جمهور عراق شکایت می کند. مطابق قانون اساسی کشور عراق، رئیس جمهور مسئول معرفی نخست وزیر به مجلس است.

 

بعد از این سخنان نیروهای نزدیک به مالکی در نقاطی از شهربغداد مستقر شدند.

 

 

بی خبری از دو فرد بازداشت شده مرتبط با بیت سیدصادق شیرازی

Posted: 11 Aug 2014 04:50 AM PDT

جرس: با گذشت بیش از یک هفته از دستگیری دو نفر از نزدیکان ونمایندگان آیت الله سیدصادق شیرازی، از روحانیون منتقد جمهوری اسلامی ایران، همچنان از وضعیت این دو زندانی خبری در دست نیست ومقامات امنیتی جمهوری اسلامی از ارائه هرگونه توضیحی درباره وضعیت این بازداشت شدگان خودداری می کنند.

 

 

بنا بر اطلاعاتی که نزدیکان این گروه در اختیار جرس قرار داده اند،  مسعود بهنام وحامد تقی پور از روحانیون نزدیک به بیت سید صادق شیرازی هستند که در موج حمله به شبکه های تلویزیونی نزدیک به بیت سید صادق شیرازی بازداشت شدند واز روز یکشنبه 12 مرداد سال جاری تا کنون اطلاعی از آنان در دسترس نیست.

 

مسعود بهنام صبح روز یکشنبه در حالیکه در بیمارستان مشغول معالجه بیماری تنفسی خود بود، توسط مأموران امنیتی دستبند زده شده واز تخت بیمارستان به زندان دستگرد اصفهان انتقال داده شد. به رغم مراجعه مکرر همسر وفرزندان دوازده وسیزده ساله وی به زندان، مسئولان زندان از ارائه هرگونه اطلاع درباره وضعیت پرونده ومراحل تحقیقات مربوط به پرونده وی خودداری کرده اند.

 

مسعود بهنام از کارمندان دفتر شبکه جهانی امام حسین در اصفهان بود که سه بار توسط مأموران وزارت اطلاعات به این وزارتخانه احضار ومورد بازجویی وبازداشت های چند روزه قرار گرفت. اتهام اصلی وی ارتباط با بیت  سید صادق شیرازی عنوان شده بود.

 

حامد تقی پور  نیز از مرتبطین ونزدیکان بیت  سید محمد شیرازی بود ودر جریان برخورد با  وی در سالهای دهه هفتاد خورشیدی بارها به اتهام ارتباط با بیت شیرازی توسط وزارت اطلاعات به زندان احضار ومورد بازجویی قرار گرفت.

 

این اطلاعات حاکی است که تقی پور با تشویق سید محمد شیرازی به تأسیس دفتر تولید برنامه های فرهنگی ومذهبی تلویزیونی پرداخت.

 

در این زمینه، دفتر تولید برنامه رسانه افق را با مجوز رسمی وزارت ارشاد تأسیس کرد و به رغم داشتن پروانه رسمی فعالیت در داخل کشور بیش از پنج بار توسط وزارت اطلاعات احضار شده ومورد بازجویی وبازداشت های چند ساعته قرار گرفته است.

 

اما درتاریخ 12 مرداد 1393 وبه اتهام ارتباط با شبکه های ماهواره ای مذهبی غیرقانونی در حرم امام هشتم شیعیان توسط مأموران لباس شخصی وزارت اطلاعات دستگیر وبه زندان مشهد انتقال داده شد.

 

از پنج روز گذشته تا کنون هیچ اطلاعی از وی دردست نیست وتمامی تلاشها برای اطلاع از وضعیت وی از سوی نهادهای ذیربط در جمهوری اسلامی بی پاسخ مانده است.

 

هشدار سازمان ملل به رژیم صهیونیستی در باره محاصره غزه

Posted: 11 Aug 2014 04:50 AM PDT

جرس:  یک مقام علی رتبه سازمان ملل به رژیم اسرائیل هشدار داد: در صورت پایان ندادن این رژیم به محاصره غزه به احتمال زیاد درگیری جدید شدیدی در نوار غزه رخ خواهد داد.


 

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری ˈفلسطین الیومˈ، جیمز رولی عالی ترین مقام سازمان ملل در امور بشر دوستانه در سرزمین های فلسطین گفت:در صورت پایان ندادن رژیم صهیونیستی به محاصره غزه ،همچنان احتمال زیادی برای شدت یافتن درگیری نظامی در نوار غزه وجود دارد.

 

این مقام سازمان ملل افزود: غزه امکانات وفرصت های زیادی دارد، مردم چگونگی کار را بلد هستند ،آموزش دیده اند و بازارهایی در خارج دارند هم در سرزمین های اشغالی وهم در کرانه باختری و باید محاصره پایان یابد تا غزه بتواند شکوفا شود.

 

گفتنی است، درخواست اصلی فلسطینیان پایان یافتن محاصره زمینی وهوایی نوار غزه از سوی رژیم صهیونیستی است که از سال 2006 بر این منطقه تحمیل شده است.

حضور عزت الله انتظامی مقابل دفتر سازمان ملل

Posted: 11 Aug 2014 04:31 AM PDT

در واکنش به کشتار غزه
جرس: عزت‌الله انتظامی به منظور حمایت از مردم بی‌دفاع غزه در دفتر سازمان ملل متحد در تهران حاضر شد و پس از این حضور، مقرر شد مسئولان این دفتر درخواست "آقای بازیگر" را به منظور جلوگیری از کشتار مردم فلسطین کتبا به سازمان ملل اعلام کنند.


 

به گزارش ایسنا، این هنرمند که صبح امروز 20 مرداد ماه در این مکان حاضر شده بود،پس از خروج از دفتر سازمان ملل درباره حمایتش از مردم غزه گفت: ما پشتیبان آنها هستیم و امیدواریم این جنگ و خونریزی هرچه زودتر تمام شود، آرزوی ما این است که در هیچ نقطه‌ای از دنیا جنگی وجود نداشته باشد.

 

وی که در جمع خبرنگاران سخن می‌گفت در پاسخ به پرسشی درباره تاثیر همدردی هنرمندان و حمایت آنها از مردم غزه اظهار کرد: به نظرم همدردی مردم کشور ما و مردم سایر نقاط جهان که اینگونه با مردم بی‌دفاع غزه هم‌دردی می‌کنند می‌تواند خیلی موثر باشد. ما به اینجا آمده‌ایم تا بگوییم همچنان آماده‌ایم تا از آنها دفاع کنیم و با تاکید می‌گویم که برای جلوگیری از این کشتار هر کاری از دستمان بر بیاید انجام می‌دهیم.

 

مجید انتظامی نیز که پدرش را همراهی می‌کرد،‌ درباره حضور در دفتر سازمان ملل بیان کرد: ما اینجا آمدیم که حمایت خودمان را از مردم فلسطین اعلام کرده و درباره کشتار بی‌رحمانه‌ای که در غزه اتفاق می‌افتد اعلام انزجار کنیم.

 

این هنرمند عرصه موسیقی درباره تاثیر حمایت هنرمندان از مردم غزه بیان کرد: ما با این احساس همبستگی‌ها می‌خواهیم بگوییم که احساس آنها را می‌فهمیم و درک می‌کنیم، می‌گوییم وقتی مردم همه دنیا دارند در آرامش زندگی می‌کنند، چرا مردم یک کشور در خاورمیانه باید کشته شوند.

 

وی سپس تاکید کرد که حضور استاد عزت الله انتظامی و او ربطی به هیچ سازمانی ندارد و خودشان به صورت خودجوش در این‌باره احساس وظیفه کردند.

 

مجید انتظامی در پایان در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا درباره محتوای گفت وگوی استاد انتظامی با نماینده دبیر کل سازمان ملل در تهران گفت: گفت‌وگوها پیرامون این موضوع بود که هنرمندان ایرانی نسبت به این کشتار معترض هستند و از مردم بی‌دفاع غزه دفاع می‌کنند و قرار شد ایشان این موضوع را کتبا به سازمان ملل اعلام کنند.

 

عزت الله انتظامی هم قبل از ترک محل و در پاسخ به پرسشی درباره احساسش از دیدن صحنه‌های کشته شدن کودکان در غزه اظهار کرد: طبیعتا دیدن تصاویر بچه‌هایی که هر روز کشته می‌شوند‌، به شدت ناراحتم می‌کند، ما آمده‌ایم جلوی کشتار بچه‌های غزه را بگیریم.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

آتش سوزی در بازار تهران جان دو نفر از کسبه را گرفت

Posted: 11 Aug 2014 04:31 AM PDT

جرس: آتش سوزی صبح امروز دوشنبه، در بازار باعث مرگ دو نفر از کسبه شد.

 


به گزارش ایرنا، در ساعت 10:53 امروز آتش‌سوزی گسترده‌ای در خیابان 15 خرداد ابتدای پامنار به سامانه 125 آتش نشانی و 5 ایستگاه آتش نشانی به همراه نردبان هیدرولیکی دستگاه‌های تنفسی و تشک نجات به محل حادثه اعزام شدند.
 

آتش سوزی بازار تهران، جان 2نفر از کسبه را گرفت و افرادی نیز که از پنجره‌ها به بیرون آویزان شده بودند با نردبان هیدرولیکی نجات یافتند.
 
 
 
 
 

 

امام جمعه مشهد: مهمانداران بدحجابند ولی به مسافران تذکر حجاب می دهند

Posted: 11 Aug 2014 04:31 AM PDT

این مسخره کردن مردم است
جرس: امام جمعه مشهد گفت: وضعیت حجاب مهمانداران در داخل هواپیما مناسب نیست.


 

به گزارش ایسنا، علم الهدی در دیدار با مدیران فرودگاه شهید هاشمی‌نژاد ادامه داد: بدتر از این آن است که مهمانداران با وضعیت حجاب نامناسب از پشت بلندگوهای هواپیما به مسافران تذکر می‌دهند که حجاب خود را رعایت کنید و این مسخره کردن مردم است.

 

او گفت: اینکه اقدامات فرهنگی انجام دادید خوب است اما آنچه واقعا انسان را متاثر می کند، وضعیت فرهنگی فرودگاه است و اقدامات در این زمینه نیاز به کار کارشناسی فرهنگی دارد.

 

علم الهدی پس از سخنان چند تن از مسئولان فرودگاه، گفت: در مسئله فعالیت‌های فرهنگی، کارها غالبا ایجابی است. در محیطی مانند فرودگاه که دروازه به تمام معنای شهر و بابی از حرم امام رضا(ع) است مسائل مربوط به نهی از منکر در عرصه فضای فرودگاه برای مسافران و پرسنل بیشتر مورد اهمیت است.

 

امام جمعه مشهد گفت: مسئله نهی از منکر و پیشگیری از مفسدات به شکل صلبی در فرودگاه باید انجام شود. محدودیت‌هایی باید برای شرکت‌ها باشد تا آنها نیز رعایت کنند و در به کارگیری نیروهای با حجاب و کسانی که حجاب و ارزشها را رعایت می‌کنند دقت شود.

 

او گفت: فرودگاه باید به گونه‌ای باشد مسافر با ورود به آن احساس کند وارد حرم امام رضا(ع) شده است.

رئیس جمهور: خدمت به اتباع ایرانی باید بدون توجه به  منش آنها یا ملاحظات جناحی باشد

Posted: 11 Aug 2014 04:31 AM PDT

جرس: رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه سفارتخانه، کنسولگری و نمایندگی های ایران در خارج از کشور باید تکیه گاه ایرانیان باشند، گفت: اتباع ایرانی باید مورد احترام کامل باشند و خدمت به آنان بدون توجه به طرز تفکر و منش آنها یا ملاحظات جناحی انجام شود.



به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حسن روحانی در بخش دوم همایش سفرا و روسای نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور در پاسخ به اظهارات و سخنان شماری از سفرا در خصوص مسایل گوناگون، مطالبی را درباره اولویت های دیپلماسی کشور و چگونگی تعامل و برخورد نمایندگان ایران در خارج از کشور مطرح کرد.

 

رئیس جمهوری سفرا و مسوولان دفاتر نمایندگی ایران در خارج از کشور را ملزم به حفظ کرامت، شان، احترام و عزت اتباع ایرانی دانست و گفت: باید به گونه ای در مسیر حل مشکلات و ارایه خدمات به ایرانیان خارج از کشور تلاش و فعالیت کنید که آنان سفارت ایران، سرکنسولگری و هر مکانی که پرچم ایران بر آن برافراشته است را به عنوان پناهگاه و تکیه گاه خود بدانند.

 

روحانی تاکید کرد: ارایه خدمات به اتباع ایرانی باید بدون در نظر گرفتن مسایل و موضوعات جناحی، حزبی و طرز تفکر و منش افراد به آنان انجام شود و هر ایرانی باید مورد احترام کامل بوده و احساس عزت کند؛ چرا که سرافرازی و راحتی ایرانیان موجب سربلندی همگان خواهد بود.

 

وی گفت: خدمت به مردم ایران وظیفه مهم و اصلی ما است و امیدواریم بتوانیم در همه زمینه های فنی، اقتصادی، دانشگاهی و گردشگری دنیا را به ایران و ایران را به دنیا نزدیک تر کنیم.

 

روحانی اضافه کرد: باید مجموع روابط اقتصادی، تجاری و سرمایه گذاری و فرهنگی ایران با دیگر کشورها به ویژه همسایگان را تقویت کنیم.

 

رئیس دولت تدبیر و امید تصریح کرد: باید بتوانیم در زمینه های مختلف بویژه در مناسبات اقتصادی تعامل خود را با دیگر کشورها گسترش دهیم و خوشبختانه تا امروز قدم های خوبی در این راستا از سوی دولت برداشته شده است.

 

رئیس جمهوری با بیان اینکه سفرا و مسوولان دفاتر نمایندگی ایران در خارج از کشور باید مواضع جمهوری اسلامی ایران را با قدرت، استدلال و منطق در دنیا بیان کنند، افزود: پشتیبانی افکار عمومی جهان برای پیشبرد اهداف متعالی همراه ما است و در این جهت سفرا و نمایندگان ایران باید از ابزار رسانه های جمعی استفاده کنند و در محل ماموریت خود تعامل و حضوری فعال با آنان در این زمینه داشته باشند.

پیگیری ماجرای روغن پالم از سوی وزارت بهداشت

Posted: 11 Aug 2014 02:54 AM PDT

جرس: معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو با تاکید بر پیگیری ضربتی وزارت بهداشت و شناسایی متخلفین مصرف روغن پالم در فرآورده های لبنی، تصریح کرد: از امروز برای استفاده ازلبنیات موجود در بازار منعی وجود ندارد.


به گزارش مهر، دکتر رسول دیناروند گفت: ارزیابی جامع و دقیقی از هفته گذشته در سراسر کشور شروع کردیم که بر اساس این ارزیابی تمام شرکت‌هایی که فرآورده های مختلف لبنی تولید می کنند؛ رصد شدند.

 

وی درباره نتایج اقدامات صورت گرفته برای مقابله با مصرف روغن پالم در کارخانه‌های لبنیات گفت: تمام بازرسین سازمان غذا و دارو و دانشگاه های علوم پزشکی از خطوط تولید و انبارهای شرکت های تولید کننده صنایع لبنی، بازرسی های لازم را انجام داده و تمامی مستندات تولید بررسی و نمونه برداری های لازم صورت گرفت.

 

دیناروند در ادامه گفت: با تجزیه و تحلیل و جمع بندی نتایج بدست آمده از بازرسی های انجام شده تا امشب، تخلف تعداد 41 فرآورده لبنی مشکوک اعلام شد که بر اساس بخشنامه صادر شده از امروز از تولید آنها متوقف خواهد شد.

 

رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه، از تعداد 41 متخلف شناسایی شده، 23 مورد آن محرز و 18 مورد نیز مشکوک اعلام شده است، افزود: به محض انجام آزمایشات تکمیلی طی چند روز آینده، مواردی که تخلفشان محرز شود، پروانه آنها تعلیق و به دستگاه قضایی معرفی خواهند شد.

 

وی تاکید کرد: مطمئنا پس از قطعی شدن محکومیت، متخلفین به مردم معرفی و اعلام خواهند شد و اطلاع رسانی در این مرحله بیشتر متوجه این موضوع است که فرآورده هایی که از امروز عرضه می شوند همگی دارای مجوز وزارت بهداشت بوده و منعی برای مصرف ندارند.

 

دیناروند خاطرنشان کرد: از آنجا که مصرف لبنیات در کشور موضوع جدی و مهمی است، تلاش کردیم بدون از دست دادن زمان، متخلفین را شناسایی کنیم و به مردم این اطمینان را بدهیم که محصولات لبنی که از امروز عرضه خواهند شد همگی دارای مجوز مصرف بوده و جای هیچ گونه نگرانی برای استفاده آنها وجود ندارد.
 

روحانی: به جهنم که از مذاکره می‌ترسید

Posted: 11 Aug 2014 02:06 AM PDT

جرس: رئیس‌جمهور از «مذاکره‌هراس»ها انتقاد کرد و گفت: یک عده به ظاهر شعار می‌دهند ولی بزدل سیاسی هستند و تا حرف مذاکره پیش می‌آید می‌گویند ما می‌لرزیم. به جهنم؛ بروید یک جای گرم برای خود پیدا کنید. خداوند شما را ترسو و لرزان آفریده است.

 

به گزارش ایسنا، حسن روحانی در همایش رؤسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، با انتقاد شدید از ترویج ایران‌هراسی، اسلام‌هراسی و شیعه‌هراسی در دنیا، گفت: در داخل کشور نیز برخی به دنبال تعامل‌هراسی و مذاکره‌هراسی هستند و به محض اینکه صحبت از مذاکرات پیش می‌آید می‌گویند ما هراس داریم؛ در حالی که باید گفت که ما در استدلال قوی هستیم.

 

وی ادامه داد: کسانی که امروز در رأس وزارت امور خارجه قرار دارند جزو برترین‌ دیپلمات‌های جهانی هستند نه فقط در سطح منطقه. بروید صورت مذاکرات سالیان گذشته را بخوانید. از بس دیدم برخی هراسان زندگی می‌کنند و دیگران را نیز چنین می‌بینند؛ همچنان که گفته‌اند کافر همه را به کیش خود پندارد، ناچار شدم بخش‌هایی از صورت مذاکرات خود با مقامات خارجی را در کتابی چاپ کنم تا آن را ببینند.

 

«مذاکره‌هراسی» و «نرمش قهرمانانه‌ هراسی» غلط است

 

رئیس‌جمهور با انتقاد شدید از کسانی که به گفته وی «مذاکره‌هراسی» را رواج می‌دهند، اظهار کرد: یک عده به ظاهر شعار می‌دهند ولی بزدل سیاسی هستند و تا حرف مذاکره پیش می‌آید می‌گویند ما می‌لرزیم. به جهنم؛ بروید یک جای گرم برای خود پیدا کنید. خداوند شما را ترسو و لرزان آفریده است.

 

وی در همین راستا تأکید کرد: «تعامل‌هراسی»، «مذاکره‌هراسی» و «مفاهمه‌هراسی» غلط است. مقام معظم رهبری از تعبیر نرمش قهرمانانه استفاده کرده‌اند. «نرمش قهرمانانه‌ هراسی» هم غلط است.

 

روحانی با بیان اینکه "پایه و اساس تصمیم‌گیری‌های جمهوری اسلامی ایران منطبق بر نظر و آراء مردم است"، گفت: مردم صاحبان کشور هستند و ما به عنوان وزیر، سفیر و رئیس‌جمهور این عناوین را از مردم به امانت گرفته‌ایم و جز امانت‌دار مردم نیستیم. جمهوری اسلامی ایران مشروعیت خود را از مردم می‌گیرد. خواست و مطالبه مردم، اساس مسیر و حرکت ما را در سیاست خارجی به عنوان بخشی از سیاست ملی کشور تعیین می‌کند که ترکیبی از سیاست داخلی، سیاست خارجی، اقتصاد، سیاست‌های اجتماعی، فرهنگی و امنیتی است.

 

رئیس‌جمهور با بیان اینکه "سیاست خارجی دکترین مستقلی ندارد و به عنوان جزئی از مجموعه‌ای است که آن را سیاست ملی و استراتژی ملی لقب می‌دهیم"، تصریح کرد: سیاست خارجی باید خود را در کنار سیاست داخلی و فرهنگی، اقتصادی و امنیتی ببیند.

 

مردم در انتخابات گفتند از افراط گریزانیم و به اعتدال پناه می‌آوریم

 

وی با اشاره به اینکه "مردم در انتخابات 24 خرداد 92 زیرکانه و آگاهانه و با در نظر گرفتن شرایط داخلی و جهانی دولتی را انتخاب کردند و راهی را پیش پای مسئولان گذاشتند"، افزود: مردم به ما گفتند از افراط گریزانیم و به اعتدال پناه می‌آوریم، تقابل را نمی‌پذیریم و در پی تعامل سازنده با جهان هستیم، اختلافات بی‌جهت و واهی داخلی را نمی‌پذیریم و در پی آشتی ملی و انسجام ملی هستیم. مردم به ما گفتند در برخورد با بیگانگان راه منطق و استدلال و مواضع شجاعانه و مدبرانه را در نظر گرفتن منافع ملی می‌خواهیم.

 

روحانی با تاکید بر اینکه "قانون اساسی، قوانین موضوعه و رهنمودهای مقام معظم رهبری پیش روی ماست"، خاطرنشان کرد: باید بدانیم قدرت همه ما از مردم است چون اگر قدرت انسجام داخلی نباشد هیچ دولتی قادر نیست در سیاست خارجی و در برابر بیگانگان از موضع قدرت سخن بگوید.

 

وی خاطرنشان کرد: امروز در جمهوری اسلامی ایران، دولت تدبیر و امید در طول نزدیک به 12 ماه گذشته، نشان داده است که گرچه مشکلات کشور زیاد و برخی از آنها عمیق و ساختاری بوده است اما این مشکلات با تدبیر و محاسبه دقیق قابل حل و فصل است.

 

بسته مصوبات اقتصادی دولت فردا بطور کامل رونمایی می‌شود

 

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه "ارائه آمار و ارقام در سیاست خارجی و حوزه اجتماع و فرهنگ مشکل‌تر از حوزه اقتصادی است"، ادامه داد: در زمینه رشد، توانستیم از رشد منفی 6.8 درصد در پایان سال 92 به رشد منفی 1.1 درصد برسیم و در سال 93 نیز مبنای ما در گام اول خروج از رکود است که این کار در حال انجام است. پس از آن رونق اقتصادی پیگیری خواهد شد و بدین ترتیب در سال جدید با رشد مثبت مواجه خواهیم بود.

 

وی همچنین از ارائه بسته خروج از رکود به عنوان لایحه‌ای به مجلس و بررسی یک فوریت آن در جلسه علنی فردا (سه‌شنبه) نمایندگان خبر داد و با اشاره به عزم دولت برای خارج کردن کشور از وضعیت رکود، گفت: بسته مصوبات دولت در این زمینه آماده شده است و فردا به طور کامل برای صاحب‌نظران، کارشناسان و کارآفرینان رونمایی خواهد شد.

 

روحانی با اشاره به عملکرد دولت یازدهم در زمینه مهار تورم اظهار کرد: کار دولت در این زمینه در تاریخ کشور بی‌سابقه بوده است؛ چراکه تورم را 31 واحد درصد کاهش دادیم، بطوریکه تورم از 45 درصد به 14 درصد به صورت نقطه به نقطه رسید و در تورم 12 ماهه نیز به مردم قول دادیم که آن را به 35 درصد برسانیم که توانستیم به 34 درصد برسانیم. قول داده‌ایم که در پایان امسال نرخ تورم را به 25 درصد برسد که ان‌شاءالله بتوانیم آن را به زیر 20 درصد برسانیم.

 

برنامه اقتصادی دولت بدون در نظر گرفتن نتیجه مذاکرات است

 

رئیس‌جمهور تاکید کرد: برنامه اقتصادی دولت برای خروج از رکود، ایجاد رونق و مهار تورم، بدون در نظر گرفتن موفقیت یا عدم موفقیت در مذاکرات هسته‌ای است و برنامه خود را بر مبنای این که در مذاکرات پیشرفتی نداشته باشیم تنظیم کرده‌ایم و در این شرایط سخت نیز از معضلات، البته با آهنگی کندتر به حول و قوه الهی گذر خواهیم کرد.

 

وی با بیان اینکه "در سیاست داخلی هم مانند اقتصاد از قهر و جدایی و فاصله‌ها کاسته‌ایم"، خاطرنشان کرد: جامعه را به سمت رونق آشتی سوق داده‌ایم و در سیاست خارجی هم چهره جدیدی را برای دنیا ترسیم کرده‌ایم.

 

اولین اصل در دولت، نگاه به خواست و مطالبه مردم است

 

روحانی با تاکید بر اینکه "در دولت، اولین اصل ما نگاه به خواست و مطالبه مردم است"، تصریح کرد: آرای ملت به عنوان پایه و اساس مشروعیت سیاسی جامعه ماست و مردم از ما خواسته‌اند در راه سیاست خارجی تعامل سازنده، مسامحه با جهان و روابطی که منافع ملی ما را کم‌هزینه‌تر تضمین کند، انتخاب کنیم.

 

وی یادآور شد: ما نظامی هستیم که امام (ره) نوع نظام را به آرا مردم گذاشت. 47 روز پس از پیروزی انقلاب، امام(ره) مردم را به پای صندوق‌های رای دعوت کردند که این کار در تاریخ انقلاب‌های منطقه و جهان بی‌سابقه است. همچنین قانون اساسی که مبنای کار ماست، دو بار به آرای مردم گذاشته شد و امام به ما یاد داد که میزان رای ملت است.

 

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: اگر در تمام حرکت‌ها خودمان را به عنوان خادم مردم باور نداشته باشیم نمی‌توانیم بر مبنای مشروعیت سیاسی حرکت خود را ادامه دهیم، پس هرکس در هر مقام باید خود را نوکر ملت بداند. قرآن هم با آن همه عظمت افتخارش این است که راهنمای مردم است.

 

مبنای حرکتمان در مذاکرات، خواست ملت است

 

روحانی با اشاره به اینکه "در سیاست خارجی و مذاکرات هسته‌ای و تعامل با جهان، مبنای حرکتمان خواست ملت است"، اظهار کرد: آنچه مردم از ما خواسته‌اند یا خواهند خواست، با کمال شهامت و بدون دغدغه دنبال می‌کنیم و به حول و قوه الهی و کمک پروردگار این مسیر را به خوبی به انتها خواهیم رساند.

 

وی در ادامه گفت: اگر دچار محاسبه غلط شویم به پیروزی نمی‌رسیم یا با هزینه گزاف به پیروزی می‌رسیم. همانطور که ما در هشت سال دفاع مقدس هر جا محاسبه کردیم با هزینه کم پیروز شدیم و هر جا محاسبه کردیم به فتح نرسیدیم. در دفاع مقدس و در عملیات والفجر 8 در سال 64 با انجام محاسبات لازم به پیروزی رسیدیم و کمتر از یک سال بعد در کربلای 4 پیروزی را به دست نیاوردیم که ناشی از نداشتن محاسبات لازم بود. سنت خدا تغییر نمی‌کند و ثابت است پس آنجا که عقل محاسبه و تدبیر و آینده‌نگری داشته باشیم خدا هم به ما کمک خواهد کرد.

 

رئیس‌جمهور به موضوع اسلام‌هراسی و ایران‌هراسی اشاره کرد و گفت: امروز با مشکل ایران‌هراسی و اسلام‌هراسی و شیعه‌هراسی از یک طرف و تعامل‌هراسی از طرف دیگر روبرو هستیم. از یک طرف به ناروا ایران‌هراسی و اسلام‌هراسی را مطرح می‌کنند و از طرف دیگر عده‌ای در داخل کشور نیز تعامل‌هراسی را مطرح می‌سازند.

 

روحانی ادامه داد: یک عده در دنیا به ناروا منطقه و جهان را از ایران می‌ترسانند در حالی که ایران سرزمین صلح و عدالت و همزیستی مسالمت‌آمیز و پرهیز از سلاح کشتار جمعی و هرگونه مداخله در امور دیگران است و اسلام سراسرش رحمت و هدایت و اخلاق و کرامت انسانی است. ایران همان کشوری است که همیشه مدافع مظلوم و در برابر ظالم بوده است و بعد از یکسال و چند ماه از تجاوز بعثی‌ها به کشورمان مرزهای ما را به روی میلیون‌ها عراقی آواره باز کردیم و به کمک آنها شتافتیم.

 

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه "همواره در ایران از اول پیروزی انقلاب تاکنون دموکراسی حاکم بوده است و تقریباً همه ساله مردم به پای صندوق‌های رأی آمدند"، افزود: آیا ایران علیه کشوری سلاح ممنوعه به کار برده است؟ آیا تاکنون ایران در پی ساخت ایجاد سلاح جمعی بوده است؟ در حالی که ما در بدترین شرایطی که در شمال کشورمان پیش آمد در مرز ایران به برادران مسلمانمان قرآن را نشان دادیم.

 

وی با بیان اینکه "امروز ایران در برابر اتفاقات کشورهای عراق، سوریه، لبنان و فلسطین بیشتر از دیگر کشورهای منطقه به دنبال کمک به برادران مسلمان خود است"، خاطرنشان کرد: عده‌ای اسلام‌هراسی را مطرح می‌کنند در حالی که هرچه از علم، دانش، فیزیک، شیمی و منطق دارند مدیون اسلام هستند و شیعه‌هراسی در حالی مطرح می‌شود که بشر می‌تواند به ویژگی‌های اخلاقی امیرالمومنین(ع) افتخار کند.

 

«مذاکره‌هراسی» و «نرمش قهرمانانه‌ هراسی» غلط است

 

رئیس‌جمهور با بیان اینکه "طرح تعامل‌هراسی در داخل هم موضوعی حیرت‌انگیز است"، گفت: عده‌ای می‌گویند چرا به یک خارجی نزدیک می‌شوید و آقایی به من گفت هر وقت با خارجی‌ها مذاکره می‌کنیم، به نتیجه نمی‌رسیم در حالی که امام و رهبری همیشه به خود باوری و اعتماد به نفس تاکید داشته‌اند؛ پس خطاب به این افراد می‌گویم که ما از چه کسی می‌ترسیم؟ ما در منطق کم نمی‌آوریم و دیپلمات‌های مجربی داریم. امروز در رأس وزارت خارجه افرادی هستند که جزو برترین دیپلمات‌های جهان به حساب می‌آیند، نه فقط در منطقه.

 

روحانی اضافه کرد: به عنوان سند این حرف، می‌گویم که به صورت مذاکرات سالیان دراز گذشته مراجعه کنید و به عنوان نمونه چند مورد از مذاکرات خود با مقامات کشورهای دیگر را در کتاب هسته‌ای‌ام آورده‌ام تا ترسوها آن را ببینند؛ چراکه یک عده به ظاهر شعار می‌دهند اما بزدل سیاسی هستند و هر وقت صحبت از مذاکره به میان می‌آید، می‌گویند ما می‌لرزیم. به جهنم؛ بروید یک جای گرم برای خود پیدا کنید. خداوند شما را ترسو و لرزان آفریده است.

 

رئیس‌جمهور در همین راستا تأکید کرد: «تعامل‌هراسی»، «مذاکره‌هراسی» و «مفاهمه‌هراسی» غلط است. مقام معظم رهبری از تعبیر نرمش قهرمانانه استفاده کرده‌اند. «نرمش قهرمانانه‌ هراسی» هم غلط است.

 

وی با اشاره به اینکه "دنیای امروز پیچیده است و ما از نظام دو قطبی عبور کرده‌ایم"، خاطرنشان کرد: چالش‌های جدیدی در پیش روست اما ایران مقتدر است و در سایه استقلال و خودباوری در برابر دیگران می‌ایستد و از منافع خود دفاع می‌کند.

 

اهل شعار نیستیم؛ اهل عملیم

 

روحانی تاکید کرد: امروز دولت اهل شعار نیست بلکه دولت اهل عمل است چون ما به جای شعار، شعور می‌خواهیم و به جای تصمیمات یک‌شبه، تدبیر می‌خواهیم.

 

رئیس‌جمهور با بیان اینکه "ما قادریم مشکلات را حل کنیم"، یکی از مصادیق این امر را توافقنامه ژنو دانست و گفت: گرچه توافقنامه ژنو، موقتی بود اما قدم بسیار مهمی به حساب می‌آمد و دولت وزارت خارجه کار بزرگی کرده است؛ پس اگر عده‌ای ممنون این زحمتشان نیستند، دیر یا زود ممنون می‌شوند و تاریخ قضاوت خواهد کرد.

 

دیپلماسی ما باید چهره کشور را که سالیان گذشته مشوش شده بود، برگرداند

 

وی در ادامه خطاب به سفرا و نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، گفت: باید محکم برای حل و فصل نهایی موضوعات مطرح به میدان بیایید. تصمیم دولت تعامل سازنده با دنیاست و شما باید اراده ملت ایران را برای سیاسیون جهان و افکار عمومی جهان ترسیم کنید. ما در پی روابط نزدیک‌تر با دنیا هستیم و وظیفه داریم از حقوق خود و منافع ملی و امنیت ملی دفاع کنیم و شما مردان این صحنه هستید تا به دنیا بگویید ما بدون شعار و تعارف می‌خواهیم روابط صمیمانه و برد - برد با دنیا داشته باشیم و بازی برد - برد را در تمام روابط‌مان پیگیری می‌کنیم، نه تنها در موضوعات هسته‌ای.

 

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه "دیپلماسی ما باید چهره جمهوری اسلامی ایران را که سالیان گذشته به غلط مشوش شده بود، برگرداند"، تصریح کرد: دلمان می‌خواهد با همه کشورهای جهان که بخواهند با ما رفتاری خوب داشته باشند و مخاصمه نکنند، ارتباط داشته باشیم و مسائلمان را با آنها حل کنیم؛ حتی آنهایی که سالیان دراز با آنها تنش داشته‌ایم.

 

روحانی در همین راستا تاکید کرد: اگر بدانیم حقوق ملت ما در نظر گرفته می‌شود، تنش را کاهش می‌دهیم و حتی جلوتر رفته و به روابط عادی در آینده می‌رسیم. البته اگر اطمینان یابیم منافع ملی‌مان تضمین می‌شود. خط قرمز ما چیزی جز منافع ملی ما نیست و آنجا که منافع ملی‌مان تضمین شود، چراغ سبز ماست.

 

وی خطاب به سفرا و نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور گفت: شما دیده‌بان خط مقدم ما هستید. نباید دیپلمات‌های ما در دنیا غافلگیر شوند بلکه باید قبل از حادثه بتوانند آن را پیش‌بینی کنند و به مرکز منتقل کنند. در همین راستا یادم نمی‌رود که قبل از فروپاشی شوروی سابق یک دستگاه پیش‌بینی این موضوع را کرده بود و به ما خبر داده بود و شش ماه قبل از فروپاشی شوروی ما با بررسی‌های لازم به تصمیم نهایی رسیده بودیم و فردای هر روزی که یکی از کشورها از شوروی جدا می‌شد، استقلال آن را به رسمیت می‌شناختیم.

 

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه "دیده‌بانان ما باید چشمی بصیر، دقیق و بینا داشته باشند"، افزود: سفرای ما باید مسائل را از زاویای مختلف ببینند، تحلیل کنند و به ما گزارش دهند و به دنیا برسانند که اراده ملت ایران اعتدال و تعامل با جهان است و با زبان دیپلماتیک به دنیا بگویند فرصت نامحدود است و همه باید از فرصت پیش‌آمده اراده بزرگ ملت بزرگ ایران بهره بگیرند چون ما دنبال برد - باخت نیستیم.

 

روحانی اضافه کرد: به خاطر دارم یک نفر به من گفت در رابطه با طرف مقابل تلاش کنید سر آنها را کلاه بگذارید اما من به او گفتم که این حرف‌های شما مال نیم قرن پیش است چون امروز دنیا عوض شده است و ما به دنبال بازی برد - باخت نیستیم چون نتیجه آن باقی نمی‌ماند بلکه آنچه نتیجه‌اش ثابت خواهد ماند، برد - برد است.

 

عجله نداریم اما تأخیر در مذاکرات به نفع هیچ‌کس نیست

 

وی با بیان اینکه "در موضوع هسته‌ای برای ما برد - برد مطرح است"، تصریح کرد: ما هیچ عجله‌ای نداریم اما در عین حال یادآوری می‌کنیم که تأخیر را به نفع کسی نمی‌بینیم. دنیا بداند که ما تحریم‌ها را ظالمانه می‌دانیم و مطمئنیم که پایه‌های تحریم شکسته شده است. تحریم به شرایط گذشته باز نخواهد گشت و به صراحت می‌گویم که با تحریم مقابله کرده‌ایم و خواهیم کرد و امروز هم در مذاکره با 1+5 تحریم را می‌شکنیم چون تحریم‌ها را غلط، ظالمانه و ضد بشری می‌دانیم؛ چراکه حتی داروهای بیماران ما را نیز قطع کرده‌اند.

 

روحانی ادامه داد: ما برنامه اقتصادی‌مان را به گونه‌ای تنظیم کرده‌ایم که از مشکلات عبور کنیم. مسأله هسته‌ای بحرانی تصنعی است چون ما مشکلی در موضوع هسته‌ای نداریم؛ البته طبیعی است که آنها بگویند موفق شدیم جلوی ایران را از ساختن بمب هسته‌ای بگیریم اما آنها هم بندگان خدا در 50 سال پیش هستند در حالیکه امروز شبکه‌های اجتماعی و ارتباطات عمومی بسیار گسترده شده است.

 

اسرائیل هیچ زمان مثل جنگ اخیر غزه شکست نخورد

 

رئیس‌جمهور با طرح این پرسش که "چرا امروز اسرائیل بیش از همیشه رسوا شده است؟" گفت: در شبکه‌های اجتماعی و در بین افکار عمومی اسرائیل منکوب شده است چون امروز با دنیای شبکه‌های اجتماعی و افکار عمومی روبرو هستیم پس شاهدیم هیچ زمان مثل جنگ اخیر غزه اسرائیل شکست نخورد، چراکه در افکار عمومی امروز اسرائیل کودک‌کش، پیرمردکش، زن و بچه کش و منهدم‌کننده بیمارستان و مدارس و خانه مردم است و حتی بزرگ‌ترین مدافعان اسرائیل امروز دیگر نمی‌توانند از آن دفاع کنند.

 

آژانس و 1+5 و ان‌.پی‌.تی هم که نباشد، به دنبال سلاح کشتار جمعی نمی‌رویم

 

وی با بیان اینکه "امروز روشن است که چه کشورهایی به دنبال سلاح کشتار جمعی هستند"، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران هیچگاه دنبال سلاح کشتار جمعی نبوده و نخواهد بود. چه آژانس، 1+5 یا ان‌.پی‌.تی باشد یا نباشد، بر مبنای شرع و فتوای رهبرمان، ما نباید به دنبال سلاح کشتار جمعی برویم.

 

روحانی با بیان اینکه "ما به طور جدی به دنبال مذاکره برای حل مسائل هستیم"، افزود: ما معتقدیم باید در زمانی معقول به راه‌حل درست برسیم و با روی گشاده، منطق و استدلال حرف می‌زنیم و از اینکه مسائل هسته‌ای‌مان شفاف‌تر شود، هراسی نداریم و حتی خودمان داوطلب بوده و مأموران آژانس را دعوت می‌کنیم؛ پس دنیا بداند ما اراده جدی برای حل مسائل داریم. البته از حقوق مسلم خود عقب‌نشینی نمی‌کنیم چون این دولت دولتی نیست که بخواهد از حقوق ملت عقب بنشیند.

 

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه "امروز بهتر از همیشه در شرایط اتحاد به سایر قوا هستیم"، تصریح کرد: امروز بیشتر از همیشه سه قوه در کنار یکدیگر هستند و همه‌مان زیر چتر هدایت‌های رهبری هستیم و امروز یَد واحدی در کشور شکل گرفته است؛ پس به کسی اجازه نمی‌دهیم که بین قوا اختلاف بیندازد یا به رهبری توهین کند.

 

وی با تاکید بر اینکه "در مذاکرات، با منطق و استدلال و البته با لبخند سخن خواهیم گفت"، خاطرنشان کرد: آنها از لبخند بدشان می‌آید و روی خود را برگردانند.

 

روحانی همچنین به نمایندگی از مردم، از هوشیاری و تدبیر وزارت امور خارجه در مذاکرات هسته‌ای تشکر کرد و خطاب به آنها گفت: بدانید همیشه حداقل 90 درصد مردم پشتیبان شما بوده‌اند و دعای خیر رهبری بدرقه راهتان بوده است. باید بگویم اواخر ماه رمضان آقا فرمودند "من مرتب برایشان دعا می‌کنم چون احساس می‌کنم در کارزار سختی حضور دارند". وقتی ملت و رهبری اینچنین از تیم ما حمایت می‌کنند و تیم ما قوی است و اعتماد به نفس دارد و مسلط به قواعد و مقررات بین‌المللی است، نباید بگوییم که ما یک کشور هستیم و آنها شش کشورند.

 

روحانی در ادامه با اشاره به مسائل اقتصادی و فناوری و لزوم توجه به هر دوی این موارد، اظهار کرد: همه سفرای ما بدانند تلاش آنها در کنار سایر وظایفشان باید روان‌سازی روابط اقتصادی ما با جهان باشد چون ما معتقدیم در چارچوب اقتصاد مقاومتی می‌توانیم از مشکلات اقتصادی عبور کنیم اما هیچ‌کس در دنیا نمی‌تواند بدون رابطه با جهان به اهداف اقتصادی‌اش دست یابد که در همین راستا همسایگان‌مان برای ما در اولویت هستند.

 

رئیس‌جمهور با بیان اینکه "در یازده ماه آغاز به کار دولت، روابط‌مان با بسیاری از همسایگان‌مان نزدیک‌تر شده است و با برخی نیز روابط صمیمی داریم"، گفت: امیدواریم یک یا دو کشوری که در اقلیت هستند نیز به جرگه اکثریت بپیوندند.

 

وی همچنین با اشاره به اینکه "امروز چهره ایران در دنیا و برای کشورهای منطقه روشن‌تر شده است"، گفت: دیدیم اسرائیلی‌ها که بعد از ما به نیویورک رفتند، خواستند آنچه را که ما بافته بودیم پنبه کنند اما در نهایت آنچه خودشان بافته بودند، پنبه شد.

 

روحانی در پایان سخنان خود نیز تاکید کرد: موضوع اقتصاد و فناوری از مسائل مهمی است که باید در کنار هم مورد توجه قرار گیرند تا با سرعت بیشتری به پیشرفت بیشتر دست پیدا کنیم.

هدف استیضاح وزیر علوم محدود کردن حق تحصیل است

Posted: 11 Aug 2014 02:04 AM PDT

گفتگو با علی‌تاجرنیا و مجید دری
جرس- مژگان مدرس‌علوم: پس از هفته‌ها کشمکش٬ نمایندگان مجلس اعلام کردند که از توضیحات «رضا فرجی دانا» وزیر علوم٬ تحقیقات و فناوری قانع نشده‌اند و در نتیجه وی را استیضاح می‌کنند. 

نمایندگان مجلس هفته گذشته شروطی را برای عدم استیضاح وزیر علوم از جمله اخراج دانشجویان ستاره‌دار که به دانشگاه بازگشته‌اند و تجدید نظر در انتصابات و تغییرات رخ داده در وزارات علوم گذاشته بودند.
از آغاز شروع به کار دولت یازدهم بیشترین حاشیه متعلق به وزارت علوم بوده است برخلاف دولت پیشین که کمترین حاشیه برای وزارت علوم ایجاد شد.


اما اینکه آیا طبق قانون٬ نمایندگان مجلس می‌توانند در موضوع انتصابات یک وزارت خانه و بازگرداندن حق تحصیل به دانشجویان محروم شده از تحصیل دخالت کنند و آیا این مصداقی برای زیر سوال بردن استقلال قوا نیست از جمله سوالاتی است که با دکتر علی تاجرنیا، عضو فراکسیون دانشجویی مجلس ششم در میان گذاشتیم.

 


این عضو جبهه مشارکت اسلامی ایران به «جرس» می‌گوید: «مسئله درخواست نمایندگان از وزیر علوم هم به لحاظ شکلی و هم به لحاظ محتوایی دارای ایراد جدی است. در وهله اول، مجلس در ساختار قدرت در کشور ایران به عنوان نماینده مردم باید استیفای حقوق مردم در مقابل دولت و حاکمیت را کند. به عبارت دیگر مجلس باید مدافع حقوق مردم باشد و حق تحصیل که از حقوق تصریح شده در قانون اساسی است و از تعدادی از دانشجویان سلب شده باید بازگردانده شود و مجلس باید مدافع آن‌ها باشد؛ اما متاسفانه نمایندگان عملا در جایگاه عکس نشسته‌اند و به نوعی تحدید کننده حقوق مردم هستند. به لحاظ شکلی هم جایگاه مجلس جایگاه نظارت و قانونگذاری است؛ اینکه شرایطی برای علوم وزیر تعیین کنند و از او بخواهند کارهایی را انجام دهد تا از استیضاح خودشان دست بردارند نوعی ورود به حوزه اختیارات سیستم اجرایی است و هم نوعی چانه زنی در درون قدرت محسوب می‌شود که واقعا شان مجلس این نیست. متاسفانه در این مجلس اتفاقاتی می‌افتد که در ادوار مختلف بی‌سابقه بوده و جایگاه و شان مجلس را پایین می‌آورند. بنابراین این شکل از استیضاح و درخواست، نه تنها وجاهت شکلی قانونی ندارد بلکه به لحاظ محتوایی با روح قانون اساسی و حقوق مردم سنخیت ندارد.»


تاجرنیا با تاکید بر این موضوع که بحث دانشگاه‌ها یک مسئله مهم است، تصریح می‌کند: «یکسری اقدامات غیرقانونی در دوره‌های گذشته صورت گرفته و وزارت علوم الان دارد جلوی آن اقدامات غیرقانونی را می‌گیرد. محروم کردن افراد از تحصیل مسئله‌ای است که اگر واقعا حکم قانونی برای آن وجود داشت باید از طریق مراجع صالحه مورد بررسی قرار می‌گرفت در حالیکه چنین حکمی وجود ندارد و در هیچیک از مواد قانون مجازات اسلامی نداریم که فردی را از تحصیل محروم کنند. از طرف دیگر برخی از انتصاب‌های غیرقانونی در حوزه هیئت علمی صورت گرفته بود که الان جلوی آن‌ها دارد گرفته می‌شود؛ یعنی نقش وزارت علوم در این دوره٬ جلوگیری از اقدامات غیرقانونی دولت گذشته است. متاسفانه این برخورد‌ها به دلیل رویکرد سیاسی که در مورد دانشگاه‌ها وجود دارد صورت می‌گیرد. آن‌ها معتقدند که اگر دانشگاه‌ها مستقل شوند و افراد بتوانند آزادانه در دانشگاه حضور پیدا کنند دیگر شرایط کنترل دانشگاه را از دست می‌دهند در حالیکه فضای دانشگاه محصول یک جامعه مدرن و فضای آزاداندیشی و تبادل افکار است. پیام دیگری که از این اقدامات رسانده می‌شود این است که می‌خواهند بگویند شرایط در کشور تغییر نکرده است. یعنی منتقدان و مردم بدانند که اگرچه دولت به عنوان قوه مجریه تغییر کرده اما شرایط هیچ تغییری نکرده است. متاسفانه این دیدگاه به نفع منافع کلان کشور نیست. به هر حال یک تفکر جدیدی در مقابل تفکر گذشته رای آورده و باید محترم شمرده شود. باز تاکید می‌کنم که این‌گونه اقدامات با رویکردی سیاسی با هدف به چالش کشیدن دولت و ناامید کردن مردم از کارآمدی دولت و همچنین دادن امید به طرفداران خودشان است.»


طی ماههای گذشته وزارت علوم طی فراخوانی از کسانی که در سالهای گذشته صرفا به دلیل رفتار سیاسی از ادامه تدریس یا تحصیل در دانشگاه محروم شده بودند خواست تا به دانشگاه بازگردند.
ناصر موسوی لارگانی، یکی از نمایندگان استیضاح کننده وزیر علوم گفته است شرط استیضاح‌کنندگان رضا فرجی‌دانا، وزیر علوم، برای صرف‌نظر از استیضاح این است که دانشجویان ستاره‌داری که به دانشگاه بازگشتند دوباره اخراج شوند.


دانشجوی ستاره‌دار اصطلاحی است که از تابستان ۸۵ یعنی در اولین سال ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد به کار رفت، زمانی که تعدادی از دانشجویان داوطلب کنکور کار‌شناسی ارشد، با دیدن ستاره‌هایی در کنار نام خود در کارنامه کنکور متوجه وضعیت خاص خود برای محدودیت و محرومیت از تحصیل شدند. پس از اعتراضات گسترده دانشجویان، وزیر علوم وقت و بسیاری از مقام‌های دولتی٬ منکر وجود دانشجویان ستاره دار و محروم از تحصیل شدند.


پس از آن شورای دفاع از حق تحصیل به عنوان تشکلی که دانشجویان محروم از تحصیل و ستاره دار در مهرماه سال ۸۷ برای پیگیری حق اولیه تحصیل بودند شکل گرفت. اما بسیاری از اعضای آن به جرم پیگیری حق تحصیل روانه زندان‌ها شدند. ضیا نبوی، مجید دری و مهدیه گلرو از اعضای برجسته این تشکل دانشجویی بودند که محکوم به زندان شدند. مهدیه گلرو پس از گذراندن سی ماه حبس از زندان آزاد شد و ضیا نبوی هم اکنون در حال گذراندن دوران محکومیت خود است.

مجید دری یکی دیگر از اعضای این شورا است که چندی پیش پس از پنج سال حبس از زندان آزاد شد. این دانشجوی محروم از تحصیل معتقد است که برگرداندن حق به کسانی که صرفا به دلایل سیاسی و جناحی مورد اجحاف قرار گرفته‌اند، نه تنها جایی برای استیضاح نمی‌گذارد بلکه شایسته تقدیر و ستایش است.


مجید دری در گفتگو با «جرس» می‌گوید: « باید در ابتدا این نکته مهم را بگویم که دقیقا استیضاح وزیر علوم را زمانی که دانشگاه‌ها تعطیل است مطرح کردند در حالی‌که اگر این اتفاق در مهرماه می‌افتاد حرکت‌های دانشجویی در حمایت از وزیر علوم شکل می‌گرفت. در حقیقت هر وقت می‌خواهند اقدامی علیه وزیر علوم و دانشگاه انجام دهند دقیقا در تابستان انجام می‌دهند که دانشجویان در دانشگاه حضور ندارند. مسئله دیگر این است که در سال ۸۵ بعد از روی کارآمدن دولت اول آقای احمدی‌نژاد٬ ایشان با همکاری وزارت اطلاعات و وزارت علوم شروع به ستاره دار کردن دانشجویان منتقد کرد. در سالهای بعد حتی پای خود را فرا‌تر از این گذاشتند و آنهایی که داشتند درس می‌خواندند را به بهانه‌های مختلف از تحصیل محروم کردند مانند امثال من که ابتدا هشت ترم تعلیق زدند و بعد اخراج کردند که البته بیشتر از این هم داشتیم. من و تعدادی از این دانشجویان محروم از تحصیل٬ شورای دفاع از حق تحصیل را تشکیل دادیم و شروع به فعالیت کردیم. آن زمان برای شکایت به دیوان و وزارت علوم و مجلس رفتیم منتهی هیچ پاسخی ندادند. بعد از آن جلوی مجلس تجمع کردیم اما به ما حمله کردند و با ضرب و شتم بازداشت‌مان کردند. مجلسی‌ها که شاهد بودند هیچ واکنشی نشان ندادند و بعد از آن هم کلا وجود دانشجویان ستاره دار و محروم از تحصیل را انکار می‌کردند و وقیحانه وجود ما را انکار می‌کردند و دروغ می‌گفتند. اما الان که می‌بینند انکار جواب نمی‌دهد از وزیر علوم می‌خواهند دانشجویان ستاره دار را از دانشگاه اخراج کند.»


این عضو شورای دفاع از تحصیل با تاکید بر اینکه دانشگاه محل تبادل اندیشه و تضارب آراء مختلف است، خاطرنشان می‌کند: «باید فعالیت دانشجویی در دانشگاه باشد و اگر نباشد که باید در آن دانشگاه را بست. منتهی چون این آقایان یک تفکر تمامیت خواه و قدرت طلب دارند و می‌خواهند هر صدای مخالف را در نطفه خفه کنند بهترین مکان را برای پیشبرد مقاصد خود را دانشگاه می‌بینند. تا جایی‌که انجمن اسلامی که به عنوان آخرین پایگاه منتقدین بود را بستند و بسیج شماره دو را راه انداختند. الان هم در راستای‌‌ همان جریان و مخالفت با وعده‌های آقای روحانی٬ طرح استیضاح وزیر علوم را راه انداخته‌اند. با وجود تمام این اقدامات٬ وزیر علوم انصافا خیلی خوب عمل کرد و حداقل چهره بهتری از هیئت حاکمه نشان داده است و شروع به بازگرداندن دانشجویان ستاره دار و محروم به تحصیل به دانشگاه کرده که عده‌ای از این دانشجویان را هم به دانشگاه بازگردانده است. الان دانشگاه تعطیل است وگرنه دانشجویان حمایت خود را از وزیر علوم اعلام می‌کردند.»


وی می‌افزاید: «جالب است که دانشجویان محروم از تحصیل را انکار می‌کردند در حالیکه خود من بخاطر همین شورای دفاع از حق تحصیل سال‌ها در زندان بودم و دوستم ضیاء بخاطر همین مسئله الان در زندان است. نمایندگان مجلس پیش از استیضاح وزیر علوم باید پاسخگو باشند که چرا قبلا دانشجویان ستاره دار را انکار می‌کردند اما الان موضع خود را عوض کرده‌اند؟ در هر حال اگر بخواهند دوباره‌‌ همان شیوه را پیاده کنند و مانع از حق تحصیل دانشجویان شوند ما دوباره شورا را فعال خواهیم کرد و علیه این‌ها اقامه دعوی خواهیم کرد که بر اساس چه قانونی اجازه نمی‌دهند انسان‌ها از حق تحصیل که حق مسلم آنهاست استفاده کنند.»
مجید دری در ادامه می‌گوید: «در حقیقت، وزارت علوم با بخشنامه‌ای که صادر کرد مبنی بر اینکه صلاحیت دانشجویان در خود وزارت علوم و دانشگاه باید مشخص شود عملا دست وزارت اطلاعات را بست منتهی فضای محافظه کاری و بسته حاکم در دانشگاه باعث این‌گونه تصمیم گیری‌ها و برخورد با دانشجویان می‌شود. باز تاکید می‌کنم کار آقای فرجی دانا که شجاعانه در مقابل پس گرفتن حقوق دانشجویانی که از حق تحصیل خود محروم شده‌اند ایستاده است بسیار قابل تقدیر است و باید برای دانشگاه الگو شود. در هیچ کجای دنیا ما دانشجوی ستاره دار نداریم و اقدامات این جریان چهره جهانی ایران را مخدوش کرد اما وزیر علوم با تلاش زیاد به بازسازی چهره ایران پرداخته و همین قابل تقدیر است. شگفت آور است وزیر علوم را استیضاح می‌کنند اما آقای مرتضوی با آن جنایات و افتضاح در مجلس سرش را بالا می‌گیرد و اصلا به مجلس نمی‌آید؛ نمایندگان مجلس در مقابل چنین فردی هیچ کاری نمی‌کنند اما وزیر علوم را که از حق تحصیل دانشجویان دفاع می‌کند استیضاح می‌کنند.


البته این نکته را هم باید توجه داشت که جدای رویکرد سیاسی نمایندگان٬ بسیاری از روسای دانشگاه‌ها با وزیر علوم همکاری نکردند و همین آقای سلیمی رئیس دانشگاه علامه برگه برگشت چند تا از دانشجویان اخراجی از طرف وزارت علوم را قبول نکرد و گفت اگر این را قبول کنم باید جواب مجلس و این و آن را بدهم! این در حالی است که تحصیل یک حق است و اینطور نیست که بخواهند منت بگذارند که این حق را بدهند یا ندهند. تحصیل فارغ از اینکه فرد چه گرایش فکری و سیاسی دارد حق اوست و اقدام گذشته وزارات علوم با همکاری وزارت اطلاعات کاملا غیرقانونی و غیر انسانی بوده است. وزیر علوم دولت یازدهم آن اقدام غیرقانونی را متوقف کرده اما باز عده‌ای عناوین دیگری مطرح می‌کنند و از تحصیل با عنوان امتیاز نام می‌برند. در حالی‌که بر اساس قوانین جمهوری اسلامی تحصیل امتیاز نیست و یک حق است و باید نمایندگان مجلس پاسخگوی اعمال غیرقانونی خود باشند که مانع از درس خواندن جوانان می‌شوند. شاید مقایسه درستی نباشد اما در زمان رژیم شاه دانشجویان فعالیت خود را می‌کردند و در دانشگاه درس خود را هم می‌خواندند اما شرایط الان طوری شده که با کوچک‌ترین انتقادی از تحصیل تعلیق و اخراج می‌کنند. متاسفانه در همین دانشگاه علامه وقتی تعدادی از دانشجویان می‌خواستند انجمن اسلامی را دوباره راه بیاندازند با شرایط بسیار وحشتناکی روبرو شدند.»


وی در پایان مروری بر اتفاقات سال ۸۶ کرده و از تعلیق تا اخراج خود می‌گوید: «در آن سال ما در اعتراض به تعطیل کردن انجمن اسلامی تجمع کردیم و زیر بار تعطیلی انجمن اسلامی نمی‌رفتیم و بر اساس اساسنامه٬ مدارک را به دانشگاه و وزارت علوم ارائه دادیم که فعالیت ما قانونی است. خلاصه انتخابات را برگزار کردیم و انتخابات انجمن اسلامی هم وابسته به دانشگاه نبود و چیزی بنام رد صلاحیت نداشتیم اما بعد از برگزاری انتخابات ما را تعلیق کردند. فقط در دانشگاه علامه سی و دو نفر در یک ترم تعلیق خوردند و آقای شریعتی که مدعی است که خدمت کرده اینکار را انجام داد. بعد از این تعلیق گفتند که بنویسید که اشتباه کرده‌اید و تعهد بدهید اما ما چون اشتباهی نکرده بودیم حاضر به نوشتن ندامت نامه نشدیم. به خاطر همین٬ تعلیق‌های ما همینطور تمدید می‌شد تا اینکه زمانی‌که در زندان بودم در سال ۹۰ در مراجعه خانواده گفتند که از دانشگاه اخراج شده‌ام و خانواده برگه اخراج و مدارک گذراندن نود واحد را خواسته بودند اما آقای شریعتی دستور دادند که هیچ مدرکی به خانواده داده نشود. تا اینکه در زمان مرخصی بعد از انتخابات سال ۹۲ خودم مراجعه کردم اما گفتند باید به کمیسیون موارد خاص نامه بنویسم که بعد به زندان برگشتم و در پیگیری‌های اخیر گفتند که باید تعهد بدهی تا به دانشگاه بازگردی. اما با این جریانی که اخیرا در حال رخ دادن است بعید است که بگذارند ما برگردیم. زندگی و سالهایی که باید تحصیل می‌کردیم را از ما گرفتند اما تمام تلاشمان این است که حداقل این اتفاق برای کسی دیگر اتفاق نیفتد. اگر بقیه دانشجویان محروم از تحصیل را بگذارند به دانشگاه برگردند من از حق تحصیل خود می‌گذرم.»