جنبش راه سبز - خبرنامه

جنبش راه سبز - خبرنامه


صدور کیفر خواست برای یک درویش روحانی

Posted: 29 Apr 2014 08:27 AM PDT

جرس: دادسرای ویژه روحانیت ساری علیه محمد نوری، درویش ملبس به لباس روحانیت، کیفر خواست صادر کرد.  

 

به گزارش مجذوبان نور، در کیفرخواست صادره از سوی این دادگاه، اتهاماتی همچون «ورود به فرقه دراویش با لباس روحانیت» و «شرکت در مجالس درویشی در تهران و شهرستان‌ها» مطرح شده است.

 

در بخشی از این کیفرخواست آمده است: «هتک حرمت و حیثیت روحانیت و اعمال خلاف شأن روحانیت به واسطه عضویت در فرقه دراویش گنابادی و شرکت در جلسات آن‌ها با لباس روحانیت که موجبات جذب جوانان را به فرقه مذبور را می‌نماید».

 

در این کیفرخواست از وزارت اطلاعات، اداره امور اجتماعی سپاه، واحد اطلاعات سپاه و دادسرای ویژه روحانیت به عنوان شاکیان این درویش روحانی یاد شده است.

 

آقای نوری پیش‌تر به مجذوبان نور از احضارهای پیاپی خود به نهادهای مختلف امنیتی خبر داده و اعلام کرده بود در این بازجویی‌ها علاوه بر شنیدن توهین و تفتیش عقاید توسط نهادهای امنیتی، در امور خانوادگی وی نیز دخالت شده است. وی گفته بود: در یکی از این احضار‌ها یک مقام مسئول به وی پیشنهاد داده بوده است در صورت ادعای قطبیت، مورد حمایت حکومت قرار خواهد گرفت.

این درویش روحانی اینک به قید ضمانت آزاد است.

انتقال میرحسین موسوی به بیمارستان

Posted: 29 Apr 2014 05:45 AM PDT

تماس کوتاه موسوی از بیمارستان با دخترانش
جرس: میرحسین موسوی به دلیل وخامت اوضاع جسمانی‌اش به بیمارستان منتقل شده است. 

 

 به گزارش کلمه، مهندس موسوی در حالی با تدابیر امنیتی به بیمارستان منتقل شده است که چند ماه قبل پزشکان خواستار اقدام عاجل برای بازیابی توان قلب وی شده بودند، اما مسئولان امنیتی در این زمینه تعلل کردند.

 

زندانبانان و آمران حصر میرحسین موسوی در ماههای اخیر نه تنها در رسیدگی به وضعیت پزشکی وی تعلل کرده اند، بلکه از ارائه اطلاعات و پرونده پزشکی وی به خانواده نیز خودداری می کنند.

 

به گفته پزشکان، میرحسین چندین ماه است که نیاز به عمل آنژیو قلب دارد و همچنین در ماه های اخیر دچار نوسان فشار خون شده و از ناحیه کلیه نیز با مشکلاتی رو به رو شده است.

 

پیش از عید نوروز، میرحسین موسوی برای چند ساعت به بیرون از محدوده حصر برده شد تا با توجه به نوسانات شدید فشار و علائم سرگیجه، برای انجام سونوگرافی و بررسی عروق مغز و کلیه اش تحت آزمایش های تشخیصی قرار گیرد. اما از نتیجه این آزمایش ها هنوز خبری در دست نیست.

 

خانواده موسوی تاکید کرده اند که مشکلات قلبی میرحسین و فشار خون و علائم سرگیجه و وی، هیچ یک پیش از حصر سابقه ای نداشته و از این رو تعلل ماموران در پیگیری نیازهای پزشکی ایشان و به خصوص تجویز پزشکان برای اقدام فوری جهت بازتوانی قلب، به شدن باعث نگرانی شده است. 

 

تکمیلی/ تماس کوتاه از بیمارستان؛ دختران میرحسین صدای پدر خود را شنیدند

 


دختران میرحسین موسوی در تماس تلفنی کوتاهی توانستند صدای پدر خود را بشنوند، اما هنوز نتوانسته اند آنان را ملاقات کنند.

 

به گزارش کلمه، در تماس تلفنی کوتاهی که از بیمارستان با دختران مهندس موسوی صورت گرفت، آنها توانستند لحظاتی با پدر خود صحبت کنند و صدای وی را بشنوند.

 

دختران میرحسین و رهنورد که بعد از اطلاع ناگهانی از انتقال پدرشان به بیمارستان به شدت نگران سلامت وی شده اند و از وضعیت پزشکی او نیز بی اطلاع اند، در این تماس تلفنی تلاش کرده اند با آرامش با پدرشان صحبت کنند تا استرسی به وی منتقل نشود.

 

مهندس موسوی نیز با وجود ضعف ناشی از بیماری، تلاش کرده به دخترانش روحیه بدهد و از نگرانی آنها بکاهد.

 

آنها همچنین بعد از صحبت چند کلمه ای با میرحسین، با مادرشان نیز صحبت کرده اند.

 

گفتنی است انتقال مهندس موسوی به بیمارستان بدون اطلاع دخترانش بوده و هنوز هیچ اطلاعات دقیقی از وضعیت پزشکی میرحسین موسوی و شرایط وی در بیمارستان وجود ندارد.

«ابتکار» لغو توقیف شد

Posted: 29 Apr 2014 05:29 AM PDT

جرس: روزنامه ابتکار که صبح روز شنبه (6 اردیبهشت‌ماه) توسط دادسرای رسانه توقیف شده بود، امروز رفع توقیف شد.  

 

محمدعلی وکیلی مدیرمسوول روزنامه ابتکار در گفت‌وگو با ایسنا، با تایید این خبر، اظهار کرد: امروز از سوی دادسرای رسانه با من تماس گرفته شد و خبر لغو توقیف روزنامه «ابتکار» از طریق فکس به ما اعلام شد.

 

در شماره‌ی پنج‌شنبه‌ی (چهارم اردیبهشت‌ماه) روزنامه‌ی «ابتکار» تیتری در یکی از ستون‌های صفحه‌ی نخست کار شد که در آن به‌جای واژه‌ی جابه‌جایی از برکناری استفاده شد؛ تیتر این ستون «برکناری رییس سازمان زندان‌ها» بود در حالی که گفته شده رییس سازمان زندان‌ها برکنار نشده، بلکه به سمت دیگری منصوب شده است. همین موضوع موجب شد تا این روزنامه به استناد ماده 6- بند 11 توسط دادسرای رسانه توقیف شود.

 

روزنامه‌ی ابتکار از فردا انتشار خود را از سر می‌گیرد.  

ممانعت از ملاقات برخی از زندانیان ۳۵۰ با خانواده‌هایشان

Posted: 29 Apr 2014 05:12 AM PDT

جرس: به رغم وعده‌های پیشین مسئولان، برخی از خانواده‌های زندانیان نتوانستند تا روز گذشته با عزیزان در بندشان ملاقات کنند.  

 

به گزارش جرس، محمدصدیق کبودوند، غلامرضا خسروی، هادوی، بهنام ابراهیم زاده، سهیل بابادی، سعید متین پور، محمد شجاعی، بهزاد عرب گل، غلامرضا مهر عبدالهی، محمد داوری و فولادوند از جمله این زندانیان بودند که تعدادی از آنان همچنان در اعتصاب غذا به سر می‌برند.

 

معصومه دهقان همسر عبدالفتاح سلطانی در این باره در صفحه‌ی فیس‌بوک شخصی‌اش نوشته است: برخی ملاقات نداشتند . برخی در انتظار ملاقات کابینی و حضوری بودند . باز عده ای از دوستان همراهی می کردند . کلا تمایلی به ماندن نداشتند اما نا امید هم نبودند ! به در خواست مادری همه نشستیم تا شاید به این 12 نفر ملاقات دهند ولی ساعت سه نظافت چی ها با ریختن جوهر نمک برای شستشوی کف سالن ، پیران و بیماران را به تنگی نفس دچار کردند . مادر محمد داوری در حالیکه سرفه می کرد سالن را ترک کرد. و دیگران نیز دلهایشان را جا گذاشتند و به سوی خانه ی بدون فرزند و همسر روانه شدند . لبهای همسر سهیل بابادی و سعید متین پور کبود و خشک بود و چشمانشان از غم فرو خفته ای حکایت داشت ! مادر و پدر پیر سعید از زنجان که برای دیدن فرزند بیمار و مجروحشان آمده بودند تا ساعت سه بعد از ظهر چشم از پنجره ی کوچک برنداشتند اما خبری از انصاف و عدالت نبود ! و باقی رنج بود و رنج....

 

 از طرفی به گزارش شبکه های اجتماعی هرچند تعدادی از زندانیان بند ۳۵۰ زندان اوین به اعتصاب غذای خود پایان داده اند اما از وضعیت ۱۲ زندانی سیاسی که همچنان در سلول های انفرادی و در اعتصاب غذا به سر می برند خبری در دست نیست و خانواده های آنها به شدت نگران وضعیت آنها هستند.

 

نامه صدها دانشجو از سراسر کشور به روحانی: مهاجمان به بند ۳۵۰ را معرفی کنید

 

۴۷۳ دانشجو از دانشگاه های سراسر کشور در نامه ای به حسن روحانی، رییس جمهور کشورمان با اشاره به حمله به بند ۳۵۰ زندان اوین و سکوت دولت تصریح کرده اند که شاید سکوت یا عدم برخورد درخور با چنین جرائمی از رییس جمهور سابق قابل درک –و نه پذیرفتنی- بود ولی چنانچه دولت حضرتعالی نیز از تمام توان خود، حداقل در راستای صیانت از شاه کلید شعار های انتخاباتی و اجرایی اش –اعتدال- بهره نبرد، این اهمال دیر یا زود گریبانگیر شما نیز خواهد شد.

 

به گزارش کلمه، دانشجویان امضا کننده ی این نامه با بیان اینکه بنا به رسالت همیشگی خود که دفاع از مظلومان و آگاهی بخشیدن به جامعه است، ضمن محکوم کردن این اقدام ناجوانمردانه و حمایت از دولت در مقابل افراطیون، از جناب‌عالی خواستاریم تا روشن شدن وضعیت این زندانیان سیاسی و دل‌جویی از خانواده‌های آنان از هیچ تلاشی فروگذار نکنید ابراز امیدواری کرده اند که با تلاش دولت و ملّت از تکرار چنین اتفاقات ناگواری جلوگیری به عمل آید و این مهم جز با معرفی عوامل این بزه آشکار –توسط مرجع ذیصلاح در دولت شما یعنی وزارت دادگستری- و پاسخگویی آنان در محضر جامعه ی مدنی ایران و قوه قضاییه به دست نمی‌آید.
 

یونسی: نماینده ولی‌فقیه باید خودش را با استاندار هماهنگ کند

Posted: 29 Apr 2014 02:09 AM PDT

جرس: علی یونسی با اشاره به تغییرات اندک در حوزه‌ی مدیران کل سیستان بلوچستان گفت: در آنجا دست استاندار خیلی باز نیست. آقای استاندار فرمانداران، بخشداران، معاونان و مشاوران خودش را در درجه اول انتخاب کرده است، نماینده ولی‌فقیه هم باید خودشان را با استاندار هماهنگ کنند. موافقم که در این بخش هنوز تغییرات اندک است. 

 

به نوشته روزنامه شرق، «امنیت سیستان‌وبلوچستان برعهده مردم است»؛ این شاید شاه‌بیت صحبت‌های رییس‌جمهوری در سفر هفته گذشته خود به این استان باشد؛ امنیتی که حسن روحانی آن را پیش‌شرط هرگونه توسعه و پیشرفتی در سیستان‌وبلوچستان می‌داند.

 

در همین باره «شرق» گفت‌وگویی با علی یونسی، معاون امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی رییس‌جمهوری داشته است. وزیر اطلاعات دولت اصلاحات و دستیار ویژه رییس دولت تدبیر و امید در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی تاکید می‌کند، اولویت رییس‌جمهوری بر اساس وعده‌هایش تلاش برای رفع محرومیت، ایجاد اشتغال و رعایت عدالت در ابعاد مختلف در مناطقی چون کردستان و سیستان‌وبلوچستان است. او می‌گوید سفرهای استانی در دولت گذشته با هدفی پوپولیستی و خیلی تبلیغاتی انجام می‌شد اما سفرهای استانی این دولت، عاری از چنین اهدافی است.

 

رییس‌جمهوری در سومین سفر خود، به استان سیستان‌وبلوچستان رفتند، این سفر چه اهداف و دستاوردهایی برای مردم استان داشته است؟

 

مردم سیستان‌وبلوچستان بیشترین رای را در انتخابات ریاست‌جمهوری به آقای روحانی دادند. ایشان هم در ایام تبلیغات وعده دادند که برای مناطق محروم مثل سیستان‌وبلوچستان و کردستان که مشکلات بیشتری دارند در زمینه رشد و توسعه این مناطق اولویت قایل شوند. در درجه اول محرومیت‌زدایی، ایجاد اشتغال و رعایت عدالت در ابعاد مختلف، مهم‌ترین خواسته و نیاز مردم خوب این استان است. آن چیزی که سبب نگرانی و رنجش مردم شده، جبران عقب‌ماندگی‌هایی است که در استان وجود دارد. برای رفع محرومیت و عقب‌ماندگی‌ها در دولت‌های قبلی هم کارهای زیادی انجام شده است، ولی این دولت بنا دارد انجام کارهای اصلی و اولویت‌دار در این استان بیشتر شود. دولت قصد دارد بودجه کلانی را در حوزه‌های مختلف هزینه کند تا موجب رونق کسب‌وکار، رونق تجارت، اقتصاد و فرهنگ به‌صورت مشهود شود. همچنین برای تامین امنیت استان، دولت برنامه‌های گسترده‌ای در نظر دارد که امنیت کامل‌تر شود. اگرچه در حال حاضر معتقدم که امنیت استان با نقاط دیگر کشور فرقی ندارد. ولی احساس ناامنی وجود دارد و دشمنان ملت ما سعی می‌کنند این احساس ناامنی را توسعه دهند و حفظ کنند. حالا در طول پنج‌سال یک یا دو بار اتفاقی می‌افتد که خیلی بیشتر از آن در دیگر مراکز کشور است که متاسفانه در اینجا در بوق و کرنا می‌شود. این احساس ناامنی را نگه می‌دارند. این احساس باعث می‌شود که سرمایه‌گذاری در استان نشود. دولت در مرحله اول باید سرمایه‌گذاری کند. دولت باید ایجاد زیرساخت‌ها، راه‌های مواصلاتی، راه‌های ترانزیتی، مهار آب‌های سطحی، تولید انرژی، نیروگاه‌های برق، ایجاد مراکز آموزشی و بهداشتی را انجام دهد. از بخش خصوصی هم دعوت شود، آنها هم بیایند و فعال شوند. مردم سیستان‌وبلوچستان هم سرمایه‌هایشان را در استان خودشان به‌کار گیرند و باید برای سرمایه‌گذاری به اینجا بیایند.

 

در سفر ریاست‌جمهوری از چه مناطق و شهرهایی بازدید کردید، اوضاع را چگونه دیدید؟

 

من پنج، شش‌ شهر را دیدم و با مردم و مسوولان صحبت کردم. مرز پیشین رفتیم. سه‌، چهار تا از شهرهای سرباز و چند طرح اقتصادی را در این شهرستان از نزدیک دیدم و بازدید کردم. خاش و ایرانشهر را دیدم. در دلگان با مسوولان صحبت کردم. خوشبختانه مردم بسیار امیدوار هستند. از استاندار بسیار راضی هستند و این خیلی خوب است که استاندار به فکر مردم است. مشکلات هست، بیکاری هست، امکانات اندک پزشکی هست. نیازهای مردم باید بررسی شده و رفع و تدبیر شوند.

 

برخی معتقدند که این سفرها بی‌شباهت به سفرهای استانی دولت گذشته نیست، آیا واقعا اینگونه است؟

 

آقای رییس‌جمهوری هر سال پنج‌، شش‌تا از استان‌ها را مقصد سفر خود قرار می‌دهد. مهم این است که مشکلات مردم تدبیر و حل شود. صرف سفر استان هدف نیست. حالا عیب ندارد شباهتی هم باشد. بعضی کارهای آنها هم ممکن است خوب باشد. البته هدف آنها پوپولیستی و خیلی تبلیغاتی بود ولی در این دولت اینگونه نیست.

 

پس از روی‌کارآمدن دولت جدید، روند تغییرات مدیران را در این استان چگونه می‌بینید؟

 

من تغییرات در سطح مدیران استان را در مقایسه با جاهای دیگر مطلوب می‌بینم. در استان از نیروهای شایسته بومی خوب استفاده شده است. استفاده از مدیران زن پدیده مبارکی است که ما از استان‌های دیگر می‌خواهیم که از اینجا در این خصوص پیروی و اقتدا کنند. حال با توجه به همه موانعی که وجود دارد به نظر من این استان خیلی بهتر از دیگر استان‌هاست. من خودم که در این بخش مسوول هستم هیچ گله‌ای ندارم. اما از استاندار آذربایجان‌غربی و حتی کل استان‌های غربی گله‌مند هستم. در استان سیستان‌وبلوچستان خوب برخورد شده و در هرمزگان هم خوب عمل شده است. نسبتا در گلستان هم خوب عمل شده است. مطمئنم کار و مسوولیتی را که استاندار درخصوص به‌کارگیری نیروهای بومی اعم از بلوچ‌ها و سیستانی‌ها در تمام سطوح شروع کرده، ادامه پیدا می‌کند. در تمام ادارات کل و همه شهرستان‌ها باید افراد شایسته استفاده شوند. معتقدم همین شیوه خوب استاندار باید ادامه داشته باشد.

 

اما در این استان، در حوزه ادارات کل، فقط یک تغییر در آموزش‌وپرورش صورت گرفته است؟

 

در آنجا دست استاندار خیلی باز نیست. آقای استاندار فرمانداران، بخشداران، معاونان و مشاوران خودش را در درجه اول انتخاب کرده است، نماینده ولی‌فقیه هم باید خودشان را با استاندار هماهنگ کنند. حق با شماست موافقم که در این بخش هنوز تغییرات اندک است.

 

در قضیه گروگانگیری مرزبانان، بزرگان و مولوی عبدالحمید، امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان نقش ویژه‌ای در آزادی آنها داشتند، اما متاسفانه گروه اندکی از مخالفان دولت هجمه‌های ناروا و بی‌مهری‌هایی روا داشتند. موضع شما در این مورد چیست؟

 

در این مساله نحوه عمل این افراد در مجموع خوب نبود. بنده وظیفه خود دانستم که از ورود آقای مولوی عبدالحمید و مساعدتش تشکر کنم و چنین نیز کردم. از اینکه عده‌ای انتقاد کردند و ناراحت شدند دلیلش نقش برجسته ایشان در ماجرا بوده است. یعنی ناراحت هستند که ایشان نقش برجسته‌ای داشتند.

 

با توجه به اینکه به انتخابات مجلس نزدیک می‌شویم، شما وضعیت اصلاح‌طلبان و اعتدال‌گرایان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

 

به‌طور طبیعی، میل مردم به سمت جناحی است که رای آورده و به‌دلیل عملکرد بد دولت گذشته و بخشی از نمایندگان فعلی، قطعا مردم در آینده به مجلسی رای خواهند داد که بهتر باشد و با دولت همراه‌تر باشد. ما هم معتقد نیستیم که مجلس خوب، مجلسی است که با دولت هماهنگ باشد، نه، مجلس خوب مجلسی است که ملی فکر کند و منافع ملی را بر منافع حزبی و گروهی ترجیح بدهد. متاسفانه تعدادی از این نمایندگان بنا را بر مخالفت و کارشکنی گذاشته‌اند. به این دولت فرصت و اجازه کار نمی‌دهند. هر وزیری در هفته باید شش‌روز در مجلس باشد و به سوال و تذکر نمایندگان پاسخ بدهد. این در کنار فشارهایی است که اعلام نمی‌شود. مجلس باید بسیار حافظ منافع ملی باشد. مصالح و منافع ملی را تشخیص دهد و عمل کند. در همین مجلس هم اکثریتش افراد شایسته‌ای هستند و تعداد کمی اذیت می‌کنند. امیدوارم و مطمئن هستم که در آینده مجلس بهتری مردم ما انتخاب خواهند کرد که یکی از ویژگی‌های این مجلس همراهی با دولت باشد. حتما ائتلاف اصلاح‌طلبان و اعتدالگرایان همان‌طور که در انتخابات ریاست‌جمهوری صورت گرفت در اینجا هم صورت خواهد گرفت.

 

یکی از وعده‌های این دولت احیای اصل 15 قانون اساسی بودو پیگیری این اصل در حوزه مسوولیت جنابعالی است. تاکنون چه اقداماتی در این خصوص انجام شده است؟

 

آموزش زبان مادری نه، بلکه آموزش به زبان مادری، هر جا که مطالبه‌ای باشد آموزش‌وپرورش کار را دنبال و پیگیری می‌کند و راهکارهای مناسبی پیدا می‌کند. البته در کردستان و آذربایجان مطالعات بیشتری شده، زبان عربی آموزش داده می‌شود. برای زبان بلوچی من نمی‌دانم چقدر مطالبه مردم هست؟ چقدر کار شده؟ در هر صورت اگر جزو درخواست‌های مردم باشد وزیر آموزش‌وپرورش تدارک لازم را می‌بیند. به‌نظر بنده برای تقویت زبان فارسی ملی ما، آموزش زبان‌های محلی خوب است و هیچ به زیان زبان رسمی و ملی نیست. برعکس به‌نفع زبان فارسی هم هست.

 

اما ظاهرا برخی افراد در فرهنگستان زبان فارسی با آموزش زبان‌های اقوام مخالف هستند؟

 

خبری ندارم، بعید می‌دانم این دوستان مخالف قانون اساسی باشند. آن چیزی که ما می‌گوییم همان چیزی است که در اصل پانزدهم قانون اساسی آمده است و نه بیشتر و هیچ‌کس نمی‌تواند برخلاف قانون اساسی حرف بزند.
 

روحانی: صاحبان فرهنگ نیاز به گشت ارشاد ندارند

Posted: 29 Apr 2014 02:09 AM PDT

جرس: بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با تقدیر دکتر حسن روحانی از ناشران برگزیده سال 92 آغاز به کار کرد.  

 

به گزارش ایلنا؛ روحانی پس از بازدید یک‌ساعته‌ی خود از نمایشگاه کتاب تهران؛ در جایگاه حاضر شد و از ناشران و دست‌اندرکاران نشر در کشور قدردانی کرد. او سخنانش را با تبریک این رویداد مهم فرهنگی به اصحاب فرهنگ و دست‌اندرکاران صنعت نشر کتاب شامل آفرینندگان آثار، ناشران، عرضه‌کنندگان و خریداران کتاب آغاز کرد و حضور مهمانان داخلی و خارجی را در نمایشگاه گرامی داشت.

 

روحانی با بیان اینکه کلمه‌ی کتاب و نام آن؛ هم با فرهنگ ایرانی و هم با فرهنگ اسلامی ما عجین است؛ افزود: اگر موسی کلیم(ع) را به عنوان شکافنده نیل و عیسی روح الله(ع) را به عنوان زنده کننده مردگان می‌دانند؛ پیامبر اسلام(ص) را به عنوان صاحب کتاب می‌شناسند. معجزه پیامبر ما کتاب است.

 

رئیس جمهور گفت: ما مسلمانان و خانواده‌های ایرانی از دوران خردسالی؛ از اولین اشیایی که در قفسه‌ی کتاب‌هایمان مشاهده کردیم؛ قرآن؛ کتاب آسمانی‌مان بوده است.

 

وی خاطرنشان کرد: ارتباط ما مسلمانان با ادیان آسمانی دیگر و پیروان مکاتب توحیدی با کلمه‌ی کتاب شکل می‌گیرد. ما آنها را اهل کتاب می‌دانیم و کلمه‌ی اهل کتاب ارتباط ویژه ما مسلمانان با همه فرق و ادیانی است که به نزول کتاب آسمانی معتقدند.

 

روحانی با اشاره به اینکه کتاب به معنای ظهور و بروز خرد و اندیشه انسان است؛ تصریح کرد: به همان اندازه که اندیشه و خرد دارای حرمت است؛ کتاب و نویسنده، نشردهنده و خواننده‌ی کتاب نیز دارای حرمت و احترام است.

 

وی ادامه داد: البته حرمت کتاب یا آفریننده‌ی اثر تنها با زبان و بیان نیست. باید در قانون، مقررات، حمایت‌ها و امنیت حقوقی،‌ اجتماعی و فرهنگی نیز تلاش کنیم تا حرمت اهل قلم را نگه داریم.

 

رئیس جمهور کشورمان با بیان اینکه قلم مورد احترام خالق و آفریننده جهان است؛ اذعان کرد: خداوند به قلم قسم یاد کرده پس قلم دارای حرمت و صاحب قلم دارای حرمت بیشتر است.

 

وی تاکید کرد: باید تلاش کنیم مسیر خلق کتاب و کتابخوانی دوست داشتن و با کتاب بودن را بیشتر کنیم.

 

روحانی گفت: حبل متینی که ما رابه همه اعصار و دوران و همه کشورهای جهان متصل می‌کند؛ کتاب است چراکه کتاب ما را با دیار دور و نزدیک و فرهنگ و زبان و روش آنها آشنا می‌کند.

 

وی ادامه داد: اسلام آیینی است که تعلق به قوم و قبیله‌ای ندارد و دریچه‌ی ورود و حقایق و علم و دین و فرهنگ را عقل و دل می‌داند، نه طایفه و سرزمین؛ پس کتاب همانند فرهنگ و دین مرز نمی‌شناسد بلکه ارزشی فرای همه مرزهای سیاسی و جغرافیایی است.

 

رئیس جمهور گفت: اگر می‌خواهیم کتاب جایگاه اصلی خود را بیابد باید برای آفریننده و ناشر و عرضه کننده‌ی کتاب؛ امنیت و آزادی را تضمین کنیم، بدون آزادی فکر و خرد و اندیشه واقعی انسان بر روی صفحه کاغذ یا صفحه فضای مجازی ثبت نمی‌شود. همه آثار ثبت شده جهانی و محفوظ مانده کتاب هستند. کتاب به معنای آن است که ما از دیروزمان بازنمی‌مانیم و نسبت به فکر فردایمان که چه باید باشد نیز فاصله نمی‌گیریم.

 

روحانی افزود: اگر کتاب می‌خواهد جامعه ما را در مسیر پیشرفت قرار دهد باید با نقد توام باشد، کتاب و نقد، اندیشه و نقد متمم و مکمل یکدیگر هستند، کدام اندیشه هست که بدون نقد و نقادی به پیش رفته و کمال یابد و کدام نقدی بدون اندیشه می‌تواند مفید فایده باشد.

 

روحانی افزود: اگر کتاب می‌خواهد جامعه‌ی ما را در مسیر پیشرفت قرار دهد باید با نقد توام باشد، کتاب و نقد، اندیشه و نقد متمم و مکمل یکدیگر هستند. کدام اندیشه هست که بدون نقد و نقادی به پیش رفته و کمال یابد و کدام نقدی بدون اندیشه می‌تواند مفید فایده باشد.

 

رئیس‌جمهور کشورمان در اشاره به سانسور گفت: در دنیای کتاب باید زمینه را برای نوشتن آرام‌تر و بدون دغدغه فراهم کنیم. بگذاریم آنچه در دل و اندیشه وجود دارد؛ روی صفحه کاغذ خودنمایی کند. البته دولت در پی سانسور دولتی نیست. همانطور که می‌بینید بیشترین نقد امروز در جامعه از دولت و دولتمردان می‌شود و من افتخار می‌کنم به دولتی که شرایطی را به وجود آورده تا همه به راحتی نقد می‌کنند و سخن می‌گویند و گاهی از کاه؛ کوه می‌سازند.

 

روحانی با اشاره به اینکه نقد حق همه گروه هاست ادامه داد: انچه پسندیده نیست این است که با پول مردم و بیت المال مردم از دولتی که منتخب مردم است و با رای اکثریت شروع به کار کرده است کسی بخواهد به جای نقد تخریب را شروع کند.

 

رئیس جمهور ادامه داد: ما از همه می‌خواهیم با شناسنامه حرف بزنند و بگویند وابسته به کدام جناح هستند. با نام جناح خود سخن بگویند نه با نام ملت ایران. ملت ایران راهش روشن است، ملت ایران به دنبال آرامش و اعتدال است، به دنبال پیشرفت و اخلاق است؛ اگر گروهی می‌خواهند ذهن مردم را از تعالی اخلاقی بازدارند یا با اتهام و تخریب و دروغ بر اخلاق جامعه ضربه وارد کنند؛ یادشان باشد امسال سال فرهنگ و اقتصاد است، نه سال تخریب نه سال دروغ و نه سال مشغول کردن مردم به حوادث غیرواقعی و رویدادهای تخیلی که از ذهن کوچک برخی برمی‌خیزد.

 

-- وی با تاکید بر اینکه باید اقتصاد مقاومتی با اقتصاد فرهنگی همگام شود؛ گفت: ما باید به دنبال فرهنگی باشیم که ملت ایران را دربرابر هویت‌های دیگر تضمین کند و بتواند دربرابر انواع موج‌های انحرافی مقاومت کند.

 

روحانی افزود: همانطور که ما نیاز به اقتصاد مقاومتی داریم به همان اندازه نیز به فرهنگ مقاومتی احتیاج داریم. فرهنگی که از دیرباز در آن کتاب، شعر، ادبیات، خداپرستی و یکتا پرستی حضور داشته است.

 

رئیس جمهور با بیان این مطلب که جامعه؛ چارچوبی را برای نویسندگان، آفرینندگان و مبلغان فرهنگ ایجاد کرده است؛ گفت: این چارچوب؛ منافع و مصلحت فعلی همچنین احترام به دین، عقاید مردم؛ اسرار کشور؛ تمامیت ارضی و وحدت ملّی است. البته که ملت ما به سوء‌استفاده‌گران اجازه‌ی تفرقه‌افکنی نمی‌دهد تا بتوانند بین اقوام، طوایف و مذاهب؛ شکاف و فاصله بیندازند.

 

روحانی با اشاره به ارزش‌آفرینان جامعه گفت: مادران جامعه؛ در قدم اول ارزش‌آفرینان این کشور بوده‌اند. همچنین اساتید جامعه، مبلغان فرهنگ در جامعه هستند و اگر امروز به دنبال ثروت‌آفرینی در جامعه هستیم، آنها بودند که انگیزه‌ی لازم را برای تعالی به جامعه دادند.

 

وی افزود: آنها پایه‌های اصلی اخلاق را در جامعه ایجاد کردند. همچنین اگر امروز در پی اقتصاد مقاومتی کشور هستیم؛ راهی جز اعتدال؛ وحدت؛ همراهی و همزیستی مسالمت‌آمیز نداریم و نباید اجازه دهیم عده‌ای در میان ما تفرقه ایجاد کنند.

 

-- روحانی با بیان اینکه نمایشگاه بین‌المللی؛ یک دیپلماسی عمومی و محل تلاقی فرهنگ و اندیشه‌هاست خاطرنشان کرد: اینجا محل فروش کتاب تنها نیست؛ اینجا جولانگاه فرهنگ است؛ اینجا جولانگاه ظهور و بروز عقلانیت و اندیشه است.

 

وی ادامه داد: باید از همدیگر استفاده کنیم و به همدیگر نزدیک شویم چراکه ما تابع پیامبری هستیم که گفت تا اقصی نقاط شرق جهان یعنی چین راه بپیماییم تا علم بیاموزیم.

 

وی تاکید کرد: باید زمینه را برای فعالیت فرهنگ‌دوستان آماده کنیم، باید مشکلات را از پیش پای نشر و ازجمله کتاب برداریم، باید فضا را برای همه کسانی که تلاش می‌کنند؛ چه آفرینندگان اثر و چه کسانی که به عنوان ویراستار، مصحح، حروفچین و همچنین کسانی که در چاپخانه و توزیع و نشر فعالیت می‌کنند یا کسانی که مغازه‌ی خود را با محصول اندیشه آراسته می‌کنند یا کسانی که مردم را به خواندن و خرید کتاب تشویق می‌کنند یا معلمانی که کتاب را می‌آموزند، آماده کنیم.

 

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: من به معلمان نیز توصیه کرده‌ام زنگ انشا و بخوانیم و بنویسیم را پاس بدارند چراکه «اقرا باسم ربک الذی خلق» همان است که خداوند قدرتی به ما عنایت کرده مثل بیت‌های فضای مجازی با حروف و کلماتی که حروف و عددش زیاد نیست. می‌بینیم که نشر چه کرده است با ترکیب حروف و کلمات درکنار یکدیگر عشق،‌ علم،‌ ثروت، پیشرفت،‌ تعالی،‌ دوستی، برادری و تعاون را آفریده است که بار معنای سنگینی دارد.

 

وی گفت: خداوند به ما قدرت داده با واژگانی ساده آنچه را که در دل داریم به دیگران عرضه کنیم و از دیگران نیز بیاموزیم.

 

روحانی در ادامه با ابراز قدردانی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دست‌اندرکاران آن برای برگزاری نمایشگاه کتاب؛ از مولفانی که در خلق و نشر آثار فرهنگی دست دارند؛ سپاسگذاری کرد و گفت: اخلاق و ثروت ما در سایه‌ی کار این افراد است لذا باید راه را برای کار آنان آسان کنیم.

 

وی تاکید کرد: باید تشخیص کار خوب و بد را به صاحب‌نظران و اصحاب علم و فکر واگذار کنیم و بدانیم هیچکس در ممیزی بالاتر از وجدان و افکار عمومی نیست.

 

رئیس جمهور کشورمان یاد آور شد: مردم خود می‌دانند به استقبال چه کتابی بروند و چه کتابی را در گوشه‌ی انزوا بگذارند. صاحبان صلاحیت خود بهترین شیوه را انتخاب خواهند کرد.

 

وی تصریح کرد: دولت معتقد است دخالت خود را در همه امور کمتر کرده و کار را به صاحبان آن رشته و پیشکسوتان و اگذار کند.

 

روحانی همچنین با بیان اینکه همه ما ازجمله دولتمردان؛ نیازمند ارشاد صاحبان فرهنگ هستیم؛ گفت: صاحبان فرهنگ ما نیاز به ارشاد و گشت ارشاد ندارند. آنها باید بگذارند و عبور کنند و تماشا کنند. چون صاحب فکر و فرهنگ‌اند و باید دیگران را ارشاد کنند و راه را نشان دهند. آنها خود روش احترام به فرهنگ و دین را می‌دانند.

 

وی در خاتمه نسبت به تعالی و علاقه بیشتر مردم به کتاب و کتابخوانی و تعالی فرهنگ و اخلاق در سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی اظهار امیدواری کرد.

 

بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در فضایی به وسعت 135 هزار مترمربع و در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) تهران برپا شده است. در بخش داخلی نمایشگاه 266 هزار و 429 کتاب از سوی 2330 ناشر از کشورمان عرضه خواهد شد. در این نمایشگاه 600 ناشر خارجی در دو بخش لاتین و عربی حضور دارند که 132 هزار عنوان کتاب را به معرض فروش می‌گذارند. 

 

حمله ماموران به بند زنان زندان قرچک ورامین

Posted: 29 Apr 2014 01:42 AM PDT

جرس: نزدیک به ده روز پس از حمله ماموران امنیتی به بند ٣۵٠زندان اوین بعدازظهر روز دوشنبه، هشتم اردیبهشت، به زندانیان زن در زندان قرچک ورامین حمله شده است.  

 

به گزارش جرس این حمله در پی اعتراض زنان به بسته‌شدن هواخوری و ممنوعیت کشیدن سیگار رخ داده است.

 

در این حمله ماموران با باتوم و شوکر به زندانیان حمله کرده و آن‌ها را مورد ضرب و شتم شدید قرار دادند. تعدادی از زندانیان در جریان این حمله، از ناحیه سر و صورت و چشم آسیب دیده‌اند و آثار کبودی بر بدن آن‌ها باقی مانده است.

 

پیش از این نیز ماموران زندان به زندانیان بند 350 حمله کرده و بسیاری از آنان را به شدت مجروح کرده بودند.  

علی مطهری: خیلی از حرف‌هایی که من می‌زنم را اگر دیگری می‌گفت یا در حصر خانگی بود یا آن دنیا

Posted: 28 Apr 2014 11:30 PM PDT

جرس: علی مطهری می گوید: من فکر می‌کنم که حتی اگر پروژه‌های آقای روحانی شکست بخورد، باز هم مردم طرف آقای احمدی‌نژاد نمی‌روند.  

 

علی مطهری در گفت وگو با هفته نامه تماشاگران افزود: به یک سمت دیگر می‌روند، چون یکبار تجربه کردند و همین کافی است. البته الان برای پیش بینی خیلی زود است.

 

وی همچنین درباره برخی اظهار نظر های صریح اش،با بیان اینکه خیلی از حرف‌هایی که من می‌زنم را اگر دیگری می‌گفت یا در حصر خانگی بود یا آن دنیا،خاطر نشان کرد: تقصیر من نیست که دیگران وارد نمی‌شوند. ولی برای من هم مشکل زیاد ایجاد می‌کنند. حملاتی در سایت‌ها به من می‌شد. دوباره علیه من اعلام جرم شده است. اخراج از فهرست اصولگرایان که آقای حدادعادل پایش ایستادند یا حتی رد صلاحیت.

 

اهم اظهارات وی در این گفت وگو به شرح زیر است:

 

*سال های اول انقلاب و زمان جنگ با امروز قابل قیاس نبود. جنگ خود به خود جلوی خیلی از انحرافات فرهنگی را می‌گیرد. اینکه در هر روز ۱۰. ۱۵ نفر شهید می‌شدند، وجود این شهدا فضای کشور را تصفیه می‌کردند. نیازی به تلاش و کار فرهنگی نبود.

 

* فضای دوران دفاع مقدس خوبی بود اما موقت بود. همیشه که نمی‌توانیم در فضای جنگ باشیم، باید خود را جوری تربیت کنیم که آن ارزش‌ها در همه حالت‌ها رعایت شود. این طور نباشد که تحت تاثیر احساسات عمل کنیم؛ مثلا در یک روز شهدا تشییع می‌شوند، رویمان نشود خلاف کنیم و بعد از فردایش دوباره کار‌هایمان شروع شوند یا در عاشورا مردم خلاف نمی‌کنند، چون حضرت ابوالفضل گردنشان را از چهارجا می‌شکند. باید ثابت باشیم، شب عاشورا و غیرعاشورا فرقی ندارد، نمی‌شود شب عروسی مان یک طور خاص باشد و شب عاشورا یک جور دیگر. شرایط با هم متفاوت است، اما نباید هیچ وقت مرتکب گناه شویم.

 

*لزوما اگر کسی اعتقاد به فضای باز سیاسی دارد، باید به فضای باز فرهنگی هم معتقد باشد؟ درحالی که اینطور نیست. ممکن است کسی در مسائل آزادی بیان قائل به فضای باز باشد، اما در آزادی‌های اجتماعی نه...

 

*ما می‌گوییم فکر انسان‌ها باید آزاد باشد و هر کس بتواند حرف خود را بزند. ما هیچ مقام غیر قابل انتقادی نداریم. این‌ها به جای خود، از طرفی هم می‌گوییم آزادی‌های اجتماعی حد و چارچوبی دارد؛ مثل غربی‌ها فکر نمی‌کنیم که مرز آزادی، آزادی دیگران است؛ یعنی تا آن جا که مزاحم دیگران نباشیم، آزادیم.

 

من این مثال را خیلی جا‌ها گفته ام، الان برای شما هم می‌گویم؛ مثلا فردی در خانه‌اش دوست دارد مشروب بخورد، مزاحم هیچ کس هم نیست. آیا او اجازه دارد؟ البته این را بگویم که قبول ندارم حکومت وارد خانه‌اش بشود و تفتیش کند، این اجازه را ندارد که داخل خانه افراد تجسس کند، ولی از نظر خود فرد و اصول دینی، اسلام اجازه نمی‌دهد، چون می‌گوید عقل انسان آن قدر شریف است که نباید حتی ۳۰ثانیه زائل شود. مصلحت فرد و جامعه این اجازه را به او نمی‌دهد که چنین کاری را انجام بدهد.

پس یک فرقی بین ما و غربی‌ها هست دیگر. ما اگر می‌گوییم دولت باید یک نظارتی بر امور فرهنگی داشته باشد، این بر اساس یک اصل اسلامی است. امر به معروف و نهی از منکر مراتبی دارد؛ مرتبه دست، مرتبه زبان... مرتبه دست دو بخش است؛ زمانی که شما می‌توانید به راحتی جلوی فرد را بگیرید و یک زمانی هم باید جلوی طرف را با زور گرفت. اینجا دیگر کار مردم نیست و دولت باید وارد عمل شود. اینکه بگوییم دولت باید‌‌ رها کند و هرچه شد، شد؛ کاملا غلط است.

 

*احمدی نژاد به حرف‌هایی که می زد، اعتقاد داشت. البته ایشان تغییر کرد. آقای احمدی‌نژاد از ابتدا باز بود، اما به این شکل نبود؛ یعنی شاید هم بود، ولی بروز نمی‌داد، اما کم کم در دوره دوم که رای آورد، یک مقدار بروز داد؛ البته متاثر از آقای مشایی هم بود. آقای مشایی هم در این مسائل باز بود.

 

*این روش را که قبول نداریم که به مردم دروغ بگوییم و از وسیله نامقدس برای کار مقدس استفاده کنیم، درست نیست؛ مثلا شما می‌خواهید مسجد بسازید، دروغ بگویید تا پول جمع کنید، این کار غلط است. حرف ما در حوزه فرهنگی این نیست که سختگیری شود؛ مثلا در همین حوزه حجاب و پوشش اسلامی از اول حرفمان همین بوده که با آن موارد نابهنجار که زمینهٔ بی‌حجابی است، برخورد شود.

 

*سختگیری یعنی اینکه با هر کس که اندک نقصی در حجابش است، برخورد کنیم. گاهی باید حمل به صحت کنیم؛ مثلا یک خانمی دارد می‌رود و یک مقدار از مو‌هایش پیداست، می‌گوییم توجه ندارد، ولی این مدل‌هایی که از شبکه‌های ماهواره‌ای مد می‌شود، مثل همین ساپورت‌ها.

این نوع پوشش درست نیست؛ مثلا یک وقتی است یکی لباسش پوشیده است، عیبی ندارد. اگر مانتوی بلند و پوشیده باشد می‌گویی جای جوراب استفاده شده، اما همین طور تا بالا باز می‌پوشند و این بعدا حتما می‌شود مینی-ژوپ دیگر. این ساپورت‌ها نازک می‌شوند... و این را نباید توقع داشته باشیم که دولت سکوت کند و بگوید انشاالله که گربه است. این موارد را من می‌گویم اگر‌‌ رها کنیم از دستمان درمی‌رود.

 

* ظاهر جامعه باید محفوظ باشد. هرچند که در داخل خانه‌اش کسی بی‌حجاب است. این به ما ربطی ندارد یا می‌رود خارج از کشور، بی‌حجاب است، ما به آن مسائل ورودی نداریم. ولی ما باید ظاهر جامعه اسلامی مان را حفظ کنیم. من درباره حفظ این ارزش‌ها حساسیت دارم.

 

*ببینید اگر برخورد بجا باشد؛ مثل همین برخورد با ساپورت¬پوش‌ها، اکثر مردم موافقت می‌کنند و می‌گویند باید جلویش گرفته شود. ولی گاهی می‌بینیم، دارند با یک خانمی برخورد می‌کنند که اصلا هیچ مشکلی در پوشش ندارد. این سلیقه‌ای عمل کردن یا بد عمل کردن هاست که مشکل ایجاد می‌کند. ما باید ببینیم چطور عمل کنیم که بهتر باشد.

 

*من در جشنواره فیلم فجر هفت فیلم را دیدم. به نظرم در مجموع فیلم‌ها خوب بودند. سوژه‌ها خوب و آموزنده بودند، ولی خب گاهی به سوژه‌هایی برمی خوریم که انگار طرف مشکل روحی دارد؛ مثلا هی روی مسأله خیانت زن به شوهر تاکید دارد، چون شوهرش رفته با خانم دیگری رابطه برقرار کرده، زن هم مجاز به برقراری رابطه دیگر با مردی به جز شوهرش است، این معنی ندارد.

 

*این مسائل جاذبه‌های جنسی، سکس و خشونت برای همه جاذبه دارد. شما فکر می کنید این چیز‌ها برای مراجع یا روحانیون جاذبه ندارد؟ شما فکر می¬کنید قشر مذهبی مصون از هر گناهی هستند؟ یک آدم مذهبی هم بدش نمی‌آید با زدن یک دکمه، فضای جدیدی برایش باز شود. حتی داریم افرادی از خانواده‌های مذهبی که با همین ماهواره‌ها معتاد شده¬اند.

خانواده‌‌هایشان شکایت می‌کنند که از دست رفته-اند. تیپ‌های مذهبی جبهه رفته هم هستند که متاسفانه گرفتار این زرق و برق شبکه‌های ماهواره‌ای شده¬اند. یک بار یا دو بار می‌بینند بعد نمی‌توانند ترکش کنند. آن‌ها مثل ما معذورات اخلاقی را در نظر نمی‌گیرند از مسائل اروتیک استفاده می‌کنند و همه جور ابزاری برای جذب مخاطب استفاده می‌کنند.

 

*خیلی از حرف‌هایی که من می‌زنم را اگر دیگری می‌گفت یا در حصر خانگی بود یا اون دنیا.

 

*تقصیر من نیست که دیگران وارد نمی‌شوند. ولی برای من هم مشکل زیاد ایجاد می‌کنند.

حملاتی در سایت‌ها به من می‌شد. دوباره علیه من اعلام جرم شده است. اخراج از فهرست اصولگرایان که آقای حداد عادل پایش ایستادند یا حتی رد صلاحیت.

 

*من را حتی هیأت اجرایی استان تهران رد صلاحیت کرده بود، برای حرف هایی که زده بودم که مجلس شاخه‌ای از بیت رهبری شده، گفتند که ضد ولایت فقیه حرف می‌زنم. بعد مقام معظم رهبری که مسأله را شنیده بودند، معترض شده بودند و گفته بودند علی مطهری آدم حری است. آدم آزاده‌ای هست و نظرش را بی‌پروا اعلام می‌کند. مثل پدرش می‌ماند. چیزی شبیه به این.

 

*طرف حرف بزند با او برخورد می‌شود. بار‌ها اتفاق افتاده نماینده‌ای چیزی گفته و بلافاصله از اطلاعات تماس می‌گیرند که چرا فلان حرف را گفتی؟ مخصوصا در چند سال گذشته اگر نماینده‌ای چیزی می گفت یا امضا می‌کرد، یک عده جمع می‌شدند جلوی دفترش یا سر راهش با شعار بی‌بصیرت، اذیتش می‌کردند. حتی با رئیس مجلس هم در قم برخورد کردند. یک گروه خاصی هستند که می‌خواهند بگویند فقط حرف حرف ماست. این درست نیست. به آرمان‌های نظام ضربه وارد می‌کند.

 

*این گروه تندرو خیلی تشکیلاتی شدند و اصلا خودشان را اصل نظام می‌دانند. این‌ها یک محفلی شدند که سازمانی دارند. گروهی که در مجلس هستند با گروهی از بدنه اطلاعاتی و نهادهای امنیتی با هم برنامه ریزی دارند و کار‌هایشان اتفاقی نیست.

 

*آقای روحانی باید یک مقدار جسارت بیشتری داشته باشد. در یک جاهایی باید مقاومت کند. یک جاهایی باید روی حرفش ایستادگی کند. اینکه در همه جا بخواهد عقب نشینی کند به نتیجه نمی‌رسد و کسانی که به او امید بسته اند، ناامید می‌شوند. این فضا باید شکسته شود. البته هنوز در ابتدای راه هستیم و الان نسبت به یک سال قبل فضا خیلی بهتر شده است. نیاز به تلاش دارد. البته درست است که این تندرو‌ها گا‌هی در خود حکومت هم هستند، اما در دل حکومت هم، ما افراد روشن زیاد داریم یا در جامعه همین طور.

 

*برای چند ماه اول عیبی ندارد که محتاط باشد، ولی ادامه این کار خوب نیست. من معتقدم که همه این‌ها باید به موازات هم انجام شود، خیلی معنی ندارد؛ اینکه ما اول برویم جلو تا اقتصاد به نتیجه برسد، بعد برویم در مرحله بعد به فکر توسعه سیاسی باشیم. اولا که امکان دارد این برنامه سیاسی دولت هیچ وقت به نتیجه نرسد. مذاکرات به بن بست برسند و هیچ وقت وارد آن مرحله نشود. وقتی کاری اصولی است، حق است، باید ایستادگی کنیم و آن را انجام دهیم.

 

* اتفاقا من از اولین منتقدان ایشان بودم، منتها در این دوره دیدم به ایشان ظلم می‌شود. حتی تصمیم داشتند که ایشان را حذف کنند از تاریخ انقلاب. یک عده‌ای بودنند که می‌گفتند همان طور که آقای منتظری به دلیل مواضعش از انقلاب خارج شد و به حصر رفت، ایشان هم باید حذف شود. بعد هم در انتخابات ۸۸ آقای هاشمی مظلوم واقع شد. آقای احمدی‌نژاد هر حرفی خواست درباره ایشان زد. حرف‌ها را زد ایشان و خانواده‌شان را متهم به دزدی کرد. بعدا هم که آقای هاشمی درخواست وقت برای پاسخ به اتهامات کردند، چنین اجازه‌ای را به او ندادند. اینجا ما نمی‌توانیم سکوت کنیم، آقای هاشمی آدم دلسوز و با تجربه‌ای است که می‌دید آقای احمدی نژاد باتصمیماتش دارد به کشور ضربه می‌زند. در آن شرایط باید از آقای هاشمی حمایت می‌شد.

 

*من به آقای خاتمی هم نقد‌های زیادی در مسائل فرهنگی و اجتماعی داشتم، اما در مسائلی مثل آزادی بیان بار‌ها هم از ایشان تقدیر کردم. البته وقتی از این چیزهای مثبتش مقاله‌ای برای کیهان می‌نوشتم، چاپ نمی‌کردند یا وقتی ایشان در مسأله قتل‌های زنجیره‌ای ورود کرد و این رویه را افشا کرد، از ایشان تقدیر کردیم.

 

*من فکر می‌کنم که حتی اگر پروژه‌های آقای روحانی شکست بخورد، باز هم مردم طرف آقای احمدی‌نژاد نمی‌روند. به یک سمت دیگر می‌روند، چون یکبار تجربه کردند و همین کافی است. البته الان خیلی زود است برای پیش بینی...

 

* آقای ضرغانی یک مقداری با من خودمانی است و به شوخی آن حرف‌ها را زد. اصل داستان این بود که مسابقات ایران و ایتالیا که پخش می¬شد، زنان ایرانی نیمه عریان را راحت نشان می‌دادند. من گفتم شما وقتی زنان نیمه عریان ایرانی را نشان می‌دهید، این موضوع اثر می‌گذارد در مسائل حجاب در جامعه. من کاری به زنان خارجی ندارم، چون فرهنگشان با ما فرق دارد.

من این را گفتم و اصلا قرار نبود رسانه‌ای شود. آقای خبرنگاری با ما کار دیگری داشت که بحث کشیده شد به تلویزیون و مسابقه والیبال دیشب و پریشب که من موضوع را مطرح کردم و اجازه نشر را در صورتی دادم که قبلش با خودم هماهنگ شود، ولی رفت و خبرش را هم بد منتشر کرد. 

رفع محدودیت سه میلیارد دلار از منابع ارزی کشور

Posted: 28 Apr 2014 10:48 PM PDT

جرس: قائم مقام بانک مرکزی با تاکید بر اینکه طی روزهای آینده شاهد ثبات و بهبود وضعیت در بازار ارز خواهیم بود، اظهار کرد:‌ بانک مرکزی بخشنامه‌ای را مبنی بر تعیین نرخ سود سپرده‌ها منتشر خواهد کرد به گونه ای که نرخ سود سپرده‌های روزشمار 10 درصد و سپرده‌های یکساله و بیشتر 22 درصد خواهد بود.  

 

به گزارش ایسنا، اکبر کمیجانی عصر امروز در اولین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در سال 93 از واریز پنج قسط از هشت قسط دارایی‌های ایران که بنا بود طی توافق ژنو آزاد شود، خبر داد و گفت: سه قسط اول معادل 2.55 میلیارد دلار در حساب بانک مرکزی است و اقساط چهارم و پنجم نیز آزاد شده و برای واریز آن به حساب بانک مرکزی اقدامات در دست انجام است.

 

وی همچنین از وصول سه میلیارد دلار منابع ارزی فارغ از 4.2 میلیارد دلار از درآمدهای نفتی بلوکه شده خبر داد و گفت: با این منابع طی روزهای گذشته 220 تا 230 میلیون دلار گشایش ال سی صورت گرفته است که برای واردات مواد غذایی و دارویی و تامین ارز برای واردات خودرو و کالاهای گروه 10 مورد استفاده قرار گرفته است.

 

قائم مقام بانک مرکزی با تاکید بر اینکه دسترسی به منابع ارزی افزایش یافته است، ابراز امیدواری کرد: شاهد بهبود در وضعیت بازار ارز طی روزها و هفته‌های آتی باشیم.

 

کمیجانی با اشاره به اصلاح قیمت حامل‌های انرژی گفت: این اقدام مهم‌ترین تصمیم اتخاذشده بوده که آثار تورمی داشته و تا حدودی در تحریک نرخ ارز تاثیرگذار بوده است.

 

قائم مقام بانک مرکزی تنش‌های ایجاد شده در مناطق بیرونی کشور به ویژه اوکراین را نیز در افزایش نرخ ارز موثر دانست و اظهار کرد: در پی تنش‌های ایجاد شده بازار طلا با تلاطم روبرو شد و درنتیجه فعالیت‌های سوداگری در بازار ارز و طلا به صورت مقطعی رونق گرفت و تقاضا برای ارز افزایش یافت.

 

وی همچنین به بروز مشکلاتی در جریان عرضه ارز از سوی فعالان اقتصادی به ویژه صادرکنندگان اشاره و اضافه کرد:‌ با رفع ابهامات و مشکلات ایجاد شده و عرضه ارز حاصل از صادرات غیرنفتی بازار حالت طبیعی می‌گیرد.

 

کمیجانی تاکید کرد: امیدواریم فعالیت‌های سوداگرانه‌ای که در پی مشکلات ایجاد شده در بازار ایجاد شده بود، از بین برود و شاهد آرامش در بازار ارز باشیم.

 

کنترل تورم در اولویت بانک مرکزی است

 

قائم مقام بانک مرکزی در ادامه با اشاره به سیاست‌های بانک مرکزی در سال 93 که بر روی مهار تورم و ثبات قیمت‌ها متمرکز است، خاطرنشان کرد: معتقدیم تورم بالا آسیب جدی به فعالیت های اقتصادی وارد کرده و باعث ایجاد نااطمینانی می‌شود.

 

وی با اشاره به اینکه همان‌طور که در سال گذشته کنترل تورم از اولویت‌های مهم بانک مرکزی بوده در سال جاری نیز کنترل تورم در دستور کار بانک مرکزی قرار خواهد داشت.

 

به گفته وی، نرخ تورم نقطه به نقطه از 45.1 درصد به 19.7 درصد در اسفندماه کاهش پیدا کرد و نرخ تورم 12 ماهه از 40.4 درصد در مهرماه به 34.7 درصد در اسفندماه رسید.

 

کمیجانی در ادامه خاطرنشان کرد: در عین حال که مهار تورم سیاست‌های محوری دولت و بانک مرکزی است همزمان به دنبال حمایت از بخش تولید برای خروج از رکودی که طی یک سال و نیم گذشته به آن دچار شده است، هستیم.

 

وی در ادامه افزود: مانده تسهیلات در پایان سال 92 ، 235 هزار میلیارد تومان بوده است و این در حالی است که این رقم در پایان سال 91 ، 195 هزار میلیارد تومان بود.

 

ساماندهی موسسات پولی غیرمجاز در برنامه بانک مرکزی است

 

قائم مقام بانک مرکزی با تاکید بر تقویت نظارت بانک مرکزی بر بازار پول و ساماندهی موسسات اعتباری غیرمجاز گفت:‌ فعالیت این گروه از فعالان در بازار پولی مورد نقد و بررسی بوده و ساماندهی آن از اولویت‌های جدی بانک مرکزی است.

 

وی در ادامه به هشدار بانک مرکزی به موسسات غیرمجاز طی هفته‌های اخیر اشاره و تاکید کرد: به دنبال ایجاد انضباط در بازار پولی هستیم .

 

نرخ سود سپرده‌ها 10 تا 22 درصد می‌شود

 

وی همچنین به برگزاری جلساتی در بانک مرکزی با مدیران بانک‌های دولتی و خصوصی اشاره و اضافه کرد: شورای هماهنگی بانک های دولتی و کانون بانک‌های خصوصی پیشنهاد دهنده اقداماتی هستند که نظم به بازار پولی برگردد.

 

به گفته او، شورای هماهنگی بانک های دولتی و کانون بانک‌های خصوصی به تفاهم رسیدند که نرخ سود بین 10 تا 22 درصد تعیین شود.

 

قائم مقام بانک مرکزی اظهار کرد: بانک مرکزی به زودی بخشنامه‌ای را در تعقیب تفاهم نامه بانک‌ها منتشر می‌کند و نظارت خود را بر روی این تفاهم‌نامه متمرکز خواهد کرد.

 

وی تاکید کرد: بانک‌هایی که بیش از نرخ تعیین سود مورد نظر، سود پرداخت کنند مشمول اقدامات تنبیهی خواهند بود.

 

قائم مقام بانک مرکزی گفت:‌ رفتار غیررقابتی و ناسالم فعالان بازار پولی و به ویژه موسسات غیرمجاز از سوی بانک مرکزی رصد می‌شود و از فعالان بازار می‌خواهیم خودشان را با تفاهم‌نامه جدید تطبیق دهند.

 

کمیجانی همچنین به گزارش بانک مرکزی درباره تحولات اقتصاد کلان از زمان روی کارآمدن دولت یازدهم اشاره و اضافه کرد: در عین حال که یکی از دلایل عمده تورم سیاست‌های انبساطی بوده است، دولت یازدهم درگام اول اصلاح قانون بودجه 92 را در دستور کار خود قرار داد که هدف آن انضباط بخشی به بخش پولی بود.

دبیرکل خانه‌کارگر: راهپیمایی در روز جهانی کارگر مطالبه اصلی ما است

Posted: 28 Apr 2014 10:26 PM PDT

 جرس: دبیر کل خانه کارگر از عدم صدور مجوز راهپیمایی در روز جهانی کارگر مصادف با ۱۱ اردیبهشت توسط دولت یازدهم انتقاد کرد.  

 

به گزارش ایلنا «علیرضا محجوب» در هشتمین جشنواره اهدای نشان خدمت به قانون کار که در دانشگاه علمی کاربردی خانه کارگر برگزار شد، گفت: مطالبه اصلی ما راهپیمایی در روز جهانی کارگر است چرا که براساس اصل ۲۷ قانون اساسی تجمعات آزاد است مگر آنکه مخل مبانی اسلام یا مسلحانه باشد.

 

وی ادامه داد: در سالهای گذشته در خواست راهپیمایی می‌کردیم اما دولت گذشته با این درخواست‌ها مخالفت می‌کرد وامسال هم دولت جدید با در خواست راهپیمایی مخالفت کرد در حالی که مطالبه ما حقی مسلم و مشخص است.

 

وی ادامه داد: روز کارگر روز بیان مطالبات مغفول مانده کارگران است و راهپیمایی چنین بستری را فراهم می‌کند.

 

به گفته محجوب اتهام اخلال در مبانی اسلام به جامعه کارگری نمی‌چسبد و تنها سلاح کارگران کارشان است بنابراین اقدام دولت در مجوز ندادن به کارگران برا ی راهپیمایی روز جهانی کارگر توجیهی ندارد.

 

وی د رادامه به قانون برنامه پنجم توسعه اشاره کرد که براساس آن حق اعتراض کارگران را به رسمیت شناخته شده است.

 

رئیس فراکسیون کارگری مجلس نهم با توجه به افزایش تعداد بازنشستگان در سالهای آینده اشاره و به اجرای قانون همسان سازی تاکید کرد و گفت: باور داریم اجرای ضابطه‌مند قانون همسان سازی تسکین دردهای بازنشستگان تامین اجتماعی است.

 

وی در ادامه به تهاجم وزارت بهداشت برای جدا سازی بخش درمان سازمان تامین اجتماعی اشاره کرد و اظهار کرد: سازمان تامین اجتماعی را گوشت قربانی می‌بینند ومی خواهند آنرا تکه تکه کنند هنگامی که این سازمان یکپارچه است مطالبات کارگران را محقق نمی‌کند و طبعا اگر تکه تکه شود و هر تکه زیر نظر ارگانی قرار بگیرد مشخص است وضعیت به چه ترتبیب در خواهد آمد.

 

محجوب درمان و سلامت را بخشی تفکیک ناپذیر از سازمان تامین اجتماعی دانست.