جنبش راه سبز - خبرنامه

جنبش راه سبز - خبرنامه


مرکز افکارسنجی ایسپا: بیش از نیمی از مردم امیدوار به بهتر شدن شرایط کشور هستند

Posted: 07 Sep 2013 09:41 AM PDT

 

مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) در یکی از آخرین نظرسنجی‌های خود با موضوع «انتظارات و توقعات مردم ایران از دولت یازدهم» در مردادماه سال جاری، نتایج این تحقیق آماری را اعلام کرد.

 

به گزارش ایسنا محمد آقاسی رییس مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران در این باره اعلام کرد: این طرح با ده محور، ویژه هدف‌گذاری و پیش از مراسم تنفیذ و تحلیف یعنی هفته اول مرداد ماه اجرا شد.

 

وی افزود: جامعه آماری این طرح شامل افراد ۱۸ سال به بالای کشور بوده و با تعداد ۳۲۰۰ نمونه انجام شده است.

 

آقاسی در مورد سیمای پاسخگویان طرح اظهار کرد: از مجموع پاسخگویان حاضر در تحقیق، ۵۱.۸ درصد مرد و ۴۸.۲ درصد زن و میانگین سنی افراد حاضر در تحقیق ۳۶.۵ بود‌ه‌اند.

 

 

رییس مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران در ادامه به تشریح برخی یافته‌ها پرداخت و گفت: در این نظرسنجی‌ از مردم پرسیده شد با توجه به شرایط فعلی جامعه از نظر اقتصادی و سیاسی شما تا چه حد انتظار دارید آقای روحانی وضعیت را بهبود بخشد؟ نتایج نظرسنجی نشان داد ۶۹.۹ درصد از پاسخگویان به میزان زیاد و خیلی زیاد از آقای روحانی انتظار دارند وضعیت موجود را بهبود بخشد. ۱۹.۱ درصد نیز به میزان متوسط از آقای روحانی انتظار دارند. این توقع در عین حال که نشان دهنده ایجاد امید در مردم است، برای دولتمردان وظایف سنگینی را ایجاد می کند.

 

 

رییس ایسپا اضافه کرد: از مردم پرسیده شده است که به نظر شما وضعیت کلی در دولت یازدهم بهتر خواهد شد؟ حدود ۵۶ درصد از مردم گفته‌اند در دولت آقای دکتر روحانی وضع بهتر خواهد شد. ۳۳.۲ درصد از مردم گفته‌اند در این دولت تغییری در اوضاع ایجاد نخواهد شد که این داده‌ها نیز نشان دهنده امیدواری مردم ایران نسبت به آینده است.

 

 

وی در ادامه افزود: در چهار سوال جداگانه از پاسخگویان درباره اعتماد به توانایی‌های آقای روحانی در زمینه‌های انتخاب وزرا و تشکیل کابینه کارآمد، حل مشکلات ناشی از پرونده هسته‌ای، بهبود وضعیت اقتصادی و بهبود فضای سیاسی و ایجاد آرامش خاطر برای مردم پرسیده شد. ۵۸.۴ درصد از پاسخگویان به توانایی آقای روحانی در امر«انتخاب وزرا و تشکیل کابینه کارآمد»، ۵۹.۱ درصد در زمینه «بهبود فضای سیاسی و ایجاد آرامش خاطر برای مردم»، ۵۲.۸ درصد از پاسخگویان به توانایی آقای روحانی در «بهبود وضعیت اقتصادی» و نیمی از پاسخگویان (۵۰ درصد) به توانایی آقای روحانی در زمینه «حل مشکلات ناشی از پرونده هسته‌ای» اعتماد زیاد و خیلی زیاد دارند.

 

آقاسی در ادامه تشریح کرد: اگر بخواهیم دیدگاه پاسخگویان را در مورد اعتماد به توانایی آقای روحانی در زمینه‌های مذکور با هم مقایسه و تحلیل کنیم به این نتیجه می‌رسیم که در مجموع پاسخگویان به توانایی آقای روحانی در زمینه‌های «انتخاب وزرا و تشکیل کابینه کارآمد» و «بهبود فضای سیاسی و ایجاد آرامش خاطر برای مردم» بیشتر از دو حوزه دیگر یعنی «بهبود وضعیت اقتصادی» و «حل مشکلات ناشی از پرونده هسته‌ای» اعتماد دارند.

 

 

وی با بیان اینکه "داده‏‌های جدید نظرسنجی ایسپا حاکی از آن است که میزان محبوبیت رییس‌جمهور محترم در بین مردم بسیار زیاد است"، افزود: ۷۷.۳ درصد از پاسخگویان معتقدند آقای روحانی به میزان زیاد و خیلی زیاد در بین مردم محبوبیت دارد. ۱۳.۸ درصد نیز میزان محبوبیت ایشان را در حد متوسط می‌دانند. این در حالی است که فقط ۷.۵ درصد این محبوبیت را در حد کم و خیلی کم می‌دانند.

آمریکا و اصول اخلاقی!

Posted: 07 Sep 2013 09:40 AM PDT

ابوالفضل فاتح
جوانان جهان اسلام نیز از هر گرایشی شایسته است کمپین های ضدحمله و ضد جنگ تشکیل دهند.

 

آقای جان کری در سخنرانی احساسی خود دولت سوریه را مسئول کشتار مردم مظلوم منطقه «غوطه» در حومه دمشق اعلام کرده است و از این اقدام به عنوان یک بی شرمی و وقاحت اخلاقی یاد کرده است و از آمادگی و تصمیم کشورش برای حمله موشکی و هوایی به سوریه در روزهای پیش رو خبر داده است. این کشتار و بسیاری از آنچه در سوریه گذشته و میگذرد البته از نظر همگان اصول اولیه انسانی و اخلاقی را مورد تهاجم قرار داده است. اما شنیدن این سخن از آقای "جان کری" که از منظری اخلاقی دولت سوریه را شایسته تنبیه و حمله نظامی می داند جای تامل دارد. همین دیروز رسانه های غربی به شکل وسیع اسناد حمایت اطلاعاتی و همراهی سازمان سیا از دیکتاتور عراق برای تهاجم شیمیایی به ایران را منتشر ساختند و بر اساس این اسناد دولت وقت آمریکا علاوه بر حمایت تسلیحاتی و سیاسی از متجاوز، مستقیما و تعاونا در 4 تهاجم بزرگ شیمیایی به ایران نیز با عراق همکاری داشته است. این 4 تهاجم به گفته اسناد سازمان سیا بیست هزار شهید و یکصد هزار زخمی برجای گذاشته است، که یکی از آنها حمله به حلبچه بوده و کشتار مردم بیگناه عراق. همین روزها در چهلمین سالگرد جنگ ویتنام عکاس مشهور آمریکایی تصاویری از کودکان نسل های بعد ویتنام را منتشر ساخت که با بیماری های مادرزادی وحشتناک ناشی از سموم شیمیایی به کار برده شده از سوی آمریکا در ویتنام دست و پنجه نرم می کنند. این ماه در دل خود فاجعه دیگری را نیز یادآور می شد. سالگرد دو حمله هسته ای به هیروشیما و ناکازاکی و زخم چند ده ساله وجهنمیِ سوختن این دوشهر با همه ساکنانش. بر این تومارباید دخالت مستقیم سازمان سیا و سازمان اطلاعات انگلستان در کودتا علیه دولت قانونی محمد مصدق و حمایت مستقیم از شاه مستبد ایران را نیز افزود.


آمریکا هنوز در تردید است که نام عزل نظامی یک رئیس جمهور را کودتا بنامد یا "انقلاب دموکراتیک"!
دولت متبوع آقای کری هنوز ازهیچکدام این جنایات عذرخواهی نکرده است اما آقای کری از اخلاق ومبانی اولیه انسانی سخن می گوید والبته همزمان هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا روزانه در جستجوی کسانی که در هیچ دادگاهی محاکمه نشده اند، ده ها زن و کودک بی گناه را در پاکستان، یمن و بسیاری کشورهای مسلمان دیگر به قتل می رساند. مردمانی که در اثر آن حملات کشته شدند نیز انسان بودند و آنجا نیز متاسفانه اصول اولیه اخلاقی به شدیدترین وجه مورد خدشه قرار گرفت. همین چند روز پیش در یک بامداد بیش از یک هزار معترض مصری به عزل رئیس جمهورشان با گلوله مستقیم نظامیان کشته شدند و این داستان روزانه در تداوم است. اما آمریکا هنوز در تردید است که نام عزل نظامی یک رئیس جمهور را کودتا بنامد یا "انقلاب دموکراتیک"! در طی دو سال اخیر یک صد و بیست هزار انسان در مناقشات سوریه کشته شده اند اما آمریکا چرا امروز عصبانی و نگران از مرگ مظلومانه همین گروه اخیر است که با اسلحه احتمالا شیمیایی کشته شده اند و هنوز مشخص نیست که چه کسی مسئول این جنایت است. سلاح های کشتار جمعی قویا محکوم است اما آیا دراصل قباحت کشتن افراد بیگناه، نوع سلاح استفاده شده تفاوتی ایجاد می کند؟ آیا باور کردنی است دولت آمریکا که خود مسئول فروش سلاح های کشتار جمعی به بسیاری از کشورها است و سیاست آمریکایی که ده ها قطعنامه سازمان ملل علیه تجاوزات غیر انسانی اسرائیل به مظلومان فلسطین را وتو کرده است دلی به حال انسانیت بسوزاند و بخواهد بار مسئولیت صیانت اخلاقی را به دوش بکشد؟


می شود طوماری از این چند گانگی معیارها و بی پایگی استدلال های سیاست غربی در برابر ادعاهای حقوق بشریش را به رخ کشید. حمایت از دیکتاتورها و جنایتکارانی چون شاه و صدام و مبارک و سپس ادعای مخالفت با آنها و یا حمایت از حکومت های عصر حجری منطقه و ادعای دموکراسی برای ملت های دیگر تنها جزیی از این تناقض های بی پایان است.
غرب متمدن که البته منکر نقاط مثبتش در تولید علم و تکنولوژی و دموکراسی و آزادی های داخلیش نیستیم، در جنگ سخاوت بسیار داشته است و در مقابل در بسیاری از موارد شاید مهمترین ترمزش همین فشار افکار عمومی بوده است. در طی دوجنگ جهانی اول و دوم که تنها شصت سال از آن می گذرد حدود یکصد میلیون نفر انسان را کشته است. همان هولوکاست مشهور ومحکوم نیز آفریده خود غرب است گرچه ظاهراً تاوان آن را باید مردمی مظلوم در گوشه ای دیگر از جهان بپردازند. از سیاست غربی که چنین سابقه تهاجم به شهروندان خود در قرنهای گذشته و تهاجم به شهروندان سایر ملل در ده های اخیر را به ثبت رسانده است آیا می توان انتظاری به جز استانداردهای چندگانه داشت؟


پوشش نامتوازن رسانه ای
رسانه های غرب از ابتدای بحران سوریه جهت محکومیتشان را به نظام سوریه گرفتند و در بسیاری از موارد به قتل عام هایی که مخالفان با سلاح و حمایت غرب در شهر و روستا مرتکب شدند توجهی نشان ندادند. در همین داستان کشتار اخیر، رسانه های غرب تمام اتهامات علیه سوریه را منتشر کردند اما به مواضع و رد اتهامات از سوی سوریه کمترین توجهی نشان ندادند و هرگز نپرسیدند چرا هنوز نتایج تیم تحقیق منتشر نشده آمریکا و انگلستان اقدام نظامی را قطعی دانسته و آن را حتی خارج از مصوبات شورای امنیت سازمان ملل منطقی و اخلاقی می دانند و این اخلاق با همپیمانی با القاعده در یک جبهه چگونه توجیه می شود؟ البته این پوشش نامتوازن رسانه ای شدیدا متوجه بسیاری از رسانه های حامی بشار اسد نیز هست که یک سره چشم به مخالفان گشودند و قلم بر خطاهای بشار اسد و حامیانش کشیدند. متاسفانه سیستم رسانه ای و وضعیت نابسامان رسانه ای در کشورهای حامی اسد امید چندانی به پوشش متوازن ایجاد نمی کند.


سخره گرفته شدن "مفهوم مسلمانی"
مصیبتی که جهان امروز با آن مواجه است متوجه عموم انسان است و باید همه ناروایی هایی که متوجه نوع انسان است مورد عنایت قرار بگیرد اما به دلیل درگیر بودن خاورمیانه و کشورهای اسلامی اینجا روی سخن با ملل مسلمان است. اینک چند دهه است که اکثر کشورهای اسلامی وعربی به ویژه منطقه خاورمیانه درگیر حوادث ریز و درشت و جنگ و کودتا و خونریزی های فرقه ای و دشمنی ها و شکاف های مذهبی بوده اند. در عرصه داخلی فقر و فساد و عقب ماندگی و دیکتاتوری و در روابط فی ما بین، منازعه و جنگ و رقابت های مهلک سیاسی و مذهبی و در ارتباط با جهان خارج نیز وابستگی و از همه مخرب تر تهاجمات تحمیلی فرامنطقه ای وضعیت فلاکت بار فعلی را برای اکثر این کشورها پدید آورده است. همانها که مجوز شرعی کشتن بیگناهان و شهروندان غربی را صادر کردند و آنها که بنیان های اقتصادی گروه هایی مانند القاعده را فراهم کردند نیز مسئول تخریب وجهه اسلام در سطح بین المللی هستند و همین اسلام هراسی از عوامل فزاینده ای است که بسیاری از کشورهای غربی را به سرنوشت مسلمانان بی توجه ساخته است.


ما مسلمانان هر یک بسته به مذهب، ملیت و قومیت خویش تجربه ای متفاوت در هر یک ازاین بحران ها و مصائب داشته ایم. یا خود قربانی و مهزوم بوده ایم و یا شادمان از هزیمت و فلاکت طرف دیگر. اما آنچه در حقیقت از میان رفته است صولت و هویت و سرمایه انسانی و اقتصادیمان و آنچه به سخره گرفته شده "مفهوم مسلمانی" بوده است، که اقبال لاهوری سال ها پیش گفت: از حجاز و مصر و ایرانیم ما، شبنم یک صبح خندانیم ما.»
به ایران عزیز یک جنگ بزرگ تحمیل و در نتیجه صدها هزار شهید تقدیم و میلیاردها خسارت برجای ماند. عراق دوجنگ خانمانسوز به دیگران تحمیل کرده و در دوجنگ دیگرنیز به ویرانه تبدیل گشت و امروز نیز در لهیب فرقه گرایی می سوزد و خاکستر می شود. کویت سرمایه هایش یک شبه به تاراج رفته و لبنان چند جنگ داخلی و چند تهاجم خارجی را پشت سر گذاشته است. افغانستان خاکستر شده و بر باد رفته ، سودان تجزیه شده و یمن آینده ای نا معلوم دارد. سرزمین لیبی به مرکز قتل و غارت جهانی تبدیل شده و کشور مالی در جنگ است. تونس و الجزایر بی ثباتند و پاکستان در تنور کینه های فرقه ای می گدازد. در بحرین اقلیت حاکم، اکثریت مظلوم را سرکوب کرده، ترکیه گرفتار شکاف داخلی و منازعات مرزی است و مصر از هم گسیخته است. سوریه در آتش جنگ داخلی و تجاوز خارجی می سوزد وعربستان و امارات و قطر هم که جنگی تجربه نکرده اند آتش بیار معرکه بوده اند و همه سرمایه هایشان را به ناحق مصروف یکی از طرفین همین منازعات کرده اند.


اصرار آمریکا و انگلیس به مداخله مستقیم در سوریه باید در قالب طرح بزرگتر آنها در قالب خاورمیانه جدید ارزیابی کرد
صرف نظر از اینکه هر یک از ما چه موضعی داشته و یا کجا ایستاده ایم. شادمان از فروپاشی رقیب یا غمناک از شکست رفیق باید دید درانتهای داستان، برای مسلمانان چه مانده وچه چهره ای از مسلمان و مسلمانی به تصویر کشیده شده است؟ از ارزش های ناب برخی ملت ها نظیر ملت شریف ایران که بگذریم آیا چیزی جز سرزمین های سوخته اسلامی، سرمایه های بر باد رفته و کینه های برجای مانده به میراث رسیده است؟
غرب همین حالا نیز در سوریه مداخله کرده و هر چه توانسته بر آتش این جنگ افروخته است. و حتی در تبیین مداخله مستقیمی که این روزها تدارک می بیند صراحتا ابراز می دارد هدفش پایان این منازعه نیست بلکه تداوم آن است. اصرار آمریکا و انگلیس و فرانسه به مداخله مستقیم در سوریه و تصریح آمریکا بر ضرورت تداوم منازعه را باید در قالب طرح بزرگتر آنها در قالب خاورمیانه جدید ارزیابی کرد. طرحی که خانم کوندالیزا رایس در سفر به بیروت در سال 2006 از آن سخن به میان آورد و اما آن زمان عقیم ماند وهنوزهمه ابعاد آن آشکار نشده است اما از روند جاری می توان به ابعاد خانمانسوز آن برای مسلمانان پی برد.


کسینجر می گفت: "امیدوارم یکدیگر را بکشند"!
سیاست غربی می خواهد مسلمانان شقه شقه شده، به دست خود گلوی یکدیگر را بفشارند و بدترین چهره از خود را به نمایش بگذارند و خود خویشتن را بسوزانند. چه بهتر که مسلمانان همدیگر را تکفیر کنند و تروریست بدانند و قطعه قطعه کنند. این سیاست غرب همان است که روزی کسینجر، یکی از طراحان کلیدی آن، در مصاحبه ای در خصوص جنگ ایران و عراق می گوید "امیدوارم یکدیگر را بکشند"! آری، غرب جنگ تمدن ها را سالهاست که آغاز کرده است اما بسیار پیچیده تر از آنچه هانتینگتون می گفت.چرا جنگ غرب با شرق؟ جنگ انسان با انسان، جنگ شرق با شرق، جنگ مذهب با مذهب، جنگ شیعه و سنی، جنگ عرب با عرب اما با تحت الحمایگی غرب. در همه این جنگ ها نیز قدرتهای مسلط مسلط تر و پروارتر شده اند.
همین تهاجم احتمالی آتی و مستقیم آمریکا و انگلستان به سوریه را بنگرید. چه بسا روزی ثابت شود که بودجه و باجش را عربستان و قطر پرداخته اند؛ هم به آمریکا و هم چه بسا به روسیه. و ایران نیز برای آنکه بتواند خلاء حضور بی توجیه یا با توجیه در مجامع بین المللی را جبران کند چه بسا باید متوجه نازهای روسیه باشد تا شاید در سازمان کم عمل ملل طرفیتی بگیرد و مانعی از تهاجم مستقیم شود که البته روسیه بارها نشان داده است اگر پرداخت اقتصادی یا سیاسی طرف دیگر بچربد موضع عملی محکمی هم نخواهد گرفت و به سخنرانی اکتفا کرده و بیشتر نظاره گر خواهد بود تا بعدا از این آب ماهی بزرگتری بگیرد کما اینکه پریروز آقای لاوروف اظهار داشت در صورت بروز جنگ مداخله نخواهد کرد. و نهایتا چه جنگ مستقیمی بشود و چه نشود آمریکا و انگلستان و فرانسه و روسیه طرف خود را بسته اند و در این میانه سر بی کلاه از آن مسلمین است. بشار اسد خود در بدست گرفتن قدرت از مسیر موروثی محکوم است و حاکمانی که از مسیر دموکراسی به قدرت نمی رسند مستحق سرزنشند و حزب بعث در بسیاری از مصائب سوریه مسئول است اما حساب سرانگشتی نیز گواهی می دهد مخالفان مسلح او به ویژه آمریکا و القاعده دوسیه بسیار تاریکی دارند و در عرضه های بسیاری محکوم و غفلت زده اند و سابقه بسیار سیاهی از اقدام علیه بشریت دارند.

ضرورت ممانعت از حمله نظامی و هشدار نسبت به عواقب جنگ
گرچه متاسفانه بسیار دیر شده است و طبل جنگ نواخته شده است اما باید به هر شکل ممکن مانع تهاجم نظامی و غرب به فرماندهی آمریکا به سوریه شد و اگر نتوان مانع شد باید افکار عمومی جهان را نسبت به عواقب این تهاجم بهانه جویانه بیدار کرد و با شدیدترین کلمات آن را محکوم کرد. تهاجمی که آغازش پایان آن نیست و پیامدهای سنگین برای جهان خواهد داشت. روشن است که اقدام آمریکا به حمله نظامی نتیجه ای جز پیچیده تر شدن اوضاع، نابودی منابع انسانی و اقتصادی یک کشور فقیر و گسترش خونریزیها و درگیریها و بین المللی تر شدن دامنه منازعه ندارد و قطعا عواقبی بسیار بزرگتر از حمله شیمیایی ادعایی خواهد داشت. باید همه روشن فکران و دلسوزان با آگاهی بخشی از هر طریق موجهی که میتوانند غرب را از این عمل یک سویه خود باز دارند. گرچه ممکن است این تلاش ها موفق نباشد و متاسفانه آمریکا جنگ مستقیم دیگری را آغاز نماید. اما نباید ناامید شد و ارزش فشار افکار عمومی را نادیده گرفت. فرهنگ سازی و ایستادن در جای درست یک ضرورت است و می تواند هم امروز و هم در آینده مفید فایده باشد به ویژه آنکه در غرب نیز همه یک صدا نیستند و مخالفان جنگ نیز از موضع و استدلال های روشنی برخوردارند و بخش اعظم افکار عمومی هنوز برای جنگ قانع نشده اند.
به نظر می رسد شایسته است روشنفکران و جوانان جهان اسلام با هر گرایشی حساسیت خود را نسبت به بدتر شدن اوضاع خاورمیانه بخاطر حمله نظامی به سوریه نشان دهند و البته همزمان خواستار دموکراسی واقعی در سوریه باشند. بنابر این از موضع حمایت از صلح و مردم مظلوم سوریه باید با جنگ و مداخله خارجی مخالف بود. میتوان با جنگ مخالفت کرد و در این حال با جدیت و قاطعیت از دولت اسد رعایت حقوق مردم سوریه را نیز مطالبه کرد.


کسانی که طرفدار انسان و اسلام به مفهوم اعم آن هستند، کسانی که سنی یا شیعه اند، کسانی که طرفدار دموکراسی و نفی خشونت هستند، کسانی که خود را طرفدار حقوق بشر و توسعه و پیشرفت همه انسانها می دانند، کسانی که با سلطه و استبداد مخالفند همه باید با مداخله خارجی مخالفت و منازعه داخلی را نیز محکوم کنند. این جنگ ها فی الواقع محکوم است. همه می دانیم این منازعه پیروز حقیقی ندارد. گرچه بشار اسد در برابر خطاهای دولتش مسئول است اما به دلیل سالهای حمایت از مقاومت دارای شرافت نیز هست. در مقابل مخالفان مسلح او که بسیاری سوری نیز نبوده و اجیر شده اند تقریبا موضعی قابل دفاع در برابر مسائل جهان اسلام و اسرائیل نداشته و تنها تصریحشان در شرایط فعلی حذف حکومت علوی در سوریه با اتکا به غرب و پول های عربستان و قطر و ترکیه است و در همین مدت نیز جنایات بسیار مرتکب شده اند . تصمیم گیرنده اصلی باید مردم سوریه باشند که اینک در معادله نادیده گرفته شده اند و اکثریتشان نسبتی با معارضان مسلح متکی به بیگانه و همین طور حزب بعث ندارند. راه حل، اصرار و اجبار به همزیستی داخلی و تصمیم ملی در سوریه ومحکومیت جنگ و مداخله خارجی و خارجیان است.


چگونه آمریکا و القاعده در یک جبهه ایستاده اند اما دوکشور اسلامی یا سنی و شیعه نمی توانند با هم کنار بیایند؟
در بعد بالاتر راه حل اصلی بازگشت به حقیقت انسانی و مسلمانی و بازگشت به صلح و مصالح مسلمین است. بدین شیوه که تاکنون بسیاری از سیاست مداران مسلمان و برخی علمای جهان اسلام پیموده اند زیان اصلی متوجه اسلام است. در سوریه و عراق و افغانستان و پاکستان و ... جنگ جنگ شیعه و سنی نبوده و غرب به همراه همپیمانان و متحجران تلاش کرده اند آن را تبدیل به منازعه مذهبی کنند ومتاسفانه تا حدی هم موفق شده اند و در نتیجه هم سنیان زیان دیده اند و هم شیعیان. و این گونه اسلام بازنده بوده است.


باج ایران و عربستان به یکدیگر بسیار پذیرفته تر از باج به آمریکا و روسیه است
افسوس که به جای شنیدن صدای واحد کشورهای اسلامی در سازمان ملل و پیشگیری از ظلم به مسلمانان صدای شکستن استخوانهای مسلمین از درون کنفرانس اسلامی و اتحادیه عرب به گوش می رسد چه برسد به سازمان ملل که برخی کشورهای اسلامی خود در آنجا متوسل به قدرتهای دیگر برای نابودی هم دیگرمی شوند. ای کاش ایران و عربستان و ترکیه و مصر به یکدیگر باج می دادند اما همگی راه را بر بیگانه می بستد. دولت های اروپائی و غربی که متاسفانه خدا را از سیاست عملی خود کنار گذاشته اند این گونه دست اتحاد داده اند و کشورهای اسلامی که روزانه پنج بار به نماز می ایستند این گونه با هم بیگانه اند. باج ایران و عربستان به یکدیگر بسیار پذیرفته تر از باج به آمریکا و روسیه است. لااقل یک کشور مسلمان فربه تر شده و سرمایه های مسلمین به جیب بیگانه نمی رود. همین حالا نیز ایران وعربستان و ترکیه و مصر می توانند برای مصلحت مسلمین همان قدر که بعضی در برابر روسیه و چین و آمریکا و انگلستان و فرانسه کوتاه می آیند برای یکدیگر کوتاه بیایند. چگونه آمریکا و القاعده که در افغانستان و پاکستان و یمن با یکدیگر در ستیزند در سوریه در یک جبهه در برابر بشار اسد ایستاده اند اما دوکشور بزرگ اسلامی یا سنی و شیعه نمی توانند با یکدیگر کنار بیایند؟


تحریم منازعه
و نیز بر علمای بزرگ وروشنفکران و سیاستمداران مستقل است که راه تقریب و مصالحه مسلمین را بدور از تعصب های هزینه سازهموار کنند تا راه شراب حرام منازعه بر مسلمین بسته شود. ایکاش علما و بزرگان از هر مذهبی منازعه بین مسلمانان و سربریدن و مثله کردن را در هر شرایطی حرام می کردند و در برابر هر گونه تعدی از آن، شخصا می ایستادند. تاکید بر درگیریهای فرقه ای و سکوت در برابر آن، عملا مشارکت در از بین بردن کشورهای اسلامی و متهم کردن اسلام به ناتوانی و ناکارآمدی است و تنها برنده آن اسراییل است و این وضعیت دامن گیر همگان خواهد شد.


تشکیل کمپین های ضد جنگ
جوانان جهان اسلام نیز از هر گرایشی شایسته است کمپین های ضدحمله و ضد جنگ تشکیل داده و اعلام نظر کنند. جوانان ایران می توانند در این مهم پیش قدم باشند
مسلمانانی که پیامبرشان رحمه للعالمین است و هر روز نام خداوند را به رحمانیت و رحیمیت در هر قیام نماز بر زبان می آورند و امید و استعانتشان به خداست باید بدانند با ریختن خون مسلمانان، باغ مسلمانی آباد نشده و با دست به دامن بیگانه شدن شرافت مسلمانی و انسانی اقامه نمی شود. 

 

منبع: شفقنا

 

نظرات وارده در یادداشت ها لزوما دیدگاه جرس نیست.

گردهمایی بزرگ اصلاح طلبان اصفهان برگزار می شود

Posted: 07 Sep 2013 08:40 AM PDT

جرس: اولین گردهمایی بزرگ اصلاح طلبان اصفهان بعد از چهارسال ممنوعیت برگزار می شود.  

 

به گزارش کلمه شورای هماهنگی جبهه اصلاحات استان اصفهان اعلام کرده است روز یکشنبه ۱۷ شهریورماه سال جاری یک بار دیگر پس سال ها اصلاح طلبان در این گردهمایی شرکت خواهند کرد.

 

سخنران این گردهمایی دکتر علیرضا علوی تبار خواهد بود.

 

این مراسم روز یکشنبه ۱۷ شهریورماه ساعت ۵/۳۰ بعد از ظهر در سالن اجتماعات هلال احمر در خیابان میر برگزار خواهد شد.

 

گفتنی است در روزهای گذشته جوانان اصلاح‌طلب سراسر کشورنیزپس از سال‌ها در شهرکرد گرد هم آمدند. 

وزیر بهداشت خواستار رفع تحریم‌های دارویی علیه ایران شد

Posted: 07 Sep 2013 07:42 AM PDT

در دیدار با مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت
جرس: وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اولین دیدار مدیرمنطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت، خواستار رفع تحریم‌های دارویی علیه ایران شد.  

 

به گزارش ایسنا، دکتر سیدحسن هاشمی در حاشیه ملاقات با دکترعلاءالوان مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت ضمن اعلام این خبر گفت: برخلاف ادعای مجامع جهانی مبنی بر عدم تحریم دارویی و تجهیزات پزشکی علیه ایران، متأسفانه این تحریم‌ها به طور غیرمستقیم وجود دارد.

 

وی در توضیح گفت: تحریم بانک‌ها در واقع به نوعی بر تحریم داروها و تجهیزات پزشکی تأثیرگذار است.

 

دکتر هاشمی از دکتر علاء الوان مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت درخواست کرد که با انجام رایزنی‌های لازم با بان‌کی‌مون دبیرکل سازمان ملل متحد، زمینه برداشتن تحریم‌ها حداقل یکی از بانک‌ها فراهم شود تا جمهوری اسلامی ایران بتواند داروها و تجهیزات پزشکی مورد نیاز خود را از طریق این بانک تهیه نماید.

 

راه‌اندازی اولین مرکز همکاری‌های مراقبت‌های بهداشتی در ایران

 

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه با اشاره به تجارب موفق جمهوری اسلامی ایران در نظام مراقبت‌های اولیه بهداشتی در منطقه که مورد تایید سازمان جهانی بهداشت است، گفت: در دیدار با مدیر منطقه‌ مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت خواستار راه‌اندازی اولین مرکز همکاری‌های مراقبت‌های بهداشتی در مناطق روستایی و شهری از طرف این سازمان شده‌ایم. 

مسجدجامعی: می‌خواهیم کسی شهردار شود که نخواهد رئیس‌جمهور شود

Posted: 07 Sep 2013 07:42 AM PDT

جرس: احمد مسجدجامعی در پاسخ به این سؤال که سایه سنگین سیاست را با چه ترفندی از سر شورای شهر برخواهید داشت، پاسخ داد: در نخستین قدم، می‌خواهیم کسی را برای سمت شهردار انتخاب کنیم که دلش نخواهد رئیس جمهور شود.  

 

وی توضیح داد: ذات کارهای مدیریت شهری در حوزه‌های اجتماعی است و شورای شهر باید ساز‌و‌کارهایی را پیش‌بینی کند و به مدیریت شهر بسپارد تا او اجرا کند و شهر را در همه زمینه‌ها مدیریت کند و رشد دهد و با این شرح وظایف، شهردار شدن با هدف رئیس جمهور آینده شدن به هیچ عنوان به نفع شهر نیست.

 

مسجدجامعی با بیان این‌که اگر شورای شهر با انتخاب شهردار با این معیار نخستین قدم را درست بردارد، اقدام اساسی را انجام داده است و به نظر من بقیه راه را هم می‌توان کنترل کرد تا شورای شهر سیاسی نشود و به کار مدیریت شهر بپردازد، چون اگر شخص شهردار در خیال و آرزوی رئیس جمهور شدن باشد، شورای شهر را نیز دنبال خود می‌کشاند و سیاسی می‌کند.

 

رئیس شورای شهر تهران با اشاره به تجربه 8 سال گذشته گفت: من قصد ندارم با این گفته من شبیه‌سازی شود و تجربه 8 سال گذشته نفی و رد شود، اما من با سابقه 6 سال حضور در شورای شهر وقتی مسائل را رصد کردم، دیدم آسیب‌هایی وارد شده و یکی از این آسیب‌ها نمایشی و ویترینی شدن کارها است.

 

انتخاب شهردارجدید، فردا


نخستین جلسه شورای شهر چهارم تهران فردا در حالی برگزار می‌شود که طی روزهای گذشته رایزنی‌های گسترده‌ای برای انتخاب شهردار (مدیریت شهری) میان اعضای شورا در جریان است. در این میان هر یک از اعضای شورا اعم از اصولگرا، اصلاح‌طلب و مستقل برای انتخاب شهردار تهران به شاخص‌ها و معیارهای متفاوتی اشاره کردند که بر همین اساس پس از بررسی و ارزیابی برنامه‌های ارائه شده از سوی کاندیداها، شهردار آینده تهران انتخاب خواهد شد. البته با توجه به اظهارنظرهای برخی از اعضای شورا، احتمال دارد شهردار تهران فردا انتخاب نشود و این کار به جلسات آتی موکول شود.  

هاشمي رفسنجاني: ظلم به مردم سوريه و حمله خارجي محكوم است

Posted: 07 Sep 2013 07:23 AM PDT

جرس: هاشمي رفسنجاني امروز در ديدار اعضاي كميته فرزندان شاهد و ايثارگران، با تأكيد بر جايگاه رفيع و بي‌بديل شهدا و جانبازان در نظام جمهوري اسلامي ايران گفت: شهدا و خانواده‌هاي آنان و ايثارگران، گل سر سبد نيروهاي ارزشي كشورند چون از بالاترين و ارزشمندترين سرمايه، يعني جان و هستي خود و عزيزانشان براي حفظ و تداوم انقلاب گذشته‌ و سرمايه‌گذاري كرده‌اند و در واقع از جمله صاحبان اصلي انقلاب به شمار مي‌روند.  

 

هاشمي رفسنجاني امروز در ديدار اعضاي كميته فرزندان شاهد و ايثارگران، با تأكيد بر جايگاه رفيع و بي‌بديل شهدا و جانبازان در نظام جمهوري اسلامي ايران گفت: شهدا و خانواده‌هاي آنان و ايثارگران، گل سر سبد نيروهاي ارزشي كشورند چون از بالاترين و ارزشمندترين سرمايه، يعني جان و هستي خود و عزيزانشان براي حفظ و تداوم انقلاب گذشته‌ و سرمايه‌گذاري كرده‌اند و در واقع از جمله صاحبان اصلي انقلاب به شمار مي‌روند.

 

به گزارش آفتاب، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، خون شهدا، صبر و استقامت خانواده‌هاي معزز آنان و ايثارگران را ضامن حفظ و تداوم انقلاب در مسير صحيح و درست خود توصيف كرد و با اشاره به بحرانهايي كه براي جهان اسلام در حال تكوين است بويژه تهديداتي كه عليه كشور سوريه انجام مي‌شود گفت: استكبار جهاني، درصدد سلطه مسلمانان در كشورهاي اسلامي منطقه است و در مورد سوريه نيز تهديد به دخالت و حمله مستقيم در اين كشور كرده‌اند.

 

 

آيت الله هاشمي رفسنجاني، با محكوم كردن شديد تهديدات اخير آمريكا و برخي كشورهاي غربي عليه كشور سوريه گفت: متأسفانه مردم سوريه كه حدود دو سال است درگير جنگ داخلي و انواع رنجها وآوارگي كم سابقه هستند در حال حاضر نيز مورد تهديد خارجي به بهانه‌هاي هنوز اثبات نشده استفاده از سلاح شيميايي قرار گرفته‌اند.

 

ايشان با انتقاد شديد از همنوايي برخي رسانه‌هاي داخلي با اهداف دشمن كه حاضرند براي حفظ مصالح و منافع جناحي و سياسي، به خاطر دستمالي، قيصريه را به آتش بكشند گفت: اخيراً نقلي از بنده در مورد سوريه، بهانه سوء استفاده و تخريب‌هاي جديد توسط اينگونه رسانه‌ها را فراهم كرد كه به هيچ وجه صحيح نيست. آيت الله هاشمي رفسنجاني افزود: كاربرد سلاح‌هاي كشتار جمعي از جمله شيميايي، توسط هر فرد، يا گروه، يا حكومتي در همه مكاتب و مذاهب، به ويژه دين مبين اسلام، مذموم و محكوم است و اين دول غربي بودند كه در جنگ تحميلي عراق عليه ايران، امكانات و مجوز بكارگيري اينگونه سلاحها را به عراق دادند. ايشان تأكيد كرد: ما براساس اعتقاداتمان به رغم توانايي استفاده از چنين سلاح‌هايي، هرگز مقابله به مثل نكرديم و كاربرد چنين سلاحهايي را نيز محكوم و آنرا حرام مي‌دانيم.

 

 

در ابتداي اين ديدار آقاي ميعاد صادقي رئيس كميته فرزندان شاهد و ايثارگران و تني چند از حاضران بطور جداگانه سخناني درخصوص مسائل و مشكلات اين خانواده‌ها و مراتب وفاداري و پايبندي آنان به اهداف و ارزشهاي انقلاب و نظام اسلامي و انتظارات ايثارگران بيان داشتند. 

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی: اخراج کارگران، به محرومیت فرزندان‌شان از تحصیل انجامیده است

Posted: 07 Sep 2013 06:31 AM PDT

جرس: رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور در آستانه سال تحصیلی جدید با ابراز نگرانی از ترک تحصیل فرزندان کارگران بیکار، از افزایش نگرانی کارگران شاغل برای تأمین هزینه‌های جاری آموزش فرزندان‌شان خبر داد.  

 

«فتح الله بیات» با انتقاد از افزایش هزینه‌های تحصیلی، به ایلنا گفت: در شرایطی که کارگران قرارداد موقت با وجود داشتن شغل از تأمین هزینه‌های تحصیلی فرزندان‌شان ناتوان‌اند، خطر ترک تحصیل فرزندان هزاران کارگر قراردادی و پیمانی که ظرف یک سال اخیر در نقاط مختلف کشور بیکار شده‌اند وجود دارد.

 

او با تأکید بر اینکه افزایش (بعضاً) صد در صدی قیمت نوشت‌افزار تناسبی با افزایش 17 تا 25 درصدی دستمزد کارگران ندارد، گفت: بدلیل طولانی شدن بحران اقتصادی در بخش تولید، بسیاری از کارگرانی که در نقاط مختلف کشور ماه‌ها حقوق دریافت نکرده‌اند ممکن است با هر سختی بتوانند مخارج روزمره‌شان را تأمین کنند، اما قادر به پرداخت هزینه‌های تحصیل و نوشت‌افزار فرزندان‌شان نیستند.

 

بیات با اشاره به افزایش مشکلات نقدینگی و تأمین مواد اولیه در واحدهای تولیدی، ترک تحصیل فرزندان را از تبعات بیکاری کارگران دانست و گفت: در شرایطی که هر ماه بخشی از حقوق‌ کارگران پیمانی توسط پیمانکاران تصاحب می‌شود، با وجود هزینه‌های سرسام‌آور کالاهای اساسی و کاهش شدید قدرت خرید، کارگران حتی در زمان اشتغال و دریافت حقوق هم نمی‌توانند جوابگوی نیازهای آموزشی فرزندان‌شان باشند.

 

رئیس اتحادیه کارگران قرار دادی وپیمانی کشور در ادامه بر ضرورت افزایش میزان دستمزد کارگران موقت تاکید کرد و گفت: دولت در جهت عمل به وعده‌اش، لازم است حقوق کارگران را در نیمه دوم سال جاری متناسب با نرخ واقعی تورم افزایش دهد تا کارگران بتوانند حداقل امکانات آموزشی را برای تحصیل فرزندان‌شان فراهم کنند. 

تبریک و تنفیذ مشروط

Posted: 07 Sep 2013 06:08 AM PDT

طاها پارسا
چرا رئیس خبرگان، به رهبری نیز یادآوری  نمی کند که او نیز به شرط و شروطی به این مقام انتخاب شده است  تا شائبه ایستادن در مقابل رای مردم از میان برود؟ 


خیلی ها « تبریک مشروطِ» آقای مهدوی کنی در سخنرانی هفته ی گذشته در افتتاحیه ی اجلاس خبرگان رهبری را بر نتافتند و تلویحا و یا صریحا به آن انتقاد کردند و حتی روزنامه جمهوری اسلامی این نوع تبریک گفتن را «نوعی اعلام نارضایتی قبل از موعد»  دانست .

آقای مهدوی کنی، هنگام تبریک ریاست جمهوری به آقای روحانی، گفته بود " البته همان‌طور که رهبری و امام در مراسم تنفیذ می‌گویند ما به صورت مطلق تنفیذ نمی‌کنیم، تبریک و تقاضای ما نیز مشروط است و در واقع به شرط و شروطی است "

منظور آقای مهدوی کنی از تنفیذِ مشروط رهبری،همان بخش اصلی حکم تنفیذ آقای روحانی بود که در آن آمده بود:  


"اکنون که رأی قاطع ملت ایران شخصیتی دانشمند، و کار آزموده ی میدانهای گوناگون، و دارای سوابق جهادی متعدد، و مفتخر به حضور در مسئولیتهای دینی و سیاسی را به مدیریت اجرایی کشور، برگزیده است، اینجانب نیز به پیروی از آنان و همراه با تبریک به ایشان، رأی ملت را تنفیذ و جناب حجه الاسلام آقای دکتر حسن روحانی را به ریاست جمهوری اسلامی ایران منصوب می کنم و از خداوند متعال توفیقات بزرگ ایشان را در این مسئولیت خطیر و با ارزش مسألت می‌نمایم. بدیهی است که آن رأی و این تنفیذ تا هنگامی است که ایشان به تعهد در پیمودن صراط مستقیمی که تاکنون در پیش داشته اند یعنی راه آرمانهای نظام اسلامی و دفاع از حقوق ملت و ایستادگی در برابر زورگویان و مستکبران پایبند باشند که به کمک الهی چنین خواهد بود؛ ان‌شاءالله "


اگرچه، خواص  ( و عوام  نیز ) می دانند که تاکید آقای مهدوی کنی، بر « تنفیذ و تبریک مشروط » در این شرایط، اهداف سیاسی خاصی را دنبال می کند اما نمی توان و نباید پنهان کرد که یادآوری  ایشان و آقای خامنه ای، در خصوص مشروط بودن رای ها و تنفیذها و تبریک ها، به خودی خود نادرست نیست  .

نکته اصلی این است که مشروعیت دولت ( و حکومت ) یک امر ماندگار و دائمی نیست. یعنی ، حكومتِ قانون ، نه تنها هنگام استقرار باید از مشروعيت برخوردار باشد، بلكه هر لحظه به مشروعيت نيازمند است. معنای دیگر این سخن این است که مشروعیت هیچکدام از اجزا حکومت از آسمان نیامده است که امری ماندگار و دائمی باشد بلکه سپردن قدرت به گروهی از افراد جامعه قرار داد و پیمان مشروطی است که فقط تا زمانی پایدار می ماند که صاحبان قدرت ، مفاد قرارداد را نقض نکرده باشند. و البته به خاطر همین نیازمندی به مشروعیت است که مجلس شورای اسلامی بر دولت و مجلس خبرگان بر رهبری و ملت بر همه ی اجزای حکومت، حق نظارت دارد.

به این معنا، تنفیذ و تبریک سیاسی و بلکه رای آحاد مردم به رئیس جمهور، نمایندگان مجلس و خبرگان رهبری نیز مشروط است. و صد البته انتخاب رهبری توسط مجلس خبرگان هم انتخاب مشروطی است که هر لحظه نیازمند مشروعیت است .

این توضیح، نکته ی مهمتری را عیان می کند. اکنون که آقای مهدوی کنی در مقام ریاست خبرگان رهبری، به خوبی به مشروط بودن تنفیذها و تبریک ها آگاه است، شایسته است که از همین منظر به وظیفه اصلی و فراموش شده ی خبرگان نیز بپردازد و هر از گاهی به رهبری نظام نیز یادآوری کند که او نیز به شرط و شروطی  به این مقام انتخاب شده است، تا شائبه  های ی رفتار جناحی و سیاسی توسط ایشان و استفاده از تریبون مجلس خبرگان به نفع یک گروه خاص علیه آقای روحانی و نیز ایستادگی در مقابل رای ملت  از بین برود.

این یاداوری البته حکمت دیگری هم خواهد داشت و کسانی که اعتقاد به مشروعیت آسمانی رهبری دارند و برای حفظ و تقویت این جایگاه آسمانی از جان و مال و آبروی انسان ها مایه می گذارند، خواهند دانست که دیدگاه آنها در قانون اساسی جایگاهی ندارد و ریاست مجلس خبرگان و شخص رهبری نیز میانه ای با این مشروعیت دائم و غیر مشروط ندارند.

 

نظرات وارده در یادداشت ها لزوما دیدگاه جرس نیست.

 

نظرسنجی فیگارو: دو سوم فرانسویان با مشارکت کشورشان در حمله به سوریه مخالفند

Posted: 07 Sep 2013 05:53 AM PDT

 

بر اساس نتایج یک نظرسنجی که روز شنبه منتشر شد، دو سوم مردم فرانسه با دخالت نظامی کشورشان در بحران سوریه مخالف هستند.

 

این نظرسنجی که توسط روزنامه فیگارو انجام شده نشان می‌دهد که مخالفت فرانسویان با اقدام نظامی علیه رژیم بشار اسد، در یک هفته اخیر افزایش یافته است.

 

همچنین ۶۴ درصد از کسانی که به سئوالات این نظرسنجی پاسخ داده‌اند گفته‌اند که فارغ از مشارکت فرانسه در حمله، با هرگونه اقدام نظامی در سوریه مخالف هستند.

 

فرانسه تنها قدرت جهانی است که اعلام کرده در حمله احتمالی آمریکا به سوریه مشارکت خواهد کرد. 

تشویق و ابراز احساسات جوانان برای موسوی و کروبی و زندانیان سیاسی

Posted: 07 Sep 2013 05:38 AM PDT

جرس: در همایش جوانان اصلاح طلب بار دیگر نام رهبران جنبش سبز مهدی کروبی و میرحسین موسوی و یاد زندانیان سیاسی شرکت کنندگان را به وجد آورد و آنان با تشویق های ممتد از این افراد تقدیر و تمجید کردند.  

 

غلامعلی رجایی که به نمایندگی از هاشمی رفسنجانی در این همایش شرکت کرده بود در توصیف این همایش نوشته است: سخنرانی های ما با سوت و کف زدنهای ممتد جوانان همراه بود.بخصوص وقتی من از لزوم پایان دادن به حصرآقایان موسوی و کروبی و آزادی زندانیان سیاسی به دلیل تغییرشرایط سیاسی کشور و روی کارآمدن دولت جدید سخن بمیان آوردم، این صحنه دقایقی طول کشید تا جایی که نتوانستم به صحبت ادامه دهم.

 

در این همایش همچنین نماهنگی به مناسبت گرامیداشت رشید اسماعیلی از جوانان اصلاح‌طلب استان اصفهان پخش شد و هیات اجرایی برگزارکننده همایش به مناسبت قدردانی از تلاش اعضای ستادهای ملی در استان‌های مختلف و نیز نهادهای مدنی فعال در این زمینه لوح‌های یادبودی را به نمایندگان آنان اهدا کرد. مسئول ستاد کردستان که به دلیل فعالیت موثر با کمترین امکانات مورد قدردانی قرار گرفته بود پس از دریافت لوح آن را به عبدالله رمضان‌زاده، از فعالان اصلاح‌طلب اهدا کرد.

 

 

همان‌طور که پس از او مسئول ستاد استان خوزستان لوح اهدایی‌اش را به مجید دری، ضیا نبوی و مسعود لدنی سه نفر از جوانان فعال سیاسی که اکنون دوران محکومیت خودشان را در زندان کارون اهواز می‌گذرانند اهدا کرد. پس از تقدیر از ستاد ملی جوانان اصلاح‌طلب استان سیستان و بلوچستان و در بخش قدردانی از تشکل‌ها و نهادهای مدنی اصلاح‌طلب هیات اجرایی با سپاس و قدردانی از همراهی روزنامه‌های اعتماد و شرق برای حمایت و انتشار تفکر اصلاح‌طلبی لوح تقدیر خود را به روزنامه «بهار» اهدا کرد؛ لوحی که خبرنگار بهار به نمایندگی از تحریریه روزنامه آن را به روزنامه‌نگاران در بند و زنان نستوه میهن تقدیم کرد.

 

 

همایش دوروزه جوانان اصلاح‌طلب با برگزاری کارگاه‌های تخصصی همچون بررسی حوادث اخیر سوریه با حضور کارشناسانی چون جاوید قربان‌اوغلی و محمد علی سبحانی ادامه یافت.

 

به گزارش نوروز، جوانان اصلاح‌طلب سراسر کشور پس از سال‌ها گرد هم آمدند تا از تلاش فعالان ستادهای ملی جوانان اصلاح‌طلب در استان‌های مختلف برای افزایش مشارکت سیاسی در انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم و حمایت از رییس‌جمهوری منتخب مردم قدردانی کنند. با این حال آنچه بر شور و شوق همایش دوروزه‌ای که در شهرکرد، مرکز استان چهارمحال و بختیاری برگزار شد می‌افزود به رسمیت شناخته‌شدن حق اجتماع تشکل‌ها از سوی دولت حسن روحانی بود. چه باوجود لغو مجوز صادر شده برای برگزاری این همایش دو روز پیش از روز موعود این رایزنی‌های اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس‌جمهوری بود که سبب شد شورای تامین استان از رای به لغو مجوز بازگردد و امیدهای جوانان اصلاح‌طلب برای گردهمایی بی‌دغدغه را پس از سال‌ها ناامید نکند.

 

 

همایش با پخش پیام تصویری سیدمحمد خاتمی، رییس‌جمهوری پیشین کشورمان آغاز شد. محمدرضا خاتمی، حسین مرعشی، حسین کمالی و غلامرضا رجایی نیز از جمله سخنرانان مدعو این همایش بودند.

 

 

سخنرانانی که تکرار نام و یاد یاران غایب جمع در سخنان‌شان با غریو سپاس و تشویق ممتد جمعیت صدها نفره جوانان حاضر در سالن همراه می‌شد و یاد ایام را زنده می‌کرد.

 

محمدرضا خاتمی، دبیرکل پیشین حزب مشارکت و نایب‌رییس مجلس ششم که به گفته خودش پس از 50ماه همایش جوانان اصلاح‌طلب نخستین جایی بود که او در آن سخنرانی می‌کرد و تاکیدش بر عضویت در حزب متبوعش با تشویق حاضران مواجه شد.

 

 

غلامعلی رجایی در توصیف این همایش از مسئولان محلی بشدت انتقاد کرده و نوشته است: دو روز اخیر در شهرکرد همایش تقدیراز جوانان اصلاح طلب کشور- فرخ شهر- برگزارشد . صبح پنجشنبه من و دکترسید محمدرضا خاتمی-دبیر کل جبهه مشارکت- و آقایان سید حسین مرعشی- حزب کارگزاران- حسین کمالی- دبیرکل حزب اسلامی کار- مهمانان ویژه این همایش بودیم .

 

درمراسم افتتاحیه این همایش عرایضی تقدیم کردم.بعد ازسخنرانی کوتاه من، پیام جناب سید محمد خاتمی که ضبط ویدیویی شده بود، پخش شد.بعد آقایان مرعشی وخاتمی وکمالی سخنرانی کردند.نکته تکاندهنده این بود که دکترسید محمد رضا خاتمی می گفت پس از ۵۰ ماه برای اولین باراست که دارد درکشور سخنرانی می کند!

 

سخنرانی های ما با سوت و کف زدنهای ممتد جوانان همراه بود.بخصوص وقتی من از لزوم پایان دادن به حصرآقایان موسوی و کروبی و آزادی زندانیان سیاسی به دلیل تغییرشرایط سیاسی کشور و روی کارآمدن دولت جدید سخن بمیان آوردم، این صحنه دقایقی طول کشید تا جایی که نتوانستم به صحبت ادامه دهم.

 

در این سخنرانی از اسلام رحمانی سخن گفتم و افزودم اعتدال و اصلاح طالبی دو حلقه ازحلقه های خط امام هستتد و آرزو کردم این خط نورانی، همچنان زایشهای مبارکی برای کشورداشته باشد.

 

همیشه دیدار با جوانان آدم را تازه می کند دنیایی از صفا ،سادگی، یکرنگی ،پاکی، شور و امید که درچهره های آنان موج می زند به آدم منتقل می شود.

 

جوانان پرسشهای زیادی داشتند که درحد توان وفرصت من و آقای دکتر سید محمدرضا خاتمی به آنها پاسخ دادیم.

 

بعضی از آنها از رنگ عوض کردن بعضی چهره های دولت قبل که چون می خواهند دراین دولت برای خود سمتی دست وپا کنند، رنگ عوض کرده ونقش همراه بازی می کنند ،شدیدا ابراز نگرانی می کردند .به آنها گفتم با دولت درتماس باشند واطلاعات خود را در مورد این افراد سریعا منعکس کنند.

 

نکته عجیبی که دیروز در ابتدای همایش گفته شد این بود که مقامات فعلی استان و شهرکرد از دادن مجوز برگزاری و جا به این جوانان پاک که در روی کارآمدن دولت روحانی نقش مهمی داشته اند و مع الاسف چندان اعتنایی به آنها نشده است خودداری کرده بودند تا جایی که جناب آقای اسحق جهانگیری معاون اول رییس جمهورناچارشده است مستقیما وارد قضیه شود و به استانداردستوردهد به این جوانان مجوز برگزاری همایش داده شود! با این همه سالن دولتی نداده بودند و همایش درسالنی برگزار شد که می گفتند سالن عروسی است و عصرباید تخلیه می شد و شد.

 

جوانان بهت زده بودند که باروی کارآمدن این دولت چرا مقامات محلی چنین رفتاری را با آنان داشته اند. حق با آنها بود.

 

دولت جدید باید به نقطه نظرات کسانی که درروی کار آمدن آن نقش داشته اند، توجه جدی داشته باشد و ارتباط خود را با آنها حفظ کند.بعضی هم ازتصمیم دولت روحانی مبنی براینکه کارستادهای استانهاتمام شده است گله داشتند ومی گفتند این کارنباید انجام می شد و این ارتباط باید حفظ می شد.

 

در پایان مراسم افتتاحیه از حوانان فعال بعضی استانها درانتخابات اخیر تقدیرشد.

 

پنجشنبه شب درزمین چمن استادیوم شهرکرد دیدارهای پراکنده ای با بعضی ازجوانان اصلاح طلب استانهای مختلف داشتیم. ساعت نیم بامداد جمعه از اصفهان به تهران برگشتیم.