جنبش راه سبز - خبرنامه

جنبش راه سبز - خبرنامه


بیانیه مادران صلح ایران در خصوص تحریم ها علیه ایران

Posted: 30 Aug 2013 07:02 AM PDT

جرس: مادران صلح ایران با انتشار بیانیه ای با عنوان "مردم آزاده و صلح طلب در همه جامعه جهانی"، به تحریم ها علیه ایران واکنش نشان دادند.

به گزارش سایت مادران صلح ایران، متن بیانیه به شرح زیر است:

چهار سال است که تحریم های کمر شکن؛ اقتصاد ایران و معیشت و کسب وکار مردم را به بهانه شفاف سازی برنامه های انرژی هسته ای ایران نشانه رفته است.

بسیاری از صنایع بزرگ و کوچک ورشکسته شده و بازار کار را با خیل کارگران بیکار مواجهه نموده است. نزدیک به ۵۰ درصد جمعیت ایران در ورطه خط فقر سقوط کرده اند.

در عوض محتکران کالاهای اساسی نظیر دارو و موادغذایی نوزادان؛ واردات سیگار(سیگار آمریکایی که هیچگاه مشمول تحریم نگردیده است) ثروت های فراوان اندوخته اند. سرمایه های ملی و اجتماعی به شدت تضعیف گردیده و در ورطه نابودی می غلتند.

مردم به جان آمده از این شرایط حقارت آمیز با مشارکت آگاهانه در انتخابات یازدهم ریاست جمهوری؛ عملا با انتخاب مشی پرهیز از خشونت تکیه بر دیپلماسی تعامل گرا و اعتدال؛ دست صلح و دوستی به سوی مردم جهان دراز کرده اند. آنها از صلح طلبان جهان می خواهند که دست آشتی ملت ایران را با گرمی بفشارند.

مادران صلح ایران از همه مردم جهان می خواهند که به جنبش ضد تحریم بپیوندند و نه به تحریم؛ آری به صلح بگویند!

تحریم صادرات نفت، تحریم بی سابقه مبادلات بانکی، حمل ونقل، کالاهای اساسی، دارو و خدمات بیمه ای، سلامت جسم و روان جامعه به ویژه کودکان و زنان را دچار مخاطرات جدی ساخته است. همچنین عدم انتقال تجربیات علمی؛ صنایع کشور را با رکود مواجهه ساخته است. از طرفی تحریم ها بنیان های مدنی و دموکراتیک جامعه را مورد تهدید قرار داده است.

در جنگ های تمام عیار و در گیری های نظامی حقوق کودکان، زنان، اسرا ، مجروحین، محیط زیست، ابنیه تاریخی مطابق مفاد کنوانسیون ها و میثاق نامه های بین المللی مورد حمایت قرار می گیرند.

اما در ورطه تحریم ها که به راستی جنگ خاموش نام گرفته است، تحریم کنندگان از هیج میثاق نامه و کنوانسیونی تبعیت نمی کنند و عملا خیل مردم آسیب دیده بی پناه می مانند.

در زمان بروز جنگ های تمام عیار هنرمندان و نهادهای صلح طلب مردمی به مناطق جنگی سفر می کنند و بر روند اجرای مفاد میثاق نامه ها و کنونسیون های حقوق آسیب دیدگان نظارت می کنند.

شایسته است در زمان تحریم ها نیز شاهد حضور هنرمندان و نهادهای صلح طلب در کشورهای تحریم زده باشیم تا از نزدیک شاهد رنج کودکان و زنان و کارگران باشند.

تحریم ها فشاری مضاعف بر مردم زحمتکش کشور ما وارد نموده است. چرا که از یک سو هزینه سوء مدیریت ها را می پردازند و از سویی دیگر هزینه واکنش های خصمانه جامعه بین المللی را متحمل می شوند.

از جامعه بین الملی می خواهیم با شنیدن ندای صلح خواهی ملت مهربان ایران به تحریم های رنج آور علیه مردم خاتمه دهند و روش های دیپلماتیک و تعامل با دولت ها را به اجرا بگذارند.

از دولت تدبیر و امید و می خواهیم به صدای آشتی جویی ملت ایران گوش فرا دهند و تلاش نمایند تحریم های ضد بشری علیه ملت مظلوم ایران خاتمه یابد.
 

جلوگیری از برگزاری مراسم  برای اعدام شدگان سال 67 در خاوران

Posted: 30 Aug 2013 05:06 AM PDT

جرس: مأموران امنیتی و انتظامی صبح امروز از برگزاری مراسم دهم شهریور ماه در گورستان خاوران جلوگیری کردند. 

به گزارش شبکه های اجتماعی،ماموران از ورود بستگان اعدام شدگان سال 1367 به گورستان خاوران جلوگیری کردند. این در حالی است که تعداد ماموران نسبت به سال های گذشته کمتر بوده است.
جعفر بهکیش یکی از اعضای خانواده های اعدام شدگان در صفحه فیس بوک خود نوشت که امسال نیزمانند چندین سال قبل، ماموران امنیتی از اواخر مرداد ماه تماس با خانواده ها ی اعدام شدگان و یا احضار آنان به مراکز امنیتی را شروع کردند.
بستگان اعدام شدگان تابستان سال 1367 از سال 1368 بر اساس تصمیم جمعی قرار بر آن داشته اند که در دهم شهریور ماه هر سال در گورستان خاوران گرد هم آیند. اما هرسال آنان با محدودیت ها و ممانعت هایی برای برگزاری مراسم مواجه بوده اند.
همچنین در سالگرد اعدام های سال 1367 مادر انوشیروان لطفی که از جمله افراد اعدام شده در آن سال است، در پیام کوتاهی یاد همه اعدام شدگان سیاسی و عقیدتی را گرامی داشت. به گزارش سایت بیداران او در پیام کوتاه خود از خاوران به عنوان دشت عاشقان نام برده و نوشته است: "تو عزیزان ما را در بر گرفتی و ٢٥ سال جسد آنها را حفظ کردی، در محلی که نه نامی و نه نشانی و نه سنگی است و از خار و خاشاک پوشیده بود و هست."
او در ادامه با ابراز امیدواری از اینکه روزی آنجا را به گلستان تبدیل کنند، نوشته است: "آری، ٢٥ سال از آن تاریخ می گذرد، چه زود گذشت، اما و اما بر دل ما خانواده ها چه گذشت که خود دانیم و بس."
 

روسیه: هر قطعنامه ضدسوری را وتو می کنیم/ آمریکا: قصد حمله گسترده نداریم

Posted: 30 Aug 2013 04:15 AM PDT

جرس: دبیر کل سازمان ملل با پنج عضو دائم شورای امنیت دیدار و درباره بحران سوریه به گفت‌و‌گو خواهد پرداخت. وزارت خارجه روسیه بر مخالفت با هر قطعنامه ای که شامل به کارگیری زور علیه سوریه باشد تاکید کرد. همزمان وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که این کشور قصد دخالت نظامی گسترده یا ایجاد منطقه پرواز ممنوع در سوریه را ندارد. در پی حمایت ترکیه از حمله نظامی به سوریه، یک رسانه غربی با اشاره به اینکه ارتش ترکیه از زمان جنگ شبه جزیره کره در هیچ عملیات رزمی شرکت نکرده است، توان نظامی این کشور در مقابل سوریه را شکننده خواند.


به گزارش بخش فارسی «ریا نووستی»، دبیر کل سازمان ملل با پنج عضو دائم شورای امنیت دیدار و درباره بحران سوریه به گفت‌و‌گو خواهد پرداخت.


فرهان حق، معاون نماینده رسمی دبیر کل سازمان ملل، تأیید کرد که بان کی مون با پنج عضو دائم شورای امنیت شامل آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و انگلستان دیدار کرده و درباره سوریه گفتگو خواهد کرد.


این دیدار امروز (جمعه) برگزار خواهد شد اما خبری درباره ساعت دقیق این دیدار منتشر نشده است.


بان کی مون تور اروپایی خود را به دلیل وضعیت بغرنج بحران سوریه نیمه‌کاره گذاشت. وی هم‌اکنون در نیویورک منتظر بازگشت بازرسین سازمان ملل است که برای بررسی ادعاهای مرتبط با استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه به این کشور سفر کرده‌اند.


این در حالی است که جلسه اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره سوریه در روز پنجشنبه بدون هیچ نتیجه‌ای به کار خود پایان داد.


این دومین جلسه اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره سوریه، در دو روز گذشته بود.


روز چهارشنبه درباره قطعنامه پیشنهادی انگلیس بحث شد.


انگلیس بندی را براساس فصل هفتم منشور سازمان ملل، در این پیش‌نویس گنجانده بود که «اتخاذ همه تدابیر لازم برای حفاظت از غیرنظامیان» در سوریه را ضروری می‌دانست.


روسیه و چین به عنوان دو عضو دارای حق وتو در شورای امنیت، نشست نخست را در اعتراض به این قطعنامه ترک کرده بودند.


روسیه: هر قطعنامه ضدسوری را وتو می کنیم
در ادامه، وزارت خارجه روسیه بر مخالفت با هر قطعنامه ای که شامل به کارگیری زور علیه سوریه باشد تاکید کرد.


وزارت خارجه روسیه امروز از وتوی هر قطعنامه ای که شامل به کارگیری زور ضد سوریه باشد خبر داد.


گنادی گاتیلوف معاون وزیر خارجه روسیه گفت: در مرحله کنونی باید همه گام های ضروری برای مقابله با هر اقدامی در راستای به کارگیری زور علیه سوریه برداشته شود ما در حال حاضر در این راستا تلاش می کنیم و همه تلاش ما در راستای تحقق این هدف است.


واشنگتن: قصد دخالت نظامی گسترده نداریم
وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که این کشور قصد دخالت نظامی گسترده یا ایجاد منطقه پرواز ممنوع در سوریه را ندارد.


به گزارش ایسنا، ماری هارف، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که کشورش طرحی برای دخالت نظامی گسترده در سوریه یا ایجاد منطقه پرواز ممنوع در سوریه مشابه آنچه در عراق یا لیبی صورت گرفت، ندارد.
وی افزود: هیچ کس از دخالت نظامی گسترده مشابه عراق یا ایجاد منطقه پرواز ممنوع مشابه لیبی صحبتی نمی‌کند.


این مسئول آمریکایی ادامه داد: آمریکا فعلا در حال تصمیم‌گیری درباره این مساله است و به محض تصمیم‌گیری برای آغاز حمله نظامی به سوریه، وضع اصول قانونی برای انجام این حمله را آغاز خواهد کرد و باید بگویم این اصول و قوانین با آنچه هم‌پیمانان اروپایی واشنگتن وضع کرده‌اند، تفاوت خواهد داشت. وی خاطرنشان کرد: اگر تصمیم بر انجام عملیات جنگی باشد ما خود توجیهات قانونی‌ ‌آن را ارائه خواهیم داد.


پیش از این دیوید کامرون، نخست‌وزیر انگلیس اعلام کرده بود که کشورش در حمله احتمالی به سوریه شرکت خواهد کرد که این تصمیم وی با مخالفت پارلمان این کشور ناکام ماند.


هزینه های پیوستن ترکیه به حمله علیه سوریه
یک رسانه غربی با اشاره به اینکه ارتش ترکیه از زمان جنگ شبه جزیره کره در هیچ عملیات رزمی شرکت نکرده است، توان نظامی این کشور در مقابل سوریه را شکننده خواند.


به گزارش مهر، سایت "مانیتور" در مطلبی تحت عنوان "هزینه های پیوستن ترکیه به ائتلاف ضد سوری چه خواهد بود" به بررسی توان رزمی ترکیه پرداخت و تاکید کرد ترکیه توانی شکننده دارد. در این مطلب آمده است هرچند در سال های اخیر ترکیه در چند جنگ به رهبری آمریکا در کوزوو ، عراق و افغانستان شرکت داشته است اما حضورش در این جنگ ها رزمی نبوده است و بیشتر به امور لجستیکی و بازسازی مشغول بوده است و به طور کلی از زمان جنگ شبه جزیره کره نیروهای ارتش ترکیه در هیچ جنگی حضور رزمی نداشته اند.


نویسنده معتقد است با اینکه ترکیه درخواست شرکت در ائتلاف ضد سوری را به رهبری آمریکا ، انگلیس و فرانسه داده، اما تصور نمی شود که بخواهد در این جنگ نقش رزمی به عهده گیرد. در ادامه نویسنده با اشاره به ساقط شدن یک فروند جنگنده ترکیه توسط سیستم ضد موشکی سوریه در سال گذشته می نویسد بعد از آن ماجرا انتشار برخی مطالب نشان داد بر خلاف آنچه که تصور می شد ارتش سوریه بسیار قوی تر از ارتش ترکیه است.


بنا بر این گزارش ارتش سوریه دارای 555 هواپیمای جنگنده است در حالی که ارتش ترکیه 427 جنگنده دارد ، سوریه 191 بالگرد دارد در حالی که ترکیه 80 بالگرد دارد، سوریه 4950 موشک دفاع ضد هوایی و ترکیه 178 فروند در اختیار دارد، نیروی زمینی سوریه 4950 تانک در اختیار دارد در حالی که نیروی زمینی ترکیه 4503 تانک دارد ، سوریه دارای 2600 موشک زمین به زمین است در صورتی که ترکیه 1363 موشک زمین به زمین در اختیار دارد، سوریه 4184 موشک زمین به هوا دارد اما ترکیه 148 فروند. تنها برتری ارتش ترکیه بر ارتش سوریه در نیروی دریایی است.


بنا براین گزارش ، ترکیه برای دفاع از خود در برابر حملات موشکی تلافی جویانه سوریه به کمک های ناتو و موشک های پاتریوت آنها وابسته است موضوعی که از سوی نویسنده نکته تاسف باری برای آنهایی است که در ترکیه رویای احیای امپراطوری عثمانی را در سر می پرورانند.


در پایان نویسنده می نویسد این جنگ احتمالی سبب شکستن اقتصاد ترکیه نیز خواهد شد و تبعات سیاسی گسترده ای نیز برای این کشور به همراه خواهد داشت و به طور کلی هیچ یک از کشورهای شرکت کننده در این ائتلاف به اندازه ترکیه هزینه این جنگ را پرداخت نخواهند کرد.
 

تهدید مجلس به استیضاح وزیران کابینه روحانی

Posted: 30 Aug 2013 03:58 AM PDT

به دلیل لغو مصوبه برخی واگذاری ها به آستان قدس
جرس: یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، از نامه ۵۰ نماینده به لاریجانی در اعتراض به لغو یکی از مصوبات دولت احمدی‌نژاد توسط دولت روحانی و تهدید سه وزیر به استیضاح در صورت عدم ارائه توضیح قابل قبول در این زمینه خبر داد. دولت روحانی یکی از مصوبات دولت احمدی نژاد که منجر به واگذاری یک شرکت بزرگ و سودآور به آستان قدس رضو می شد را باطل اعلام کرده است.

 

موسی‌الرضا ثروتی در گفت‌وگو با فارس نسبت به ابطال یک مصوبه قانونی دولت احمدی‌نژاد که آن را آغاز عقب‌نشنی دولت از خصوصی سازی دانست، انتقاد کرد.

 

وی تصریح کرد: دولت مدعی واگذاری امور به مردم بود اما اکنون بین شعار و عمل دولتی ها تعارض به وجود آمده و برخی اقدامات، مغایر شعارهای دولت است.

 

ثروتی گفت: چیت‌چیان وزیر نیرو آمده محکم جلوی واگذاری ها را گرفته و چند مصوبه قانونی دولت قبل را لغو کرده و آقای زنگنه وزیر نفت هم به‌صراحت در تلویزیون اعلام کرده خصوصی سازی را قبول ندارد.

 

وی چنین موضع‌گیری ها و اقداماتی را آغاز یک انحراف در دولت دانست و گفت که اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در این زمینه به آقای نوبخت معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور تذکر داده‌اند.

 

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: دولت قبلی 49 درصد شرکت مهاب‌قدس را بابت مطالبات پیمانکار راه‌آهن مشهد - گرگان به آستان قدس رضوی واگذار کرد.

ثروتی افزود: این اقدام مورد تأیید مجلس بود و تمام مراحل قانونی آن نیز توسط دولت قبلی انجام شد اما آقای چیت چیان در نامه به دولت ابطال آن را خواستار شد.

 

وی ادامه داد: متأسفانه وزیر اقتصاد به عنوان مسئول اجرای خصوصی سازی و همچنین آقای آخوندی به عنوان متولی مستقیم در این عرصه، مخالفتی با این اقدام نکرده‌اند.

 

ثروتی تصریح کرد: اگر مصوبه‌ای را هیئت تطبیق مصوبات رد کرده و دولت هم بر اساس آن مصوبه‌ای را ابطال کرده باشد، مشکلی نیست ولی این مصوبه با ابلاغ رئیس مجلس اجرایی و مراحل قانونی آن هم طی شده است.

 

وی گفت: نمایندگان در خصوص این اقدام در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه در صحن مجلس به رئیس جمهور و وزرای مربوطه تذکر دادند و 50 نماینده هم در این خصوص نامه‌ای به لاریجانی نوشتند.

وی افزود: امضاءکنندگان این نامه خواستار ارائه توضیح وزرای نیرو، اقتصاد و راه در این زمینه شدند و حتی وزرای مذکور را به استیضاح هم تهدید کرده‌اند و قرار شد رئیس مجلس با رئیس جمهور برای ابطال این تصمیم مذاکره کند.

 

ثروتی تصریح کرد: وقتی شرکتی بابت مطالبات پیمانکار خصوصی واگذار و در واقع مالک به غیر شده، دولت حق ندارد آن را بدون کارشناسی و بی حساب و کتاب ابطال کند و این کار غیر قانونی است.

 

وی متذکر شد: رهبری در خصوص لزوم اجرای اصل 44 قانون اساسی می فرمایند اقتصاد را خصوصی و به مردم واگذار کنید و دولت‌ها باید در این زمینه گام بردارند.

 

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تأکید بر اینکه رونق اقتصادی و رونق کسب‌وکار از شعارهای اصلی دولت یازدهم بود اما اکنون خلاف آن حرکت می‌کند، نامه مجلسی ها را اخطار جدی برای دولت دانست و تأکید کرد چنانچه تصمیم وزیر نیرو لغو نشود، استیضاح او و وزرای اقتصاد و راه به‌طور جدی دنبال می‌شود.

ایران به حدود نیمی از درآمد نفتی خود دسترسی ندارد

Posted: 30 Aug 2013 03:10 AM PDT

به دلیل تحریمها
جرس: به گزارش منابع بین المللی، تحریم‌های جهانی باعث شده است که ایران نتواند ۴۴ درصد درآمد نفتی خود را به داخل کشور انتقال دهد و این مبالغ در حساب‌های بانکی خارجی جمع شده است.

 

به گزارش رادیو فردا، آسوشیتدپرس به نقل از یک مقام ارشد در دولت ایالات متحده نوشت که ایران در نتیجه تحریم‌های بین‌المللی به حدود نیمی از درآمد نفتی خود دسترسی ندارد و این پول در حساب‌هایی خارج از کشور انباشته شده است.

 

بر اساس این گزارش که روز جمعه، هشت شهریور، منتشر شد، برآوردهای دولت آمریکا نشان می‌دهد ایران در نیمه نخست سال جاری میلادی ناگزیر شده است ماهانه از حدود یک و نیم میلیارد دلار درآمد نفتی خود چشم‌پوشی کند، در حالی که میانگین درآمد کل نفتی آن در هر ماه ۳/۴ میلیارد دلار بوده است.

به عبارتی تحریم‌های بین‌المللی باعث شده است که ایران نتواند ۴۴ درصد درآمد نفتی خود را به داخل کشور انتقال دهد و این مبالغ در حساب‌های بانکی خارجی جمع شده است.

 

آسوشیتدپرس می‌نویسد، چنین آماری گویای آن است که موج جدید تحریم‌ها که از ماه فوریه اجرا شده است، وضعیت اقتصادی ایران را دشوارتر ساخته است.

در حقیقت، ایالات متحده امیدوار است که با وارد آوردن چنین فشاری ایران را مجبور به مصالحه بر سر برنامه اتمی خود کند، برنامه‌ای که غرب نسبت به ماهیت آن مشکوک است و گمان می‌کند که با هدف دستیابی به سلاح هسته‌ای دنبال می‌شود.

 

این گزارش می‌گوید، دولت آمریکا اطلاعات خود درباره درآمدهای نفتی ایران و میزان دسترسی تهران به آن را از آمار گمرکات کشورهای واردکننده نفت ایران به دست آورده است.

 

این کشورها ناگزیر شده‌اند به‌ خاطر تحریم‌ها واردات نفت از ایران را کاهش دهند و در عین حال نمی‌توانند پول نفتی را که خریداری کرده‌اند به تهران بپردازند، چرا که در غیر این صورت امکان بهره‌وری از نظام اقتصادی ایالات متحده را نخواهند داشت.

 

در همین زمینه گاربیس ایرادیان، از معاونان موسسه تحقیقاتی اقتصاد بین‌المللی، به آسوشیتدپرس می‌گوید، علی‌رغم موج تحریم‌ها، ایران همچنان از مازاد تجارت بهره‌مند است، اما روند این مازاد تجارت از سال ۲۰۱۱ تاکنون به‌ طور یکنواخت کاهش یافته و اکنون نیز بلوکه شدن درآمد نفتی ایران در خارج از کشور می‌تواند آن‌ چه را که از مازاد تجارت باقی مانده است، بی‌فایده کند.

 

وی افزود: «این تحولی بزرگ است. اگر آنها نتوانند به این درآمد دسترسی داشته باشند، با سختی مضاعفی مواجه خواهند شد که در صورت ادامه آن، ناگزیر از تحمل مشقت و رنج می‌شوند.»

 

ایران تا پایان سال ۲۰۱۱ روزانه حدود دو و نیم میلیون بشکه نفت صادر می‌کرد که اکنون گفته می‌شود این میزان صادرات به یک میلیون بشکه در روز کاهش یافته است.

 

گزارش سازمان اوپک نیز حاکی از کاهش شدید صادرات نفت ایران است، به‌ طوری که ایران در این سازمان از جایگاه دوم به پنجم سقوط کرده است.

صدور قرار مجرمیت برای متهم پرونده ستار بهشتی به اتهام «قتل شبه‌عمد»

Posted: 30 Aug 2013 02:53 AM PDT

جرس: قرار مجرمیت متهم پرونده ستار بهشتی با عنوان اتهامی «قتل شبه‌عمد» صادر شد.

گیتی پورفاضل وکیل خانواده ستار بهشتی، وبلاگ نویس مقتول در بازداشتگاه امنیتی، در گفت‌وگو با  تسنیم درباره آخرین وضعیت این پرونده اظهار داشت: در هفته گذشته به دادسرای امور جنایی تهران مراجعه کردم و متوجه شدم که قرار مجرمیت متهم با اتهام «قتل شبه‌عمد» از سوی بازپرس صادر شده است.

 

وی با بیان اینکه هفته آینده به این موضوع اعتراض خواهم کرد، درباره دلیل اعتراض به این قرار صادره، گفت: نظر ما ارتکاب قتل عمد است و قطعا به این موضوع اعتراض می‌کنیم.

 

پورفاضل با اشاره به بروز اختلاف نظر بین دادستانی و بازپرس پرونده درخصوص ماهیت اعلام رضایت خانواده ستار بهشتی و اینکه آنها همچنان می‌توانند پیگیر شکایت خود باشند یا خیر، خاطرنشان کرد: به دنبال بروز این اختلاف، فعلا کیفرخواست پرونده صادر نمی‌شود تا این اختلاف حل شود.

 

وکیل خانواده ستار بهشتی ادامه داد: پرونده به دادگاه ارسال می‌شود تا هم به اختلاف بین بازپرس و دادستانی و هم به اعتراض بنده نسبت به قرار مجرمیت با اتهام «قتل شبه‌عمد» رسیدگی شود. بعد از آن پرونده به دادسرا برمی‌گردد تا کیفرخواست صادر شود که در نهایت بعد از صدور کیفرخواست و ارسال پرونده به دادگاه، باید منتظر برگزاری جلسه دادگاه بود.

گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا از تولید نفت ایران

Posted: 30 Aug 2013 02:37 AM PDT

جرس: اداره اطلاعات انرژی آمریکا از افزایش ۱۰۰ هزار بشکه ای تولید سوخت مایع ایران در جولای و اوت ۲۰۱۳ خبر داد و اعلام کرد تولید نفت خام ایران در این دوره ۲.۸ میلیون بشکه در روز بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل تغییری نداشته است.


به گزارش تسنیم، اداره اطلاعات انرژی آمریکا در جدیدترین گزارش خود موسوم به «دسترسی پذیری و قیمت نفت و فرآورده های نفتی تولید شده در کشورها بجز ایران» از افزایش تولید سوخت مایع ایران در دو ماه جولای و اوت 2013 خبر داد.


بر اساس این گزارش تولید سوخت مایع ایران شامل نفت خام و میعانات گازی در جولای و اوت 2012 بالغ بر 3.3 میلیون بشکه در روز بوده که این رقم در دوره مشابه سال جاری 100 هزار بشکه در روز افزایش یافته و به 3.4 میلیون بشکه در روز رسیده است.


از این رقم 2.8 میلیون بشکه در روز مربوط به تولید نفت خام ایران بوده است. بر این اساس تولید نفت خام ایران در جولای و اوت 2013 نسبت به مدت مشابه سال قبل تغییری نداشته و در سطح 2.8 میلیون بشکه در روز باقی مانده است. تولید نفت ایران طی 8 ماه گذشته به ثبات رسیده و در سطح 2.8 میلیون بشکه در روز باقی مانده است.


متوسط تولید سوخت مایع ایران در سه سال گذشته 4 میلیون بشکه در روز بوده که بدین ترتیب در پی تحریم نفتی غرب تنها 600 هزار بشکه در روز از تولید سوخت مایع ایران کاسته شده است. متوسط تولید نفت خام ایران در سه سال گذشته نیز 3.5 میلیون بشکه در روز بوده است که بر این اساس تولید نفت ایران در جولای و اوت امسال نسبت به متوسط سه سال گذشته 700 هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرده است.


بر اساس قانون تحریم نفت ایران که در کنگره آمریکا به تصویب رسیده است اداره اطلاعات انرژی آمریکا موظف است هر دو ماه یک بار گزارشی در مورد وضعیت بازار جهانی نفت و تأثیر تحریم ایران بر این بازار منتشر کند. این گزارش با عنوان «دسترسی پذیری و قیمت نفت و فرآورده‌های نفتی تولیدشده در کشورها به‌جز ایران» منتشر می‌شود.

انتقاد سالارعقیلی از برخورد گشت ارشاد با زنان و جوانان حاضر در کنسرت

Posted: 30 Aug 2013 01:28 AM PDT

جرس: در پی برخوردهای غیرانسانی و خشن ماموران گشت ارشاد با زنان و جوانان به بهانه "بد حجابی"، کنسرت سالار عقیلی (پنجشنبه شب) در سالن همایش‌های برج میلاد حاشیه‌هایی در پی داشت.

 

به گزارش ایسنا ، ماموران گشت ارشاد شامگاه 7 شهریورماه، در حالی در برج میلاد مستقر شدند که مخاطبان زیادی برای کنسرت «پردیس» به خوانندگی سالار عقیلی به این محل آمده بودند.

 

بر اساس این گزارش، بخش اول کنسرت بدون هیچ حاشیه‌ای به روی صحنه رفت اما از آنجا که از ورود تعدادی از مخاطبان به بهانه پوشش نامناسب ممانعت شده بود، یکی از حاضران در بخش دوم کنسرت به نشان اعتراض از جای خود بلند شد و خطاب به سالار عقیلی گفت: آقای عقیلی ما امشب آمده بودیم تا از موسیقی لذت ببریم اما متاسفانه افرادی در بیرون این در ایستاده‌اند که با مردم برخورد نامناسب دارند.

 

سالار عقیلی پس از چند دقیقه گفت: بسیار متاسفم که امشب در اینجا چنین اتفاقاتی رخ داده است. 20 دقیقه پیش از شروع کنسرت هم به من خبر دادند که برای یکی از نزدیکانم هم چنین اتفاقی افتاده است.

او ادامه داد: من همیشه با مردم هستم و برای شما می‌خوانم.

 

گفتنی است، طی روزهای گذشته، مجددا فشار نیروهای انتظامی بر زنان و جوانان به بهانه های مختلف افزایش یافته است.

نماینده ولی فقیه: با جان و دل وارد میدان جنگ در سوریه می شویم

Posted: 30 Aug 2013 01:28 AM PDT

جرس: نماینده ولی فقیه در خوزستان گفت: در صورت حمله به سوریه، با جان و دل وارد میدان جنگ می شویم تا دین خود را به اسلام ادا کنیم.

 

به گزارش مهر، سید محمدعلی موسوی جزایری شامگاه پنج شنبه در نشست ائمه جمعه استان خوزستان از اقدامات فرهنگی و معنوی استانداری و همکاری استاندار با حوزه علمیه در راستای اجرا و انجام برنامه های فرهنگی، مذهبی و دینی در این دوره و با همکاری دولت اشاره کرد و افزود: این همکاری بسیار مناسب بود و نقش مهمی در توسعه فرهنگی استان داشت.

 

امام جمعه اهواز با اشاره به تهدیدات آمریکا مبنی بر حمله به کشور سوریه گفت: هدف دشمنان از اجرای این تهدیدات علاوه براشغال سوریه، حمله به ایران و عراق است که در صورتی که تقدیر الهی بر این باشد ما با جان و دل به میدان خواهیم آمد.

 

وی صورت گرفتن این جنگ را زمینه ای برای ظهور عنوان کرد و افزود: در صورت حمله به سوریه همگی به عنوان یک سرباز کوچک پا به میدان خواهیم گذاشت تا اینگونه دین خود را به دین اسلام ادا کنیم.
 

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات: دولت به دنبال افزایش ۳۸ درصدی قیمت حاملهای انرژی است

Posted: 30 Aug 2013 01:27 AM PDT

جرس: رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: خبرهایی شنیده می‌شود مبنی بر این که دولت بر اساس قانون بودجه 92 درصدد افزایش قیمت حامل‌های انرژی تا سقف 38 درصد است.


غلامرضا مصباح مقدم در گفت و گو با خبرگزاری خانه ملت تصریح کرد: دولت بر اساس قانون بودجه امسال باید 50 هزار میلیارد تومان از محل هدفمندی یارانه ها درآمد کسب کند که دو راهکار برای تامین این میزان وجود دارد که یکی از این راهکارها افزایش قیمت برخی حامل های انرژی است که قانون بودجه 92 نیز اجازه افزایش 38 درصدی قیمت برخی از این حامل ها مانند بنزین و گازوئیل را داده است حتی احتمال افزایش قیمت آب و برق نیز وجود دارد.

نماینده تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر افزود: خبرهایی شنیده می شود مبنی بر این که دولت در صدد افزایش قیمت حامل های انرژی تا سقف 38 درصد بر اساس قانون بودجه است که در این صورت بخشی از درآمدهای کاهش یافته هدفمندسازی یارانه ها از این طریق جبران می شود.

وی در پاسخ به این سوال که با توجه به برنامه های دولت برای جلوگیری از افزایش قیمت ها، آیا افزایش قیمت حامل های انرژی بار هزینه ای برای مردم به دنبال نخواهد داشت؟ گفت: این افزایش قیمت نیز مانند سایر هزینه هایی است که در اثر تورم به مردم تحمیل شده است.

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس ادامه داد: قیمت همه کالاها بر اثر بالا بودن نرخ تورم افزایش یافته و خدماتی که دولت یازدهم ارائه می دهد سه سال است که تغییر نداشته و این خدمات نیز مانند سایر هزینه هایی است که مردم تحمل می کنند اما دولت باید نسبت به خانواده های کم درآمد جامعه توجه ویژه داشته باشد و سهم این اقشار را در هدفمندی یارانه ها افزایش دهد که راهکار حمایت از این اقشار حذف دو الی سه دهک بالای جامعه از دریافت یارانه نقدی خواهد بود و آنچه که از این محل صرفه جویی می شود باید در اختیار خانواده های کم درآمد قرار گیرد تا قدرت خرید آنها در برابر افزایش قیمت حامل های انرژی جبران شود.

مصباحی مقدم تاکید کرد: تنها راهکار منطقی برای تامین درآمد دولت از محل هدفمندی یارانه ها افزایش قیمت حامل های انرژی است.

استفاده از صندوق توسعه برای هزینه های جاری سم مهلک برای اقتصاد است
وی با اشاره به اینکه قیمت حامل های انرژی بر اساس قانون بودجه 38 درصد افزایش می یابد درباره شنیده هایی مبنی بر پرداخت یارانه نقدی از محل صندوق توسعه ملی به خانه ملت گفت: صندوق توسعه ملی از منابع دولت خارج شده است بنابراین امکان استفاده از منابع صندوق توسعه ملی برای هزینه های جاری کشور سم مهلک برای اقتصاد ایران است.

این نماینده مجلس نهم افزود: منابع صندوق توسعه ملی باید در جهت تولیداتی سرمایه گذاری شود که زاینده، ماندگار و توسعه اقتصادی برای نسل های آینده را در پی دارد.

مصباحی مقدم افزود: اگر از منابع صندوق توسعه برداشت شود بدان معنا است که تمام منابعی که در این صندوق ذخیره شده را حراج کرده باشیم.

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در پایان درباره میزان نرخ رشد اقتصادی با بیان این که این نرخ رشد از آغاز دولت نهم تا پایان دولت دهم روند نزولی داشته است خاطرنشان کرد: نرخ رشد اقتصادی در پایان سال 91 منفی 0.5 درصد بوده است.