جنبش راه سبز - خبرنامه

جنبش راه سبز - خبرنامه


پیام تسلیت عبدالله نوری، محمدرضا عارف و فضل الله صلواتی به مناسبت درگذشت رشید اسماعیلی

Posted: 20 Aug 2013 06:14 AM PDT

جرس: در پی درگذشت رشید اسماعیلی، محقق، فعال دانشجویی و عضو سازمان ادوار تحکیم وحدت، عبدالله نوری، محمدرضا عارف و فضل الله صلواتی، پیام های تسلیتی صادر کردند.

 

به گزارش جرس، مرحوم رشید اسماعیلی، فعال دانشجویی محروم از تحصیل و از بازداشت شدگان حوادث بعد از انتخابات ریاست جمهوری دور دهم، روز گذشته (٢۸ امرداد ماه)، دار فانی را وداع گفت.

 

به همین مناسبت، طیف وسیعی از فعالان مدنی، کنشگران سیاسی، اصحاب مطبوعات و شخصیت های ایرانی، ضمن اظهار تاسف از این موضوع، ضایعه را به خانواده آن مرحوم، جنبش دانشجویی و همچنین اصحاب مطبوعات تسلیت گفتند.


متن پیام تسلیت عبدالله نوری در پی درگذشت مرحوم رشید اسماعیلی به شرح زیر است:


انالله و اناالیه راجعون
درگذشت جانگداز پژوهشگر و فعال سیاسی اصلاح طلب و عضو شورای سیاست‌گذاری سازمان ادوار تحکیم وحدت، مرحوم آقای رشید اسماعیلی را به خانواده ی داغدار و دوستان ماتم زده آن مرحوم، جنش فرهیخته، صبور و سرافراز دانشجویی ایران و مردم شریف و فهیم استان اصفهان تسلیت عرض می نمایم.
خبر از دست دادن رشید عزیز، دردناک، جانسوز و باورنکردنی بود و دوستان را در بهت فرو برد، ولی در برابر تقدیر و مشیت پروردگار چاره‌ای جز تسلیم و رضا نیست.
جنبش دانشجویی ایران و جریان اصلاحات یکی از عناصر فعال، دلسوز، پرتلاش و بااخلاق خود را که حضور بابرکتش برای حق طلبان و آزادیخواهان مایه ی امید بود از دست داد. مرحوم رشید اسماعیلی با بیان شیوا و قلم توانای خود، تفکر حق طلبانه و آزادیخواهانه ی ملت ایران را غنا می بخشید.
اینجانب با ابراز تأسف و تأثر عمیق خود نسبت به این حادثه غم انگیز و با امید به رحمت و فضل الهی، آرزو می کنم خداوند متعال روح پاکش را شاد و قرین رحمت واسعه ی خود گرداند و بازماندگان و دوستان آن عزیز، خصوصا مادر و پدر ارجمند و داغدار و اخوان گرامی آن عزیز سفر کرده را صبر و شکیبایی و طول عمر عنایت فرماید.
عبدالله نوری
بیست و نهم مردادماه 1392


همچنین متن پیام تسلیت دکتر محمّد رضا عارف به مناسبت درگذشت رشید اسماعیلی به شرح زیر است:

درگذشت نابهنگام مرحوم رشید اسماعیلی باعث اندوه همه دوستان شد.عزیزی که با پشت کار و تحمل مشکلات مسیر خردورزی و کمال را به امید آینده‌ای بهتر می‌پیمود و جامعه، چشم انتظار بهره گیری از وجود و دانش او بود از میان ما رفت و همه را داغدار کرد. طبیعی است که این داغ در جان بستگان گرانقدر و دوستان و همراهان و همکاران او سوزان‌تر است.اینجانب این مصیبت را به خانواده آن مرحوم به‌خصوص به پدر و مادر داغ‌دار ایشان تسلیت عرض نموده، از خداوند متعال برای آن مرحوم، غفران واسعه و برای بازماندگان صبر و اجر مسئلت دارم.


دکتر فضل الله صلواتی نیز، به مناسبت درگذشت رشید اسماعیلی پیامی به شرح زیر صادر کرد:
" رشید اسماعیلی " فرزند برومندی از انقلاب اسلامی که درد دین و مردم داشت، شانه هایش در زیر بار سختی ها تاب نیاورد.سرانجام در روز دوشنبه 28 مرداد به حق پیوست، او در عمر کوتاهش با زبان و قلم، پایداری، ایمان، حقیقت جوئی و حق طلبی خود را نشان داد، خدایش غریق رحمت بی منتهای خود بفرماید. جایش خالی، بر خانواده، وابستگان و دوستان او تسلیت باد"

 

یورش نیروهای امنیتی بریتانیا به روزنامه افشاگر اسناد اسنودون

Posted: 20 Aug 2013 06:14 AM PDT

جرس: سردبیر روزنامه «گاردین»، چاپ بریتانیا می‌گوید که نیروهای امنیتی درایوهای کامپیوتری حاوی اطلاعات فاش‌شده توسط ادوارد اسنودن را از بین برده‌اند.

 

به گزارش بی بی سی، آلن راسبریجر، سردبیر روزنامه بریتانیایی گاردین گفته است که اقدام به از بین بردن این اطلاعات نقطه اوج فشارهایی است که "چهره‌های در سایه" دولت بریتانیا در هفته‌های اخیر بر گاردین وارد کرده‌اند.


او می‌گوید پس از تهدید و فشار طولانی ماموران امنیتی در دفتر گاردین کامپیوترهایی را که اطلاعات اسنودن روی آنها بود از بین بردند. او این اتفاق را یکی از "عجیب و غریب‌ترین لحظاتی" دانسته که در تاریخ گاردین به چشم می‌خورد.


دولت بریتانیا از اظهارنظر درباره اتهامی که از طرف گاردین وارد شده خودداری می‌‎کند.


گاردین اولین رسانه‌ای بود که اطلاعات ادوارد اسنودن درباره جاسوسی غیرقانونی آژانس ملی امنیت ایالات متحده علیه شهروندان آمریکایی را افشا کرد. با افشای اطلاعات بیشتر روشن شد که آمریکا همچنین به شنود متحدان اروپایی خود نیز دست می‌زند.


گاردین می‌گوید به رغم نابود کردن اطلاعات اسنودن در کامپیوترهای لندن، کپی این اطلاعات در دفاتر دیگر گاردین وجود دارد.


دو روز پیش پلیس بریتانیا دیوید میراندا، شریک زندگی گلن گرینوالد، روزنامه‌نگاری را که اطلاعات اسنودن را منتشر کرد، بازداشت کرد. بازداشت دیوید میراندا تحت قانون ضدتروریسم انجام گرفت. دیوید میراندا شهروند برزیل است و آقای گرینوالد با او در برزیل زندگی می‌کنند.


منتقدان می‌گویند دولت بریتانیا با اقدام به بازداشت شریک زندگی آقای گرینوالد قصد ارعاب روزنامه‌نگاران را دارد.


آقای میراندا گفته است که از پلیس بریتانیا شکایت خواهد کرد. گاردین هم اعلام کرده که در این پرونده از آقای میراندا حمایت خواهد کرد.


در عین حال پلیس بریتانیا از اقدام خود دفاع کرده و گفته است وظیفه‌اش حفظ امنیت ملی و حفاظت از مردم بریتانیا در مقابل خطرها است.
 

مسأله مقابله با تحریم ها

Posted: 20 Aug 2013 05:05 AM PDT

آرش نراقی
این دولت آقای روحانی (و نه روشنفکران) است که مسؤولیت حقوقی و (تحت شرایطی) توان حقیقی حلّ بحران تحریم را دارد 


تحریم های گسترده اقتصادی علیه ایران واقعیتی است که سرنوشت امروز و آینده مردم ایران را به نحو اساسی تحت تأثیر قرار می دهد، و می تواند در میان مدّت مخاطرات جدّی، دیرپا، و احیاناً برگشت ناپذیری را برای امنیت ملّی ایران فراهم آورد. شکل گیری این تحریم ها برآیند مجموعه ای از نگرانی ها بحق و نابحق بین المللی از یک سو، و ماجراجویی و سوء مدیریت دستگاه رهبری و سیاست خارجی ایران دست کم در طول هشت سال گذشته، از سوی دیگر، بوده است. اما ریشه های این وضعیت هر چه باشد، واقعیت این است که جامعه مدنی ایران امروز باید برای مقابله با این بحران فزاینده چاره ای عاجل بجوید. بنابراین، یکی از پرسشهای مهمی که این روزها افکار عمومی ایرانیان را به خود مشغول کرده است این است که جامعه مدنی برای لغو یا کاهش این تحریم ها چه می تواند و می باید بکند؟

در روزهای اخیر، خصوصاً انتشار نامه پنجاه و پنج تن از زندانیان سیاسی ایران به رئیس جمهوری آمریکا در خصوص زیانهای تحریم های اقتصادی بر زندگی مردم ایران، توجه افکار عمومی ایرانیان را تا حدّی به خود جلب کرد، و به دنبال آن سعید حجاریان از چهره های برجسته جریان اصلاح طلبی در مصاحبه ای روشنفکران داخل و خارج ایران را فرا خواند تا صدای مخالفت با تحریم را به گوش رئیس جمهوری و کنگره آمریکا، و به طور کلّی افکار عمومی غرب برسانند. برخی گروه های مدنی و سیاسی دیگر نیز در داخل و خارج ایران به موج این حرکت پیوسته اند تا به سهم خود از طریق نامه نگاری با دولتهای خارجی و نهاد های بین المللی و نیز صدور بیانیه های اینترنتی به وضع تحریمهای اقتصادی علیه ایران اعتراض کنند.

به نظر می رسد که غالب این فعالان مدنی بخوبی از نقش و تأثیر محدود این گونه بیانیه ها و نامه نگاری ها آگاه اند.

نخست آنکه، این نامه ها و بیانیه ها غالباً (اگر نه همیشه) در حاشیه خبری جامعه غربی می ماند، و مخاطبان محدودی را تحت تأثیر قرار می دهد؛

دوّم آنکه، ایران از لابی های قدرتمندی در غرب، خصوصاً آمریکا، برخوردار نیست تا بتواند این اعتراضات را به فشارهای سیاسی ملموس تری در ساخت سیاسی آمریکا، خصوصاً کنگره، ترجمه کند،

سوّم آنکه، اساساً تکلیف تحریم های اقتصادی در گفت و گوی دولتها تعیین می شود، و بسیار بعید است که امضا و انتشار نامه ها یا بیانیه های روشنفکران ایرانی بتواند تأثیری ولو اندک بر فرآیند تصویب یا لغو تحریم های سازمان ملل یا کنگره آمریکا داشته باشد.

البته اعتراض روشنفکران نسبت به تحریم ها از منظر روشنفکرانه و بشردوستانه، صرفنظر از پیامدهای آن، می تواند ارزش اخلاقی و انسانی درخور ستایشی داشته باشد، و دست کم تاحدّی مایه آسودگی وجدان شود که "بالاخره کاری انجام شده است".

از سوی دیگر، این امکان وجود دارد که فعالان مدنی اصلاح طلب در ایران قصد داشته باشند در ازای بسیج نیروهای مرجع جامعه مدنی به سویی که با منافع و دغدغه های حکومت همپوشانی (ولو نسبی) دارد، در پشت پرده، برای کاهش فشارهای سیاسی وارد بر جامعه مدنی، با حکومت به توافق هایی برسند. اگر چنان مذاکراتی در جریان باشد، و در نهایت به نتیجه مطلوب اصلاح طلبان بینجامد، البته می توان این اقدام را در جای خود گامی ارزشمند تلقی کرد. اما صرفنظر از آنکه آیا بواقع چنان مذاکراتی پشت پرده در جریان است یا نه، بعید است که تقلیل ضدیت با تحریم به "جنبش جمع آوری امضا و صدور بیانیه" بتواند در وضعیت دشواری که مردم ایران در آن گرفتارند، بواقع گشایشی به وجود آورد.

به نظر من اما راه حلّ مؤثر را در مقابله با تحریم ها باید در جای دیگری جست. همانطور که گذشت، تکلیف تحریم ها نهایتاً در گفت و گوی میان دولتها تعیین می شود. بنابراین، کلید حلّ این بحران در دست دولت آقای روحانی است. این دولت آقای روحانی (و نه روشنفکران) است که مسؤولیت حقوقی و (تحت شرایطی) توان حقیقی حلّ بحران تحریم را دارد. این دولت آقای روحانی (و نه روشنفکران) است که می تواند با کلید تدبیر، در عین حفظ منافع ملّی ایرانیان، به نگرانی های جامعه بین المللی پاسخ شایسته دهد، و قفل تحریم ها را بگشاید.

اما دولت ایران فقط در صورتی می تواند در مذاکرات بین المللی قدرت چانه زنی کافی برای لغو یا کاهش تحریم ها داشته باشد که به پشتیبانی قدرت جامعه مدنی پشتگرم باشد.

مؤثرترین راه مقابله با تحریم های خارجی این است که دولت قدرت واقعی و نه صوری جامعه مدنی را پس پشت خود نگه دارد. اما لازمه آن این است که حکومت حرمت حریم جامعه مدنی را احیاء کند. جامعه مدنی منکوب و مرعوب نمی تواند حمایت مؤثر خود را پشتوانه دولت در مذاکرات بین المللی کند. بنابراین، جنبش ضدتحریم را باید به معنای تلاش برای تقویت جامعه مدنی و تضمین امنیت و استقلال آن دانست. معنای آن این است که روشنفکران و فعالان مدنی مخالف تحریم باید به جای جنبش صدور بیانیه و نامه نگاری به زمامداران غربی (یا دست کم در کنار آن)، به دولت ایران فشار آوردند که زندانیان سیاسی را آزاد کند، حصر غیرقانونی رهبران جنبش سبز را از میان بردارد، و فضای سیاسی جامعه را ولو به طور نسبی بگشاید. در شرایط گشایش (ولو نسبی) فضای سیاسی است که جامعه مدنی می تواند حمایت واقعی خود را به دولت عرضه کند، و دولت به پشتوانه این سرمایه ملّی با قدرت بر سر میز مذاکره برای لغو یا کاهش تحریم ها بکوشد.

بنابراین، کسانی که روشنفکران و دیگر لایه های جامعه مدنی را به ابراز مخالفت با تحریمها در سطح بین المللی فرامی خوانند، (دست کم) همزمان باید آزادی زندانیان سیاسی، رفع حصر رهبران جنبش سبز، و نیز گشایش فضای سیاسی را هم مطالبه کنند، نه آنکه احیاناً این مطالبات را مسکوت بگذارند یا طرح آنها را مصداق "تندروی" وانمایند. تقاضای مشارکت جامعه مدنی بدون پافشاری بر مطالبه حقوق مشروع آن، از ارزش و قوّت همراهی جامعه مدنی با دولت می کاهد، و نیز چه بسا موجب شود که دولت سرمایه های معنوی و اخلاقی جامعه مدنی را در راهی غیر از جهت منافع ملّی مردم هزینه کند. مقابله مؤثر با تحریم ها تنها به دست دولتی امکان پذیر است که به قدرت واقعی (و نه صوری) جامعه مدنی پشت گرم باشد. نخستین گام برای مقابله با تحریم های بین المللی آزادی زندانیان سیاسی، رفع حصر رهبران جنبش سبز، و باز شدن فضای سیاسی کشور است.
 

نظرات وارده در یادداشت ها لزوما دیدگاه جرس نیست.   

بیانیه انجمن اسلامی جامعۀ پزشکی ایران در محکومیت کشتار مردم مسلمان مصر توسط نظامیان

Posted: 20 Aug 2013 04:54 AM PDT

جرس: در پی رخداد کودتای نظامی در مصر و کشتار مخالفان این کودتا توسط ارتش انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران با صدور بیانیه ای با محکومیت این رخداد از همه طرف های درگیر خواسته اند با بازگشت به قواعد مردمسالارانه و تمکین به میران بودن رای مردم راه برون رفت از بحران جاری را بروی مصر بگشایند.

 

به گزارش نوروز، متن کامل این بیانیه بشرخ زیر است :


بنام خدا
آنچه در مصر می گذرد بدون تردید درس های عبرتی است برای چشم های عبرت بین. سرنوشتی بد نوشت است که این روزها برای ملت با فرهنگ مصر رقم می خورد. از یک سو مردم بی گناه به جرم پی جویی نتیجه انتخاب خود توسط نظامیان کودتاگر کشته می شوند و از سوی دیگر صنعت توریسم که زیر ساخت اقتصادی آن کشور است نابود گردیده و بجای درآمد آن کمک های اقتصادی کشورهای عرب و غرب به عنوان ابزار و مداخله در امور داخلی آن کشور بکار گرفته می شوند، این همه و همه بیانگر آن است که اگر فرهنگ مدارا و مردم سالاری نهادینه نشده باشد و اگر ادارۀ امور کشور براساس میزان رأی مردم نباشد دستآوردها و ماحصل پایدار و ماندگار نخواهند بود.
اشتباه مرسی آن بود که وقتی از نردبان رأی مردم بالا رفت و بر اریکه قدرت نشست فراموش کرد که دیگر تنها رئیس جمهور مردمی که به او رأی داده بودند نیست بلکه رئیس جمهور تمام مردم مصر است و باید به گونه ای عمل کند که نه تنها رضایت شهروندی رأی دهندگان به خود بلکه تمامی رأی دهندگان و یا حتی آنان که در انتخابات شرکت هم نکرده بودند را جلب نماید و راه را بر روی هیچ شهروندی برای آن که بتواند با کسب رأی مردم بر کرسی قدرت بنشیند نبندد.
نقش مرسی و اخوان المسلمین را در رساندن کشور مصر به نقطه امروز نمی توان نادیده گرفت. اما از سوی دیگر هیچ چیز نمی تواند دستآویز نظامیان کودتاگر مصر برای ساقط کردن رئیس جمهوری باشد که با رأی مردم برگزیده شده و قانونی است، گردد. ائتلافی که علیه مرسی شکل گرفت و در آن لائیک ها، سکولارها ، ملی گراها و افراطیون سلفی در کنار هم قرارگرفتند، حمایت کشورهای غربی وعربی را جلب نمودند و از نظامیان برای انجام کودتا حمایت کردند، فاقد اصول و پرنسیپ های مردم سالارانه و دموکراتیک بوده و آزمونی هلاک کننده برای کسانی بود که بیش از آنکه فرهنگ مدارا و مردم سالاری داشته باشند، ادعای آن را داشتند. بدون تردید مصر روی آرامش به خود نخواهد دید مگر آنکه نظامیان به پادگانهایشان برگردند، منتخب مردم یعنی مرسی بر کرسی ریاست جمهوری بنشیند، راه برای برگزاری انتخابات آزاد باز بماند و احزاب، اقشار و رسانه ها آزاد باشند تا از فرصت انتخابات برای جلب رأی مردم و به کرسی نشاندن نظرات خود از طریق صندوق رأی استفاده نمایند.

انجمن اسلامی جامعۀ پزشکی ایران
28/5/1392

پیام تسلیت جمعی از فعالان مدنی به مناسبت درگذشت رشید اسماعیلی

Posted: 20 Aug 2013 04:49 AM PDT

اعلام زمان و مکان تشییع
جرس: در پی درگذشت رشید اسماعیلی، محقق و فعال دانشجویی جوان کشور، گروهی از فعالان مدنی و کنشگران حقوق بشری، این ضایعه را به خانواده آن عضو سازمان ادوار تحکیم وحدت تسلیت گفتند. همزمان زمان و مکان تشییع پیکر آن فعال اصلاح طلب نیز اعلام شد.


به گزارش جرس، رشید اسماعیلی، محقق، فعال اصلاح طلب و عضو شورای سیاست گذاری سازمان ادوار تحکیم وحدت مدتی از بیماری رنج می برد، تا اینکه روز دوشنبه، ۲۸ امرداد ماه ۹۲ در گذشت.


متن پیام تسلیت فعالان مدنی به مناسبت درگذشت رشید اسماعیلی به شرح زیر است:


بسم الله الرحمن الرحیم
وَلَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَيْءٍ مِّنَ الْخَوفْ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِّنَ الأَمَوَالِ وَالأنفُسِ وَالثَّمَرَاتِ وَبَشِّرِ الصَّابِرِينَ الَّذِينَ إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِيبَةٌ قَالُواْ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعونَ
ما از آن خدا هستيم و به سوى او باز مى‏گرديم
خانواده محترم و ارجمند اسماعیلی ؛
خبر درگذشت فرزند برومند میهن ، دوست و برادر عزیزمان آقای رشید اسماعیلی فقدانی جانکاه است که هیچ سخن و کلامی را یارای تسلی دادن این درد نیست ، داغ فرزند یکی از سخت ترین امتحانات الهی است که خداوند بندگان خاص و بزرگوارش را به آن می آزماید .
بدینوسیله همدردی خود در غم از دست دادن این برادر رشید و دلبندمان را ابراز میداریم و از درگاه ایزد منان رفیع ترین درجات را برای آن مرحوم مسئلت داریم .
و من الله توفیق
 

میرحسین مصلی
جواد علیخانی
فرناز کمالی
فاریا بارلاس
کامیار بهرنگ
حسین رحیمی
بهاره هدایت
امین احمدیان
نگار انسان
میثم مشایخ
جمشید بابایی
محمد جواد شریفی نوید
میثم امان الهی درچه
نعیمه کفشدوز
حسین نیکنام
هادی بابایی
بابک جلالی
ناهید فرهاد
روح الله زم
حمید رضا مسیبیان
علی مصلحی
وحید محمد زاده
محسن مصلحی
مجید نیکنام
دلارام آکار
ابراهیم مهتری
روشنک آسترکی
اکبر روحانی
پرستو فاطمی
رضا مبين.
واحد خلوصی
سارا حامدی
آزرم نوروزی
کاوه شیرزاد
سپیده پورآقایی
رضا جعفریان
محمد امین صالحی
بهرام اسماعیل بیگی
محمد حسين مهرزاد
احمد باطبی
راضیه (پری) نشاط
بهمن برنادل
مهدی عربشاهی
حامدابراهیمی نژاد
حمیدرضا فولادگر
علی وفقی
بهروز جاوید تهرانی
حسین یزدی
شاهد علوى
طاهر عليپور
علی اصغر رمضانپور
سیدعلی بنی جمالی
ﺳﻌﻴﺪﻩ ﻛﺮﺩﻱ ﻧﮋاﺩ
سیدسعیدصفوی
سیدعارف صفوی
صبرا رضایی
بلال مرادویسی
گلاله بهرامی
مزدک موسوی
بهروز علوی
امیر رشیدی
مریم قربانیفر
فواد شمس
محمد الموتی
محمد کریمی
حامد سیاسی راد
امین قلعه ای
فرزاد پورمرادی
حمیدرضا مالکی
کمال علی پور
احسان منصوری
فرزاد پورمرادی
سید هاتف مطهری
امیر معماریان
آرش مختاری
علي تقي پور
جاوید فخریان
مهدی سحرخیز
خانواده سحرخیز
سورنا هاشمی
عبدالکریم رستمی میرفرد

 

مراسم تشییع

بر اساس گزارش ها، زمان و مکان تشییع پیکر رشید اسماعیلی به شرح زیر اعلام شده است:


چهارشنبه،30 مرداد، ساعت 8 صبح ، اصفهان، سه راه سیمین، شهرک ولیعصر، خیابان جانبازان، خ شمس تبریزی، خ معرفت، کوچه چهارم، پلاک 252

علم‌الهدی: نگذارید لائيك‌ها آموزش و پرورش را بگيرند

Posted: 20 Aug 2013 04:07 AM PDT

جرس: عضو مجلس خبرگان و امام جمعه مشهد گفت: "فرهنگیان بسیجی كشور نباید اجازه بدهند جریان های لائیك و موسسان فتنه 88 تحولات سیاسی كشور را به نفع خودشان مصادره كنند و آموزش و پرورش را در اختیار بگیرند."


به گزارش مهر، احمد علم الهدی ظهر سه شنبه در مراسم اختتامیه نهمین همایش سراسری مدیران كانون ها و اعضای شورای سازمان بسیج فرهنگیان كشور در مشهد بیان كرد: شما امروز به بركت وجود امام رضا در مشهد حضور یافته اید و الان كه قصد بازگشت به شهر و دیارتان را دارید باید به رسالتان در باره نظام و انقلاب عمل كنید.


وی افزود: امام هشتم در بین ائمه از جمله امامانی بودند كه به مسئله تشكیل حكومت ولایی و اسلامی توجه بسیار زیادی داشتند.


علم الهدی ابراز كرد: برخی از افراد وقتی می خواهند حدیث سلسله الذهب امام رضا(ع) را تفسیر كنند فقط به جنبه توحیدی آن توجه می كنند حال آنكه حضرت در بخش عمده ای از این حدیث به مسئله نظام ولایی توجه داشته اند.


وی خطاب به فرهنگیان بسیجی حاضر در همایش تاكید كرد: شما به عنوان یك بسیجی پای این انقلاب بایستید و برای ولایی باقی ماندن این نظام تلاش كنید و این مهمترین رسالت شما محسوب می شود.


عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری گفت: انتخاب رئیس جمهور محترم از این نظر اهمیت دارد كه ایشان منصوب رهبر معظم انقلاب هستند و گرنه اگر بخواهیم به میزان رای ایشان توجه كنیم خواهیم دید ایشان فقط 50,7 درصد آراء را بدست آورده اند و عده زیادی از مردم به رئیس جمهور منتخب رای نداده اند.


وی تصریح كرد: آن چیزی كه دشمنان آن را هدف گرفته اند ستون خیمه انقلاب یعنی ولایت فقیه و رهبر مظعم انقلاب اسلامی است.


علم الهدی با اشاره به فتنه سال 88 گفت: كسانی كه در فتنه 88 به خیابان آمده و اردو كشی خیابانی به راه انداختند مدعی بودند در انتخابات تقلب صورت پذیرفته است اما این ادعایشان فقط برای حمله كردن به رهبری بود و گرنه به جای شعار بر ضد ایشان شعار مرگ بر احمدی نژاد سر می دادند چون بر فرض هم كه تقلبی صورت گرفته بود برنده انتخابات باید مورد هجمه واقع می شد نه ستون خیمه انقلاب، و همین مسئله نشان می دهد ادعای دروغین تقلب فقط برای ایجاد بهانه ا ی برای حمله كردن به رهبری و ولایت فقیه بوده است.


وی افزود: حالا با توجه به تحولات سیاسی كه در كشور بوقوع پیوسته برخی از جریانات سیاسی فكر می كنند برای آنها فرصتی ایجاد شده تا بتوانند وارد حوزه های مهم اجتماعی و سیاسی نظام شوند و از آن طریق به نظام ضربه بزنند.


امام جمعه مشهد تاكید كرد: یكی از مهم ترین این حوزه ها و نهادهای كشور آموزش و پرورش است كه یك سلسله جریان های سیاسی می خواهند وارد این حوزه شده و آن را به نفع خودشان مصادره كنند.


وی خطاب به فرهنگیان بسیجی اظهار كرد: شما نباید اجازه بدهید جریان های لائیك و موسسان فتنه 88 تحولات سیاسی كشور را به نفع خودشان مصادره كنند و آموزش و پرورش را در اختیار خودشان بگیرند.


علم الهدی افزود: فرهنگیان بسیجی باید جریان های سیاسی را شناسایی كنند و اجازه ندهند اینگونه اتفاقات رخ بدهد.


وی گفت: 34 سال است نظام ولایی ما سرپا ایستاده و از این پس هم دشمنان نخواهند توانست كاری را از پیش ببرد.


عضو مجلس خبرگان با اشاره به تفاوت عمده بین بیسجیان و افراد ارزشی با افراد غیر ارزشی ابراز كرد: غیر ارزشی ها فقط تا پای شكم و شهوتشان سر حرفشان می ایستند اما نیروهای ارزشی و بسیجی تا پای جانشان از عقیده شان دفاع می كنند.

 

کنفرانس مطبوعاتی شورای سازمان های جامعه مدنی در خصوص جنبش مدنی ضد تحریم

Posted: 20 Aug 2013 04:07 AM PDT

جرس: نمایندگان سازمان های جامعه مدنی بیست و هشتم مرداد ماه سال جاری همزمان با سالگرد کودتای 28 مرداد در یک کنفرانس مطبوعاتی به تشریح اهداف، برنامه ها و دیدگاه های خود پرداختند تا جنبش ضد تحریم به فصل تازه ای از فعالیت های خود وارد شود. در این مراسم، استاد بهزاد فراهانی، نماینده انجمن تئاتر ایران، نامه سرگشاده شورای سازمان های جامعه مدنی ایران خطاب به بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل را قرائت کرد.

 

به گزارش جرس، نام جنبش ضد تحریم، شاید این روزها کمی برای فعالین اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی آشنا شده باشد. جنبش ضد تحریم که توسط شورای سازمان های جامعه مدنی پی ریزی شده، حرکتی برای مواجهه با تحریم های بین المللی و روشن کردن عواقب سوء تحریم ها بر زندگی روزمره شهروندان ایرانی است.

 

نمایندگان سازمان های جامعه مدنی بیست و هشتم مرداد ماه سال جاری همزمان با سالگرد کودتای 28 مرداد در یک کنفرانس مطبوعاتی به تشریح اهداف، برنامه ها و دیدگاه های خود پرداختند تا جنبش ضد تحریم به فصل تازه ای از فعالیت های خود وارد شود.

 

این کنفرانس تلفیقی منسجم و تاثیرگذار از نمایندگان تشکل ها و نهادهای مدنی است که در حوزه های مختلف فعالیت می کنند. اقتصاد، فرهنگ، هنر، محیط زیست، گردشگری، زنان و ... حوزه هایی هستندکه نمایندگان آنها با هدف کاهش فشار تحریم ها و نشان دادن ابعاد ظالمانه و یکسویه این محدودیت های بین المللی به میزبانی شورای سازمان های جامعه مدنی به رایزنی، مکاتبه و تعامل با بخش های مختلف خواهند پرداخت.

 
نامگذاری 28 مرداد با عنوان «جنبش ضد تحریم»

مهندس سهیلی؛ عضو شورای مرکزی سازمان های جامعه مدنی، ضمن اشاره به راه اندازی جنبش ضد تحریم، تصریح کرد: «در طول دو ماه گذشته از طرف نخبگان اقتصادی، اساتید دانشگاه و اقتصاددانان مساله ای تحت عنوان جنبش ضد تحریم مطرح شده است. هدف اصلی از ایجاد این جنبش مواجهه با تحریم های ضد بشری است که بر علیه ایران اعمال شده است.»

 

وی گروهی از اساتید دانشگاهی از جمله دکتر بهکیش و دکتر مشایخی را  از پیشگامان طرح موضوع ایجاد جنبش ضد تحریم نام برد و افزود: «متاسفانه ما شاهد بودیم که در طول چند سال اخیر علیرغم افزایش فشار تحریم ها، تحرک اجتماعی و سیاسی جدی از سوی دولت و ملت ایجاد نشد. به همین دلیل باید این مساله به درستی بررسی شود که برای تحقق این جنبش در شرایط کنونی گرد هم آوردن چه گروه هایی می تواند اهداف ما را در جهت خواست ملت تحقق بخشد.»

 

سهیلی کودتای بیست و هشتم مرداد ماه 1332 و فاجعه ای که بر اثر دخالت ابرقدرت های خارجی در کشورمان رخ داد را یادآوی کرد و گفت: «این دخالت منجر به سقوط یک دولت قانونی و ایجاد مشکلات جدی در کشورمان شد. مشکلاتی که هیچوقت از حافظه تاریخی ملت ایران پاک نخواهد شد. دخالت این کشورها در سقوط دولت مصدق در سال 1332 یک حرکت سیاسی اجتماعی محسوب می شد و امروز به جرات می توان تحریم ها را حرکتی اقتصادی اجتماعی نامید که بی شباهت به دخالت شصت سال پیش ابرقدرتها در ایران نیست. لذا باید تحریم ها را هم نوعی تجاوز به حقوق ملت بدانیم.»

 

عضو هیئت مؤسس شورای سازمان های جامعه مدنی، به چالش کشیدن تحریم کنندگان در تجاوز به حقوق ملت ایران را یکی از اصلی ترین اهداف جنبش ضد تحریم عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: «در همین راستا پیشنهاد می کنیم که روز بیست و هشتم مرداد ماه با عنوان «جنبش ضد تحریم» نامگذاری شود. به گونه ای که این روز با همین نام در حافظه تاریخی ملت ایران و همه ملت هایی که به هر نوعی مورد تجاوز کشورهای دیگر قرار  گرفته اند، ثبت شده و به روزی به یاد ماندنی تبدیل شود.»

 

سهیلی در ادامه تصریح کرد: «جنبش مدنی ضد تحریم، زمینه ای را فراهم می کند که جامعه مدنی برای مواجهه با فشارهای ناشی از محدودیت های بین المللی و در مقابل این حرکت ضد بشری باید به صورت مشتکل و منسجم بایستد. ما در شورای سازمان های جامعه مدنی که متشکل از فعالین، سازمان ها و انجمن های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و هنری است، بر آنیم که از همه بخش های مهم کشور برای ایجاد یک همبستگی و جنبش مدنی بر علیه تحریم های بین المللی دعوت کنیم.»

 

وی تاکید کرد: «ما قصد داریم آغاز کننده حرکتی باشیم که می تواند به تقابلی سازمان یافته با تحریم های ضدبشری بر علیه کشورمان تبدیل شود. ما معتقدیم که جامعه مدنی ایران این پتانسیل را دارد که در راس این جنبش تاثیرگذار قرار گیرد. بدون شک نهادهای مدنی ما قادر به تامین همه خواسته ها و نظرات نخواهند بود اما با پیوستن به یکدیگر به توانایی های قابل توجهی دست خواهند یافت.»

 

وی در ادامه به اهمیت جذب ایرانی های مقیم خارج نیز اشاره کرد و افزود: «ایرانیان مقیم خارج از کشور می توانند پیام رسان های تاثیرگذاری باشند. آنها بدون شک می توانند تاثیر قابل توجهی در بهبود جایگاه ایران در جوامع مدنی بین المللی، سازمان ملل و حتی سازمان های مدنی و دولت های سایر کشورها داشته باشند.»

 

این فعال اقتصادی برگزاری انتخابات پرشور 24 خرداد سال جاری و انتخاب دولت تدبیر و امید را نقطه عطفی برای مقابله با تحریم ها دانست و اذعان کرد: «خوشبختانه در انتخابات بسیار پرشوری که امسال برگزار شد مردم نشان دادند که با آگاهی کامل، بر سرنوشت خود حاکم هستند و شرایط را به درستی درک می کنند. امروز مجموعه جامعه مدنی و فعالین اجتماعی و اقتصادی باید از دولت در چانه زنی های بین المللی حمایت کنند تا بتوانیم در مذاکرات برگزار شده فشارها را کم کنیم. البته ذکر این نکته ضروری است که ما قطعا می توانیم بر روی نهادهای مدنی کشورهای دیگر تاثیرگذار باشیم و اثرات مخرب و پیچیده تحریم های بین المللی را کاهش دهیم.»

 

دبیر شورای سازمان های جامعه مدنی در پایان خاطر نشان کرد: «در این کنفرانس مطبوعاتی از صاحبنظران همه بخش ها دعوت شده تا تاثیرات تحریم ها را بر بخش های مختلف مطرح کنند تا ما به صورت گسترده تری با گوشه ای از وضعیت موجود ناشی از تحریم ها آشنا شده و آسیب های وارده به حوزه های مختلف را شناسایی کنیم.»

 
آغاز کار جنبش ضد تحریم با نامه به بان کی مون

پس از آن بهزاد فراهانی که نماینده انجمن تئاتر ایران در این جلسه بود، نامه سرگشاده شورای سازمان های جامعه مدنی ایران را درباره مخالفت با تحریم های گسترده علیه کشور خطاب به بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل نگاشته شده بود، قرائت کرد.

 

در این نامه آمده بود: «همانطور که مستحضرید تحریم های گسترده و بعضا بی سابقه جهانی ضد ایران و به ویژه تحریم سیستم بانکی و حمل و نقل، مشکلات زیادی برای جامعه ایرانی و آسیب های ژرف بر زیست بوم، سلامت روان و بهداشت جسم و کسب و کار و معیشت مردم وارد ساخته است... از سوی دیگر تحریم ها، سرمایه اجتماعی ایرانیان را در بخش خصوصی و نهادهای مدنی، به شدت تضعیف نموده و موانع جدی در راه دستیابی ملت ایران به صلح، دموکراسی و توسعه سیاسی ایجاد کرده است.»

 

در ادامه این نامه اینگونه عنوان شده بود: «ما فعالان جامعه مدنی ایران تحریم ها را ابزاری غیرانسانی، زشت و ناکارآمد و ضد معاهدات و میثاق نامه های بین المللی حقوق بشر و ارزشهای تایید شده جامعه مدنی می دانیم که با شعارهای کشورهای تحریم کننده مبنی بر دفاع از دموکراسی و حقوق بشر نه تنها سازگار نیست که بسترساز رشد رادیکالیزم در جامعه ایرانی می گردد.

 

در آستانه شروع به کار دولت تدبیر و امید در ایران که مصادف با شصتمین سالگرد کودتایی مداخله جویانه و ضد توسعه و دموکراسی 28 مرداد سال 1332 ـ که بیش از چند دهه تحقق دموکراسی در ایران را به تعویق انداخت ـ گردیده است، ملت و فعالان نهادهای مدنی جامعه ایرانی بار دیگر پیام تاریخی و روشن خود را مبنی بر توسعه درون زا و صلح و آشتی با جهان و قدرت های بزرگ تحریم گر اعلام نموده و از آنها می خواهند با برداشتن تحریم های غیر انسانی و یکسویه، مردم ایران را از این شرایط دشوار خارج سازند.»

 

شورای سازمان های جامعه مدنی در پایان این نامه درخواست خود را از رییس سازمان ملل آورده بود: «از این رو ما فعالان و نمایندگان سازمان های جامعه مدنی ایران اعم از سازمان های غیر دولتی (NGOها)، تشکل ها و نهادهای صنفی و حرفه ای، ضمن اعلام حمایت از جنبش مدنی ضد تحریم، بار دیگر بر خواست و پیام ایرانیان برای رفع تحریم ها و صلح و دوستی و ارتباط سازنده با جامعه جهانی تاکید می کنیم و از جامعه جهانی انتظار داریم با شنیدن ندای صلح خواهی و آشتی جویی مردم ایران به جای تحریم های خشونت بار و جنگ طلبانه، بر راه حل های خردورزانه، دیپلماتیک پای فشرده و گام های عملی در راستای رفع تحریم ها بردارند.»

 

حوزه سلامت؛ آسیب پذیرترین بخش در برابر تحریم ها

دکتر رحمانی، رییس انجمن جراحان عمومی در ادامه این جلسه به تشریح تاثیرات سوء تحریم ها بر حوزه سلامت و درمان مردم پرداخت و گفت: «کسانی که با تبلیغات رنگارنگ در سراسر دنیا اعلام می کنند که تحریم ها تاثیری بر بخش دارو و درمان در ایران نداشته و این تحریم ها بخش درمان را نشانه نگرفته اند، باید در خصوص تاثیرات سوء تحریم ها بر این حوزه پاسخگو باشند.»

 

عضو شورای مرکزی سازمان های جامعه مدنی در ادامه مشکلات ایجاد شده در تهیه دارو و افزایش چشمگیر و افسارگسیخته هزینه های درمانی را یادآوری کرد و افزود: «ما هر روز شاهد این مساله هستم که داروها چگونه کمیاب شده اند و بازار سیاهی ایجاد شده که متاسفانه به افزایش قیمت داروها منجر شده است. در شرایط کنونی تعداد قریب به اتفاق افرادی که به دارو نیاز دارند نمی توانند به سادگی آن را تامین کنند.»

 

وی در ادامه تصریح کرد: «به عنوان مثال دارویی برای درمان سرطان سینه به عنوان یک بیماری بسیار شایع شناخته شده وجود دارد و معمولا 25 درصد خانم ها به این بیماری دچار می شوند و یکی از درمان ها دارویی است که یک دوره درمانی آن 100 میلیون تومان تمام می شد الان این دارو به 200 میلیون تومان رسیده و طبعا از پوشش بیمه ها هم خارج شده است و بسیاری از بیمارانی که در حال حاضر شرایط وخیمی دارند متاسفانه تحت تاثیر تحریم ها از دریافت این دارو محروم شده اند.»

 

رحمانی به مشکلات ایجاد شده برای تامین تجهیزات مورد نیاز برای انجام بسیاری از جراحی ها اشاره و اذعان کرد: «تحریم ها در سطح واقعی و کاملا ملموس در درمان این مملکت اثرات وخیمی گذاشته است و متاسفانه بیماران هم تریبونی برای بیان این مشکلات ندارند. به همین دلیل من به عنوان یکی از افرادی که در جامعه پزشکی در خدمت سلامت مردم هستم تاکید می کنم که تحریم ها امر سلامت را که جزو اولویت های اول توسعه پایدار است، تحت تاثیر قرار داده است. حوزه سلامت و درمان در کشورمان به شدت به خطر افتاده و باید فکر عاجلی برای این مساله کرد.»

 
زنان؛ بزرگترین قربانیان تحریم

مینو مرتاضی، فعال حوزه زنان هم یکی دیگر از اعضای شورای سازمان های جامعه مدنی بود که به تشریح تاثیرات سوء تحریم ها بر حوزه فعالیت خود پرداخت.

وی گرد هم آمدن فعالین جامعه مدنی را فرصتی مغتنم و ارزشمند برشمرد و گفت: «زنان ایرانی جزو پیشگامان جامعه در عرصه تلاش های مدنی هستند. زندگی اجتماعی زنان به عنوان شهروندان داخلی و جهانی در هم تنیده شده است. لذا از آنجا که تعاملات و تصمیمات بازیگران عرصه های سیاست در تحولات سیاسی زندگی شهروندان چه در جوامع داخلی و چه در عرصه های بین المللی تاثیرگذار است، زنان نیز از این تصمیم سازی ها متاثر خواهند شد.»

وی سیاست های دولت در حوزه بین المللی را نقد کرد و افزود: «اگر دغدغه بازیگران عرصه سیاست به جای رشد استعدادها و توزیع برابر فرصت ها و منابع و ثروت طبیعی هر سرزمینی مبارز طلبیدن و خودنمایی و مواجهه با همتایان و همپایان خودشان باشد، بدیهی است که حقوق شهروندی قربانی بزرگ تصمیم سازی های سیاسی است.»

مرتاضی زنان را قربانیان اصلی جنگ دانست و اذعان کرد: «تحریم ها هم به مثابه جنگ خاموش هستند و زنان قربانیان بزرگ این جنگ خاموش به شمار می روند. چرا که همواره در صف دوم حملات قرار دارند و در شرایطی که مردها از موضع قدرت با دشمنان فرضی یا واقعی خود می جنگند، آنها در خانه های خودشان مورد تعرض قرار می گیرد. این تعرضات گاهی از ناحیه قدرت است و گاهی از ناحیه فقر. باید بدانیم که خانه فقط منظور یک فضای فیزیکی نیست بلکه محیط امنی است که زنان باید در آن ببالند و زندگی کنند و فضایی امن برای برای بالیدن نسل آینده ایجاد کنند.»

این فعال حقوق زنان ایجاد تعاملات احترام آمیز با دنیا را زمینه ساز کاهش فشار تحریم ها دانست و تاکید کرد: «وقتی که روابط جهان با یک منطقه تیره می شود تنها به این دلیل که تعاملات احترام آمیز تبدیل به تقابلات قدرت مدارانه می شود، قطعا باید انتظار داشته باشیم که خانه بی پناه ترین و ناامن ترین مکان برای زنان و کودکان باشد.»

وی در ادامه افزود: «امروزه در سراسر جهان 70 درصد فقرای جهان را زنان تشکیل می دهند. در ایران هم آمارها تفاوت چندانی با آمارهای جهانی ندارند. در سال 1384 نرخ بیکاری زنان در ایران 32 درصد بود و امروز بر اساس آمار ارائه شده از سوی مرکز آمار به 45 درصد رسیده است. آیا اگر دغدغه ای برای رشد زنان بود چنین اتفاقی می افتاد؟ بدیهی است که شکل فاجعه بار اثرات تحریم را ما در این بیکاری و فقر زنانه که هر روز بیشتر می شود، مشاهده می کنیم.»

مرتاضی ضمن اشاره به این مساله که نیمی از فقرایی که در طول چهار سال اخیر به زیر خط فقر رسیده اند را زنان تشکیل می دهند، خاطر نشان کرد: « رتبه ایران در نابرابر جنسی 127 بین 135 کشور جهان است امروز فقر آنچنان همه اقشار را درگیر کرده که انرژی آنها که باید در محافل علمی فرهنگی صرف ارتقای نام بلند آوازه ایران شود صرف جنگ و گریز با یکدیگر می شود. بدترین رهاورد اجتماعی تحریم ها این است که ملت را به جان یکدیگر می اندازد و در این به جان هم افتادن بیشترین خشونت متوجه زنان می شود.»

وی به اهداف برخی از دولت های مداخله گر برای سوق دادن زنان و جوانان ایرانی به سمت پذیرش مفهومی از مدرنیته و دموکراسی غربی که خودشان مد نظر دارند، اشاره و تاکید کرد: « امروز ما در شصتمین سالگرد کودتای 28 مرداد اعلام می کنیم و این پیام روشن را می دهیم که اگر تحریم ها نقش مداخله جویانه داشته باشد، حتی اگر به قیمت فقر و بیکاری زنان و بسیاری مصائب دیگر تمام شود، باز هم ما حاضر نیستیم که دست از توسعه درون زا و نوسازی انسانی مبتنی بر فرهنگ خود دست برداریم.»

 
بدهکاری اکولوژیک فاجعه بارترین رهاورد تحریم ها

محمد درویش، یکی از فعالین حوزه محیط زیست هم در این جلسه تاثیرات تحریم ها بر این حوزه را تشریح کرد. وی در ابتدای صحبت های خود به مطالعات انجام شده در سازمان ملل و سازمان های وابسته به آن در خصوص روند تخریب سرزمین در کشورهای مختلف اشاره کرد و گفت: «این مطالعات نشان می دهد که روند تخریب سرزمین و افت کارایی سرزمین در کشورهایی که با فقر دست به گریبانند به مراتب بیشتر از کشورهایی است که شهروندانشان از یک درآمد سرانه مطلوب برخوردارند.»

وی کاهش درآمد سرانه ایرانیان را یکی از مهمترین تاثیرات تحریم ها برشمرد و افزود: «نباید فراموش کنیم که ما در سرزمینی زندگی می کنیم که 7/89 درصد از آن روی کمربند خشک جهان قرار دارد و یکی از آسیب پذیرترین و شکننده ترین سرزمین های جهان محسوب می شود. به علاوه میزان بارندگی در ایران یک سوم میانگین جهانی و میزان تبخیر آن در حدود 25 تا 35 درصد بیشتر از میانگین جهانی است و این مساله شرایط محافظت از محیط زیست را دشوارتر می کند.»

درویش نبود شرایط حداقل رفاه در کشور را عاملی برای وابستگی معیشتی به سرزمین برشمرد و تصریح کرد: «وابستگی معیشتی به سرزمین، در نهایت بدهکاری اکولوژیک را در کشورمان افزایش می دهد. تاکید می کنم که بدهکاری اکولوژیک بدترین و مهیب ترین نوع بدهکاری است. به طوری که حتی در صورت بازگشت شرایط به حالت عادی باز هم کمتر کشوری در دنیا وجود دارد که می تواند این بدهکاری را جبران کند.»

این فعال حوزه محیط زیست در ادامه اذعان کرد: «از دست دادن یک گونه زیستی یا اندوخته ژنتیکی، درست مثل از بین رفتن یک کتاب خطی گرانقدر است. بنابراین باید تلاش کنیم که حتی الامکان از بروز این اتفاق جلوگیری کنیم. پرسش ما این است که سازمان ملل متحد به عنوان نهادی که در عالی ترین سطح، متولی حفظ امنیت زیستی کره زمین محسوب می شود، چگونه می تواند بر اعمال چنین تحریم های کوری در منطقه ای که در شرایط عادی هم با بحران های شدیدی در منابع آبی و خاکی و هوا روبرو شده، اصرار بورزد؟ این سازمان تحقق صلح جهانی را گرو ایجاد پایداری اکولوژیک در کره زمین می داند اما این مساله را نادیده گرفته که اثرات تحریم ها به تدریج بنیان های زیست محیطی را در کشورمان به تاراج می برد.»

وی در ادامه تاکید کرد: «در منطقه زاگرس که منشاء 40 درصد از منابع آبی ایران و رودهای بسیار و رویشگاه بلوط است، مردم به دلیل فقر شدید ناگزیر شده اند، بخاری های نفتی خود را به بخاری های زغالی تبدیل کنند و از چوب درختان بلوط برای این امر استفاده کنند. این خسارت ها قطعا جبران ناپذیر خواهد بود. افزایش محسوس شمار دام و تغییر کاربری اراضی و تجاوز به منابع طبیعی به بهانه افزایش تولید از مسائلی است که نشان می دهد مردم به هر قیمتی تلاش می کنند که حداقل قدرت اقتصادی خود را برگردانند.»

عضو شورای سازمان های جامعه مدنی افزایش آلودگی هوا را نیز یکی دیگر از تاثیرات سوء زیست محیطی تحریم ها دانست و عنوان کرد: «آلودگی هوا سالانه 16 میلیارد دلار خسارت به کشور وارد می کند و بیش از 10 هزار نفر تلفات مستقیم دارد و همه این مسائل، عواقب تحریم بنزین هستند. بنزین بی کیفیت و عدم به روز رسانی مکانیزم های سوخت رسانی در ماشین ها، عواملی هستند که به آلودگی هوا دامن می زنند.»

درویش  افزایش افسار گسیخته شکار علفخواران و کاهش تعداد آنها تا مرز 110 هزار راس را هم ناشی از گسترش فقر به دلیل اعمال تحریم ها دانست و تاکید کرد: «این ارقام به معنای از دست دادن 90 درصد موجودی علفخواران در کشورمان است. اگر این روند شکار بی رویه ادامه پیدا کند، قطعا با فاجعه ای بزرگ روبرو خواهیم بود. همه این عوامل دست به دست هم می دهد تا ما صمیمانه و مستحکم از سازمان ملل تقاضا کنیم که کمک کند که این تحریم های کور بر علیه ایران هر چه زودتر برطرف شود.»

 
«نه» به تحریم ها، «بله» به صلح

دکتر سید حمید حسینی: عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران هم یکی دیگر از میهمانان این کنفرانس بود. وی که به نمایندگی از فعالین اقتصادی در این جلسه حضور یافته بود، هدف اصلی تحریم ها را تبدیل کردن ایران به یک جامعه فاقد کسب و کار عنوان کرد.

وی اذعان کرد: «به نظر می رسد تحریم ها در حال حرکت به سمتی هستند که همه فرصت های شغلی در کشور را از بین ببرند. ما اینجا گرد هم آمده ایم که ضمن «نه» گفتن به تحریم ها، به صلح «بله» بگوییم. واقعیت این است که آنها توانسته اند در طول این سال ها از ما یک وجهه ضد امنیتی بسازند و ایران را به عنوان تهدیدی برای امنیت دنیا معرفی کنند. البته حاضر شدند در سایه این وجهه ضد امنیتی ایران، منافع خودشان را هم به خطر بیندازند.»

حسینی ضمن تاکید بر این نکته که باید تلاش کنیم چهره ای واقعی از ایران به عنوان کشوری با تمدن و فرهنگ غنی و صلح طلب ارائه دهیم، افزود: «قطعا ما هم در شرایط ایجاد شده مقصر بوده ایم. اینگونه نیست که فقط آنها را در اعمال و تشدید تحریم ها مقصر بدانیم. قرار بود که عملکرد سیاست خارجی ما بر اساس مصلحت، حکمت و عزت باشد اما باید دید که عملکرد این حوزه ظرف چند سال اخیر تا چه اندازه بر این سه اصل استوار بوده است؟ بنابراین هر چقدر که در مورد به نوع نگاه کشورهای دیگر نسبت به ایران نقد داریم و از آنها می خواهیم که نگاهشان را به ایران اصلاح کنند باید به مسئولین داخل کشور هم این پیام را برسانیم که باید سیاست هایی که برای کشور هزینه داشته را اصلاح کنند.»

 رییس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت و گاز و پتروشیمی به آمار مربوط به هزینه های صادرات و واردات اشاره و اذعان کرد: «صدور یک کانتینر کالا در سال های 82 و 83 به صورت متوسط 450 دلار هزینه داشته و واردات آن مستلزم هزینه کردن رقمی بالغ بر 900 دلار بوده است. امروز صدور یک کانتینر کالا 950 دلار و یک کانتینر وارداتی 1450 دلار هزینه دارد. یعنی هزینه واردات در کشور 50 درصد افزایش پیدا کرده و همه این هزینه ها به مردم تحمیل می شوند.»

وی هزینه های ناشی از تحریم ایران که به اقتصاد تحریم کنندگان تحمیل شده را نیز قابل توجه دانست و گفت: «در آمریکا مطالعه گسترده ای بر روی موضوع تحریم ها صورت گرفته و در نهایت 6 سناریو در رابطه با ایران تدوین شده است. بر اساس این مطالعات ادامه وضعیت فعلی تحریم ها 64 میلیارد دلار به اقتصاد جهانی خسارت وارد می کند که 50 میلیارد دلار آن ناشی از کاهش صادرات نفت ایران است. در همین مطالعات مشخص شده که تشدید تحریم های ایران برای اقتصاد جهانی 130 میلیارد دلار هزینه در بر خواهد داشت. محاصره دریایی ایران هم 350 میلیارد دلار و بمباران هوایی 750 میلیارد دلار هزینه به اقتصاد جهانی تحمیل خواهد کرد. بر اساس این بررسی ها شروع یک جنگ تمام عیار با ایران خسارتی 1300 میلیارد دلاری به اقتصاد جهان وارد خواهد کرد. در این مطالعات مشخص شده که تعامل و گفتگو با ایران، 75 میلیارد دلار به نفع اقتصاد جهانی خواهد بود.»

حسینی به فضای مناسب ایجاد شده پس از انتخابات اخیر در کشور اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: «این شرایط به ما کمک می کند که جایگاه ایران را در سطح جهانی بهبود ببخشیم و نمودی که از کشورمان ایجاد شده را اصلاح کنیم. به این ترتیب می توانیم گروه های ایرانی خارج از کشور را هم تشویق کنیم که با جنبش های ضد تحریم همراه شوند. قطعا اعلام همبستگی فعالین اقتصادی کشور می تواند جنبش ضد تحریم را به عنوان یک دیپلماسی عمومی معرفی کرده و میزان تاثیرگذاری آن را بر بخش های مختلف افزایش دهد.»

وی در ادامه تاکید کرد: «این جنبش "نه" ای قاطع به تحریم ها و "بله" به صلح است. باید به دنیا ثابت کنیم که ما ملتی صلح طلب هستیم و حاضریم به خاطر منافع ملی کشورمان با دیگر مذاکره و گفتگو کنیم.»

 

ترغیب هنرمندان بین المللی برای پیوستن به جنبش ضد تحریم

فرهاد توحیدی؛ رییس هیات مدیره خانه سینما هم نماینده این حوزه در شورای سازمان های جامعه مدنی است. وی هم مانند سایرین فقر را اصلی ترین پیامد تحریم ها دانست و گفت: «در شرایط فقر و فساد اولین چیزی که از سبد خانوار حذف می شود، فرهنگ است. فراموش نکنیم که کشور ما گنجینه ای عظیم از فرهنگ و موسیقی و هنر است اما واقعیت این است که شکم گرسنه کتاب و موسیقی و سینما نمی شناسد. »

وی به هم پیوستن فعالین جامعه مدنی را بهترین راه حل برای مواجهه با تحریم های یک جانبه آمریکا برشمرد و خاطرنشان کرد: «بسیاری از همکاران ما در سینمای آمریکا گرایشات صلح طلبانه و صلح دوستانه دارند. بسیاری از آنها سفیران حسن نیت سازمان ملل هستند و به مناطق مختلف دنیا سفر می کنند تا توجه مجامع بین المللی را به فقر و قحطی و اثرات آن بر بخش های مختلف جلب کنند.»

رییس هیات مدیره خانه سینما در ادامه افزود: «چهره های بسیار شناخته شده ای در این زمینه فعال هستند که یکی از آنها «شان پن» هنرپیشه و کارگردان سرشناس آمریکایی است که چند سال پیش هم سفری به ایران داشت. وی در جریان تحریم عراق به این کشور سفر کرد و تلاش کرد اثرات سوء صدای مردم را برملا کرده و مردم آمریکا را در جریان این تاثیرات سوء قرار دهد.»

وی تاکید کرد: «جنایت علیه بشریت فقط استفاده از سلاح های کشتار جمعی نیست. گاه تحریم های بانکی هم حکم همین دست از سلاح ها را پیدا می کنند. به راحتی می توان بدون هیچ کشتاری از طریق محاصره دریایی و تحریم های بانکی زیان هایی به مراتب گسترده تر و عمیق تر از کشتار جمعی، به یک کشور وارد کرد.»

توحیدی هنرمندان جهان را رابطانی برای رساندن پیام ایران به مجامع بین المللی دانست و گفت: «من از این فرصت استفاده می کنم و از همکاران سینمایی خود در سایر کشورها به ویژه آمریکا درخواست می کنم که صدای مردم ایران را به گوش ملت و مسئولین کشورشان برسانند. آنها هم می توانند به واسطه نفوذ و قدرت معنوی خود بخشی از حرکتی باشند که در مقابل تحریم های ظالمانه و یکسویه آمریکا علیه ایران می ایستد و لابی های قدرت را متوجه اثرات سوء تحریم ها در ایران می کند. بنابراین باید شخصیت های مهم و تاثیرگذار فرهنگی جهان را هم برای اعتراض به تحریم های ظالمانه اعمال شده علیه کشورمان با جامعه مدنی و فعالین اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در ایران همراه کنیم.»  

 

حق حیات و کرامت انسانی ایرانی ها زیر سایه سنگین تحریم

پشتیبانی و حمایت خود را از کمپین ضد تحریم اعلام می کنیم

 

سعید دهقان، وکیل دادگستری و نویسنده هم یکی دیگر از اعضای شورای سازمان های جامعه مدنی بود که تاثیرات تحریم را بر حوزه حقوق شهروندی عنوان کرد.

وی ضمن اشاره به اینکه اصلی ترین نتیجه تحریم ها تضعیف اقتصاد و ایجاد تورم است، گفت: «با ایجاد تورم، فقر و بی عدالتی گسترش پیدا می کنند و در نهایت به حاشیه نشینی و خشونت گرایی به عنوان اصلی ترین پیامدهای فقر، دامن زده می شود. به این ترتیب در پایان این زنجیره به افزایش جرم و تزلزل حق دفاع می رسیم که مخدوش شدن حق حیات و کرامت انسانی افراد را در پی خواهد داشت.»

دهقان در ادامه تاکید کرد: « حق حیات و کرامت انسانی در تمام مجامع بین المللی پذیرفته شده و چیزی نیست که این نهادها از آن غافل شوند. لذا جنبش مدنی ضد تحریم، به عنوان یک حرکت غیر سیاسی، می تواند به درستی از حقوق واقعی شهروندان ایرانی به ویژه حق حیات و کرامت انسانی دفاع کند.»

وی میثاق های سازمان ملل در خصوص ایران را یادآور شد و افزود: «میثاق اول که با عنوان میثاق بین المللی حقوق مدنی سیاسی تدوین شده، تاثیرات مشخص و بسیار زیادی بر دومین میثاق که با محوریت اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی تدوین شده، دارد. تاکید من بر میثاق دوم است، چرا که معتقدم این میثاق زوایای حقوق بشری گسترده تری دارد.»

سعید دهقان تاکید نهادهای بین المللی بر رعایت حقوق شهروندی افراد را یکی از اساسی ترین محورهای جنبش ضد تحریم برشمرد و تصریح کرد: « این حرکت که در راستای فعالیت های کمپین ضد تحریم آغاز شده و تلاش می کند نهادهای مدنی درون حاکمیت را جهت پیوستن به این کمپین ترغیب کند. ما در این رویکرد تاکید بسیاری بر غیر سیاسی بودن جنبش مدنی ضد تحریم داریم. بنابراین باید حتی الامکان از فعالیت این جنبش حمایت کرده و در اولین گام میثاق دوم را از زیر سایه سنگین و سیاسی میثاق اول خارج کنیم. شاید در این صورت راحت تر بتوانیم به احقاق حقوق شهروندی ایرانیان در حوزه حق حیات و کرامت انسانی بپردازیم.»

 
 
تحریم ها نفس صنعت گردشگری را گرفته است

بابک مغازه ای، یکی از فعالین حوزه گردشگری هم تاثیر تحریم ها بر این بخش را عمیق و مخرب دانست و گفت: «همانطور که می دانید توریسم و گردشگری یکی از مهمترین و پایه ای ترین عوامل و زیرساخت های توسعه پایدار در هر کشوری است. ناتوانی کشورها در عرصه گردشگری می تواند بر بسیاری دیگر از بخش های جامعه اعم از فرهنگی و اقتصادی تاثیر بگذارد. نباید فراموش کنیم که امروزه گردشگری به عنوان پاک ترین صنعت دنیا قلمداد می کنند که نقش بسیار اساسی در توزیع عدالت اقتصادی و پیشرفت متوازن بخش های مختلف کشور ایفا می کند.»

وی توسعه گردشگری را ابزاری برای گسترش دیپلماسی عمومی دانست و افزود: «در شرایط کنونی دیپلماسی عمومی حتی نسبت به دیپلماسی خاص و دیپلماسی بین دول بیشتر مورد توجه قرار می گیرد و از اهمیت بسزایی برخوردار است.»
مغازه ای تحریم ها را یکی از عوامل موثر بر تضعیف صنعت گردشگری برشمرد و تصریح کرد: «طبیعتا گردشگرانی که قصد سفر دارند، کشوری را که درگیر یک جنگ خاموش و محاصره اقتصادی است، برای مقصد گردشگری خود انتخاب نخواهند کرد. به علاوه گردشگرانی که به ایران می آیند هم به دلیل مشکلات ناشی از تحریم های بانکی در خصوص نقل و انتقالات مالی و استفاده از کارت های اعتباری با مساله مواجه می شوند.»

وی ایجاد بحران در حوزه فعالیت خدمات دهندگان گردشگران و آژانس های مسافرتی را هم یکی دیگر از تاثیرات تحریم ها در این حوزه برشمرد و خاطرنشان کرد: «تحریم در حوزه گردشگران داخلی هم بحران ساز بوده است. کاهش توان مالی خانوار بر اثر تحریم ها، گردشگری و سفر را به آخرین اولویت آنها تبدیل می کند. به این ترتیب سفرها از کمیت و کیفیت کمتری برخوردار خواهند بود.»

وی عرضه کنندگان خدمات صنعت گردشگری را هم یکی دیگر از بخش هایی دانست که دچار زیان های جبران ناپذیر می شوند و افزود: «امروزه هتل ها و فعالین حوزه حمل و نقل در صنعت گردشگری اعم از تورها و دفاتر خدمات گردشگری با مشکلات بسیاری مواجه شده اند و اگر این روند ادامه پیدا کند صنعت گردشگری چه در حوزه داخلی و چه در بخش خارجی دچار بحران جدی خواهد شد که این مساله در نهایت توسعه پایدار کشور را با موانع بزرگ روبرو خواهد کرد.»

مغازه ای در پایان تاکید کرد: «لذا من به عنوان نماینده فعالین حوزه گردشگری از سازمان های بین المللی مرتبط تقاضا دارم که ما را یاری دهند در لغو و کاهش تحریم ها که می تواند نقش بسیار عمده ای در توسعه پایدار کشور داشته باشد.»

 


 
معلولان؛ مظلوم ترین آسیب دیدگان تحریم ها

سهیل معینی هم یکی دیگر از اعضا شورای سازمان های جامعه مدنی بود که به نمایندگی از قشری که به تعبیر خود او کمتر به راهروهای قدرت دسترسی دارند، سخن گفت.

وی معلولان را جزو اقشاری دانست که معمولا از قربانیان اصلی چرخ بحران های اقتصادی و اجتماعی هستند و افزود: «طبق آمار سازمان بهداشت جهانی و تخمین های موجود بین 3 تا 5 میلیون از شهروندان ایرانی دارای محدودیت های بارز جسمی و حسی هستند که به نوعی معلولیت تلقی می شود.»

این فعال اجتماعی در ادامه عنوان کرد: «واضعین تحریم ادعا دارند که تحریم ها در ایران با هدف تغییر رفتار حکومت ایران در بخش هسته ای اعمال شده اند. صرفنظر از این ادعا و مسائل سیاسی حول آن، سئوال من این است که آیا این تحریم واقعا تنها تغییر رفتار این بخش را هدف گرفته است؟ پاسخ این سئوال منفی است، چرا که ما شاهد فشارها بر گروه های بیرونی هستیم که هیچ ارتباطی به این تغییر رفتار سیاسی ندارد.»

وی معاهدات و کنوانسیون هایی که برای حفظ حقوق زنان و کودکان و حتی میراث فرهنگی کشورها در زمان جنگ تدوین شده را یادآور شد و این سئوال را مطرح کرد که: «چطور برای تحریم که به تعبیر دوستان جنگ خاموش است شاهد عدم رعایت این معاهدات برای حقوق بشر هستیم؟ چه علت سیاسی می تواند اعمال تحریم ها را علیه نیازهای اولیه انسان ها توجیه کند؟ این نیازها چه ربطی به بحث هسته ای دارند؟ سئوال من از واضعین تحریم این است که ارتباط زندگی یک معلول با هدفی که شما برای تحریم ها اعلام کرده اید چیست؟»

سهیل معینی به افزایش چند برابری قیمت تجهیزات توانبخشی، ویلچر و یا شیر خشک مخصوص بیماران PKU و نیز عدم فروش نرم افزارهای مخصوص نابینایان به ایران اشاره و اذعان کرد: «این موارد چه ربطی به تغییر رفتار حاکمیت ایران در حوزه هسته ای دارد؟ آیا بر خلاف ادعاهایی که واضعین تحریم ها دارند این تحریم ها به سراغ پایین ترین اقشار جامعه ما نیامده است؟»

وی در ادامه افزود: «بسیاری از افراد معلول در کشور ما فاقد شغل هستند و عمدتا به مستمری سازمان های حمایتی مانند بهزیستی متکی هستند. این مستمری ها قبل از تحریم خود به خود هیچ بود 40 تا 60 هزار تومان در ماه امروز با وجود تورم و افزایش ناگهانی قیمت ها سطح زندگی این افراد الان کجای خط فقر در نظر گرفته می شود. بسیاری از این افراد در شرایط کنونی برای تامین مواد غذایی و نیازهای اولیه زندگی خود دچار مشکل شده اند آیا این ربطی به تغییر رفتار دولت ایران در خصوص مسائل هسته ای دارد.»

عضو شورای سازمان های جامعه مدنی جنبش ضد تحریم را ابزاری برای مواجهه با محافل تندرویی دانست که حقوق بشر را رعایت نمی کنند و گفت: « ما به این محافل این پیام را منتقل کنیم که اگر هدف شما تغییر رفتار حکومت در برخی از زمینه ها است این تحریم ها هیچ کدام از آن بخش ها را شامل نمی شود و فقط مردم عادی را هدف گرفته است. البته قدرت جامعه مدنی را نباید برای این تغییر رفتار دست کم گرفت و رسانه ها هم در کنار جامعه مدنی می توانند حرکت بسیار تاثیرگذاری را شکل دهند. ما وظیفه داریم که در کنار هم قرار بگیریم و حداقل به محافل خردورز بگوییم که با درک درست در راستای رفع دغدغه های جامعه جهانی در زمینه مسائل هسته ای گفتگو کرد.»

سهیل معینی تنها راه حل موجود را خردورزی و دیپلماسی دانست و تاکید کرد: «تحریم نباید به طور مشخص زندگی میلیون ها نفر شهروندان رادر این کشور هدف بگیرد که هیچ ارتباطی به این مقوله ندارند. نقض حقوق بشر از هیچ جهتی قابل پذیرش نیست و این به یک اصل در دنیا تبدیل شده است. لذا همه ما می توانیم به این کمپین جهانی ضد تحریم بپیوندیم و خارج از قیل و قال های سیاسی از حقوق اولیه مردم خودمان دفاع کنیم.»

 
تولید در بن بست تحریم ها

مهندس محمد پارسا، نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران هم به نمایندگی از فعالین صنعت انرژی در این شورا حضور داشت. وی آغاز همکاری فعالان جامعه مدنی در حوزه مختلف را امری میمون و مبارک دانست و گفت: «ما در طول چند سال اخیر و تحت فاشر تحریم ها بارها شاهد بوده ایم که چطور کارخانجات از فعالیت باز ایستادند، تعدیل نیرو کردند و در نهایت تعطیل شدند. آمار و ارقام هم به خوبی نشان می دهد که کارخانجات در بسیاری از بخش ها در حد 20 تا 30 درصد فعالیت می کنند و ریشه همه این مسائل، تورم ناشی از تحریم است.»

وی در ادامه تصریح کرد: «اولین تاثیر افزایش تورم بر بخش تولید، افزایش قیمت تمام شده محصولات، کاهش قدرت رقابت، از دست دادن بازارها و در نهایت تشدید بیکاری است. لذا به جرات می توان گفت که تحریم ها لطمات بسیار جدی و جبران ناپذیری به پیکره تولید و کسب و کار بخش خصوصی واردکرده اند.»

وی فعالیت بخش خصوصی را یکی از اصلی ترین بنیان های دموکراسی در هر جامعه ای دانست و اذعان کرد: «همه کشورهایی که امروز ما را تحریم کرده اند ادعا می کنند که به دنبال تغییر رفتار کشور ما و سوق دادن آن به سمت دموکراسی هستند. ولی خودشان با اعمال تحریم های یکسویه و ظالمانه، نهادهای بخش خصوصی را تضعیف کرده و به یکی از ارکان دموکراسی صدمه زده اند. به نحوی که اگر تا چند سال پیش 20 درصد اقتصاد کشور در دست بخش خصوصی بود امروز تنها 10 درصد از آن در دست بخش خصوصی باقی مانده است.»

پارسا در تشریح شرایط دشوار بخش تولید تاکید کرد: «در شرایط کنونی نقل و انتقال پول بسیار دشوار است. واردات و صادرات گران شده اند و تولید با هزاران مشکل دیگر که ریشه در تحریم دارند، دست به گریبان است. اما باید بگویم که گروهی از بنگاه های ما که در تحریم خاص بودند در مواردی به صورت حقوقی اقدام کردند، توانستند در دادگاه های بین المللی به نتیجه برسند.»

وی اینگونه ادامه داد: «گوش شنوا در محافل حقوقی بین المللی وجود دارد. به علاوه این شکایت ها می تواند از سوی نهادهای مدنی با بار مالی انجام شود و این مساله را روشن کند که تحریم ها باعث وارد شدن چه زیان هایی به جامعه ما شده است. در این صورت این اقدامات قطعا به نتیجه خواهند رسید.»

پارسا در پایان استفاده از پتانسیل ایرانی های مقیم خارج و فعال کردن کمپین ضد تحریم را یکی از اصلی ترین اهداف این جنبش عنوان کرد و گفت: «در همین راستا از فعالین حوزه رسانه ها درخواست می کنیم که برای معرفی کمپین ضد تحریم برنامه ریزی کرده تا این کمپین به درستی در دنیا معرفی شود و بتوانیم از طریق آن تا اندازه از فشار تحریم ها بر کشور بکاهیم.»

 
 

بیانیه انجمن اسلامی جامعۀ پزشکی ایران در حمایت از وزیر بهداشت دولت روحانی

Posted: 20 Aug 2013 03:47 AM PDT

جرس: انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران با صدور بیانیه ای با استقبال از رای اعتماد به کابینه دکتر روحانی و خشنودی از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرده است که ضمن پافشاری بر مطالبات اصلاح طلبانه، حمایت مشفقانه و نقد دلسوزانه خود را نسبت به ایشان دریغ نخواهد داشت و از هیچ کمکی فروگذار نخواهد کرد.


به گزارش نوروز، متن کامل این بیانیه بشرح زیر است :


بنام خدا
کسب رای اعتماد وزیران و استقرار دولت "تدبیر و امید" حجه الاسلام و المسلمین آقای دکتر روحانی امید بسیاری را در ملت ایجاد نموده است. امید به آنکه روند قهقرائی ادارۀ امور کشور که در ٨ سال گذشته شاهد آن بودیم متوقف و سیر بهبود اوضاع آغاز گردد. آنچه موجب خرسندی و خشنودی ملت است آن است که دکتر روحانی تاکنون نشان داده است که به عهد خود با ملت پای بند است و وعده هایی را که در زمان انتخابات به مردم داده بود فراموش نکرده است. سخنان او تا کنون، در هر موقعیت و مناسبت، نوید بخش و اطمینان افزا بوده است.


ترکیب کابینه اگرچه به لحاظ بعضی ملاحظات از برخی گزینه های اصلی، بخصوص در وزارت خانه های سیاسی، فرهنگی و آموزشی خالی ماند اما همچنان دارای ظرفیت بسیار برای ایجاد تغییر و بهبود شرایط می باشد. انتظار از اعضاء کابینه آن است که جهت گیری اعتدال گرایانۀ آقای روحانی، که در آن قانون گرایی بخصوص در پاسداشت حقوق ملت و نیز پاکدستی و کارآمدی وزیران و مدیران اصل هستند، در همه حال مراعا باشد.


در این میان جا دارد خشنودی و رضایت اعضاء این انجمن را از بابت آن که سکان ادارۀ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دست فردی با کفایت سپرده شده است، که در همان ابتدای کار توانست حمایت طیف های مختلف جامعه پزشکی را جلب و همگرایی درونی آنها را افزایش دهد، اعلام نمائیم.


دکتر سید حسن قاضی زاده هاشمی که از یاران دیرینه و نزدیک آقای دکتر حسن روحانی است با تکیه بر سابقه آشنایی و همکاری خود با رئیس جمهوری و اعضای دولت بیش از هر کس دیگری فرصت خواهد داشت منابع لازم را برای اجرای برنامه های فراگیر و توسعه مدار در امر سلامت و آموزش پزشکی را تجهیز نموده و با افزایش سرانۀ بهداشت و درمان در رفع تنگناهای مالی این وزارت خانه برای اجرای برنامه ها بکوشد.


این انجمن ضمن پافشاری بر مطالبات اصلاح طلبانه، حمایت مشفقانه و نقد دلسوزانه خود را نسبت به ایشان دریغ نخواهد داشت و از هیچ کمکی فروگذار نخواهد کرد.


برای دولت تدبیر و امید و وزیر محترم بهداشت و درمان و آموزش پزشکی بهترین آرزوها را داشته و بیشترین توفیقات را از خداوند متعال مسألت می نمائیم.


انجمن اسلامی جامعۀ پزشکی ایران
28/5/1392

 

ایران در نشست جلوگیری از قاچاق پناهجو به استرالیا شرکت نکرد

Posted: 20 Aug 2013 03:31 AM PDT

جرس: ایران در نشست جلوگیری از قاچاق پناهجو به استرالیا شرکت نکرد. همزمان گزارش رسید که بیش از ۱۰۰ مهاجر غیر قانونی که با قایق به سوی استرالیا می رفتند، پس از واژگون شدن قایق شان توسط نیروی دریایی این کشور نجات یافتند.


به گزارش رادیو فردا، در حالیکه چند وزیر از استرالیا و وزیرانی از ۱۳ کشور دیگر، از جمله افغانستان و سریلانکا، روز سه‌شنبه در جاکارتا، پایتخت اندونزی، گرد هم آمدند تا برای جلوگیری از قاچاق پناهجویان به استرالیا گفت‌وگو و تبادل نظر کنند ایران، که بزرگ‌ترین مبدأ ارسال پناهجوی غیرقانونی به استرالیا است، نماینده‌ای به این نشست نفرستاد.


روزنامه «آسترالین» در این باره نوشت:«عدم حضور ایران در این نشست، توانایی کنفرانس وزیران را برای جلوگیری از سیل پناهجویان زیر سؤال می‌برد».


تاکنون توضیحی درباره دلایل عدم حضور ایران در این نشست منتشر نشده است.


نیروی دریایی استرالیا ده‌ها مهاجر غیرقانونی را از غرق شدن نجات داد
بیش از ۱۰۰ مهاجر غیر قانونی که با قایق به سوی استرالیا می رفتند، پس از واژگون شدن قایق شان توسط نیروی دریایی این کشور نجات یافتند.


به گزارش بی بی سی، مقام های دریایی استرالیا گفته اند که پس از دریافت اعلام خطر از قایقی در نزدیکی جزیره کریسمس، یک ناو به سوی محل سانحه فرستاده شد.


به گفته سازمان ایمنی دریایی استرالیا در مجموع ۱۰۶ نفر از آب گرفته شدند که دو نفر از آنها دچار مصدومیت جزیی شده اند.


این نهاد گفته که جست و جو برای یافتن افراد احتمالی بیشتر همچنان ادامه دارد. هنوز مشخص نیست که چند نفر دیگر هنوز پیدا نشده اند.


قایق حامل مهاجران غیرقانونی در شمال جزیره کریسمس واژگون شد که مسیر اغلب مهاجرانی است که به قصد پناهندگی از اندونزی راهی استرالیا می شوند.


موج مهاجران غیرقانونی که از طریق کشورهایی همچون اندونزی به استرالیا سفر می کنند و در آن کشور تقاضای پناهندگی می کنند در سال های اخیر افزایش یافته است.


بخش عمده ای از این پناهجویان را اتباع ایران و افغانستان تشکیل می دهند. بسیاری از آنها به وسیله قایق به استرالیا سفر می کنند و در سال‌های گذشته صدها مهاجر غیرقانونی ایرانی و افغان در پی واژگون شدن قایق شان جان خود را از دست دادند.


از جمله ماه گذشته در پی غرق شدن قایق در جزایر کریسمس واقع در جنوب شرق آسیا که حامل ۹۷ پناهجو بود، یک کودک کشته و ۸ نفر دیگر مفقود شدند.


در ماه های اخیر استرالیا مقررات تقاضای پناهندگی را سخت کرده است و گفته است پناهجویان که به طور غیرقانونی وارد کشور می شوند، برای رسیدگی به پرونده شان خارج از خاک این کشور نگهداری خواهند شد.


مطابق مقررات جدید به درخواست‌های پناهجویانی که با قایق راهی استرالیا شده‌اند توسط گینه نو رسیدگی می‌شود و اگر نتیجه مثبت باشد، همان جا اسکان می‌یابند.


از ژانویه سال جاری بیش از ۱۳ هزار پناهجو از طریق قایق و به طور غیرقانونی وارد استرالیا شده اند. این رقم در سال ۲۰۱۲ به ۱۷ هزار نفر رسید.


ایرانیان همچنان در صدر
کشور اندونزی صدور روادید در مرز خود برای ایرانیان را متوقف کرده است. دولت استرالیا نیز پناهجویان غیرقانونی را به گینه‌نو می‌فرستد. اما بیشترین تعداد این پناهچویان را هم‌چنان ایرانیان تشکیل می‌دهند.


به گزارش خبرگزاری آلمان، کشور اندونزی صدور روادید در مرز خود برای ایرانیان را متوقف کرده است. دولت استرالیا نیز پناهجویان غیرقانونی را به گینه‌نو می‌فرستد. اما بیشترین تعداد این پناهچویان را هم‌چنان ایرانیان تشکیل می‌دهند.


از ماه مه سال جاری دولت استرالیا قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن هر پناهجویی که به طور غیرقانونی وارد این کشور شود، بلافاصله به جزیره پاپوآ در گینه‌نو منتقل می‌شود.


اجرای این قانون با مخالفت‌‌های زیادی از سوی نهادهای مدافع حقوق پناهندگان روبرو شده است اما سفیر استرالیا در تهران به خبرگزاری ایسنا گفته هیچ راهی برای جلوگیری از اجرای این قانون وجود ندارد و پناهجویان غیرقانونی باید به اردوگاه‌هایی که به همین منظور در جزیره پاپوآ آماده شده، منتقل شوند.


به گفته سفیر استرالیا در ایران، از ابتدای سال جاری میلادی تا کنون، ۶۵۰۰ پناهجوی ایرانی با قایق و از راه‌های غیرقانونی وارد استرالیا شده‌اند. این رقم بالاترین تعداد مهاجرانی است که از این طریق به استرالیا می‌آیند و بعد از آن افغان‌ها قرار دارند.


شرایط نگهداری پناهجویان در جزایر گینه‌نو شرایط مناسبی نیست و برخی از آنها که پیش از این نیز به جزایر دیگر گینه‌نو فرستاده شده بودند در اعتراض به وضعیت خود و طولانی شدن روند رسیدگی به پرونده‌هایشان در ماه ژوئیه دست به شورش زدند.


یک عکاس ساکن جزیره نائورو، که این شورش در آنجا روی داده بود به خبرگزاری فرانسه گفت: «امروز روزی تاریخی بود. این بزرگ‌ترین و خشونت‌بارترین شورش و اعتراضی است که این جزیره به خود دیده است.»


سفیر استرالیا در تهران درباره وضعیت نامساعد جزیره پاپوآی گینه نو و انتقال همه مهاجران غیرقانونی به این جزیره -حتی زنان حامله- گفت: «تمام افرادی که به این جزیره منتقل می‌شوند در اردوگاه‌های تعبیه شده برای این افراد ساکن می‌شوند. این اردوگاه‌ها بر اساس استانداردهای معمول در جهان است که در آن‌ها مراکز بهداشتی، روان‌شناسی و غذایی وجود دارد. این افراد می‌توانند به راحتی با خانواده‌های خود در ارتباط باشند اما آن‌ها برای تعطیلات به این جزیره نیامده‌اند.»


به عقیده او شرایط بد پناهجویان ساکن این جزیره‌ها بیشتر به دلیل شرایط روحی خودشان است. سفیر استرالیا به ایسنا گفته: «اردوگاه‌های در نظر گرفته شده برای مهاجران غیرقانونی بر اساس استانداردهای بین‌المللی ساخته شده است، اما در کل افرادی که در این اردوگاه‌ها هستند بسیار ناامید و نارحتند. زیرا آ‌ن‌ها دریافته‌اند که توسط قاچاق‌برها فریب خورده‌اند، آن‌ها فکر می‌کردند می‌توانند به استرالیا بروند، یک شغل خوب به دست آورده و زندگی مطلوبی داشته باشند.»


 

تهران و اصفهان؛ در صدر آمار «کلیه‌ فروشی» در کشور

Posted: 20 Aug 2013 03:09 AM PDT

جرس: رییس انجمن پیوند اعضای خاورمیانه با اذعان به بحران و پدیده "کلیه فروشی" در ایران، خاطرنشان کرد که "این موضوع حیثیت کشور را در سطح جهان خدشه‌دار کرده است. این در حالیست که فروش کلیه در همه جای دنیا ممنوع است."

 

پدر پیوند کبد ایران در گفت‌وگو با ایسنا، در این باره توضیح داد: تهران بالاترین آمار مربوط به "کلیه فروشی" را به خود اختصاص داده است، پس از آن استان اصفهان و شهرهای دیگر قرار دارند.

 

 

وی افزود: این اتفاق روزانه در ایران رخ می دهد و علی‌رغم اینکه شمار افراد مرگ مغزی در ایران، از سایر کشورهای منطقه بیشتر است، اما متاسفانه هنوز پیوند عضو از مرگ مغزی آمار بالایی ندارد.

 

 

رییس بخش پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه کرد: خوشبختانه در شیراز، حدود چهار سال است که پیوندهای کلیه‌مان از مرگ مغزی انجام می شود.

 

طی سالهای اخیر، آمار فروش کلیه و اعضای بدن در ایران به بالاترین حد خود رسیده است.