جنبش راه سبز - خبرنامه

جنبش راه سبز - خبرنامه


آرامش را به خانواده سینما بازگردانید

Posted: 22 Jul 2011 06:52 AM PDT

جرس: انجمن بازيگران سينماي ايران با انتشار بيانيه اي ابراز اميدواري كرد تا مشكل پگاه آهنگراني حل شود.

 

به گزارش ایلنا، در بيانيه انجمن بازيگران سينماي ايران آمده است: در اين ايام شاهديم كه اتفاق‌هاي ناگوار با قيد تكرار بر جامعه بازيگري ايران سنگيني مي‌كند. 
ابتدا شنيديم اما به حساب رايج شايعه گذاشتيم و در جواب سيل پرسش‌هاي مردمي كه به هيچ تعارف و ترديدي حاميان هميشگي اهالي اين وادي بوده و انشاا... خواهند بود، همه را به صبر دعوت كرديم. 
اما سرانجام اطلاعيه دادستاني محترم كشور را ديديم كه تاييد مي‌كرد پگاه آهنگراني در حبس است. 
نه در تخصص ماست و نه در نيت ما كه قضاوت كنيم پس اين مهم را به اهلش وا مي‌گذاريم و با دوري از هر گونه پيش داوري و پرهيز از هر اقدامي كه شائبه دخالت در امور قضايي را موجب شود بدين وسيله ما شوراي مركزي انجمن بازيگران سينماي ايران، به مصداق اين بيت: 
چو عضوي به درد آورد روزگار دگر عضوها را نماند قرار 
تنها بي قراري و نگراني روز افزون خود را از وضعيت پيش آمده اعلام مي‌داريم و از مسئولين ذيربط در هر رده و نام و ردايي كه هستند مي‌خواهيم اول به واسطه شان انساني و سپس به خاطر جايگاه اهل هنر به ويژه وادي بازيگري كه دلهاي مردم بي واسطه در گرو صحت و سلامت اين عزيزان است چون هميشه راهكارهاي مناسب و در خوري را براي تسريع و تسهيل در پايان يافتن اين وضعيت و موارد مشابه اتخاذ و از اين طريق آرامش را به خانواده سينما بازگردانند.


پگاه آهنگرانی فرزند منیژه حکمت و جمشید آهنگرانی، دو فیلم‌ساز سینمای ایران است که در دهمین دوره ریاست جمهوری، در ستاد میرحسین موسوی از نامزدان اصلاح‌طلب این دوره از انتخابات فعال بود.

 

 وی یک بار نیز در رویدادهای پس از انتخابات احضار شد و مورد بازجویی قرار گرفت.

 

شبکه خبری دویچه‌وله چندی پیش از پگاه آهنگرانی دعوت کرده بود تا از ۱۳ تا ۲۱ تیرماه جاری برای پوشش وبلاگی جام جهانی فوتبال زنان به آلمان برود.

 

 پگاه آهنگرانی با فیلم «دختری با کفش‌های کتانی»، ساخته رسول صدرعاملی در سال ۱۳۷۷ مطرح شد.

وی تا کنون در ۱۴ فیلم بلند ایفای نقش کرده است. آخرین فیلم ا «ورود آقایان ممنوع» ساخته رامبد جوان است که هم‌اکنون در سینماهای ایران نمایش داده می‌شود و یکی از پرفروش‌ترین فیلم‌های حال حاضر ایران به شمار می‌رود.

  

آمار رشد اقتصادی  مورد ادعای احمدی نژاد، غیرواقعی است

Posted: 22 Jul 2011 05:22 AM PDT

جــرس: در واکنش به ادعای محمود احمدی نژاد پیرامون افزایش نرخ رشد اقتصادی کشور به ده دصد، یک عضو هیئت رئیسه تحقیق و تفحص از عملكرد دولت در برنامه چهارم توسعه، با اعلام اینکه اخیرا بانك مركزی رشد اقتصادی ایران در سال گذشته را چهار درصد اعلام كرده است ، ‌ آمار اعلام شده از سوی احمدی نژاد، با توجه به بررسی های مركز پ‍ژوهش های مجلس و آمار اعلام شده از سوی بانك جهانی،‌ غیر واقعی است.


به گزارش فردا نیوز، رئیس دولت در حالی هفته گذشته نرخ رشد اقتصادی كشور را بیش از ده درصد اعلام كرد كه طبق گزارش صندوق بین‌المللی پول نرخ رشد سال‌های ٢۰۰٧ تا ٢۰١١ نزولی بوده و از ٧.8 درصد در سال ٢۰۰٧ به یك درصد در سال ٢۰١۰ كاهش یافته و پیش‌بینی این نهاد بین‌المللی برای نرخ رشد سال ٢۰١١ كمی كمتر از صفر است (۰.033- درصد) ،‌ گزارشی كه مركز پژوهشهای مجلس نیز بر آن صحه گذاشته است.


این بار اما مجلس بجای فراخوانی وزیر و مسئولان آمار ،‌ به گونه ای دیگر به اظهارات رئیس دولت واكنش نشان داده است ،‌ ارائه شكایت طبق ماده ٢٣٣آیین نامه مجلس با هدف ارسال پرونده به قوه قضاییه و تلاش همزمان برای تدوین قانونی الزام آور برای ارائه آمار صحیح و به موقع از سوی دولت.


پرونده شكایت از آمار غلط دولت در راه قوه قضاییه
جعفر قادری عضو كمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفته است: تعدادی از نمایندگان شكایتی را دراین باره از دولت طبق ماده ٢٣٣ آیین نامه داخلی مجلس طرح كرده اند،‌ كه به هیئت رئیسه مجلس داده شده است.


وی گفت: در این شكایت مركز آمار ایران به عنوان مسئول ارائه آمار صحیح در مورد عدم اعلام نرخ رشد اقتصادی در سالهای اخیر مورد بازخواست قرار گرفته و ارائه آمار غیر واقعی در این زمینه زیر سئوال رفته است ، در صورتی كه این شكایت در صحن مجلس رای بیاورد پرونده ای دیگر از دولت با موضوع "آمارهای اقتصادی" به قوه قضاییه می رود.


نماینده شیراز در مجلس عدم اعلام نرخ اشتغال و سایر آمارهای كلیدی كشور را از دیگر محورهای این شكایت خواند و تاكید كرد كه متخلف دراین زمینه باید به قوه قضاییه معرفی شود و پاسخگو باشد .


ماموریت جدید مركز پژوهشها برای الزام دولت به ارائه آمار
وی همچنین اعلام كرد كه این نمایندگان از مركز پژوهش های مجلس نیز خواسته اند قوانین مربوط به تكالیف دولت در اعلام آمار را بررسی كند و اگر در این زمینه نقص قانونی وجود دارد اعلام كند تا در قالب طرحی نواقص قوانین پاسخگو كردن دولت رفع شود.


لازمه حل مشكلات ارائه آمار صحیح است
سخنگوی كمیسیون جهاد اقتصادی مجلس تاكید كرد: لازمه حل مشكلات عمده كشور مثل بیكاری و تورم و مشكلات تولید این است كه دولت به جای ارائه آمار غیر واقعی بپذیرد كه در زمینه رشد اقتصادی مشكل وجود دارد ، ‌در این صورت با همراهی مجلس می توان این مشكلات را حل كرد.


وی اعلام رشد ده درصدی اقتصادی كشور را سیاسی كردن بحث های تخصصی اقتصادی خواند و تاكید كرد :‌ مسئول اعلام رشد اقتصادی كشور مركز آمار است ، ‌اگر افراد و دستگاه های غیر مسئول در این زمینه دخالت و اعلام نظر كنند،‌ موضوع تبدیل به چالش سیاسی شده و بر مشكلات كشور می افزاید .


آمار غلط مبنای عمل جامعه نشود
قادری بااشاره به اظهارات رئیس دولت مبنی بر اینكه "عده ای می ترسند نرخ رشد اقتصادی كشور را اعلام كنند" گفت: نرخ رشد اقتصادی كشور درتمام طول دوران جنگ نیز اعلام شده بود، ‌مشخص نیست چرا دولت در شرایط كنونی از اعلام آن خودداری می كند.


وی درباره آثار تبلیغاتی ارائه آمار غیر واقعی نیز گفت :‌ مرجع رسمی كشور برای ارائه آمار مشخص است،‌ رئیس دولت مرجع رسمی نیست و این اظهار نظر ها نباید برای جامعه مبنای عمل قرار گیرد .


اگر دیگران ترسیدند،‌ احمدی نژاد چرا گزارش نداد
موسی الرضا ثروتی دیگر عضو كمیسیون برنامه و بودجه مجلس نیز درباره آمار اعلام شده از سوی احمدی نژاد گفته است: ‌رشد اقتصادی باید مبتنی بر آمار و ارقام باشد ،‌ رشد اقتصادی دستوری نیست كه رئیس جمهور دستور بدهد ده درصد شود و بشود.


وی كه عضو هیئت رئیسه تحقیق و تفحص از عملكرد دولت در برنامه چهارم توسعه است با انتقاد از عدم ارائه گزارش های سالانه از اجرای برنامه های پنج ساله كه احمدی نژاد موظف به ارائه آنها به مجلس است گفت :‌ اگر رشد اقتصادی كشور بالای ده درصد است و به گفته رئیس جمهور دیگران می ترسند آن را اعلام كنند، چرا رئیس دولت از انجام وظیفه قانونی در ارائه گزارش به مجلس و اعلام این نرخ رشد خودداری كرده است ؟


دلیل عدم ارائه آمار از سوی مركز آمار!
ثروتی با اشاره به اینكه اخیرا بانك مركزی رشد اقتصادی ایران در سال گذشته را چهار درصد اعلام كرده است ، ‌این آمار را با توجه به بررسی های مركز پ‍ژوهش های مجلس و آمار اعلام شده از سوی بانك جهانی ،‌ غیر واقعی خواند و گفت : مركز آمار ایران چند سال است كه آمار رشد اقتصادی و آمار شاخص های دیگر را به دستور رئیس دولت اعلام نمی كند.


احمدی نژاد به مركز آمار كشور اعتماد كند
غلامرضا مصباحی مقدم ،‌ رئیس كمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی مجلس نیز در این باره به خبرنگار" فردا" گفت :‌ آمار رشد اقتصادی را بانك مركزی و مركز آمار ایران می دهند و خوب است كه رئیس جمهور به آمار این دو مركز رسمی مسئول اعتماد كند.


وی درباره استدلال رئیس دولت برای بالا بودن رشد اقتصادی ایران تا سطح بیش از ده درصد گفت :‌ این نحوه جمع بندی غیر علمی است و برای تعیین رشد اقتصادی باید آمار واقعی رشد بخش های كشاورزی ،‌صنعت و معدن ، خدمات ، مسكن و ... را در نظر گرفت.


محسن کدیور: قائل به دموکراسی، سکولاریسم و اسلام سیاسی هستیم

Posted: 22 Jul 2011 05:20 AM PDT

جــرس: محسن کدیور با بیان اینکه "ما قائلان به دموکراسی و سکولاریسم و اسلام سیاسی همزمان هستیم و قواعد بازی دموکراتیک را پذیرفته ایم و معتقدیم که می توان همزمان یک جامعه پلورال سکولار دموکرات داشت"، ابراز عقیده کرد "جنبش سبز یک جنبش ضد استبدادی است و دیکتاتوری را در هر لباسی محکوم می کند؛ بخصوص با استبداد دینی که سکه رایج ایران معاصر است، مخالف می باشد."


وی همچنین پیرامون سیستم قضایی موجود ایران، با بیان اینکه "هر شهروندی که مالیات می دهد، از حقوق مساوی برخوردار است و حق دخالت مساوی در تمامی امور و مقدرات کشور برخوردار است"، خاطرنشان کرد "یکی از اشتباهاتی که در جمهوری اسلامی اتفاق افتاد، اینهمانی فقه و حقوق بود. چرا که برداشتن مرز میان قوانین عرفی و شرعی - که در مشروطه مشخص شده بود- توسط جمهوری اسلامی و نه به نفع سیستم عرفی، بلکه تنها به نفع سیستم شرعی بود و “قانون مجازات اسلامی” نیز که بنظر من یکی از پسرفته ترین قانون نویسی ها در جهان معاصر است، این کار را به عهده گرفت و بسیاری از فقها در زمینه قضاوت اشتباه کرده اند که پنداشته اند قضاوت کردن صرفاً کار فقهاست."


به گزارش جرس، کدیور در ادامه برنامه ای که جهت چهلمین روز درگذشت مرحوم عزت الله سحابی، و شهادت هاله سحابی و هدی صابر، روز پنجشنبه ٢٣ تیرماه ٩۰ در لندن برگزار شد، به پرسش های شرکت کنندگان پاسخ داد و پیرامون برخی ابهامات موجود، دیدگاه خود را بیان کرد.


محسن کدیور در پاسخ به پرسشی درباره دیدگاه خود پیرامون "جنبش سبز" و همچنین "نسبت مرحوم سحابی ها با این جنبش"، اظهار داشت "من مکرراً در این زمینه نوشتم و منتشر هم شده است، جنبش سبز واقعه ای است که بعد از انتخابات ٨٨ اتفاق افتاد و به طور کلی با دو معنای استعمال می شود: یک معنای اعم و دیگری اخص.
برخی جنبش سبز را به معنای هر اعتراضی علیه جمهوری اسلامی به کار می برند و لذا هیچ قید و بندی برای آن قائل نیستند و معتقدند که هر کسی با جمهوری اسلامی مخالف است سبز است، این یک تعریف است در این صورت دیگر قیدی ندارد و هیچ ضابطه ایجابی نمی توان برای آن تعریف کرد، صرفاً ویژگی سلبی مخالف بودن با رژیم معرف آن است."


جنبش سبز نه صبغه دینی دارد و نه دین ستیز است
این فعال جنبش سبز، در این خصوص افزود "اما اگر به معنای اخص در نظر بگیریم و بگوییم که جنبشی که بعد از انتخابات ریاست جمهوری اتفاق افتاد و نماد سبز هم فی الواقع یک ویژگی بود که کاندیدایی (میرحسین موسوی) که توسط مردم بیشترین رای را آورده بود و بعد هم توسط حاکمیت فرو کشیده شد، آن رنگ را انتخاب کرده بود و مردم به احترام آن رنگ نام این جنبش را هم جنبش سبز نام نهادند و اولین اعتراضش هم با شعار «رأی من کو؟» شروع شده بود و به دنبال استقرار واقعی قانون در کشورشان و به دنبال آزاد شدن مطبوعات، آزادی زندانیان سیاسی و آزادی فعالیت سیاسی و انتخابات کاملاً آزاد بر اساس موازین بین المللی هستند. بنابراین مجموعاً من جنبش سبز را جنبش آزادیخواهانه ارزیابی می کنم. هر بخشی از جنبش سبز هم، ویژگی های مضاعفی نسبت به ویژگی های مشترک برای خود قائل هستند. لذا این جنبش صبغۀ دینی ندارد، اما دین ستیزی نیز معرف آن نیست.

در این جنبش عدم خشونت یکی از ویژگی های اصلی آن است و بدنبال این است که جامعه ای بر اساس گفتگو بنا نهاده شود و مدارا پیشه کند و هیچ تصمیم کلان در آن از نظارت عمومی نمایندگان قانونی مردم به دور نماند.

این جنبش یک جنبش ضد استبدادی است و دیکتاتوری را در هر لباسی محکوم می کند بخصوص با استبداد دینی که سکه رایج ایران معاصر است مخالفت می کند."


وی خاطرنشان کرد "فکر می کنم این ویژگی هایی بود که هم مرحوم سحابی به اکثر یا همه آنها قائل بود و من هم به آنها قائل هستم. اگر ما شرایط و بار جنبش را بیشتر کنیم، تعداد کسانی که به آن قائل هستند کمتر خواهد شد ما باید این جنبش را دراین زمان با ویژگی هایی معرفی کنیم که مجموعاً بیشترین طرفدار را داشته باشد."


استقلال مفهومی متعلق به دوران پیشامدرن نیست
کدیور همچنین متذکر شد "نکته ای که من در همین سخنانم به آن اشاره کردم، مسئله استقلال و استقلال طلبی جنبش بود. به نظر من استقلال مفهومی متعلق به دوران پیشامدرن نیست، این مفهوم امروز هم معنا دارد ممکن است برخی مصادیق آن عوض شده باشد. اما بسیاری از ملاک های آن هنوز هم باقی است.
این که شهروندان یک جامعه خودشان تصمیم بگیرند و این تصمیم - درست یا غلط - توسط خودشان اتخاذ شود و نه تحت رهنمود قدرت های خارج از آن جامعه، این شیوه امروز پسندیده و مطلوب می باشد و حال اگر کسی می آید و تبلیغ می کند که جنبش بدون کمک خارجی به نتیجه نمی رسد، و ما باید پنبه را از گوشمان به درآوریم و آن دوران گذشته است، بسیار خوب. اگرکسی به این شیوه می خواهد پیش برود، امثال من نمی پذیرند. ما به این شرط با این جنبش همکاری می کنم یا امثال سحابی یا بنظرم اکثر کسانی که در داخل ایران زندگی می کنند همه فشار ها را به جان می خرند، اما حاضر نیستند از چاله (استبداد دینی) به چاه (وابستگی) بیفتند."


ما می خواهیم با جهان آزاد تعامل داشته باشیم
محسن کدیور افزود "شاید در بخش استقلال (نسبت به آزادی، عدالت و اسلام رحمانی) جمهوری اسلامی موفقیت بیشتری داشت و در بخش های دیگر کاملاً مردود شده باشد، اما امروز وابستگی این رژیم به دولت های شرقی خصوصاً روسیه و چین، نگران کننده است و لذا ما همچون عزت الله سحابی بر نظریه موازنه منفی پافشاری کرده می خواهیم با جهان آزاد تعامل داشته باشیم شبیه آن چه مهدی بازرگان انجام می داد و با هر دولتی مذاکره می کرد، اما قرار بود ایران بر اساس منافع ملی اداره شود نه به شکل ماجراجویانه فعلی.
بنابراین یکی دیگر از ویژگی های بسیار مهم جنبش سبز در کنار خشونت گریزی، عدالت خواهی، آزادی خواهی، دموکراسی خواهی و تحول خواهی، این است که ما قرار است بر اساس سرمایه ایرانی و منافع ملی ایران پیش برویم. دولت های خارجی منافع خاص خود را دنبال می کنند و بر آنها حرجی هم نیست ما باید کوشش کنیم که کلاهمان را باد نبرد و ما هم باید منافع ملی خودمان را دنبال کنیم. این ویژگی هایی هست که من معرف جنبش سبز می دانم."


در حال حاضر ترکیه پرچمدار خاورمیانه است
در ادامۀ پرسش ها، یکی از حضار با اشاره به سخنان محسن کدیور پیرامون "ترکیه، بعنوان یکی از نمونه های واضح اسلام سیاسی دموکراتیک"، از "مخاطرات روی کار آمدن حکومتی نمونۀ ایران در آن کشور در صورت پیروزیِ مسلمانان" پرسش کرد، که محسن کدیور با اشاره به تفوق مجدد حزب اسلام گرای «عدالت و توسعه» - به رهبری رجب طائب اردوغان- گفت "اتفاقا اکنون دولتی که در ترکیه سر کار است و اکثریت را دارد، مسلمان است، اما مساوی ایران فعلی هم نشده است. در واقع ترکیه اکنون پرچمدار خاورمیانه است نه جمهوری اسلامی ایران. و صحبت ما با رژیم ایران این است که شما اگر ادعای رهبری خاورمیانه را دارید، حداقل الگویی مانند ترکیه را باید داشته باشید. الگوی شما شکست خورده است.
ما ادعایمان امروز این است که جمهوری اسلامی که در پاریس توسط آیت الله خمینی معرفی می شد - در آن زمان بنده ١٨- ١٩ساله بوم - واقعاً درِ باغ سبزی بود و ما آن را پسندیدیم و بر اساس آن رأی دادیم. امروزهم می گوییم می خواهیم همان وعده ها را عملی کنیم .اگرعمل نشده است، اشکال به نظریه نیست، اشکال به عمل است و تخلفی که صورت گرفته است. همان زمان گفته می شد جمهوری به همان معنا که همه جا جمهوری است ، به همان معنا که در همین پاریس جمهوری است، آیا الآن در ایران محقق شده؟ نشده است و لذا می خواهیم در ایران آن را محقق کنیم."


انتظار تفسیر واحد نه از قرآن داشته باشید و نه از متن های دیگر
محسن کدیور در پاسخ به پرسشی دیگر پیرامون اینکه "تعدد قرائت ها و تفاسیر از قرآن و اسلام، ما را به وضع فعلی دچار کرده و آیا بهتر نیست به یک تفسیر واحد برسیم" تصریح کرد "حتی ما هم این قرائتی که داریم، اگر روزی این قرائت با پشتیبانی اکثریت مردم به قدرت برسد، حق حذف دیگر تفاسیر و قرائتها را ندارد. در این صورت ما هم به سرنوشت امروز جمهوری اسلامی دچار خواهیم شد. ما به دنبال جامعه ای هستیم که امکان قرائت های مختلف از متن میسر باشد، هم در متون مقدس این امکان هست هم در متون غیر مقدس.
به دلیل تکثری که در فهم انسان هاست، هر متنی امکان تفاسیر متفاوت دارد، این بر می گردد به پیشینه ذهنی ما، به اطلاعات ما و به خیلی از عوامل دیگر .

هرمنوتیک نیز همین است. لذا شما چنین انتظاری نه از قرآن داشته باشید و نه از متن های دیگر. اما این انتظار را داشته باشید که ما بر سر یک تفسیر - در عمل و نه در نظر - به اجماع نزدیک شویم و به نتیجه برسیم که اگر بخواهیم جامعه ای را اداره کنیم می باید این ضوابط را پذیرفته باشیم."


در عرصه عمومی لازم نیست خود را از استناد به متون دینی محروم کنیم
این پژوهشگر دینی افزود: "اشاره کردم که ما در عرصه عمومی لازم نیست خودمان را از استناد به متون دینی محروم کنیم، بلکه می توانیم برای تبیین برخی اصول به متون دینی اشاره کنیم اما همزمان باید توان توجیه علمی آن را برای کسانی که اعتقاد و باور دینی ما را ندارند هم داشته باشیم. مارتین لوترکینگ رهبر سیاه پوستان آمریکا همین روش را نسبت به انجیل در پیش گرفت، از مساوات و آزادی تفسیر انجیلی می کرد اما در همان زمان تبیین عقلانی هم ارائه می شد، این استناد به تعالیم دینی در عرصه عمومی به هیچ وجه در دنیای مدرن مردود نیست و بخصوص در جوامع سنتی نفوذ و قابلیت تأثیر بسیار فراوانی خواهد داشت."


قانون مجازات اسلامی بنظر من یکی از پسرفته ترین قانون نویسی ها در جهان معاصر است
محسن کدیور در خصوص اینکه "مسلمانِ دموکراتی که قصد برپایی حکومتی مبتنی بر دموکراسی را دارند، مبانی قضایی خود را از کجا باید استخراج و پیاده کنند؟"، پاسخ داد "سوال بسیار خوبی است، در تجربه مشروطه قضاوت عرفی با قضاوت شرعی در قانون اساسی و متمم آن تفکیک و گفته شده بود در حوزه عرفی به قانون و مجلس شورای ملی مراجعه می شود و در حوزه شرعی تقنین و قضاوت فقط به عهده فقهاست.
در قانون اساسی جمهوری اسلامی این تفکیک برداشته شد اما نه به نفع سیستم عرفی، بلکه تنها سیستم شرعی در آن پیش بینی شد. قانون مجازات اسلامی که بنظر من یکی از پسرفته ترین قانون نویسی ها در جهان معاصر است، همین وظیفه را به عهده گرفت. در نوشته های متعددی من متذکر شده ام که بسیاری از فقها در زمینه قضاوت اشتباه کرده اند که پنداشته اند قضاوت صرفاً کار فقهاست."


وی افزود "قضاوت دو بخش دارد، به زبانی نزدیک به زبان حوزوی، یک بخش آن بر می گردد به مسائل اجتهادی و استنباطی که دیوان عالی کشور در حال حاضر این وظیفه را دارد و می توان گفت که فقها می باید در این بخش دخیل باشند. اما بخش اصلی قضاوت که اصل قضاوت است به وظیفه قضات در دادگاهها بر می گردد، یک کار عرفی، علمی و حقوقی است، به جرم شناسی و حقوق جزائی و دیگرعلوم مدرن حقوقی باز می گردد و لزوماً فقه نیست.
لذا یکی از اشتباهاتی که در جمهوری اسلامی ایران اتفاق افتاد، اینهمانی فقه و حقوق بود. علاوه بر اینهمانی های دیگر از قبیل اینهمانی فقه و سیاست، اینهمانی فقه و اقتصاد."


می توان مسلمان دموکرات بود، اما همزمان به حکومت دینی و به ولایت فقیه هم معتقد نبود
کدیور تصریح کرد "در شیوه ای که این جا تجویز شد (اسلام سیاسی دموکراتیک)، همه قوانین قضایی می باید از تصویب مجلس نمایندگان واقعی مردم بگذرد و حقوقدانان در موردش اظهار نظر کنند و هیچ حق ویژه ای نه در حوزه قضاوت و نه در غیر این حوزه برای فقها نیست. رعایت موازین صوری آیین دادرسی لازمه اجرای عدالت قضائی است، حتی اگر پیشینه فقهی هم نداشته باشد. اگر الآن خود فقها هم به زندان بیفتند، پاره ای جز توسل به همین موازین صوری آیین دادرسی و دادگاه استیناف و هیات منصفه و دیگر موازین حقوقی غیرفقهی ندارند. لذا در این زمینه باید کاملاً بر اساس حقوق مدرن پیش رفت نه به شیوه فقه سنتی فقهای گذشته."


هر ایرانی که مالیات می دهد، حق دخالت در تعیین سرنوشت کشورش را دارد
محسن کدیور در پاسخ به پرسشی پیرامون "نقش و جایگاهی که خود و بخشی از مسلمانان دموکرات برای «دگراندیشان» قائلند"، ابراز عقیده کرد "دگراندیشان شهروندان ایرانی هستند. و بالتبع، تمام شهروندان ایرانی، چه دگراندیش و چه کسانی دیگر، در ادارۀ کشور باید از حقوق مساوی برخوردار باشند. گر چه ممکن است از تعالیم اسلامی در عرصه عمومی الهام گرفته باشیم، اما از لحاظ حقوقی، هیچ امتیازی میان مومن و غیر مومن قائل نیستیم. همه انسان، ایرانی و شهروندانی هستند که در اداره جامعه از حقوق مساوی برخوردارند."


وی تصریح کرد "این تساوی حقوق نیز، از نمایندگی مجلس، تصدی مشاغل و تمام امور مملکتی است. و یک استدلال تاریخی که در دوران مشروطه از میرزای نائینی به کار برده می شد خاطرنشان می سازد «هر کس مالیات می دهد، حق دخالت در امور و مقدرات کشور را دارد.» و این می تواند استدلال محکمی باشد. که هر ایرانی که مالیات می دهد، اعم از مسلمان شیعه و سنی، زرتشتی، مسیحی و یهودی و .... حق دخالت در تعیین سرنوشت کشورش را دارد."


اسلامی سیاسی دموکراتیک، در تقابل با اسلام بنیادگرای غیر دموکرات
محسن کدیور در مقایسۀ میان اسلام سیاسی دموکراتِ مدنظر خود و همفکرانش با اسلام بنیادگرایِ رسمیِ جهان اسلام (مانند جماعت اسلامی پاکستان، اخوان المسلمین اولیه در مصر و ولایت مطلقه فقیه در ایران) گفت "امروز مسلمانانی هستند مثل مهدی بازرگان، مثل عزت الها سحابی و مثل بسیاری از روشنفکران دینی معاصر، که به اسلام سیاسی دموکراتیک قائل هستند. بدین معنا که معتقد هستند در اسلام تعالیم ظلم ستیزانه ای یافت می شود که می توان برای مبارزه با رژیم، به تعالیم امام حسین در کربلا استناد کرد، می توان حاکمیت را بر اساس آموزه های سیاسی امام علی نقد کرد و این نقد ها در جامعه فعلی ایران بسیار تأثیرش بیشتر از رویکردهای عرفی و غیر دینی هم هست و در عین حال همزمان به حکومت دینی، حکومت ایدئلوژیک، و نه ولایت فقیه هم معتقد نبود، این ها را باید باور کنیم."


ما قائلان به دموکراسی و سکولاریسم و اسلام سیاسی همزمان هستیم
این فعال جنبش سبز تصریح کرد "من همه سخنان امروزم اتفاقاٌ پیرامون این نکته بود که ما قائلان به دموکراسی و سکولاریسم و اسلام سیاسی همزمان هستیم. عزت الهم سحابی که امروز به تجلیل از او سخن گفتم، در سال ۵٨ در مجلس خبرگان قانون اساسی برخاست و ولایت فقیه را نقد کرد و رسماً به ولایت فقیه رأی منفی داد.
نمی توانیم به او (بعنوان یک اسلامگرا) بگوییم آمدی و حکومت دینی را تثبیت کردی، وی در زمان آیت الله خمینی در خزانه تهران سخنرانی عمومی کرد و نظریه ولایت فقیه را نقد کرد. من امروز وامدار او هستم برای اینکه او زودتر از دیگران به این نکته رسیده بود و گفته بود ولایت سیاسی فقیه اشتباه است و این شیوه، شیوه صحیحی نیست و بعد هم به صراحت می گوید ما مسلمانانی هستیم که می خواهیم به تعالیم سیاسی اجتماعی اسلام عمل کنیم اما در عین حال مدرن هستیم، در عین حال دموکرات هستیم، ایشان می گفت در عین حال سوسیالیست هستیم، و در عین حال سکولار هم هستیم. این ها را می خواهیم باور کنیم، عرض من امروز این است اگر کسی فکر می کند جمع اینها ممکن نیست، بسیار خوب، مهمترین دلیل برای امکان شی وقوع آن است. کسانی پیدا شدند که در اسلامشان هیچ تردیدی نیست، معترضه عرض کنم: در دادگاه به من گفتند که چرا با اینها (ملی مذهبی ها و نهضت آزادی ها) رفت و آمد داری؟ پاسخ دادم: اگر قرار باشد آزادانه پشت سر کسی نماز بخوانم، اول پشت سر یدالهآ سحابی نماز می خوانم. به خاطر اینکه در او هیچ غل و غشی ندیدم جزء صالح ترین انسان های دوران ما بود. در حالی که سالهاست در نماز جمعه حکومتی شرکت نکرده ام به این دلیل که امام جمعه عادلی را نیافتم، این را در بازجوئی هایم نوشتم، خوب حالا حال شما می خواهید بفرمایید اینها مسلمان نیستند و یا اسلام را نمی فهمند!؟ به چه دلیل اسلام، اسلام آقای مصباح یزدی و محمد یزدی است اما به عنوان مثال سحابی و بازرگان و سروش و دیگران اسلام را نمی فهمند؟ فهم و شعور اینها از اسلام بالاتر از فهم و شعور حکام سیاسی معاصر است . عرض من این است کسانی در ایران داریم که همزمان به این امور قائل هستند و هیچ تناقضی هم نیست."


وی در بخش دیگر از پاسخ به سوالات تاکید کرد "ما با کسانی که هویت دینی ندارند، با سکولارهای معتدل و غیر ستیزه گر، هیچ مشکلی نداریم و بر رعایت منافع ملی اشتراک نظر داریم، و هر دو داریم به یک سمت پیش می رویم. به نظر من اکثر افراد و جریانهای دین ناباور ما از این گونه هستند و از گونه ستیزه جو و رادیکال نیستند و اکثر مواضع و بیانیه ها را با هم امضاء می کنیم و در راه آزادی و آبادی ایران همراه هستیم."


حامیان اسلام بنیادگرا هم حق فعالیت دارند، اما به شرط رعایت دموکراسی
کدیور همچننی تصریح کرد "در ترکیه رژیم سکولار است. حزبی با هویت اسلامی شرکت کرده و قدرت را هم بدست گرفته و سر مدت معین هم قدرت را به منتخب بعدی مردم تحویل می دهد، چه اشکالی دارد؟
در ایران هم فرض کنید انتخابات آزاد بگذاریم هم احزاب عرفی و هم احزاب با گرایش اسلامی دموکراتیک و هم احزاب با گرایش اسلام بنیادگرا هر سه شرکت کنند، چه اشکالی دارد؟ بنده معتقدم گرایش رسمی هم در ایران قائل دارد، اینجور نیست که به قول معروف همه شان ساندیس خور و رانت خوار باشند، نخیر، کسانی هم هستند که به این تفکر باور دارند و من آنها را به رسمیت می شناسم. یعنی فکر نکنند فردی که در بسیج است، حتماً همانی هست که منتقدان جمهوری اسلامی ترسیم می کنند. ما باید باور کنیم که مدافعان رژیم جمهوری اسلامی - فرض کنید کمتر از ١۵ درصد از ایرانیان- آنها هم حق دارند حزب تشکیل دهند و آنها هم حق دارند در انتخابات شرکت کنند و اگر اکثریت پیدا کردند برای مدت معین آنها هم بیایند و دولت تشکیل دهند. اگر هم احزاب عرفی پیروز شدند، آنها هم حق دارند دولت تشکیل دهند، اگر هم اسلام گرایان دموکراتیک در انتهابات پیروز شدند یک دولت اسلامی دموکراتیک، شبیه احزاب دموکراتیک مسیحی اروپا بر سر کار خواهد آمد. چطور در کشورهای اروپایی می توان حزب دموکرات مسیحی داشته باشیم اما در کشورهای با اکثریت مسلمان حزب دموکرات اسلامی نمی توانیم؟ به چه دلیل؟ آنها هم می توانند دولت تشکیل دهند.
سر وقت هم که رسید، اگر نخواستند که بروند، گریبان آنها گرفته و گفته می شود "چهار سال (یا مشابه) وقت داشتی و در آن زمان مقرر هم نمی توانی حق اقلیت را نقض کنی، آن اقلیت حق دارند از حقوق تبدیل شدن به اکثریت برخوردار باشند."


وی تصریح کرد "ااز جانب بنیادگرایان مسلمان افراط شده است، ما تفریط نکنیم . یعنی نیاییم یک سکولاریسم ستیزه جو را بر ایران مسلط کنیم. بنظرم این جواب نمی دهد."


هم بنیادگرایان، هم عرفی گرایان و هم مسلمانان دمکرات
کدیور افزود "در حال حاضر اگر بیاییم نوعی سکولاریسم را تبلیغ کنیم که دینداران ایران واهمه کنند که اگر این ها به قدرت برسند دینمان را نمی توانیم حفظ کنیم، مقاومت می کنند، چرا باید اینطور رفتار کرد؟ من معتقدم، می شود با یک سیاست مدبرانه و واقع بینانه هم حقوق مؤمنان و دینداران را به رسمیت بشناسیم و هم حقوق دین ناباوران را، با پذیرش این اصل ساده که همه ما شهروند ایرانی هستیم و همه ما از حقوق مساوی برخورداریم و من هم ضمناً در این نوشته و گفتار دقیقاً اشاره کردم که احزاب اسلامی و غیر اسلامی هر دو حق فعالیت دارند و لذا هیچ کسی هم نگران نشود هم بنیادگراها، هم عرفی گرایان هم افراد مسلمان دموکرات همه حق دارند."


شیوه استبدادی حکومت نوعاً به اپوزسیون هم سرایت می کند
محسن کدیور در پاسخ به پرسشی پیرامون "دلایل گسستگی جامعه ایرانِ مخالفت حکومت" و "نحوه کمک رسانی ایرانیان خارج از کشور به جنبش" گفت "مشکل جوامع استبدادی این است که شیوه استبدادی حکومت نوعاً به اپوزسیون هم سرایت می کند، یعنی وقتی آنها اجازه گفتگو نمی دهند و تحمیل می کنند و انحصار گرایی می کنند به یک نحوی در اپوزسیون هم این شیوه را می شود مشاهده کرد اما بالاخره در این دو سال قدم های خوبی برداشته شده است و دل ها به هم نزدیک تر شده است و امروز صاحبان سلیقه های مختلف راحت تر با هم گفتگو می کنند، فکر می کنم یک سال دیگر هم که بگذرد این نزدیکی بیشتر شود و ما بتوانیم با همدلی بیشتری پیش برویم. میزان همگرائی منتقدان جمهوری اسلامی تا کنون هم بد نبوده است."


ایرانیان خارج از کشور
وی افزود "اکنون ایرانیان داخل کشور از خانواده زندانیان سیاسی با افتخار پشتیبانی می کنند و نیازی به کمک مالی ایرانیان خارج از کشور نیست، ایرانیان خارج از کشور اگر توانایی دارند که دارند، رسانه های ملی و تلویزیونهای ایرانی مبتنی بر مصالح ملی را حمایت کنند. مشکل ما این است، آیا چهار میلیون ایرانی خارج از کشور این بضاعت را ندارند که رسانه های ایرانی را حمایت کنند تا صرفاً با منابع مالی ایرانیان حرکت کنند؟ فکر می کنم که این مهمترین کاری باشد که می توان به هموطنان داخل کمک کرد. اگر کسی توانایی مالی دارد پا پیش بنهد.

 

استقلال بدون آزادی در جامعه معاصر افسانه ای بیش نیست
محسن کدیور در پاسخ به پرسشی پیرامون "مردودیِ حکومت جمهوری اسلامی حتی در مقوله استقلال"، توضیح داد "امروز در ایران میزان نقض آزادی از میزان نقض استقلال بیشتر است. اگر شما بخواهید به حکومت ایران از بیست نمره بدهید، در حوزه آزادی ممکن است صفر بگیرد، در حالی که در حوزه استقلال ممکن است حدود شش و هفت کسب کند.
من معتقدم استقلال بدون آزادی در جامعه معاصر افسانه ای بیش نیست. شما الآن رژیم های دیکتاتوری منطقه مثل سوریه و لیبی را مشاهده می کنید، میزان کشتاری که در این کشورها صورت می گیرد از رژیم های وابسته ای مثل مصر و تونس بیشتر است. لذا نیاییم مردم را بین دوگانه استقلال و آزادی مخیر کنیم. مثل اصل نه قانون اساسی بیاییم بگوییم ما هم استقلال را می خواهیم هم آزادی را و معتقد هستم استقلال بدون آزادی خواستنی نیست آنچنان که آزادی بدون استقلال هم خواستنی نیست، هر دو را با همدیگر دنبال می کنیم. ضمناً تصمیمات سیاست خارجی هم در ایران اطلاع دارید که صرفاً با نظر دولت و رئیس جمهور اتخاذ نمی شود و غالباً رژیم و نظام و رهبری هستند که تصمیم می گیرند."


انقلاب یا اصلاح
این فعال جنبش سبز، در پاسخ به پرسشی پیرامون اینکه "آیا نظام جمهوری اسلامی اصلاح پذیر است، یا خیر؟ و یا اصلا برای این سیستم در حال حاضر می توان راهکار اصلاحات متصور بود"، ابراز عقیده کرد: "معتقدم اگر راه دیگری غیر از اصلاحات در حال حاضر ممکن است، لطفاً حتماً آنرا عملی کنید، چرا که در موقعیت و شرایط کنونی، بیش از این به عقلمان نمی رسد.
حال فرض کنید که این سیستم اصلاح نشود چه کار باید کرد؟ انقلاب کنیم؟ چه کسی باید انقلاب کند؟ مردم ایران؟ من اتفاقاً وقتی بحث های مشابه صحبت های شما را می شنوم یاد این جمله عارف بزرگ ایرانی شیخ ابوسعید ابوالخیر می افتم: خدا رحمت کند که برخیزد و قدمی پیش نهد. الآن وضعیت در ایران قفل شده است، خفقان به حدی رسیده است که با کمترین تجمع افراد شاخص بلافاصله می روند سراغش آنها و دستگیرشان می کنند و اجازه هیچ فعالیتی داده نمی شود. فقط افراد شناخته نشده باقی می مانند که آنها هم کمتر تجربه سیاسی دارند. لذا وضعیت قفل شده، حال در داخل کشور فرض کنید رئیس جمهور قبلی، یعنی سید محمد خاتمی چهار شرط برای شرکت در انتخابات می گذارد. آیا این نحوه برخورد و حمله به او صحیح است، که بگوییم سخنی نگو؟ همین شرط های حداقلی را هم ما مطمئنیم که حاکمیت نخواهد پذیرفت و یک بی آبرویی دیگری برای جمهوری اسلامی خواهد شد. ما البته از این شروط استقبال می کنیم، و بر رعایت موبموی آن هم تاکید می کنیم. هر کسی راه حلی برای شکستن وضعیت موجود دارد حتماً پیشنهاد بکند و به جای اینکه کسانی را که داخل کشور سخنی می گویند را تخطئه کنیم، بیاییم خودمان راه حل ارائه کنیم."


وی افزود "مطالبی که ایرانیان خارج از کشور در انتقاد به این موارد (شروط خاتمی) نوشتند را خواندم آیا شما راه حلی هم در آن یافتید؟ اگر یافتید حتماً بلند شوید و به من هم بفرمایید که همه جا پخش شود. وقتی می گوییم اصلاحات تدریجی یعنی اینکه به هر صورت امکان انقلاب نیست، امکان تغییر یکباره وجود ندارد."


حوادث اخیر شعله بود و نه جرقه، اما...
محسن کدیور در توضیح دلایل خود برای حمایت از «اصلاحات» تصریح کرد "در تونس یک جوان خودسوزی می کند جرقه می شود و مردم به خیابان می ریزند، در ایران عزیزانی که عکس شان پشت سرمن نصب شده است( سحابی و صابر) به شهادت رسیدند، دیگر از این هم می خواستید دردناک تر باشد؟ زندانی سیاسی را که اعتصاب غذا کرده کتکش بزنند و به واسطه آن ضرب و جرح از دنیا برود، در اعتراض به شهادت بانوئی که در کنار تابوت پدرش با ضرب و جرح مأموران امنیتی جان داده است، به نظر می رسد اگر قرار بود جرقه باشد اینها شعله است و بیش از جرقه است اما چه اتفاق در داخل کشور افتاده است که اینها اثر نمی کند؟
خفقان در ایران بسیار زیاد است و تفاوتی هم که این جامعه با جامعه مصر و تونس دارد این است که این جا با یک حکومت جوان انقلابی ضدامپریالیست به ظاهر دینی اما استبدادی مواجه ایم، مبارزه کردن با استبداد دینی هم به مراتب دشوارتر از مبارزه با انواع دیگر استبداد است."


عوامل اطلاعات افراد را به جان هم می اندازند
وی افزود "لذا باید با هم همفکری کنیم و به جای تخطئه کردن افراد داخل کشور که تو اصلاح طلب حکومتی هستی، آن یکی تحول خواه ساختاری، راه حلی برای برون رفت از وضع موجود را بیابیم . حال اگر اسامی مان عوض شد، مطلب عوض می شود؟ من فکر نمی کنم این شیوه جز اینکه خود عوامل اطلاعات ایران وارد فضای مجازی می شوند و افراد را به جان هم می اندازند، چیزی دیگر باشد... در حدی که من اطلاع دارم شرط هایی که محمد خاتمی گذاشته دقیقاً همان حداقل هایی است که میر حسین موسوی در بیانیه هایش نوشته بود، البته با ادبیات متفاوت.
آزاد کردن زندانیان سیاسی، رفع توقیف از مطبوعات، رفع نظارت استصوابی و امکان انتخابات آزاد، مگر کف مطالبات ما نیست؟ باور کنید همین چهار مورد هم اگر انجام بشود خیلی چیزها فرو می ریزد و ما مطمئن هستیم حکومت ایران جرات نمی کند همین چهار شرط کوچک را انجام دهد و عملی کند."


وی خاطرنشان کرد "البته بله ما مطالبات خیلی بیشتری داریم اما در حال حاضر همه مطالبات را که با همدیگر نمی شود پیش ببریم."


روند ترکیه در میان مسلمانان مقبولیت دارد
محسن کدیور در پاسخ به پرسشی که رویکردی به نقد برخی مخالفان و نسل جدید از مرحوم سحابی پیرامون "اصرار بر اصلاحات تا رسیدن حکومتی دموکراتیک و سکولار، اما بر مبنای اسلام" بود، گفت "سحابی که پانزده سال از عمرش در زندان گذراند و نیمی از زندانش هم بعد از انقلاب اتفاق افتاد، باز از زندان که بیرون می آید، دست از اصلاح طلبی خود بر نمی دارد.
در ترکیه معاصر و ایران معاصر نیز، قابل بحث اینکه در ترکیه فتح الله گولن یک شخصیت غیر قابل انکار است، اسلام خواه هست، اما وارد حوزه سیاست هم نشده، احزاب اسلامگرای در راس قدرت نیز، دم از ولایت فقیه و خلافت اسلامی نمی زنند، چون دموکرات هستند و آزادی احزاب و پوشش اختیاری و... هم هست و این اسلام گرائی معتدل ترکی در تمام کشورهای مسلمان مقبولیت دارد. در فلسطین بیشتر از اینکه برای جمهوری اسلامی هورا بکشند که هزینه هایی هم ظاهراً از جیب ملت ایران انجام می شود، از ترکیه طرفداری می کنند. خوب حالا چه کسی بیشتر از همان آرمان فلسطین حمایت می کند؟ جمهوری اسلامی یا ترکیه؟ در هر جا، در همین جریان غزه، ترکیه برگ برنده را داشت نه جمهوری اسلامی، آقایان جمهوری اسلامی شعار می دهند، ترکیۀ سکولار دارد عمل می کند."


نحوه تاثیرات دین در جامعه
محسن کدیور در خصوص "نحوه تاثیرگذاری دین در سیستم دموکراتیک اسلامی" و جایگاه دین در نتیجۀ حکومتی سکولار و عرفی گفت "من تفسیرم از ترکیه متفاوت است اما به هر صورت، دموکراسی خلأهایی دارد که با ایدئولوژی ها، ادیان و مکاتب مختلف پر می شود به شرطی که ضوابط دموکراسی هم به صورت کامل رعایت بشود. ممکن است شما این خلأها را با سوسیالیسم، مارکسیسم، لیبرالیسم، مسیحیت یا اسلام یا هر دین دیگری پر کنید، ما در مورد آن خلأها داریم صحبت می کنیم به علاوه، دین به دو شکل می تواند در یک جامعه تأثیر بگذارد، یکی تأثیر حقوقی و یکی تأثیر حقیقی، بحث ما وقتی می گوییم حقوق شهروندی یعنی به لحاظ حقوقی دینداری افراد هیچ دخالتی و هیچ حق ویژه ای برای آنها ایجاد نمی کند اما آن ساختار حقیقی جامعه در ساختار حقوقی جامعه تأثیر می گذارد. مگر ممکن است ساختار حقیقی جامعه چیزی باشد و ساختار حقوقی متعارض و متضاد با آن باشد؟


قوانین بازی دموکراتیک را پذیرفته ایم
کدیور پیرامون "نوع تفاوت میان اسلام شناسنامه ای و اسلام سیاسی دموکراتیک" (که در سخنرانی مطرح کرده بود)، به یکی از پرسش کنندگان گفت "عرصه عمومی چند حوزه دارد یکی جامعه مدنی است. با جامعه مدنی که مشکلی نداریم و دین به شدت می تواند تأثیرگذار باشد در «ان . جی . او» ها و حتی در انجمن های خیریه، در انجمن های صنفی، یک بخش دیگری هم در یک تعریف احزاب سیاسی هم جزء این گروه حساب می شوند و در تعریف دیگری احزاب سیاسی خارج جامعه مدنی محسوب می شوند، خوب احزاب سیاسی می توانند هویت غیردینی داشته باشند، می توانند هویت دینی داشته باشند به شرط اینکه حقوق پایه مخالفین خودشان را رعایت کنند اعم از دیندار و غیر دینی.
من هیچ مشکلی در این زمینه نمی بینم، تفاوت اسلام شناسنامه ای و اسلام سیاسی دموکراتیک را هم در این می بینم، اسلام شناسنامه ای تنها تعلقش به اسلام، شناسنامه پدر و مادر است. لذا هیچ کاری با این عرصه ندارد، اما اسلام سیاسی دموکراتیک در عرصه حقیقی مسلمان است و در عرصه حقوقی هم ضوابط مدرن سکولار را پذیرفته و قواعد بازی را قبول کرده است. تفاوتش در این است ما مسلمانانی هستیم که قواعد بازی دموکراتیک را پذیرفته ایم، و ما هم جمعیتمان کم نیست، فراوان هستیم، اگر وارد بازی دموکراتیک شویم، به شرط این که دیگر سلیقه ها هم در بازی دموکراتیک شرکت کنند، ما می توانیم یک جامعه پلورال سکولار دموکرات داشته باشیم، اگه نتوانستیم همدیگر را تحمل کنیم و شما گفتید که تو یکی چون دین داری حق نداری با تابلوی خودت بیایی، اتفاقاً من می گویم من با تابلوی خودم می آیم شما هم با تابلوی خودت بیا، جامعه اختیار بکند، هر کدام چهار روز مهمان هستیم، مردم نپسندیدند صحنه را ترک می کنیم نفر بعدی بیاید، حالا الگوی ترکیه و اندونزی و انشاءالله هم به همت شما فردا ایران."


تداوم وحشت حکومت از جنبش سبز
کدیور در توضیح "ضرورت ارائۀ برنامۀ عملی - یا قابل انجام- جنبش سبز در حوزه های سیاسی و اقتصادی و اجتماعی و... نحوۀ جذب مجدد مردم در مسیر جنبش"، اظهار داشت "یک برنامه اجمالی ارائه شده است، یعنی همان منشور جنبش سبز که موسوی و کروبی امضا کردند که بالاخره برنامه ای حداقلی است، و البته می تواند ویرایش های بعدی هم داشته باشد، هر کس هم اگر چیزی به ذهنش می رسد، منتشر کند تا در تکمیل ویرایش بعدی سهیم شود.
نکته قابل ذکر دیگر این است که اکنون جنبش سبز واقعاً خاموش نشده است. از جنازه که نمی شود نمی ترسد. این همه خط و نشان که سپاه و رژیم برای جنبش سبز می کشند و مدعی می شوند که جنبش مرده، خوب اگر مرده است چرا می ترسند، چرا یک زمانی که اعلام رهپیمایی می شود تعداد نیروی امنیتی که به خیابان ها می آورند از ارتش ایران هم بیشتر است؟
این نشان دهنده این است که حکومت از یک موجود زنده می ترسد، و این موجود اگر مرده بود که نباید محصورش می کردند. من نوشته بودم که شیر را در زنجیر و مرده را زیر خاک می کنند، آقایان آمده اند شیران این جنبش – موسوی و کروبی - را در زنجیر کردند. اینها بیایند بیرون دوباره اعلامیه می دهند، دوباره اظهار نظر می کنند و دوباره هم حکومت را به چالش می کشند."


اصلاح روش دوران اصلاحات
محسن کدیور در ادامه خاطرنشان کرد "موسوی و کروبی یک حداقل را گرفتند و روی آن استقامت کردند، ما اشتباهی که زمان اصلاحات کردیم را الآن نباید تکرار کنیم، آن زمان آمدیم مطالبات فراوان مطرح شد با استقامت های کوچک، حال داریم مطالبات کوچک مطرح می کنیم اما با استقامت های بزرگ، به نظرم این راه پیروز است، استقامت بر مطالبات کوچک، همه هم کمک کنیم. هر چه می توانید به مطالبات دامن نزنید. ما مطالبات بسیار اندک داریم، مطالبات حداقلی ما در حال حاضر لغو نظارت استصوابی، آزادی زندانیان سیاسی، رفع توقیف از مطبوعات، آزادی احزاب سیاسی و انتخابات آزاد است. همین ها اگر انجام بشود قدم بلندی است. هر کسی زورش می رسد و توانائی بیش از این دارد بسم الله، ما جلویش را نگرفته ایم، برود حریف را بسرعت ضربه فنی کند، ما هم برایش دعا می کنیم!"


تخمین میزان شرکت کنندگان در انتخابات و ...
کدیور در پاسخ به یکی از پرسش ها پیرامون "میزان احتمالی شرکت کنندگان در انتخابات آتی و حامیان حکومت" ابراز عقیده کرد "انتخابات های ایران نشان داده است که هر زمان مردم مشارکت حداکثری بکنند، طرفداران حکومت در اقلیت هستند، هر زمان که ما قدرت بسیج نداشته باشیم، سی چهل درصد از رأی دهندگان ایرانی – اکثریت خاموش - معمولاً دقیقه نود تصمیم می گیرند و تحریکشان هم برای شرکت در انتخابات دشواراست. در دهه گذشته تخمینا می توان گفت حدود پانزده درصد فعال موافق رژیم داشته ایم، حداقل حدود پانزده درصد هم فعالان منتقد رژیم قابل شناسائی است. سی چهل درصد هم داریم که گاهی شرکت می کنند و گاهی شرکت نمی کنند و لحظه آخر تصمیم می گیرند و غالبا متمایل به اصلاح طلبان هستند. سی درصد هم غالباً شرکت نمی کنند. این حدود را می توان در مجموعه انتخابات مختلف در نظر گرفت، آنوقت این وسط ما هستیم که آن اکثریت خاموش را به صحنه بیاوریم. با وقایع بعد از انتخابات 88 حدس من این است که طرفداران رژیم با کاهش جدی روبرو بوده است، از این رو واضح است که از انتخابات آزاد با مشارکت حداکثری مردم واهمه داشته باشند.

انتخابات شوراها آنچنان شوری در مردم نیافرید، یعنی در تهرانی که غالباً سقف رأیش سه میلیون نفر بود، با ششصد هزار نفر رفتند داخل آن شورا. مرحوم مهندس سحابی همان وقت جدول کشیده بود و گفت یازده درصد حائزان رأی ایران در انتخابات شرکت کردند، با یازده درصد آن انتخابات چقدر مشروعیت داشت؟ اگر آمار دیگری در دست دارید حتماً منتشر بکنید."


از کجا و چه کسی آغاز کند؟
کدیور در پاسخ به سوالات یکی از شرکت کنندگان پیرامون "امکان پذیر بودن راه حل اعتصاب عمومی و اعتراضات مشابهی چون تحریم انتخابات" گفت "در شرایط فعلی همین الآن اعلام اعتصاب عمومی کنید! می توانید ببینید چند نفر در ایران اعتصاب می کنند. کسانی آمدند طی این مدت اعلام تظاهرات کردند. شما میزان پاسخ گویی عمومی را دیدید مسائل به این سادگی نیست. هر کسی هر راه حلی دارد، نه تنها الآن، بلکه سه دهه است تجویز شده، توصیه شده، جوابش هم داده شده است. چرا ما بخواهیم خودمان را گول بزنیم. در موقعیت فعلی اپوزیسیون توان بسیج عمومی ندارد. هر که می تواند بسم الله! هیچ کس هم مانع نشده است.

در مورد تحریم انتخابات هم، بارها کسانی بودند که انتخابات را تحریم کردند، اگر انتخابات تحریم شده بود که همین جنبش سبز اتفاق نمی افتاد، مگر بار قبل عده ای نیامدند انتخابات را تحریم کردند، نتیجه اش چه شد؟ برعکس، آن جریانی جواب داد که در انتخابات مشارکت فعال کردند و با شرکت خودشان آمدند و کاندیداهایی که از فیلتر شورای نگهبان گذشته بودند را مورد انتخاب قرار دادند و باعث تحولاتی در کشور شدند."


محسن کدیور در پاسخ به ادامه سوال فوق که "از منافات هویت ملی با هویت دینی" پرسیده بود، یادآورشد "همان طور که در بحث اشاره شد، مهندس سحابی پیرامون بحث هویت ملی اعلام کرده بود که «ما ایرانی هستیم و مسلمان» و این حرفی درست است و با هم منافاتی ندارد بشرطی که دینداری نوگرایانه باشد."


باید در شیوه مبارزه تجدید نظر کنیم. مقدم بر اصلاح قانون اساسی، اصلاح ساختار فرهنگی جامعه است
کدیور در پاسخ به اینکه "آزادی زندانیان سیاسی مقدم است یا اصلاح قانون اساسی؟"، تاکید کرد: ابتدا باید در شیوه مبارزمان تجدید نظر کنیم، آن شیوه های گذشته پاسخ نداد اگر پاسخ داده بود امروز وضع و حال ما بهتر از این بود و در مورد این که پرسش شد "مقدم آزادی زندانیان سیاسی است یا اصلاح قانون اساسی"، بنظرم اگر توان اصلاح قانون اساسی دارید، حتماً اقدام کنید و یک لحظه هم تردید نکنید، اما قانون اساسی را چگونه باید اصلاح کرد؟ بر اساس قانون اساسی موجود راهکارهایی را پیش بینی کردند که در وضعیت فعلی امکان پذیر نیست. امروز اگر اعتصاب، تظاهرات و تغییر قانون اساسی را مدنظر بگذاریم، باید ببینیم چه کسی باید اینها را انجام دهد؟ من یا شما؟ یا هر دو با هم؟ اگر شدنی بود که تا حالا انجام شده بود. اگر از من می پرسید، مقدم بر اصلاح قانون اساسی، اصلاح ساختار فرهنگی جامعه است. برخی ساختارهای فرهنگی است که الآن پشتوانه این نهاد های ضد دموکراتیک شده است. و اصلاح فرهنگی تدریجی و نیازمند برنامه است."


نفت، بلای جان ملت ایران
محسن کدیور خاطرنشان کرد "مشکلی دیگر نیز آن است که دولت در ایران به دلیل پول بادآوردۀ نفت، نیازمند به مالیات مردم نیست. طبیعتا پس گوشش هم بدهکار مطالبات مردم نیست و بالعکس این مردم هستند که چشمشان دنبال یارانه ای هست که پول نفت آنهاست. پس طلای سیاه (نفت) بلای جان ما شده است؛ که اگر دولت ها نیازمند مالیات ما شهروندان بودند، الآن وضع و حال ما این نبود."


شعار نه غزه نه لبنان
کدیور در ادامه، پیرامون "شعارهای نه غزه- نه لبنان" و همچنین "هم غزه – هم لبنان" در جریان حوادث بعد از انتخابات، پاسخ داد "در مورد شعار نه غزه نه لبنان هم سوء تفاهمی پیش آمد و در دو مطلب کتبی بعد از توضیح داده شد که شعار نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران در تهران در عکس العمل به افراط حاکمان جمهوری اسلامی سر داده شد، شعار هم غزه هم لبنان جانم فدای ایران هم داده شد، اگر چه شعار اول غالب بوده است من به آن مناقشه دارم ... سند هایش را هم آوردم و با صراحت ذکر کردم که منافع ملی ما چیست و اولویت با کدام است، لطفا به آن توضیحات مراجعه فرمائید."


مخالف حجاب اجباری هستیم

این متفکر دینی در پاسخ به سوالی پیرامون دستورات اسلام پیرامون پوشش زنان گفت "اسلام دستوراتی درباره عبادت و پوشش دارد، می گوید شما باید نماز هم بخوانید، اما اگر کسی نماز نخواند که نمی گوید شلاقش بزنند. اسلام چنین اجازه ای نداده است، یک عده ای تفسیر خشن می کنند. اگر هم حدی برای پوشش برای بانوان تعیین شده است، این الزام ایمانی است نه اجبار حقوقی که مجازات دنیوی بدنبال داشته باشد، اگر هم رعایت نکنند خودشان می دانند و خدای خودشان. به صراحت عرض می کنم که حجاب اجباری مورد تایید ما نیست."

 

محمد حسین سهرابی راد به مرخصی آمد

Posted: 22 Jul 2011 06:12 AM PDT

جرس: محمد حسین سهرابی راد از فعالان دفتر مهدی کروبی پس از 707 روز حبس به مرخصی آمد.



به گزارش رسیده به جرس، حسین سهرابی راد زندانی سیاسی محکوم به گذراندن چهار سال حبس می باشد و تا کنون نزدیک به 2 سال آن را در زندان اوین بند 350 گذرانده است.

وی طی ماه گذشته سه بار در بیمارستان بررسی شده بود.

مادر وی چند روز پیش در گفت وگو با جرس گفته بود: 
به ما هشدار می دهند که چرا مصاحبه کردید؟ اما من از همین تریبون می گویم بارها به دادستانی مراجعه کردم و درخواست کردم حتی برای دو دقیقه بتوانم با دادستان صحبت کنم اما کسی پاسخی به من نداد و تا الان نتوانستم دادستان را ملاقات کنم. خوب چاره ای برای ما نمی ماند و مجبوریم از کانالهای دیگر صدایمان را به گوش دادستان برسانیم. الان هم نمی خواستم مصاحبه کنم اما چون شما اصرار کردید و من گفتم شاید دادستان از این تریبون صدایم را بشنوند حاضر به گفتگو شدم."

محمدحسین سهرابی‏راد، عضو ستاد مهدی کروبی که به اتهام کمک  به محمد داوری ،سر دبیر سایت سحام نیوز در تهیه فیلمی در مورد جنایتهای رخ داده دربازداشتگاه کهریزک جهت ارائه به قوه قضاییه و دفترآقای خامنه ای، توسط وزارت اطلاعات بازداشت شده و نزدیک به دوسال است که در زندان بدون مرخصی بسر می برد. وی به ۴سال حبس تعزیری و۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است .سهرابی راد در مدت حبس خود تحت فشارهای زیادی قرار گرفت.

 

 

 

نامه جمعی از فعالان مدنی، سیاسی و کارگری به گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل

Posted: 22 Jul 2011 04:58 AM PDT

فراخوان عمومی برای امضای نامه به احمد شهید
جــرس: در ادامه درخواست های فعالان مدنی، سیاسی و حقوق بشری از گزارشگر حقوق بشر ویژۀ سازمان ملل در امور ایران، جمعی از فعالان و کنشگران ایرانی با انتشار فراخوانیِ خواستار تقاضای عمومی از این مقام بین المللی جهت توجه وی به نقض حقوق اولیه کارگران و مزدبگیران ایران و در صورت مسافرت احتمالی به ایران، دیدار با کارگران زندانی و خانواده های آنها شده اند.


بنا به گزارش های رسیده به جرس، این فعالان کارگری همچنین در فراخوانی که جهت امضای همگانی صادر و منتشر کرده اند، خطاب به احمد شهید (گزارشگر ویژه سازمان ملل) خاطرنشان کرده اند که "امیدواریم که در اولین گزارش شما موضوع نقض حقوق نیروهای کار ایران گنجانده شود. "


متن این نامه به شرح زیر است:


جناب آقای احمد شهید، گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در ایران

اجازه دهید قبل از هر کلامی انتخاب شما به عنوان گزارشگر ویژه برای بررسی حقوق بشر در ایران را شادیاش بگوئیم. همه زنان و مردانی که طی سی و دو سال گذشته حقوق اولیه آنها به وسیله رژیم ایران پایمال شده و همه انسانهای آزادیخواه که روزانه شاهد نقض سیسماتیک حقوق بشر در ایران هستند، از انتخاب شما به عنوان گزارشگر ویژه برای بررسی حقوق بشر در ایران استقبال کرده اند. ما امضا کنندگان این نامه برای شما در این مسئولیت انسانی آرزوی موفقیت می کنیم.


بدون تردید از زمانی که در این سمت انتخاب شده اید گزارشات فراونی در مورد نقض حقوق بشر در ایران به دست شما رسیده و یا مستقیماً از طریق خبرگزاریهای مهم جهان مطلع شده اید.


تردید نداریم که جنابعالی از اعدامها، بازداشتها و شکنجه‌های جسمی و روحی در زندانهای جمهوری اسلامی اطلاع دارید.


هدف ما از نگارش این نامه تشریح وضع فاجعه بار حقوق بشر در ایران تحت حاکمیت رژیم مستبد که اساس آن بر تبعیض استوار است نیست. ما می خواهیم شما در بررسیهای خود به موارد نقض حقوق بشر در مورد کارگران و مزدبگیران توجه داشته باشید.


گزارشهای متعدد نهادهای مدافع حقوق کارگران و مزدبگیران نشان می دهد که رژیم ایران به طور روزمره حقوق نیروهای محروم و زحمتگش کار را نقض می کند. کارگران و مزدبگیران ایران از حق اعتصاب و حق ایجاد تشکلهای مستقل صنفی برخوردار نیستند. بسیاری از کارگران تنها به خاطر طرح مطالبات اولیه خود از کار اخراج و یا دستگیر و تحت شکنجه و محاکمات ناعادلانه قرار گرفته اند. اسامی برخی از کارگران و مزدبگیرانی که هم اکنون در زندان هستند به قرار زیر است؛


*ابراهیم مددی، نایب رئیس سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
*رضا شهابی، خزانه دار سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
*شاهرخ زمانی، عضو شورای نمایندگان «کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری» و عضو «هیئت موسس سندیکای کارگران نقاش و تزئینات ساختمان»
*محمد جراحی، کارگر اخراجی عسلویه و عضو کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری
*سید، کارگر شرکت قطارهای مسافرتی صبا
*بهنام ابراهیم زاده ، کارگر کارخانه پلی اتیلین در شهرک صنعتی شور آباد شهر ری
*سعید ترابیان،
*شاندیزو...
بسیاری دیگر از فعالان کارگری نیز در انتظار محاکمه و یا در انتظار ابلاغ اجرای احکام زندانی هستند


ما جمعی از فعالان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی از شما درخواست می کنیم که از هم اکنون نسبت به نقض حقوق اولیه کارگران و مزدبگیران ایران حساسیت لازم را نشان داده و در صورت مسافرت احتمالی به ایران، با کارگران زندانی و خانواده های آنها دیدار کنید.


ما امیدواریم که در اولین گزارش شما موضوع نقض حقوق نیروهای کار ایران گنجانده شود.


احمد خاتمی: ایران اسلامی، امن ترین کشور جهان است

Posted: 22 Jul 2011 03:58 AM PDT

جــرس: عضو مجلس خبرگان و خطیب نماز جمعه تهران، با اشاره به برخی درگیری ها و خشونت های خیابانی در داخل کشور گفت "برخی موارد که اخیرا در جامعه ما رخ داده، سازماندهی شده نبوده و نباید با دیدن این صحنه ها فضایی بسازیم که کشور ناامن شده و هاله ای از ناامنی ایجاد کنیم واقعیت این است که ایران اسلامی، امن ترین کشور جهان است و این موارد استثنا ست."


خطیب نماز جمعه این هفته تهران همچنین با بیان اینکه "حرف شنوی از غیرخدا طاغوت است" گفت: "دولت هایی که دم از اسلام می زنند و خط فرمان آنها دست آمریکاست مصداق دولت شرک هستند."


به گزارش مهر، احمد خاتمی نماز جمعه ٣١ تیرماه، با اشاره به رسوایی شنود مکالمات تلفنی در انگلیس و مرگ مشکوک یکی از خبرنگاران افشاکننده این رسوایی گفت: گویا آدم کشی برای انگلیسی ها به هنجاری نهادینه شده تبدیل شده است. رسوایی اخیر انگلیسی ها در شنود مکالمات مردم نشان داد که اینها فقط دم از حقوق شهروندان می زنند و عجیب تر کشته شدن خبرنگاری بود که اینها را افشا کرد.


وی افزود: اینها میخی است که بر تابوت لیبرال دموکراسی غرب زده می شود که نه تنها غربی ها حقوق مردم، بلکه حقوق شهروندان خود را نیز مورد احترام قرار نمی دهند.


امام جمعه موقت تهران اظهار عقیده کرد "گویا آدم کشی برای انگلیسی ها هنجاری نهادینه شده است."


خطیب نماز جمعه این هفته تهران، بدون اشاره به وقایع خونبار سوریه و کشتار مردم توسط حکومتِ متحد جمهوری اسلامی، تمامی قیامهای منطقه را مورد ستایش قرار داد و با کتمان سوریه، از مصر آغاز کرد و گفت "در مصر شاهد حضور مجدد انقلابیون در میدان التحریر هستیم. ١۴۰۰ سال قبل امیرالمومنین مصری ها را مردم غیور نامید و امروز آنها با همان نشاطی که مبارک را کنار زدند برای حفظ انقلاب خود به صحنه آمده اند."


احمد خاتمی در رابطه با تحولات بحرین نیز با بیان اینکه "مقاومت مردم بحرین ستودنی است و جای تجلیل و تکریم دارد گفت: حرف مردم بحرین منطقی و دنیا پسند هستند. می گویند "هر بحرینی یک رای" اما آل سعود و آل خلیفه این حرف منطقی را با گلوله و شکنجه جواب می دهند.


وی از "ترس دیکتاتوریهای بحرین از بیداری مردم" سخن گفت و افزود "اینها از ترسشان دیوار حائل اطراف کاخ هایشان می کشند و خیلی خنده دار است که آل خلیفه به شورای نظامی مصر پیغام می دهد که به شورای همکاری خلیج فارس بپیوندند تا نیروهای عربستانی وارد مصر شوند و انقلابیون این کشور را سرکوب کنند . باید به آنها گفت که شما کلاهتان را نگهدارید تا باد آن را نبرد.


امام جمعه موقت تهران در رابطه با وقایع یمن نیز گفت: مردم یمن شش ماه در برابر دیکتاتور مقاومت کردند که ستودنی است باید به آنها گفت بایستید که راهتان حق است.


خطیب نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به توقف کشتی عازم غزه توسط نظامیان اسرائیلی گفت: صهیونیست ها که دزدهای سابقه دار بین المللی هستند آنچه را که توسط کشتی کرامت به عنوان امداد حمل می شد را مصادره کردند و اینک چهار سال است که غزه در محاصره است که نشان می دهد سازمانهای بین المللی به خاطر وابستگی به قدرت ها کارایی ندارد و بشریت باید در پی سازمان ملل واقعی باشد.


سید احمد خاتمی با اشاره به انتشار فیلمی از قتل یک سیاهپوست آمریکایی توسط پلیس این کشور که کرایه اتوبوس نداده بود گفت: این سیمای دولت آمریکاست که فریاد حقوق بشرش را گوش فلک را کر کرده اما آنها برای انسانیت سر سوزنی قائل نیستند.


وی در خصوص مسائل داخلی نیز با اشاره اینکه مدینه فاضله مهدوی، امید شیعیان عالم است به بیان ویژگی های این مدینه فاضله پرداخت و بدون اشاره به بی عدالتی و فاصله طبقاتی موجود در کشور ادعا کرد: عدالت ابعاد مختلفی دارد که عدالت اقتصادی یعنی توجه به محرومان از ابعاد عدالت است و باید با سوءاستفاده کنندگان از بیت المال هر کس که هست برخورد شود و غوغاسالاری نباید در تصمیم مسئولان تاثیر بگذارد.


امام جمعه موقت تهران در خصوص عدالت قضایی نیز گفت: کسی نباید خود را در حصار آهنین بداند و هیچ کس معاف از اجرای قانون نباید باشد.


خطیب نماز جمعه این هفته تهران از برقراری امنیت در زمان ظهور امام زمان سخن گفته و اظهار عقیده کرد "آن زمان به شکلی خواهد بود که شنیدن و دیدنش انسان را غرق در نشاط می کند . در آن زمان امنیت مالی، جانی، ناموسی و آبرویی برقرار خواهد بود و آرامش و رفاه در جامعه ایجاد می شود.


وی همزمان تاکید و ادعا کرد "برخی موارد که اخیرا در جامعه ما رخ داده، سازماندهی شده نبوده و نباید با دیدن این صحنه ها فضایی بسازیم که کشور ناامن شده و هاله ای از ناامنی ایجاد کنیم واقعیت این است که ایران اسلامی امن ترین کشور جهان است و این موارد استثنا است."


احمد خاتمی با اشاره به درگیری های خیابانی میان برخی روحانیون و طلبه ها با جوانان گفت "برخوردهای این چنینی با ناهیان از منکر، مصداق محاربه است و محارب کسی است که امنیت عمومی جامعه را برهم بزند. بر این اساس من از قضات می خواهم آبروی نظام و امنیت عمومی جامعه را کمتر از احتیاط در دم یک جانی ندانند."



پیام تسلیت سیدحسن خمینی در سوگ حجت‌الاسلام محمد منهاج

Posted: 22 Jul 2011 04:51 AM PDT

 جرس: سید حسن خمینی در سوگ حجت‌الاسلام والمسلمین محمد منهاج از اعضای دفتر آیت الله خمینی و سفیر سابق ایران در کنیا و لیبی پیام تسلیت داد. 


به گزارش جماران در این پیام آمده است:  
ضایعه درگذشت برادر گرامی و عزیز جناب حجت‌الاسلام والمسلمین آقای حاج شیخ محمد منهاج که در حادثه‌ای تلخ و در راه زیارت آستان مقدس حضرت ثامن الحجج (ع) اتفاق اقتاد، دل همه دوستان و آشنایان ایشان را به درد آورد و علاقمندان خود را داغدار کرد. این عالم فرهیخته که پیش از انقلاب اسلامی رنج مبارزه را به جان خریده بود و پس از انقلاب نیز همواره یاد و نام و راه امام را سرمایه خویش می‌دانست به حق از دوستان و یادگاران امام و بیت آن راحل عظیم الشان بود. 

اینجانب ضمن عرض تسلیت درگذشت آقای حاج شیخ محمد منهاج به خانواده مکرم و همسر گرامی و فرزندان عزیز ایشان، از خداوند متعال علو درجات آن مرحوم را مسئلت نموده و صبر و اجر فراوان برای بازماندگان ایشان آرزو دارم. سیدحسن خمینی 

گفتنی است پیکر این مرحوم ساعت 9 صبح روز شنبه اول مرداد ماه از مقابل حسینیه جماران به سوی مرقد بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران تشییع و به خاک سپرده خواهد شد. مراسم یادبود مرحوم حجت‌الاسلام والمسلمین حاج شیخ محمد منهاج نیز از ساعت 14 تا 15:30 روز یکشنبه دوم مرداد ماه در مسجد نور واقع در میدان فاطمی برگزار خواهد شد.

 

کشته شدن فرمانده اطلاعات سپاه قم و پنج مقام ارشد سپاه در درگیری با گروه پژاک

Posted: 22 Jul 2011 02:27 AM PDT

جــرس: در حالیکه فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران هفته گذشته از کشته شدن دهها تن از اعضای گروه پژاک در مناطق مرزی شمال غرب کشور خبر داده و تأکید کرده بود که "عملیات تعقیب و مجازات آنها ادامه خواهد داشت"، امروز منابع رسمی اعلام کردند که مسئول اطلاعات سپاه قم و پنج تن از پرسنل ارشد سپاه، در درگیری های مسلحانه در منطقه سردشت، توسط گروه پژاک کشته شده اند.


به گزارش فارس، سردار پاسدار عاصمی از فرماندهان سپاه  علی بن ابیطالب قم كه به منظور انجام ماموریت به منطقه سردشت رفته بود به همراه پنج تن دیگر از پرسنل ارشد سپاه، در درگیری با اعضای گروه پژاك در این منطقه کشته شد.


به گزارش «نسیم آنلاین»، سردار پاسدار عاصمی، مسئول اطلاعات سپاه علی بن ابیطالب استان قم بوده است.


به گزارش فارس، سپاه پاسداران طی روزهای گذشته با انجام چند عملیات مهم و ضربتی، تعدادی از اعضای پژاک را کشته رسانده و مقرهای آنها را مورد حمله قرار داده بود.


بر اساس این گزارش، فرمانده نیروی زمینی سپاه گفته است این عملیات‌ها تا انهدام كامل پژاك ادامه خواهد داشت.


همزمان تلویزیون نوروز، به نقل از حزب حیات کردستان (پژاک) اعلام کرده است که ۵٧ تن از نیروهای سپاه در حملات روزهای گذشته‌ کشته شده اند.

مرکز مطبوعات و اطلاع رسانی پژاک در سایت رسمی خود مدعی شد "ساعت شش صبح دیروز صبح، اعضای سپاه پاسداران سعی در عبور از مرز و ورود به اقلیم کردستان را داشتند، که منجر به شش رشته درگیری شد و تا عصر ادامه داشت، تا اینکه نیروهای سپاه با دادن تعداد زیادی کشته و مجروح، مجبور به عقب نشيني شدند."


طی روزهای اخیر مقامات اقلیم کردستان عراق نسبت به تداوم گلوله باران مناطق مختلف آن اقلیم توسط ایران ابراز ناخرسندی کرده و هشدار داده بودند.


همچنین در واکنش به ادامه درگیری ها میان سپاه پاسداران و پژاک و کشته و زخمی شدن گروهی از دوطرف، سازمان دفاع از حقوق بشر كردستان با انتشار بیانیه یی از دولت جمهوری اسلامی و نیز حزب حیات آزاد كردستان ( پژاك) خواسته بود تا هرچه سریعتر درگیریها را متوقف كرده و آرامش را به منطقه بازگردانند .


رئیس مجلس خبرگان: طبق گفته رهبری نباید دولت را تضعیف کرد

Posted: 22 Jul 2011 02:06 AM PDT

جــرس: رئیس مجلس خبرگان  که از "فصل الخطابی" رهبری سخن گفته، روز گذشته با تاکید مجدد بر "اهمیت انتخابات"، مدعی شد "ما هیچ‌گاه قصد دخالت در انتخابات را نداریم اما معتقدیم که باید شاخصه‌ها را تعیین کنیم تا راهنمای خوبی برای همگان باشیم..."


وی پیرامون اختلافات میان اصولگرایان گفت "دشمنان از این اختلاف سو استفاده می‌کنند ضمن آنکه سایت‌های خبری و روزنامه‌ها نیز مطالبی مبنی بر اینکه بین این جریان اختلاف و دشمنی ایجاد شده است را مطرح کردند."


این روحانی محافظه کار همچنین با بیان اینکه نباید دولت را تضعیف کرد افزود: "رهبری خاطرنشان کرد که دولت اسلامی را نباید تضعیف کرد البته نقدهایی مطرح است اما این نقدها را نباید با تضعیف همراه باشد."


به گزارش ایسنا، محمدرضا مهدوی کنی روز پنج‌شنبه (سی تیر) در همایش روحانیت تهران که در دانشگاه امام صادق برگزار شد، از "نقش روحانیت در نظام اسلامی" بعنوان نقشی بسیار مهم یاد کرد و افزود: قبل از برگزاری این مراسم افرادی مطالبی را مطرح کرده بودند مبنی بر اینکه چرا فقط روحانیت را در مسائل سیاسی دعوت می‌کنید در صورتی که این گونه نیست چرا که بنده در جلسه اخیر جامعه روحانیت مبارز مطرح کرده بودم روحانیت سرباز امام زمان است از این رو باید همواره از سربازان امام زمان و حامیان رهبری دعوت کرد.


وی گفت: در صورتی که از روحانیت دعوت نمی‌شد باید تعجب می‌کردید.


رئیس مجلس خبرگان همچنین خواستار حضور فعال روحانیت در مساجد شد و گفت: امام همواره بر نقش روحانیت در مساجد تاکید داشتند و بنده نیز بر این باورم که باید نقش روحانیت در کانون مساجد پررنگ باشد.


مهدوی کنی افزود: روحانیت فقط مختص به روحانیت مبارز نیست چرا که تمامی روحانیون در ایران که طرفدار اسلام و انقلاب هستند می‌توانند نقش تاثیرگذاری را در دفاع از انقلاب ایفا کنند.


دبیر کل جامعه روحانیت مبارز در ادامه سخنانش، از آنچه "فعالیت دشمنان نظام" نامید سخن گفته و گفت "دشمنان تمام تلاش خود را به کار گرفته‌اند تا انقلاب را تهدید کنند از این رو باید با هوشیاری تمام از انقلاب دفاع کنیم.


دبیر کل جامعه روحانیت مبارز اظهار عقیده کرد کرد: بنده در مصاحبه‌ای به نقش و جایگاه روحانیت اشاره کرده بودم و در این همایش بار دیگر به این جایگاه اشاره می‌کنم چرا که روحانیت می‌تواند نقش بسیار تاثیرگذاری در حفظ نظام و انقلاب ایفا کند.

وی در ادامه سخنانش از روحانیون خواست برای مردم نقش پدری را ایفا کنند.


رئیس مجلس خبرگان رهبری خطاب به روحانیون گفت: بنده واقعا به طلبگی خود اعتقاد دارم البته روحانیونی که در خدمت انقلاب باشند می‌توانند به خوبی در خدمت مردم باشند و زندگی خود را نیز می‌توانند به خوبی اداره کنند.


مهدوی کنی وحدت را امری ضروری و مهم خواند و گفت: دشمنان نظام از اختلاف و انشعاب در جامعه استقبال می‌کنند و تمام تلاش خود را بکار می‌گیرند تا بین مسئولین و مردم اختلاف بوجود بیاید اما اگر ما با هم باشیم دشمنان نمی‌توانند از اختلافات داخلی ما سواستفاده کنند.


رئیس مجلس خبرگان با بیان اینکه نباید دولت را تضعیف کرد افزود: رهبری خاطرنشان کرد که دولت اسلامی را نباید تضعیف کرد البته نقدهایی مطرح است اما این نقدها را نباید با تضعیف همراه باشد.


مهدوی کنی در ادامه سخنانش به اهمیت انتخابات اشاره کرد و مدعی شد: ما هیچ‌گاه قصد دخالت در انتخابات را نداریم اما معتقدیم که باید شاخصه‌ها را تعیین کنیم تا راهنمای خوبی برای مردم باشیم از این رو شما روحانیون نیز می‌توانید در این راستا نقش تاثیرگذاری را ایفا کنید.


رئیس مجلس خبرگان رهبری در پایان سخنانش از تشکیل گروههای جدید اصولگرا انتقاد کرد و گفت "این روزها اخباری مبنی بر اعلام موجودیت جمعیتی منتشر شده است که بنده در همین جا تمامی اصول‌گرایان را از اختلاف و انشعاب نهی می‌کنم."

وی گفت: دشمنان از این اختلاف سو استفاده می‌کنند ضمن آنکه سایت‌های خبری و روزنامه‌ها نیز مطالبی مبنی بر اینکه بین این جریان اختلاف و دشمنی ایجاد شده است را مطرح کردند.


این روحانی محافظه کار طی روزهای اخیر در نشست مشترک هیئت رئیسه و رؤسای کمیسیون‌های مجلس خبرگان گفته بود "باید در مسیر دفاع از رهبری به عنوان یک وظیفه شرعی حرکت کنیم و در این مسیر ثبات قدم لازم است و تلون و موضع‌گیری‌هایی دو پهلو مورد سوءاستفاده دشمنان موجب تضعیف نظام می‌شود."

 


وزیر خارجه جمهوری اسلامی: در مورد حقوق بشر، از خودمان مطمئن هستیم

Posted: 22 Jul 2011 01:45 AM PDT

جــرس: وزیر خارجه جمهوری اسلامی با بیان اینکه "برای برقراری رابطه با هیچ کشوری بجز اسرائیل که از اساس مطرود است، مشکلی نداریم"، روابط دو جانبه تهران - لندن را "نامطلوب" دانست و به انگلیس توصیه کرد که در رفتارش با ایران "تجدید نظر" کند و همزمان تاکید نمود "تا زمانی كه آمریكا به شیوه خودش عمل می كند، بحث گفت و گو یا مذاكره سیاسی با آمریكا، خارج از دستور كار ما قرار دارد."


به گزارش ایرنا، علی اکبر صالحی در گفتگو با خبرگزاری دولت، پیرامون هشدارهای اخیر جامعه جهانی در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران مدعی شد "اینها به دنبال فشار از طرق مختلف هستند و بحث حقوق بشر، بحث جدیدی نیست. ما از خودمان مطمئن هستیم؛ البته ادعا نمی كنیم وضعیت حقوق بشر در كشور ما ایده آل است كما اینكه مدعی هستیم وضعیت حقوق بشر در هیچ كشوری بخصوص برخی كشورهای اروپایی و آمریكا نیز ایده آل نیست . یك دختر محجبه نمی تواند در اروپا ادامه تحصیل دهد و به مسلمانان اجازه داده نمی شود در برخی كشورهای اروپایی مسجد و مناره بسازند. "


این مقام ارشد دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ادعا كرد: ما به اعتبار اینكه جمهوری اسلامی، نظامی اخلاقی و در چارچوب اصول دینی قرار گرفته، همواره در صدد اصلاح خود و حركت به سمت آرمان هایی هستیم كه اسلام تعریف كرده است.

 

ایران- بریتانیا
وی پیرامون رابطه با بریتانیا نیز، با بیان اینکه "روابط تهران لندن در شرایط مطلوب نیست"، تصریح کرد "علتش این است که موضعگیری های انگلیس و رفتار دولتمردان این کشور در عرصه های بین المللی، رفتاری غیر قابل قبول و غیرقابل توجیه است و درست به همین اعتبار است که روابط دو جانبه میان تهران - لندن شرایط مطلوبی ندارد."


وی اظهار امیدواری کرد که "دولت انگلیس در رفتارش با جمهوری اسلامی تجدید نظر کند... چرا که انگلیس به جایگاه مهم ایران در منطقه خاورمیانه آگاه است و از این رو، برای رابطه با تهران ناگزیر است در رفتارش تجدید نظر کند. "


صالحی افزود "درباره رابطه با انگلیس، سفرای دو كشور فراخوانده نشده اند. سفیر قبلی انگلیس جابجا شد و مسوولیت جدیدی در عراق گرفت و دولت انگلیس، سفیر جدید را به جای سفیر قبلی معرفی كرده است و ما نیز سفیر خود را فرا نخوانده ایم."

 

ایران- آمریکا
رئیس دستگاه دیپلماسی دولت جمهوری اسلامی پیرامون رابطه با آمریکا خاطرنشان کرد "آمریكایی ها هنوز دلشان می خواهد به ایران به دیده قبل از انقلاب اسلامی نگاه كنند، در صورتی كه بیش از سی سال از پیروزی انقلاب گذشته و آمریكایی ها نمی توانند بپذیرند كه كشوری مانند ایران در موقعیت ژئواستراتژیكی كه قرار دارد و از امكانات عظیمی كه برخوردار است، در سیاست های داخلی و خارجی خود بطور مستقل عمل می كند و در تعاملات سیاسی و بین المللی از جایگاه و شان خاصی برخوردار است. "


صالحی اظهار عقیده کرد "تحمل این شرایط برای آمریكا دشوار است و فكر می كند با فشارهایی كه وارد و محدودیت هایی كه ایجاد می كند، می تواند ایران را در مدار تمایلات سیاسی، خواسته ها و آرزوهای خودش قرار دهد . اگر روزی آمریكا به این نتیجه برسد كه حاضر باشد با جمهوری اسلامی بصورت دو كشور كاملا برابر و بدون هیچ گونه پیش شرطی گفت و گو كند و نیز از اشتباهات گذشته اش دست بردارد و به حقوق ملت ما احترام بگذارد، آن گاه شرایط متفاوت خواهد بود. "


صالحی گفت: رهبری بارها این مطلب گفته است که اكنون رابطه ای كه آمریكا می خواهد، همان رابطه گرگ و میش است كه ما آن را رد می كنیم. بنابراین، تا زمانی كه آمریكا به شیوه خودش عمل می كند، بحث گفت و گو یا مذاكره سیاسی با آمریكا، خارج از دستور كار ما قرار دارد.

 

موضوع اتمی
صالحی پیرامون موضوع هسته ای نیز گفت "هیچ مناقشه ای ابدی نیست و بنابراین روزی مناقشه هسته ای ایران، حل و فصل خواهد شد. آمریكایی ها و بطور كلی غرب، از فشار به ایران كه فشاری سیاسی به بهانه هسته ای است، چند هدف را دنبال می كنند. "


وی اضافه كرد: هدف اول این است كه سعی می كنند ایران را در مدار جریان فكری و سیاسی خود درآورند و هدف دوم نیز این است كه می خواهند جمهوری اسلامی را نسبت به موضوع فلسطین كه گمان می كنند اكنون درباره آن در منطقه یارگیری كرده اند، با افكار خود همراه سازند. هدف سوم آنها نیز این است كه می خواهند به كشورهای دیگر جهان تفهیم كنند، ایران كه آنقدر مقاومت كرد، بالاخره تسلیم ما شد و به كشورهایی مانند برزیل، آفریقای جنوبی، آرژانتین، مصر و تركیه و نیز سایر كشورهایی كه بالقوه می توانند راه ایران را در موضوع هسته ای طی كنند، تفهیم كنند مبادا راه ایران را از جهت كسب فناوری هسته ای و چرخه سوخت هسته ای طی كنند و گرنه با فشارهایی مواجه می شوند. "


وزیر خارجه جمهوری اسلامی ابراز عقیده کرد "ما به دنبال راه حل برد - برد هستیم، حال اگر غربی ها به این راه حل اعتقاد دارند، سر میز مذاكره حاضر شوند ، ما آماده ایم؛ اگر هم اعتقادی ندارند به راه خود ادامه دهند چرا كه فشارها تا به امروز ما را آبدیده تر كرده است."


صالحی اظهار داشت: سی، پنجاه یا حتی دویست سال برای ایران یك برگ از تاریخ كشور است؛ حالا فرض كنید اینها سی سال دیگر هم به رویه خود ادامه دهند، ما تسلیم نمی شویم.


وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی به غرب توصیه كرد كه سر میز مذاكره از موضع برابر حاضر شود تا طرفین مساله را حل كنند .

 

ایران - عربستان
وزیر خارجه جمهوری اسلامی پیرامون عربستان نیز تصریح کرد "ما در ارتباط با روابط دو جانبه مشکل خاصی با عربستان نداریم و عربستان را به عنوان یک کشور مهم منطقه و اثر گذار در عرصه بین المللی می دانیم. پس از تحولاتی که در منطقه رخ داد، اختلافی در برداشت ها و تحلیل ها نسبت به تحولات منطقه بین دو کشور به وجود آمد. سوء تفاهم ها بین تهران و ریاض که معلول تحولات منطقه ای بوده، قابل رفع است. امیدواریم شیوه مقبولی پیدا شود که رایزنی سیاسی را با عربستان داشته باشیم تا منجر به رفع سوء تفاهم ها شود. "

 

ایران- بحرین
صالحی همچنین مدعی شد "دولت بحرین اعتراف کرده که دولت ایران هیچ دخالتی در امور بحرین نداشته است و دلیلی وجود ندارد که ما بخواهیم در امور این کشور مداخله کنیم. موضوع بحرین باید بصورت بحرینی - بحرینی حل شود و در اوایل تحولات، بسیار تلاش شد تا موضوع بحرین را بحرینی - ایرانی یا شیعی - سنی یا عرب و عجم کنند که به لطف خدا با آگاهی مردم بحرین و روشنگری هایی که انجام شد، هیچ کدام از این موارد به نتیجه نرسید. موضوع بحرین، مثل سایر کشورهایی که مردم آن کشورها خواسته هایی مطرح می کنند، باید مساله میان مردم و دولت آن کشور حل شود."


وزیر خارجه جمهوری اسلامی افزود "ما با دولت بحرین روابط سیاسی داریم و اقدام پادشاه بحرین در گفت و گو با مردم کشورش را اقدامی مثبت می دانیم و امیدواریم این حرکت بتواند چاره ساز باشد. "

 

ایران- مصر
صالحی در مورد روابط تهران - قاهره گفت "مصر در جهان عرب و دنیای اسلام، وزن بسیار بالایی دارد. مصر، كشوری موثر و از عوامل عمده ثبات و امنیت در منطقه است. مصر با جمعیتی قریب هشتاد میلیون نفر، رابطه ای دیرینه با ایران داشته است و ارتقا روابط تهران - قاهره در حد سفیر می تواند ثبات و امنیت منطقه را تقویت كند، چون هم ایران و هم مصر به دنبال ثبات و امنیت منطقه هستند.


وزیر خارجه جمهوری اسلامی بدون ذکر توضیحی اظهار داشت: ارتباط تنگاتنگ سیاسی بین تهران - قاهره می تواند در جهت صلح، امنیت و ثبات منطقه مفید باشد، ضمن اینكه ظرفیت های فراوانی برای همكاری بین مصر و ایران در عرصه های مختلف به خصوص فرهنگی ، علمی ، تجاری و صنعتی وجود دارد.

 

استخدام در وزارت خارجه
صالحی همچنین پیرامون استخدام در وزارت خارجه گفت "استخدام ها در وزارت امور خارجه نباید بر مبنای تبارگرایی، دوستی، رفاقت و توصیه باشد بلکه باید بر اساس گزینش و مصاحبه علمی توسط کمیته ای صاحب صلاحیت باشد تا بتوانیم بهترین و شایسته ترین افراد را برای کار در وزارت امور خارجه داشته باشیم. دو سال آینده حدود یک هزار نیروی جدید بر اساس شیوه های علمی جذب وزارت امور خارجه شوند. "