جنبش راه سبز - خبرنامه

جنبش راه سبز - خبرنامه


صدور حکم هفت سال زندان برای یک جوان کرد مریوانی

Posted: 28 Nov 2011 12:00 PM PST

جـــرس: به گزارش منابع خبری، در ادامه‌ افزایش ‌فشار بر زندانیان و بازداشت و صدور احکام ناعادلانه‌، “شاهو احمدی” شهروند اهل مریوان، به ‌۷ سال زندان محکوم شد.


تارنمای نوروز گزارش داده است که شاهو احمدی جوان ۱۸ ساله‌ که‌ حدود ۴ ماه پیش به ‌همراه عثمان صالحی، ناصر گلاویژی، اقبال ایزدی، عثمان گلاویژی و محمد صالحی به‌ اتهام هواداری از یکی از احزاب اپوزیسیون کردی بازداشت ‌شده بود، از سوی دادگاه انقلاب به‌ ۷ سال زندان محکوم گردید.


گفتنی‌ است بقیه‌ بازداشت شدگان به‌ همراه کاوه‌ فرجی، آرام رستات و کاوه‌ مرادی نیز که‌ چند ماه پیش بازداشت شده‌اند هم‌چنان بلاتکلیف هستند.


هفته گذشته نیز، دو شهروند کرد شهرستان دهگلان استان کردستان بازداشت و یک شهروند اهل سنندج به دادگستری این شهر احضار و روانه زندان شد.


ارگان خبری فعالان حقوق بشر در ایران، این دو نفر راکمال کریمی و کوروش کریمی در شهرستان دهگلان استان کردستان اعلام کرده و آژانس خبری موکریان نیز، از احضار و بازداشت آزاد (کاوه) لطف پوری در سنندج خبر داده بود.


لطف پوری به همراه چند شهروند دیگر سنندجی به نام های بهزاد احمدی، آرش صالح، محمد قربانیان و اسعد باقری در تیرماه سال امسال، توسط نیروی انتظامی در سنندج دستگیر و پس از ساعاتی آزاد شده بودند.


تناقض گویی مقامات درمورد انفجار اصفهان

Posted: 28 Nov 2011 10:43 AM PST

حذف خبر انفجار از خروجی خبرگزاری فارس
 جـــرس: درحالیکه برخی منابع خبری و خبرگزاری ها، بعد از ظهر دوشنبه، از صدای انفجار مهیبی در حوالی دانشگاه نظامی اصفهان گزارش کرده و مسئولان محلی نیز ضمن تایید صدای انفجار و سپس تکذیب آن، به تناقض گویی روی آورده اند، در نهایت خبرگزاری امنیتی- نظامی فارس، این خبر را از روی خروجی خود حذف کرد، تا استاندار اصفهان آنرا "مربوط به انجام رزمایش در پایگاه هشتم شکاری" ذکر کند."  


خبرگزاری فارس ساعاتی پیش با نمایش تصویری با دود سیاه ناشی از انفجار، اعلام کرده بود که حوالی ساعت ۲:۴۰ دقیقه بعدازظهر دوشنبه، صدای انفجار مهیبی در اصفهان شنیده شد و سازمان آتش نشانی و مدیریت بحران استانداری نیز وقوع این صدا را تایید کردند، که مقامات استان، از دست بررسی بودن موضوع خبر داده اند.


این خبرگزاری وابسته به محافل امنیتی- نظامی، پس از ساعتی اقدام به حذف این خبر از سایت خود نمود.


بعد از ساعاتی، محمد مهدی اسماعیلی، معاون سیاسی امنیتی استاندار اصفهان، در گفت و گو با ایمنا وقوع هر گونه حادثه ای در اصفهان را تکذیب نمود و گفت :مصاحبه ای با هیچ یک از رسانه ها در این خصوص انجام نداده ام و انتشار این خبر از قول من، کذب است.


خبرگزاری فارس امروز نوشته بود: طی تماس‌های مکرر با مسئولان استان، محمد مهدی اسماعیلی معاون سیاسی و امنیتی استانداری اصفهان وجود صدا را تایید کرده، اما دلایل آن "نامعلوم و در دست پیگیری" می باشد.


همچنین مسعود عنایب، مدیر روابط عمومی سازمان آتش نشانی اصفهان ضمن تکذیب خبر انفجار مهیب در اصفهان در این رابطه به ایمنا گفت: تاکنون گزارشی مبنی بر صدای انفجار درسطح شهر به این سازمان ارائه نشده است و انتشار این خبر تکذیب می شود.


وی اظهار داشت: این سازمان در این خصوص هیچ اعزامی و عملیاتی نداشته وشایعه انفجار مهیب در شهر صحت ندارد. خبر تایید صدای این انفجار از سوی این سازمان نیز کذب است و شکایت از این رسانه را پیگیری می کنیم.


این درحالیست که تارنمای «فرهنگ آشتی» گفته بود: در حوالی دروازه شیراز یعنی محدوده ای که شدت انفجار در آن بیشتر حس شده دانشگاه نظامی اصفهان قرار دارد، و برخی شاهدان، از احتمال "انفجار بمب یا زاغه مهمات در این شهر یا حوالی آن" خبر داده اند.


گفتنی است، روزنامه اسرائیلی «هآرتز» امروز نوشته است که انفجار اصفهان در نزدیکی تاسیسات هسته ای اصفهان رخ داده، که بلافاصله استاندار اصفهان هرگونه ارتباط این انفجار با تاسیسات هسته‌ای را رد کرد.


به گزارش ایسنا، علیرضا ذاکر اصفهانی، استاندار اصفهان گفته است که صدای این انفجار مربوط به انجام یک رزمایش در منطقه بوده و مدعی شد: "انفجاری که گفته می شود در اصفهان رخ داده، مربوط به انجام رزمایش در منطقه‌ای از اصفهان بوده است بنابراین مشکل خاصی وجود ندارد. این رزمایش نیز مربوط به پایگاه هشتم شکاری اصفهان در شمال شرق شهر و کنار فرودگاه بود، ولی در این رابطه به ما اطلاعی نداده بودند که باید اطلاع‌رسانی می‌شد."

 

 


جمهوری اسلامی از مجارستان توضیح خواست

Posted: 28 Nov 2011 10:18 AM PST

به دلیل متوقف شدن هواپیمای صالحی در مسیر هلند

جـــرس: وزارت خارجه جمهوری اسلامی، گزارش منابع خبری مبنی بر توقف و ممانعت از سفر هواپیمای علی اكبر صالحی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی در مسیر هلند را تایید کرد.


به گزارش فارس، یک مقام آگاه در وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، ضمن تأیید لغو سفر وزیر خارجه به هلند، علت آن را خودداری مجارستان از صدور مجوز برای عبور هواپیمای حامل صالحی از آسمان این کشور اعلام کرد و گفت: از سفیر این کشور خواستار توضیح شده‌ایم.


این مقام آگاه در وزارت امور خارجه، این اظهارات را شامگاه دوشنبه در پاسخ به سؤالی پیرامون دلیل لغو سفر علی‌اکبر صالحی وزیر امور خارجه به هلند ایراد کرد.


وی اظهار داشت: در حالی که مجوز عبور هواپیمای صالحی از فضای کشورهای مختلف اروپایی گرفته شده بود، دولت مجارستان با طرح برخی مسائل، از صدور مجوز عبور هواپیما از فضای این کشور خودداری کرد.


این مقام افزود: با توجه به قانع کننده نبودن دلایل مسئولان مربوطه مجاری، از سفیر این کشور خواستار توضیح شده‌ایم.


قرار بود علی‌اکبر صالحی به منظور شرکت و سخنرانی در شانزدهمین اجلاس سالانه سازمان منع گسترش سلاح‌های شیمایی عازم لاهه شود.


امروز منابع خبری گزارش داده بودند "جزئیاتی از علت این توقف تا زمان تنظیم این خبر، منتشر نشده است اما شنیده می شود پرواز هواپیمای حامل وزیر خارجه در اقدامی خصمانه به مقصد هلند از فرودگاه مجارستان متوقف شده و صالحی به ایران باز می‌گردد."



محمد خاتمی: هر چه فضای سیاسی جامعه بسته تر شود، انحراف و فساد بیشتر می شود

Posted: 28 Nov 2011 10:01 AM PST

 جـــرس: محمد خاتمی در تایید اظهار تاسف اعضاء شورای هماهنگی اصلاحات از وضعیت فعلی کشور و اینکه "روز به روز شاهد دورتر شدن و زدگی مردم و جامعه از نظام هستیم"، گفت: "هر چه فضای سیاسی جامعه بسته تر و امکان حضور در عرصه حقوق و مسؤولیت های شهروندی کم تر شود، انحراف و فساد هم در جامعه بیشتر می شود و از این باب فضای باز سیاسی (در چارچوب قانون) یکی از عوامل مهم کم شدن فساد و فحشاء و انحراف هم خواهد بود."


به گزارش تارنمای رسمی محمد خاتمی، رئیس جمهور دوره اصلاحات طی دیدار اعضاء شورای هماهنگی اصلاحات و در پاسخ به بخشی از دغدغه های آنان از شرایط موجود تاکید کرد: "من نیز چون شما از تهدیدهایی که علیه کشور و مردم بخصوص از بیرون می شود و فشارهایی که دارد می آید نگرانم و همگی نیز باید راه های مقابله با آن را بررسی کنیم."


خاتمی گفت: "خیال نکنید که کار اصلی کاری است که مستقیماً سیاسی است "وضعیت اقتصادی و سیاسی و مدیریتی و بین المللی ما مطلوب نیست و می خواهم نکته ای را بر آن بیفزایم و آن افزایش روزافزون آسیب های اجتماعی است...خشونت و عصبانیت که در روابط افراد بیشتر می شود و حتی منجر به جرح و قتل ها می گردد. انحراف هایی که در جامعه پدید می آید و بخصوص دامن جوانان ما را می گیرد، افزایش طلاق، افزایش موج مهاجرت، بخصوص دانشمندان و جوانان و ... همگی نشانه مشکلات بنیادی است که جامعه با آن روبرو است و همین جا پیشنهاد می کنم که پرداختن به آن و چاره جویی برای رفع این مشکلات می تواند در دستور کار شما قرار گیرد و خیال نکنید که کار اصلی کاری است که مستقیماً سیاسی است."


اعضاء شورای هماهنگی اصلاحات در دیداری با سید محمد خاتمی به بحث و تبادل نظر در مورد مسائل جاری و وضعیت کشور به لحاظ داخلی و بین المللی پرداختند.


اعضاء شورای هماهنگی اصلاحات ضمن در ابتدای این نشست به بیان دیدگاه های خود پرداختند که اهم آن به این شرح است:

وضعیت موجود در کشور به هیچ وجه مطلوب نیست، بخصوص برای دوستداران انقلاب و کسانی که نظام جمهوری اسلامی را قوی، پیشرو و کشور و ملت را سربلند می خواهند.


امروز شاهد مدیریتی غیرکارآمد در تأمین مصالح ملی و به هم ریخته هستیم. بر میزان فقر افزوده شده است. تولید و رونق اقتصادی لطمه دیده است. نا امنی سیاسی و اجتماعی بخش مهمی از جامعه را تهدید می کند. در مصرف بیت المال توجه و دقت نمی شود و دستگاه های کنترلی نیز اشراف لازم و منشائیت اثر کافی ندارند و کسی نمی تواند دقیقاً بگوید درآمدها چگونه مصرف می شود.


شخصیت هایی که سابقه خدمت و صداقت دارند محصورند و انبوهی از نیروهای مخلص و کارآمد در زندان به سر می برند و خانواده های آنان نیز با محدودیت و تنگنا روبرو هستند. برخوردهای سخت افزاری راه را بر تدبیر درست می بندد.


افزایش قیمت ها بخصوص برای کم درآمدها و بخش های محروم تر جامعه مشکلی سخت ایجاد کرده است.
تحریم های خارجی شدیدتر می شود و حتی تهدید برخوردهای خشن تر با نظام جمهوری اسلامی هم بر آن افزوده شده است. البته اگر خدای ناکرده خطری باشد، ما و همه اصلاح طلبان که امتحان خود را در دفاع از نظام و انقلاب داده اند جلوتر از همه برای مقابله هستیم و دشمن باید بداند که هر اقدام نرم یا سخت او اوّل آسیبش به مردم می رسد و همگی نیز در برابر تهدید خارجی متحدند و از کشور و انقلاب دفاع خواهند کرد.


در این شرایط به انتخابات نزدیک می شویم انتخابات برای همه ما و تمامی ملت دارای اهمیت اساسی است و حق حاکمیت بر سرنوشت در جریان انتخابات فراگیر و خوب اعمال می شود و ما نیز همواره گفته ایم که حضور در انتخابات حق همه است و حاکمیت نیز باید زمینه این حضور را فراهم آورد.


در این مورد شرایطی حداقلی نیز مطرح شده است که هنوز هم از تحقق آن نومید نیستیم، ولی متأسفانه نشانه های مثبتی در تغییر رویکردها به نفع انتخابات آزاد و مطلوب نمی بینیم محدودیت ها نه تنها رفع نشده بلکه تشدید هم شده است و حتی امکان یک همایش مسالمت آمیز و به مناسبت عید سعید غدیر از ما گرفته شد. نه تنها شاهد گشایش در مورد زندانیان نبودیم بلکه در این اواخر سخت گیری ها هم بیشتر شده است.


نشانی از فراهم آوردن زمینه رقابت که لازمه یک انتخابات خوب است به چشم نمی خورد بلکه برعکس سخن هایی از زبان بعضی جریانات و حتی مسؤولانی که باید پاسدار آزادی و امنیت انتخابات باشند می شنویم که مأیوس کننده است. خط و نشان ها و این که راه حضور جریاناتی را که نمی پسندند خواهند بست و حتی تهدیدهای مختلف.


جامعه از ما انتظارات فراوان دارد. نمی شود نظر بخش مهمی از جامعه که ما افتخار نمایندگی از آنان را داریم ندیده گرفت. می بینند که فضای انتخابات سرد است، چون جامعه نامطمئن است. بعضی از تشکل ها از شهرستان ها خواسته اند که افراد مناسب برای مجلس برای شرکت احتمالی را معرفی کنند حتی یک نفر داوطلب نبوده است. بسیاری از مردم حضوراً یا در ارتباطات غیرحضوری از ما می خواهند که حالا که حاکمیت شما را نمی خواهد، مبادا خود اصلاحات را وجه المصالحه قرار دهید.


متأسفانه تریبونی هم برای اظهار نظر آزاد ما نیست. آن ها هم که هست یا تعطیل می کنند یا برایشان محدودیت ایجاد می کنند. درست است که حضور حتی یک صدا هم در مجلس غنیمت است، ولی به چه قیمت؟
متأسفانه با وضعیتی که پیش آمده نه تنها نسبت به انتخابات شوری نیست، بلکه روز به روز شاهد دورتر شدن و زدگی از نظام هم لااقل در بخش هایی از جامعه هستیم.


و این امر به نفع گروه ها و کسانی است که در مقابل نظام و انقلاب هستند و ما سی سال است که در مقابل آن ها قرار داشته ایم. حالا هم نباید رفتاری داشته باشیم که مورد سوء استفاده آنان و دشمنان اصلی انقلاب و کشور باشد.
امروز رویکرد مردم به حضور اصلاح طلبان با رویکرد چندسال پیش بسیار فرق کرده است. زیرا بیشتر دچار نومیدی و بی فایده بودن حضور شده اند. و ما هم نباید کاری کنیم که یک سره از اصلاح طلبی که همواره خود را در چارچوب انقلاب و نظام دیده و به همین جهت هم همواره خواستار اصلاح امور بوده است نومید شوند.
در این موقعیت باید با نظر داشت به وفاق میان اصلاح طلبان و حتی حرکت به سوی وفاق ملی، و با تکیه بر اصول و معیارهایی که به آن پای بندیم، بخصوص دفاع از حقوق مردم و تأمین شرایط و زمینه های مردم سالاری و البته هوشیاری نسبت به تهدیدات و خطرات به راه حلی رسید که هم به مصلحت جامعه و هم مورد توافق اصلاح طلبان باشد.


سید محمد خاتمی پس از استماع سخنان حضار، ضمن خوش آمدگویی به اعضای شورا گفت:
روز اول محرم الحرام است. محرم و عاشورا برای ملت ما و برای تاریخ ما دارای اهمیت ویژه ای بوده است. ملت ما در تاریخ خود با الهام از عاشورا کارهای بزرگی کرده است. الهام بخش بزرگ انقلاب ما عاشورا بود و پیام نهضت حسینی راهنمای ما به سوی آزادی و آبادی و مقابله با بی عدالتی، ستم و وابستگی بوده است و بخصوص شما عزیزان که نمایندگی بخش مهمی از جامعه را دارید که هم به اسلام و انقلاب پای بند است و هم خواستار اصلاح مدام سیاست ها و راهکارها است. ارادتتان به امام حسین و اهل بیت آشکار است.
امروز هم باید برای یافتن راه درست و شناخت وظیفه اجتماعی و مسؤولیتمان در برابر انقلاب و کشور و ملت از نهضت امام حسین الهام و مدد بگیریم.


نکته دیگر این که در فضای بسته کنونی نقش و جایگاه شما به عنوان اعضاء شورای هماهنگی اصلاحات برجسته تر و حساس تر است.


اولاً شما دلسوزان انقلاب و کشورید، امتحان خود را هم داده اید. ثانیاً از بخش مهمی از کشور بخصوص بخش جوان تر و نخبه تر کشور نمایندگی می کنید و در غیبت یا محدودیت تشکل ها و احزاب کار شما که بحمدالله با همه مشکلات توانستید لااقل همچنان دور هم باشید و در حد توان چاره جویی کنید. چشم جامعه به شما است و تصمیمات و اقدامات و مواضع شما از اهمیت بیشتر برخوردار است.


من هم با شما همداستانم که وضعیت اقتصادی و سیاسی و مدیریتی و بین المللی ما مطلوب نیست و می خواهم نکته ای را بر آن بیفزایم و آن افزایش روزافزون آسیب های اجتماعی است. خشونت و عصبانیت که در روابط افراد بیشتر می شود و حتی منجر به جرح و قتل ها می گردد. انحراف هایی که در جامعه پدید می آید و بخصوص دامن جوانان ما را می گیرد، افزایش طلاق، افزایش موج مهاجرت، بخصوص دانشمندان و جوانان و ... همگی نشانه مشکلات بنیادی است که جامعه با آن روبرو است و همین جا پیشنهاد می کنم که پرداختن به آن و چاره جویی برای رفع این مشکلات می تواند در دستور کار شما قرار گیرد و خیال نکنید که کار اصلی کاری است که مستقیماً سیاسی است. می توانید در حد خود کمک به کم کردن آن ها کنید و حتی راه حل های مناسب را به مسؤولان پیشنهاد کنید.


و من معتقدم هر چه فضای سیاسی جامعه بسته تر و امکان حضور در عرصه حقوق و مسؤولیت های شهروندی کم تر شود، انحراف و فساد هم در جامعه بیشتر می شود و از این باب فضای باز سیاسی (در چارچوب قانون) یکی از عوامل مهم کم شدن فساد و فحشاء و انحراف هم خواهد بود.


من نیز چون شما از تهدیدهایی که علیه کشور و مردم بخصوص از بیرون می شود و فشارهایی که دارد می آید نگرانم و همگی نیز باید راه های مقابله با آن را بررسی کنیم.


در عین حال معتقدم که اگر رویکردهای حاکم تغییر کند بخصوص در جریان انتخابات همگی و از جمله خود حکومت و همه نظام از آن سود فراوان خواهند برد، ولی همان گونه که گفتید متأسفانه کمتر نشانی از این تغییر و فراهم آمدن زمینه همدلی و وفاق و حضور امن و آزاد و مطلوب در انتخابات می بینیم و به نظر می رسد که کسانی و جریان هایی می کوشند که راه را برای حضور هر کس و هر جریانی که نمی پسندند ببندند. در عین حال امیدوارم که شرایط مورد نظر برای برگزاری انتخابات مطلوب و حضور فراگیر در آن فراهم آید.

کاهش رابطه با انگلستان؛ رای به انزوای خود خواسته

Posted: 28 Nov 2011 10:50 AM PST

نیلوفر زارع
  جرس: طرح دو فوریتی مجلس شورای اسلامی برای کاهش رابطه دیپلماتیک با انگلستان درست یک روز پس از تصویب در صحن علنی، به تایید شورای نگهبان قانون اساسی رسید. بر مبنای این طرح ،روابط دیپلماتیک دو کشور به سطح کاردار تنزل می‌یابد و روابط اقتصادی نیز محدود خواهد شد. وزارت امورخارجه لندن با صدور اطلاعیه ای اعلام کرده که به مصوبه مجلس ایران واکنشی قاطعانه نشان خواهد داد. در این بیانیه اشاره ای به ابعاد این واکنش نشده است اما پیش بینی می شود که انگلستان برای واکنش به ایران از دیگر کشورهای اروپایی نیز کمک بگیرد و در صدد سازمان دهی اقدامی همگانی جهت انزوای بیشتر تهران برآید.

 
طرحی برای تلافی جویی


اکثریت محافظه کار مسلط بر قوه مقننه از ماه ها پیش بر ضرورت کاهش رابطه دیپلماتیک با انگلستان تاکید می کردند. آنها روز یکشنبه-6 آذر- سرانجام تصمیم خود را عملی ساختند و با ۱۷۹ رأی موافق، ۴ رأی مخالف و ۱۱ رأی ممتنع، کلیات طرح دو فوریتی کاهش روابط با بریتانیا را به تصویب رساندند.شورای نگهبان هم به فاصله 24 ساعت خبر از عدم مغایرت این طرح با شرع و قانون اساسی داد تا به این ترتیب نمایشی از هماهنگی نهادهای تصمیم گیر جمهوری اسلامی برای کاهش رابطه دیپلماتیک با انگلستان به اجرا درآید.محافظه کاران می گویند که تصمیم شان به کاهش رابطه با لندن در واقع واکنشی به همکاری های انگلستان با جامعه جهانی در راستای اعمال فشار بر سر برنامه هسته ای ایران است. انگلستان به تازگی و در آخرین تلاش برای تحت فشار گذاشتن جمهوری اسلامی، فاز بی سابقه ای از تحریم ها را به اجرا گذاشته است. این کشور اعلام کرده که تمامی روابط مالی با بانک های ایرانی، ازجمله بانک مرکزی این کشور را قطع خواهد کرد. "جرج اوزبورن"، وزیر خزانه داری بریتانیا نیز در این خصوص گفته: "ما این تصمیم را به دلیل مدارک موجود گرفته ایم که براساس آنها مشخص شده بانک های ایرانی در برنامه هسته ای نظامی ایران مشارکت داشته اند." تحریم بانک مرکزی ایران از سوی انگلستان از دید ناظران، نقطه عطفی در فشارهای جهانی جهت انزوای جمهوری اسلامی است که می تواند اثرات مخرب و وسیعی بر مبادلات خارجی ایران برجای بگذارد.


لندن هشدار می دهد


شیوه اجرای مصوبه مجلس شورای اسلامی پیرامون کاهش رابطه با انگلستان هنوز مشخص نیست. در این طرح تصریح شده که روابط دو کشور به سطح کاردار تنزل خواهد کرد. به این ترتیب سفیر کنونی انگلستان باید از تهران اخراج شود و سفیر ایران در لندن نیز باید به تهران بازگردد. اخراج سفیر در عرف روابط دیپلماتیک زمانی صورت می‌گیرد که کشور میزبان، آن سفیر و یا دیپلمات را به عنوان عنصر نامطلوب شناسایی و اعلام کند. از دید ناظران بعید به نظر می‌رسد که فضای روابط در حال حاضر به این سمت باشد که ایران سفیر انگلستان را به عنوان عنصر نامطلوب معرفی کند چرا که اگر این اتفاق بیفتد روابط دو طرف بسیار بحرانی می‌شود و علاوه بر این انگلستان هم بر اساس کنوانسیون 1961 وین در مورد روابط دیپلماتیک این اختیار را دارد که اقدام متقابل انجام دهد و سفیر یا دیپلمات ایرانی را عنصر نامطلوب اعلام کرده و او را اخراج کند. بنابراین تنها راه موجود پیش پای ایران این است که از انگلستان بخواهد سفیر خود را به لندن فرابخواند. محرز است که لندن چنین درخواستی را توهین به خود تلقی خواهد کرد و در صدد تلافی برخواهد آمد. اطلاعیه اخیر وزارت امورخارجه انگستان نیز دقیقا حاوی همین محتواست. در این اطلاعیه، اقدام ایران برای کاهش روابط دیپلماتیک، اقدامی "تاسف آور" توصیف شده و آمده است که "این اقدام غیرموجه به رژیم ایران جهت مقابله با انزوای فزاینده اش یا پاسخگویی به نگرانی های بین المللی و وضعیت حقوق بشر کمکی نخواهد کرد". لندن همچنین با اضافه کردن چاشنی هشدار در اطلاعیه خود تاکید کرده که "اگر حکومت ایران در راستای عملی کردن چنین تصمیمی حرکت کند ما پس از رایزنی با شرکای بین المللی خود واکنش قاطعانه ای به این حرکت نشان خواهیم داد".


هزینه های یک تصمیم


ایران و انگلستان در تمام سالهای پس از پیروزی جمهوری اسلامی درگیر یک رابطه پر نوسان بوده اند و هیچگاه یک دیگر را دوست خود در معادلات بین المللی ندانسته اند. جنگ عراق علیه ایران بر روابط دو کشور اثراتی منفی داشت و ماجرای فتوای مرگ سلمان رشدی، نویسنده انگلیسی هم برای مدتی قابل توجه روابط را به حداقل کاهش داده بود.در جریان منازعه پیرامون فتوای قتل سلمان رشدی، روابط دو جانبه برای چند هفته قطع شد و سفرای دو طرف به کشورهای خود بازگشتند. این مساله به کشورهای جامعه اقتصادی اروپا در آن زمان کشیده شد و سفرای آنها نیز از تهران فراخوانده شدند. ناظران بر همین اساس پیش بینی می کنند هر گونه تنش و چالش در رابطه با انگلیس و یا دیگر کشورهای تاثیر گذار اروپایی می‌تواند تاثیرات منفی بر روابط با مجموعه کشورهای این قاره داشته باشد. تشدید تنش میان ایران و انگلستان در شرایطی اتفاق می افتد که وزیران امورخارجه اروپا قرار است روز پنجشنبه-10 آذر- پیرامون اعمال فشارهای تازه علیه جمهوری اسلامی برای دنبال کردن برنامه هسته ای تصمیم گیری کنند. دستور کار این نشست، اعمال تحریم های نفتی علیه ایران است. امری که در صورت تصویب،حیات اقتصادی جمهوری اسلامی را در معرض تهدید جدی قرار خواهد داد. انتظار می رود که اکنون موضوع کاهش روابط دیپلماتیک تهران و لندن نیز در نشست روز پنجشنبه مورد بررسی قرار گیرد.

 

از دید ناظران این احتمال وجود دارد که کشورهای اتحادیه اروپا به ایران هشدار دهند که در صورت اخراج سفیر انگلستان از تهران،این کشورها نیز رابطه خود با ایران را در سطح کاردار پایین خواهند آورد. چنین هشداری هزینه کاهش رابطه با انگلستان را برای ایران به شدت بالا خواهد برد. کشورهای اروپایی طی سالهای اخیر رفته رفته روابط اقتصادی خود با ایران را کم و کمتر کرده اند و اکنون در خط مقدم ایجاد اجماع بر علیه ایران هستند. تحریم های اعمال شده از سوی کشورهای عضو اتحادیه نیز در بعضی موارد از تحریم های مصوب شورای امنیت فراتر است. بنابراین بعید به نظر می رسد که آنها نگرانی جدی پیرامون کاهش رابطه با ایران داشته باشند و پشت انگلستان را در منازعه با جمهوری اسلامی خالی کنند. همنوایی کشورهای اروپایی با انگلستان به انزوای جمهوری اسلامی ابعاد بی سابقه ای خواهد داد. تحریم خرید نفت از ایران و قطع کامل مبادلات بانکی و مالی با جمهوری اسلامی که اکنون درباره آنها تردیدهایی وجود دارد، ممکن است در آینده نزدیک قاطعانه به اجرا گذاشته شود. تحلیلگران منتقد حکومت معتقدند که منشاء همه این تهدیدها در دکترین سیاست خارجی تهاجمی ایران نهفته است. دیپلماسی ستیزه جویی که راه های گفتگو و دریچه های مذاکره را یکی پس از دیگری می بندد و خود را در حصار و انزوای روزافزون قرار می دهد.

 

 

 

 

 

 

 

وزیر ارشاد به جای مشایی رئیس کمیسیون فرهنگی دولت شد

Posted: 28 Nov 2011 09:35 AM PST

تداوم پانزده شغل رحیم مشایی

جـــرس: در ادامه فشارها برای خلع نفوذ و خلع ید اسفندیار رحیم مشایی از مجموعه ارکان دولت، سید محمد حسینی وزیر ارشاد، به عنوان رئیس کمیسیون فرهنگی دولت جایگزین رحیم مشایی شد.


به گزارش فارس، محمود احمدی‌نژاد، روز دوشنبه طی حکمی سید محمد حسینی وزیر ارشاد اسلامی را، با حفظ سمت، به عنوان رئیس کمیسیون فرهنگی دولت منصوب کرد.


پیش از این اسفندیار رحیم مشایی این سمت را عهده‌دار بود.


گفتنی است، احمدی نژاد بعد از ناکامی در انتصاب مشایی بعنوان معاون اول ریاست جمهوری بعد از انتخابات دور دهم، طی حکمی وی را ابتدا بعنوان رئیس دفتر خود معرفی کرد، که همزمان ، به مرور، مشاغل دیگری را نیز، به ترتیب زیر به وی سپرده بود:


۲- عضو کمیسیون‌ اقتصادی دولت
۳ - نمایندگی ویژه رئیس دولت جهت تصمیم‌گیری در مورد نحوه اجرای اختیارات کابینه در امور نفت
۴- ریاست شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی
۵- ریاست دانشگاه «جامع بین‌المللی ایرانیان»
۶- ریاست گروه مشاوران جوان ریاست جمهوری
۷- مسئولیت انتصاب مدیر عامل صندوق مهر امام رضا
۸- مسئولیت کنترل و نظارت مرکز امور حقوقی بین‌المللی ریاست جمهوری
۹- نماینده تام الاختیار رئیس جمهور در ستاد مرکزی راهیان نور
۱۰- رئیس کارگروه زیارت و فرهنگ رضوی
۱۱- عضویت در شورای فرهنگی دولت با حکم رئیس دولت
۱۲- رییس کمیته ‏عالی در مورد طرح خط لوله گاز ایران – پاکستان – هند
۱۳- نمایندگی رییس‌ دولت در شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما
۱۴- جانشین رییس جمهور در شورای عالی ایرانیان خارج از کشور
۱۵- رییس مرکز مطالعات جهانی شدن
۱۶- دبیر کمیسیون‌ فرهنگی دولت با تشکیل کمیسیون تخصصی فرهنگی دولت دهم


با جابه جایی امروز، هفتم آذر ماه، رحیم مشایی همچنان پانزده شغله در دولت خواهد ماند.


همچنین، حمید بقایی، دیگر عضو حلقه اطرافیان رئیس دولت نیز، چهار شغل مهم را در دولت بر عهده دارد، که چندی پیش، در پی انتصاب وی بعنوان معاون اجرایی رئیس دولت، و همچنین سرپرست نهاد ریاست جمهوری، یکی از نمایندگان مجلس با اشاره به بیکاری جوانان کشور خاطرنشان کرده بود "یک نفر در حال حاضر ۴ مسوولیت دارد، مناطق آزاد، میراث فرهنگی، نهاد ریاست جمهوری و معاونت اجرایی رییس جمهور؛ پس جوانان مردم در کجا کار کنند این چه وضعیتی است."

ادامه حضور نظامی امریکا در عراق

Posted: 28 Nov 2011 09:23 AM PST

والتر پینکاس


آخرین گروه ۲۴ هزار نفری سربازان آمریکایی قرار است در چند هفته آینده عراق را ترک گویند. لذا اکثر سربازان قبل از فرا رسیدن کریسمس به وطن باز گشته اند.


خروج این نیروها طبق موافقتنامه وضعیت نیروها انجام می گیرد که در سال ۲۰۰۸ بین عراق و امریکا منعقد گردید. از طرف عراق نوری المالکی نخست وزیر عراق و جرج بوش رئیس جمهور وقت امریکا این قرار داد را امضاء کردند و سپس مورد تائید مجلس عراق قرار گرفت.
 

بدون شک نبایستی به حرف های انحرافی فعلی در سنا اعتنا کرد . حرف هایی چون" ان ها در جنگ برنده شدند" و پرزیدنت اوباما "درصلح بازنده است." زیرا وی نتوانست با مالکی برای حفظ ده تا ۱۵ هزار سرباز آمریکایی در عراق به توافق برسد.


بدیهی است نیرو های نظامی امریکا کماکان در عراق حضور خواهند داشت. دفتر همکاری های امنیتی که تحت نظر سفارت امریکا در بغداد فعالیت می کند، دارای چند صد نفر پرسنل نظامی خواهد بود. همچنین مقاطعه کاران آمریکایی که با نیروهای امنیتی عراق همکاری خواهند داشت، نیز دارای حد اقل همین تعداد پرسنل خواهند بود.در مذاکراتی که هم اکنون در عراق در جریان است تعیین خواهد شد که دفتر همکاری های امنیتی چه تعداد پرسنل داشته باشد.


به طور معمول چنین دفتری مسئولیت آموزش افراد برای کار کردن با دستگاه های خریداری شده توسط عراق از شرکت های آمریکایی به ارزش ۸ میلیارد دلار را بر عهده خواهند داشت. بر اساس همین قرار این دفتر مسئولیت هایی دیگری نیز بر دوش خواهد داشت.


ژنرال مارتین دمپسی رئیس ستاد مشترک در روز سه شنبه سایر وظایف این دفتر را در جلسه کمیته نیروهای مسلح بر شمرد. وی دفتر همکاری های امنیتی در عراق را " یک مرکز نسبتا کوچک آموزشی و مشاوره ای " خواند که " با نیرو های امنیتی عراق مشاوره داده " تا بتوانند نقایص کارایی خود را برطرف نموده و برنامه های آموزشی خود را گسترش داده و جهت خرید دستگاه های جدید زمینه را آماده سازند. "


دمسی افزود وقتی که مذاکرات قرار داد دفتر همکاری های امنیتی پایان یابد، جهت تعیین " زمینه هایی که ما می توانیم به ان ها یاری دهیم، ان ها چه سطحی از اموزش را نیازمندند، چگونه ما می توانیم در فعالیت های ضد تروریستی دخیل شده و به چه نحوی می توانیم در مانورهای مشترک مشارکت کنیم ، مذاکراتی انجام خواهد شد. "


دمسی همچنین گفت علاوه بر سفارت و ده پایگاه نظامی " ما به عنوان مربی بین آنها مستقر خواهیم شد، نه فقط از نظر تاکتیکی بلکه از نظر نهادی با ان ها ارتباط خواهیم داشت."


گفتنی است عراق ۱۴۰ فروند تانک مدل ام یک ابرامز خریداری کرده است. پرسنل دفتر همکاری های امنیتی در پادگان بسمایا واقع در شرق بغداد که دارای میدان مشق برای توپخانه تانک است، مستقر خواهند شد. به گفته دمسی عراق مسئول امنیت خارج این پادگان بوده در حالی که " ما حفظ امنیت داخل محوطه را که پرسنل دفتر همکاری های امنیتی در ان زندگی می کنند را بر عهده خواهیم داشت. "


کارمندان دفتر همکاری های امنیتی با ۴۵۰۰ نفر از سربازان نیروهای ویژه عراق که برخی از آنان در مرکز ضد تروریستی کار می کنند, ارتباط خواهد داشت . دمسی اضافه کرد در مذاکرات فعلی بر این تاکید شده که پرسنل دفتر همکاری های امنیتی به آموزش ان واحد ادامه داده " در حالی که در داخل اماکنی که نیرو های ضد تروریستی مستقرند اقامت داشته و خود ان ها در عملیات شرکت نکرده بلکه عراقی ها را جهت انجام عملیات آموزش بدهند. "


به گفته دمسی نیرو های امنیتی عراق " در صورتی که اهداف تروریستی بررای ان ها شناسایی شود،معمولاٌ با کسب اطلاعات از عوامل انسانی، می توانند به طرز فوق العاده خوبی به ان ها نزدیک شوند و عمل کنند.

دمسی معتقد است که نقص ان ها " عدم توانایی در آمیختن اطلاعات فنی و انسانی ...و همچنین تشخیص شبکه ها است." لذا دفتر همکاری های امنیتی " کادر آموزشی برای ایجاد این توانایی و حذف این نقیصه را در اختیار دارد. "


لئون پانتا وزیر دفاع با اشاره به شغل قبلی خود به عنوان رئیس سازمان سیا گفت " ما در گذشته با دادن اطلاعات زیادی به ان ها کمک می کردیم." بدون ان که جزئیاتی در مورد چگونگی و از چه کسانی ان ها را فاش کند، اعاو گفت " من فکر می کنم که ما می توانیم در قالب برخی از همان تلاش ها همچنان به عراقی ها اطلاعات بدهیم.."


یکی دیگر از مسائل عمده ای که در تخلیه نیروها مد نظر گرفته شده، نقش سربازان آمریکایی در شمال عراق و چگونگی حفظ صلح بین نیروهای پیشمرگ کرد و سربازان دولتی عراق بود. سربازان آمریکایی از ایستگاه های بازرسی تخلیه شده ولیکن برخی از افسران آمریکایی در مرکز مشترک هماهنگی واقع در نینوا همچنان مشغول به کار هستند. پرسنل دفتر همکاری های امنیتی موظف به اعزام پرسنل برای این مرکز مشترک کرد ها و عراقی ها است. دمسی به کمیته گفت " حضورما در این مرکز هماهنگی ، موجب می شود که ما با نفوذ خود ان ها را وادار کنیم که راه حل های خود را از طریق مذاکره و نه از طریق خشونت ورزی بیابند. "

 

در عین حال امکان بازگشت نیروها همچنان باقی است. مالکی در ماه آینده به واشنگتن سفر کرده و ممکن است در رابطه با این موضوع مذاکراتی انجام شود. در ماه ژانویه ژنرال جیمز ماتیس رئیس فرماندهی مرکزی نیز قرار است به بغداد سفر کرده و در اجلاس شورای عالی هماهنگی که در چهار چوب توافق استراتزیک سال ۲۰۰۸ تشکیل شده است " در رابطه با همکاری های امنیتی آینده" بحث و تبادل نظر گردد. همچنین ان اجلاس محل خوبی برای تنظیم سازماندهی جدیدی برای نیروهای نظامی خواهد بود.


اجازه دهید حالا به شکایات سناتورها در روز سه شنبه باز گردیم. لنزی گراهام ، جان مک کین و جوزف لیبرمن گله داشتند که کابینه در مذاکرات برای حفظ برخی از نیروهای آمریکایی در عراق با شکست روبرو شده است. گراهام به طور ضمنی گفت که هیچ قراری مبنی بر باقی گذاردن هزاران نفر سرباز آمریکایی در عراق بعد از تاریخ ۳۱ دسامبر گذارده نشده زیرا به انتخاب مجدد پرزیدنت اوباما ضربه می زند. وی اصرار پانتا و دمسی مبنی بر شکست مذاکرات عمدتا به دلیل پافشاری عراقی ها بر اساس وضعیت داخلی سیاسی ان کشور را رد کرد. گفتنی است نیرو های آمریکایی مستقر در عراق پس از این تاریخ دیگر دارای مصونیت از پیگرد و محاکمه بر اساس قوانین کیفری عراق نخواهند بود.


برت مک گورک یکی از مشاورین امور عراق کاخ سفید در دو کابینه بوش و اوباما بلافاصله پس از اظهارات پانتا و دمسی از ان ها حمایت نمود. وی گفت " متخصصین حقوقی عراق و امریکا نوع مصونیت برای سربازان آمریکایی را تعیین نموده و تنها از طریق تائید مجلس عراق می تواند این مصونیت اعطاء گردد که مجلس عراق هم حاضر به ان نیست. "


مک گورک افزود رهبران سیاسی عراق در ۴ اکتبر اعلام کردند که مجلس ان کشور حاضر نیست مصونیتی به سربازان آمریکایی بدهد. علاوه بر ان سرشماری انجام شده نشان می دهد که ۹۰ در صد عراقی ها در بغداد و ۸۰ در صد ساکنین شهر های دیگر مایلند نظامیان آمریکایی ان کشور را ترک گویند. به گفته مک گورک " اگر نتایج سرشماری بیشتر به نفع ما بود، تعداد سربازان باقیمانده در عراق اضافه می گردید. "


زمانی که به این بحث ها گوش می دادم به یاد آوردم درسی را که از مرحوم سناتور فول برایت رئیس کمیته روابط خارجی گرفتم. من برای نامبرده در دهه ۱۹۶۰ برای دو بار به مدت ۱۸ ماه در قالب فرصت مطالعاتی کار کردم. به اعتقاد فول برایت " اگر شما مشکلات داخلی رهبران یک کشور را درک نکنید، شما نمی توانید روابط خارجی واقعی با ان کشور برقرار کنید زیرا سیاست خارجی هر کشور به وضعیت داخلی ان بستگی دارد. "

منبع: واشنگتن پست

   *نظرات وارده در یادداشت ها لزوما دیدگاه جرس نیست.

 

 

 

علی لاریجانی: اخیرا اتفاقاتی رخ داده بود، که نیاز داشتیم در این مورد بحث کنیم

Posted: 28 Nov 2011 09:20 AM PST

پایان نشست مجدد سران سه قوه پشت درهای بسته

جـــرس: نشست محرمانۀ سران قوای سه گانه جمهوری اسلامی، مجددا پشت درهای بسته و این بار به میزبانی رئیس مجلس شورای اسلامی، روز دوشنبه هفتم آذر ماه، برگزار شد و کمافی السابق، نتیجه و مفاد این نشست به رسانه ها درز نکرد و سران ۳ قوه، تربیون آماده شده برای مصاحبه را پشت سر گذاشتند و رئیس دولت خطاب به خبرنگاران گفت: "اگر قرار باشد شما تربیون بگذارید و ما را وادار به مصاحبه کنید، نمی‌شود که."


به گزارش تارنمای «خانه ملت»، رییس مجلس شورای اسلامی پس از پایان نشست مشترک سران سه قوه، در جمع خبرنگاران، بدون اشاره به نتایج نشست، از ارزیابی خود نسبت به عملکرد مجلس سخن گفته و مدعی شد: "در نظام‌هایی که ویژگی دموکراتیک دارند هرچه مجلس پر وزن‌تر باشد خواسته‌ها و حقوق مردم بهتر صیانت می‌شود. "


نماینده قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هرگاه مجلس پر قدرت بوده است از قراردادهای نادرست جلوگیری شده و هرگاه مجلس ضعیف بوده است مشکل‌های زیادی به وجود آمده است، بدون اشاره به عقب نشینی های مجلسیون در مقابل فشارهای وارده به نمایندگان، ادعا کرد: ملت باید بداند پارلمان جایی است که می‌توانند از آن به عنوان تکیه‌گاهی برای حقوق خود استفاده کنند.


وی در تشریح نشست مشترک سران سه قوه که ظهر امروز در مجلس شورای اسلامی برگزار شد با بیان اینکه در نشست امروز درباره تحول‌های منطقه‌ای بحث شد تصریح کرد: این نیاز وجود دارد که در سطوح مختلف درباره تحول‌ها بحث شود.


رییس قوه مقننه با یادآوری اینکه در یک هفته گذشته اقدام‌هایی در منطقه رخ داده است که باید نسبت به آنها تصمیم‌گیری شود تأکید کرد: در صحنه بین‌الملل اقدام‌هایی در حال ایجاد است که ایران باید با ملاحظات در این صحنه‌ها فعال باشد.


وی ادامه داد: در نشست مشترک ظهر امروز سران سه قوه درباره شرایط عمومی کشور همگرایی بیشتر در کشور و همچنین وضعیت صنعت و مسائل اجرایی بحث و تبادل‌نظر شد.


رییس مجلس تصریح کرد: شاید اختلاف‌نظرهایی میان قوا وجود داشته باشد اما تعامل‌های ایجاد شده در راستای برگزاری نشست‌های مشترک موجب نزدیک شدن منطق‌ها می‌گردد.


نماینده قم در مجلس در پاسخ به این سؤال که آیا به‌طور مشخص در نشست امروز در مورد موضوع فساد مالی اخیر هم بحث شد گفت: در این نشست درباره موضوع فساد مالی اخیر بحث شد و سه قوه مصمم هستند که این پرونده به طور دقیق بررسی‌شود.


لاریجانی با تأکید بر اینکه در موضوع رسیدگی به پرونده فساد مالی، هیچ‌کس پرده‌ای برای صیانت نخواهد داشت تصریح کرد: دست قوه قضائیه برای بررسی پرونده فساد مالی اخیر باید باز باشد و نمایندگان مردم در مجلس از نقش محسنی اژه‌ای حمایت می‌کنند و باید این موضوع ریشه‌یابی شود.


لاریجانی ادامه داد در موضوع پرونده فساد مالی اخیر اگر شخصی سخنی دارد باید سخنان را با محسنی اژه‌ای درمیان بگذارد.


رییس فراکسیون اصول‌گرایان مجلس در پاسخ به این سؤال که "با توجه به نقش نظارتی مجلس طرح سؤال از رییس‌جمهور در چه وضعیتی قرار دارد؟" بدون اشاره به فشارهای وارده به مجلس جهت بازپس گیری نمایندگان از امضای درخواست پرسش گفت: این موضوع روال آئین‌نامه‌ای دارد و هرگاه طرح به حد نصاب برسد به کمیسیون مربوطه ارجاع می‌‌گردد."


لاریجانی در پاسخ به این سؤال که اخیراً شما در بحث‌های مهم مجلس مانند استیضاح به عنوان مخالف یا موافق صحبت می‌کنید و این اقدام شما موجب شده که برخی تلقی کنند که شما از جایگاه ریاست استفاده می‌کنید ارزیابی شما از این موضوع چیست؟ گفت: ما نمی‌توانیم در زمان صحبت لباس‌مان را عوض کنیم و نمی‌توانیم از تاریخ گذشته جدا شویم.


همچنین لاریجانی که در جمع خبرنگاران در حاشیه برگزاری نشست مشترک میان سران سه قوه سخن می‌گفت درباره موضوع استفساریه قانون خدمات مدیریت کشوری (طرح حقوق مادام العمری برای مقامات سیاسی) گفت: موضوع این قانون هم درست و هم غلط است. در تبصره این استفساریه بحثی بود که اگر کسی از سمت سیاسی خود خارج شود می‌تواند برای چند سال ۸۰ درصد حقوق خود را دریافت کند . البته این قانون در مجالس دیگر مطرح شده و این استفساریه مصوبه مجلس هفتم بوده است.


وی مدعی شد: در موضوع قانون خدمات مدیریت کشوری نباید بدون جهت نظام را متهم کنیم و این موضوع عقلایی نیست.


تداوم ابهامات در نتیجه نشست
به گزارش ایسنا، روسای قوا در نشستی که به میزبانی علی لاریجانی در محل مجلس شورای اسلامی برگزار شد، قرار بود در خصوص مسائل و موضوعات مهم کشور و ارتقاء سطح مناسبات قوا با یکدیگر بحث و گفت‌وگو کنند، که نتایج این نشست نیز، همچون نشست های پیشین، نامعلوم و پشت پرده ای از ابهام باقی ماند.


خبرگزاری مهر گزارش داده است که سران ۳ قوه پس از خروج از جلسه مشترک از آنجا که اطلاعی از حضور خبرنگاران پشت در بسته این جلسه نداشتند، با دیدن خبرنگاران و تربیون آماده شده برای نشست خبری متعجب شدند، اما از هرگونه پاسخگویی در مورد این نشست خودداری کردند.


بر اساس این گزارش، جلسه سران ۳ قوه ظهر امروز به میزبانی رئیس مجلس شورای اسلامی و در خانه ملت برگزار شد که با پایان این جلسه با حضور خبرنگاران حواشی جالبی به همراه داشت.


خبر برگزاری این نشست صبح روز دوشنبه رسانه‌ای شد و از عکاسان دعوت شد تا ساعت ۱۱ در محل مجلس حضور داشته باشند، همچنین ورود خبرنگاران نیز برای ساعت ۱۳ هماهنگ شده بود.


از میان روسای دو قوه‌ای که در مجلس دعوت شده بودند این رئیس قوه قضائیه یعنی برادر رئیس مجلس بود که زودتر به مجلس رسید و رئیس‌جمهور حدود ساعت ۱۲:۳۰ به مجلس آمد.


این جلسه به صرف نهار آغاز شد و در ساعت ۱۵:۲۰ پایان یافت.


سران ۳ قوه از حضور خبرنگاران در پشت در بی‌اطلاع بودند به طوریکه محمود احمدی‌نژاد به محض دیدن خبرنگاران، پرسید: "شما اینجا چه کار می‌کنید؟" خبرنگاران هم پاسخ دادند منتظر شما هستیم، اما روسای سه قوه تربیون آماده شده برای مصاحبه را پشت سر گذاشتند و در همین حین رئیس دولت گفت: "اگر قرار باشد شما تربیون بگذارید و ما را وادار به مصاحبه کنید، نمی‌شود که."


خبرنگاران و تصویربرداران چند بار از روسای سه قوه درخواست کردند تا پشت تربیون قرار گیرند، اما هیچ‌کدام به حرف خبرنگاران توجه نکردند و رئیس‌ دولت در همین حین خطاب به خبرنگاران گفت: "به جای اینکه اصرار کنید در همین زمان کوتاه سوال‌تان را بپرسید."


خبرنگار واحد مرکزی پس از این گفته رئیس‌ دولت از محتوای جلسه جویا شد که احمدی‌نژاد گفت؛ قرار است محتوای جلسه توسط میزبان رسانه‌ای شود. احمدی‌نژاد بعد از این گفته به راه خود ادامه داد و لاریجانی هم وی را بدرقه کرد اما در مسیر همچنان مورد سوال خبرنگاران قرار گرفت و صرفاً به لبخند و نگاه و سکوت اکتفا کرد.


خبرنگاران که ساعت‌ها منتظر حضور سران ۳ قوه در میان خود بودند به معطلی اشاره کردند و به رئیس‌ دولت گفتند پاسخ‌گوی سوالات آنان باشند، وی هم وعده کرد؛ در نشست خبری که به زودی برگزار می‌شود پاسخ همه خبرنگاران را خواهد داد،اما همین گفت‌وگوی کوتاه احمدی‌‌نژاد و خبرنگاران توسط نمایندگان رسانه‌های خبری پوشش داده شد.


بر اساس این گزارش، گفت‌وگو با احمدی‌نژاد مانع صحبت خبرنگاران با صادق‌لاریجانی شد، به همین دلیل فقط واحد مرکزی خبر توانست با رئیس قوه قضائیه مصاحبه کند.


وقتی احمدی‌نژاد در زمان خداحافظی با لاریجانی با سوالات متعدد خبرنگار مهر درخصوص خط قرمز کابینه و منطقه ممنوعه قدرت روبرو شد، مجدداً به آن‌ها لبخند زد و گفت: "ماشاالله"، لاریجانی هم در همان لحظه که با وی دست می‌داد خطاب به رئیس‌ دولت گفت: "فقط می‌گویم خدا به شما صبر دهد."


گفتنی است روسای ۳ قوه دوم آبان نیز به میزبانی رئیس قوه قضائیه نشستی مشترک داشتند که از محتوای آن خبر چندانی به رسانه‌ها درز نکرد.


نشست قبلی تر سران سه قوه، دوشنبه هجدهم مهر ماه، به میزبانی رئیس مجلس برگزار شده بود، که مفاد آن هم رسانه ای نشد.


انفجار مهیب در اصفهان

Posted: 28 Nov 2011 08:51 AM PST

 جـــرس: با گذشت دو هفته از انفجار مهیب و مرگبار پادگان و انبار مهمات سپاه پاسداران در غرب تهران، منابع خبری گزارش داده اند که حوالی بعد از ظهر امروز دوشنبه هفتم آذر ماه ۹۰ نیز، یک انفجار مهیب شهر اصفهان را لرزاند.


به گزارش تارنمای «فرهنگ آشتی آنلاین»، انفجاری مهیبی عصر امروز اصفهان را به لرزه در آورد که تا لحظه تنظیم خبر هنوز گزارشی در خصوص علل حادثه منتشر نشده است.


این گزارش از قول برخی شاهدان، از احتمال "انفجار بمب یا زاغه مهمات در این شهر یا حوالی آن" خبر می دهد.


گزارش ها حاکیست شدت انفجار به حدی بود که مردم وحشت زده از خانه ها بیرون آمدند.


اما خبرگزاری فارس نوشت: این صدا از بزرگمهر تا دروازه شیراز به گوش رسیده است.


این خبرگزاری وابسته به محافل امنیتی- نظامی، در ارتباط با دلیل این صدای انفجار بلافاصله در خروجی خود با اشاره کوتاهی به خبر انفجار تاکید کرد: طی تماس‌های مکرر با مسئولان استان، محمد مهدی اسماعیلی معاون سیاسی و امنیتی استانداری اصفهان وجود صدا را تایید کرده، اما دلایل آن "نامعلوم و در دست پیگیری" می باشد.


همچنین سازمان آتش نشانی و مدیریت بحران استانداری نیز وقوع این صدا را تایید کردند.


این انفجار در حالی رخ می دهد، که با گذشت بیش از دو هفته از انفجار مشکوک و مرگبار پادگانی در ملارد کرج، که منجر به کشته و زخمی شدن دهها تن از پرسنل سپاه و همچنین پایه گذار برنامه موشکی سپاه شد، منابع نظامی امنیتی جمهوری اسلامی، همچنان از شفاف سازی و بیان حقایق در خصوص علت آن خودداری کرده و "جا به جایی تسلیحات و سهل انگاری اتفاقی" را تنها دلیل انفجار در زاغه مهمات موشکی ذکر می کنند.


فقیه عالیقدری که جرمش وارستگی و درستی بود

Posted: 28 Nov 2011 08:37 AM PST

حبیب‌الله امیری

 

بسم الله الرحمن الرحیم


سوم محرم فرا رسید و اینک دو سال پراندوه و غم از رحلت جان‌سوز حضرت آیة الله العظمی منتظری «قدّس سرّه الشریف» می‌گذرد، او مصداق بارز الَّذِينَ آمَنُوا وَ هاجَرُوا وَ جاهَدُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ ِ بِأَمْوالِهِمْ وَ أَنْفُسِهِمْ أَعْظَمُ دَرَجَةً عِنْدَ اللَّهِ وَ أُولئِكَ هُمُ الْفائِزُون (سوره توبه آیه20) بود.

آری، دو سال از ارتحالِ بزرگ پرچمدار فقاهت و تقوی و مبارزه با ظلم و ستم و بیدادگری سپری شد.

دو سال از کوچ غم‌انگیز یاری باوفا از یاران راستین سید الشهدا (ع) به سر رسید؛ همان شخصیت مبارز خستگی‌ناپذیری که جلّادان ساواک زیر شکنجه‌های دهشتناک تا حدّ مرگ معظم له را شکنجه کردند و ایشان هرگز تسلیم نشد و نمونه بارز والسَّابِقُونَ الْأَوَّلُونَ مِنَ الْمُهاجِرِينَ وَ الْأَنْصارِ (سوره توبه آیه 100) بود.

کیست که نداند ساواک توانست با تمام توان و استفاده از هرگونه مکر و حیله تقریباً همه گروه‌های مبارز داخل کشور را متلاشی کند، ولی نتوانست فقیه عالیقدر را از مبارزه باز داشته و یا فریب دهد، لذا پس از تبعید حضرت امام خمینی (ره) به خارج از کشور بدون وجود هیچ‌گونه تشکیلات حزبی، به گفته دوست و دشمن به عنوان سکاندار نهضت و دومین شخصیت انقلاب لقب گرفت.

می‌دانیم که هفتمین روز رحلت فقیه عالیقدر مصادف با روز عاشورای حسینی در سال 88 بود.

از آن‌جا که اجازه مجلس بزرگداشتی به خانواده و مقلدین و علاقه‌مندان این مرجع عظیم الشأن داده نشد جمع کثیری از مردم به عنوان اعتراض نسبت به چنین اقدام خلاف قانون و به عنوان اعتراض به نتیجه اعلام شده انتخابات ریاست جمهور در همان سال، طبق اصل 27 قانون اساسی در روز عاشورا اعلام راهپیمائی نمودند.

در بین کشورها رسم بر این است که از افراد جان بر کف که در راه مبارزه در مقابل حکام ستمگر برای حمایت از ملت خویش همه زندگی و هستی خود را فدای آرمان و آزاداندیشی می‌کنند و متحمل هرگونه زندان و رنج می‌شوند تقدیر می‌کنند. خود را برای هر محنتی آماده کرده‌اند.

در اسلام نیز برای چنین افرادی که با مال و جان و هستی خود برای تحقق آرمان و عقیده خویش جانفشانی می‌کنند از آنها در آیات متعددی از قرآن مجید تجلیل شده است.

ولی در نظام جمهوری اسلامی نسبت به فقیه عالیقدر بدون توجه به آن‌ همه سوابق و لواحق درخشان ایشان «به استثنای ملت قدرشناس غیر وابسته به نظام» هرچه در توان داشتند علیه ایشان گفتند و نوشتند و پخش و منتشر کردند و باید بگویم حتی برای دشمنان درجه یک نظام این‌ همه و این‌گونه هتاکی و اتهام‌زنی نکردند.

آری، فقیه عالیقدر جرمش وارستگی و درستی بود، جرمش این بود که می‌گفت چرا حقوق ملت مظلوم تضیع می‌شود؟ چرا به آن وعده‌های حضرت امام خمینی (ره) که به ملت داده است عمل نمی‌شود؟ جرمش چه بود که فقط به خاطر اظهار عقیده در سیزده رجب 76 پس از آن حوادثی که در شأن هیچ حکومتی نبود بسیاری از اصول قانون اساسی را مثل اصل سوم بند 7- بند 9- بند 14- اصل 19- اصل 20- اصل 22- اصل 24- اصل 32- اصل 33- اصل 34- اصل 35- اصل 36- اصل 37- اصل 39- اصل 61- اصل 159- اصل 165- اصل 166- اصل 168 و .... را نقض و معظم له را در منزلش به مدت پنج سال و نیم زندانی نمودند و عیناً همین اصول را در مورد جناب آقای مهندس میر حسین موسوی و جناب آقای حجة الاسلام و المسلمین کروبی نقض نمودند.

فقیه عالیقدر جرمش این بود که می‌گفت چرا به سیرۀ پیامبر اکرم (ص) عمل نمی‌کنید؟

اگر واقعاً جمهوری اسلامی به سیرۀ حضرت محمد (ص) عمل می‌کند پس چرا این همه اصول قانون اساسی کشور نقض می‌شود؟ یا در جنگ بدر زمانی که جنگ به نفع اسلام خاتمه یافت آن کسانی که به جنگ با پیامبر اسلام آمده بودند هنگامی که عده‌ای از آنان به دست اصحاب حضرت محمد (ص) اسیر شدند نیروهای اسلام با آن کافران حربی با احترام و ادب رفتار نمودند و هیچ‌کس حق نداشت کوچکترین توهینی به آنان بنماید.

چرا در جمهوری اسلامی که مدعی پیروی اسلام ناب محمدی می‌باشد مدعیان چماق به دست، مجازند به مرجع تقلید جهان تشیّع و دومین شخصیت انقلاب حتی پس از رحلت ایشان هر گونه هتاکی و افترا بزنند؟

چرا نسبت به همسر فقیه عالیقدر که حدود سه ماه بعد از رحلت معظم له دار فانی را وداع نمود نگذاشتند خانواده شهید از حقوق شهروندی خود استفاده و مراسم تشییع جنازۀ او حداقل مثل سایر مردم انجام گیرد؟

چرا جنازه همسر فقیه عالیقدر را پس از اقامه نماز میت در صحن مطهر حضرت معصومه (س) مأموران ربودند؟

چرا به تشییع‌کنندگان اجازه ندادند از حرم مطهر تا نزدیک محل دفن جنازه را تشیع کنند؟

لابد به خاطر اینکه مادر شهید بین‌الملل محمد منتظری بود اینگونه رفتار کردند!

چرا عده‌ای از تشییع‌کنندگان را با توجه به اینکه هرگز شعار ناهنجاری ندادند دستگیر کردند؟

لابد به خاطر اینکه شوهر و فرزندش در زیر آن شکنجه‌های طافت‌فرسای ساواک هرگز لب به سخن باز نکردند، اینگونه برخورد نمودند؟

معظم له جرمش این بود که می‌گفت چرا دم از اسلام می‌زنید ولی به سیرۀ رسول خدا توجهی نمی‌کنید.

حضرت آیة الله منتظری با خاطری بسیار آزرده به لحاظ نقض بسیاری از اصول قانون اساسی توسط مسئولین، دنیا را وداع کرد و به لقاء الله پیوست.

اینجانب به عنوان کسی که در رژیم گذشته چند سال فراری و زندانی و در دوران دفاع مقدس نیز چند سال در جنگ تحمیلی حضور داشته‌ام به هیئت حاکمه می‌گویم: بهترین دانشگاه، سرنوشت حاکمان گذشته است که دیگر هرگز برگشتی ندارد.

بیاییم از سرگذشت آنان درس بگیریم و راه اشتباهی را که آنان رفتند دوباره تجربه نکنیم.

تجربه‌ای که به قیمت نابودی امکانات مادی و معنوی یک ملت تمام خواهد شد.
 

   *نظرات وارده در یادداشت ها لزوما دیدگاه جرس نیست.