جنبش راه سبز - خبرنامه

جنبش راه سبز - خبرنامه


سرکوبگران در لیست سیاه آمریکا؛ تاثیر گذار یا بی تاثیر؟

Posted:

نیلوفر زارع
جرس: سیزده آبان ماه سال گذشته بود که برخی هواداران جنبش سبز در خیابان ها فریاد زدند" اوباما اوباما، یا با آنها،یا با ما" . رییس جمهوری ایالات متحده آن زمان هنوز چشم امیدی به اثربخش بودن مذاکرات با جمهوری اسلامی در رابطه با پرونده هسته ای داشت. اما دیروز او با صدور فرمانی که هشت نفر از مقام های ارشد ایرانی را به دلیل نقض حقوق بشر مورد تحریم قرار می داد مسیری تازه را در سیاست خارجی کشورش پیرامون ایران گشود. فرمان او مبنی بر تحریم هشت مقام ایرانی که در نوع خود بی سابقه است حاوی پیام هایی برای مردم ایران، دولت ایران و البته دارای تاثیراتی جدی بر استراتژی کاخ سفید پیرامون جمهوری اسلامی است.  

 

تاوان سرکوبگری

 

در فرمان ریاست جمهوری ایالات متحده دلیل تحریم هشت مقام ایرانی دست داشتن آنان در سرکوب اعتراض های پس از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته عنوان شده است. این هشت نفر عبارتند از "محمد علی جعفری"، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، "صادق محصولی"، وزير رفاه دولت دهم و وزير کشور دولت نهم، "غلامحسين محسنی اژه ای"، دادستان کل کشور و سخنگوی قوه قضاييه فعلی و وزير سابق اطلاعات دولت نهم، "سعيد مرتضوی"، دادستان سابق تهران، "حيدر مصلحی"، وزير اطلاعات دولت دهم، "مصطفی محمد نجار"، وزير دفاع دولت نهم و وزير کشور دولت دهم، "احمد رضا رادان"، فرمانده نيروی انتظامی تهران بزرگ و "حسين طائب" معاون اطلاعات سپاه پاسداران و فرمانده نيروی مقاومت بسيج.

 

بر اساس این فرمان، اگر این افراد دارایی هایی در آمریکا داشته باشند توسط دولت آن کشور ضبط خواهد شد، تمامی روابط آنان با نهادها و موسسات آمريکايی ممنوع خواهد بود، از صدور ویزای آمریکا برای آنها جلوگیری خواهد شد و شرکت هایی که با این افراد طرف معامله باشند نیز مجازات می شوند. تحریم مقام های مذکور در راستای اجرای قانون تحریم گسترده ای صورت می گیرد که کنگره ایالات متحده خرداد ماه گذشته علیه ایران وضع کرده بود.قانونگذاران آمریکایی در بند ۱۰۵ آن قانون، رئیس جمهوری آمریکا را موظف کرده بودند که حداکثر ظرف نود روز طی گزارشی، اسامی مقام ها یا افرادی در ایران را که مسوول صدور دستور، اجرا یا هدایت اقداماتی در "نقض جدی حقوق بشر" پس از وقایع انتخابات خرداد ۸۸ ایران بوده اند را به آگاهی کنگره برساند. در مصوبه کنگره به گروه انصار حزب الله و بسیج اشاره شده بود.

 

مقام های ایرانی هنوز واکنشی به تحریم های تازه ایالات متحده نشان نداده اند اما محرز است که آنان با محکوم کردن این اقدام مدعی وجود آزادی بیان در کشور خواهند شد. این در حالی است که کاخ سفید در بیانیه ای پس از فرمان تحریم های تازه علیه ایران تاکید کرده است:" حقوق بشر از مسائلی اساسی و عملی و اخلاقی ايالات متحده است و آمريکا در در کنار کسانی می ایستد که در ایران خواهان شنیده شدن حرف هایشان هستند و  از دولت ایران می خواهد که حقوق این مردم را رعایت کند."

 

"هیلاری کلینتون"، وزیر امور خارجه آمریکا نیز در کنفرانسی مطبوعاتی که با هدف تشریح دلایل تحریم های تازه علیه مقام های ایرانی برگزار شده بود با اشاره به سوابق مقام های تحت تحریم  گقت که: "شهروندان ایرانی تحت نظارت یا فرماندهی این افراد بی جهت بازداشت شدند، کتک خوردند، مورد شکنجه و تجاوز قرار گرفتند، تهدید و حتی کشته شدند". او همچنین با اشاره ای تلویحی به ادعاهای اخیر "محمود احمدی نژاد" درباره وجود آزادی بیان در ایران گفت:" رفتار مقام هایی که  تحت تحریم قرار گرفته اند با ادعاهایی که اخیرا در سازمان ملل مطرح شده مبنی بر اینکه ایرانی ها از آزادی بیان برخوردارند و هیچ کس در ایران به دلایل سیاسی در زندان نیست تناقض دارد."

 

تهران مرددتر می شود

 

تحریم مقام های ایرانی به دلیل نقض حقوق بشر تاثیر بی واسطه ای بر سیاست کاخ سفید پیرامون جمهوری اسلامی خواهد گذاشت. این تحریم ها بیش از هر چیز نشانه دلسردی واشنگتن از به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای با تهران است. ناظران معتقدند اگر آمریکا چشم اندازی امیدوارانه نسبت به مذاکرات در آینده داشت احتمالا با تحریم مقام های ایرانی به دلیل نقض حقوق بشر در صدد عصبانی کردن آنان بر نمی آمد. مسلم است که تحریم های تازه باعث سردی ایرانی ها برای بازگشت به میز مذاکرات هسته ای نیز خواهد شد. ایرانی ها پس از ماه ها تعلل به تازگی آمادگی خود را برای از سرگیری گفتگوها با گروه 1+5 اعلام کرده بودند. تعلل آنها واکنشی اعتراضی به تحریم های شورای امنیت سازمان ملل پیرامون پرونده هسته ای تصویب کرده بود. آنها اما اکنون در مقابل یک علامت سوال بزرگ قرار گرفته اند. آیا باید با وجود تحریم های آمریکا پیرامون نقض حقوق بشر هنوز برای بازگشت به مذاکرات هسته ای از خود آمادگی نشان دهند یا این که بهتر است تعلیق مذاکرات را ادامه دهند؟ این پرسشی است که مطمئنا نهادهای ارشد تصمیم گیر در تهران با آن روبرو خواهند بود. بنابر رفتارهای پیشین جمهوری اسلامی می توان پیش بینی کرد که تحریم های تازه ایالات متحده، چند دستگی و اختلاف نظر برای گفت و گوهای هسته ای در آینده را تشدید خواهد کرد.  

 

انتظار  مخالفان

 

تاثیر تحریم های تازه اما تنها شامل دولت ایران نخواهد بود. این تحریم ها حاوی پیامی برای مخالفان حکومت نیز هست. مخالفان در مجموع از این تحریم ها استقبال کرده اند. آنها با تحریم های پیشین شورای امنیت و تحریم های یکجانبه ایالات متحده درباره پرونده هسته ای همراه نبودند چرا که به عقیده شان آن تحریم ها به جای اعمال فشار بر حکومت وضعیت معیشت شهروندان عادی را تحت تاثیر قرار می داد. تحریم های تازه  علیه هشت نفر اما تاثیری بر زندگی مردم عادی نخواهد داشت.

 

با این حال برخی از فعالان سرشناس حقوق بشر مانند "شیرین عبادی" در واکنش به تحریم های تازه گفته اند که این موضوع باید به شورای امنیت سازمان ملل کشیده شود. درخواست برای دخالت سازمان ملل بر روند نقض حقوق بشر در ایران از سوی برخی زندانیان سیاسی و عقیدتی نظیر "عیسی سحر خیز"  نیز مطرح شده است. گروهی از خانواده های زندانیان سیاسی نیز به تازگی در نامه ای به "بان کی مون" دبیر کل سازمان ملل از او خواسته اند که کمیسر حقوق بشر این سازمان را برای نظارت مستقل بر اوضاع ، روانه ایران کند. چنین تقاضاهایی هنوز از سوی سازمان ملل مورد تایید قرار نگرفته است اما اقدام آمریکا در تحریم حقوق بشری ایران می تواند زمینه را برای طرح جدی تر موضوع در این سازمان فراهم کند.

 

در همین حال تلاش هایی نیز از سوی اتحادیه اروپا برای تحریم مقام های ایرانی به دلیل نقض حقوق بشر در جریان است. "کاترین اشتون" مسوول سیاست خارجی این اتحادیه حدود دو ماه پیش در اظهار نظری گفته بود که "وضعیت حقوق بشر در ایران، پس از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته به وخامت گراییده است و اتحادیه اروپا مردم ایران را فراموش نکرده است." او همچنین خواستار یک بحث همه جانبه برای تدوین یک استراتژی مؤثر تر از سوی این اتحادیه برای مقابله با نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران شده بود.  "برنارد کوشنر"  وزیر امور خارجه فرانسه هم ماه گذشته به اعضای اتحادیه اروپا توصیه کرد که " در زمینه حقوق بشر  ایران، دست به اقدام های مشابه پرونده اتمی این کشور بزند تا به رهبران ایران متذکر شوند که فضای حاکم بر این کشور هزینه های خود را دارا خواهد بود."

 

دو پرونده روی یک میز

 

 در صورتی که تلاش های اعضای اتحادیه اروپا نیز برای تحریم های حقوق بشری علیه ایران به نتیجه برسد دشواری مقام های جمهوری اسلامی دو چندان خواهد شد. آنها می توانند تحریم های مربوط به برنامه هسته ای را با ادعاهایی نظیر این که غرب مخالف پیشرفت ایران است توجیه کنند اما توجیه تحریم های مربوط به نقض حقوق بشر به این سادگی نیست. این تحریم ها به احتمال زیاد اختلاف درون هیات حاکمه جمهوری اسلامی را تشدید خواهد کرد.

هنوز برای برخی از مخالفان حکومت این سوال مطرح است که چرا در لیست تحریم های اعمال شده از چهره های عالی رتبه تر نامی به میان نیامده و به همین هشت نفر بسنده شده است. آنان خواهان گنجانده شدن آقای خامنه ای و محمود احمدی نژاد به عنوان آمرین اصلی سرکوب های پس از انتخابات ریاست جمهوری در لیست تحریم های آمریکا هستند. مسلما این انتظاری است که آمریکا به دلایل سیاسی قادر به برآورده کردن آن نیست. اما ناظران معتقدند بسنده شدن تحریم های حقوق بشری به افرادی که اکنون در لیست تحریم ها قرار گرفته اند تاثیری عملی جهت کاهش نقض حقوق بشر در ایران نخواهد داشت. به نظر می رسد افراد مورد اشاره در این لیست نه دارایی خاصی در آمریکا دارند، نه مراوده ای با شرکت های آمریکایی داشته اند و نه هیچ گاه برای سفر به این کشور تلاش کرده اند. بنابراین تحریم های تازه از نظر تاثیر گذاری بر افراد مورد اشاره تقریبا خنثی خواهد بود. تاثیر واقعی این تحریم ها بر روند مناسبات قدرت های جهان با جمهوری اسلامی در آینده خواهد بود.

 

ایران از این به بعد علاوه بر پرونده هسته ای پرونده حقوق بشر را نیز روبروی خود گشوده می بیند و این ابدا خوشایند مقام های تهران نیست. آقای خامنه ای سه سال پیش گفته بود که اگر در پرونده هسته ای عقب نشینی کنیم زنجيره اي تمام نشدني از فشارها و عقب نشيني هاي ديگر را در پي خواهد داشت. تحریم های تازه نشانه شکست استراتژی ایران است. آنها به زعم خود از پرونده هسته ای عقب نشینی نکردند ولی سرانجام پرونده حقوق بشر هم پیش کشیده شد.

 

آشفته بازار استیضاح  و تقلای احتمالی لابی ها در میهمانی آقای رئیس

Posted:

امیررضا پرحلم
جرس: دیگر حنای استیضاح هم رنگی ندارد و آنچه امروز از این حربه باقی مانده تنها تهدید بی رنگ و رویی است که در انتها به باز پس گرفتن امضاها منجر می شود.  

 

این روزها در راهروهای مجلس نمایندگان ناراضی از عملکرد وزرا با تکه کاغذی در دست به دنبال مجاب کردن دیگر نمایندگان برای امضاء طرح استیضاح  یکی از اعضای دولت هستند.

 

با شکل گیری دولت دهم و در حالی که یک سال و 2 ماه از عمر دولت می گذرد و حتی برخی از وزرا کمتر از یک سال سابقه کار دارند، تا کنون بحث استیضاح حداقل هفت وزیر شامل وزرای صنایع و معادن، جهاد کشاورزی، نیرو، آموزش و پرورش، کشور، راه و ترابری و بازرگانی در مجلس مطرح شده و بعضا زمزمه های نه چندان جدی استیضاح برخی دیگر از وزرا همچون وزیر نفت و وزیر علوم هم در مجلس شنیده می شود.

 

خاک بر سر خواندن نمایندگان !

 

در حاشیه ساز ترین طرح استیضاح که با جنگ لفظی یکی از مدافعان طرح همراه بود وزیر آموزش و پرورش قرار  بود به پای میز محاکمه در مجلس کشیده شود.

 

داستان از این قرار بود که بعد از اعلام وصول استیضاح حاج بابائی قاسم محمدی نماینده اردبیل یکی از طراحان اصلی این طرح با حضور در راهروی مجلس ، با صدای بلند از خبرنگاران پارلمانی خواست تا به سمت وی بروند و به اظهاراتش بر علیه وزیر گوش بدهند..

 

در این بین سید زاده یکی از نمایندگان ادوار که در جلوی درب پارلمان بود با شوخی خطاب به محمدی گفت خودتان را با این استیضاح مسخره کرده اید، خبرنگاران نمی آیند.

 

قاسم محمدی در واکنش به گفته این نماینده ادوار با او به شدت برخورد کرد و با گفتن جملاتی تند وی را مدافع حاجی بابایی عنوان کرد. محمدی که از طراحان اصلی طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورشبود، به این جملات اکتفا نکرد ودستور اخراج نماینده عضو ادوار را از مجلس صادر کرد!

 

محمدی درهمان حالت عصبانیت از خبرنگاران خواست تا وزارت آموزش و پرورش را یک وزارتخانه متخلف معرفی کنند. وی ادامه داد: سیستم آموزش و پرورش به معلمانش حمال می گوید، خاک بر سر این نمایندگان که آنقدر اقتدار ندارند که در راهروی مجلس به آنها توهین می شود.

 

عدم مدیریت صحیح در نحوه گزینش داوطلبان آزمون استخدامی معلمان، افزایش روزافزون بزه اجتماعی میان دانش آموزان، عدم جذب نیروهای خرید خدمتی و نابسامنی در مدیریت آموزش و پرورش از محورهای این استیضاح بودند.



گفتنیست که طرح استيضاح حميدرضا حاجي بابايي وزير آموزش و پرورش در جلسه ديروز چهارشنبه هفتم مهر مجلس با 28 امضا اعلام وصول شد.

 

ابتکار جالب برای منصرف نشدن

 

وزیر صنایع نیز که گفته می شود از نزدیکان سببی محمود احمدی نژاد است در لیست مغضوبین تعدادی نماینده مجلس قرار گرفته و طرح استیضاح وی تهیه شده است. با این حال یک نماینده مدافع استیضاح از یک ابتکار جالب سخن می گوید تا ماجرا با بازپس گیری امضاها ناکام باقی نماند.

 

بهمن اخوان عضو کمیسیون صنایع و معادن و نماینده تفرش در این باره می گوید: ما معتقدیم طرح استیضاحی که بالای 20 امضا داشته باشد جواب نخواهد داد زیرا همواره طرح های استیضاح با امضاهای بالا با رایزنی ها از سوی وزارتخانه مواجه شده و هیچ گاه به نتیجه نرسیده است.

 

وی افزود: طرح استیضاح وزیر صنایع در نهایت با 14 امضا تقدیم هیئت رئیسه خواهد شد تا در صورت تلاش برای پس گرفتن امضاها، امضا کنندگان از امضای خود منصرف نشوند.

 

اخوان با اعتماد به نفس بالائی می گوید: طرح استیضاح وزیر صنایع و ارائه آن به هیئت رئیسه با دیگر طرح های استیضاح ارائه شده به مجلس متفاوت خواهد بود و بازگشتی در امضاها وجود ندارد.

 

دلیل استیضاح محرابیان نیز اینگونه بیان شده است: تذکرات و سئوالات مکرر در خصوص وضعیت صنعت در کشور و عدم پاسخگویی مناسب از سوی وزیر   و جلسات متعدد کارشناسی با صنعتگران و تولید کنندگان .

 

ندیده امضا می کنم !

 

برخورد با اساتید و بازنشستگی اجباری برخی از آنها  از مواردی بود که شایعه استیضاح کامران دانشجو را قوت بخشید.

 

سعدالله نصیری یکی از نمایندگان مجلس در این باره گفت: نحوه تعويض روساي دانشگاه‌ها، نحوه گزينش اساتيد، عدم توفيق در بخش فناوري وزارتخانه، عدم تطبيق اعتبارات پژوهشي با  برنامه چهارم و عدم پيگيري مسائل مربوط به حريم و حرمت دانشگاه‌ها از جمله دلایل استیضاح دانشجو است که طرح آن در مرحله جمع آوری امضاست.

 

با این حال غلامحسین مسئولی ریحان نماینده اهر و از اعضای کمیسیون آموزش مجلس که طرح را ندیده اما قول امضاء داده معتقد است که این استیضاح نمی تواند خیلی جدی شود.

 

مجید نصیر پور نماینده سراب نیز که از طرح اظهار بی اطلاعی کرده با اشتیاق وعده امضاء داده و می گوید: دانشجو بايدهاي يك وزير علوم را ندارد و هيچ آشنايي با اين عرصه ندارد مطمئن هستيم در بلند مدت دانشگاه‌ها از وجود وي ضرر مي‌كند.

 

وی برخورد سیاسی با دانشگاه  و ناتوانی در مدیریت سیاسی دانشگاه را از جمله دلایل تمایل به محاکمه وزیر علوم ذکر کرده  و می افزاید : متاسفانه وزير علوم توان مديريت فضاي دانشگاه‌ها را ندارد.

 

مهلت یافتگان

 

مجید نامجو وزیر نیرو از دیگر افرادی است که در این آشفته بازار در صف استیضاح قرار داده شده است. ولی اسماعیلی عضو شورای مرکزی فراکسیون اکثریت مجلس و نماینده گرمی با بیان اینکه استیضاح نامجو 42 امضاء دارد می گوید که  استیضاح وزیر نیرو از از دوم شهریور تا به امروز در حال پیگیری بوده و 18 محور دارد و 2 نشست بی نتیجه نیز با وی برگزار شده است.

 

وی می گوید صادق خلیلیان وزیر جهاد کشاورزی نیز در لیست انتظار استیضاح قرار دارد ولی به وی مهلت 3 ماهه داده شده است تا مشکلات موجود را برطرف کند.

 

تقلای ریش سفیدان

 

در این میان وجود دستهایی برای کارشکنی در اعلام وصول استیضاح ها، نمایندگان طراح و مدافع استیضاح را تا حدی کلافه کرده است.  در این خصوص نقش نائب رییس مجلس محمد حسن ابوترابی فرد بیشتر حائز اهمیت است.

 

وی به شدت در معرض این انتقاد قرار گرفته که با در پیش گرفتن رفتار کدخدامنشانه قصد دارد غائله استیضاح ها را بی سرانجام رها کرده یا آنها را مشمول مرور زمان کند.

 

 بعنوان مثال استیضاح وزیر راه و ترابری در فروردین ماه تحویل هیئت رئیسه مجلس شد و یا استیضاح صادق خلیلیان وزیر جهاد کشاورزی روز سه شنبه 23 تیر تحویل هیئت رئیسه مجلس شد و طراحان بر انجام استیضاح و اعلام وصول آن تاکید داشتند و اعلام کردند که به هیچ وجه حاضر به برگزاری نشست مشترک با وزیر نیستند و تنها در پی اعلام وصول استیضاح هستند اما این امر به کندی صورت می پذیرد.

 

این در حالی است که مطابق آئین نامه داخلی مجلس هرگاه 10 نماینده با تهیه طرح استیضاح و با ذکر دلایل آنرا به هیئت رئیسه مجلس تحویل دهند، هیئت رئیسه موظف است این طرح را در دستور کار مجلس قرار دهد و آنرا اعلام وصول کند

 

البته در این میان رئیس مجلس که این روزها اصرار دارد وی را حاج علی آقا خطاب کنند و غلامعلی حداد عادل نیز با ایفای نقش میانجی سعی می کنند طراحان را از تصمیم خود منصرف کنند که این کار در مورد خلیلیان جواب داده و به وی مهلت 3 ماهه داده شده است.

 

فالوده خوری با دولت پایان ماجرا؟

 

با این حال بیشتر آگاهان می گویند تجربه نشان داده که بیشتر استیضاح های مطروحه به خاطر لابی بازی دولت در مجلس و ارائه برخی مشوق ها به نمایندگان طراح با پس گرفتن امضا روبرو می شود.

 

اصولگرایان از این روند با عنوان تعامل مثبت میان مجلس و دولت یاد می کنند اما برخی منتقدان نیز آن را فالوده خوری مجلسی ها با دولت می نامند که در نهایت با برخی بده بستان ها حل و فصل می شود .

 

میهمانی های متقابل دولت و مجلس یکی از جاهایی است که پس از روبوسی و یک شام به اختلافات پایان می دهد و نکته جالب این که همزمان با مطرح شدن استیضاح چند وزیر طی چند روز آینده در صحن علنی مجلس ، دولت دوباره یک میهمانی ترتیب داده تا به بهانه ارائه گزارش سفر به نیویورک لابی های احتمالی لازم برای دور کردن خطر استیضاح از سر وزرا تشکیل شود.

 

این میهمانی هفته آینده و به میزبانی دولت در پاستور انجام خواهد شد و نکته جالب آنکه خبرگزاری حکومتی فارس خبر داده این نشست تنها در قالب دیدار نمایندگان با رئیس‌ جمهور خواهد بود که نشست‌ مشترک رسمی بین دولت و مجلس محسوب نمی‌شود.

 

احمدی نژاد در آستانه اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها به مجلسی ها نیاز پیدا کرده این در حالی است که وی به خاطر اظهاراتش مبنی بر در راس امور نبودن مجلس از 170 نماینده  هم تذکر گرفته بنابر این رئیس دولت میزبانی اجباری نمایندگان مجلس را به چالش دامنه دار ترجیح داده و ظاهرا به دنبال ایجاد آتش بس موقتی از طریق امتیاز دهی به نمایندگان برای پیش بردن اهداف خود است.

 

تحریم آمریکا برای حقوق بشر

Posted:

   

جرس: هیلاری کلینتون با اشاره به اینکه در ایران هیچ کسی حق اعتراض به تصمیمات دولت و شفاف سازی را ندارد، دلایل  تحریم اخیر علیه هت مقام ایرانی  را به این شرح اعلام کرد؛ مشکلات وکیلان مدافع در دفاع از زندانیان سیاسی؛  بسته شدن دو حزب اصلاح طلب (مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب)، بستن دو روزنامه دیگر، احکام سنگین برای زندانیان سیاسی از جمله شش سال برای فعال حقوق بشر ( شیوا نظر آهاری)، هشت سال ونیم زندان برای فعال دانشجویی(مجید توکلی) به دلیل توهین به رئیس جمهور؛ .وکیلان حقوق بشر، وبلاگ نویسان، روزنامه نگاران و فعالان حقوق زنان که در زندان هستند وبه خاطر عدم رسیدگی در زندان بیمار هستند.

خانم کلینتون گفت: این اعمال با ادعاهایی که اخیرا در سازمان ملل مطرح شده مبنی بر اینکه ایرانی ها از آزادی بیان برخوردارند و هیچ کس در ایران به دلایل سیاسی در زندان نیست، مغایرت دارد

وی تاکید کرد که این اولین باری است که آمریکا  به خاطر نقض حقوق بشرعلیه ایران تحریم اعمال می کند

وی ادامه داد  شهروندان ایرانی تحت نظارت یا فرماندهی این افراد بی جهت بازداشت شدند، کتک خوردند، مورد شکنجه و تجاوز قرار گرفتند، تهدید و حتی کشته شدند.

 این تحریم ها  در جواب سخنان محمود احمدی نژاد در شهر نیویورک آمریکا می باشد. وی مکررا ادعا کرد که همه در ایران برای بیان عقاید خود آزادند و هیچکس برای بیان عقاید خود در زندان نیست

 

کسانی که تحریم آنها را مورد هدف قرار داده است:

* محمدعلی جعفری (فرمانده کل سپاه پاسداران)
* صادق محصولی (وزیر رفاه فعلی و وزیر سابق کشور)
* غلامحسین محسنی اژه ای (دادستان کل کشور و وزیر سابق اطلاعات)
* سعید مرتضوی (دادستان سابق تهران)
* حیدر مصلحی (وزیر اطلاعات)
* مصطفی محمد نجار (وزیر کشور و جانشین فرمانده کل قوا در نیروی انتظامی)
* احمدرضا رادان (جانشین فرمانده کل نیروی انتظامی)
* حسین طائب (معاون اطلاعات سپاه پاسداران و فرمانده سابق نیروی بسیج)

استاکس نت سانتریفیوژ های نطنز را هدف گرفته است

Posted:

وبلاگ آگاهی باعث ترس می شود

 

امروز مقاله اي  براي روزنامه آلماني فرانکفورتر آلگه ماینه زیتونگ، نوشتم . متاسفانه تصویري که براي صفحه اول انتخاب شده بود، کاملا احمقانه بود و تصویري که براي بخش اصلي مقاله گذاشته شده بود، رآکتور بوشهر بود. زیرا تاسیسات نطنز جذابیت تصویری ندارد. اما، آنچه مهم است گزارش است. من مي خواستم در این گزارش به جزئیاتي اشاره کنم  که به درد خوانندگان همیشگي فرانکفورتر آلگه ماینه زیتونگ، نمي خورد اما نتیجه گیري من درباره این بود که چرا استاکس نت، بر خلاف حدس دیگران بجاي نیروگاه بوشهر، ممکن است تاسیسات نطنز را هدف گرفته باشد.

 

استاکس نت که چندان هم به طور آشکارا در منظر عموم نبوده است، بعنوان یک سلاح ملي براي حمله به سیستم هاي نرم افزاري تاکنون مطرح نشده بود. این ویروس از چهار روز-صفر متفاوت استفاده مي کند، دو گواهی دزدیده شده تا بوسیله آن بتواند به سیستم عامل دست پیدا کند  و یک مکانیزم باهوش و چند مرحله اي  که از یک یو اس بی آلوده آغاز شد و به باز کردن کد هاي دستیابي که به کنترل سیستم اس 7 اس پی اس زیمنس ختم شد. در روز صفر، این یو اس بي که به آن ال ان کی مي گویند که بمحض وارد کردن یو اس پی بصورت یکپارچه براي آلوده کردن کامپیوتر وارد عمل مي شود و هیچ تفاوتي ندارد که سیستم ویندوز کامپیوتر، ویندوز فسیل شده 2000 باشد یا ویندوز مدرن و امن تری مثل ویندوز 7.

 

استاکس نت نرم افزاري است که به شکلي استثنایي خوب نوشته شده است و کاملا، می توان مطمئن بود که چیزي خراب نمي شود، هیچ نشانه اي از آلودگي دیده نمي شود و از همه مهم تر اینکه قبل از حمله از "زیرساخت های "مورد نظر مطمئن مي شود که به مقصد نهایی رسیده است تا توسط  پارامتر ها و کد هاي اس پی اس کامپیوترکشته نشود و بطور قطع در سیستم صحیح باقي بماند. بعبارت دیگر این ویروس به گونه اي که در حد نهایت بدور از دخالت هاي انساني باشد، هدفمند ساخته شده است. کارشناسان مهندسی معکوس مي گویند:« بعد از ده سال کار روزانه بر روي بدافزار ها؛ هرگز حتی به چنین ویروسي برخورد هم نکرده بودم». یکي دیگر از این کارشناسان مهندسي معکوس مي گوید:« این چیزي است که یک کشور تولید مي کند تا گزینه دیگری باشد برای نرفتن به جنگ.»

 

سیستم هاي کنترل صنعتی که به آن سکادا مي گویند، ویژه هر کارخانه بکار مي روند. آنها شامل برآمدگي هاي ریز بسیار زیاد، دماسنج، فشار، گردش مایعات یا گاز ها هستند و سوپاپ ها و موتور و هرآنچه لازم باشد را جلوي خطر را در روند تولید صنعتي که امنیت و تاثیر محدودي دارند را بگیرد. به همین دلیل هم مقیاس سخت افزار و نرم افزار برای همان کارخانه ساخته مي شود. در مورد استاکس نت مثل اثر انگشت می ماند. اگر فقط یکی از آنها تشخیص داده شود، می تواند تعداد زیادي تولید کند و خودش هم همه جا پخش شود. از این موضوع به یک نتیجه مهم مي رسیم: حمله کننده باید بداند دقیقا به کدام هدف حمله مي کند. او باید یک همدست داخلي داشته باشد یا به نرم افزار و دستگاه تشخیص دهنده تاسیسات دسترسي داشته باشد.

 

من نمي خواهم زیاد درباره هویت سازنده استاکس نت کنکاش کنم. مشخص است که این یک کار گروهي بوده است، گروهي که بسیار خوب دوره دیده اند، پول کافی در اختیار داشتند و تجربه لازم را در این زمینه داشته اند و به منابعي که باید روي آن قرار بگیرد تا نقاط آسیب پذیز را شناسایی کند و آن را برای استفاده در روز صفر آماده کند، دسترسی داشته اند. این بازی متعلق به نهاد هایی در حد کشور است، دستکم دو دولت و شاید تعداد زیادي نهاد هاي مختلف قادر هستند چنین تلاشي براي  رسیدن به درجه اي را سامان بدهند و حمایت کنند تا بتوانند استاکس نت را بسازند. اینکه چه کساني در این کار دست داشته اند: مثل بازي جاسوسی"سفری به بیابان آینه ها"بود. نشانه هاي اشتباه که در همه جا گذاشته شده بودند، به همین دلیل برای من معني نداشت که وقتم را صرف آن بکنم.

 

اما در مورد هدف این ویروس، موضوع جالب تر است. اخیرا شایعات زیادی مبني بر اینکه نیروگاه بوشهر در ایران هدف این ویروس بوده است، پخش شده است. من جدا تردید دارم، به این دلیل که این نیروگاه به دلایل سیاسي  وقتي روس ها بخواهند آن را بکار بیاندازند، بکار مي افتد و وقتي چنین تمایلي نداشته باشند، چنان که چندین سال بطول انجامید بکار نمي افتد و موجب خشم ایران مي شود. محاسبات سیاسي که در پشت این بازی قرار دارد، پیچیده است و شامل موارد مختلفي چون  موقعیت عراق، برنامه خروج نیروهاي نظامي آمریکا و عدم تمایل روسیه به اینکه به آمریکا حالا نیروهاي نظامي آزادی دارد که مي توانند در حوزه نفوذ آنها مشکل آفرین باشند.

 

اما یک تئوری دیگر هم با این داده ها جور در مي آید: استاکس نت ممکن است سانتریفیوژ های تاسیسات غني سازي اورانیوم نطنز را هدف قرار داده باشد. یک سري نوشته ها که از این تئوري حمایت مي کرد توسط خود استاکس نت منتشر شد. به گفته کساني که استاکس نت را تجزیه و تحلیل مي کنند، قرار بود که پخش این ویروس در ژانویه 2009 متوقف شود. با توجه به چندمنظوره بودن استاکس نت، حمله کنندگان تخمین زده بودند که این ویروس تا آن موقع به هدف رسیده و آماده حمله است.

 

روز 17 ژوئیه، ویکی لیکس یک خبر مرموز را منتشر مي کند:

 

دو هفته پیش، یک منبع اطلاعاتي که در برنامه هاي اتمي ایران کار مي کند، بطور محرمانه به ویکی لیکس گفت که اخیرا یک حادثه جدی اتمي در نطنز اتفاق افتاده است. نطنز مهم ترین محل غني سازی اورانیوم در ایران است. ویکی لیکس با وجود اینکه دلایلي داشت که به منبع اطلاعاتی اش اعتماد کند، با این حال رابطه اش با این منبع قطع شد. ویکی لیکس معمولا این جور حوادث را بدون تایید دوباره خبر منتشر نمي کند اما به گفته رسانه هاي ایران و بي بي سي، امروز، رئیس سازمان انرژي اتمي ایران، غلامرضا آقازاده، به دلایل نا معلومي استعفا داد. طبق این گزارش ها، این استعفا 20 روز پیش درخواست شده بود.

 

با تطبیق دادن خبر با آرشیو سایت رسمي دانشجویان ایران، استعفاي رئیس سازمان انرژی اتمي ایران تایید شد.

 

با مراجعه به گزارش هاي آژانس بین المللي انرژی هسته اي، در همان زماني که ویکی لیکس درباره حادثه نطنز نوشته بود، فهمیدیم که تعداد سانتریفیوژ هایی که در نطنز کار مي کرده بطور ناگهاني کاهش پیدا مي کند.

 

در روز 7 ژوئیه سال 2009، سایت خبري اینت نیوز دات کام یک پست طولاني در مورد احتمال جنگ سایبری علیه برنامه هاي اتمي ایران منتشر کرد.بسیار جالب بود که در این نوشته حتی به سرایت ویروس از طریق یو اس بی ها هم اشاره شده بود. با بازنگری این نوشته به نظر می رسد که این یک اعلام پیروزی به متحدان و دشمنان است.

 

اینکه منابع اطلاعاتی غربی همه تلاش هایشان را به هر وسیله ممکن مي کنند تا مانع از پخش آن شوند هم شکی وجود ندارد.

 

نشانه های بیشتری وجود دارد که می گوید استاکس نت در سطح اس پی اس کار مي کند. در این مرحله از تحلیل ها که این فرضیه را تایید می کند، به نظر می رسد که قرار بوده است حمله این ویروس بطور همزمان باشد و بر روي مجاری ارتباطی مشابه پخش شود. در نیروگاه هاي اتمي، تعداد زیادی ای پی اس مشابه وجود ندارد در حالیکه تعداد گوناگونی سیستم جایگزین در انواع مختلف در آنجا بکار رفته است. در مقایسه با نیروگاه هاي اتمي، تاسیسات سانتریفیوژهاي غنی سازي، از هزاران واحد مشابه تشکیل شده اند که به شکلی قرار می گیرند که به آن آبشار مي گویند. لازمه کار این است که همه آنها شبیه به هم باشند زیرا سانتریفیوژهاي غني سازي به شکل عظیمی از طریق تعداد ارزیابی و اندازه گیری می شوند. استاکس نت می تواند هرکدام را دانه به دانه مبتلا کند و به شکل حساب شده ای یک خرابی عظیم بوجود بیاورد که  این بستگی به انتخاب حمله کننده دارد. احمدي نژاد براي اینکه تصوری داشته باشد از اینکه تاسیسات نطنز از داخل چه شکلی دارد، در آوریل 2008 از آنجا بازدید کرد.

 

در نهایت، حدس من این است که استاکس نت نطنز را هدف گرفته بود و در پایین آوردن توانایی غنی سازي نطنز موفق عمل کرده است. ما احتمالا هرگز نخواهیم دانست که چه اتفاقي افتاده است مگر اینکه ایران پا پیش بگذارد و دست به کالبد شکافی واقعه بزند. استاکس نت، بعنوان اولین نمونه مدل های جدید بدافزار هایی که مثل سلاح جنگی عمل مي کند و تقریبا هیچ عوارض جانبي ندارد و با دقت زیاد ماموریت خرابکارانه اش را انجام مي دهد، در تاریخ باقی خواهد ماند.

 

 مترجم:مهتاب گرجی

وبلاگ آگاهی باعث ترس می شود، 23 سپتامبر

 

نامه معلمان دربند، محمد داوري و عبدالله مومني از زندان اوين به مناسبت آغاز سال تحصيلي

Posted:

انحراف بزرگي در مسير کارکرد نظام آموزشي ما ايجاد شده است

جرس: محمد داوری و عبدالله مومنی، دو معلم زندانی که برای دومین سال پیاپی، نتوانسته‌اند سال تحصیلی را همراه دانش‌آموزان و همکاران خود آغاز کنند، به مناسبت سال جدید تحصیلی نامه‌ای را منتشر کردند.


بنا به اخبار رسیده به جرس، مومنی و داوری، عدم ارتقاء وضعيت معيشتي معلمان، تنزل منزلت و کرامت معلم، بي توجهي به ارتقاء معرفتي و حرفه اي، ممانعت و مخالفت با تشکلهاي صنفي، مقاومت در برابر تغيير ساختار متمرکز اداري، واگذاري مسئوليت ها به نيروهاي غير متخصص، افزايش تعجب برانگيز نقش حوزه و حوزويان، انتصاب مديران ضعيف در سطوح بالا و مياني مديريت، ضعف مديريت منابع انساني از دلایل واژگونی قطار آموزش و پرورش در پنج سال اخیر می‌دانند.


عبدالله مومنی، پیش از این در نامه‌ای به رهبری شرح مفصلی از شکنجه‌های وارد شده بر خود برای گرفتن اعتراف دروغین را عنوان کرده بود.


داوری نیز که از شهریور ماه سال گذشته در بازداشت به سر می‌برد، به تحمل پنج سال حبس محکوم شده است.


متن کامل نامه این دو معلم، به شرح زیر است:


فرا رسيدن مهر و آغاز سال تحصيلي با مشارکت 15 ميليون دانش آموز و معلم به همراهي والدين، جامعه را متحول کرده و به تکاپو انداخته است. اين مهم بيش از هر چيزي ما را متوجه جايگاه و نقش اساسي تعليم و تربيت به معناي عام و آموزش و پرورش به معناي خاص کلمه مي نمايد.


سير تحول جوامع و تجربيات توسعه، ترديدي را باقي نگذاشته است که بخش عمده اي از موفقيت ها از مسير توسعه " انسان محور" مي گذرد و " سرمايه انساني" به عنوان مهمترين پارامتر پيشرفت مورد توجه تمام جوامع توسعه يافته بوده است، سرمايه اي که اعتبارش به محتواي علمي و انديشه اي آن بستگي دارد. آموزش و پرورش در تمام کشورهاي توسعه يافته با گذر از دوران سنتي و پشت سر گذاشتن سبکهاي مختلف با رويکردي علمي، حرفه اي ، مدرن و با شعار " آموزش براي زندگي" در مسير نهادينه نمودن مفاهيم اساسي از قبيل تعامل و مشارکت آگاهانه، انديشه دانايي محور و فرهنگ گفتگو، به دنبال آن است تا با ايفاي نقش در تکوين شخصيت افراد ضمن جامعه پذير نمودن آنها، "سرمايه اجتماعي" را محقق سازد.


تاکيد بر "ايدئولوژيک و سياسي" نمودن عرصه آموزش و پرورش در واقع چشم بستن بر واقعيت هاي کارکردي اين نهاد و خارج نمودن آن از مسير واقعي و انحراف از کارکرد حرفه اي نظام آموزشي است که متاسفانه در اين راستا هشدارهاي صاحبنظران، کارشناسان، فعالان صنفي و منتقدان مورد بي توجهي قرار گرفته است.


عدم ارتقاء وضعيت معيشتي معلمان، تنزل منزلت و کرامت معلم، بي توجهي به ارتقاء معرفتي و حرفه اي، ممانعت و مخالفت با تشکلهاي صنفي، مقاومت در برابر تغيير ساختار متمرکز اداري، واگذاري مسئوليت ها به نيروهاي غير متخصص، افزايش تعجب برانگيز نقش حوزه و حوزويان، انتصاب مديران ضعيف در سطوح بالا و مياني مديريت، ضعف مديريت منابع انساني، ناتواني در مديريت اقتصادي و تامين حداقل ها، کاهش انگيزه کاري معلمان، افزايش فاصله نيروهاي صف و ستاد و دهها مورد ديگر گواه اين ادعاست که متاسفانه قطار آموزش و پرورش نه تنها بر روي ريل قرار نداشته بلکه در دوره مديريت آقايان فرشيدي، علي احمدي و حاجي بابايي واژگون شده است.


با اين حال و به رغم وعده هاي مکرر وزراي آموزش و پرورش در سالهاي اخير مبني بر افزايش چند برابر قدرت خريد معلمان، نهادينه نمودن مشارکت معلمان، تشکيل نظام معلمي، تحول در ساختار، برنامه و محتواي آموزشي، توسعه و تجهيز مدارس و دهها وعده و وعيد ديگر، ادعاي تکريم معلم فقط در حد شعار و با اجراي مراسم هايي کليشه اي و بي محتوا تکرار مي گردد.


با کمال تاسف بايد گفت که " مشارکت" در فرايند تصميم سازي و تصميم گيري نه تنها مورد بي توجهي قرار گرفته است بلکه تشکل هاي صنفي، به ويژه دو تشکل فعال سالهاي اخير يعني کانون صنفي معلمان و سازمان معلمان ايران مورد بي مهري فراواني قرار گرفته و فعالان اين دو تشکل بارها مواخذه، بازداشت و زنداني شده اند و فضاي امنيتي حاکم در اين دستگاه آموزشي هر گونه فعاليت و مشارکت انتقادي و اعتراضي را پر هزينه ساخته است. برخورد قهرآميز که منجر به دستگيري تعدادي از فعالان عرصه صنفي معلمان در حوادث پس از انتخابات خرداد 88 گرديد، پرده از نيات شوم کساني که آموزش و پرورش را بستري براي اعمال نظرات و سليقه هاي باندي و سياسي و تحقق اهداف ايدئولوژيک خود مي دانند، برداشت. معلمان حضور گسترده اي در فضاي پس از انتخابات پيدا کرده بودند تا ضمن استفاده از فرصت انتخابات در کنار خواست همگاني جامعه مبني بر تغيير، با بيان مطالبات صنفي به تعهد ملي خود در کنار ساير اقشار جامعه عمل نمايند.


نارضايتي معلمان، اولياء و دانش آموزان از محصول فرايند آموزش و پرورش و خروجي اين سيستم، متاسفانه اثبات کننده اين واقعيت تلخ است که انحراف بزرگي در مسير کارکرد نظام آموزشي ما ايجاد شده است و بيراه نيست اگر حضور اعتراض آميز معلمان را در کنار ساير مردم در جنبش اجتماعي تحول خواه و همراهي آنان در موج سبز را، هشداري و واکنشي قابل انتظار به اين وضعيت نامناسب بدانيم.


لذا اينجانبان که براي دومين سال متوالي از همراهي با همکاران ارجمند و دانش آموزان عزيز در مهر ماه محروم شده ايم و براي دومين سال در کنار ساير منتقدان و مخالفان در زندان به سر مي بريم، بر خود فرض دانستيم تا به بهانه مهر و روز جهاني معلم يک بار ديگر به مسئولان هشدار دهيم که ايستادگي و مقاومت در برابر اراده همگاني و تغييرخواهي ملي راهي است که به ناکجاآباد مي رود و براي جبران فردا دير است، از همين امروز بايد آغاز نمود.


به اميد ايراني آباد و آزاد
و
سرافرازي ايرانيان در سراسر جهان

زندان اوين- مهر 1389
محمد داوري- عبدالله مومني
 

عملکرد رسانه ضد ملی - نگاه سوم (اوج ترس از حضور مردم)

Posted:

رسانه های ژاپنی از قطعیت انصراف شرکت نفتی بزرگ آن کشور از حوزه نفتی ایران خبر می دهند

Posted:

جـــرس: با گذشت چندین هفته از پیوستن ژاپن به باشگاه تحریم کنندگان جمهوری اسلامی، روز پنجشنبه هشتم مهرماه (٣۰ سپتامبر)، رسانه‌های ژاپنی پنجشنبه اعلام کردند که به احتمال قوی، شرکت نفتی اینپکس ژاپن – که بخشی از سهام آن دولتی است- جهت جلوگیری از قرار گرفتن در فهرست تحریم های ایالات متحده، از پروژه توسعه میدان نفتی آزادگان در خوزستان کناره گیری خواهد کرد.


دولت ژاپن اواخر تابستان امسال، در راستای تحریم های اتخاذ شده از سوی شورای امنیت سازمان ملل و همچنین قوانین فراگیرِ آمریکا علیه جمهوری اسلامی، تحریم‌های اقتصادی تازه‌ای را علیه تهران به تصویب رساند که هدف عمدتاً شامل افراد، بانک‌ها و شرکت‌هایی بود که با برنامه‌های اتمی ایران مرتبط هستند.


به گزارش رویترز، رسانه‌های ژاپنی به نقل از منابع دولتی اعلام کرده اند که شرکت توسعه نفتی اینپکس که دولت ژاپن بزرگترین سهامدار آن است، جهت پیشگیری از قرار گرفتن در لیست تحریم‌های ایالات متحده، تصمیم گرفته است از فعالیت در حوزه های نفتی جمهوری اسلامی کنار کشیده و از پروژه توسعه میدان نفتی آزادگان در غرب اهواز انصراف دهد.


گفتنی است استوارت لوی، وزارت خزانه‌داری آمریکا چندی پیش اعلام کرده بود که "یک هیات بلند پایه آمریکایی، سفر دوره‌ای و موفقیت آمیز خود به هشت کشور بحرین، برزیل، اکوادور، ژاپن، لبنان، کره‌جنوبی، امارات عربی متحده و ترکیه را، برای ترغیب آن کشورها به رعایت تحریم‌های سازمان ملل متحد و حمایت از تحریم‌های اِعمالی علیه ایران به اتمام رسانده است."


رویترز در ادامه خبر خود پیرامون شرکت اینپکس آورده است: سخنگوی این شرکت می گوید هنوز تصمیم قطعی در این مورد اتخاذ نشده؛ ولی این شرکت تصمیم دارد با دولت ژاپن مشورت کند.
همزمان خبرگزاری ژاپنی کیودو به نقل از اوهاتا، وزیر بازرگانی ژاپن اعلام کرد که اینپکس در صدد است از ادامه کار در این پروژه ایرانی انصراف دهد.


شرکت توسعه نفتی اینپکس که از سال ۲۰۰۱ پروژه توسعه میدان نفتی آزادگان را در دست گرفته، اعلام کرده است که تا کنون در حدود ۱۴۸ میلیون دلار برای پروژه آزادگان هزینه کرده و این در حالی است که گفته می شود توسعه کامل این میدان ۲ میلیارد دلار هزینه در بر خواهد داشت.


میدان نفتی آزادگان بزرگترین میدان نفتی کشف شده توسط ایران در سی سال گذشته است که ذخیره آن حدود ۲۶ میلیارد بشکه نفتی تخمین زده می شود.


این میدان در سال ۲۰۰۸ تولید خود را آغاز کرده است و به گفته شرکت اینپکس در حال حاضر حدود ۴۵ هزار بشکه نفتی از آن استخراج می‌شود و این در حالی است که این میدان روزانه ظرفیت استخراج ۲۶۰ هزار بشکه نفتی را دارد.


دولت ژاپن که ماه گذشته در همراهی با چهارمین دور تحریم‌های بین‌المللی علیه جمهوری اسلامی(١۹٢۹)، تحریم‌های تازه‌ای را علیه جمهوری اسلامی به تصویب رساند، در حدود ۱۸.۷ درصد از سهام اینپکس را در اختیار دارد.


گفتنی است به دنبال اجرای تحریم‌های مضاعف واشنگتن علیه تهران که به موجب آن شرکت‌ها و کشورهایی که کالا و خدمات لازم برای تولید بنزین در ایران را در اختیار جمهوری اسلامی قرار دهند، از سوی آمریکا تحریم خواهند شد، وزیر بازرگانی وقت ژاپن، اعلام کرد که تغییرات چندانی در سرمایه‌گذاری‌های نفتی شرکت اینپکس در ایران به وجود نخواهد آمد، اما اکنون به نظر می‌رسد که شرکت نیمه دولتیِ فوق الذکر تصمیم دارد تا برای جلوگیری از قرار گرفتن در فهرست شرکت‌های تحریم‌شده توسط آمریکا، از ادامه کار در پروژه توسعه میدان نفتی آزادگان منصرف شود.

 

بعد از صدور قطعنامه شورای امنیت، دولت و مجلسین آمریکا و همچنین اتحادیه اروپا، تحریم های فراگیر تری علیه جمهوری اسلامی تصویب و اجرایی کرده اند، و طی هفته ها و ماههای اخیر، كره جنوبى، ژاپن، لبنان، کانادا و استراليا نيز به باشگاه جهانی تحریم کنندگان ایران پیوسته اند.


مقامات جمهوری اسلامی کماکان تحریم های مصوب بر علیه برنامه های اتمی خود را "بلااثر"، "سیاسی" و "کاغذ پاره" می دانند و ضمن تاکید بر "صلح آمیز بودن فعالیت های اتمی" خود، بر تداوم روند غنی سازی اورانیوم تاکید می ورزند.


غرب نیز کماکان – بویژه بعد از قرائت گزارش های اخیر مدیر کل آژانس مبنی بر تخلف ایران- برنامه های اتمی ایران را، در راستای تولید سلاح های اتمی ارزیابی می کند.

 

 


آیت‌الله جوادی آملی: عدم حق‌گویی و نگفتن حرف راست، از عوامل سقوط جامعه است

Posted:

جرس: آیت‌الله جوادی آملی در خصوص عوامل سقوط جامعه گفت: عدم حق‌گویی و نگفتن حرف راست، التزام به گناه، جوانان بد اخلاق و عصیان‌گر، میان‌سالان گناهکار، عالمان منافق و سخنرانانی که حق و باطل را مخلوط می کنند، عاملان اصلی سقوط یک جامعه هستند.

 

به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت‌الله جوادی آملی، ظهر امروز در درس اخلاق هفتگی خود، اظهار داشت: علم اخلاق، جزء علوم انسانی است و بدون انسان شناسی محقق نمی شود و از آن جهت که جزئی از فلسفه الهی است بدون جهان بینی محقق نمی شود. البته کسانی که انسان شناسی و جهان بینی محدود و مادی دارند، اخلاق را نسبی و قراردادی تعریف می کنند.

 

وی با اشاره به تاثیر اخلاق در حیات دنیوی و اخروی انسان، افزود: انسان در هر شرایطی، کافر یا مسلمان، در جنگ با مرگ پیروز است، چون انسان است که مرگ را می‌چشد و می‌میراند، و به واسطه مرگ دگرگونی و تغییر را تحصیل می کند، اگر سعادتمند باشد وارد بهشت، و در غیر آن وارد جهنم می شود.

 

آیت‌الله جوادی آملی ادامه داد: اخلاق، برای حیات ابدی که بعد از مرگ حاصل می شود، ره توشه تهیه می‌کند، چون بعد از مرگ زنده ایم و نیازمند لباس، مسکن، خوراک و … هستیم و هیچ رابطه و ضابطه ای برای رفع این نیازها در آخرت وجود ندارد.

 

این مفسر قرآن سپس بیان داشت: گرچه در دنیا به واسطه رابطه ها و ضابطه ها این نیازها مرتفع می شود، ولی در عالم آخرت این گونه نیست و تنها چیزی که ره توشه آخرت را تامین می کند، اخلاق است، بنابراین اخلاق نقش تعیین کننده ای دارد، البته اخلاق غیر از موعظه است و باید آن را تحصیل کرد.

 

وی با اشاره به کلام ۲۳۳ امیر المومنین در نهج البلاغه اظهار داشت: زبان پاره ای از جسم انسان است، زمانی که در حصار جهل و نسیان باشد، از سخن گفتن امتناع می ورزد و عاجز است، چون زبان تابع قدرت علم و آگاهی است. بنابراین هرچه علم و معرفت بیشتر باشد، حرف برای سخن گفتن بیشتر است و از آنجایی که علم اهل بیت الهی و بی نهایت است، آنان امیر و فرمانده بیان هستند.

 

وی افزود: فرماندهی سخن، بخشی به ادبیات، فصاحت و بلاغت مرتبط است که نمونه آن را در نهج البلاغه و سایر بیانات ائمه می توان مشاهده کرد، البته امیر بیان به این معنا است که انسان به حدی رسیده که سخن مأمور او است، یعنی می داند کی، کجا، باکی و چگونه حرف بزند.

 

این استاد حوزه خاطرنشان کرد: این که برخی افراد اسرار دوستانشان را نگه نمی دارند، به این دلیل است که مامور زبان هستند و زبان امیر آنها است، کسی که اسیر بیان باشد،به اخلاق زشت مبتلا است و کسی که امیر زبان باشد، دارای اخلاق زیبا است.

 

آیت الله جوادی آملی تصریح کرد: امام علی امیر بیان بودند، ما نیز امیر سخن و بیان و علم خود باشیم، با هر کسی و هر جایی سخن نگوییم، درست حرف بزنیم، امیر زبان و سخن بودن از اولین گام ها برای حرکت در مسیر تحصیل اخلاق است.

 

وی بیان داشت: باید امیر چشم و گوش خود باشیم، یعنی هرچیزی که چشم و گوش می خواهدرا نبینیم ونشنویم و آنچه خود می خواهیم را بیبنیم و بشنویم.

 

وزیر ارشاد:” خانه سینما” به یاد بیاورد که چه بر سر “انجمن صنفی روزنامه‌نگاران” آمد

Posted:

جرس: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این که "کسی نمی‌تواند ادعا کند در این دوره نسبت به قبل یک انقباض یا انسدادی در حوزه فرهنگ ایجاد شده است" گفت: چند سال قبل انجمنی بود به نام انجمن صنفی روزنامه‌نگاران که به جای کار صنفی کار سیاسی می‌کرد و دیدیدم که چه بر سرش آمد.

 

به گزارش مهر، سیدمحمد حسینی صبح امروز پنجشنبه 8 مهر در حاشیه نشست خبری نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال که در محل این وزارتخانه برگزار می‌شد در پاسخ به سوالی درباره لغو پروانه ساخت فیلم "جدایی نادر از سیمین" به کارگردانی اصغر فرهادی و واکنش معاون سینمایی ارشاد به اظهارات این کارگردان در جشن خانه سینما گفت: ما هیچگونه مقابله‌ای با اهالی سینما نداریم و از ابتدا هم بنا بر تعامل و همکاری بوده است. وی افزود: الان کسی نمی‌تواند ادعا کند در این دوره نسبت به قبل یک انقباض یا انسدادی در حوزه فرهنگ ایجاد شده است. سال گذشته دیدید که از فیلمهایی که قبلاً توقیف شده بودند رفع توقیف شد.

 

سیدمحمد حسینی در عین حال اهالی فرهنگ و هنر و به ویژه سینما را از ورود به مباحث سیاسی برحذر داشت و با بیان اینکه "دیده می‌شود بعضی‌ها به نام گروههای صنفی فعالیت‌های حزبی می‌کنند" گفت: اینکه بعد از گذشت یکسال و خُرده‌ای از داستان انتخابات یکی بیاید و با دستبند سبز برود بالای سن درست نیست.

 

وی ادامه داد: سال گذشته که این اتفاقات در مورد بعضی از هنرمندان افتاد گفتیم اینها به هر حال روح لطیفی دارند و شاید به طور عمیق وارد مباحث سیاسی نشده‌اند اما الان دیگر اگر کسی بخواهد جنبش مُرده سبز را زنده کند معنی ندارد.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه افزود: البته خود آقای فرهادی هم متوجه شده که حرفهایش در جشن خانه سینما نامناسب بوده است. اینکه کسی آرزو کند که فردی ضد انقلاب مثل محسن مخملباف و خانواده‌اش برگردد به ایران و انتظار هم داشته باشد که ما برایش فرش قرمز پهن کنیم نشان می‌دهد که مسئله دیگر صنفی و سینمایی نیست.

 

حسینی گفت: اینکه عده‌ای هم بیایند در آن فضا برای این حرفها سوت و کف بزنند از نظر ما محکوم است و قابل قبول نیست و به جد انتظار داریم که این روند را اصلاح کنند.

 

وی با بیان اینکه "ما کاری به سابقه افراد نداریم" ادامه داد: بعضی از کسانی که سر سفره این نظام نشسته‌اند حالا ادعا می‌کنند که "ما الان در یک محاصره اقتصادی هستیم". ما فعلاً سکوت کرده‌ایم اما اگر لازم باشد تمام موارد و مستندات را در این زمینه بیان می‌کنیم.

 

وزیر ارشاد گفت: ما با هیچ شخصی از جمله آقای فرهادی و یا دیگرانی که تحت تاثیر هیجانات حرفهایی زده‌اند بحثی نداریم حرف ما با حلقه گردانان این محافل است. قضیه ایشان (فرهادی) مسئله ما نیست مسئله ما کسانی است که به صورت سازماندهی شده دارند ارزشهای اسلامی را زیر پا می‌گذارند.

 

حسینی ادامه داد: در شرایطی که ما رویاروی آمریکا ایستاده‌ایم اگر کسی در داخل بخواهد سنگ‌ آنها را به سینه بزند این پذیرفتنی نیست. می‌بینیم نشریه‌ای که قبلاً لغو مجوز شده بود و الان دوباره انتشار پیدا کرده دوباره دارد همان کارهای قبلی‌ را تکرار می‌کند و بیانیه‌ها و اطلاعیه‌های سران فتنه را منتشر می‌کند. خُب این چه معنی دارد؟! یا خواننده‌ای که در خارج از کشور هر چیزی علیه نظام خواسته گفته است الان آمده می‌خواهد از تلویزیون مجوز بگیرد که برنامه‌اش پخش شود.

 

وی با تاکید بر برخورد قاطع با آنچه "جریان سازماندهی شده در حوزه فرهنگ و هنر" نامید گفت: چند سال قبل انجمنی بود به نام انجمن صنفی روزنامه‌نگاران که به جای کار صنفی کار سیاسی می‌کرد و دیدیدم که چه بر سرش آمد. کسانی که در دوره اصلاحات سر کار بودند و به اصطلاح گفتمان ایجاد می‌کردند به جای کار به گفتاردرمانی مردم مشغول بودند حالا رفته‌اند در حوزه فرهنگ و می‌خواهند تحت عنوان فعالیتهای صنفی موضع گیری کنند.
 

حمید رسایی: مهدی هاشمی اموال دانشگاه آزاد را در اغتشاشات هزینه كرد

Posted:

جـــرس: با گذشت چند روز پس از انتشار خبری مبنی بر درخواست گروهی از نمایندگان حامی دولت در مجلس شورای اسلامی برای محاكمه مهدی هاشمی رفسنجانی"، روز گذشته حمید رسایی، از "نقش اساسی مهدی هاشمی در فتنه های بعد از انتخابات" خبر داد و مدعی شد "مهدی هاشمی اموال دانشگاه آزاد را در اغتشاشات اخیر هزینه كرد."


به گزارش فارس، این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، چهارشنبه شب طی سخنانی در همایش بصیرت سیاسی و دفاع مقدس که در مسجد فاطمه زهرا شهرری برگزار شد، به موضوعاتی چون مهدی هاشمی و دانشگاه آزاد نیز اشاره کرد.


مهدی هاشمی در فتنه اخیر نقش اساسی داشت
رسایی در ارتباط با مهدی هاشمی گفت: مهدی هاشمی فرزند هاشمی رفسنجانی فتنه‌های زیادی انجام داده است، و این كار را از سال‌های پیش انجام می‌دهد.


نماینده تهران، ری و شمیرانات و اسلامشهر افزود: هاشمی رفسنجانی فكر می‌كند اگر فرزندش را محاكمه كنند او را محاكمه كرده‌اند در حالی كه این‌گونه نیست.
وی با بیان مثالی در این ارتباط گفت: آیت‌الله خزعلی گفت با فرزندم برخورد كنید،‌ محمد گیلانی حكم اعدام فرزندش را داد آیا ما گفتیم كه گیلانی آدم بدی است.


رسایی ادعا كرد: مهدی هاشمی كسی است كه در فتنه‌های اخیر نقش اساسی داشته است.


رسایی با اشاره به قضایای اخیر در ارتباط با دانشگاه آزاد نیز گفت: یك مورد اینكه تا مسئولان دانشگاه آزاد دیدند دولت آمد و آیین‌نامه‌ها را تغییر داد، اموال دانشگاه آزاد را وقف كردند و گفتند دیگر كسی نمی‌تواند به آن دست بزند.
وی در ارتباط با اموال دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: اموال دانشگاه آزاد ٢۵۰ هزار میلیارد تومان است.

 

این نماینده حامی دولت همچنین مدعی شد: در همین اغتشاشات اخیر كه بعضی از میدان‌ها به آتش كشیده می‌شد مهدی هاشمی دویست میلیون تومان هزینه كرده بود كه این میادین به آتش كشیده شود و قرار داد می‌بستند و این یك مورد است و آنها تا دیدند كه حمزه كرمی دستگیر شد و او پس از دستگیری در اعترافاتی عنوان كرد ما به وسیله مهدی هاشمی اموال دانشگاه آزاد را در این اغتشاشات هزینه كردیم.


وی در ارتباط با سفر مهدی هاشمی گفت: پس از اعترافات كرمی، مهدی هاشمی از كشور رفت و عنوان كردند، رفته است دانشگاه آزادهای خارج كشور را بررسی كند و در حال حاضر نزدیك یك سال است كه رفته و اعلام هم شده و باید با او برخورد شود.


گفتنی است طی روزهای گذشته، جمعی از نمایندگان حامی دولت در مجلس شورای اسلامی گفته بودند "محاكمه مهدی هاشمی مطالبه مردم است" و تاکید نمودند که "دستگاه قضایی نباید در این زمینه استثنا قائل شود."