جنبش راه سبز - خبرنامه

جنبش راه سبز - خبرنامه


دادگاه عالی پاکستان رای به برکناری نخست وزير داد

Posted: 19 Jun 2012 06:04 AM PDT

جـــرس: به گزارش منابع بین المللی، دادگاه عالی پاکستان روز سه شنبه اعلام کرد که نخست وزير اين کشور به دليل محکومت قضايی صلاحيت تصدی اين پست را ندارد. يوسف رضا گيلانی به مانع تراشی بر سر راه تحقيقات درباره فساد مالی رييس جمهوری پاکستان متهم شده است.


به گزارش رادیو اروپای آزاد، دادگاه عالی پاکستان رسما به کميسيون انتخاباتی این کشور خبر داده است که يوسف رضا گيلانی را از مقام خود برکنار کند و افزوده که وی ديگر نخست وزير پاکستان نيست.


افتخار محمد چوهدری، رييس دادگاه عالی، گفته است: "يوسف رضا گيلانی فاقد صلاحيت برای عضويت در پارلمان پاکستان است... کميسيون انتخاباتی بايد موضوع عدم کفايت وی را ابلاغ کند... و رييس جمهوری نيز بايد بر اساس قانون اساسی گام های لازم را برای اطمينان يافتن از تداوم روندهای دمکراتيک در زمينه تعيين رييس دولت بر پايه نظام پارلمانی بردارد."


بر اساس قانون اساسی پاکستان رهبر حزب پيروز در انتخابات به مقام نخست وزيری می رسد. با اعلام نظر دادگاه عالی پاکستان احتمالا تاريخی برای برگزاری انتخابات زودرس پارلمانی در اين کشور تعيين خواهد شد.


گيلانی هنوز به اين رای واکنش نشان داده است. نخست وزير پاکستان روز ۲۶ آوريل به اتهام اينکه مانع از انجام تحقيقات درباره فساد مالی آصف علی زرداری، رييس جمهوری، شده است از سوی دادگاه عالی اين کشور محکوم شد.


حکم روز سه شنبه دادگاه عالی در واکنش به دادخواستی صورت گرفت که در آن اشاره شده بود يوسف رضا گيلانی حاضر نيست تا از مقام نخست وزيری کناره گيری کند.


اين نخستين بار است که يک نخست وزير پاکستان توسط دادگاه عالی قانون اساسی محکوم می شود. يوسف رضا گيلانی پيشتر گفته بود که تنها پارلمان می تواند وی را از مقام خود خلع کند.


اين در حالی است که قانون اساسی پاکستان هر فردی را که از سوی دادگاه عالی محکوم شده باشد فاقد صلاحيت برای تصدی پست نخست وزيری می داند.


اتهام های وارده به آصف علی زرداری به دهه ۱۹۹۰ بر می گردد که وی وهمسرش، بی نظير بوتو، متهم شدند از حساب های خود در بانک های سوئيسی برای پولشويی رشوه های دريافتی از قراردادهای مختلف تجاری، استفاده کرده اند.


اين دو متهم شده بودند که ۱۲ ميليون دلار رشوه دريافت کرده اند. سوئيس پرونده های مربوط به اين اتهام را در سال ۲۰۰۸ و زمانی که آقای زرداری به مقام رياست جمهوری رسيد مختومه اعلام کرد.


يوسف رضا گيلانی همواره تاکيد کرده است که آصف علی زرداری به عنوان رييس جمهوری پاکستان مصونيت قضايی دارد.


اعضای دولت آقای گیلانی دادگاه عالی پاکستان را متهم کرده اند که در صدد به زير کشيدن نخست وزیر و رییس جمهوری پيش از فوريه سال ۲۰۱۳ است. اين تاريخ زمانی است که دوره پنج ساله دولت به صورت کامل سپری خواهد شد.


گزارش خبرگزاری های خارجی حاکی است که اقدام دادگاه عالی پاکستان می تواند اين کشور را دچار آشوب های تازه ای کند. پاکستان قرار است در ماه های آينده انتخابات سراسری برگزار کند.


این کشور در حال با مشکلات اقتصادی و فعالیت های گروه های شبه نظامی وابسته به القاعده دست و پنجه نرم می کند.
 

دعوت اخوان‌المسلمین از مردم مصر برای برگزاری تظاهرات

Posted: 19 Jun 2012 06:04 AM PDT

جـــرس: منابع بیبن المللی گزارش داده اند که در ادامه چالش های مصر، گروه اخوان‌المسلمین از مردم این کشور برای شرکت در تظاهرات گسترده علیه شورای نظامی حاکم دعوت کرده است.

 

به گزارش بی بی سی، شورای نظامی حاکم، حوزه اختیارات خود را گسترش داده که با اعتراض گروه‌ها و احزابی که در سرنگونی حسنی مبارک نقش داشتند، رو به رو شده است.


حاکمان نظامی مصر به دنبال تائید انحلال مجلس سفلی این کشور که تحت تسلط اسلامگرایان بود، اختیار قانونگذاری در این کشور را به خود اختصاص دادند.


اخوان المسلمین انحلال مجلس را محکوم کرده و آن را غیر قانونی خوانده است. حزب عدالت و آزادی اخوان المسلمین خواهان آن شده که مردم مصر از انقلاب خود دفاع کنند.


این در حالی است که نمایندگان این مجلس درصدد ورود به ساختمان مجلس هستند.


شورای نظامی به سربازان دستور داده است که جلوی ورود آنها به ساختمان مجلس را بگیرند.


شمارش آرای انتخابات ریاست جمهوری نیز به پایان رسیده و محمد مرسی، نامزد اخوان المسلمین و احمد شفیق، آخرین نخست وزیر دوران مبارک هر دو مدعی پیروزی هستند.


آقای مرسی که رئیس حزب آزادی و عدالت اخوان‌المسلمین است، می گوید که ۵۲ درصد آرا را به خود اختصاص داده است.


او وعده داده که با همکاری کلیه مصری‌ها، برای آینده‌ای بهتر، آزادی، دموکراسی، توسعه و صلح تلاش کند.
اما ستاد انتخاباتی احمد شفیق می‌گوید آمار آنها نشان می‌دهد که آقای شفیق از رقیب خود جلوتر است و اخوان المسلمین، رای دهندگان را "ارعاب" کرده بود.


ناظران مستقل و رسانه های دولتی می گویند که آقای مرسی در انتخابات ریاست جمهوری با اندکی بیش از یک میلیون رای برنده شده است.


نتایج رسمی قرار است پنجشنبه این هفته توسط مقامات مسئول اعلام شود.


جان لین، خبرنگار بی بی سی در قاهره می گوید که شورای نظامی حاکم نیز بر این فرض است که آقای مرسی در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری پیروز خواهد شد و به همین دلیل دست به صدور فرمان‌ها و انتصاباتی زده که هدف آن کاهش و یا محدود کردن اختیارات رئیس جمهوری و تثبیت قدرت نظامیان است.


شورای عالی نظامی مصر در اعلامیه‌ای که یکشنبه ۱۷ ژوئن (۲۸ خرداد) و ساعاتی پس از پایان دور دوم انتخابات ریاست جمهوری منتشر کرد، اختیاراتی گسترده برای خود قائل شد.


این شورا تصریح کرده که تا پایان ماه ژوئن قدرت را به رییس‌جمهوری منتخب واگذار خواهد کرد.


این شورا به موجب اعلامیه‌ای که منتشر کرده است، خود را صاحب اختیاراتی گسترده در حوزه قانونگذاری، تعیین بودجه و همچنین فرماندهی نیروهای مسلح اعلام کرده است.
 

چگونگی ربایش و بازداشت محمد نوری زاد به قلم خودش

Posted: 19 Jun 2012 05:50 AM PDT

جـــرس: محمد نوری زاد، نویسنده، سینماگر و فعال جنبش سبز، بخشی از وقایع آخرین بازداشت خود توسط ماموران امنیتی و نظامی را شرح داده و در اختیار رسانه ها قرار داده است .

 

به گزارش جرس، این مستند ساز و وبلاگ نویس منتقد حکومت، در شرح وقایع بازداشت آخر خود می نویسد: در روز روشن دزدیدند و در نیمه شب رهایم کردند. من خیلی خوش شانس بودم که از این آدم ربایی جان سالم بدر بردم. چه مردان و زنان بی نشانی که گونی به سرشان کشیدند و به ناکجا بردند و بیخ تا بیخ گلویشان را بریدند وهیچ نشانی نیز از آنان درز پیدا نکرد. دخترم گفت: شکایت کن. گفتم: ازکه؟ با چه سندی؟ به کجا؟ راستی عجب سرودی می شود این پرسش های پی درپی: قانون؟ دستگاه قضایی؟ ادب؟ انسانیت؟ تکریم شهروندان؟ اسلام؟ جمهوری اسلامی؟"


متن کامل بازداشت محمد نوریزاد و وقایع اتفاقیه، به قلم خود وی، که نسخه ای از در اختیار جرس قرار گرفته، به شرح زیر است:


پیش ازشرح ماجرا این را بگویم که درزندان انفرادی، یک شب بازجویی که لهجه اصفهانی داشت برای شکستن مقاومت من دم گوش من غرید: آشغالِ کثیف، یا می شکنی یا می شکونیمت. اگه شده از رختخواب تو و زنت فیلم بگیریم و پخشش کنیم این کار رو می کنیم. و ادامه داد: خط قرمز ما نظام و ولایته. توکه عددی نیستی، خداهم اگه بیاد زمین وبخواد با نظام و ولایت دربیفته، خدا روهم زیرپا می گذاریم. بازجوی اصفهانی این حرفها را درست شب عاشورا به من می گفت. از دور دست های زندان اوین، صدای عزاداری مردم به گوش می رسید. که من درجوابش گفتم: این من و این رختخواب زن وبچه ام. اگه مردید و چیزی ازمردانگی توخودتون سراغ دارید نقشه تونو عملی کنید. وادامه دادم: شماها خیلی وقته برای حفظ نظام وولایت خدا رو زیرپا گذاشتید. جوری می گی خدا اگه بیاد زمین که انگار خدا توزمین نیست! خدا هست و شماها گوش تا گوش سرمی برید.


صدای آن بازجوی بی ادب اصفهانی هنوز درگوش من می پیچد:" اگه شده ازرختخواب تو وزنت فیلم بگیریم و پخشش کنیم این کارو می کنیم". دراین مدت چهاربار و در هر بار با هشت نفرو ده نفربه خانه و زندگی من ریخته اند وچیزهایی را که به کارشان می آمده بارکرده اند وبرده اند. چه می گویم؟ دزدیده اند. حتی آلبوم ها وعکس ها و فیلم های کاملاَ خصوصی و خانوادگی ام را.


من با تمام ارادتم به خدا و پیغمبر، به خدا و پیغمبرقسم می خورم که ورود ناگهانی اینها به اتاق خواب یک معترض و فیلم برداری از هم آغوشی او با همسرش ازدم دستی ترین کارهای این هیولاهای حیات وحش جمهوری اسلامی است. آنجا که هیولاها به نرمیِ دونیم کردن خیار، سرمی برند، فیلم برداری ازخلوت یک معترض، زنگ تفریح شان است.


این روزها به قول وزیراطلاعات، میان سپاه و اطلاعات شکرآب است و "مرتب به تیپ هم می زنند". من درماههای زندان، هم دردست اطلاعاتی ها اسیربوده ام هم دردست سپاهیان. وبعد که اززندان بیرون آمده ام، هردوی اینها را درنوشته هایم به غلیظ ترین وجه ممکن نواخته ام. بدیهی است که سوژه ی مشترک این دو دستگاه باشم و تحت تعقیب ومراقبت شان. درجاهای مختلف ازمن عکس و فیلم می گیرند. حتی سه بار آنها را درحال تقلا برای بازکردن درِ اتومبیلم دیده ام. سررسیدنهای ناگهانی واتفاقی من باعث شده که رخ دررخ آنها قرارگیرم وشناسایی شان کنم. آنها ناخواسته مأموران خود را عوض می کنند وچهره های تازه را بکارمی گیرند.


روز پنجشنبه بیست و پنجم خرداد اما ورق برگشت. آن روز، این من بودم که از تعقیب کننده ها واتومبیلشان عکس و فیلم گرفتم. هشت نفربودند. درسه اتومبیل پژو. سه نفرشان پیاده بودند و پنج نفرشان داخل اتومبیل ها که درچند جای یک محله به کمین من نشسته بودند. حتی بطوراتفاقی یکی شان را دیدم که کف صندلی عقب پژویی دمردراز کشیده بود. آنها انتظارداشتند من ازسمت مقابل داخل آن خیابان فرعی شوم. اما به صورت اتفاقی ازپشت سرشان سردرآوردم ودیدمشان.


درروزهای قبل بی تفاوت به حضورآنها به دنبال کارخود می رفتم. اما آن روزتصمیم گرفتم دونفرازپیاده هایشان تعقیب کنم. یکی ازآنها غیبش زد اما دیگری را دریک کوچه ی بن بست گیرانداختم. خودش را به ندیدن زد. ادای زنگ زدن درِخانه ای را درآورد. اما بازیگرخوبی نبود. با تلفن همراهم ازاو عکس وفیلم گرفتم. وبعد رفتم و ازیکی ازاتومبیل هایشان که سه نفرداخل آن بود عکس و فیلم گرفتم. از پلاکش مخصوصاَ.


این که آن روز آنها به دنبال چه بوده اند، البته به خودشان مربوط است. حتماَ درراه خدا به مجاهدتی مخلصانه مشغول بوده اند. شاید برای بردن اتومبیل من یا کارگذاشتن چیزی درآن آمده بودند. که اتفاقاَ آن روز درتعمیرگاه بود. وشاید هم برای فیلم برداری ازصحنه ی دلخواهشان با ورودی ناگهانی دریک بزنگاه مطلوب.


آنها خوب می دانند که برای نابود کردن من درچنته ی اطلاعاتی شان تنها و تنها یک راه، وفقط یک راه باقی مانده. چه؟ بی حیثیت کردن. کاری که بارها وبارها با معترضان کرده اند و نتیجه ی دلخواه گرفته اند. حذف فیزیکی و به زندان انداختن من به صلاح شان نیست.


آن روز وقتی ازآنها عکس وفیلم گرفتم، سواریک اتومبیل کرایه شدم. وبی دلیل سوار کرایه ای دیگر. درراه به عکس ها وفیلم های گرفته شده از اطلاعاتی ها یا سپاهی ها نگاه می کردم. تعدادی ازآنها را به یک جای امن ارسال کردم. شاید نیم ساعت هم نگذشته بود که به چراغ قرمزیک چهارراه رسیدیم. چشم تان روزبد نبیند ناگهان برادران غضبناک که حدوداً هفت هشت نفربودند سررسیدند و مغول گون برسقف اتومبیل کرایه کوفتند ومرا وراننده را بیرون کشیدند. این یورش وحشیانه برای من زنگ تفریح بود اما برای راننده که جوانی بلند بالا وپرورش اندامی بود با هول وهراس آمیخت. من به غضب غلیظ چهره ی براداران لبخند می زدم وهمین لبخند من نمی دانم چرا آزارشان می داد. صدای یکی شان را شنیدم که به دیگری می گفت: ببین چطورداره می خنده بی ناموس!


وحشیانه کیف مرا و تلفن همراه مرا ازدستم کشیدند وبه دستورسرتیم خود به دست من ازپشت دستبند زدند. درهمان حال با صدای بلند روبه مردی که با نگرانی ازداخل اتومبیلش به من وبه رفتاراین هیولاهای غضبناک می نگریست که انگار جاسوسی وطن فروش را دستگیرکرده اند، خودم را معرفی کردم: نوری زاد. سرتیمِ مهاجمین که بی دلیل چهره اش را به غلظتی از عصبیت افراط گونه فروبرده بود رو به من غرید که : اگه یه دفه ی دیگه داد بزنی بخوای جوسازی کنی دندوناتو می ریزم تو دهنت. مرا رو به دیوار و لب جوی کنارخیابان نشاندند تا درباره ی راننده تحقیق کنند. خیلی زود متوجه شدند که او با من ارتباطی ندارد. به یکی شان گفتم ازجیب من پول درآورید و کرایه اش را بدهید. همین کاررا کردند.


بجزدونفرشان که با ادب می نمودند، مابقی این مأموران اطلاعاتی یا سپاهی، آدمهای بی سواد و جامانده وفرومایه ای بودند که اگر به همین کارفرونمی شدند، حتماً به دزدی و کلاشی و اخاذی روی می بردند. مرا با دستنبدی که تنگ ازپشت بسته بودند برصندلی عقب یکی ازاتومبیل های خود نشاندند. پیش ازحرکت، همان مأموری که او را درکوچه ای بن بست گیرانداخته بودم سرش را به داخل آورد و ازمن پرسید: ازکجا به من شک کردی ازم عکس گرفتی؟ به اوگفتم: ماوشما خیلی وقته داریم با هم زندگی می کنیم. نمی دانم منظورمرا فهمید یا نه؟ به اوگفتم که بازیگرخوبی نیست وهمین ادا و اطوار او مرا نسبت به او مشکوک کرده بود.


سرتیم این جماعت که وحشی ترازهمه بود وظاهراَ معتاد بنظرمی رسید آمد ودرصندلی جلونشست و دستورحرکت داد. سیگاری روشن کرد وگفت: نوری زاد، حالا دیگه برا ما زرنگ بازی درمیاری؟ ازما عکس می گیری؟ خیال کردی خیلی زرنگی؟ درهمان حال که صورتم تا کف اتومبیل فاصله ی زیادی نداشت گفتم: نه بابا زرنگ بازی کدومه؟ زرنگی مخصوص شماهاست. زرنگ شماهایید که وسط شهر، روزروشن، بدون حکم، منو می دزدید و جاهای دیگه هم گوش تاگوش سرمردمو می برید آب ازآب تکون نمی خوره. سرتیم معتاد که دوست نداشت پیش روی دستیارانش باب بحث وا شود غرید که: تمومش کن. من هم تمام کردم. طرف من اینها نبودند. دلم برایشان می سوخت.


درراه، سرتیمِ این جماعت مرتب ودرچند نوبت با "رییس بزرگ" درتماس بود. که چه بکنند و کجا بروند؟ یکبارتلفن سرتیم زنگ خورد. رییس بزرگ بود. سرتیم که نسبت به او بسیارچاپلوس می نمود، با "روچشمم حاجی، رو تخم چشمم، خیالت تخت حاجی" اطاعت کرد وبه راننده دستورداد کنارخیابان توقف کند. رییس بزرگ پرسید که آیا لپ تاب همراهش هست یانه؟ که سرتیم گفت نه، یک کیف دارد و یک تلفن. وگفت: درسته. یه چندتایی ازما عکس گرفته. کیف مرا درصندوق عقب گذاشته بودند. سرتیم پیاده شد ورفت سروقت کیف من و همزمان با کاویدن کیفم به رییس بزرگ گزارش داد: توکیفش یه چندتا دفتروکاغذهست. نه، لپ تاب نداره. توکاغذاش یه بیانیه هم هست. بخونم؟ تیترش اینه: بیانیه ی محمد نوری زاد درباره ی بازداشت غیرقانونی خود. این بیانیه ازهشت ماه پیش درکیف من بود ودرحافظه ی اینترنت برای پخش. من اگرنیمه شب به خانه برنمی گشتم، این بیانیه بهمراه نامه ها وعکس ها وفیلم هایی که نوشته وساخته بودم یک به یک وخودکار منتشرمی شدند.
خلاصه بعد ازهماهنگی های فراوان قراربراین شد که مرا به فلان جایی که خودشان می دانستند کجاست ببرند.


یک ساختمان با دری سنگین و آهنین. به زورچشم بندی به صورتم کشیدند. اززیرچشم بند دیدم دوسه سربازدراطراف من رفت وآمد می کنند. جوانانی که دوره ی خدمت خود را آنجا می گذراندند و با ادب و مهربان وانسان بودند. یکی ازسربازان مرا به داخل یک اتاق برد وبریک صندلی نشاند. به سرتیم که لابد از شکارخود درپوست نمی گنجید گفتم: این دستبند شما خیلی تنگ است. دست ها و کتف های مرا اذیت می کند. لااقل آن را ازجلو به دستم ببندید. استخوانهای کتف من به شدت درد می کرد. وقتی اهمیت ندادند باهمان وضعیت به پهلو کف اتاق درازکشیدم. وکمی بعد به پهلویی دیگر. بعد ازاستعلام یکی شان که با ادب بود، آمد و دستبند را ازجلو به دستانم بست. اما چشم بند هم چنان به صورتم بود.


دوساعت بعد داد زدم مرا به دستشویی ببرید. بردند. با همان دستبند وچشم بند. صدای سرتیم را می شنیدم که به سربازهمراه من گفت: درِدستشویی روکاملاً بازبذار. به سربازگفتم: بگولااقل این دستبند را بازکنند من بتوانم شیرآب را بازکنم. پرسید. اجازه ندادند. وهمان را برای من تکرارکرد. که: اجازه نمی دند. تقلای من دردستشویی بجایی نرسید و بی نتیجه به سربازگفتم مرا برگرداند به داخل اتاق.


ساعتی بعد، ازرییس بزرگ خبرآمد که می توانند درداخل دستشویی دستبند را ازدست من بازکنند. وساعتی بعدتر دستورآمد که می توانند کلاَ دستبند و چشم بند را کناربگذارند. یکی ازسربازان که جوانی خوش چهره و با اصل و نسب و مهربان بود ، دم به دم تا ساعت ده شب داخل اتاق می شد و به من می گفت: براتون چایی بیارم؟ نهار؟ آب؟ چایی؟ شام؟ که من با تشکرازاو، می گفتم نه پسرم. تصمیم گرفته بودم چیزی نخورم. ودراعتراض به این که رسماَ مرا دزدیده اند، مستقیم به یک اعتصاب خشک فرو بروم.


ساعت یازده شب شد. داد زدم یک پتو به من بدهید. که یکی ازربایندگان آمد وگفت: ازاینجا می رویم. وسایل مرا تحویل دادند. کیف وتلفن و پولهای داخل جیبم را. بازچشم بند و دستبند و خوابیدن روی صندلی عقب پژو. این بارسرم را روی پای جوانی که درکنارم نشسته بود گذاردم. احساس کردم پسرخودم است. اونیزانسان بود. برخلاف بالاتری هایش. درِآهنین بازشد واتومبیل ازساختمان بیرون زد.


درراه سرتیم با دوستان وهمکاران خود درتماس بود. "داریم میایم بالا". این بالا کجامی توانست باشد؟ ومگرآن ساختمان درپایین شهربوده؟ به خود گفتم: تورا به اوین می برند. خودت را برای یک دوره ی جدید آماده کن. وآماده کردم. خودم را دربند "دوالف" سپاه، و 204 یا 209 اطلاعات دیدم. وبحث وجدل با بازجوهایی که کیفیت سخنان ورفتارشان را خوب می شناختم.


ساعت نزدیک دوازده بود که دریک خیابان تاریک مرا پیاده کردند و رفتند. به دورشدنشان چشم دوختم. شماره ی اتومبیل را به خاطرسپردم. بعداَ همین شماره را درنوشته ی آن ناشناسی دیدم که هنگام دستبند زدن درچهارراه شلوغ خودم را به او معرفی کرده بودم.


بله، مرا درروز روشن دزدیدند و در نیمه شب رهایم کردند. من خیلی خوش شانس بودم که ازاین آدم ربایی جان سالم بدربردم. چه مردان وزنان بی نشانی که گونی به سرشان کشیدند و به ناکجا بردند و بیخ تا بیخ گلویشان را بریدند وهیچ نشانی نیزازآنان درز پیدا نکرد. دخترم گفت: شکایت کن. گفتم: ازکه؟ با چه سندی؟ به کجا؟ راستی عجب سرودی می شود این پرسش های پی درپی: قانون؟ دستگاه قضایی؟ ادب؟ انسانیت؟ تکریم شهروندان؟ اسلام؟ جمهوری اسلامی؟


محمد نوری زاد سی ام خرداد سال نود و یک


 

افزایش مجدد نرخ ارز و سکه

Posted: 19 Jun 2012 05:50 AM PDT

دلار ۱۷۹۸/ یورو ۲۲۹۴ تومان / پوند ۲۸۵۰ تومان

جـــرس: قیمت سکه طرح قدیم امروز سه شنبه در بازار ۶۹۰ هزار تومان و طرح جدید ۶۸۵ هزار تومان است، فعالان بازار ارز از افزایش نرخ دلار و رسیدن آن به ۱۷۹۸ تومان خبر دادند.


به گزارش مهر، قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم امروز سه شنبه در بازار ۶۹۰ هزار تومان، طرح جدید ۶۸۵ هزار تومان و نیم سکه ۳۴۲ هزار تومان است. قیمت این سکه ها در روز یکشنبه گذشته به ترتیب ۶۸۷ هزار تومان، ۶۸۰ هزار تومان و ۳۴۱ هزار تومان بود.


قیمت هر قطعه سکه ربع بهار آزادی امروز در بازار ۱۸۲ هزار تومان، سکه گرمی ۱۰۶ هزار و ۵۰۰ تومان و هر گرم طلای زرد ۱۸ عیار در بازار داخلی ۷۰ هزار تومان اعلام شد.


قیمت سکه ربع بهار روز یک شنبه گذشته ۱۸۲ هزار و ۵۰۰ تومان، سکه گرمی ۱۰۶ هزار تومان و هر گرم طلای زرد ۱۸ عیار در بازار داخلی ۶۹ هزار و ۴۱۷ تومان بود.


نرخ هر اونس طلا امروز در بازارهای جهانی ۱۶۳۰ دلار است، این نرخ روز یک شنبه ۱۶۲۷ دلار بود. فعالان بازار ارز قیمت هر دلار آزاد را امروز ۱۷۹۸ تومان اعلام کردند که نسبت به روز یکشنبه گذشته ۹ تومان افزایش قیمت داشته است.


قیمت هر یورو امروز بر روی تابلوی صرافی ها ۲۲۹۴ تومان و هر پوند ۲۸۵۰ تومان است، این نرخ ها روز یکشنبه گذشته به ترتیب ۲۲۸۰ تومان و هر پوند ۲۸۳۵ تومان بود.
 

اشرف بروجردی: اصلاح‌طلبان فعلا تا شرایط تغییر نکند، برنامه‌‌ای برای انتخابات ندارند

Posted: 19 Jun 2012 05:17 AM PDT

جـــرس: عضو بنیاد باران در خصوص محوریت خاتمی یا عبدالله نوری برای اصلاح‌طلبان گفت: اصلاح‌طلبان فعلا برنامه‌‌ای برای انتخابات ندارند.


به گزارش فارس، اشرف بروجردی عضو بنیاد باران درباره برنامه اصلاح‌طلبان برای انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: اصلاح‌طلبان فعلا تا شرایط تغییر نکند، برنامه‌‌ای برای انتخابات ندارند.


بروجردی در پاسخ به این سوال که اصلاح‌طلبان چگونه می‌خواهند اعتماد مردم را پس از وقایع سال ۸۸ جلب کنند، تصریح کرد: مردم به اصلاح‌طلبان اعتماد دارند و از آنها روی گردان نشده‌اند.


عضو بنیاد باران در خصوص محوریت خاتمی و عبدالله نوری برای اصلاح‌طلبان گفت: بنده تفکیکی بین آنها قائل نیستم هرچند به‌عنوان عضو بنیاد باران خاتمی را فصل‌الخطاب این جریان می‌دانم.


وی با بیان اینکه احتمالا آقای عبدالله نوری که اخیرا درباره انتخابات اظهار نظر کرده‌ شرایط را مناسب دیده‌ است، افزود: ما منتظر هستیم ببینیم شرایط چگونه رقم می‌خورد.


بروجردی درباره این سؤال که نظر شما درباره سخنان خاتمی مبنی بر جدایی اصلاح‌طلبان از جنبش سبز چیست، گفت: منظور آقای خاتمی جنبش سبز نبوده بلکه جدایی از افرادی بوده که معتقد به براندازی هستند.
 

 

دارایی های خارجی بانک مرکزی کاهش یافت

Posted: 19 Jun 2012 05:17 AM PDT

جـــرس: در سه ماهه نخست سال ۹۰ خالص دارائی‌های خارجی بانک مرکزی ۵۹۴ هزار و ٣۹۰ میلیارد ریال با ٣,۴ درصد کاهش و کل بدهی‌های خارجی کشور ٢٢ هزار و ۹٢۰ میلیون دلار بوده است.


به گزارش فارس، در سه ماهه نخست سال گذشته جمعیت فعال کشور ٢۴,۴ میلیون نفر و نرخ بیکاری نیز ١٢,٣ درصد برآورد شده است.


بنابراین گزارش، در همین مدت رشد تولید ناخالص داخلی با احتساب نفت ۵,۸ درصد و بدون نفت ۶,١ درصد بوده است. کل بدهی‌های خارجی کشور در سه ماهه نخست سال ۹۰ نیز ٢٢ هزار و ۹٢۰ میلیون دلار برآورد می‌شود.


نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به خرداد ۹۰ نسبت به دوره مشابه سال قبل ١۵,۴ درصد، خرداد ۹۰ نسبت به ماه مشابه سال قبل ٢٢,٣ درصد و نسبت به ماه قبل ١,۷ درصد گزارش می‌شود.


این گزارش حاکی است: نرخ رشد نقدینگی در سه ماهه نخست سال گذشته ٢,۶ درصد است.


بر پایه این گزارش، در همین مدت حجم اسکناس و مسکوک در دست اشخاص ١۸۵ هزار و ۸۰۷ میلیارد ریال، کل سپرده‌های بخش غیر دولتی بیش از ٢۸٣۸میلیارد ریال و نقدینگی نیز بالغ بر ٣۰٢۴ میلیارد ریال برآورد شده است.


در سه ماهه نخست سال ۹۰ خالص دارائی‌های خارجی بانک مرکزی ۵۹۴ هزار و ٣۹۰ میلیارد ریال با ٣,۴ درصد کاهش، بانک‌ها ۸٣ هزار و ۵٢ میلیارد ریال با ١۸,٣ درصد افزایش گزارش می‌شود.


در همین مدت، بدهی بخش غیر دولتی به بانک‌ها در مورد بانک‌های تجاری دو میلیون و ١١۷ هزار و ۴۴۵ میلیون ریال، بانک‌های تخصصی ۸۹۷ هزار و ۷١۶ میلیارد ریال و بدهی بخش دولتی به سیستم بانکی نیز ۵۷۴ هزار و ۸٣۸ میلیارد ریال بوده است.


این گزارش حاکی است: در سه ماهه نخست سال گذشته ٣٣٢ هزار و ١٢١ میلیارد ریال حجم اسکناس و مسکوک منتشر شده بوده و حجم اسمناس و مسکوک نزد بانک‌ها نیز ۸٣ هزار و ٢۷٢ میلیارد ریال برآورد می‌شود.


در همین مدت بدهی بانک‌های تجاری به بانک مرکزی با ٢۰,۵ درصد رشد به ١٣۶ هزار و ۷۷۸ میلیارد ریال و بانک‌های تخصصی به بانک مرکزی ٢٣۹ هزار و ٢٣۷ میلیارد ریال با ١۰,۶ درصد افزایش بوده است.


بنابراین گزارش، در سه ماهه نخست سال گذشته نسبت تسهیلات غیر جاری به کل تسهیلات ریالی ١۵,١ درصد با ۸,۶ درصد رشد، نسبت تسهیلات غیر جاری به کل تسهیلات ارزی ١١,۹ درصد با هفت درصد کاهش و نسبت تسهیلات غیر جاری به کل تسهیلات ریالی و ارزی ١۴,۷ درصد با ۶,۵ درصد رشد گزارش می‌شود.
 

شرکت های هواپیمایی ایران ایر و آسمان بیشترین بدهی را به دولت دارند

Posted: 19 Jun 2012 04:18 AM PDT

جـــرس: جلیل سالاری، مدیر عامل شرکت پخش فرآورده های نفتی ایران گفته است :"با میزان بدهی که از شرکت ایران ایر داریم می توانیم این شرکت را بخریم."


خبرگزاری ایلنا به نقل از آقای سالاری گفته است بزرگترین بدهکاران از میان شرکت های هواپیمایی "شرکت هوایی آسمان، وشرکت ایران ایر" هستند.


به گفته آقای سالاری بدهی شرکت های هواپیمایی مربوط به زمان تبدیل قیمت بنزین از ۱۰۰ به ۴۰۰ تومان است و بیشتر شرکت ها هواپیمایی بدهی خود را با نرخ ۲۰۰ تومان تسویه کرده اند.


اواخر سال ١٣٨٩، نرخ سوخت هواپیما برای شرکت های داخلی از ١٠٠ تومان به ٤٠٠ تومان افزایش یافت.


دولت اخیرا به شرکت های هواپیمایی سه ماه فرصت داد تا بدهی های خود را تسویه کنند و اعلام کرد که اگر بدهی خود را نپردازند، در مرحله اول به گفته آقای سالاری، سوخت آنها قطع می شود و در مرحله دوم سوخت این شرکت های بدهکار با نرخ ارز آزاد محاسبه خواهد شد.


آقای سالاری پیشتر گفته بودشرکت های هواپیمایی داخلی بابت بهای سوخت بیش از ۵۶۷ میلیارد تومان به دولت بدهکارند.


دولت از پایان اسفند ماه سال گذشته نرخ سوخت پروازهای خارجی شرکت های هواپیمایی داخلی را از ۴۰۰ تومان به ۱۱۴۳ تومان افزایش داد.


در واکنش به شرکت های هواپیمایی به افزایش قیمت بنزین ، شرکت پخش فرآورده های نفتی اعلام کرد که بهای ۱۱۴۳ تومانی سوخت با قیمت های بین المللی فاصله دارد.
 

دو شهید شاهد؛ علی شریعتی و مصطفی چمران

Posted: 19 Jun 2012 04:14 AM PDT

قسمت اول

 

 

 

قسمت دوم

 

منبع: ندای آزادی

خشم عمومی از اعدام جوانان عرب در خوزستان

Posted: 19 Jun 2012 04:03 AM PDT

جـــرس: در پی اعدام چهار جوان عرب در اهواز، تظاهرات گسترده ای محلات این شهر را در برگرفته است.


روز گذشته تلویزیون "العربیه" به نقل از منابع محلی در خوزستان اعلام کرد، ماموران دستگاه اطلاعاتی ایران در تماس با خانواده چند تن از بازداشت شدگان عرب به آنان اعلام کردند دو برادر از خانواده حیدریان و یکی از عموزادگان آنها را اعدام کرده اند.


اما وبسایت ملی مذهبی به نقل از فعالان حقوق بشری اهواز از اعدام چهار تن خبر داده و نوشته است: با احتساب اعدام علی نعامی شریفی، تعداد اعدام شدگان به چهارتن رسید.


تمامی اعدام شدگان جوانان زیر ۳۰ سال هستند.


بدین ترتیب چهار زندانی سیاسی به نام‌های علی نعامی شریفی، عباس حیدریان، جمشید حیدریان، عبدالرحمان حیدریان که چندی پیش از زندان کارون اهواز به نقطه نامعلومی منتقل شده بودند، اعدام شده اند.


از بعد از ظهر روز دوشنبه تا شامگاه همان روز در اعتراض به اعدام چهار تن از فعالان سیاسی عرب در اهواز ،تظاهرات گسترده ای محلات این شهر را در برگرفت.


جوانان معترض با سردادن شعارهایی بر ضد دیکتاتوری خواستار توقف زنجیره اعدام فعالان عرب شدند. منابع خبری وفعالان حقوق بشر از اهواز گزارش می دهند؛ وضعیت شهر غیر عادی وتشنج زا شده است. خشم عمومی سایر محلات شهر را فرا گرفته است.


منطقه ملاشیه که زادگاه ومحل سکونت اعدام شدگان بوده به شدت تحت کنترل نیروهای امنیتی و انتظامی قرار گرفته است. خانواده این چهار جوان عرب اعدام شده از مسئولان قضائی خواسته‌اند که جنازه های فرزندانشان را به آنان تحویل دهند تا با برگزاری مراسمی آنها را دفن کنند. در همین راستا دادگاه عمومی و انقلاب و مسئولان امنیتی تاکنون هیچ پاسخی درباره تحویل جنازه چهار جوان اعدام شده به خانواده آنان نداده اند. یک شاهد عینی در گفتگو با فعالان حقوق بشری گفت: ترس ودلهره مسئولان امنیتی و قضائی را در برگرفته و از پاسخگویی درباره جنازه اعدامی ها طفره می روند.


سه برادر اعدام شده عبارتند از؛ عباس حیدریان معروف به جاسم ، جمشید حیدریان معروف به طه و عبد الرحمن حیدریان معروف به ناصرهستند و به این تعداد نام علی نعامی را نیز باید افزود. چندی پیش سازمان های بین المللی حقوق بشر چون هیومن رایتس واچ و امنستی اینترنشنال و پارلمان اتحادیه اورپا وچندین نهاد حقوقی بین الملی با انتشار بیانیه هایی از جمهوری اسلامی خواستند حکم اعدام جوانان عرب را متوقف سازد.


فعالان حقوق بشری از اهواز گزارش دادند؛ اعدام این چهارتن محرز شده وهنوز از سرنوشت امیر معاوی دیگر متهم این گرودند خبری در دسترس نیست.
 

به مناسبت درگذشت مرحوم استاد عبدالله سروراحمدی

Posted: 19 Jun 2012 03:53 AM PDT

اجرای مقام نوایی، از مقام‌های موسیقی تربت جام توسط مرحوم سرور احمدی