جنبش راه سبز - خبرنامه

جنبش راه سبز - خبرنامه


کمپین حقوق بشر خواستار پایان اعدام‌های سیاسی شد

Posted:



جرس: کمپين بين‌المللی حقوق بشر در ايران روز سه‌شنبه با انتشار بيانيه‌ای نگرانی خود را در خصوص صدور حکم اعدام برای معترضين به انتخابات سال گذشته رياست جمهوری در ایران اعلام کرده و خواستار توقف اعدام‌های سياسی شد.

 

 

به گزارش سایت کمپین ، در بيانيه اين نهاد مدافع حقوق بشر آمده است: «تاکنون حداقل ۱۱ تن از تظاهرکنندگان توسط قوه قضاييه ايران به مجازات اعدام محکوم شده‌اند. هفت نفری که تاکنون به اعدام محکوم شده و هويت آنها مشخص شده است عبارتند از محمدامين وليان، دانشجوی ۲۰ ساله؛ عبدالرضا قنبری، معلم چهل ساله؛ محترمه بهرامی و محسن دانشپور مقدم (زوج) و پسرشان احمد دانشپور، همراه با دو تن از دوستان نزديک‌شان؛ ريحانه حاج ابراهيم و هادی قائمی (صاحب اين نام هيچ نسبتی با مدير کمپين بين‌المللی حقوق بشر در ايران ندارد).»

کمپین همچنین ویدیوی کوتاهی را با هدف افزایش آگاهی بین‌المللی در خصوص «چنین اعدام‌هایی که انگیزه سیاسی دارند» منتشر کرده است.

 

کمپين بين‌المللی حقوق بشر همچنين می‌گويد که اين ۱۱ تن در دادگاه‌های غیرعادلانه محاکمه شده و محکوم به مرگ شده‌اند.

 

این نهاد مدافع حقوق بشر می‌افزاید که شواهد ارائه شده علیه این افراد ناکافی بوده و هیچ مجازاتی را توجیه نمی‌کند.

کمپین از مقامات ایرانی درخواست می کند به جای فرستادن مردم بیگناه به پای چوبه دار، افرادی را که دراعمال خشونت در جامعه نقش داشتند مسوول و پاسخگو نگهدارد تا از تکرار چنین فجایعی در آینده جلوگیری شود. تا زمانی که ما به تمامی نقش افراد و نهادهایی را که به صورت سیستماتیک ونظام مند در سرکوب مرگبار بعد از انتخابات دست داشتند را درنیابیم، نمی توانیم مطمپن شویم که چنین رفتارهای بی رحمانه ای دوباره تکرار نخواهد شد.

 

کمپین از سازمان های جامعه مدنی و شهروندان دغدغه مند می خواهد که در انتشار ویدیوی یاد شده در شبکه های اجتماعی و دیگر مکان‌های ممکن به منظور افزایش آگاهی و درخواست ابطال چنین احکام ناعادله ای به آنها  یاری رسانند.
 

لایحه‌ تجدیدنظرخواهی برای محمد نوری‌زاد و صدور کیفر خواست برای حسن لاهوتی

Posted:



جرس:وکیل مدافع محمد نوری‌زاد با بیان این‌که در حال تنظیم لایحه‌ تجدیدنظرخواهی برای محمد نوری‌زاد هستیم، اظهار کرد: منتظر تعیین وقت رسیدگی برای این پرونده از سوی شعبه‌ ۲۸ دادگاه انقلاب هستیم.

 

 محمود علیزاده طباطبایی در گفتگو با ایسنا، درباره پرونده نصیر اسدی اظهار کرد: نصیر اسدی دانشجوی فوق‌لیسانس دانشکده‌ ادبیات دانشگاه تهران به اتهام تبلیغ علیه نظام از سوی شعبه‌ ۲۸ دادگاه انقلاب، به دو سال حبس تعزیری محکوم شده بود که نسبت به رای صادره، تجدیدنظرخواهی صورت گرفت.

وی با بیان این که پرونده موکلم به شعبه‌ ۳۶ دادگاه تجدیدنظر ارسال شده بود، گفت: دادگاه تجدیدنظر، محکومیت موکلم را به ۷ ماه حبس کاهش داد.

وی که وکالت سجاد ساده را نیز بر عهده دارد، درباره پرونده موکلش اظهار کرد: سجاد ساده از سوی شعبه‌ ۲۸ دادگاه انقلاب، به دو سال حبس محکوم شد که یکسال آن تعلیق شده بود که ما امروز به رای صادره از سوی دادگاه بدوی اعتراض کردیم.

علیزاده طباطبایی همچنین اعلام کرد: در حال تنظیم لایحه‌ تجدیدنظرخواهی برای محمد نوری‌زاد هستیم.

وی که وکالت حسن لاهوتی را برعهده دارد، درباره این پرونده گفت: منتظر تعیین وقت رسیدگی برای این پرونده از سوی شعبه‌ ۲۸ دادگاه انقلاب هستیم.

بر اساس این گزارش، پیش از این دادسرای عمومی و انقلاب تهران اعلام کرده بود که پرونده اتهامی حسن لاهوتی اشکوری پس از تکمیل تحقیقات، با صدور کیفرخواست به اتهام ارتکاب جرایم امنیتی به دادگاه انقلاب اسلامی تهران ارسال شده است.

گفتنی است حسن لاهوتی اشکوری فرزند فائزه هاشمی می باشد.

 

وکالت‌نامه احسان مهرابی پذیرفته نشد

بازپرسی مستقر در اوین وکالت نامه‌ای که خانواده احسان مهرابی در اختیار وکیل پایه یک دادگستری، علیزاده طباطبایی قرار داده بودند را نپذیرفت.

 

به گزارش «پارلمان‌نیوز»، احسان مهرابی خبرنگار پارلمانی روزنامه فرهیختگان از تاریخ ۱۸ بهمن سال گذشته بازداشت شده و با وجود آن که در اسفند ماه قرار کفالت وی پذیرفته شد، هنوز در بازداشت به سر می‌برد.

وکیل وی، علیزاده طباطبایی، وکالت تعدادی از بازداشت شدگان پس از انتخابات را بر عهده دارد و تلاش کرده وکالت نامه خود را در پرونده ثبت کند، اما بازپرسی مستقر در اوین از پذیرش این وکالت‌نامه و دسترسی طباطبایی به موکل خود جلوگیری می‌کند.

این اقدام دستگاه قضایی، برخلاف نص صریح قوانین جزایی کشور و آیین دادرسی است.

 

دیدار میرحسین از شیخ اصلاحات - ششم اردیبهشت

Posted:

بیانیۀ گروهی از زندانیان سیاسی در سالروز ۱۱ اردیبهشت، روز جهانی کارگـــر

Posted:

بیانیۀ گروهی از زندانیان سیاسی در سالروز ۱۱ اردیبهشت، روز جهانی کارگـــر

جرس: در آستانۀ ۱۱ اردیبهشت، روز جهانی کارگر، گروهی از زندانیانِ سیاسیِ ضمن گرامیداشتِ روز کارگر و انتقاد از وجود تبعیض و بیعدالتی و سرکوب در کشور، خواستار حمایت از کارگران کشور در روزِ جهانی کارگر و حضور در تجمعاتِ آنان شدند.

 

به گزارش سامانه خبری فعالین حقوق بشر و دموکراسی در ایران، جمعی از زندانیان سیاسی که بیانیۀ روز کارگر را صادر کرده اند، ضمن اشاره به این نکته که "امروز در کلیه کشورهای توسعه یافته حتی در کشورهای در حال توسعه عدالت و آزادیهای اجتماعی حقوق شهروندی کار برای همه ،تنظیم اوقات فراغت ،بیمهای اجتماعی ،بیکاری جزء لاینفک زندگی اجتماعی و حقوق اولیه آنها است"، خاطرنشان کرده اند "مبارزات کارگران عدالت خواه و زحمت کش کشور ما برای کسب عدالت ،آزادی ،حق انتخاب شغل ،تشکیل صنوف اتحادیه و سندیکاهای کارگری و محدودیت ساعت کاری یک وعده کار برای همه که بتوانند زندگی روزمره خود و خانواده را بچرخانند سالهاست در برابر مستبدهای حاکم در کشورمان ادامه دارد."

 

بیانیۀ زندانیانِ سیاسی ادامه می دهد "تاکنون تنها پاسخی که رژیم های حاکم به این خواسته های بر حق ملت ما داده اند سرکوب بوده است و شاهد آن زندانی شدن منصور اسانلو رئیس سندیکای کارگری شرکت واحد است که در زندانها دست از سر او برنداشته و هر روز او را به جایی منتقل می کنند. "

 

آنها در پایان خاطرنشان ساخته اند "ما این روز بزرگ را به تمامی کارگران جهان بویژه کارگران ایران وسندیکای شرکت واحد به رهبری منصور اسانلو تبریک می گوییم و امیدواریم که با تلاش پیگیر مردم ایران، روزی ما هم به آزادیهای سیاسی ،اجتماعی دست یابیم و از عموم ملت ایران برای حمایت از کارگران در روز جهانی کارگر، ۱۱ اردیبهشت ماه در تهران و شهرستانها به خیابانها آمده و اعتراضات گسترده خود را به بی عدالتی ،فقر،اخراجهای گسترده و سلب حقوق اولیه کارگران ایران ابراز دارند ."

 

لازم به ذکر است تعدادی از تشکل های کارگریِ حامیِ جنبشِ سبز، در صدد برگزاری مراسمی در روز جهانی کارگر ساعت ۱۷ در مقابل وزارت کار در تهران و اداره کار در شهرستانها هستند.

 

 

انصراف ایران پیروزی برای مدافعان حقوق بشر است

Posted:



سازمان دیده ‌بان حقوق بشر -

جرس: دیده بان حقوق بشر گفت :انصراف ایران از تلاش برای دستیابی به کرسی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد پیروزی برای حقوق بشر و کسانی است که خواهان یک سازمان حقوق بشری موثری هستند.

دیده بان حقوق بشر افزود برای بهبود بیش از پیش کیفیت عضویت در شورا کشورهای همه مناطق باید گزینه های گوناگونی برای انتخاب نامزد داشته باشند.
 

پگی هیکس مدیر بخش حمایت های جهانی دیده بان حقوق بشر گفت: «ایران به وضوح شاهد مخالفت های فزاینده جهانی نسبت به سابقه بد حقوق بشر خود بود». وی افزود: «انصراف ایران نشان می دهد فشارهای جهانی می تواند در بهبود ترکیب عضویت شورا موثر باشد».


ایران در فوریه گذشته نامزدی خود را برای عضویت در شورای حقوق بشر اعلام کرد و یکی از پنج کشور گروه منطقه آسیا بود که بدنبال دستیابی به یکی از چهار کرسی این گروه منطقه ای در شورا بود. کشورهای متقاضی دیگر عبارت بودند از مالزی، مالدیو، قطر و تایلند. مجمع عمومی سازمان ملل متحد در 13 مه 2010 چهارده عضو جدید شورا را انتخاب می کند.


بر اساس قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد که شورای حقوق بشر را در سال 2006 ایجاد کرد، اعضای شورا باید «حامی بالاترین معیارهای» حقوق بشر باشند. با وجود این در دسامبر گذشته مجمع عمومی قطعنامه ای را تصویب کرد که در آن «نسبت به نقض جدی، جاری و مکرر حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران ابراز نگرانی جدی» شد. این قطعنامه در حالی صادر شد که مجمع عمومی از سال 1985 تاکنون تقریبا همه ساله وضعیت حقوق بشر در ایران را محکوم کرده است. یک گروه از مدافعین برجسته حقوق بشر در ایران از جمله شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل، بطور علنی با نامزدی ایران در شورا مخالفت کردند.
 

سارا لی ویتسون مدیر بخش خاورمیانه دیده بان حقوق بشر گفت: «تلاش ایران برای کسب کرسی شورا توجهات را معطوف به نقض وسیع حقوق بشر از جمله سرکوبهای شدید پس از انتخابات ژوئن گذشته در این کشور کرد». وی افزود: «امیدواریم حکومت ایران اکنون تلاشهای خود را معطوف به بهبود وضعیت حقوق بشر و کسب صلاحیت برای عضویت در شورا کند».


دیده بان حقوق بشر گفت همچنان نگران فقدان رقابت در بین کشورهای متقاضی عضویت در شورای حقوق بشر است.


با انصراف ایران، در گروه منطقه ای آسیا چهار کشور باقی می مانند که متقاضی چهار کرسی آسیا در این منطقه هستند. برای اولین بار از زمان تاسیس شورا در سال 2006 تعداد کرسی های خالی در هر پنج گروه منطقه ای با تعداد نامزدها یکسان است.


کشورهای گروه اروپای شرقی تا پیش از امسال همه ساله برای کرسی های هر انتخابات رقابت می کردند. اما با انصراف اخیر کرواسی تنها لهستان و مولداوی نامزدهای باقی مانده برای کسب دو کرسی این گروه هستند. گروه «اروپای غربی و سایرین» کشورهای سوئیس و اسپانیا را برای دو کرسی خالی خود معرفی کرده است. این گروه در سال 2009 نیز که نیوزیلند پس از اعلام نامزدی آمریکا از تقاضای خود صرفنظر کرد عملا شاهد رقابتی نبود.


گروه آفریقا هم به جز سال 2009 همه ساله فاقد رقابت بوده است. این گروه امسال چهار کشور آنگولا، لیبی، موریتانی و اوگاندا را برای چهار کرسی منطقه ای خود تایید کرد. در گروه آمریکای لاتین و کارائیب رقابتی در اولین انتخابات شورا برای احراز دو کرسی جریان داشت. اما از آن سال به بعد تعداد کشورهای متقاضی با تعداد کرسی ها برابر بوده است. این گروه امسال تنها اکوادور و گواتمالا را برای دو کرسی خالی خود معرفی کرده است.


در سالهای گذشته مبارزات و تلاشهای فراوان موجب شکست نامزدی بلاروس (2007)، سریلانکا (2008) و آذربایجان (2009) برای عضویت در شورا شد. در همه این موارد کشورهای متقاضی باید برای کسب کرسی های خالی رقابت می کردند.


خبرگزاری آزادی نوشته است هیکس گفت: «وقتی کشورها حق انتخاب داشته باشند، می توان با بهره گیری از انتخابات، کشورهایی را وارد شورای حقوق بشر کرد که وضعیت حقوق بشر بهتری دارند و کشورهایی که سوابق بدی دارند را مجبور کرد پیش از ورود به رقابت ها تجدید نظر بکنند». او افزود: «کشورهایی که به حقوق بشر اهمیت می دهند باید برای رقابتی بودن عرصه این انتخابات در همه مناطق تلاش کنند و خود نیز برای کرسی های شورا رقابت کنند.

استفبال از محمود احمدی نژاد در آفریفا - گزارش “سی ان ان” به زبان انگلیسی

Posted:



انتشار اسامی کارگران شهیدِ جنبش سبز؛ در آستانۀ روز جهانی کارگر

Posted:

انتشار اسامی کارگران شهیدِ جنبش سبز؛ در آستانۀ روز جهانی کارگر

كانون حمایت از خانواده جانباختگان و بازداشتی ها، با انتشار بیانیه ای در این زمینه، لیست و مشخصاتِ تعدادی از شهدای جنبش که شغل آنها کارگر بوده را چنین اعلام می کند:

 
۱-  محمود رئیسی نجفی، كارگر ساده
۲- بهمن جنابی خوش، ۱۹  ساله كارگر لوله كش و تاسیسات لوازم برقی
۳- احمد نجاتی ، فرزند علی ۲۲ ساله، كارگری كه با ضربات باطوم به شهادت رسید
۴- سجاد قائد رحمتی، اهل درود لرستان، كارگر ساده
۵- حسین اختر زند ، اهل اصفهان، كارگر
۶- فرزاد جشنی ۱۹ ساله، فرزند جعفر، اهل ایلام ، که برای كا ر به تهران رفته بود
۷- ابوالفضل عبدللهی، برق كار ، بر اثر اصابت گلوله به سرش به شهادت رسید
۸-  سعید عباسی، ۲۸ ساله در اثر شلیك گوله جانیان به شهادت رسید
۹- میثم عبادی ، ۱۷ساله ، كارگر فرش فروش در فلكه صادقیه با اصابت گلوله به شكمش به شهادت رسید
۱۰- عباس دیسناد، كارگر بازار،  ۴۸ ساله در اثر ضربات باتون بر سرش به شهادت رسید

این تشکل همچنین تاکید کرد با گلباران مزار این عزیزان در بهشت زهرا، یادشان را در آستانه روز كارگر گرامی بداریم .

لازم به ذکر است تعدادی از این شهدا، در شهرهای دیگر دفن شده اند؛ که قاعدتا حضور بر مزارِ آنها نیز، گرامیداشتِ یاد و راهِ آنان خواهد بود.

 

لازم به ذکر است ساعت ۱۷ همان روز (۱۱ اردیبهشت ماه) نیز، کارگرانِ سبزِ تهران و شهرهای مختلف کشور، در مقابل وزارت کار و اداره های کار دست به تجمع خواهند شد.

مروری بر روزنامه های سه شنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۸۹

Posted:

مروری بر روزنامه های سه شنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۸۹

مروری بر روزنامه های سه شنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۸۹ -

 

کیهان

 

جرس..بهائیت...صهیونیسم

کیهان امروزِ تهران، با تیتری تحت عنوان «عزاداری بهاء الله مهاجرانی برای شیرین عبادی»، اشاره ای دارد به پخش تلویزیونیِ گزارشِ دادگاهِ شکایتِ شیرین عبادی علیه حسین شریعتمداری، مدیر مسئول آن روزنامه و با ابراز خشم ، ابتدائا روی شمشیرِ خود را سوی جرس گرفته و ادعا می کند:

 "سایت وابسته به زوج سیاسی بهاء الله مهاجرانی و محسن كدیور كه به ویژه سوابق حمایت از رویكردهای بهایی در عملكرد حلقه آنها دیده می شود، در اقدامی نه چندان عجیب به همسویی با عبادی پرداخته و نوشته است: اقدام شبكه 4 در پخش دادگاه سابقه قبلی نداشت و عجیب بود. ظاهراً دادگاه برای رسیدگی به شكایت خانم عبادی از روزنامه كیهان تشكیل شده بود اما تنها چیزی كه نشانی از آن نبود پاسخگویی آقای شریعتمداری از جایگاه متشاكی بود. ایشان بدون هیچ ملاحظه ای به ایراد اتهام به شاكی پرداختند و تعمداً همانند یك سخنرانی حرف می زدند..."

 

کیهان نویسِ امروز همچنین مانند روزهای قبل مدعی می شود: "نكته جالب در واكنش جرس، دفاع ضمنی از ایدئولوژی ضدانسانی و جنایتكارانه صهیونیسم است كه اساساً با ذات اشغال گری و جنایت و نسل كشی عجین شده؛ اما سایت زیر نظر مهاجرانی و كدیور اصرار دارد از «عوامل صهیونیسم» جانبداری كند و حق و حقوقی برای عوامل صهیونیسم برشمارد. این نكته البته با عنایت به سفر چندی پیش مهاجرانی به آمریكا و حضور در نشست «انستیتو واشنگتن» (لابی صهیونیستی و نومحافظه كار) معنادارتر می شود."

 

یادداشت روزِ کیهان طبق کلیشه های رایج در روزنامه های امنیتی و کیفرخواست دادگاههای اخیر، نوشته است:

"...حلقه جرس متشكل از عناصری نظیر سروش، كدیور و گنجی مكرراً از جدایی دین و سیاست (راهبرد استراتژیك بهائیت و حجتیه) دفاع كرده و حتی برخی اعضای آن كار را به انكار مهدویت و امام زمان و حتی انكار سندیت قرآن رساندند. عبادی نیز بارها به واسطه حمایت از عناصر بهایی، حمایت محافل ضدانقلاب را در غرب برانگیخته است.دروغ پردازی مهاجرانی درباره دادگاه در حالی است كه دهها میلیون نفر جریان دادگاه را مشاهده كرده و شاهد بوده اند كه شریعتمداری برای تمامی آنچه درباره سابقه سیاه شیرین عبادی مطرح می كرد، اسناد مربوطه را نیز به نقل از شیرین عبادی و یا كمیته صلح نوبل ارائه می داد. و هرگز به استنباط خود تكیه نكرد.عصبانیت گردانندگان ظاهری سایت جرس یعنی بهاءالله مهاجرانی، محسن كدیور، سروش، اكبر گنجی و غلامعلی بازرگان! از دفاعیات مستند كیهان تعجب آور نیست و از افتخارات روزنامه كیهان تلقی می شود."

 
 

جوان

 

روزهای بحرانیِ یک سیاستمدار

رحیم زیادعلی در سرمقالۀ امروزِ روزنامۀ وابسته به سپاه پاسداران، ابتدا خاطرنشان می کند "29سال پیش در چنین روزهایی که آیت‌الـله هاشمی رفسنجانی یادداشت‌های روزانه خود از حوادث سال 60 یعنی جنگ تحمیلی، باند بنی‌‌صدر و از همه مهم‌تر جریان نفاق را در دفترچه چه خاطرات  خود می‌نوشت تا بعدها تحت عنوان «عبور از بحران» به رشته تحریر در آید، شاید هرگز فکر نمی‌کرد روزی «بحران» باز هم به سراغ او می‌آید..."

 

سرمقاله نویسِ روزنامۀ سپاه معتقد است "اما فتنه پیش و پس از انتخابات دهم ریاست جمهوری که از آن به ظهور «نفاق جدید» یاد می‌شود، موضوعی است که این روزها ذهن  هاشمی رفسنجانی را سخت به خود مشغول ساخته است؛ «بحرانی» که «عبور» از آن شاید به مراتب سخت‌تر از «بحران» سال 60 باشد.  گرچه نظام اسلامی با تدابیر امام‌گونه رهبری و پشتوانه‌های مردمی، پس از 9 ماه توانست از نفاق جدید نیز بگذرد، اما آنچه که امروز ذهن رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام را درگیر کرده و بدون شک پای ثابت یادداشت‌های روزانه اوست، عبور از وضعیتی است که شاید بتوان از آن به «بحران خانوادگی» یاد کرد"


رحیم زیادعلی همچنین ادعا می کند "بحرانی که هاشمی اکنون در دهه هفتم عمر خود با آن دست و پنجه نرم می‌کند، از ناحیه اتهاماتی است که با ظهور نفاق جدید، متوجه فرزندانش از جمله مهدی و فائزه شد تا اعترافات متهمین و شواهد و قرائن موجود، دستگاه قضایی را مجاب سازد حکم جلب یکی از فرزندان وی را صادر نماید..."

 

وی خاطرنشان می سازد "گرچه آیت‌الـله هاشمی رفسنجانی اعلام کرده است چنانچه مهدی هاشمی از سوی دستگاه قضایی احضار شود او در دادگاه حضور خواهد یافت، اما اکنون بیش از 7 ماه است که او به بهانه بازرسی از واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد به خارج از کشور رفته و به توصیه پدر قرار نیست به کشور بازگردد.  این در حالی است که حکم جلب مهدی هاشمی به وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی ابلاغ شده و او می‌بایست برای دفاع از اتهامات خود در دادگاه حاضرشود.  در کنار توقعات افکار عمومی و اجماع نسبتاً زیادی که در میان فعالان سیاسی درباره حضور فرزند هاشمی رفسنجانی در دادگاه ایجاد شده، اکنون آیت‌الـله هاشمی رفسنجانی در جایگاه ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام در معرض یک آزمایش بزرگ تاریخی قرار دارد... آیا هاشمی این بار نیز خواهد توانست از این «بحران» «عبور» کند. آینده به این سؤال پاسخ خواهد داد."

 
 

جهان صنعت

 

نتیجه افزایش بهای نفت

سرمقالۀ امروز جهان صنعت با اشاره به افزایش قیمت نفت به 83 دلار، آنرا اگرچه خبری خوشایند برای اقتصاددانان نمی داند، اما آنرا برای دولت خبری مسرت‌بخش می داند و معتقد است "بهای نفتی که در دومین ماه از سال از مرز 83 دلار بگذرد با نفت 65 دلاری که دولت برای بودجه 89 در اختیار دارد، حداقل 18 دلار فاصله دارد. هرچه این فاصله افزایش یابد و بر ارقام 18 دلار بیفزاید، دولت پرپول‌تر می‌شود. "

 

سرمقاله نویس جهان صنعت خاطرنشان می سازد "دولت پرپول یا دولت رانتیر دولتی است که نیازی به مشارکت بخش خصوصی ندارد. دولتی است که خواب‌های طلایی برای پول نفت می‌بیند و به سرعت آن را اجرا می‌کند. حال اگر همین دولت که اتفاقا به بیماری هلندی هم دچار است، خواب ببیند که پول نفت بجز از طریق بودجه، هزینه کند، فکر می‌کنید چه اتفاقی می‌افتد؟... قبل از پاسخ به این سوال باید یادآوری کنم که در هفته کارگر قرار داریم؛ کارگرانی که در سال‌های اخیر تجربه خوبی از افزایش بهای نفت نداشته‌اند. افزایش بهای نفت برای برخی از آنها به افزایش واردات منجر شده که نتیجه‌ای جز بیکاری و تعطیلی برخی از رشته‌های صنعتی نداشته است.اکنون پاسخ به این سوال روشن است. "

 
 

تهران امروز

 

معوقه های بانکی

گزارش اصلی روزنامۀ تهران امروز اختصاص دارد به "میزان افزایش مطالبات معوق بانكی" و خاطرنشان می کند "این  به حدی رسید كه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی تصمیم گرفت تا علی آقامحمدی مسئول وصول مطالبات معوق بانكی شود. "

 

به نوشته این روزنامه، "بر مبنای همین تصمیم وی با هماهنگی بانك‌ها به اتفاق كمیته‌ای كه از سازمان بازرسی، وزارت اطلاعات و دیگر ارگانها نمایندگانی در آن حضور دارند بعضا حتی به‌صورت مستقیم با بدهكاران وام‌های كلان معوق بانكی جلسه می‌گذارند تا راهكاری برای وصول مطالبات معوق اندیشیده شود... گفته می‌شودانتخاب علی آقامحمدی برای این كار به پیشنهاد خود او صورت گرفته است. آقامحمدی در حال حاضر معاون نظارت و هماهنگی معاون اول رئیس‌جمهور و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است. میزان مطالبات معوق بانك‌ها حدود 45 هزار میلیارد تومان است. "

 
 

اطلاعات

 

رجز خوانی برای جزایر ایرانی

ابوالقاسم قاسم زاده، در یکی از یادداشت های روزنامه اطلاعات به ماجرای جزایر ایرانی و ادعاهای اخیر مقامات امارات متحده عربی می پردازد و معتقد است "ضریب سخنان برخی از شیوخ حاشیه جنوبی خلیج فارس درباره ایران در سال‌های اخیر تابعی شده است از چگونگی نوسان مواضع واشنگتن و تهران."

 

وی همچنین خاطرنشان می سازد "هرگاه كه فضای منفی تبلیغات سیاسی ایران و آمریكا شدت پیدا می‌كند بخش عمده از مطبوعات عربی كه با حمایت مالی دولت سعودی و یا شیوخ عرب اداره می‌گردد دست بكار می‌شوند و درباره ایران خبرسازی می‌كنند و در نوشته‌های خود به روال دوران جنگ تحمیلی در زمان صدام حسین، بر محور «عرب و عجم» مواضع نژادپرستانه ضد ایران و ایرانی را شرح و بسط می‌دهند. متاسفانه دولت‌ها در ایران در طول سال‌های بعد از استقرار جمهوری اسلامی از كنار اینگونه جنگ روانی و تبلیغاتی درباره ایران از سوی رسانه‌های عربی كه با حمایت برخی از دولت‌های عربی صورت می‌پذیرد، عبور كرده‌اند و اگر هم اعتراضی صورت گرفته بسیار گذرا و در حد تعارف سیاسی بوده است..."

 
 

ابتکار

 

اطمینانی دراین بازار نیست

محسن فاتحی زاده در سرمقاله این روزنامه خاطرنشان می سازد "این روزها كمتر كسی را می‌توان یافت كه وقتی برای خرید كالا و یا دریافت خدمتی به بازار مراجعه می‌كند با خیالی آسوده از قیمت و كیفیت دست به معامله بزند. چرا که اجناس گوناگونی دربازار هست که هیچ نوع گارانتی ندارد و اطمینانی به آن ها نیست. "

 

بر اساس این نوشته "عدم اطمینان موجود در بازار كه ناشی از عدم شفافیت در قیمت و كیفیت كالاها و خدمات است هزینه مبادله را به شدت افزایش می‌دهد كه باعث كاهش حاشیه سود فعالیت‌های اقتصادی و رونق فعالیت‌های اقتصادی كاذب می‌شود. نه تنها خریداران در چنین بازاری متضرر می‌شوند و بازار را به نشانه اعتراض ترك می‌كنند."

 

سرمقاله نویس ابتکار معتقد است "بازار به شدت متزلزل شده و نه تضمین كننده نفع عرضه‌كنندگان است و نه برآورنده احتیاج تقاضا كنندگان و تنها كسانی از این شرایط سود می‌برد كه روش‌های متقلبانه‌تر بیشتری بدانند و از آنجایی كه این افراد منافع ملی را در اقتصاد ملاحظه نمی‌كنند اقتصاد از این زاویه نیز متحمل زیان می‌شود. "

 
 

جمهوری اسلامی

 

ترفندی آمریکایی است

سرمقالۀ امروز جمهوری اسلامی، اختصاص دارد به بحران رهبری در عراق و این روزنامه در سرمقاله خود اطمینان داده که طرح نخست وزیر نوبتی برای حل بحران سیاسی عراق "یک ترفند آمریکائی" است. چرا که "اگر علاوی در اولین سال ریاست دولت را به عهده گیرد شرایط را به نفع سکولار ها خواهد چرخاند و اگر نوری مالكی نخست وزیری را در دو سال اول عهده‏دار شود، در آن صورت علاوی در دو سال آخر با اقداماتی زمینه را برای انتخابات سوم مجلس، كه مقدمه تشكیل دولت بعدی است، خواهید چید. "

 

این سرمقاله در نتیجه مقابله با طرح جدید را امری ضروری خوانده و خاطرنشان می کند:

"بحث شیعه و سنی مطرح نیست، بلكه بحث اسلام گرایان و لائیك‏ها مطرح است و خوابی كه آمریكا و همدستانش برای عراق دیده‏اند اینست كه این كشور را تحویل عناصر ضددین، وابسته به بیگانگان و بعثی‏ها بدهند. عناصری که نه با شیعه سر سازگاری دارند و نه با اهل سنت...درست به همین دلیل است كه رهبران احزاب غیروابسته باید با كوتاه آمدن از بعضی خواسته‏های خود زمینه را برای یك ائتلاف قدرتمند جهت تشكیل دولت فراهم نمایند تا آمریكا نتواند با روی كار آوردن علاوی، به اهداف شوم خود در عراق برسد. "

 
 

مردم سالاری

 

واردات و بیکاری

علی ودایع در سرمقالۀ امروز مردم سالاری، خاطرنشان می سازد که "درآمدهای نفتی، اقتصاد کشورهای نفت خیز را به خود وابسته کرده است. کشورهایی همچون قطر و امارات با بهره گیری از این درآمدها طی یک دهه گذشته سرمایه گذاری وسیعی در بخش های گوناگون خود انجام داده اند اما ایران بدون توجه به فرصت پیش آمده و عدم بهره مندی از درآمد بالا ی نفتی خود، به جای آن که به سرمایه گذاری زیربنایی در اقتصاد بپردازد و از نیروی فعال داخلی کند به واردات بی رویه کالا از دیگر کشورها رو کرد. "

 

سرمقاله نویس مردم سالاری معتقد است "اینک کالا های چینی در راس کالا هایی هستند که بازار ایران را مورد هجوم قرار دادند.چینی ها با توجه به چراغ سبز تهران و دامپینگ کالا های خود کارخانه های بزرگ و کوچک ایرانی و به تبع آن کارگران ایرانی را قربانی بی توجهی دستگاه های مربوط کرده اند... در روزهایی که بیکاری گریبان جامعه ایران را گرفته است و رقمی در حدود 15 درصد برای رشد بی کاری تخمین زده می شود و با توجه به اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها، باید ترتیبی اندیشید تا روند سقوط بازارهای ایرانی کند شود و تراژدی واردات، بیش از این بربیکاری درکشور دامن نزند. "

 

 

فراخوان موسوی و کروبی برای برگزاری راهپیمایی مردمی 22 خرداد

Posted:

فراخوان موسوی و کروبی برای برگزاری راهپیمایی مردمی 22 خرداد

 صبح دیروزمیرحسین موسوی به دیدار مهدی کروبی رفت. در این دیدار نوروزی که یکساعت به طول انجامید مسائلی همچون سیاست داخلی و خارجی کشور، وضعیت زندانیان سیاسی و حوادث و رخدادهای اخیر مملکتی مورد گفت و شنود قرار گرفت.

 

به گزارش سحام نیوز، مهدی کروبی ضمن خوش آمد گویی به میرحسین موسوی آرزو کرد امسال سال عزت و آزادی برای مردم ایران باشد و از خدا خواست تا آزادی هرچه زودتر زندانیان سیاسی را فراهم کند.

 

سیاست باری به هر جهت

 

میر حسین موسوی نیز با انتقاد از سیاست های موجود در کشور گفت: اغلب سیاست های ما “باری به هر جهت” است و متاسفانه ساختارهای ما همچون ماسه زار و شن زاریست که آب در آن پایدار نمی ماند.

 

وی افزود: در حال حاضر در زمینه ساختاری برنامه ای دقیق و روشن نداریم و باید برای دراز مدت فکری نمود. شرایط حکومت طوری شده است که همه را توطئه گر تصور می کند و دچار نوعی توهم توطئه گردیده است.

 

میرحسین موسوی ضمن انتقاد از جریان تمامیت خواه گفت: اینان اصل صحبت ما را درک نمی کنند. صرفا در بیانیه ها و سخنرانی های ما به دنبال کلمات هستند نه مفهوم. متاسفانه سیستم ایدئولوژیک ایرادش همین است. توهم و شایعه ای را که خود ساخته و پرداخته اند آنچنان بازگو می کنند که خودآنان باورشان می شود و چیزی که ساخته اند، دامن خودشان را می گیرد و اینچنین می شود که واقعیت را نمی شنوند.

 

مردم فراموش نمی کنند

 

مهندس موسوی ضمن انتقاد از سیاست خارجی کشور؛ وضعیت اقتصادی،مسائل داخلی و فساد را از جمله مشکلات کشور برشمرد. وی گفت: ما باور داریم مردم ما حافظه ی جمعی دارند. حکومت فکر می کند مردم اعمال،کارها و رفتارهای آنان را فراموش می کنند، اما اینچنین نیست. مثلاً در همان مسئله فساد اقتصادی که چند هفته پیش مطرح شد چه سیری پیش آمد!؟ چند نفر خرده پا دستگیر و اسم یک نفر را بردند و سپس به یکباره همه چیز مسکوت ماند. یا مسئله کوی دانشگاه و آن فیلمی که منتشر شد. متاسفانه فکر می کنند مردم با مرور زمان یادشان می رود.

 

موسوی افزود: این کارها غیراسلامیست. هر روز به گروهی مردم لقب مرتد و کافر و غیره می دهند به جرم اینکه کلامی بر خلاف دیدگاه و نظر آقایان بر زبان رانده اند. به راستی نمی دانم اینان چگونه می خواهند پاسخ خداوند را بدهند. وضعیت کارگران و اخراج آنان و تعویق در پرداخت حقوق آنان، پائین آمدن نرخ سرمایه گذاری و غیره… همه از نقاط ضعف سیستم اقتصادی و مدیریتی کشور است. مردم این قول ها و وقایع را یادشان نمی رود.

 

میرحسین موسوی باذکر خاطره ای در این باب افزود: در همان اوایل انقلاب مردم رفتند و آن شخصی که در زمان رضاشاه دستور شلیک به مردم را در واقعه مسجد گوهرشاد داده بود را در سن ۹۰ سالگی دستگیر کردند. می خواهم بگویم مردم اعمال و رفتارهایی را که در این یکساله بر آنان اتفاق افتاده از یاد نخواند برد.

 

حتی اصولگرایان را منافق می خوانند

 

موسوی با انتقاد از وضعیت مدیریتی کشور و ضعف های موجود در آن گفت: در همه کشورها مدیران و مقامات دولتی سابق به عنوان شورای مشورتی به دولت های موجود کمک می کنند. اما در ایران به طور مثال آقای خاتمی با ۸سال سابقه ریاست جمهوری در کشور و جنابعالی و دیگر سران، همکنون در چه وضعیتی هستند. تمام کارشناسان خبره و باسابقه از سازمان ها رانده شدند، صرفا به دلیل مسائل خطی و سیاسی! موسوی افزود: من چشم انداز روشنی را در راستای بهتر شدن مسائل اقتصادی کشور نمیبینم. زیرا بستر ها خراب شده اند.ابزارها از بین رفته است. دستگاه های بیم دهنده از میان برچیده شده اند. و برای کارشناسان در جامعه دیگر جایگاهی قائل نیستند. حتی اگر هم اکنون شخصی از اصولگرایان صحبتی بر زبان بیاورد وی را منافق خطاب می کنند.

 

شرایط جامعه بسیار وحشتناک است

 

مهدی کروبی نیز در سخنانی ضمن تایید سخنان میرحسین موسوی، افزود: متاسفانه اعمالی که این افراد بر سر مردم می آورند با نام اسلام است و این رفتارها باعث میشود به اسلام ضربه وارد میشود. در حال حاضر شرایط جامعه بسیار وحشتناک است به طوری که هرچه می خواهند می گویند، هر تهمت و ناروایی که که میخواهند به افراد نسبت میدهند، هر آماری که تصور می کنند منتشر می کنند و همه اینها به این دلیل است که آنان فکر میکنند صدای طرف مقابلشان به جایی نمی رسد؛ اما نمی دانند که این مردم هستند که می شنوند و شرایط اقتصادی و سیاسی را می بینند که چه چشم انداز سیاهی در انتظارشان می باشد. مثلا در همین ماجرای عسلویه چه تعداد از کارکنان و کارگران به دلیل عدم تصمیم گیری صحیح و پیاده نمودن سیاست های نادرست، از کار بی کار شدند؟ بر اساس آمار رسمی چرا باید طی چهار سال گذشته تعداد شاغلان در عسلویه از ۶۰هزارنفر به ۸هزارنفر کاهش یابد؟ چرا باید بدلیل عدم مدیریت صحیح، سالانه ۳۰میلیارد دلار درآمدی را که میتواند از محل برداشت گاز از عسلویه عاید کشور شود را باید از دست داد؟ دلیل این همه بی کاری چیست؟ دلیل وضعیت بد کاری و اقتصادی کارگران چیست؟ آقایان نم یدانند و یا نمی خواهند بدانند که یک سخن آنان در مجامع بین المللی می تواند تا چه حد به مردم و اقتصاد یک کشور لطمه بزند. به خاطر تحریم رفتند با شرکت های از چین و مالزی و ونزوئلا قرارداد بسته اند و آخرش هم طرح را داده اند به نیروهای نظامی!

 

مهدی کروبی در انتقاد از عملکرد دوگانه حکومت در خصوص وقایع اخیر گفت: هنگامی که من از وقایع کهریزک و فجایع روی داده در آن سخن گفتم و پیگیری کردم، هزاران تهدید و ترعیب و دروغ را برای خدشه دار کردن ادعای مستند من به بنده نسبت دادند. از هیچ کاری در خصوص فشار آوردن به من فروگذار نشدند. در آخر هم با آن همه هیاهویی که به راه انداخته بودند، خودشان گزارشی ارائه دادند که چه وقایعی در کهریزک رخ داده است. ۳نفر بخت برگشته را که ۲نفرشان از نیروهای انتظامی و یکی دیگر از آنها به قول خودشان از اراذل و اوباش بوده را محکوم کردند و پرونده را مسکوت نمودند. حتی به گزارش مجلس هم توجهی نشد.

 

حجت الاسلام و المسلمین کروبی در ادامه نیز با انتقاد شدید از سیستم های نظارتی گفت:بنا به نامه ای که زندانیان به مراجع نوشتند و جوابیه ای هم به آن نامه تاکنون داده نشده است، با همسر یک زندانی تماس گرفته اند که از همسرت جدا شو! این چه قانونیست؟ این چه حقوق شهروندی و حقوق بشریست که بازجو به خود این حق را میدهد که در مسائل کاملا شخصی یک زندانی و روابط خانوادگی او دخالت نموده و تهدید کند؟ آیا این یک مامور حکومت اسلامیست؟ این که می گویند عظمت داریم همین است؟

 

عزت ایران کجاست؟

 

کروبی خطاب به موسوی گفت: شما نخست وزیر امام بودید. یادتان است که امام تاکید داشتند در سفر به کشورهای دیگر باید عزت و آبروی مملکت حفظ شود. آیا هم اکنون عزتمان حفظ شده است؟ اینکه می گویند سفرهای ما عظمت است همین است؟ زیمباوه و چند کشوری در همین سطوح عزت است؟ اینکه به “پشه مالاریا ” و یا “جلاد مخالفان” تشبیه و خطابتان کنند عزت است؟ حتماً مانند دانشگاه کلمبیا با آن همه توهین از آن به عنوان فتح الفتوح نام میبرند! آقایان چه با خودشان فکر میکنند؟ آیا اصلاً فکری هم میکنند؟ در زمان ریاست من بر مجلس شورای اسلامی، هنگام سفر به یک کشور اگر میدیدیم شاید بعضی از شئون رعایت نمی شود سفر به آن کشور را لغو میکردیم تا مبادا شاَن این ملت متمدن و با عظمت به دلیل عملکرد ما پائین بیاید. امروز یک حرف و یک سیاست را میگویند و پی میگیرند و فردا چیز دیگری! آیا مجبورند اینقدر کشور را سبک کنند؟

 

تجاوز به حقوق مردم و حیف و میل بیت المال توبه نمی خواهد؟

 

آقای کروبی با نخ نما دانستن سخنان و توطئه های رسانه های جریان حاکم گفت:از ما می خواهند که توبه کنیم البته توبه خوب است اما آیا آن همه کشتار،دروغ، شکنجه، تجاوز به حقوق مردم حیف و میل بیت المال توبه نمی خواهد؟ آنهایی باید توبه کنند که چنین رفتارهای ناروایی را در حق مردم ایران انجام داده اند. یک روز می گویند باید جمعیت را زیاد کرد،روز بعد میگ ویند جمعیت تهران زیاد است و باید ۵میلیون نفر از تهران را خارج نمود، روز بعد می گویند می خواهد زلزله بیاید! در مورد زلزله هم میگ ویند مردم توبه کنند تا زلزله نیاید. آخرش هم که زلزله نمی آید میگویند دعاها اثر کرد! مگر مردم مسخره افکار و اعمال کودکانه و بدور از خرد شما هستند؟ آیا این همه گرفتاری اقتصادی و بیکاری که همچون طاعون کشور را مبتلا کرده است کافی نیست؟ در حال حاضر برای همین مردم چه برنامه ی شفاف و سودمندی پیاده کرده اید که میخواهید با آن پشتوانه، آن چند میلیون نفری که با تبلیغات شما در آینده به نسل این جامعه افزوده شوند را به سرو سامان رسانید؟ این چه روشی است که این آقایان در پیش گرفته اند؟

 

کروبی همچنین در مورد وضعیت حقوق بشر و زندان ها در کشور افزود : چطور در زمان شاه سازمان های حقوق بشر(که بر اساس مصالح و منافعشان) که به زندان های ایران فشار وارد می کردند خوب بودند و حالا که همین سازمان ها پیگیر وضعیت زندانیان سیاسی و خانواده آنان و وضعیت اسفبار زندان های ما هستند، محکوم، مجرم و بدخواه هستند؟آیا برخی از همین رسانه هایی که شما هم اکنون آنها را عوامل سیا می نامید از گزارشات شان در مورد زندان های ایران به وجد نمی آمدید؟ نمی خواهم نام عزیزانی که آن دوران در زندان و خارج از زندان اظهار خوشحالی می کردند از این همه فشارهایی که این سازمان ها بر حکومت شاه می آوردند. چون در آن موقع حکومت نبودیم، اما حالا که حکومت شدیم آنها را سازمان هایی وابسته و عوامل سیا می خوانیم؟

 

 تمام دستگاه های نظارتی ما خوابیده است

 

آقای موسوی نیز با ابراز نگرانی از وضعیت مدیریتی و نهاد های نظارتی آن گفت: تمام دستگاه های نظارتی ما خوابیده است و یا برچیده شده اند، مانند برنامه و بودجه. برای همین آقایان خواب نما می شوند و هر روز طرح هایی را در خصوص اهدای ۱میلیون تومان به هر بچه و یا کمک های مالی به کشورهای مختلف را پیاده می کنند. متاسفانه سازمان و نهادی هم نمانده که گزارشی از این وضعیت ارائه کند. البته در کشور طرح هایی اجرا میشود، آنهم اینکه عده ای را می گیرند و فردا ازاد می کنند و از آنان می خواهند چیزهایی را بگویند و بعد در صورت عدم تحقق اهدافشان دوباره به روانه ی زندانشان می کنند.

 

به اسلام ضربه می زنند

 

وی از اهمیت آگاهی مردم سخن گفت و افزود: در حال حاضر آگاهی مردم ما نسبت به مسائل سیاسی و اجتماعی از حالت جنینی خارج شده است و مردم آگاهتر شده اند و این آگاهی ها روز به روز و با سرعت فزاینده ای رو به گسترش است. تحلیل مردم ما عمیق تر شده است.اما در حال حاضر چون اعمال این افراد با نام اسلام صورت می گیرد هنوز صدماتی به اسلام وارد می شود.

 

مهدی کروبی نیز در همین خصوص گفت: اگر نماینده ای که آقایان آن را نماینده مردم می خوانند نیز بخواهد سخنی بر خلاف نظر و عقیده حاکمان قدرت بر زبان براند، وی را تهدید به عدم تایید صلاحیت برای نامزدی در انتخابات های آینده می کنند. آیا نماینده مجلس که باید نماینده مردم باشد،می تواند با آرامش خیال و عدم ترس از آسیب و ارعاب به نیازهای موکلین خود پاسخ دهد؟آیندگان در باره ما چه قضاوتی خواهند کرد و چه در کتاب هایشان خواهند نوشت؟ 

 

در پایان این دیدار مهدی کروبی و میرحسین موسوی نسبت به برگزاری راهپیمایی مردمی در روز ۲۲خرداد بر اساس اصل ۲۷ قانون اساسی و طبق ماده ۳۰ ، ۳۱ و ۳۲ آئین نامه اجرایی قانون احزاب، تاکید کردند و از همه گروه ها، تشکل ها و احزاب اصلاح طلب خواستند تا در خواستشان را در همین زمینه به وزارت کشور ارسال نمایند.

نماینده مجلس:دولت مسئله کارگران را رها کرده و اهمیتی به آن نمی‌دهد

Posted:



 

قدرت الله علیخانی در گفتگو با فرارو با اشاره به اوضاع نابسامان کارگران گفت: «در استان ما قزوین که یکی از مراکز صنعتی کشور است شاهد این هستیم که بخش قابل توجهی از کارگران از وضعیت‌شان ناراضی هستند و مشکل دارند. هر روزه به ما مراجعه می‌کنند، نامه می‌نویسند، بعضا جاده‌ها را می‌بندند و تظاهرات می‌کنند، گاهی مقابل ساختمان ریاست جمهوری و وزارتخانه‌های مرتبط تجمع می‌کنند ولی متاسفانه کسی به دادشان نمی‌رسد. بارها دیده‌ایم که حتی کارگران ده ماه است حقوق دریافت نکرده‌اند.»

 

وی با انتقاد از مدیرانی که کارخانه‌ها به آن‌ها واگذار شده، افزود: «ما هم که تلاش می‌کنیم تا معوقه ها پرداخت شود می‌بینیم آن کارخانه مربوطه اعلام ورشکستگی می‌کند. در واقع مدیرانی که این کارخانه‌ها به آنها واگذار شده یک بازی کاملا حساب شده انجام می‌دهند. بسیاری از این مدیران بجای اینکه موتور کارخانه‌ها را راه‌اندازی کنند، وام‌های کلان گرفته و در جای دیگر مصرف کرده‌اند. و ما هم متاسفانه کارمان فقط شده تذکر دادن به وزارتخانه‌ها و دولت.»

 

نماینده مردم قزوین در مجلس با اشاره به تجمع اخیر کارگران کارخانه فرنخ مقابل وزارت صنایع بیان کرد: «دولت در سفر اولیه به استان قزوین قول داده بود مشکل کارخانه‌های فرنخ، مه نخ و نازنخ را ظرف چند ماه حل کند. در آن زمان من در یکی از نطق‌های پیش از دستور گفتم دولتی که نمی‌تواند مشکل چند کارخانه را حل کند چرا در این سفرهای استانی این همه وعده می‌دهد.»

 

وی با پیش بینی آینده‌ای تاریک برای بخش کارگری تاکید کرد: «مشکلات عجیب و غریبی در بخش کارگری داریم و متاسفانه ما این قشر عظیمی را که چرخ صنعت کشور را به گردش در می‌آورند، نادیده گرفته‌ایم. وقتی حقوق 8 ماهشان داده نمی‌شود حتما به فکر این نیستیم که خانواده‌های این‌ها چگونه زندگی می‌کنند. دولت ککش هم برای کارگران نمی‌گزد. با این روندی که در پیش است آینده بسیار تاریکی را برای صنعت پیش بینی می‌کنم مخصوصا برای کارگران. حال دولت چگونه جواب کارگران محروم را خواهند داد؛ نمی‌دانم.»

 

علیخانی با انتقاد از دولت اظهار داشت: «دولت مسئله کارگران را رها کرده و اهمیتی به آن نمی‌دهد. در آستانه روز کارگر خواهیم دید که شعار می‌دهند و جلسه می‌گذارند. از نیشکر خوزستان گرفته تا صنعت اصفهان تا جاهای دیگر مشکلات کارگری وجود دارد و این مسئله به معضل بزرگی تبدیل شده است. ولی متاسفانه دولت دراین بخش مانند خیلی از بخش‌های دیگر جز شعار برای رسیدگی به کارگران کاری نکرده است.»

 

این نماینده عضو فراکسیون خط امام(ره)مجلس با بیان اینکه مشکلات را دولت به وجود آورده نه وزارت کار، اضافه کرد: «ریشه مشکلات کارگری دولت است که اقدام به واگذاری کارخانه‌ها کرد. مخصوصا به افرادی که متعهد نیستند و به زمین و اموال کارخانه‌ها چشم دوخته‌اند و سو استفاده می‌کنند. وزارت کار از همان اول اعلام کرده بود که چیزی دستش نیست. آقای شیخ الاسلام زمان رای‌گیری در بحث با فراکسیون اقلیت صادقانه اعلام کرد که ما وزارتی نیستیم که بتوانیم اشتغال ایجاد کنیم. بنابراین مقصر اصلی وزارت صنایع است نه وزارت کار.»

 

وی ادامه داد: «وقتی صنعت در کشور زیر 40 درصد کار کند وضعیت بهتر از این نمی‌شود. خوب است که آقایان فقط آمار بدهند که کجا زیاد کردیم یا کجا تولید را بالا بردیم. یک واحد صنعتی که اینها خودشان کلنگ زده و خودشان هم به بهره برداری رسانده باشند نیست. فکر می‌کنید چندین کارخانه سیمانی که افتتاح شد مال این دولت بود؟ تمام این کارخانه ها در دولت قبلی کلنگ زنی شده بود. طبق آماری که می‌دهند دولت راه اندازی 8 واحد صنعتی فولاد در سفر اول استانی در چندین استان وعدده داده بود و که پیشرفتن این کارخانه از 20 درصد هم تجاوز نکرده و هیچ کدامشان به نتیجه نرسیده است.»