جنبش راه سبز - خبرنامه

جنبش راه سبز - خبرنامه


پتک جمهوریت بر سر اشرافیت

Posted: 30 Dec 2014 09:12 AM PST


همایش«پتک جمهوریت بر سر اشرافیت» به منظور پاسداشت حماسه عظیم ۹ دی به همت انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان در لانه جاسوسی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس همایش«پتک جمهوریت بر سر اشرافیت» به منظور پاسداشت حماسه عظیم ۹ دی به همت انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان در لانه جاسوسی برگزار شد و سید نظام الدین موسوی، محمد حسن رحیمیان، غلامعلی حداد عادل و محمد حسین صفار هرندی در سخنانی به دلایل ضرورت پرداختن مستمر به فتنه ۸۸ پرداختند.

گزارش کامل این همایش در ذیل می‌آید:


*مگر می‌شود عاشورای ۸۸ را فراموش کرد/ فتنه را بررسی می‌کنیم و هراسی هم نداریم

سیدنظام الدین موسوی دبیر کل انجمن روزنامه نگاران مسلمان در همایش «پتک جمهوریت بر سر اشرافیت» که به منظور پاسداشت حماسه ۹ دی در لانه جاسوسی در حال برگزاری گفت: در آستانه روز پرشکوه، تاریخی و ماندگار ۹ دی هستیم. روزی که مردم قهرمان و انقلابی ایران پس از ۸ ماه صبر توأم با بصیرت در قبال فتنه‌ای بزرگ قد علم کردند و پس از اینکه جریان فتنه، ماهیت واقعی خود را در چند مقطع از جمله روز قدس با اهانت به ساحت قدسی ماه مبارک رمضان، ۱۶آذر با توهین به ساحت مبارک امام خمینی(ره)، روز عاشورا با توهین به مقام قدسی حضرت سیدالشهداء(ع) نشان داد خشم و خروش ملت فوران کرد و مردم با حضور میلیونی در تمام شهرهای کشور بساط فتنه‌ای را که موجب امیدواری دشمن شده بود، در هم پیچیدند.

وی در ادامه ضمن خیرمقدم و تشکر از افراد و شخصیت‌هایی که برای بررسی فتنه ۸۸ در این همایش حضور یافتند با تشریح دلایل ضرورت پرداختن مستمر به بررسی فتنه ۸۸، گفت: دلیل برپایی این همایش این است که امروز با گذشت حدود ۵ سال از فتنه برخی این شبهه را مطرح می‌کنند که ماجرایی بود که گذشت و نیاز نیست به بررسی ابعاد آن بپردازیم و این افراد می‌گویند پرداختن به فتنه سبب ایجاد اختلاف و دوگانگی در مردم می‌شود بنابراین باید فتنه را بخشید و مسئله را تمام کرد.

موسوی با بیان اینکه حتی گاهی این مسائل از افراد موجه نیز مطرح می‌شود، ادامه داد: ما در شیعه یاد گرفتیم که از هر مسئله‌ای به خصوص مسائل فتنه‌گون باید عبرت بگیریم، مگر از عاشورا یا صفین می‌توان گذشت؟ اتفاقاً از جنگ‌های رودررو شاید بتوان گذشت ولی از فتنه‌ها هرگز نمی‌توان گذشت کرد.

مدیرعامل خبرگزاری فارس، با بیان اینکه اسلام و تشیع از فتنه‌های درونی بسیار آسیب دیده‌اند عنوان کرد: ماجرای پس از رحلت پیامبر که منجر به فجایعی شد تا روند رو به رشد اسلام تخریب شود یا ماجرای صفین و عاشورا از جمله مواردی بوده است که اسلام از فتنه‌ها آسیب دیده است.

موسوی با بیان اینکه برخی در لباس حق اعمال باطل انجام می‌دهند اظهار داشت: چرا بعد از ۱۴۰۰سال باز بر روی مسئله عاشورا تکیه داریم؟ مگر فقط شهادت یک تعداد شخصیت مورد توجه است؟ اینگونه نیست زیرا تعداد شهدای کربلا نسبت به جنگ‌های دیگر زیاد نبود ولی فتنه‌ای که منجر به قیام عاشورا شد مهم است و اینکه میلیون‌ها نفر در روز اربعین سیدالشهداء عزاداری می‌کنند واکنشی به یک فتنه بزرگ است.

دبیرکل انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان فتنه۸۸ را نیز از جنس فتنه‌های درونی رخ داده در اسلام برشمرد و گفت:‌ ما فتنه ۸۸ را فراموش نمی‌کنیم و معنای عدم فراموشی نیز انتقام‌گیری نیست، ماجرا به رودررویی عده‌ای با نظام اسلامی و بسترسازی برای سوءاستفاده دشمن برمی‌گردد، اینکه عده‌ای که البته در سطوح بالای نظام نیز بوده‌اند، کاری می‌کنند که دشمن سوءاستفاده کند قابل تکرار است و ما بارها از این جریان آسیب دیده‌ایم.

موسوی گفت: حتی از روز بعد از پیروزی انقلاب اسلامی فتنه‌هایی رخ داده است، نهضت آزادی و جبهه ملی به عنوان سکانی که مدعی بودند و افراد موجهی هم بودند فتنه‌ای را ایجاد کردند، پس از آن بنی‌صدر، قائم‌مقام رهبری و مرجعیت تقلید زمان و افرادی نیز در قوم آذربایجان فتنه‌هایی را ایجاد کرده‌ بودند و اگر این فتنه‌ها را بررسی نکنیم دوباره آسیب می‌بینیم.

وی با تأکید بر ضرورت بررسی فتنه ۸۸ عنوان کرد: بررسی مسئله فتنه یک اقدام قطعی است و از این موضوع نباید هراسی داشته باشیم و منجر به اختلاف هم نمی‌شود.

موسوی گفت: همانطور که مقام معظم رهبری مطرح کردند در سال ۸۸ پیروزی بزرگ از آن ملتی بود که رأی دادند، هیچکس را در جمهوری اسلامی در رابطه با کاندیدای مورد نظرش بازخواست نمی‌کنند و حتی بسیار از افرادی که در مناصب دولتی فعالیت دارند به فرد پیروز رأی نداده‌ بودند و حتی ممکن است به افرادی که باعث فتنه شدند رأی داده باشند ولی جمهوری اسلامی در این مورد از کسی بازخواست نمی‌کند.

مدیرعامل خبرگزاری فارس، عنوان کرد: مسئله فتنه متوجه رأی‌دهندگان نیست بلکه متوجه افرادی است که بر روی ۴۰میلیون رأی ملت پا گذاشتند و فضایی را که می‌توانست سبب آرامش و سربلندی ملت ایران باشد با التهاب مواجه کرد و حتی در روز ۹ دی کسانی که به عاملان فتنه رأی داده بودند نیز از فتنه ابراز انزجار کردند.

دبیرکل انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان عنوان کرد:‌این انجمن بر اساس این دلایل فتنه ۸۸ را بررسی می‌کند تا کسانی که سابقه تاریخی در همراهی امام خمینی و مقام معظم رهبری دارند این مسئله را مورد بررسی قرار دهند تا بخش کوچکی از رسالتمان را انجام داده باشیم


*منافقین جدید با ادعای خط امام درصدد براندازی هستند/ طبق قرآن حکم آنها کشته شدن است

حجت‌الاسلام محمدحسن رحیمیان تولیت مسجد مقدس جمکران در همایش پاسداشت حماسه ۹ دی که باعنوان پتک جمهوریت بر سر اشرافیت صبح امروز دوشنبه در لانه جاسوسی برگزار شد، با اشاره به اینکه بنده با مرور برخی آیات قرآن به بررسی ابعاد مختلف فتنه ۸۸ می‌پردازم اظهار داشت: بنده پس از ماجرای ۱۶ آذر در دانشگاه تهران سخنرانی داشتم و آیه‌ای را برای مردم قرائت کردم که قبل از ترجمه آن، مردم حکم خود را مبنی بر اعدام سران فتنه صادر کردند.

رحیمیان ادامه داد: پس از این اتفاق آقای میرحسین موسوی توسط یکی از دوستان مشترک به بنده پیام داد که من توقع نداشتم حکم اعدام من را صادر کنید. من نیز به او گفتم به او پیام دهند من حکم اعدام صادر نکرده‌ام بلکه تنها آیه‌ای از قرآن را برای مردم خواندم و آنها خودشان تطبیق دادند.

نماینده سابق ولی فقیه در بنیاد شهید تصریح کرد: بنده در عین حال به آقای موسوی گفتم اگر شما مرز خود را با دشمنان، سلطنت‌طلبان و منافقین جدا کنید ما بحثی با شما نداریم و مردم نیز حساب را تغییر می‌دهند.

وی با بیان اینکه ما در قرآن یک حزب‌الله و یک حزب الشیطان داریم، خاطرنشان کرد: ما در جنگ ۸ ماه سال ۸۸ علیه نظام اسلامی ویژگی این دو جبهه را مشاهده کردیم و دیدیم که با این آیه قران تطابق دارد و تفسیر عینی برخی آیات در این سال‌ها به صورت روشن به منصه ظهور درآمده است.

رحیمیان ضمن قرائت آیات ۶۰ تا ۶۲ سوره احزاب که به بحث منافقین و کسانی که در قلب‌هایشان مرض دارند، ادامه داد: شاید با اصطلاح منافقین، منافقین سال ۶۰ در ذهن تداعی شوند. در حالی که منافق به معنای دو رو است اما ماهیت آنها برای همه روشن شده است و ما در حال حاضر منافقین جدیدی در جامعه داریم که ادعای خط امام می‌کنند اما ضدامام و نظام اسلامی عمل کرده و در صدد براندازی یا زمینه‌ساز براندازی نظام اسلامی هستند.

رئیس سابق بنیاد شهید با تاکید بر اینکه منافقین جدید را با شاخص‌های قرانی به راحتی می‌توان شناخت، افزود: هر سه عنوان این آیه قرآن یعنی منافقین، بیماردلان و کسانی که درجامعه ایجاد رعب و وحشت می‌کنند در فتنه سال ۸۸ بر این جریان انطباق یافت.

وی یادآور شد: قرآن خطاب به پیامبر (ص) می‌گوید اگر اینها دست از حرکت‌های خود برندارند ما تو را مامور می‌کنیم که با اینها برخورد سخت کنید و آنها را از مدینه اخراج وتبعید کنید و این گام اول و کف قضیه است اما اگر این روند ادامه داشته باشد، به سخت‌ترین وجه ممکن باید کشته شوند؛ لذا این طبق آیه قرآن است و پس از قرائت این آیه مردم حکم خود را صادر کردند.

وی افزود: این سنتی است که تنها مخصوص گذشته نبوده است و در حال حاضر نیز با منافقان و شایعه‌پراکنان باید چنین برخوردی شود و این سنت الهی است.

رحیمیان ادامه داد: این موضوع مختص به قرآن نیست بلکه همه نظام‌های حکومتی دنیا و حتی آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها در چارچوب مصالح خودشان به این سنت عمل می‌کنند و اگر جریانی بخواهد در مقابل آنها بایستد با سخت‌ترین اقدام با آنان برخورد می‌کند.

تولیت مسجد مقدس جمکران در ادامه با بیان اینکه مقام معظم رهبری در طول فتنه ۸۸ بر اساس آیات ۶۰ تا ۶۳ سوره نساء‌ عمل کردند،‌گفت: در این آیه آمده است: جریان منافقی که حرکت‌هایی علیه نظام انجام می‌دهند اما بعدا اظهار پشیمانی می‌کنند (البته این آقایان سران فتنه هنوز اینکار را نکردند) و می‌گویند ما نظر سوئی نداشتیم و دلسوزانه و برای وفاق و وحدت جامعه این کار را کردیم و در این رابطه به خدا هم قسم می‌خورند، خداوند در قران می‌گوید که ما می‌دانیم در دل آنها چه می‌گذرد اما به پیامبر می‌گوید از آنان چشم‌پوشی کن و آنان را با قول بلیغ موعظه کن.

رحیمیان در این رابطه گفت:‌ مقام معظم رهبری این قول بلیغ را در خطبه نماز جمعه، در جلساتی که با سران فتنه داشتند، در جلساتی که با نمایندگان سران فتنه گذاشتند و همچنین با اشکال مختلف ادامه دادند، برای اینکه تا آنجا که امکان دارد جذب حداکثری اتفاق بیفتد و آنها که فریب تقلب را خوردند به مسیر حق برگردند.

رئیس سابق بنیاد شهید و امور ایثارگران تصریح کرد: شیوه‌ای که رهبری عمل کردند و قول بلیغی که داشتند باعث شد آن وجه اعظم کسانی که در روزهای اول تصور می‌کردند در انتخابات اتفاق بدی افتاده، متوجه واقعیت بشوند و به دامن ملت برگردند که حقیقتا هم برگشتند.

وی ادامه داد: قطعا روز ۹ دی تمام مردم و وجه قالب آن جمعیتی که به سران فتنه رای داده بودند با دیگر مردم حضور پیدا کردند و بیعت خودشان را با نظام، ولایت و امام تجدید و تحکیم کردند. این ثمره حرکتی بود که مقام معظم رهبری انجام دادند.

تولیت مسجد مقدس جمکران در ادامه با بیان اینکه قرآن می‌گوید حد وسطی بین حق و باطل وجود ندارد، گفت: ویژگی‌هایی که این جبهه از جمله متدینان، روزه‌بگیران و تمام چهره‌های مذهبی و انقلابی در آن حضور داشتند، جریان حق را متجلی می‌کند ویژگی‌های این جبهه که آشکارا در ماه رمضان روزه می‌خورند، به امام حسین (ع) توهین می‌کنند، عکس امام (ره) را پاره می‌کنند و شعار جمهوری ایرانی و نه غزه نه لبنان می‌گویند و حتی وقتی خواستند نماز بخوانند دختر و پسر با کفش کنار هم ایستادند تا به گونه‌ای منافقانه این سنگر را هم لوث کنند،نیز مشخص است.

وی ادامه داد: جبهه‌ای که پشتبیان آنان آمریکا، انگلیس و اسرائیل است. جبهه‌ای که هر چه ضداسلام، انقلاب و دین در دنیا وجود دارد پشت سر آنان قرار می‌گیرد، وقتی این دو جبهه را نگاه کنیم متوجه قضایا می‌شویم.

وی ادامه داد: شما که مدعی خط امام هستید مگر امام نفرمود آن وقتی که دشمنان از شما تعریف می‌کنند باید عزا گرفت. عزا را برای مرده می‌گیرند پس بفرمایید شما (سران فتنه) مرده هستید.

رئیس سابق بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: بنده و کسانی که هنوز تردید دارند می‌گویند آیا باز هم خیال می‌کنید جریانی که آمریکایی‌ها برای آن کف و سوت می‌زنند و همه جریانات ضدانقلاب پشت سر آن قرار می‌گیرند، جبهه حق است؟

رحیمیان با بیان اینکه در اسلام تبری و تولی داریم، گفت: امام صادق فرمودند دین چیزی به جز حب و بغض نیست. این بدین معنی است که همان اندازه که امام حسین را دوست داریم با قاتل ایشان دشمنیم. نمی‌شود مدعی خط امام باشیم در عین حال با مطرودین امام همدم باشیم.

وی خاطرنشان کرد: اینان که ادعا می‌کنند و در سایت‌هایشان عنوان میکنند مدعی خط امام هستند اما در عین حال در کنار مطرودین خط امام عکس یادگاری می‌گیرند قابل جمع نیست، مگر این وضعیت امکان دارد؟

وی با اشاره به خاطره‌ای از شهید محمد منتظری گفت:‌ شهید محمد منتظری گفت کسی که با زن نامحرم دست می‌دهد اما نماز هم می‌خواند در حقیقت آن نماز شبش دروغ است و پوششی برای یک جنایت است.

حجت‌الاسلام رحیمیان خاطر نشان کرد: مگر می‌توانیم همنشینی سران فتنه را با نهضت آزادی و ملی مذهبی‌ها و ارتباط آنان را با مطرودین امام و بیتی که دل امام را خون کرد توجیه کنید. شما با آنانی که خون به دل امام کردند ارتباط تنگاتنگ دارید و باز هم مدعی خط امام هستید.

تولیت مسجد مقدس جمکران در ادامه خاطر نشان کرد: پیچ تاریخی امروز لیلة‌القدر تاریخ انقلاب است که در تاریخ اسلام و حتی ادیان روزگاری به حساسیت امروز و دشمنانی با این سازماندهی گسترده و تجهیزات نداشتیم. البته جبهه حق نیز هیچ زمانی مانند امروز دارای بصیرت و افسرانی قوی نبوده است.

وی در پایان خاطر نشان کرد: امروز جنگ اصلی ما جنگ نرم است و قطعا جنگ نظامی برای جمهوری اسلامی پیش نخواهد آمد. جنگی که در حال انجام است و دشمن روی آن تمرکز کرده جنگی است که عرصه و سنگرداران مقابلش شما اصحاب قلم و متفکران جامعه هستید.


* ۹ دی یکی از عوامل ثبات و پایداری نظام شد/ این حماسه در تاریخ اسلام بی‌نظیر است

حجت‌الاسلام محمدحسن رحیمیان تولیت مسجد مقدس جمکران در حاشیه همایش «پتک جمهوریت بر سر اشرافیت» که به مناسبت ۹ دی برگزار شد، ضمن اشاره به آگاهی و پیوند محکم ملت ایران باولایت گفت: اوج خیانت و جنایت دشمنان اسلام در ماجرای فتنه ۸۸ باعث شد ملت بعد از یک صبوری هشت ماهه در روز ۹ دی تمام احساس، غیرت و بصیرتش فوران کند و با حضور بی‌نظیر خود حماسه‌ساز شود.

وی افزود: حضور مردم در ۹ دی نه تنها در تاریخ ایران بلکه در تاریخ اسلام بی‌نظیر است.

رحیمیان تأکرد کرد: حضور مردم در ۹ دی یکی از عوامل ثبات و پایداری نظآم ما شد، درست عکس آنچه دشمن در رابطه با فتنه ۸۸ هدف‌گذاری کرده بود.

وی در خاتمه اظهار داشت: در این جنگ هشت ماهه فتنه که هدف دشمن براندازی بود ۹ دی تبدیل به یکی از عوامل مهم پایداری نظام ما شد و دشمن را در رسیدن به هدف خودش ناکام گذاشت.


۹ دی، روز لبریز شدن کاسه صبر ملت در برابر بازی کردن عده‌ای با انقلاب بود/ سران فتنه هیچگاه حاضر به محک زدن ادعای تقلب نشدند

غلامعلی حداد عادل نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در همایش «پتک جمهوریت بر سر اشرافیت» در مجتمع فرهنگی ۱۳ آبان (لانه جاسوسی) گفت: ما در فتنه ۸۸ شاهد ۲ جریان هستیم. یکی جریان فتنه و دیگری جریان مقابل فتنه که خنثی‌کننده و افشاگر فتنه بود.

وی افزود: مقام معظم رهبری جریان دوم را رهبری کردند و صحبت‌های مقام معظم رهبری بر منطق منطبق بود در صورتی که در جریان اول تکیه بر احساسات بود، هیجان‌آفرین بود و ادعاهای بی‌دلیل مطرح شد.

حداد عادل گفت: پیش از اینکه رأی‌گیری تمام شود نامزدی می‌آید و ادعا می‌کند که من با فاصله زیاد برنده شده‌ام در حالی که هنوز رأی‌گیری تمام نشده و رأی‌ها شمارش نشده است، نامزدی که در تبلیغات انتخاباتی خود طرف مقابل را به قانون‌شکنی متهم می‌کرد و نوید حاکمیت قانون را می‌داد پیش از شمارش آراء خود را رئیس‌جمهور معرفی کرد و صبح فردای انتخابات ادعای بی‌دلیل عنوان تقلب را مطرح کرد.

حداد عادل اظهار داشت: اینها ۲ ادعای بی‌دلیل را مطرح کردند اما نه برای ادعای پیروزی در انتخابات و نه برای ادعای تقلب هیچ سندی عرضه نکردند، در حالی که ما مایل بودیم بدانیم اگر در انتخابات تقلبی شده است به شورای نگهبان و مقام معظم رهبری گزارش دهیم و اگر تقلب نشده است این ننگ به دامان نظام بسته نشود.

نماینده مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در هیأت ۶ نفره که بنده و آقای رحیمیان نیز عضویت داشتیم بیش از ۵ روز با نامزدهای مدعی تقلب مذاکره کردیم که بگویند در کدام صندوق، آراء غیرواقعی است که آن صندوق را باز کنیم یا ۱۰ درصد تمام صندوق‌ها به طور تصادفی در حضور نمایندگان نامزدها و نمایندگان صدا و سیما شمرده شود ولی آنها حاضر نشدند این ادعای تقلب را محک بزنند.

حدادعادل گفت: آنها مرتبا با احساسات مردم بازی می‌کردند و هیجان کاذب به رأی‌دهندگان خود وارد کرده و آنها را به خیابان‌ها دعوت کردند به طوری که بخشی از تهران یک هفته روز و شب دچار هیجان کاذب بود و با سوار شدن بر موج احساسات مردم تنش و آشوب به راه انداختند و سبب غارت و آتش‌سوزی شدند.

حدادعادل عنوان کرد: روش‌های آنها یک روش بود و روش دوم روش مقام معظم رهبری بود که از روز نخست با ملاطفت برخورد کردند، نصیحت و احترام کردند و نمایندگان ستادهای نامزدها را دعوت کردند و گفتند هر چه در دل دارید بی‌پروا بگویید.

وی اضافه کرد: مقام معظم رهبری در نماز جمعه هفته پس از انتخابات سوابق مثبت هر ۴ نامزد را بیان کردند ولی همه جا بر عقل و خرد و استدلال تکیه کردند و زبان مقام معظم رهبری زبان منطق بود که توضیح می‌دادند و همه را به قانون دعوت می‌کردند.

حدادعادل گفت: مقام معظم رهبری خلاف قانون را مقدمه دیکتاتوری می‌دانستند و استدلال ایشان بسیار روشن بود به طوری که سخنرانی ایشان در نماز جمعه ۲۹ خرداد سال ۸۸ را باید بارها خواند، مقام معظم رهبری فرمودند هیچ کجای دنیا سرنوشت انتخابات با اردوکشی‌ خیابانی تعیین نمی‌شود و اگر با اردوکشی خیابانی انتخابات را ابطال کرده و یک بار دیگر برگزار کنیم از کجا معلوم است که فردی که دوباره در انتخابات رأی نیاورد اردوکشی نمی‌کند؟ آیا اینگونه است؟ یا باید از طریق قانون مسائل را مطرح کرد؟

حداد عادل ادامه داد: مقام معظم رهبری فرمودند وقتی شما قشون‌کشی می‌کنید همه نوع فردی وارد جمعیت می‌شود و ممکن است هر نوع اتفاقی بیفتد، آیا حاضرید مسئولیت تمام اتفاقات و خون‌هایی که بر زمین می‌ریزد را برعهده بگیرید؟

وی افزود: مقام معظم رهبری تقاضا کردند که اردوکشی خیابانی متوقف شود ولی آن جریان شنبه پس از نماز جمعه نیز دوباره می‌خواستند ادامه دهند و این داستان ادامه پیدا کرد تا روز قدس که شعار «نه غزه، نه لبنان» را سر دادند و ۱۳ آبان نامزدهای مدعی تقلب بیانیه دادند به طوری که در آن بیانیه اصلا به تسخیر لانه جاسوسی در ۱۳ آبان اشاره‌ای نکردند و روشن است که چه ملاحظاتی داشتند، پس از آن ۱۶ آذر و روز عاشورا هم خواستند از فرصت سوء استفاده کنند ولی مردم از ۲۲ خرداد تا ۹ دی صبر کردند تا روز ۹ دی ماه که کاسه صبرشان لبریز شد.

حدادعادل اظهار داشت: ۹ دی لبریز شدن کاسه صبر ملتی است که شاهد بود عده‌ای می‌خواهند با انقلاب آن ملت بازی کنند.

وی با بیان اینکه وقتی مردم در خیابان‌ها دیدند که این جریان روی عبارت جمهوری اسلامی را خط می‌زند متوجه نیت جریان شدند، افزود: مردم که در محضر امام، رهبری و شهدا تربیت سیاسی شده بودند جمع‌بندی درستی پیدا کردند و در روز ۹ دی که امتحان بزرگ ملت ایران بود آنها سرافراز شدند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: این در حالی است که برخی از خواص از این مسئله سربلند بیرون نیامدند و برخی از آنها یا سکوت کرده و یا موضع دوپهلو گرفتند یا طوری صحبت کردند که دشمن از آن سوء استفاده کند.

وی تأکید کرد: ۹ دی بر اقتدار جمهوری اسلامی افزود و روز تجلی بصیرت مردم ایران بود که نباید آن را فراموش کرد.

حداد عادل به راهپیمایی میلیونی مردم در اربعین اشاره کرد و گفت: بنابر آمار رسمی یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از مردم ایران عاشقانه به زیارت امام حسین (ع) رفتند که این راهپیمایی اربعین از جنس ۹ دی بود.

نماینده مردم تهران در مجلس روح حماسه ۹ دی را اظهار ارادت به سید‌الشهداء (ع) و فلسفه قیام حسینی دانست و خاطر نشان کرد: مسئله عجیب این است که برخی روزنامه‌ها که از درج خبر راهپیمایی ۲۰ میلیونی اربعین که به بزرگترین تجمع بشری در عصر ما شناخته شد دریغ کردند از این رو باید نگران بود که آیا آینده کشور به دست صاحبان این افکار سپرده خواهد شد؟ بنابراین ۹ دی نباید فراموش شود چرا که ما با چنین واقعیت‌هایی روبرو هستیم.


خطر فتنه از بین نرفته است

غلامعلی حدادعادل نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در حاشیه همایش «پتک جمهوریت بر سر اشرافیت» در جمع خبرنگاران گفت: مهمترین مفهومی که در ۹ دی متجلی شد مفهوم بصیرت بود، رهبری هم فرمودند کسانی هستند که علم و ایمان دارند اما بصیرت ندارند و همان علم و ایمانشان باعث گمراهی بیشترشان می‌شود.

حدادعادل با بیان اینکه روز ۹ دی ملت ایران در درجه اول بصیرت خودش را نشان داد تاکید کرد: خطر فتنه از بین نرفته است یعنی همان پشتیبان‌های خارجی و طرفداران داخلی آنها همچنان امیدوارند که همان افکار را در کشور مطرح کنند و حاکم شوند.

وی در رابطه با موضع یکی از سران فتنه که در حصر است گفت: مردم در ۹ دی پاسخ همه این حرف‌ها را داده‌اند کافی است به شعارهای مردم مراجعه کنیم، مردم خودشان بهترین داوری را داشتند.

این نماینده مجلس ادامه داد:‌ نظام سلطه در فتنه ۸۸ ذوق زده شده بود، آنها در هفته اول فکر می‌کردند یک جریان فرساینده در ایران راه افتاده است و دلشان را خوش کرده بودند.

وی اظهار داشت: ضربه اول را به این فتنه‌گران و نظام سلطه نماز جمعه مقام معظم رهبری زد و آنها دومین ضربه را در ۹ دی خوردند.

حدادعادل تصریح کرد: در انتخابات باید اعتراضات از راه قانون پیگیری شود، اگر مدار کار کشور بر اساس قانون باشد از استبداد جلوگیری خواهد شد و ملت هم دلگرم در صحنه باقی خواهند ماند، دشمن نیز فرصت سوءاستفاده پیدا نخواهد کرد.

وی ادامه داد: اگر این موضوع با تکیه بر هیجانات، احساسات و ادعاهای بی‌دلیل و تهمت زدن و دروغگویی باشد مردم خودشان پاسخ خواهند داد و انزجار خودشان را از این رفتار اعلام خواهند کرد.

این نماینده مجلس تصریح کرد: مردم در حماسه ۹ دی به دشمنان خارجی پیام دادند که دل خودشان را به حرف‌هایی که زده می‌شود خوش نکنند؛ مردم گفتند ما در صحنه هستیم و از انقلاب حمایت می‌کنیم. همچنین تابع رهبر هستیم و اسلام را می‌خواهیم.

وی در خاتمه گفت: فتنه خط قرمز نظام است و رهبری کشور نیز فرمودند که فتنه کشور را تا لبه پرتگاه برده است و این دلیلی بر خط قرمز بودن فتنه است.

 


*خیانت بزرگ وابستگان آمریکا در فتنه پا‌ک‌شدنی نیست

محمدحسین صفارهرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در همایش پاسداشت حماسه ۹ دی که با عنوان «پتک جمهوریت بر سر اشرافیت» صبح امروز دوشنبه در لانه جاسوسی برگزار شد، اظهار داشت: وقتی دشمن به قصد حمله به جایی هجوم می‌آورد نیروهای مدافع در شرایط غافلگیری چاره‌ای ندارند جز اینکه امکانات خود را برای دفاع تجهیز کنند و کاری انجام دهند که دسترسی دشمن به منطقه حیاتی با مشکل مواجه شود. صفارهرندی با بیان اینکه در چنین حالتی برای جلوگیری از هجوم و پیشروی سریع مهاجم از خاکریزهای تاخیری استفاده می‌شود، افزود: این اقدامات برای این است که منطقه اصلی به دست مهاجم نیفتد؛ ما در ماه‌ها و روزهای فتنه سال ۸۸ شاهد نوعی عملیات تاخیری از جانب کسانی که به جریان سلطه جهانی وابستگی داشتند، بودیم. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: این عملیات تاخیری آنها به منظور جلوگیری از یک آسیب بزرگ بود که به دامن استکبار بین‌المللی و به ویژه آمریکا در حال سرایت کردن بود. وی با بیان اینکه ما جلوه‌هایی از این اتفاق بزرگ را تحت عنوان بیداری اسلامی شاهد بودیم، یادآور شد: در بیداری اسلامی حیات خلوت سیاسی غرب و پایگاه‌های قابل اطمینان برای جریان استکباری یکی پس از دیگری دستخوش تلاطم شد و هیجانات مردمی آنقدر بالا گرفت که منجر به سقوط برخی از آنها شد. صفارهرندی ادامه داد:‌ امروز وقتی آمریکایی‌ها می‌بیند که حوزه نفوذ پیشین خود را به صورت سریع و شتابان در خاورمیانه از دست می‌دهد، دست به کار می‌شوند چرا که این کابوس در ۴-۵ سال گذشته آنها را آزار می‌داد و امروز یک واقعیت محقق شده است. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بر همین اساس به وابستگان داخلی جریان استکبار اشاره و تصریح کرد: کسانی که با درک این موضوع که آمریکا حوزه نفوذ خود را از دست می‌دهد در تهران و برخی شهرها بلوای خیابانی درست می‌کنند، حواس‌شان هست که چه کاری انجام می‌دهند و از این رو نمی‌توان برچسب خیانت بزرگ را از پیشانی آنها پاک کرد. وی با تاکید بر اینکه این جریان با افراد تحریک شده که در محیط ازدحام حرکتی را انجام دادن فرق می‌کند، خاطرنشان کرد: این موضوع به ویژه بعد از آنکه مقام معظم رهبری موضوع را مشخص کردند و شاخص‌ دادند حائز اهمیت است چرا که ایشان فرمودند کسانی که به دنبال احقاق حق هستند باید از راه قانونی بروند نه مانور خیابانی چرا که این مسیر شرعی و قانونی نیست. وی به تجمع ۲۵ خرداد سال ۸۸ اشاره کرد و یادآور شد: اگر در آن روز ۵۰۰ هزار نفر یا به تعبیر خودشان یک تجمع میلیونی بود اما ما شاهدیم که پس از ۲۵ خرداد دیگر چنین جمعیتی نبود و تحلیل رفتند. صفارهرندی در ادامه تصریح کرد: اینان به خیلی از میتینگ‌های ما برچسب پیک‌نیک می‌زدند. به کوری چشم آنان ۲۲ بهمن ما پیک‌نیک ملت ماست. اما ۹ دی از جنس پیک‌نیک‌های خیابانی ما نبود. وی ادامه داد: ۹ دی یک جمعیت فشرده‌ای بود که مصمم به خیابان‌ها آمد تا داستانی را خاتمه دهد و آن داستان فتنه بود که این کار را هم کرد. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: ۹ دی در طول تاریخ پس از انقلاب به لحاظ حجم جمعیت و هدف‌دار بودن جمعیت بی‌بدیل است و تنها قابل تشبیه به عاشورا و تاسوعای سال ۵۷ است. حال آیا این روز ملی نیست؟ صفارهرندی گفت: کسانی که عزاداری‌هایشان در شام غریبان کشته‌شدگان برج‌های دوقلو اتفاق می‌افتد،‌جماعتی که حاضر نبودند پای شهیدان گمنام ما قیافه عزا بگیرند اما در عزای کشته‌شدگان برج‌های دوقلو شمع روشن کردند و لباس مشکی پوشیدند و در خیابان‌های خاص پرسه زدند. ما از آن جماعت انتظار نداریم ۹ دی روز ملی‌شان باشد. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: ۹ دی روز ملی مردمی است که وقتی دید به مقدساتش اهانت می‌شود در روز عاشورا کاسه صبرش لبریز شد. وی در پایان گفت: ۹ دی ماندنی است. حال عده‌ای بخواهند یا نخواهند. مصاحبه بکنند و یا نکنند، طعنه بزنند و اظهار کنند که تا کی می‌خواهید این کینه‌ها را ادامه دهید؟ این افراد بدانند ۹ دی در تاریخ ملت ماندگار شد.


*بدون حضور میلیونی مردم نمی‌شد با فتنه ۸۸ مقابله کرد

سیدنظام‌الدین موسوی دبیر کل انجمن روزنامه نگاران مسلمان ، در حاشیه همایش «پتک جمهوریت بر سر اشرافیت» که به مناسبت سالروز حماسه ۹ دی برگزار شد، گفت: ۹ دی از این جهت ماندگار است که با حضور، عنایت، توجه و بصیرت مردم فتنه‌ای که می‌رفت حیثیت نظام را در سطح جهانی دچار مشکل کند، خاموش کرد.

وی ادامه داد: حقیقتا شاید جز با حضور میلیونی مردم نمی‌شد با این فتنه که ماهیت حق و باطل آن در هم آمیخته شده بود مقابله کرد و لذا لازم بود مردم با حضور خود این فتنه را از بین ببرند.

موسوی تصریح کرد: حضور میلیونی مردم در حماسه ۹ دی مانند زمان انقلاب باعث ماندگاری این روز شد.

دبیر کل انجمن روزنامه نگاران مسلمان ادامه داد: یک درس که ما از ماجرای فتنه می‌گیریم این است که باید همیشه متوجه باشیم که در اوج پیروزی، دشمن به فکر ضربه زدن به ما است. مانند ماجرای انتخابات که ۸۵ درصد شرکت کردند و دشمن به ما پاتک زد.

موسوی در خاتمه گفت: خواص هم باید از این ماجراها عبرت بگیرند، خواصی که در جریان فتنه ۸۸ از مردم عقب‌تر حرکت کردند باید بدانند که مردم از انقلاب دست برنمی‌دارند.


*خیانت فتنه اگر رسوا نشود ممکن است از هر کس دیگری سربزند

محمد حسین صفار هرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در حاشیه همایش «پتک جمهوریت بر سر اشرافیت» در جمع خبرنگاران گفت: پرداختن به فتنه از این جهت اهمیت دارد که ما در آن روزها مجاورت جریان درون و بیرون انقلاب، همسویی بعضی عناصر غافل داخلی با جریان بیرونی، مداخله جریان اجنبی در مقدرات داخلی کشور و همپیمانی بخشی از دوستان سابق انقلاب را با دشمن را دیدیم.

وی افزود: این اتفاق در آینده هم متصور است. این خیانت تا رسوا نشود و تا زمانی که قبح این کار در منظر مردم برملا نباشد ممکن از هر کس دیگری این عمل خائنانه سر بزندو بخواهد آن را توجیه کند.

صفار هرندی در پایان تاکید کرد: فتنه را از این حیث باید خط قرمز دانست که دیگر در آینده تاریخ کشور کسی به خودش اجازه ندهد با زور اجنبی به رقابت داخلی بیاید.


منبع: فارس نیوز 
 

  ستون «جهت اطلاع» منعکس کننده‌ی نظرات و مطالب تحلیلی مغایر با اهداف جنبش سبز است و صرفا جهت اطلاع همراهان جنبش سبز و خوانندگان جرس منتشر می گردد. 


تلاش اقتدارگران برای زنده نگه داشتن “۹ دی”

Posted: 30 Dec 2014 04:48 AM PST

جرس: همزمان با پنجمین سالگرد راهپیمایی نهم دی که حکومت تلاش کرد آن را نقطه پایانی بر اعتراضات به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ معرفی کند، افراد وابسته به حاکمیت اظهار نظرهایی را در این باره مطرح کرده‌اند. برای اقتدارگرایان، نهم دی یک مناسبت تبلیغاتی برای اعلام پایان ناآرامی‌های پس از انتخابات است.

 


لاریجانی: پاسداشت ۹دی درس آموزی از آن برای پایداری نظام است

 

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز سه شنبه مجلس در نطق پیش از دستور روز ۹ دی را "یوم‌الله" خواند و گفت: رهبری فرمودند راهپیمایی ۹ دی تجلی قدرت خدا و ماندگار در تاریخ انقلاب است و به حق این گونه بوده است.

 

 

وی افزود: بعد از توطئه‌های مختلف خارجی و داخلی در اراده ملت تجلی یافت و در قیام ۹ دی فتنه سال ۸۸ خاتمه پیدا کرد.

 

 

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در طول تاریخ انقلاب، حرکت انقلابی ملت ایران همیشه سرنوشت‌ساز بوده است، این حرکت جوشان ملت بود که انقلاب اسلامی را به وجود آورد و با پیوستن ملت بزرگ ایران در جنگ بود که سرنوشت جنگ عوض شد، این قیام ملت بود که در ۲۳ تیر قائله ۱۸ تیر را ختم کرد و این بار قیام هنرمندانه ملت ایران در ۹ دی، طراحی دشمن را نقش بر آب نمود.

 

 

رئیس قوه مقننه ادامه داد: قیام ۹ دی درس‌های گرانقدر برای امروز و آینده ایران دربر دارد، رهبری معظم در تحلیل فتنه ۸۸ می‌فرمایند دشمنان ما تصور می‌کردند که با رحلت امام، آغاز فروپاشی این نظام کلید زده خواهد شد. آنها خیال می‌کردند امام که رفت به تدریج این شعله خاموش خواهد شد، بعد مراسم تشییع جنازه امام، آن احساسات مردم و حرکت عظیم مردمی در حمایت از کار عظیمی که خبرنگان کردند، آنها را مایوس کرد؛ یک برنامه‌ریزی ۱۰ ساله کردند. این تحلیل من است و قرائن آن را برای ما اثبات می‌کنند زیرا ۱۰ سال بعد امیدوار بودند نتیجه بدهد.

 

 

لاریجانی ادعا کرد: سال ۷۸ آن حوادث پیش آمد، آن کسانی که این حوادث را خنثی کردند، مردم بودند، روز ۲۳ تیر ماه ۷۸ مردم به خیابان‌ها آمده و توطئه دشمن را که سال‌ها برایش برنامه‌ریزی کرده بودند، در یک روز باطل کردند، آن روز گذشت؛ موج دوم باز یک برنامه ۱۰ ساله بود. در سال ۸۸ به نظرشان فرصتی به دست می‌آمد که به خواب و خیال خودشان، زمینه را آماده کرده و مردم هم مطالباتی داشتند. مردمی که وابسته به نظام هستند اما فکر می‌کردند که می توانند از این مطالبات مردمی استفاده کنند.

 

ذوالنور: جریان فتنه هنوز هم در قالب ادبیاتی خاص در کشور ادامه دارد

 

جانشین سابق نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران گفت: جریان فتنه هنوز هم در کشور وجود دارد و با ادبیاتی خاص و طرح مسائلی مبنی بر رفع حصر از سران فتنه خود را نشان می دهد.

 

به گزارش مهر، در مراسمی که برای "بزرگداشت سالروز ۹ دی" برگزار شده بود، ذوالنور گفت: از ابتدای انقلاب برخی جریانات خاص که با امام(ره)، انقلاب و جنگ زاویه داشتند در پی تضعیف امام(ره) و انقلاب بودند و از مسیر خود بازنگشتند.

 

وی ادعا کرد: در این میان ولایت در طول این سی سال همواره مظلوم بوده اما به دلیلی پایگاه مردمی همچنان مورد وثوق و علاقمندی مردم است و ریشه در میان مردم و اعماق جان آنها دارد.

 

جانشین سابق نماینده ولی فقیه در سپاه گفت: کسانی که ادعای مردمسالاری، جهوریت نظام، اتکاء به آراء ملت، آزادی بیان و قانون دارند قصد داشتند با تغییر قانون اساسی آقای هاشمی رفسنجانی را به عنوان پادشاه معرفی کنند و در آن هنگام هیچ صحبتی از میزان رأی ملت است و مردمسالاری در میان نبود.

 

ذوالنور مدعی شد: در مقطعی که اصطلاح طلبان به حکومت رسیدند از انجام هیچ جنایت هیتلری دریغ نکردند، چنانکه زمانی که کاندیدای ایشان در حوزه انتخابیه خلخال رد صلاحیت شد، طرفداران وی پیک نیک منفجر کردند و در خانه اعضای ناظرین مجلس خبرگان بمپ‌های دست ساز انداختند و این خانه‌ها و همچنین مدرسه علمیه این شهر توسط این افراد به آتش کشیده شد.

 

وی افزود: اینها همگی جنایت‌های هیتلری بود که اصطلاح طلبان مرتکب تک تک آنها شده اند و در دور دوم پیروزی آنها نیز با راه اندازی کارناوالهای شادی مدرسه‌های علمیه را به آتش می کشیدند.

 

 

همزمان برخی رسانه‌های داخلی از برگزاری تجمعاتی حکومتی برای "بزرگداشت" نهم دی خبر داده‌اند.

 

حمایت سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی از پیام اخیر میرحسین و بیانیه خانواده کروبی

Posted: 30 Dec 2014 03:41 AM PST

مسئولان نظام به خواسته‌های دلسوزان کشور پاسخ دهند، نه افراطیون خشونت‌طلب
جرس: سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران با صدور بیانیه ای از پیام اخیر میرحسین موسوی و بیانیه خانواده کروبی حمایت کرد و با تاکید بر پایان حصر غیرقانونی، نامشروع و مغایر با مصالح ملی، تصریح کرد: عدم تصمیم به پایان دادن حبس و حصر و یا برگزاری محاکمه قانونی و علنی آقایان موسوی و کروبی برپایه اصل ١۶٨ قانون اساسی بیش از آن که موجب بلاتکلیفی محصورین باشد حاکی از بلاتکلیفی و ناتوانی در حل نهایی و مدبرانه بحرانی است که بیش از پنج سال پیش بی‌کفایتی‌ها و زیاده‌خواهی‌ها برکشور تحمیل کرد و مردم باید همچنان هزینه‌ آن را بپردازند.

 

این حزب اصلاح طلب از مسئولان نظام خواست با درک صحیح از شرایط خطیر کنونی و مطالبات اجتماعی، راه را بر بحران‌آفرینی‌های کاذب افراطیون خشونت طلب که نتیجه‌ای جز تشدید شکاف‌ها و بحران‌ها و دورتر شدن هرچه بیشتر جامعه از نظام ندارد، ببندند و با اتخاذ مواضع صریح و شفاف به خواسته دلسوزان و علاقه مندان کشور پاسخ مثبت دهند.

 

متن کامل این بیانیه به نقل از سایت امروز به شرح زیر است :

 

بسم الله الرحمن الرحیم

ملت شریف ایران

جریان افراطی حاکم بلافاصله پس از پایان ماه صفر، با تبلیغات دستوری، هماهنگ و سراسری و استفاده از همه ظرفیت‌های رسانه‌ای رسمی و غیر رسمی به استقبال نهم دیماه رفته است. حجم سنگین و شگفت‌انگیز تبلیغات امسال به این مناسبت، که با تحریف‌ها و اتهام‌ها و تاریخ‌سازی‌های مزورانه‌ای به مراتب گسترده‌تر از سال‌های پیش همراه است، به روشنی حاکی از آن است که افراطیون حاکم پس از گذشت بیش از پنج سال و تغییر شرایط داخلی و خارجی کشور هنوز نتوانسته‌اند خود را از کابوس اعتراضات مسالمت آمیز میلیونی مردم به نتایج انتخابات مهندسی شده سال ۸۸ برهانند. در حالی که شخصیت‌های دلسوز دین و ملت اعم از مراجع و عالمان دینی، چهره‌های محبوب مردمی و اکثر احزاب و جریان های سیاسی اصلاح طلب و اصول‌گرایان معتدل، با توجه به شرایط تحول‌یافته داخلی پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ و نیز شرایط حساس منطقه‌ای و بین المللی و مهم‌تر از همه مذاکرات سرنوشت ساز هسته‌ای بر ضرورت وحدت و همبستگی ملی و رفع سریع شکاف‌های تنش آلود سیاسی داخلی تأکید می‌ورزند، جریان افراطی برخوردار از امکانات امنیتی و نظامی و قضایی همچنان پرطنین‌تر از گذشته بر طبل خشونت و ستیز و تفرقه می‌کوبد. برای فهم انگیزه این همه اصرار بر پراکندن تخم کینه و اختلاف و خشونت کافی است به اصلی‌ترین محورهایی که فعالیت افراطیون حول آن سامان یافته است توجه کنیم: مخالفت شدید و غیر مشروط با مذاکرات هسته‌ای و تلاش آشکار برای به شکست کشاندن مذاکرات،‌ مخالفت غیر مشروط با دولت روحانی و تلاش همه جانبه برای به شکست کشاندن اقدامات دولت در کاهش مشکلات داخلی که نشانه‌های بارز آن را در انبوه سؤال‌های راهیافتگان افراطی مجلس از وزیران، عدم رأی اعتماد به وزیران پیشنهادی رئیس جمهور، تبلیغات سازمانیافته صدا و سیما علیه دولت، فضاسازی‌ها و شایعه پراکنی‌ها و امواج تبلیغاتی منفی مستمر رسانه‌های وابسته به نهادهای امنیتی نظامی علیه دولت و بالاخره عناد و لجاجت آشکار در برابر مطالبات قانونی و مشروع که در توقیف روزنامه‌ها و دستگیری نویسندگان و هنرمندان و ممانعت از نمایش فیلم‌های سینمایی و استمرار احکام سنگین علیه فعالان سیاسی و روزنامه نگاران و … قابل مشاهده است، مهم‌ترین محورهای فعالیت افراطیون دلواپس طی دوسال اخیر را تشکیل می‌دهد. در این روزها نیز چنان که گذشت با موج تبلیغاتی سراسری تصنعی علیه جنبش اعتراضی سال ۸۸ و رهبران محبوب آن آقایان میرحسین موسوی و مهدی کروبی مواجه هستیم. مرور و تأملی کوتاه بر این مجموعه بیش از هر چیز حاکی از این حقیقت است که جریان افراطی ماجراجوی داخلی حیات خود را در ادامه وتعمیق بحران می‌بیند و استقرار فضای آرام، عقلانی و معتدل را برای خود سم قاتل می‌داند. حل بحران هسته‌ای موجب قطع درآمدهای رانتی میلیاردی می‌شود که به بهانه دور زدن تحریم‌ها طی دهه گذشته به جیب این جریان و همپیمانان و حامیانش در عرصه قدرت رسمی و غیر رسمی رفته است. حل و یا کاهش بحران اقتصادی و بهبود وضع معیشت مردم، ناکارآمدی و بی‌کفایتی این جریان و دولت‌های نهم و دهم تحت حمایت آن را برای افکار عمومی و حتی اقشار ناآگاه‌ جامعه بیش از پیش آشکار ساخته به حیات سیاسی این جریان برای همیشه خاتمه می‌دهد. حل بحران‌های اجتماعی فرهنگی و سیاسی داخلی و بازگشت آرامش و عقلانیت به جامعه و حاکم شدن شفافیت و جریان اطلاعات آزاد، حریم امن پستوهای تاریک و زاویه‌های پنهان توطئه و تخریب افراطیون قدرت‌پرست را روشن و حجم عظیم قانون‌شکنی‌ها، مظالم و سوء استفاده‌های آنان از قدرت طی سالیان گذشته را برملا خواهد کرد. مجموعه این دلایل و واقعیات کافی است تا افراطیون دلواپس را قانع کند که جز در بحران و تشدید آن امکان ادامه حیات ندارند. هجوم تبلیغاتی سازمانیافته و هماهنگ بی‌سابقه علیه اعتراضات به حق مردم در انتخابات سال ۸۸ و رهبران آن که این روزها شاهد آن هستیم، در همین چارچوب قابل تحلیل است. طراحان و گردانندگان این برنامه تبلیغاتی که به رغم ظاهر تهاجمی از دلهره و دلواپسی آن‌ها حکایت دارد، به دلسوزان و علاقمندان به ملک و ملت این پیام را می‌دهند که بیهوده برای حل و رفع عوامل تنش‌زا و بحران آفرین گذشته تلاش نکنند و به پایان حصر و آزادی زندانیان سیاسی و بازگشت آرامش و امید به جامعه دل نبندند. همچنین به آقای روحانی اعلام می‌کنند شرط بقای او و دولتش دست شستن از تعهدات و وعده‌های انتخاباتی و حرکت درچارچوبی است که بیش از هرچیز تضمین کننده منافع و قدرت افراطیون است.

سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران دلسوزانه و مشفقانه از مسؤلان عالی نظام می‌خواهد بادرک صحیح از شرایط خطیر کنونی و مطالبات اجتماعی، راه را بر بحران‌آفرینی‌های کاذب افراطیون خشونت طلب که نتیجه‌ای جز تشدید شکاف‌ها و بحران‌ها و دورتر شدن هرچه بیشتر جامعه از نظام ندارد، ببندند و با اتخاذ مواضع صریح و شفاف به خواسته دلسوزان و علاقمندان کشور پاسخ مثبت دهند.

سازمان ضمن حمایت از پیام اخیر آقای میرحسین موسوی و بیانیه بیت شریف کروبی، خواهان پایان یافتن حبس خانگی و حصر غیرقانونی، نامشروع و مغایر با مصالح ملی رهبران جنبش سبز است. به گمان ما عدم تصمیم به پایان دادن حبس و حصر و یا برگزاری محاکمه قانونی و علنی آقایان موسوی و کروبی برپایه اصل ١۶٨ قانون اساسی بیش از آن که موجب بلاتکلیفی محصورین باشد حاکی از بلاتکلیفی و ناتوانی در حل نهایی و مدبرانه بحرانی است که بیش از پنج سال پیش بی‌کفایتی‌ها و زیاده‌خواهی‌ها برکشور تحمیل کرد و مردم باید همچنان هزینه‌ آن را بپردازند.

سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران( شاخه خارج کشور)
۱۳۹۳/۹/۱۰

چهار سال زندان و شلاق برای آرش هنرورشجاعی

Posted: 30 Dec 2014 02:41 AM PST

جرس: «آرش هنرورشجاعی» روحانی وبلاگ نویس منتقد حکومت ایران، به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام وتوهین به رهبری، به ۴ سال حبس تعزیری، ۸۰۰ هزارتومان جریمه نقدی، ۵۰ ضربه شلاق و خلع لباس از روحانیت به صورت مادام‌العمر محکوم شد.

 

به گزارش سحام، هنرور شجاعی درحوزه علیه قم بازداشت و در دادگاه ویژه روحانیت مورد محاکمه قرار گرفته است.

 

وی در تیرماه ۱۳۹۱ به دلیل انتشار نامه سرگشاده درمورد دادگاه ویژه روحانیت، انتشار نامه این دادگاه به پزشکی قانونی و مصاحبه اش با سایت کلمه تفهیم اتهام شده است.

 

شجاعی به دلیل ابتلا به بیماری صرع و بیماری قلبی چندین مرتبه در زندان دچار صرع شده و به بهداری زندان انتقال پیدا کرده است.

 

این روحانی منتقد حکومت ایران، پس از زندان به بیماری صرع و مشکلات قلبی مبتلا شده است و چندین بار ازطرف زندان اوین در بیمارستان‌های مختلف بستری و ازطرف پزشکی قانونی برای وی نامه عدم تحمل کیفر نیز صادر شده است.

وکیل امیر حکمتی: پیشنهاد مبادله حکمتی با یک زندانی از طرف آمریکا

Posted: 30 Dec 2014 01:25 AM PST

جرس: وکیل امير حکمتی روز سه‌شنبه، ۹ دی، مدعی شد که دولت آمریکا از طریق دفتر حافظ منافع خود در ایران خواستار «مبادله» این شهروند ایرانی-آمریکایی زندانی در ایران با یک زندانی شده است.

 

محمود علیزاده طباطبایی، وکیل امیر حکمتی، در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم گفت: «هنوز پاسخی درخصوص این پیشنهاد به دفتر حافظ منافع آمریکا در ایران ارائه نشده است.»

 

به گفته آقای علیزاده طباطبایی، این درخواست به قوه قضائیه ایران ارائه شده است.

 

وی در پاسخ به این سوال که پیشنهاد آمریکا مبادله آقای حکمتی با چه فرد یا افرادی است گفت: «فعلاً مصلحت نیست نامی از طرف مقابل اعلام شود و اگر قوه قضاییه صلاح بداند، این موضوع را اعلام می‌کند.»

 

امير حکمتی در مرداد ۱۳۹۰ در حالی که، به گفته خود، برای ديدار با مادربزرگش به ايران سفر کرده بود به اتهام جاسوسی برای آمريکا بازداشت و به اعدام محکوم شد.

 

آمريکا اتهام جاسوس بودن او را تکذيب کرده است.

 

وی پس از محکوميت به اعدام در نهایت در دادگاه تجدید نظر به اتهام همکاری با دولت‌های متخاصم به ده سال زندان محکوم شد.

 

به گفته خانواده آقای حکمتی، وی از روز ۲۵ آذر سال جاری دست به اعتصاب غذا زده بود و روز سه‌شنبه، دوم دی، پس از وعده مقام‌های زندان اوين برای بررسی مجدد پرونده‌اش،‌ دست از اعتصاب غذا برداشت.

 

امیرحکمتی همزمان با اعتصاب غذای خود در نامه‌ای از باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا، خواست که همزمان با پیشرفت در مذاکرات اتمی با ایران او را نیز فراموش نکنند.

 

قبلًا خانواده امیر حکمتی به همراه دیگر مقامات بلندپایه، از جمله چند نماینده مجلس قانونگذاری، رئیس جمهور و وزیر خارجه آمریکا اظهار کرده‌اند که وی بی‌گناه بوده و خواستار آزادی این جوان ۳۱ ساله شده‌اند.

 

درحال حاضر سه شهروند شهروند ایرانی-آمریکایی در ایران زندانی هستند.

 

به گزارش رادیوفردا، جان کری، وزير امور خارجه آمريکا، روز جمعه، هفتم شهريورماه، خواستار آزادی امير حکمتی، سعيد عابدينی و جيسون رضائيان شده بود.

 

سعيد عابدينی، کشيش تبشيری ۳۴ ساله، شهروند آمريکا و از تبار ايرانی ا‌ست؛ او در سفری به ايران به خاطر «راه‌اندازی کليساهای خانگی» و به اتهام «اقدام عليه امنيت ملی» به هشت سال زندان محکوم شد.

 

جيسون رضاييان، خبرنگار روزنامه واشینگتن پست در ايران، نیز از ۳۱ تيرماه هم‌چنان در بازداشت به سر می‌برد.
 

استمداد ۴۵ زندانی امنیتی سیاسی منتقل شده از بند ۳۵۰ از دبیرکل سازمان ملل

Posted: 29 Dec 2014 11:34 PM PST

جرس: دهها تن از زندانیان سیاسی - امنیتی بند ۳۵۰ زندان اوین که تابستان گذشته به به زیر زمین قرنطینه بند ۷ زندان اوین منتقل شده و در شرایط سخت و غیر انسانی نگهداری می شوند ، در نامه ای به دبیرکل سازمان ملل ، شورای حقوق بشر این سازمان و چند نهاد حقوق بشری ، خواستار کمک به بهبود شرایط خود شدند.

 


به گزارش جرس، در این نامه که توسط ۴۵ زندانی سیاسی و امنیتی، از جمله امید کوکبی و مهدی ساجدی فر از نخبگان علمی کشور، حمیدرضا درخشنده، امیر میرزا حکمتی امریکایی ایرانی تبار، سالار ستوده از دراویش گنابادی ، دکتر اسدالله اسدی ، اسماعیل برزگری و رسول حیدرزاده از فعالان قومی آذربایجان ، یعقوب ملکی ، بهزاد عباسی و امیر درستی از خلبانان نیروی هوایی ارتش و مجید محمدی معین روزنامه نگار، امضا شده ، نسبت به شرایط غیر انسانی خود در زندان اعتراض شده است.


این عده که شامل متخصصان رشته های مختلف ، کارکنان ارشد نهادهای امنیتی و سیاسی ، فعالان قومی و اتباع خارجی هستند ، در دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد به اتهام ارتباط با دولتهای خارجی و نهادهای علمی و تخصصی ، متهم و در دادگاه انقلاب و بدون طی مراحل دادرسی عادلانه به حبس های از ۵ تا ۲۰ سال محکوم شدند.


این زندانیان در نامه خود ،نگهداری در محیط نمور و مرطوب، بدون نور ، نبود هواخوری ، تغذیه نامناسب و عدم اجازه برای تغذیه تکمیلی ، نبود بهداشت و فشارهای روانی را به مثابه شکنجه ای افزون بر حکم محکومیت ناعادلانه خود خوانده و خواستار توجه نهادهای حقوق بشری به این موضوع شده اند.


این زندانیان گفته اند ، در سالهای گذشته تحت عنوان فعالیت سیاسی و مدنی ، با توجیه جلوگیری از فرار مغزها ، به بهانه ورود به حوزه اقتصادی مشترک بانهادهای نظامی و شکستن انحصار توسعه نهادهای درگسترش مناسبات مدنی و همچنین مقابله با گرایش های قومی و فرهنگی گرفتار پرونده سازی و محکومیت ها ناعادلانه شده اند و اکنون مجبورند ، سالها را در شرایط غیر انسانی در زندان سپری کنند.

پس از حمله به بند ۳۵۰ زندان اوین و همراهی این زندانیان با زندانیان سیاسی ، مسولان زندان دست به انتقام جویی زده و علاوه بر محدود کردن امکانات و حقوق این زندانیان ، استفاده از امتیازات و حقوق زندانیان عادی را نیز از انان دریغ کرده اند.

این زندانیان، از دبیرکل سازمان ملل متحد و نهادهای حقوق بشری خواسته اند تا جمهوری اسلامی را به رعایت حقوق انسانی انها و عمل برابر قواعد و پروتکل های حقوق بشری ، ترغیب کنند.

 

اسامی زندانیان معترض به نقض حقوق انسانی در زندان اوین

 

۱_ سالار ستوده از دراویش گنابادی و کارشناس انرژی اتمی
۲_ چاری محمد مرادف ، تبعه ترکمنستان دانشجوی دانشگاه تهران
۳- محمد شیرزاده، تبعه قزاقستان مدیر شرکت اکتشاف و استخراج طلا
۴- عبدالستار شیخ ،ذتبعه پاکستان و دانشجوی دکترای هنر
۵- حمید بابایی، دانشجوی کارشناس ارشد اقتصاد از دانشگاه بروکسل
۶- امیر ساسانی ، کارشناس ارشد لیزر از اکراین
۷- بهنام معنوی ، معاون مدیرکل شورای عالی امنیت ملی
۸ - شاهین دزفولی ، کارشناس اسبق معاونت اطلاعات، وزارت اطلاعات
۹ - احمد قره چه ، معاون دادستان شیراز و از اعضای ارشد سپاه
۱۰ - علی عسگری ، کارشناس ارشد ادبیات روسی و مترجم وزارت دفاع
۱۱- رضا سمیعی منفرد ، بازرس ارشد بانک مرکزی و افشا کننده فساد ۳ هزار میلیاردی
۱۲- محمدرضا یزدانپرست ، معاون اسبق مدیر کل حراست خبرگزاری ایرنا
۱۳- جعفر شاکری ، مدیر شرکت واردات الکترونیکی و همکار سازمان انرژی اتمی
۱۴_ علی اعلایی ، مهندس ساختمان و پیمانکار دهکده المپیک قطر
۱۵- کمال فروغی
۱۶_ حمید زندی فر ، معاون مدیر کل اکتشافات وزارت نفت
۱۷- امید کوکبی ، نخبه علمی از دانشگاه تگزاس امریکا ، متخصص لیزر و برنده جایزه حقوق بشری ساخاروف
۱۸_ مهرداد سرجویی ، مسول سایت مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت
۱۹_ مرتضی خزانه داری ، مهندس الکترونیک و مدیر ارشد بورس ایران
۲۰ - بهزاد عباسی خلبان برجسته نیروی هوایی ارتش
۲۱ - یعقوب ملکی خلبان برجسته نیروی هوایی و فرمانده پایگاه هوایی شمال غرب
۲۲_ امیر درستی خلبان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی
۲۳ - عباس اوغر ، جراح و دندانپزشک و از معاودین عراقی
۲۴- مرتض رحیم طایفه ، سرهنگ ارتش
۲۵ - کامیار ثابتی صنعت ، متخصص شبکه های کامپیوتری و مشاور سازمان هوا فضا
۲۶ - کیاوش صبوری ، جراح و متخصص اطفال ، استاد دانشگاه باکو
۲۷ - اسماعیل برزگری ، دندانساز و موسیقی دان و فعال قومی آذربایجان
۲۸_ رسول حیدرزاده موسیقی دان و فعال قومی اذری ، خواننده مطرح اذربایجان
۲۹ - حمید رضا مهاجرانی ، دکترای ادبیات عرب ، کارمند ارشد رایزنی فرهنگی ایران در قطر
۳۰ - ایمان صیرفی ، هکر و متخصص سایبری
۳۱ - مهرداد پناهی دکترای فیزیک و کارمند سازمان انرژی اتمی
۳۲- علی امینی ، دیپلمات و رایزن اقتصادی ایران در لندن
۳۳_ علیرضا علیخانی معاون مدیر کل شرکت زیرساخت مخابرات ایران
۳۴- محمد مهدی ساجدی فر ، دانشجوی دکترای ژنتیک و نخبه علمی
۳۵- احسان امیری ، دکترای فیزیک با تخصص لیزر
۳۶- مجید محمدی معین ، روزنامه نگار و مدیر تنها شرکت ایرانی جذب حامیان مالی و معنوی از فعالان ستادی انتخابات ۸۸
۳۷- همایون روستایی ، کاردار ایران در روسیه ، المان ، تایلند و فنلاند و کارشناس ارشد میز اروپا در وزارت خارجه
۳۸ - اسد الله اسدی ، پزشک و از فعال قومی اذربایجان
۳۹ - حمید رضا درخشنده ، کارشناس مخابرات و تکنیسین ممتاز مهندسی مخابرات
۴۰- داوود اسدی ، معاون حفاظت فرودگاه مهرآباد
۴۱- امیر میرزاحکمتی ، درجه دار نیروی دریایی ایالات متحده امریکا
۴۲- غلامرضا حسینی ، کارشناس ارشد کامپیوتر و مدیر شرکت مشاور ای تی
۴۳- فرهاد اطلسی، کارشناس ارشد علوم سیاسی ، کارمند اسبق نخست وزیری و کارشناس وزارت خارجه
۴۴- محمد سرابی ، کارمند معاونت اقتصادی وزارت اطلاعات ، افشاگر فساد مالی مدیران در مورد بازاریابی شبکه ای
۴۵- شاهین دادخواه ، عضو اسبق هیات مذاکره کننده هسته ای و مشاور حسین موسویان
 

پاسخ تاجزاده به روزنامه رسالت: تفسیر استبدادی از اسلام، بهترین خدمت به آمریکا و اسرائیل است

Posted: 29 Dec 2014 11:13 PM PST

جرس: سید مصطفی تاجزاده در پاسخ به سرمقاله ای که یک ماه قبل روزنامه رسالت علیه وی منتشر کرد، جوابیه ای را برای این روزنامه ارسال کرد که این روزنامه ی مدعی اصولگرایی برخلاف قانون از انتشار آن خودداری کرد.

 

به گزارش کلمه، تاجزاده در پاسخ خود تصریح می کند که به اسلام و نظام باور دارد اما با قرائتی غیر از تفسیر استبدادی جناح حاکم. او در متنی که در پاسخ به رسالت نوشته، تصریح می کند که به چگونه نظامی باور دارد، و نشان می دهد که چگونه تئوریسین های استبداد دینی در عمل به دشمنان جمهوری اسلامی خدمت می کنند.

 

متن کامل این پاسخ که روزنامه رسالت از انتشار آن خودداری کرده، در ادامه می آید:

به نام خدا

مدیر مسئول محترم روزنامه رسالت

با سلام

در سرمقاله ۱۲ آذرماه آن روزنامه محترم این جانب را «منحرف سیاسی» خوانده و متهم کرده اید که از «اسلام و نظام و امام» فاصله گرفته ام و به همان میزان به «انگلیس و آمریکا و رژیم صهیونیستی» نزدیک شده ام. خواهشمند است براساس قانون مطبوعات پاسخ زیر را به اتهامات فوق منتشر فرمایید:

الف) من به اسلام رحمانی ایمان دارم که برای همه انسان ها صرف نظر از عقیده، نژاد، جنسیت و طبقه، کرامت ذاتی و در نتیجه حقوق سلب ناشدنی قائل است و حکومت کردن براساس ترس را نه حکم شارع که شیوه ستمگران می داند. اسلام ناب محمدی که به باور من همان قرائت علوی است، توجیه گر استفاده از استانداردهای دوگانه به ویژه در عصر ارتباطات و جهانی شدن نیست و به پیروانش اجازه نمی دهد محدودیت هایی را که علیه خود برنمی تابند بر دیگران تحمیل کنند و حقوقی را که برای خود مسلم می شمارند از سایرین دریغ دارند. من به اسلام عادلانه و اخلاقی معتقدم که دروغ گفتن را برای شکست دشمن و کسب قدرت جایز نمی داند و ایراد تهمت و افترا را به مخالفان خود به بهانه بدعت گذاری مجاز نمی داند. امر به معروف و نهی از منکر را ضامن آزادی های مدنی و سیاسی در نقد جامعه و حکومت می بیند و آن را هرگز به پوشش جوانان به خصوص دختران تقلیل نمی دهد و مسئولیت اجرایش را به نظامیان وانمی گذارد. به این ترتیب من با اسلام مخالف حقوق بشر و حقوق شهروندی میانه ای ندارم و اسلام منهای حقوق به اضافه دروغ مصباحی را دینی نمی دانم که بزرگان ما پیش از پیروزی انقلاب آن را معرفی و تبلیغ می کردند.

ب) من به نظامی که آیة الله خمینی در نوفل لوشاتو به ایرانیان وعده داد هم چنان معتقدم و مهم ترین انتقادم به جناح حاکم آن است که چرا با ارائه تفسیری استبدادی از اسلام، نظام، قانون اساسی و ولایت فقیه فرسنگ ها از آن مواعید فاصله گرفته است. به نظر من به همین دلیل است که اجرای کامل و بدون تنازل قانون اساسی مطالبه اکثریت قاطع ملت، شامل اصلاح طلبان می باشد. به هر رو در نظام مورد قبول من:

۱- ولایت فقیه مانع استقرار دیکتاتوری می شود نه این تنگ نظرترین و افراطی ترین افراد و گروه ها اجازه یابند به نام منویات رهبری محدودیت های غیرقانونی رو به تزاید عمدتا خودسرانه ای را به مردم تحمیل کنند.

۲- دستگاه های منصوب رهبری حافظ حقوق ملتند نه این که شورای نگهبان، قوه قضائیه، سپاه و صدا و سیما هم چون یک حزب تمام عیار عمل کنند.

۳- مبارزه با فساد در همه ادوار لازم است نه این که در یک دولت از دادگاهی سریال تلویزیونی ساخته به طور منظم پخش کنند و در دولت دیگر کش دادن رسیدگی به فساد را مضر بدانند و محکوم کنند.

۴- مدیریت توأم با ریخت و پاش همواره نادرست محسوب می شود نه این که در یک مقطع ثروت بادآورده خوانده شده با شدیدترین روش با آن برخورد شود و در مقطعی دیگر آن را مدیریت جهادی خوانده به مجریانش پاداش دهند.

۵- رقابت سیاسی آزاد به رسمیت شناخته می شود نه این که یک جناح خودی خوانده شده از انواع رانت ها و نیز مصونیت مطلق قضائی بهره مند شود و در مقابل منتقدان قانون گرا از بدیهی ترین حقوق خویش محروم گردند.

۶- برپایی انتخابات آزاد و سالم را حق همه ملت هاست و مطالبه آن در ایران خواست دشمن خوانده نمی شود.

۷- حق وتو در همه جا ناعادلانه تلقی می شود نه آن که در شورای امنیت سازمان ملل آن را محکوم کرده و در شورای نگهبان مورد تمجید قرار دهد.

۸- ایجاد سیستم تک صدایی و فضای امنیتی در همه جا غیرقابل قبول است نه آن که تحمیل آن به هم وطنان را لازم بداند.

۹- تحمیل یک سبک زندگی خاص برای همه شهروندان دنیا مذموم است نه این که در فرانسه و ترکیه محکوم و در ایران مجاز و ضروری باشد.

۱۰- راهبرد «برد برد» کم هزینه ترین و مسالمت آمیزترین روش برای دست یابی به اهداف ارزیابی می شود نه این که دنبال نرمش قهرمانانه در خارج و مشت و مال جانانه در داخل باشد.

۱۱- حمله به دانشجویان مطلقا زشت و مذموم است نه این که در همه جای دنیا جز ایران از آن به بدی یاد شود و در ایران هر چند سال یک بار بدان اقدام شده ضرورت آن به انحاء مختلف توجیه شود.

۱۲- سخن گفتن با احترام و تکریم همیشه پسندیده است نه آن که برای جهانیان توصیه شود و از شهروندان خود دریغ داشته شود.

۱۳- ایفای نقش دادستان، هیأت منصفه، قاضی و مجری قانون توسط یک فرد یا نهاد در همه جا خطرناک تلقی می شود نه آن که در کشور خود عین عقلانیت و عدالت اعتبار شود.

۱۴- تجمع قدرت و ثروت و رسانه همواره مخاطره آمیز است نه این که در دنیا غلط و فسادانگیز پنداشته شود و در ایران لازم.

عملکرد طالبان، داعش و بوکوحرام و … روشن کرده است که تکفیری ها اعم از شیعه و سنی به رغم شعارهای پرطمطراق و ضد غربی خود بیشترین تقارب فکری را با جناح جنگ طلب در غرب و نیز با جنگ سالاران اسرائیلی دارند. در حقیقت اتهامات توسعه طلبان خارجی علیه اسلام، همان ادعاهای خوارج مسلکان مدعی است. افزون برآن همین جریان جاهل و تنگ نظر با ترسیم چهره ای قرون وسطایی از دین مبین و نیز از مسلمانان، بهترین بهانه و فرصت را برای انجام شریرترین اقدامات به بنیادگرایان غربی و اسرائیلی – دین مدار یا سکولار – فراهم آورده است. در ایران نیز کسانی که استبداد دینی را تئوریزه می کنند، ملت را نالایق می خوانند و مدعی هستند لیاقت رهبر را ندارند، دموکراسی را غذایی مسموم معرفی می کنند و کشتار سه هزار دانشجو در میدان تیان آن من را مرهم شفابخش دردهای چین می نامند، به نام مقابله با اسلام هراسی، آزادی هراسی پیشه کرده اند و اکنون نیز هم سو با جنگ افروزان عالم در تلاشند که مذاکرات ایران با ۵+۱ به شکست بینجامد تا تداوم اختناق و کاسبی تحریم ممکن شود، در عمل و نظر بیشترین نزدیکی را با «انگلیس، آمریکا و رژیم صهیونیستی» دارند و بیشترین خدمت را به آنان می کنند.

با تشکر
سید مصطفی تاجزاده
۲۰/۹/۹۳

سازمان بازرسی برداشت از صندوق توسعه را رد کرد

Posted: 29 Dec 2014 11:13 PM PST

اختلاف نظرها درباره گزارش دیوان محاسبات بالا گرفت
جرس: رییس هیات نظارت بر نحوه برداشت از صندوق توسعه ملی کشور، ادعاهای انتشار یافته مبنی بر برداشت از این صندوق توسط دولت را بی اساس خواند.




به گزارش فرارو، «ناصر سراج» رییس سازمان بازرسی کل کشور عصر دوشنبه در جلسه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی با اشاره به اتهام مطرح شده علیه دولت مبنی بر برداشت 4.1 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی، گفت: «من به عنوان رییس هیات نظارت بر نحوه برداشت از صندوق توسعه ملی کشور، تاکید می کنم که هیچ برداشتی از صندوق صورت نگرفته و صندوق حتی یک دلار هم کسری ندارد.»

 

از چند روز گذشته ادعاهایی در باره اقدام دولت در برداشت از این صندوق مطرح شده که رسما توسط مقامات و نهادهای مسئول در این زمینه رد شده است.

 

معاون اول رییس جمهوری نیز در این جلسه گفت: «متاسفانه عده ای تلاش می کنند با توسل به مطالب غیر واقع، در رابطه دولت و مجلس تنش ایجاد کنند، اما دولت تدبیر و امید از ابتدا بر این موضوع اصرار داشته که رابطه قوای مجریه و مقننه باید در بهترین سطح قرار داشته باشد.»

 

جهانگیری گفت: «مدعی شده اند دولت 4.1 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برداشت کرده است که کذب است و اشاعه کذب موجب پیگرد قانونی است.»

 

به گفته معاون اول رییس جمهور"در حالی که همه مقامات مسوول به صراحت این برداشت را نفی می کنند و بانک مرکزی که مسوول نگهداری حساب های صندوق توسعه ملی است، اعلام می کند که برداشتی صورت نگرفته و رییس صندوق توسعه ملی نیز اظهار می دارد که برداشتی از حساب های آن صندوق انجام نشده است، اصولا چگونه می توان در عدم برداشت دولت از صندوق توسعه ملی تردید کرد؟"

 

ادعای مربوط به برداشت از صندوق ذخیره ارزی در روزهای اخیر از سوی بعضی نمایندگان مجلس و با استناد به گزارش دیوان محاسبات مطرح شده است.

 

از جمله احمد توکلی، نماینده تهران، دولت را متهم کرده بدون طی شدن روند قانونی از صندوق توسعه ملی - محل ذخیره مازاد درآمدهای نفتی - برداشت کرده است.

 

پس از انتشار گزارش دیوان محاسبات و اظهارات احمد توکلی، محمد باقر نوبخت سخنگوی دولت این گزارش را رد کرد و گفت که مدعیان باید عذر خواهی کنند.

 

این سخن نوبخت با واکنش انتقادی مجلس روبه رو شد.

 

دولت علاوه بر این که گزارش دیوان محاسبات را در می کند می گوید که مجلس نباید گزارش محرمانه را منتشر می کرد. اما علی لاریجانی رییس مجلس معتقد است که مجلس در این باره کار غیرقانونی انجام نداده است.

 

دو روز پیش نیز علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی درباره برخی اظهار نظرهای اقتصادی هشدار داده بود.

 

ماجرا چیست؟

گزارش دیوان می‌گوید که دولت ابتدا مبلغ ۴.۱ میلیارد دلار را که در ازای فروش میعانات گازی از یک شرکت واسطه فروش طلب داشته، از حساب صندوق توسعه ملی برداشته، اما این طلب بعدا از منابع ارزی بانک مرکزی تسویه شده است.

 

به گفته دیوان محاسبات، معادل ریالی این مبلغ به خزانه رفته و پس از اعمال کسورات قانونی، به ردیف های بودجه اختصاص داده شده است. دیوان محاسبات سه ایراد به این کار دارد. اولا می گوید که برداشت دولت، چه از صندوق توسعه ملی و چه از منابع ارزی بانک مرکزی برای این منظور غیر قانونی بوده است. ثانیا طلب مربوط به فروش میعانات گازی هنوز توسط شرکت واسط به بانک مرکزی بازپرداخت نشده است. ثالثا اگر دولت می خواست از منابع ارزی بانک مرکزی استفاده کند، می بایست ارز را در بازار بفروشد و پس از جمع آوری معادل ریالی آن از بازار، آن را به بودجه اختصاص دهد، اما این کار را نکرده و در نتیجه به تورم دامن زده است.

 

اما دولت می گوید که کارش "برداشت از صندوق توسعه ملی" نبوده است. مقامات دولتی می‌گویند که در شرایط تحریم، امکان انتقال پول فروش نفت و میعانات گازی به راحتی برای آنها امکان‌پذیر نیست و در شرایط اضطراری ناچار به استفاده از منابع داخلی هستند تا بعدا پول حاصل از فروش محصولات نفتی را به داخل منتقل و بدهی‌ها را تسویه کنند.

 

آخرین دفاعیات اکبر امینی در دادگاه انقلاب

Posted: 29 Dec 2014 10:59 PM PST

جرس: آخرین جلسه دادگاه اکبر امینی ارمکی از فعالان جنبش سبز صبح روز دوشنبه در دادگاه انقلاب تهران برگزار شد.

 

به گزارش کلمه، آخرین جلسه محاکمه اکبر امینی ارمکی دوشنبه ۸ دی ماه در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.

 

در ان جلسه، وکیل مدافع امینی با تاکید بر لزوم تجمیع پرونده های این زندانی سیاسی و اجتناب از صدور احکام تکراری، به طرح دفاعیات خود پرداخت و آخرین دفاع این زندانی سیاسی سبز نیز اخذ شد.

 

شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب وعده داده که ظرف بیست روز آینده رای را صادر کند. اکبر امینی ارمکی از خردادماه ۹۲ در حبس است.

 

نامه‌ ۳۰ هنرمند تئاتر به وزیر ارشاد:وعده‌ی رئیس‌جمهور محقق نشد

Posted: 29 Dec 2014 10:59 PM PST

بحران برنامه و عزل و نصب‌های فراوان در تئاتر
جرس: جمعی از هنرمندان تئاتر در پی‌ آنچه ادامه روند بی‌برنامه و آزمون و خطای حاکم بر جریان هنرهای نمایشی کشور عنوان کردند در نامه‌ای خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، روشن شدن وضعیت آشفته حاکم بر این عرصه را خواستار شدند.



به گزارش ایلنا، در متن بیانیه هنرمندان تئاتر خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آمده است:

 

وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی

جناب آقای دکتر علی جنتی
با سلام

احتراما به استحضار می‌رساند ما دست اندرکاران هنر تئا‌تر از تمام صنوف، پیرو نصب و عزل‌های پی درپی، و مبنی بر آزمون و خطا که طی سالیان سال جز خسران و ویرانی، هدر رفتن سرمایه‌های مادی و معنوی، به انزوا کشاندن هنرمندان، عدم رشد کمی و کیفی تولید تئا‌تر، ایجاد یاس و ناامیدی، و عدم امنیت شغلی حاصل دیگری نداشته، ‌مطالبات جمعی خویش را به شرح ذیل اعلام می‌کنیم:

الف‌ ـ جناب آقای وزیر چرا سرپرست؟ چند ماهی است که درگوشه و کنار، زمزمه‌های عزل و نصب مدیریت مرکز هنرهای نمایشی سر زبان‌ها ست. قطعا این امر، اتفاق غیرمترقبه نبوده که حضرت عالی و دیگر مدیران ارشد در شرایط ویژه قرار گرفته باشید، و اکنون برای جبران مافات سرپرست انتخاب بفرمایید. این حکایت از آن است که در تئا‌تر مقوله به نام مدیریت بحران و برنامه ریزی کلان مفهومی نداشته و زندگی و حرفه هنرمندان این وادی شوخی قلمداد می‌شود.

جناب آقای وزیر لطفا بفرمایید شاخصه‌های شما و معاونت محترم هنری برای انتخاب یک مدیر مطلوب چیست؟ آیا مدیرت مستعفی این ویژگی‌ها را دارا نبوده است آیا ایشان از سختی کار در این شاخه هنری اطلاعی نداشتند؟ آیا سخنان ایشان در باره وضعیت بحرانی مرکز هنرهای نمایشی، دخالت در امور مدیریتی و... صحت دارد؟ چه برنامه‌هایی از طرف ایشان به معاونت هنری و حضرت عالی بر‌ای برون رفت تئا‌تر از این محاق ارائه گردید که در انتخابشان حتی لحظه‌ای تردید نکردید؟ چرا هیچ‌گاه تعاملی صحیح و یک آسیب‌شناسی اصولی و مثمرثمر بین هنرمندان تئا‌تر تهران و غیر تهرانی با مدیران صورت نمی‌گیرد؟

ب ـ جناب آقای وزیر، لطفا بفرمایید در این دو سال برای تحقق وعده‌ای که رئیس جمهور محترم جناب آقای روحانی، مبنی بر سازمانی شدن مرکز هنرهای نمایشی دادند چه اقدامات اصولی صورت گرفته است؟ آیا همین امر، ‌جز دلایل استعفای مدیریت مرکز هنرهای نمایشی نیست که در بندهای ۱، ۲، ۴و ۵ متن استعفانامه خویش به آن اشاره کرده‌اند؟ یعنی: عدم شفافیت بودجه و تخصیص‌های اداره کل هنرهای نمایشی؛ عدم شفافیت مجاری و نحوه هزینه کردن مبالغی که به هنرهای نمایشی تعلق می‌گیرد؛ عدم تخصیص بودجه حمایتی گروههای نمایشی که منجر به تشکیل نشدن شورای حمایت شده؛ و عدم تخصیص بودجه مصوب گروههای نمایشی شهرستان‌ها؟

ج ـ و اضح و مبرهن است که معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، می‌بایست مشاور یا مشاورانی داشته باشد. چرا در طول بیست سال گذشته این مشاوران به صورت پنهان عمل کرده و هیچ‌گاه معرفی نمی‌شوند؟ معاونت‌های محترم پیشین‌گاه اعلام می‌کردند که با یک جمع مشاوره می‌کنند که این دروغی بیش نبوده و نیست.

آیا وقت آن نرسیده که دولت تدبیر و امید در جهت شفاف سازی گام‌های موثری بردارد و این نقطه تاریک را از اذهان بی‌اعتماد هنرمندان تئا‌تر پاک کند؟ طرح استقرار گروههای نمایشی در شهرهایی غیر از تهران از کدام مشاوره و کار‌شناسی حساب شده برخاسته، و اکنون در سرنوشت حرفه‌ای هنرمندان غیر تهرانی چه نقشی دارد؟

بنیاد ادبیات نمایشی با صرف بودجه‌های کلان چه را می‌بایست فقط برای یک دوره طراحی و برنامه ریزی شود؟ اردیبهشت تئا‌تر کجاست؟ برنامه کارگروه آموزش جامع تئا‌تر در شهرستان و چندین پروژه بی‌سرانجام دیگر چه شد؟ برگزاری جشنواره ریز و درشت از آبشخور کدام مشاوران بر می‌خیزد؟ چرا می‌بایست یک مدیر نا‌آگاه به خود اجازه دهد بی‌کار‌شناسی بر بام تئا‌تر شهر سالن کاذب ساخته شود و در کمتر از یک ماه با اعتراض سازمان میراث فرهنگی و هنرمندان همه چیز برچیده شود؟ چرا می‌بایست مدیران بعدی تیشه بردارند و دیوار فرو بریزند و به فرموده عقل خویش سالن کارگاه نمایش را آباد کنند که در بازسازی میلیاردی بعدی آن مکان تبدیل سرویس بهداشتی شود؟ این همه اتلاف هزینه از کدام مدیریت، ‌مشاوره و برنامه صحیح ناشی می‌شود؟ بودجه کلانی که صرف ساخت سالن غیر استانداردی مانند تالار حافظ می‌گردد که نه از وضعیت سرمادهی، گرمادهی، آکوستیک و جایگاه مناسبی برای تماشاگران در آن نشانی دیده می‌شود نه از مدیریتی بهره ور که به وضعیت بحرانی معیشت هنرمندان توجهی داشته باشد؛ هنگامی که شنیده می‌شود از بابت فیلمبرداری نمایش‌ها مبالغی زیادی از گروه‌ها مطالبه می‌کنند و یا چک تضمینی جهت اجاره تالار دریافت می‌نمایند. جالب‌تر آنکه مسئولان می‌خواهند تالار حافظ را ویران کرده و سالن با کیفیت تری بجای آن بسازند این آزمون و خطا تا کی؟ تا کجا...؟

جناب آقای وزیر آیا صحت دارد که مجموعه تئا‌تر شهر، این نگین پایتخت قرار است زیر مجموعه بنیاد رودکی قرار بگیرد؟ آیا از عواقب چنین طرح و ایده‌ای آگاه هستید؟ سیاستهای راهبردی مجموعه بنیاد رودکی در طی این سال‌ها، صرفا در آمد زایی، ‌بی کمترین توجه به ارزشهای هنری آثار بوده؛ آیا تئا‌تر قرار است در مارتن مرگ با هنر - صنعتی مثل سینما قرار بگیرد؟ یعنی: بفروش تا زنده بمانی! پس وظیفه دولت چیست؟ نگاه پایدار و چشم انداز فرهنگی کجاست؟

بماند مصیبتی همچون تجاری شدن تئا‌تر و مافاتی که با خود برای فرهنگ و فرهنگ‌سازی کشور به دنبال خواهد داشت؛ آن هم به نام تئا‌تر اقتصادی یا اقتصاد تئا‌تر. همچنین اضافه شدن سالن‌های نمایشی که تا امروز نشانی از آن دیده نشده و حتی برنامه‌ مشخصی برای سالن‌های موجود نیز وجود ندارد.

حکایت تئا‌تر امروز ما،‌‌ همان حکایت شیر بی‌یال و دم و اشکمی است که به هر چیزی شبیه است الا به شیر یا به تئا‌تر. و این ناشی از آن است که وظیفه مسئولان در قبال هنرمندان و وظیفه هنرمندان در قبال مسئولان و در قبال خویش و تئا‌تر گمشده؛ ما می‌دانیم که هیچ مدیری قادر به شق القمر نیست، مگر آنکه هنرمندان از مطالبات شخصی و عافیت طلبی دست برداشته و حقوق جمعی همکارانشان را حقوق خویش بدانند. دو مرکز هنرهای نمایشی و خانه تئا‌تر، پشتیبان و همراه هم باشند و نه مخالف وبرابر هم و...

جناب آقای وزیر، سخن آخر آنکه از اشتباهات گذشته پند گرفته و دست به خطای دانسته نزنید که اولی گناه است و دومی جنایت امید به توفیق شما و همکارانتان؛ و روزهای عادی برای تئا‌تر کشور.

فریندخت زاهدی ـ محمود رضا رحیمی ـ حمید رضا آذرنگ ـ کوروش نریمانی ـ نادر برهانی مرند ـ دکتر حسین فرخی ـ ایوب آقاخانی ـ منوچهر شجاع ـ رضا صابری ـ آزاده انصاری ـ رضا مهدی زاده ـ بهناز نازی ـ ماریا حاجیها ـ یعقوب صباحی ـ داریوش موفق ـ آرش پارساخو ـ دکتر حمیدرضا افشار ـ حمیدرضا نعیمی ـ ادنا زینلیان ـ سعید اسدی ـ منیژه محامدی ـ محمدرضا زندی ـ رحیم نوروزی ـ هدایت هاشمی ـ هادی عامل هاشمی ـ سارا اسکندری ـ محمد اسکندری ـ سیاوش چراغی پور ـ سیاوش لطفی ـ عبداله برجسته ـ علی حاتمی نژاد...