جنبش راه سبز - خبرنامه

جنبش راه سبز - خبرنامه


نوسان‌های نفت و دلار؛ دولت نمی‌تواند تحمل کند

Posted: 22 Dec 2014 09:55 AM PST

نیلوفر زارع
جرس: شاید دولت ناگزیر شود قیمت پیش‌بینی شده برای نفت در بودجه سال آینده را پایین‌تر بیاورد. قیمت نفت در حال حاضر به کمتر از ۶۰ دلار در هر بشکه رسیده است اما دولت قیمت ۷۲ در هر بشکه را برای بودجه سال آینده پیش‌بینی کرده است.  

برآوردهای تحلیلگران بازار نفت این است که قیمت بیش از این سقوط نخواهد کرد اما نمی‌توان به این برآوردها مطمئن بود. زمانی که قیمت به حدود ۷۰ دلار رسیده بود نیز برآوردهایی از این دست به وفور مطرح می‌شد ولی نفت علیرغم همه تحلیل‌ها به سقوط خود ادامه داد.

 

احتمال تجدید‌نظر در پیش‌بینی قیمت نفت


حسن روحانی حق دارد که از این سراشیبی قیمت نفت عصبانی باشد. او با در نظر گرفتن این اوضاع موفق نخواهد شد برنامه‌های اقتصادی‌اش برای سال آینده را محقق کند. کسری بودجه گریزناپذیر است و دولت چاره‌ای جز این ندارد که بسیاری از برنامه‌های عمرانی را معلق نگه دارد. رییس‌جمهوری ایران اعتقاد دارد که کاهش قیمت نفت حاصل معادلات طبیعی در بازار نیست بلکه ناشی از اراده سیاسی بعضی از کشورهاست. او روز ۱۹ آذر گفت که « کاهش قیمت نفت توطئه‌ای علیه مردم منطقه و مسلمانان بوده که نفع آن صرفاً برای برخی دیگر از کشورها می باشد.» حالا دلیل این کاهش هر‌چه که باشد برای دولت راهی نمی‌ماند جز این که بودجه را متناسب با واقعیت‌های فعلی ببندد.«علی محمد احمدی» عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از احتمال تجدید نظر در قیمت نفت در بودجه خبر داده و گفته است که اگر بازار نفت با قیمت بشکه ای کمتر از ۶۰ دلار به تعادل برسد، « قیمت پیشنهادی دولت در لایحه بودجه ۹۴ بالا است، اما در صورت بهبود شرایط، مجلس قیمت پیشنهادی دولت را تصویب می کند.» او گفته که برای رسیدن به تصمیم « منتظر اتفاقات بازار جهانی نفت در دو هفته آینده هستیم.»

 

تحقق برنامه ۵ ساله امکان ندارد

کار بررسی بودجه در مجلس از روز ۷ دی ماه آغاز خواهد شد. کمیسیون‌های تخصصی مجلس به مدت ۱۵ روز فرصت دارند تا به بررسی بودجه پرداخته و نظرات اعضای خود را استماع و پیشنهادات بودجه‌ای آنها را به کمیسیون تلفیق ارائه کنند و کمیسیون تلفیق نیز در فرصت ۱۵ روزه خود به بحث و بررسی لایحه بودجه خواهد پرداخت. بررسی بودجه در شرایطی آغاز می‌شود که مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی به عنوان بازوی تحقیقاتی این قوه با انتشار گزارشی خبر داده که عمل به وعده‌های برنامه ۵ سال توسعه که از سال ۱۳۸۹ آغاز شده بود٬ غیرممکن است. در این گزارش آمده که قانون برنامه پنجم توسعه (۱۳۹۰-۱۳۹۴) زمانی به تصویب رسید که « کشور در شرایط تحریم و نوسان شدید قیمت نفت قرار نداشت، در سه سال اخیر به دلیل تحریم ها، منابع دولت کاهش یافته است،» به همین دلیل اجرای بخشی از این برنامه که «نیازمند اختصاص منابع مالی است، امکانپذیر نیست و انتظار اجرای آن فراتر از توان مالی دولت است.» در این گزارش از بحران‌هایی نظیر « تداوم تحریم های اقتصادی، مشخص نبودن وضعیت آن در سال آینده، کاهش منابع دولت در سال های اخیر، افزایش مخارج دولت در یک دهه به دنبال افزایش درآمدهای نفتی، کسری منابع و مصارف هدفمند کردن یارانه ها و انحراف آن از اهداف اصلی، وجود حجم عظیمی از طرح های عمرانی نیمه تمام ملی و استانی که با ساز و کارهای فعلی خارج از توان مالی دولت است، حجم عظیم بدهی های دولت و شرکت های دولتی به بانکها و بخش خصوصی و مشکلات تامین مالی بنگاههای اقتصادی» به عنوان نمونه هایی از مشکلات و چالش های پیش روی اقتصاد ایران» یاد شده است.

 

نمی‌توانیم تحمل کنیم


کاهش قیمت نفت اثر بی واسطه خود را بر بازار ارزهای خارجی در ایران گذاشته است و قیمت دلار در طی هفته‌های اخیر به شدت افزایش یافته است. به طوری که امروز ( اول دی ماه ) هر دلار در بازار تهران ۳۵۳۵ تومان مبادله شد و تنها ۵ تومان با بالاترین نرخ تجربه شده طی یک سال و نیم اخیر فاصله داشت. روند افزایشی قیمت دلار پس از آن آغاز شد که مذاکرات ایران و قدرت‌های جهانی در روز سوم آذر برای رسیدن به توافقی نهایی بدون رسیدن به نتیجه‌ای مشخص به مدت ۷ ماه تمدید شد. تنها ۵ روز بعد از این مذاکرات بهای دلار در بازار آزاد به ۳ هزار و ۵۴۰ تومان رسید. دولت از این وضعیت به شدت نگران و ناراضی است و محمد باقر نوبخت معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری گفته که « ما نمی توانیم نرخ برابری ریال و دلار را بیش از این تحمل کنیم، از نظر ما همین رقم موجود در بازار آزاد غیرمعتبر است و باید با مدیریت ارز شناور این رقم را کاهش دهیم.» هنوز مشخص نیست که چه سیاستی برای پایین آوردن نرخ ارز به اجرا گذاشته خواهد شد اما به نظر می‌رسد که اگر قیمت نفت در سطح کنونی بماند و مذاکرات اتمی نیز به نتیجه نرسد هیچ درمان دیگری برای کاهش برابری دلار در مقابل ریال وجود نخواهد داشت.
 

آغاز محاکمه مرسی و رهبران اخوان المسلمین

Posted: 22 Dec 2014 05:08 AM PST

جرس: روند محاکمه محمد مرسی و 35 تن از رهبران اخوان المسلمین امروز (دوشنبه) آغاز شد.


به گزارش ایسنا، روند محاکمه محمد مرسی، رئیس جمهوری مخلوع مصر و 35 تن از مسئولان تشکیلات اخوان المسلمین این کشور کمی قبل در دادگاه جنایی قاهره آغاز شد.

 

براساس گزارش‌های رسانه‌ای محمد مرسی و این مسئولان اخوانی به اتهام جاسوسی برای نهادها و سازمان‌های خارجی متهم هستند.

 

آن‌ها همچنین به افشای اسرار امنیت ملی و هماهنگی با گروه‌های تروریستی داخل و خارج مصر با هدف انجام عملیات تروریستی متهم شده‌اند. قرار است دادگاه جنایی قاهره امروز به دفاعیه متهمان گوش فرا دهد.

 

دادستان کل این دادگاه پیشتر اعلام کرده بود که افراد مذکور به افشای اسرار دفاعی کشور و حمایت مالی از تروریست‌ها و آموزش نظامی آن‌ها با هدف تحقق برنامه‌های تشکیلات بین المللی اخوان المسلمین و همچنین انجام اقداماتی علیه استقرار کشور و وحدت آن متهم هستند.

 

انتخابات تونس؛ مرزوقی شکست را نپذیرفت

Posted: 22 Dec 2014 05:08 AM PST

جرس: منصف مرزوقی، شکست در اولین انتخابات آزاد ریاست جمهوری تونس را نپذیرفته است. هرچند نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد رقیب او، باجی قائدسبسی پیشتاز بوده است.

 

به گزارش بی‌بی‌سی، آقای مزروقی، اعلام پیروزی در انتخابات توسط رقیب را "غیردمکراتیک" خوانده است.

 

باجی قائدسبسی سیاستمدار قدیمی تونس که در دوران حکومت زین العابدین بن علی صاحب منصب بود به فاصله کوتاهی پس از پایان رای گیری در اولین انتخابات آزاد تونس مدعی پیروزی شده است.

 

نظرسنجی ها در مراکز اخذ رای حاکی است که آقای سبسی بیش از ۵۵ درصد آرا را به دست می آورد اما نتایج رسمی هنوز اعلام نشده است.

 

گفته می‌شود نتیجه انتخابات تا پایان امروز مشخص شود.

 

هواداران این سیاستمدار ۸۸ ساله در خیابان های پایتخت تونس جشن گرفته اند.

 

اما هواداران رقیب او محمد منصف مرزوقی که رئیس جمهور موقت تونس است می گویند که نتایج نزدیک تر از آن است که نتایج قطعی باشد.

 

منتقدان آقای سبسی می گویند موفقیت او به معنی بازگشت تشکیلات بی اعتبار سابق حکومتی به رهبری زین العابدین بن علی است که در انقلابی ۲۰۱۱ برکنار شد اما آقای سبسی می‌گوید او یک تکنوکرات است که ثبات خواهد آورد.

 

تونس اولین کشوری بود که در جنبش موسوم به بهار عربی یک رهبر دیکتاتور را سرنگون کرد و الهام بخش سایر قیام ها در منطقه شد.

 

آقای سبسی روز یکشنبه در تلویزیون محلی گفت:‌ "من پیروزی ام را به شهدای تونس تقدیم می کنم. من از مرزوقی تشکر می کنم و اکنون باید بدون خط زدن کسی، همکاری را شروع کنیم."

 

محمد منصف مرزوقی که رئیس جمهور موقت تونس است در واکنش گفته است که "تاکنون هیچ نتیجه ای تایید نشده است."

 

یک سخنگوی آقای مرزوقی هم گفت که ادعای پیروزی رقیب "پایه و اساسی ندارد."

 

آقای سبسی که نماینده حزب غیرمذهبی نداء تونس است با به دست آوردن ۳۹ درصد آرا دور اول را برد. دور اول انتخابات در (۲۳ نوامبر/ ۲ آذرماه) برگزار شد.
 

آقای سبسی که ۸۸ سال دارد در دوره حکومت زین العابدین بن علی رئیس جمهور مخلوع تونس و حبیب بورقیبه اولین رهبر دوره بعد از استقلال این کشور سمت هایی داشت.

 

او در مناطق ساحلی و ثروتمند تونس از حمایت زیادی برخوردار است و با شعار ثبات و تجربه مبارزه می کرد.

 

منصف مرزوقی، ۶۷ ساله که از فعالان حقوق بشر است، در دوره زین العابدین بن علی، رئیس جمهور قبلی در تبعید بود.

 

آقای مرزوقی از سال ۲۰۱۱ رئیس جمهور موقت تونس است. او در مناطق فقیر جنوب کشور از حمایت مردمی برخوردار است.

 

آقای مرزوقی بعد از انداختن رایش گفت که تونسی ها باید به خود مفتخر باشند "چون دوره انتقالی به پایانی مسالمت آمیز رسیده است."
 

 

تصور می شد که آقای مرزوقی احتمالا حمایت حزب میانه روی اسلامگرای نهضت را جلب کند که از زمان انقلاب تونس نقشی مهم در سیاست این کشور داشته اما کسی را در انتخابات نامزد نکرده است.

 

قانون اساسی تونس پیشتر در سال جاری تصویب شد که اختیارات رئیس جمهور را محدود می کند.

 

رئیس جمهور فرمانده نیروهای مسلح خواهد بود اما فقط در رایزنی با نخست وزیر می تواند افسران ارشد را منصوب یا برکنار کند.

 

سیاست خارجی هم باید در مشورت با نخست وزیر شکل بگیرد.

 

تونس در جریان انتخابات تدابیر امنیتی را تشدید کرد و گذرگاه های مشترک مرزی با لیبی، کشوری که دستخوش ناآرامی بوده، را بست.

 

صبح یکشنبه گروهی از مهاجمان یک مرکز رای گیری را در نزدیکی شهر خیروان هدف گرفتند. نیروهای امنیتی می گویند که یک مهاجم را کشته و سه نفر را دستگیر کرده اند.

شیرزاد: دست تیم مذاکره کننده هسته ای را می بوسم

Posted: 22 Dec 2014 04:41 AM PST

جرس: احمد شیرزاد گفت: به مذاکرات هسته ای ایران و کشورهای 1+5 خوش بین هستم ، دست تیم مذاکره کننده هسته ای را هم می بوسم و در آن ' ان قلت ' وارد نکرده ام.



به گزارش ایرنا، این استاد دانشگاه که سخنانش در نشست روز چهارشنبه دانشکده ادبیات دانشگاه تهران با انتقادهایی روبرو شد، روز دوشنبه در تماس تلفنی خبرنگار ایرنا گفت: تردیدی نیست که ما همه جا از روند مذاکرات دفاع کرده ایم. خوشحالیم یک تنش سیاسی چند ساله انشاءالله به روزهای اخر خود نزدیک می شود.

 

وی تاکید کرد: مذاکرات کمک می کند که فضای صنعت هسته ای ایران از زیر فشار شدید سیاسی خارج شود و آن وقت ، پس از رفع تحریم ها و خروج از فشار شدید اقتصادی و سیاسی می توانیم از زاویه منافع ملی به آن نگاه کنیم.

 

شیرزاد با اشاره به کندی پیشرفت مذاکرات ایران و کشورهای 1+5 در مورد تعداد سانتریفیوژها گفت: چقدر این تعداد سانتریفیوژ می تواند برای ما مساله اساسی باشد؟ ما توانسته ایم به دانش هسته ای احاطه پیدا کنیم. البته در ابعاد و اهمیت آن می توان ریزبینی کرد اما دانش هسته ای به عنوان دانش نرم افزاری در ایران بومی شده است وبه لحاظ سخت افزاری نمی شود چیزی را عوض کرد.

 

وی اظهار داشت: در بحث سخت افزاری مذاکره کنندگان باید برای تولید درابعاد کلان صنعتی مذاکره کنند.

 

این استاد دانشگاه گفت: وقتی که ما به لحاظ نرم افزاری بر دانش هسته ای احاطه پیدا کرده ایم با هزار نوع مذاکره نمی شود آن را از بین برد؛ پس نباید حساسیت ویژه داشته باشیم.

 

نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی گفت: برخی رسانه های اصولگرا در روزهای گذشته بر سر حرف های من جنجال آفرینی کرده اند و بی جهت، دولت را مخاطب سخنان من قرار داده اند حال آن که حرف های من هیچ ارتباطی به مواضع و اقدامات دولت ندارد.

 

وی اظهارداشت: بحث دستاورد های صنعت هسته ای به لحاظ داخلی ربطی به مذاکرات ما در خارج ندارد. از زاویه منافع ملی کشورمان می توانیم نقد داشته باشیم همان طور که خیلی ها صنعت خودرو را نقد می کنند.

 

نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی افزود: این یک بحث کارشناسی است که ربطی به تنش با خارجی ها ندارد. بحث آنها بر سر این است که نگران فعالیت ایران در زمینه تسلیحات هسته ای هستند که ایران هم همیشه آن را تکذیب کرده است.

 

شیرزاد گفت : در داخل کشور به عنوان شهروند می توانیم نسبت به هر صنعتی نگاه نقادانه داشته باشیم ضمن آن که صنعت هسته ای در همه جای دنیا مخالفان خود را دارد و اشکالی ندارد در داخل ایران هم مخالفانی داشته باشد.

 

این استاد دانشگاه اضافه کرد: آنچه که مذاکرات را به مخاطره می اندازد همین جنجال افرینی ها است.
 

 

اخطار به فعالیت هواپیماهای شناسایی نیروهای فرامنطقه‌ای

Posted: 22 Dec 2014 04:41 AM PST

جرس: سخنگوی قرارگاه پدافند هوایی در رزمایش مشترک «محمد رسول الله» ارتش گفت: اخطارهایی به فعالیت هواپیماهای شناسایی نیروهای فرامنطقه‌ای در نزدیکی مرزهای کشور داده شده است.

 

به گزارش ایسنا، امیر شهرام با بیان اینکه بخشی از تجهیزات، سلاح‌ها و سامانه‌های موشکی و راداری قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) متشکل از استعدادهای پدافندی نیروهای مسلح در منطقه رزمایش گسترش یافته و آماده اجرای مأموریت است، گفت: طی روز گذشته و امروز در چند نوبت اخطارهایی به فعالیت هواپیماهای شناسایی نیروهای فرامنطقه‌ای در نزدیک اف آی آر مرزهای کشور داده شده است.

 

وی افزود: تعدادی از این هواپیماها از نوع U-2 بوده اند.

 

رزمایش مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران با نام «محمد رسول الله(ص)» از مدار 10 درجه در شمال اقیانوس هند تا شرق تنگه هرمز در دریا، در استان‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان در خشکی و پهنه 162هزار کیلومتری آسمان برگزار می شود.

 

این رزمایش در منطقه‌ای به وسعت دو میلیون و200هزار کیلومتر مربع و معادل 850هزار مایل مربع با حضور یگان‌های نیروی دریایی، نیروی زمینی، نیروی هوایی، پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء و یگان‌های احتیاط بسیج و پایگاه‌های نیروی دریایی سپاه پاسداران مستقر در محدوده رزمایش و طرح ریزی قرارگاه ذوالفقار ارتش جمهوری اسلامی با شعار"نمایش اقتدار، صلح و دوستی پایدار در سایه‌ وحدت اسلامی و منطقه‌ای" طی روزهای چهارم تا دهم دیماه 93 برگزار می‌شود.

 

درخواست ۷۰۰ فعال سیاسی و مدنی از روحانی برای آزادی مهدیه گلرو

Posted: 22 Dec 2014 04:40 AM PST

جرس: ۷۰۰ فعال سیاسی و مدنی و دانشجویی در نامه ای به حسن روحانی،رئیس جمهوری ایران از او خواستند که از تمامی امکانات قانونی و ظرفیت‌های خود برای رهایی مهدیه گلرو بهره گیرد.



در این نامه تصریح شده است: ما با عنوان دوستان و همرهان مهدیه شهادت می‌دهیم که او در سالیان اخیر جز سرنوشت ملت و کشورش دغدغه‌ای و جز فعالیت مدنی، مسالمت‌آمیز و قانونی روشی و جز حمایت از عقلانیت و اعتدال مشی نداشته است. حتی در شرایطی که حق خود او برای ادامه تحصیل، صبورانه در دولت تدبیر و امید که او برای برآمدنش از هیچ کوششی فروگذار نکرده بود نیز ادا نشد، گام از این دایره بیرون ننهاده است.

 

پس از گذشت بیش از دو ماه از اسیدپاشی‌های زنجیره‌ای در اصفهان هنوز عامل یا عوامل این اقدام دستگیر نشده‌اند، اما همچنان مهدیه گلرو، عضو کانون شهروندی زنان و از شرکت‌کنندگان در تجمع اعتراضی به این حادثه، در بازداشت به سر می‌برد.

 

متن کامل این نامه که نسخه‌ای از آن در اختیار جرس قرار گرفته، درپی می آید:

 

جناب آقای دکتر حسن روحانی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
با سلام
آنچه ما را به امضای متن حاضر و سخن گفتن مستقیم با شما برانگیخته است، نه فقط مقام رسمی شما به عنوان رییس‌جمهوری اسلامی ایران و پاسدار قانون اساسی کشور و نه تنها دغدغه ما برای موفقیت و تحقق وعده‌های دولت تدبیر و امید و نه صرفاً نگرانی ما برای حفظ جایگاه این دولت در میان بدنه اجتماعی حامی‌اش که بیش و پیش از هر چیز دغدغه و نگرانی ما در مورد وضعیت مهدیه گلرو است.
آقای رییس‌جمهور،
مهدیه گلرو دانشجویی محروم از تحصیل و فعال سیاسی و اجتماعی است، که در سال‌های اخیر بار‌ها طعم تلخ بازداشت و حبس و محرومیت‌های اجتماعی را چشیده است. او آخرین بار در جریان اعتراضات مدنی به اسیدپاشی‌های اخیر و در حالی که عامل یا عاملان این جنایت شنیع هنوز آزاد و از پیگرد قانون و عدالت فارغ هستند، بازداشت شده و تاکنون دربند است.
آقای دکتر،
ما با عنوان دوستان و همرهان مهدیه شهادت می‌دهیم که او در سالیان اخیر جز سرنوشت ملت و کشورش دغدغه‌ای و جز فعالیت مدنی، مسالمت‌آمیز و قانونی روشی و جز حمایت از عقلانیت و اعتدال مشی نداشته است. حتی در شرایطی که حق خود او برای ادامه تحصیل، صبورانه در دولت تدبیر و امید که او برای برآمدنش از هیچ کوششی فروگذار نکرده بود نیز ادا نشد، گام از این دایره بیرون ننهاده است.
از شما به عنوان رییس‌جمهور و حافظ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، متولی دستگاه اجرایی کشور و سکاندار کشتی اعتدال و میانه‌روی در میانه این طوفان افراط‌گرایی و عقلانیت گریزی تقاضا و انتظار داریم که از تمامی امکانات قانونی و ظرفیت‌های خود برای رهایی مهدیه گلرو بهره گیرید.
اسامی امضاکنندگان به ترتیب حروف الفبا:
۱. ابراهیم اصغرزاده
۲. ابراهیم بابایی زیدی
۳. ابراهیم گرانپایه واقعی
۴. ابراهیم ملکی
۵. ابوالحسن علی قرداشی
۶. ابوالفضل طاهری
۷. ابوالفضل عابدینی نصر
۸. ابوالفضل قاسمی
۹. ابوالفضل کاویانی
۱۰. ابوذر نصراللهی
۱۱. احسان ابراهیمی
۱۲. احسان آذرباد
۱۳. احسان خرازانی
۱۴. احسان رمضانیان
۱۵. احسان عزیزی
۱۶. احسان کوشکی
۱۷. احسان محمدى
۱۸. احسان معصومی
۱۹. احسان منصوری
۲۰. احمد باطبى
۲۱. احمد مدادی
۲۲. احمدرضا غلامی
۲۳. اسماعیل صحابه
۲۴. اشکان مسیبیان
۲۵. اعظم ویسمه
۲۶. افسر موموندی کاظمی
۲۷. افشین علیجانی
۲۸. اکرم اقبالی
۲۹. الناز بهنام
۳۰. الناز صمدزاده فهیم
۳۱. الهام محمد دخت
۳۲. الهه جودکی
۳۳.‌ام البنین زارع
۳۴. امید حمزه
۳۵. امید خوارزمیان
۳۶. امید درویشوند
۳۷. امید شادمهر
۳۸. امید عبدالوهاب
۳۹. امیددانشور
۴۰. امیر اصغر نیا
۴۱. امیر باقری
۴۲. امیر پادیار
۴۳. امیر رشیدی
۴۴. امیر رضایی
۴۵. امیر رییسیان
۴۶. امیر کسری کیانی
۴۷. امیر محمد جوادی
۴۸. امیر یوسفی
۴۹. امیربابک انصاری
۵۰. امیرحسین سعادت
۵۱. امیرحسین قنبری
۵۲. امیرحسین مصلی
۵۳. امیرحسین نیکزاد
۵۴. امیررضا می‌ربیگی مقدم
۵۵. امین احمدیان
۵۶. امین انصاری
۵۷. امین چالاکی
۵۸. امین خویینی
۵۹. امین عالی‌پور
۶۰. امین قلعه‌ای
۶۱. امین نظری
۶۲. امین نوحه خوان
۶۳. ایمان رضایی
۶۴. ایمان صادقی
۶۵. آذر طاهر آبادی
۶۶. آرزو رضوی
۶۷. آرش چوپانی
۶۸. آرش حضرتقلی
۶۹. آرش خاندل
۷۰. آرش محمد نیا
۷۱. آرش نظری
۷۲. آرمان آزادروش
۷۳. آرمان محمدی
۷۴. آرمان موسوی
۷۵. آرمین رحیمی
۷۶. آریا آرام‌نژاد
۷۷. آزاده بهشتی
۷۸. آسو محمدی
۷۹. آمنه رضایی
۸۰. آناهیتا حاجی نوری
۸۱. آهو الوند
۸۲. آیدا شاکر
۸۳. آیدین ظریف
۸۴. آیدین لشگری
۸۵. آیسان شیری
۸۶. بابک اجلالى
۸۷. بنفشه رنجی
۸۸. بهاره ممتحنی
۸۹. بهاره نورمحمدی
۹۰. بهرام فیاضی
۹۱. بهرام مرادآبادی
۹۲. بهروز بابایی
۹۳. بهروز کاظمی
۹۴. بهزاد عاقلی
۹۵. بهزاد فریدی
۹۶. بهمن برنادل
۹۷. بهمن صادقی نور
۹۸. بهنام ذوقی
۹۹. بهنام فرازمند
۱۰۰. پارمیدا عظاری
۱۰۱. پانیذ کامیارراد
۱۰۲. پدرام جمشیدی
۱۰۳. پدرام سهرابلو
۱۰۴. پرتو فرزان کیا
۱۰۵. پرستو بیرانوند
۱۰۶. پرستو سرمدی
۱۰۷. پرستو قبادی‌ها
۱۰۸. پرهام محمدی
۱۰۹. پروانه جوانمردی
۱۱۰. پروین زاهد نیا
۱۱۱. پریسا محمدی
۱۱۲. پریوش لاهوتى
۱۱۳. پژمان ظفرمند
۱۱۴. پگاه پایه دار اردکانی
۱۱۵. پوریا سمندری
۱۱۶. پوریا شاهپری
۱۱۷. پویا اربابی
۱۱۸. پویا اشکانی
۱۱۹. پویا خازنی
۱۲۰. پویان عزیزالدین
۱۲۱. پویان فخرایی
۱۲۲. پویش عزیزالدین
۱۲۳. پیام آقایی
۱۲۴. پیام سهرابی
۱۲۵. پیمان احمدی
۱۲۶. پیمان غلامحسینی
۱۲۷. تارا سپهری فر
۱۲۸. توران بابکان
۱۲۹. تیرداد بنکدار
۱۳۰. ثریا محمدی لورون
۱۳۱. ثمین چراغی
۱۳۲. جاهد تقی‌پور
۱۳۳. جاوید همتی
۱۳۴. جعفر خوشرو
۱۳۵. جعفر قدیم خانى
۱۳۶. جمال عاملی
۱۳۷. جواد اسلامی
۱۳۸. جواد اشرف
۱۳۹. جواد بابازاده
۱۴۰. جواد حسن نیا
۱۴۱. جواد سازینه
۱۴۲. جواد علیخانی
۱۴۳. جواد وفایی
۱۴۴. حامد درخشانی
۱۴۵. حامد راسخ‌پور
۱۴۶. حامد سیاسی راد
۱۴۷. حامد عبداللهی
۱۴۸. حامد غلامی
۱۴۹. حامد فرجزاده
۱۵۰. حامد فرهنگیان
۱۵۱. حامد هاشمى
۱۵۲. حبیب رستمی
۱۵۳. حجت الله شریفی
۱۵۴. حجت بختیاری
۱۵۵. حسام موذن
۱۵۶. حسن ایقانی
۱۵۷. حسن علمی
۱۵۸. حسین ابوالفتحی
۱۵۹. حسین افشاری
۱۶۰. حسین خانچرلی
۱۶۱. حسین خدایاری
۱۶۲. حسین دالوند
۱۶۳. حسین زرینی
۱۶۴. حسین سالاروند
۱۶۵. حسین سربندی
۱۶۶. حسین عطایی
۱۶۷. حسین فرشاد
۱۶۸. حسین قاسمی
۱۶۹. حسین مازوجی
۱۷۰. حسین مرادی خلج
۱۷۱. حسین معصومی
۱۷۲. حسین یزدی
۱۷۳. حمید آقاجری
۱۷۴. حمید بیدار
۱۷۵. حمید حمید یاری
۱۷۶. حمید شاکری
۱۷۷. حمید مشایخی
۱۷۸. حمیدرضا صناعی فر
۱۷۹. حمیدرضا طلاجوران
۱۸۰. حمیدرضا کامیابفر
۱۸۱. داریوش رضایی
۱۸۲. داریوش نبی‌زاده
۱۸۳. دانیال کیقبادی
۱۸۴. دلبر توکلى
۱۸۵. دنیا بازیار
۱۸۶. رامین بنام
۱۸۷. رامین ساری اصلانی
۱۸۸. رشید حیدریان
۱۸۹. رشید عبدالرضایی
۱۹۰. رضا انصاری راد
۱۹۱. رضا جلودارزاده
۱۹۲. رضا دلبری
۱۹۳. رضا ساجدی
۱۹۴. رضا محمدی نیک
۱۹۵. رضا نوری‌زاده
۱۹۶. رعنا آزموده
۱۹۷.‌‌ رها صادقی
۱۹۸. روح الله جمشیدی
۱۹۹. روح الله سپند آرند
۲۰۰. رویا بلوری
۲۰۱. رویا رسولی همت
۲۰۲. زهرا توحیدی
۲۰۳. زهرا رحیمی
۲۰۴. زهرا رضایی
۲۰۵. زهرا ساعدی
۲۰۶. زهرا فتوتى
۲۰۷. زهرا محمدی
۲۰۸. زهرا نوری
۲۰۹. زهره پدرام نیا
۲۱۰. زهره حیدرى
۲۱۱. زهره نصرالله‌زاده
۲۱۲. زویا حسنی
۲۱۳. زینوس سبحانی
۲۱۴. ژیلا بنی یعقوب
۲۱۵. ژیلا داورپناه
۲۱۶. ساحل صالحی
۲۱۷. سارا اسمی‌زاده
۲۱۸. سارا افتخاری
۲۱۹. سارا حیدری مقدم
۲۲۰. سارا خرمن بیز
۲۲۱. سارا داودی
۲۲۲. سارا رضایی
۲۲۳. سارا سعیدی
۲۲۴. سارا شریعتی
۲۲۵. سارا صادقیان
۲۲۶. سارا ظاهری
۲۲۷. سارا علویه
۲۲۸. سارا همدانی
۲۲۹. ساره برنجی
۲۳۰. حمید رهگذر
۲۳۱. سام کشمیری
۲۳۲. ساموئل کابلى
۲۳۳. ساناز صراف
۲۳۴. سایه مهمانی
۲۳۵. سپیده بخشنده مهربانی
۲۳۶. سپیده همتی
۲۳۷. سجاد بهرامی وزیر
۲۳۸. سجاد شاهی آشتیانی
۲۳۹. سجاد معظمی
۲۴۰. سجاد ملکی
۲۴۱. سحر خواجوند
۲۴۲. سحر محرابی
۲۴۳. سرور رضایی
۲۴۴. سروش الهی
۲۴۵. سروش شهنازیان
۲۴۶. سروش علیزاده
۲۴۷. سعید ابوتراب
۲۴۸. سعید آگنجی
۲۴۹. سعید رستم پناه
۲۵۰. سعید ساجدی
۲۵۱. سعید قیاسوند
۲۵۲. سعید نعیمی
۲۵۳. سعیده اسلامی
۲۵۴. سعیده خاشی
۲۵۵. سلمان بهزادی
۲۵۶. سما ابراهیمی
۲۵۷. سما خوش سیرت
۲۵۸. سما سعادتی
۲۵۹. سمانه سعادتی
۲۶۰. سمانه قنبرلو
۲۶۱. سمیرا صدری
۲۶۲. سمیه زارع
۲۶۳. سمیه عالمی پسند
۲۶۴. سمیه فرید
۲۶۵. سمیه موسوی
۲۶۶. س‌ها مرتضایی
۲۶۷. سهراب کریمی
۲۶۸. سهیل نور
۲۶۹. سهیل یوسف‌نژاد
۲۷۰. سولماز اسکندری
۲۷۱. سولماز ایکدر
۲۷۲. سیامک قادرى
۲۷۳. سیاوش حاتم
۲۷۴. سیاوش خسروی
۲۷۵. سیاوش رضاییان
۲۷۶. سید احمد موسوی
۲۷۷. سید جواد حسینی
۲۷۸. سید جواد متولى
۲۷۹. سید جواد متولی
۲۸۰. سید جواد متولی
۲۸۱. سید حسن حسنی
۲۸۲. سید رضا حسینی
۲۸۳. سید سجاد عابدی
۲۸۴. سید سلمان موسوی
۲۸۵. سید علی موسوی
۲۸۶. سید محمدرضا بنی طبا
۲۸۷. سید مصطفی می‌رتبار
۲۸۸. سید مهران تاجدار
۲۸۹. سید میلاد اسدی
۲۹۰. سیده ناهید موسوی
۲۹۱. سینا ایمنی
۲۹۲. سینا قلیچ
۲۹۳. سینا مسعودی
۲۹۴. شاهین قاسمی‌پور
۲۹۵. شاهین محمدی
۲۹۶. شری فرامرزی
۲۹۷. شکوه افیونى
۲۹۸. شکوه زهرایی
۲۹۹. شمین اصغری
۳۰۰. شهاب الدبن شهسوارزاده
۳۰۱. شهاب طاهری
۳۰۲. شهرزاد گارسچی
۳۰۳. شهرزاد میردامادی
۳۰۴. شهروز مهدی‌پور
۳۰۵. شهریار صحاف
۳۰۶. شهلا فروزان
۳۰۷. شورا فکری
۳۰۸. شیرین عباسی
۳۰۹. شیما رویین تن
۳۱۰. شیما سخایی
۳۱۱. شیما قوشه
۳۱۲. شیوا کیانی
۳۱۳. صابر ابطحی
۳۱۴. صادق آرامش
۳۱۵. صادق شجاعی
۳۱۶. صالحه حیدری
۳۱۷. صبا جعفری
۳۱۸. صبا شعر دوست
۳۱۹. صحرا محمدی
۳۲۰. صدف صمیمی
۳۲۱. صدف متین خو
۳۲۲. صنم غیایى
۳۲۳. طناز عسگری
۳۲۴. طهمورث امیران
۳۲۵. عادل فلاحتکار
۳۲۶. عارف درویش
۳۲۷. عارفه گرشاسبی
۳۲۸. عاطفه قلیایی
۳۲۹. عاطفه مرادی
۳۳۰. عاطفه نبوی
۳۳۱. عالیه مطلب‌زاده
۳۳۲. عامر ارمغان
۳۳۳. عباس پشمی
۳۳۴. عباس خادم
۳۳۵. عباس روحی
۳۳۶. عباس شهرابی فراهانی
۳۳۷. عباس محمودی
۳۳۸. عبدالرضا آقاسی
۳۳۹. عبدالسلام سلیمى
۳۴۰. عبدالسمیع محمدی
۳۴۱. عرفان امیتی
۳۴۲. عرفان درکه
۳۴۳. عرفان دلیلی
۳۴۴. عطیه بختیار
۳۴۵. عطیه سرپوشان
۳۴۶. عطیه شیخ‌زاده
۳۴۷. عظیم مدهنی
۳۴۸. علی اسداللهی
۳۴۹. علی اصغر فدایی
۳۵۰. علی اکبری
۳۵۱. علی اکرمی
۳۵۲. علی اکبر بابایی
۳۵۳. علی اکبر موسوی خویینی
۳۵۴. علی آمره
۳۵۵. علی تاج‌زاده
۳۵۶. علی جباری
۳۵۷. علی جزایری
۳۵۸. علی جمالی
۳۵۹. علی جوادی
۳۶۰. علی خدایاری
۳۶۱. علی رشاد
۳۶۲. علی رضا حیدریون
۳۶۳. علی رضا رضایی
۳۶۴. علی رضا قاسمی
۳۶۵. علی زارع
۳۶۶. علی صبوری
۳۶۷. علی صمیمی
۳۶۸. علی طالبی
۳۶۹. علی عباسی
۳۷۰. علی عبدی
۳۷۱. علی فیضی
۳۷۲. علی قربانی
۳۷۳. علی قلی‌زاده
۳۷۴. علی کلایی
۳۷۵. علی کافی
۳۷۶. علی کاوه‌پور
۳۷۷. علی گلی صرمی
۳۷۸. علی محبی
۳۷۹. علی معینی
۳۸۰. علی ملیحی
۳۸۱. علی موسوی
۳۸۲. علی نرگس‌پور
۳۸۳. علی وفقی
۳۸۴. علیرضا اکبری
۳۸۵. علیرضا آدینه
۳۸۶. علیرضا تقی‌زاده
۳۸۷. علیرضا حائری
۳۸۸. علیرضا حیدریان
۳۸۹. علیرضا خسرو آبادی
۳۹۰. علیرضا خوشبخت
۳۹۱. علیرضا صالحى
۳۹۲. علیرضا عباسی
۳۹۳. علیرضا عروجی
۳۹۴. علیرضا فرزین
۳۹۵. علیرضا یوسفی
۳۹۶. علیرضا یوسفی
۳۹۷. عماد گنجی
۳۹۸. عنایت همایی راد
۳۹۹. عیسى سحرخیز
۴۰۰. غزاله مددی
۴۰۱. غزل اسبقی
۴۰۲. غلامرضا مقتدایی
۴۰۳. غنچه قوامی
۴۰۴. فاطمه بارونی
۴۰۵. فاطمه بهزادی
۴۰۶. فاطمه تاجیک
۴۰۷. فاطمه تاجیک
۴۰۸. فاطمه تاری
۴۰۹. فاطمه جعفریان
۴۱۰. فاطمه جمال‌پور
۴۱۱. فاطمه صمدیان
۴۱۲. فاطمه عباسقلی‌زاده
۴۱۳. فاطمه فنائیان
۴۱۴. فاطمه نوروزی
۴۱۵. فاطمه یاوری
۴۱۶. فتانه تقی یاره
۴۱۷. فخرالسادات محتشمی‌پور
۴۱۸. فرانک چالاک
۴۱۹. فرانک مظاهری
۴۲۰. فرخنده جبارزادگان
۴۲۱. فرزاد قاسمی
۴۲۲. فرشاد توماج
۴۲۳. فرشاد سپهر
۴۲۴. فرشید آذرنیوش
۴۲۵. فرشید فاریابى
۴۲۶. فرهنگ کاشانی
۴۲۷. فروغ اکبری
۴۲۸. فریبا جعفری
۴۲۹. فرید روحانی
۴۳۰. فرید زندی
۴۳۱. فرید هاشمی
۴۳۲. فهیمه بهرامی فروزان
۴۳۳. قیس قریشی
۴۳۴. کاوه دوستمرادی
۴۳۵. کمیل عباس‌زاده
۴۳۶. کوروش کوهکن
۴۳۷. کوهیار گودرزی
۴۳۸. کیانوش رضایی
۴۳۹. کامران پروانه
۴۴۰. کامران نجفی
۴۴۱. کریم احمدیان‌زاده
۴۴۲. کیمیا آقایی
۴۴۳. گلشید کریمیان
۴۴۴. لیلا سامانى
۴۴۵. لیلا قاسمی
۴۴۶. مارال حقیقی جو
۴۴۷. ماندانا قربانی
۴۴۸. ماه رخ شمس
۴۴۹. ماهرخ غلامحسین‌پور
۴۵۰. ماهیانو صالح‌نژاد
۴۵۱. متین رحیمی
۴۵۲. متین شفیعی مقدم
۴۵۳. مجتبی رحیمی
۴۵۴. مجتبی نجفی
۴۵۵. مجید اذرپی
۴۵۶. مجید دری
۴۵۷. مجید رضا نسب
۴۵۸. مجید عظیمی
۴۵۹. مجید لگزیان
۴۶۰. مجید محبی
۴۶۱. مجید مسچی
۴۶۲. محراب آهاری
۴۶۳. محسن اجاری
۴۶۴. محسن باکفی آزاد
۴۶۵. محسن برزگر
۴۶۶. محسن چهاردولی
۴۶۷. محسن خسروی
۴۶۸. محسن رنجبر ملکشاه
۴۶۹. محسن ساعت چى
۴۷۰. محسن شالباف
۴۷۱. محسن قشقایی‌زاده
۴۷۲. محسن قوام آبادی
۴۷۳. محسن قیاسوند
۴۷۴. محسن ملایی
۴۷۵. محمد اسماعیلی
۴۷۶. محمد امین ایلانى
۴۷۷. محمد امین چیتگران
۴۷۸. محمد امین زندی
۴۷۹. محمد امین صالحی
۴۸۰. محمد آزادی
۴۸۱. محمد براری سیاوشکلایی
۴۸۲. محمد جهانشیری
۴۸۳. محمد جوان
۴۸۴. محمد حجت پناه
۴۸۵. محمد حسین دهقانی
۴۸۶. محمد حسین صالح نیا
۴۸۷. محمد حسین مروی
۴۸۸. محمد رضا جلایى‌پور
۴۸۹. محمد رضا صحبتى
۴۹۰. محمد رضا کریمی
۴۹۱. محمد رضا میر کریمی
۴۹۲. محمد سعید ایپچی لر
۴۹۳. محمد سینا مرادی
۴۹۴. محمد شوراب
۴۹۵. محمد عبدالملکی
۴۹۶. محمد عسگری
۴۹۷. محمد علی آبادی
۴۹۸. محمد علی روشن دل
۴۹۹. محمد علی نصیری
۵۰۰. محمد فیاض بخش
۵۰۱. محمد قلباش
۵۰۲. محمد کریمی
۵۰۳. محمد کیانوش راد
۵۰۴. محمد مختاری
۵۰۵. محمد مرکبات
۵۰۶. محمد مهدی پناه
۵۰۷. محمد مهدی حکیمی
۵۰۸. محمد مهدی رحیم بخش
۵۰۹. محمد نسیمی
۵۱۰. محمد نظری
۵۱۱. محمد نیمایی
۵۱۲. محمدجاهد تقی‌پور
۵۱۳. محمدحسن سیدزاده
۵۱۴. محمدحسین سرپوشان
۵۱۵. محمدحسین نیاتی
۵۱۶. محمدرضا اکبری
۵۱۷. محمدرضا پوردانشی
۵۱۸. محمدرضا حمیدی
۵۱۹. محمدرضا سعیدی
۵۲۰. محمدرضا صحبتی
۵۲۱. محمدرضا عبدالعلی
۵۲۲. محمدرضا قاری
۵۲۳. محمدرضا قنبری
۵۲۴. محمدرضا کرمی
۵۲۵. محمدرضا کریمی
۵۲۶. محمدرضا کلاگر
۵۲۷. محمدرضا مقیسه
۵۲۸. محمدرضا ملکی
۵۲۹. محمدرضا وفایی
۵۳۰. محمدعلی عزیزی
۵۳۱. محمدعلی محمدی
۵۳۲. محمود احمدی
۵۳۳. محمود خمبر
۵۳۴. محمود عظیمایى
۵۳۵. محیا حسینی
۵۳۶. مختار کردی
۵۳۷. مراد باسره
۵۳۸. مرتضی اسماعیل‌پور
۵۳۹. مرتضی آقازاده
۵۴۰. مرتضی کلانتری
۵۴۱. مرتضی مرتضی نیا
۵۴۲. مرجان موسوی
۵۴۳. مریم پورفاطمی
۵۴۴. مریم جعفری البرزی
۵۴۵. مریم دهکردى
۵۴۶. مریم ذوالفغارى
۵۴۷. مریم سادات یحیوی
۵۴۸. مریم شربتدار قدس
۵۴۹. مریم صابری
۵۵۰. مریم صفاپور
۵۵۱. مریم صفایی
۵۵۲. مریم عظیمی
۵۵۳. مریم عمو نجف آبادی
۵۵۴. میرا قربانی فر
۵۵۵. مریم گودرزی
۵۵۶. مریم محمد دخت
۵۵۷. مریم مظلومى
۵۵۸. مریم مهرپور
۵۵۹. مزدک علی نظری
۵۶۰. مژده مساح
۵۶۱. مژگان غفارى شیروان
۵۶۲. مسعود ابراهیم نیا
۵۶۳. مسعود کاظمی
۵۶۴. مسعود مظلومی
۵۶۵. مسعود نبی
۵۶۶. مسعود نور بخش
۵۶۷. مصطفا عزیزى
۵۶۸. مصطفی ابراهیم تبار
۵۶۹. مصطفی امینی
۵۷۰. مصطفی بنی شریف
۵۷۱. مصطفی جعفری
۵۷۲. مصطفی خسروی
۵۷۳. مصطفی رسته مقدم
۵۷۴. مصطفی صارمی
۵۷۵. مصطفی عظیمی
۵۷۶. مصطفی نیلی
۵۷۷. معصومه حمیدی
۵۷۸. معصومه دهقان
۵۷۹. ملیحه محمدى
۵۸۰. ملیکا گرجی
۵۸۱. منصور جواهری
۵۸۲. مهدى سحرخیز
۵۸۳. مهدی احمدی
۵۸۴. مهدی اختری
۵۸۵. مهدی اقبال
۵۸۶. مهدی اکبریان
۵۸۷. مهدی الیاسی
۵۸۸. مهدی امینی‌زاده
۵۸۹. مهدی آیینی
۵۹۰. مهدی باقری
۵۹۱. مهدی بهرامی عزیز
۵۹۲. مهدی تاجیک
۵۹۳. مهدی ترکمان
۵۹۴. مهدی جمالوند
۵۹۵. مهدی جهانشاهلوراد
۵۹۶. مهدی رضا حسینی
۵۹۷. مهدی شالباف
۵۹۸. مهدی صالحی
۵۹۹. مهدی طاهریان
۶۰۰. مهدی عربشاهی
۶۰۱. مهدی قاسمی
۶۰۲. مهدی کریمی
۶۰۳. مهدی محمودیان
۶۰۴. مهدی مسافر قشلاق
۶۰۵. مهدی نور محمدی
۶۰۶. مهدیار غنیون
۶۰۷. مهران عباس‌زاده
۶۰۸. مهران عباسپور
۶۰۹. مهران فرجی
۶۱۰. مهرداد بغدادی
۶۱۱. مهرداد زارع
۶۱۲. مهرداد محمدی
۶۱۳. مهرداد میرزایی
۶۱۴. مهرداد ویسی
۶۱۵. مهرشاد امیررودباری
۶۱۶. مهرناز صالحیان
۶۱۷. مهرنوش هاشمی
۶۱۸. مهسا پورمقرری
۶۱۹. مهسا رحیمی
۶۲۰. مهسا سدیری
۶۲۱. مهسا طالبی
۶۲۲. مهسا میر قریشی
۶۲۳. مهین بهزادی مهرداد
۶۲۴. موسی جلالیخواه
۶۲۵. موسی ساکت
۶۲۶. مونا جوکار
۶۲۷. مونا معافی
۶۲۸. میترا سید صالحی
۶۲۹. میثم خدمتی
۶۳۰. میثم مشایخ
۶۳۱. میثم معتمدنیا
۶۳۲. میعاد حسین‌پور
۶۳۳. میلاد اقبال
۶۳۴. میلاد پناهی‌پور
۶۳۵. میلاد شمالی
۶۳۶. میلاد فدایی اصل
۶۳۷. میلاد کرملو
۶۳۸. میلاد کلارستاقی‌نژاد
۶۳۹. نادر آزادپور
۶۴۰. نادر شریفی
۶۴۱. نازنین ایکدر
۶۴۲. نازنین شریعتی
۶۴۳. ناصر پیلتن
۶۴۴. ناصر توقیری
۶۴۵. ناصر شجاعى صائینى
۶۴۶. ناهید فرهاد
۶۴۷. نجاح محمد علی
۶۴۸. نجمه معصومی
۶۴۹. ندا صادقى
۶۵۰. ندا ناجی
۶۵۱. ندا نجابتی
۶۵۲. نرگس داداشی
۶۵۳. نرگس عابدینی
۶۵۴. نرگس غروبی
۶۵۵. نرگس محمدی
۶۵۶. نسرین حسین‌زاده
۶۵۷. نعیمه دوستدار
۶۵۸. نفیسه اسد‌پور
۶۵۹. نفیسه حبیبی
۶۶۰. نفیسه زارع کهن
۶۶۱. نگار انسان
۶۶۲. نگار شاهپری
۶۶۳. نگار شعبان‌زاده
۶۶۴. نگین بهمنی
۶۶۵. نگین نعمتی
۶۶۶. نواب رحیمی‌پور
۶۶۷. نوشین احمدی خراسانی
۶۶۸. نوید ابراهیم تبار
۶۶۹. نوید اشرفی
۶۷۰. نوید لطیفی
۶۷۱. نیکان آرخی
۶۷۲. نیکان آرخی
۶۷۳. نیلگون جوادی
۶۷۴. نیلوفر انسان
۶۷۵. نیلوفر ذوالفغارى
۶۷۶. نیلوفر کوکلان
۶۷۷. نیلوفر گچیلو
۶۷۸. نیما صابری
۶۷۹. نیما عبدالله‌زاده
۶۸۰. هادی رمضانی نسب اناری
۶۸۱. هادی کحال‌زاده
۶۸۲. هادی یزدانی
۶۸۳. هانیه زکریا
۶۸۴. هانیه محمدی
۶۸۵. هدی توحیدی
۶۸۶. هدی هاشمی
۶۸۷. واحد خلوصی
۶۸۸. وحید ترکمن
۶۸۹. وحید دولت آبادی
۶۹۰. وحید زارع
۶۹۱. وحید ویسی
۶۹۲. وحیده کریمی
۶۹۳. ونداد زمانی
۶۹۴. ویدا ربانی
۶۹۵. یاسر رحمانی
۶۹۶. یاسر صفرزاده
۶۹۷. یاسمن صابریان
۶۹۸. یاسین افرا
۶۹۹. یحیی صفی آریان
۷۰۰. یوسف پرژک
 

آیت‌الله صانعی: ذكوریت و مرد بودن در قاضی شرط نیست

Posted: 22 Dec 2014 05:32 AM PST

در پاسخ به پرسشی درباره قاضی بودن خانم‌ها
جرس: آیت‌الله صانعی به پرسشی درباره قاضی بودن خانم ها پاسخ گفت و معیار در قضاوت را، اعتدال قاضی و بر طریق مستقیم بودن در قضا، علم و معرفت به موازین اسلامی قضا و قوانین دانست.  

به گزارش شفقنا متن پرسش مطرح شده وپاسخ این مرجع تقلید شیعیان بدین شرح است:

در صورتی كه زن بتواند به درجه اجتهاد برسد، آیا نمی‌تواند قضاوت را نیز برعهده بگیرد؟

ذكوریت و مرد بودن به نظر اینجانب در قاضی شرط نیست و معیار در قضاوت، اعتدال قاضی و بر طریق مستقیم بودن در قضا، علم و معرفت به موازین اسلامی قضا و قوانین است و هیچ دلیل معتبری بر شرطیت مرد بودن نداریم و مقتضای اطلاق مقبوله و الغای خصوصیت از تقیید به «رجل» در روایت ابی خدیجه عدم شرطیت و صحت قاضی زن مانند قاضی مرد است به عبارت دیگر به نظر اینجانب همه عالمان به موازین قضا كه دارای عدالت و بقیه شرایط باشند، مشمول ادله‌ جواز قضا بوده و هستند و عرف و عقلا هیچ خصوصیتی و تفاوتی بین قضای مرد و زن ندیده و نمی‌بیند و مناط را همان علم به قوانین و عدالت و بقیه شرایط می‌داند نه علم و عدالت مرد و رجل بما هو رجل و شارع و قانونگذار اگر بخواهد چنین تعبدی را اعمال نماید نیاز به روایات كثیره و ادله واضحتر و تبیین آن به نحوی كه الغای خصوصیت نشود، دارد یعنی همان طور كه شارع برای جلوگیری از عمل به قیاس كه مطابق با اعتبار بوده به نحوی عمل كرده كه یعرف الشیعه بتركه العمل بالقیاس در امثال مورد سوال هم باید به همان نحو عمل نماید و دون اثبات ذلك العمل خرط القتاد.

 

ممنوعیت اشتغال زنان خارجی در منازل ایرانی‌ها

Posted: 22 Dec 2014 03:56 AM PST

جرس: مدیرکل اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی گفت: بکارگیری و اشتغال بانوان اتباع خارجی به عنوان خدمه و یا عناوین دیگر در منازل مسکونی غیرقانونی است.

 

به گزارش ایرنا، علی اقبالی افزود: به زنان اتباع خارجی فیلیپینی و یا کشورهای دیگر اجازه کار داده نشده است و اگر در منازل مسکونی زنان دیگر کشورها بعنوان خدمه به کار گرفته شوند، طبق قانون با متخلفین برخورد خواهد شد و به مقام قضایی معرفی می شوند.

 

مدیرکل اشتغال اتباع خارجی با تشریح طرح ساماندهی کارگران اتباع خارجی و با اشاره به افزایش میزان مجازات های متخلفان در این بخش، تصریح کرد: مجازات های بکارگیری اتباع خارجی غیرمجاز در هر روز پنج برابر حداقل مزد و در صورت تکرار ۱۰ برار حداقل مزد و در صورتی که به این مجازات توجه نشود مجازات تبدیل به زندان از ۹۱ تا۱۸۰ روز خواهد شد.

رئیس قرارگاه عمار: شورای عالی امنیت ملی موسوی و کروبی را تفهیم اتهام کرده است

Posted: 22 Dec 2014 03:56 AM PST

جرس: رئیس شورای قرارگاه عمار مدعی شد: اگر دادگاه صالحه‌ای برای رسیدگی به جرایم سران فتنه برپا شود حکم آنها بسیار بالاتر از حصر خانگی است.طائب خاطر نشان کرد: تمام بررسی‌هایی که شورای عالی امنیت ملی در خصوص سران فتنه گرفته به خود آنها ابلاغ و در واقع آنها را تفهیم اتهام کرده است که موضوع بغی بر نظام توسط آن‌ها برای اعضای شورای عالی امنیت ملی اثبات شده است.




به گزارش خبرگزاری بسیج، مهدی طائب، رئیس شورای قرارگاه عمار با ادعای "نظر فقها مبنی بر باغی بودن سران فتنه در نظام" اظهار داشت: ما برای تدوین و تبیین این دیدگاه باید ابتدا خود را در زمان حکومت پیامبر اسلام(ص) ببینیم؛ در آن زمان دو نوع هجوم به نظام اسلامی صورت می‌گرفت، یک هجوم بیرونی بر حکومت برای ضربه زدن به نظام و دو هجوم عناصر فرصت‌طلب داخل نظام علیه حکومت اسلامی.

 

وی افزود: در مورد اول که عناصر بیرونی بر نظام اسلامی هجوم می‌برند باید اصطلاح "کافر حربی" را در موردشان به کار برد و در مورد دوم که افرادی از داخل نظام قصد آسیب رساندن به نظام را دارند به عنوان "باغی" شناخته می‌شوند.

 

طائب ادعا کرد: هرکسی که برای سرنگونی نظام اسلامی با زور و روش‌هایی از جمله فریب، اردوکشی خیابانی و اقدامات مسلحانه اقدام کند بغی بر نظام اسلامی انجام داده است و کسی که بغی می‌کند باید سرجایش نشانده شود و در مقابل اقداماتش ایستاد و در صورت تحقق اقدامش باید او را از بین برد.

 

رئیس شورای قرارگاه عمار با بیان اینکه "کسی که اقدام به لطمه زدن به نظام با غوغاسالاری کند باغی محسوب می‌شود" گفت: فتنه 88 همچون اقدامات خیلی از جریانات همچون سازمان مجاهدین خلق و حزب توده یکی از مظاهر بغی بود که در قضیه فتنه 88 در مورد افرادی که قبلا در حکومت مسئولیت‌هایی همچون نخست وزیر و ریاست مجلس را برعهده داشتند صادق است.

 

وی با ادعای این که "دادگاه صالحه دارای یک قاضی و یکسری دادنامه است و قاضی پس از تحقیقات از طریق دستگاه‌های مختلف کیفر خواستی در این خصوص صادر می‌کند" گفت: مسأله بغی سران فتنه در شورای عالی امنیت ملی مورد بررسی قرار گرفت و رئیس قوه قضائیه که خودش نیز قاضی‌القضات است حضور داشت و همچنین دستگاه‌های امنیتی که باید اطلاعات مربوط به سران فتنه را هم ارائه می‌کردند در شورای عالی امنیت ملی حاضر بودند.

 

طائب اظهار کرد: تمام بررسی‌هایی که شورای عالی امنیت ملی در خصوص سران فتنه گرفته به خود آنها ابلاغ و در واقع آنها را تفهیم اتهام کرده است که موضوع بغی بر نظام توسط آن‌ها برای اعضای شورای عالی امنیت ملی اثبات شده است.

 

رئیس شورای قرارگاه عمار همچنین اتهام رهبران در حصر جنبش سبز را برای نظام "محرز" دانست و ادعا کرد: اگر بنا باشد دادگاه صالحه ای برای رسیدگی به جرایم سران فتنه برپا شود حکم آنها بسیار بالاتر از حصر خانگی است.

 

هاشمی‌نژاد: صداوسیما تریبون دغدغه‌های مردم نیست/ از صداوسیما اهانت‌های زیادی به شخصیت‌های نظام شد

Posted: 22 Dec 2014 03:56 AM PST

جرس: برادر شهید هاشمی‌نژاد معتقد است وضعیت آزادی قلم، بیان، فکر و اندیشه در صداوسیما مناسب نیست.

 

سیداحمد هاشمی‌نژاد در گفت‌وگو با ایلنا عنوان کرد: رسانه ملی همانطور که از نام آن مشخص است باید در اختیار تمامی جریان‌ها و تفکرات کشور و حتی توده مردم قرار گیرد ولی به عنوان یک شهروند سیاسی و روحانی اصلاح‌طلب که سال ها در جریان مبارزات انقلاب بودم باید بگویم که از وضعیت آزادی قلم، بیان، فکر و اندیشه و انتظاراتی که از اصل حرکتمان داشتیم راضی نیستم.

 

وی افزود: متاسفانه در این مدت صدا و سیما به تفکرات و جریانات خاصی منحصر شد به گونه‌ای که هم توده مردم امروز دور از صداوسیما هستند و هم جریان‌های دیگر از استفاده از این تریبون محروم شده‌اند و اساسا صداوسیما تریبونی برای حرفها و دغدغه های مردم نیست. از سوی دیگر طبق قانون اگر در صدا و سیما به کسی اهانت شد یا موضوعاتی گفته شد، فرد مقابل باید بتواند از همین تریبون از خود دفاع کند در حالیکه در این سال‌ها جسارت‌ها و اهانت‌های زیادی به شخصیت‌ها و جریانهای نظام شد که اجازه دفاع به انها داده نشد.

 

برادر شهید هاشمی‌نژاد با اشاره به اینکه صدا و سیما در زمان ضرغامی نتواست انتظاراتی را که جامعه داشت، برآورده کند، گفت: امیدوارم سرافراز بتواند ضعف‌های گذشته را برطرف کند و به نیازهای جامعه بپردازد. جامعه مساله خارج از قانون از صدا و سیما نمی‌خواهد. خواسته مردم این است که صدا و سیما در اختیار همه جریان ها قرار گیرد و از روند یک طرفه گذشته جلوگیری شود.

 

برادر شهید هاشمی‌نژاد در بخش دیگری از سخنان خود در مورد مقوله امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرد و گفت: امر به معروف و نهی از منکر یک تکلیف شرعی و دینی برای هر فردی است. اگر جایی لازم به برخورد عملی در مقوله امر به معروف بود باید بدانیم که افراد حق دخالت ندارند بلکه باید دستگاه‌های ذیربط اقدام کنند. نگرانی‌هایی که امروز در جامعه وجود دارد این است که مبادا افرادی خود را وارد این مقوله کنند و اتقام‌جویی‌های شخصی پیش آید.

 

وی گفت: بیم آن می‌روند که در این طرح برای عده‌ای آنقدر فضا را باز بگذارند که با ایجاد تنش و تشنج آرامش جامعه از دست برود. امر به معروف و هی از منکر شیوه‌ها و روش‌هایی دارد که اغلب کسانی که وارد مقوله امر به معروف می‌شوند این شیوه‌ها را رعایت نمی‌کنند به نظر من باید در این خصوص پخته‌تر و منطقی‌تر پیش برویم.