جنبش راه سبز - خبرنامه

جنبش راه سبز - خبرنامه


همراه یاران شوعزیز تا قفل زندان بشکنند

Posted: 25 Jun 2011 08:38 AM PDT

ب. آرام
تقدیم به آرشان در بند میهنم که جان در کمان کردند  

جان در کمان بنهاده اند، تا مرز حرمان بشکنند

زنجیر های یاس را، با پتک ایمان بشکنند


با نور شمع جانشان، با عشق و با ایمانشان

وین شام تاریک و سیاه و سرد دوران بشکنند


در بند ضحاک زمان، بی باک چون شیر ژیان

ایرانِ در بندِ ستم را قفل زندان بشکنند


در جنگ با جور و جفا، با عشق و با مهر و صفا

هم ظلم و بیداد و ستم را پا و دستان بشکنند


روزه درفش کاویان، گرز فریدون جانشان

گرز ستم را در کف ضحاک دوران بشکنند


صابر بیا صابر بیا، گشتی هدایی بی فنا

شوری به جان همرهان، تا کاخ سلطان بشکنند


سهراب! ندای خونتان، وان هاله ی گلگونتان

چون صاعقه قلب شب تاریک ایران بشکنند


آرام چرا بنشسته ای، دلمرده و دلخسته ای

همراه یاران شو عزیز، تا قفل زندان بشکنند

 

*نظرات وارده در یادداشت ها لزوما دیدگاه جرس نیست.

خاتمی: پندارهای باطل خود را به جای ایده های انقلاب جا می زنند

Posted: 25 Jun 2011 06:45 AM PDT

جرس: سید محمد خاتمی در دیدار با تنی چند از نخبگان و فعالان سیاسی – فرهنگی و جوانان استان گیلان سه خواست مشخص خیرخواهان در این مقطع حساس برای جلوگیری از افزایش خشونت و تنش را آزادی زندانیان؛ ایجاد فضای باز و سالم و امن سیاسی، همانگونه که قانون اساسی ایجاب می کند و تأمین کننده حقوق اساسی جامعه، مردم و گرایش ها است و حرکت به سوی انتخابات سالم و مطلوب که شاه بیت مردم سالاری است دانست و تصریح کرد: بهره تحقق این امور بیش و پیش از همه به نظام می رسد و حاکمیت و مردم هم از آن بهره می برند.

 

به گزارش وبسایت سیدمحمد خاتمی، در ابتدای این دیدار، حاضران با بیان نقطه نظرهای خود از اینکه امروز انبوهی از نیروهای ارزنده و مؤمن که در دلبستگی ایشان به انقلاب، کشور و اصلاحات تردیدی نیست، مورد فشار و در تنگنا هستند اظهار نارضایتی کرده، تأکید نمودند که انتقاد و اعتراض به روند جاری به معنی ساختار شکنی نیست و دفاع از ارزشهای اصیل و از حقوق و مطالبات به حق مردم وظیفه انقلابی، دینی و ملی است.

همچنین اعمال خشونت چه از سوی حکومت و چه از سوی منتقدان و معترضان ناپسند شمرده و تلاش برای ایجاد فضای امن و سالم سیاسی را امری ستوده دانسته و تصریح کردند: این امر به معنی عقب نشینی از خواستها و آرمانها نیست و البته باید به گونه ای باشد که چنین تلقی نادرستی ایجاد نکند.
 

اعضای حاضر در این نشست همچنین بر اهمیت انتخابات تأکید نموده، ایجاد فضایی که همه جریانها و نیروهای اجتماعی بتوانند در انتخابات حضور داشته باشند را لازم دانسته و اظهار امیدواری کردند که شرایط مناسب برای حضور فراهم آید.

وضع ناگوار اقتصادی و آسیب دیدن بنیانهای اقتصاد جامعه و عدم استفاده از امکانات موضوع دیگری بود که مد نظر حضار قرار گرفته و منشاء بسیاری از نارضایتی ها و عدم اطمینان ها خوانده شد.

حاضرین در این دیدار حفظ نظام را امری اساسی دانسته و در عین حال بر اصلاح روش ها و شیوه ها تأکید نموده، طرد و حذف اصلاحات و بالاتر از آن هر آنچه و هر آن کس را که در چارچوب سلیقه ای خاص نمی گنجد منشاء حرکت ها و جریانهایی دانستند که به اصل نظام و کشور لطمه خواهد زد.

حاضرین به اتفاق خواستار حضور فعال روحانیون در سرنوشت جامعه و موضع گیری روشن آنان در قبال حوادث شده و این حضور را سبب اعتماد بیشتر بخش های مهمی از جامعه به نهاد روحانیت و مرجعیت دانستند.
حاضرین در پایان با تأکید بر لزوم ارتباط گسترده تر با بدنه جامعه و روشن گری و تبیین مواضع که سبب امید بخشیدن به جامعه و بخصوص جلوگیری از یأس در میان جوانان می شود تأکید نموده، از آنچه که در جامعه جاری است و می تواند موجب دوری هرچه بیشتر نسل جوان و بخش های آگاه تر جامعه از اسلام و نظام شود اظهار نگرانی نمودند.
 

پس از پایان سخنان حاضران، سید محمد خاتمی ضمن اظهار خوشوقتی از این دیدار سخنان خود را با تبریک اعیاد پیش رو آغاز کرد.


متن کامل سخنان رئیس جمهوری سابق ایران به شرح زیر است: 
 

میان دو عید فرخنده قرار گرفته ایم، میلاد مولی امیرالمؤمنین علیه السلام و بعثت حضرت ختمی مرتبت صلی الله علیه و آله و سلم که ان شاء الله بر همه حاضران و تمامی ملت ایران و مسلمانان و آزادگان جهان مبارک باشد.

پیوند استوار عقلی و عاطفی با این دو رویداد می تواند راه ما را به سوی آینده بهتر هموار و ما را در تأسی به آن بزرگواران پایدارتر کند.

دوستان مطالبی را بیان کردند که در جای خود مهم و درخور توجه است و نظرها نیز محترم است. من عرض می کنم که باید با دقت ببینیم در چه مرحله تاریخی و وضعیت جهانی و منطقه ای به سر می بریم و خواستهای اصلی و هدفهای اساسی را مشخص کنیم و امکانات را نیز در نظر بگیریم و براساس آنها نقش و جایگاه و وظیفه خود را دریابیم.

انسان ها بخصوص جوانان، ایده های بلند و زیبا دارند و به ویژه در این مرحله حساس تاریخی که جامعه بسیار روشن تر و بیدارتر شده است. ولی همیشه زمینه تحقق همه ایده ها فراهم نیست. زیرا ممکن است که احیاناً بعضی ایده ها توهمی باشد نه عقلانی و نیز اگر عقلانی است شرایط عملی شدن همه آنها به سرعت فراهم نباشد. انسان باید بکوشد اولاً: به ایده های معقول برسد. ثانیاً بدون اینکه از آنها دست بردارد همواره با توجه به امکانات و اقتضائات و اولویت ها در پی آنهایی باشد که قابل تحقق است و راه و روش کم هزینه تر و پربازده تر را بیابد و انتخاب کند. رهبران و مسؤولان مؤثر و موفق اجتماعی کسانی هستند که همه اینها را در نظر می گیرند. بنابراین ناکامی های مقطعی به هیچ وجه نباید موجب یأس شود. مهم این است که راه گم نشود.
 

ما در چه مرحله تاریخی و شرایط زمانی و مکانی هستیم؟

ما در ایران به سر می بریم، سرزمینی عزیز و دارای موقعیتی بسیار ممتاز به لحاظ تاریخی و نیز جغرافیای سیاسی و جغرافیای راهبردی و سرمایه های سرشار.

ملت ایران، ملتی سرافراز و بزرگ و با سابقه درخشان است که در مرحله اخیر تاریخ پیشتاز در استقرار جامعه مدنی بالندۀ سازگار با موازین دینی و فرهنگی در منطقه و جهان اسلام بوده است. در این کشور توسط همین مردم انقلاب بزرگی رخ داده است و هزینه های فراوانی برای آن پرداخت شده است.

من به همگان بخصوص نسل های سوم و چهارم عرض می کنم مگر می شود به سادگی از این واقعه سرنوشت ساز دست برداشت. انقلاب تجلی ایمان و خواست تاریخی یک ملت بزرگ است و حرکتی علیه استبداد و استعمار با مدنی ترین روش ها و اخلاقی ترین شیوه ها. مگر می شود آن را نادیده گرفت؟
 

از دل این انقلاب، “جمهوری اسلامی” برآمد. جمهوری به تعبیر امام به همان معنی که در همه جا هست (یا باید باشد) و اسلامی یعنی ارزشها و احکام روزآمد اسلامی مبنای اهتمام و عمل باشد. خوب مگر مردم چه می خواستند؟ و مگر شما در عمق وجدانتان چه می خواهید؟ آزادی، استقلال، پیشرفت، مسؤولیت پذیری قدرت در برابر مردم، احترام به حق و حرمت یکایک افراد جامعه و گردن نهادن به حق حاکمیت مردم بر سرنوشت. مگر جمهوری به معنی واقعی اش جز اینها است؟! و اسلامی بودن، یعنی ارزش های فراموش شده در دنیای مدرن نیز در آن باشد. یعنی می خواستیم و می خواهیم که همه مزایایی که نظامهای جدید دارند در اینجا باشد و جنبه های منفی آن ها که عمدتاً ناشی از دور ماندن انسانها از اصل معنوی خود و مخلّد شدنش در زمین است نباشد. ما جمهوری اسلامی را اینچنین می بینیم و می خواهیم.

حال اگر به هر دلیل شاهد سیاست ها، روش ها و کارکردهایی هستیم که با این موازین سازگار نیست و ضوابطی که لازمه جمهوری اسلامی است نقض می شود و جمهوری اسلامی بد معرفی می شود، نمی توان دست از جمهوری اسلامی برداشت و آرمانهایی که برای آن اینهمه فداکاری شده است را رها کرد. باید جمهوری اسلامی را درست فهمید و بر آن پافشاری کرد.
 

جمهوری اسلامی، تأمین کننده خواست تاریخی اکثریت جامعه ما است. در این جمهوری آزادی و حقوق اساسی برای همه شهروندان باید وجود داشته باشد. جمهوری اسلامی به صورتی که عرضه شد و مردم هم به آن رأی دادند این است؛ نظامی که در آن هر کس که سازگارانه در متن آن می زید دارای حق و حرمت است و آن نیست که فقط مسلمانان و از میان مسلمانان فقط شیعیان و از میان شیعیان فقط صاحبان سلیقه و گرایشی خاص از حقوق، امنیت و آزادی برخوردار باشند و بقیه حذف و هتک شوند. مگر امام نمی فرمود که الگو و مدل اسلامی حکومت همان است که امیرالمؤمنین علیه السلام آن را پیاده کرد و مگر امام علی علیه السلام همانگونه که بر حق و حرمت نزدیک ترین یاران خود تأکید می کرد بر حق و حرمت یک بانوی یهودی نیز پافشاری نمی کرد؟
 

ما جمهوری اسلامی را این طور می فهمیم و می خواهیم و از آن دفاع می کنیم

اگر کسانی که در ژرفای وجودشان نسبت به امام صادق نبودند و نیستند و به انقلاب هم اعتقاد نداشته و ندارد و مردم را هیچ کاره و رأی آنان را بی اعتبار می دانند امروز چیز دیگری بگویند و پندارهای باطل خود را ایده های انقلاب جا بزنند و نهضت را طوری معنی کنند و از نظام چهره ای نشان دهند که قابل دفاع و پسندیده نیست، نباید جوانان از انقلاب و جمهوری اسلامی روی گردان شوند، بلکه باید بکوشیم و به توافق برسیم که جمهوری اسلامی به جایگاه خود برگردد و از گزند افکار انحرافی و رفتارهای نادرست مصون بماند.

آنچه اصلاحات همواره بر آن تأکید کرده است این است که نظام باید تقویت شود و تقویت نظام از جمله با اصلاح روش ها و سیاست ها است و اینکه نگذاریم نارواییها و نارساییها به نام اسلام تمام شود.

آقایان کروبی و موسوی و بسیاری از کسانی که در حصر و حبس هستند نیز همین را می خواستند و می خواهند و نیز خواست و حرف بسیاری از بزرگان روحانی و سیاسی که متأسفانه مورد کم لطفی و احیاناً تحت فشار هم قرار می گیرند همین است.
 

تکیه بر اصول نظام و جمهوری اسلامی و تأکید بر معیارها و ارزشهایی که در انقلاب بود و متأسفانه در خیلی از موارد نقض شده و می شود، برای ما باید اصل باشد و تأکید بر این امور به هیچ وجه وجه انحراف از موازین و بی اعتنایی به خواست های اساسی ملت نیست. ما می گوییم نباید سلایق خاص عین جمهوری اسلامی تلقی شود و نباید انبوهی از نیروهای مؤمن و کارآمد خارج از نظام به حساب آیند و احیاناً سرکوب شوند.
 

تلاش خیرخواهانه برای گذر از وضعیت پرتنش و ناگوار امنیتی به وضعیت سیاسی امن و سالم که در آن قانون و بخصوص روح قانون اساسی حاکم باشد و رسیدن به تفاهم در این امر، مطلوب است و چنان که می دانید در این مقطع حساس برای جلوگیری از افزایش خشونت و تنش سه خواست مطرح شده است:

آزادی زندانیان، ایجاد فضای باز و سالم و امن سیاسی، همانگونه که قانون اساسی ایجاب می کند و تأمین کننده حقوق اساسی جامعه، مردم و گرایش ها است و حرکت به سوی انتخابات سالم و مطلوب که شاه بیت مردم سالاری است. و معتقدیم بهره تحقق این امور بیش و پیش از همه به نظام می رسد و حاکمیت و مردم هم از آن بهره می برند.


در فضای نامطلوب کنونی که هتاکی و گرافه گویی و طرد و حذف آن را تیره کرده است و مبنای جامعه ای که انتظار داشته و دارد در درون نظام برآمده از انقلاب، امنیت و آزادی حرمت و برخورداری داشته باشد و جایگاه خود را در عرصه حیات کنونی جهان والا و محترم ببیند لرزان کرده است، بیانات رهبری در ۱۴ خرداد می توانست و می تواند روزنه امیدی به آینده بگشاید. بیاناتی که مؤید سیاست درست جذب حداکثری و دفع حداقلی است. همین ها اگر به درستی مورد اهتمام عملی قرار گیرد و بسیاری از مسائل و مشکلات حل خواهد شد، منتهی باید دید چه کسانی، چه نهادهایی و چه جریاناتی در درجه اول باید آنها را رعایت کنند. بدون تردید در درجه اول دستگاههای قضایی، امنیتی و سیاسی و متصدیان رد و تأیید صلاحیت ها که به حق یا ناحق قدرت دارند و نقش آنها در جهت ایجاد فضای مناسب پراهمیت تر است باید خود را مخاطب این سیاستها و بیانات بدانند.


در مورد انتخابات هم باید گفت که:
 

اولاً در نظام مردم سالار، انتخابات کلیدی ترین و اساسی ترین عاملی است که حق حاکمیت مردم بر سرنوشت را تأمین می کند و اگر به درستی رعایت شود مانع هر گونه خودکامگی و منشاء افزایش رضایت عمومی است.

ثانیاً انتخابات متعلق به کل جامعه است، نه در اختیار یک جناح و سلیقه و شرط برگزاری درست آن این است که همگان با اطمینان خاطر بتوانند در آن حضور یافته و برای این کار باید شرایط لازم فراهم گردد. و اگر شرایط و وضعیت به گونه ای بود که مردم یا بخش های مهمی از جامعه نتوانند در انتخابات شرکت کنند، مسؤول و جوابگو آنهایی هستند که نمی گذارند مردم از حقشان استفاده کنند.

اجرای حکم شلاق برای چهارده تن از دراویش

Posted: 25 Jun 2011 05:27 AM PDT

جــرس: بنا به گزارش منابع خبری، حکم شلاق ۱۴ تن از دراویش سلسله نعمت اللهی گنابادی ساکن بیدخت که تیر ماه سال گذشته در جریان اعتراض به رفتار دادستان گناباد با پیروان این طریقت عرفانی بازداشت شده بودند، به اجرا در آمد.


بر اساس گزارش تارنمای مجذوبان نور، سعید کاشانی، امیر روشن مجاور صوفی، علی محمد امانیان، روح الله صفری، علی عباسی بیدختی، ابراهیم عباس زاده، محمد علی جعفری، حسین مهدوی، حسین عباس زاده بیدختی، رحمت حسینی، رضا کاخکی، بهروز مجاور صوفی، علی میرو حسن بلوچی بیدختی۱۴ درویشی هستند که به اتهام "برهم زدن امنیت عمومی" به تحمل ۲۵ ضربه شلاق محکوم شدند.


بر اساس این گزارش، روح الله صفری آخرین درویشی که از معرفی خود به دادگاه برای اجرای حکم خودداری کرده بود در پاسخ به ماموران که قصد بردن او را داشتند گفته است : در صورتیکه شما مایل به شکنجه من هستید می توانید به زور متوسل شده و من را جلب کنید.در پی مقاومت این درویش نیروهای انتظامی با دستبند او را بازداشت و حکم شلاق در مورد وی را اجرا کردند .


لازم به یاد آوری است، این دراویش به اتهام اخلال در نظم عمومی از طریق اجتماع مقابل دادگستری و زندان شهرستان گناباد، به ۲۵ ضربه شلاق تعزیری و ۹۱ روز حبس تعلیقی محکوم شدند و احکام صادره در دادگاه تجدیدنظر مورد تایید قرار گرفت.


 هفته گذشته نیز، چهار درویش دیگر بنامهای فرزاد درویش سروستانی، حجت الله سعیدی، محمدجلال نیکبخت و محمدعلی سعدی، به اتهام اخلال در نظم عمومی محاکمه شدند.


وکیل مدافع دراویش نیز، کماکان در بازداشت به سر می برد.

همسر امین زاده: همه مسئولین منتظر نشسته اند تا مرگ عزیزان ما را جشن بگیرند

Posted: 25 Jun 2011 04:52 AM PDT

مژگان مدرس علوم
جرس: در هشتمین روز از اعتصاب غذا، محسن امین زاده به خاطر وخامت حالش صبح امروز از زندان اوین به بیمارستان مدرس تهران منتقل و در بخش سی .سی .یو این بیمارستان بستری شده است. ماموران امنیتی که در اطراف محل بستری شدن امین زاده حضور دارند اجازه نداده اند که خانواده اش به وی نزدیک شوند.



همسر امین زاده با تاکید براینکه همه مسئولین مسئول این شرایط ناگوار هستند، می گوید: " حتی مرگ عزیزان ما هم برای آنها اهمیتی ندارد. و این همان چیزی است که همه ما خانواده ها را "نگران" کرده است. چرا که مطمئن شده ایم که عزیزان ما حتی در زندان هم امنیت ندارند و جدا از فشارهای روحی و روانی وارد بر آنها، جانشان هم در خطر است. همه مسئولین مقصر این امر هستند. همه آنها که سکوت می کنند. همه آنها که اعتراضات ما را می شنوند و بی تفاوت می گذرند. همه آنها که به نامه های ما هیچ توجهی نشان ندادند. آنها که حق تماس تلفنی را از ما گرفتند که از حال عزیزانمان باخبر نشویم. آنها که ملاقات های ما را محدود کردند تا زندانیان را تحت فشار قرار دهند. همه آنها که منتظر نشسته اند تا مرگ عزیزان ما را جشن بگیرند."


همچنین عبدالله مومنی، ابوالفضل قدیانی و بهمن احمدی امویی نیز در هفتمین روز اعتصاب غذای خود در بند ۳۵۰ با مشکلات شدید جسمی مواجه شده اند و برای دریافت کمک های پزشکی به بهداری زندان اوین منتقل شده اند. گفته می شود پیش از محسن امین زاده، مهدی کریمیان اقبال، یکی از اعضای جبهه مشارکت نیز به دلیل اوضاع نامساعد جسمی اش به بیمارستان مدرس منتقل شده بود.


 گفتگوی "جرس" با مهناز اصغر زاده همسر محسن امین زاده را با هم می خوانیم:


خانم امین زاده طبق خبرهای رسیده آقای امین زاده بعد از اعتصاب غذا دچار مشکلات جسمانی شده اند آیا شما اطلاعی از وضعیت جسمانی ایشان دارید؟


امروز صبح فردی ناشناس به من زنگ زد وخبرداد که همسرم در بخش سی سی یو بیمارستان مدرس بستری شده و من با مراجعه به بیمارستان اطمینان پیدا کردم ولی متاسفانه ماموران مانع از ملاقات ماشدند.


از آنجا که حق تماس تلفنی با عزیزانمان از ما خانواده های زندانیان سیاسی گرفته شده است، حتی من نمی توانم دقیقاً بگویم که هم اکنون ایشان در چه وضعیتی به سر می برند. این موضوع مرابسیارنگران کرده است چرا که همسر من مدتهاست که از ناراحتی کلیه رنج می برد که شرایط زندان هم این مشکل را شدیدتر کرده است. و اصلاً دلیل مرخصی چند روزه ایشان هم رسیدگی به همین موضوع بود. ایشان مشکل فشار خون هم دارند و بعداز مدت ها پیگیری و بارها مراجعه من به محل دادستانی، به مرخصی درمانی آمدند، اما متاسفانه قبل از تکمیل معالجه شان به زندان برگردانده شدند.


علت بازگشت ناگهانی آقای امین زاده به زندان چه بود در حالیکه هنوز معالجه ایشان به پایان نرسیده بود؟


ظاهراً این اقدام به خاطر شرکت ایشان در مجلس ترحیم آقای صابر بوده است. البته شب قبل از مراسم هم با همسرم تماس گرفته شد و به او گفتند که در مراسم شرکت نکند، ولی ایشان که به شدت از مرگ آقای صابر متاثر بودند، با این نظر مخالف بودند و اعتقاد داشتند این درخواست با ارزش های انسانی مغایرت دارد. همسرم می گفت آقای صابر، دوست و هم بند من بوده است. من با ایشان ماه ها زندگی کرده ام. ماه ها شرائط سخت زندان را با هم تحمل کرده ایم و حال به هیچ وجه نمی توانم تصور کنم که در مراسم او حضور نداشته باشم.


ایا شما از تصمیم آقای امین زاده برای پیوستن به اعتصاب کنندگان اطلاع داشتید؟ خود آقای امین زاده پیش از بازگشت به زندان در این خصوص صحبتی نکردند؟


در واقع او اصولاً موافق اعتصاب غذا نیست. اما فاجعه دلخراش مرگ آقای صابر بسیار متفاوت بود. وقتی ایشان فهمیدند که هم بندی هایشان به یک تصمیم جمعی رسیده اند و خواسته اند که اعتراض و عصبانیتشان نسبت به این ظلم آشکار را با اعتصاب غذا نشان دهند، ایشان هم اعلام کردند که من هم بعد از اتمام مرخصی به آنها خواهم پیوست.
 

آقای امین زاده زمانی که در مرخصی بودند بعد از باخبر شدن از اعتصاب زندانیان چه واکنشی داشتند و اعتصاب را راهی موثر برای اعتراض به این شرایط ارزیابی می کردند؟


ایشان خیلی نگران 12 زندانی اعتصاب کننده شدند. چون بعضی از آنها سن و سال بالایی دارند، و بعضی هم پیش از این اقدام دچار بیماری های قلبی یا کلیوی بوده اند. و البته بعد از اعتصاب غذا آنها هم که مبتلا به بیماری نبوده اند، حتماً با مشکلات زیادی مواجه خواهند شد. به نظر من یک زندانی باید خیلی تحت فشار باشد تا تن به اعتصاب غذا دهد و این گونه اعتراضش را فریاد بزند. ما بارها از طرق قانونی به شرائط زندان اعتراض کرده ایم. بارها به مسئولین نامه نوشته ایم. بارها خواستیم که حق تماس تلفنی را به ما بازگردانند، اما تنها دیدیم که شرائط مدام بدتر شد. تا آنجا که برای مرحوم صابر، چنان فاجعه ای اتفاق می افتد.


با توجه اینکه خانواده های نگران زندانیان اعتصاب کننده هیچ امکانی برای باخبر شدن از وضعیت عزیزان خود را ندارند چه اقداماتی برای رساندن صدای اعتراض و مظلومیت خود می توانند انجام دهند؟


تنها کاری که ما می توانیم انجام دهیم، صبر است. باید منتظر بمانیم تا روز دوشنبه، از حال آنها باخبر شویم. ما زیاد اعتراض کرده ایم، اما انگار این اعتراض ها برای مسئولین عادت شده است. من به شخصه دیگر نامه ای هم خطاب به آنها نمی نویسم، چون تا کنون هیچ جوابی به خواست های ما داده نمی شود. آنها حتی یک معذرت خواهی خشک و خالی هم بابت رفتارشان با مرحوم صابر، از خانواده ایشان نکردند. پس نشان می دهد حتی مرگ عزیزان ما هم برای آنها اهمیتی ندارد. و این همان چیزی است که همه ما خانواده ها را نگران کرده است. چرا که مطمئن شده ایم که عزیزان ما حتی در زندان هم امنیت ندارند و جدا از فشارهای روحی و روانی وارد بر آنها، جانشان هم در خطر است.


چه کسانی را مسئول مستقیم این شرایط نامناسب و آسیبهایی وارده بر زندانیان سیاسی می دانید؟


همه مسئولین مقصر این امر هستند.
 

همه آنها که سکوت می کنند.


همه آنها که اعتراضات ما را می شنوند و بی تفاوت می گذرند.


همه آنها که به نامه های ما هیچ توجهی نشان ندادند.


آنها که حق تماس تلفنی را از ما گرفتند که از حال عزیزانمان باخبر نشویم.
 

آنها که ملاقات های ما را محدود کردند تا زندانیان را تحت فشار قرار دهند.


همه آنها که منتظر نشسته اند تا مرگ عزیزان ما را جشن بگیرند.


با تشکر از فرصتی که در اختیارمان قرار دادید.

 


 

مملکت برای دوباره ساخته شدن به وجود شما نیازمند است

Posted: 25 Jun 2011 05:46 AM PDT

جرس: آیت‌الله بیات زنجانی از مراجع تقلید بعدازظهر دیروزدر تماس تلفنی با محمد جواد مظفر، از او خواست پیام شکستن اعتصاب غذا را به زندانیان سیاسی اعتصاب‌کننده منتقل کند.


به گزارش کلمه، این مرجع تقلید ضمن تسلیت به مظفر و خانواده‌اش، خاطرنشان کرده که شکستن این اعتصاب غذا یک تکلیف شرعی است و با تاکید بر اینکه افرادی نظیر آقای مظفر و سایر زندانیان سیاسی در‌بند که مظلومانه مورد ستم قرار گرفته‌اند، ارزشمند و بر جامعه تأثیرگذارند، تصریح کرد: این مملکت برای رسیدن به آزادی و ساخته شدن دوباره به شدت به وجود این عزیزان نیازمند است.

 

همچنین دکتر مصطفی معین، نامزد انتخابات نهم ریاست‌جمهوری، نیز در گفت‌وگو با محمدجواد مظفر، ضمن ابراز همدلی با زندانیان سیاسی، خواستار پایان اعتصاب غذای ایشان شده است.


محمدجواد مظفر یکی از ۱۲ زندانی سیاسی بند ۳۵۰ اوین است که در اعتراض به عدم رسیدگی به قتل هاله سحابی و هدی صابر اعلام اعتصاب غذا کردند. آقای مظفر که هفته گذشته برای شرکت در مراسم ختم مادر همسرش به مرخصی آمد، در زمان خروج از زندان اعلام کرد که در مدت مرخصی نیز همراه با دیگر زندانیان به اعتصاب غذای خود ادامه خواهد داد.


براساس این گزاش، مظفر در پایان مراسم هفتمین روز درگذشت مادر همسرش، پشت تریبون رفته و ضمن تقدیر و تشکر از حضار در سخنان کوتاهی ابراز داشته است: خانواده ما به دلیل فوت مادر خانم عزادار است؛ ولی همه ما عزاداریم، چرا که ماهی که پشت سر گذاشتیم (خرداد امسال) ماه عجیب و جانسوزی بود. فوت عزت‌الله و هاله سحابی و هدی صابر …

اما در این زمان در حالی که بغض گلوی او را فشرده و راه سخنش را بسته و اشکهایش را جاری ساخته بود، بلندگوی مسجد قطع می‌شود و سخنان این زندانی سیاسی نیمه‌کاره می‌ماند.

برای بررسی ابعاد فاجعه مرگ هاله سحابی کمیته حقیقت یاب تشکیل دهید

Posted: 25 Jun 2011 05:46 AM PDT

نامه هفت زندانی سیاسی زن به رییس قوه قضاییه
جرس: زندانیان سیاسی زن محبوس در زندان اوین با نوشتن نامه‌ای خطاب به رییس قوه قضاییه خواهان آن شدند تا کمیته‌ای حقیقت‌‌یاب جهت روشن شدن ابعاد فاجعه مرگ هاله سحابی، متشکل از افراد بی‌طرف و زنان و مردان مستقل و با حضور نمایندگان خانواده وی تشکیل شود تا مسببان و مرتکبان این فاجعه دردناک معرفی و در محکمه‌ای علنی و عادلانه و بی‌طرف مورد محاکمه قرار گیرند.


به گزارش کلمه، این زندانیان که بعد از دست دادن هم‌بندی‌شان، هاله سحابی، زندانی سیاسی و فرزند عزت‌الله سحابی به شدت اندوهگین هستند، در نامه خود تاکید کرده‌اند: مرگ این عزیز از دست رفته، نه بر اثر عارضه قلبی و عروقی ناشی از فشار روحی مراسم خاکسپاری پدر بزرگوارش، بلکه به دلیل هجمه و حمله مامورانی بود که امنیت ملی را به خطر انداخته و برای انتقال پیکر مرحوم عزت‌الله سحابی آمده بودند.
 

این نامه به امضای لیلا توسلی، لاله حسن‌پور، فاطمه درویش، نسرین ستوده، مهدیه گلرو، عاطفه نبوی و بهاره هدایت رسیده است.
 

متن کامل این نامه به شرح زیر است:
 

همچنان‌که مستحضرید هاله سحابی در تاریخ ۱۱/۳/۹۰ در مراسم عزاداری خانوادگی، جان به جان آفرین تسلیم کرد.

آنچه ما را بر آن داشت تا با نوشتن این نامه، از قوه قضائیه دادخواهی کنیم، مرگ نابهنگام و مستعجل هم‌بندمان هاله سحابی، از معترضان انتخاباتی است.

چنان‌که مطلع شده‌ایم، مرگ این عزیز از دست رفته نه بر اثر عارضه قلبی و عروقی ناشی از فشار روحی مراسم خاکسپاری پدر بزرگوارش، بلکه به دلیل هجمه و حمله مامورانی بود که امنیت ملی را به خطر انداخته و برای انتقال پیکر مرحوم عزت‌الله سحابی آمده بودند.

جناب آقای لاریجانی، همانگونه که مستحضرید، چنین اعمالی که موجبات مرگ فجیع انسان‌های بی‌گناهی را فراهم کرده و همچون نمونه‌ی فاجعه‌ی کهریزک بدون عقوبت مانده، به شکل غیرقابل تصوری در حال تکرار است.

در نمونه اخیر، چه آن را عملی حساب شده بدانیم و چه حاصل سوء تدبیر مسئولان، آنچه به جای مانده پیکر مرحوم هاله سحابی است که بر سر جنازه‌ی پدر جان باخته است و با شتاب غریب در همان تاریخ در دیرگاه شب به خاک سپرده می‌شود.
 

با عنایت به اینکه نحوه‌ی مرگ مرحوم هاله سحابی موجی از اندوه را در جمع ایرانیان و به ویژه زنانی که تجربه‌ی مشترک زندان با ایشان را داشتند، به همراه آورد و به ویژه وجدان جمعی جامعه‌ی ایران را به شدت جریحه‌دار ساخت و از آنجا که پاسداری از قوانین و جلوگیری از تکرار چنین جرایمی که متاسفانه در حال تکرار و افزایش است از وظایف اصلی قوه‌ی قضائیه است لذا به موجب این نامه درخواست داریم:

کمیته‌ای حقیقت‌یاب جهت روشن شدن ابعاد فاجعه، متشکل از افراد بی‌طرف و زنان و مردان مستقل و با حضور نمایندگان خانواده ایشان تشکیل شود تا مسببین و مرتکبین این فاجعه دردناک معرفی و در محکمه‌ای علنی و عادلانه و بی‌طرف مورد محاکمه قرار گیرند.
 

با تشکر

لیلا توسلی – لاله حسن‌پور – فاطمه درویش – نسرین ستوده – مهدیه گلرو – عاطفه نبوی – بهاره هدایت
 

رونوشت:

۱ – ریاست محترم مجلس شورای اسلامی جهت اطلاع و پیگیری موضوع.

۲ – دادستان محترم عمومی و انقلاب تهران جناب آقای دکتر جعفری دولت‌آبادی جهت اطلاع و اعلام جرم علیه مسببین.

۳ – دادستان کل کشور جهت اطلاع و اقدام مشابه.

۴ – وزارت اطلاعات جهت اطلاع و معرفی و محاکمه‌ی مامورینی که امنیت شهروندان عزادار را به خطر می‌اندازند.

۵ – وزارت کشور جهت اطلاع و اقدام مشابه.

نقدی: اعزام گزارشگر حقوق بشر بازی سیاسی است

Posted: 25 Jun 2011 04:31 AM PDT

جــرس: در ادامه اعلام مخالفت های مقامات مختلف جمهوری اسلامی با اعزام گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد به ایران، فرمانده کل بسیج اعزام گزارشگر حقوق بشر به ایران را "یك بازی سیاسی" دانست و ادعا کرد: "اگر قرار است حقوق بشر واقعی مورد بررسی قرار گیرد، ابتدا بروند زندان‌های گوانتانامو، ابوغریب و زندان‌های مخفی آمریكا در اروپا را بررسی كنند."


به گزارش فارس، سردار پاسدار محمدرضا نقدی، درخصوص تصمیم سازمان ملل مبنی بر اعزام گزارشگر حقوق بشر به ایران، بدون اشاره به موافقت های ادعایی چند ماه قبل مقامات کشور در مورد اعزام گزارشگر ویژه، مدعی شد: "تا كنون افراد زیادی با این عنوان به ایران آمدند و هردفعه دست از پا درازتر برگشتند چراكه اگر واقعا بخواهند حقیقت را بگویند، چیزی جز رسوایی نصیبشان نخواهد شد. "


نقدی اینگونه رفتارها در قبال ایران را "یك بازی سیاسی" دانست و افزود: اگر قرار است حقوق بشر به صورت واقعی بررسی شود، اول باید بروند جنایات صورت گرفته در زندان‌های گوانتانامو و ابوغریب را بررسی كرده و نیز زندان‌های مخفی امیكا در اروپا را تعطیل كنند و ببینند كه چه جنایات آشكاری در این زندان‌ها رخ داده است.


وی ادامه داد: "امریكا هر روز با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین، مردان، زنان، كودكان و سالخوردگان بی‌گناه پاكستانی را در خانه‌های خود می‌كشد و یا در عراق با حمایت ارتش آمریكا، شاهد بمبگذاری در اماكن مقدس و به خاك و خون كشیدن زائران اهل بیت هستیم. "


فرمانده کل بسیج اظهار عقیده کرد: اینها افتضاحات آشكاری است كه فهمیدن آن نیازی به اعزام محقق هم ندارد ولی چون در ایران چیزی نیست، می‌خواهند محقق و گزارشگر حقوق بشر اعزام كنند.


نقدی درخصوص سیاست جمهوری اسلامی در قبال این موضوع نیز تصریح كرد: با توجه به مصلحت كشور، مسئولین سیاسی نظام می‌دانند كه چطور در قبال این موضوع عمل كنند.


 طی روزهای اخیر، همزمان با تاکید صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه مبنی بر این که "سیاست ما پذیرفتن گزارشگر ویژه حقوق بشر نیست"، ابراهیم رئیسی، معاون اول قوه قضائیه نیز خاطرنشان ساخت که "دستگاه قضا معتقد است حضور گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران با فتنه همراه است زیرا آنها می خواهند با هدایت ضد انقلاب پس از حضور در ایران جنجال درست کنند."


لازم به یادآوری است در پی معرفی «احمد شهید» بعنوان گزارشگر ویژه حقوق بشر برای ایران و در آستانۀ اعزام وی، وزیر خارجه‌ جمهوری اسلامی ضمن انتقاد از آنچه "سیاسی شدن حقوق بشر" نامید، ادعا کرد که جمهوری اسلامی پیش از تعیین شدن گزارشگر ویژه‌ی حقوق بشر برای ایران در سازمان ملل، خود درخواست کرده بود "گزارشگر موضوعی" به ایران بیاید.


پیش از این و در پی انتخاب گزارشگر ویژه حقوق بشر برای اعزام به ایران، معاون كمیته حقوق بشر مجلس شورای اسلامی در اولین واکنش رسمی گفت: اجازه ورود این فرد به داخل كشور داده نمی شود.


روزه  سیاسی فعالان سبز تبریز

Posted: 25 Jun 2011 04:13 AM PDT

جــرس: در ادامه اعلام حمایت ها از اعتصاب غذایِ اعتراضیِ زندانیان سیاسی، جمعی از فعالان سیاسی تبریز، طی بیانیه ای که از قبل منتشر کرده بودند، دست به روزه سیاسی زده و اولین افطاری سبز خود را، پس از اعلام سه روز روزه سیاسی برگزار کردند.


بنا به گزارش های رسیده به جرس، در پی اعلام روزه سیاسی سه روزه توسط فعالن سیاسی تبریز- که در جهت اعلام همبستگی و حمایت از زندانیان سیاسی اعتصابی برگزار شد- شامگاه جمعه تعدادی از جوانان اصلاح طلب تبریزی، فعالین ملی مذهبی،‌ فعالین دانشجویی و دیگر طیف های سیاسی شهر، اولین افطاری سبز را برگزار کردند .


در این مراسم که در نقاط مختلف شهر و در پارک ها و مکان های عمومی برگزار شد،‌ بیش از ١۵۰ نفر در گروه های ده تا پانزده نفری پای سفره های افطاری نشسته و ضمن پاسداشت نام و خاطره هدی صابر و هاله سحابی ،‌ برای آزادی زندانیان سیاسی و سلامتی ایشان دعا کردند .

 


در پایان مراسم افطاری،‌ گروه ها و فعالین سیاسی اعلام کردند طبق برنامه قبلی روزهای شنبه و یکشنبه نیز برنامه افطاری گروهی برگزار خواهند کرد.


در همین حال جمعی دیگر از فعالین سیاسی تبریز نیز نسبت به حضور در این مراسم در روزهای شنبه و یکشنبه اعلام آمادگی کرده اند .


پیش از این،‌ فعالین سیاسی تبریز طی بیانیه ای اعلام کرده بودند که روزهای جمعه ،‌ شنبه و یکشنبه برای حمایت از زندانیان اعتصاب غذا کننده زندان اوین و رجائی شهر ،‌ روزه سیاسی خواهند گرفت .


در بیانیه اعلام روزه سیاسی این فعالان آمده بود "حال که شاهدان زنده شهادت هدی صابر،‌ زندانیان سر افراز جنبش سیاسی سبز ایران، ‌در زندان ها خود را با غم و اندوه ملت ایران شریک دانسته و دست به چنین رشادت و از خود گذشتگی زده اند ،‌ از این رو ما نیز بعنوان جمعی از فعالین سیاسی تبریز ،‌ روزهای جمعه ،‌ شنبه و یکشنبه ( سوم و چهارم و پنجم تیرماه ) را بمدت سه روز، روزه سیاسی خواهیم گرفت. دعا برای آزادی زندانیان سیاسی و‌ سلامتی اعتصاب کنندگان نور بخش محافل افطاری مان خواهد بود."


این فعالان تبریزی، خطاب به زندانیان سیاسیِ اعتصابی خاطرنشان کرده بودند "ضمن تجلیل و ارج نهادن به مقاومت و ایثار زندانیان اعتصاب کننده،‌ بار دیگر از ایشان تقاضا داریم به اعتصاب غذای خود پایان داده و دل تمامی ‌فعالین سیاسی ،‌ خانواده های زندانیان سیاسی و عموم مردم را شاد کرده و ادامه راه را به ما واگذار نمایند ."

 


سخنگوی شورای نگهبان: صلاحیت افراد بدون ترس بررسی خواهد شد

Posted: 25 Jun 2011 03:33 AM PDT

جــرس: در حالیکه مکانیسم نظارت استصوابی و فیلترینگ شورای نگهبان، مانع از ورود بسیاری از فعالان و شخصیت ها به صحنه های انتخاباتی کشور می شود، سخنگوی شورای نگهبان با این ادعا که "شورا در بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات معیارهای قانون را ملاک قرار می‌دهد"، مدعی شد "صلاحیت افراد بدون در نظر گرفتن وابستگی سیاسی و جناحی افراد و بدون ترس و واهمه انجام خواهد شد."


به گزارش خبرآنلاین، عباسعلی کدخدایی در شرح نحوه احراز صلاحیت کاندیداهای انتخابات مجلس نهم و در پاسخ به این سئوال که با توجه به آغاز فعالیت "جریان انحرافی" (طیف دولتی ها) برای ورود به انتخابات شورای نگهبان چه تمهیداتی برای جلوگیری از نفود این جریان به صحنه انتخابات مجلس خواهد داشت، گفت: "شورای نگهبان وظیفه‌اش نظارت بر اجرای درست انتخابات است.برای ما تفاوتی نمی‌کند چه گروه‌ها و چه جناح‌هایی در انتخابات فعالیت می کنند، آنچه مهم است این است تخطی از قانون وجود نداشته باشد، اگر تخلفی صورت گیرد با آن برخورد می‌شود."


وی در پاسخ به این که "برای جلوگیری از نفوذ جریان انحرافی در معرفی کاندیداها چه مکانیزمی دارید؟"، گفت "ابزار اصلی نظر مراجعی است که نسبت به رفتار افراد اظهار نظر می کنند. قانون مراجع چهار گانه‌ای را مشخص کرده است اینها همه ابزارهایی است که از این طریق سلامت افراد مورد تایید قرار خواهد گرفت."


این عضو شورای نگهبان، همچنین با بیان این که این شورا در بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات معیارهای قانون را ملاک قرار می‌دهد، مدعی شد "صلاحیت افراد بدون در نظر گرفتن وابستگی سیاسی و جناحی افراد و بدون ترس و واهمه انجام خواهد شد."


کدخدایی همچنین اظهار داشت "آنچه ملاک بررسی صلاحیت‌ها و نظارت بر انتخابات است رفتار افراد از هر جناح سیاسی ولو اصلاح طلب است که باید منطبق با قانون باشد. قطعاً ما امیدواریم انتخابات مشارکت حداکثری را شاهد باشیم و همه اقشار در انتخابات شرکت کنند. ابزار ما برای بررسی صلاحیت‌ها قانون است و آنچه مورد بررسی قرار می‌گیرد رفتار افراد خواهد بود نه جریانات و گروه‌ها. برای ما تفاوتی نمی‌کند چه گروه و جناحی در انتخابات شرکت کنند آنچه مهم است معیارهایی است که قانون در اختیار ما گذاشته و بدون ترس و واهمه از هیچکس، شورای نگهبان نظارت بر انتخابات را انجام خواهد داد."


وی بدون اشاره به عملکرد شورای نگهبان در دخالت در روند و نتایج انتخابات گفت "مرجع رسمی صیانت از آرا شورای نگهبان است. هیچ مرجع دیگری که در قانون نامی از آن برده نشده و بخواهد خود را پاسدار آرا محسوب کند، صلاحیت ورود در امر انتخابات را ندارند."


کدخدایی پیرامون شرکت اعضای جبهه مشارکت و مجاهدین انقلاب در انتخابات آتی، مدعی "منحله" بودن این دو تشکل جنبش سبز شد و گفت "چنانچه رفتار اعضای دو حزب منحله مشارکت و مجاهدین مطابق قانون باشد اشکالی برای ورود این افراد به انتخابات نیست. البته درباره مصادیق سوال نکنید."


دستگیری علیرضا مقیمی، بازداشت یک عضو دیگر حلقه دولتی ها

Posted: 25 Jun 2011 03:07 AM PDT

جــرس: در ادامه موج جدید بازداشت طیف دولتی ها و نزدیکان اسفندیار رحیم مشایی، که موسوم به "جریان انحرافی" شده اند، علیرضا مقیمی مدیرعامل منطقه آزاد ارس توسط مجتمع قضایی کارمندان دولت بازداشت شد.


به گزارش فارس، مالک‌اژدر شریفی رئیس دادگستری آذربایجان شرقی با اعلام خبر فوق، خاطرنشان کرد که مقیمی مدیرعامل منطقه آزاد ارس توسط مجتمع قضایی کارمندان دولت بازداشت شده و اتهام وی نیز مالی بوده است."


این خبرگزاری وابسته به محافل امنیتی، در همین زمینه خاطرنشان کرد احتمال می رود بازداشت مقیمی در ارتباط با پرونده تخلفات جریان انحرافی دولت دهم باشد.


گفتنی است طی سه چند روز اخیر، درحالیکه جنجال های و تهدیدهای حامیان رهبری، پیرامون انتصاب محمد شریف ملك‌زاده بعنوان معاونت وزارت امور خارجه، سبب استعفای زودهنگام و کناره گیری وی از این پست شده بود، منابع خبری روز پنجشنبه دوم تیر ماه اعلام کردند که این فرد نزدیک به اسفندیار رحیم مشائی، مورد بازداشت نیروهای امنیتی قرار گرفته است.

محمد شریف ملك‌زاده دبیر شورای عالی ایرانیان خارج از كشور بود.


یک روز بعد همین منابع اعلام کردند که علی اصغر پرهیزکار، مدیرعامل منطقه آزاد اروند و از نزدیکان و اعضایِ حلقۀ رحیم مشایی نیز، بازداشت شده است.

پرهیزكار نیز از یاران قدیمی اسفندیار رحیم مشایی در رادیو تهران بود، که بنا به گزارش فارس، "وی که ارتباط دیرینه‌ای با لیدرهای اصلی جریان انحرافی ، با عزیمت رحیم مشایی به سازمان فرهنگی - هنری شهرداری تهران و سپس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری وی را مشایعت کرده بود."


در همین زمینه روز گذشته زهره الهیان عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به بازداشت محمدشریف ملك‌زاده و افراد نزدیك به بقایی و مشایی، گفت: ایشان در قوه قضائیه پرونده دارند و در كمیسیون امنیت ملی مجلس نیز در قالب تحقیق و تفحص از شورای عالی ایرانیان خارج از كشور، مواردی مورد ابهام نمایندگان بود . از جمله بحث بی‌انضباطی مالی و بحث مناطق آزاد جزء اتهامات وارده است."


این نماینده اصولگرا در خصوص احتمال بازداشت حمید بقایی نیز گفت: من اطلاعی در این باره ندارم. اما درباره ایشان هم مباحث مناطق آزاد به طور جدی مطرح بود. با این وجود از روند پرونده ایشان اطلاع كافی ندارم.

عضو كمیسیون امنیت ملی مجلس در ادامه اظهار داشت: درباره مشایی هم مواردی مطرح است و پرونده‌های مربوط به وی سیر خود را طی می‌كند. منتهی از جزئیات آنها اطلاعی ندارم.