جنبش راه سبز - خبرنامه

جنبش راه سبز - خبرنامه


هشدار نماینده آیت‌الله سیستانی نسبت به نقض استقلال عراق به بهانه مبارزه با داعش

Posted: 19 Sep 2014 03:38 AM PDT

جرس: نماینده شیعیان عراق ضمن تاکید بر قدرت و توانایی مردم عراق برای از بین بردن داعش نسبت به نقض استقلال این کشور به بهانه کمک و حمایت از بغداد هشدار داد.


 

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه سومریه نیوز عراق، "عبدالمهدی الکربلائی"، نماینده آیت الله سید علی سیستانی، مرجع عالیقدر شیعیان عراق در خطبه نماز جمعه این هفته در کربلا نسبت به نقض استقلال عراق و اعمال تصمیم طرف‌های بیگانه به بهانه کمک کردن به عراقی‌ها هشدار داد و گفت: تمامی کشورها باید در جنگ علیه داعش شرکت کنند اما نباید روند کمک به عراق را به عنوان بهانه ای برای لطمه زدن به استقلال این کشور و اعمال سلطه و تصمیمات خود به کار گیرند.

 

وی از دستگاه های امنیتی خواست تا به حمایت از شهرها و اماکن مقدس بپردازند و از انجام فعالیت خود در مناطق درگیر کوتاهی نکنند.

 

کربلائی ضمن تأکید بر توانایی عراقی ها برای از بین بردن گروه داعش از رهبران سیاسی خواست تا نهایت هوشیاری و احتیاط خود را بکار بگیرند.

 

وی همچنین هشدار داد که گروه های تروریستی روش و برنامه های جدیدی را برای ضربه های به نیروهای امنیتی در پیش می گیرند.

 

کربلائی گفت: نیروهای عراقی و تمامی داوطلبانی که به آن ها پیوسته اند، اساس حمایت از کشور هستند.

 

برنامه ارشاد برای کم کردن «خواب کتاب»/ صدور پروانه نشر باید مثل پروانه وکالت باشد

Posted: 19 Sep 2014 03:09 AM PDT

جرس: مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت ارشاد از برنامه این دفتر برای «کاهش میانگین خواب کتاب» خبر داد و گفت: «این آمار الان نزدیک 25 روز است اما افزایش سرعت در بررسی کتاب و کم کردن خواب کتاب جزو برنامه‌های ماست».




به گزارش مهر، برنامه چاپخانه با حضور علی شجاعی‌صائین مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و محمود آموزگار دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران از رادیو کتاب پخش شد.

 

شجاعی صائین در این برنامه گفت: ممیزی کتاب را می توان اینگونه تعریف کرد که؛ ممیزی بررسی و احراز عدم مغایرت کتاب با موازینی است که در اصلاحیه مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 89 داریم. قانون بالادستی ما که مطالباتی از ناشران و دبیرخانه هئیت نظارت بر نشر کتاب دارد، در موادی از این قانون بر جنبه‌های اثباتی کتاب و در ماده‌ای بر جنبه‌های سلبی کتاب متمرکز شده است. در ماده چهار، قانون مواردی را ذکر کرده که که ما در واقع ممیزی را احراز عدم مغایرت مضمون و محتوای کتاب با قانون موجود به ویژه ماده 4 اصلاحیه شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌دانیم که باید در این زمینه متمرکز باشیم.

 

وی در خصوص ماده 4 اصلاحیه شورای انقلاب فرهنگی گفت: این ماده بیشتر به جنبه‌های سلبی کتاب و مواردی که در کتاب نباید باشد، اشاره دارد. مضمون مربوط به موارد ایجابی این است که کتاب نهایتاً منجر به خدشه به آزادی بیان نشود. روند ممیزی کتاب قبل از انتشار در وزارت ارشاد وجود دارد که ناشر با اطمینان از صحت کار خود کتاب را منتشر کند و با تحویل به ارشاد مجوز می‌گیرد.

 

به گفته مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی، فراز و فرودهایی در سال‌های گذشته وجود داشته و در حال حاضر آئین‌نامه‌ای مصوب شده است که در استان‌ها هم این روند انجام شود و احتیاج به رفت و آمد به تهران نباشد. آئین نامه‌ای هم هست به نام مشارکت ناظران که بر اساس آن، ناشران در صورت تمایل می‌توانند گروه‌های کارشناسی مورد نظر خود را به هئیت نظارت معرفی کنند و پس از تایید این اعضا، کتاب را بررسی کنند و تائید آنها همان تائید پیش از چاپ خواهد بود.

 

شجاعی صائین: اوایل مهر ماه آیین نامه مشارکت ناظران را در ممیزی اعلام می‌کنیم

 

شجاعی صائین گفت: ما در حال مشورت با ناشران برای مشارکت بیشتر هستیم و الان بررسی کتاب در گروه‌های کارشناسی خودمان است اما به زودی در اوایل مهر ماه آیین نامه اجرایی مشارکت ناظران را اعلام خواهیم کرد.

 

مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی در پاسخ به سوال مجری برنامه درباره آئین‌نامه مشارکت ناظران که آیا این آیین‌نامه همان پیشنهاد وزیر ارشاد است؟ گفت: باید ببینیم آن مورد دقیقاً چیست که اگر این باشد که ناشران طبق تبصره قانون و همان‌طور که گفتم و با حضور کارشناسان قانونی باشد، بله همان پیشنهاد جناب وزیر است، اما اگر به این منظور باشد که خود ناشران مسئولیت کتاب را بر عهده بگیرند و پاسخگو باشند و نیاز به دریافت مجوز از ارشاد نداشته باشند و بعد از چاپ پاسخگو باشند، به این شکل در هئیت نظارت مطرح نشده است. نگاه هیئت هم این نیست و با توجه به قانون، ناشران می‌توانند کارشناسان را معرفی کنند.

 

وی در خصوص تسریع جریان‌های ممیزی و توانایی سرمایه گذاری بهتر گفت: موارد گفته شده هم یکی از اهدافشان تسریع در کار است و تمرکز اداره کشور برای بالا بردن کیفیت و سرعت که در داخل اداره کتاب میانگین خواب کتاب را پایین ببریم که این آمار نزدیک به 25 روز خواب در کتاب است. برای این کار روش‌های و فناوری جدید نیز استفاده شود و با استفاده از فضای مجازی کتاب‌ها را می‌توانند بفرستند و ما هم در این فضا جواب را ارائه خواهیم داد و افزایش سرعت و کم کردن خواب کتاب جز برنامه‌های ماست.

 

شجاعی در رابطه با برطرف کردن اختلافات ناشران با کارشناسان ممیزی به هئیت حل اختلافی اشاره کرد و گفت: در مرحله اول سعی به استفاده از روش کدخدامنشانه نداریم و قصد داریم آنها (ناشران) در فضایی حضوری، گفتگو با کارشناسان ما داشته باشند و اگر به توافق نرسند کمیته تجدید نظر خواهیم داشت، منطبق بر ماده 9 مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی که کمیته تجدید نظر با حضور کارشناسان، کتاب را می‌بینند و پرونده، خود کتاب و اعتراض ناشر را مطالعه و نظر خود را ارائه می‌دهند که این کمیته می‌تواند راهگشا باشد.

 

مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی در پاسخ به سوال مجری برنامه چاپخانه که آیا ممیزان از جنس خود ناشران هستند؟ گفت: در تیم کارشناسی ما هم افرادی هستند که ناشر، نویسنده و صاحب کتاب هستند و درد ناشران را می‌دانند و سطح تحصیلات و تجربه حرفه‌ای خوبی دارند، در مجموعه کارشناسی کمتر از کارشناس ارشد نداریم که تیمی با تخصص‌های متفاوت داریم که توان درک فضای ذهن پدید آورنده و فضای عملیاتی ناشر فراهم است.

 

وی به سطح علمی کارشناسان بررسی کتاب هم اشاره کرد و گفت: کتاب محصول فکر و اندیشه فرهیخته کشور است و هر کس توانایی اظهار نظر ندارد، اما بررسی کننده‌های ما همان طبقه اول فرهیختگان هستند و جزو اساتید و علما هستند. تلاش داریم همکاران ما جزو سطوح اولیه دانش باشند. رویکرد کلی من این است که در مسائل کلان گام‌های کوتاه را محکم و کارشناسانه برداریم تا شکاف‌های اجتماعی و فرهنگی موجود را برطرف کنیم. از مشکلات نشر ما این است که متاسفانه برنامه درازمدت نداشته است و ممکن یک کتاب در دولتی مجوز نگیرد و در دولت بعد مجوز بگیرد یا این روند معکوس شود. یک بخش از نشر، اقتصاد و بحث مالی است اما برای این موضوع نیازمند گفتگو دامنه‌دار در این حوزه هستیم و توافق ملی در این حوزه باید داشته باشیم و بتوانیم بر یک توافق پایبند باشیم.

 

آموزگار: باید در اقتصاد نشر اطمینان از استمرار داشته باشیم

 

دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران نیز در این برنامه گفت: ایده‌آل این است که زمانی جامعه به حدی از تحمل برسد که نیاز به ممیزی نباشد. ما یک نوع ممیزی داریم که آمرانه است و دولت‌ها مشخص می‌کنند که چگونه بنویسیم. این نوع از ممیزی با توجه به قانون اساسی و اصل 24 ما درست نیست. اما ممیزی حاصل تفاوت‌ها و شکاف‌های فرهنگی اجتماعی موجود در جامعه ما است و نیازمند توجه است که به نوعی بنویسند تا تصور توهین و تعرض به حقوق افراد را ایجاد نکند و باید به گونه‌ای بنویسیم که باعث آزار و ناراحتی هم‌وطنان خود نشویم.

 

آموزگار در رابطه با تسریع در کم شدن خواب کتاب گفت: در دولت‌های مختلف سیاست‌ها و دیدگاه‌های مختلف اعمال می‌شود و نشر ما متاسفانه برنامه دراز مدت نداشته است و باید در اقتصاد نشر اطمینان از استمرار این امر داشته باشیم و با دولت‌ها این برنامه تغییر نکند.

 

وی افزود: در جمع‌بندی‌ها و بررسی‌هایی که داشتیم باید برنامه‌ریزی کوتاه مدت و میان مدت و بلند مدت داشته باشیم، در کوتاه مدت باید همین ضوابط نشر مصوب سال 89 شورای عالی انقلاب فرهنگی کامل اجرا شود که این موضوع محقق شد و آرامشی حاکم شده است. در دراز مدت به سوی تصویب قانون مانند قانون مطبوعات باید برویم تا ممیزی کارآمدتر شود.

 

آموزگار درباره پیشنهاد وزیر ارشاد هم گفت: بخشی از چاره جویی‌ها برای بحث ممیزی است اما نکته اصلی این است که این موضوع تمام ناشران را دربرنمی‌گیرد و با این شرایط ناشران حوزه عمومی ممکن است دچار مشکل شوند. باید روندی همانند پروانه وکالت که کانون وکلا می‌گیرند، وجود داشته باشد چون وکیل دیگر لایحه خود را برای تایید به کانون وکلا نمی‌فرستد و زمانی که پروانه نشر صادر می‌شود، همانجا باید ناشر را تایید کنند.
 

ممانعت دادستانی از اعزام محمد سیف‌زاده به بیمارستان

Posted: 19 Sep 2014 03:08 AM PDT

جرس: مسئولان دادستانی با وجود تایید بیماری‌های سید محمد سیف‌زاده از سوی پزشکی قانونی، مانع از اعزام وی به بیمارستان شده‌اند.

 

به گزارش کلمه، با وجود مراجعه و درخواست خانواده این زندانی سیاسی، مقام‌های قضایی از اعزام وی به مراکز درمانی خارج از زندان ممانعت کرده‌اند.

 

این درحالی است که براساس گواهی پزشکی قانونی، دکتر سیف‌زاده از چندین بیماری رنج می‌برد و تا پیش از این، وی برای درمان بیماری‌هایش به صورت ادواری به مراکز پزشکی خارج از زندان اعزام می‌شد.

 

سیف زاده، وکیل دادگستری و عضو ارشد کانون مدافعان حقوق بشر است که به علت برخورد اعتراضی و شرکت نکردن در محاکمات غیر قانونی دادگاه انقلاب، در حکمی جدید به شش سال حبس محکوم شده است.

 

او که در زندان رجایی‌شهر کرج محبوس است، دادسرا و دادگاه انقلاب را به دلیل عدم رعایت تشریفات قانونی و عدم استقلال به رسمیت نشناخت و در جلسات آن شرکت نکرد که این برخورد موجب خشم مسئولان قضایی و تبعید این زندانی بیمار به زندان رجایی‌شهر شد.

 

حالا مسئولان دادستانی در پاسخ به پیگیری‌های خانواده این وکیل زندانی گفته‌اند که دیگر مجوزی برای اعزام وی به مراکز درمانی خارج از زندان صادر نخواهد شد.

 

محمد سیف‌زاده از بیماری‌های کلیه، کولیت روده، کبد و ستون فقرات رنج می‌برد و تامین نشدن نیازهای پزشکی و تغذیه‌ای در زندان رجایی شهر کرج، وضعیت جسمی این زندانی سیاسی را حاد کرده است.

 

علیرغم کاهش نرخ تورم؛ مسکن همچنان در رکود

Posted: 19 Sep 2014 03:00 AM PDT

نادر مرزبان
جرس: بازار مسکن یکی از شاخصه‌هایی است که می‌توان اوضاع اقتصادی ایران را به واسطه آن سنجید. بازاری که طی سالهای گذشته مدام در بحران بوده و نوسان‌ها و شوک‌های پیاپی را تجربه کرده است. 

محمود احمدی‌‌نژاد رییس سابق قوه مجریه می‌خواست که از طریق ارایه مسکن‌ ارزان قیمت در مناطق حاشیه‌ای معروف به « مسکن مهر » بر این بحران غلبه کند اما طرح او علیرغم سرمایه‌ی فراوانی که به خود اختصاص داد به نتیجه دلخواه نرسید و از دامنه بحران کم نکرد. مقام‌های دولت جدید تا اندازه‌ای از طرح مسکن مهر ناامیدند که اساسا پیگیری آن را نادرست می‌دانند و هشدار می‌دهند که باید از این تجربه عبرت گرفت و دیگر به سراغ طرح‌های این چنینی نرفت. فرمول دولت جدید برای بخش مسکن هنوز به درستی مشخص نیست و این در شرایطی است که آمار حکایت دارد دستکم در ۶ ماهه دوم سال ۱۳۹۲ قیمت زمین به نسبت مدت مشابه سال قبل از آن به طور متوسط رشدی ۱۷ درصدی و قیمت اجازه مسکن رشدی ۱۴ درصدی داشته است


قیمت‌ها همچنان در سربالایی

گزارش تازه‌ای که از سوی مرکز آمار ایران ارائه شده است درباره قیمت‌ مسکن در مناطق مختلف برآورد مشخصی به دست می‌دهد. بر اساس این گزارش متوسط قيمت خريد و فروش هر متر مربع زير بنای مسکونی معامله شده از طريق بنگاه‌های معاملات ملکی در سطح کل کشور يک ميليون و ۴۱۹ هزار تومان بوده است که نسبت به دوره قبل ۲.۲ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال قبل ۱۵.۱ درصد افزايش داشته است. همچنین متوسط قيمت خريد و فروش هر متر مربع زمين يا زمين ساختمان‌های مسکونی کلنگی معامله شده از طريق بنگاه‌های ملکی در کل کشور ۷۳۲ هزار تومان بوده که نسبت به دوره قبل ۷.۹ درصد و نسبت به دوره مشابه سال قبل ۱۷.۲ درصد افزايش داشته است. گزارش مرکز آمار از رشد قیمت زمین و اجاره بها در سال ۱۳۹۲ در شرایطی ارائه می‌شود که کارشناسان مسکن از ادامه روند افزایش قیمت مسکن در سال جاری خبر می‌‌دهند هر چند که به نظر می‌رسد امسال بازار شوک قابل ملاحظه‌ای را تجربه نخواهد کرد.


اجاره‌ی بیشتر٬ رهن کمتر

نامشخص بودن شرایط بازار باعث شده که سرمایه‌گذار‌ها برای آوردن سرمایه‌هایشان به بخش مسکن مردد باشند. آنها هنوز نمی‌دانند که چه وضعیتی در انتظار بازار مسکن است. رکود کنونی حاکم بر این بازار نه به واسطه جهش قیمت بلکه به واسطه عدم اطمینان نسبت به آینده بازار است. پیمانکاران با اشاره به افزایش ۲۰ درصدی مصالح پیش‌بینی می‌کنند که قیمت‌ مسکن به همین نسبت افزایش خواهد یافت ولی چنین رشدی به معنای دگرگونی در بازار نخواهد بود. افزایش قیمت اجاره بها هم از پیش‌بینی‌های اولیه‌ی دولت بیشتر بوده است اما کاهش نرخ تورم طی یکسال گذشته باعث شده که صاحب‌خانه‌ها قدری به اندازه‌ای خواسته‌های خود برای بالابردن اجاره را تعدیل کنند. صاحب‌خانه‌ها همچنین به دلیل شرایط نامشخص بازار برای سرمایه‌گذاری ترجیح می‌دهند رهن کمتر و کرایه بیشتری دریافت کنند و این معمولا برای مستاجران خوشایند نیست. یکی از اعضای هیات مدیره اتحادیه مشاوران املاک تهران در تایید این موضوع به «ایلنا» گفته بود:« به طور متوسط از هر ۲۰ قرار داد اجاره‌ای که منعقد می شود، حداقل ۸۰ درصد مالکان دنبال پول پیش کمتر و کرایه خانه بیشتر هستند. تا چند سال قبل با پول پیش می شد سرمایه گذاری انجام داد ولی در حال حاضر نه.»


رکود مسکن٬ رکود اقتصاد

رکود حاکم بر بخش مسکن علاوه بر نامشخص بودن شرایط بازار تابع عوامل دیگری از جمله پایین بود رقم وام‌ مسکن است. عباس آخوندی وزیرراه و شهرسازی با تایید ناکافی بودن رقم وام‌ برای خرید مسکن گفته بود که خریداران تقریبا منابع مالی مورد نیاز برای حضور در بازار مسکن را در اختیار ندارند. به گفته او قیمت وام مسکن باید حداقل ۵۰ درصد هزینه خرید خانه را پوشش دهد. ولی وام هایی که در حال حاضر پرداخت می شود در حداکثری ترین حالت تنها قدرت خرید ۷ متر خانه در تهران را دارند. بخش دیگری از بحران کنونی ناشی از تاثیراتی که فاز اول هدفمندی یارانه‌ها بر جای گذاشته است به گونه‌ای که گزارش های رسمی نشان می دهد میزان مالکیت در ایران از عدد ۷۴ درصد برای سال ۸۴ به عدد ۶۶ درصد برای سال ۹۱ رسیده است و این واقعیت تقریبا بخش بزرگی از طبقه متوسط ایران را نسبت به صاحب‌خانه شدن ناامید ساخته است. رکود حاکم٬ حاصل زنجیره‌ای از این عوامل است و مقام‌های دولت هم تاکید دارند که رکورد مسکن بر همه بخش‌های اقتصاد تاثیرگذار خواهد بود. «علی طیب نیا‌» وزیر اقتصاد روز هشت شهریور گفته بود که « هرگاه بخش مسکن وارد رکود می‌شود کل اقتصاد را به رکود می کشد و هرگاه از رکود خارج می‌شود باعث خروج اقتصاد از رکود می گردد.» او وعده داده بود که « دولت قصد دارد با رونق مسکن زمینه خروج از رکود را فراهم کند.» وعده‌هایی از این دست برای شهروندانی که سالهاست سخنانی از این جنس را از سوی مسوولان دولتی می‌شوند تازگی ندارد و مهم‌تر این که دولت استراتژی خود را برای بخش مسکن اعلام نکرده است. امید دولت ظاهرا به این است که با کاهش مستمر نرخ تورم و تزریق ثبات به بازار شرایط را برای سرمایه گذاران عمده در بخش مسکن مهیا کند اما آن بخش از جمعیت متقاضی خانه‌دار شدن که سرمایه‌ چندانی ندارد حتی با درنظر گرفتن کاهش تورم هم قدرت خرید خانه را پیدا نخواهند کرد.
 

رهامی: خاتمی از بسیاری از مدعیان دلسوزی برای رهبری و انقلاب دلسوزتر است

Posted: 18 Sep 2014 11:38 PM PDT

جرس: دبیرکل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها با بیان اینکه مجمع روحانیون مبارز و اصلاح‌طلبان هیچ گاه خارج از نظام نبوده که بخواهند خود را با یک نامه به نظام تحمیل کنند، گفت: خاتمی از بسیاری از مدعیان دلسوزی برای رهبری و انقلاب دلسوزتر است.

 

محسن رهامی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به نامه سیدمحمد خاتمی پیرامون ابراز خوشنودی برای سلامتی رهبری و واکنش‌های نسبت به آن گفت: نگرانی این عده قطعا از این نیست که چرا آقای خاتمی برای رفع کسالت رهبری نامه نوشته است. طبیعی است که مجمع روحانیون مبارز که از جریان‌های قدیمی و طرفدار نظام و انقلاب بوده وهمواره در کنار امام در پیروزی انقلاب اسلامی نقش اساسی ایفا کرده است بخواهد از سلامتی رهبری ابراز خوشنودی کند.

 

دبیرکل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها افزود: آقای خاتمی از مدیران ارشد این کشور بوده و اگر نامه‌ای به رهبری بنویسد جای نگرانی ندارد. طبیعی است که همه نیروهای این نظام طی این روزها با صدور بیانیه‌هایی خوشنودی خود را از سلامتی رهبری اعلام کرده‌اند. ما باید خوشحال باشیم که هیچ جریانی نسبت به سلامتی رهبری بی‌تفاوت نیست.

 

رهامی خاطرنشان کرد: نگرانی این عده از این است که انتخابات ریاست جمهوری سال 92 نشان داد که نیروهای اصلاح‌طلب پایگاه خوبی در جامعه دارند و طرح این نامه و به میان آمدن نام اصلاح‌طلبان و علاقه آنها به رهبری بسیاری از تبلیغات منفی و غیرواقعی علیه آنها را برطرف می‌کند.

 

وی افزود: نگرانی افراطیون از این است که اصلاح‌طلبان بتوانند مجددا در انتخابات مجلس همچون انتخابات ریاست جمهوری با قدرت وارد صحنه شوند.آنها به دلیل عملکرد منفی اصول‌گرایان و برخورد با دولت روحانی و عواقب منفی که نصیب آنها شده است امروز نگران هستند که پایگاه خود را از دست بدهند. بنابراین می‌خواهند با طرح مسائل فرعی و غیرمرتبط زمینه ورود و فعالیت سیاسی و اجتماعی نیروهای اصلاح‌طلب را کم‌رنگ جلوه بدهند.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب یادآور شد: این عده نمی‌خواهند و نمی‌توانند با رقابت سیاسی حرفی بزنند بنابراین همواره پشت پرده ولایت فقیه و ارزش‌های انقلاب قرار می‌گیرند وگرنه چه کسی در مملکت نمی‌داند که خاتمی از بسیاری از مدعیان دلسوزی برای رهبری و انقلاب، دلسوزتر است.

 

وی ادامه داد: مجمع روحانیون مبارز و اصلاح‌طلبان هیچ گاه خارج از نظام نبوده که بخواهند خود را با یک نامه به نظام تحمیل کنند. اصلاح‌طلبان همواره همکاری و هماهنگی نزدیکی با اهداف نظام داشته‌اند.

 

دبیرکل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها در پایان تاکید کرد: اصلا بحث نگرانی افراطیون از این نامه نیست بلکه از جای دیگری است که باید شهامت اعلام کردن آن را با صراحت داشته باشند.
 

مقام آمریکایی: اوباما آماده دیدار با روحانی در نیویورک/ احتمال پیشرفت در مذاکرات هسته ای با ایران

Posted: 18 Sep 2014 11:38 PM PDT

جرس: یک مقام آمریکایی در مورد دور جدید مذاکرات ایران و گروه 1+5 در نیویورک گفت: دو طرف تعهد خود را برای دست یافتن به توافق جامع در مذاکرات هسته ای نشان داده اند و احتمال دست یافتن به پیشرفت وجود دارد.


 

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ، این مقام آمریکایی حاضر در مذاکرات که خواست نامش فاش نشود، روز جمعه افزود: مذاکرات اولیه در دو روز گذشته نشان داد طی هفته جاری و آتی شاهد روند امیدوارکننده ای خواهیم بود.

 

هفتمین دور جدید مذاکرات ایران و1+5 از امروز (جمعه/28 شهریور) درنیویورک و در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل آغاز می شود.

 

این مقام آمریکایی در پاسخ به سوالی در این مورد که آیا شش کشور طرف مذاکره کننده ایران به تمدید ضرب الاجل تا 24 نوامبر (3 آذر) برای رسیدن به توافق نهایی تمایلی دارند یا خیر، گفت: هنوز بسیار زود است که در مورد روند دور فعلی مذاکرات قضاوت کرده یا آن را ناموفق بدانیم.

 

این مقام آمریکایی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود گفت: 'باراک اوباما' رییس جمهوری آمریکا آماده دیدار با حسن روحانی در حاشیه سفر وی به نیویورک برای شرکت در نشست مجمع عمومی است هرچند برنامه از پیش تعیین شده ای برای چنین دیداری وجود ندارد.

 

ایران و گروه 1+5 سال گذشته (214 نوامبر 2013/ 3 آذر 1392) به توافقی موقت در زمینه هسته ای دست یافتند که بر اساس آن طرفین باید برای رسیدن به توافق جامع هسته ای تلاش کنند.

 

این توافق موسوم به برنامه اقدام مشترک شش ماه بعد در مذاکرات وین، برای شش ماه دیگر تمدید شد.

 

هفتمین دور جدید مذاکرات ایران و1+5 از امروز (جمعه/28 شهریور) در نیویورک و در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل آغاز می شود.

 

هیات های مذاکره کننده ایران و 1+5 درباره راه حل جامع هسته ای تاکنون شش بار در شهر وین بر سر میز مذاکره نشسته اند و در پنجمین دور مذاکرات نگارش متن پیش نویس توافقنامه جامع آغاز شد. در ششمین دور مذاکرات در وین، طرفین مذاکره کننده تصمیم گرفتند با توجه به فرا رسیدن ضرب الاجل برای دست یافتن به توافق جامع در 29 تیر (20 ژوئیه)، گفت وگوها را به مدت 4 ماه دیگر تمدید کنند.

 

مقام های جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده اند در صورت حسن نیت طرف مقابل به ویژه آمریکا و پرهیز از زیاده خواهی ها، دستیابی به توافق تا قبل از 24 نوامبر امکان پذیر است.
 

«نه» به استقلال اسکاتلند از بریتانیا

Posted: 18 Sep 2014 11:38 PM PDT

جرس: مردم اسکاتلند با استقلال این سرزمین مخالفت کرده‌اند و اسکاتلند همچنان بخشی از بریتانیا باقی خواهد ماند.


 

به گزارش بی بی سی ، با اعلام نتیجه همه پرسی استقلال اسکاتلند در بامداد روز جمعه، ۲۸ شهریور (۱۹ سپتامبر)، مشخص شده است که اکثر شرکت کنندگان در همه پرسی با استقلال این بخش از بریتانیا و تشکیل کشور مستقل اسکاتلند مخالفت کرده‌اند.

 

نتیجه شمارش آرا نشان می‌دهد که حدود ۵۵ درصد از رای دهندگان با استقلال اسکاتلند مخالف بودند. شمار شرکت کنندگان در این همه پرسی بیش از ۸۵ در صد بوده است.

 

تنها ساکنان اسکاتلند حق شرکت در این همه‌پرسی را داشتند و نظرسنجی‌های انجام شده در روزهای قبل از برگزاری همه‌پرسی حاکی از نزدیک بودن آرادی دو طرف بود.

 

دولت بریتانیا و احزاب اصلی این کشور با استقلال اسکاتلند مخالف بودند و به فعالیت گسترده‌ای برای قانع کردن مردم اسکاتلند به مخالفت با استقلال دست زدند.

 

در مقابل، دولت محلی اسکاتلند، که مبتکر برگزاری این همه‌پرسی بوده، از استقلال این سرزمین حمایت می‌کرد. الکس ساموند، وزیر اول دولت محلی، ضمن تایید مخالفت اکثر رای دهندگان با استقلال در یک همه پرسی دموکراتیک، گفت نتیجه همه پرسی نشانه اهمیتی است که مردم اسکاتلند برای این همه پرسی قایل بودند.

 

حامیان استقلال اسکاتلند با فاصله قابل توجهی در همه پرسی شکست خوردند

 

دیوید کامرون در سخنانی که پس از اعلام نتیجه همه پرسی ایراد کرد گفت که برگزاری همه پرسی تصمیمی مناسب بود زیرا نادیده گرفتن خواست برخی از مردم اسکاتلند برای ابراز نظر در مورد آینده سیاسی سرزمین خود، صرفا به معنی به تعویق انداختن یک مساله مبرم بود. وی گفت که دولت او به تعهداتی که در مورد تمرکززدایی و دادن اختیارات بیشتر به پارلمان و دولت محلی اسکاتلند و سایر سرزمین‌های تشکیل دهنده بریتانیا داده، عمل خواهد کرد.

 

وی گفت که باید صدای تمامی سرزمین‎‌های تشکیل دهنده بریتانیا، از جمله انگلستان نیز شینده شود و به همه مناطق، اختیارات بیشتری برای اداره امور خود داده شود. آقای کامرون افزود که حزب محافظه کار - حزب او - برنامه های برای تمرکززدایی بیشتر را مورد بررسی قرار می دهد و از احزاب دیگر بریتانیا نیز خواست در این زمینه اقدام کنند.

 

دیوید کامرون با اشاره به شرکت گسترده مردم اسکاتلند در همه پرسی، گفت که باید سپاسگزار نظام دموکراتیک کشور بود که توانست چنین موضوع مهمی را با آرامش و رجوع به نظرات مردم حل و فصل کند به نحوی که نتیجه به دست آمده، برای موافق و مخالف به یکسان پذیرفتنی باشد.

 

با پاسخ منفی ساکنان اسکاتلند در این همه‌پرسی، کشور واحدی که حدود سیصد سال پیش با وحدت انگلستان و اسکاتلند شکل گرفت همچنان دوام خواهد داشت.

 

در سال ١٦٠٣ میلادی، الیزابت اول، فرمانروای انگلستان، بدون برجای گذاشتن وارث درگذشت و تاج و تخت این کشور به جیمز ششم، پادشاه وقت اسکاتلند و از خویشاوندان او رسید که با عنوان جیمز اول سلطنت انگلستان را نیز در دست گرفت.

 

از آن زمان تا سال ١٧٠٦ و تصویب "قانون وحدت انگلستان و اسکاتلند" در پارلمان‌های دو کشور و امضای "پیمان وحدت" در سال ١٧٠٧، انگلستان و اسکاتلند دارای یک پادشاه اما دو دولت مجزا بودند. در آن سال، با تشکیل کشور "بریتانیا"، پارلمان و دولت اسکاتلند منحل و اختیارات آنها، به پارلمان و دولت مرکزی در لندن واگذار شد.

 

در سال ١٨٠۰، پارلمان های بریتانیا و جزیره ایرلند قانون وحدت دو سرزمین را تصویب کردند و در سال ۱۸۰۱، جزیره ایرلند که برای چندین قرن، با عنوان یک مملکت جداگانه، عملا توسط دولت انگلستان اداره می‌شد، رسما به مملکت بریتانیا ملحق شد و نام کشور جدید شامل جزیره بریتانیای کبیر (انگلستان به علاوه منطقه ویلز همراه با اسکاتلند) و جزیره ایرلند به "پادشاهی متحده" تغییر یافت.

 

با استقلال بخش جنوبی ایرلند در سال ١٩٢١، پادشاهی متحده شامل جزیره بریتانیای کبیر و ایرلند شمالی (بخش شمالی جزیره ایرلند) است. پادشاهی متحده در داخل و خارج کشور غالبا به اسم غیر رسمی آن "بریتانیا" خوانده می‌شود.
 

 

روحانی: عدم رابطه ما و آمریکا تا قیامت نیست

Posted: 18 Sep 2014 10:34 PM PDT

جرس: رییس‌جمهور تصریح کرد: هر اقدامی بدون هماهنگی با دولت و رضایت مردم آن کشور، مبارزه با تروریسم نیست و نام دیگری دارد که به آن تجاوز می گویند.

 


به گزارش ایسنا، حسن روحانی در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی" ان بی سی" آمریکا، با اشاره به اینکه مبارزه با گروههای تروریستی در منطقه باید توسط مردم و دولت‌های منطقه انجام گیرد، تاکید کرد: دورانی که قدرتهای نظامی بزرگ برای ملت‌ها و مناطق دیگر تصمیم می‌گرفتند، به پایان رسیده و امروز باید به افکار عمومی ملت‌ها و دولت ها احترام گذاشت.

 

روحانی در این گفت و گو با تشریح مهمترین مواضع دولت و ملت ایران در خصوص مسایل منطقه ای و بین المللی از جمله تروریسم و چگونگی برخورد موثر با آن، گفت: تروریسم به هر شکل و نامی، می تواند تهدیدی برای صلح ، آرامش، زندگی انسانها و تهدید بزرگ برای توسعه باشد.

 

رییس جمهوری تاکید کرد: برای مبارزه با تروریسم باید به ریشه‌های مسئله پرداخت اگر در منطقه ما مشکلی وجود دارد مردم و دولت های منطقه خیلی بیشتر از دیگران مشکل را حس می کنند و ریشه های آن را می شناسند تا دیگرانی که هزاران کیلومتر با این منطقه فاصله دارند و تجربه سالیان دراز هم نشان داده که در مبارزه با تروریسم موفقیتی نداشته اند.

 

روحانی با تاکید بر اینکه "دیگران اگر می خواهند مسئله تروریسم حل شود باید به فکر کمک باشند نه رهبری"، گفت: اگر بناست در این منطقه تروریسم از بین برود لازمه اش این است که ملتهای منطقه در کنار دولتهای خود باید تصمیم بگیرند و برنامه ریزی کنند و دیگران هم اگر علاقه مند بودند، می توانند در این راه کمک کنند .

 

رییس جمهور اظهار داشت: یکسال از زمانی که در سازمان ملل با جهانیان حرف زدم و گوشزد کردم که معضل بزرگ، خشونت و افراطی گری است و باید جهانی عاری از خشونت و افراطی گری داشته باشیم ،گذشته است و فکر می کنم آنچه سال گذشته گفته شد ،امروز با وضوح بیشتری در منطقه ما و در سراسر جهان دیده می شود.

 

رییس شورای عالی امنیت ملی با تاکید بر اینکه همه جهانیان نیازمند امنیت ، آرامش، ثبات و همزیستی مسالمت آمیز هستند، اظهارامیدواری کرد: رهبران و نمایندگان کشورهای جهان که در هر سال در سازمان ملل گردهم می آیند، بتوانند برای معضلات جهانی و از جمله امنیت و ثبات فکر جدی و عاجلی انجام دهند.

 

روحانی در پاسخ به سوالی درباره پدیده تروریسم و خطرات آن، گفت: امروز متاسفانه در منطقه ما گروه های تروریستی، آرامش را از مردم گرفته و زندگی مردم را با مشکلاتی مواجه می کنند و میلیونها نفر را از خانه های خود آواره کرده اند.

 

رییس جمهور با بیان اینکه اسلام و همه ادیان بزرگ آسمانی مردم را به صلح ، برادری ، دوستی و عدالت دعوت کرده اند، افزود: هر کس که در جهان دیگران را می ترساند و به جان و مال مردم آسیب می رساند نه تنها از اسلام فاصله زیادی دارد بلکه از همه ادیان آسمانی فاصله بسیار زیادی دارد آنهایی که امروز در این منطقه جنایت می کنند و نامی از اسلام می برند حتما به دروغ چنین ادعایی را مطرح می کنند. بین عمل آنها و احکام اسلامی ،هیچ گونه سازگاری وجود ندارد.

 

رییس جمهور گفت: در عراق و سوریه قرنها مردم مسلمان، مسیحی، یهودی و ادیان و افکار دیگر با آرامش کنار یکدیگر زندگی می کردند و امروز متاسفانه با جنایات تروریست ها، راحتی و آسایش مردم سلب شده است لذا بی تردید آنهایی که بی گناهان را با وحشی گری و بربریت از بین می برند به هیچ عنوان با اسلام نسبتی ندارند.

 

روحانی در پاسخ به سوالی درباره تصاویر اعدام و گردن زدن مردم توسط داعش و اعدام تبعه آمریکایی توسط آنها با اشاره به اینکه چه کسی می تواند کشته شدن انسان بیگناهی را تحمل کند، گفت: از نظر ما فرقی نمی کند که آن انسان بیگناه مسلمان ، مسیحی، یهودی و یا پیرو هر دین دیگری باشد و یا حتی تابعیت چه کشوری را داشته باشد.

 

رییس جمهور تصریح کرد: از دیدگاه معارف و فرهنگ اسلام، کشتن یک بیگناه به منزله کشتن انسانیت است و بنابر این کشتن بیگناهان مایه شرمساری برای آنان و موجب تاسف و نگرانی برای همه انسان ها است.

 

روحانی تصریح کرد: توحش و گردن زدن در دنیای امروز هیچ مفهوم و معنایی ندارد جز اینکه گروهی می خواهند برای منافع دیگران یا برای منافع خود، انسانیت را زیر پا بگذارند.

 

حجت الاسلام و المسلمین روحانی در پاسخ به سوالی درباره تحرکات اخیر دولت آمریکا برای مبارزه با داعش و تروریست ها، گفت: منطقه ما و جامعه بشری سالیان دراز است که با معضلی به نام افراطی گری ،خشونت و تروریسم مواجه است و آمریکایی ها و دیگران سالیان درازی است که ادعا می کنند می خواهند با تروریسم مبارزه می کنند اما سوال این است که چرا تاکنون موفق نبوده اند؟ چرا در افغانستان و عراق از سال ۲۰۰۱ تا امروز ناموفق بودند و چرا مشکلات و ناامنی ها بیشتر شده است؟

 

روحانی در ادامه به راههای مبارزه با تروریسم پرداخت و اظهار داشت: برای مبارزه با تروریسم باید فضایی که تروریستها در آن زیست می کنند برای آنها نا امن بشود یعنی کسی آنها را به محله و به خانه راه ندهد و مردم با آنها همکاری نکنند، این اولین قدم و شرط برای مبارزه با تروریسم است و باید به مردمی که مورد هجمه و فشار تروریسم قرار گرفته اند، کمک شود.

 

رییس جمهور اضافه کرد: از ارتفاع ۱۰ هزار پایی و ۱۵ هزار پایی با هواپیمای با خلبان و یا بدون خلبان هدفی را درست و یا نادرست بمباران کردن، راه حل درستی برای مبارزه با تروریسم نیست . در افغانستان و پاکستان و مناطق دیگر این بمباران ها مشکلی را نتوانست حل کند البته ممکن است جایی و در شرایطی نیاز به بمباران هم باشد اما این مسئله باید با اجازه مردم و دولت آن کشور انجام شود بدون هماهنگی با دولت و رضایت مردم آن کشور این کار مبارزه با تروریسم نیست و نام دیگری دارد که به آن تجاوز می گویند.

 

حجت الاسلام و المسلمین روحانی در پاسخ به سوالی درباره تاثیر حملات هوایی آمریکا علیه داعش در عراق، گفت: همه می دانند که در عراق چه قدرتی بود که نگذاشت داعش به بغداد یا سامرا برسد و چه قدرتی بود که فرسنگها مانده به بغداد جلوی آنها را سد کرد. زمانی مردم عراق داعش را از بغداد دور کردند که آمریکا می گفت من در مسئله عراق مداخله ای نخواهم کرد و حتی تصمیمی هم به بمباران هوایی نداشت .

 

رییس جمهور افزود: خوب است مردم آمریکا این سوال را مطرح کنند که این گروههای تروریستی که سالهاست در این منطقه مشغول کشتار هستند چرا دولت آمریکا علیه آنها سخنی نگفته و علیه آنها اقدامی انجام نداده است و فقط زمانی که تحت فشار افکار عمومی مردم آمریکا قرار گرفت ،تصمیم گرفت به بمباران های بی حاصل و کم اهمیت اقدام کند.

 

روحانی گفت: بهترین کار برای مقابله با داعش این است که به مردم و دولت های منطقه کمک کرد و باید مردم عراق و نیروهای مسلح عراق با این تروریستها بجنگند و همه در این راه به ارتش و مردم عراق کمک کنند در سوریه هم اگر قصد و نیت کمک وجود دارد باید به نیروهایی که متعلق به آن کشور است و با گروه های تروریستی می جنگند ، کمک شود.

 

حجت الاسلام و المسلمین روحانی تصریح کرد: راه حل اساسی برای مباررزه با گروه های تروریستی تقویت مردم است و جامعه قوی و با فرهنگ بلند و با روحیه ، می تواند مشکلات خودش را حل کند. مردم عراق و سوریه مردم بسیار بزرگی با سابقه تمدنی هزاران ساله هستند و باید از آنها پرسید که چه می خواهند نه اینکه پیشاپیش برای آنها نسخه پیچیده شود.

 

رییس جمهور با بیان اینکه دولت آمریکا بعد از اینکه یک تبعه آن کشور سربریده شد به فکر جنگ با تروریسم افتاد، گفت: اگر می خواهیم با تروریسم بجنگیم راهش این است که برای همه مردم جهان و همه آنهایی که بدون گناه مورد حمله تروریست ها قرار می گیرند ، مثل اتباع خودمان دلسوزی کنیم از نظر ما تبعه عراقی یا سوری یا فلسطینی یا لبنانی که مورد حمله تروریست ها قرار بگیرد مثل آن است که یک تبعه ایرانی مورد حمله قرار گرفته است.

 

روحانی تصریح کرد: ما مقابله با تروریسم را زمانی شروع نکردیم که آنها یک تبعه ایرانی را کشته باشند. وقتی مشاهده کردیم که تروریست ها در سوریه یا غزه و عراق مردم را می کشند ، احساس مسئولیت کردیم برای من همان قدر تاسف انگیز است وقتی که ببینم یک آمریکایی بیگناه کشته می شود یا اینکه یک ایرانی بیگناه یا اینکه یک عراقی بیگناه، ما باید به انسانها به عنوان همنوع و به عنوان کسانی که همه آنها حق حیات دارند نگاه کنیم نباید بین تبعه این کشور و آن کشور فرق گذاشت.

 

حجت الاسلام و المسلمین روحانی با انتقاد از روش و شیوه برخی کشورهای غربی که ادعای مبارزه با گروه های تروریستی در عراق و سوریه دارند، اظهار داشت: در سوریه و عراق در یکسال گذشته یک انتخابات مهم و بزرگ برگزار شده و همه باید به انتخاب مردم ، به نظر مردم و به افکار مردم احترام بگذارند مگر می توان با عنوان مبارزه با تروریسم، بدون اجازه مردم عراق، بدون درخواست دولت عراق وارد این کشور شد؟ در همه این امور باید با دولت آن کشور و مردم آن کشور هماهنگ بود.

 

روحانی افزود : آیا گروه های تروریستی که امروز در عراق هستند دیروز در سوریه جنایت نمی کردند؟ و امروز همزمان هم در عراق و هم در سوریه جنایت نمی کنند؟ مگر جنایت در این سرزمین یا آن سر زمین فرق می کند؟ مگر مرز جغرافیایی می تواند ماهیت موضوع را تغییر دهد؟ تروریسم ،تروریسم است و ترور چه در عراق انجام بگیرد و چه در اروپا و آمریکا ، محکوم است.

 

حجت الاسلام و المسلمین روحانی گفت: مردم متمدن ایران در برابر درخواست هر ملتی که از ما بخواهد علیه تروریسم اقدامی انجام دهیم ، برای کمک به آن مردم اقدام لازم را انجام خواهیم داد.

 

رییس جمهور در پاسخ به سوالی درباره عدم حضور ایران در اجلاسی که به نام ائتلاف علیه تروریسم تشکیل شده، تاکید کرد: تاکنون ائتلاف های متعدد را تشکیل دادند بعد از مدتی هم ناچار شدند بدون اینکه به نتیجه ای برسند از منطقه خارج شوند . ما در برابر تروریسم به وظیفه انسانی خود عمل می کنیم و نسبت به همسایگان خود احساس مسئولیت می کنیم .

 

روحانی با تاکید بر اینکه دولت ایران یک دولت مسئول است و نسبت به مردم منطقه احساس مسئولیت و احترام می کند، گفت: این ائتلاف کمی مضحک است چون در داخل این ائتلاف کسانی هستند که این گروه های تروریستی را بوجود آورندد و در داخل این ائتلاف کشورهایی هستند که پول این گروه ها را تامین می کردند و هنوز هم می کنند و در داخل این ائتلاف کسانی هستند که حمایت های سیاسی و حتی تسلیحاتی از این گروه های تروریستی کردند با این شرایط چه کسی باور می کند آنهایی که اینها را بوجود آوردند و کمک و هدایت کردند و اطلاعات و تجهیزات به آنها دادند امروز بخواهند مبارز واقعی علیه آنها باشند؟ ما تردید و شک فراوانی نسبت به نیت آنها داریم اما در کنار ملت عراق و سوریه، فلسطین ،لبنان و افغانستان برای مبارزه با تروریسم خواهیم بود.

 

رییس جمهور در پاسخ به اینکه چه کسانی از گروههای تروریستی حمایت می کنند، گفت: اینکه کاملا واضح و روشن است سلاح آنها متعلق به کجاست؟ افراد تروریستی که از همه کشورهای دنیا آمده اند از چه راهی وارد شده اند و در کدام کشور آموزش دیده اند فکر نمی کنم بدست آوردن این اطلاعات خیلی مشکل باشد. اینقدر آشکار است که نیاز به سرویس های اطلاعاتی هم ندارد .

 

روحانی افزود: قرار بود هر پولی در دنیا برای تروریسم مصرف می شود را بتوان دنبال کرد و کمیته هایی در سازمان ملل مامور این کار بودند از آنها بپرسید پول تروریست ها از کجا تامین شده است.

 

حجت الاسلام و المسلمین روحانی با طرح این سوال که اگر واقعا هدف، مبارزه با تروریسم است این گروههای تروریستی سالهاست در منطقه در حال جنایت هستند پس چرا حالا به این فکر افتاده اند؟ گفت: هدف نهایی آنها برای ما روشن نیست. انهایی که رهبری این ائتلاف را به عهده گرفتند سوابق خوبی در این منطقه به جای نگذاشتند و مردم منطقه تردیدهای فراوانی نسبت به نیت های آنان دارند .

 

رییس جمهور درباره توجه به نقش ایران در مبارزه با تروریسم تصریح کرد: ایران یک کشور مسئولی است که سالهاست در حال مبارزه با تروریسم می باشد و ایران کشوری است که در واقع قربانی تروریسم است. بنابراین مردم ایران و دولت ایران علیه تروریسم به وظیفه خود عمل می کنند.

 

روحانی با اشاره به اینکه ما هیچ وقت حمایت های خود را از مردم عراق یا دیگر ملتها دریغ نکردیم ،افزود: همه می دانند آن کسی که در عراق توانست در برابر داعش بایستد هواپیما و بمب نبود فتوای مرجعیت بزرگ اسلامی در عراق بود که با یک فتوا توانست جلوی داعش را بگیرد لذا نیاز به فتوا داریم، نیاز به نیرویی داریم که ملتها را بسیج بکند ، نیاز به کلامی داریم که آن کلام بتواند میلیونها انسان را به حرکت در بیاورد و نیاز به سخنی داریم که آن سخن مورد اعتماد مردم باشد. ما در عراق دیدیم یک مرجع تقلید بنام آیت الله سیستانی چگونه با فتوا شرایط عراق را کاملا دگرگون کرد.

 

رییس جمهور درباره مشاوره و حضور برخی فرماندهان نظامی ایران در عراق، گفت: هر کمکی که دولت عراق از ما بخواهد علیه تروریسم انجام می دهیم و آن را رسما اعلام کردیم. در اولین روزهایی که گروه هایی تروریستی وارد موصل شدند با آقای مالکی صحبت کردم و گفتم ما از هر نظر آماده ایم به دولت و مردم عراق در برابر تروریست ها کمک کنیم .ممکن است فرماندهان نظامی ما هم به عراق رفت و آمد داشته و مشاوره هم بدهند .هر کمکی از دست ما برآید برای اینکه تروریسم در این منطقه ریشه کن بشود انجام می دهیم، البته در چارچوب خواست مردم منطقه ،دولتهای منطقه و مقررات بین المللی.

 

روحانی درباره اینکه آیا ایران در عراق نیروی زمینی دارد، گفت: ما نیروی زمینی در عراق نداریم نیازی نبوده، نه ارتش عراق از ما درخواست کرد، نه مردم عراق و فکر نمی کنم مردم عراق و دولت و ارتش عراق نیاز داشته باشند و از ما درخواست نیرو بکنند. تاکنون چنین درخواستی مطرح نشده است.

 

رییس جمهور با بیان اینکه عتبات مقدسه یعنی شهرهای مذهبی همه شیعیان و مسلمان جهان و بغداد اگر در خطر باشد این خط قرمز ما است، تصریح کرد: برای اینکه این شهرها به اشغال تروریست ها در نیایند از هر توانی استفاده خواهیم کرد و نخواهیم گذاشت بغداد به دست تروریست ها بیافتد و یا شهرهای مقدسی مثل کربلا و نجف در اشغال تروریست ها قرار بگیرد.

 

حجت الاسلام و المسلمین روحانی درپاسخ به سوالی درباره هماهنگی ایران و آمریکا برای پرواز هواپیماهای آمریکایی بر ضد داعش گفت: اگر هماهنگی را با ارتش عراق و دولت عراق انجام دهد این هماهنگی کافی است و اگر هم بدون هماهنگی انجام بدهد از نظر ما محکوم است و اساسا فکر نمی کنم نیازی به این موضوع باشد اگر بخواهیم کمکی انجام دهیم این کمک را به مردم و دولت و ارتش عراق انجام می دهیم.

 

رییس جمهور درپاسخ به سوالی درباره احتمال حمایت ایران از اعزام نیروی زمینی آمریکا به عراق، اظهار داشت:ما که حتما حمایت نمی کنیم و این کار را کار ناصحیحی می دانیم برای اینکه تجربه گذشته نشان داده که این نیروها کارایی لازم را ندارند وقتی هم که در عراق بودند هر روز انفجار در عراق رخ میداد و فلوجه را نتوانستند از تروریست ها پس بگیرند. بنابراین وقتی نتوانستند شهر فلوجه را از تروریست ها پس بگیرند حالا چطور می خواهند با یک نیروی کم شمار، کار بزرگ زمینی انجام بدهند.

 

روحانی در پاسخ به سوالی درباره گفت وگوی ایران و آمریکا درحاشیه مذاکرات هسته ای درباره داعش گفت: مذاکرات اصلی ما با امریکا و یا با هر یک از کشورهای ۱+۵ برای موضوع هسته ای است اما در حاشیه آن ممکن است هر گفت و گویی انجام بگیرد اما در خصوص مبارزه با تروریسم نه نیازی می بینیم با آمریکا مذاکره کنیم و نیازی می بینیم با آنها همکاری داشته باشیم اما بدنبال فعالیت درچارچوب خواست مردم و دولت عراق هستیم.

 

رییس جمهور در پاسخ به سوالی درباره مذاکرات هسته ای و موانع اصلی این مذاکرات تاکید کرد: از طرف ایران این تصمیم جدی است که ما مذاکرت را ادامه بدهیم و این اراده قاطع در طرف ایران وجود دارد که مسایل هسته ای را با مذاکره به حل وفصل نهایی برساند. ما راهی جز مذاکره نمی دانیم و نمی بینیم و برخلاف بعضی ها که می گویند روی میز ما خیلی چیزها قرار دارد و خیلی شلوغ است میز ما شلوغ نیست و روی میز ما فقط صفحه های منطق و مذاکره و استدلال و تعامل وجود دارد.

 

رییس شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: ما معتقدیم در مسئله هسته ای راه روشن است ما همچنان معتقدیم که با مذاکره، مسائل حل و فصل خواهد شد و تردید نداریم که مسایل با مذاکره حل می شود. ممکن است نسبت به زمان آن بحث باشد که امروز یا فردا اما در این که تنها راه حل مسئله هسته ای مذاکره است و با مذاکره به حل و فصل نهایی خواهد رسید هیچ تردیدی نداریم آن چه بحث است آن است که در چه زمانی ما به توافق نهایی خواهیم رسید.

 

حجت الاسلام و المسلمین روحانی در پاسخ به سوالی درباره بازداشت خبرنگار آمریکایی و همسرش گفت: به هر حال این همه زندانی در دنیا هستند و تعدادی ایرانی هم توسط آمریکایی ها در زندان به سر می برند. ممکن است افرادی هم در ایران زندانی باشند و ممکن است افرادی به دلایل امنیتی و یا غیر امنیتی در چارچوب مقررات قوه قضاییه احضار و دستگیر شوند و مورد بازجویی قرار بگیرند و پروسه قضایی روی پرونده آنها انجام بگیرد .مگر تعجب دارد که پرونده فردی در پروسه قضایی به دلیل اتهاماتی مورد رسیدگی قرار بگیرد. من مطمئن هستم دستگاه قضایی ایران در چارچوب قانون و مقررات و عدالت پرونده ها را رسیدگی خواهد کرد.

 

روحانی در پاسخ به اینکه یکی از آنها شهروند آمریکایی است ، تصریح کرد: آن چه من به عنوان رییس جمهور ایران از وزیر دادگستری که عضو کابینه من است و رابط دولت با قوه قضاییه است همیشه پیگیری می کنم ،نداشتن مشکل برای همه زندانیان است برای ما فرق نمی کند که زندانی دارای چه سمتی است و یابرای چه رسانه ای کار می کند برای ما مهم این است که قانون و مقررات ما نسبت به همه زندانیان دقیقا اجرا شود. رییس جمهور مسئول آن است که قانون اساسی کشور به دقت عمل و اجرا شود .

 

رییس جمهور در ادامه درباره شرایط جامعه ایران در یکسال گذشته و منشور حقوق شهروندی اظهار داشت: فکر می کنم تحولات بسیار زیادی در این یکسال انجام گرفته است امروز در جامعه ما آرامش ونشاط بیشتری وجود دارد از لحاظ سیاسی و همه جناح های سیاسی فعال تر از گذشته در حال فعالیت هستند . در دولت من نمایندگان همه جناح های سیاسی و احزاب معروف سیاسی حضور دارند.

 

وی افزود: دولت من فراجناحی و فرا حزبی است. از همه احزاب و از همه جناح ها در این دولت حضور دارند. فضای امروز دانشگاه های ما از گذشته بهتر است . همه سازمان های مردم نهاد در ایران فعالیت بسیار خوبی دارند و لایحه ای برای حقوق آنها در حال آماده شدن است که تقدیم مجلس می کنیم .در مورد حقوق شهروندی ، منشوری را تهیه کرده و در منظر افکار عمومی و حقوقدانان قرار دادم نظرات بسیاری برای تکمیل آن منشور آمده و آنها را اصلاح کردیم و در آینده نزدیک آن منشور، منتشر خواهد شد و اجرا و عمل به همه مواردی را که در منشور حقوق شهروندی آمده، دنبال می کنیم .

 

روحانی گفت: امروز در انتقاد از دولت نه تنها کسی با مانعی مواجه نمی شود بلکه بنده و همه اعضای دولت انتقاد کنندگان را تشویق می کنیم. حتی بعضی از سخنانی که منصفانه هم نیست نسبت به آن عکس العملی نشان نمی دهیم. ما از هیچ رسانه ای شکایت نکردیم، ما از هیچ سخنرانی شکایت نکردیم و کاملا افتخار می کنیم که در کشور ما همه نظرات خودشان را آزادانه بیان می کنند.

 

رییس جمهور اظهار داشت: در این دولت انجمن های تخصصی بسیار فعال شده اند و تقریبا هر کار مهمی که می خواهیم انجام دهیم قبلا با انجمن های تخصصی مشورت می شود . بخش خصوصی در ایران بسیار فعال تر از گذشته است . بنابراین شرایط اجتماعی بیش از آن چیزی است که من یک سال پیش فکر می کردم البته به این معنا نیست که ما به پایان راه رسیدیم، ما راه طولانی تری در پیش داریم و در۳ سال باقیمانده با حمایت مردم و با حمایت همه نخبگان و فرهیختگان جامعه، این راه را ادامه می دهیم.

 

رییس جمهور در پاسخ به سوالی درباره ملاقات با اوباما درصورت سفر به نیویورک گفت: فعلا در برنامه من چیزی به عنوان ملاقات با رییس جمهور اوباما وجود ندارد. در دنیای سیاست همه چیز امکان پذیر است اما در عین حال موضوع آمریکا یک موضوع خاصی است ،شرایط خاصی دارد و بین ایران و آمریکا سالیان دراز تخاصم و تنش وجود داشته است.

 

روحانی خاطرنشان کرد: اراده دولت من بر این است که سطح تخاصم و تنش را پایین بیاوریم و شرایط را برای اینکه دو ملت بتوانند به هم نزدیک تر شوند، فراهم کنیم ،به اعتقاد من ملت ایران یک ملت بسیار بزرگ با سابقه تمدن بسیار عظیم است و امروز مردم آمریکا هم مردمی فعال در صحنه علمی، فرهنگی و اقتصادی هستند رابطه نزدیک این دو ملت می تواند خیلی از مشکلات را حل بکند .رابطه نزدیک تر می تواند راه های جدیدی را پیش روی سیاست مداران آمریکا بگذارد به هر حال معتقدم به آینده باید بیشتر نگاه کنیم تا گذشته.

 

حجت الاسلام و المسلمین روحانی در پاسخ به این سوال که می توانید پیش بینی کنید رییس جمهور آمریکا به ایران سفر کند، اظهار داشت: به هر حال این عدم رابطه و شرایط ایران و آمریکا تا قیامت که نخواهد بود. به هر حال زمانی دریک شرایط مناسبی ، در دوره این دولت یا دولت بعدی و یا بعد از آن ، مسئله ایران و آمریکا حل خواهد شد و اینگونه نیست که ۱۰۰ سال دیگر هم همینطور باشد.

 

رییس جمهور تصریح کرد: نکته مهم این است که ما باید به فکر منافع مردم خود و منافع جهان باشیم آمریکا هم باید به فکر منافع خود و جهان باشد. من معتقدم بسیاری از واقعیت های ایران در رسانه ها برای مردم آمریکا دگرگونه تشریح شده است لذا وظیفه شما در رسانه ها این است که واقعیت های ایران را به مردم آمریکا معرفی کنید.

 

روحانی خاطرنشان کرد : در شرایطی که منافع ایران بر این قرار بگیرد که شرایط روابط با آمریکا عوض شود، آن روز هر دولتی در ایران سرکار باشد قاعدتا بر مبنای منافع کشورتصمیم می گیرد.

 

رییس جمهور افزود: در طول یکسال گذشته برخی رفتارها از مقامات آمریکایی مشاهده کردم که می توانست رفتار بهتری باشد و شرایط بهتری را بوجود بیاورد.

 

روحانی تاکید کرد: ما نباید شرایط گذشته را به عنوان تنها مسیر برای آینده مد نظر قرار دهیم ، ما باید منافع دو ملت و منافع همه جهان را به عنوان راه پیش رو مد نظر قرار دهیم.

 

رییس جمهور در پاسخ به این سوال که چه پیامی خطاب به مردم آمریکا دارید، اظهار داشت: آنچه می خواهم به مردم آمریکا بگویم این است که ما باید بیشتر به فکر مسائل مهم و منافع ملت های جهان باشیم و بگونه ای حرکت کنیم که کوتاه ترین راه ، پر منفعت ترین راه و کم هزینه ترین راه را انتخاب کنیم .

 

ظریف در دیدار با بان کی مون: به حصول توافق هسته‌ای خوشبینیم

Posted: 18 Sep 2014 10:34 PM PDT

جرس: محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان که در نیویورک به سر می‌برد پیش از ظهر پنج‌شنبه با دبیرکل سازمان ملل متحد دیدار و گفتگو کرد. در این ملاقات دو طرف پیرامون آخرین وضعیت منطقه و تحولات در افغانستان، عراق، تهدید روبه گسترش تروریسم و افراطی‌گری و روند مذاکرات هسته‌ای گفت‌وگو و تبادل نظر کردند.



به ایسنا، دکتر ظریف، دیدگاه‌ها و اقدامات جمهوری اسلامی ایران به منظور حفظ ثبات و امنیت منطقه، روابط با همسایگان و روند همکاری‌ها از جمله با دولت جدید عراق را تشریح کرد و خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران متعهد به کمک به تقویت امنیت منطقه بوده و روابط خوب با همسایگان و کمک به بهبود شرایط و مبارزه با افراطی‌گری و تروریسم را مورد توجه دارد.

 

او و بان کی مون هم‌چنین پیرامون روند مذاکرات هسته‌ای تبادل نظر کردند و وزیر خارجه کشورمان ضمن مرور این گفت‌وگوها و اراده جدی و حسن نیت جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به راه حل، اظهار کرد: نسبت به حصول توافق خوشبین هستیم و معتقدیم رسیدن به توافق امکان‌پذیر است.

 

ظریف هم‌چنین در این ملاقات گزارش اخیر دبیرکل درباره وضعیت حقوق بشر در ایران را خلاف روند واقعی و برنامه و اقدامات دولت ایران خواند.

 

وی با تشریح جایگاه ایران و تحولات و ویژ‌گی‌های مثبت و انحصاری جامعه ایران در مقایسه با سایر کشورهای منطقه، انتشار گزارش در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران را مبتنی بر نگرش سیاسی دانست و اظهار کرد: این که در منطقه ما، فقط در مورد کشور ایران گزارش منتشر می‌شود قابل پذیرش نیست و تهیه چنین گزارش‌هایی تداوم نگاه سیاسی و دوگانه به مسائل حقوق بشر است.

 

وزیر خارجه ایران با اشاره به فوت یک تبعه ایرانی زندانی در فیلیپین به اتهام واهی، خواستار توجه این نهاد بین‌المللی به وضعیت و حقوق اتباع ایرانی و مشکلات و فشارهای تبعیض‌آمیز و خلاف مقررات بین‌المللی علیه آنان در نقاط مختلف جهان شد.

 

ظریف هم‌چنین اضافه کرد، دولت ایران خود را نسبت به ارتقاء و بهبود وضعیت حقوق بشر کاملا مسوول می‌داند و برنامه‌ها و اقدامات در این زمینه را در دستور کار خود دارد.

 

دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در این دیدار با تشریح اقدامات این نهاد در نقاط مختلف و از جمله اوضاع در افغانستان، عراق، لیبی و لبنان و مبارزه با تروریسم و افراطی‌گری، کمک کشورهای مختلف برای حل مشکلات را بسیار مهم و موثر دانست و در این زمینه تصریح کرد: ایران نقش بسیار موثری دارد و بازیگر مهمی در منطقه است و می‌تواند برای حل مشکلات نقش سازنده‌ای را ایفاء کند و استفاده از ظرفیت ایران باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

 

مقدس‏ نماهاى بیشعور یکمرتبه متدّین شده اند

Posted: 18 Sep 2014 03:27 PM PDT

گزیده بیانات آیت الله خمینی توسط پایگاه اطلاع رسانی هاشمی رفسنجانی
جرس: پس از آنکه مصباح یزدی در پاسخ به خاطره گویی هاشمی رفسنجانی به نوعی او را دروغگو نامید، این بار سایت هاشمی در بازنشر مطلبی از آیت الله خمینی نوشته است:بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی ایران در منشور تاریخی روحانیت ضمن بیان ناگفته هایی از دوران مبارزه و خون دلهای آن ایام، تاکید فرمودند: دیروز مقدس‏ نماهاى بیشعور مى ‏گفتند مبارزه با شاه حرام است و مشروب فروشى و فساد و فحشا و فسق و حکومت ظالمان براى ظهور امام زمان- ارواحنا فداه- مفید و راهگشا است، امروز یکمرتبه متدین شده اند و فریاد «وااسلاما» سر مى ‏دهند!.

  

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی هاشمی رفسنجانی ؛ گزیده بیانات آیت الله خمینی در همین ارتباط بدین شرح است :

در دوران مبارزه اوضاع مثل امروز نبود، هر کس صد در صد معتقد به مبارزه نبود زیر فشارها و تهدیدهاى مقدس‏ نماها از میدان به در مى رفت؛ ترویج تفکر «شاه سایه خداست» و یا با گوشت و پوست نمى ‏توان در مقابل توپ و تانک ایستاد و اینکه ما مکلف به جهاد و مبارزه نیستیم و یا جواب خون مقتولین را چه کسى مى ‏دهد و از همه شکننده ‏تر، شعار گمراه ‏کننده حکومت قبل از ظهور امام زمان- علیه السلام- باطل است و هزاران «إن قُلت» دیگر، مشکلات بزرگ و جانفرسایى بودند که نمى ‏شد با نصیحت و مبارزه منفى و تبلیغات جلوى آنها را گرفت؛ تنها راه حل، مبارزه و ایثار خون بود که خداوند وسیله ‏اش را آماده نمود.

«ولایتى» هاى دیروز که در سکوت و تحجر خود آبروى اسلام و مسلمین را ریخته‏ اند و در عمل پشت پیامبر(ص) و اهل بیت عصمت و طهارت (ع) را شکسته ‏اند و عنوان ولایت برایشان جز تکسب و تعیش نبوده است، امروز خود را بانى و وارث ولایت نموده و حسرت ولایت دوران شاه را مى ‏خورند!.

ما از همه روحانیون دفاع نمی کنیم، چرا که‏ روحانیون وابسته و مقدس نما و تحجرگرا هم کم نبودند و نیستند. در حوزه ‏هاى علمیه هستند افرادى که علیه انقلاب و اسلام ناب محمدى فعالیت دارند. امروز عده ‏اى با ژست مقدس مآبى چنان تیشه به ریشه دین و انقلاب و نظام می ‏زنند که گویى وظیفه‏ اى غیر از این ندارند، خطر تحجرگرایان و مقدس نمایان احمق در حوزه‏ هاى علمیه کم نیست.

به زعم بعض افراد، روحانیت زمانى قابل احترام و تکریم بود که حماقت از سراپاى‏ وجودش ببارد و الّا عالم سیّاس و روحانى کاردان و زیرک، حتما کاسه ‏اى زیر نیم کاسه داشت!. این از مسائل رایج حوزه ها بود که هر کس کج راه می ‏رفت متدین تر بود. یاد گرفتن زبان خارجى، کفر و فلسفه و عرفان، گناه و شرک بشمار مى ‏رفت. در مدرسه فیضیه فرزند خردسالم، مرحوم مصطفى از کوزه ‏اى آب نوشید، کوزه را آب کشیدند، چرا که من فلسفه مى ‏گفتم. تردیدى ندارم اگر همین روند ادامه مى ‏یافت، وضع روحانیت و حوزه ‏ها، وضع کلیساهاى قرون وسطى مى ‏شد.

دیروز مقدس‏ نماهاى بیشعور مى ‏گفتند دین از سیاست جداست و مبارزه با شاه حرام است، امروز مى ‏گویند مسئولین نظام کمونیست شده ‏اند، تا دیروز مشروب فروشى و فساد و فحشا و فسق و حکومت ظالمان براى ظهور امام زمان- ارواحنا فداه- را مفید و راهگشا مى‏ دانستند، امروز فریاد «وااسلاما» سر مى ‏دهند!.

روحانى ‏نماهایى که قبل از انقلاب دین را از سیاست جدا مى ‏دانستند و سر به آستانه دربار مى‏ ساییدند یکمرتبه متدین شده و به روحانیون عزیز و شریفى که براى اسلام آن همه زجر و آوارگى و زندان و تبعید کشیدند تهمت ها می زنند.طلاب جوان باید بدانند که پرونده تفکر این گروه همچنان باز است و شیوه مقدس مآبى و دین فروشى عوض شده است شکست خوردگان دیروز، سیاست بازان امروز شده ‏اند.