جنبش راه سبز - خبرنامه

جنبش راه سبز - خبرنامه


حاشیه و متن تجمع ۲۰۰۰ پرستار مقابل مجلس

Posted: 22 Feb 2015 05:26 AM PST

 جرس: جامعهٔ پرستاری کشور صبح امروز و در آستانهٔ روز پرستار، برای سومین بار در یک سال اخیر در اعتراض به عدم اجرای مطالبات صنفی خود در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع اعتراضی برپا کرد.  

 

به گزارش ایلنا، در ساعت اولیه تجمع اعتراضی امروز پرستاران ۱۰۰۰ نفر شرکت کرده بودند اما به تدریج تعداد معترضین که از شهرهای مختلف کشور خود را به تهران رسانده بودند به حدود ۲۰۰۰ نفر رسید.

 

پرستاران از استان‌های تهران، یزد، خراسان، همدان، مازندران، گیلان، اصفهان و چند استان دیگر برای اعتراض مقابل مجلس به تهران سفر کرده بودند.

 

پرستاران حاضر در تجمع امروز که از ساعت ۹ صبح در مقابل درب شمالی مجلس شورای اسلامی حضور پیدا کرده بودند، نسبت به اجرا نشدن قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری و افزایش اختلاف پرداختی بین پزشکان و پرستاران پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت معترض‌اند.

 

به گفتهٔ فعالین صنفی جامعه پرستاری، تجمع گسترده امروز پرستاران در واکنش به گفته‌های وزیر بهداشت مبنی بر کم بودن تعداد معترضان در تجمعات قبلی صورت گرفته است. به گفتهٔ یکی از پرستاران، تعداد پرستاران معترض بسیار بیشتر از افراد حاضر در تجمع امروز است اما به دلیل شرایط خاص شغلی بسیاری نتوانسته‌اند بیایند.

 

حضور رییس فراکسیون کارگری مجلس در بین تجمع کنندگان به عنوان اولین سخنران از حواشی این تجمع بود. علیرضا محجوب ضمن تاکید بر این نکته که مطالبات صنفی پرستاران به حق و قانونی است، وعدهٔ پیگیری مطالبات پرستاران را داد و از مسولین خواست نسبت به اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری اقدامات لازم را انجام دهند.

 

در ادامه عبدالرضا عزیزی رییس کمیسیون اجتماعی مجلس در جمع معترضین حضور یافت. او با بیان این که مطالبات قانونی پرستاران باید از طریق مراجع ذیربط پیگیری شود گفت: طرح تحول نظام سلامت در نیمهٔ راه است و باید زمان بیشتری صرف شود تا اهداف کامل این طرح در راستای احقاق حقوق پرستاران اجرایی شود.

 

این سخنان عزیزی با واکنش تجمع کنندگان که لحظه به لحظه بر تعدادشان افزوده می‌شد مواجه شد. یکی از پرستاران در واکنش به صحبت‌های عزیزی با صدای بلند گفت: ما از حرف خسته شده‌ایم. چرا تعرفهٔ خدمات پزشکی یک شبه تغییر می‌کند اما پرستاران باید منتظر بمانند تا نوبتشان برسد.

 

نمایندگان پرستاران در واکنش به این گفته‌ها خواستار حضور ریس کمسیسون بهداشت و درمان مجلس و همچنین حضور شخص وزیر برای پیگیری مطالبات صنفیشان در جمع تجمع کنندگان شدند.

 

در اواسط این تجمع پس از صحبت‌های نمایندگان مختلف جامعهٔ پرستاری که از نقاط مختلف کشور خود را به این تجمع رسانده بودند، محمد شریفی مقدم دبیرکل خانهٔ پرستار و ضرغام صادقی عضور هیئت ریسه مجلس در جمع تجمع کنندگان حضور یافتند.

 

محمد شریفی مقدم دبیرکل خانهٔ پرستار، تجمع امروز پرستاارن را نتیجهٔ عدم پیگیری مطالبات صنفی آنان از سوی مراجع ذیربط دانست و گفت: اگر تجمع قبلی پرستاران در مقابل نهاد ریاست جمهوری نتیجهٔ قابل قبولی در پی داشت امروز شاهد موج اعتراضات گستردهٔ پرستاران که از نقاط مختلف کشور خود را به مقابل مجلس رسانده‌اند نبودیم.

 

وی در ادامه یکی از دلایل به نتیجه نرسیدن مطالبات جامعهٔ پرستاری را ضعف مدیریت نظام پرستاری عنوان کرد و گفت: متاسفانه ضعف مدیریت در نظام پرستاری زمینه را برای تشدید بی‌عدالتی‌ها و افزایش تبعیض‌ها بین پزشک و پرستار بیشتر کرده است.

 

شریفی مقدم ادامه داد: اگر امروز جامعهٔ پرستاری کشور این روش اعتراضی را انتخاب کرده به این دلیل است که تمامی راههای ممکن را طی کرده است و به اندازهٔ کافی صبر پیشه کرده است، اما این صبر و تحمل هیچ نتیجه‌ای را عاید پرستاران نکرده است.

 

وی گفت: پرستاران از وزارت بهداشت ناامید شده‌اند و چشم امیدشان به مجلس است تا حداقل پیگیر قانونی که ۸ سال است زمین مانده است (تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری) باشد.

 

گفتنی است، این سومین تجمع اعتراضی پرستاران در مقابل مجلس شورای اسلامی در یک سال گذشته بود. آنان پیش از این یک بار دیگر در تاریخ هفتم آبان ماه مقابل مجلس تجمع کرده بودند.

 

آخرین تجمع جامعه پرستاری کشور ۲۳ آذر ماه در مقابل نهاد ریاست جمهوری در خیابان پاستور برگزار شد.

 

پرستاران می‌گویند پس از گذشت بیش از ۲ ماه از آخرین تجمع‌شان در مقابل نهاد ریاست جمهوری هنوز هیچ اقدام قابل قبولی در راستای تحقق مطالبات صنفی‌شان صورت نگرفته است.

 

اجرای بی‌قید و شرط قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری که ۸ سال از تصویب آن می‌گذرد، یکی از عمده‌ترین مطالبات جامعهٔ پرستاری است.

 

بیانیه پایانی تجمع

 

در پایان این تجمع که ساعت 12 ظهر امروز خاتمه یافت بیانیهٔ پایانی معترضین توسط نمایندگان جامعهٔ پرستاری قرائت شد. در این تجمع ضمن تاکید بر ادامهٔ اعتراضات صنفی تا زمان به نتیجه رسیدن کامل مطالبات پرستاری، معترضین خواسته‌های خود را در سه بند مطرح کردند.

 

اجرای بی‌قید وشرط قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، توقف طرح - به زعم آن‌ها - غیر منطقی و غیرکار‌شناسانه مبتنی بر عملکرد، اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور برای شغل پرستاری و اجرای کامل قانون بهره وری از جملهٔ این مطالبات صنفی است.

 

پرستاران همچنین خواستار اصلاح نظام پرداخت‌ها در گروههای مختلف پزشکی، پیراپزشکی و پرستاری در وزارت بهداشت شده‌اند.

 

در بیانیهٔ پایانی این تجمع آمده است: بی‌توجهی هدف‌دار مسولین وزارت بهداشت به حرفهٔ پرستاری، باعث به وجود آمدن تبعیض‌های همه جانبه و تضعیف حسابگرانه مدیریت پرستاری شده که این امر موجبات بی‌عدالتی گسترده در تمام امور پرستاری را فراهم کرده است.

 

در این بیانیه تسلط نگرش پزشک سالارانه بر بدنهٔ وزارت بهداشت یکی از عوامل تشدید کنندهٔ بی‌عدالتی عنوان شده که زمینه ساز افزایش ظلم مضاعف بر پرستاران شده است.

 

حاشیه‌های اعتراض

 

تجمع همراه با سکوت پرستاران با حضور نمایندگان مجلس و صحبت‌های انجام شده از سوی آنان، با سر دادن شعارهایی همراه شد. تجمع کنندگان خواهان عملی شدن وعده‌های داده شده از سوی نمایندگان و مسولین وزارت بهداشت بودند.

 

تجمع کنندگان در پارچه نوشته‌هایی به عدم اجرای قانون تعرفه گذرای خدمات پرستاری، اختلاف بیش از ۳برابری در پرداخت بین پزشک و پرستار، عدم اجرای قانون بهره وری و... اعتراض کردند. برخی از پرستاران نیز با کودکانشان در این تجمع شرکت کرده بودند.

 

محمد شریفی مقدم در بخشی از صحبت‌هایش صدا و سیمای جمهوری اسلامی را به «تریبونی در اختیار عده‌ای خاص در وزارت بهداشت و درمان» تشبیه کرد و ضمن انتقاد از عملکرد صدا و سیما در برخورد با مطالبات صنفی پرستاران، از مسولین صدا و سیما خواست در این خصوص یک طرفه عمل نکنند. این صحبت‌های شریفی مقدم از سوی معترضین با شعار «صدا و سیمای ما خجالت خجالت» همراه شد.

 

در پایان این تجمع، یکی از نمایندگان جامعه پرستاری در پاسخ به معترضان که خواهان تعیین تاریخ دیگری برای برگزاری تجمعات اعتراضی بعدی بودند با لحنی کنایه آمیز که وزیر بهداشت را مخاطب قرار می‌داد، گفت: تجمع دیگری در کار نیست. در اقدام بعدی بیمارستان‌ها را به نخبگان (پزشکان) واگذار می‌کنیم. 

 

سومین روز مذاکرات هسته‌ای؛ کری برای دیدار با ظریف به ژنو می‌آید

Posted: 22 Feb 2015 03:46 AM PST

 جرس: جان کری، وزير امور خارجه آمريکا، يکشنبه سوم اسفند و در سومين روز دور جديد مذاکرات هسته‌ای وارد ژنو می‌شود تا با محمدجواد ظريف، همتای ايرانی خود گفت‌وگو کند. انتظار می‌رود آقای کری دو روز را در ژنو سوئيس سپری کند.  

 

وزير امور خارجه آمريکا، يک روز پيش از ورود به ژنو و در لندن، تاکيد کرد که هنوز «اختلافات قابل توجهی» با ايران بر سر برنامه اتمی آن وجود دارد.

 

به گزارش رادیوفردا، خبرگزاری فرانسه گزارش داده که هلگا اشمید، نماینده اتحادیه اروپا نيز به اين گفت‌وگوها اضافه خواهد شد تا به پیشبرد آن کمک کند.

 

وزير امور خارجه ايران نيز گفته که «به نظر مسئولان کشور» مذاکرات اتمی «به مرحله‌ای رسيده که نياز به تصميم‌گيری جدی در سطح عالی دارد».

 

خبرگزاری جمهوری اسلامی (ايرنا)، به نقل از آقای ظريف افزوده که به دليل اهميت مذاکرات جاری در ژنو است که علی‌اکبر صالحی، رئيس سازمان انرژی اتمی ايران درخواست شده تا در اين گفت‌وگوها حاضر شود «تا موضوعات، شفاف، دقيق و ريز بررسی شود.»

 

آقای صالحی، شنبه، با ارنست مونیز، وزير انرژی ايالات متحده آمريکا گفت‌وگو کرد.

 

حسين فريدون، برادر حسن روحانی، رئيس جمهور ايران و مشاور ارشد او نيز در ژنو حضور دارد و وزير امور خارجه جمهوری اسلامی گفته که حضور آقای فريدون نيز «برای هماهنگی با رياست جمهوری و کشور ضروری بود».

 

آقای ظريف تاکيد کرده که ايران «توافق مبهم و ناقص» را نخواهد پذيرفت، آمريکا به تحريم‌ها عليه ايران به چشم «سرمايه» نگاه می‌کند و با ادامه تحريم‌ها، امکان به دست آمدن توافق هسته‌ای ميان جمهوری اسلامی و قدرت‌های جهانی «بسيار مشکل» است.

 

اين در حالی است که وزير امور خارجه آمريکا هم هشدار داده که اگر اين بار در مهلت مقرر توافقی با ايران به دست نيايد، ايالات متحده آماده ترک مذاکرات هسته‌ای با ايران است.

 

ايران و گروه ۱+۵ شامل آمريکا، بريتانيا، فرانسه، آلمان، روسيه و چين، توافق کرده‌اند که تا دهم تير ۱۳۹۴ به توافقی جامع و نهايی بر سر برنامه اتمی جمهوری اسلامی برسند.

 

بر اساس همين توافق قرار شده که نخست توافقی کلی تا پايان ماه مارس (نيمه اول فروردين) به دست بيايد تا مذاکرات برای توافق بر سر جزئيات بر اساس آن ادامه يابد. 

 

رهبری فقط به همسر آیت‌الله خاتمی تسلیت گفت

Posted: 22 Feb 2015 03:46 AM PST

بدون اشاره به سیدمحمد خاتمی
 جرس: آقای خامنه‌ی امروز در پیامی درگذشت خواهر سیدمحمد خاتمی، را تسلیت گفت. در این پیام که خطاب به همسر آیت‌الله خاتمی نوشته شده، هیچ اشاره‌ای به نام سیدمحمد خاتمی، رئیس جمهور اسبق ایران نشده است.

 

 

در پیام رهبری که خطاب به "سرکار بانوی مکرّم همسر گرامی مرحوم آیة الله خاتمی اعلی الله مقامه" نوشته شده، آمده است: مصیبت درگذشت صبیه‌ی محترمه ام الشهید خانم خلیلی رحمه الله علیها را تسلیت میگویم و از خداوند متعال برای جنابعالی و دیگر بازماندگان صبر و اجر مسألت مینمایم. خداوند آن مخدّره را با اولیائش محشور فرماید و مشمول رحمت و مغفرت قرار دهد.

 

غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه، روز ۲۷ بهمن گفته بود که رسانه‌ها حق ندارند تصویر یا مطلبی از محمد خاتمی، رئیس جمهوری اسبق ایران، منعکس کنند و با «رسانه‌های متخلف» برخورد خواهد شد.

 

همچنین آقای اژه‌ای تاکید کرده بود: «در مورد کسانی که شورای عالی امنیت ملی در مورد آن‌ها تصمیم گرفته یا قوه قضاییه آن‌ها را به عنوان سران فتنه محسوب می‌کند، دستگاه قضا می‌تواند دستوراتی بدهد.»

 

با وجود این اظهارنظرها، در پی درگذشت خواهر سیدمحمد خاتمی، حسن روحانی، حسن خمینی، هاشمی رفسنجانی و بسیاری گروه‌های دیگر پیام‌های تسلیتی خطاب به وی ارسال کردند که از سوی اغلب رسانه‌ها پوشش داده شد.

وقوع انفجار در مقابل اقامتگاه سفیر ایران در لیبی

Posted: 22 Feb 2015 03:46 AM PST

جرس: شبکه الجزیره در خبری فوری از وقوع انفجار در مقابل اقامتگاه سفیر ایران در پایتخت لیبی خبر داد.  

 

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران شبکه الجزیره در خبری فوری گزارش داد انفجاری سفارت ایران در شهر طرابلس پایتخت لیبی را هدف قرار داد.

 

شبکه المنار هم در خبری فوری از وقوع انفجار در مقابل سفارت ایران در غرب شهر طرابلس خبر داد.

 

شبکه اسکای نیوز گزارش داد انفجار، اقامتگاه سفیر ایران در پایتخت لیبی را هدف قرار داد.

 

خبرگزاری رویترز نیز با اعلام انفجار در مقابل اقامتگاه سفیر ایران در لیبی، گزارش داد این انفجار تلفاتی نداشته است. 

 

ادامه ارسال پیام‌های تسلیت به سیدمحمد خاتمی از طرف شخصیت ها و تشکل های سیاسی

Posted: 22 Feb 2015 12:11 AM PST

 جرس: در پی درگذشت سیده فاطمه خاتمی، خواهر سیدمحمد خاتمی، رئیس جمهور اسبق جمهوری اسلامی ایران، افراد و تشکل‌های گوناگون پیام‌های تسلیتی را برای وی ارسال کردند.

 

حسن روحانی، خانواده‌های‌ مهدی کروبی و میرحسین موسوی نیز شب گذشته در پیام‌هایی جداگانه به سیدمحمد خاتمی تسلیت گفته بودند.

 

هاشمی رفسنجانی

 

هاشمی رفسنجانی در پیامی به سید محمد خاتمی درگذشت سید فاطمه خاتمی را تسلیت گفت.

 

در پیام رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام آمده است: درگذشت خواهر بزرگوارتان، حاجیه خانم فاطمه خاتمی را به جناب‌عالی و خانواده‌های خاتمی و خلیلی تسلیت می‌گویم. خانم مکرّمه‌ای که در انتساب، صبیه آیت‌الله سید روح‌الله خاتمی و در اکتساب مادر شهید عزیز حسن خلیلی است که هرکدام آنها می‌تواند دلیلی برای قرب الهی و علوّدرجات در بارگاه احدیت باشد. صبر جمیل و تسلّای خاطر بازماندگان را از خدای متعال خواستارم.

 

آیت الله بیات زنجانی


دفتر آیت الله بیات زنجانی به به دنبال درگذشت خواهر سید محمد خاتمی پیامی را ارسال کرده است.

 

آیت الله بیات زنجانی در پی درگذشت خواهر سید محمد خاتمی در پیام خود نوشت: خبر درگذشت همشیرۀ مکرمه، مادر شهید بانو فاطمه خاتمی رحمة الله علیها موجب تأسف و تأثر گردید. اینجانب این ضایعه را به حضرتعالی، اخوان معزز و بیت مکرم فقیه والامقام مرحوم آیت الله سید روح الله خاتمی رضوان الله علیه تسلیت عرض نموده، از درگاه ربوبی برای آن مرحومه حشر با صدیقۀ طاهره سلام الله علیها و برای بازماندگان صبر و اجر مسألت دارم.

 

سیدحسن خمینی

 

سیدحسن خمینی نیز در پیامی با تسلیت به رئیس‌جمهور اسبق کشور، نوشته است: ضایعه مولمه درگذشت خواهر گرامی تان مادر شهید سعید حاجیه خانم سیده فاطمه خاتمی را خدمت جنابعالی ، مادرگرامی و بزرگوارتان و اخوان و خواهران گرامی و همچنین خدمت بیت آیت الله خاتمی قدس سره الشریف تسلیت عرض نموده از خداوند متعال علو درجات ایشان و دوام توفیقات و طول عمر با عزت و سربلندی برای جنابعالی مسئلت دارم.

 

احمد منتظری

 

حجت الاسلام والمسلمین احمد منتظری نیز در پیامی درگذشت خواهر سیدمحمد خاتمی را به وی تسلیت گفت.

 

او در پیام خود نوشته است: پس از سلام و تحیت؛ ارتحال همشیره مکرّمه جنابعالی سرکار خانم سیّده فاطمه خاتمی را به جنابعالی و مادر ارجمندتان و برادر بزرگوار شما جناب آقای دکتر محمد رضا خاتمی و دیگر بستگان ‌مخصوصاً همسر و فرزندان آن مرحومه تسلیت عرض می‌کنم. از خداوند کریم و رحیم غفران و رضوان الهی برای ایشان و فرزند شهیدش، و صبر جمیل و اجر جزیل برای جنابعالی و تمامی بازماندگان خواستارم.

 

محمدرضا عارف

 

محمدرضا عارف نیز در پیامی به سیدمحمد خاتمی، با اظهار تاثر و تالم نوشته است: حاجیه خانم سیده فاطمه خاتمی مظهر ایمان ، ادب و پاکی و مادر شهید والامقام حسن خلیلی پس از عمری بندگی خدا و خدمت به خلق، اینک جان به جان آفرین تسلیم کرده است. اطمینان دارم که لطف پروردگار متعال همیشه تسلی بخش جنابعالی که مخلصانه در راه امام و خدمت به انقلاب و مردم تلاش کرده اید، است.

 

در ادامه پیام او آمده است: ضمن تقدیم مراتب خالصانه تعزیت و تسلیت به خاندان مکرم و محترم خاتمی ،ضیایی و خلیلی اردکانی بویژه برادران بزرگوارتان آقایان علی و دکتر محمدرضا خاتمی و مردم شریف و نجیب یز د و اردکان و همه ارادتمندان آن بانوی گرانقدر ، برای آن مرحومه مغفرت و رحمت واسعه الهی و برای بازماندگان صبر جمیل و اجر جزیل از درگاه خداوند منان آرزومندم.

 

علیزاده نایینی و غروی

 

طاهره علیزاده نایینی ـ سید علی اصغر غروی نیز در پیامی به سید محمد خاتمی آورده‌اند: شاید نیازی نباشد که در این مصیبت و هم اصابتهای بعد از این حضرتعالی را دعوت به صبر کرده تسلای خاطر دهیم، زیرا گذشتۀ شما پر است از مصیبتهای عظیم تر، و نیز شکیباییها و پایداریهاتان که همه سرمشق ملتی است که اراده کرده است از عصر جهالتها به دوران بیداری و روشنایی گام نهد.

 

در ادامه این پیام آمده است: توفیق جنابعالی را در هدایت هرچه بیشتر این ملت جهت وصول به ذروۀ آزادی و قلۀ عدالت و قانون گرایی از حضرت باری مسألت دارم. انشاء الله همیشه سالم و مؤید به تأییدات او باشید. همو همشیرۀ مرحومه را قرین رحمت واسعه و مغفرت خاصۀ خود فرماید.
 

 

فعالان اصلاح‌طلب خراسان رضوی

 

جمعی از فعالان اصلاح‌طلب خراسان رضوی، با ارسال پیامی به سیدمحمد خاتمی تسلیت گفته و نوشته‌اند: بدینوسیله جمعی از فعالان اصلاح طلب استان خراسان رضوی مصیبت درگذشت خواهر گرامیتان بانوی فاضل و فرهیخته سرکار خانم سیده فاطمه خاتمی مادر بزرگوار شهید حسن خلیلی اردکانی را خدمت جنابعالی و همچنین والده معزز و بزرگوارتان حاجیه خانم ضیائی و اخوان گرامی مهندس سیدعلی خاتمی و دکتر سید محمد رضاخاتمی و خواهران فاضله و عالمه و خانواده محترم خلیلی اردکانی و مردم شریف و نجیب اردکان تسلیت عرض نموده برای آن مرحومه علو درجات معنوی و برای بستگان داغدار صبر و شکیبایی از درگاه خداوند خواستاریم .

 

این پیام به امضای سید علی صابری، ایمان جلالی، سید مجتبی سادات محمدی، سید مهرداد امیرکلالی، مسعود چاچی، سلمان احسن مقدم، حسین مقدسی شیرازی ، سید علا الدین موسوی، حسین متین راد، مهدیه مینا، رضا سلیمان نوری، سید نوید حسینیون، محسن پنجتنی، ابولفضل بنی هاشم، سید محمد حسن میرکمالی، محمد صابریان، اسماعیل حلاج، امیر شاندیزی ثانی، محسن قدیمی باقرآباد، محمد خبیری، سید مجتبی مدنی، الهام جاویدیان، سید میلاد هدایت مفیدی، مرتضی کرامت، سهیل داورپناه، ذوالفقار سلیمانی، مهدی دانایی، حسین عمیدی، سید حمید سجادی، قاسم غفوری ، حسین شریعتی، سعید قاینی نژاد ، مجید شیعه علی، محسن وجدی، محسن خلیلی ، بنفشه یعقوبی، بهاره یعقوبی، نفیسه یعقوبی، مرضیه سلطانی، سیده حنانه حسینی، مهین لیلایی، سمانه قلی پور، عفت زعفرانیه، علیرضا کفشکنان، سید قاسم للهی، مرتضی سلطانی، قاسمعلی طالبی، محمدرضا سلطانی، علیرضا زارع، مهدی زارعیان، مریم علیزاده، مهدی یزدانی، حسین فریدونی، مریم سادات طیرانی، حمید عبدالله زاده، سیده شیلا عادل احمدیان، حسین یوسفی، مجید عرفانی، محسن رحمتی، حسین رضائیان، علی اکبر اکبری، حامد احمدی، عطیه نیک جوان، راضیه سعیدی، حسن فریدونی، محمدرضا فرهادی، حسن نظری، مسعود بزم آرا، رضا عباس نژاد، پیام عشقی، عارف موقر، مهدی نایه در، محمدرضا حیدری، احمدرضا مسعودی فر، مجتبی غیبی، صادق اسلامی، عباس کیوانلو، حسین فریدونی، مریم سادات طیرانی، حمید عبدالله زاده، سیده شیلا عادل احمدیان، سلمان احسن مقدم، حسین یوسفی، مجید عرفانی، محسن رحمتی، حسین رضائیان، علی اکبر اکبری، حامد احمدی، عطیه نیک جوان، راضیه سعیدی، حسن فریدونی، محمدرضا فرهادی، مجید شیعه علی، حسن نظری، مسعود بزم آرا، رضا عباس نژاد، پیام عشقی، عارف موقر و مهدی نایه در رسیده است.

 


 

مرتضوی ۱۳۸ شرکت وابسته به تامین اجتماعی را به بابک زنجانی واگذار کرده بود

Posted: 21 Feb 2015 11:57 PM PST

 جرس: حسین دهدشتی نماینده آبادان و عضو گروه رسیدگی به تخلفات سازمان تامین اجتماعی به کنایه خطاب به مرتضوی می‌گوید که او دچار فراموشی و آلزایمر سیاسی شده اگرنه چطور او مهر و امضای خودش پای برخی چک‌ها و نامه‌ها را فراموش کرده و ماجرای پرونده ٨٠هزارصفحه‌ای تامین‌اجتماعی را به یک چوب‌کبریت تقلیل داده است. به گفته نماینده آبادان، مجلس به موقع هشدار داد که معامله سازمان‌تامین‌اجتماعی با زنجانی اشتباه و غیرقانونی است و اگر واقعا زنجانی پولی داشت بهتر بود به‌جای معامله با تامین‌اجتماعی به فکر بازپرداخت بدهی‌‌اش به وزارت نفت باشد.  

 

به نوشته روزنامه شرق، او همچنین به چک‏‌های رد‌و‌بدل‌شده مرتضوی و زنجانی اشاره دارد؛ چک‌هایی که سندی است بر همکاری زنجانی و مرتضوی و به این سادگی‌ها نمی‌توان منکر این واقعیت شد. به گفته دهدشتی، «مرتضوی در قرارداد واگذاری چندین شرکت شستا، برای تضمین قرارداد حدود پنج‌چک به مبلغ ۴٠٠میلیارد ین ژاپن را به زنجانی تحویل داده و براساس اطلاعات واصله هنوز این چک‌ها در اختیار زنجانی است.» مرتضوی در دادگاه اخیرش ادعا کرده که او حتی یک‌ریال با زنجانی معامله نکرده، اما دهدشتی براساس اطلاعات مستندی که در اختیار کمیته تفحص قرار گرفته، تاکید دارد او ۱۳۸شرکت و کارخانه مرتبط با شستا را به زنجانی واگذار کرده است.

 

او البته برای یادآوری به مرتضوی به برخی مکاتبات و مراسلات او اشاره دارد: «مرتضوی در جریان معامله با زنجانی چند‌چک به سربرگ سازمان‌تامین‌اجتماعی صادر کرد و وقتی زنجانی برای وصول یکی از این چک‌ها به بانک مراجعه کرد، پولی در حساب نبود.»

 

دهدشتی خاطرنشان می‌کند که «اگر با ورود مجلس جلوی این چک‌بازی‌ها گرفته شده و معامله جان نگرفته، صورت‌مساله خطای صورت‌گرفته پاک نخواهد شد. نکته دیگر اینکه این چک‌ها، چک بلامحل بوده است.» روی سخن نماینده آبادان به شخص سعید مرتضوی است و می‌گوید: «اگر در دوره مدیریتی شما و دیگر مدیران دولت پیش، نیم‌نگاهی به نیاز‌ها و خواسته‌های مردم بود، این‌روزها مردم این همه با مشکلات مختلف دست‌و‌پنجه نرم نمی‌کردند. اینکه شما به‌همین‌سادگی همه‌جا تردد می‌کنید و تلاش چند‌ماهه نمایندگان مجلس در تدوین گزارش تفحص را چوب کبریت می‌خوانید کم‌لطفی شما و یک‌جور فرار رو‌به‌جلو است؛ فراری که دیگر جواب نمی‌دهد و خوشبختانه حکم آقای رحیمی و برخورد دستگاه قضایی نشان داد که دیر یا زود باید منتظر حکم شما باشیم.» 

 

ظریف: توافق مبهم و ناقص را نمی‌پذیریم/ حضور صالحی و فریدون در مذاکرات ضروری بود

Posted: 21 Feb 2015 11:42 PM PST

 جرس: وزیر خارجه کشورمان گفت: ‌توافق مبهم و ناقص را نمی‌پذیریم. بنابراین تا زمانی که درباره همه موارد توافق نشود هیچ توافقی صورت نمی‌پذیرد.  

 

محمدجواد ظریف با تاکید بر اینکه برای رسیدن به توافق کامل هیچ توافقی وجود نخواهد داشت گفت: بعد از اینکه مقام معظم رهبری روی یک مرحله ای بودن توافق تاکید کردند، فرمایشات ایشان همواره فصل الخطاب و راهگشا بوده است و ما هیات مذاکره کننده بسیار خوشحالیم که این بار فرمایشات مقام معظم رهبری درست خطی بود که ما همواره دنبال آن بودیم و خودمان این تحلیل را داشتیم که توافق های کوچک، مقطعی و جداگانه به نفع کشور و سایر مذاکره‌کنندگان نیست.

 

وی در گفت‌وگو با واحد مرکزی خبر با بیان اینکه توافق‌های کلی، جا را برای تفسیرهای مختلف باز می کند و باید همه طرف‌ها نگران چنین توافقی باشند، افزود: هر زمان که دیدگاههای طرف‌ها به هم نزدیک شد باید در یک زمان بر روی کاغذ آورده و متن نهایی شود و این سیاستی است که دنبال می‌کنیم.

 

وزیر خارجه کشورمان با بیان اینکه برنامه هسته‌ای ایران کاملا صلح‌آمیز است، گفت: ایران در برابر فشار و تحریم تسلیم نمی‌شود و تنها راه رسیدن به راه حل، مذاکره با ایران بر اساس مبانی‌ای است که در توافق ژنو روی آن توافق شده است.

 

ظریف با اشاره به اینکه جلسات خوبی در سطح معاونان در ژنو برگزار شده است، افزود: در بحث تحریم‌ها و سایر موضوعات که باید به توافق رسید بحث‌های خوبی شده است ، البته روی موضوعات توافقی نشده است و حتی اختلاف نظرهایی درباره برخی موضوعات همچنان وجود دارد که من فکر می‌کنم اختلاف نظر اصلی ، روانی است که برخی کشورهای غربی به ویژه آمریکا و برخی جناح‌های داخلی آمریکا احساس می‌کنند که تحریم‌ها یک سرمایه برای آنان است ، در صورتیکه تحریم‌ها جز هزینه هیچ سودی برای آنان نداشته است .

 

وی گفت: تا زمانی که این باور در ذهن مذاکره‌کنندگان تغییر نکند و یا نتوانند در برابر فشارهای سیاسی گروه‌ها و افرادی که منافعشان در تنش است مقاومت کنند، رسیدن به توافق کار بسیار مشکلی خواهد بود، زیرا تا زمانیکه هدف را حفظ فشار بر ایران بدانند هیچ‌گاه به نتیجه نخواهند رسید ،ما هم براساس فتوای رهبری و هم بر اساس نگرش کلی نظام سلاح هسته ای را مخلّ صلح و امنیت بین المللی و همین طور مخلّ امنیت خودمان می دانیم.

 

ظریف تاکید کرد: تا زمانیکه فکر کنند با فشار می توانند به راه حل برسند و تحریم را اهرم فشار خوبی قرار دهند راه حل دور از دسترس خواهد بود. احترام به حقوق ملت ایران تنها راه رسیدن به توافق جامع هسته‌ای خواهد بود.

 

وی در ادامه درباره حضور رییس سازمان انرژی اتمی کشورمان و همچنین دستیار ویژه رییس جمهور در مذاکرات گفت: به نظر مسولان کشور در حال حاضر به شرایطی در مذاکرات رسیده ایم که بحث‌های هسته ای نیاز به تصمیم گیری جدی در سطح عالی کشور دارد ، به همین دلیل از آقای صالحی درخواست شد تا در این دوره از مذاکرات حضور داشته باشد تا موضوعات به صورت شفاف، دقیق و ریز بررسی شود.

 

وی افزود: موضوعات هسته ای ابعاد مختلفی دارد ، ما غنی سازی و راکتور اراک را داریم ، مجموعه این بحث ها نیاز به اشراف کامل به برنامه هسته ای صلح آمیز کشور دارد که آقای صالحی به عنوان رییس سازمان انرژی اتمی ، فردی متخصص و علمی با سوابق هسته ای است که در این حوزه اشراف کامل دارند.

 

وزیر خارجه کشورمان گفت: این بار احساس کردیم که زمان زیادی به پایان مهلت باقی نمانده است که باید در یک سطحی با اشراف کافی به موضوعات که همه مسایل را همه جانبه نگاه کند ، شخص آقای صالحی می تواند در این بخش به ما کمک کند ، طرف آمریکایی هم در این جلسه در پاسخ به پیشنهاد ما در سطح وزیر انرژی حاضر شد .

 

وی با بیان اینکه حسین فریدون دستیار ویژه رییس جمهور در این مذاکرات بوده است گفت : برای هماهنگی با ریاست جمهوری و کشور حضور وی هم ضروری بود .

 

وی با تاکید براینکه مذاکرات در سطح 1+5 برگزار می شود چون معاون مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا حضور دارد، گفت: این مذاکره ای است میان ایران و 1+5 که نقش آمریکا به دلیل میزان پررنگ بودن دشمنی های آن برخی نشست ها را ضروری می کند .

 

وی گفت: با سایر اعضای1+5 همواره به صورت دوجانبه دیدارهایی داشته ایم که جدیدترین آن با چین و روسیه بود.

 

ظریف گفت: در مذاکرات هسته ای نیاز به اراده سیاسی است که با این حضور نشان دادیم که مقامات عالی ایران این اراده سیاسی را دارند و امیدواریم که طرف مقابل هم این اراده را از خود نشان دهد . 

 

داعش ۸ هزار کتاب را سوزاند

Posted: 21 Feb 2015 11:28 PM PST

 جرس: داعش ۸ هزار کتاب کمیاب و اثر خطی را در موصل آتش زد.  

 

 به گزارش خبرگزاریها، یک منبع محلی در استان نینوا به سومریه نیوز خبر داد که افراد مسلح داعشی با حمله به کتابخانه مرکزی  موصل 8 هزار کتاب کمیاب و اثر خطی گرانبها را سوزاندند.

 

این آثار جزء قدیمی‌ترین آثار مکتوب در عراق به حساب می‌آمدند که در کتابخانه فیصلیه نگه داری می‌شدند و با وجود تلاش برخی از اهالی شهر موصل برای جلوگیری از سوزانده شدن این کتب، نتوانستند جلوی اقدام داعشی‌ها را بگیرند.

 

شورای عالی امنیت ملی فعالیت در حوزه ریزگردها را به وزارت کشور واگذار کرد

Posted: 21 Feb 2015 11:28 PM PST

جرس: وزیر کشور گفت: براساس گزارشی که آقای شمخانی و شورای عالی امنیت ملی داشته‌اند مقرر شد در حوزه سیاست‌گذاری و هماهنگی و نظارت در زمینه ریزگردها مسئولیت کار به وزارت کشور واگذار شود.    

 

به گزارش تسنیم، عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور عصر روز شنبه در جلسه ستاد هماهنگی مقابله با پدیده ریزگردها با بیان اینکه آقای شمخانی و شورای عالی امنیت ملی کشور در حوزه سیاست‌گذاری، هماهنگی و نظارت مسئولیت را در زمینه ریزگردها به وزارت کشور واگذار کرده است، گفت: در دولت نیز این بحث مطرح شد و قرار شد این کار را ما پیش ببریم و از مجموعه اقداماتی که تاکنون صورت گرفته موجب شده شرایط فعلی حاکم باشد، البته ما در مقام ارزیابی این موضوع نیستیم و مسئله را از الآن به بعد پیگیری خواهیم کرد.

 

وی افزود: باید از مصوباتی که تاکنون در این زمینه صورت گرفته استفاده کنیم و کارایی این مصوبات را بالا ببریم و نیاز است که این مصوبات را مجدداً به دسته‌های اجرایی ابلاغ کنیم و اگر تصمیم جدیدی را داشته‌اند آن را در قالب مصوبه به مجموعه مصوبات پیشین اضافه کنیم.

 

وزیر کشور گفت: سازمان مدیریت بحران کشور مسئولیت مستقیم پیگیری، سیاست‌گذاری و نظارت را به‌عهده دارد و تلاش داریم آقای خندان‌دل معاون عمرانی و آقای ذوالفقاری معاونت امنیتی را نیز عضو این ستاد کنیم.

 

رحمانی‌فضلی با اشاره به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال آینده، اظهار داشت: سالی که پیشِ‌رو داریم، سال حساسی است، چرا که انتخابات مجلس را خواهیم داشت و به‌تبع آن ممکن است هیجانات سیاسی در کشور فراگیر شود.

 

وی خاطرنشان کرد: ما قطعاً سیاست‌های تبلیغاتی و نحوه فعالیت‌های انتخاباتی را تدوین خواهیم کرد و مسائلی که باعث بحران و تنش در کشور شود آن را جزو خطوط قرمز خود خواهیم گذاشت تا ان‌شاءالله مشکلی پیش نیاید.

 

وزیر کشور با بیان "تلاش می‌کنیم تا کارها و برنامه‌های خود را در ثبات و آرامش پیش ببریم و در این بین تسلیم فشارهای دشمنان و تحریم‌های آنان نخواهیم شد" گفت: مردم ما مردم نجیبی هستند و این نجابت خود را حفظ کرده‌اند، به‌عنوان مثال براساس اطلاعات عینی که داریم ما شاهد همراهی مردم در اهواز در مقابله با پدیده ریزگردها بودیم، البته این همراهی و نجابت نباید باعث این شود که مسئولان به فکر حل مشکل آنان نباشند، البته اگر اعتراضاتی هم بوده که این اعتراضات در سطح وسیعی صورت نگرفته نیز باید رسیدگی شود.

 

رحمانی‌فضلی با تأکید بر "در مقابله با مشکلات باید مدیریت و تدبیر داشته باشیم" گفت: وزارت کشور در خصوص ریزگردها کار سیاست‌گذاری، هماهنگی و نظارت را انجام می‌دهد و بقیه دستگاه‌ها نیز باید مسئولیت خود را انجام بدهند، البته در حل مشکلات نیز باید از دسترس‌ترین امکانات شروع کنیم، اگر پدیده ریزگردها منشأ داخلی دارد، اولویت اول را بر حل این منشأ داخلی کنیم و سپس به‌سمت کشورهای همسایه برویم.

 

وی با تأکید بر استفاده از ظرفیت هلال احمر و بسیج مستضعفین، گفت: بنده در جایی از آقای نقدی مصاحبه‌ای دیده‌ام که گفته‌اند حاضرند بسیجیان را پای کار بیاورند و کمک کنند. خوب، اگر می‌توانند در این موارد کمک کنند خوب است و ما آمادگی داریم طرح‌های بسیج را مطالعه کنیم و قطعاً می‌شود از ظرفیت 50 تا 60هزار بسیجی استفاده کنیم.

 

وزیر کشور اعلام کرد: ما منتظریم آقای نجار رئیس سازمان مدیریت نامه‌ای برای تخصیص مصوبه‌ای جدا برای پدیده ریزگردها بنویسند و بنده آن را به رئیس‌جمهور و آقای نوبخت تقدیم کنم تا مصوبه‌ای خارج از نوبت برای این موضوع تدوین شود.

 

رحمانی‌فضلی در بخش پایانی سخنانش با بیان اینکه سازمان محیط زیست باید مطالعات خود را با نگاهی واقع‌بینانه در خصوص ریزگردها تهیه کند، خاطرنشان کرد: ما تلاش می‌کنیم گزارشی مجدد را از وضعیت موجود آماده و آن را تحویل دولت دهیم و اگر در این بین به‌عنوان مثال پالایشگاهی مضر محیط زیست است آن را به دولت اعلام خواهیم کرد و دولت نیز قطعاً تصمیمی به‌نفع مردم خواهد گرفت. 

 

تسلیت همسر و فرزندان مهدی کروبی خطاب به سید محمد خاتمی

Posted: 21 Feb 2015 11:04 PM PST

 جرس: همسر و فرزندان مهدی کروبی در پیامی خطاب به سیدمحمد خاتمی، رئیس جمهور دولت اصلاحات؛ درگذشت خواهر وی را به وی و بیت مرحوم آیت الله سید روح الله خاتمی تسلیت گفتند.  

 

به گزارش سحام، متن پیام تسلیت خانواده مهدی کروبی به شرح زیر است:


إنا لله وإنا إلیه راجعون

برادر گرامی جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای سید محمد خاتمی

درگذشت خواهر گرامی‌تان، حاجیه خانم فاطمه خاتمی مادرشهید بزرگوارحاج حسن خلیلی را به جنابعالی، خانواده محترم خلیلی و دیگر اعضای بیت مرحوم آیت‌الله سید روح‌الله خاتمی تسلیت عرض می‌کنیم. از ایزد یکتا برای آن عزیز از دست رفته غفران و رضوان الهی و برای بازماندگان صبرجمیل مسئلت می‌نمائیم.


فاطمه کروبی،
محمد حسین،
محمد تقی،
علی و یاسر کروبی

دوم اسفندماه ۱۳۹۳