جنبش راه سبز - خبرنامه

جنبش راه سبز - خبرنامه


محکومیت هادی اسماعیل‌زاده به چهار سال حبس و دو سال محرومیت از حرفه وکالت

Posted: 01 Jul 2014 05:23 AM PDT

 جرس: هادی اسماعیل زاده، عضو شورای عالی نظارت کانون مدافعان حقوق بشر از سوی شعبه 15 دادگاه انقلاب به 4 سال حبس و 2 سال محرومیت از حرفه وکالت و عضویت در احزاب و گروه ها و دستجات سیاسی محکوم شد. 

 

هادی اسماعیل زاده، حقوقدان و استاد دانشگاه پس از پلمپ غیر قانونی دفتر کانون مدافعان حقوق بشر و برخورد با اعضای این کانون، توسط مأموران امنیتی بارها به نهادهای امنیتی احضار شده است.

 

پس از این احضارها بود که آقای اسماعیل زاده به دلیل عدم تمکین به درخواست بازجویان مبنی بر کناره گیری از کانون مدافعان حقوق بشر و اعلام برائت از شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل 2003 و رییس کانون مدافعان حقوق بشر به ترتیب از 4 دانشگاه «موسسه عالی بانکداری ایران»، «دانشگاه آزاد بوشهر»، «دانشگاه آزاد بم» و «دانشگاه علمی- کاربردی وکلا» کنار گذاشته شد و با تشکیل پرونده توسط نهادهای امنیتی در تاریخ 10/3/93 در شعبه 15 دادگاه انقلاب به اتهام عضویت در تشکیلات غیر قانونی به 3 سال حبس و به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به یک سال حبس محکوم شد.

 


در حال حاضر همه اعضای شورای عالی نظارت و همکاران کانون مدافعان حقوق بشر در زندان یا با احکام سنگین زندان مواجه هستند.

 


به گزارش سایت کانون مدافعان حقوق بشر، قاضی صلواتی در شرایطی آقای اسماعیل زاده را به 4 سال حبس و 2 سال محرومیت از فعالیت در احزاب و گرو های سیاسی و حرفه وکالت محکوم کرده است که مدارک پزشکی او در خصوص بیماری قلبی و گرفتگی عروق و فشار خون قبلاً توسط وکلا به دادگاه تقدیم شده بود.

 


هادی اسماعیل زاده پیش از انقلاب، عضو جمعیت حقوق دانان ایران بود که از سال 1356 فعالیت خود را آغاز کرد و به عضویت اتحادیه حقوقدانان دموکرات درآمد. او به موجب فعالیت دراین جمعیت در دوره شاهنشاهی از مبارزان و فعالان سیاسی دفاع کرده و از طریق انتشار بیانیه ها به افشای شکنجه های ساواک و نقض حقوق بشر اقدام می کردند. او همچنین بعد از انقلاب در تاریخ 30/2/61 بازداشت و در محاکمه ای به مدت 5 دقیقه به تحمل 6 سال حبس محکوم شد و تا 8/5/67 در زندان بود.

 


آقای اسماعیل زاده که تحصیل کرده علم حقوق در فرانسه است، پس از آزادی از زندان در دهه شصت، برحسب نیاز دانشگاه های کشور به تدریس پرداخت و بیش از 2 دهه به تعلیم و تربیت دانشجویان همت گماشت.
 

جلسه پارلمان عراق بدون نتیجه به ۱۷ تیر موکول شد

Posted: 01 Jul 2014 05:23 AM PDT

جرس: اولین جلسه پارلمان جدید عراق که امروز (سه‌شنبه) برای تعیین رئیس پارلمان، معاونانش و نخست وزیر و رئیس جمهور جدید تشکیل شده بود، به دلیل اختلافات نمایندگان و گروه‌های مختلف عراقی از حد نصاب خارج شد و به هشت ژوئیه (17 تیر) موکول شد.  

 

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز عربی، در آغاز این جلسه 255 نماینده از مجموع 328 نماینده حاضر شدند و نمایندگان جدید پارلمان عراق سوگند یاد کردند.


این جلسه به ریاست مهدی الحافظ به عنوان مسن‌ترین فرد در پارلمان آغاز به کار کرد.


در آغاز جلسه پارلمان و پس از این که یکی از نمایندگان کرد خواهان لغو "محاصره" کردستان و پرداخت مجدد حقوق کارمندان منطقه کردستان عراق شد، درگیری لفظی میان نمایندگان ائتلاف کردستان با ائتلاف اتحاد ملی رخ داد.


خانم نجیبه نجیب، از نمایندگان کرد در هنگام برگزاری جلسه پارلمان با صدای بلند از نوری مالکی خواست تا به "محاصره" منطقه کردستان پایان دهد و حقوق کارمندان منطقه کردستان را که از چند ماه قبل پرداخت آن متوقف شده است،‌ مجددا پرداخت کند.


در پی اختلافات میان بغداد و اربیل درخصوص فروش نفت منطقه کردستان عراق، پرداخت حقوق کارمندان متوقف شده است.


نمایندگان ائتلاف اتحاد ملی نیز به این اظهارات پاسخ داده و توجه‌ها را به رخدادهای امنیتی اخیر و خطر آن بر عراق جلب کردند.


در پی این وقایع، رئیس مجلس نیز با فراخوانی نمایندگان به آرامش، جلسه را برای نیم ساعت مشاوره متوقف کرد.


پس از نیم ساعت وقت تنفس، نمایندگانی که به صحن مجلس بازگشتند، کم تر از حد نصاب رای گیری بودند و بدین ترتیب امکان رای گیری درباره موضوعات از پیش تعیین شده ممکن نشد.


قرار بود در این جلسه رئیس جدید پارلمان و معاونانش و نخست وزیر و رئیس جمهوری جدید تعیین شوند اما جلسه با مناقشات و اعتراضات به تاریخ 8 ژوئیه موکول شد.


نوری مالکی، نخست‌وزیر، اسامه نجیفی، رئیس ائتلاف متحدون و صالح مطلق، معاون نخست‌وزیر عراق در این جلسه حضور داشتند.


نماینده دبیرکل سازمان ملل نیز در این جلسه پارلمان عراق حضور داشت.


در همین حال، خانم حنان فتلاوی، از نمایندگان ائتلاف دولت قانون اعلام کرد که اسامه نجیفی باعث شد که نخستین جلسه پارلمان جدید عراق بی نتیجه بماند.


وی خاطرنشان کرد: نجیفی خواهان نیم ساعت وقت تنفس جهت مشاوره و رایزنی شد و با این اقدام خود باعث شد که جلسه بی نتیجه بماند.


مسعود بارزانی: ظرف چند ماه همه‌پرسی استقلال کردستان را برگزار می‌کنیم

 

 

رئیس اقلیم کردستان عراق با اعلام اینکه در نظر دارد "ظرف چند ماه" همه‌پرسی استقلال از عراق را برگزار کند از سازمان ملل خواست تا در برنامه ریزی برگزاری رفراندومی در کرکوک براساس ماده 140 قانون اساسی عراق کمک کند.


به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نوشته روزنامه حریت، مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق پس از دیدای با نیکولای ملادنف، نماینده ویژه سازمان ملل در عراق گفت: ما از سازمان ملل می‌خواهیم تا در تحولات کرکوک و دیگر مناطق مورد مناقشه عراق، جایی که قرار است رفراندومی شفاف برگزار کنیم، مشارکت داشته باشد.


پس از آنکه ارتش عراق اواسط ژوئن سال جاری میلادی به دنبال حملات گسترده شبه نظامیان دولت اسلامی عراق و شام موسوم به "داعش" از شهر کرکوک خارج شد، نیروهای پیشمرگ دولت منطقه‌ای کردستان عراق کنترل این شهر نفت‌خیز را به دست گرفتند.


در ماده 140 قانون اساسی عراق آمده است، یک رفراندوم می‌تواند در کرکوک و دیگر مناطق مورد مناقشه با هدف تعیین خواسته مردم برای اینکه می‌خواهند چه نوع دولتی در آنجا تشکیل دهند برگزار شود.


بارزانی ضمن ادعای این مساله که کرکوک جزو منطقه کردستان عراق است گفت: دولت منطقه‌ای کردستان عراق مجبور نیست بهای سیاست‌های اشتباه بغداد را بپردازد. در پی سیاست‌های نادرست بغداد، تروریست‌ها همسایه منطقه کردستان عراق شده‌اند. اما نیروهای پیشمرگ به اقدامات حفاظتی خود از مرزها ادامه خواهند داد.


بارزانی همچنین در مصاحبه با شبکه خبری بی‌ بی‌ سی گفت که در نظر دارد "ظرف چند ماه" همه‌پرسی استقلال از عراق برگزار کند و آن را حق طبیعی مردم می‌داند.


رئیس اقلیم کردستان عراق گفت:آنچه که اخیرا روی داده نشان دهنده حق کردستان برای استقلال است و از این به بعد، ما کتمان نخواهیم کرد که هدف ما این است. عراق عملا تجزیه شده و آیا قرار است ما هم در این وضعیت فاجعه باری که کشور گرفتار آن است باقی بمانیم؟ حالا من و مردم هستیم که در باره استقلال تصمیم می‌گیریم. ما ظرف چند ماه آینده، در این مورد همه‌پرسی برگزار خواهیم کرد.


ظاهرا این همه‌پرسی در میان ساکنان اقلیم خودگردان کردستان برگزار می‌شود و ساکنان سایر بخش‌های عراق در آن شرکت نخواهند داشت.


تصمیم به برگزاری همه‌پرسی جدایی از عراق در حالی اعلام می‌شود که طی هفته‌های اخیر و با فرار ارتش عراق از برابر داعش در موصل و پیشروی قوای داعش به سوی شهر کرکوک، نیروهای اقلیم کردستان عراق در مناطقی که مالکیت آنها محل اختلاف کردها و دولت مرکزی بود مستقر شدند. در حال حاضر پیشمرگ‌های کرد منطقه نفت خیز کرکوک را در اختیار دارند.


از زمان سقوط صدام، کردهای عراق و دولت مرکزی بر سر باقی ماندن این استان تحت حاکمیت دولت مرکزی یا الحاق آن به اقلیم کردستان اختلاف نظر داشتند و از چند سال پیش قرار بود برای تعیین سرنوشت این منطقه، همه‌پرسی برگزار شود. پس از تسلط پیشمرگ‌های کرد بر کرکوک، بارزانی از شهر کرکوک دیدن کرد.


همزمان، خبرگزاری کردپرس در گزارشی در روز ١ ژوئیه به نقل از یک عضو ائتلاف کردستانی، بزرگترین جناح در پارلمان این منطقه، نوشت که مسعود بارزانی با درخواست دولت عراق جهت خروج پیشمرگ‌های کرد از کرکوک مخالف است زیرا از نظر او، این مناطق متعلق به کردستان است.


روز آینده بر فراز آسمان عراق به پرواز درمی‌آیند


پایگاه خبری «دیلی بیست» به نقل از یک منبع آگاه تصریح کرد روسیه برای مبارزه با گروه تروریستی «داعش» نیروی نظامی به عراق نفرستاده است اما تصمیم دارد خلبان‌های خود را بر فراز آسمان‌ عراق بفرستد.

 

به گزارش خبرگزاری فارس،  دیپلمات روسی در مصاحبه با روزنامه «دیلی بیست» تصریح کرد که مسکو نیروی نظامی به عراق برای مبارزه با گروه تروریستی «داعش» نفرستاده است اما تصمیم دارد خلبان‌های خود را بر فراز آسمان‌ عراق بفرستد.


وی تصریح کرد که این خلبان‌های  ظرف چند روز آینده بر فراز آسمان عراق به پرواز درمی‌آیند.


منابع دیپلماتیک به روزنامه آمریکایی دیلی‌بیست اعلام کردند که در حالیکه دولت «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا در تلاش برای افزایش کمک نظامی به دولت عراق است، دولت «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه از پیشتر نه تنها جت‌های جنگنده بلکه خلبان‌های لازم برای پرواز با این جنگنده‌ها در اختیار دولت عراق قرار داده است.


روز دوشنبه، تلویزیون روسیه ورود اولین محموله ۵ فروند جنگنده «Su-25» سوخو از ۱۲ جنگنده‌ای را که وعده آن را به عراق گزارش کرد و گفت که مربیانی برای آموزش به عراقی‌ها برای استفاده از این جنگنده‌ها نیز اعزام کرده‌اند.
 

نیکولا سارکوزی به اتهام فساد بازداشت شد

Posted: 01 Jul 2014 04:29 AM PDT

جرس: نیکولا سارکوزی، رئیس جمهور سابق فرانسه به اتهام فساد بازداشت شد. آقای سارکوزی امروز سه‌شنبه اول ژوئیه (دهم تیر) خود را به اداره ضد فساد پلیس فرانسه در نزدیکی پاریس معرفی کرد.  

 

به گزارش بی‌بی‌سی، در مجموع شش پرونده علیه آقای ساکوزی که در سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۲ رئیس جمهور فرانسه بود در جریان است. پازپرسان می‌توانند آقای سارکوزی را ۲۴ ساعت در بازداشت نگه دارند، اما امکان تمدید این مدت برای یک روز بیشتر هم وجود دارد.

 

تیری هرزوگ، وکیل آقای سارکوزی هم دیروز دوشنبه بازجویی و بازداشت شد.

 

علاوه بر این ژیلبر آزیبر، یکی از عالی رتبه ترین قضات دادگاه تجدید نظر فرانسه هم دیروز برای بازجویی فرا خوانده شد. به جز او یک قاضی دیگر به نام پاتریک ساسوست هم بازداشت شده است.

 

این پرونده زمانی به جریان افتاد که ماموران تحقیق متوجه شدند که آقای سارکوزی تلفنی دارد که به نام فرد دیگری ثبت شده است. در این تلفن یکی از مکالمات آقای سارکوزی با وکیلش ضبط شده بود. محتوای این مکالمه باعث شد تا پرونده ای جدید برای آقای سارکوزی باز شود.

 

یکی از اتهامات آقای سارکوزی پیشنهاد یک سمت عالی در موناکو به یک قاضی در قبال دریافت اطلاعات است.

 

این اطلاعات مربوط به پرونده‌ای درباره هزینه‌های مبارزات انتخاباتی آقای سارکوزی برای ریاست جمهوری در سال ۲۰۰۷ بوده است.

 

گفته می‌شود آقای سارکوزی از معمر قذافی، دیکتاتور سابق لیبی کمک مالی دریافت کرده بود. برای کسب اطلاعات در باره این پرونده پلیس با حکم قضات تلفن آقای سارکوزی را شنود می‌کرد، اما آقای سارکوزی از شنود پلیس مطلع شده بود.

 

آقای سارکوزی و وکیلش اتهام‌ها را رد می‌کنند و می‌گویند که از قاضی مذکور فقط مشورت گرفته‌اند.

 

علاوه بر این گفته می شود اوایل امسال که قضات باید تصمیم می گرفتند آیا دفتر برنامه‌های کاری آقای سارکوزی همچنان در اختیار دستگاه قضایی بماند یا نه، آقای سارکوزی از روند کار مطلع شده بود. همچنین یکی از قضات سعی کرده بود نظر قضات دیگر را عوض کند.

 

یکی دیگر از اتهامات آقای سارکوزی این است که پیش از ریاست جمهوری، برای یک معامله اسلحه با پاکستان حق و حساب گرفته است.

 

همچنین گفته می شود که در مبارزات انتخاباتی سال ۲۰۱۲ در فرانسه، ۱۳.۶ میلیون دلار از هزینه‌های تبلیغات به حساب هزینه های حزب اتحاد برای جنبش مردمی (UMP) گذاشته شده است.

 

ژان فرانسوا کوپه، رهبر این حزب ماه پیش استعفا داد و هفته پیش یک پرونده جنایی در این باره گشوده شد.

 

آقای سارکوزی تمام اتهامات را تکذیب می کند و انگیزه مطرح شدن آنها را سیاسی و برای جلوگیری از بازگشت مجدد خود به قدرت می‌داند.

 

این بازداشت ضربه ای بزرگ به امید رئیس جمهوری سابق برای نامزدی مجدد در انتخاب ریاست حمهوری آینده در سال ۲۰۱۷ تلقی می‌شود.

 

بازداشت یک رئیس جمهور سابق در تاریخ فرانسه بی‌سابقه است.

 

ژاک شیراک که پیش از آقای سارکوزی رئیس جمهور بود در سال ۲۰۱۱ به جرم اختلاس و خیانت در امانت به حبس تعلیقی محکوم شده بود. 

 

بررسی پرونده ۳۰۰۰ بورسیه در کمیته پنج نفره مجلس

Posted: 01 Jul 2014 04:29 AM PDT

جرس: معاون سابق بورس خارج وزارت علوم با اعلام اینکه تا یک الی دو هفته آینده گزارش نهایی مجلس درباره پرونده سه هزاری بورسیه دکتری آماده خواهد شد گفت: طبق تصمیم کمیسیون از ما درخواست شده تا مشخص نشدن نتیجه نهایی مصاحبه نداشته باشیم.  

 

مسلمی نائینی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: حدود 5 جلسه با کارگروه بررسی پرونده 3 هزار بورسیه در مجلس جلسه داشته‌ایم که در طی این جلسات گزارش‌هایی از سوی ما و مسوولان سازمان امور دانشجویان ارائه شد و در حال حاضر پرونده در حال بررسی است.

 

وی با تاکید بر اینکه طبق آخرین اطلاعات که در جلسه مطرح شد این بورسیه‌ها فقط در دوران مسوولیت بنده نبوده است گفت: این بورسیه‌ها از سال 87 داده شده است.

 

معاون سابق بورس خارج وزارت علوم با بیان اینکه تا مشخص شدن نتیجه گزارش حق مصاحبه نداریم، اظهار کرد: یک هیات پنج نفره در مجلس شورای اسلامی تشکیل شده است. 

هشدار جان کری به ایران در آستانه دور جدید مذاکرات هسته‌ای

Posted: 01 Jul 2014 04:29 AM PDT

جرس: جان کری، وزیر خارجه آمریکا، در آستانه گفت‌وگوهای پیش روی هسته‌ای ایران که قرار است طی هفته جاری در وین برگزار شود به جمهوری اسلامی گوشزد کرد که ایران هنوز نتوانسته صلح‌آمیز بودن کامل برنامه هسته‌ای‌اش را نشان بدهد.  

 

جان کری در سخنانی که روز دوشنبه نهم تیر، سی‌ام ژوئن، در روزنامه «واشینگتن پست» منتشر شد تأکید کرد که مهلت بیستم ژوئیه «دارد به سرعت نزدیک می‌شود».


طرف‌های مذاکره هسته‌ای با ایران روز سوم آذرماه سال گذشته به توافقی موقت دست یافتند و هم‌اینک ایران و ۱+۵ در تلاش هستند که تا پیش از پایان یافتن مهلت شش‌ ماهه توافق هسته‌ای یعنی بیستم ژوئیه (۳۰ تیرماه)، به توافقی جامع و نهایی دست یابند.


به گزارش رادیوفردا جان کری روز دوشنبه در ادامه سخنانش با اشاره به شکاف‌های موجود میان مواضع طرفین مذاکره گفت که «این شکاف‌ها به خاطر تقاضاهای بیش از اندازه از جانب ما به‌ وجود نیامده‌اند» و افزود که شش قدرت جهانی «تا حد ممکن از خود انعطاف نشان داده‌اند».


این سخنان جان کری در حالی بیان می‌شود که تهران درخواست‌های گروه ۱+۵ را «زیاده‌خواهی» توصیف کرده است.


وزیر خارجه آمریکا افزود که تهران یا قادر خواهد بود از این فرصت استفاده کرده و نگرانی‌های موجود در قبال برنامه هسته‌ای خود را رفع کند «یا این‌ که این فرصت تاریخی که برای خاتمه انزوای اقتصادی و دیپلماتیک ایران و بهبود زندگی مردم ایران پیش آمده را از دست بدهد».


جان کری در ادامه گفت که «بین مقاصد اعلام‌شده ایران درخصوص برنامه هسته‌ای و محتوای واقعی این برنامه که تا امروز مشاهده شده هم‌چنان تفاوت دیده می‌شود».


مقاله «واشینگتن پست» که این سخنان جان کری در آن بازتاب یافته کمی پس از آن منتشر شد که اعلام شد «بیل برنز»، معاون وزیر خارجه آمریکا، قرار است در مذاکرات هسته‌ای که روز چهارشنبه آغاز می‌شود شرکت کند.
خبرگزاری رویترز روز سه‌شنبه، دهم تیر، در این باره نوشت که بیل برنز رهبری «مذاکرات مخفی» بین ایران و آمریکا را که به امضای توافق‌نامه سوم آذر انجامید برعهده داشت و «به این خاطر حضور برنز در مذاکرات پیش رو می‌تواند راهگشای احتمال گفت‌وگوی دوجانبه بین دو دشمن قدیمی شود».


دور ششم گفت‌وگوهای میان این گروه و ایران قرار است از چهارشنبه، ۱۱ تیرماه، با حضور کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا، و محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، در وین از سر گرفته شود.


این در حالی است که دور پنجم مذاکرات دو طرف نتیجه چندانی در بر نداشت و گزارش شده که اختلافات درباره نحوه حل و فصل ابهامات برنامه هسته‌ای ایران و نوشتن توافقنامه نهایی همچنان باقی است. 

 

اعلام نتایج انتخابات افغانستان به تعویق افتاد

Posted: 01 Jul 2014 04:29 AM PDT

جرس: اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری در افغانستان جهت باز شماری آرا به تعویق افتاد.  

 

به گزارش ایسنا ، پس از اینکه شکایت‌هایی مبنی بر تقلب در انتخابات ریاست جمهوری افغانستان مطرح شد مسئولان امروز (سه‌شنبه) اعلام کردند که اعلام نتایج اولیه انتخابات ریاست جمهوری در افغانستان برای چند روز دیگر به تعویق افتاد تا آرا 2000 مرکز اخذ رای مجددا بازشماری شود.

 

شریفه زرماتی، از اعضای کمیسیون مستقل انتخابات در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه عنوان داشت: پس از اینکه این کمیته تصمیم گرفت تا نسبت به شفافیت برگزاری انتخابات یقین حاصل کند ما بازشماری آرا در 2000 مرکز اخذ رای را آغاز کردیم.

 

وی در ادامه افزود: اعلام نتایج برای چند روز تاخیر داشته است.

 

قرار بود نتایج اولیه روز دوم ژوئیه (چهارشنبه) منتشر شود.  

اتهام جدید به سراج‌الدین میردامادی در دادسرا

Posted: 01 Jul 2014 04:29 AM PDT

 جرس: وکیل‌مدافع سراج‌الدین میردامادی از تداوم بازداشت موکلش انتقاد کرد.    

 

گیتی پورفاضل در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: سراج‌الدین میردامادی از نیمه دوم اردیبهشت 93 تاکنون در بازداشت است و قرار بازداشت موقت او یک بار تمدید شده است.

 

 

وی گفت: اتهام میردامادی طبق کیفرخواست فعالیت تبلیغی علیه نظام بود، ولی با ارجاع پرونده از دادگاه به دادسرا، او به اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور نیز متهم شد.

 

 

پورفاضل با انتقاد از تداوم بازداشت موکلش افزود: طبق قانون مدت بازداشت موقت نباید از حداقل مجازات جرم بیشتر باشد ضمن اینکه اصلا ممکن است جرم ثابت نشود.

 

 

سراج‌الدین میردامادی روزنامه‌نگاری است که پس از بازگشت به ایران در مرداد ماه 92 به ایران بازگشت و تحت تعقیب قضایی قرار گرفت. او در 18 دی ماه 92 در شعبه 15 دادگاه انقلاب حضور یافت و در آنجا اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به او تفهیم شد.

 

 

شعبه 15 دادگاه انقلاب از پرونده میردامادی نقص گرفت و این پرونده برای رفع نقص به دادسرای اوین بازگردانده شد.

 

میردامادی شنبه 20 اردیبهشت ماه سال جاری به دادسرای اوین احضار شده بود و در همان روز بازداشت شد.  

ادامه اعتصاب غذای مهدی خزعلی در بیمارستان/ تماس آیت الله هاشمی با وی

Posted: 01 Jul 2014 02:46 AM PDT

 جرس: مهدی خزعلی زندانی سیاسی که به علت عوارض ناشی از اعتصاب غذای خشک در بیمارستان به سر می برد همچنان از قبول سرم خودداری می کند.  

 

به گزارش ندای سبز آزادی، پس از آنکه مهدی خزعلی به علت عارضه قلبی و دو سکته به بیمارستان منتقل شد، فعالان سیاسی و مدنی، مسئولان کشوری و دوستان و همرزمان این زندانی سیاسی با حضور و یا تلفن جویای سلامتی وی شدند و از او خواستند تا به اعتصاب غذای خود خاتمه دهد.

 

اما مهدی خزعلی که مصمم به ادامه راه خود تا رسیدن به نتیجه است در پاسخ به درخواست های مکرر برای پایان اعتصاب غذا گفته است که من تا آخر خط می روم!

 

به وظیفه خودم عمل میکنم و در برابر وجدانم راحتم! هرکسی به وظیفه خودش عمل کند ، تا در دادگاه وجدانش محکوم نشود! مهدی خزعلی در حالیکه اجازه تزریق آمپول و سرم را به پزشکان نمی داد، گفت: از تمام دوستانم خداحافظی می کنم.

 

این گزارش حاکی است که طی روزهای گذشته سیدمحمد خاتمی، سیدحسن خمینی، آیت الله هاشمی رفسنجانی، اعظم طالقانی، عفت مرعشی، آیت الله بیات، همسر شهید همت و…. در تماس تلفنی  از وی خواستند تا به اعتصاب غذای خود خاتمه دهد.

 

آیت الله هاشمی رفسنجانی ریاست محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام طی گفتگوی تلفنی با مهدی خزعلی در اورژانس بیمارستان امام خمینی ،جویای احوال وی شد و برایشان طلب صبر تا نیل به اهداف عالیه کرد.

 

این در حالی است که عفت مرعشی همسر آیت الله هاشمی رفسنجانی نیز به طور جداگانه طی گفتگوی تلفنی با مهدی خزعلی صحبت کرده و از احوالشان جویا شدند و برای سلامتی و آزادیشان دعا کردند.

 

روز گذشته سید محمد خاتمی طی گفتگوی تلفنی جویای احوال مهدی خزعلی شدند و برای آزادی ایشان دعا کردند.

 

در همین حال، اعظم طالقانی در تماسی با بیمارستان دکتر خزعلی را به جدشان قسم دادند که سرم وصل کنند و گفتند شما برای مسئولیت های آینده نظام لازمید اجازه دهید که سرم وصل کنند.

 

آیت الله بیات زنجانی طی گفتگوی تلفنی جویای احوال مهدی خزعلی شد و فرمودند: شب اول ماه مبارک برای سلامتی و آزادیتان ختم میگیرم.

 

همسر شهید همت نیز در تماسی جویای احوال دکتر خزعلی شد و سلام همسر شهید باکری را هم ابلاغ کرد و گفت:نمیدانید ما از این اعتصاب غذای شما چه میکشیم؟

 

حجه الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی دیشب طی گفتگوی تلفنی با مهدی خزعلی جویای احوال ایشان شدند و برای سلامتی و آزادیش دعا کرد. آیت الله سید محمد موسوی بجنوردی نیز در تماسی ضمن احوال پرسی از خزعلی از او خواستند حداقل آب بنوشد.

 

همزمان با تماس های تلفنی مسئولان و فعالان سیاسی و مدنی، عباس پالیزدار، در اولین ساعت بستری مهدی خزعلی به دیدار همرزم خود شتافت.

 

نسرین ستوده و رضا خندان نیز در بیمارستان امام خمینی به ملاقات مهدی خزعلی رفتند و نسرین ستوده گفت ما از شما حمایت میکنیم و امیدواریم به اهدافتان برسید. روز گذشته نیز محمد نوری زاد به ملاقات این زندانی سیاسی رفت. 

سیدمحمد خاتمی: مردم باید حکومت را برآمده از اراده و متکی به رضایت خود بدانند

Posted: 01 Jul 2014 02:06 AM PDT

جرس: حجت الاسلام و المسلمین «سیدمحمد خاتمی» رییس جمهوری اسبق ایران در یادداشتی که برای نخستین شماره ماهنامه «سخن ما» به مدیر مسوولی «مهرنوش جعفری» نگاشته است، تجاوزگری، اشغال، سرکوب، تحقیر ملت‌ها، چپاول منابع مادی و معنوی آنان و حمایت از تجاوزگران و قدرت های فاسدی که تامین کننده منافع قدرت های بزرگ هستند را از نمونه های فقدان اخلاق در جهان دنیا زده امروز عنوان کرد.  

 

 

به گزارش ایرنا، متن کامل یادداشت سید محمد خاتمی در ماهنامه سخن ما به این شرح است: «در جهان امروز که حاکمیت انسان و افراد جامعه انسانی بر سرنوشت، دستکم در عالم نظر امری پذیرفته شده و بدیهی است و همه اقوام و ملت ها با تکیه بر مشخصات فرهنگی و سوابق تاریخی باید در جهت استقرار نظام های مردم سالار همه همت و توان خود را به کار گیرند؛ اهتمام به افکار عمومی و توجه به نقش آن در سرشت و سرنوشت جامعه امری حیاتی است و این امور در جامعه ما که فصل نویی را در عرصه سرنوشت با انقلاب بزرگ اسلامی تجربه می کند و در کار استقرار نظام مردم سالار سازگار با دین مبین اسلام است و به آمیزه ای چشم دوخته است که در آن از فلاکت ها و شوربختی های دوران استبداد سیاه و استیلای بیگانه اثری نباشد؛ توجه به افکار عمومی و باور کردن آن از اهمیتی مضاعف برخوردار است.

 

در نظام های جدید، این مردمند که منشاء و صاحب اصلی قدرتند و قدرت متمرکز نماینده قدرتی است که در میان یکایک افراد منتشر شده است و افکار عمومی باید در جهتی شکل گیرد و بسط یابد که مردم خود را صاحب حق و در عین حال، دارای مسوولیتی اجتماعی نسبت به حکومت و نسبت به یکدیگر بدانند و به این باور برسند و به آثار و لوازم این دانایی و این باور ملتزم باشند و حکومت را برآمده از اراده و متکی به رضایت خود بدانند.

 

افکار عمومی باید همواره متوجه این حقیقت باشد که هم مردم و هم حکومت باید در چارچوب میثاق ملی یعنی قانون اساسی حرکت کنند.

 

علاوه بر این، در جامعه ما که همه ملت از جمله هموطنانی که به آیینی غیر از اسلام دل بسته و پایبندند، پذیرفته اند که در متن نظام اسلامی (که البته باید تامین کننده حقوق انسانی آنان نیز باشند) زندگی کنند؛ توجه به اخلاق اهمیتی دو چندان دارد و همه باید بدانیم که ادیان الهی به ویژه اسلام؛ به فضیلت (اعم از فضیلت های فردی و فضیلت شهروندی) و به اخلاق که روح دین است، توجه ویژه دارند.

 

در مردم سالاری مورد نظر ما، حتما باید فضایل اخلاقی به خصوص از سوی دولتمردان مدنظر باشد فقدان اخلاق در جهان دنیازده و سودگرای امروز موجب خسارت های فراوان برای مردم جهان شده است و نمونه های آن را در تجاوزگری، اشغال و سرکوب و تحقیر ملت ها و چپاول منابع مادی و معنوی آنان و حمایت از تجاوزگران و قدرت های فاسدی که تامین کننده منافع قدرت های بزرگ هستند، از یک سو و بالاخره رواج امواج سهمگین ترور و خشونت بی رحم که متاسفانه در این سوی عالم توسط ظاهرپرستان متعصب و عقب مانده از زمان و حقیقت اعمال می شود، می بینیم.

 

در چنین جهانی اهتمام به اخلاق و توجیه افکار عمومی نسبت به آن و به ادب و حق و حرمت یکایک افراد جامعه بشری امری حیاتی است و رسانه در این ساحت نقش مهمی دارد و مراد رسانه ای است که واقعا بازتاب دهنده خواست تاریخی و مصلحت عمومی جامعه باشد و رشد جامعه را برای رسیدن به آزادی مطلوب و آبادانی و برخورداری و عزت بخواهد و در همه حال، نقد کننده ای بیدار و اصلاح گر افکار عمومی و بارورکننده آن در جهت صلاح و فلاح باشد.

 

در جامعه ما هر گلی که در بوستان رسانه و ارتباطات بروید، عطر دل انگیزش دماغ پرور است و هر گلی که چیده شود، تاسف آور.

 

خدای را سپاسگزاریم که به همت عزیزانی مومن و خدمتگزار آیین و انقلاب و کشور و مردم ستاره ای دیگر در آسمان کم ستاره رسانه کشور درخشیدن می گیرد.

 

حضور مبارک ماهنامه شریف «سخن ما» را گرامی می داریم و از خداوند بزرگ می خواهیم که عزیزان شایسته را در انجام مسوولیت سنگینی که دارند، توفیق روز افزون عنایت فرماید. ان‌شاءالله».
 

روحانی: هیچ بندزنی نمی‌تواند کاسه شکسته تحریم رابه حالت اول برگرداند

Posted: 01 Jul 2014 02:06 AM PDT

سال‌های ۸۴ تا ۹۲ تکرار نمی‌شود
جرس: رییس جمهوری با بیان اینکه «سال‌های ۸۴ تا ۹۲ گذشت و دیگر تکرار نمی شود»، گفت: دولت یازدهم خود را خادم مردم می داند و هیچ تصمیمی فردی و بدون شور و مشورت اتخاذ نمی کند.  

 

حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی امروز (سه شنبه) در آیین گرامیداشت روز صنعت و معدن در سالن اجلاس سران با بیان اینکه امروز تورم نقطه به نقطه به 14.7 درصد رسیده است، افزود: یعنی تورم نقطه به نقطه را از 44 درصد به زیر 15 درصد رسانده ایم و روند کاهشی نرخ تورم را در سال جاری ادامه خواهیم داد که این باید برای صاحبان حرف و کارآفرینان و صنعتگران ما اطمینان بخش باشد.

 

 

***حمایت در کنار رقابت نباشد، مخرب است

 

رییس شورای عالی اقتصاد اضافه کرد: بسیاری از کشورها صنعتی شدند به خاطر آن که صاحب منابع گاز بودند؛ بسیاری از کشورها صنعتی شدند به خاطر این که معادن غنی در اختیار داشتند.

 

رییس جمهوری افزود: بسیاری از کشورها صنعتی شدند چون در کنار آب های آزاد بودند و می توانستند با جهان خارج در ارتباط باشند، بسیاری از کشورها صنعتی شدند چون در منطقه جغرافیایی خاصی قرار گرفته بودند که می توانستند کشورهای مختلف را به یکدیگر متصل کنند.

 

روحانی اظهار داشت: بسیاری از کشورها صنعتی شدند به خاطر توسعه انسانی، داشتن دانشگاههای بزرگ، دانشکده های صنعتی اساتید و محققان و تلاشگران.

 

رییس جمهوری ادامه داد: اما کشوری که همه این ها را دارد، هم توسعه انسانی دارد و هم دارای بزرگترین مخازن گاز جهان و جزو کشورهای بزرگ دارنده مخازن نفت است، کشوری که دو هزار کیلومتر به آب های آزاد جنوب و حتی درشمال هم به نحوی متصل به آب های آزاد است، کشوری که می تواند از مزیت های تجاری برخوردار باشد، کشوری که می تواند شرق و غرب و شمال و جنوب را به هم متصل کند، و کشوری که آن همه نابغه، صاحب نظر، دانشجو، استاد، دانشگاه و مراکز تحقیقاتی دارد و بیش از نیم قرن است که سابقه حرکت صنعتی در این کشور وجود دارد، چطور هنوز نمی توانیم بگوییم ما صنعتی شدیم؟

 

روحانی با طرح این پرسش که «اشکال از کجاست؟» افزود: اشکال از برنامه اول یا دوم، حالا تا حدی به برنامه سوم ارفاق شد، چهارم یا پنجم؟

 

رییس جمهوری اضافه کرد: اشکال از برنامه ریزی دولت است؟ اشکال از قانون مجلس است؟ اشکال از سیاست های کلی و چشم انداز 20 ساله است؟ رییس شورای عالی اقتصاد تصریح کرد کلاه خودمان را یکبار قاضی کنیم و ببینیم اشکال از کجاست؟

 

رییس جمهوری افزود: می خواهم جمله ای بگویم، خواهش می کنم این جمله را گزنده تلقی نکنید، اگر انرژی را به قیمت جهانی تحویل، تولید دهیم، تولید کشور ما قدرت صادرات دارد؟

 

روحانی گفت: اگر دروازه های کشور را باز بگذاریم ، تعرفه و حمایت از تولید را کنار بگذاریم، تولید کشور ما توان رقابت با منطقه و جهان را دارد؟

 

وی خاطر نشان کرد: مگر می شود در یک کشور برای همیشه از صنعت حمایت کرد؟ نوزاد و نوجوان نیاز به حمایت دارد اما جوان بالغ توانمند رشیدی که بیش از 40 تا 50 سال از عمرش گذشته است باز هم نیاز به حمایت دارد؟

 

روحانی تاکید کرد: آن وقت می توانیم بگوییم این جوان در مسیر پیشرفت قرار می گیرد؟ بدانید اگر حمایت در کنار رقابت نباشد، حمایت مخرب است.

 

رییس جمهوری با بیان این که « چرابسیاری از صنایع ما بعد از 40 و 50 سال قدرت رقابت ندارند؟» گفت: تمام نامه هایشان به رییس جمهوری و دولت در این چند ماه این است اگر دو مرکز بزرگ در این صنعت وجود دارد، مبادا که مرکز سومی تاسیس شود؟ چرا؟ تا کی باید از یک صنعت حمایت شود؟ صنعت چگونه باید روی پای خود بایستد؟

 

 

*** مذاکرات برد - برد باید بین دولت و بخش خصوصی نیز باشد

 

روحانی ادامه داد: آنهایی که تجربه بلند و طولانی در تولید و صنعت دارند بیاییم باهم بنشینیم و گفت و گو کنیم ، مذاکرات برد-برد فقط با خارجی ها نیست،بین دولت و بخش خصوصی، دولت و تولید گر و قانونگذار باید مذاکرات برد-برد باشد.

 

وی با بیان اینکه باید ببینیم مشکل از کجاست؟ ما نیاز به سرمایه طبیعی، سرمایه انسانی و اجتماعی داریم، افزود: اگر سرمایه طبیعی ما نباشد، معادن ما و جایگاه جغرافیایی کشور ایران نباشد اتصال به آبهای آزاد جنوب نباشد و اگر این جاده و مسیر هوایی که کشور را به همه جا متصل می کند نبود، ما در مضیقه بزرگی بودیم.

 

رییس جمهوری در ادامه با اشاره به اهمیت توسعه انسانی در کشور گفت: اگر توسعه انسانی و این همه دانشجو و تحصیلکرده دانشکده و دانشگاه و مراکز فنی و حرفه ای نبود ما امروز دچار مشکل بودیم.

 

وی اضافه کرد: در کنار این سرمایه نیاز به سرمایه اجتماعی داریم باید به هم اعتماد داشته باشیم باید به آینده اعتماد داشته باشیم و همه به قانون احترام بگذاریم و ثبات و امنیت در کشور ببینیم.

 

 

*** دولت بدون مشورت و مطالعه تصمیم گیری نمی کند /تورم نقطه به نقطه به 14.7 درصد رسیده است

 

رییس شورای عالی اقتصاد تصریح کرد: باید مطمئن شویم دولت دولتی نیست که در یک جلسه و بدون مشورت و مطالعه تصمیم گیری کند باید مطمئن شویم که این دولت توانمند است و قادر است ثبات و آرامش را در بازار نگه دارد.

 

روحانی یادآور شد: شما امروز در موضوع تورم می بینید دولت به آنچه قول داده ، بدان عمل کرده است و اگر گفته تورم در سال 92 و ادامه آن در سال 93 قابل مهار است به آن عمل کرده است.

 

وی خاطرنشان کرد: امروز تورم نقطه به نقطه ما 14،7 درصد رسیده است یعنی تورم نقطه به نقطه از 44 درصد به زیر 15 درصد رساندیم. و این باید برای صاحبان حرف ما، کارآفرینان ما، و صنعتگران ما اطمینان بخش باشد.

 

روحانی با بیان اینکه روند کاهش تورم را در سال جاری ادامه خواهیم داد، اظهار داشت: در ماه خرداد قیمت مواد خوراکی نه تنها افزایش نداشت بلکه در مواردی کاهش هم داشته است. البته این خبر ممکن است برای کارآفرینان خوش نباشد ولی برای کل ملت ایران وایجاد ثبات خبر خوشی است.

 

رییس جمهوری در بخش دیگر از اظهاراتش گفت: نرخ تورم ماهانه ما به طور متوسط یک درصد یا زیر یک درصد بوده است به طوری که این رقم در خرداد ماه هشت دهم درصد و در بعضی ماهها یک درصد و در بعضی ماه ها 1،2 واحد درصد بوده است و این به معنای یک اطمینان به جامعه است که می خواهد تلاش کند و نوعی ثبات و حرکت معقولانه و کنترل شده به جلو داشته باشد.

 

 

*** اولین قدم برای شکستن رکود برداشته شده است

 

روحانی اضافه کرد: در ماه های اخیر همواره گفته می شود، وقتی رکود و تورم با هم توامان است، دولت هر کدام را که آغاز کند به دومی اعتراض می کنند؛ اگر به دنبال شکستن رکود بودیم می گفتند دولت همه اش به دنبال رکود است پس تورم چه می شود؟

 

رییس جمهوری افزود: ما با مشورت کارشناسانمان به این نظر رسیدیم که در زمانی که تورم بسیار فزاینده است و حرکتش سریع است و همزمان رکود هم داریم، در قدم اول باید تورم را مهار کنیم و در کنار آن برای شکستن رکود که البته سخت تر از مهار تورم است، اقدام کنیم.

 

وی اظهار داشت: امروز می توانیم بگوییم اولین قدم برای شکستن رکود برداشته شده است، این که وزیر صنعت اعلام کرد رشد تولید در خودروی سبک، فولاد، پتروشیمی و لوازم خانگی به معنای آن است که اولین قدم برای شکستن رکود برداشته شده است.

 

روحانی با بیان این که امروز در زمینه گاز و تولید نفت قدم های مهمی بر داشته شده است، گفت: چهار فاز پارس جنوبی تا پایان سال جاری و چهار فاز نیز در سال آینده به تولید خواهیم رساند؛ رشد تولید در نفت شر وع شده و ادامه پیدا می کند.

 

وی افزود: برای اجرای بند (ق)، وزیر نفت اعلام کرده است که سرمایه کافی برای تغییر همه وسایل گازسوز در اختیار گذاشته می شود؛ در بحث حمل و نقل و مترو این چنین است و ما ناچاریم یک سری خودرو با سوخت کم وارد کنیم؛ ما نمی توانیم مدام خواهش کنیم و بگوییم باید در زمینه خودرو یک حرکت سریع کیفی رخ دهد و این حرکت رخ ندهد.

 

 

*** هدف نهایی از صنعت، نفع مردم است

 

روحانی تصریح کرد: دولت باید در زمینه صنعت یک سری محدودیت ها ایجاد کند که این محدودیت ها به نفع کشور است؛ یک سری محدودیت ها وجود دارد که این محدودیت ها به ضرر است و باید برداشته شود؛ تعبیر کنم که بعضی از محدودیت ها عقلانی نیست و ناصحیح است و بعضی از محدودیت ها هم درست و هم عقلانی است.

 

وی اظهار داشت: در زمینه تولید، اگر پیچ و خم های غیرضرور برای دادن مجوز پیش پای ما باشد به معنای محدودیت های ناصحیح است و اگر در بخش هایی از سیستم اداری ما فساد وجود دارد به معنای محدودیت غلط و غیر عقلانی است و باید با آن مبارزه کنیم.

 

رییس جمهوری گفت: اگر رانت وجود دارد به معنای محدودیت های ناصحیح و غیر عقلانی است؛ اما یک سری از محدودیت ها، عقلانی و درست است؛ اگر ما برای صنعت محدودیت قایل می شویم برای سلامت هوا و مسایل زیست محیطی لازم و ضر وری است؛ هدف نهایی از صنعت، نفع مردم است.

ر

ییس شورای عالی اقتصاد به استناد این آیه از قرآن کریم که اگر ما صنعت را به داود یاد دادیم، برای نفع مردم بود و برای نفع اجتماعی بود تا این صنعت بتواند شما را از سختی ها، مشکلات و رنج ها نجات دهد، گفت: صنعت باید به نفع مردم و جامعه تمام شود. اگر صنعتی است که محیط را آلوده می کند ما باید برای آن صنعت محدودیت قائل شویم و این محدودیت، ضروری است.

 

وی افزود: گاهی لازم است تکنولوژی تغییر کند، گاهی باید نوآوری بوجود بیاید؛ اگر محدودیت برای امنیت بالای مردم است، اگر در خودرو چیزی را برای امنیت جان مردم ضروری می دانیم ، این محدودیت، محدودیتی درست و ضروری است .

 

رییس جمهوری ادامه داد: اگر در جایی که امکان پذیر است خام فروشی نکنیم، محدودیت برای خام فروشی عقلانی و درست است و به ما ارزش افزوده می دهد.

 

روحانی خاطر نشان کرد: دولت در برخی از موارد باید به نفع جامعه و مردم و برای سلامت و امنیت مردم و نسل های آینده محدودیت ایجاد کند اما آنجایی که محدودیت ها مشکل آفرین است و مفید نیست، دولت باید در برابر آن محدودیت ها مقابله کند.

 

رییس جمهوری اظهار داشت: ما امروز در شرایطی هستیم که تولید ما با مشکلاتی مواجه است که وظیفه دولت است برخی از این مشکلات را حل کند.

 

روحانی افزود: ما باید فضای روابط خارجی را فضای مناسب قرار دهیم تا شما راحت تر بتوانید مواد اولیه وارد کنید، تکنولوژی وارد کنید و راحت تر در زمینه پولی و مالی تبادل داشته باشید.

 

 

*** هیچ بندزنی قادر به ترمیم کاسه شکسته تحریم نیست

 

رییس جمهوری تاکیدکرد: دولت در زمینه سیاست خارجی قدم های درستی را ظرف 11 ماه گذشته برداشته و شرایط را برای تولید مناسب تر کرده است.

 

روحانی افزود: ما دیدیم بخاطر برخی از مشکلات، تحریم توانست متاسفانه در برخی از بخش ها حتی در صنعت خودرویی که سابقه طولانی داشت، اثر بگذارد که امروز قدم هایی که در این زمینه برداشته شده و برخی از تحریم ها برداشته و برخی دیگر نیز برداشته خواهد شد.

 

وی اظهار داشت: باز هم به مردم قول می دهم کاسه تحریم شکسته شده است؛ هیچ کس و هیچ بندزنی قادر نیست این کاسه شکسته را به صورت اول بازگرداند.

 

رییس جمهوری تاکید کرد: ما به راه خود ادامه می دهیم و به همه دوستان، به همه ارزش مداران و عزیزان با زبان بسیار روان و آرام می گوییم ما انقلابمان را می شناسیم، ارزش هایمان را می دانیم، عزت ملی را پاس می داریم؛ خیلی غصه نخورید ما می دانیم چکار می کنیم.

 

 

*** تیم مذاکره کننده سبک و سیاق مذاکره را می داند

 

رییس جمهوری تاکید کرد: وزارت امور خارجه و تیم مذاکره کننده ما کاملاً تخصص لازم را برای حرف زدن در برابر 6 قدرتی که روبروی ما قرار گرفته اند می داند، سبک و سیاق مذاکره را می داند، تجربه کافی را دارد؛ می دانیم سخت است اما راه را تا موفقیت نهایی به حول و قوه الهی ادامه خواهیم داد.

 

 

***می خواهیم روابط دوستانه و برادرانه با همسایگانمان داشته باشیم

 

رییس جمهوری ادامه داد: ما روابطمان را با کشورهای همسایه مان نزدیک و نزدیک تر خواهیم کرد؛ اگر یکی دو، همسایه هم داریم که هنوز آنان تمایل نشان ندادند ما علامت لازم را برای یک رابطه خوب به آن ها داده ایم.

 

وی افزود: ما می خواهیم با همسایگانمان روابط دوستانه، برادرانه، با حسن همجواری و صمیمیت داشته باشیم و این را به نفع کشور و به نفع همسایگان و به نفع ملت های منطقه می دانیم.

 

روحانی خاطر نشان کرد: ما برای ایجاد ثبات، آرامش و جلوگیری از جنگ و اختلاف در این منطقه همه توان خودمان را به کار گرفته و می گیریم، می دانیم افراطی گری، خشونت، درشت گویی و دخالت در امر این به نفع هیچ کشوری نیست.

 

رییس جمهوری ادامه داد: ما روابط خوب، امنیت و ثبات منطقه را نه تنها برای صنعت کشور ما برای تولید بلکه برای آرامش مردم خود و منطقه ضروری می دانیم و این راه را همچنان ادامه خواهیم داد.

 

وی افزود: ما می دانیم برای آن که شاهد رونق در تولید باشیم، الان در شرایطی هستیم که دولت باید به بخش تولید کمک کند و ما این کار را انجام می دهیم.

 

وی با اشاره به این که بانک های ما در حد لازم توانمند نیستند، اظهار داشت: باید بانک های ما توانمند شوند، برای این کار ما جلسات متعددی را گذرانده ایم و پیش رو داریم، برای تامین آن چه که شما سرمایه در گردش می نامید، ما می دانیم که این کار ضرورت برای کارآفرینان و تولید ماست.

 

روحانی خاطر نشان کرد: ما بنا داریم تقسیم بندی کنیم، برای کمک به بخش تولید نمی توانیم همه را یکسان و یک چشم ببینیم، آنان که در سخت ترین شرایط کشور، در شرایط تحریم و مشکلات و در شرایطی که ارز پیدا کرد، توانستند خود را نگه دارند و به تولید و ارزش افزوده ادامه دهند؛ این ها اگر امروز برای رشد تولیدشان نیاز به کمک دارند این ها دارای اولویت هستند.

 

وی ادامه داد: اولویت دوم مربوط به بخش های تولید است که دچار مشکل شده اند، اما مشکل از درون نیست بلکه از بیرون به آنها تحمیل شده است، تولید کننده می خواست ماده اولیه را وارد کند مشکلی پیش آمده و نتوانسته، یا قطعه ای وارد کند، مشکل از وی نبوده بلکه اشکال از تحریم کشتیرانی یا بانکی بوده است.

 

 

***تشکیل کارگروهی ویژه برای رونق اقتصادی

 

روحانی همچنین درباره معوقات بانکی گفت: در برخی موارد، طرف مقصر نبوده باید آن را یاری کنیم و برخی از موارد هم مقصر بوده و کسی که مقصر است باید تاوان آن تقصیر را بپردازد.

 

وی ادامه داد: همه را نمی توان به صورت واحد نگاه کرد و ما باید تقسیم بندی و اولویت های اول، دوم و سوم را تعیین و کمک های خود را برمبنای اولویت ها تنظیم کنیم.

 

رییس قوه مجریه با تاکید بر این که اصل کمک به بنگاه های اقتصادی در شرایط فعلی ضروری است، گفت: هم فکری ما ضرورت دارد به این دلیل کارگروهی ویژه برای رونق بخشی و خروج از رکود تشکیل شده است.

 

روحانی با بیان این که این کارگروه درحال کار است، افزود: من از اقدامات انجام شده مطلع هستم، آنها در برخی از موارد اتفاق نظر و برخی موارد اختلاف نظر دارند.

 

وی تصریح کرد: ما در شورای هماهنگی اقتصادی، موارد اختلاف را بررسی می کنیم و امیدوارم تا پایان تیرماه بتوانیم این بسته حمایتی را برای رونق و شکستن رکود، عملیاتی و اجرایی کنیم.

 

 

***شرکت های چند ملیتی به شرط انتقال فناوری نوین به ایران بیایند

 

رییس جمهوری خاطرنشان کرد: دولت بر این اعتقاد که باید تولید قدم به قدم در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد، ثابت قدم است، البته تولید ما با تولیدهای دنیا متفاوت است.

 

روحانی همچنین اظهارداشت: برخی از بنگاه های اقتصادی بزرگ متولد شده اند اما برخی از آنها در 40 سالگی متولد شده ، برخی از تولدها نیز رشد نکرده است و درهمان نوجوانی، شیرخواری و قبل از مدرسه باقی مانده و دیگر رشد نکرده اند، البته در برخی از موارد حرکت مناسب داشته اند.

 

وی ادامه داد: یکی از مشکلات در بخش خصوصی این است که از بنگاه کوچک قدم به قدم حرکت نکرده ایم تا به بنگاه بزرگ برسیم.

 

رییس جمهوری خاطرنشان کرد: بررسی بنگاه های بزرگ صنعتی در بسیاری از کشورها نشان می دهد 50 سال پیش یک کارگاه کوچک بوده اند، یعنی یک کارگاه کوچک 7 تا 8 نفره، امروز به یک کارخانه عظیم تبدیل شده و مراحل رشد را طی کرده و لذا می داند باید چه کاری انجام دهد و تجربه لازم را پیدا کرده است.

 

روحانی اظهار داشت: در کشور ما اینگونه نبوده است و دلایل خاص خودش را دارد، این که به هر دلیل صنعت ما دولتی و متکی به پول نفت بوده موردی است که شما بهتر می دانید؛ ما باید در این زمینه حرکت درست را انجام دهیم.

 

وی تاکید کرد: اگر شرکت های چند ملیتی وارد کشور می شوند، باید حواسمان را خوب جمع کنیم و به این شرط به ایران بیایند که فناوری جدید را وارد کنند و ما باید بتوانیم آن فناوری را بومی کنیم و دنبال نوآوری و برند ایرانی در تمامی زمینه ها باشیم.

 

 

***باید پرچم عظمت صنعت ایرانی را در قله ها به اهتزاز درآوریم

 

رییس جمهوری با یادآوری تاریخ صنعت در ایران گفت: ما ایرانی ها و مسلمانان صنعتگران بزرگی بودیم، بخش بزرگی از صنعت کاغذ، کاشی، منبت کاری، خاتم کاری، صنایع ظریف، صنعت فرش متعلق به ایران بود و در معماری صاحب سبک و سیاق بودیم.

 

روحانی تصریح کرد: ما ملت بزرگ و دارای تمدن بزرگی و توانمند هستیم.

 

رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین تاکید کرد: مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی، بخش خصوصی، صنعت و معدن ، همه دست به دست هم دهند و بازهم پرچم عظمت صنعت ایرانی را در صنایع ظریف و غیرظریف یک بار دیگر در قله ها به اهتزاز درآورند و این کار شدنی است.

 

روحانی خاطرنشان کرد: ما می توانیم و اراده لازم را برای این کار داریم، دست به دست هم دهیم و سرمایه های خود را داخل کشور کنیم.

 

 

***سال های 84 تا 92 دیگر تکرار نمی شود

 

رییس جمهوری در ادامه سخنان خود همچنین گفت: والله، بلا و تلا سال های 84 تا 92 گذشت و دیگر تکرار نمی شود.

 

این سخنان رییس جمهوری با تشویق حاضرین همراه شد. روحانی ادامه داد: دولت یازدهم خود را خادم مردم می داند و هیچ تصمیم فردی بدون مشورت و شور اتخاذ نمی کند و آن هم با شوراهای چندباره؛ و اگر تصمیمی را اعلام می کند و اشتباه بود، برای آنهایی که دولت را نقد کنند و فریاد بکشند که دولت اشتباه کرده است ما احترام و تواضع کرده و دست آنها را می بوسیم.

 

 

***راه و روش بانک ها باید اصلاح شود

 

رییس شورای عالی اقتصاد اظهار داشت: بازار سرمایه باید وارد عمل شود، بنگاه های بزرگ باید به سرمایه ها تکیه کنند و بانک های ما باید قدم به قدم دست از بنگاه داری بردارند، بانک ها باید امانت دار باشند و واسطه بنگاه های اقتصادی باشند.

 

روحانی با تاکید بر اینکه «می خواهم بگویم راه و روش بانک ها باید اصلاح شود»، تصریح کرد: بازار سرمایه ما باید فعال تر شود البته ما زمینه برای جذب سرمایه خارجی فراهم خواهیم کرد چرا که سرمایه داخلی برای همه طرح های پیش رو کافی نیست.

 

رییس جمهوری گفت: از ایرانی های که آن سوی آب هستند و سرمایه های خود را در کشورهای دیگر هزینه کرده اند، دعوت می کنیم برای سرمایه گذاری به ایران بیایند. ما آنچه که لازم است تهیه می کنیم،البته شما هم باید بخواهید.

 

روحانی افزود: آنچه در مسیر رشد صنعت لازم است دولت تصویب خواهد کرد و به صورت لایحه تقدیم خواهد شد.

 

رییس قوه مجریه تاکید کرد: امروز هیچ اختلاف نظری بین قوه قضاییه، دولت و مجلس در سیاست های چشم انداز 20 ساله، اقتصاد مقاومتی و برای هدف متعالی ما که شکستن رکود، ایجاد رونق و صنعتی کردن کشور است، وجود ندارد.

 

رییس جمهوری همچنین بر لزوم صنعتی شدن تاکید کرد و گفت:حتی برای اینکه آب را به باغستان ها برسانیم، باید صنعتی شویم،صنعت باید همه جا را فرا بگیرد و کشور، کشوری صنعتی شود.

 

روحانی افزود: این کار را به حول و قوه الهی با دست های پرتوان شما با بازوان پرتوان شما به ویژه مدیرانی که با سابقه هستند از سوابق و مدیریت آنها می توانیم استفاده کنیم. از آنهایی که سرمایه گذاری کرده اند وسرمایه گذاری خواهند کرد و از کارآفرینان باید استفاده شود.

 

 

***رشد ما در سال 93 باید مثبت شود

 

رییس شورای عالی اقتصاد تاکید کرد: ما نیاز به توسعه و رشد داریم.امسال یعنی سال 93 باید رشد ما مثبت شود. سال گذشته رشد ما مثبت نبوده است، سال قبل از آن (91) هم که همگی می دانید چه خبر بوده است. ما می گفتیم منفی 5.8 اما اخیرا بانک مرکزی با محاسبات دقیق گفته رشد کشور منفی 6.8 بوده است.

 

رییس دولت تدبیر و امید گفت: آن رشد منفی با آن تورم سال 91، سال 92 هم که در حال حرکت بوده ایم، انشاء الله سال 93 رشد ما مثبت خواهد بود و در مسیر رونق حرکت خواهیم کرد.

 

رییس دولت یازدهم عنوان کرد: برای این کار همه باید دست به دست هم دهیم به امید خدا این کار را انجام خواهیم داد و کشوری آباد و توسعه یافته پیش روی ایرانیان عزیز ما خواهد بود.

 

به گزارش ایرنا، رییس جمهوری در ابتدای این مراسم با تبریک روز صنعت به صنعت گران کشور افزود: ماه مبارک رمضان ماه، قیام و صیام، ماه نزول و بهار قرآن و ماه شب های عزیز قدر و ماه احترام به مولای متقیان علی علیه السلام و امام مجتبی(ع) را به همه شما تبریک عرض می کنم.

 

روحانی ادامه داد: همچنین روز صنعت و معدن، روز تلاش گران، تولید گران، صنعت گران، کارآفرینان و آن هایی که کشور را در مسیر توسعه و پیشرفت قرار داده اند و می دهند، صمیمانه تشکر می کنم و این روز را خدمت شما تبریک عرض می کنم.