جنبش راه سبز - خبرنامه

جنبش راه سبز - خبرنامه


چهارشنبه سوری سبز

Posted:

???? : طراح سبز

چهارشنبه سوری سبز جوانه آزادی را به آتش نکشیم

دو پیشنهاد مهم کروبی برای روشن شدن حقایق

Posted:



راهپیمایی 22 بهمن امسال درحالی برگزار شد که نیروی‌های نظامی و امنیتی، تهران را به یک پادگان تبدیل کرده‌بودند. -

جنبش راه سبز(جرس): مهدی کروبی با انتشار بیانیه مهمی ، ضمن تشکر حضور مردم در راهپیمایی 22بهمن ، از رویکرد تمامیت خواهانه جریان حاکم انتقاد کرد و دو پیشنهاد  ارائه کرد: مجوز برگزاری راهپیمایی برای معترضین  در بیابان و کویر قم ومقایسه با مینینگ طرفداران حکومت در یکی از میادین مرکزی تهران و دوم رفراندومی برای برون‌رفت از بحران برگزار شود تا به حاکمیت شورای نگهبان پایان دهد.متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:

بسمعه تعالی

 

مردم بزرگ و آزاده ایران

از حضور فراگیر و گسترده شما به رغم فشارهای امنیتی و فضای بسته سیاسی حاکم در مراسم 22 بهمن امسال عمیقا سپاسگزارم. امسال اگرچه مراسم 22 بهمن با دعوت همه جناح‌های سیاسی و شخصیت‌ها و مراجع عظام، با امید گشایش روزنه‌هایی به سوی حل بحران و مشکلات ملی انجام پذیرفت، اما متاسفانه جریان تمامیت‌خواه و خشونت‌طلب می‌کوشد با استفاده از صدا و سیما و رسانه‌های دولتی و شبه‌دولتی خود، با بی‌اخلاقی تمام و وارونه‌سازی واقعیت و پنهان‌کردن وحشی‌گری‌های جانبی و فضای امنیتی حاکم بر این راهپیمایی، آن‌را به نفع خود مصادره کند. جریان خشونت‌طلب می‌خواهد از این راهپیمایی که با حضور عظیم اصلاح‌طلبان و اصول‌گرایان امکان پذیر شد، برای پاک‌کردن آثار ناشی از زندانی‌کردن‌ها و جنایت‌ها و شکنجه‌ها و کشتارهای خیابانی بهره برد. می‌خواهد چادری از مغلطه و کژنمایی بر این جنایات و وحشی‌گری‌های خود بکشد. راهپیمایی 22 بهمن امسال درحالی برگزار شد که نیروی‌های نظامی و امنیتی، تهران را به یک پادگان تبدیل کرده‌بودند. آن‌ها با هر حرکت و نشانه‌ای از عدم موافقت با وضع موجود، به‌شدت برخورد‌ می‌کردند و آن‌را خفه می‌کردند. طرفه آن‌که، حتی یک تصویر از این همه لشگرکشی و پرتاب نارنجک‌های اشک‌آور و ضرب و شتم شما مردم، در رسانه‌های داخلی نشان داده‌نشد! گویا چشمانشان، با پرده‌هایی از گمراهی پوشیده شده که گمان می‌کنند که توانسته‌اند بر خاطره جمعی مردم پرده فراموشی بکشند و با مصادره تمام و کمال این مراسم ملی و مذهبی و انقلابی به نفع خود، مستمسکی برای ادامه جریان «سلب حقوق حقه مردم» فراهم کنند. حال آن‌که بدون دعوت جریان‌های سیاسی و حضور مردمی، راهپیمایی 22 بهمن امسال، به راهپیمایی بی‌رمق یگان‌های نظامی و امنیتی تبدیل می‌شد و امکان چنین بهره‌برداری تبلیغاتی برای ایشان فراهم نمی‌آمد.

همه ما می‌دانیم که حضور شما مردم در راهپیمایی 22 بهمن، به یقین نه به دلیل علاقه‌تان به سیاست‌های سرکوب و پرکردن زندان‌ها که به‌دلیل علایق ملی و عشق‌تان به ایران، انقلاب و امام بود. شما مردم خوب کشورمان در راهپیمایی سالگرد انقلاب اسلامی شرکت نکردید تا با کتک‌زدن مردم بیعت کنید. شما مردم مومن کشور ما بهتر از هرکسی می‌دانید که ریختن خون بی‌گناهان با مبانی دین و اخلاق‌تان سازگار نیست. مگر مولای ما علی (علیه‌السلام) برای تقویت حکومت خود زندان‌هایش را پرمی‌کرد؟ شما مردم شهید داده کشورمان، راضی به سرپوش گذاشتن روی جنایات کهریزک و مجتمع سبحان و خوابگاه‌های دانشجویی و بی‌حرمتی به مراجع نیستید و حضور شما در راهپیمایی 22 بهمن هم، تاییدی بر آن جنایات نبوده‌است. با این‌حال کسانی که حداکثر تلاش خود را برای مهندسی تظاهرات 22 بهمن به‌کار بردند و از سراسر کشور با صدها اتوبوس و قطار نیرو به تهران اعزام کردند، باید دلیل خالی ماندن میدان آزادی را به هنگام سخنرانی، علی‌رغم استفاده از این همه نیرو و بسیج نیروهای انتظامی و نظامی خود توضیح دهند. مگر می‌شود تصور کرد که مردمی چنین فهیم، دلیل حضور ده‌ها‌هزار نفری نیروهای نظامی و انتظامی در خیابان‌ها را ندانند؟ آیا فکر می‌کنند مردم فشار نیروهای انتظامی و لباس‌شخصی‌ها با قمه و باتوم و گاز فلفل، برای جلوگیری از پیوستن خدمتگزاران نظام و ایران به خیل خروشان‌شان را نمی‌بینند؟ آیا تصور می‌کنند که مردم متوجه ترس و ضعف حاکمیت نشده‌اند؟

مردم عزیز، حضور شما در راهپیمایی 22 بهمن امسال قابل تحلیل نیست، مگر آن‌که صف‌آرایی‌های دو گرایش عمده در این تظاهرات، مستقل از هم، نمایش داده و ارزیابی شود. ما با دوگرایش روبرو هستیم. یکی گرایشی است که از حق اجتماع و راهپیمایی مردم که در اصل 27 قانون اساسی نیز بر آن تصریح شده، می‌هراسد و برای‌همین روز راهپیمایی ملی، تهران را به پادگان تبدیل می‌کند. گرایشی که فقط حضور طرفداران خود را در راهپیمایی برمی‌تابد و ملت را مجموعه‌ای از افراد طرف‌دار و تابع خود می‌داند و بقیه مردم را، حتی اگر اکثریت نیز باشند، خس و خاشاک می‌خواند. اما سوی دیگر، گرایشی است که شما را با همه تنوع و رنگارنگی اعتقادی‌تان، فارغ از ویژگی‌های جنسیتی و قومیتی و فرهنگی و طبقاتی، به رسمیت می‌شناسد. گرایشی که مردم را نه صرفا به میدان آزادی، بلکه به نشستن سر سفره آزادی فرامی‌خواند. لذا برای ازمیان رفتن پرده‌های گمراهی از جلوی دیدگان جریان تمامیت‌خواه، براساس آموزه‌های مرادم امام خمینی(ره)، دو پیشنهاد دارم. پیشنهاد اولم این است که همان‌طور که حضرت امام در سال 1341 فرمود «حاکمیت یک میتینگ در یکی از میادین بزرگ تهران برگزار کند، به ما هم در بیابان و کویر قم اجازه متینگ بدهند»، می‌خواهم براساس حق مسلم مردم، طبق اصل 27 قانون اساسی، مجوز بدهند که در میدانی از تهران راهپیمایی از طرف ما برگزار شود تا اقلیت و اکثریت مشخص شود. امنیتش را هم خودمان تامین می‌کنیم و تضمین می‌دهیم که این راهپیمایی با پرهیز از هرگونه شعار ساختارشکن برگزار شود؛ یک راهپیمایی آزاد، آن‌هم یک‌بار برای همیشه، تا وزن هر گرایش در جامعه ما، بی‌فشار و تهدید روشن شود.

اما پیشنهاد دوم: درحالی‌که جریان تمامیت‌خواه می‌خواهد راهپیمایی 22 بهمن را به رفراندومی برای تایید سیاست‌های خشونت‌آمیز و ضدمردمی خود تبدیل کند، پیشنهاد می‌کنم که براساس اصل 59 قانون اساسی، رفراندومی برای برون‌رفت از بحران برگزار شود تا به حاکمیت شورای نگهبان پایان دهد. دخالت‌هایی که به‌نام نظارت استصوابی، حاکمیت مردم را نشانه گرفته‌است و حتی از نظارت استصوابی هم پا را فراتر گذاشته‌است. این دخالت‌هاست که مانع برگزاری یک انتخابات آزاد ریاست‌جمهوری و تشکیل یک مجلس خبرگان و شورای اسلامی مستقل می‌شود. این چگونه مجلس مستقلی است که نمایندگان ملتش، از ترس نظارت شورای نگهبان، مجبورند که هربار بیانیه‌هایی برای محاکمه دلسوزان کشور تنظیم می‌شود، آن‌را امضا کنند؟ کارنامه انتخابات دهم ریاست جمهوری نشان داد که این، تنها رفراندوم است که می تواند راهگشای ما برای عبور از این تنگناها باشد. در کنار حضور مجلسی مستقل است که اصول مربوط به منافع و حقوق اساسی ملت مانند آزادی رسانه‌ها و مطبوعات، اصلاح شرایط برگزاری دادگاه‌های سیاسی و ... هم تامین می‌شود. و نیز این گونه مجلسی، فارغ از سایه حاکمیت شورای نگهبان است که وزن نیروهای سیاسی در جامعه را روشن خواهد کرد، نه جوسازی و تمهیدات دولتی و هزینه‌های میلیاردی، چنان‌که در 22 بهمن امسال دیدیم.

والسلام

مهدی کروبی

سوم اسفند 1388

 

 



 

اتفاق نظر مجمع تشخیص نسبت به ضرورت تدوین سیاست‌های کلی انتخابات

Posted:



شبکه جنبش راه سبز(جرس): عضو تشخیص مصلحت نظام معتقد است: چون هیچ انتخاباتی در آینده نزدیک پیش رو نداریم از نظر زمانی مناسب است که سیاست های کلی انتخابات در برهه فعلی بررسی شود.

 

محمد هاشمی در گفت‌وگو با خبرآنلاین با اشاره به ابهامات موجود در خصوص تدوین سیاست های کلی انتخابات و اینکه گفته می شود این طرح به دنبال آن است که نظارت شورای نگهبان را از چرخه انتخابات حذف کند اظهار داشت: ما به اظهار نظر دیگران کار نداریم. وقتی مقام معظم رهبری این موضوع را ارجاع می دهند اگر اتهامات این گونه ای باشد متوجه ما نیست. من قبول ندارم که چنین چیزی است. اما اینکه هر کسی اظهار نظر کرد ما موظف باشیم تحلیل کنیم و پاسخ دهیم ما به این موضوع کار نداریم.

روزنامه کیهان روز شنبه در یاداشتی به قلم مدیر مسئول این روزنامه اعلام کرد طرحی که قصد بررسی آن در مجمع تشخیص وجود دارد همان کمیسیون ملی انتخابات است که به دنبال کم رنگ کردن نقش شورای نگهبان درچرخه انتخابات است.

هاشمی با بیان اینکه مجمع بر اساس روال معمول خود این طرح را بررسی کرده است،ادامه داد: بحثی که در مجمع بررسی شد این بود که چون هیچ انتخاباتی در آینده نزدیک پیش رو نداریم از نظر زمانی هم مناسب است که این موضوع در زمان حاضربررسی شود تا هیچ شبهه ای هم به وجود نیاید.

وی با اشاره به حضور مصطفی پورمحمدی در جلسه مجمع و ارائه توضیحات وزیر سابق کشور، فضای مجمع تشخیص نسبت به این طرح را مناسب دانست و گفت: کلیت مجمع تشخیص نسبت به ضرورت بررسی موضوع تقریبا اتفاق نظر داشتند، البته چند نفری رای ندادند ولی اکثریت قاطع رای دادند که مجمع از جلسه بعد این موضوع را بررسی کند.
 

دیدار عبدالرضا تاجیک با خانواده پس از دو ماه بی خبری

Posted:



شبکه جنبش راه سبز(جرس): بعد از دو ماه بی خبری و ممنوع الملاقاتی، عبدالرضا تاجیک ، روزنامه نگار دربند با خانواده اش ملاقات کرد .
 

پروین تاجیک، خواهر این روزنامه نگار بعد از دو ماه بی خبری، صبح پنج شنبه پشت شیشه های کابین زندان اوین برادرش را ملاقات می کند اما همچنان از اتهاماتی که بر این روزنامه نگار وارد شده اطلاعی ندارد.
عبدالرضا تاجیک روزنامه نگار حوزه سیاسی و فعال ملی مذهبی هشتم دی ماه مقابل دفتر روزنامه اعتماد بازداشت شد. او پیش از این در پی دستگیری های پس از انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری نیز به مدت ۴۶ روز در زندان بود.
 

سایت «تا آزادی روزنامه نگاران زندانی» با خواهر این روزنامه نگار دربند مصاحبه ای انجام داده که در ذیل آمده است :
روز قبل از ملاقات با برادرتان با دادستان تهران دیدار داشته اید. آیا در این دیدار حرفی از اتهامات این روزنامه نگار زده شد؟
در دیداری که با دادستان داشتم آقای جعفری دولت آبادی گفت برادر شما (عبدالرضا تاجیک) حاضر نیست از مواضع اش کوتاه بیاید . معلوم است هنوز زندان رویش اثر نگذاشته ، بنابراین فعلا در زندان می ماند.
منظور دادستان از مواضع تاجیک چه بود؟
اتفاقا این سوال را از دادستان پرسیدم و او گفت تاجیک از نهضت آزادی و کانون مدافعان حقوق بشر حمایت می کند و با منتظری و کروبی نیز ملاقات داشته است. وقتی دادستان اینها را به عنوان موارد اتهامی می گفت ، مانده بودم چه بگویم. آیا این دلایل باعث شده برادرم دو ماه ممنوع الملاقات باشد؟ آیا اصلا این موارد را می توان اتهام محسوب کرد؟ هرچند در مقام خواهر از برادرم در این جلسه دفاع کردم و به دادستان نیز گفتم که رضا فردی صادق و درستکار است و همیشه با نگاهی انتقادی سعی می کرد اوضاع را بهتر کند. جامعه ای سالم است که در آن نقد وجود داشته باشد .
وکیل این روزنامه نگار تا کنون موفق به دیدار موکل خود نشده است. آیا این مورد را نیز در دیدارتان با دادستان مطرح کردید؟
بله و حتی امروز یکشنبه دوم اسفند نیز دوباره به دادستانی مراجعه کردم و درخواست دیدار وکیل شریف با برادرم را به صورت کتبی ارائه دادم.
واکنش شریف در برابر سخنان دادستان مبنی بر ارتباط تاجیک با کانون مدافعان حقوق بشر چه بود؟چرا که شریف نیز یکی از اعضای همین نهاد است؟
وقتی به ایشان موارد اتهامی را از قول دادستانی گفتم او نیز تعجب کرده بود و گفت که اینها نمی تواند موارد اتهام باشد. در حال حاضر اعضای کانون مدافعان حقوق بشر از جمله خود آقای شریف هیچ کدام در زندان نیستند و چطور ممکن است برادرم به خاطر ارتباط با این نهاد زندان را تحمل کند؟
در دیدار کابینی خود با رضا تاجیک آیا از باز جویی ها پرسیدید؟
نه اصلا وقت نشد. بعد از دو ماه ممنوع الملاقات بودن فرصت نکردیم از او دراین باره بپرسیم.
رضا در کدام بند زندانی است و در چه شرایطی به سر می برد؟
او در سلول ۱۲ نفره در بند ۲۰۹ است. در این سلول به جز زندانیان سیاسی زندانیان دیگر هم نگه داری می شوند. اما به طور کلی حال جسمی و روحی برادرم خوب به نظر می رسید.
 

 

 

خاتمی : رسانه ملی باید در اختیار همه افرادی باشد که در چارچوب نظام زندگی می‌کنند

Posted:



پشتوانه شبه رسانه های ضد آزادی و امنیت کیست؟ -

شبکه جنبش راه سبز(جرس): رئیس‌جمهور سابق کشورمان تاكيد كرد:رسانه ملی باید در اختیار همه افرادی که در چارچوب نظام زندگی می‌کنند باشد.
 

به گزارش ايلنا،حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمد خاتمی در دیدار با خانواده‌های روزنامه‌نگاران زندانی ضمن ابراز همدردی با آنان گفت:«آرزومندم که هر چه سریعتر شاهد آزادی آنان باشیم.»

رئیس بنیاد باران افزود:«اینکه گفته شده ممکن است توجه بعضی‌ها تنها به یک طیف خاصی مثل همکاران و سیاستمداران باشد ونسبت به آزادی آنان تلاش شود گروه‌های دیگر مثل روزنامه‌نگاران، دانشجویان و طیف‌های دیگر کمتر مورد توجه باشند اصلا اینطور نیست و ما آنچه گفته‌ایم کلی و شامل همه است.» 
 

رئیس دولت اصلاحات تصریح کرد:«حرف ما این است برخورد با زندانیان باید منطقی و قانونی باشد و فضای بازتری را شاهد باشیم و زودتر عزیزان دربند آزاد شوند چرا که این اقدام می‌تواند در دوره‌ای که جامعه نیاز فراوانی به آرامش دارد، این آرامش را تا حد زیادی برقرار سازد و موجب تلطیف فضا گردد.»


وی یادآور شد:« البته معنای آرامش بدین معنا نیست که نقد نباشد یا کسانیکه نظری دارند نظرشان را ابراز نکنند، بلکه می گوییم که تنش‌ها و درگیری‌ مناسب نیست.»
خاتمی سپس به بحث اطلاع‌رسانی و آزادی مطبوعات پرداخت و گفت:«اینکه رسانه چیست و دلیل به وجود آمدنش چیست مسئله بسیار مهمی است، آیا رسانه امری است تجملی یا نیاز جامعه امروز و جامعه‌ای که در طول تاریخ، تحولات فراوانی را پشت سر گذاشته و پیچیدگی‌های زیادی پیدا کرده، است؟»
 

رئیس بنیاد باران ادامه داد:«در مشروطیت وقتی به درستی گفتند که رکن چهارم مشروطیت مطبوعات است و امروز باید بگوییم همه وسائل ارتباط جمعی، چرا که دایره کار بسیار وسیع‌تر از مطبوعات است.»


وی تصريح كرد:«ملت ما صد سال پیش این موضوع و این رکن را درک کرده بود که این موضوع از افتخارات ما بوده و هست و البته در قانون اساسی ما نیز بطور خاص به رسانه، خبرگزاری و اطلاع رسانی توجه ویژه شده است.»


رئیس موسسه بین‌المللی گفتگوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها تاکید کرد:« اینکه قانون اساسی ما درک کرده است ما در چه زمانی به سر می‌بریم و رسانه در جامعه پیچیده امروز یک امر ضروری است نکته‌ای بسیار مثبت است و نباید از یاد برد که رسانه باید نماینده افکار عمومی و بخش‌های مهمی که در جامعه هستند، باشد.»
 

خاتمی با اشاره به اهمیت ملی بودن رسانه صدا و سیما گفت:«این که می‌گویند رسانه ملی بدان معناست که این رسانه فراگیر تنها در اختیار جریان حاکم و جناح خاصی و انعکاس دهنده یک نظر، یک صدا و یک تفکر نباشد و عملکردش به گونه‌ای باشد که موجب تشنج، تفرقه، بدبینی و تحریک در جامعه شود که اگر اینگونه شد دیگر این رسانه، رسانه ملی نیست.»
 

وی تصریح کرد:«رسانه ملی باید در اختیار همه افکار، اندیشه‌ها و همه کسانی که در چارچوب جمهوری اسلامی و در متن این نظام زندگی می‌کنند، باشد.»
رئیس بنیاد باران با بیان اینکه «اصلی که ما اصلاح‌طلبان داشته‌ایم این بوده و هست که همه باید در چارچوب قانون اساسی زندگی و حرکت کنیم»، اظهار داشت:« البته این بدان معنا نیست که همه کسانیکه در چارچوب قانون اساسی زندگی می‌کنند نمی‌توانند نقدی به این قانون نداشته باشد،قانون اساسی هم امری است بشری نه آسمانی، اما مبنای عمل همه ما قانون اساسی و احترام به آن بوده است.»
 

حکومت باید مدافع آزادی مطبوعات باشد

وی متذکر شد:«اگر امروز ما نقدی به حکومت وارد می‌کنیم صحبت سر این است که اگر انحرافی ازمعیارهایی که قانون اساسی حاصل شده است ،از جمله در مورد مطبوعات باید اصلاح شود.»


خاتمی ادامه داد:« همین قانون اساسی برای رسانه ترتیب ویژه‌ای را در نظر گرفته است، یعنی در همین قانون، حکومت که قدرت در دست اوست، بیش از آنکه مدعی رسانه‌ها باشد باید تامین کننده امنیت مطبوعات باشد، باید مدافع آزادی مطبوعات باشد، اینها روح قانون اساسی ماست، حتی در برخورد با روزنامه‌نگار و خبرنگار و کسانیکه در رسانه کار می‌کنند به خاطر موقعیت حساس آن‌ها یک نوع حفاظت‌هایی از آنها شده و امتیازاتی به آنها داده شده است.»


رئیس‌جمهور سابق کشورمان یادآور شد:« به همین دلیل دادگاه مطبوعات متفاوت با دادگاه‌های دیگر است، این دادگاه طبق قانون می‌بایست علنی، صالح و با حضور هیات منصفه باشد، هیات منصفه‌ای که خود از جریانات اجتماعی و از افکار عمومی نمایندگی کند و هم و غمش جلوگیری از اجحاف به اصحاب رسانه باشد.»


وی با تاکید بر اینکه «آزادی مرز بسیار لطیفی دارد»، اظهار داشت:« قانون اساسی ما اصول طلائی زیادی دارد که یکی از آنها همین اصل 56 است که حاکمیت بر سرنوشت را خداوند به انسان داده است که مساله‌ای است بسیار مهم، یک اصل دیگر هم آنجاست که می‌گوید آزادی و امنیت همطراز هستند.»


خاتمی افزود:« در طول تاریخ گاهی واقعا به بهانه آزادی، امنیت از بین رفته، امنیت هم منظور فقط امنیت حاکمان نیست، امنیت ملی و کل جامعه است و اغلب به بهانه آزادی، امنیت پایمال شده است اما در قانون اساسی ما آمده که نه کسی می‌تواند به بهانه امنیت، آزادی‌های مشروع جامعه اعم از آزادی‌های اجتماعی،فکری و سیاسی را از بین ببرد و نه کسی به نام آزادی می‌تواند به منافع ملی و امنیت لطمه بزند و اینها در کنار یکدیگر آمده است.»


رئیس بنیاد باران با اشاره به اینکه «متاسفانه در جامعه ما رسانه بیشتر در معرض مشکلات است»، اظهار داشت:«یکی از مشکلاتی که ما داریم این است که به یکباره مجله یا روزنامه‌ای بسته می‌شود و در نتیجه آن عده‌ای که زندگیشان به آن وابسته است میان زمین و آسمان رها می‌شوند درحالی که حکومت از نظر انسانی و اخلاقی نسبت به زندگی این روزنامه‌نگاران و کارمندان آن مجموعه مسئول است و نیز روزنامه‌نگاری که انعکاس واقعیات و نقد بخصوص نقد قدرت را وظیفه خود در معرض بدبینی واقع می‌شود.»
 

وی سپس گفت:« بدتر از اینهایی که ذکر شد، وجود شبه رسانه‌هاست، رسانه‌ای که باید مدافع فعالیت رسانه‌ای، فرهنگ رسانه‌ای، دفاع از آزادی‌های مشروع و دفاع از نقد در جامعه باشد می‌شود ضد آزادی و ضد امنیت جامعه، به راحتی دروغ می‌گوید، تهمت می‌زند در حالی که مصونیت دارد و مشخص نیست پشتوانه این شبه رسانه‌ها کجاست؟»


رئیس‌جمهور سابق کشورمان تاکید کرد:« تحت عنوان رسانه و مطبوعات بیشترین لطمه را به منافع ملی، شخصیت‌ها و بیشترین نقش در ایجاد تنش، تفکیک، تفرقه در جامعه،تحریک، خشونت، دروغ‌پردازی و تهمت‌زنی شاهد هستیم.»


خاتمی تصریح کرد:«متاسفانه گاه شاهد هستیم بجای اینکه با آنانی که هم به رسانه، هم به جامعه، هم به حکومت و هم به نظام جفا می‌کنند برخورد شود، می‌آیند با آنهایی که مظلوم واقع شده‌اند برخورد می‌کنند.»


رئیس دولت اصلاحات با ابراز تاسف شدید از به سادگی متهم کردن افراد به براندازی و از بین بردن امنیت کشور هشدار داد:«ضرر این کار بیش از اینکه به این افراد وارد شود، به نظام وارد می‌شود و این برای ما دردآور است چرا که همواره ما نظام جمهوری اسلامی را نظامی پیشرو، برجسته، پایبند به قانون، مدافع حقوق انسان و ارزش‌های انسانی خواسته‌ایم ، اما متاسفیم که برخی رفتارها و سیاست‌ها این مسائل را خدشه‌دار می‌کند و بدانید و آگاه باشید که این روال و روند نمی‌تواند ادامه پیدا کند.»

انقلاب متعلق به همه است


سیدمحمد خاتمی در بخش دیگری از سخنانش به راهپیمایی 22 بهمن و حواشی آن پرداخت.
وی گفت:«22 بهمن گذشت؛31 سال است که مردم با هر گرایش و عقیده مخلصانه می‌آیند و با اصل نظامشان تجدید میثاق می‌کنند، امسال هم با همه دلخوری‌هایی که بوده 22 بهمن با حضور همه باشکوه بود.»


رئیس‌جمهور سابق کشورمان یادآور شد:«امسال کسانی که دلسوز جامعه بودند، ولو اینکه معترض بودند و حرف داشتند، همگی برای حضور در 22 بهمن فراخوان دادند که این انقلاب متعلق به همه است و همه باید در آن شرکت کنیم، شعارهای ساختارشکن مردود است ونباید بهانه به دست دیگران داد و انصافا هم مردم آمدندو آرامش خود را حفظ کردند.»


وی تصریح کرد:«این به آن معنا نیست که همه مردم به خاطر یک جریان به میدان آمدند، خیر کسانیکه به سیاست‌ها و رفتارهای موجود هم اعتراض داشتند به میدان آمدند و سعی کردند بگویند حساب اصل انقلاب و نظام از این جریان‌ها و رفتارها جداست اما مایه تاسف است که شاهد توهین به بسیاری از این افراد بودیم.»
 

خاتمی با اشاره به برخي توهين ها در جريان راهپيمايي 22 بهمن گفت«بررسی و شناخت عوامل این رفتارها زشت کار مشکلی نیست ؛می توان فهمید چه کسانی این کارها را کردند؟ خود بنده هم بودم و دیگران هم بودند.هر جا که بودیم حتی در ماشین و درحال عبور مورد محبت انبوهی از مردمی بودیم که ما را می‌دیدند البته همه جا عده‌ای محدود هم با چوب و چماق و فحاشی به جان مردم می‌افتادند.»
 

رئیس بنیاد باران تاکید کرد:«انتظار این بود که در آستانه دهه فجر شاهد کمتر شدن فشارها ؛آزادی زندانی‌ها وباز شدن فضایی باشیم که مقتضای قانون اساسی و مصلحت جامعه است .انتظار داشتیم که برای ترمیم زخم‌های روحی شاهد برخورد جدی با خشونت‌طلبان و صدمه‌زنندگان به امنیت وآزادی باشیم »
رئیس دولت اصلاحات تاکید کرد:«اصلا22 بهمن زمان تسویه حساب و اردوکشی و این مسائل نیست و مصادره آن به نفع یک جریان خاص جفای به انقلاب و نظام است و اهانت به مردمی که صاحب انقلاب و کشورند. »
 

وی افزود:«از تک تک ملت، چه کسانیکه نظرات ما را قبول ندارند ولی با آرامش به صحنه آمدند، چه انبوهی از نیروهایی که اعتراض و مشکلاتی داشتند و با کمال متانت و تحمل ناسزا از جا در نرفتند، بهانه به دست دیگران ندادند آمدند و گفتند ما ایران و نظام را می‌خواهیم و اگر هم انتقادی هست در جای خود می‌گوئیم و معتقدیم که باید برگردیم به معیارهایی که در قانون اساسی و انقلاب ما بوده است ،تشکر می‌کنیم»
 

رئیس‌جمهور سابق کشورمان تصریح کرد:« این فشارها روز به روز مشکلات را بیشتر می‌کند، آنها را آزاد کنید، اگر هم کسی جرمی رخ داده با رعایت موازینی که در نظام مشخص شده با او برخورد شود، فشارها را کم کنید، بیایید تندروهایی که نانشان در ایجاد تنش، تحقیر انسانها و خط کشی‌های نادرست در جامعه است از تاثیرگذاری در عرصه حیات اجتماعی برکنار کنید، نباید محور و تاثیرگذاری اصلی در دست آنها باشد.»
 

رئیس بنیاد باران ادامه داد:« همه ما دلمان برای اسلام، ایران و جمهوری اسلامی می‌سوزد، چرا باید با با فعالان سیاسی، رسانه‌ای، دانشجویی اینگونه برخورد شود؟ باید آزادی‌های مشروع همه تامین شود.»


خاتمی تاکید کرد:« مساله مهمی که همواره دغدغه ما بوده این است که جمهوری اسلامی همانطور که بر ارزش‌های اسلامی متکی است بر حاکمیت مردم بر سرنوشت خود و میزان بودن رای مردم متکی باشد و انتخابات در چنین جوامعی بسیار اهمیت دارد، همه در کنار هم قرار بگیریم و ساز و کارها، شیوه‌ها و روش‌هایی را اتخاذ کنیم تا انتخابات منشاء حرف و حدیث در جامعه ما نشود و با تضمین نسبت به انتخابات آزاد و سالم دلبستگی جامعه بخصوص نخبگان را به جمهوری اسلامی بیشتر کنیم و نیز بیاییم فضا را در چارچوب قانون اساسی آزاد و پر نشاط کنیم وحرمت و آزادی افراد و جریانها را پاس بداریم ؛این به نفع همه است.»

ما نگران سرنوشت ایرانیم


رئیس دولت اصلاحات در بخش پایانی سخنانش اظهار داشت:«در این کشاکش‌ها ما برای سرنوشت ایران نگرانیم؛اقتصاد ایران، صنعت ایران، مدیریت ایران، روابط بین المللی ایران و...برای ما مهم و عزیز است و از بین رفتن سرمایه‌های مادی و معنوی هم موجب تاثر، باید در یک فضای آزاد بتوان در مورد این مسائل مهم صحبت کرد و دولت‌‌ هم باید پاسخگو باشد چرا که همه مطالب از سردلسوزی گفته می‌شود.»


وی تصریح کرد:«همه ما نظام قدرتمند و پیشرویی می‌خواهیم که بخصوص، انسان در آن احساس حرمت کند؛ ما نظراتی داشته‌ایم که گفته و می‌گوئیم، از حقوق مردم نباید گذشت و مردم هم اصلا نباید این فکر را بکنند کسانی آنها را دور می‌زنند و توجهی به آنها ندارند، رسالت ما دفاع از خواست‌ها و حقوق منطقی مردم است و مطمئن باشند که همواره این رسالت را پاس خواهیم داشت.»


سیدمحمد خاتمی خاطر نشان کرد:«دفاع از حقوق مردم، منافع ملی ،حرمت و آزادی‌های انسان از کارهای ماست و هیچ‌وقت حاضر نیستیم با مصلحت اندیشی های نادرست آنچه را که احساس می‌کنیم خواست مردم است را دور بزنیم، در عین حال معتقدیم باید به سوی راه حل‌هایی برویم که همه در آن سود ببرند.»
 

ممنوع‌التصویر شدن مشایی به دستور مقامات عالی‌رتبه صداوسیما

Posted:



شبکه جنبش راه سبز(جرس): به دستور مسئولان صداوسیما، پوشش اخبار دیدارهای مشایی در بخش های مختلف خبری شبکه های رسانه‌ملی ممنوع شده است. این اقدام به توصیه برخی جریانهای سیاسی به دلیل جلوگیری از ایجاد تنش و جنجال توسط وی صورت گرفته است.


مسئول کمیسیون فرهنگی دولت، از انعکاس اخبار خود در رسانه ملی به دلیل جلوگیری از ایجاد تنش و جنجال توسط وی، محروم است.

 

به گزارش «فردا»، صداوسیما از پوشش خبری اقدامات اسفندیار رحیم مشایی ،رئیس دفتر رئیس جمهور و رئیس نهاد ریاست جمهوری که به عنوان جانشین محمود احمدی نژاد در شورای ایرانیان خارج از کشور در طول ماه های اخیر درسفرهای متعدد خارجی به بلاروس ، سوییس و ... دیدارهایی را با مقامات این
کشور ها داشته خودداری کرده است.

این در حالی است که در طول ماه های گذشته ، رحیم مشایی تنها در یک برنامه سیاسی در شبکه چهار سیما به صورت مفصل حاضر شده است و در بخشهای خبری
دیگر صدا و سیما خبری از فعالیت های نزدیک ترین یار رئیس جمهور نیست.

یک منبع آگاه در گفتگو با فردا خاطرنشان کرد : به دستور مقامات عالی رتبه صدا و سیما و معاونت سیاسی این سازمان از پخش اخبار و گزارش های خبری
دیدارهای مشایی در بخش های مختلف خبری شبکه های رسانه ملی جلوگیری به عمل آمده است .

به گفته این منبع آگاه ، جلوگیری از پخش اخبار و گزارش های خبری در مورد دیدارهای مشایی در خارج از کشور و سایر فعالیت ها و حضور وی در مجامع
مختلف به توصیه برخی جریانهای سیاسی صورت گرفته تا از مطرح شدن نام وی در افکار عمومی و تنشهای سیاسی و رسانه ای بعدی جلوگیری شود.

به گزارش «فردا» ، ممنوع شدن پخش تصاویر مربوط به دیدارهای رحیم مشایی از رسانه ملی در حالی اتفاق افتاده است که در ماه های گذشته شماری از
بازیگران ممنوع التصویر پس از دیدار با مسئول دفتر رئیس جمهور و رایزنی با وی موفق شده بودند مشکلات خود را حل نمایند.

وزیراطلاعات: پرونده ترور استاد علي‌محمدي در دستگاه قضايي در حال رسيدگي است

Posted:



شبکه جنبش راه سبز(جرس):وزير اطلاعات از رسيدگي به پرونده ترور استاد مسعود علي‌محمدي در دستگاه قضايي خبر داد.
 

حيدر مصلحي درگفت‌وگو با خبرنگار ايلنا در خصوص آخرين وضعيت پرونده ترور دكتر مسعود علي‌محمدي از استادان دانشگاه تهران گفت: اين پرونده در حال حاضر در دستگاه قضايي در حال رسيدگي است و در صورت كسب اطلاعات بيشتر قطعا اطلاع رساني خواهد شد.
 

گفتني است چندي پيش پرويز سروري عضو كميته بررسي ترور استاد علي‌محمدي در گفت‌وگو با ايلنا از بدست آوردن قرائني مبني بر دخالت سرويس‌هاي امنيتي رژيم صهيونيستي در اين ترور خبرداده بود.


استاد مسعود علي‌محمدي در 22 دي ماه هنگام خروج از منزل خود باانفجار بمبي در مقابل منزل خود ترور شد. به رغم اینکه وزارت اطلاعات از همان ابتدا اعلام کرده بود که سرنخهایی در این ترور بدست آورده است ولی همچنان هیچ گزارشی به افکار عمومی داده نشده است.
 

فردا؛ آغاز بکار اجلاس رسمی مجلس خبرگان

Posted:



شبکه جنبش راه سبز(جرس): هفتمین اجلاس رسمی مجلس خبرگان دوره چهارم فردا با سخنرانی آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی آغاز به کار می‌کند.

 

به گزارش ایلنا، اجلاس رسمی مجلس خبرگان فردا در محل ساختمان سابق مجلس برگزار می‌شود.

شروع به کار اجلاسیه مجلس خبرگان با حضور اصحاب رسانه برگزار می‌شود ولی بعد از افتتاحیه از حضور نمایندگان رسانه‌ها در جلسات مجلس خبرگان ممانعت به عمل می‌آید و جلسات به صورت غیر علنی برگزار می‌شود.

هاشمی رفسنجانی در ششمین اجلاس رسمی دوره چهارم که در ۳۱ شهریور برگزار شد گفته بود که دلسوزان نظام متنی را برای برون رفت از وضعیت فعلی تدوین کرده‌اند.البته این طرح تاکنون منتشر نشده است.

وی همچنین گفته بود که فضای تهمت و ایجاد ناامنی فکری برای دیگران و آلوده کردن فضا به بدبینی منجر می‌شود.
 

هاشمی‌نژاد:انقلاب مخملی نامیدن دوم خرداد ۷۶ توهین بزرگی به مردم است

Posted:



شبکه جنبش راه سبز(جرس): برادر شهید هاشمی‌نژاد گفت: اینکه دوم خرداد ۷۶ را انقلاب مخملی بدانیم، توهین بزرگی به مردم و شخص رهبری است.

 

سید احمد هاشمی نژاد در گفتگو با ایلنا، در پاسخ به سوالی در مورد اظهارات اخیر مشاور رئیس دولت مبنی براینکه دوم خرداد ۷۶ اولین انقلاب مخملی در کشور بود، با بیان اینکه متاسفانه در کشور ما هرکس خودش را صاحبنظر می‌داند، اظهار داشت: اعضای دولت اگر خود را تابع رهبری می‌دانند باید به نظر ایشان هم احترام بگذارند، زیرا آیت الله خامنه‌ای در تعبیر زیبایی که در مورد انتخابات سال ۷۶ بیان کردند، آن را یک حرکت مردمی و حماسه دانستند.

وی با بیان اینکه این سخنان توهین بزرگی به مردم و شخص رهبری است،گفت: چرا آقای احمدی‌نژاد با افرادی که این حرف‌ها را می‌زنند برخورد نمی‌کند و دست اطرافیانش را باز گذاشته است تا هرطور که بخواهند نسبت به همه بی‌احترامی کنند؟ طبیعی است، وقتی مشائی درباره پیامبران الهی آنگونه سخن می‌گوید، کلهر هم درباره دوم خرداد ۷۶ اینگونه سخن بگوید.

وی در ادامه، درباره فضای فعلی کشور گفت: در مجموع کشور بسوی‌ آرامش و حل منطقی‌تر مسائل پیش می‌رود، اما از اصولگرایان افراطی گله داریم که با اتخاذ مواضع تند بی‌حساب آتش بیار معرکه می‌شوند و به محض آنکه فضا در حال آرام شدن است، با یک سخنرانی همه چیز را به هم می‌ریزند.

هاشمی‌نژاد تصریح کرد: یک گروه تشنج در جامعه را می‌خواهد و کسی جز مقام معظم رهبری هم نمی‌تواند جلوی این مسائل را بگیرد.

وی با اشاره به سخنان رهبری مبنی بر جذب حداکثری و دفع حداقلی، گفت: جریان حامی دولت بر اساس این سخن عمل نمی‌کند.
 

مجید توکلی در دادگاه انقلاب

Posted:



شبکه جنبش راه سبز(جرس): یکی از دانشجویان بازداشتی و از اعضای انجمن اسلامی دانشگاه امیرکبیر، دیروز دوم اسفند در پی انتقالش به دادگاه انقلاب از نگهداریش در سلول انفرادی بند ۲۴۰ زندان اوین خبر داد.

 

به گزارش بامدادخبر، مجید توکلی که اثرات ضرب و شتم بر بالای ابروی راست او کاملا مشهود بود، درحالی صبح روز یکشنبه به دادگاه انقلاب آورده شد که خود از علت این انتقال اظهار بی‌اطلاعی می‌کرد. وی که لباس بند امنیتی ۲۰۹ را بر تن داشت، از نگهداری خود در سلول انفرادی بند ۲۴۰ زندان اوین در سه هفته‌ی گذشته خبر داد. این درحالی است که این فعال دانشجویی، سه هفته‌ی قبل از آن را نیز در انفرادی ۲۰۹ سپری کرده است.

احضار دوباره‌ی عضو انجمن اسلامی دانشگاه پلی‌تکنیک به دادگاه انقلاب درحالی صورت می‌گیرد که وی پیشتر در دادگاهی که به صورت غیرعلنی برگزار شد به تحمل هشت سال و شش ماه حبس، ۵ سال محرومیت از فعالیت سیاسی و ۵ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم گردید.

وی که در روز ۱۶ آذر و پس از سخنرانی خود در جمع دانشجویان دانشگاه امیرکبیر و در هنگام خروج از دانشگاه با ضرب و شتم نیروهای امنیتی بازداشت شده است، پیش از این نیز در دو مورد سابقه‌ی بازداشت‌های طولانی‌مدت را به دلیل فعالیت‌های سیاسی در کارنامه خود دارد.

بار اول وی در سال ۸۶ دستگیر شد و پس از آنکه ۱۵ ماه را در زندان و تحت فشارهای روحی و جسمی گذراند، از اتهاماتی که بر سر انتشار یک نشریه دانشجویی به وی زده بودند، تبرئه گردید و بازداشت دوم او مربوط به اسفندماه گذشته است که در جریان مراسم بزرگداشت مهندس بازرگان دستگیر شد و مدت ۱۱۵ روز را در سلول‌های انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین گذراند و نهایتا با تودیع وثیقه سنگین آزاد شد.