جنبش راه سبز - خبرنامه

جنبش راه سبز - خبرنامه


پایان مذاکرات ظریف و کری در سوئیس

Posted: 04 Mar 2015 04:48 AM PST

جرس: مذاکرات هسته‌ای وزیران خارجه ایران و آمریکا در مونترو سوییس پایان یافت.



یک منبع نزدیک به مذاکرات با اعلام پایان چهارمین دور مذاکرات وزیران امور خارجه، به ایسنا گفت: نشست بعدی مذاکرات از 24 اسفند (15 مارس) آغاز می‌شود. اما هنوز مکان آن مشخص نیست.

مذاکرات بعدی در 24 اسفند در سطح وزیران و معاونان ایران و آمریکا برگزار می‌شود.

مذاکرات معاونان وزیران خارجه ایران و 3 کشور اروپایی امشب در مونترو انجام می‌شود.

تداوم تحصن های اعتراضی مقابل مجلس؛ دلیل احداث دیوار جدید دور مجلس

Posted: 04 Mar 2015 03:17 AM PST

جرس:  در پی تداوم تحصن های اعتراضی مقابل مجلس شورای اسلامی، قرار شد حصاری دور مجلس کشیده شود تا بنا به اظهارات یکی از مدیران پارلمان، محوطه مجلس هم برای کسانی که خارج از مجلس هستند، قابل دیدن نباشد.

 

به گزارش «تابناک»، همان گونه که از نام خانه ملت ‌نیز بر‌می‌آید، جایی است که مردم و وکلای ملت، می‌توانند به راحتی همدیگر را ببینند؛ هرچند ‌شاید گاهی ‌این دیدارها جمعی باشد و عده‌ای با مشکلات خاص‌،‌ جلوی مجلس تجمع کنند، تقریبا هیچ روزی نیست که تجمعی ‌روبه‌روری درب شمالی مجلس نباشد‌ و عده‌ای برای تظلم‌خواهی از برخی حقوق پایمال شده خویش به مجلس پناه نیاورده باشند؛ البته در سال‌های گذشته، نمایندگان و هیأت رئیسه مجلس حتی برای ساماندهی این تجمعات برنامه‌هایی نیز داشته‌اند.

‌بنابراین، در سالهای پیش زمانی که بیشتر نمایندگان اعتراضات مردمی را حق آنان می‌دانستند، در صدد ‌بودند‌، راهکاری برای مسالمت آمیز مردم در کنار نهاد قانون گذاری ایجاد کنند. به همین جهت در مجلس هفتم، در صدد طرحی بودند که ‌جلوی مجلس، محلی برای اجتماعات مردمی ایجاد کنند و‌ فضایی مخصوص این کار برای افراد مراجعه‌کننده در نظر بگیرند.

اما امروز پس از گذشت سال‌ها از آن روز نه تنها ، هیچ کار عملی در این باره به بهانه های مختلف انجام نشده است بلکه در روزهای اخیر، برخی تحرکات جدید در اطراف مجلس به چشم می‌خورد، که اگر مخالف طرح آن زمان نباشد حداقل محدود کردن مردم در ارتباط با نمایندگان است، ماجرا از این قرار است که دور مجلس در حال پوشیده شدن با یک حصار آبی رنگ است؛ مهندسانی که مسئول اجرای این پروژه هستند، می‌گویند‌ در حال ساخت دیوار به دور مجلس هستند و گویا قرار است، حصار نرده‌ای مجلس برداشته شده و دیوار جایگزین آن شود.

هرچند ‌روبه‌روی‌ مجلس هر روز شاهد تجمع ‌عده‌ای از مردم است، در روزهایی گذشته مجلس شاهد برخی تجمعات بزرگ از جمله تجمع معلمان و بازنشستگان فولاد کشور بود. شاید این اقدام مجلس نیز در خصوص این موضوع باشد که امروز نمایندگان را به این فکر انداخته که حصاری قوی‌تر به دور خود بکشند.

نکته جالب اینکه هیچ یک از مسئولان مجلس، حاضر نیست ‌در این باره اطلاع‌رسانی کند. بهروز نعمتی، سخنگوی هیأت رئیسه مجلس در گفت‌و‌گو با تابناک ضمن بی‌اطلاعی از این موضع روز گذشته اصرار داشت ‌این خبر منتشر نشود. وی درخواست کرد تا روشن شدن موضوع و تکمیل پروژه موضوع مسکوت بماند.

وی امروز نیز در گفت‌و‌گو با ‌تابناک اظهار داشت، از این موضوع بی‌اطلاع است‌ و خبر جدیدی در این باره ندارد.

این نماینده در پاسخ به اینکه مگر می‌شود، اتفاقی در مجلس روی دهد و هیأت رئیسه از آن بی‌اطلاع باشد، گفت: تا این لحظه هیچ خبری در این خصوص به دست او نرسیده و با بی‌اهمیت خواندن موضوع اظهار داشت، زمانی که از قضیه باخبر شد، در خصوص اطلاع‌رسانی آن اقدام خواهد کرد.

اما یکی دیگر از مدیران مجلس‌ گفت: این موضوع مربوط به مسائل امنیتی است و به همین دلیل، کسی از هیأت رئیسه تمایلی به اظهار‌نظر در این باره ندارد، ولی دلایل امنیتی باعث ایجاد دیوار به دور مجلس شده است.

وی در خصوص این پروژه نیز گفت: قرار است نرده‌های دور مجلس جمع آوری ‌و دیوار جدید با چند متر پیشرو در خیابان بنا شود. دلیل این کار هم این است که هرکس می‌خواهد وارد مجلس شود، از یک ورودی مشخص بتواند وارد و خارج شود. همچنین محوطه مجلس هم برای کسانی که خارج از مجلس هستند، قابل دیدن نباشد.

حال چه شده ‌نمایندگانی که یک روز می‌خواستند برای مردم معترض جایگاه خاص ایجاد کنند، به جایی رسیده‌اند که امروز برای دور ماندن از مراجعه کنند‌گان به مجلس تصمیم گرفته‌اند ‌دور خود دیوار بکشند، در هاله‌ای از ابهام است و هنوز کسی در این باره اظهار نظر نکرده است.

سخنگوی دولت: به خاطر ندارم در شورای عالی امنیت ملی مصوبه‌ای درمورد رییس دولت اصلاحات داشته باشیم

Posted: 04 Mar 2015 03:17 AM PST

جرس: سخنگوی دولت و عضو شورای عالی امنیت ملی ،ممنوع البیانی و ممنوع التصویری خاتمی را مصوبه این شورا ندانست.

 

به گزارش  ایلنا، محمدباقر نوبخت در پایان جلسه هیات دولت در خصوص ممنوع‌التصویری و ممنوع‌البیانی رئیس دولت اصلاحات گفت: من این مطلب را از سخنگوی قوه قضاییه شنیده‌ام بنده ایشان را شخص قانون‌مندی می‌دانم اگر مطلبی را آقای اژه‌ای بگوید حتما مستندات قانونی برای آن دارد.

وی افزود: البته بنده عضو شورای عالی امنیت ملی هستم و به خاطر ندارم در جلسه‌ای چنین مصوبه‌ای در مورد رئیس دولت اصلاحات داشته باشیم.

نوبخت در پاسخ به این سوال که آیا شما این حکم را از سوی قوه قضاییه می‌دانید؟ گفت: با توجه به اینکه این مطلب از سوی سخنگوی قوه قضاییه بیان شده حتما ایشان حکمی در این موضوع دارند و به اعتباری که آقای اژه‌ای در کشور دارد ما هم همین گونه تلقی می‌کنیم اما اینکه این حکم دولت یا شورای عالی امنیت ملی باشد این طور نیست.

نعمت احمدی: طرح جرم سیاسی به جایی نخواهد رسید

Posted: 04 Mar 2015 03:17 AM PST

جرس: یک حقوقدان تصویب طرح جرم سیاسی را بعید دانست و گفت: به اعتقاد من تحت هیچ شرایطی چنین طرحی تصویب نخواهد شد. چون اگر اراده‌ای برای تصویب طرح جرم سیاسی بود تا الان به نتیجه می‌رسید.

 

نعمت احمدی در گفت‌و‌گو با ایلنا درباره جزییات طرح جرم سیاسی اعلام کرد: اصل ۱۶۸ قانون اساسی، ۳۵ سال روی زمین ماند. هم نمایندگان مجلس، هم قوه قضاییه و هم هیات دولت در گذشته وارد مباحث جرم سیاسی شدند. تاجایی که لایحه‌ای هم به مجلس آورده و به نتیجه رسید و به شورای نگهبان ارسال شد که شورای نگهبان کلی ایراد به آن وارد دانست تا رییس قوه قضاییه آن را پس گرفت.

وی ادامه داد: نگران ۹ ماده طرح جرم سیاسی نباشید که چه قوت و چه ضعفی دارد چون جرم سیاسی در ایران سرانجامی نخواهد داشت. به اعتقاد من تحت هیچ شرایطی چنین طرحی تصویب نخواهد شد. چون اگر اراده‌ای برای تصویب طرح جرم سیاسی بود تا الان به نتیجه می‌رسید.

وی تکید کرد: به نظر من اجرای فصل سوم قانون اساسی بهترین راهکار است که فعالان سیاسی با توجه به آن می‌توانند آزادانه فعالیت سیاسی داشته باشند.

احمدی با تاکید بر اینکه تنظیم قوانین بسته سبب محدودیت فعالیت‌های سیاسی می‌شود، اظهار کرد: به جای تنظیم چنین طرح‌ها و لوایحی باید به نحوه اجرای دقیق فصل سوم قانون اساسی تمرکز کرد. در این قانون همه مطالب آورده شده است که متاسفانه در زمینه‌های مختلف نسبت به آن تنگ نظری وجود دارد.

این حقوق‌دان خاطرنشان کرد: فعالان سیاسی و منتقدان سیاسی به اجرای قانون گلایه‌ای نداشته و ندارند چراکه اجرای قانون بر عهده دستگاه‌های نظارتی است. آن چیزی که موجب نگرانی منتقدان است مربوط به تبعیض در اجرای قانون است. اگر تبعیض قائل نشویم خیلی از مسائل حل خواهد شد. پس اگر فرض را بر آن بگیریم که قرار است تا طرحی تصویب شود باید این مساله را در نظر بگیریم که آیا چنین مصوباتی بدون تبعیض قابل اجراست یا خیر.

توقف ناگهانی درمان و بازگرداندن شبانه مسعود باستانی به زندان

Posted: 04 Mar 2015 03:17 AM PST

مسعود باستانی، روزنامه‌نگار زندانی در رجایی‌شهر، به طور ناگهانی، بدون موافقت پزشک و با وجود وضعیت خطرناک و نگران‌کننده‌اش، شبانه از بیمارستان به زندان بازگردانده شد.

 

به گزارش کلمه، عصر روز سه شنبه ماموران زندان رجایی‌شهر به همراه ماموران دادستانی با مراجعه به بیمارستان امام خمینی (ره) مسعود باستانی را به زندان منتقل کردند.

این روزنامه‌نگار زندانی به دلیل وخامت وضعیت جسمانی‌اش جمعه هفته گذشته، به صورت اورژانسی از بهداری زندان رجایی‌شهر به بیمارستان امام خمینی منتقل شده بود، بدون تکمیل مراحل درمانی‌اش به زندان برگردانده شد.

شب گذشته ماموران با در دست داشتن نامه‌ای به امضای خدابخشی معاون امنیت دادستان تهران به بخش مغز و اعصاب بیمارستان مراجعه کردند و علی‌رغم مخالفت پزشک معالج با ترخیص این روزنامه‌نگار، به مجادله با پزشکان و کادر بیمارستان پرداختند و برای دقایقی جو بیمارستان را متشنج کردند.

حمله قلبی و همچنین ضعف شدید اعصاب سمت چپ بدن از مشکلاتی بود که بهداری زندان رجایی‌شهر را به انتقال اورژانسی باستانی به بیمارستان کرد. مشکلاتی که درمان نشد و این روزنامه‌نگار بدون تکمیل مراحل درمانی به زندان بازگشت.

مسعود باستانی در چند روز اخیر مجبور به تنفس با دستگاه اکسیژن بود و همچنین دکترها به لزوم معاینه بیشتر بر قلب او اصرار کرده بودند. با این حال او به این علت که همچون محمدرضا رحیمی، خود محسوب نمی شود، از حق طبیعی درمان هم محروم ماند.

این در حالی است که هفته گذشته معاون اول احمدی‌نژاد که فسادهای مالی و دزدی‌های گسترده وی منجر به حکم قضایی شده است، با گذشت ده روز از حضورش در زندان، به دلیل بیماری همسرش و همچنین «خودی بودن» به مرخصی «قابل تمدید» آمد.

مسعود باستانی روزنامه‌نگار اصلاح‌طلبی است که به تاوان فعالیت‌های مطبوعاتی‌اش زندانی است. او در تیرماه سال ۱۳۸۸ بازداشت و به ۶ سال زندان محکوم شد. باستانی از بهمن همان سال به زندان رجایی‌شهر تبعید شد و از آن زمان تا کنون در این زندان محبوس است.

 

واکنش سخنگوی وزارت خارجه ایران به اظهارات نتانیاهو در کنگره آمریکا

Posted: 04 Mar 2015 02:52 AM PST

جرس: مرضیه افخم، سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران، در نشست هفتگی خود با خبرنگاران به سوالات آنها پاسخ گفت و در واکنش به اظهارات نتانیاهو در کنگره گفت: نخست‌وزیر اسرائیل هیچ حرف تازه‌ای نداشت و در گرداب اشتباهات و افراط‌گری خودش گرفتار شده است.

 

به گزارش ایرنا، وی در پاسخ به سوالی درباره روند مذاکرات ایران و 1+5 در مونتروی سوئیس، گفت: مذاکرات فشرده‌ای در جریان است. گفت‌وگوها با حضور وزرای خارجه ایران و آمریکا، رییس سازمان انرژی اتمی کشورمان و وزیر انرژی آمریکا و همچنین در سطح معاونین ادامه دارد.

هنوز برای قضاوت درباره مذاکرات و میزان پیشرفت آن زود است

سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: شاهد مذاکرات متعددی هستیم که طرف‌های حاضر تلاش دارند از این فرصت بیشترین استفاده را ببرند و دیدگاه‌ها تبادل شود و امکان یافتن راه‌حل فراهم شود. به هر حال باید مذاکرات را دنبال کرد. هنوز برای قضاوت درباره مذاکرات و میزان پیشرفت آن زود است تا ببینیم در چند روز آینده به چه شکل خواهد بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه در رابطه با بازه زمانی مذاکرات نیز گفت: باید بگویم دوطرف توافق کرده‌اند که مذاکرات تا پایان ژوئن تمدید شود و از این زمان برای گفت‌وگو و مذاکره در رابطه با ابعاد مختلفی که مطرح و موضوعاتی که مورد مذاکره است، استفاده شود.

"تحریم‌ها" از جدی‌ترین بحث‌هایی است که در مذاکرات بر سر آن گفت‌وگو می‌شود

وی ادامه داد: ابعاد فنی، سیاسی و حقوقی همه در حال حاضر در مذاکرات مطرح هستند و در رابطه با آنها گفت‌وگو انجام می‌شود. به هر حال در کنار گفت‌وگوهای فنی، در حوزه سیاسی هم بحث تحریم‌ها یکی از جدی‌ترین بحث‌هایی است که در حال حاضر در مذاکرات بر سر آن گفت‌وگو می‌شود.

افخم با تأکید بر این‌که جمهوری اسلامی ایران از ابتدای مذاکرات تا امروز خواهان رفع کامل تحریم‌ها شده است، افزود: در این زمینه با شفافیت و صراحت دیدگاه‌های خود را مطرح کرده‌ایم. بنابراین در این دور هم این موضوع به عنوان یکی از محورهای مذاکرات که آقای ظریف هم بر آن تصریح و تأکید داشته‌اند مطرح است.

باید صبور بود

وی ادامه داد: در حال حاضر هم گفت‌وگوها ادامه دارد و باید صبور بود و همزمان و همراه با ‌آن پیش برویم. قضاوت در رابطه با این‌که چه میزان پیشرفت گرفته و یا مذاکرات به چه صورت است را موکول کنیم به روندی که اخبار آن منتشر خواهد شد.

نتانیاهو در گرداب اشتباهاتش گرفتار شده است

افخم در واکنش به اظهارات نتانیاهو در کنگره گفت: نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی هیچ حرف تازه‌ای نداشت و در گرداب اشتباهات و افراط‌گری خودش گرفتار شده است.

افخم در پاسخ به این که آیا ایران برای راه حل سیاسی مشکل یمن با کشورهای همسایه‌ آن از جمله عربستان سعودی مذاکره‌ای انجام داده و پاسخ ایران به این که آمریکا اعلام کرده خواستار تعلیق تمام فعالیت‌های هسته‌ای ایران تا ده سال آینده است چیست؟ گفت: از آنجا که مذاکرات در جریان است و ما قرار نیست بند بند توافق کنیم بلکه قرار است همه‌ی موضوعات در یک توافق جامع قرار بگیرد بهتر است اجازه بدهیم مذاکرات انجام شود و گمانه‌زنی نکنیم.

وی ادامه داد: همه‌ موضوعات که مشخص شد آن وقت در رابطه با جزئیات مذاکرات و ابعاد آن نیز اظهار نظر می‌کنیم. در رابطه با طول دوره‌ توافق نیز دیدگاههایی مطرح است و جمهوری اسلامی نیز دیدگاه‌های خود را مطرح و 1+5 نیز نظرات خودش را عنوان کرده است. ولی الان این موضوع در حال مذاکره است و به همین دلیل در رابطه با آن اظهار نظر نمی‌کنم چون همکاران ما بر روی آن کار می‌کنند.

با دخالت خارجی در یمن مخالفیم

سخنگوی وزارت خارجه‌ کشورمان با بیان این که ما با دخالت خارجی در یمن مخالف هستیم تاکید کرد : ما اعلام کردیم که باید یک راه حل درونی و گفت‌و‌گویی در بین گروههای یمنی صورت بگیرد. همچنین توافق گروه‌های یمنی تضمین کننده‌ راه حل پایدار در این کشور است.

وی ادامه داد:‌ کشورهای منطقه هم به دور از دخالت کمک کنند تا گفت‌وگوها در یمن شکل بگیرد و از این گفت‌وگوها حمایت کنند زیرا حمایت کشورهای منطقه و همسایه نیز تضمین کننده ثمربخش بودن گفت‌وگوهای گروه‌های مذاکره کننده است که بتوانند بر پایه‌ نیروی داخلی اختلافات داخلی خود را حل کنند.

افخم گفت: دخالت کشورهای خارجی هیچ کمکی به حل مسائل یمن نمی‌کند بلکه مشکلات را پیچیده‌تر می‌کند. همچنین امکان دارد تهدیدات جدیدی را در این کشور ایجاد کند. بنابراین باید با حساسیت به مسائل نگاه شود و همه کشورها هم مسئولانه عمل کنند. همچنین از گفت‌وگوهای مردم یمن نیز حمایت کنند تا مسیر تفاهم و شکل‌گیری روند سیاسی در یمن ایجاد شود.

توافق در یک مرحله انجام می‌شود

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که توافق بخش‌های مختلفی دارد و آیا پیشنهاد ظریف به این معناست که توافق کلی در سایر حوزه‌ها غیر از تحریم‌ها تا الان حاصل شده و تنها بحثی که الان در مذکرات مطرح است بحث تحریم‌ها است خاطر نشان کرد:‌ برای آنکه مجددا دوستان به اشتباه قبل دچار نشوند، می‌گویم توافق در یک مرحله انجام می‌شود و همه موضوعات در آن مورد توافق قرار می‌گیرند . بنابراین نه کلی و جزیی می‌گوییم و نه چیز دیگر .

افخم تاکید کرد: همه‌ی موضوعاتی که مورد گفت‌وگو است در بخش‌های مختلف غنی‌سازی، فعالیت سایت‌ها ، توسعه و تحریم است و همگی به وسیله‌ مذاکره‌کنندگان در دستور کار و گفت‌وگو است. همچنین ابعادفنی و حقوقی هم مورد مذاکره است. علاوه بر این در رابطه با موضوعات سیاسی نیز گفت‌وگوها دنبال می‌شود .

سخنگوی وزیر خارجه‌ کشورمان تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است که خواهان رفع همه تحریم‌ها هستیم و در این بخش موضع ایران صریح و روشن است و رئیس جمهور آقای ظریف و همه مسئولان کشور بر روی آن تصریح دارند باید طرفهای مذاکره کننده نیز این موضوع را مورد توجه قرار بدهند.

هیچ توافقی شکل نمی‌گیرد مگر آنکه همه موضوعات مورد توافق قرار بگیرد

وی ادامه داد: تاکید ایران بر روی این مواضع حاکی از اعلام آمادگی ما بود اگر این خواست صریح ما شکل بگیرد در اولین زمان توافق شدنی است و هیچ توافقی شکل نمی‌گیرد مگر آنکه همه موضوعات مورد توافق قرار بگیرد.

کشورهای همسایه باید از طریق حسن نیت و دوستی کمک کنند که مشکلات منطقه حل شود

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره آن‌چه ابراز خوشحالی برخی از محافل در داخل ایران از فوت پادشاه عربستان عنوان شد، گفت: به طور کلی مواضع کشورهای همسایه باید نسبت به یکدیگر دوستانه و توام با حسن نیت باشد که مسئولان ما هم در این باره توضیحات مبسوطی داده‌اند.

وی ادامه داد: فکر می‌کنم پافشاری دوستان در پیگیری موضوعی که توضیحاتی در این باره داده شده خیلی فایده ندارد. به هر حال در دوره‌های مختلف اظهارنظرهای متقابلی انجام گرفت. در کل کشورهای همسایه باید از طریق حسن نیت و دوستی کمک کنند که مشکلات منطقه حل شود.

افخم در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه چرا جزئیات مذاکرات در رسانه‌های خارجی هر ازگاهی منتشر می‌شود اما به رسانه‌های ایرانی هیچ جزئیاتی ارائه نمی‌شود، گفت: چند ماه گذشته در اولین دوره‌های مذاکرات این روش از سوی برخی نشریات و محافل وابسته به طرف‌های مذاکره انجام می‌گرفت. ما اعلام کردیم که از طریق رسانه مذاکره نمی‌کنیم. این پاسخ تنها به سوال آنها نبود بلکه این روش مذاکراتی ما بود چرا که این گزارش‌های نشریات خارجی را تایید نمی‌کنیم و انجام چیزی که آن را تایید نمی‌کنیم درست نیست.

روش مذاکراتی ما این است که از طریق رسانه مذاکره نمی‌کنیم

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان با بیان اینکه موضوعات مختلف در حال مذاکره است، گفت: گمانه‌زنی برخی نشریات خارجی می‌تواند اهداف مختلفی از جمله شایعه‌پراکنی، فشار خبری و تحلیلی در جهت ایجاد انحراف در مسیر مذاکرات باشد. به هر حال افراطیون و گروه‌های تندرو و رادیکال وجود دارند که نه تنها با مذاکره مخالفند بلکه با هرگونه توافقی نیز مخالف هستند. بر همین اساس در تمام حوزه‌ها فعالیت می‌کنند. دوستان متوجه باشند که اهداف آنها صرفا روشنگری افکار عمومی نیست بلکه اهداف دیگری را دنبال می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه روش مذاکراتی ما این است که از طریق رسانه مذاکره نمی‌کنیم، گفت: فکر می‌کنم دوستان هر از گاهی در این باره نقدهایی به وزارت خارجه دارند اما ما اطلاعات غلط ندادیم که منبع پردازش باشد و بر اساس آن بخواهیم افکار عمومی و رسانه‌های خارجی را تحت‌الشعاع قرارد هیم. امیدوارم شما نیز برخی جزئیات و رقم‌های منتشر شده از سوی نشریات که مورد تایید نیست را اهمیت ندهید.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره‌ی عادی شدن فعالیت‌های هسته‌ای ایران در چارچوب توافق احتمالی جامع گفت: به طور طبیعی باید روابط و موضوع ایران در آژانس ناشی از توافق جامع عادی شود. ما عضو ان‌پی‌تی هستیم و می‌خواهیم از همه حقوق خود برخوردار شویم.

از ابتدای تحرکات گروههای تروریستی در عراق، ایران حضور مستشاری داشته است

افخم در پاسخ به خبرنگار دیگری که از وی درباره‌ حضور فرمانده سپاه قدس در عملیات‌های آزادسازی شهرهای عراق پرسید گفت: از ابتدای تحرکات گروههای تروریستی در عراق ایران حضور مستشاری داشته است و به دولت عراق برای غلبه بر گروههای تروریستی کمک کردند. در همین چارچوب شاهد قدردانی و اعلام نظر مسئولان عراقی در دولت قبل و کنونی بغداد هستیم.

وی گفت: ایران مسئولانه برای عبور از بحران تروریسم در ابعادی که امکان کمک وجود داشته باشد همکاری می‌کند و عمده این همکاری‌ها مستشاری بوده است.

وی ادامه داد:‌ مردم، ارتش و تمامی اقوام مختلف عراق موفق شدند تا تروریست‌ها را از شهرهایشان عقب برانند و این پیروزی را به مردم و دولت عراق تبریک می‌گوییم.

اولویت ما همکاری با همسایگان بوده است

سخنگوی وزارت خارجه در رابطه با نفوذ رو به گسترش ایران در منطقه و تاثیر آن در مذاکرات هسته‌ای گفت: موضوع نفوذ ایران یک پارامتر خاص و مجزا نیست و ایران نفوذ معنوی در منطقه دارد و قدرت موثر و مهم منطقه است و بنا دارد از وزن و جایگاه خود برای ثبات و امنیت منطقه استفاده کند. اظهارنظرها و گزارش‌هایی که مخالف صلح و امنیت منطقه هستند تلاش دارند اخبار منفی درباره‌ نقش ایران منتشر کنند در حالی که ایران در دهه‌های گذشته نشان داده است مسئولانه در منطقه برخورد کرده و اولویت ما همکاری با همسایگان بوده است. نفوذ ایران یک واقعیت است و اگر درست به آن نگاه شود می‌تواند در موضوعات مختلف تعیین‌کننده باشد.

تلاش می‌شود تا پایان ماه مارس گفت‌وگوها به نقطه‌ روشنی برسد

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که برخی از مقامات ایران ضرب‌الاجل 11 فروردین را برای رسیدن به یک چارچوب مشخص میان ایران و 1+5 بیان می‌کنند نظر شما در این رابطه چیست؟ گفت: همان طور که می‌دانید تمدید مذاکرات تا پایان ماه ژوئن (9 تیر ماه) تمدید شده است. در حال حاضر تلاش می شود تا پایان ماه مارس گفت‌وگوها به نقطه‌ روشنی برسد اما تمدید گفت‌وگوها تا پایان ماه ژوئن به قوت خود باقی است.

آزادسازی موصل این پیام را به سایر مناطق می‌دهد که تروریسم ماندنی نیست

افخم در رابطه با آزادسازی شهر موصل گفت: امیدوارم دولت عراق در برنامه‌ای که برای رهایی از تروریسم در پیش گرفته موفق شود. آزادسازی موصل این پیام را به سایر مناطق می‌دهد که تروریسم ماندنی نیست و همه مناطق عراق باید در مقابل این پدیده ایستادگی کند.

امیدواریم مصر با تصمیمات درباره حماس برای رژیم صهیونیستی فرصت‌سازی نکند

افخم در رابطه با حکم دادگاهی در مصر که حماس را تروریست اعلام کرده است گفت: حماس جنبش مقاومت مردمی است که در برابر رژیم صهیونیستی مقاومت می‌کند و مشی آن روشن و صریح است و امیدواریم مسئولان مصری اختلافات سیاسی را از طریق گفت‌وگو حل و فصل کنند و با چنین تصمیماتی برای رژیم صهیونیستی فرصت‌سازی نکنند. اگر این برداشت شود که کشوری اسلامی درصدد تضعیف یک جنبش مردمی اسلامی است قطعا رژیم صهیونیستی از آن سوء استفاده می‌کند.

برای ما ارزیابی‌های نتانیاهو مهم نیست

افخم در پاسخ به ایسنا مبنی بر این که پس از مذاکرات وین برخی زیاده‌خواهی‌ها از سوی هیات آمریکایی در مذاکرات هسته‌ای در رابطه با مسائل منطقه‌ای و نفوذ ایران مطرح شده است همچنین نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در کنگره اعلام کرد که توافق خوب با ایران توافقی است که ضمن از بین بردن زیرساخت‌های هسته‌ای ایران به تغییر رفتار ایران در منطقه بیانجامد آیا به طور مشخص مسائل منطقه و نقش و نفوذ ایران در مذاکرات هسته‌ای مورد بحث است؟ گفت: برای ما ارزیابی‌های نتانیاهو مهم نیست و از این بابت نگرانی وجود ندارد. ایران بر اساس منافع ملت خود مذاکرات را پیش می‌برد و هر توافقی باید برای ما خوب باشد و توافقی خوب است که تمامی حقوق‌مان را لحاظ کند.

مذاکرات دو جانبه میان ایران و آمریکا در چارچوب مسائل هسته‌ای است

وی تاکید کرد: مذاکرات میان ایران و 1+5 و مذاکرات دو جانبه میان ایران و آمریکا در چارچوب مسائل هسته‌ای است و ایران این موضوع را از ابتدا به طور صریح اعلام کرده است و تا پایان کار هم این مسیر دنبال می‌شود و خوشبختانه طرف مقابل هم این شکل از کار را پذیرفته است هر چند در مقاطعی تلاش شد تا موضوعات دیگر وارد بحث شود.

سخنگوی وزارت خارجه ورود هرگونه مباحث غیر از موضوع هسته‌ای در مذاکرات میان ایران و 1+5 را رد کرد و گفت: مذاکرات فقط در چارچوب موضوع هسته‌ای است و ما همواره تلاش داشتیم هیچ بحث دیگری وارد نشود.

در حال تنظیم زمان‌بندی جدید سفر رئیس‌جمهور افغانستان به ایران هستیم

وی همچنین در رابطه با تاخیر سفر رئیس‌جمهور افغانستان به ایران ضمن تسلیت به مردم و دولت این کشور به خاطر تلفات انسانی ناشی از حادثه‌ بهمن گفت: این سفر قرار بود در زمان مشخص خود انجام شود اما به خاطر این مساله در زمان دیگری انجام می‌شود و اکنون در حال تنظیم یک زمان‌بندی جدید هستیم.

با عملیاتی شدن تفاهمنامه هوایی میان ایران و یمن کمک‌های غذایی و دارویی به این کشور ارسال شد

وی در رابطه با سفر یک هیات یمنی به ایران و اولین پرواز مستقیم میان تهران و صنعا گفت: ارسال کمک‌های غذایی و دارویی پیش از این برای کمک به مردم یمن درخواست شده بود و با عملیاتی شدن تفاهمنامه هوایی میان ایران و یمن بخشی از این کار انجام شد و یک هیات یمنی که اکثر آنها را تجار این کشور شامل می‌شود به ایران آمدند و بخشی از برنامه‌ آنها هماهنگی لازم و گفت‌وگو در رابطه با ارسال کمکهای غذایی و دارویی بیشتر به یمن است.

وی گفت: ایران خود را مکلف می‌داند که کمک‌های بشردوستانه به کشورهای مختلف داشته باشد و در اولین مرحله از اجرای تفاهم هوایی این اقدام صورت گرفت.

باید با ملت ایران با زبان تکریم صحبت کرد

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشور در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر این که آقای روحانی اعلام کردند خواهان لغو کامل تحریم‌ها علیه ایران هستند این درخواست با توافقی که قرار است طی حداقل 10 سال اجرایی شود چه همخوانی دارد گفت: موضوع لغو کامل تحریم‌ها از ابتدای مذاکرات مطرح شده است و بر همین اساس هم تا الان پیش رفتیم. در حال حاضر همه مسائل در مذاکرات مورد بحث است و نمی‌توانم گمانه‌زنی و یا اخباری را در اختیارتان قرار دهم. همان طور که آقای ظریف هم بارها اعلام کرده‌اند هیچ توافقی حاصل نمی‌شود مگر این که درباره‌ همه چیز توافق کرده باشیم. ما همواره اعلام کردیم مخالف زیاده‌خواهی‌ها هستیم و باید با ملت ایران با زبان تکریم صحبت کرد چراکه این روند را در چارچوب صلح و امنیت منطقه می‌دانیم. برنامه‌ هسته‌ای ایران صلح آمیز است و گزارش‌های آژانس این را تایید می‌کند. معتقدم نباید با طرح برخی از مسائل به بزرگ‌نمایی موضوعات بیش از پیش بپردازیم.

هیات یمنی که به ایران آمدند شامل برخی از مسئولان رسمی یمن هستند

وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری که از وی پرسید آیا قراردادهای دیگری با هیات یمنی که به ایران آمدند امضا خواهد شد گفت: هیات یمنی که به ایران آمدند شامل برخی از مسئولان رسمی یمن هستند اما عمده‌ی آنها تجار و فعالان اقتصادی بخش خصوصی‌اند و هنوز از این که توافق جدیدی صورت گرفته باشد اطلاعی ندارم اما گفت‌وگوها به ویژه در رابطه با موضوعات بشردوستانه به ویژه غذا و دارو در حال انجام است.

در تلاشیم تا تعاملات کنسولی با عربستان در مسیر عادی خود انجام شود

افخم در پاسخ به سوال دیگری درباره کارشکنی عربستان در صدور ویزا برای ایرانیان گفت: در این رابطه با کاردار صحبت شده است و آنها اعلام کردند برخی از مسائل پشتیبانی و فنی مطرح است ما هم اعلام کردیم که آمادگی همکاری در این زمینه داریم بنابراین تلاش است تا تعاملات کنسولی در مسیر عادی خود انجام شود.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره‌ی عادی شدن فعالیت‌های هسته‌ای ایران در چارچوب توافق احتمالی جامع گفت: به طور طبیعی باید روابط و موضوع ایران در آژانس ناشی از توافق جامع عادی شود. ما عضو ان‌پی‌تی هستیم و می‌خواهیم از همه حقوق خود برخوردار شویم.

از ابتدای تحرکات گروه‌های تروریستی در عراق، ایران حضور مستشاری داشته است

افخم در پاسخ به خبرنگار دیگری که از وی درباره‌ حضور فرمانده سپاه قدس در عملیات‌های آزادسازی شهرهای عراق پرسید گفت: از ابتدای تحرکات گروههای تروریستی در عراق ایران حضور مستشاری داشته است و به دولت عراق برای غلبه بر گروههای تروریستی کمک کردند. در همین چارچوب شاهد قدردانی و اعلام نظر مسئولان عراقی در دولت قبل و کنونی بغداد هستیم.

وی گفت: ایران مسئولانه برای عبور از بحران تروریسم در ابعادی که امکان کمک وجود داشته باشد همکاری می‌کند و عمده این همکاری‌ها مستشاری بوده است.

وی ادامه داد:‌ مردم، ارتش و تمامی اقوام مختلف عراق موفق شدند تا تروریست‌ها را از شهرهایشان عقب برانند و این پیروزی را به مردم و دولت عراق تبریک می‌گوییم.

اولویت ما همکاری با همسایگان بوده است

سخنگوی وزارت خارجه در رابطه با نفوذ رو به گسترش ایران در منطقه و تاثیر آن در مذاکرات هسته‌ای گفت: موضوع نفوذ ایران یک پارامتر خاص و مجزا نیست و ایران نفوذ معنوی در منطقه دارد و قدرت موثر و مهم منطقه است و بنا دارد از وزن و جایگاه خود برای ثبات و امنیت منطقه استفاده کند. اظهارنظرها و گزارش‌هایی که مخالف صلح و امنیت منطقه هستند تلاش دارند اخبار منفی درباره‌ نقش ایران منتشر کنند در حالی که ایران در دهه‌های گذشته نشان داده است مسئولانه در منطقه برخورد کرده و اولویت ما همکاری با همسایگان بوده است. نفوذ ایران یک واقعیت است و اگر درست به آن نگاه شود می‌تواند در موضوعات مختلف تعیین‌کننده باشد.

تلاش می‌شود تا پایان ماه مارس گفت‌وگوها به نقطه‌ روشنی برسد

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که برخی از مقامات ایران ضرب‌الاجل 11 فروردین را برای رسیدن به یک چارچوب مشخص میان ایران و 1+5 بیان می‌کنند نظر شما در این رابطه چیست؟ گفت: همان طور که می‌دانید تمدید مذاکرات تا پایان ماه ژوئن (9 تیر ماه) تمدید شده است. در حال حاضر تلاش می شود تا پایان ماه مارس گفت‌وگوها به نقطه‌ روشنی برسد اما تمدید گفت‌وگوها تا پایان ماه ژوئن به قوت خود باقی است.

آزادسازی موصل این پیام را به سایر مناطق می‌دهد که تروریسم ماندنی نیست

افخم در رابطه با آزادسازی شهر موصل گفت: امیدوارم دولت عراق در برنامه‌ای که برای رهایی از تروریسم در پیش گرفته موفق شود. آزادسازی موصل این پیام را به سایر مناطق می‌دهد که تروریسم ماندنی نیست و همه مناطق عراق باید در مقابل این پدیده ایستادگی کند.

امیدواریم مصر با تصمیمات درباره حماس برای رژیم صهیونیستی فرصت‌سازی نکند

افخم در رابطه با حکم دادگاهی در مصر که حماس را تروریست اعلام کرده است گفت: حماس جنبش مقاومت مردمی است که در برابر رژیم صهیونیستی مقاومت می‌کند و مشی آن روشن و صریح است و امیدواریم مسئولان مصری اختلافات سیاسی را از طریق گفت‌وگو حل و فصل کنند و با چنین تصمیماتی برای رژیم صهیونیستی فرصت‌سازی نکنند. اگر این برداشت شود که کشوری اسلامی درصدد تضعیف یک جنبش مردمی اسلامی است قطعا رژیم صهیونیستی از آن سوء استفاده می‌کند.

سخنان نتانیاهو تکرار دروغ‌پردازی‌ها بود
نتانیاهو به شعور جامعه‌ بین‌الملل احترام بگذارد

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به خبرنگاری که موضع و واکنش جمهوری اسلامی به سخنان نخست وزیر رژیم صهیونیستی را کم رنگ و سرد توصیف کرد گفت: سخنان نتانیاهو تکرار دروغ پردازی‌ها بود و این بار اول نیست و در دهه‌های مختلف خصومت این رژیم با ملت ایران روشن بوده و امروز در صحنه‌ی بین‌الملل جنایات رژیم صهیونیستی افشا شده است. این رژیم به خاطر جنایات مکررش علیه فلسطینی‌ها و نقض حقوق بشر و کشتن کودکان و زنان پیش از هر زمان دیگری در انزوا است و این جنایات با سخنرانی و سفر به این سو و آن سو از بین نمی‌رود. بهتر است نخست وزیر رژیم صهیونیستی به شعور جامعه‌ بین‌الملل احترام بگذارد و دست از دروغ پراکنی علیه ملت و دولت ایران بردارد.

افخم همچنین در رابطه با احتمال دیدار وزیران خارجه ایران و 1+5 در مذاکرات این هفته گفت: معاونان وزیران خارجه ایران و 1+5 روز پنج شنبه با یکدیگر دیدار می‌کنند اما در رابطه با دیدار احتمالی وزیران خارجه خبری ندارم.

وی همچنین در رابطه با برخی اخبار مبنی بر برکناری وزیر خارجه عربستان گفت: مسئولان سعودی این خبرها را تایید نکردند و در عین حال روابط ایران و عربستان قدیمی است و در مسیر خوبی جریان دارد و امیدواریم علاوه بر حوزه‌های دو جانبه در مسائل منطقه‌ای بتوانیم با یکدیگر همکاری کنیم.

سفیر جدید عربستان به ایران معرفی شده است

وی همچنین در رابطه با آخرین وضعیت معرفی سفیر عربستان در تهران گفت: کاردار این کشور در تهران است و سفیر جدید معرفی شده است و در حال انجام پروسه‌ کاری و اداری‌اش قرار دارد. به محض انجام امور مربوطه اطلاع رسانی می‌شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سئوالی در خصوص برگزاری جشن نوروز در بین کشورهای حوزه نوروز اظهار داشت : مجاری ذی‌ربط موضوع را دنبال می‌کنند. اطلاع دقیقی از این که در سال جاری این برنامه برگزار خواهد شد یا خیر نداریم .

تکرار موارد ادعایی و بی‌اساس درخصوص نقض حقوق بشر در ایران مایه تاسف است

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سئوالی در خصوص انتشار گزارش سالانه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر ایران گفت : تکرار موارد ادعایی و بی اساس درخصوص نقض حقوق بشر در ایران مایه تاسف است . متاسفانه در این گزارش عبارات کلی و مبهم که القاکننده مفاهیم منفی، غیر مبنایی و جانبدارانه است به کار برده شده و این گزارش جایگاه بی طرفانه سازمان ملل را مخدوش می‌کند . جای شگفتی است که در این گزارش هیچ گونه اشاره‌ای به تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه علیه شهروندان ایران نشده است.

واکنش تاجزاده به ادعای محمد یزدی: حرام‌خواری‌های گسترده را رها کرده‌اید و می‌گویید موسیقی حرام است؟

Posted: 04 Mar 2015 12:56 AM PST

جرس: زندانی سیاسی مصطفی تاجزاده به ادعای اخیر دبیر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم مبنی بر حرام بودن موسیقی واکنش نشان داد و از او پرسید وقتی امام خمینی و رهبری فعلی، تک خوانی زنان را حرام نمی دانند، آیا آیت الله یزدی این دو رهبر نظام را مرجع نمی داند؟!

 

به گزارش کلمه، در نامه این زندانی سیاسی خطاب به یزدی، با اشاره به اینکه “تهدید شما موجب تحریک بیشتر جریان خوارج مسلک و ضد فرهنگ و هنر می شود”، از اینکه تکفیری های شیعه در ایران نیز همانند خوارج مسلکان سنی و طالبان و القاعده و داعش و بوکوحرام، چهره ای زشت، قرون وسطایی، خشن و عقب مانده از اسلام ارائه می کنند، ابراز تاسف کرد و نوشت:

 

متن نامه تاجزاده به آیت الله یزدی بدین شرح است:

به نام خدا

جناب آیة الله محمد یزدی

با سلام و احترام

در روزنامه شرق به نقل از جنابعالی خواندم که فرموده بودید: «آقای وزیر ارشاد! به معاونت موسیقی تان تذکر بدهید موسیقی حرام است. تک خوانی زن بدون تردید حرام است.همه مراجع مخالف هستد حتی هم خوانی هایی که در بین آن تک خوانی زن باشد هم حرام است. ترویج موسیقی اصولا حرام است… اگربه وظیفه تان عمل نکردید منتظر مخالفت باشید.» (شرق ۲۱/۱۱)

در این باب تذکر چند نکته را به شما لازم دیدم:

۱- اگر موسیقی حرام است چرا میان خوانندگان زن و مرد تفاوت قائل می شوید و اولی را عملا مجاز و دومی را حرام می خوانید؟! حتی متعرض هم خوانی نمی شوید اگر در بین آن تک خوان زن نباشد. برای روشن شدن تعارض گفتارتان یک حرام دیگر را جای موسیقی می گذارم تا ببینید چگونه اظهارنظر فرموده اید: « آقای وزیر! به معاون مشروبات الکلی خود تذکر دهید مشروب حرام است. شرب خمر زن بدون تردید حرام است حتی نوشیدن مشترک که در این بین زن به تنهایی پیمانه ای سرکشد، آن هم حرام است. ترویج شراب هم حرام است.» به راستی از این سخن سست تر می توان به زبان آورد؟!

۲- طبق فتوای بنیان گذار نظام و نیز رهبر کنونی نه تنها موسیقی که تک خوانی زن نیز حرام نیست. پس چرا می گویید همه مراجع مخالفند؟ آیا آن دو را مرجع نمی دانید یا معتقدید که آنان برای اسکات خصم و جلوگیری از سوء استفاده دشمنان حکم به حلیت موسیقی داده اند؟

۳- با توضیحات آقای علی جنتی معلوم شد که تذکر شما بلاموضوع و برپایه اطلاعات کذبی داده شد که بولتن های تکفیری در اختیارتان گذاشته بودند. آیا کار دشواری بود که قبل از تهدید موضوع را تلفنی از وزیر ارشاد جویا می شدید تا اینقدر زود تحریک و عصبانی نشوید؟

۴- سال هاست که کنسرت های ویژه بانوان برگزار می شود. حساسیت غیرعادی نشان دادن به نوار تک خوانی زنان چه معنایی دارد؟ بفرمایید مقلد رهبر فقید یا رهبر کنونی اگر علاقه مند به شنیدن آهنگ های این کنسرت ها باشد، چگونه می تواند آن را تهیه کند؟ آیا نمی دانید که به یمن ممنوعیت های موجود، بازار موسیقی در انحصار نوارهای غیرمجاز آن سوی مرزها قرار گرفته است؟ بنابر نظر شما انتخاب زنان ایرانی دوستدار موسیقی، نوارهای مجاز مردان است یا نوارهای غیرمجاز زنانی که از شبکه های ماهواره ای پخش می شود؟ هم چنان که نتیجه عدم نمایش سازهای ایرانی در صدا و سیما، منجر به ترویج سازهای غیرایرانی و عمدتا غربی شده است.

۵- برای نسل جوان چگونه می توانید این دوگانگی را توضیح دهید که کنسرت موسیقی زنان مجاز است اما پخش نوارهای آن حرام؟ به علاوه چگونه قادر به تبیین این تضاد هستید که باوجود حرام خواری گسترده از یکسو و مشکلات و کمبودهای عدیده از سوی دیگر به موسیقی چسبیده اید و حرمت آن را به رخ می کشید؟

۶- من نگران مقابله نظری و عملی امثال جنابعالی با موسیقی نیستم چرا که به تجربه ثابت شده این تلاش ها به شکست می انجامد. مگر در ۳۵ سال گذشته هرچه بیشتر در این جهت کوشیده اید کمتر نتیجه نگرفته اید؟ البته تهدید شما موجب تحریک بیشتر جریان خوارج مسلک و ضد فرهنگ و هنر می شود که یکی از وظایف مهم خود را پس از اسقرار دولت جدید، مقابله با موسیقی تعریف کرده اند و می کوشند به ویژه زنان را چه به عنوان خواننده و چه به منزله نوازندگان انواع سازها از این عرصه حذف کنند. آخرین ابتکارشان نیز قطع صدای میکروفن دو هم خوان زن در حین اجرای برنامه بود. این تلاش ها مذبوحانه است و دیر یا زود با مخالفت قاطع افکار عمومی پایان خواهد یافت.

۷- آن چه مرا متأثر و متأسف می سازد آن است که در دوره ای که خوارج مسلکان سنی از طالبان و القاعده تا داعش و بوکوحرام، چهره زشت، قرون وسطایی، خشن و عقب مانده از اسلام تصویر کرده اند، در ایران نیز کسانی بی توجه به تبعات منفی رفتار و گفتارشان در همین مسیر حرکت می کنند و بهانه به دست بدخواهان اسلام و تشیع و ایران می دهند. برای مثال در همین چند ماه گذشته علاوه بر تعرض های عملی به کنسرت ها، آقای مصباح گله کرد که چرا ساز و تنبور را موسیقی می خوانند و آن را جزء فرهنگ می شمارند و آقای سید احمد خاتمی گفت چون بچه هیئتی ها و سینه زنان به کنسرت موسیقی نمی روند برپایی آن ها لازم نیست. رئیس کمیسیون مجلس اصول گرا نیز اعلام کرد گسترش کنسرت های موسیقی در سراسر کشور بسترساز فساد است و شهرداری تهران هم به آموزش موسیقی در فرهنگ سراها خاتمه داد. نمی دانم در ماه های آینده برنامه تکفیری ها در مقابله با موسیقی چه خواهد بود اما امیدوارم شخص شما با درک شرایط و با دوراندیشی و همه جانبه نگری در امور فرهنگی اظهارنظر فرمایید.

با احترام

سید مصطفی تاجزاده

زندان اوین

اسفندماه ۹۳

مذاکره ظریف و کری/دیدار دوجانبه صالحی و مونیز

Posted: 04 Mar 2015 12:52 AM PST

جرس: چهارمین دور مذاکرات ایران و آمریکا به سرپرستی محمدجواد ظریف و جان کری امروز برگزار می‌شود.

 

به گزارش ایسنا، وزیران امور خارجه ایران و آمریکا طی سه روز گذشته سه دور مذاکره و در حدود 10 ساعت مذاکرات فشرده دوجانبه با حضور مقامات فنی انرژی هسته‌ای دو کشور و معاونان وزیران خارجه برگزار کردند.

تاکنون از جزئیات و روند پیشرفت در این مذاکرات خبری منتشر نشده است. همچنین در طی سه روز گذشته مقامات عالی فنی دو کشور به طور دوجانبه با یکدیگر گفت‌وگو کردند. در همین چارجوب صبح روز سه‌شنبه نیز علی‌اکبر صالحی و ارنست مونیز با یکدیگر به طور دوجانبه دیدار می‌کنند.

مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 در هفته‌های پایانی منتهی به پایان مارس با فشردگی بیشتری صورت می‌گیرد.

در عین حال بر اساس گفته‌های باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا مشخص شده است که مدت زمان توافق احتمالی جامع میان ایران و 1+5 به احتمال قوی یک دوره 10ساله خواهد بود. این مهمترین و رسمی‌ترین بخش از مذاکرات است که تاکنون منتشر شده است.

مذاکرات هسته‌ای در حالی در مونترو سوئیس در حال برگزاری است که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سخنانی در کنگره آمریکا هرگونه توافق با ایران را بد توصیف کرد و از آمریکا خواست که چنین توافقی را با ایران امضا نکند.

نتانیاهو توافقی را با ایران خوب دانست که به واسطه آن رفتار ایران در منطقه و نیز در قبال آنچه نگرانی‌های کشورهای همسایه ایران می‌خواند تغییر کند.

وی همچنین با هرگونه رفع محدودیت‌ها علیه ایران مخالفت کرد.

در عین حال باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا پس از سخنان نتانیاهو در واکنش به اظهارات وی گفت: نخست‌وزیر اسرائیل حرف جدیدی نزده است و تنها راه برای حل و فصل موضوع هسته‌ای مذاکره است.

انجمن اسلامی جامعۀ پزشکی ایران: دولت هنوز بر زخم و رنج حصر و زندان‌ها مرهمی نگذاشته‌است

Posted: 04 Mar 2015 12:29 AM PST

جرس: انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران در بیانیه پایانی بیست و یکمین مجمع عمومی خود با انتقاد از فضا و شرایط موجود در کشور بیان داشت: عوامفریبی، قانون­گریزی، رانت­خواری و فساد، بازی با باورهای اعتقادی و دینی مردم، خود محوری در اداره کشور و به سخره گرفتن حاصل اندیشه بشر و نخبگان علمی و فرهنگی کشور شایسته این ملت و کشور نبوده و نیست.

 

این تشکل اصلاح طلب همچنین با انتقاد از تداوم حصر رهبران جنبش سبز خاطرنشان کرد: تردیدی نیست که نگهداشتن این عزیزان در حصر و زندان در حالی که هیچ نگرانی قابل تصوری حتی از جانب اصولگرایان بر آزادی آنها مترتب نیست به منظور ایجاد دلسردی در حامیان دولت و رئیس جمهور محترم است تا آنان را از پشتوانه­ های مردمی خود محروم سازند و به همین دلیل است که ما به خود اجازه نمی ­دهیم که این گلایه­ ها به نقار و نا امیدی بیانجامد. ما پیام محصوران و زندانیان سیاسی را دریافته­ ایم که نمی­ خواهند حصر و زندان آنها وسیله ­ای برای سرخوردگی و یأس مردم باشد، یاد آنان از ذهن ما زدوده نمی­شود و راه آنان پیش پای ماست. مقاومت و ایستادگی این عزیزان الهام بخش استواری ما در مسیری است که با آنان آغاز کرده­ ایم.

 

به گزارش شبکه های اجتماعی، متن کامل بیانیه انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران به شرح زیر است:

به نام خدا

جمهوری اسلامی ایران به عنوان بزرگترین دستاورد انقلاب مردمی سال ۵۷ در حالی سی و هفتمین سال عمر خویش را سپری می­کند که پس از دوره های های جنگ، سازندگی و اصلاحات اکنون و پس از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید همچنان گرفتار میراث باقیمانده از ۸ سال مدیریت قهقرایی دولت احمدی نژاد است. دولتی که در آن دستاوردهای دولت های پیشین با کژاندیشی، بد رأیی، توهم و عوامفریبی ضایع گردید و فرصت های استثنایی با بی توجهی به تباهی کشیده شد. در آن هشت سال در آمد فروش نفت بالغ بر ۸۳۰ میلیارد دلار شد که از مجموع درآمد نفت از ابتدای اکتشاف تا سال ۸۴ بیشتر بود. نه تنها این درآمد افسانه ای در آن هشت سال صرف آبادانی کشور نشد و تباه گردید بلکه سرمایه معنوی و اجتماعی ملی که ثمره مجاهدت­های خالصانه ملت و رهبران سیاسی و مذهبی در پیش و پس از انقلاب و حاصل خون شهدای انقلاب و دفاع مقدس بود نیز ضایع گردید. حاکمیت یک دست جناح راست، و به ادعای خودشان اصولگرا بر هر سه قوه کشور و علاوه بر آن در اختیار داشتن تمام ظرفیت تبلیغاتی صدا و سیما و توان پشتیبانی و سازماندهی نیروهای نظامی و انتظامی در آن دوره آزمونی تمام و کمال برای آن تفکر و رویکرد سیاسی بود که امام امت(ره) در مورد آنان فرموده بودند که حتی یک نانوایی را نیز نمی­توانند اداره کنند.

ملتی که برای سرنگونی نظام شاهنشاهی پهلوی در دوران انقلاب و پس از آن برای حفظ کیان و تمامیت ارضی کشور در دوران جنگ همه گونه سختی را تحمل کرده و خون بهترین فرزندان خود را نثار کرده است و به تعبیر امام راحل حتی در صدر اسلام نیز نمونه آن را نمی­توان یافت شایسته خدمت مسئولینی بوده و هست که قدر آنها را بشناسند و حکومت را موهبتی الهی جهت خدمتگزاری بدانند و نه فرصتی برای انباشتن ثروت.

عوامفریبی، قانون­گریزی، رانت­خواری و فساد، بازی با باورهای اعتقادی و دینی مردم، خود محوری در اداره کشور و به سخره گرفتن حاصل اندیشه بشر و نخبگان علمی و فرهنگی کشور شایسته این ملت و کشور نبوده و نیست.

خدای را شاکریم که پس از آن دوران سخت که دلسوزان کشور و صاحبان بصیرت واقعی با خون دل و اشک چشم سیر قهقرایی را می­دیدند و هشدار می­دادند اما گوش شنوایی نبود و ابزار و امکانی برای جلوگیری از آن نداشتند تفضل فرمود و در انتخابات ریاست جمهوری گذشته فرصتی قرار داد که ملت بتواند با رأی خویش عقلانیت را به نهاد دولت باز گرداند و امید به آینده را دوباره زنده کنند. این توفیق حاصل نشد مگر با خردمندی و تدبیر بزرگانی چون خاتمی و هاشمی و همدلی و همراهی یکپارچه علاقه­مندان به پیشرفت و آبادانی کشور.

انتخاب دکتر حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور که علی­رغم مانع تراشی برای خاتمی و رد صلاحیت هاشمی رفسنجانی و با به منصۀ ظهور رسیدن ظرفیت وجودی اودر جریان مبارزات انتخاباتی و با انصراف تحسین برانگیز دکتر عارف فرصت مجددی شد برای ملت ایران تا بار دیگر به آینده­ای بهتر بیاندیشند.

اگرچه مجلس نهم که حاصل انتخاباتی بود که قاطبه اصلاح­طلبان در آن حضور نیافتند و در حقیقت عصاره تمامی اصولگرایان است و نه تمامی ملت و به همین دلیل در نازل­ترین سطح کیفی نسبت به مجالس گذشته قرار دارد، در طی یک سال و نیمی که از عمر دولت می­گذرد بیشترین سنگ­ اندازی و مزاحمت را برای آن انجام داده است با این حال عملیات دولت در آوار برداری از خرابکاری­ها و ویرانی­های دولت پیشین و عبور از بحران­هایی که زندگی و معیشت مردم را تهدید می­کرده است قابل قبول بوده و ارزیابی ما از عملکرد مجموعۀ دولت مثبت است. به همین دلیل همچنان به حمایت خویش از آن ادامه می­ دهیم. هر چند باید اذعان کرد که در برخی عرصه­ ها و از جمله عرصه سیاست داخلی مجموعه اقدامات دولت در جهت رفع کژی­ها و کاستی ­های دورۀ پیشین رضایت­ بخش نبوده است و در این میان باقی ماندن آقایان موسوی و کروبی و خانم رهنورد در حصر و تعدادی از فرزندان برومند ملت در زندان زخم و رنجی است که دولت هنوز مرهمی بر آن نگذاشته و برطرف نشده است.

تردیدی نیست که نگهداشتن این عزیزان در حصر و زندان در حالی که هیچ نگرانی قابل تصوری حتی از جانب اصولگرایان بر آزادی آنها مترتب نیست به منظور ایجاد دلسردی در حامیان دولت و رئیس جمهور محترم است تا آنان را از پشتوانه­ های مردمی خود محروم سازند و به همین دلیل است که ما به خود اجازه نمی ­دهیم که این گلایه­ ها به نقار و نا امیدی بیانجامد. ما پیام محصوران و زندانیان سیاسی را دریافته­ ایم که نمی­ خواهند حصر و زندان آنها وسیله ­ای برای سرخوردگی و یأس مردم باشد، یاد آنان از ذهن ما زدوده نمی­شود و راه آنان پیش پای ماست. مقاومت و ایستادگی این عزیزان الهام بخش استواری ما در مسیری است که با آنان آغاز کرده­ ایم.

بدون تردید ترمیم خرابی­ های دولت گذشته که جان و تن کشور را رنجور ساخته است به راحتی امکان ­پذیر نیست و سال­ها وقت لازم دارد و در شرایطی که سیاست تنش­زدایی دولت در سطح بین­الملل با چالشی سنگین باقی­مانده ­های دولت پیشین و وامداران آن در داخل مواجه است و مذاکرات سنگین هسته­ ای با قدرت­های جهانی برای رفع تحریم­ها و محدودیت­ها با شبهه ­افکنی­ های بی حد و حصر در مورد مذاکره­ کنندگان و نتیجه مذاکرات همراه است و در حالی که قیمت نفت به کمترین میزان ظرف ده سال گذشته رسیده و نیز خشکسالی و بحران ­های زیست محیطی که میراث بی ­تدبیری و غفلت دولت گذشته است گریبانگیر دولت است نمی­توان انتظار معجزه داشت. از طرف دیگر نمی­ توان بدون ارائه یک چشم ­انداز روشن و عزم راسخ برای رسیدن به آن انتظار صبوری از مردم داشت. دولت باید با شهامت بیشتری از موانعی که افراطیون و حامیان دولت پیشین در مجلس و برخی ارکان نظام پیش پایش می­گذارند عبور کرده و با اتکا به پشتوانه­ رأیی که از ملت دارد پر شتاب ­تر عمل کند.

مخالفان دولت منتظرند که صبر لشکر بیکاران که حاصل مدیریت خود آنان در دولت پیشین است لبریز شده و بر علیه دولت به خیابان­ ها بریزند در حالی که این لشکر اگر به حرکت در آید تنها دولت را مخاطب خود قرار نخواهد داد. آنان که همه امور فرهنگی و سیاسی کشور را امنیتی کرده­اند و از این طریق محدودیت­های بسیاری را بر ملت و کنشگران سیاسی و فعالان مطبوعاتی اعمال کرده ­اند چگونه است که تهدید امنیتی به راه افتادن لشکر بیکاران را نادیده می­ گیرند و به جای کمک به دولت در مهار غول بیکاری هر روز مانع بیشتری در این مسیر قرار می­دهند.

متأسفانه بیماری سیاست­ زدگی در نهادهای عمومی که منزلت آنها در غیر سیاسی بودن آنهاست سیستم ایمنی نظام را مختل کرده است به طوری که عاملان ثبات و امنیت به کانون­ های قانون­ گریزی، بی­ثباتی و ناامنی تبدیل شده­ اند و دغدغه مسئولان قضایی به جای آنکه عدالت و اجرای قانون باشد همچنان فتنه مورد ادعای آنان است که هرگز تعریف حقوقی از آن بدست نداده ­اند.

رئیس قوه قضائیه و معاون اول و سخنگوی او به جای آنکه پاسخ دهند در زمانی که فسادهای عظیم شکل می­گرفته است آنها به چه کار مشغول بوده­اند و یا در مقابل قانون­شکنی­های دولتمردان گذشته چه کرده­اند مرتب تهدید فتنه و فتنه­گران را مطرح می­کنند و تغافل می­کنند از اینکه آنچه را که فتنه می­نامند مطالبات مردمی است و آنانی که آنها فتنه­گر می­نامند محبوب قلوب ملت هستند.

رسوائی اخیر دستگاه قضایی در اعلام ممنوع­ التصویر و ممنوع­ الخبر بودن حجه ­الاسلام والمسلمین خاتمی که هیچ مبنا و پشتوانه قانونی ندارد نمونه­ ای از همین سیاست­زدگی دستگاه قضا و انحراف از معیار عدالت و قانون است. رمز محبوبیت آقای خاتمی در بین مردم حق محوری و احترام به قانون و کرامت انسانهاست، مسئولان قضایی باید از منش و روش­ خاتمی درس بگیرند نه آنکه به محبوبیت او حسد بورزند و به خیال خود با ممنوع ­التصویر کردن او بخواهند او را از یاد مردم ببرند. تصویر خاتمی در قلب مردم جای دارد و اینگونه کینه­ورزی­ها به محبوبیت و محوریت او افزوده و می­افزاید.

نقش بی ­بدیل خاتمی در رأی آوری دکتر حسن روحانی در انتخابات گذشته مخالفان اصلاحات را بر آن داشته است تا او را از ایفای نقش محوری در انتخابات آینده مجلس باز دارند. آنها امیدوارند که با تضعیف نقش خاتمی اصلاح ­طلبان را دچار تشتت و انشقاق نمایند. به همین دلیل است که بدون آنکه اتفاق جدیدی افتاده باشد وی را ممنوع­ التصویر اعلام کرده اند.

انتخابات آینده مجلس که با انتخابات خبرگان همراه است بسیار مهم و تأثیرگذار خواهد بود. ما معتقدیم که نباید این فرصت را از دست داد و علی­رغم همه­گونه تلاش مخالفان اصلاحات برای امنیتی کردن و بستن فضا و نیز استفاده از همه ابزارها برای محدود کردن دامنۀ انتخاب مردم و از میدان بدر کردن اصلاح­ طلبان، نباید این عرصه را خالی گذاشت. بدون تردید پیروزی در انتخابات آینده از آن اصلاح­ طلبان است و تجربه نشان داده است که همه اقدامات مخالفان اصلاحات به ضرر خود آنها تمام خواهد شد.

توصیه ما به همه همکاران جامعه پزشکی این است که در هر حوز انتخابیه که زمینه رأی­آوری دارند نامزد انتخابات مجلس بشوند و در صورت عبور از مرحله بررسی صلاحیت ها آماده باشند تا با تعامل با سایر نیروهای اصلاح ­طلب به نامزد و یا لیست واحد نامزدها برسند. غیبت درصحنه و یا تعارض با سایر اصلاح ­طلبان در هیچ حال قابل قبول نیست و مردم را دلسرد می­کند. تجربه انتخابات ریاست جمهوری گذشته نشان داد که اگر کنشگران سیاسی در سطوح بالا خردورزی کنند و با یکدیگر معارضه نکنند توده­ های مردم امیدوارانه به پای صندوق­های رأی می­آیند و با رأی خود حماسه می سازند.

در پایان لازم می­دانیم بطور مشخص حمایت خود را از طرح تحول سلامت که با پشتیبانی مالی رئیس جمهور و مجموعه دولت توسط وزارت بهداشت طراحی و اجرا شده است، اعلام نمائیم. این طرح بسیار بزرگ و اثرگذار و به نفع بیماران و طبقات محروم جامعه است. از دولت محترم می خواهیم در تجهیز منابع مالی این طرح که شرط تداوم موفق آن است و در حمایت از وزیر محترم بهداشت در اجرای آن فروگذار نکنند. از وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که این قدم بزرگ را با همت و درایت برداشته است نیز انتظار می رود تا برای طی این مسیر و اجرای این طرح زمینۀ حداکثر هم گرایی و مشارکت را در جامعۀ پزشکی فراهم آورد. این طرح بدون استمرار حمایت جامعۀ پزشکی به کمال نخواهد رسید.

انجمن اسلامی جامعۀ پزشکی ایران

۱۳/۱۲/۹۳

 

مسمومیت ده‌ها دانشجو در خوابگاه دانشگاه شیراز

Posted: 04 Mar 2015 12:17 AM PST

جرس: سخنگوی اورژانس کشور از مسمومیت 70 دانشجوی دانشگاه‌ شیراز خبر داد.

 

مجتبی خالدی در گفت‌وگو با ایسنا، در این باره گفت: شب گذشته خبر مسمومیت دانشجویان در یک مجتمع خوابگاهی به اورژانس اطلاع داده شد و به دنبال آن عوامل اورژانس در محل حادثه که خوابگاه‌های دانشجویی یکی از دانشگاه‌های شیراز بود اعزام شدند.

وی با اشاره به انجام اقدامات درمانی از سوی عوامل اورژانس اظهار کرد: پس از حضور عوامل اورژانس مشخص شد که 70 تن از دانشجویان این دانشگاه پس از صرف شام دچار مسمومیت شدند که خوشبختانه با اقدامات انجام شده از سوی عوامل اورژانس، اکثر آنها در محل به صورت سرپایی تحت درمان قرار گرفتند و تنها دو نفر برای انجام اقدامات درمانی بیشتر به بیمارستان علی‌اصغر شیراز منتقل شدند.

خالدی با بیان اینکه یک دستگاه آمبولانس مقابل این مجتمع خوابگاهی به حالت آماده‌باش قرار داشت، خاطرنشان کرد: یک گروه از عوامل اورژانس نیز توصیه‌ها و هشدارهای لازم را به دانشجویان و مسئولان این خوابگاه ارائه کردند.

به گفته سخنگوی اورژانس کشور، نتایج اولیه نشان می‌دهد که وجود مسمومیت در وعده شام دانشجویان علت این اتفاق بوده است.

وقوع این حادثه برای دانشجویان پردیس ارم در حالی از سوی مدیر روابط عمومی دانشگاه شیراز تایید شد که سال گذشته نیز تعدادی از دانشجویان دانشگاه شیراز بر اثر مصرف غذای سلف‌سرویس پردیس ارم دچار مسمومیت شدند.

صفوی قائم مقام دانشگاه شیراز نیز در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: علت اصلی مسمومیت دانشجویان دختر این دانشگاه هنوز مشخص نیست و در دست بررسی قرار دارد.

وی با بیان اینکه متاسفانه 140 دانشجوی دختر ساکن در خوابگاه پردیس ارم، شب گذشته دچار مسمومیت شدند افزود: 15 نفر از دانشجویانی که علائم شدید‌تری داشتند، توسط اورژانس شیراز به بیمارستان اعزام شدند.

صفوی گفت: پس از اطلاع از این مورد بلافاصله مسئولان دانشگاه شیراز با هماهنگی مسئولین سیاسی فارس و حراست دانشگاه علوم پزشکی شیراز اورژانس و پزشکان این دانشگاه به سرویس دهی به بیماران پرداختند.

وی ادامه داد: طی هماهنگی به عمل آمده با بیمارستان‌ها برای اینکه با هجوم بیماران رو به رو نشوند دانشجویان مصدوم از طریق اتوبوس به مراکز درمانی مختلف انتقال داده شدند.

قائم مقام دانشگاه شیراز تأکید کرد: قطعا این مشکل ریشه یابی خواهد شد که آیا پیمانکار، کارگر و یا فرد خاصی مقصر بوده است یا خیر؟

صفوی با بیان اینکه به سهم خود از همه دانشجویان دانشگاه شیراز به دلیل مشکل پیش آمده عذرخواهی می‌کنم، خاطرنشان کرد: با علائم مشاهده شده در میان دانشجویان احتمال می‌رود که مشکل ناشی از استفاده ازنوعی غذا بوده است.