جنبش راه سبز - خبرنامه

جنبش راه سبز - خبرنامه


تاکید جنتی بر ادامه حصر رهبران جنبش سبز

Posted: 27 Feb 2014 04:53 AM PST

صحبت از آزادی فتنه‌گران، نقشه آمریکاست
جرس: دبیر شورای نگهبان با اطلاق مجدد لفظ "فتنه" برای جنبش سبز، بر ادامه حصر رهبران جنبش سبز تاکید کرد و مدعی شد: "صحبت از آزادی فتنه‌گران، نقشه آمریکاست."

 

به گزارش خبرآنلاین، احمد جنتی ظهر پنج شنبه در ششمین اجلاسه منطقه‌ای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و علمای بلاد فارس، بوشهر و هرمزگان با انتقاد از سه قوه نسبت به عملکرد آن‌ها در خصوص تذکرات رهبری افزود: امروز در رابطه با اقتصاد مقاومتی، رهبری تذکرات مهمی دادند که باید دید چگونه برخورد می‌کنند.

 

وی ادامه داد: اقتصاد مقاومتی باید اجرایی شود اما به دست کسانی که رهبری را به عنوان واجب‌الاطاعه قبول داشته باشند، طمع نداشته باشند و برای این کار انگیزه داشته باشند.

 

دبیر شورای نگهبان تصریح کرد: اسلام همیشه به دست همین کسانی که روحیه ایثارگری داشتند باقی مانده بنابراین در اقتصاد مقاومتی نیز باید این افراد باشند و کار به دست آن‌ها سپرده شود.

 

جنتی یادآور شد: خیلی از افراد انقلابی بودند اما دستشان به پول که رسید همه چیز را فراموش کردند بنابراین باید بگردند و بچه‌های حزب‌اللهی را پیدا کنند و ما نیز باید چنین روحیه‌ای داشته باشیم و اجازه ندهیم که این‌ها مایوس شوند.

 

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه ما به عنوان طلبه نمی‌توانیم نسبت به مسائل کشور بی‌تفاوت باشیم، گفت: روحانیت باید بدانند که در کشور چه می‌گذرد و با اینکه دشمنان با هجوم‌های فرهنگی، سیاسی و... فعالیت می‌کنند برخی احساس وظیفه نمی‌کنند.

 

دبیر شورای نگهبان تاکید کرد: مشکل تکفیری‌ها گوشه‌ای از مشکلات است. آن‌ها هر چیزی را مجاز می‌دانند و از هیچ چیز هراس ندارند و متاسفانه برخی نیز آن‌ها را تایید می‌کنند و آمریکا نیز بیکار ننشسته، نقشه می‌کشد و قصد دارد که نام امام(ره) را به فراموشی بسپارد.

 

جنتی افزود: آن‌ها می‌دانند اگر بتوانند آثار و مظاهر اسلامی را از بین ببرند پیروز شدند و متاسفانه برخی از افراد در این خصوص غافل هستند اما بدانید که شما در برابر تهاجم هستید و باید دفاع کنید زیرا آمریکا دشمن است.

 

وی ادامه داد: سیلی که آمریکا از اسلام و ایران خورده در تاریخ بی‌نظیر است اگر اینجا قدرت پابرجا باشد آن‌ها عقب می‌کشند آن‌ها هر بلایی که بتوانند بر سر ما می‌آورند، عملکردشان ثابت کرده که هر جا بوده‌اند فساد کرده‌اند، ناموس‌ها را در معرض فساد قرار داده‌اند، اگر فتنه به وجود آمد یک نقشه آمریکایی بود و جای تعجب است که برخی نمی‌فهمند.

 

دبیر شورای نگهبان یادآور شد: بیش از ۲۰۰ دفعه در خصوص فتنه صحبت شد اما در این اواخر صحبت شده که باید فتنه‌گران آزاد شوند که این نقشه آمریکا است.

 

جنتی با اشاره به اینکه به هر حال فتنه ۸۸ اتفاق افتاد و تمام شد هرچند که هنوز یک عده‌ای بیکار ننشسته‌اند، گفت: باید بدانیم که بچه حزب‌اللهی‌ها از کجا تهدید می‌شوند و چه کسانی می‌خواهند آن‌ها را حذف کنند، شهید داده‌ها و آزاده‌ها را به عناوین مختلف می‌خواهند حذف کنند در حالی که انقلاب بر دوش اینها ایجاد و پیروز شد و اگر این‌ها حذف شوند دیگر چیزی وجود ندارد.

 

وی افزود: اگر این بچه‌ها حذف شوند کسانی که به پول و قدرت فکر می‌کنند به پیروزی می‌رسند.

 

دبیر شورای نگهبان ادعا کرد: خداوند به ما رهبری شجاع، مدیر، مدبر و نترس داده که راه را به ما نشان می‌دهد و این وظیفه ما است که فرمایشات ایشان را به طور کامل اجرایی کنیم. 

ایجاد شورای مشورتی برای تعیین ریاست دانشگاه تهران/ برخورد وزارت علوم با پایان نامه‌

Posted: 27 Feb 2014 04:53 AM PST

فرجی‌دانا اعلام کرد
جرس: وزیر علوم با ابراز بی‌اطلاعی از موضوع فساد مالی در یک دانشگاه اظهار کرد: باید از طریق دوستان در این خصوص پرسیده شود. 

 

به گزارش ایلنا، رضا فرجی دانا در حاشیه دوازدهمین مجمع عمومی اتحاد دانشگاه‌ها و موسسه‌های آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی در مورد زمان مشخص شدن رئیس جدید دانشگاه تهران و در خصوص اسامی و اظهارنظرهای مطرح در مورد آن بیان کرد: شورای مشورتی در خصوص تعیین رئیس دانشگاه تهران تشکیل شده اما هم اکنون هیچ اسمی در خصوص ریاست این دانشگاه مطرح نیست.

 

وی افزود: این شورای مشورتی از اعضای اساتید دانشگاه تهران هستند و پس از برگزاری جلسات به ما پیشنهادهایی را خواهند داد. این در حالی است که برای اولین بار است که این اقدام انجام می‌شود و امیدواریم بتوانیم در این زمینه موفق باشیم.

 

وزیر علوم در باره امکان مشخص شدن رئیس جدید دانشگاه تهران تا قبل از پایان سال اظهار کرد: این موضوع بستگی به این دارد که دوستان شورای مشورتی چقدر در کار خود پیش بروند.

 

خلا قانونی دربرخورد با پدیده پایان‌نامه فروشی

 فرجی دانا در مورد فروش پایان نامه و مقالات نیز عنوان کرد: در حال بررسی راهکارهای قانونی هستیم هرچند در یک جاهایی در این خصوص خلاء قانونی وجود دارد.

 

وی ادامه داد: امیدواریم خلاء قانونی را با کمک نهادهای قانونگذار حل کنیم و در مقابل این موضوع به مشکل برخورد نکنیم چرا که این مسئله باید به گونه‌ای حل شود که ریشه‌ کن شود چرا که در کشور ما اصلا زیبنده نیست که تبلیغی داشته باشیم تا پایان نامه یا مقالات خرید و فروش شوند.

به گفته وزیر علوم برخورد این وزارتخانه در خصوص فروش مقالات و پایان نامه‌ها آغاز شده است.

روحانی: بعضی به بهانه دور زدن تحریم منافع ملی را دور زدند

Posted: 27 Feb 2014 04:53 AM PST

جرس: حسن روحانی با اشاره به گروهی که به عنوان عبور از تحریم‌ها منافع ملی را دور زدند و پول ملت را برداشتند گفت:‌ امیدوارم دستگاه‌های مربوط این پول‌ها را برگرداند.

 

به گزارش  فارس، رئیس‌جمهور دیدار با منتخبین استان هرمزگان در جریان سفر استانی دولت به این استان صورت گرفت با اشاره به برگزاری این جلسه گفت: معمولا این جلسات باید به گونه‌ای باشد که بیشتر نخبگان حرف بزنند و اینگونه جلسات برای من و همکاران بیشتر برای بهره‌برداری باشد تا بدانیم در دل مردم و نخبگان استان چه می‌گذرد.

روحانی اضافه کرد: در استان هرمزگان استعداد انسانی و طبیعی فراوانی داریم.

 

رئیس‌جمهور با اشاره به انتقاد یکی از نخبگان دانشگاهی استان نسبت به وضعیت رشته‌های دانشگاهی در هرمزگان گفت: مراکز آموزشی باید به گونه‌ای تعبیه شود که فارغ‌التحصیلان آن بتوانند بار اراده استان به ویژه در صنعت را به عهده گیرند و اگر بنا باشد جوانان استان در رشته‌ای تخصص بگیرند که بازار آن در استان وجود ندارد نتیجه این می‌شود که متخصصان از دیگر استان‌ها برای انجام کار به هرمزگان بیایند.

 

وی با بیان اینکه این نقص در سیستم آموزش عالی ما وجود دارد که تربیت نیروی انسانی در کشور متناسب بازار کار نیست تصریح کرد: باید برنامه‌ریزی کنیم که در ۴ سال آینده چه می‌خواهیم و متناسب با آن ورودی دانشگاه‌ها شکل بگیرد.

 

رئیس‌جمهور اظهار داشت: هم‌اکنون با دو مشکل روبه‌رو هستیم یک مشکل عدم تناسب مراکز آموزش عالی با نیازمندی‌های جامعه بوده و مشکل دوم مسئله توازن کمیت و کیفیت است.

روحانی با اشاره به مشکلات دانشگاه‌ها در گذشته و افزایش این مشکلات به دلیل گسترش کمیتی دانشگاه‌ها تصریح کرد: به دلیل رقابت‌های ناسالم یک دانشگاه را گسترش دادیم تا دانشگاه دیگر را سرکوب کنیم.

 

روحانی ساماندهی کیفیت رشته‌های آموزش عالی را وظیفه دولت خواند و ادامه داد: باید این کار صورت گیرد تا فارغ‌التحصیلان رشته‌ها بتوانند در استان خود و کشور به نیازمندی‌های کاری پاسخ دهند.

 

وی موضوع انضباط کاری را یکی از مسائل مهم در زمینه فضای کاری کشور دانست و ادامه داد: ایرانی از لحاظ اخلاق، فرهنگ و انقلابی بودن جزو برترین‌ها است در این حال چرا نباید در انضباط کاری برتری داشته باشیم و به خوبی از توان مردم بهره‌گیری نکنیم.

 

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از اظهارات خود با تاکید بر همراهی علم با اخلاق به موضوع فساد اقتصادی اشاره کرد و افزود: گروهی به عنوان دور زدن تحریم‌ها منافع ملی را دور زدند و پول ملت را برداشتند و امیدواریم همه دستگاه‌ها با تلاش خود این پول را برگردانند.

 

وی ادامه داد: همه این پول نه اینکه یک محموله نفت خام را بدهیم که ببرند و بفروشند بلکه پول نقد به این فرد داده شده تا بدهی‌های ما را با آن پرداخت کند.

روحانی تصریح کرد: این ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد دلار همش پول نقد نیست؛ بخشی پول نقد دادند که بدهی ما با آن پرداخت شود.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه رخ دادن این مسائل به دلیل نبودن اخلاق است اظهار داشت: فکر می‌کنید بدون ایستادگی در برابر انحراف کشور می‌تواند رشد کند.

روحانی ادامه داد: این صحیح نیست که یک عده مردم رنج بکشند و عده‌ای با حیله و به بهانه تحریم‌ها بیت‌المال مردم را غارت کنند.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: یک وقتی موضوع ۳ هزار میلیارد تومان مطرح شد و دهان همه باز مانده بود ولی این رقم حدود ۹ هزار میلیارد است و البته مطمئن نیستیم فقط همین باشد و شاید بعدا چیزهای دیگری کشف شود.

روحانی با تاکید بر اینکه مگر می‌شود بدون تعهد کشوری پیش برود گفت: امروز به جای دعواهای غیرمفید و سازنده که در سوابق هم بگردیم که در فلان اجتماع فلان شعار گفته شده بیاییم همه با هم جلوی فساد و انحراف بایستیم.

وی اضافه کرد: وقتی ما داریم بی‌خودی با هم می‌جنگیم مفسدین هم می‌آیند و از این خبر سوءاستفاده می‌کنند؛ بیاییم دست به دست هم دهیم و در برابر مفسدان بایستیم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه توسعه بدون تدبیر، وحدت ملی و مبارزه با فساد و بدون اخلاق امکان‌پذیر نیست اظهار داشت: مردم ما با مشکلات فراوانی روبه‌رو هستند و باید این مشکلات را از پیش پای مردم برداریم.

وی با تاکید بر اینکه همه مشکلات را پیش از انتخابات می‌دانستم و بعد از آن نیز با دریایی از مشکلات مواجه شدیم گفت: نه من و نه همکارانم هراسی از مشکلات نداریم و این مسیر را با تدبیر و مشورت پیش خواهیم برد.

رئیس‌جمهور با اشاره به دوره شش ماهه پس از آغاز به کار دولت اظهار داشت: در این شش ماه دولت قدم‌های مهمی برداشته و امروز ببینید که دنیا چه نگاهی به ایران دارد.

وی تغییر افکار عمومی جهان نسبت به ایران را یادآور شد: و تصریح کرد: چطور ایران قطعنامه‌ای پیشنهاد می‌دهد و با اتفاق آرا در سازمان ملل تصویب می‌شود؛ این اقتدار ما است در حالی که خیلی برای برخی کشورها سخت بود که قطعنامه‌ای علیه خشونت و افراطی‌گری با پرچمداری ایران تصویب شود چون مدت طولانی‌ای تبلیغ کرده بودند که ایران سرمنشأ تروریسم است.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه افتخار دولت اجرای خواست مردم است به دیدار خود با سرمایه‌گذاران ایرانی مقیم خارج در هرمزگان اشاره کرد و گفت: این سرمایه‌گذاران به من گفتند امروز فضایی ایجاد شده که ما دوست داریم بگوییم ایرانی هستیم؛ درست برعکس گذشته که خودمان را پنهان می‌کردیم تا کسی نفهمد ما ایرانی هستیم.

روحانی اضافه کرد: مردم با انتخابات حماسی خود در ۲۴ خرداد توانستند این فضا را به وجود بیاورند.

وی با تاکید بر اینکه امروز دانشگاه‌ها بسیار آرام‌تر از گذشته شده است تصریح کرد: البته این دولت مدعی حل همه مشکلات نیست ولی امروز امید در سراسر کشور وجود دارد.

روحانی در ادامه به موضوع انتقال تکنولوژی و تجربیات از دیگر کشورها اشاره و ادامه داد: اشکال ندارد از دیگران بیاموزیم و فناوری‌های آنان وارد کشور ما شود و در آن فناوری جدید ابتکار کرده و جایی از آن را ارتقا بدهیم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه در این فضا باید بیشتر به فکر آینده کشور و فرزندان خود باشیم و توقع‌ها را کم کنیم اظهار داشت: هر مقوله‌ای که می‌خواهیم وارد شویم عده‌ای می‌گویند این کار را نکنید.

روحانی با طرح این سوال که آیا می‌توانیم یارانه را به همین صورت ادامه دهیم گفت: شما امروز باید بدانید که ما چگونه یارانه ماهانه را تامین می‌کنیم؛ هر پولی که از قیمت اضافه انرژی به دست می‌آوریم در کنار پولی که در جاهای دیگر و خزانه به صورت غیرقانونی برداشت می‌کنیم در قالب یارانه مساوی به همه مردم می‌دهیم.

وی با بیان اینکه وقتی سوال می‌کنیم که آیا این راه درست است همه می‌گویند درست نیست تصریح کرد: وقتی می‌گوییم می‌خواهیم این روند را اصلاح کنیم اعلام می‌کنند که این کار را نکنید چون عده‌ای ناراحت می‌شوند.

وی در ادامه به تکلیف مجلس در زمینه هدفمندی یارانه‌ها برای دولت اشاره کرد و افزود: مجلس دولت را مکلف کرده که از سال آینده یارانه را به کسی بدهیم که متقاضی باشد و در مرحله بعد نیازمند باشد.

رئیس‌جمهور با اشاره به برخی مشکلات اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها به شکل فعلی تصریح کرد: نتیجه این نوع پرداخت این می‌شود که بخش‌های برق وضعش بدتر می‌شود و درمان بهبود پیدا نمی‌کند و این پول را به مردم می‌دهیم.

روحانی با بیان اینکه باید وارد این عمل شویم و مردم نیز کمک کنند و دست به دست هم دهیم تصریح کرد: خواست ما از همه مردم این است که وقتی فرم جدید جمع‌آوری اطلاعات خانوار برای دریافت یارانه توزیع می‌شود این فرم را پر نکرده و از دریافت یارانه انصراف دهند.

وی اضافه کرد: حتی کسی که نیازمند است این یارانه را نگیرد و به دولت بگوید که بخش‌های درمان، محیط زیست و دیگر قسمت‌ها را درست کند.

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه کسانی که به این پول نیاز ندارند از دریافت آن انصراف دهند ادامه داد: ما در سال آینده به صورت مرحله‌ای همه مردم را تحت پوشش بیمه قرار می‌دهیم.

رئیس‌جمهور با اشاره به اقدامات دولت برای گسترش و توسعه اقتصادی منطقه گفت: تلاش دولت این است که تولید فولاد استان به ۱۰ میلیون تن برسد و البته در کنار آن تلاش می‌کند که مسئله محیط زیست را نیز حل و فصل کند.

روحانی ادامه داد: تحول بزرگی در زمینه ساخت بندر، راه، کشتی‌سازی، فولاد و همچنین توسعه بندر شهید رجایی انجام می‌شود.

وی احیای جزایر استان را یکی دیگر از برنامه‌های دولت خواند و ادامه داد: برخی جزایر ما همانطور که به وجود آمده باقی مانده و باید در این زمینه برنامه‌ریزی صورت گیرد؛ البته دولت فعلا برنامه‌ای در این زمینه ندارد ولی باید با توجه به نظر نخبگان و صاحبنظران در این زمینه برنامه‌ریزی شود.

رئیس‌جمهور با اشاره به طرح موضوع توجه به حقوق زنان توسط یکی از نخبگان استان گفت: تاکید من از اول بر این بوده که حقوق شهروندی را رعایت کنیم و در مسئله مشاغل دولت شایستگی برای ما شرط است نه حزب، گروه، جناح و جنسیت افراد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه زنان جامعه ما بسیار فرهیخته و صاحب‌نظر هستند افزود: همگی در کنار یکدیگر زن و مرد، پیر و جوان و به ویژه تحصیل‌کرده‌ها و شیعه و سنی که فرقی با یکدیگر ندارند دست به دست هم کشور را آباد کنیم.

رئیس‌جمهور در پایان به حضور جوانان و نخبگان استان اشاره و خاطرنشان کرد: ما در این راه امید فراوانی به جوانان و صاحب‌نظران داریم. 

معاون اجرایی زندان اوین از اعزام درمانی اکبر امینی جلوگیری کرد

Posted: 27 Feb 2014 03:01 AM PST

جرس: بر اساس گزارش ها، مومنی معاون زندان اوین، با لغو غیرقانونی دستور دادستان تهران مانع اعزام درمانی اکبر امینی، از زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین شد.

 

به گزارش کلمه، روز چهارشنبه درحالی که اکبر امینی به همراه نیروهای حفاظت زندان، عازم دندانپزشکی بود در محوطه زندان اوین به طور اتفاقی با جواد مومنی معاون اجرایی زندان اوین روبرو شد و او با اشاره به حوادث و اعتراضات روزهای اخیر در بند ۳۵۰، مانع این اعزام درمانی شده و به شکل خودسرانه دستور دادستان را لغو می کند.

 

این دستور در حالی صورت گرفت که این زندانی سیاسی پس از طی مراحل قانونی با تشخیص پزشک قانونی و مجوز کتبی شخص جعفری دولت آبادی، دادستان تهران و با هماهنگی مسوولان زندان اوین عازم دندانپزشکی بوده است.

ابراز تاسف هاشمی رفسنجانی از هدر رفتن منابع اساسی کشور در هشت سال گذشته

Posted: 27 Feb 2014 02:01 AM PST

جرس: هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: با وجود موقعیت جغرافیایی ایران، به دلیل سیاست‌های نادرست در هفت – هشت سال گذشته، منابع اساسی‌مان را از دست داده‌ایم.

 

به گزارش ایسنا، هاشمی رفسنجانی با حضور در سومین سمپوزیوم بین‌المللی ایران ۱۴۰۴ که صبح امروز (پنجشنبه) در مرکز همایش‌های صداوسیما برگزار شد، اظهار کرد: ما باید برای بالا بردن سطح زندگی مردم و موقعیت جمهوری اسلامی ایران وارد بحث‌های زیربنایی شویم که در این راستا سومین همایش در این مورد برگزار شده است که متأسفانه زحمت‌های اولین و دومین همایش به ثمر نرسید و ان‌شاءالله از این به بعد با این مسائل به صورت جدی‌تری برخورد شود.

 

وی ادامه داد: مساله انرژی در تمام دنیا مورد توجه است؛ چراکه مساله بنیادی و ضروری برای بشریت شده است و پیش‌بینی شده که اکثر جنگ‌ها و درگیری‌های مهم بر سر انرژی بوده است. برای مثال ناتو وقتی به عراق لشکرکشی می‌کند که دلیلش وجود مخزن انرژی است یا در مساله بهار عربی، ناتو به این دلیل به لیبی وارد شد که ذخایر انرژی در آنجا وجود داشت.

 

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: ایران از لحاظ موقعیت استراتژیک مهمترین جایی است که می‌تواند در تأمین انرژی در دنیا حرف اول را بزند و ما این موضوع را بررسی کردیم و آمار و ارقام‌هایی نیز در این راستا داریم.

 

هاشمی رفسنجانی با اشاره به سیاست‌های کلی در بخش آب و انرژی گفت ما در این راستا بررسی‌هایی انجام داده‌ایم و این بررسی‌ها را به  رهبری تقدیم کردیم که ایشان تعدادی را ابلاغ کردند که باید گفت در این بررسی‌ها دقت‌های زیادی صورت گرفته است. همچنین سند چشم‌انداز کار بسیار بزرگی بود که ما توانستیم آن را انجام دهیم و با رهنمودهای رهبری اصل ۴۴ را تفسیر کنیم. ذیل اصل ۴۴ این راهکار نشان داده شده بود که دولت دارد یک فرمانروای بزرگ می‌شود و این به اقتصاد ضربه می‌زند.

 

وی ادامه داد: بعد از بررسی‌ها، راه را برای بخش خصوصی باز کردیم اما متاسفانه همه این‌ها تنها بر روی کاغذ انجام شد. وقتی در برنامه چهارم توسعه و بر روی سند چشم‌انداز نوشته شد، تصور کردیم که اصل ۴۴ راه را باز کرد و سند چشم‌انداز افق را نشان داده است.

 

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: در اولین همایش همین برنامه، گله کردم که چند سال است از تصویب برنامه چهارم توسعه می‌گذرد و به جای اینکه به آن نزدیک شویم از آن دور شده‌ایم و در حال حاضر از آن چیزی هم که بودیم دورتر شده‌ایم، چراکه اقتصاد ما کوچک شده و مردم ما فقیر شده‌اند زیرا آنطور که می‌گویند، رشد اقتصاد ما منفی ۵ درصد است در حالی که در سند چشم‌انداز، هشت درصد پیش‌بینی شده بود.

 

هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه “از منابع انرژی آنطور که باید استفاده نشده است”، گفت: ایران کلکسیون انرژی‌های بسیاری است. اگر ما عالمانه از این انرژی‌ها برداشت می‌کردیم در حال حاضر دارای قدرت عظیمی بودیم زیرا جنگ با ابرقدرت‌ها به دلیل ذخایر انرژی است اما حقیقت این است که ما در این راستا موفق عمل نکرده‌ایم.

 

وی با طرح پرسشی مبنی بر اینکه ذخایر ما از برداشت نفت چقدر است؟، اظهار کرد: ما بخشی از منابع را با توجه به عدم تکنولوژی نمی‌توانیم برداشت کنیم و منابع اساسی‌مان را به دلیل سیاست‌های نادرست در هفت – هشت سال گذشته از دست داده‌ایم.

 

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به قراردادی که با نیازوف در ترکمنستان منعقد شده، گفت: ظرفیت تولید گاز ترکمنستان ۸۰ میلیارد است و ما در این راستا قراردادی با نیازوف منعقد کردیم که گاز را از آنها بخریم و بعد صادر کنیم که در آن زمان ما گاز را ۲۵ دلار می‌خریدیم و ۹۰ دلار به ترکیه می‌فروختیم همچنین مذاکراتی در این راستا داشتیم که برای اینکه ترکمنستان از وابستگی روسیه نجات پیدا کند تمام گازهای موجود را جز گاز مصرفی خریداری کنیم اما چنین چیزی متاسفانه محقق نشد که در واقع این موضوع به ضرر ما بود و ما نتوانستیم از این موقعیت استفاده کنیم.

 

هاشمی رفسنجانی خاطرنشان کرد: اگر لوله‌های نفت و گاز از ایران عبور می‌کرد، امنیت دنیا به ایران وابسته بود و در این صورت تلاش می‌شد که ایران امن بماند و تهدیدی در کار نباشد.

 

وی با بیان اینکه بهترین راه عبور فیبرهای نوری از ایران بود تصریح کرد: ما باز هم در این زمینه نتوانستیم موفق باشیم و با کارهای نادرست این فیبرها از زیر دریا عبور کرد که دلیل این ناموفقیت‌ها سیاست‌های نادرست است که برگرداندنش بسیار سخت است.

 

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام خطاب به محققان و دانشگاهیان در این عرصه گفت: اگر محققان و دانشگاهیان خواهان همکاری در این زمینه هستند باید کمک کنند تا از آخرین قطره انرژی‌های نفت و گاز را بتوانیم استفاده کنیم.

 

هاشمی رفسنجانی ادامه داد: ما در دوران جنگ برای حفاری یک چاه آمادگی نداشتیم و این عدم آمادگی به دلیل نبودن ابزار بود اما بعد از اتمام جنگ این موضوع را بررسی و مشکل را برطرف کردیم و اولین فاز پارس جنوبی را با یک میلیارد دلار آغاز کردیم که اگر در این موضوع به درستی حرکت می‌کردیم در حال حاضر از قطر عقب نبودیم چرا که آنها چند برابر بیشتر از ما از ذخایر برداشت می‌کنند. همچنین آب‌های مرزی ما در حال هدر رفتن است و باید توجه داشت که این منابع، منابع پیشرفتی ما است که اگر آن را هم از دست بدهیم باز هم به ضرر ما تمام می‌شود. آب مساله بسیار ارزشمندی است که ما در حال حاضر نیز در این مساله دچار فاجعه هستیم.

 

وی همچنین به معضل خشک شدن دریاچه ارومیه اشاره کرد و یادآور شد: اگر فاجعه این دریاچه با همین سرعت پیش برود ما بسیار ضرر می‌کنیم زیرا دریاچه ارومیه معدن عظیم نمک است و براثر بادها پودر می‌شود و تمام مزارع را از بین می‌برد.

 

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه “نمی‌توان پیش‌بینی کرد ۱۰ تا ۱۵ سال دیگر مردم چگونه می‌خواهند زندگی کنند”، افزود: با این وضعیت عدم استفاده صحیح از انرژی نمی‌توان گفت که آینده ما چگونه خواهد بود. ما در این هفت – هشت سال گرفتار بودیم و نمی‌توانستیم از انرژی‌های خورشیدی استفاده کنیم اما با توجه به وضعیت موجود سوئدی‌ها حاضرند با ما همکاری‌کنند وما می‌توانیم از طریق صحرا‌ها و کویرهایمان دریافت انرژی خورشیدی را داشته باشیم.

 

هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه ما باید به دنبال منابع جدید در انرژی برویم گفت: در دولت ما اولین کار در منجیل انجام گرفت و الان باید به سمت چیزهای ریزتر برویم. چند روز گذشته گزارشی مبنی بر اینکه آب‌های شمال خراسان در آنجایی که شیب دارد به سمت ترکمنستان می‌رود منتشر شد و در این گزارش آمده بود که به دلیل این شیب ترکمنستان از آب‌های ما استفاده می‌کند ما هفت میلیارد متر مکعب از آب‌هایمان به سمت عراق می‌رود و نمی‌توان این منابع را نادیده گرفت.

 

وی با بیان اینکه اتلاف آب و منابع انرژی ما بسیار زیاد است گفت: یکی از کارهای مهمی که ما باید در این راستا انجام دهیم این است که آب شیرین ارزان به دست آوریم.

 

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها طرحی دارند که تا سال ۲۰۲۰ تولیدکننده نفت در دنیا می‌شوند آنها با استفاده از تکنولوژی و برنامه‌ریزی از خاک‌های آغشته به ذرات نفت می‌خواهند انرژی دریافت کنند و در واقع کلید نفت به دست آنها خواهد افتاد.

هاشمی رفسنجانی در پایان ضمن ابراز امیدواری از نتایج این همایش گفت: ان‌شاءالله از این همایش خیراتی برای جامعه ما وجود داشته باشد ما در دانشگاه‌آزاد در خدمت شما هستیم و به عنوان بخش خصوصی دست‌مان باز است و می‌توانیم منابع خوبی را تامین کنیم.

قراردادهای جذاب در راه است

Posted: 27 Feb 2014 12:58 AM PST

 جرس: پرداخت بر اساس تعداد بشکه نفت تولیدی از جمله مشوق هایی است که ایران برای اکتشاف و استخراج بیشتر نفت و گاز طبیعی با هدف افزایش درآمدهایش پس از لغو تحریم ها، برای شرکای خارجی خود در نظر گرفته است.  


گزارش بلومبرگ توسط: گلنار متولی و آنتونی دی پائولا (۱)

در یک کنفرانس خبری که اخیرا در تهران برگزار شد، مقام‌های رسمی وزارت نفت عنوان کردند که قراردادهای در حال تدوین ایران برای پروژه‌هایی که ریسک بالا دارند رقم‌های بیشتری متضمن خواهد شد. مدیران ایرانی و خارجی در نشستی دو روزه شرکت کردند که هدفش بررسی شرایط حاکم بر تولید نفت و گاز ایران در صورت حذف محدودیت‌های غربی اعمال شده بر صادرات انرژی این کشور بود. کمیته بازنگری در قراردادهای نفتی جمهوری اسلامی شرایط آنچه که «قرارداد نفتی ایران» خوانده می‌شود را تشریح کرد.


مهدی حسینی یکی از مشاوران انرژی دولت که مسئولیت کمیته فوق را بر عهد دارد در کنفرانس گفت «ما تمام قراردادهایی موجود در بازار کنونی و همه طرح‌های سودمند ممکن را تحلیل کردیم و این نتیجه کار ماست.» او در ادامه افزود «این یک طرح خوب با قابلیت انعطاف پذیری بالاست.»


ایران یکی از اعضای سازمان کشورهای صادر کننده نفت (۲) [اوپک] است که اکنون برای محدود کردن برنامه اتمی خود در برابر حذف تحریم‌های مالی و رفع محدودیت‌های صنایع انرژی از سوی کشور‌های غربی در حال مذاکره است. این کشور در ۲۰ فوریه با شش قدرت جهان در مورد شروع مذاکراتی به تفاهم رسید که قرار است از ماه آینده با هدف دستیابی به یک توافق نهایی قبل از پایان زمان قرارداد موقت ژنو انجام گیرد. ایالات متحده و هم پیمانانش اعتقاد دارند که ممکن است ایران به دنبال دستیابی به فناوری تسلیحات هسته‌ای باشد، ادعایی که ایران آن را رد می‌کند.


افزایش تولید


بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت ایران در این کنفرانس گفت که ما افزایش تولید را «وظیفه بزرگ خود می‌دانیم.»
فردای آن روز ظرف ۲۱ دقیقه از آغاز بکار بازار نیویورک، قیمت نفت خام ایالات متحده برای تحویل در ماه آوریل با افزایش ۰. ۷ درصدی به معامله هر بشکه نفت متوسط وست تگزاس به قیمت ۱۰۲ دلار و ۲۷ سنت انجامید.
سایمون واردل (۳) مدیر شرکت مشاوران آی اچ اس سِرا (۴) در لندن طی یک مصاحبه تلفنی گفت که ایران از «ظرفیت افزایش تولید بالایی برخوردار است.» در این گفتگو که روز بعد از برگزاری کنفرانس وزارت نفت انجام می‌گرفت او ادامه داد که ایران «مشتاق است که برای پروژه‌های اکتشافی جدید شرایط مناسبی را پیشنهاد دهد. این می‌تواند به یک رقابت جدی در کل منطقه بیانجامد، هرچند که ایجاد چنین رقابتی زمانبر است.»
آقای واردل گفت که با توجه به زمان مورد نیاز برای به نتیجه رسیدن مذاکرات اتمی و بعد از آن زمانبر بودن انجام عملیات لغو تحریم‌ها از سوی ایالات متحده و متحدانش، احتمالا ایران نمی‌تواند هیچ یک از قرادادهای سرمایه گذاری نفتی را قبل از نیمه سال ۲۰۱۵ نهایی کند.


شرایط پیشنهادی


آقای حسینی تشریح کرد که طبق شرایط پیشنهادی در پروژه‌های تولیدی نفت و گاز، شرکت ملی نفت ایران که توسط دولت اداره می‌شود با شرکت‌های بین المللی سرمایه گذاری مشترک انجام خواهد داد. در این طرح تامین سرمایه، مدیریت پروژه‌ها و همینطور افزایش بازیابی هیدروکربن به صورت مشترک انجام خواهد گرفت. طبق سخنرانی‌هایی که در کنفرانس انجام گرفت، شرکت‌هایی که پروژه‌های اکتشافی را اجرا می‌کنند در تولید نهایی سهیم خواهند بود.


این نماینده وزارت نفت ادامه داد «مالکیت مخازن گازی متعلق به مردم است و در نتیجه امکان انتقال [یا شراکت در] آن وجود ندارد اما مالکیت نفت تولیدی قابل مذاکره خواهد بود.»
شرکت‌های بین المللی به دنبال دستیابی به ذخایر هیدروکربن هستند که این رزرو منابع نفتی گزارشی از قدرتشان در جایگزینی نفت تولیدی خود و مبنایی بر ادعا‌هایشان از سهم نفت خواهد بود. علی کاردار رئیس بخش مالی شرکت نفت ایران گفت که در طرح جدید قراردادهای نفتی ایران این مساله با عنوان «گزارش تکمیلی» مشخص شده است.


اهداف تولید


وی در ادامه گفت که شرکت‌ها پس از انجام عملیات اکتشاف علیرغم اینکه هیچ حقی از ذخایر ندارند قادر خواهند بود که سهم خود از تولید را که به عنوان پرداختشان در نظر گرفته شده است، پس از رسیدن تولید این میدان‌ها به میزان هدف گذاری شده گزارش کنند.
گازپروم (۵) روسیه، شرکت ملی نفت چین (۶) و پتروناس (۷) مالزی به گفته مسئولان از جمله ده‌ها شرکت خارجی شرکت کننده در این کنفرانس بودند. گرچه شرکت‌های نفتی اروپای غربی در آن حضور نداشتند.
در پروژه‌های هر بلوک اکتشافی نفت و گاز شرکت‌های بین المللی به عنوان تنها مجری عمل خواهند کرد و مسئولیت ریسک هر کدام از این پروژه‌ها به عهده خود آنهاست. شرکت ملی نفت ایران تنها ممکن است که به عنوان یک شریک فنی در مراحل توسعه این پروژه‌ها وارد عمل شود. آقای حسینی افزود که طبق قرارداهای جدید مشارکت شامل ۷ تا ۹ سال اکتشاف و در پی آن ۱۵ الی ۲۰ سال استخراج نفت خواهد بود.
او گفت پرداخت‌ها به شرکت‌های بین المللی بر اساس قیمت روز نفت خواهد بود و هر چقدر پروژه‌ها از ریسک بالاتری برخوردار باشند نسبت این پرداخت‌ها بالا‌تر رفت. اولویت ایران سرمایه گذاری در میادین مشترک خود با کشور‌های همسایه از جمله عراق و قطر است و درنتیجه میزان پرداخت‌ها به انجام عملیات در این مناطق بالا‌تر خواهد بود.


بیشترین ذخایر


شرکای آینده قادر خواهند بود که تمام هزینه‌های تحمیلی توسعه، اعم از مراحل اکتشاف و تولید اولیه را جبران کنند. اگر که نفت یا گاز در بلوکی که در آن مشغول بکار بودند پیدا نشود، به شرکت‌ها حق انجام عملیات اکتشاف در نواحی مجاور داده خواهد شد.
طبق گزارش بررسی آماری شرکت بی‌ پی که در ژوئن ۲۰۱۳ منتشر شد این کشور خاورمیانه با میزان تخمینی ۱۱۸۷ تریلیون فوت مکعب [۶۱. ۳۳ تریلیون متر مکعب] بیشترین منابع گاز جهان و چهارمین ذخیره بزرگ نفت را با ۱۵۷ میلیارد بشکه داراست.
تحریم‌های یک دهه گذشته درب میادین نفت و گاز ایران را به روی سرمایه گذاری خارجی تقریبا بسته بود و باعث شد که این کشور نتواند به تکنولوژی مورد نیاز برای افزایش تولید و ساخت تاسیسات می‌عان گاز طبیعی برای صادرات دسترسی پیدا کند. آژانس بین المللی انرژی (۹) می‌گوید این محدودیت‌ها باعث شد که صادرات نفتی ایران نصف شود. 

Anthony DiPaola
Organization of Petroleum Exporting Countries – OPEC
Simon Wardell
IHS CERA , Energy Strategy Consulting
OAO Gazprom
China National Petroleum Corp.
Petroleum Nasional Bhd.
BP – British Petroleum
International Energy Agency

منبع: http://www.bloomberg.com/news/2014-02-23/iran-plans-higher-pay-for-riskier-oil-fields-with-new-contracts.html">بلومبرگ

روزنامه ایران: مطبوعات در گذشته نمی‌توانستند درباره مذکرات هسته‌ای انتقاد کنند

Posted: 26 Feb 2014 11:49 PM PST

جرس: ارگان دولت با انتشار یادداشتی خاطرنشان کرد که در هشت سال گذشته مطبوعات حق نداشتند هیچ مطلب انتقادی در باره مذاکرات هسته ای بنویسند.

 

روزنامه ایران نوشت: در تاریخ 8 سال گذشته این است که در دوره ای که تیم مذاکره کنندگان سابق پروژه گفت وگو با طرف های غربی را در پایتخت های ترکیه، قزاقستان و روسیه دنبال می کردند، هیچ اعتراض و نقد جدی از سوی گروهی که اکنون دولت روحانی را به چالش می طلبند، شنیده نشد.

حتی رسانه های منسوب به این جریان نیز از درج هرگونه نقدی درباره بی ثمر بودن مذاکرات یا تحریم‌ها و تهدیدات سنگینی که به دنبال شکست اجلاس استانبول و وین ایجاد شد، امتناع کردند.

 

به گزارش ایران، در این باره می توان گزارش خبرنگاران همراه تیم مذاکره کننده سابق را گواه گرفت که می گویند دبیرخانه آن روز شورا، مطبوعات را از درج هرگونه مطلب انتقادی منع کرده و تخطی از این تصمیم را نقض اصول امنیت ملی قلمداد می کردند.

لاریجانی: بایگانی شدن لایحه پلیس قضایی از خصایص دولت کریمه قبل بود

Posted: 26 Feb 2014 11:30 PM PST

جرس: رئیس قوه قضائیه با تاکید بر ضرورت اعلام آمار قضات اخراج شده از دستگاه قضایی گفت: تشکیل پلیس قضایی از ضرورت های قوه قضائیه است که بایگانی کردن آن از خصایص دولت کریمه قبل بود.

 

به گزارش مهر، صادق آملی لاریجانی در دیدار با قضات و کارکنان دادگستری کرمانشاه اظهار داشت: اذعان دارم مشکلات رفاهی در دستگاه قضایی وجود دارد اما آنچه مردم در بیرون دستگاه قضا تلقی می کنند چیز دیگری است. بازسازی نیروی انسانی یکی از اقدامات مهم دستگاه قضا طی سال های اخیر بوده است. کمبود نیروی انسانی منشاء بسیاری از مشکلات بود به همین خاطر برای جذب نیروی انسانی اقدام کرده و طی سه سال گذشته 2 هزار قاضی جذب کردیم که تا پایان امسال بیش از 930 قاضی جذب دستگاه قضایی می شوند.

 

لاریجانی به انفصال برخی قضات از دستگاه قضایی اشاره کرد و گفت: می دانم اعلام تعداد قضات منفصل شده به مذاق برخی خوش نیامد البته بنده اعتقاد دارم اعلام این موضوع به مصلحت دستگاه قضایی است. در این زمینه اسمی از افراد برده نمی شود. همچنین برخی معتقدند اعلام این موضوع باعث می شود به حیثیت قضات ضربه وارد شود. این افراد نمی دانند چه حرف هایی از بیرون پشت دستگاه قضایی زده می شود. خطا در همه دستگاه های اجرایی وجود دارد. اگر این موضوع اعلام نشود دو ضربه را برای دستگاه قضایی خواهد داشت. نخست بازدارندگی ندارد و در مرحله بعد چهره کل قوه قضائیه را مخدوش می کند.

 

رئیس قوه قضائیه با انتقاد از دولت قبل در خصوص بایگانی کردن لایحه پلیس قضایی اظهار داشت: راه اندازی پلیس قضایی یکی از نیازهای قوه قضائیه است که سه سال قبل لایحه آن را آماده و تحویل دولت دادیم اما دولت قبل با اجتهادهای خلاف قانون اساسی این لایحه را بایگانی کرد. آن ها حق دست بردن در لوایح قضایی را نداشتند و دولت باید لوایح ارسالی قوه قضائیه را به مجلس می رساند. البته در حال حاضر قانونی در مجلس تصویب شده که اگر دولت تا حداکثر 6 ماه لایحه ای را به مجلس ارسال نکند رئیس قوه قضائیه می تواند لایحه را مستقیم به مجلس بفرستد.

وی خاطر نشان کرد: پلیس قضایی از ضرورت های دستگاه قضایی است و بایگانی کردن آن از خصایص آن دولت کریمه بود.

انصاری راد: مي‌خواهند روحاني را به سرنوشت خاتمي دچار كنند

Posted: 26 Feb 2014 11:30 PM PST

جرس: شتابزدگي نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در پرسيدن سوال و طرح استيضاح در روزهاي اخير به نظر بسياري از افراد عجيب است. نصيحت‌هاي خيرخواهانه علي لاريجاني به نمايندگان مجلس هم موثر واقع نشد و نمايندگاني كه سال‌ها بود سكوت را به جاي نظارت پيشه كرده بودند حالا به صرافت يك نظارت محكم افتاده‌اند.

 

روزنامه اعتماد نوشت: رفتارهاي اين روزهاي نمايندگان مجلس را با حسين انصاري‌راد كه رياست كميسيون اصل نود مجلس ششم را بر عهده داشت در ميان گذاشتيم. انصاري‌راد معتقد است كه نمايندگان تندرو ي مجلس به دنبال آن هستند كه با تضعيف برنامه‌هاي دولت تلاش كنند سرنوشت روحاني مثل سرنوشت دولت خاتمي شود و دولت روحاني همچون دولت خاتمي فلج شود. متن گفت‌وگوي «اعتماد» با انصاري‌راد در ادامه مي‌آيد.

 

اين روزها نمايندگان مجلس شوراي اسلامي سخت مشغول پرسيدن سوال و طرح استيضاح از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي هستند. با توجه به تجربه‌يي كه داريد فكر مي‌كنيد اين تحركات نمايندگان كه نامش را نظارت گذاشته‌اند طبيعي است؟

قطعا نمايندگان مجلس شوراي اسلامي زماني كه دولت را مورد تاييد قرار داده و به آن راي اعتماد داده‌اند وظيفه نظارت بر امور اين دولت را هم دارند. سوال، تذكر، استيضاح و تحقيق و تفحص از جمله حقوق صريحي است كه قانون اساسي به نمايندگان مجلس داده است. تمام مجالس مسوول، متعهد و مرتبط با مردم نيز اين حقوق را همواره داشته‌اند. اما اين حقوق جدا از حقوقي است كه مردم در مورد نمايندگان‌شان دارند. به بيان ديگر اين حقوق بايد در راه مصالح، اراده و تمايلات مردم انجام شود تا آنكه شائبه غرض‌ورزي يا تضعيف دولت را نداشته باشد.

 

فكر مي‌كنيد نمايندگان در شرايط فعلي در همين مسير حركت مي‌كنند؟

به نظر مي‌رسد نقشي كه در حال حاضر بخشي از نمايندگان مجلس در حال ايفا كردن هستند نقش يك اپوزيسيون سختگير نسبت به سياست‌هاي دولتي‌ها باشد. در حال حاضر اين شائبه در ذهن مردم وجود دارد كه مجلس با مطرح كردن اين حجم از سوالات و استيضاح‌ها قصد تضعيف دولت و وزرا را دارد. مردم به اين دولت راي دادند و اين دولت در 24 خرداد با اكثريت آرا روي كار آمد. مردم اين دولت را مسوول كردند تا مشكلات اقتصادي، سياست خارجي و تحريم‌ها از بين ببرد. از همين رو چنانچه سوالات، استيضاح‌ها و انتقادهاي نمايندگان از دولت در راستاي خواسته‌هاي مردم نباشد معناي درست و قابل قبولي نداشته و كار نمايندگان نيز دچار مشكل مي‌شود. در نتيجه نمايندگان بايد در مقام سوال، استيضاح يا تحقيق و تفحص به گونه‌يي عمل كنند كه شائبه غرض‌ورزي سياسي را نداشته باشند.

 

نظر مردم در باره اين اقدامات نمايندگان چيست؟

مردم اما با دقت اين رفتارهاي نمايندگان مجلس را ملاحظه مي‌كنند. اين برخوردهاي گروهي از نمايندگان مجلس با دولت را نمي‌پذيرند و متوجه مي‌شوند كه اين رفتارها خالي از اغراض سياسي نيست.

 

عده‌يي معتقد هستند كه اين رفتارها به نوعي براي پوشاندن سكوت همين افراد در مقابل تخلفات دولت احمدي‌نژاد است. فكر مي‌كنيد با چنين كاري مي‌توانند خودشان را مبري كنند؟

نه، اين رفتارهاي نمايندگان سكوت آنها در برابر تخلفات احمدي‌نژاد را نمي‌پوشاند چراكه رفتارهاي اين روزهاي نمايندگان مجلس با دولت آقاي روحاني اصلا قابل مقايسه با دولت آقاي احمدي‌نژاد نيست. تناقض در رفتار اين گروه كاملا آشكار است و اگر اين نمايندگان واقعا به دنبال نظارت بودند در آن دوره نيز پيگير مي‌بودند.

 

اين تناقض رفتار دقيقا چه مصاديقي دارد؟

به عنوان مثال، طبق گزارش ديوان محاسبات از عملكرد دولت در سال 84 مشخص شد كه دولت آقاي احمدي‌نژاد در آن سال دوهزار تخلف داشت و اين روند تخلف تا سال آخر دولت آقاي احمدي‌نژاد ادامه پيدا كرد. دولت‌هاي نهم و دهم تقريبا سالانه بيش از 70 درصد احكام قانون بودجه را اجرايي نكرد. آقاي باهنر كه نايب‌رييس مجلس هستند بارها اعلام كردند كه گرفتار دولت هستند كه امور غيرقانوني انجام مي‌دهد. گزارش‌هاي رييس مجلس نيز نشان مي‌داد كه آقاي احمدي‌نژاد بيش از 500 مورد نقض قانون انجام داده است اما همين نمايندگان در آن زمان نه سوال مي‌كردند و نه خبري از استيضاح بود. اما امروز كه دولتي بر سر كار آمده است كه پاسخگو است، طبق قانون عمل مي‌كند و هر زمان كه توضيحي از او خواسته مي‌شود توضيح مي‌دهد و به طور كلي قانون‌گرا و منتخب مردم است با اين شيوه از برخوردهاي نمايندگان مواجه مي‌شود. اين رفتارهاي نمايندگان نيز مانع از اجراي سياست‌هاي دولت مي‌شود.

 

فكر مي‌كنيد عاقبت رفتارهاي تندروهاي مجلس به كجا مي‌انجامد؟ فكر مي‌كنيد هدف اصلي آنها از اينگونه اقدامات چيست؟

تندروها در دولت اصلاحات آقاي خاتمي را فلج كردند و آقاي خاتمي در برابر اين‌گونه سختگيري‌ها و مشكل‌آفريني‌ها دولت را يك «تداركچي» اعلام كردند. عده‌يي هم امروز گمان مي‌كنند كه مي‌توانند با همان رويه دولت آقاي روحاني را به سرنوشت دولت آقاي خاتمي دچار كنند و با تضعيف دولت در انتخابات‌هاي رياست‌جمهوري و مجلس بعدي هم موفق شده و اصلاح‌طلبان را از دور خارج كنند.

 

فكر مي‌كنيد موفق شوند؟

اما اين آقايان اشتباه مي‌كنند و نمي‌دانند كه اگر اجازه ندهند دولت سياست‌هايش را اجرايي كنند اين تضعيف‌ها به پاي آنها نوشته مي‌شود و هيچ فردي از اين اقدامات تند سودي به دست نمي‌آورد. مردم خوب حساب مي‌كنند و اين تندروها نمي‌توانند ميوه اين درخت هرزه‌يي كه مي‌كارند را استفاده كنند.

مشاور رهبری: به صرف اطلاع رسانی به مردم نمی توان اسرار نظام را افشا کرد

Posted: 26 Feb 2014 11:15 PM PST

جرس: مشاور رهبر جمهوری اسلامی مدعی شد: بعضی از مسایل اسرار نظام است و نمی توان به صرف اطلاع دادن به مردم، درباره آن علنی صحبت کرد.

 

به گزارش ایرنا، علی اکبر ولایتی چهارشنبه شب در برنامه تلویزیونی شب آفتابی افزود: ملت ما بیگانه نیستند که مسئولان، آنها را در جریان روند مذاکرات هسته ای قرار ندهند اما با گفتن این مسایل برای مردم ایران، کشورهای دیگر هم مطلع می شوند.

 

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت تکید کرد: همچنان که باید برای مردم بازگو شود که در مذاکرات هسته ای از حقوق خود دفاع می کنیم، در عین حال نباید هیچ نقطه ضعفی به آنها (گروه1+5) بدهیم.

 

ولایتی خاطرنشان کرد: همچنین باید به نحوی در اطلاع رسانی درباره روند مذاکرات هسته ای عمل کرد که هم به مناظره داخلی تبدیل نشود و هم پرسش مردم بی جواب نماند.

 

هنر دیپلمات انجام کارهای حساس است/دیپلمات ها روی لبه تیغ

ولایتی در ادامه با بیان اینکه هنر دیپلمات انجام کارهای حساس است، افزود: دیپلمات ها روی لبه تیغ هستند زیرا هم باید مراقب منافع ملی باشند و به پرسش های مردم پاسخ دهند و هم اینکه مواظب سوءاستفاده دشمنان نیز باشند.

 

وی درباره پیشنهاد روسیه به کشورمان برای ساخت هشت راکتور جدید با توجه به تاخیر این کشور در ساخت و تحویل نیروگاه بوشهر نیز گفت: برقراری رابطه با هر کشوری، یکسان و یکسویه نیست؛ در واقع هر کشوری ویژگی خاصی دارد. برخی راحت و برخی به سختی کاری را انجام می دهند.

 

رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: ممکن است کند بودن کشوری در انجام کاری، حوصله را سر ببرد اما دیپلمات باید حوصله داشته و پیگیر باشد.

 

ولایتی گفت: به نظرم روس ها در پیشنهادشان جدی هستند و مسوولان باید دراین باره نظر دهند.

 

وی ادامه داد: بعد از شکست امریکا در ژنو2 و مذاکرات هسته ای موفق کشورمان با 1+5 ، برخورد روس ها با ایران بویژه در مسایل دوجانبه بهتر از گذشته شده است.

 

این مقام مسئول یادآورشد: زمانی که آمریکا علیه ما تحریم های خود را اعمال کرد، روس ها گفتند این تحریم ها خارج از قرارداد است.

 

وی در ابتدای برنامه، به زمانی که مسوولیت وزارت خارجه را برعهده داشت اشاره کرد و گفت: در آن زمان به همراه ظریف و سایر همکاران در حالی مذاکرات ایران و عراق را پیش می بردیم که از داخل فشار زیادی بر ما بود. این فشار از روی دشمنی نبود بلکه مردم نگران کشور و اسرا بودند.

 

ولایتی یادآورشد: مردم پس از جنگ منتظر بودند چه زمانی اسرا آزاد می شوند و قضیه اروندرود به کجا می رسد. توقع مردم به حق بود و از طرفی دشمنان نیز تبلیغات منفی می کردند؛ با توجه به این مسایل، گاهی احساس می شد ما کم کاری می کنیم؛ باید صبر می کردیم و با حوصله، این انتقادات را به جان می خریدیم و به آن پاسخ می دادیم.